ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Η Γαλλίδα Μήδεια που συγκλόνισε την κοινή γνώμη

Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της

Η Γαλλίδα Μήδεια που συγκλόνισε την κοινή γνώμη

Μια φιλήσυχη μητέρα και γιαγιά που εργαζόταν 24 ώρες το 24ωρο για να συντηρήσει την οικογένειά της, είναι η περιγραφή που δίνουν κάτοικοι και τοπικοί φορείς του μικρού χωριού στη Βόρεια Γαλλία, Βιγιέρ-ο-Τέρτρ, για την 45χρονη Ντομινίκ Κοτρέζ, η οποία ομολόγησε πως σκότωσε και έθαψε στον κήπο του σπιτιού της οκτώ παιδιά που έφερε στον κόσμο κρυφά από όλους.

Η Ντομινίκ Κοτρέζ, η 45χρονη «Μήδεια» που προφυλακίστηκε για την δολοφονία των 8 νεογνών της, έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Ευρώπης. Οι δύο της κόρες V. 21 ετών και Ε. 22, μιλώντας στην εφημερίδα «La Voix du Nord», δηλώνουν συγκλονισμένες από τις εξελίξεις και περιγράφουν την μητέρα τους ως μια «γυναίκα θαρραλέα, που φρόντιζε να μη μας λείψει τίποτα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Όταν γεννήθηκε το πρώτο της εγγόνι το κράτησε με την αγάπη που δείχνει κάθε γιαγιά».

Η τοπική κοινωνία του μικρού χωριού των 600 περίπου κατοίκων στα σύνορα με το Βέλγιο, εμφανίζεται σοκαρισμένη από τα γεγονότα. «Ο σύζυγος της ήταν ένα ήσυχος άνθρωπος, που εργαζόταν ως ξυλουργός, ενώ προσέφερε και εθελοντική εργασία στην κοινότητα» δήλωσε στην «La Voix du Nord», ο δήμαρχος του Βιγιέρ-ο-Τερτ, Πατρίκ Μερσιέ.

Η Ντομινίκ Κοτρέζ παρουσιάζεται ως μια γυναίκα χαμηλών τόνων που απέφευγε σχεδόν κάθε κοινωνική συναναστροφή. «Θεωρούσαμε όλοι πως είχε πρόβλημα με την εμφάνισή της» συνεχίζει ο Δήμαρχος του Βιγιέρ-ο-Τερτρ. «Ίσως πάλι η παχυσαρκία της να ήταν και ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να κρατήσει κρυφές τόσες εγκυμοσύνες.»

Το σπίτι στο οποίο η Ντομινίκ Κοτρέζ έθαψε τις σορούς από τα 8 νεογνά αγοράστηκε προσφάτως από μια οικογένεια. Το Σάββατο 24 Ιουλίου, ο νέος ιδιοκτήτης κάνοντας εργασίες στον κήπο εντόπισε μια σακούλα με οστά. «Αρχικά νόμιζα πως πρόκειται για νεκρές γάτες» δήλωσε στην τοπική εφημερίδα ο ίδιος. «Φώναξα φυσικά την αστυνομία και το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε δυστυχώς όλοι».

Σύμφωνα με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός της παιδοκτόνου, η Ντομινίκ Κοτρέζ, είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της και επιβεβαιώνει πως χρησιμοποιούσε το σωματικό της βάρος για να καλύπτει τις εγκυμοσύνες της.

Η μακάβρια αυτή ιστορία αποτελεί την χειρότερη περίπτωση βρεφοκτονίας στη Γαλλία, μετά την υπόθεση της Σελίν Λεσάζ που καταδικάστηκε τον Μάρτιο για τη δολοφονία έξη βρεφών και της Βερονίκ Κουρζό που καταδικάστηκε για την δολοφονία τριών βρεφών.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου