ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Αλατίστε με... μπαχαρικά

Μπορεί το καλοκαίρι το αλάτι να είναι απαραίτητο, ώστε να μην αφυδατωνόμαστε, ωστόσο ορισμένοι άνθρωποι απαγορεύεται να καταναλώνουν αλάτι για λόγους υγείας. Τι γίνεται όμως με τη γεύση στο φαγητό; Οι ειδικοί βρήκαν τις εναλλακτικές λύσεις και προτείνουν διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά που όταν προστεθούν στην κατσαρόλα, δίνουν τόση γεύση ώστε δεν καταλαβαίνει κανείς πως δεν υπάρχει αλάτι.
Δάφνη, σέλινο, πιπέρι καγέν, κάρι σε σκόνη, σκόρδο, πιπέρι, μαντζουράνα, μοσχοκάρυδο, ρίγανη, πάπρικα, φασκόμηλο, θυμάρι, ξύδι. Επιλέξτε ό,τι σας αρέσει απ’ αυτά και προσθέστε το στα κρέατα. Ειδικά για το μοσχαρίσιο και το βοδινό κρέας μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπαχάρι, άνηθο ή σκόνη τσίλι. Στα πουλερικά «σβήστε» την ανάγκη για αλάτι αντικαθιστώντας με κράμπερι, τζίντζερ, κουρκουμά ή σουσάμι, ενώ στο αρνί, εκτός των προαναφερθέντων, ταιριάζει τέλεια η μέντα, το δεντρολίβανο και η κανέλα.
Κόλιαντρο, κρεμμύδι, θυμάρι και πιπερόριζα δένουν άψογα με το χοιρινό.

Στα ψάρια μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλάτι με άνηθο, πάπρικα, δάφνη, πιπέρι καγέν, μάραθο, πιπερόριζα, μουστάρδα, χυμό λεμονιού και κουρκουμά, ενώ στα αβγά άνηθος, βασιλικός, μοσχοκάρυδο, μαντζουράνα, μουστάρδα σκόνη, κρεμμύδι, πάπρικα, μαϊντανός, θυμάρι και τούρμερικ θα προσφέρουν νέες γευστικές εμπειρίες. Στα σπαράγγια ταιριάζουν το κύμινο, το ξύδι και το λεμόνι, ενώ με το λάχανο επιλέξτε το κύμινο, το ξίδι, το κάρδαμο, το σέλινο, τον άνηθο, την πιπερόριζα, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον κουρκουμά και το σουσάμι.

Πράσινες πιπεριές, ντομάτες και κόλιαντρο δίνουν νοστιμιά στα δημητριακά, ενώ στα φασολάκια ρίξτε στην κατσαρόλα βασιλικό, κανέλα, μαντζουράνα, ρίγανη, κρεμμύδι, θυμάρι ή ξύδι. Τα ίδια μυρωδικά και μπαχαρικά κάνουν άριστο συνδυασμό με τον αρακά, ενώ στις λατρεμένες πατάτες κάνουν καλή παρέα ο άνηθος, η πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι, ο μαϊντανός και το θυμάρι.

Ανηθος, βασιλικός, κανέλα, μαντζουράνα, ρίγανη, κρεμμύδι, θυμάρι και ξύδι δένουν με τις ντομάτες, ενώ πράσινο πιπέρι, κρεμμύδι και τούρμερικ απογειώνουν το ρύζι. Για τα νουντλς προτιμήστε πάπρικα ή κύμινο. Το τελευταίο μάλιστα ταιριάζει πολύ στο ψωμί, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε επίσης σέλινο, βασιλικό, άνηθο, μάραθο, θυμάρι, ξύδι, μαϊντανό ή σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου