ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΣΟΚ!!! ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΕΣΟΔΑ 25 εκατ ΕΤΗΣΙΩΣ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ

Η Εκκλησία επιδιώκει έσοδα 25 εκατ. ευρώ!
Έσοδα ύψους 25 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός της Ελλαδικής Εκκλησίας για το 2011, που θα εγκριθεί από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Το οικονομικό επιτελείο, με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, προσπάθησε να βρει τρόπους προκειμένου, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα, να εξοικονομηθούν πόροι ώστε να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στο εκκλησιαστικό παγκάρι!!!
Ο Πρώτος στόχος του προέδρου των Οικονομικών Υπηρεσιών, μητροπολίτη Ιωαννίνων ήταν οι ανακαινίσεις των ακινήτων (καταστήματα και διαμερίσματα) της Εκκλησίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Θεόκλητος και οι συνεργάτες του έβλεπαν τα χρήματα από τα ενοίκια συνεχώς να μειώνονται λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης αλλά και της παλαιότητας των κτιρίων, στα οποία δεν είχε γίνει καμία συντήρηση εδώ και 30 χρόνια.
Στη δαπάνη για την επισκευή και συντήρηση των παλαιών ή προβληματικών, μισθωμένων κτιρίων της ΕΚΥΟ, κυρίως επαγγελματικών, στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, που παραμένουν ασυντήρητα για πάνω από μια τριακονταετία, τονίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του προϋπολογισμού.
Οι επισκευές και η συντήρηση σε 20 κτίρια θα στοιχίσει περίπου 6,5 εκατ. ευρώ. Η ηγεσία της Οικονομικής Υπηρεσίας εκτιμά ότι η απόσβεση αυτών των χρημάτων θα γίνει σχετικά σύντομα, ενώ υπολογίζεται ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα 11,5 εκατ. ευρώ, σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που θα δώσουν για την ανακαίνιση τους.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι ιδιαιτέρως ακριβά τα ενοίκια, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την οικονομική κρίση. Εκτιμούν, όμως πως με τις αλλαγές τα ακίνητα θα γίνουν πιο ελκυστικά σε σχέση με το παρελθόν, οπότε το μεγαλύτερο διάστημα παρέμεναν ξενοίκιαστα.
Ο Δεύτερος στόχος είναι τα μερίσματα των μετοχών. Η οικονομική κρίση τα έβαλε στον πάγο για περισσότερο από δύο χρόνια, με αφορμή να κοπεί η σημαντικότερη πηγή εσόδων για την Εκκλησία, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών πήγαινε στην κάλυψη των εξόδων της Ιεράς Συνόδου.
Το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, καθώς με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς η Εκκλησία θα εισπράξει περίπου 8 εκατ. ευρώ.
Η ίδια, πάντως, συμμετείχε και στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας με το ποσό των 27 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία εξασφάλισε με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Παράλληλα, η Εκκλησία προσπαθεί να ενισχύσει το φιλανθρωπικό της έργο, όμως τα έξοδά της υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τα 24 εκατ. ευρώ.
Φόροι, δόσεις δανείων και τόκων, πληρωμές υπαλλήλων και επιτροπών συγκαταλέγονται στον μακρύ κατάλογο των εξόδων και τον καθιστούν τον μεγάλο πονοκέφαλο της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Στο Συνοδικό Μέγαρο της Μονής Πετράκη λειτουργούν 26 επιτροπές και 10 υπηρεσίες (Νομική Υπηρεσία, ραδιόφωνο, ιντερνέτ, Διορθόδοξο Κέντρο κ.ά.), το κόστος των οποίων ξεπερνούσε ετησίως τα 5,5 εκατ. ευρώ.
Η ΕΚΥΟ, ωστόσο, αποφάσισε να μειώσει για το 2011 κατά περίπου 500.000 ευρώ το συγκεκριμένο κονδύλι, το οποίο μεταφέρθηκε στην ενίσχυση του κοινωνικού της έργου.
Ο Τρίτος στόχος, η ενίσχυση των δράσεων. Προβλέπεται επιχορήγηση ύψους 1 εκατ. ευρώ στις μητροπόλεις και στα μοναστήρια, που θα διατεθεί υπέρ ενισχύσεως του έργου τους.
Παράλληλα, συνεχίζεται η βοήθεια της Εκκλησίας με ένα ποσό που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ στους τρίτεκνους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς στα οικοτροφεία, αλλά και για τις υποτροφίες περισσότερων από 100 σπουδαστών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Στο ράφι το κτίριο της Μητροπόλεως
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ φάκελος δεν έφτασε στη Μονή Πετράκη την περασμένη Πέμπτη, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία της προκήρυξης για την ενοικίαση του κτιρίου στην οδό Μητροπόλεως.
Η ΕΚΥΟ, σύμφωνα με πληροφορίες ζητούσε περίπου 1 εκατ. ευρώ ετησίως για το οκταώροφο κτίριο των 11.000 τ.μ., στο οποίο στεγαζόταν επί 46 χρόνια το υπουργείο Παιδείας.
Μετά την άκαρπη αυτή προσπάθεια, η Εκκλησία θα επανέλθει το επόμενο διάστημα, προκηρύσσοντας νέο διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου