ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ο καλός θεός της αγάπης!!

Λέγει ο Ιησούς Χριστός : *Όσο για τους εχθρούς μου , αυτούς που δεν με θέλησαν για βασιλιά τους φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου* . *Κατά Λουκάν* (ΙΘ΄, 27) .ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ

86 σχόλια:

  1. Αμαν βρε Μαιανδρε, μην τα βγαζεις ολα στη φορα και επηρεάζεις το χριστεπώνυμο πληθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι θα πω (γράψω) να συνεχίσεις Μαίανδρε, μήπως και ξυπνήσουμε κάποια στιγμή!

    Καλό υπόλοιπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαίανδρε ή είσαι αγράμματος ή απατεώνας!Κι εσύ Χρήστο κι όσοι θέλετε να ξυπνήσετε,γιατί δεν πηγαίνετε να διαβάσετε την περικοπή και να δείτε μόνοι σας ότι ο Χριστός αναφέρει ένα φανταστικό επεισόδιο με ένα βασιλιά-τα παραπάνω λόγια είναι του βασιλιά- :
    άνθρωπός τις ευγενής επορεύθη εις χώραν μακράν λαβείν εαυτω βασιλείαν και υποστρέψαι. 13 καλέσας δε δέκα δούλους εαυτού έδωκεν αυτοίς δέκα μνάς και είπε προς αυτούς· πραγματεύσασθε εν ω έρχομαι. 14 οι δε πολίται αυτού εμίσουν αυτόν, και απέστειλαν πρεσβείαν οπίσω αυτού λέγοντες· ου θέλομεν τούτον βασιλεύσαι εφ’ ημάς. 15 και εγένετο εν τω επανελθείν αυτόν λαβόντα την βασιλείαν, και είπε φωνηθήναι αυτώ τους δούλους τούτους οίς έδωκε το αργύριον, ίνα επιγνω τις τι διεπραγματεύσατο. 16 παρεγένετο δε ο πρώτος λέγων· κύριε, η μνά σου προσειργάσατο δέκα μνάς. 17 και είπεν αυτώ· εύ, αγαθέ δούλε! ότι εν ελαχίστω πιστός εγένου, ίσθι εξουσίαν έχων επάνω δέκα πόλεων. 18 και ήλθεν ο δεύτερος λέγων· κύριε, η μνά σου εποίησε πέντε μνάς. 19 είπε δε και τούτω· και συ γίνου επάνω πέντε πόλεων. 20 και έτερος ήλθε λέγων· κύριε, ιδού η μνά σου, ην είχον αποκειμένην εν σουδαρίω. 21 εφοβούμην γαρ σε, ότι άνθρωπος αυστηρός ει· αίρεις ό ουκ έθηκας, και θερίζεις ό ουκ έσπειρας, και συνάγεις όθεν ου διεσκόρπισας. 22 λέγει αυτώ· εκ του στόματός σου κρινώ σε, πονηρέ δούλε. ήδεις ότι άνθρωπος αυστηρός ειμι εγώ, αίρων ό ουκ έθηκα, και θερίζων ό ουκ έσπειρα, και συνάγων όθεν ου διεσκόρπισα· 23 και διατί ουκ έδωκας το αργύριόν μου επί την τράπεζαν, και εγώ ελθών συν τόκω αν έπραξα αυτό; 24 και τοις παρεστώσιν είπεν. άρατε απ’ αυτού την μνάν και δότε τω τας δέκα μνάς έχοντι. 25 και είπον αυτώ· κύριε, έχει δέκα μνάς. 26 λέγω γαρ υμίν ότι παντί τω έχοντι δοθήσεται, από δε του μη έχοντος και ό έχει αρθήσεται απ’ αυτού. 27 πλήν τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου."
    Με απλά λόγια πρόκειται για μια παραβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν μας βολευει , ειναι κατα γραμμα , οταν οχι, ερμηνεύουμε. οκ.
    Ορθοδοξία = Αίρεση του Χριστιανισμού,Χριστιανισμός = αίρεση του Ιουδαϊσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι παραβολή ρε Εβραιόδουλε !!Έχεις πάθει ιουδαιοχριστιανική αποβλάκωση και δεν ξέρεις τι λες !!Πάρε γρήγορα το φάρμακο Επανελληνισμός να σωθείς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάστε γιατί εκτίθεστε...Πρόκειται για παραβολή!Αν θέλετε μαθήματα ερμηνείας,ευχαρίστως να προσφέρω.
    Όταν εκλείπουν τα επιχειρήματα χάνουμε την ψυχραιμία μας.Και τότε αρχίζουμε το υβρεολόγιο!
    Συγχαρητήρια άξιο τέκνο του Σωκράτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο χριστιανικός τιτανικός μπάζει από παντού νερά,εσύ σε ποιον Ιησού πιστεύεις του Σαουλ (ΠΑΥΛΟΥ)η του Ευαγγελίου?Συγχαρητήρια άξιο τέκνο του αιμομίκτη ΛΩΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιησους του Ναυή - 'Β Μέρος - Σφαγές με εντολή του Θεού http://www.youtube.com/watch?v=otTLDup9nwU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επί του συγκεκριμένου δεν βλέπω επιχειρήματα...
    Όλα τα άλλα που γράφετε είναι για γέλια...
    Το ευαγγέλιό του ο Λουκάς το έγραψε βάσει των λεγομένων του Παύλου του οποίου υπήρξε μαθητής και συνεργάτης.
    Ο Παύλος αρχικά υπήρξε ανηλεής κυνηγός χριστιανών,αλλά μετά την μεταστροφή του, αναφορικά με διώξεις,βρισκόταν συνεχώς σε ρόλο θύματος.
    Είναι ο μοναδικός που πήρε ξεκάθαρη θέση εναντίον του Ιουδαισμού καταργώντας την πρακτική εφαρμογή του Μωσαικού νόμου και δη την περιτομή.Για τον λόγο αυτό κατασυκοφαντήθηκε και οργισμένος σε μία από τις επιστολές του λέει σε ελεύθερη μετάφραση "δεν πάνε να τα κόψουν και τελείως-αποκόψονται στο αρχαίο- η περιτομή δεν έχει καμμιά ισχύ και αξία πλέον".
    Αυτά από τον "εβραιόδουλο" Παύλο.Για περισσότερα διαβάστε την "Προς Εβραίους" επιστολή.
    Οι πρώτες διώξεις,φυλακίσεις και δολοφονίες χριστιανών προκλήθηκαν από το ιουδαικό ιερατείο με θύματα τους δύο Ιάκωβους και τον γνωστό Στέφανο.Έτσι πολλοί χριστιανοί εγκατέλειψαν τα Ιεροσόλυμα.
    Και να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίζονταν αν δεν καταστρεφόταν η πόλη από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ.
    Ο ίδιος ο Χριστός τους απειλούσε ότι θα φύγει από κοντά τους και αυτοί του απαντούσαν ειρωνικά :" που θα πας,στην διασπορά των Ελλήνων;" το οποίο και έκαναν πραγματικότητα οι μαθητές του.
    Μαίανδρε τον πανικό που τον βλέπεις;
    Επιχειρήματα δεν βλέπω άξια τέκνα του Πλάτωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τον Λωτ τον μέθυσαν οι κόρες του και πλάγιασαν μαζί του για να αποχτήσουν απογόνους.
    Αυτό είναι ένα γεγονός, όπως και πολλά άλλα,που απλά αναφέρεται στην Π.Δ.
    Δεν έχει καμμία νοηματική αξία ούτε οδηγεί σε καμμιά ιδιαίτερη ερμηνεία...πρωτόγονοι άνθρωποι με πρωτόγονες συνήθειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Xριστός συλλαμβάνεται ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟ... Ο ΓΥΜΝΟΣ ΝΕΑΡΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙ??
    (Mτ 26:47-56, Λκ 22:47-53, Iω 18:3-12)
    43Kι ευθύς αμέσως, ενώ ακόμα αυτός μιλούσε, καταφτάνει ο Iούδας, ένας από τους δώδεκα, και μαζί του - σταλμένος από τους αρχιερείς, τους νομοδιδασκάλους και τους πρεσβυτέρους - όχλος πολύς με μαχαίρια και ρόπαλα. 44Στο μεταξύ, τους είχε δώσει σύνθημα ο καταδότης, λέγοντάς τους: "Όποιον φιλήσω, αυτός είναι! Πιάστε τον και μεταφέρτε τον με σιγουριά". 45Έτσι, μόλις ήρθε, κατευθύνθηκε απ' ευθείας σ' αυτόν και του λέει: "Δάσκαλε! Δάσκαλε!" Kαι τον φίλησε επανειλημμένα. 46Oι άλλοι τότε άπλωσαν τα χέρια τους πάνω του και τον συνέλαβαν. 47Ένας, όμως, από εκείνους που παρευρίσκονταν εκεί, έσυρε το μαχαίρι του και χτύπησε το δούλο του αρχιερέα κι απέκοψε το αφτί του.
    48Aπευθύνθηκε τότε ο Iησούς σ' αυτούς και τους είπε: "Ληστή θαρρείτε πως κυνηγούσατε και βγήκατε με μαχαίρια και ρόπαλα να με συλλάβετε; 49Kάθε μέρα ανάμεσά σας ήμουν στο ναό και δίδασκα, και δε με συλλάβατε. Aλλ' αυτό έγινε για να εκπληρωθούν οι Γραφές". 50Tότε τον εγκατέλειψαν όλοι οι δικοί του κι έφυγαν. 51Tον είχε ακολουθήσει κι ένας νεαρός τυλιγμένος μ' ένα σεντόνι στο γυμνό του σώμα, και τον συνέλαβαν αυτόν οι νεαροί. 52Eκείνος όμως παράτησε το σεντόνι και τους ξέφυγε γυμνός.Είναι απορίας άξιο πως οι μαθητές του Ιησού που έζησαν μαζί του και είδαν τόσα θαύματα τον εγκατέλειψαν κατά την συλληψή του μόνο του !!Είναι δυνατόν να πιστεύεις για Θεό κάποιον και στην πρώτη δύσκολη να τον παρατάς και να το βάζεις στα πόδια για να σωθείς??Μάλλον οι μαθητές του Ιησού δεν είχαν πεισθεί για την Θεότητα του ..Έχω πει αυτό το βιβλίο γράφτηκε από ανθρώπους αμόρφωτους που δεν είχαν καν την ικανότητα να κατασκευάσουν ικανές ιστοριούλες...Δέχομαι τον καλόπιστο διάλογο και όχι γενικότητες και ύβρεις..Τέλος δεν έχω καμία ευθύνη για τα κείμενα γιατί αυτά είναι μέσα από την καινή διαθήκη
    Αυτη η παραβολη του γυμνου νεανισκου τι λεει ιουδαιοχριστιανε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλες οι σφαγές που έγιναν με υπόδειξη του Θεού στην Π.Δ.,ήταν εναντίων πόλεων με ιδιαίτερα απεχθείς συνήθειες,όπως ομαδικές οργιαστικές τελετές προς τιμή της Αστάρτης,θεάς της γονιμότητας, και του Βάαλ και περιλάμβαναν και ανθρωποθυσίες.Ιδιαίτερα απεχθής ήταν η πρακτική των Φοινίκων που θυσίαζαν βρέφη κάτω των δύο ετών στο θεό Μολώχ.Πριν περίπου δέκα χρόνια αποκαλύφθηκε στα περίχωρα της Καρχηδόνας νεκροταφείο με λείψανα παιδιών,πεντακοσίων στον αριθμό, μέσα σε πήλινα αγγεία.
    Τέτοιοι λαοί κατασφάχτηκαν από τους Εβραίους με υπόδειξη του Θεού.
    Με την ίδια νοοτροπία μπορεί κάποιος να καταφερθεί εναντίον των Ελλήνων που ισοπέδωσαν την Τροία για τα μάτια της Ελένης...
    Αλλά "κοντά στον νου κι η γνώση"...αν υπάρχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην παρανοια τι διαλογο να κανεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνήθης τακτική των αγραμμάτων...όταν δεν έχουν επιχειρήματα πετάγονται από το ένα στο άλλο...
    Γιατί δεν επιχειρηματολογείς στο πρώτο θέμα;
    Έχω την διάθεση να σου τα απαντήσω όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γυμνός σημαίνει ότι είχε βγάλει το ιμάτιό του (το κυρίως ρούχο της εποχής) για να σκεπαστεί καθώς είχε πέσει για ύπνο...Μιλάμε για ύπαιθρο Μάρτιο μήνα.
    Που ταξιδεύει η λάγνα φαντασία σου;
    Αυτός ο νέος είναι ο ίδιος ο Μάρκος που τα εξιστορεί αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και άθελά σου,με το να παραθέτεις το κείμενο της σύλληψης,δείχνεις "πόσο βίαιος" ήταν ο Χριστός και "πως έσφαζε" τους εχθρούς του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όσον αφορά στο πόσο τον πίστεψαν οι μαθητές του,η συνέχεια της ιστορίας σου απαντάει καλύτερα.
    Διάβασε τις Πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χα χα χα Καλο το αλλο με τον Τοτο το ξερεις??Την σχεση του Ιησου με τον Στεφανο την ξερεις ιουδαιοχριστιανε??Αυτη η σκηνη με τον γυμνο νεανισκο μου θυμιζει τους μοιχους που τους πιανανε γυμνους στο κρεβατι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Δέχομαι τον καλόπιστο διάλογο και όχι γενικότητες και ύβρεις..Τέλος δεν έχω καμία ευθύνη για τα κείμενα γιατί αυτά είναι μέσα από την καινή διαθήκη
    Αυτη η παραβολη του γυμνου νεανισκου τι λεει ιουδαιοχριστιανε???"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κατά τα άλλα "καλόπιστος διάλογος κι όχι ύβρεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για επισύναψε και την σχετική πηγή δάσκαλε...
    Abelain μου μυρίζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ιουδαιοχριστιανος ειναι υβρεις, γιατι και ο Μαραγκος Εβραιος ηταν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΣΥ ΕΓΡΑΨΕΣ Μαίανδρε ή είσαι αγράμματος ή απατεώνας!
    «Αγαπάτε αλλήλους»
    Αυτές οι δυο λέξεις αποτελούν μια παροιμιώδη χριστιανική φράση την οποία χρησιμοποιούν πολλοί για να μας αποδείξουν ότι το μήνυμα του Χριστιανισμού είναι η αγάπη· ότι η εντολή της αγάπης είναι η υπέρτατη εντολή και ότι ο Χριστιανισμός είναι η κατ’ εξοχήν θρησκεία της αγάπης.

    Αυτή η φράση, ως έχει, εμφανίζεται μόνον στα εξής δύο κείμενα του «Κατά Ιωάννην» ευαγγελίου (το πως διέφυγε απ’ τους άλλους ευαγγελιστές μια τόσο σημαντική επιθυμία του Ιησού, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο) όπου ο Ιησούς εν μέσω «θεολογικών» λόγων στα κεφάλαια 13 και 15 λέει: «Εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους, καθώς ηγά­πη­σα υμάς ίνα και υμείς αγαπάτε αλλήλους. εν τούτω γνώ­σονται πάντες ότι εμοί μα­θη­ταί έστε, εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις» (Κατά Ιωάννην 13: 34-35).
    [Απόδοση: «Σας δίνω μια καινούργια εντολή, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο, όπως σας αγάπησα εγώ, έτσι ακριβώς να αγαπάτε κι εσείς ο ένας τον άλλο. Aπ’ αυτό θα μάθουν όλοι ότι είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη μεταξύ σας».]

    Και: «Ταύτα λελάληκα υμίν ίνα η χαρά η εμή εν υμίν μείνη και η χαρά υμών πληρωθή. Αύτη εστίν η εντολή η εμή, ίνα αγαπάτε αλλήλους καθώς ηγάπησα υμάς» (Κατά Ιωάννην 15: 11-12).
    [Απόδοση: «Σας τα έχω πει αυτά, ώστε η χαρά η δική μου να παραμείνει μέσα σας, κι έτσι η χαρά σας να ολοκληρωθεί. Tούτη είναι η δική μου εντολή: N' αγαπάτε ο ένας τον άλλον, όπως ακριβώς σας αγάπησα».]

    Ας κοιτάξουμε προσεκτικά τα κείμενα αυτά. Απ’ αυτά βλέπουμε ότι, την εντολή αυτή ο Χριστός την δίνει στους μαθητές του, και ότι είναι μια καινούργια εντολή: «Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον όπως και εγώ αγάπησα εσάς. Έτσι θα γνωρίζουν όλοι ότι είστε μαθητές μου». Περίεργο! Δεν την ήξεραν νωρίτερα;

    Εδώ ο Ιησούς τονίζει καθαρά και μόνο στους μαθητές του (όπως, παρομοίως ο Θεός δίνει τις «Δέκα Εντολές», που απευθύνονται στους Εβραίους και μόνο σ’ αυτούς), «αγαπάτε αλλήλους». Δεν τους είπε να αγαπάνε όλο τον κόσμο αδιακρίτως, αυτούς που δεν γνωρίζουν και αυτούς που διαφέρουν! Η νέα εντολή είναι σαφής και δεν έχει να κάνει με τον καθολικό χαρακτήρα της γενικής αγάπης ως Πλατωνικής Ιδέας. Ούτε υπονοείται η αγάπη όλων των ανθρώπων για όλους τους ανθρώπους. Στο «Κατά Λουκάν» ευαγγέλιο λέει: «Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Κατά Λουκάν 19: 27).
    [Απόδοση: «Όσο για τους εχθρούς μου εκείνους, που δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και σφάξτε τους μπροστά μου».]

    Είναι λοιπόν μια εσωτερική εντολή, δηλαδή εντολή για τους εντός της ομάδος των μαθητών. Εκ των υστέρων και κατ’ επέκταση γίνεται εντολή και γι’ αυτούς που θέλησαν να γίνουν μαθητές κατά τις επιταγές του Χριστιανισμού. Είναι δηλαδή εντολή προς τους χριστιανούς και για τους χριστιανούς.

    Μπορεί η εντολή αυτή, όπως ανακοινώνεται, να ήταν καινούργια γι’ αυτήν την ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν την είχαν σκεφτεί και προφέρει πριν από την χριστιανική μεσσιανική κίνηση. Οι στωικοί, οι πλατωνικοί, ο Κικέρων και άλλα φιλοσοφικά ρεύματα είχαν διακηρύξει την αγάπη πολύ πριν από τα ευαγγέλια είτε με μερικό είτε με καθολικό ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Η έννοια της αγάπης είτε εντός μιας ομάδας είτε καθολικά υπήρχε ήδη. Δεν την πρωτοδίδαξε ο Χριστός στην ανθρωπότητα. Η ιδέα της αγάπης ήταν ήδη γνωστή. Όλα αυτά ήταν ήδη πολύ γνωστά και μεταξύ των Εβραίων και δεν χρειαζόταν πλέον κάποιον Ιησού για να τους τα κάνει πιο γνωστά. Ο Ιησούς σ’ αυτά τα χωρία δεν τους είπε κάτι καινούργιο. Απλώς αναμασάει τα ήδη από πολλών αιώνων γεγραμμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Με την ανακάλυψη της τυπογραφίας άνθησε και το παραεπάγγελμα του λιβελογράφου.Και μάλιστα ήταν πολύ επικερδές καθόσον ανώνυμοι καταφέρονταν εναντίον επωνύμων διασπείροντας φήμες και ψευδείς ειδήσεις.
    Θυμίζει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το να είσαι αγράμματος το καταλαβαίνω.
    Το να παριστάνεις το σοφό ενώ είσαι αγράμματος είναι απατεωνιά.Και μάλιστα συκοφαντώντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αμόρφωτε άνθρωπε δεν υπάρχει η αγάπη σαν Πλατωνική ιδέα...Στο "Συμπόσιο" μόνο θα βρεις την πραγματεία περί έρωτος.Εκεί ξεκινάει σαν σαρκική επιθυμία και καταλήγει ζωοποιός δύναμη με τα λεγόμενα του Σωκράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ἀλλὰ ὑμῖν λέγω τοῖς ἀκούουσιν·

    ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν,

    καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς,

    εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμῖν,

    προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς.

    Τῷ τύπτοντί σε ἐπὶ τὴν σιαγόνα πάρεχε καὶ τὴν ἄλλην, καὶ ἀπὸ τοῦ αἴροντός σου τὸ ἱμάτιον καὶ τὸν χιτῶνα μὴ κωλύσῃς Παντὶ δὲ τῷ αἰτοῦντί σε δίδου, καὶ ἀπὸ τοῦ αἴροντος τὰ σὰ μὴ ἀπαίτει.

    Καὶ καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως. Καὶ εἰ ἀγαπᾶτε τοὺς ἀγαπῶντας ὑμᾶς, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί;
    καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τοὺς ἀγαπῶντας αὐτοὺς ἀγαπῶσι.

    Καὶ ἐὰν ἀγαθοποιῆτε τοὺς ἀγαθοποιοῦντας ὑμᾶς, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί;
    καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τὸ αὐτὸ ποιοῦσι.

    Καὶ ἐὰν δανείζητε παρ' ὧν ἐλπίζετε ἀπολαβεῖν, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ ἁμαρτωλοὶ ἁμαρτωλοῖς δανείζουσιν ἵνα ἀπολάβωσι τὰ ἴσα.

    Πλὴν ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν καὶ ἀγαθοποιεῖτε καὶ δανείζετε μηδὲν ἀπελπίζοντες, καὶ ἔσται ὁ μισθὸς ὑμῶν πολύς, καὶ ἔσεσθε υἱοὶ ὑψίστου, ὅτι αὐτὸς χρηστός ἐστιν ἐπὶ τοὺς ἀχαρίστους καὶ πονηρούς.

    Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες καθὼς καὶ ὁ πατὴρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστί.

    Καὶ μὴ κρίνετε, καὶ οὐ μὴ κριθῆτε·

    μὴ καταδικάζετε, καὶ οὐ μὴ καταδικασθῆτε·

    ἀπολύετε, καὶ ἀπολυθήσεσθε·

    δίδοτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν· μέτρον καλὸν, πεπιεσμένον καὶ σεσαλευμένον καὶ

    ὑπερεκχυνόμενον δώσουσιν εἰς τὸν κόλπον ὑμῶν·

    τῷ γὰρ αὐτῷ μέτρῳ, ᾧ μετρεῖτε,

    ἀντιμετρηθήσεται ὑμῖν.

    (Λουκά στ΄27-38)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Αγαπάτε τους εχθρούς υμών και αγαθοποιείτε"....
    Εδώ νομίζω αποδεικνύεται πλήρως η βιαιότητα του Χριστού!
    Η ανάλυση που παραθέτεις για το "αγαπάτε αλλήλους" είναι επιεικώς άσχετη και άκυρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και μάλιστα συνεχίζεις να παρουσιάζεις την ίδια απατεωνιά με το (Κατά Λουκάν 19: 27).
    Ανήρτησα όλο το σχετικό κείμενο που δείχνει ότι πρόκειται για παραβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολλοί αμαθείς ή πιθηκίζοντες θα ρωτήσουν: Αν δεν είναι η αγάπη, τότε ποιο είναι το μήνυμα του Χριστιανισμού στον κόσμο;

    Η απάντηση είναι σύντομη και απλή: Ο Χριστιανισμός δεν μας είπε τίποτα για την εδώ ζωή ή για την αγάπη που δεν το είχαμε σκεφτεί, συζητήσει, αναπτύξει, και φιλοσοφήσει πριν απ’ αυτόν. Αν υπάρχει κάτι που να καθορίζει την κεντρική ιδέα και το άξονα περιστροφής της θεολογίας του Χριστιανισμού αυτό είναι η άνευ ορίων οργή του «Παντοδυνάμου και Παναγάθου Γιαχβέ» και ο συνεχής και άκρατος εκφοβισμός μαζί με τον αέναο αγώνα κατά του σατανά και την από στιγμή σε στιγμή εσχατολογική κρίση. Οργή, φόβος, τρόμος, σατανάς, διάβολοι, την προσμονή της εσχάτης κρίσεως από στιγμή σε στιγμή… Πάνω απ’ όλα όμως ο εκφοβισμός: «…και εγένετο φόβος μέγας εφ’ όλην την εκκλησίαν και επί πάντας τους ακούοντας ταύτα» (Πράξεις 5: 11).

    Αντί του εντός των χριστιανικών ομάδων περιορισμένου ή του γενικώς αορίστου «αγαπάτε αλλήλους» η κεντρική ιδέα του Χριστιανισμού, πέραν από εκδίκηση κατάρα και έσχατη τιμωρία, αντιπροσωπεύεται πλήρως με το «εκφοβίζετε αλλήλους». Στον Χριστιανισμό παντού και πάντοτε διαχέεται ένας διαρκής, έντονος και αγχώδης φόβος, γεγονός κυριολεκτικά αποδεδειγμένο από τη θεωρία, τη διδασκαλία και την ιστορική διαδρομή του. Ο απροκάλυπτος και άκρατος εκφοβισμός δηλαδή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λοιπόν! Έλλην ή Χριστιανός
    Ζαχαριας κεφ Θ, εδαφιο 13-14: .. «και εξεγερω τα τεκνα σου Σιων επι τα τεκνα των Ελληνων... και Κυριος εσται επ’αυτους και εξεέυσεται ως αστραπη βολι... και καταναλωσουσιν αυτους και καταχωσουσιν αυτους εν λιθοις σφενδονης, και εκπιονται αυτους ως οινον...»... και θα γενισουν με το αιμα των Ελληνων φιαλες... κατα τον Ζαχαρια...ΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ;... ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Αντε παρατηστε μας απο εκει περα... κανετε την παλαβη. Αντε αρκετα σας ανεχτηκαμε εσας και το «Αγιο» Ισραηλ σας... εδω ειναι Ελλας δεν ειναι... «Γραικια»...
    Αντε εμπρος Χριστιανοι τραγουδηστε με ρυθμο σε (νεα) Ελληνικα ομως : «και θα εξεγειρω τα παιδια σου Σιων εναντια στα παιδια των Ελληνων...και τα παιδια σου θα συντριψουν τους Ελληνες με πετρες απο τις σφεντονες τους και θα τους πιουν το αιμα σαν κρασι...»... ΑΥΤΑ ΨΕΛΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΡΑΙΚΟΙ. Αν ακομα δεν πειρατε χαμπαρι η αν το ξερετε ε τοτε δωστε και αλλο ονομα στον τοπο αυτο να τελειωνουμε... πειτε τον Γραικια τουλαχιστον να καταλαβουμε για ποιο πραγμα μιλαμε και να μη χαλαμε το χρονο μας αδικα.

    Η εκκλησια ακομα και σημερα δεν εχει καταργησει κανενα απο τα κειμενα, καταρες, αποφασεις κατα της Ελλαδας. Πολλα απο αυτα τα ακουμε ακομα και σημερα στην εκλλησια με τη μορφη ψαλμων. Ομως ο Ελληνικος λαος εχει πεσει σε ενα ιστορικο ληθαργο σε μια αφασια οπου ενω ολα ειναι μπροστα του δε μπορει να τα αντικρυσει. Η προπαγανδα εχει εισχωρησει τοσο βαθια οπου ακομα και αν τα αναγνωρισει κανεις φοβαται να προχωρησει βαθυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1) Θεωρία: "αγαπάτε αλλήλους" και κυρίως "ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν,

    καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς..."
    2) Πράξη: Η σταυρική θυσία του Χριστού.
    Όλα τα κείμενα για την θεωρία είναι παραπάνω.
    Διάλεξε: Αγράμματος ή απατεώνας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όσον αφορά στο (Πράξεις 5: 11) εγένετο φόβος επειδή κάποιος σκέφτηκε να εξαπατήσει τους αποστόλους παρακρατώντας χρήματα που θα έδινε στους φτωχούς.Όταν ο Πέτρος αποκάλυψε την απάτη του έπεσε κάτω νεκρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγράμματοι άνθρωποι απαντήστε μου: εισέβαλαν ποτέ οι Εβραίοι σε Ελληνικά εδάφη;
    Με πηγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο Ζαχαρίας σαν προφήτης βλέπει σαν εχθρούς τους Έλληνες του Μ. Αλεξάνδρου.Το περίεργο θα ήταν το ανάποδο.Εβραίος δεν είναι;
    Γιατί μπερδεύετε την άποψη που έχει καθένας για το έθνος του με θέματα πίστης;
    Δηλαδή με την ίδια λογική τι συμπεράσματα θα βγάλουμε για τον αδερφοκτόνο Πελοποννησιακό πόλεμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ένας αχταρμάς μέσα στο μυαλό σας...
    Μάλλον αγράμματοι είστε...
    Οι απατεώνες συνήθως εμφανίζονται πιο έξυπνοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Διόρθωση: Ο Ζαχαρίας αναφέρεται στους Αντιγονίδες κι όχι στον Μ. Αλέξανδρο στο συγκεκριμένο χωρίο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του Αντίοχου στην Αίγυπτο, η διαμάχη των δύο ιερέων, του Ιάσωνα και του Μενελάου, συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση στην Ιερουσαλήμ. Το 169 π.Χ. οι υποστηρικτές του προτού εισήλθαν στην πόλη και θανάτωσαν τους αντιπάλους τους. Ωστόσο, όταν ο Αντίοχος επέστρεψε το 167 π.Χ., λεηλάτησε την πόλη και την ξαναέχτισε σαν οχυρό των Σελευκιδών. Πολλοί κάτοικοι θανατώθηκαν και μέσα στο Ναό έγιναν βλάσφημες πράξεις που προσέβαλαν τους Ιουδαίους. Η λατρεία τους απαγορεύτηκε και εγκαθιδρύθηκε αυτή του Αντίοχου με τη μορφή του Δία.
    Σαν συνέπεια ξέσπασε επανάσταση στην πόλη με αρχηγούς τους Μακκαβαίους. Αυτοί κατάφεραν να επανακτήσουν την πόλη και να δημιουργήσουν ανεξάρτητο ιουδαϊκό κράτος. Τα γεγονότα αυτά περιλαμβάνονται στα Βιβλία των Μακκαβαίων και σε ανάμνηση της επιτυχημένης αυτής επανάστασης οι Εβραίοι γιορτάζουν κάθε χρόνο τη γιορτή της Χάνουκα.
    Σε αυτό αναφέρεται ο Ζαχαρίας.Δυναστεία των Σελευκιδών κι όχι Αντιγονιδών που έγραψα.
    Πως θα έπρεπε να βλέπουν το συγκεκριμένο θέμα οι Εβραίοι δηλαδή;
    Ο Χριστιανισμός έχει στοιχεία της Ιουδαικής Θρησκείας και όχι ιστορίας.Δεν οικειοποιείται την εθνική δράση των Εβραίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Είσαι τόσο Έλληνας όσο εκείνοι που σκότωσαν τον μέγιστο των δασκάλων τον Σωκράτη.
    Τέτοια ανόητα διλήμματα μην βάζεις.Αν αντιμετωπίζεις εσύ τέτοιο πρόβλημα ένας ψυχολόγος πιστεύω θα σε βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και μην πω για τα ορθογραφικά και συντακτικά σου λάθη Μαίανδρε που θες να υπερασπιστείς και τον Ελληνισμό...
    Αλοίμονο, θα τρίζουν τα κόκαλα του Αριστοτέλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Άντε πήγαινε να κοιμηθείς γιατί αύριο πρέπει να πας στον οίκο του θεού σου του ΓΙΑΧΒΕ,γιατί αυτός είναι ο θεός σου,να το δοξάσεις μαζί με το λαό του Ισραήλ,τη Σαρα τον Αυνάν και άσε σε εμάς να δοξάζουμε την πατρίδα μας την Ελλαδα και τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ μας,που εσύ και η αίρεση σου υβρίζουν και υποβαθμίζουν.Οσο αναφορά το Έλλην ή Χριστιανός,δεν μπορεί να είσαι και παρθένα και πόρνη,η παρθένα θα είσαι ή πόρνη,οι επιστήμονες δεν μπορούν να φτιάξουν την παρθενοπορνη,οι μονοί που το κατάφεραν αυτό, είναι οι ορθόδοξοι χριστιανοί που έφτιαξαν τον Ελληνοχριστιανισμό.Να πάτε στο Ισραηλ εδώ είναι η γη ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Διάβασε το πηδάλιον της αίρεση σου να δεις αν μπορείς να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!Η με το φως θα είσαι η με το σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγράμματε δεν σου την χαρίζω την Ελλάδα που γέννησε το φως της γνώσης!
    Κι αυτό γιατί είσαι βυθισμένος μέσα στο σκοτάδι της ημιμάθειας και του μίσους!
    Το μόνο ελληνικό που ίσως έχεις είναι η καταγωγή σου,κάτι για το οποίο δεν ευθύνεσαι εσύ,αλλά για σένα είναι θέμα τύχης.Κατά τα άλλα κάνεις τα πάντα να αποδείξεις ότι είσαι ένας σκοταδιστής φανατισμένος.
    Και σύμφωνα με τον Ελ.Βενιζέλο (τον παλιό):
    "...ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κι αυτό το "Γιαχβέ,Ιεχωβάς" πια έχει καταντήσει αηδία...Ψωμοτύρι το έχετε κάνει χωρίς να ξέρετε καν τι σημαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ναι χάρισε το φως της γνώσης όπως γράφεις και εσύ αλλα οι όμοιοι σου έφεραν το σκοτάδι,ναι φίλε μου και μένος έχω και εμπάθεια σε εκείνους που αναθεματίζουν τους προγόνους μου την ημέρα της ορθοδοξίας που αφόρισαν τους ελευθερωτές της ελληνικής επανάστασης που έκαψαν τα ελληνικά συγγράμματα που κατέστρεψαν τα ελληνικά αγάλματα και τους ελληνικούς ναούς και ότι ελλήνιζε,εκείνους που σκότωσαν και βασάνισαν τους προγόνους μας για να γίνουν χριστιανοί(και μην μου πεις ότι έγιναν απ το ΣΑΟΥΛ=ΑΠ.ΠΑΥΛΟ η μαγεύτηκαν από τα λόγια του Ναζωραίου ξυλουργού, γιατί θα σου θυμίσω τους κώδικες του Ιουστινιανού και του Θεοδοσίου)και από ελευθερους Έλληνες μας έκαναν δούλους ενός αιμοσταγή θεού(θες το εδάφιο?) που σκέπασαν το φως και έφεραν το σκοτάδι και το μεσαίωνα.ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ποιος έκλεισε την πλατωνική ποιος κατάργησε τους ολυμπιακούς αγώνες ποιοι ήτανε οι κώδικες για τους αλιτήριους Ελληνες,μάθε την πραγματική ιστορία ιουδαιοχριστιανε και σταματήστε να τα ερμηνεύετε όπως θέλετε,πως να έχετε λογική αφού εκεί που αρχίζει ο χριστιανισμός τελειώνει η λογική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΡΩΜΑΝΟΥ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕ ΟΛΑ ΣΤΟ PLAYBOY!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!....http://apolloniaellinikikinisi.blogspot.com/
    Μιλάμε για ανωτέρου επιπέδου ενδιαφέροντα....
    Από τον αγράμματο προστάτη του ελληνισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κοσμάς ο Αιτωλός

    «Αδελφοί μου, έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθε Έλληνες,

    δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ' είσθε ορθόδοξοι χριστιανοί...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Που να καταλάβεις εσύ,αφού η αίρεση σου μισεί και την γυναίκα και τον ΕΡΩΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αμαρτία που είδες γυμνό σώμα και μάλιστα γυναίκας,γρήγορα για μετάνοιες,γιατί ο καλος θεούλης σου θα σε βάλει στην κόλαση....μην αργείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Για αυτό που λέει ο Κοσμάς μόνος σου το παραθέτεις ότι εννοεί τους ασεβείς.
    Ο όρος "Έλλην" για αιώνες αυτό ακριβώς σήμαινε,τον πολυθειστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αγράμματε ο χριστιανισμός έκανε τις γυναίκες και τους δούλους ανθρώπους....
    Στην αρχαία Αθήνα αυτοί δεν είχαν καμμία αξία.
    Με λίγες εξαιρέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Είμαι σίγουρος πως νομίζεις ότι μιλάς με χριστιανό του μεσαίωνα...
    Και μην ανησυχείς για την ψυχή μου,δεν νιώθω καθόλου άβολα με το γυμνό,αλλά δεν θα κάτσω να ασχοληθώ για το ποια γλάστρα έβγαλε το βρακί και να το δημοσιεύσω...
    Αυτό θυμίζει λίγο το ρητό που λέει "φάτε μάτια ψάρια"...
    Εεε πεινασμένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ορίστε πως βλέπει ο χριστιανισμός τις κάθε είδους διακρίσεις:
    Λόγος του Πάυλου στον Άρειο Πάγο: "άνδρες Αθηναίοι, κατά πάντα ως δεισιδαιμονεστέρους υμάς θεωρώ..."
    Προς Γαλάτας 3:28 "οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Για την επανάσταση του '21 και την εκκλησία θέλεις να μάθεις τι έλεγε ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης ο Φωτάκος, ο Ρήγας και ο Κοραής αγράμματε;
    θα σου πέσουν τα μούτρα όταν καταλάβεις τι δηλητήριο έχεις ποτιστεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΡΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΑΤΕ!! ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ??Ο ΠΑΝΘΗΡΑΣ Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αγράμματε 2
    Δεν μπορείς να εφαρμόζεις την ηθικιστική αντίληψη του μεσαίωνα στην αρχαία Ελλάδα με την ματιά του 2010.
    Το να πω ότι κανείς χριστιανός δεν σοκάρεται στη θέα των αγαλμάτων είναι περιτό!
    Μάλλον ψάχνεις για φαντάσματα...
    Όπως επίσης με την νοοτροπία του σήμερα δεν μπορείς να αποκαλείς τους αρχαίους ομοφυλόφιλους ή παιδεραστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Με το να αναπαράγεις τη φήμη για τον Πάνθηρα (ρωμαίος στρατιώτης και δήθεν πατέρας του Ιησού)
    επικαλείσαι τους πλέον απεχθείς σε εσάς παράγοντες...τους Εβραίους καθόσον αυτό αναφέρεται στο Ταλμούδ!
    Συγχαρητήρια για την βλακώδη ειλικρίνειά σου!
    Ποιός είναι ο σιωνιστής εβραιολάγνος τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Λύστε μου μια απορία:
    Του Ρασσιά ομόφρονες είστε ή του Μπεξή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Έχεις ξεφύγει,ε βεβαια πως να έχεις διανόηση.Εδώ είσαι πρωί πρωί δεν πηγες να δοξάσεις το θεό του ΙΣΡΑΗΛ!!
    Αλλη μια απάντηση στις βλακείες που γραφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
    Οι μη μολυνθέντες με Γυναίκα Αποκάλ. 14.4
    Και το καλύτερο:
    Είναι καλό ο άνθρωπος να μην αγγίζει γυναίκα
    Κορινθίους Α' 7:1

    Ο χριστιανισμός από την ημέρα της υπάρξεις του ήτανε μισογύνης, στην μετέπειτα πορεία του χρησιμοποίησαν την Μαριάμ σε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για να μπορέσουν να ισοσταθμίσουν τα πράγματα,άλλα και αυτό υπό ορούς,πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την παρουσίασαν σαν παρθένο, όχι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού άλλα και για το λόγω ότι μισούν τις γυναίκες.
    Ο μισογυνισμός της εκκλησίας και του χριστιανισμού φαίνεται ακόμα και στις μέρες μας αλλα έχει περιοριστή κάπως,τουλάχιστον στην χώρα μας.

    Παραθέτω ένα απόσπασμα:


    Του Ιωάννη Ρούσσου,
    Τακτικού Καθηγητή Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα (ΗΠΑ)

    ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
    ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ (γ΄)


    Στον Χριστιανισμό ακόμα και η τεκνοποίηση θεωρείται αμαρτία, κατά το «... Ιδού γάρ εν ανομίαις συνελήφθην καί εν αμαρτίαις εκίσσησέ με ή μήτηρ μου...» του Εβραϊκού Ψαλμού 50: 7 (ή 51: 5 σε άλλες εκδόσεις). Γίνεται μόνον εξ' ανάγκης («κατ' οικονομίαν» όπως τους αρέσει να λένε λογίως) για να μην σβήσει το ανθρώπινο γένος. Αυτό έγινε εκ των πραγμάτων αφού τελικά δεν ήλθε εκείνο το πολυπόθητο τέλος του κόσμου μαζί με εκείνη την περίφημη Δευτέρα Παρουσία που περίμεναν αμεσότατα οι πρώτοι χριστιανοί και ο Παύλος. Ακόμα αυτή η εξ ανάγκης σεξουαλική συνεύρεση πρέπει να γίνεται χωρίς καμία απολύτως απόλαυση ηδονής και στο σκοτάδι. Η απόλαυση ηδονής είναι μεγάλη αμαρτία για τους διεστραμμένους χριστιανούς. Τέλος η λεχώνα χρειάζεται ειδική ιεροπραξία για να εξιλεώσει την «αμαρτία» της, 40 μέρες μετά την γέννα• να σαραντίσει όπως λέει ο λαός, που σημαίνει ότι για 40 μέρες η μητέρα και το μωρό δεν μπορούν να εξέρχονται από το σπίτι τους. Μετά όμως, το πρώτο πράγμα που η μάνα οφείλει να πράξει είναι το να επισκεφτεί τον ιερέα για την ειδική ιεροπραξία με ευχές, εξορκισμούς, κλπ. Έτσι έχουν θεσπιστεί αυτά τα πράγματα από τον Μωσαϊκό Νόμο και από την χριστιανική εκκλησία. Η γυναίκα λοιπόν γίνεται απλώς μια καταραμένη βρεφομηχανή και αυτό μόνο εξ' ανάγκης. Μα το λέει και ο Παύλος στην Α΄ Προς Τιμόθεον 2: 15, «η γυναίκα θα σωθεί με το να γεννά παιδιά». Άραγε, όσες γυναίκες για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν θα ριφθούν στο πυρ το εξώτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Εί δυνατόν όμως, η γυναίκα να σταματήσει να είναι γυναίκα και με τις νηστείες να κατορθώσει να σταματήσει τα έμμηνά της. Αυτό είναι μεγάλη αρετή στον Χριστιανισμό αλλά ταυτοχρόνως και μεγάλη σχιζοφρένεια. Στον Μωσαϊκό Νόμο τα γυναικεία έμμηνα θεωρούνται μόλυνση και ακαθαρσία. Γι' αυτό απαγορεύεται να εισέρχονται οι γυναίκες στα ιερά των χριστιανικών και εβραϊκών ναών. Σ' αυτά τα θέματα διαβάστε και το σπουδαίο βιβλίο The X-Rated Bible (Η Ακατάλληλη Βίβλος) του Αμερικανού καθηγητή Ben Edward Akerley. Έτσι λοιπόν το κλείσιμο στα μοναστήρια, ο αναχωρητισμός, ο ερημιτισμός, κλπ. σου δίνουν πολύ πιο βέβαιο εισιτήριο για τον Παράδεισο από το να αποκτήσεις και να αναθρέψεις οικογένεια...! Αυτό το τονίζει σαφώς και ο αλλοπρόσαλλος Απόστολος Παύλος στην επιστολή του Α΄ Προς Κορινθίους σε όλο το κεφάλαιο 7 όπου μεταξύ πολλών «μαργαριταριών» εκθειάζει την παρθενία και τη θεωρεί υπέρτατη αρετή. Μελετήστε το κεφάλαιο αυτό προσεκτικά να δείτε περί τίνος πρόκειται! Το ίδιο κάνει και ο διεστραμμένος Χρυσόστομος στο βιβλίο του με τίτλο Το Χάρισμα της Παρθενίας. Αν τώρα κανείς ενδιαφέρεται να μάθει για τη νόσο των ασκητών, μοναχών, ερημιτών, αναχωρητών (νόσος του αγίου Αντωνίου) ας μελετήσει το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη Αναφορά στον Γκρέκο όπου την περιγράφει θαυμάσια, διότι την έπαθε και ο ίδιος μια φορά που βρισκόταν στη Βιέννη.

    Όπως είδαμε μέχρις εδώ ο Χριστιανισμός είναι τόσο διαστροφική και καταστροφική θρησκεία ώστε οι οπαδοί του, άνδρες και γυναίκες, δεν πρέπει να είναι ούτε ετεροφυλόφιλοι, ούτε ομοφυλόφιλοι, αλλά οφείλουν να είναι άφυλοι. Και οι κληρικοί και οι λαϊκοί και οι μοναχοί και μοναχές πρέπει να είναι άφυλοι. Καμία ερωτική έλξη, ορμή, πάθος κλπ. Είδαμε παραπάνω μερικές αναφορές και τη θέση του ιδρυτού Ιησού Χριστού. Διά του λόγου το αληθές, ας δώσομε επ' αυτού άλλη μια αναφορά από τον απεχθέστατο Παύλο: Πρoς Κoλασσαείς 3: 2-6 «τα άνω φρονείτε, μη τα επί της γης. απεθάνετε γαρ, και η ζωή υμών κέκρυπται συν τω Χριστω εν τω Θεω• όταν ο Χριστός φανερωθή, η ζωή ημών, τότε και υμείς συν αυτω φανερωθήσεσθε εν δόξη. Νεκρώσατε ουν τα μέλη υμών τα επί της γης, πορνείαν, ακαθαρσίαν, πάθος, επιθυμίαν κακήν, και την πλεονεξίαν, ήτις εστίν ειδωλολατρία, δι' α έρχεται η οργή του Θεού επί τους υιούς της απειθείας», (και όλες οι αναφορές δεν έχουν τέλος...). Παρθενία λοιπόν και μετά θάνατον ζωή. Τίποτα άλλο. Βέβαια η διαστροφή αυτή κατά τους δύο πρώτους αιώνες της Κ. Ε. δεν μπορούσε να πάει άλλο ώστε μετά αυτοί οι διεστραμμένοι άφησαν τα δύο φύλα να συνευρίσκονται αλλά μόνο «κατ' οικονομίαν» χάριν της τεκνοποιήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Τι άλλο είναι η γυναίκα παρά ένας εχθρός της φιλίας, μια αναπόφευκτη τιμωρία, ένα αναγκαίο κακό, ένας φυσικός πειρασμός, ένας επιθυμητός όλεθρος, ένας οικιακός κίνδυνος, μια ευχάριστη καταστροφή, ένα κακό της φύσεως ζωγραφισμένο με όμορφα χρώματα;»

    Α’ Τιμόθεον επιστολή 2:11-15
    Η γυναίκα ας μαθαίνει μέσα σε ησυχία με κάθε υποταγή• σε γυναίκα, όμως, δεν επιτρέπω να διδάσκει ούτε να αυθεντεύει επάνω στον άνδρα, αλλά να ησυχάζει.

    Μόλις το 1545 μ.Χ., στη Σύνοδο του Τρέντο η Καθολική Εκκλησία αποδέχτηκε ότι οι γυναίκες έχουν ψυχή.

    Βοήθιος «Η γυναίκα είναι ένας ναός κτισμένος πάνω σε ένα υπόνομο

    Χρυσόστομος: «Η γυνή άπαξ ωμίλησε και το παν κατέστρεψε»)

    Αυγουστίνος «Οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν απολύτως καμιά διαφώτιση ή παιδεία. Αλλά πραγματικά πρέπει να απομονώνονται γιατί είναι η αιτία των μισητών και ακουσίων στύσεων στους αγίους άνδρες.»

    Λούθηρος «Αν μια γυναίκα πεθάνει από τις πολλές γέννες δεν πειράζει. Άστε την να πεθάνει. Γι’ αυτό άλλωστε πλάστηκε.»

    Προς Κορινθίους Α 14:34-35 Οι γυναίκες σας ας σιωπούν μέσα στις εκκλησίες• επειδή, δεν είναι επιτρεπτό σ' αυτές να μιλάνε, αλλά να υποτάσσονται, όπως λέει και ο νόμος. Αλλά, αν θέλουν να μάθουν κάτι, ας ρωτούν τούς άνδρες τους στο σπίτι• επειδή, είναι αισχρό σε γυναίκες να μιλάνε μέσα σε εκκλησία.

    Προς Εφεσίους, 5:22 Οι γυναίκες, υποτάσσεστε στους άνδρες σας, όπως στον Κύριο•

    Προς Τιμόθεο Α 2:11-15 Η γυναίκα ας μαθαίνει μέσα σε ησυχία με κάθε υποταγή• σε γυναίκα, όμως, δεν επιτρέπω να διδάσκει ούτε να αυθεντεύει επάνω στον άνδρα, αλλά να ησυχάζει. Επειδή, ο Αδάμ πλάστηκε πρώτος, έπειτα η Εύα. Και ο Αδάμ δεν απατήθηκε• αλλά, η γυναίκα, αφού εξαπατήθηκε, διέπραξε παράβαση• όμως, θα σωθεί διαμέσου τής τεκνογονίας, αν μείνουν στην πίστη και αγάπη και αγιασμό με σωφροσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Διαζύγιο με ένα απλό γράμμα. Βδέλυγμα η χωρισμένη αν ξαναχωρίσει ή χηρέψει:
    Δευτερονόμιον 24:1-4 1. ΟΤΑΝ κάποιος πάρει γυναίκα, και νυμφευθεί μαζί της, και συμβεί να μη βρει χάρη στα μάτια του, επειδή βρήκε σ' αυτήν κάποιο άσχημο πράγμα, τότε ας γράψει σ' αυτήν γράμμα διαζυγίου, και ας το δώσει στο χέρι της, και ας τη διώξει από το σπίτι του. Και αφού αναχωρήσει από το σπίτι του, μπορεί να πάει και να συζευχθεί με άλλον άνδρα. Και αν ο δεύτερος άνδρας της τη μισήσει, και γράψει σ' αυτή γράμμα διαζυγίου, και το δώσει στο χέρι της, και τη διώξει από το σπίτι του ή αν πεθάνει ο δεύτερος άνδρας, που την πήρε για γυναίκα του, ο πρώτος της άνδρας, που την έδιωξε, δεν μπορεί να την ξαναπάρει στον εαυτό του για γυναίκα, αφού μολύνθηκε• επειδή, είναι βδέλυγμα μπροστά στον Κύριο• και δεν θα επιφέρεις αμαρτία στη γη, στην οποία ο Κύριος ο Θεός σου δίνει σε σένα ως κληρονομιά.

    Ο ίδιος ο Ιησούς δεν επέλεξε καμία γυναίκα για απόστολο, ούτε καν τη μητέρα του.
    Οι Απόστολοι συνεχίζοντας το παράδειγμα του, ουδέποτε χειροτόνησαν γυναίκα.
    Ο μόνος ρόλος που επεφύλασσαν για τη γυναίκα ήταν εκείνος του χρηματοδότη: πχ το Υπερώο της Σιών, ένα ιδιωτικό διώροφο σπίτι, που μεταμορφώθηκε σε χώρο συναθροίσεων ανήκε σε πλούσια γυναίκα, τη Μαρία, μητέρα του Ευαγγελιστή Μάρκου.

    Κολοσσαείς 3:18 Οι γυναίκες, υποτάσσεστε στους άνδρες σας, όπως αρμόζει εν Κυρίω.

    Υπάρχει φυσικά και η ενάρετη γυναίκα: είναι αυτή που ποτέ δεν δείχνει το πρόσωπο της σε ξένο
    Ιωάννης Μόσχος «Λειμών», κεφάλαιο 78

    Από γυναικός αρχή αμαρτίας καί δι’ αυτήν αποθνήσκομεν πάντες
    Σοφία Σειράχ 25:24


    Δευτερονόμιον 25 5 Εάν συγκατοικώσιν αδελφοί, και αποθάνη εις εξ αυτών και δεν έχη τέκνα, η γυνή του αποθανόντος δεν θέλει υπανδρευθή με ξένον• ο αδελφός του ανδρός αυτής θέλει εισέλθει προς αυτήν, και θέλει λάβει αυτήν εις εαυτόν γυναίκα και εκπληρώσει το χρέος του ανδραδέλφου εις αυτήν.
    Δευτερονόμιον 25 7 Εάν δε ο άνθρωπος δεν ευαρεστήται να λάβη την γυναίκα του αδελφού αυτού, τότε η γυνή του αδελφού αυτού ας αναβή εις την πύλην προς τους πρεσβυτέρους και ας είπη, Ο αδελφός του ανδρός μου αρνείται να αναστήση το όνομα του αδελφού αυτού εν τω Ισραήλ• δεν θέλει να εκπληρώση εις εμέ το χρέος του ανδραδέλφου. Δευτερονόμιον 25 9 τότε η γυνή του αδελφού αυτού θέλει ελθεί προς αυτόν ενώπιον των πρεσβυτέρων, και θέλει λύσει το υπόδημα αυτού από του ποδός αυτού και εμπτύσει εις το πρόσωπον αυτού, και αποκριθείσα θέλει ειπεί, Ούτω θέλει γίνεσθαι εις τον άνθρωπον, όστις δεν θέλει να οικοδομήση τον οίκον του αδελφού αυτού.
    Δευτερονόμιον 25 11 Εάν άνθρωποι μάχωνται προς αλλήλους, και η γυνή του ενός πλησιάση διά να ελευθερώση τον άνδρα αυτής εκ της χειρός του τύπτοντος αυτόν, και εκτείνασα την χείρα αυτής πιάση αυτόν από των κρυφίων αυτού, τότε θέλεις αποκόψει την χείρα αυτής•
    Αριθμοί
    27 Και αφού ποτίση αυτήν το ύδωρ τότε θέλει συμβή ώστε, αν ήναι μεμολυσμένη και ηδίκησε τον άνδρα αυτής, θέλει εισέλθει εις αυτήν το ύδωρ, το φέρον την κατάραν, διά πικρίαν, και η κοιλία αυτής θέλει πρησθή και ο μηρός αυτής θέλει σαπή και θέλει είσθαι η γυνή κατάρα εν μέσω του λαού αυτής.
    28 Εάν όμως δεν ήναι μεμολυσμένη η γυνή αλλά καθαρά, τότε θέλει μείνει αβλαβής, και θέλει συλλάβει σπέρμα.
    29 Ούτος είναι ο νόμος της ζηλοτυπίας, όταν γυνή τις παραδρομήση, δεχομένη άλλον αντί του ανδρός αυτής και μολυνθή•

    Μάρκος 10 12 και εάν γυνή χωρισθή τον άνδρα αυτής και συζευχθή με άλλον, μοιχεύεται.
    Α.Κορινθίους 11 6 Επειδή αν δεν καλύπτηται η γυνή, ας κουρεύση και τα μαλλία αυτής• αλλ' εάν ήναι αισχρόν εις γυναίκα να κουρεύη τα μαλλία αυτής ή να ξυρίζηται, ας καλύπτηται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αφού θέλεις να είσαι σωστός χριστιανός θα πρέπει να ακολουθείς πιστά τα ιερά σας βιβλία,άμα δεν το πραττεις πάνα πει οτι δεν συμφωνείς με αυτά που γραφει και απλα αποκαλείσαι χριστιανός.
    «Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου, απλώς ήλλαξες τάφον, απ’ τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν». Αδαμάντιος Κοραής».
    Τα λόγια του μεγάλου Έλληνα Διαφωτιστή Αδαμαντίου Κοραή θα ηχούν για πάντα στ’ αυτιά μας και θα μας δείχνουν το μέγεθος της πολιτιστικής μας καταδίκης και της εθνικής μας τραγωδίας, που εκτυλίσσεται χωρίς διακοπή έως σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μαιανδρε αδικα κουραζεσαι ο ανθρωπος ειναι ρασοφορος ιουδαιοχριστιανος!!Οι χριστιανοι ρασοφοροι οπως και ο Σαουλ μισουσαν τις γυναικες και ηταν πισωγλεντηδες!!χα χα λουγκρες δηλαδη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αγράμματε επειδή βλέπω ότι είσαι καλό παπαγαλάκι του Ρασσιά πολύ ευχαρίστως να σου δώσω μερικές απαντήσεις σε όλα.
    Πρέπει όμως να τα πάρουμε ένα ένα γιατί είναι ολοφάνερο ότι ούτε το λύκειο δεν έχεις τελειώσει και το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να αντιγράφεις τον πνευματικό σου πατέρα.
    Απάντησε στο πρώτο θέμα με το οποίο ξεκίνησες την ανάρτηση.Γιατί δεν έβαλες όλο το κείμενο που δείχνει ότι πρόκειται για παραβολή;
    Σου παρέθεσα επίσης το τι λέει ο Χριστός για τους εχθρούς.
    Απάντησε σε αυτό και θα τα πιάσουμε όλα ένα προς ένα...
    Έλα να δούμε ποιος αγαπάει την αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Κι επειδή είναι κρίμα να σε αφήσω αναπάντητο και να σου στερήσω την γνώση,μια και δεν απαντάς,σου αφιερώνω το παρακάτω που έχει διπλό νόημα.
    Αν επιμένεις πάλι έχω περίπου πέντε σελίδες στοιχεία σχετικά με την τελευταία σου ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ο Θαλής έλεγε πως ευχαριστεί την Τύχη που γεννήθηκε άντρας και όχι γυναίκα. Να δεις ποιοι λέγανε τέτοια πράγματα στις προσευχές τους...ποιοι τα λέγανε... μήπως οι Εβραίοι;

    «έφασκε γαρ, φασί, τριών τούτων ένεκα χάριν έχειν τη Τύχη πρώτον μεν ότι άνθρωπος εγενόμην και ου θηρίον, είτα ότι ανήρ και ου γυνή, τρίτον ότι Έλλην και ου βάρβαρος» (Διογένης Λαέρτιος, I, 33).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Η διαφορά είναι πως εγώ καταλαβαίνω πως λειτουργούσε η αρχαία κοινωνία και πως κάθε εποχή κρίνεται μέσα στα δικά της ιστορικά πλαίσια και μπορεί να συγκριθεί με μια προηγούμενη,με άλλες τις ίδιας εποχής και όχι με τη σημερινή που απέχει αιώνες.
    Εσύ αγράμματε χοροπηδάς ανάμεσα σε σκόρπια κείμενα και εποχές κατά το δοκούν και αντιγράφεις τα λιβελογραφήματα των νεοπαγανιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Κι επειδή από τον Κοραή επέλεξες μία φράση,διάβασε τα παρακάτω να μορφωθείς...
    Έχω ολόκληρα κατεβατά να σου παραθέσω μιας κι ο Κοραής παρά την σκληρή του στάση απέναντι στην μεσαιωνική εκκλησία εξέδωσε εκκλησιαστικά κείμενα προς εξύψωση του επιπέδου των κληρικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. «Εις τους χρόνους του Ιεροκλέους είχε λάβειν τον τόπον της αληθινής παιδείας η υποχονδριακή των ονομασθέντων Νεοπλατωνικών φιλοσοφία, μίγμα τερατώδες πολλών και διαφόρων παλαιών φιλοσοφικών ορθών δογμάτων, με του Ζοροάστρου τας δόξας, και με των Χαλδαίων τας μαγείας. Η αναξία του ονόματος αύτη φιλοσοφία εσύγχυσε τας εννοίας της αληθείας και του ψεύδους, της αρετής και της κακίας, και ετάραξε την ηθικήν όλου του έθνους» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ιεροκλέους Φιλοσόφου Αστεία, 1812), τ. Β’, σ. 161)

    «Οι Νεοπλατωνικοί έμιξαν την ορθήν φιλοσοφίαν με τα τερατώδη της κεφαλής των γεννήματα» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ιεροκλέους Φιλοσόφου Αστεία, 1812), τ. Β’, σ. 162)

    «Είναι γελοίος τον οποίον έγραψε μακρόν κατάλογον των Νεοπλατωνικών ενθουσιαστών ο Νεοπλατωνικός Ευνάπιος» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ιεροκλέους Φιλοσόφου Αστεία, 1812), τ. Β’, σ. 162)

    «Εξ ενός μέρους η φιλοσοφία των Νεοπλατωνικών, από τάλλο των σοφιστών και των σχολαστικών φιλολόγων ο πολυπλασιασμός, εσυνερίζοντο να εξαλείψωσιν από τας ψυχάς των Ελλήνων πάσαν αίσθησιν καλού» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ξενοκράτους και Γαληνού, περί της από των ενύδρων τροφής, 1814), τ. Β’, σ. 191)

    [ο Ιουλιανός] «ήθελε κατασταθήν ενδοξότερος, αν δεν εκυριεύετο από την μανιώδη προθυμίαν να βάλη εις τόπον της χριστιανικής θρησκείας, χειροτέραν και αυτής της ασοφίας, την σοφίαν των Νεοπλατωνικών» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ξενοκράτους και Γαληνού, περί της από των ενύδρων τροφής, 1814), τ. Β’, σ. 192)

    «Τα ευρισκόμενα εις το σύνταγμα τούτο περί Ειμαρμένης, και τας περί θεού και περί ψυχής εννοίας, όχι πάντοτε ορθάς, είναι περιττόν να τας ελέγξω, επειδή λαλώ περί Στωϊκούς, και όχι Χριστιανού φιλοσόφου. Εάν ημείς δοξάζωμεν περί των τοιουτων ευσεβέστερα, χρεωστούμεν την τοιαύτην γνώσιν εις την ιεράν ημών θρησκείαν» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Μάρκου Αντωνίνου Αυτοκράτορος τα εις εαυτόν, 1816), τ. Β’, σ. 404)

    «Η θρησκεία, της οποίας ονομάζεται Καλίφης, είναι των ψευδών όλων θρησκειών η ψευδεστάτη» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Αριστοτέλους Πολιτικών τα Σωζόμενα, 1821), τ. Β’, σ. 731)


    «Οι νόμοι μας δεν πρέπει να συγχωρώσιν εις κανένα να πλανά τους ομοθρήσκους μας, και να τους χωρίζη από την εκκλησίαν μας. Όστις από τους αποστόλους της Ρώμης τολμήση τουλοιπού να σύρη με απάτην εις την Εκκλησίαν του Γραικούς της Ανατολικής εκκλησίας, πρέπει να εξορίζεται αδυσωπήτως από την Ελλάδα» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Αριστοτέλους Πολιτικών τα Σωζόμενα, 1821), τ. Β’, σ. 732).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. «Εις τους χρόνους του Ιεροκλέους είχε λάβειν τον τόπον της αληθινής παιδείας η υποχονδριακή των ονομασθέντων Νεοπλατωνικών φιλοσοφία, μίγμα τερατώδες πολλών και διαφόρων παλαιών φιλοσοφικών ορθών δογμάτων, με του Ζοροάστρου τας δόξας, και με των Χαλδαίων τας μαγείας. Η αναξία του ονόματος αύτη φιλοσοφία εσύγχυσε τας εννοίας της αληθείας και του ψεύδους, της αρετής και της κακίας, και ετάραξε την ηθικήν όλου του έθνους» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ιεροκλέους Φιλοσόφου Αστεία, 1812), τ. Β’, σ. 161)

    «Οι Νεοπλατωνικοί έμιξαν την ορθήν φιλοσοφίαν με τα τερατώδη της κεφαλής των γεννήματα» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ιεροκλέους Φιλοσόφου Αστεία, 1812), τ. Β’, σ. 162)

    «Είναι γελοίος τον οποίον έγραψε μακρόν κατάλογον των Νεοπλατωνικών ενθουσιαστών ο Νεοπλατωνικός Ευνάπιος» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ιεροκλέους Φιλοσόφου Αστεία, 1812), τ. Β’, σ. 162)

    «Εξ ενός μέρους η φιλοσοφία των Νεοπλατωνικών, από τάλλο των σοφιστών και των σχολαστικών φιλολόγων ο πολυπλασιασμός, εσυνερίζοντο να εξαλείψωσιν από τας ψυχάς των Ελλήνων πάσαν αίσθησιν καλού» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ξενοκράτους και Γαληνού, περί της από των ενύδρων τροφής, 1814), τ. Β’, σ. 191)

    [ο Ιουλιανός] «ήθελε κατασταθήν ενδοξότερος, αν δεν εκυριεύετο από την μανιώδη προθυμίαν να βάλη εις τόπον της χριστιανικής θρησκείας, χειροτέραν και αυτής της ασοφίας, την σοφίαν των Νεοπλατωνικών» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ξενοκράτους και Γαληνού, περί της από των ενύδρων τροφής, 1814), τ. Β’, σ. 192)

    «Τα ευρισκόμενα εις το σύνταγμα τούτο περί Ειμαρμένης, και τας περί θεού και περί ψυχής εννοίας, όχι πάντοτε ορθάς, είναι περιττόν να τας ελέγξω, επειδή λαλώ περί Στωϊκούς, και όχι Χριστιανού φιλοσόφου. Εάν ημείς δοξάζωμεν περί των τοιουτων ευσεβέστερα, χρεωστούμεν την τοιαύτην γνώσιν εις την ιεράν ημών θρησκείαν» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Μάρκου Αντωνίνου Αυτοκράτορος τα εις εαυτόν, 1816), τ. Β’, σ. 404)

    «Η θρησκεία, της οποίας ονομάζεται Καλίφης, είναι των ψευδών όλων θρησκειών η ψευδεστάτη» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Αριστοτέλους Πολιτικών τα Σωζόμενα, 1821), τ. Β’, σ. 731)


    «Οι νόμοι μας δεν πρέπει να συγχωρώσιν εις κανένα να πλανά τους ομοθρήσκους μας, και να τους χωρίζη από την εκκλησίαν μας. Όστις από τους αποστόλους της Ρώμης τολμήση τουλοιπού να σύρη με απάτην εις την Εκκλησίαν του Γραικούς της Ανατολικής εκκλησίας, πρέπει να εξορίζεται αδυσωπήτως από την Ελλάδα» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Αριστοτέλους Πολιτικών τα Σωζόμενα, 1821), τ. Β’, σ. 732).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. «Εις τους χρόνους του Ιεροκλέους είχε λάβειν τον τόπον της αληθινής παιδείας η υποχονδριακή των ονομασθέντων Νεοπλατωνικών φιλοσοφία, μίγμα τερατώδες πολλών και διαφόρων παλαιών φιλοσοφικών ορθών δογμάτων, με του Ζοροάστρου τας δόξας, και με των Χαλδαίων τας μαγείας. Η αναξία του ονόματος αύτη φιλοσοφία εσύγχυσε τας εννοίας της αληθείας και του ψεύδους, της αρετής και της κακίας, και ετάραξε την ηθικήν όλου του έθνους» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ιεροκλέους Φιλοσόφου Αστεία, 1812), τ. Β’, σ. 161)

    «Οι Νεοπλατωνικοί έμιξαν την ορθήν φιλοσοφίαν με τα τερατώδη της κεφαλής των γεννήματα» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ιεροκλέους Φιλοσόφου Αστεία, 1812), τ. Β’, σ. 162)

    «Είναι γελοίος τον οποίον έγραψε μακρόν κατάλογον των Νεοπλατωνικών ενθουσιαστών ο Νεοπλατωνικός Ευνάπιος» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ιεροκλέους Φιλοσόφου Αστεία, 1812), τ. Β’, σ. 162)

    «Εξ ενός μέρους η φιλοσοφία των Νεοπλατωνικών, από τάλλο των σοφιστών και των σχολαστικών φιλολόγων ο πολυπλασιασμός, εσυνερίζοντο να εξαλείψωσιν από τας ψυχάς των Ελλήνων πάσαν αίσθησιν καλού» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ξενοκράτους και Γαληνού, περί της από των ενύδρων τροφής, 1814), τ. Β’, σ. 191)

    [ο Ιουλιανός] «ήθελε κατασταθήν ενδοξότερος, αν δεν εκυριεύετο από την μανιώδη προθυμίαν να βάλη εις τόπον της χριστιανικής θρησκείας, χειροτέραν και αυτής της ασοφίας, την σοφίαν των Νεοπλατωνικών» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Ξενοκράτους και Γαληνού, περί της από των ενύδρων τροφής, 1814), τ. Β’, σ. 192)

    «Τα ευρισκόμενα εις το σύνταγμα τούτο περί Ειμαρμένης, και τας περί θεού και περί ψυχής εννοίας, όχι πάντοτε ορθάς, είναι περιττόν να τας ελέγξω, επειδή λαλώ περί Στωϊκούς, και όχι Χριστιανού φιλοσόφου. Εάν ημείς δοξάζωμεν περί των τοιουτων ευσεβέστερα, χρεωστούμεν την τοιαύτην γνώσιν εις την ιεράν ημών θρησκείαν» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Μάρκου Αντωνίνου Αυτοκράτορος τα εις εαυτόν, 1816), τ. Β’, σ. 404)

    «Η θρησκεία, της οποίας ονομάζεται Καλίφης, είναι των ψευδών όλων θρησκειών η ψευδεστάτη» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Αριστοτέλους Πολιτικών τα Σωζόμενα, 1821), τ. Β’, σ. 731)


    «Οι νόμοι μας δεν πρέπει να συγχωρώσιν εις κανένα να πλανά τους ομοθρήσκους μας, και να τους χωρίζη από την εκκλησίαν μας. Όστις από τους αποστόλους της Ρώμης τολμήση τουλοιπού να σύρη με απάτην εις την Εκκλησίαν του Γραικούς της Ανατολικής εκκλησίας, πρέπει να εξορίζεται αδυσωπήτως από την Ελλάδα» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Αριστοτέλους Πολιτικών τα Σωζόμενα, 1821), τ. Β’, σ. 732).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. «Τα ευρισκόμενα εις το σύνταγμα τούτο περί Ειμαρμένης, και τας περί θεού και περί ψυχής εννοίας, όχι πάντοτε ορθάς, είναι περιττόν να τας ελέγξω, επειδή λαλώ περί Στωϊκούς, και όχι Χριστιανού φιλοσόφου. Εάν ημείς δοξάζωμεν περί των τοιουτων ευσεβέστερα, χρεωστούμεν την τοιαύτην γνώσιν εις την ιεράν ημών θρησκείαν» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Μάρκου Αντωνίνου Αυτοκράτορος τα εις εαυτόν, 1816), τ. Β’, σ. 404)

    «Η θρησκεία, της οποίας ονομάζεται Καλίφης, είναι των ψευδών όλων θρησκειών η ψευδεστάτη» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Αριστοτέλους Πολιτικών τα Σωζόμενα, 1821), τ. Β’, σ. 731)


    «Οι νόμοι μας δεν πρέπει να συγχωρώσιν εις κανένα να πλανά τους ομοθρήσκους μας, και να τους χωρίζη από την εκκλησίαν μας. Όστις από τους αποστόλους της Ρώμης τολμήση τουλοιπού να σύρη με απάτην εις την Εκκλησίαν του Γραικούς της Ανατολικής εκκλησίας, πρέπει να εξορίζεται αδυσωπήτως από την Ελλάδα» (Προλεγόμενα στους Αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Αριστοτέλους Πολιτικών τα Σωζόμενα, 1821), τ. Β’, σ. 732).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΚΟΡΑΗ, ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΤΟΜΟΣ Γ’
    ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΛΟΥΚΙΑΣ ΔΡΟΥΛΙΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μ.Ι.Ε.Τ., 1990:


    Ηθικά Νικομάχεια

    σ.65-66
    …Αλλά τώρα τι γίνεται; Ο επί θρόνου μακελλάριος του Βυζαντίου, πωλεί, ως κτήνη εις την αγοράν, τας γυναίκας, τα τέκνα των ταλαίπωρων Γραικών, ληστεύει τα υπάρχοντά των, κολυμβά ο αιμοβόρος αγαλλόμενος εις αυτά των τα αίματα, και οι φωτισμένοι της Ευρώπης ηγεμόνες δεν τολμούν να ραπίσωσι τον μακελλάριον! Ο μακελλάριος Σουλτάνος κατασκάπτει τους χριστιανικούς ναούς, καταμιαίνει τα ιερά θυσιαστήρια, κατασφάζει τους λειτουργούς των θυσιαστηρίων, αναγκάζει τα ανήλικα των χριστιανών τέκνα να αποτάσσωνται τον Χριστόν, και να συντάσσωνται με τον Σατανάν? και ο Μακαριώτατος Πάπας, ο ονομαζόμενος από τους οικείους του κεφαλή της Εκκλησίας και Χριστός άλλος επί γης, ως κτυπημένος από θανατηφόρον αποπληξίαν , έχασε την φωνήν, με την οποίαν άλλοτε οι προκάτοχοί του εσήκοναν τους ηγεμόνας εις τους σταυροφορικούς πολέμους!..


    σ. 83
    δεν εντράπησαν να κηρύξωσιν ως παράβασιν Ευαγγελίου και αυτάς των ιερέων μας τας υπέρ της νίκης δεήσεις, τας οποίας και υπό τον ζυγόν ακόμη αναστενάζουσα η εκκλησία μας δεν έπαυσε να αναφέρει εις τον θεόν.

    Άρα ο Κοραής ισχυρίζεται - αντίθετα από τους πνευματικούς απογόνους του - ότι η Εκκλησία τόσο κατά την Τουρκοκρατία όσο και κατά την Επανάσταση προσευχόταν για την απελευθέρωση των Ελλήνων.



    Περί των ελληνικών συμφερόντων διάλογος

    σ. 203
    Η απόκτησις της ελευθερίας είναι κατόρθωμα μόνων των Χριστιανών Ελλήνων˙ αντί συνεργών, οι Τούρκοι την επολέμουν, και οι Ιουδαίοι ηύχοντο κρυφά να μην την αποκτήσωμεν ποτέ.

    Άρα ο Κοραής ισχυρίζεται - ενάντια σε όσα λεν οι πνευματικοί απόγονοί του - ότι ΜΟΝΟ οι Χριστιανοί πολέμησαν κατά την Επανάσταση του 1821 και, ότι, φυσικά, δεν υπήρχαν "Μουσουλμάνοι Έλληνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΚΟΡΑΗ, ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΤΟΜΟΣ Γ’
    ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΛΟΥΚΙΑΣ ΔΡΟΥΛΙΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μ.Ι.Ε.Τ., 1990:


    Ηθικά Νικομάχεια

    σ.65-66
    …Αλλά τώρα τι γίνεται; Ο επί θρόνου μακελλάριος του Βυζαντίου, πωλεί, ως κτήνη εις την αγοράν, τας γυναίκας, τα τέκνα των ταλαίπωρων Γραικών, ληστεύει τα υπάρχοντά των, κολυμβά ο αιμοβόρος αγαλλόμενος εις αυτά των τα αίματα, και οι φωτισμένοι της Ευρώπης ηγεμόνες δεν τολμούν να ραπίσωσι τον μακελλάριον! Ο μακελλάριος Σουλτάνος κατασκάπτει τους χριστιανικούς ναούς, καταμιαίνει τα ιερά θυσιαστήρια, κατασφάζει τους λειτουργούς των θυσιαστηρίων, αναγκάζει τα ανήλικα των χριστιανών τέκνα να αποτάσσωνται τον Χριστόν, και να συντάσσωνται με τον Σατανάν? και ο Μακαριώτατος Πάπας, ο ονομαζόμενος από τους οικείους του κεφαλή της Εκκλησίας και Χριστός άλλος επί γης, ως κτυπημένος από θανατηφόρον αποπληξίαν , έχασε την φωνήν, με την οποίαν άλλοτε οι προκάτοχοί του εσήκοναν τους ηγεμόνας εις τους σταυροφορικούς πολέμους!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. σ. 83
    δεν εντράπησαν να κηρύξωσιν ως παράβασιν Ευαγγελίου και αυτάς των ιερέων μας τας υπέρ της νίκης δεήσεις, τας οποίας και υπό τον ζυγόν ακόμη αναστενάζουσα η εκκλησία μας δεν έπαυσε να αναφέρει εις τον θεόν.

    Άρα ο Κοραής ισχυρίζεται - αντίθετα από τους πνευματικούς απογόνους του - ότι η Εκκλησία τόσο κατά την Τουρκοκρατία όσο και κατά την Επανάσταση προσευχόταν για την απελευθέρωση των Ελλήνων.



    Περί των ελληνικών συμφερόντων διάλογος

    σ. 203
    Η απόκτησις της ελευθερίας είναι κατόρθωμα μόνων των Χριστιανών Ελλήνων˙ αντί συνεργών, οι Τούρκοι την επολέμουν, και οι Ιουδαίοι ηύχοντο κρυφά να μην την αποκτήσωμεν ποτέ.

    Άρα ο Κοραής ισχυρίζεται - ενάντια σε όσα λεν οι πνευματικοί απόγονοί του - ότι ΜΟΝΟ οι Χριστιανοί πολέμησαν κατά την Επανάσταση του 1821 και, ότι, φυσικά, δεν υπήρχαν "Μουσουλμάνοι Έλληνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ξενοφώντος Απομνημονεύματα και Πλάτωνος Γοργίας

    σ. 351
    Είναι μωρία η ελπίς τοιαύτης ενώσεως, ενόσω ο Πάπας ισχυρίζεται ότι κρατή ενωμένα δύο πράγματ’ ασυμβίβαστα, την ποιμενικήν ράβδον του Χριστού, και των κοσμικών ηγεμόνων το σκήπτρον. Χάσμα μέγα έγινε μεταξύ των Ανατολικών και των Δυτικών χριστιανών η τερατώδης αύτη σύγχυσις της πνευματικής και κοσμικής εξουσίας˙ χάσμα όμως, το οποίον δεν εγέννησεν, ουδ’ έπρεπε να γεννήση εις τας ψυχάς των Ανατολικών έχθραν κατά των Δυτικών, οποίαν έδειξαν ούτοι κατ’ αυτών.

    Άρα ο Κοραής - ενάντια σε όσα ισχυρίζονται οι πνευματικοί του απόγονοι - ισχυρίζεται
    1) ότι η Ένωση των εκκλησιών είναι ανόητη επιδίωξη, πριν ο Πάπας εγκαταλείψει την εξουσιομανία του
    2) ότι το Σχίσμα έγινε με υπαιτιότητα των Δυτικών
    3) ότι οι παπικοί μισούσαν τους Ορθόδοξους και όχι το αντίθετο



    σ. 352
    η τιμή της [της προστασίας του Πάπα] είναι να μας γεμίση την Ελλάδα από σχεδόν εκατό τάγματα μοναχών αγνώστων και εις την αρχαίαν και εις την σημερινήν Ανατολικήν εκκλησίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Περί των ελληνικών συμφερόντων διάλογος δεύτερος.

    σ. 424
    Εάν ο μέλλων να βασιλεύση ήναι της δυτικής εκκλησίας, να μη συγχωρήση ποτέ εις τα πολυπληθή μοναστικά των δυτικών τάγματα, και εξαιρέτως του φαρισαϊκού των Ιησουιτών τάγματος την είσοδον της Ελλάδος˙ ουδ’ ιερείς δυτικούς να εμβάση εις αυτήν πλειότερους, παρά όσοι αρκούν αν υπουργώσιν εις τας εκκλησίας των ολίγων ομογενών και συμπολιτών μας δυτικών χριστιανών.

    σ. 425
    Προτιμά [ο Πάπας] να εξαλειφθώσιν ολότελ’ από το πρόσωπον της γης, ή καν να τουρκίσωσιν όλοι οι Γραικοί, παρά να ζώσι χριστιανοί μη γνωρίζοντες αυτόν κεφαλήν της εκκλησίας των. (…) εύχεται και τρέφει την ελπίδα να υποταχθώσι καν εις τοιούτον ηγεμόνα, οποίος να κατακαλύψη την Ελληνικήν γην από τους Ιησουΐτας του. Δια τούτο κρίνω αναγκαίον να εμποδισθή ρητώς με συνθήκην τούτο το κακόν, αν ο ηγεμών ήναι τέκνον της δυτικής εκκλησίας.


    σ. 426
    Των Ανατολικών την θρησκείαν χρεωστεί να πρεσβεύη όστις επιθυμεί να βασιλεύη εις την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Διάβασε και το καλύτερο αρχαιόπληκτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. σ. 430
    Παρά τας οποίας έλεγα αιτίας της δουλώσεως των Ελλήνων είναι και τούτο˙ όχι μόνον επίστευαν πολλούς θεούς, αλλά και θεούς τοιούτους, των οποίων ο μυθολογούμενος και πιστευόμενος βίος δεν εσυγχώρει κοσμικήν εύνομον πολιτείαν.

    Άρα ο Κοραής ισχυρίζεται - ενάντια σε όσα ισχυρίζονται οι πνευματικοί του απόγονοι - ότι
    1) αιτία της παρακμής της Ελλάδας είναι ο Πολυθεϊσμός
    2) οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων ήταν τόσο ανήθικοι, ώστε ήταν αδύνατο με τέτοια θρησκεία να υπάρξει εύνομη και ακμάζουσα πολιτεία και κράτος


    σ. 431
    Χ. Των Ιουδαίων και των Τούρκων ο θεός είναι αναμφιβόλως ανώτερος του Διός των Αθηναίων και των λοιπών Ελλήνων, επειδή είναι ο αυτός και των Χριστιανών ο θεός˙ αλλ’ ούτε οι Τούρκοι εμπορούν να συντάξωσιν αυτοί καθ’ αυτούς εύνομον πολιτείαν, ενόσω πιστεύουν τον Μωάμεθ, ούτε οι Ιουδαίοι, ενόσω πείθονται εις τας Ταλμουθικάς μυθολογίας των Ραββίνων.
    Ε. Μόνη λοιπόν η χριστιανική θρησκεία συμβιβάζεται με κοσμικήν εύνομον πολιτείαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αυτοβιογραφία Κοραή Τόμος Α’

    Σελ. θ’
    Η κατάστασις του γένους ήτο τοιαύτη τότε, ώστε εις την μεγαλόπολιν Σμύρνην, μόναι σχεδόν αι θυγατέρες του Ρυσίου ήξευραν να αναγιγνώσκωσι και να γράφωσι

    Σελ. ιδ’
    Μανίαν τόσον σφοδράν, ώστ’ ενόμιζαν, και νομίζουν ακόμη σήμερον, οι εχθροί του Ιησού Ιησουίται την επιστροφήν ενός Γραικού εις την εκκλησίαν των πολύ πλέον αξιόμισθον έργον παρά να κατηχήσωσι δέκα Τούρκους, ή δέκα ειδωλολάτρας. Το πράγμα ήθελ’ είσθαι πολύ δυσκολώτερον, αν έζη ο πάππος μου˙ πώς ήτο δυνατόν να με παραδώση εις χείρας Ιησουιτών, ο Αδαμάντιος Ρύσιος, όστις συνένταξε ποίημα ολόκληρον δια στίχων Ιαμβικών κατά των καταχρήσεων του Παπισμού, επιγραφόμενον, Λατίνων θρησκείας έλεγχος, εις 36 κεφάλαιο, κ’ εφρόντισε να τυπωθή εις το Αμστελόδαμον δια να το μοιράζη δωρεάν δωρεάν εις τους ομογενείς του, ως προφυλακτικόν κατά της παπικής μανίας φάρμακον.

    Σελ. κ’- κα’
    Το παιδιόθεν τρεφόμενον εις την ψυχήν κατά των Τούρκων μίσος, εκατήντησεν, αφού εγεύθην ευνομουμένης πολιτείας ελευθερίαν, εις αποστροφήν μανιώδη. Τούρκος και θηρίον άγριον ήσαν εις τον λογισμόν μου λέξεις συνώνυμοι, και τοιαύται είναι ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Φίλε μου,ότι θέλεις στείλε εδώ toksipnitiri@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Θέλεις πολύ να μάθεις την ip μου ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Η ip δεν φαίνεται στέλνοντας email,απλά το είπαμε επειδή είδαμε ότι στέλνεις μεγάλα άρθρα να τα δημοσιεύαμε.Μην είσαι κακοπροαίρετος,η ιστοσελίδα είναι και δική σου,στείλε ότι θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή