ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΔΙΑ!!ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΖΕΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!!

 


Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατον, αγνέ πατέρατου ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού,κατέβα, φανερώσου κι άστραψ’ εδώ πέραστη δόξα της δικής σου γης και τ’ ουρανού.5Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι,στων ευγενών Αγώνων λάμψε την ορμή,και με τ’ αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρικαι σιδερένιο πλάσε κι άξιο το κορμί.Κάμποι, βουνά και πέλαγα φέγγουν μαζί σου10σαν ένας λευκοπόρφυρος

μέγας ναός,και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου,Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατο, κάθε λαός.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα

"Πολλά ενοχλητικά και κουραστικά πράγματα
υπάρχουν στη ζωή· και στους Ολυμπιακούς Αγώνες
δεν είναι το ίδιο άσχημα τα πράγματα;
Δε σε ψήνει η ζέστη; Δε σε τσαλαπατάει το πλήθος;
Δεν είναι δύσκολο να πλυθείς;
Η βροχή δε σε μουσκεύει ως το κόκαλο;
Δε σε πειράζει ο θόρυβος, η φασαρία και οι άλλες ενοχλήσεις;
Κι όμως, μου φαίνεται πως άνετα,
μετά χαράς μάλιστα, τ' ανέχεσαι όλα αυτά
μόλις σκεφτείς το μοναδικό θέαμα
που θ' αντικρίσεις".

Επίκτητος, 1ος αιώνας μ.Χ.

Οι Ολυμπιακοί ήταν οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους ελληνικούς αγώνες και η σπουδαιότερη θρησκευτική γιορτή προς τιμήν του Ολύμπιου Δία, του πατέρα των θεών. Η φήμη του ιερού της Ολυμπίας διαδόθηκε σε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο, ενώ σύντομα οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το σύμβολο της πανελλήνιας ενότητας.

Με το πέρασμα του χρόνου η θέση και η σημασία της Ολυμπίας διευρύνθηκαν. Από απλός χώρος λατρείας εξελίχθηκε σε ένα ιερό γεμάτο περίτεχνους ναούς -ο μεγαλύτερος από τους οποίους ήταν του Δία- κοσμικά κτήρια και αγάλματα. Νέα αγωνίσματα προστέθηκαν στους Αγώνες και καινούργιες εγκαταστάσεις χτίστηκαν για να εξυπηρετήσουν τους αθλητές που συμμετείχαν σε αυτούς.

Τα Ολύμπια τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ημερών του καλοκαιριού. Στις περίπου πέντε ημέρες που διαρκούσαν, αφιερώνονταν στους βωμούς των θεών θυσίες, με πιο μεγαλειώδη εκείνη των εκατό βοδιών στο βωμό του Δία. Αθλητικοί αγώνες διεξάγονταν στο Στάδιο και τον Ιππόδρομο, μπροστά σε χιλιάδες θεατές από όλες τις πόλεις του γνωστού ελληνικού κόσμου. Οι νικητές βραβεύονταν με ένα στεφάνι αγριελιάς, τον κότινο, και απολάμβαναν ιδιαίτερες τιμές από την πατρίδα τους.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων διεξάγονταν διάφορα αγωνίσματα, όπως το στάδιο, η πάλη, η πυγμαχία, το παγκράτιο, τα ιππικά αγωνίσματα και το πένταθλο (άλμα, δρόμος, ακόντιο, δίσκος, πάλη). Όσοι συμμετείχαν ακολουθούσαν κοινούς κανόνες και συμβάσεις, που είχαν καθιερωθεί για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων.

Όλες οι πόλεις ήταν υποχρεωμένες να σταματήσουν τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκειά τους και επιτρεπόταν η συμμετοχή μόνο στους Έλληνες πολίτες. Επίσης, υπήρχαν συγκεκριμένοι κανόνες που ρύθμιζαν τόσο τη διαδικασία της προγύμνασης όσο και της διεξαγωγής των αγώνων.Δεν θα υπήρχαν Ολυμπιακοί Αγώνες, αν δεν υπήρχε Ζευς Ολύμπιος.

Θα σταθώ στο δεύτερο.

Είναι γνωστό τοις πάσιν ότι οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες ανάγονται στα αρχαία «Ολύμπια». Είναι επίσης παγκοίνως γνωστό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελούνταν στην αρχαία Ολυμπία προς τιμήν του Ολυμπίου Διός: «έστι δε τα Ολύμπια αγών εις τον Δία» («Βίος Πινδάρου», 6.6).

Και άλλη μία φιλολογική μαρτυρία, λέει:

«Έν αυτή [Ήλιδι-Ολυμπία] ετιμάτο Ολύμπιος Ζευς, ού [αναφορικό] και πανήγυρις κατά τετραετή χρόνον ήγετο, τα Ολύμπια, ένθα ηγωνίζοντο οι από της Ελλάδος πάντες» («Σχόλια παλαιά των πάνυ δοκίμων εις την Ομήρου Ιλιάδα», Ραψωδία 11.685).
Παρενθετικά να πούμε ότι ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας ήταν και το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός στην Ολυμπία (βλ. εικόνα).

Είχε ύψος 12,4 μ. και ήταν έργο του μεγάλου Αθηναίου γλύπτη (και φίλου του Περικλή) Φειδία.
Επίσης ν’ αναφέρουμε ότι στην αρχαία Ολυμπία υπήρχε μεγάλος βωμός του Ολυμπίου Διός (ύψους 7 μ.) και, σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία («Ηλειακά», 14.8), πλησίον του μεγάλου αυτού βωμού («προς αυτώ») υπήρχε ένας άλλος βωμός, αφιερωμένος στους άγνωστους θεούς («Αγνώστων θεών βωμός»).

Ο βωμός στην Αθήνα, για τον οποίο κάνει λόγο ο Ευαγγελιστής Λουκάς («Πράξεις Αποστόλων», 17:23), δηλ. ο δήθεν αφιερωμένος στον «άγνωστο θεό», είναι προϊόν σκόπιμης ψευδηγορίας (βλ. Παυσανίας, «Αττικά», 4).

Ακούγοντας λοιπόν τον εθνικό μας ύμνο στο Τόκιο, σκέφτηκα: «Η ελευθερία της σύγχρονης Ελλάδας μπορεί να είναι απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι απ’ τα έξυπνα βγαλμένοι των αρχαίων τα μυαλά»!

Ήσαν εκείνα τα λαμπρά μυαλά των Ελλήνων «ειδωλολατρών», που σκέφτηκαν να τιμήσουν τον «πανυπέρτατο» Δία με γυμνικούς («στεφανίτες») αγώνες, και που χάρη σ’ αυτούς σήμερα η ελληνική σημαία κυματίζει δίπλα στην ολυμπιακή.
Σήμερα όμως ο Νεοέλληνας αθλητής, που κατακτά κάποιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σπάνια ευχαριστεί τον Ολύμπιο Δία και την πτερωτή Νίκη, που ο θεός κρατά στη δεξιά του παλάμη. Ένα πρόσφατο παράδειγμα:

Ο Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, Στέφανος Ντούσκος, δήλωσε ότι το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε «ήταν δώρο Θεού»! Επίσης τον άκουσα να λέει: «Ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε».

Ω της ημετέρας αγνωμοσύνης! Είναι δυνατόν, παλικάρι μου, να ευχαριστείς τον Θεό που έθαψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και να μην ευχαριστείς τον θεό που τους γέννησε; Είπε ποτέ ο Θεός που ευχαριστείς: «Κύριος ο Θεός σου δίδωσί σοι αγώνας γυμνικούς τε και κωπηλατικούς;».

Θα μου πεις: «Ο Θεός δεν έθαψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες – οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες τους έθαψαν». Ορθώς λέγεις. Αλλά η εξουσία των αυτοκρατόρων (όπως και αυτή του Σουλτάνου επί τουρκοκρατίας) ήταν «ελέω Θεού».

Αλλά το παλικάρι δεν είναι αξιόμεπτο. Η «κυρά-Λέγκω» (η Ελλάδα) δεν του έδωσε την παιδεία που όφειλε να του δώσει. Είναι μεν φοιτητής Ιατρικής, αλλά ουχί Διός Ολυμπίου θεραπευτής.

Νεαρέ μου Έλληνα, Ολυμπιονίκη: Αν στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες πάλι κατακτήσεις κάποιο μετάλλιο, θυμήσου τον θεό που πρωτίστως πρέπει να ευχαριστήσεις – τον εμπνευστή και προστάτη μέμνησο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ού γαρ άξιος λήθης εστί.

Αλλά χαμένη βλέπω την παρότρυνση! Ο Στέφανος πάλι θα εκλάβει τη νίκη του ως «δώρο Θεού», και πάλι θα ευχαριστήσει τον Θεό του Αβραάμ. (Εδώ θυμήθηκα τους πρώτους ολόγυμνους αθλητές – Αδάμ και Εύα – στο θείο της Αφροδίτης αγώνισμα.

Τιμωρήθηκαν επειδή πονηροβλεφάριζε ο ένας τον άλλον καταμεσής του Κήπου, με όρθιο το φίδι ανάμεσά τους ευφραινόμενο!)
Ως προς την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει με πρωτοβουλία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στα μάτια της Εκκλησίας (και του Θεού) επαινετός αθλητής είναι όχι «ο εν τω γυμνασίω φιλοπόνως γυμνός γυμναζόμενος», αλλά ο ισχνοπάρειος ασκητής, «ο εν νηστεία πάσχων και εν κλαυθμώ δεόμενος».

Εξάλλου, στη «Διαθήκη ΙΒ’ των πατριαρχών» (11.9.2), διαβάζουμε: «Αγαπά γαρ ο Θεός μάλλον τον εν λάκκω σκότους νηστεύοντα». Ο «νηστεύων» ασκητής είναι ο υποδειγματικός του Θεού αθλητής!

Κλείνοντας, μπορεί ο Ολύμπιος Ζευς και ο ναός του στην αρχαία Ολυμπία να κατάντησαν θλιβερά «στερνολείψανα» (λέξη παλαμική). Μπορεί η επιβλητική λεοντόμορφη κεφαλή του Διός να μη χαράσσεται στα ολυμπιακά μετάλλια. Αλλ’ όμως η ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων, που αυτός ενέπνευσε, δεν είναι «στερνολείψανο»: άντεξε στο διάβα των αιώνων και στάθηκε πιο δυνατή από τον πέλεκυ και την αξίνα του κάθε ειδωλοθραύστη!

O Μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής, ο Καβάφης, γράφει: «Γιατί τα σπάσαμε τ’ αγάλματά των, / γιατί τους διώξαμεν απ’ τους ναούς των, / διόλου δεν πέθαναν γι’ αυτό οι θεοί» («Ιωνικόν»).

Ναι, οι θεοί, ως προσωποποιημένες πανανθρώπινες αξίες, δεν πεθαίνουν ποτέ. Και μια τέτοια ελληνική, αθάνατη πανανθρώπινη αξία είναι αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εμείς, οι ΕΛΛΗΝΕΣ, νοιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς που χάρη στον Ολύμπιο Δία η ελληνική σημαία κυματίζει δίπλα στην ολυμπιακή και ο εθνικός μας ύμνος ακούγεται ως τα πέρατα της Γης, σε κάθε «κατά τετραετή χρόνον των αθλητών πανήγυριν»!

Ω Ζεύ Ολύμπιε, πανυπέρτατε, οίκτιρε θ’ ημάς, οικτρά γαρ πεπόνθαμεν. Οίκτιρε δήτα σους γε φύντας εκγόνους (όχι πιστό παράθεμα. Ευριπίδης, «Ηλέκτρα», στ. 672-3).

55 σχόλια:

  1. Απάνου άπ’ το κρεββάτι μου βαθειά παρηγοριά μου, Καρφώνω την εικόνα Σου, και τώρα η κάμαρα μου
    Είναι και μνήμα θλιβερό καί χαρωπή έκκλησία-Σκοτάδι ή θλίψι μου σκορπά καί λάμψιν ή θρησκεία.
    Τη θλίψι δίωξε την, κ’ εδώ Εσύ μονάχα μένε, Γλυκέ μου Εσταυρωμένε!

    Σκόρπα με την αθάνατη πνοή σου μακρυά μου
    Τα όνειρα πού με πλανούν και τρώνε την καρδία μου
    Κι αν έρχεται καμμίά φορά να με φίλη κανένα,
    Ας μη με φέρνη σε παληές χαρές, σε περασμένα.
    Με ϋπνον ήσυχον σφίγχτά τα δυο μου μάτια δένε,
    Γλυκέ μου Εσταυρωμένε!
    Κάμε με πάλι ν’ αγαπώ τον κάμπο, τ’ ακρογιάλι Τον κόσμο, τον περίπατο, της πλάσεως τα κάλλη,
    Δυνάμωσε το σώμα μου, γιάτρεψε την καρδιά μου,
    Πάλι τραγούδια πρόσχαρα να ρίχνω ‘ς τα χαρτιά μου,
    Παλληκαρίσια αισθήματα τα στήθη μου να καίνε,
    Γλυκέ μου Εσταυρωμένε!
    Ανάστησε της νιότης μου το ανθός πού εμαράθη.
    Κι αν ή Νεράιδα ή κακή, αν τύχη και το μάθη,
    Κ’ ερθη μ’ όλόθερμο φιλί να το μαράνη πάλι,
    Σβύσε, Θεέ μου, μάρανε τα δολερά της κάλλη,
    Η… δός της σπλάγχν’ ανθρώπινα πού να πονούν, να κλαίνε,
    Γλυκέ μου Εσταυρωμένε!

    Κωστής Παλαμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Μέγας Θεοδόσιος απαγόρευσε την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, με την αιτιολογία ότι είχαν πάρει πλέον μια καθαρά ωφελιμιστική κατεύθυνση, με επιδείξεις μονομάχων, θεάματα τσίρκων και εκτεταμένο επαγγελματισμό, θεάματα που ήταν ασύμβατα με την νοοτροπία του Χριστιανισμού. («Η μεγαλύτερη ευεργεσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», γράφει ο π. Γ. Μεταλληνός στο έργο του «Παγανιστικός Ελληνισμός ή Ελληνορθοδοξία;», «ήταν η παύση τους [«στο πλαίσιο όμως της απαγορεύσεως κάθε εθνικής θρησκευτικής εκδηλώσεως», σημειώνει και παραπέμπει], όπως είχαν καταντήσει».) τις 27 Φεβρουαρίου του 380 αναγνώρισε τον Χριστιανισμό ως την επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας δηλώνοντας «επιθυμούμε όλα τα διάφορα υπήκοα έθνη [...] να ακολουθούν την Θρησκεία που παραδόθηκε στους Ρωμαίους από τον άγιο απόστολο Πέτρο» και στις 8 Νοεμβρίου του 392 έθεσε εκτός νόμου τις αρχαίες θρησκείες.[2][3] Στις 2 Μαΐου του 381 εξέδωσε το λεγόμενο «έδικτο κατά των αποστατών»[4] με το οποίο τιμωρούσε με πλήρη στέρηση δικαιωμάτων δικαιοπραξίας όλους τους πρώην χριστιανούς που επέστρεφαν στην Εθνική Θρησκεία. Στις 21 Δεκεμβρίου του 382 απαγόρευσε με ποινή θανάτου και δήμευση της περιουσίας των ενόχων Εθνικών (που χαρακτηρίζονται «παράφρονες» και «ιερόσυλοι»), κάθε μορφή θυσίας, μαντικής, ψαλμωδιών προς τιμή των Θεών ή τις απλές επισκέψεις σε αρχαίους Ναούς.[5]

    Το 384 διέταξε την κατεδάφιση ή το σφράγισμα ειδωλολατρικών Ιερών[6][7] και υπέγραψε νέα απαγόρευση των θυσιών, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου του 391 ανανέωσε την πλήρη απαγόρευση των θυσιών, των επισκέψεων σε ειδωλολατρικούς ναούς: «Κανείς δεν θα μολυνθεί με θυσίες και σφάγια, κανείς δεν θα πλησιάσει ή θα εισέλθει σε Ναούς, ούτε θα σηκώσει τα μάτια σε εικόνες φτιαγμένες από ανθρώπινο χέρι, διαφορετικά θα είναι ένοχος μπροστά στους ανθρώπινους και τους θεϊκούς νόμους».[8] Ως συνέπεια της διογκούμενης έλλειψης ανεκτικότητας, το 392 καταστράφηκε ο μεγάλος ναός του Σέραπι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σταμάτησαν να δίνονται επιχορηγήσεις προς τα παγανιστικά ιερατεία, ενώ αυξήθηκε η οχλοκρατική βία εναντίον των παγανιστικών ναών και ομοιωμάτων με την υποκίνηση των μοναχών.[9]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων στα διατάγματα του Θεοδοσίου Α'. Αλλά αντιθέτως, ζητούν το τέλος των θυσιών κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

      Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αναφορές που αναφέρουν παιχνίδια να πραγματοποιούνται μετά το θάνατο του αυτοκράτορα. Μάλιστα, οι Αγώνες συνεχίστηκαν για περίπου 30 χρόνια ακόμη και τελικά, ο πιο πιθανός λόγος που σταμάτησαν ήταν η έλλειψη χρημάτων και κάποιες φυσικές καταστροφές, όπως η πυρκαγιά στον ναό της Ολυμπίας.

      ΓΡΆΨΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΆΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.

      Βέβαια ΠΟΤΈ δε θα γράψεις τίποτα.

      Όπως και το ΑΝΥΟΑΡΚΤΟ βιβλίο του Λεκατσά με το ανύπαρκτο ISBN.

      Και ως αμόρφωτος και κομπλεξικος απλά θα βρίζεις για να με προκαλείς να σε γάμησω. Πουτσα δε σου δίνω αδερφαρο.

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΜΟΡΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ. Απομάκρυνε όλους τους ειδωλολάτρες από τις δημόσιες υπηρεσίες, δήμευσε τις περιουσίες όσων ήταν αριστοκράτες, κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες (394), και έκλεισε αρχαία ιερά, τα οποία όσα δεν μετατράπηκαν σε χριστιανικούς ναούς, περιήλθαν σε εγκατάλειψη και αχρηστία ή στις χειρότερες των περιπτώσεων έπεσαν θύμα οργισμένων όλχων φανατικών αρειανών.

      Οι περισσότερες εκδηλώσεις βίας από χριστιανούς εναντίον ειδωλολατρών έγιναν αυθαίρετα από τους κατά τόπους φανατικούς και συνήθως αιρετικούς χριστιανούς και χωρίς να έχει δοθεί ποτέ κεντρική αυτοκρατορική εντολή διωγμού κατά των ειδωλολατρών. https://www.orthodoxianewsagency.gr/istoria-ethnika-themata/o-megas-theodosios-apagoreyei-tin-eidololatria/ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΕ ΠΕΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΙΑ ΤΣΟΛΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ.

      Διαγραφή
    3. Το πόσο δυνατά είναι τα γραφεία δημοσίων σχέσεων της εκκλησίας είναι φανερό.
      Όπως έχω γράψει και παλαιότερα σε λίγο θα μας πουν ότι δέχονται και τους θεούς των Ελλήνων για να μη χάσουν την κυριαρχία τους και τους πιστούς τους. 😃 Μη κινδυνεύσουν δηλαδή οι Ρωμιοί να ξυπνήσουν και να θυμηθούν ότι είναι Έλληνες.

      Το πιο παράλογο δεν είναι ότι το λέει ο πατριάρχης της θρησκείας που απαγόρευσε τους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά ότι οι Ελληνικές θρησκευτικές τελετές (Αυτές που ονομάζουν ειδωλολατρικές) και η επαφή με αυτές είναι ίσως από τις χειρότερες αμαρτίες των αιρέσεων του Ιουδαϊσμού, όπως ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ.

      Οι Ολυμπιακοί αγώνες αγαπητοί αναγνώστες μου ήταν θρησκευτική τελετή. Αγώνες ποτέ δεν έκαναν για την πλάκα τους, για διασκέδαση. Ποτέ. Πάντα ήταν τμήμα θρησκευτικής πράξης. Οι ίδιοι οι αγώνες ήταν θρησκευτική πράξη.

      Για να το καταλάβουν οι φίλοι μας οι μονοθεϊστές είναι όπως η Ορθοδοξία τελεί ένα μυστήριο, διαβάζει το ευαγγέλιο και άλλα. Ακριβώς το ίδιο αλλά σε άλλη θρησκεία.

      Για να είναι δηλαδή μέσα στα πράγματα, για χάρη των δημοσίων σχέσεων, μιλά και επαινεί μια θρησκευτική πράξη των Ελλήνων(ειδωλολατρική) και κινδυνεύει να υποπέσει σε μεγάλη αμαρτία. Αλλά προφανώς αυτός δεν φοβάται διότι είτε από μέσα του δεν πιστεύει στα αλήθεια είτε ότι μετά θα πάει να μετανοήσει και όλα καλά. Κλασικός τρόπος σκέψης μονοθεϊστή.

      Τώρα θα μου πει κάποιος. Εχουν καμιά σχέση οι σημερινοί με τους τότε αγώνες; Όχι αλλά και μόνο που λέει την λέξη Ολυμπιακοί αγώνες. Την λέξη Ολυμπιακοί(για τους Ολύμπιους θεούς) θα έπρεπε να νιώθει περίεργα.

      Διαγραφή
    4. Ειδικό μάθημα ηθικής θα διδάσκεται στα παιδιά που παίρνουν απαλλαγή από τα θρησκευτικά.




      Στην πράξη θα ωφελήσει διότι θα αυξηθούν οι αιτήσεις απαλλαγής από τα θρησκευτικά αλλά από την άλλη φωνάζει, υπονοεί, η απόφαση του υπουργείου ότι τα παιδιά που διδάσκονται θρησκευτικά (άκουσον άκουσον) διδάσκονται ηθική, άρα δεν χρειάζονται κάτι άλλο και επίσης ότι τα παιδιά που δεν διδάσκονται την αίρεση του Ιουδαϊσμού που λέγεται Ορθοδοξία θα έχουν θέμα ηθικής, άρα πρέπει να τους φτιάξουμε ένα μάθημα ηθικής.
      Το τι θα περιέχουν αυτά τα βιβλία θα το δούμε σύντομα.

      Ελπίζω να είναι πιο κοντά στην Αναγέννηση του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και όχι σε μια πιο λάιτ Ορθοδοξία.

      Αντί ως Ελλάδα που είμαστε και όχι Ρωμανία που θα ήθελε η Ορθοδοξία να διδάσκουν σε όλα τα παιδιά κοινωνική ηθική, ηθική φιλοσοφία καθόμαστε και διδάσκουμε την αίρεση του Ιουδαισμού που μαθαίνει στα παιδιά ότι ηθική σημαίνει να μισής το σώμα σου, τον έρωτα, την φιλοσοφία, τον εθνικό Ελληνισμό.




      Διαγραφή
    5. Σου γράφω με ιστορικά στοιχεία και γράφεις ότι μαλακία σου στέλνουν τα μογγολικά αφεντικά.

      Σου είναι δύσκολο να γράψεις τι διάταγμα γιατί ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ και γράφεις φανταστικές αναλύσεις.

      Σε μία ρωμαϊκή αυτοκρατορία που οι νόμοι τούς εφαρμόζονταν και στην Ελλάδα μέχρι το 1946 θα έρθεις εσύ μια πουστρα το 2024 να γράψεις οτι μαλακία θες.

      Οι νόμοι ήταν για την τάξη και ασφάλεια μιας κοινωνίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο οτι δημιουργός του Ιουστινιανού κώδικα ηταν ο Ο Τριβωνιανός, νομικός από τη Σίδη της Παμφυλίας, θρησκεία του; Αρχαία ελληνική θρησκεία!!!!! Δωδεκάθεο you know ;;;; Αυτό που λες ότι πιστεύεις;;;; Ε αυτός πίστευε πραγματικά!!!

      Τι θες να μας πείς ρε αμορφωτε ότι έφτιαξε νόμους για να σβήσει την θρησκεία στον Δία;;;
      Θυσίες, μαγίες, αλητίες, κομπιναδόρους και κλέφτες "ιερείς" των ναών, εκμεταλευτες "ιερείς" και "ιερά", μάγους και τσαρλατάνος, όργια σε "ιερά" της Αφροδίτης κτλπ αυτά κατάργησε με τούς νόμους.

      Διαγραφή
  3. ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ- ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ

    Είμαστ' οι άνεργοι και οι άχαροι,

    και της ζωής είμαστ' εμείς οι καταλαλητάδες,

    για να πατάμε και να σβήνουμε είμαστε

    τα ωραία και τ' αληθινά, τ' άνθια και τις λαμπάδες.

    Τον ήλιο και τα ηλιόχαρα οχτρευόμαστε,

    και τις αγάπες της καρδιάς και του παιδιού τα γέλια,

    με νεκροσάβανο σκεπάζουμε

    το Λόγο τον τετράψυχο στα γαληνά Βαγγέλια.

    Είμαστ' ο κούφιος ήχος ο παράταιρος

    στων κεραυνών το ταίριασμα και στων κελαιδημάτων,

    χαλάσματα και σκιάχτρα κάνουμε

    τους θείους ναούς και τα λευκά κορμιά των αγαλμάτων.

    Μα να ο ραγιάς τα σύντριψε τα σίδερα,

    «Ζωή!» ο Τεχνίτης έκραξε, Σοφέ, αλαλάζεις «Νίκη!»

    φύγαμε τότε και τρυπώσαμε

    μέσ' στων ερήμων τις μονιές και γίναμεν οι λύκοι.

    Και τώρα κάθε που απαντήσουμε

    την Υπατία την άτρομην Ιδέα την αστρομάτα,

    τη σφάζουμε, τη χιλιοκομματιάζουμε,

    και - ω λύσσα! - τα κομμάτια της τα ρίχνουμε στη στράτα.

    Κωστής Παλαμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1901 κυκλοφόρησε το έργο "Ιστορία της Ρωμηοσύνης" του Αργύρη Εφταλιώτη. Ήταν εποχή που τα ονόματα Ρωμηός και Ρωμηοσύνη συγκινούσαν περισσότερο, από ότι σήμερα, τους Ρωμηούς. Αυτό γιατί τα ονόματα Έλλην και Ελληνισμός εισαχθέντα συνταγματικώς κατά το 1822 δεν είχαν ακόμη επικρατήσει στην συνείδηση και την χρήση του λαού. Παρά ταύτα ο Γεωρ. Σωτηριάδης έγραψε μία κριτική κατά της "Ιστορίας της Ρωμηοσύνης" του Εφταλιώτη όπου ισχυρίζονταν ότι η χρήση των ονομάτων Ρωμηός και Ρωμηοσύνη αντί των Έλλην και Ελληνισμός δείχνει έλλειψη φιλοπατρίας και ότι η λέξη Ρωμηός πρέπει να αποφευχθεί διότι έχει τάχα καταφρονεμένη σημασία "ανθρώπου ευτελούς και χυδαίου".

      Ο Μεσολογγίτης Ρουμελιώτης και επομένως υπερήφανος Ρωμηός, Κωστής Παλαμάς, έγινε εξωφρενών. Με την πέννα του γεμάτη εκδίκησι και ειρωνεία απάντησε στους κατά της Ρωμηοσύνης χλευασμούς του Σωτηριάδη με το έργον του "Ρωμηός και Ρωμηοσύνη". Το έργον τούτο, αν και μικρό σε έκταση, είναι από τα ωραιότερα του μεγάλου αυτού ποιητή της Ρωμηοσύνης.

      Διαγραφή
    2. Δεν απορεί κανείς, γράφει ο Παλαμάς, πώς ο Εφταλιώτης έγραψε Ρωμηός και όχι "Έλληνας", έγραψε Ρωμηοσύνη και όχι "Ελληνισμός". Απορεί πώς ο κ. Σωτηριάδης, με όλα τα δώρα της επιστήμης και της ευφυΐας που τον ξεχωρίζουν ανάμεσα σε πολλούς, έκρινε ότι πρέπει να κατακρίνει τον συγγραφέα για το μεταχείρισμα των σωστών και των καλόηχων και των ωραίων όρων, και ερωτά ο Παλαμάς, "τάχα λησμόνησε (ο κ. Σωτηριάδης) πώς είναι ο άξιος μεταφραστής της " Ιστορίας της Βυζαντινής Λογοτεχνίας" του Κρουμπάχερ, και λησμόνησε πόσο καθαρά μας εξηγεί ο σοφός ιστορικός τη σημασία του κατηγορημένου Ρωμηού, σε λίγα λόγια ουσιαστικά, αμέσως από τα πρώτα φύλλα του έργου του;" (δηλαδή Ρωμαίος) διετηρήθη, γράφει ο Κρουμπάχερ, δια των φρικτών χρόνων της Τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα, ως η πραγματική και μάλιστα διαδεδομένη επίκλησις του γραικικού λαού, απέναντι της οποίας η μεν σποραδικώς απαντώσα Γραικοί μικράν ιστορικήν σημασίαν έχει, η δε δια της Κυβερνήσεως και σχολείου τεχνικώς εισαχθείσα Έλληνες, ουδεμίαν

      Διαγραφή
    3. Ορμώμενος από τα λόγια αυτά του Κρουμπάχερ ως και από την καθημερινή εμπειρία του λαού και την πρόσφατη ιστορία του έθνους, ο Παλαμάς τονίζει ότι όχι μόνον το Ρωμηός, αλλά και το Έλλην χρησιμοποιείται κάποτε με όχι καλή σημασία.

      Γράφει ως εξής, "Ακόμη και τα ονόματα Έλλην, Έλληνες, ελληνικά Πράγματα κ.τ.λ κάθε που παρουσιάζονται στη ζωή, οπωσδήποτε βαλμένα, με όλο τους τον κλασσικό φωτοστέφανο, χρησιμοποιούνται κ' εκείνα, κατά την περίσταση, ειρωνικώτατα και καταφρονετικώτατα. Όμως για τούτο κανενός δεν πέρασε από το νού να τα στείλη στο λοιμοκαθαρτήριο".

      Φαίνεται καθαρά πώς το 1901 υπήρχε ακόμη οξεία αντίθεση μεταξύ εκείνων που υποστήριζαν την εκρίζωση της Ρωμηοσύνης, και εκείνων που αγωνίζονταν όπως ο Παλαμάς, να διατηρήσουν την χρήση του Ρωμηός και Ρωμηοσύνη τουλάχιστον στην δημοτική γλώσσα.

      Ο Παλαμάς παρουσιάζει και άλλα παραδείγματα ονομάτων με διπλή σημασία, καλή και όχι τόσο καλή, ανάλογα με την περίσταση όπου χρησιμοποιούνται - Μωραΐτης, Αρβανίτης, Καραϊσκάκης, κλέφτης, Εβραίος και το Γραικός των Φραντσέζων, που μπορεί να είναι οι ένδοξοι Περικλής, Μάρκος Μπότσαρης, Κανάρης, "αλλά και κάθε αλιτήριος".

      Διαγραφή
    4. Ανάλογη, λογική, συνεχίζει ο Παλαμάς, ακολουθούμε και στο μεταχείρισμα των όρων Ρωμηός και Ρωμηοσύνη. Η μόνη διαφορά είναι πώς και τα δύο τούτα λόγια, επειδή δε μας έρχονται, ίσα ολόισα, από την εποχή του Περικλή, παραμερίστηκαν αγάλια, αγάλια, από την επίσημη γλώσσα, καθώς κι' όλα τα λόγια τα δυσκολομέτρητα της ζωής και της αλήθειας. Έλληνες, για να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου, πραγματικά, Ρωμηοί. Το όνομα (Ρωμηός) κάθε άλλο είναι παρά ντροπή. Αν δεν το περιζώνει αγριελιάς στεφάνι από την Ολυμπία, το ανυψώνει στέμμα ακάνθινο μαρτυρικό και θυμάρι μοσκοβολά και μπαρούτη. Δείχνει ίσα ίσα τη ζωή και την πραγματικότητα της λέξης το ότι αυτή μας ήρθε πρόχειρα στην ειλικρινή μας και στην πιο φωτεινή μας ψυχική κατάσταση - στη συνείδηση του ξεπεσμού μας - για να διαλαλήσουμε τον ξεπεσμό αυτό, πιο πολύ από το γιορτιάτικο και από το δυσκίνητο τ' όνομα Έλλην, ακόμη και από το όνομα Έλληνας, που είναι κάπως πιο δυσκολορρίζωτο από το Ρωμηός, και κρατούσε ως τα χτες ακόμη την αρχαία ειδωλολατρική σημασία. "Η μάννα τ' ήταν Χριστιανή κι ο κύρης τ' ήταν Έλλη(ν)", λεει ο Κυπριώτης ποιητής, και σημαίνει κι ως την ώρ' ακόμη, για τον πολύ λαό, τον αντρειωμένο, το γίγαντα".

      Διαγραφή
    5. ΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΖΩΟ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΑΛΙ.ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΙΟΥΔΑΙΕ;

      Διαγραφή
    6. Αλήθεια έχεις διαβάσει Παλαμά;;;;;;
      Εσύ τα βρίσκεις στο ίντερνετ και τα ανεβάζεις, και πιο συγκεκριμένα ανεβάζεις οτι σου στέλνουν τα μογγολικά αφεντικά.

      Διαγραφή
    7. ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.ΕΣΥ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΠΩΣ ΖΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ;ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;Ε ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ;

      Διαγραφή
    8. Δουλεύεις μόνο σου στο δικό σου μπουρδέλο.
      Ποιός πληρώνεται Κωστάκη φαίνεται όταν ανεβάζει ότι λένε οι Τούρκοι.
      Σε πονάει που σε ξεφτυλιζει πραγματικός Έλληνας

      Διαγραφή
  4. Ένα από τα πιο όμορφα και γνωστά ποιήματα του Κωστή Παλαμά, που έχει ακουστεί άπειρες φορές σε σχολικές γιορτές παλαιότερα!! Ένα όμορφο και συγκινητικό ποίημα, που με την απλότητά του μας κερδίζει...
    Να' μουν του στάβλου έν' άχυρο

    Να' μουν του στάβλου έν' άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι
    την ώρα π' άνοιγ' ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι.

    Να ιδώ την πρώτη του ματιά και το χαμόγελό του,
    το στέμμα των ακτίνων του γύρω στο μέτωπό του.

    Να λάμψω από τη λάμψη του κι εγώ σαν διαμαντάκι
    κι από τη θεία του πνοή να γίνω λουλουδάκι.

    Να μοσκοβοληθώ κι εγώ από την ευωδία,
    που άναψε στα πόδια του των Μάγων η λατρεία.

    Να ΄μουν του στάβλου ένα άχυρο ένα φτωχό κομμάτι
    την ώρα π' άνοιγ' ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι.

    Κωστής Παλαμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Κωστής Παλαμάς

    Το Τραγούδι του Σταυρού


    Κ' έγυρ' Εκείνος το άχραντο κεφάλι και ξεψύχησε

    στο μαύρο το κορμί μου απάνου·

    άστρα γινήκαν τα καρφιά του μαρτυρίου του, άστραψα

    κι από τα χιόνια πιο λευκός τα αιώνια του Λιβάνου.

    Οι καταφρονεμένοι μ' αγκαλιάσανε

    και σα βουνά και σα Θαβώρ υψώθηκαν εμπρός μου·

    οι δυνατοί του κόσμου με κατάτρεξαν

    γονάτισα στον ήσκιο μου τους δυνατούς του κόσμου.

    Τον κόσμο αν εμαρμάρωσα, τον κόσμο τον ανάστησα,

    στά πόδια μου άγγελοι οι Καιροί, γύρω μου σκλάβες οι Ώρες.

    Δείχνω μια μυστική Χαναάν στα γαλανά υπερκόσμια·

    μα εδώ πατρίδες πάναγνες είσαστ' εσείς, τρεις Χώρες!

    Ω πρώτη εσύ, Ιερουσαλήμ! του βασιλιά προφήτη σου

    μικρή είν' η άρπα για να ειπή τη νέα μεγαλωσύνη.

    Του Σολομώντα σου ο ναός μ' αντίκρυσε, και ράγισε·

    καινούργια δόξα ντύθηκαν της Ιουδαίας οι κρίνοι.

    Κ' ύστερα υψώθηκα σ' εσένα, ω Πόλη, εφτάλοφο όραμα,

    κ' έγινα φως των ουρανών, το θάμα του Ιορδάνη,

    τους Κωνσταντίνους φώτισα και τους Ηράκλειους δόξασα,

    και τρικυμίες δεν έσβησαν εμέ, μηδέ Σουλτάνοι.

    Και ύστερα, ταξιδευτής, ήρθα σ' εσένα, ασύγκριτη,

    Αθήνα, των ωραίων πηγή, των εθνικών κορώνα,

    τον άγνωστο έφερα Θεό, και, απόκοτος, αψήφησα

    την πολεμόχαρη Παλλάδα μεσ' τον Παρθενώνα.

    Και γνώρισα τους ιλαρούς θεούς και στεφανώθηκα

    την αγριλιά της Αττικής, τη δάφνη απ' την Ελλάδα,

    και ω λόγος πρωταγροίκητος! του Γολγοθά το σύγνεφο

    πήρε την άσπρη ομηρική του Ολύμπου λαμπεράδα.

    Τα είδωλα τ' αφρόντιστα και τα πασίχαρα έφυγαν,

    αλλ' ούτε πια μεθάει τη γη το ασκητικό μεθύσι,

    ας λάμπη η μυστική χαρά στα γαλανά υπερκόσμια·

    ειν' εδώ κάπου μια ζωή, και είν' άξια για να ζήσει.

    Με τα κλαδιά της φοινικιάς νέα ωσαννά λαχτάρισα

    σ' εσένα, ω Γη Πανάγια και ω πρώτη μου πατρίδα.

    Σ' εσέ γυρνώ, Ιερουσαλήμ, κ' ένα τραγούδι φέρνω σου·

    Είναι πλασμένο από ψυχή και από φωνή Ελληνίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι εδώ είσαι ρε σχιζοφρενικο κοπρόσκυλο;Καλά ρε ζωή δεν έχεις;Πόσα σου δίνουν τα σκουλήκια που υπηρετείς για να βρίζεις συνέχεια τους Έλληνες;Θέλω να σου βγάλω την κουκούλα για ένα λόγο μόνο.Να δω ποιος σούπερ βλάκας κρύβεται πίσω από την κουκούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιοπουτανα δε μπαίνω συνέχεια και με διαφορετικούς λογαριασμούς όπως εσύ!!!!

      Ούτε πληρώνομαι από Μογγόλους για να ρίχνω λάσπη και να προωθώ τος ίδιες και φιλοδοξίες τούς.

      Σπάω πλάκα με τούς αμόρφωτους που γράφουν οτι τούς στέλνουν τα αφεντικά τους.

      Οπως έχεις διαπιστώσει γράφω ΜΟΝΟ βράδυ, για να σπάσω την πλάκα μου μαζί σου.

      Όχι οπως εσύ κάθε μέρα, όλη μέρα, με διάφορους λογαριασμούς.

      Που όταν γράφει η Παυλίνα εξαφανίζεται η τσοπανα, και οταν γράφει η τσοπανα εξαφανίζεται η Παυλίνα.

      Που και οι 2 λογαριασμοί ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΘΗΚΑΝ τουτοχορνα Φεβρουάριο 2016!!!!!!!!!!!!!!
      Τυχαίο;;;;;;

      Είσαι Έλληνας εσύ ρε Μογγόλε;

      Ποιός Έλληνας, ποιος πρόσφυγας, και απόγονος πρόσφυγα, θα έκαιγε εκκλησίες, οπως οι Τούρκοι την Αγία Φωτεινή στη Σμύρνη, και θα ήταν και περήφανος, οπως ΕΣΥ, αν δεν ήσουν Μογγόλος και πληρωμένος;

      Ποιός Έλληνας θα χαιρόταν με το προγκρομ του 1955 στην Πόλη με την καταστροφή εκκλησιών και τις τελευταίες σταγόνες ζωής των Ρωμιών καθαρών Ελλήνων; και θα ήταν και περήφανος, οπως ΕΣΥ, αν δεν ήσουν Μογγόλος και πληρωμένος;

      Ποιός ρε πουστρα;

      Και μια ΣΥΓΓΝΏΜΗ δεν έχεις ζητήσει.

      Καριολα παλιοπουστρα διότι εγώ παλιοπουτανα σκατοτουρκε είμαι απο πρόσφυγα. Και είμαι ΠΕΡΉΦΑΝΟΣ που είμαι ΈΛΛΗΝΑΣ και ΤΙΜΩ ΚΑΙ ΤΑ ΌΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΆ ΚΑΙ ΤΑ ΚΌΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΌΝΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΈΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ.

      Μαλακόπουστρα κομπλεξικε σκατοναζιστή.
      Στο μουνάκι σου και στον κωλο σού ο Δίας, Αφροδίτη, Απολλώνιος, Πάνας, Άρης, Ερμής και οποίο άλλο θεό θες.

      ΚΡΎΒΕΣΑΙ πίσω απο τη δήθεν "αρχαία θρησκεία", κρύβεις τα ψυχολογικά παιδικά σου τραύματα και τη σχιζοφρένεια σου, το μίσος που έχεις για τούς Εβραίους γιατί αυτό είναι το πρόβλημα σου. Και κάτι τέτοιους χαμηλού επιπέδου και προβληματικούς θέλουν για να περνάνε τις ιδέες τούς οι Σκατοτουρκοι. Αν ήσουν έξυπνη και μορφωμένη θα σε διάλεγαν; Με τίποτα. Ως νοητικά ανάπηρη είσαι ιδανική.

      Μαλακοπουστρα ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΊΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΊΑ ΣΟΥ, αν εσύ είσαι Έλληνας, επειδή και μόνο λες οτι "πιστεύεις" στην {αρχαία θρησκεία}!!!!!?, ούτε ο πατέρας σου οποίος και αν ήταν, ούτε ο παππούς σου, ούτε ο προπάππους σου, ούτε ο πατέρας του προπάππος σου ηταν Έλληνας....
      Άρα εσύ πως προεκυψες Έλληνας;;;;;;;;;;;;;;;;;

      Σκατοτουρκε Μογγόλε, τραβά στην πατρίδα σου , και μη ντροπιάζει το όνομα Έλληνας.

      Γιατί η ιστορία έχει γραφτεί: Έλληνας - Ρωμιός - Γραικός - Έλληνας.

      Διαγραφή
    2. Θες ψυχιατρο φίλε λυπάμαι πραγματικά για σενα

      Διαγραφή
    3. Βρες τίποτα πρωτότυπο ρε πουστρα, όλο αντιγραφές. Σου εχω στείλει site εδω και ένα χρόνο και ακόμα να πας........
      Αντε καληνύχτα ζήσε στο φανταστικό σου κόσμο

      Διαγραφή
    4. Ρε πουτανας γιε ποιος θέλει ψυχίατρο;Μου λες ότι είμαστε το ίδιο πρόσωπο και σου λέω κάνε μου βιντεοκλήση να δεις ότι αυτό δεν ισχύει και συνεχίζεις να λες μαλακίες.Δε θες ψυχιατρο για να κάνεις το βήμα να δεις την αλήθεια και να νικήσεις την παράνοια σου;

      Διαγραφή
    5. Ρε πουστρα σχιζοφρενή μέχρι τώρα ήθελες βιντεοκλήση για το βιβλίο τώρα έγινε για να αποδείξεις ότι δε είσαι και ο τσοπανης;;;

      Που είναι απρόσωπος; Ανώνυμος; Πίσω απο ένα ψευδώνυμο;

      Αν έχεις καταλάβει οτι είσαι ψυχακιας θα είχες πάει σε ψυχίατρο αλλά ο νοητικά ανάπηρος εγκέφαλος σου θεωρεί οτι είσαι σοφός. Η μανία ενός σχιζοφρενή.

      Σαλτα γαμησου ξανά ρε πουστρα, γιατί φαίνεται ότι έχει ανοίξει τόσο η κωλαρα σου που εχει μπει αέρας στο κενό κρανίο σου.

      Σαλτα στο μπουρδέλο της μάνας σου μπάσκετ και βρεις ποτέ τον πατέρα σου.

      Τραβελι.

      Τη λάσπη την έριξες δημόσια , γιατι
      δεν αποδεικνύεις οτι το βιβλίο υπάρχει; Γράψε το ISBN ...

      Να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα.

      Και πες οτι σε πήρα ρε πουστρα βιντεοκλήση. Μετά τι; Θα γυρίσεις να γράψεις οτι το βιβλίο είναι ανύπαρκτο;

      Ρε πουστρα, εγώ είμαι άντρας και ξεκάθαρος.
      Γραψε το ISBN και θα σου κάνω βιντεοκλήση.

      ΕΣΎ είσαι πουστρα, θρασυδειλη, άνανδρη, φοβάσαι τρέμεις ΓΙΑΤΊ ΕΊΝΑΙ ΑΝΎΠΑΡΚΤΟ το βιβλίο.

      Αντε στο καβούκι σου πάλι πουστρα.
      🐔 🐔 🐔

      Διαγραφή
  7. Όσο και να σε πληρώνουν οι πόρνες με τα μαύρα φουστάνια και στριγκ δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ τα κείμενα.Δεν πρόκειται να σταματήσει το ποτάμι που ξεχύνεται παντού και πνίγει τον ιουδαιοχριστιανισμο.Το βλέπεις παντού στα σοσιαλ,στις παρέες,στις δημόσιες συζητήσεις,στις δουλειές Πριν είκοσι χρόνια κανείς δεν τολμαγε να μιλήσει τώρα βλέπεις παντού μαχητές ενάντια στο σκότος που σκότωσε τον πολιτισμό και γύρισε την ανθρωπότητα χιλιάδες χρόνια πίσω
    Πες στα μαυροφορεμένα κοράκια που σε πληρώνουν ότι τίποτα δεν είναι όπως παλιά.Α και πεστους να σε γαμανε πιο συχνά γιατί έχεις λαλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΓΗ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ.
      15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΟΜΠΑΡΕΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΟΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
      ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΕΧΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΖΩΟΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ,
      ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΑΛΕΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΑ ΒΟΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ,

      Διαγραφή
  8. Ρε καθυστερημένε πόσες φορές θα σου γράφω τα ίδια ζώο;Η ζωή δεν είναι στο ίντερνετ αλλά στην κοινωνία.Ρε ζώο πάρα πολλοί σε όλη την Ευρώπη φαίνονται σαν χριστιανοί ενώ είναι άθεοι,οπαδοί άλλων θρησκειών η αντιχριστιανικό.Και εγώ στα χαρτιά φαίνομαι χριστιανός τι σημαίνει αυτό ηλίθιε;Δεν βλέπεις τι γίνεται στον κόσμο;Που οποίο Τσολί πει ότι βίωσε θαύμα χιλιάδες σχόλια τον κράζουν.Ειδες ο ηλιθιος Οικονομόπουλος ο χριστιανοφασιστας τι μπουλιγκ έφαγε με τις πίπες που δήλωσε; Καθημερινά ακούς εκατοντάδες χριστοπαναγιες όπως πουθενά σε όλο τον κόσμο;Σάββατο έτυχε να περάσω από μια εβραϊκή συναγωγή στο Κορυδαλλό Άγιος Γεώργιος λέγεται η εκκλησία.Στην λειτουργία ήταν δέκα ηλικιωμένοι που σίγουρα δεν έχουν ανοίξει ποτέ την Βίβλο .Ξύπνα επιτέλους ηλίθιε δε βλέπεις πόσοι κληρικοί στην Αγγλία πχ δηλώνουν ότι η χώρα μας δεν είναι πια χριστιανική;Έχεις δει Ολλανδία τι γίνεται;Στις βόρειες χώρες της Ευρώπης εκεί που έγινε η μεγαλύτερη γενοκτονία για να επιβληθεί ο χριστιανισμός μαθαίνεις τι παίζει;Το να ποσταρεις ότι πίπα βρεις στο ίντερνετ ρε ζώο σε κάνει ακόμα πιο πολύ φυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πουστρα οι μόνοι που αυξάνονται είστε εσείς οι πουατηδες και τα τραβελια.

      Πανίκος σε έχει πιάσει παλιοπουστρα!!!

      Σάλτα γαμησου ξεφτυλα άντε να δουλέψεις με τη μάνα σου

      Διαγραφή
    2. Πόσο άντρας είσαι όταν κρύβεσαι στην ανωνυμία Πρόσεχε κάποια στιγμή η κουκούλα θα βγει

      Διαγραφή
    3. Πως είπαμε ότι λέγεσαι; Καστρουνης; Καστροπουλος; Τσοπάνος;
      Ξεφτίλας λεγεσαι

      Διαγραφή
  9. Καστρουνης.Λοιπον τελευταία σου ευκαιρία μέχρι τις 5 σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ευκαιρία την είχες εσύ απλά απέδειξες οτι είσαι πληρωμένη σκατοπουστρα

      Διαγραφή
    2. Που χάθηκες ρε βρωμιάρα;Με τον ΜουσλιΠουτιν είσαι;Φιλάτε μαζί το κοράνι;χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Κάποιος τον γαμαει φαίνεται για αυτό δεν γράφει πια εδώ.

      Διαγραφή
    4. Μόνο σε Έλληνες δεν κάθεται ο ξευτιλας.

      Διαγραφή
    5. ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ.
      ΠΟΙΟΣ ΓΑΜΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑΡΗ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΥΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΦΡΑΓΚΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ;

      Διαγραφή
    6. Γαμαμε εμείς οι Έλληνες μην φοβάσαι.Σιχαμενε ρατσιστή έπιασες τους μετανάστες στο φασιστικό στόμα σου;Ακόμα και αυτοί γαμανε κι ας μην έχουν λεφτά φραγκατε που ζεις με την πατρική περιουσία σιχαμενε.Αυτοι δουλεύουν ενώ εσύ κοπροσκυλιαζεις εβραιοφασισταριο.

      Διαγραφή
    7. Καταρχάς ρεμαλι είσαι Ρωμιός κι όχι Έλληνας έτσι για να ξεχωρίζουμε τις έννοιες.Βρωμερε φασίστα εδώ δεν θα κάνουμε διάλογο για πολιτικά.Εισαι ένα ρατσιστικό ομοφοβικό εθνικιστικό καθηκι και εγώ κάτι τέτοιους τους σιχαίνομαι.Γνησιος χριστιανοφασιστας όπως όλοι σας.Ο Έλληνας είναι πάνω από όλα άνθρωπος και μετά ελεύθερο πνεύμα με ελεύθερο μυαλό .Μην βλέπεις φαντάσματα ρε φασίστα .Άμα γίνει πόλεμος Ελλάδας -Ρωσσιας εσείς τα χριστιανοφασισταρια θα πάτε με την Ρωσία γιατί θεωρείτε ότι είναι το ξανθό γένος και είσαστε ορθόδοξα αδέλφια όπως το ίδιο θα κάνατε άμα γίνονταν πόλεμος με την Σερβία.Μου βάζεις τους Τούρκους που είναι μουσουλμάνοι σαν τον Πούτιν το ίνδαλμα σας που προσκύνησε το κοράνι για να κρυφτείς προδότη.Ναι οι Πακιστανοί εργάτες αυτό θα κάνουν άμα γίνει πόλεμος θα τρέξουν να βοηθήσουν τους Τούρκους.Α ρε φουκαρα φασίστα πως φαίνεται ότι δεν έχεις δουλέψει ποτέ ειδικά σε χώρους παραγωγής.

      Διαγραφή
    8. ΡΕ ΤΡΑΒΑ ΠΝΙΞΟΥ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΕ ΜΑΛΑΚΑ.
      ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ;
      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΘΕΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ;
      ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΧΩΝΕΨΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ;
      ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ ;
      ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΟΥΓΚΑΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ;
      Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 150.000.000 ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.
      ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
      ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ;
      ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΜΩΡΗ ΕΥΡΥΠΡΩΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΓΑΓΩΓΙΚΗ ΠΟΥΣΤΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ; ΚΑΠΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΟΥ;

      ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΓΛΥΚΑΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ.
      ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΛΙΘΙΟ ΠΡΟΔΟΤΟΣΚΥΛΟ.

      Πλήρης επιβεβαίωση: Με Πακιστανούς πιλότους πετούσαν τα τουρκικά F-16 στο Αιγαίο

      Τελικά το παραπάνω σενάριο επιβεβαιώθηκε από τους ίδους τους Πακιστανούς.
      «Μία μέρα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα, όπου μου είπαν ότι χρειάζονταν πιλότους μαχητικών αεροσκαφών», ανέφερε κατά τις διάρκεια των δηλώσεών του ο Πακιστανός αντιπτέραρχος, Αμπάς Τσουμάν.

      «Πήρα τους ανώτερούς μου και τους ενημέρωσα. Τους είπα ότι οι τουρκική Πολεμική Αεροπορία χρειάζεται Πακιστανούς πιλόγους και πως πρέπει να τους στηρίξουμε», υποστήριξε ο Αμπάς Τσουμάν.

      «Δύο ώρες μετά οι Πακιστανοί πιλότοι ήταν έτοιμοι να πετάξουν. Όταν το άκουσε αυτό ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε πως το Πακιστάν είναι ο νούμερο ένα φίλος (σ.σ. της Τουρκίας) και αδεφλική χώρα», συμπλήρωσε ο Πακιστανός αντιπτέραρχος, στις δηλώσεις του κατά την διάκεια διεθνούς έκθεσης.

      «Αυτή είναι η σχέση μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας», κατέληξε.
      https://www.geostratigika.gr/ellinotourkika/pliris-epiveveosi-me-pakistanous-pilotous-petousan-ta-tourkika-f-16-sto-egeo/

      Διαγραφή
  10. Ρε καθυστερημένε φασίστα δεν σου έγραψα ότι θα γίνει πόλεμος Ελλαδας-Σερβιας η Ρωσίας αλλά αν γίνονταν εσύ θα ήσουν προδότης ΗΛΙΘΙΕΕΕΕ.Ρε ζώο μιλήσαμε τώρα για τους Θεούς που βρίσκονται μέσα σου και δεν το ξέρεις;Ποιος σου δίνει την σκέψη ηλίθιε; οι θεοί είναι παντού και αυτοί κινούν τα πάντα είναι οι δυνάμεις του κόσμου.Εκατο φορές θα γράφω τα ίδια;
    Φάσιστα κουφάλα έρχεται κρεμάλα μόνο αυτό σου γράφω.Κοπροσκυλο που θα πιάσεις στο στόμα σου τους οικονομικούς μετανάστες.500.000 φασίστες ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές ακροδεξιά κόμματα.Τους απελαύνει και φέρνεις άλλους 500 .000 μετανάστες τόσο απλά.Οι εβραιοχριστιανοι δεν σε πειράζουν οι οικονομικοί μετανάστες σου φταίνε τσογλανι φασίστα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ
      ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ ΛΟΥΓΚΡΑ.
      ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΠΑΓΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΑΜΙΑΔΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΙΘΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΛΟΥΜΠΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ.
      ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΗΛΙΘΙΕ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΑ.


      Διαγραφή
    2. Ρε βρωμιάρη φασίστα ότι και να γράψουμε το γυρνάς στα όρη;Μόνο αυτά σε νοιάζουν;Και ποιος σου είπε ηλίθιε Ρωμιε ότι ο Έλληνας πρέπει να είναι φασίστας;Οι στωικοί και οι κυνικοί φιλόσοφοι ήταν φασίστες;Έχεις διαβάσει τι λέγανε ζώο;Και δεν είμαι σταλινικός ακροδεξιό αποβρασμα οποίος δεν είναι φασίστας τον βγάζετε σταλινικό νούμερα.Μαθε ζώο να φέρεσαι σαν άνθρωπος δεν σημαίνει οποίος δεν είναι ρατσιστής και φασίστας να τον βλέπεις σαν εχθρό τσογλανι.Μαθε σιχαμα να αγαπάς τον κόσμο ότι χρώμα και να έχει οποία καταγωγή και να έχει και να έχεις φιλοτητα.Αλλα τι περιμένεις από τύπο που δηλώνει χριστιανός η θρησκεία του μίσους των φασιστών και των ρατσιστών .Άιντε βρωμιάρη ακροδεξιό σκουπίδι.

      Διαγραφή
    3. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΜΩΡΗ ΑΣΤΟΙΧΕΟΙΩΤΗ ΑΠΛΥΤΟΚΟΥΜΜΟΥΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΣΣΑ;
      ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ;
      Η ΠΑΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΕΛΛΗΝ;
      ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ;
      ΟΥΣΤ !!! ΒΡΩΜΙΚΟΥΛΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΕ ΓΕΛΟΙΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΟΥΤΑΝΑ !!!

      Η ξενηλασία ήταν μια πρακτική που λάμβανε χώρα στο αρχαίο σπαρτιατικό κράτος, βάσει της οποίας δεν επετρεπόταν σε κανέναν ξένο να μετοικίσει ή να διαμείνει στην πόλη αρκετό καιρό ώστε να συλλέξει πληροφορίες για την κατάσταση και τη στρατιωτική της ισχύ.

      Διαγραφή
    4. Όταν λέγανε Άσχετε οι αρχαίοι Έλληνες πας μην Έλλην βάρβαρος εννοούσαν απλώς ότι η ελληνική παιδεία ήταν η ανώτερη που ήταν και δεν το λέγαν ρατσιστικά.Τους λέγαν βαρβάρους γιατί η γλώσσα τους ακούγονταν σαν να άκουγες βάρ -βαρ και από εκεί βγήκε το βάρβαρος ανόητε.
      Δεν υπάρχουν λαθροεισβολεις ανόητε φασίστα αλλά άνθρωποι που ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο.
      Ηλίθιε φασίστα άσχετα με τους μύθους που λένε περί ειλώτων αυτοί ήταν κανονικός στρατός και μόνο δούλοι δεν ήταν.
      Ρε ηλίθιε σου έγραψα για στωικούς και Κυνικούς φιλοσόφους και μου πηγές στους Σπαρτιάτες;Μα πόσο ηλίθιον ον είσαι τελικά ρε φασισταριο;
      Είμαι Έλληνας και σιχαινοττους φασίστες τι δεν καταλαβαίνεις;Ότι οι φασίστες προσπαθούν να καπελωσουν τα πάντα αυτό είναι άλλο θέμα και από αυτό καταλαβαίνεις ότι δρω ανεξάρτητα.
      Και τους χριστιανοταλιμπαν φασίστες και όσους το παίζουν αρχαιοελληνιστες για να περάσουν την βρωμερή ιδεολογία τους και τους δύο πόλους σας γράφω στα αρχιδια μου

      Διαγραφή
    5. ΧΑΧΑΧΑ
      ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ
      ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ.
      ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣΒΑΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΘΙΜΑ.
      ΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ.
      ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΥΠΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΛΩΤΩΝ.
      ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΓΕΛΟΙΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΓΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ.


      Τι εννοούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν έλεγαν “Πας μη Έλλην Βάρβαρος”
      Της Φιλολόγου Ελένης Ζήτη – Δημοσιογραφική επιμέλεια: N. Μπίσκα
      Από το αρχείο των εκπομπών «Ελληνική Αγωγή», Antenna
      «Αρχή παιδεύσεως η των ονομάτων επίσκεψις» (Αντισθένης, 445-360 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος)

      Η λέξη βάρβαρος είναι πανάρχαια ελληνική. Στον Όμηρο δεν συναντάμε τον τύπο «βάρβαρος», αλλά «βαρβαρόφωνος». Λέξη που σημαίνει όχι αυτόν που δεν ομιλεί ελληνικά αλλά αυτόν που έχει τραχεία και αντιπαθητική φωνή (προφορά). Η πιο επικρατούσα άποψη δέχεται πως η λέξη «βάρβαρος» προέρχεται από την επανάληψη της συλλαβής «βαρ». Με αυτήν την επανάληψη, δηλαδή «βαρ» – «βαρ», οι Έλληνες προσπαθούσαν να μιμηθούν την βαρειά, τραχεία φωνή και τον άξεστο λόγο συνήθως των μη Ελλήνων. Αυτών δηλαδή που δεν μπορούσαν να προφέρουν γλυκά και σωστά σύμφωνα με τους ελληνικούς κανόνες πολλούς φθόγγους.
      ΒAΡΒΑΡΟΣ εκ του βαρ – βαρ = μίμηση της βαρειάς φωνής και του άξεστου λόγου των μη Ελλήνων.
      Δείτε ότι ακόμη και η λέξη βάρβαρος, βαρ – βαρ έγινε bar – bar, barbarus στις υπόλοιπες γλώσσες. Επομένως, η λέξη αυτή ξεκίνησε να σημαίνει καθέναν που δεν μπορούσε να προφέρει καλά τα ελληνικά.
      Βάρβαρος>Λατ. Barbarus>Barbaricum
      Εσήμαινε δηλαδή αυτόν που η γλώσσα του δεν ήταν μελωδική και ρέουσα, αλλά τραχεία και κακόηχη. Επειδή τέτοιου είδους προφορά είχαν κυρίως οι ξένοι λαοί, επικράτησε πολύ αργότερα να σημαίνει αυτόν ο οποίος δεν ομιλεί σωστά τα ελληνικά και δεν φέρει στον λόγο του την μελωδία της ελληνικής γλώσσης. Επομένως, σήμαινε και αυτόν που δεν είναι Έλληνας, δηλαδή είναι ξένος και αλλόγλωσσος. Άρα η λέξη «βάρβαρος» δεν ξεκίνησε να έχει φυλετική σημασία και να διακρίνει τους Έλληνες από τους μη Έλληνες. Αρχικώς είχε την έννοια της πολιτιστικής σημασίας. Η λέξη μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για τους μη πεπαιδευμένους και τους μη μορφωμένους.

      Πολύ αργότερα την εποχή του Θουκυδίδου, δηλαδή από τα μέσα του τετάρτου αιώνα π.Χ., η λέξη “βάρβαρος αποκτά και εθνολογική σημασία δηλαδή
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      σημαίνει τον ξένο τον “αλλοδαπό”, τον “αλλόφυλο”.
      ----------------------------------------------------------------------------------

      https://nancybiska.com/the-meaning-of-the-word-barbarian/

      Διαγραφή
    6. Περί κρυπτείας και κλωπείας

      ΔΡ. ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΚΟΣ
      .....................................................
      Ο Αριστοτέλης λέει ότι η κρυπτεία δεν ήταν στρατιωτική άσκηση per se, αλλά μια προσπάθεια των νέων Σπαρτιατών να φονεύον όσο το δυνατό περισσότερους είλωτες (δούλους) τη νύχτα, ενώ την ημέρα κρύβονταν για να μη γίνονται αντιληπτοί. Την πρακτική αυτή επιβεβαιώνει και ο Πλούταρχος, ο οποίος λέει: «νύκτωρ δε κατιόντες εις τας οδούς των ειλώτων τον αλισκόμενον απέσφαττον» («Λυκούργος» 28). Δηλαδή, «τη νύχτα κατέβαιναν στους δρόμους και από τους είλωτες έσφαζαν όποιον έπιαναν στα χέρια».

      Στις δολοφονικές αυτές νυκτερινές επιθέσεις οι νέοι Σπαρτιάτες συνήθιζαν στη «χύσιν αίματος», δηλ. στο να βλέπουν να χύνεται ανθρώπινο αίμα που οι ίδιοι προκάλεσαν (κάτι σαν το σημερινό αναίμακτο «βάπτισμα του πυρός»).
      Advertisement

      ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ

      Η συστηματική δολοφονία των πιο ρωμαλέων και επίφοβων ειλώτων γινόταν με εντολή των αρχόντων της Σπάρτης, οι οποίοι θεωρούσαν ότι: α) η χώρα έπρεπε να απαλλαγεί από επίδοξους επαναστάτες, και β) το τεράστιο πλήθος των δούλων που αγκάλιαζε ολόκληρη τη Σπάρτη έπρεπε να ζει σε κατάσταση μόνιμης τρομοκρατίας. Έτσι οι σπαρτιατικές αρχές, προφανώς για λόγους ασφάλειας, συνδύαζαν τη στρατιωτική εκπαίδευση των εφήβων με την πολιτική δολοφονίας των ειλώτων.

      Οι είλωτες χρησίμευαν ως κανονικοί στόχοι πολεμικής άσκησης και οι έφηβοι Σπαρτιάτες τους χτυπούσαν κρυφά και δολοφονικά. Κατά την εκτίμηση των αρχόντων της Σπάρτης, ο μόνος τρόπος να αποκτήσει κανείς ισοτιμία με τους υπόλοιπους συμπολίτες του, ήταν να σκοτώσει κάποιον εχθρό. Και τέτοιοι εχθροί θεωρούνταν οι είλωτες, έστω και αν οι δύσμοιροι αυτοί άνθρωποι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της Σπάρτης, δουλεύοντας στα χωράφια και πολεμώντας γι’ αυτή.

      ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΗ

      Η πρακτική αυτή της θεσμικής δολοφονίας των ειλώτων από τους νέους εκπαιδευόμενους Σπαρτιάτες στηλιτεύθηκε από πολλούς. Ανάμεσά τους βρίσκουμε τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, ακόμη και τον φιλολάκωνα Πλούταρχο που μιλά για «μιαρόν το της κρυπτείας έργον». Έτσι, για να μη θεωρείται αμάρτημα η απρόκλητη δολοφονία των ειλώτων, οι έφοροι (πολιτικοί άρχοντες) τους κήρυτταν κάθε χρόνο πόλεμο.

      Κάποιοι άλλοι αρχαίοι συγγραφείς, στην κρυπτεία περιλαμβάνουν και την εξάσκηση των εφήβων στην κλοπή, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Έτσι βλέπουμε τον Αθηναίο ρήτορα Ισοκράτη να μιλά ειρωνικά όχι για κρυπτεία, αλλά για κλωπεία («Παναθηναϊκός», 211.8)

      Ως συνέχεια της κρυπτείας θεωρούνταν και η μαστίγωση των νέων στο βωμό της Ορθίας Αρτέμιδος. Πάνω στο βωμό τοποθετούσαν κομμάτια τυρί, και οι έφηβοι διαγωνίζονταν ποιος θα αρπάξει τα περισσότερα, ενώ άλλοι έφηβοι μαστίγωναν αυτούς που προσπαθούσαν. Η άσκηση αυτή αποσκοπούσε στο να γίνουν οι νέοι γρήγοροι και πονηροί άρπαγες, και να συνηθίζουν στο σωματικό πόνο και τις πληγές. This is Sparta!

      Διαγραφή
  11. Ρε ηλίθιε είπα ότι οι Πακιστανοί έχουν ελληνική παιδεία ;Μα πόσο ζώο είσαι τελικά αλλά εγώ φταίω που ασχολούμαι μαζί σου.Σε καμμία πατρίδα σου δεν μπήκαν οι μετανάστες δεν σου ανήκει τίποτα Εβραιοχριστιανε.Δεν σου επιβάλουν κανένα έθιμο απλώς ακολουθούν τα δικά τους άσχετα αν εγώ απεχθάνομαι τον ισλαμισμό όπως και τον χριστιανισμό.Εσεις προσπαθείτε να επιβάλλετε τα έθιμα σας σε εμάς τους Έλληνες από τότε που γεννιομαστε.Με βάφτισαν χωρίς να με ρωτήσουν ήλθε κανένας μετανάστης ηλίθιε με το ζόρι και μου είπε θα γίνεις μουσουλμάνος;Σου έγραψα πριν ότι οι είλωτες είχαν πάρα πολλά δικαιώματα και είχαν στρατιωτική εκπαίδευση και δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν Απόδειξη ότι πολλές φορές ο σπαρτιατικός στρατός πήρε είλωτες για στρατιώτες.Αν δεν είχαν εκπαίδευση και δεν είχαν δικαιώματα θα τους έδιναν τόσο εύκολα όπλα;Μάθε ηλίθιε να διαβάζεις πίσω από τις λέξεις και να ψάχνεις όχι σαν Ντουβαρι να διαβάζεις απλά.
    Και χέστηκα τι λέει η τάδε ορθόδοξη φιλόλογος εγώ έχω την δική μου κρίση και θα σου έβαζα κι εγώ πηγές αλλά δεν χρειάζεται.
    Πολύ σωστά ο Μέγας Ιουλιανός είχε αποκλείσει τους χριστιανούς δασκάλους από το να διδάσκουν ελληνική παιδεία γιατί έλεγε δεν μπορούν να την καταλάβουν.Ποσο δίκιο είχε τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΛΕΧΡΙΤΗ ;
      ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ ; ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ; Ή ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ;
      ΜΕ ΠΟΙΑΝΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΡΕ ΟΡΝΙΟ;
      ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ; ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ Η ΣΗΜΑΙΑ ; ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΝΗΣΑΚΙ;

      ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΑΠ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.
      ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ
      Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΦΥΛΑΧΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.

      ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΗΞΕΡΕ Η ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΑΠΤΙΖΕ ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ; ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΡΕ ΜΙΑΣΜΑ; ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ Ή ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ; ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΟ. Ε ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ.

      ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΦΕΥ.
      ΨΟΦΗΣΕ ΑΝΑΚΡΑΖΟΝΤΑΣ ΝΕΝΙΚΗΚΑΣ ΜΕ ΝΑΖΩΡΑΙΕ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΚΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΛΙΓΟ ΠΡΟΤΟΥ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ.

      ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΤΣΟΥΜΠΛΕΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΟΥ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΜΙΑΣΜΑ.

      Κωνσταντίνος Καβάφης
      «Ο Ιουλιανός εν τοις Μυστηρίοις»

      Πλην σαν ευρέθηκε μέσα στο σκότος,
      μέσα στης γης τα φοβερά τα βάθη,
      συντροφευμένος μ’ Έλληνας αθέους,
      κ’ είδε με δόξες και μεγάλα φώτα
      να βγαίνουν άυλες μορφές εμπρός του,
      φοβήθηκε για μια στιγμήν ο νέος,
      κ’ ένα ένστικτον των ευσεβών του χρόνων
      επέστρεψε, κ’ έκαμε τον σταυρό του.
      Αμέσως οι Μορφές αφανισθήκαν·
      οι δόξες χάθηκαν — σβήσαν τα φώτα.
      Οι Έλληνες εκρυφοκοιταχθήκαν.
      Κι ο νέος είπεν· «Είδατε το θαύμα;
      Αγαπητοί μου σύντροφοι, φοβούμαι.
      Φοβούμαι, φίλοι μου, θέλω να φύγω.
      Δεν βλέπετε πώς χάθηκαν αμέσως
      οι δαίμονες σαν μ’ είδανε να κάνω
      το σχήμα του σταυρού το αγιασμένο;»
      Οι Έλληνες εκάγχασαν μεγάλα·
      «Ντροπή, ντροπή να λες αυτά τα λόγια
      σε μας τους σοφιστάς και φιλοσόφους.
      Τέτοια σαν θες, εις τον Νικομηδείας
      και στους παπάδες του μπορείς να λες.
      Της ένδοξης Ελλάδος μας εμπρός σου
      οι μεγαλύτεροι θεοί φανήκαν.
      Κι αν φύγανε, να μη νομίζεις διόλου
      που φοβηθήκαν μια χειρονομία.
      Μονάχα σαν σε είδανε να κάνεις
      το ποταπότατον, αγροίκον σχήμα
      σιχάθηκεν η ευγενής των φύσις,
      και φύγανε και σε περιφρονήσαν».
      Έτσι τον είπανε, κι από τον φόβο
      τον ιερόν και τον ευλογημένον
      συνήλθεν ο ανόητος, κ’ επείσθη
      με των Ελλήνων τ’ άθεα τα λόγια.

      Διαγραφή
  12. ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΙΘΗΚΟ.ΑΣΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕΙΣ ΒΡΩΜΙΑΡΑ.ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΑΜΗΣΩ ΚΑΡΙΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΥΤΣΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ;
      ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΟΥ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΨΩΛΗ.
      ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ.
      ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΕΡΑΤΑΣ.
      ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΙΑΣΑ.
      ΨΥΧΙΚΟ ΕΚΑΝΑ. ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΜΗΤΗ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ.
      ΤΗΣ ΑΡΕΣΑ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ.
      ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ;
      ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΓΑΜΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΓΑΜΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ. ΑΥΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΥΚΙΝΟ.

      Διαγραφή
    2. ΘΕΛΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΙΘΗΚΟΣ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΣΑ.ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΕΣ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΣΩ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΛΩΤ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΣΩ .

      Διαγραφή
    3. ΘΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΕΙΣ Τ΄ΑΡΧΙΔΙΑ
      ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ ΓΑΜΙΩΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΧΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑ.
      ΕΣΥ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.
      Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ.

      Όταν οι Iουδαίοι γνώρισαν τους Λακεδαιμόνιους


      Είναι δυνατόν να υπήρχε αδελφική σχέση ανάμεσα στους Σπαρτιάτες και τους

      Ιουδαίους; Κι όμως, o ίδιος ο βασιλιάς της Σπάρτης, Αρέας (309 – 264 π.X.), σε

      επιστολή προς τον μέγιστον αρχιερέα των Ιουδαίων Οινία A’, ανακοινώνει πως σε

      «ιερό κείμενο» βρέθηκε γραμμένο ότι «από την ίδια γενιά κατάγονται Ιουδαίοι

      και Λακεδαιμόνιοι, κατευθείαν από τον Αβραάμ». Ο Αρέας τονίζει στην ίδια

      επιστολή: «Εφόσον είμαστε αδέλφια, δίκαιο είναι να νεμόμαστε εμείς τα δικά

      σας, και τα δικά μας να τα έχουμε κοινά με σας». Εφεύρημα του Αρέα, θα μου

      πείτε, η δήθεν κοινή καταγωγή Ιουδαίων και Σπαρτιατών, για να εξασφαλίσει

      συμμαχία. Δεν ζητά εντούτοις πολεμική βοήθεια, αλλά προτείνει κοινοκτημοσύνη

      στα αγαθά. Απίστευτο για τα δεδομένα της εποχής! Στην Παλαιά Διαθήκη, πάντως,

      παρατίθεται η απερίφραστη εκ μέρους των Ιουδαίων αποδοχή της πρότασης: «η

      ύπαρξις (τα υπάρχοντα) υμών ημίν έσται, και τα ημών υμίν» (Μακκαβαίων A’, κεφ.

      12, 22).

      H υπόθεση έχει και συνέχεια. Το 168 π.X., επί Αντιόχου Δ’ (175 – 163 π.X.), ο

      μέγιστος αρχιερέας των Ιουδαίων, Ιάσων, εξόριστος από τα Ιεροσόλυμα,

      καταφεύγει στην «αδελφή – πόλη» Σπάρτη (Μακκ. B’, κεφ. 5, 9). Το 145 π.X.,

      όταν οι Ρωμαίοι έχουν κατακτήσει την Ελλάδα, ο μέγιστος αρχιερέας των

      Ιουδαίων, Ιωνάθαν, στέλνει πρεσβεία στη Ρώμη για ανανέωση της φιλίας και της

      συμμαχίας τους. Ταυτόχρονα, στέλνει επιστολή στους Σπαρτιάτες, που αρχίζει ως

      εξής: «Ιωνάθαν αρχιερέας και η γερουσία του έθνους και οι ιερείς και ο λοιπός

      δήμος των Ιουδαίων, Σπαρτιάταις τοις αδελφοίς χαίρειν». Στη συνέχεια

      υπενθυμίζει στους Σπαρτιάτες την παλαιά επιστολή του Αρέα και τους δεσμούς

      φιλίας των δύο λαών – με βάση τα «ιερά βιβλία» – και τονίζει ότι οι Ιουδαίοι

      δεν παραλείπουν να μνημονεύουν τους Σπαρτιάτες στις γιορτές, τις καθημερινές

      θυσίες και τις προσευχές τους. Οι ίδιοι – αναφέρει – έχουν δοκιμάσει πολλές

      πικρίες και ταλαιπωρίες από πολέμους, αλλά δεν θέλησαν ποτέ να ενοχλήσουν τους

      φίλους και συμμάχους, γιατί έχουν «την εξ ουρανού βοήθειαν» (Ιώσηπος,

      Ιουδαϊκές Αρχαιότητες, 13, 163 – 166. Μακκαβαίων A’, 12, 2 – 23).

      Είναι προφανές ότι η παράδοση και η πίστη για κοινή εξ Αβραάμ καταγωγή

      Σπαρτιατών και Ιουδαίων υπήρχε παλαιόθεν· δεν ήταν ευκαιριακό εφεύρημα του

      Αρέα. Το «ιερό βιβλίο» των Σπαρτιατών, που διέσωζε αυτήν την παράδοση, δεν

      υπάρχει δυστυχώς. Ο Ηρόδοτος πάντως (4, 147 – 149) μαρτυρεί ότι ο Λάκων Θήρας

      καταγόταν απευθείας από τον Φοίνικα Κάδμο, γι’ αυτό και οι πρώτοι Φοίνικες

      κάτοικοι του ομώνυμου νησιού (Θήρα – αποικία Σπαρτιατών) τον δέχθηκαν ασμένως

      και τον λάτρεψαν ως ήρωα – οικιστή. Στο γνωστό «ιερό βιβλίο» των Ιουδαίων, την

      Παλαιά Διαθήκη, ο Κεδμά (Κάδμος;) είναι ένας από τους δώδεκα γιους του Ισμαήλ,

      γιου τού Αβραάμ (Γένεσις, κεφ. 21, 15).

      Διαγραφή
    4. ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Σπάρτη – Ισραήλ: Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας»
      Tο διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σπάρτη το διεθνές συνέδριο «Σπάρτη – Ισραήλ: Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας», με διοργανωτές τον Δήμο Σπάρτης, τη Μπενέ Μπερίτ Ελλάδος και το Ινστιτούτο Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας. Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η βαθύτερη γνωριμία και συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλιτών, ως συνέχεια της ιστορικά καταγεγραμμένης φιλίας μεταξύ της Αρχαίας Σπάρτης και του Λαού του Ισραήλ...................https://kis.gr/index.php/eidiseis/ellada/2018-09-05-10-18-06

      Τους συνέδρους καλωσόρισε εκ μέρους των οργανωτών ο δρ. Άγγελος Κολοκούρης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας, ενώ η έναρξη του Συνεδρίου έγινε από τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη. Ακολούθησε χαιρετισμός από την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και εκ των χορηγών του συνεδρίου κα Αδαμαντία Τζανετέα.

      Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Dan Mariaschin, διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Μπενέ Μπερίτ.

      Διαγραφή
  13. Εδώ θα είσαι μουλε φασίστα μέχρι να πεις ζήτω η δημοκρατία.Θα μπαίνεις δέκα φορές την ημέρα εδώ και θα σταυροκοπιεσαι σαν καλόγρια να έχει ανεβάσει ποστ ο Απολλώνιος για να σχολιάσεις κι έτσι να βρεις λόγο ύπαρξης στην άθλια ζωή σου.Πηρες χαμπάρι τελικά ότι δεν είμαστε ένα άτομο κι όλοι σε γλενταμε.Οπως είδες είμαστε πολλοί Έλληνες μάχιμοι στον αγώνα και θα σου σκίσουμε την μισητή κουραδοτρυπα και πρώτος εγώ κουκλάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΙΠΑ ΚΩΛΟ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΣΤΑ.
      ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΠΗΓΑΔΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΗ ΜΑΪΜΟΥ.

      Διαγραφή