ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Η πρώτη αντίσταση. Μένει η σπίθα να γίνει πυρκαγιά!!!


-Μια “ ζόρικη” αντίσταση έχουν απέναντί τους και τρέχουν πανικόβλητοι…
Όπως είναι ήδη γνωστό από το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης αποφάσισαν την συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, εν μέσω πανηγυρισμών.
Αυτό είναι η είδηση!

Αυτό που ακολούθησε όμως είναι το εξωφρενικό και δείχνει σε τί σάπιο καθεστώς ζούμε. Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης για συνέχιση της απεργίας τα μέσα πέσανε ενορχηστρωμένα να απαξιώσουν τους ιδιοκτήτες ΦΔΧ. Μας είπαν για το πόσο στυγνοί είναι, που πίνουν το αίμα των οδηγών που εργάζονται γι’ αυτούς, μας είπαν ότι είναι αδίστακτοι που δεν αποδέχτηκαν τις λογικές (άλλωστε εν μέσω κρίσης είμαστε) υποχωρήσεις της κυβέρνησης…
Ο Μάνεσης στο δελτίο του ΆΛΦΑ αναρωτήθηκε μάλιστα, απευθυνόμενος σε απεργούς: “ Γιατί συνεχίζετε; τα μέτρα έτσι κι αλλιώς θα περάσουν, είναι σίγουρο”. Για να αρχίσουν τα ΜΜΕ να λασπολογούν έτσι, σκούρα τα είδαν τα πράγματα.
Μας λένε ότι καταστρέφουν τον τουρισμό με τις κινητοποιήσεις. Μην γελιόμαστε. Η τουριστική κίνηση φέτος είναι για κλάματα απ’ την αρχή της σεζόν. Φρόντισε γι’ αυτό η κυβέρνηση που κατάφερε η λέξη Ελλάδα να έχει συνδυαστεί με οικονομική καταστροφή, φτώχεια, δυστυχία, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού βεβαίως που όπου βρεθεί και όπου σταθεί, σε ξένα δίκτυα και διεθνή φόρα, δυσφημεί με τον χειρότερο τρόπο την χώρα.
Δεν θέλω να εξετάσω το ζήτημα για το πόσο δίκαια ή όχι είναι τα αιτήματα των φορτηγατζήδων, άλλωστε τα θέματά τους δεν τα γνωρίζω καλά και δεν είμαι δημοσιογράφος να έχω άποψη επι παντώς…
Θέλω να μείνω μόνο σε ένα σημείο στο οποίο αναφερθήκαμε και εχθές. Είναι ο πρώτος κλάδος που ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ. Είναι οι πρώτοι που είδαν να αδικούνται από το τσουνάμι των αλλαγών, των περικοπών, των μέτρων, της κρίσης, του ΔΝΤ, και όχι μόνο δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά δεν υποχώρησαν από τους εκφοβισμούς.
Αυτό ήταν και το γεγονός που πανικόβαλε την κυβέρνηση. Ήταν η πρώτη σοβαρή αντίδραση και μέχρι εχθές πίστευαν, ή μάλλον τους έλεγαν, ότι οι αλλαγές θα περάσουν “ αναίμακτα”, γρήγορα, όσο ο κόσμος θα ‘ναι μουδιασμένος και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το τί συμβαίνει γύρω του. Έκαναν όμως λάθος και …”έχασαν την μπάλα”. Πρώτα απ’ όλα η πολιτική επίταξη και επιστράτευση. Φαίνεται ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση δεν την πίστεψε γιατί απλά δεν ήξερε τί ακριβώς είναι. Έπαιξε το χαρτί της επιστράτευσης μόνο και μόνο για να τρομάξει τους απεργούς με τις βαριές κυρώσεις που προβλέπονται αν δεν ακολουθήσουν. Δεν τρόμαξαν όμως απ’ ότι φαίνεται και τώρα πρωθυπουργός, υπουργοί και σπογγοκωλάριοι τρέχουν να βρουν τί ακριβώς προβλέπεται…
Γι’ αυτό λέμε, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει μια ισχυρή αντίδραση. Η σημερινή απεργία δεν είναι και κάτι το πρωτοφανές στα χρονικά των κινητοποιήσεων, αλλά δεν έπιασαν οι λογικές “ διαίρει και βασίλευε”, ούτε τα συνδικάτα φαίνεται να είναι ελεγχόμενα, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που κατέβαζαν τον κόσμο μια φορά τον μήνα για να εκτονώσουν την αντίδραση και να συνεχίζουν απερίσπαστοι την αποδόμηση της χώρας και των δικαιωμάτων των πολιτών. Έτσι ανίκανη η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιδράσει.
Έλληνες, ένα αρραγές μέτωπο δημιουργήθηκε εναντίον της φασιστικής κυβέρνησης και την έχει αποσυντονίσει. Μια “ ζόρικη” αντίσταση έχουν απέναντί τους και τρέχουν πανικόβλητοι…
Φανταστείτε τί θα γίνει αν η αντίδραση γίνει μαζική. Όχι για τους φορτηγατζήδες και τις άδειες ή τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά για όλα τα δικαιώματα που μας στερεί η κυβέρνηση του ΔΝΤ.
Και πάνω απ’ όλα για την αξιοπρέπειά μας που βρίσκεται στον πάτο. Γιατί όσο φτωχοί και να ήταν οι Έλληνες στην ιστορία τους, είχαν τουλάχιστον την αξιοπρέπεια. Γι’ αυτήν την αξιοπρέπεια πρέπει να αντιδράσουμε πιο μαζικά. Να τους στείλουμε σπίτια τους… Στην Ουάσιγκτον, στο Μπρούκλιν, στο Λονδίνο, όπου κι αν νοιώθουν σπίτι τους… Όχι όμως πάνω στα κεφάλια μας που έχουν καθίσει για να μας ελέγχουν.
Δεν με νοιάζει αν υπάρχουν δυσκολίες στην τροφοδοσία της αγοράς, εγώ για πρώτη φορά από την υπογραφή του μνημονίου βλέπω αντίσταση και μένω εκεί.
Ας γενικευτεί να ανασάνουμε επιτέλους!!!!
αιέν αριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου