ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΝΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΙΕΡΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ!!

 



Αρχαιολόγοι στην Ιστανμπούλ ανακάλυψαν ένα άγαλμα του θεού Πάνα κατά τη διάρκεια ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Πάρκο Saraçhane, όπου βρίσκεται η παλαιοχριστιανική εκκλησία του Αγίου Πολυεύκτου.

Στην περιοχή υπάρχουν τα κατάλοιπα κτηρίου που κάποτε ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και κατασκευάστηκε για να μοιάζει με τον Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ. Τα ερείπια βρίσκονται σε ένα μικρό πάρκο ακριβώς στη μέση της γειτονιάς Φατίχ της Ιστανμούλ, κοντά στην τοποθεσία του Μητροπολιτικού Δήμου της Ιστανμπούλ.

Πριν από την ανέγερση του Ναού της Αγίας Σοφίας από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 537

μ.Χ., ο ναός του "Αγίου" Πολυεύκτου ήταν ο μεγαλύτερος ναός της Ιστανμπούλ.

Είναι πιθανό ότι το άγαλμα ήταν μέρος αυτής της επίχωσης, δήλωσε ο Μαρίν Πολάτ, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Μητροπολιτικού Δήμου της Ιστανμπούλ (IBB) στο Live Science.

ISTANBUL METROPOLITAN MUNICIPALITY

Στη δεκαετία του 1960, οι εργάτες που έχτιζαν έναν κοντινό δρόμο ανακάλυψαν τυχαία τα ερείπια της εκκλησίας. Μετά από έξι χρόνια παύσης, οι ανασκαφικές εργασίες επιταχύνθηκαν από τις ομάδες IBB Heritage που συνδέονται με τη Διεύθυνση Πολιτιστικών Υποθέσεων.

Κατά την διάρκεια των ανασκαφών βρέθηκε το άγαλμα του Πάνα, το οποίο εκτιμάται ότι είναι 1700 ετών, σε βάθος 2 μέτρων και 60 εκατοστών. Το αριστερό χέρι και το κάτω μέρος του σώματος του αγάλματος, ύψους 20 εκατοστών και πλάτους 18 εκατοστών, βρέθηκαν σπασμένα.

Ενώ το άγαλμα εκτιμάται ότι ανήκει στη ρωμαϊκή περίοδο, η ακριβής περίοδος στην οποία ανήκει θα καθοριστεί μετά την έρευνα. Το τμήμα του αγάλματος του Πάνα που βρέθηκε μεταφέρθηκε στην αποθήκη της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων.

Αν και λέγεται ότι υπάρχουν πολλά ανάκτορα και κτήρια που ανήκουν στην οικογένεια των Θεοδοσίου στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα κανένα ανακτορικό κτήριο εκτός από την εκκλησία του Αγίου Πολυεύκτου.

Ο αρχαιολόγος και ιστορικός Κεν Ντάρκ του King’s College του Λονδίνου, ειδικός στην αρχαία Κωνσταντινούπολη που δεν συμμετείχε στην ανακάλυψη, δήλωσε στο Live Science ότι το άγαλμα του Πάνα ήταν πιθανώς μεταξύ των πολλών κλασικών αντικειμένων που μεταφέρθηκαν στην Ιστανμπούλ μεταξύ του τέταρτου και του έκτου αιώνα μ.Χ. «ως έργα τέχνης ή για το ιστορικό τους ενδιαφέρον».

«Κανένα δεν εκτέθηκε σε εκκλησίες ή μοναστήρια, αλλά αντ′ αυτού τοποθετήθηκαν ως στολίδια σε κοσμικούς δημόσιους χώρους και αριστοκρατικά παλάτια», ανέφερε σε ένα email. «Αυτό το άγαλμα πιθανότατα εναποτέθηκε, σπασμένο, στα ερείπια της εκκλησίας αφού το κτίριο είχε πάψει να χρησιμοποιείται». Δεν είναι γνωστό γιατί η Ιστανμπούλ σταμάτησε να εισάγει τέτοιες μορφές μετά τον έκτο αιώνα. Ίσως αυτά τα έργα τέχνης να θεωρούνταν όλο και περισσότερο αντιχριστιανικά, καθώς η βυζαντινή αριστοκρατία επικεντρώθηκε λιγότερο στον κλασικό πολιτισμό και περισσότερο στον χριστιανικό πολιτισμό, δήλωσε ο Νταρκ.

ISTANBUL METROPOLITAN MUNICIPALITY

Άγριος Έλληνας θεός

Ο Πάνας είναι αρχαία ελληνική, ιδεατή, ανθρωπόμορφη δευτερεύουσα θεότητα, που ήταν συνυφασμένη με την «πανίδα» της Φύσης, (άνθρωποι και ζώα) σε μια αμφίδρομη σχέση προστασίας, αλλά και προσωποποίηση της γενετικής δύναμης της ζωής.

Συνδυάζοντας τον ανθρώπινο και ζωικό παράγοντα, ο Παν απεικονιζόταν έχοντας κάτω άκρα ζώου, «Θεός τραγοπόδαρος», ως προστάτης των κτηνοτρόφων, των κυνηγών, των αλιέων και των ποιμένων με μόνιμη διαμονή σε χώρους της φύσης (όρη, δάση, σπήλαια, κοιλάδες, ρεματιές κλπ).

Η λατρεία του έλαβε μέγιστη ανάπτυξη παράλληλα με εκείνη του Δία και των άλλων Ολύμπιων Θεών σε όλο τον ελλαδικό χώρο και πέραν αυτού.

Πηγή: huffingtonpost

17 σχόλια:

  1. ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ

    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΓΙΔΟΓΑΜΗ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΤΗΣ ΜΕΝΔΗΣ. ΝΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΙΔΟΥΛΑ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ.

    "Όσο για το ζήτημα αν πεθαίνουν οι δαίμονες, άκουσα μια ιστορία από έναν άνθρωπο που δεν ήταν ούτε άφρονας, ούτε απατεώνας. Ο πατέρας του Αιμιλιανού του ρήτορα, που και κάποιοι από εσάς τον έχετε ακούσει, λεγόταν Επιθέρσης. Ήταν δάσκαλος γραμματικής και ζούσε στην ίδια πόλη με μένα. Αυτός μου είπε ότι κάποτε έκανε ένα ταξίδι στην Ιταλία και επιβιβάστηκε σ'ένα πλοίο που κουβαλούσε εμπορεύματα και πολλούς επιβάτες.
    Είχε φτάσει το βράδυ, κοντά στις νήσους Εχινάδες είχε πέσει ο άνεμος και το πλοίο βρισκόταν πιά κοντά στους Παξούς. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν ξύπνιοι, και πολλοί συνέχιζαν να πίνουν έχοντας τελειώσει το δείπνο τους. Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή από τους Παξούς που καλούσε δυνατά κάποιον Θαμούντα, πράγμα που προξένησε έκπληξη. Ο Θαμούς ήταν ο Αιγύπτιος πηδαλιούχος του πλοίου, που όμως το όνομά του δεν το γνώριζαν οι περισσότεροι επιβάτες. Η άγνωστη φωνή τον κάλεσε δύο φορές κι εκείνος έμεινε σιωπηλός, την τρίτη φορά όμως αποκρίθηκε. Εκείνος που τον φώναζε δυνάμωσε τη φωνή του και είπε: "Όταν περάσεις από το Παλώδες, να αναγγείλεις ότι ο μέγας Παν πέθανε".
     
    'ὁπόταν γένῃ κατὰ τὸ Παλῶδες, ἀπάγγειλον ὅτι Πὰν ὁ μέγας τέθνηκε.'
    Όταν το άκουσαν αυτό, είπε ο Επιθέρσης, όλοι εξεπλάγησαν και άρχισαν να συζητούν αν ήταν καλύτερο να κάνουν αυτό που πρόσταξε η φωνή ή να μην ανακατευτούν καθόλου και να το αφήσουν. Έτσι ο Θαμούς αποφάσισε ότι αν φυσούσε αέρας, θα παρέπλεε εκείνο το μέρος χωρίς να πει τίποτε, αν όμως κυριαρχούσε νηνεμία και γαλήνη στην περιοχή, θα ανάγγελλε αυτό που άκουσε.
     
    Όταν λοιπόν έφτασε κοντά στο Παλώδες, καθώς δεν υπήρχε άνεμος ούτε κύμα, ο Θαμούς κοιτάζοντας από την πρύμνη προς τη στεριά, είπε, όπως ακριβώς το άκουσε, ότι 'ότι ο μέγας Παν πέθανε'. Δεν είχε προλάβει να τελειώσει και ακούστηκε αναστεναγμός όχι από έναν αλλά από πολλούς και συγχρόνως επιφωνήματα έκπληξης.
     
    'οὐ φθῆναι δὲ παυσάμενον αὐτὸν καὶ γενέσθαι μέγαν οὐχ ἑνὸς ἀλλὰ πολλῶν στεναγμὸν ἅμα' θαυμασμῷ μεμιγμένον'
     
    Επειδή ήταν πολλοί άνθρωποι παρόντες στο πλοίο η ιστορία γρήγορα διαδόθηκε στη Ρώμη και ο Τιβέριος Καίσαρ ζήτησε να του φέρουν τον Θαμούντα. Και ο Τιβέριος πίστεψε τόσο πολύ ότι η ιστορία ήταν αληθινή που ζήτησε να μάθει περισσότερα και να πληροφορηθεί για τον Πάνα."
     
    Αυτός ο τελευταίος αναστεναγμός κι η έκπληξη λέγεται ότι ήταν η αντίδραση των κατώτερων δαιμονικών θεοτήτων που μόλις πληροφορήθηκαν τον θάνατο του Μεγάλου Πάνα κατάλαβαν πώς είχε έρθει και η δική τους ώρα.
    Θρηνούσαν μ'αυτό τον τρόπο την απώλεια του κόσμου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΧΙΖΟΦΓΕΝΕΙΑ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟ;
      Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΑ ΗΛΙΘΙΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΗΛΙΘΙΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ .ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;ΒΑΖΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΙΣΩΓΛΕΤΖΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΣΕΣ .ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.
      ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟ ΖΩΟ ,ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ;ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ...ΡΩΤΑ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΔΩ ΡΕΖΙΛΙ ΟΡΓΙΟ.
      ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΖΕΣΟΥΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΓΑΝ (ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΔΟΥΛΙΚΑ)ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ,ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ.
      ΥΓ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ!!!
      ΥΓ.2 ΜΑ ΡΕ ΖΩΑΔΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΣΩΣΤΑ;

      Διαγραφή
    2. ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΣΤΕ

      ΑΝ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΕΛΕΓΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΛΙΘΙΕ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΕ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ.
      ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΟΣΚΕΙΣ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΗΛΙΘΙΕ ΜΑΛΑΚΑ.

      Περί των εκλελοιπότων χρηστηρίων (Πλούταρχος)
      ΠΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΤΕΘΝΗΚΕΝ

      Αἰμιλιανοῦ γὰρ τοῦ ῥήτορος, οὗ
      καὶ ὑμῶν ἔνιοι διακηκόασιν, Ἐπιθέρσης ἦν πατήρ, ἐμὸς
      πολίτης καὶ διδάσκαλος γραμματικῶν. οὗτος ἔφη ποτὲ
      πλέων εἰς Ἰταλίαν ἐπιβῆναι νεὼς ἐμπορικὰ χρήματα καὶ
      συχνοὺς ἐπιβάτας ἀγούσης· ἑσπέρας δ´ ἤδη περὶ τὰς
      Ἐχινάδας νήσους ἀποσβῆναι τὸ πνεῦμα, καὶ τὴν ναῦν
      διαφερομένην πλησίον γενέσθαι Παξῶν· ἐγρηγορέναι δὲ
      τοὺς πλείστους, πολλοὺς δὲ καὶ πίνειν ἔτι δεδειπνηκότας·
      ἐξαίφνης δὲ φωνὴν ἀπὸ τῆς νήσου τῶν Παξῶν ἀκουσθῆναι,
      Θαμοῦν τινος βοῇ καλοῦντος, ὥστε θαυμάζειν. ὁ δὲ
      Θαμοῦς Αἰγύπτιος ἦν κυβερνήτης οὐδὲ τῶν ἐμπλεόντων
      γνώριμος πολλοῖς ἀπ´ ὀνόματος. δὶς μὲν οὖν κληθέντα
      σιωπῆσαι, τὸ δὲ τρίτον ὑπακοῦσαι τῷ καλοῦντι· κἀκεῖνον
      ἐπιτείνοντα τὴν φωνὴν εἰπεῖν ‘ὁπόταν γένῃ κατὰ τὸ Παλῶδες,
      ἀπάγγειλον ὅτι Πὰν ὁ μέγας τέθνηκε.’ τοῦτ´ ἀκούσαντας
      ὁ Ἐπιθέρσης ἔφη πάντας ἐκπλαγῆναι καὶ διδόντων
      ἑαυτοῖς λόγον εἴτε ποιῆσαι βέλτιον εἴη τὸ προστεταγμένον
      εἴτε μὴ πολυπραγμονεῖν ἀλλ´ ἐᾶν, οὕτως γνῶναι
      τὸν Θαμοῦν, εἰ μὲν εἴη πνεῦμα, παραπλεῖν ἡσυχίαν ἔχοντα,
      νηνεμίας δὲ καὶ γαλήνης περὶ τὸν τόπον γενομένης ἀνειπεῖν
      ὃ ἤκουσεν. ὡς οὖν ἐγένετο κατὰ τὸ Παλῶδες, οὔτε
      πνεύματος ὄντος οὔτε κλύδωνος, ἐκ πρύμνης βλέποντα
      τὸν Θαμοῦν πρὸς τὴν γῆν εἰπεῖν, ὥσπερ ἤκουσεν, ὅτι ‘ὁ
      μέγας Πὰν τέθνηκεν’. οὐ φθῆναι δὲ παυσάμενον αὐτὸν καὶ
      γενέσθαι μέγαν οὐχ ἑνὸς ἀλλὰ πολλῶν στεναγμὸν ἅμα
      θαυμασμῷ μεμιγμένον. οἷα δὲ πολλῶν ἀνθρώπων παρόντων
      ταχὺ τὸν λόγον ἐν Ῥώμῃ σκεδασθῆναι, καὶ τὸν
      Θαμοῦν γενέσθαι μετάπεμπτον ὑπὸ Τιβερίου Καίσαρος.
      οὕτω δὲ πιστεῦσαι τῷ λόγῳ τὸν Τιβέριον, ὥστε διαπυνθάνεσθαι
      καὶ ζητεῖν περὶ τοῦ Πανός· εἰκάζειν δὲ τοὺς
      περὶ αὐτὸν φιλολόγους συχνοὺς ὄντας τὸν ἐξ Ἑρμοῦ καὶ
      Πηνελόπης γεγενημένον.‘ ὁ μὲν οὖν Φίλιππος εἶχε καὶ
      τῶν παρόντων ἐνίους μάρτυρας Αἰμιλιανοῦ τοῦ γέροντος
      ἀκηκοότας.
      …………………………………..
      https://el.wikisource.org/wiki/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%80%CF%8C%CF%84%CF%89%CE%BD_%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD_(%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82)

      Διαγραφή
    3. ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ
      ..................................................
      Σύμφωνα με τον καθηγητή Βλάση Φειδά, η ενοθεϊστική θρησκειακή σύνθεση του Ιουλιανού είχε θεό μιθραϊκό, θεολογία νεοπλατωνική και οργάνωση χριστιανική, ενώ διατήρησε πολλά στοιχεία του ειδωλολατρικού πανθέου. Ο βασιλεύς Ήλιος ήταν ο υπέρτατος θεός, η ελληνική φιλοσοφία ήταν η πνευματική υποδομή της νέας θρησκείας και η ειδωλολατρική λατρεία η μόνη παραδεκτή για τη διάπλαση των ηθών, ενώ για το ιερατείο επεφύλασσε τελετουργικά και διδακτικά καθήκοντα. Ωστόσο, ο Ιουλιανός είχε βαθιά γνώση του χριστιανισμού και μεγάλο θαυμασμό για την κοινωνική του αλληλεγγύη.

      Στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας, ο Ιουλιανός στράφηκε προς τους Εβραίους και τους παρότρυνε να ασκήσουν τη θρησκεία του με κάθε ελευθερία. Όταν εκείνοι του εξήγησαν ότι μπορούν να λατρεύουν τον Θεό τους, μόνο στο Ναό του Σολομώντος, που από αιώνες κειτόταν σε σωρό ερειπίων, ο αυτοκράτωρ διέταξε τον άμεσό συνεργάτη Αλύπιο να επιληφθεί της ανοικοδομήσεώς του. Ο Ιουλιανός στόχευε αφ’ ενός στην εξασφάλιση ενός χρήσιμου συμμάχου στα όρια της αυτοκρατορίας, αφ’ ετέρου στη διάψευση της προφητείας του Ιησού ότι ο Ναός θα έμενε γκρεμισμένος στους αιώνας.

      Ο ενθουσιασμός, όμως, του Ιουλιανού για την ειδωλολατρία αποδείχθηκε ανεδαφικός, καθώς η χριστιανισμός είχε αποκτήσει βαθιές ρίζες στην Αυτοκρατορία. Χαρακτηριστικός είναι ο χρησμός που φαίνεται να του έδωσαν το Μαντείο των Δελφών: «Είπατε τω βασιλεί, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος, έχει καλύβαν, ου μάντιδα δάφνην, ου παγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ». Ο ίδιος ο Ιουλιανός απέκτησε σαφέστερη αντίληψη όταν αποδοκιμάστηκε και λοιδωρήθηκε στην Αντιόχεια, θέλοντας να επαναφέρει τη λατρεία του θεού Απόλλωνα σ’ ένα εγκαταλειμμένο ναό στα περίχωρα της πόλης. Την ημέρα της τελετής μόνο ο ίδιος, ο ιερέας του ναού και μια χήνα έδωσαν το «παρών», όπως αναφέρει ο Ιουλιανός σ’ ένα σύγγραμμά του.

      Κατά την παραμονή του στην Αντιόχεια εξεστράτευσε εναντίον των Περσών, που με τον αρχηγό τους Σαπώρη Β’ παρενοχλούσαν με τις επιδρομές τα ανατολικά σύνορα της αυτοκρατορίας. Ο Ιουλιανός νίκησε σε όλες τις μάχες του αντιπάλους του κι έφθασε μέχρι την πρωτεύουσα των Περσών Κτησιφώντα, την οποία πολιόρκησε. Στις 26 Ιουνίου 363 πληγώθηκε από δόρυ στο συκώτι κατά τη διάρκεια αψιμαχιών με διασκορπισμένες περσικές δυνάμεις. Τις τελευταίες ώρες της ζωής του τις πέρασε στη σκηνή του, συζητώντας με τους φιλοσόφους Πρίσκο και Μάξιμο για την αθανασία της ψυχής. Ο Ιουλιανός ξεψύχησε με τη φράση «Νενίκηκάς με, Ναζωραίε», αναγνωρίζοντας το μάταιο της προσπάθειάς του για την αναβίωση της αρχαίας θρησκείας. Πάντως, η φράση του αυτή αμφισβητείται ιστορικά.

      Ποιο χέρι έριξε το μοιραίο δόρυ; Οι απόψεις διίστανται. «Οικείος στρατιώτης» γράφει ο χριστιανός ιστορικός Σωκράτης, «Άγνωστον Πόθεν» διαπιστώνει ο αυτόπτης μάρτυρας Αμμιανός, ενώ ο Λιβάνιος είναι κατηγορηματικός: «εν τοις ημετέροις ήν ο φονεύς», εννοώντας ότι αυτός που τον σκότωσε ήταν χριστιανός.

      Με το θάνατο του Ιουλιανού έσβησε και το όραμά του για την αναβίωση της ειδωλολατρίας. Ακόμη και οι εχθροί του αναγνώρισαν, όμως, ότι υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, παρότι κυβέρνησε μόλις για ενάμισι χρόνο. Ο Ιουλιανός υπήρξε ο τελευταίος αυτοκράτωρ της κωνσταντίνειας δυναστείας. Τον διαδέχθηκε στο θρόνο του Βυζαντίου ο Ιοβιανός, που ήταν ο αρχαιότερος αξιωματικός της ανακτορικής φρουράς με καταγωγή από την Παννονία, σημερινή Ουγγαρία.



      Διαγραφή
  2. ΣΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΗΛΙΘΙΕ ΕΒΡΑΙΕ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΤ ΗΛΙΘΙΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΗΛΙΘΙΕ .ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΑζΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ.
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΠΕΝΤΕ (5) ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΒΟΣΚΕΙΣ ΓΙΔΙΑ .
      ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ
      ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ.

      Διαγραφή
    2. ΣΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΥΤΟ ΗΛΙΘΙΕΕΕ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΤ ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΑ;ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΕΒΡΑΙΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ.ΤΙ ΖΩΟ ΡΕ ΘΕΟΙ.

      Διαγραφή

    3. ΞΕΡΩ... ΞΕΡΩ...
      ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.

      Διαγραφή
  3. Απευθείας απο τη πατρίδα σου γράφεις τώρα Κωστάκη;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ...

    ΣΑΒΟΥΡΑΣ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΣΩΡΡΟΓΙΔΟ

    ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΨΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ...ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ...ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ... ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΞΟΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ... Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ...Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΗΛΙΘΙΟ



    Στέφανος Βαβούρας
    3 ώρ. ·
    ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ!
    ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ!!!
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΙΝ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, .... ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!!
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΎΝΑΜΙΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΤΗΝ "ΟΙΚΙΑΝ" ΤΗΣ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΙΝ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΪΩΝ;;;
    Η ΠΑΝΑΓΙΑ, .... Η ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (!!!), ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ;;
    Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΕΥΣΕΒΗΣ ΠΙΣΤΟΣ, ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΙΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΪΑΣ, .... ΩΣ "ΠΑΝΑΓΊΑΝΤΕΡ", ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΑΝΤΕΡ;;; 🙁 🙁
    ΠΥΡΟΣΒΕΣΙΝ
    23-8-2023. ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

    ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ END ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8 8 132)
    https://www.youtube.com/watch?v=AOWqfl_uQw0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΑΛΛΑ ΠΕΣΜΟΥ ΕΞΥΠΝΕ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ;
      ΠΕΣ ΜΟΥ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ;

      Διαγραφή
    2. ΒΡΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ.

      ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΞΟΑΝΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΪΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΕΡΗ.

      ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.

      ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΒΟΥΡΑΣ ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.
      https://www.youtube.com/watch?v=GByJO7A1Ams

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

      Σε ένα κατάμεστο Κοβεντάρειο πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου η ενημερωτική εκδήλωση για τον Αρτέμη Σώρρα και την ομάδα END.

      Οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης, που ήταν οι κύριοι Στέφανος Βαβούρας, Γιάννης Καλογερόπουλος, Χρήστος Τσάπος και Χρήστος Μπαλαντίνας, παρουσίασαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν για την εγκυρότητα των μετοχών που κατέχει ο Αρτέμης Σώρρας, αλλά και τον τρόπο που μπορεί να χρηματοδοτήσει τόσο την Ελλάδα όσο και τους Καλικρατικούς δήμους.
      Στην συζήτηση συμμετείχε ενεργά και ο κόσμος, που του δώθηκε η ευκαιρία να θέσει τα ερωτήματά του αλλά και τους προβληματισμούς του σχετικά με την υπόθεση «Σώρρα».

      Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση προσκλήθηκαν όλοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κοζάνης – και όχι μόνο – αλλά παραβρέθηκαν μόνο ο κ. Παναγιώτης Αποστολίδης, μαζί με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Μηλιάς, Καρυδίτσης και Νέας Χαραυγής.

      Ο κύριος Αποστολίδης μάλιστα, δεσμεύτηκε πως αμέσως μετά τις γιορτές θα θέσει ο ίδιος το θέμα της χρηματοδότησης του Δήμου Κοζάνης από τον Αρτέμη Σώρρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
      https://www.kozanilife.gr/2013/12/23/ekdilosi-artemi-sorra-omada-end-kozani-2/

      Διαγραφή
  5. ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΑΝΕ ΦΩΤΙΑ ΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΟΛΑ.ΔΕΝ ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΛΛΑ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΡΕΞΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΓΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΖΑΛΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΣΤ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ .ΑΝ ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕ ΠΩΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΝΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΗΓΕΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΦΙΟ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΙ.
      Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
      ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΨΩΤΙΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; 12ΘΕΪΣΤΕΣ; ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΙ ΗΣΑΝ; 12ΘΕΪΣΤΕΣ ; Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΕΛΕΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ,. ΕΧΕΤΕ ΥΠΕΡΒΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑΣ ΣΙΧΑΜΑΤΑ

      Κατά τον Πλούταρχο οι ανθρωποθυσίες αποτελούν πολιτική των αρχόντων, «καθύοντες ανθρώπους» εξασφαλίζουν την προστασία των θεών! Οι ανθρωποθυσίες στον Λύκαιο Δία συνεχίζονταν και κατά την εποχή τού Παυσανία, που τις αποκαλεί «ιεροπραξίες»! Αποφεύγει όμως, περιγραφή τής ανθρωποσφαγής (Η΄38,7). Σε άλλο σημείο αναφέρει, ότι στην Ελίκη, στο ιερό τού Ποσειδώνα, οι αχαιοί απέσπασαν άνδρες, που είχαν καταφύγει εκεί και τους θυσίασαν (Ζ΄24,6). Οι ανθρωποθυσίες εξεικονίζονται σε αγγεία και σε ανάγλυφα μαρμάρινα. Και περιγράφονται λεπτομερώς στίς τραγωδίες τής κλασικής εποχής.

      Οι ανθρωποθυσίες στους θεούς συνεχίζονταν στην Ελλάδα και στον ε' αι. π.Χ. με τη μορφή τού «φαρμακού», που συντηρούσε η κοινότητα, για να τον θυσιάσει χωρίς καμμιά εγκληματική προϋπόθεση. Θυσιάζονταν επίσης, αιχμάλωτοι πολέμου, σκλάβοι, παιδιά, έφηβοι, άνθρωποι τού περιθωρίου κ.ά.. Ο «φαρμακός», που προοριζόταν για θυσία, ήταν συγχρόνως πρόσωπο καταφρόνησης και λατρείας!

      Οι ελληνικές θεότητες συνοδεύονταν πάντοτε από βία, αγριότητα και φρικαλεότητες. Στην αρχαία Ελλάδα το θύμα, που προοριζόταν για ανθρωποθυσία ονομαζόταν «κάθαρμα», επειδή η θυσία αντιμετωπιζόταν ως «αποξήρανση», ως «ευνοϊκή έξοδος», δηλαδή «κάθαρσις»!

      Διαγραφή
    2. ΗΛΙΘΙΕ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ.ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΡΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ;ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ.

      Διαγραφή
    3. ΒΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ; ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΓΕΛΑ; ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΝΕΡΟΥ . ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΝ. ( Για να σβήσει μια φωτιά, χρειάζεται ένα ποτήρι νερό το πρώτο δευτερόλεπτο, ένας κουβάς νερό το πρώτο λεπτό και ένας τόνος νερό μετά το πρώτο δεκάλεπτο!)
      ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ; ΧΛΕΥΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΠΗΔΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;; ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ.

      ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΟΘΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΖΟΥΣΑΝ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΥΡΔΟΛΕΙΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΒΛΑΚΑ.

      Διαγραφή