ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΙΩΣΗΦ ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΜΥΡΙΑΜ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΡΩΜΙΩΝ) ΗΤΑΝ 20 ΕΩΣ 22 ΧΡΟΝΩΝ!!

Η Μαρία και ο Ιωσήφ θα έπρεπε να είναι νέοι για να παντρευτούν σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο και τα έθιμα της εποχής. Σύμφωνα με τον Fredriksen, «Τα κορίτσια αρραβωνιάζονταν συνήθως μεταξύ 12 και 15 ετών και θα παντρεύονταν κάποια στιγμή μετά, στα 15 ή στα 16, και τα αγόρια θα ήταν 19 ή 20 ετών».

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙ ΝΑΖΩΡΑΙΟΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΟΤΙ Η ΜΑΡΙΑΜ ΗΤΑΝ ...ΠΑΡΘΕΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ 20 ΕΩΣ 22 ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΜΥΡΙΑΜ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΖΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!

Πώς ξέρουμε πόσο χρονών ήταν ο Τζόζεφ όταν παντρεύτηκε τη Μαρία;

Η εκτίμηση της ηλικίας του Ιωσήφ όταν παντρεύτηκε τη

Μαρία βασίζεται σε γεγονότα από τη Βίβλο και άλλα έγγραφα και την ιστορία εκείνης της εποχής.

Δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για την ηλικία του Ιωσήφ όταν παντρεύτηκε τη Μαρία, καθώς η Βίβλος δεν παρέχει πάρα πολλές ακριβείς λεπτομέρειες για το θέμα.

Ωστόσο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο Ιωσήφ ήταν πιθανότατα περίπου 20 ετών όταν παντρεύτηκε τη Μαρία με βάση τους ακόλουθους παράγοντες:

1- Οι γυναίκες δεν μπορούσαν να συνάψουν γάμο πριν συμπληρώσουν τα 12, σύμφωνα με τους Ρωμαϊκούς νόμους της εποχής . Και -όπως δείχνω σε αυτό το άλλο μετά- η ηλικία της Μαρίας όταν γέννησε τον Ιησού ήταν 12-16 ετών με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

2- Ήταν ο κανόνας για τους συζύγους να είναι μερικά χρόνια μεγαλύτεροι από τις γυναίκες τους όταν παντρεύονταν – το αντίθετο (οι γυναίκες είναι μεγαλύτερες) ήταν λίγο πολύ ανήκουστο.

3- Ο Ιωσήφ πήγε στη Βηθλεέμ για να εγγραφεί σε μια απογραφή που εκδόθηκε από τον Καίσαρα Αύγουστο, υποδεικνύοντας ότι πρέπει να ήταν τουλάχιστον 18 ετών ( Λουκάς 2:3-5 ESV ).

4- Ο Ιωσήφ ήταν άνθρωπος με ακεραιότητα και δίκαιος ( Ματθαίος 1:19 ESV ), πράγμα που σημαίνει ότι κράτησε τα πολύτιμα πολιτιστικά έθιμα της εποχής.

Αυτές οι ενδείξεις μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για την ηλικία του Ιωσήφ όταν παντρεύτηκε τη Μαρία.

1.Μετά τη γέννηση του Ιησού, η Μαρία και ο Ιωσήφ απέκτησαν τουλάχιστον άλλα 6 παιδιά.*

2. Μετά τη γέννηση του Ιησού, ο Ηρώδης προσπάθησε να τον σκοτώσει, έτσι ένας άγγελος προειδοποίησε τον Ιωσήφ να πάρει το παιδί και τη μητέρα του στην Αίγυπτο, ένα μακρύ ταξίδι με τα πόδια και αργότερα πίσω ξανά, ένα ταξίδι που απαιτούσε μεγάλη δύναμη για να κάνει ένας άντρας.

3. Ο Ιωσήφ δίδαξε στον Ιησού την ικανότητα της ξυλουργικής που γινόταν με το χέρι και απαιτούσε μεγάλη δύναμη.

4. Οι άντρες Ισραηλίτες έπρεπε να ταξιδεύουν στην Ιερουσαλήμ τρεις φορές το χρόνο και οι γραφές δείχνουν ότι ο Ιωσήφ ήταν αρκετά δυνατός για να κάνει αυτό το ταξίδι όταν ο Ιησούς ήταν 12 ετών. Το ταξίδι θα απαιτούσε περπάτημα για ίσως 4 ημέρες από τη Ναζαρέτ στην Ιερουσαλήμ, 91 μίλια σκαρφαλώνοντας περίπου 1400 πόδια σε υψόμετρο.Οι γραφές λένε ότι ο Ιησούς είχε τέσσερις αδερφούς και τουλάχιστον δύο αδελφές. Δύο από τους αδελφούς του έγραψαν δύο βιβλία της Αγίας Γραφής που φέρουν τα ονόματά τους, το βιβλίο του Ιακώβου και το βιβλίο του Ιούδα.

Ματθαίος 13:55-56

Δεν είναι αυτός ο γιος του ξυλουργού; Δεν λέγεται η μητέρα του Μαρία, και οι αδελφοί του Ιάκωβος και Ιωσήφ και Σίμων και Ιούδας; Και οι αδερφές του, δεν είναι όλες μαζί μας;...

Μάρκος 6:3

Αυτός είναι ο ξυλουργός, ο γιος της Μαρίας και ο αδελφός του Ιακώβου, του Ιωσήφ, του Ιούδα και του Σίμωνα, έτσι δεν είναι; Και οι αδερφές του είναι εδώ μαζί μας, έτσι δεν είναι;

Αλλη πηγή ισχυρίζεται ότι όταν η Μαρία και ο Ιωσήφ μετανάστευσαν στη Βηθλεέμ, ήταν για πληρωμές φόρων όπως είχε διατάξει ο Καίσαρας. Ως εκ τούτου, το ζευγάρι είχε γίνει 18 ετών και άνω, αφού πήγαν στη Βηθλεέμ για να πληρώσουν φόρους.

ο Ιωσήφ και η Μαρία

1 σχόλιο:

  1. Η γέννηση του Ιησού από μια παρθένο είναι δική του επινόηση, για να συγκαλύψει την πραγματική του καταγωγή: Γεννήθηκε σ’ ένα χωριό της Ιουδαίας από μια ντόπια, άπορη χειρώνακτα που ο άντρας της, ένας μαραγκός, την έδιωξε από το σπίτι σαν έμαθε ότι τον απατούσε μ’ έναν στρατιώτη που τον έλεγαν Πάνθηρα. Και διωγμένη και ταπεινωμένη περιπλανήθηκε και γέννησε κρυφά. Ο ίδιος επειδή ήταν φτωχός, πήγε να δουλέψει εργάτης στην Αίγυπτο όπου έμαθε μερικά από τα τεχνάσματα για τα οποία περηφανεύονται οι Αιγύπτιοι, και με τη βοήθεια αυτών των τεχνασμάτων, όταν ξαναγύρισε ανακήρυξε τον εαυτό του θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή