ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ !!ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΕΚΑ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ!!!

 defcon τετράδρομος (3).jpg

Θέλετε να έχετε μια εκκλησία;

Οι ΟΙΚΥΝΗΤΕΣ που προσεύχονται για το επόμενο σπίτι των ονείρων τους μπορεί να δουν αυτούς τους ιερούς καταλόγους ως σημάδι από ψηλά αυτά τα Χριστούγεννα.

Οι πρώην εκκλησίες ήταν εδώ και καιρό καυτή ιδιοκτησία μεταξύ εκείνων που αναζητούν λίγη θεϊκή έμπνευση σχεδιασμού, αλλά το πεδίο της ανακαίνισης από το ένα σπίτι στο άλλο είναι ένα χάσμα βιβλικών διαστάσεων.

Εδώ είναι 10 από τις καλύτερες ιερές προσφορές από όλη τη χώρα:

Μπρίτζταουν, Ουάσιγκτον

WA Bridgetown.jpg

4 Rowley St, Bridgetown, Δυτική Αυστραλία

Η Jenny Mountford είπε ότι είδε τις δυνατότητες στο εκκλησάκι της από την πρώτη ματιά.

«Ήταν στην αγορά για μερικά χρόνια, αλλά μπορούσα να φανταστώ τι ήθελα να κάνω με αυτό αμέσως. Νομίζω ότι απλώς περίμενε κάποιον να έρθει μαζί με ένα όραμα», είπε για τον πρώην τόπο λατρείας στο Bridgetown, WA .

«Τα ακίνητα όπως αυτά χρειάζονται ανθρώπους που μπορούν να έρθουν και να τους δώσουν έναν νέο σκοπό διατηρώντας ταυτόχρονα την ακεραιότητα του αρχικού κτιρίου. Μου αρέσει να πιστεύω ότι το έχω κάνει αυτό», είπε.

bridgetown 3.jpg

Ωραία μετατροπή.

«Αυτό που μου άρεσε είναι να κάθομαι αναπαυτικά στο σαλόνι και, παρόλο που τώρα είναι ένα σπίτι, μπορώ ακόμα να σκεφτώ, «εκεί ήταν το alter» και «εκεί έχουν παντρευτεί ή βαφτιστεί άνθρωποι». Είναι πολύ ιδιαίτερο να ζεις σε ένα σπίτι σαν αυτό», είπε.

Δεν είναι ξένη να σώζει αγαπημένα πράγματα, η κα Mountford διευθύνει δύο επιχειρήσεις στο Bridgetown. Attic and Fable, ένα κατάστημα αφιερωμένο σε μεταχειρισμένα βιβλία και ρετρό οικιακά είδη, καθώς και το The Rabbit Hole, ένας χώρος στούντιο καλλιτεχνών.

Κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης ανακαίνισης από την αίθουσα της εκκλησίας στο ιδιόμορφο σπίτι, η κυρία Μάουντφορντ συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή της για να αναβιώσει με κόπο τον χώρο.

Bridgetown2.jpg

Περίεργο σπίτι.

«Ξαναχρησιμοποίησα και ανακύκλωσα όποτε μπορούσα, τα πάντα έχουν επανατοποθετηθεί», είπε.

Αλλά τώρα η σπάνια κατοικία χρειάζεται έναν νέο επιστάτη και το σπίτι έχει βγει στην αγορά καθώς η κυρία Μάουντφορντ αναλαμβάνει άλλα έργα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ REAL ESTATE NSW ΕΔΩ

«Ήρθε η ώρα τώρα να προχωρήσω, απλά δεν έχω τον χρόνο να αφιερώσω στον τόπο. Νιώθω ότι έκανα το σωστό με αυτό, αλλά ακριβώς όπως ένας πίνακας χρειάζεται ένα τέλειο πλαίσιο και αυτός θα ήταν ένας όμορφος κήπος», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πωλούνται πνευματικά σπίτια στη ΝΝΟ

Η εκκλησία της Μπρίτζταουν που έγινε σπίτι είναι μία από τις δεκάδες που κυκλοφορούν στην αγορά και ενώ όλες μοιράζονται μια παρόμοια ιστορία ανάστασης, μερικές από τις τιμές είναι ένας κόσμος διαφορετικός.

 Πριν γίνει το έργο με πάθος και το αγαπημένο σπίτι της Jenny Mountford, αυτός ο πρώην τόπος λατρείας ήταν η Πρώτη Αγγλικανική Εκκλησία του Bridgetown. Χτισμένη το 1898, η πλέον ανακαινισμένη εκκλησία είναι μια κατοικία τριών υπνοδωματίων με δύο μπάνια, μια νέα κουζίνα, μελέτη και ιδιωτική βιβλιοθήκη. Οι πρόσθετοι παράγοντες wow του σπιτιού περιλαμβάνουν τις αυθεντικές σανίδες δαπέδου, μια φωτιά που γυρίζει ξύλο, μια μπανιέρα με νύχια και μια χαρακτηριστική σκάλα jarrah. Το μοναδικό ακίνητο στα 1001 τ.μ. είναι καταχωρημένο με ελπίδες τιμής 500.000 $.

Vaucluse, NSW

32B Fitzwilliam Rd, Vaucluse.  NSW Real Estate.

32B Fitzwilliam Rd, Vaucluse, NSW.

Είναι το ιερό δισκοπότηρο για τους κυνηγούς σπιτιών του Σίδνεϊ — μια μοναδική «απόλαυση του ανακαινιστή» στο περιζήτητο προάστιο Vaucluse δίπλα στο λιμάνι.

Η αναμνηστική εκκλησία του Wentworth, που είναι καταχωρημένη σε κληρονομιά, έχει θεωρηθεί ως «πλεόνασμα» για τις ανάγκες της Αγγλικανικής Ενορίας του Watsons Bay, επομένως το ακίνητο έχει καταχωρηθεί με προσδοκίες τιμής μεταξύ 5 και 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

32B Fitzwilliam Rd, Vaucluse.  NSW Real Estate.

Ευκαιρία Vaucluse.

Αχρησιμοποίητο για περισσότερο από μια δεκαετία, το καλά τοποθετημένο οικόπεδο της ενορίας βρίσκεται σε ένα αγροτεμάχιο 1975τμ που κάποτε ήταν μέρος της περιουσίας του πολιτικού William Charles Wentworth.

Χτισμένη στα μέσα της δεκαετίας του 1960, η εκκλησία είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα παραδείγματα του αρχιτέκτονα Donald Gazzard και αυτό που είχε γίνει γνωστό ως «Σχολή του Σίδνεϊ».

Barrington, Τασμανία

barrington1.jpg

40 Barrington Rd, Barrington, Τασμανία.

Η παλιά εκκλησία του Μπάρινγκτον μπορεί να μοιάζει με μια σελίδα από τα βιβλία της ιστορίας της Τασμανίας, αλλά η γοητευτική μετατροπή νότια του Ντέβονπορτ είναι στην πραγματικότητα ένα πρακτικό οικογενειακό σπίτι με σχεδόν κάθε απατεώνα για τον οποίο μπορεί να προσευχηθεί ένας πιθανός αγοραστής.

Σε ένα τετράγωνο 1217 τ.μ., η πρώην εκκλησία είναι τώρα ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων με τρεις ξεχωριστούς χώρους καθιστικού, συμπεριλαμβανομένης της ενιαίας κουζίνας και της παλιάς αίθουσας του κυριακάτικου σχολείου, που θα δημιουργούσε μια μοναδική αίθουσα ρουμπού.

Το ακίνητο απέχει περίπου 21χλμ. από τον παραθαλάσσιο δήμο του Ντέβονπορτ και 113χλμ. από το CBD του Launceston.

Seven Hills, NSW

επτά λόφοι1.jpg

313 Seven Hills Rd, Seven Hills, NSW

Πρόκειται για την Αγία Τριάδα με τη μορφή ακίνητης περιουσίας.

Περισσότερο από ένα πρώην παρεκκλήσι που αναζητά έναν πανούργο ιδιοκτήτη, αυτή η καταχώριση περιλαμβάνει μια εκκλησία, αίθουσα εκκλησίας και το παλιό πρυτανείο .

Το τεράστιο τετράγωνο των 6100 τ.μ. διαθέτει το παλιό πρυτανείο που τώρα στεγάζει πέντε μεγάλα υπνοδωμάτια, μαρμάρινα τζάκια, γυαλιστερές σανίδες δαπέδου, περίτεχνες οροφές και βεράντες από χυτοσίδηρο και γυάλινη σέρα.

Η εκκλησία νεογοτθικού στιλ βικτοριανής εποχής (St Andrews), η οποία χρονολογείται από το 1878 έχει φινιρίσματα κέδρου και βιτρό και η αίθουσα της εκκλησίας του 1884 είναι ώριμη για ανακαίνιση, αλλά εξακολουθεί να έχει αυθεντικά παράθυρα και ξύλινες οροφές.

Toowoomba, Κουίνσλαντ

toowoomba2.jpg

2B Allan St, North Toowoomba, Queensland

Ο πωλητής τραγουδά τα εγκώμια αυτής της εκσυγχρονισμένης εκκλησίας, αποκαλώντας την «την πιο εκπληκτική ιδιοκτησία στην Τοουουόμπα αυτή τη στιγμή».

Η εκκλησία του Αγίου Θωμά χτίστηκε το 1885, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε μια οικογενειακή κατοικία πέντε υπνοδωματίων.

toowoomba1.jpg

Game of pool, κανείς;

Τώρα διαθέτει άφθονη αυθεντική γοητεία, όπως γυαλισμένες σανίδες δαπέδου, βιτρό παράθυρα και ψηλές οροφές, καθώς και τρία μπάνια και τέσσερις χώρους καθιστικού.

Προσθέτοντας στη γοητεία του παλιού κόσμου, το άλλοτε ιερό σπίτι περιβάλλεται από χαριτωμένους εξοχικούς κήπους με κιόσκι.

Έχει καταχωρηθεί μέσω ιδιωτικής συνθήκης με τιμή 659.000 $.

Rossarden, Τασμανία

ross1.jpg

15 Lee St, Rossarden, Τασμανία

Όμορφο σαν εικόνα, αυτό το άνετο εξοχικό σπίτι στην εκκλησία μπορεί να έχει μόνο ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο, αλλά έχει πολλή καρδιά.

Στην αγορά για μόλις 235.000 $, το Church Cottage, το οποίο ήταν παλαιότερα η καθολική εκκλησία της Αγίας Τερέζας στην κοιλάδα Fingal, βρίσκεται σε ένα ήσυχο αλλά μεγάλο τετράγωνο 1518τμ.

Το ακίνητο σε μέγεθος πίντας επωφελείται από τη θέα στους γύρω λόφους, όπως το Stacks Bluff και το Εθνικό Πάρκο Ben Lomond.

ross2.jpg

Εκκλησιαστική.

Διαθέτει ενιαίο χώρο καθιστικού και κουζίνας με τζάκι με ξύλα και ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση — κάτι που πρέπει να έχετε για τους ψυχρούς χειμώνες της Tassie.

Έξω από το πίσω μέρος υπάρχει ένα γκαράζ με ξεχωριστό υπόστεγο, μπάλωμα λαχανικών και παρτέρια.

Απέχει 19 χλμ από το Avoca και 105 χλμ από το Launceston.

Gravesend, NSW

gravesend.jpg

69-71 Railway Pde, Gravesend, NSW

Έχει ήδη γίνει πολλή σκληρή δουλειά με τη μετατροπή αυτής της πρώην εκκλησίας στο Gravesend, αλλά το σπίτι των χαρακτήρων που αναφέρεται για μόλις 175.000 $, θα μπορούσε να κάνει ακόμα μερικές προσευχές.

Αυτή τη στιγμή διαμορφωμένη ως κατοικία τριών υπνοδωματίων, η κατοικία διαθέτει επίσης μπάνιο με ντους και σπα, καθώς και πολλές σύγχρονες ανέσεις, όπως κλιματισμό, θερμάστρα ξύλου και δεξαμενές βρόχινου νερού.

Το καταπράσινο τετράγωνο 1936τμ βρίσκεται 87χλμ δυτικά του Inverell και 65km ανατολικά του Moree.

Περθ, Τασμανία

perth.jpg

86 Main Rd, Perth, Tasmania.

Αυτή η ιστορική εκκλησία υπήρξε ένα δημοφιλές σημείο στη μετά θάνατον ζωή της ως ένα γραφικό καφέ.

Η παλαιότερη εκκλησία στην πόλη του Περθ, το Παρεκκλήσι των Μεθοδιστών χτίστηκε από κατάδικους εργάτες το 1838.

Τώρα το κενό πρώην παρεκκλήσι είναι καταχωρισμένο για 299.000 δολάρια και οι επόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν είτε να το κρατήσουν ως καφετέρια είτε να το μετατρέψουν στο επόμενο παραδεισένιο σπίτι τους (υπόκειται στην έγκριση του συμβουλίου).

Το κτίριο έχει έκταση 74τμ και βρίσκεται σε οικόπεδο 967τμ με εκτεταμένο κήπο και οικόπεδο λαχανικών.

Απέχει μόλις λίγα λεπτά από το αεροδρόμιο Launceston και 180χλμ. από το Χόμπαρτ.

Μπράιτον, Βικτώρια

Δημοπρασία του 3/398 Bay St Brighton - μετατροπή εκκλησίας

398 Bay St, Μπράιτον, Βικτώρια. Φωτογραφία: Tim Carrafa

Ψάχνετε για ένα σπίτι που υψώνεται πάνω από τα υπόλοιπα; Τότε μπορεί να είναι αυτή η σπάνια κατοικία.

Η πρώην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Λουκά ανακαινίστηκε από το The Belgrave Group και τους αρχιτέκτονες

Ένα Genser and Associates και τώρα αποτελείται από τρεις ιδιωτικές κατοικίες, συμπεριλαμβανομένου αυτού του σχεδιαστικού μαξιλαριού με τον πύργο.

Ενώ η αιωνόβια πρόσοψη της πολιτιστικής κληρονομιάς έχει διατηρηθεί ανέπαφη, οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού στο Μπράιτον έχουν εκσυγχρονιστεί πλήρως με μια γκουρμέ μαρμάρινη κουζίνα, τρία υπνοδωμάτια με μπάνιο και πολλούς χώρους καθιστικού.

Παρατίθεται προς πώληση με αναφερόμενο οδηγό τιμών μεταξύ 3,75 και 3,95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ladysmith, NSW

ladysmith2.jpg

14 Cunningdroo St, Ladysmith, NSW.

Σαν σκηνικό βιβλίου ιστοριών, αυτή η χαριτωμένη μετατροπή εκκλησίας είναι ένα άνετο οικογενειακό σπίτι που περιβάλλεται από παραμυθένιους κήπους.

Υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια, μια εξοχική ξύλινη κουζίνα και φυσικά θολωτές οροφές παντού.

ladysmith.jpg

Χαριτωμένο σαν κουμπί.

Αν και πλήρως ενημερωμένο, υπάρχει περιθώριο για έναν αγοραστή με γνώσεις σχεδιασμού να δημιουργήσει το επόμενο κεφάλαιο αυτού του πρώην παρεκκλησιού.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ακόμη και ένα εργαστήριο για δημιουργικούς τύπους που έχει τη δική του κρεβατοκάμαρα.

Στην αγορά, με μέτρια τιμή 325.000 $ , αυτό το πανέμορφο εξοχικό σπίτι απέχει 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Wagga Wagga.

66 σχόλια:

  1. ΜΠΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΤΙΚ-ΤΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΛΑΕΡΤΗΣ.ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΙ ΝΑΖΩΡΑΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ.ΗΔΗ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΑ 200 ΜΕΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΗΔΗ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΑ 200 ΜΕΛΗ...ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΑΤΜΕ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ.

      ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΣΑΝΕ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ.
      11.000 ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ . ΚΑΘΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΚΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ

      Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
      Δημόσια ομάδα
      https://www.facebook.com/groups/255292394833194
      ·
      206,6 χιλ. μέλη

      Διαγραφή
    2. Ευαγγελια Καρατζια
      Έγινε μέλος πριν από 58 δευτερόλεπτα
      Δουλεύει στην εταιρεία Leitenberger Gmbh
      Gianna Fasoula
      Έγινε μέλος πριν από 4 λεπτά
      Γρεβενά
      Κική Γεροστάθη
      Έγινε μέλος πριν από 10 λεπτά
      Thom Mavrantzas
      Έγινε μέλος πριν από 10 λεπτά
      Καθηγητής κρουστών στη Μουσικη Σχολη Δημου Μετεωρων στην ετα… Δείτε περισσότερα
      Katerina Balta Tsoumpri
      Έγινε μέλος πριν από 10 λεπτά
      Παναγιώτης Κουκουλέτσος
      Έγινε μέλος πριν από 11 λεπτά
      Καβάλα
      Anthoula Polycarpou
      Έγινε μέλος πριν από 14 λεπτά
      Giorgos Papadopoulos
      Έγινε μέλος πριν από 15 λεπτά
      Δουλεύει στην εταιρεία Hellenic Bank
      Aikaterini Bulla
      Έγινε μέλος πριν από 23 λεπτά
      Γιωργος Χρονοπουλος
      Έγινε μέλος πριν από 24 λεπτά
      Γαργαλιάνοι
      Elly Bel
      Έγινε μέλος πριν από 28 λεπτά
      Surrey, British Columbia
      θανασης αντωνιου
      Έγινε μέλος πριν από 28 λεπτά
      Xristos Stergiadis
      Έγινε μέλος πριν από 30 λεπτά
      Αθήνα, Ελλάδα
      Anastasia Mountzouri
      Έγινε μέλος πριν από 37 λεπτά
      Δουλεύει στην εταιρεία Physiof.gr
      Αντώνης Εφραίμ
      Έγινε μέλος πριν από 43 λεπτά
      Καθηγητής στην εταιρεία Υπουργείο Παιδείας Και Πολιτισμού
      Giorgos Voskopoulakis
      Έγινε μέλος πριν από 53 λεπτά
      Khoustoulianá, Iraklion, Greece
      Ilias Amanatidis
      Έγινε μέλος πριν από 53 λεπτά
      .....................................................

      Διαγραφή
  2. Dimitris Grountas
    14 ώρ. ·
    Παρακαλω πολύ αδέρφια Χριστιανοί μην αλλάξετε τις ταυτότητες σας με καινούργιες γιατί οι καινούργιες περιέχουν τον αριθμό του θηρίου 666 όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.βγηκαν πάρα πολλοι και σας πλανευσαν και σας είπαν να αντικαταστήσετε τις παλιές με καινούργιες γιατί έχουν ημερομηνία λήξης.ΕΙΝΑΙ ΨΈΜΑΤΑ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΑΝΕΥΣΑΝ.η αστυνομική ταυτότητα δεν έχει ημερομηνία λήξης.η εν λόγω ταυτότητα είναι από μια φίλη που μου την έστειλε και η καινούργια της έχει τον αριθμό του θηρίου πάνω .όσοι αλλάξουν τώρα τις ταυτότητες γιατί και καλά θα λήξουν θα λάβουν τον αριθμό του θηρίου πάνω σε αυτές και θα τους αναγκάσουν να πάρουν τη ψηφιακή ταυτότητα (κάρτα του πολίτη )το χάραγμα στο θηρίο.ο Προφήτης Αβραάμ -Ιωάννης μίλησε !ο Άγιος Παισιος είχε πει να κρατήσουμε τις παλιές ταυτότητες μην πέσουμε στην παγίδα και τις αλλάξουμε .αν σας έδωσαν και καινούργια ταυτότητα γυρίστε την πίσω και κρατήστε τη παλιά .όποιος έχει αυτιά ας ακούσει.η κάρτα του πολίτη θα έρθει το Σεπτέμβριο να μην τη πάρει κανείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σε νοιάζει Κωστάκη το κοριτσάκι σου η Παυλος Καστρουνης θα τις κάψει
    Η Τουρκία είναι απέναντι κορίτσια τραβάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΒΛΑΚΕΝΤΙΕ ΑΦΗΣΕΣ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΓΑΜΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΛΘΕΣ ΕΔΩ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ;ΘΕΣ ΤΟΝ ΤΣΟΠΑΝΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΩΡΗ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΗ ΤΣΕΛΙΓΚΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΤΣΙΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΟΥΤΣΕΣ .
      ΑΝΤΕ ΠΗΔΗΞΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΑΡΧΙΔΟΛΑΤΡΙΣΣΑ
      ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΟΤΙ ΨΟΦΗΣΑΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ.
      ΚΛΑΝΕΙ ΜΩΡΗ Ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ;

      ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ
      ΗΛΘΑΝ ...ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ... ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΑΝ

      ΤΕΤΟΙΟΙ ΨΕΥΤΟΛΟΓΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ.
      ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΚΑΘΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΣΑΝ
      ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΛΥΧΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΟΥ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ.
      ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ

      Η Αρχαιολατρία ήταν ένα κίνημα που άσκησε μεγάλη επιρροή από τα μέσα του ’90 έως και τα τελευταία χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας συγκέντρωνε στοιχεία από τον εσωτερισμό, την αστρολογία και το «υπερφυσικό», συγκροτώντας έναν ευρύτερο ανορθολογικό χώρο με έντονα συνωμοσιολογικά χαρακτηριστικά. Σταδιακά τα τελευταία χρόνια το κύμα ξεφούσκωσε τόσο γιατί με την κρίση που βιώνει η Ελλάδα άλλαξε η ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν τον κόσμο, όσο και γιατί έγινε μια συστηματική προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αερολογία αυτού του χώρου. Το κίνημα της αρχαιολατρίας μπορεί να νικήθηκε αλλά ίχνη από τη “λογική” τους διαπερνά πια το πολιτικό φάσμα. Για την Ακροδεξιά, κυρίως, αυτός ο χώρος αποτέλεσε προνομιακός για να αντλήσει στελεχιακό δυναμικό, ψηφοφόρους, αλλά την επηρέασε και επικοινωνικά αισθητικά κ.α. Αλλά και σε άλλους πολιτικούς χώρους βλέπει κανείς διάχυτα στοιχεία της Αρχαιολατρίας, όπως η ακατάσχετη συνωμοσιολογία κ.ά. Στο Άρδην στα τεύχη 52 και 53 κάναμε ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στην Αρχαιολατρία. Από εκείνο το αφιέρωμα δημοσιεύουμε το κείμενο του Στέλιου Φανού που αναφέρεται στο έργο δύο “εμβληματικών” μορφών του χώρου τον Ιωάννη Φουράκη και του Ανέστη Κεραμμυδά.  Άρδην-Ρήξη
      ....................................................

      https://ardin-rixi.gr/archives/6633

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΨΩΦΗΣΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ.ΤΑ 200 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΧΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΕ ΕΣΟΔΑ.

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑ
      ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙ ;
      ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ

      ΨΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΘΑΦΤΑ ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΡΥΠΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
      ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΜΠΟΓΙΑΣ.

      ΟΣΟ ΕΠΕΙΣΕΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΪ ΣΟΥ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΤΡΑΓΟΠΑΡΜΕΝΕ.

      ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ .
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ΓΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΣΕΧΤΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΟΙ ΑΡΧΗΓΙΣΚΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ.

      ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΑΣ ΜΠΑΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΩ ΗΛΙΘΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ

      ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΣΤΕ :

      συζήτηση για τον ελληνοκεντρικό χώρο, Δημήτρης Περδικάκης MAH05929
      https://www.youtube.com/watch?v=f5xptKR8fvE

      Διαγραφή
    4. ΚΑΛΑ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΒΡΑΙΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΖΕΙΣ;ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΛΕΜΕΝΟΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 21 ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΕΞΕΙ.ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΟΥΤΕ. ΑΥΤΟ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ;

      Διαγραφή
    5. ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΠΝΙΞΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ
      ΕΝ ΕΤΕΙ 2023 ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΕΣΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΠΑΓΑΝΟΘΕΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕ ΜΑΛΑΚΑ.
      ΓΑΒΓΙΖΕ ΚΑΙ ΑΛΥΧΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ. ΜΕ ΤΟ ΑΛΥΧΤΙΣΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

      19 Αυγούστου 2023 στις 6:28 μ.μ.
      Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
      Δημόσια ομάδα
      https://www.facebook.com/groups/255292394833194
      206,6 χιλ. μέλη

      20 Αυγούστου 2023 στις 6:27 μ.μ.

      Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
      Δημόσια ομάδα

      207,0 χιλ. μέλη

      Ο Χριστιανισμός διαθέτει πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια ακολούθους με τον παγκόσμιο πληθυσμό να αναγράφεται στους 8 δισεκατομμύρια άτομα (σύμφωνα με μελέτες του 2015), Αποτελεί τη μεγαλύτερη αριθμητικά θρησκεία στον κόσμο, καθώς την ασπάζεται περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

      Διαγραφή
    6. ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.
      ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ - ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ Ο ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ - ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΜΑΛΑΚΑ.



      Αρχαία Ελλάδα
      Ο ρόλος της δουλείας στην αρχαία Ελλάδα
      Η δουλεία στην Αρχαία Ελλάδα ήταν αποδεκτή και κοινή, όπως στις περισσότερες οργανωμένες κοινωνίες της εποχής, ωστόσο υπήρχαν αρκετές διαφορές μεταξύ των πόλεων-κρατών.

      Η καταγεγραμμένη ιστορία της δουλείας στην Αρχαία Ελλάδα ξεκινά από τον Μυκηναϊκό πολιτισμό (1600-1100 π.Χ.), όπως υποδεικνύεται σε πολυάριθμες πινακίδες που ανακαλύφθηκαν στην Πύλο.

      Οι σκλάβοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αρχαίες κοινωνίες, καθώς χρησιμοποιούνταν στην οικοδόμηση ναών και σε άλλες οικοδομικές εργασίες, κυρίως όμως ασχολούνταν με τον κρίσιμο τομέα της γεωργίας.

      Οι σκλάβες υπηρέτησαν ως υπηρέτριες, νοσοκόμες και μάγειρες, ενώ υπήρχαν τεχνίτες, καλλιτέχνες, μουσικοί και άλλοι που ήταν σκλάβοι, αλλά μπορούσαν να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή και να κερδίζουν εισόδημα.

      Οι τεχνίτες που δούλευαν με τα αφεντικά τους ζούσαν στις δικές τους κατοικίες και κέρδιζαν το εισόδημά τους με ελεύθερη βούληση.

      Ακόμη και οι μεγαλύτεροι στοχαστές εκείνης της εποχής —και ήταν πάρα πολλοί— δεν μπορούσαν να φανταστούν έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη σκλαβιά μιας και ήταν ένα τόσο καθιερωμένο φαινόμενο.

      Ο Αριστοτέλης περιέγραψε τη δουλεία στην Αρχαία Ελλάδα ως φυσική και αναγκαία. Για αυτόν σκλάβος ήταν ένα κτήμα έμψυχον («ζωντανό ακίνητο»). Αυτή ήταν πράγματι η συλλογική νοοτροπία εκείνη την εποχή.

      Ωστόσο, οι σκλάβοι είχαν διαφορετική μεταχείριση και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν και εργάζονταν μπορεί να ποικίλλουν — σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την εποχή και την τοποθεσία στην οποία ζούσαν.

      Στην Αθήνα, την πόλη-κράτος με δημοκρατική κυβέρνηση, οι άνθρωποι θα μεγάλωναν με τους σκλάβους και την οικογένειά τους και δεν ήταν ασυνήθιστο να γίνουν φίλοι μαζί τους.

      Στην ολιγαρχική Σπάρτη, αντίθετα, οι δούλοι αντιμετώπιζαν σκληρή μεταχείριση και οι συνθήκες διαβίωσής τους ήταν απάνθρωπες και ταπεινωτικές.
      ............................................................
      https://arxaiaellinika974511823.wordpress.com/2021/11/29/rolos-douleias-arxaia-ellada/

      Διαγραφή
  5. Ζήνων Θεσσαλός
    9 ώρ
    Andreas Kamperis
    5 Δεκεμβρίου 2017  ·
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΏΡΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗ ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΓΛΟΣ Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΌΣ. ΤΟΥ ΤΗΝ ΈΔΩΣΕ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΤΑ ΑΝΙΚΗΤΟΣ. Ο ΝΊΚΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ(ΝΙΚΟΤΣΑΡΑΣ),ΠΟΥ ΑΝ ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΊΖΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΉΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΊΧΑΜΕ ΑΓΆΛΜΑΤΑ ΚΆΘΕ 5 ΜΈΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΜΕ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΩ ΛΟΙΠΌΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΈΦΩ ΣΤΟ ΘΈΜΑ ΜΑΣ.ΟΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΤΣΑΡΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΥΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ "ΒΕΖΥΡ ΤΕΠΕ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΤΙ ΥΠΉΡΧΕ ΜΈΣΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΆ ΤΟΥ ΛΑΦΥΡΑ ΑΠΌ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ,ΕΙΔΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ. ΦΏΝΑΞΕ ΤΟΝ ΤΌΤΕ ΝΕΑΡΌ ΘΕΟΔΩΡΟ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΜΈΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ 12 ΟΛΟΧΡΥΣΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΏΝ. Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΌΜΩΣ ΈΩΣ ΤΌΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ ΓΙΑΤΊ ΤΗΝ ΘΕΏΡΗΣΕ ΑΝΤΡΟ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ.ΤΟΤΕ Ο ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ:ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ ΣΟΥ ΑΛΛΆ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΈΝΑ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΞΑΝΆ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΤΗΣ ΠΑΛΛΑΔΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΈΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ Ο Ο ΠΟΙΟΣ ΜΌΛΙΣ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΤΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΌΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΌΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΓΟΡΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙΟΝ ΠΆΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΌ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΉΡΩΕΣ.
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100036051453538

    ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΗΛΙΘΙΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ...
    Konstantinos Karatzas
    Αυτός όμως ο σταυρός μπροστά πως δένει στην ιστορία;

    Ζήνων Θεσσαλός
    Konstantinos Karatzas
    Ο ισοσκελής σταυρός είναι σύμβολο του Διός και χρονολογείται 160.000 ετών. Τόσο απλό.
    Έτσι δένει ιστορικά με τους Έλληνες.

    Despoina Konsta
    Ζήνων Θεσσαλός Έτσι ... Η Ιερά τετρακτύς .....

    Konstantinos Karatzas
    Ζήνων Θεσσαλός Θα ήθελα να είχαν έτσι τα πράγματα, όμως σύμφωνα με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η περικεφαλαία είναι: "Αγγλικό, νεοκλασικό κράνος, με επίχρυσες μπρούτζινες διακοσμήσεις (μέδουσες, φύλλα βελανιδιάς, σταυρό) και λοφίο από τρίχες αλόγου. Προέρχεται από την εποχή που ο Κολοκοτρώνης υπηρετούσε στον αγγλικό στρατό στα Επτάνησα (1810-1816), φτάνοντας στον βαθμό του ταγματάρχη και αποκτώντας σημαντική στρατιωτική εμπειρία στα τακτικά στρατιωτικά σώματα. " Θα ήταν καλό να μπορούσαμε να τεκμηριώσουμε αυτά που γράφονται.

    Ζήνων Θεσσαλός
    Konstantinos Karatzas
    Η Μέδουσα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο.

    Xristianna Dourala
    Ολα λάθος
    Η περικεφαλαία ήταν Γαλλική

    Ζήνων Θεσσαλός
    Xristianna Dourala
    Όχι δεν ήταν Γαλλική.

    Περικλης Ελλην
    Η Κατερχομενη, εκ του Σύμπαντος πορεία, με την παράλληλη, Εφορία τής Γης...

    Vandoros Spiros
    Ότι βλακεία σκεφτόμαστε την δημοσιεύουμε

    Ζήνων Θεσσαλός
    Vandoros Spiros
    Αν είναι βλακεία η δημοσίευση, τότε εσύ σίγουρα 100% είσαι ο αρχιβλάκας... μιας που διαβάζεις την ανάρτηση. Επομένως μην αγχώνεσαι, δεν πρόκειται κανείς να σου πάρει τα πρωτεία στην βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστιανικη σχιζοφρενεια
    Μαρια Παρασκευοπουλου το να πάρεις αυτή την ηλεκτρονική ταυτότητα είναι σαν να αρπανιεσαι το θεό σου ή με το Σατανά θα είσαι η με το θεό ένα απ τα δύο διαλέγεις..Μπορει να είσαι βαφτισμενη χριστιανή ορθόδοξη αλλά αν τη πάρεις όλα αυτά θα σβηστούν και θα έχεις υποταχθεί στο Σατανά και στο 666..προφ Αγίου Παισιου..κανεις χριστιανός ορθόδοξος δε πρέπει να τη δεχτεί αν θέλει να είναι στο δρόμο του Θεού και όχι του Διαβόλου και της υποδουλομενης νέας τάξης πραγμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστιανικη σχιζοφρενεια 2
    Στις δώδεκα τα μεσάνυχτα χτύπησαν την πόρτα. Ήταν μια γριούλα και ζητούσε να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο. Ό Ιερέας ετοιμάστηκε αμέσως και πλησιάζουν σε ένα φτωχό σπιτάκι, τύπου παράγκας. Ή γριούλα ανοίγει την πόρτα και μπάζει τον Ιερέα σε ένα δωμάτιο. Και να, ξαφνικά ό πατερ ευρίσκεται εκεί μόνος με τον άρρωστο.Αυτος του δείχνει με χειρονομίες την πόρτα και σκούζει. Φύγε από εδώ! Ποιός σε κάλεσε; Εγώ είμαι άθεος. Και άθεος θα πεθάνω.
    Ό ιερεας τα έχασε. Μά δεν ήλθα από μόνος μου! με κάλεσε ή γριά! Ποιά γριά; 'Εγώ δεν ξέρω καμιά γριά!
    Ό πατερ, βλέπει επάνω από το κεφάλι του άρρωστου, μια φωτογραφία με την γυναίκα που τον κάλεσε.
    Του λέει, ενώ του δείχνει το πορτραίτο. Να αυτή! Ποιά αυτή; Ξέρεις, τί λες, πατερ; Αυτή είναι ή μάνα μου. Και έχει πεθάνει χρόνια τώρα! Για μια στιγμή πάγωσαν και οι δύο
    Ό άρρωστος άρχισε να κλαίει. Και αφού έκλαψε, ζήτησε να εξομολογηθεί. Και μετά, κοινώνησε. Ή μητέρα του είχε φροντίσει από τον ουρανό, να του δείξει το δρόμο της σωτηρίας.
    ΚΎΡΙΕ ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΈΗΣΌΝ ΗΜΆΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ✝️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΑ.
    ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΟΝΟΚΥΤΤΑΡΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ - ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ - ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.
    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕΣ ΖΩΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΟΙ ΖΩΟΛΑΤΡΕΣ
    Κλήμης Αλεξανδρεύς: «Ο
    Προτρεπτικός προς Έλληνας». Η
    στάση των πρώτων χριστιανών έναντι
    της εθνικής θρησκείας.
    Στη συνέχεια ο Κλήμης αναφέρεται σε ένα ακόμη παθητό στοιχείο
    της λατρευτικής συνήθειας άλλων λαών που από τη μια δεν ισοσκελίζεται
    στην ίδια κλίμακα αισχρότητας των εθνικών θεοτήτων αλλά παραμένει
    εμφανής ανθρώπινη πλάνη. Συγκεκριμένα ομιλεί για την μη αποδεκτή
    πράξη της θεοποίησης ανθρώπινων ζώων, την οποία διέπρατταν οι
    Αιγύπτιοι. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο ότι τιμούν τα άλογα ζώα τους ,
    τα οποία τουλάχιστον δεν είναι αισχρά, ούτε κυνηγούν την παρά φύσει
    ηδονή122.
    Οι Έλληνες περιπαίζουν και ειρωνεύονται τη ζωολατρία των
    Αιγυπτίων. Παρόλα αυτά, κατά τον Κλήμη δεν θα πρέπει να το πράττουν
    διότι και αυτοί κατά τόπους λατρεύουν τα άλογα ζώα. Οι Θεσσαλοί για
    παράδειγμα, λατρεύουν τα μυρμήγκια διότι τους θυμίζει τον Δία ,όταν
    πήρε τη μορφή μυρμηγκιού και συνήλθε με την Ευρυμέδουσα για να
    γεννήσει τον Μερμιδόνα. Ομοίως οι κάτοικοι της Τρωάδος, λάτρευαν τα
    ποντίκια που ονόμαζαν σμίνθους , διότι έτρωγαν τις χορδές από τα τόξα
    των εχθρών. Ανάλογη λατρεία προσέφεραν οι Ακαρνάνες στις μύγες για
    τις οποίες μάλιστα θυσίαζαν βόδι123.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΑΡΧΙΔΟΛΑΤΡΕΣ

    Λίγο παρακάτω γίνεται λόγος για τους Κορύβαντες και τα όργιά
    τους οι οποίοι ήταν οι ιδρυτές της καβειρικής τελετής. Ο Κλήμης μας
    παραδίδει μια ακόμη αναλυτική περιγραφή των αισχρών πράξεων που
    συνδέονται με τις τελετές αυτές. Συγκεκριμένα οι δύο από τους τρεις
    Κορύβαντες σκότωσαν τον τρίτο αδερφό, σκέπασαν το κεφάλι του με
    πορφύρα και τον έθαψαν στις υπώρειες του Ολύμπου101. Έπειτα οι δύο
    αδελφοκτόνοι μετέφεραν το κιβώτιο με τα γενετήσια όργανα του
    Διόνυσου στην Τυρρηνία ως έμποροι πολύτιμου φορτίου και δίδαξαν
    αυτές τις αισχρές πράξεις ως άξιες σεβασμού και λατρείας.
    http://ikee.lib.auth.gr/record/284150/files/GRI-2016-17115.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ

    Ο Κλήμης αναφέρεται και σε μια ακόμη ασελγή πράξη, την
    παιδεραστία, την οποία αποδίδει στους θεούς των εθνικών.
    Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα προσώπων που σχετίζονταν με
    τον μυθικό Ηρακλή και είχαν υποστεί συναφείς πράξεις. Η αρχαία
    γραμματεία αναφέρει κάποια ονόματα ερωμένων του Ηρακλή, ο οποίος
    διέφθειρε και αγόρια, ο Ύλα ,ο Πέλοπος, ο Γανυμήδης και επίσης οι
    παραπάνω ήταν εραστές του Απόλλωνα και του Ποσειδώνα120. Συνεπώς ο
    Κλήμης επιχειρηματολογεί λέγοντας πως οι θεοί των εθνικών,
    διακατέχονται από ανθρώπινα πάθη και αντί να προάγουν το απαθές
    που συνάδει με το θείο εκφράζουν κυριότατα το ευπαθές της ανθρώπινης
    φύσης. Οι θεοί τους μονίμως επιδίδονταν σε συνουσίες, μέθη και γέλια
    πράγμα που θα ήταν αδιανόητο και αχρείαστο αν ήταν αθάνατοι και ως
    εκ τούτου πραγματικοί θεοί121.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
    Η αρχαία ελληνική θρησκεία αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι
    του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ο κόσμος της εποχής παρά τις
    αξιοθαύμαστες πολιτιστικές του επιδόσεις ιδίως στους τομείς της
    επιστήμης και της φιλοσοφίας παρέμενε βαθύτατα θρησκευόμενος. Δεν
    μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι περισσότεροι
    κάτοικοι της εποχής αποτελούσαν κομμάτι του γεωργικού κόσμου και η
    συσχέτιση του αντικείμενού τους με το θρησκευτικό στοιχείο ήταν έντονη.
    Από την ελληνιστική περίοδο και πέρα επήλθαν σημαντικές
    αλλαγές στη λατρεία των θεοτήτων. Το φαινόμενο αυτό της θρησκευτικής
    αλληλεπιδραστικής σχέσης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών,
    ονομαζόμενο ως συγκρητισμός καλούνταν να ικανοποιήσει τις
    αναζητήσεις και τις μεταφυσικές ανησυχίες των ανθρώπων μέσω νέων
    εμπειριών, ως αποτέλεσμα ειδικών τελετουργιών και ασκητικών
    πρακτικών.
    Στην ελληνορωμαϊκή εποχή και ιδίως μετά την εμφάνιση του
    χριστιανισμού, η νέα πίστη άρχισε δειλά αλλά με γοργούς ρυθμούς να
    επιβάλλεται και να συγκρούεται με τις μέχρι τότε λατρευτικές αντιλήψεις
    και το κοσμοείδωλο που αυτές ενσάρκωναν. Οι μικρές χριστιανικές
    κοινότητες που αριθμούσαν κυρίως τα φτωχότερα μέλη της κοινωνίας,
    άρχισαν σταδιακά να επεκτείνονται σε όγκο και αριθμό.
    Ταυτόχρονα οι φιλοσοφικές ανησυχίες και οι μυστικιστικές τάσεις
    δεν έπαψαν να υπάρχουν. Οι γνωστικές αντιλήψεις που εξυπηρετούσαν
    τις ήδη προῢπάρχουσες ανάγκες για έναν αποκεκαλλυμένο μυστικισμό
    οδηγούσαν πολλούς στην αποδοχή ποικίλλων φιλοσοφικών η
    65
    χριστιανικών γνωστικών συστημάτων που λειτουργούσαν στον αντίποδα
    της χριστιανικής πίστης. Μέσα στα πλαίσια αυτά της φιλοσοφικής και
    γνωστικής έξαρσης εισερχόμαστε πλέον στο πολιτιστικό και θρησκευτικό
    περιβάλλον στο οποίο διείσδυσε και άκμασε ο χριστιανισμός. Η εποχή
    συνδιαλλαγής και ανταγωνισμού χριστιανισμού και φιλοσοφίας είχε ήδη
    αρχισει και συνεχίστηκε μέσα στους αιώνες με τελικό νικητή τον
    χριστιανισμό, καθιστώντας όμως πετυχημένα κατά καιρούς τον
    φιλοσοφικό λόγο υπηρετικό της χριστιανικής πίστης.
    http://ikee.lib.auth.gr/record/284150/files/GRI-2016-17115.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον Νοέμβριο του 2008 έπεσα θύμα ατυχήματος. Ένας μεθυσμένος ανεύθυνος οδηγός με χτύπησε με το αυτοκίνητο του.
    Το αποτέλεσμα της δικής του ανευθυνότητας εμένα μου κόστισε την ζωή μου, τα όνειρα μου την αξιοπρέπεια μου.

    Με έστειλε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να παλεύω για την ζωή μου διασωληνωμένη και με κρατούσε στην ζωή το μηχάνημα.

    Η αλήθεια είναι ότι πέθανα αρκετές φορές αλλά ο Θεός είχε άλλα σχέδια για μένα που φυσικά μόνο Αυτός Γνωρίζει.

    Έχουμε 2016 και εγώ είμαι ανάπηρη καθηλωμένη από τότε.

    Οι γιατροί μου λένε ότι δεν θα περπατήσω ξανά. Εχω κάκωση του νωτιαίου μυελού στην Αυχενική μοίρα με κομμένα νεύρα αίσθησης και κίνησης.

    Από τον λαιμό και κάτω δεν κουνάω τίποτα αλλά ούτε νιώθω. Μια ζωντανή-Νεκρή.

    Έχω Πιστοποιημένη αναπηρία 86 %.

    Πάντα πίστευα και πιστεύω στον θεό,όταν όμως βλέπω σε τι κατάσταση ζω τα έβαζα Μαζί του. Ένα γιατί…

    Γιατί με άφησες να ζήσω;

    Γιατί δεν με πήρες την ώρα που ήμουν στην εντατική;

    Γιατί δεν κάνεις κάτι;

    Αυτά τα γιατί τα έλεγα κάθε μέρα για 7 χρόνια.

    Στις 1 Μαΐου 2015 πήγα στον Νευροχειρουργό μου και μου είπε να δεχτώ την κατάσταση μου ότι δεν θα περπατήσω ξανά.

    Πως είναι δυνατόν να την δεχτώ;

    Πώς είναι δυνατόν να δεχτώ να είμαι καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι και για όλες της καθημερινές μου ανάγκες να θέλω κάποιον να της κάνει για μένα;

    Δεν μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου. Πως είναι δυνατόν να το δεχτώ αυτό; Αν κάποιος από αυτούς ήταν στην δικη μου την θέση θα το δεχόταν;

    Θα άντεχαν την δικη μου καθημερινότητα;

    Θα άντεχαν να σε κοιτάζουν με λύπη;

    Αλλα δυστυχώς όταν το πρόβλημα το έχει άλλος είναι εύκολο να φιλοσοφούμε.

    Κάθομαι λοιπόν στον προαύλιο χώρο και τα έβαζα για μια ακόμα φορά με τον Θεό… Πάρε με επιτέλους με ακούς υπάρχεις;

    Δώσε μου δείξε μου κάτι να ελπίζω δεν ξέρω τι περίμενα κάτι… οτιδήποτε να ενισχύσει την πίστη μου γιατί το ένιωθα χανόμουν.

    7 χρόνια παλεύω με την αναπηρία κανε κάτι δεν ξέρω τι κάτι…

    Και ενώ τα έλεγα αυτά βλέπω έναν ζητιάνο να έρχεται και είμαι σίγουρη ότι θα έρθει να μου μιλήσει.

    Αυτό που με έκανε εντύπωση ήταν ότι δεν ζήτησε ελεημοσύνη από κανέναν.

    Έρχεται και με ένα βλέμμα συμπόνιας και αγάπης με αγγίζει στον ώμο και μου λέει:

    Χαρά μου, παιδί μου να πιστεύεις πολύ στον Θεό και να είσαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσει να πατήσεις στα πόδια σου Ξανά. Να πιστεύεις πολύ.

    Εγώ πάγωσα δεν μπορούσα να μιλήσω το μόνο που έλεγα ήταν ευχαριστώ. Μονάχα αυτό.

    Η Καρδιά μου ήταν έτοιμη να σπάσει και ένιωθα έντονο κάψιμο στα πόδια μου.

    Ήταν ένα γεροντάκι, το προσωπάκι του

    ρυτιδιασμένο, τα ρούχα του βρώμικα δεν μύριζαν όμως άσχημα… λουλούδια μυρίζανε.

    Ήταν μελαχρινός άσπρα γένια και μαλλιά.

    Τα μάτια του έντονα γαλάζια του ουρανού γεμάτα φως αγάπης…

    Είμαι σίγουρη οτι ήταν Άγιος αλλά φυσικά δεν ξέρω ποιος. Το βράδυ πριν κοιμηθώ ζητάω από τον ΠΑΤΕΡΑ όλων μας να μου δείξη ποιος ήτανε. Στον ύπνο μου βλέπω.

    Τον Άγιο Παΐσιο να μου λέει να μην Ανησυχώ και ότι όλα θα πάνε καλά.

    Ξέρω ότι αρκετή δεν θα με πιστέψουν, δεν με πειράζει ούτως η άλλως με το ζόρι τίποτα δεν γίνεται. Το γράφω αυτό για να ευχαριστήσω τον Θεό Πατέρα μας που παρότι Τον αμφισβήτησα Αυτός με Αγαπάει και μου έστειλε τον Αγαπημένο αυτόν Άγιο που ελπίζω να με λυπηθεί και να μου δώσει την ζωή μου πίσω που μου στέρησε άδικα κάποιος.

    Όσοι από εσάς το πιστέψετε όμως σας παρακαλώ προσευχηθείτε για μένα. Για ένα θαύμα.

    ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΠΑΛΙ. ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΩ ΝΑ ΖΗΣΩ..

    Σας ευχαριστώ…

    Να έχετε όλοι την Αγάπη και την προστασία του Αγίου Παϊσίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μακαριοι ας ειναι οι αγιοι μας..η φωνή τους θα δοασει τον θεο μας,θα κραδαινουν κοφτερα σπαθια στα χεριαγια να εκδικηθούν τους ειδωλολατρες,για να τιμωρησουν τα εθνη,να δενουν τους βασιλεις τουςμε αλυσιδες και τους ευγενεις τους με σιδερενια δεσμα και να τους δικασουν ολους..αλληλουια(δοξα και τιμη στον Ιαχωβα)
    Ψαλμος 149 5 εδαφιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο καλος χριστιανος δεν κανει διαλογο με τον απιστο αλλα του καρφωνει το ξιφος στη κοιλια οσο πιο βαθια μπορει.
    Bernard Gui ιεροεξεταστης 1320

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τους μεν ουν υπολειφθησας των δαιμονων σηκους τουτον τον τροπον εκ βαθρων ανεσπασεν.
    Ο αρχηγος της εγκληματικης τοτε συμμοριας Ιωαννης ο Χρυσοστομος που ενισχυε τους δολοφονους καλογερους οικονομικα να σφαζουν ανθρωπους με τις οικογενειες τους επειδη ηταν Ελληνες και να καταστρεφουν τα ιερα τους.
    Κατι σαν τους νεοναζι Κροατες χουλιγκανους με την μονη διαφορα οτι ειχαν μαζι τους κρατος,αστυνομια και στην ουσια ηταν το ιδιο το κρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν πρωτοδιάβασα βυζαντινούς συγγραφείς, αγανάκτησα. Όλο για την αρχαία Ελλάδα έγραφαν! Αν ήθελα να μάθω για την αρχαιότητα, και όχι τον Μεσαίωνα θα διάβαζα αρχαίους όχι βυζαντινούς! Χαμένος κόπος, αν διαβάζεις τους μεσαιωνικούς μας συγγραφείς. Από τον Πλάτωνα στον Αριστοτέλη σε πάνε, με ενδιάμεση στάση τον Όμηρο και αλατοπίπερο τους πλέον εκκεντρικούς Μύθους.
    Ακριβώς όπως οι Νεοέλληνες, με μια διαφορά: Οι Βυζαντινοί είχαν πραγματικά μελετήσει τους αρχαίους, οι Νεοέλληνες απλά τους έχουν ακούσει.
    Και μετά, ήρθαν οι αρχαιόπληκτοι και προσπάθησαν να με πείσουν πως οι Βυζαντινοί μισούσαν τους Έλληνες...
    Και κάτι πούστηδες θρασύδειλοι που θα κάψουν τον πολιτισμό των βυζαντινών απο τον καναπέ.
    Αυτά βέβαια τους δίνουν να γράψουν οι Τούρκοι εργοδότες.
    Αλλά άνθρωπο γεννήθηκαν αμόρφωτοι μεγάλωσαν και ζώα θα πεθάνουν.
    Η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια δεν δικαιολογεί τη στάση τούς.
    Γιατροί υπάρχουν για να βελτιώσουν την εγκεφαλική αναπηρία τους.
    Και βιβλία πολλάαααααααα για να μορφωθούν λιγάκι.
    Αλλά τα site που τούς πετάνε το καναβοχορτο είναι πιο εύκολο απο το να διαβάσεις και να κατανοήσεις γιατί το δεύτερο θέλει εγκέφαλο και πονάει όταν διαπιστώνεις οτι δεν έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή μερικοί συνελήφθησαν(αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάφτισμα) διακατεχόμενοι την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο Θεό μας, αυτοί θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας. Αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάφτισμα, θα πρέπει να παρουσιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους και να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν(να ζητήσουν μόνοι τους δηλαδή το σωτήριο βάπτισμα) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας, ούτε κινητής ούτε ακίνητης. Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία(μάθησης) των ανόσιων των Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη διαφθείρουν πια τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν φανεί λοιπόν κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις άγιες εκκλησίες μας μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές. Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, όσα δε είναι μεγαλύτερα στην ηλικία θα πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους θείους (εβραιο-βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλλουν την παλαιά (αρχαιο-Ελληνική) πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών. Όσων δε έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα ή περιουσία μεγάλη και για να κρατήσουν προσχήματα(προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έρθουν να βαφτιστούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην Ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά τους δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό, ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλιτήριους Έλληνες». (Ιουστινιάνειος κώδικας 1.11.10).

      Διαγραφή
  17. ΟΙ ΖΟΥΡΛΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ…
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΤΡΕΛΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ.

    ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΗΛΙΘΙΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ

    Η “ ΗΠΤΑΜΕΝΗ ”ΑΡΓΩ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ...ΤΟ GPS ... ΤΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ...ΤΟ ΕΛΛΗΝ ΠΝΕΥΜΑ...ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΖΗΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ...



    Ζήνων Θεσσαλός
    Ερώτηση: Στον μύθο του Ιάσονα μας περιγράφει ότι η Θεά Αθηνά έκανε δώρο στον Ιάσονα το ξύλο που μιλάει να το βάλει στην πλώρη. Πιο είναι αυτό το ξύλο που μιλάει;

    Ρωξανη Ρωξάνη
    GBS

    Ζήνων Θεσσαλός
    Ρωξανη Ρωξάνη
    Σωστά... GPS... Αν και καθήμενη ορθώς ομιλείς!

    Ρωξανη Ρωξάνη
    Ζήνων Θεσσαλός είμαι λάτρης του υπεροπλου ΑΡΓΩ κάπου αλλού λέει ότι ηπτατο


    Ζήνων Θεσσαλός
    Ρωξανη Ρωξάνη
    Άλλη ερώτηση πάνω στο ίδιο θέμα...
    Πως γίνεται ένα απλό πλοίο όπως του Ιάσονα, να διένυε τεράστιες αποστάσεις σε χρόνο μηδέν;

    Ζήνων Θεσσαλός
    Ρωξανη Ρωξάνη
    Κάτι δεν κολλάει...
    Ένα σκάφος ναι μπορεί να διανύσει τεράστιες αποστάσεις σε χρόνο μηδέν, ένα απλό πλοίο όμως, όχι.

    Ρωξανη Ρωξάνη
    Ζήνων Θεσσαλός έτσι πολλά δεν κολλάνε που δεν μας τα δίδαξαν όπως επρεπε

    Ρωξανη Ρωξάνη
    Ζήνων Θεσσαλός πρόσεξε άλλες πηγές λένε ότι η χωρητικότητά του ήταν 60 ατόμων άλλες 50 και σε άλλες πηγές ακούς ότι αναλήφθηκε στους ουρανούς και εξού και ο Αστέρας είναι πολλά τα οποία η μυθολογία με μία βάση αλήθειας μας κάνει να σκεφτούμε ότι δεν είμαστε εμείς οι μοντέρνοι και οι εκσυγχρονισμένη υπάρχουν από πολύ παλιά πράγματα τα οποία δεν τα γνωρίζουμε και μαρτυρούν την εξέλιξη της εποχής

    Ρωξανη Ρωξάνη
    Ζήνων Θεσσαλός μήπως γιατί ήτανε ένα UFO μην ξεχνάμε τα ονόματα βέβαια τώρα δεν τα θυμάμαι ότι αυτοί που αποτελούσαν το πλήρωμα είχαν ικανότητες θεϊκές δεν θυμάμαι τώρα τα ονόματα του καθένα όμως ένας έβλεπε με ακτίνες Χ πολύ μακριά σε θάλασσα και στεριά ή ένας άλλος και μάλλον πρέπει να είναι ο Ορφέας έπαιζε τη λύρα του μαγικά μάγευε τις σειρήνες και τα διάφορα τέρατα που βγαίνουν στη θάλασσα κάποιοι άλλοι πάλι είχανε ιπποποδία τα οποία πετούσαν πόσα πράγματα μαθαίνουμε από την αργοναυτική εκστρατεία που δεν είναι με το μυαλό μας για την εποχή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λία Μια
      Ρωξανη Ρωξάνη Ανώτερη τεχνολογία .

      Ελένη Παπαδοπουλου
      Ζήνων Θεσσαλός Ισως η τεχνολογια ηταν πολυ πιο ανεπτυγμενη απ οτι μας λενε σημερα. Ο Λουκιανος επισης εγραψε για πλοιο που πηγε στην Σεληνη και βρηκε κατοικους ντοπιους, ακομη κι απο τη γη (ο κυβερνητης ηταν Ελληνας) που χρησιμοποιουσαν πουλια με οδηγους ως στρατιωτικη φυλαξη του πλανητη.

      Ioannis Kontogiannis
      Καμιά εικόνα θαυματουργή της Παναγίας θα ήταν
      Σιγά μην ήταν ξύλο... Συσκευή θυμίζει. Εκτός αν είχαν και ξύλινες συσκευές με αντίστοιχη τεχνολογία, ηχεία πάνω, gps, οθόνη, κλπ

      Giota Kostopoulou
      Κάτι σαν υπολογιστής. Μπορεί να μην ήταν ξύλινο.

      Ζήνων Θεσσαλός
      Giota Kostopoulou
      GPS.

      Μαίρη Ολυμπία
      Η ΑΡΓΩ ήταν μόνο πλοίο...ήταν ιπτάμενη και υποβρύχιο.
      Ήταν επανδρωμένη με 50 πανεπιστημονες της τότε εποχής.
      Το " ξύλο που μιλούσε" ήταν ενδοεπικοινωνια.
      Η λύρα του Ορφέα εξεπεμπε υπόηχους ...ανάλογα με την κάθε περίπτωση.
      Ένα επίσης " πλοίο" σύγχρονο ήταν αυτό που μετέφερε τον Οδυσσέα από το νησί των Φαιάκων στην Ιθάκη....
      Όπως αναφέρεται...γρήγορο σαν τη σκέψη και δίχως κυβερνήτες..…

      Μαίρη Ολυμπία
      Όπως έλεγε ένας γνωστός μου ερευνητής, για να γράψει κάποιος την μυθολογία, θα έπρεπε να είναι... αστρονόμος, λεπτολόγος και μύστης, ούτως ώστε να γραφτεί η ιστορία για τους μυημένους, κι όχι για όλο τον λαό...
      Η μυθολογία λοιπόν είναι κωδικοποιημένη, επομένως δεν μεταφράζεται με τα σημερινά δεδομένα. Κυρίως μετά από τοσες χιλιάδες χρόνια...

      Διαγραφή
    2. Μαίρη Ολυμπία
      Όπως έλεγε ένας γνωστός μου ερευνητής, για να γράψει κάποιος την μυθολογία, θα έπρεπε να είναι... αστρονόμος, λεπτολόγος και μύστης, ούτως ώστε να γραφτεί η ιστορία για τους μυημένους, κι όχι για όλο τον λαό...
      Η μυθολογία λοιπόν είναι κωδικοποιημένη, επομένως δεν μεταφράζεται με τα σημερινά δεδομένα. Κυρίως μετά από τοσες χιλιάδες χρόνια...

      Μαίρη Ολυμπία
      Η "ΑΡΓΩ" ως υποβρύχιο, βρέθηκε κάπου στην .... σοβιετική Ένωση. Εκεί οι Αργοναύτες μέσα στο βυθό βρέθηκαν σε έναν θόλο με κενό αέρος και αναπνευσιμο αέρα - οξυγόνο.
      Οι Έλληνες δεν γνωρίζουμε καν γιαυτην την περίπτωση. Οι Ρώσοι όμως....έψαχναν, είχα μάθει, να ανακαλύψουν που βρίσκεται αυτό το σημείο....
      Αν το ανακάλυψαν, δεν γνωρίζω.
      Αυτό πριν25 χρόνια.

      Έλλην Πνεύμα
      Πουθενά δεν λέει για ξύλο που μιλάει, λέει για ξύλο που δέχεται εντολές. Και αν δεν είχαν κάψει οι ταλιμπαν χριστιανοί τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας θα είχαμε πλήρη εικόνα τι είναι αυτό. Τώρα έχει μείνει μόνο σαν μύθος χωρίς ακριβές πληροφορίες.
      Ζήνων Θεσσαλός
      Έλλην Πνεύμα
      Δεν την έκαψαν, την έκλεψαν



      Μαίρη Ολυμπία
      Έλλην Πνεύμα Φυσικά και αναφέρεται... για κλαδί από Δωδωναια δρυς.
      Η οποία με φωνή ανθρώπου προειδοποιουσε για τυχόν κινδύνους..

      Έλλην Πνεύμα
      Μαίρη Ολυμπία ναι έχεις δίκιο φίλε, το είχα ξεχάσει αυτό το σημείο

      Teo Adenas
      εαν δεν υπαχει αυτη η μπαλλα στο μποστα σεολα τα πλιοα μεχρι σημερα ναι

      Διαγραφή
  18. Περίληψη: Οι παραδοσιακοί χριστιανοί αντιδρούμε τόσο έντονα στην προοπτική καθιέρωσης ηλεκτρονικών ταυτοτήτων – πέρα από τα πολιτικά προβλήματα του ηλεκτρονικού φακελώματος και της παροχής πλήρους δυνατότητας στο κατεστημένο για παρακολούθηση και αποκλεισμό μας από βασικές ανάγκες – λόγω του κεφαλαίου 13 του βιβλίου της «Αποκάλυψης», εντός της Καινής Διαθήκης, το οποίο φαίνεται να περιγράφει μια παγκόσμια δικτατορία, με έντονο οικονομικό χαρακτήρα, στην οποία οι άνθρωποι θα κληθούν να προσκυνήσουν «το Θηρίο» (έναν ηγέτη δαιμονικής προέλευσης) και θα πειστούν να «χαράξουν» στο μέτωπό τους ή στο δεξί τους χέρι «το όνομά του ή τον αριθμό του ονόματός του», που θα είναι το 666. Αν δεν το κάνουν, «δεν θα μπορούν να αγοράζουν ή να πωλούν τίποτε».

    Το «χάραγμα» αυτό οδηγεί τη σκέψη στο πολυσυζητημένο ενδεχόμενο να κληθούν οι άνθρωποι, στο προσεχές μέλλον, να ενσωματώσουν τα δεδομένα της ηλεκτρονικής ταυτότητας με τσιπάκι στο σώμα τους. Για τις λεπτομέρειες του ζητήματος, ακολουθεί το άρθρο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. χριστιανοσχιζοφρενεια
    Διαδικτυακές ομάδες και σελίδες, με ονομασίες όπως «Οχι στην κάρτα του πολίτη» ή «Οχι στο Verichip666», δίνουν τον τόνο της αντίδρασης. Αν διαβάσεις τις αναρτήσεις είναι βέβαιο ότι θα πονέσουν τα εγκεφαλικά σου κύτταρα και θα κουνήσεις το κεφάλι για να ξεζαλιστείς: «Νέα μεγάλη έκπληξη περιμένει τους Έλληνες», «Ερχεται η οργή του λαού», «Ερχεται η ώρα της ανυπακοής στην επιβολή ολοκληρωτικού ελέγχου συνειδήσεων και συμπεριφορών από την παγκόσμια Tεχνητή Nοημοσύνη» και «μετά τις ταυτότητες θα μας εμφυτεύσουν τσιπ όπως στα κατοικίδια», μερικές από τις κουβέντες περίσσειας γραφικότητας που έχουν αναρτηθεί στον μεγάλο ιστό εκεί έξω. Το βασικό πρόβλημα των συνωμοσιολόγων είναι ότι με το τσιπάκι των νέων ταυτοτήτων θα αποθηκεύονται τα στοιχεία των πολιτών, επιτρέποντας την ταυτοποίησή τους μέσω ραδιοσυχνοτήτων. Ο τρόμος τους; Να μην πέσουν θύματα γεωεντοπισμού. Η λέξη αναγράφεται στις αναρτήσεις τους με μεγάλα γράμματα και με το «SOS» από δίπλα να αναβοσβήνει. Πηγή: Protagon.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χριστιανικη σχιζοφρενεια
    Ο γνωστος ψυχοπαθης Μορφου
    “Ο Άγιος Παΐσιος είπε, λίγο πριν ξεσπάσει ο μεγάλος Πόλεμος, που δεν έχει σχέση με κανέναν πόλεμο που ζήσαμε ως τώρα, θα φέρουν, λέει, μια ταυτότητα η οποία θα είναι προχάραγμα! Δηλαδή θέλουν να μας εκπαιδεύσουν σε μία Ηλεκτρονική Δικτατορία…

    …Ο Άγιος είπε το εξής: οι πιστοί, λέει, μην τρέξετε σαν παλαβοί, επειδή είναι μια νέα τεχνολογία, μοντέρνα, εξυπηρετική, έτσι θα το παρουσιάσουν….

    …Ο Άγιος Παΐσιος είπε: μην τρέξετε οι πιστοί. Αφήστε, λέει, να περάσουν μερικοί μήνες. Και μέσα σ΄ αυτούς τους μήνες θα ξεσπάσει αυτό το μεγάλο κακό που λέγεται Παγκόσμιος Πόλεμος και όλα πλέον θα καθηλωθούν…

    …Προσωπικά δεν συνιστώ σε κανέναν, που έχει σχέση μαζί μου, να πάρει αυτή την ταυτότητα”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 20 Αυγούστου 2023

      Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
      Δημόσια ομάδα

      207,0 χιλ. μέλη


      21 Αυγούστου 2023

      Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
      Δημόσια ομάδα
      207,5 χιλ. Μέλη

      Φίλοι του Δια
      2 @@

      Διαγραφή
    2. Και λοιπον ηλιθιε τι σημαινει αυτο;Νομιζεις οτι τωρα που αρχιζουν τα δυσκολα για το δογμα σου θα σε σωσουν αυτοι;Οι πρωτοι που θα δε πουλησουν ειναι γραφικε

      Διαγραφή
    3. ΟΙ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ...

      ΟΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΦΩΝΗΝ ΕΙΧΕ ΑΙ ΑΙΓΑΙ ΕΛΕΓΟΝ ΤΩ ΤΡΑΓΩ :

      Νικος Αργυρού
      10 ώρ.  ·
      ΤΟ ΠΑΝΙΕΡΟ ΣΦΥΡΙ
      ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟ, ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ
      ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΩΝ
      ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΛΑΝ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΧΩΡΕΣ Ή ΚΡΑΤΗ, ΕΙΝΑΙ
      ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΠΛΟ. ΕΙΝΑΙ 1 ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΤΕΣΣΕΡΑ
      ΟΛΥΜΠΙΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΗ. ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟ
      ΦΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣΥΜΒΟΛΑ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΨΙΣΤΗ
      ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ.
      ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ
      ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΗ
      ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
      ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΙΣΧΥΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ,
      ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ
      ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΝΙΕΡΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ
      ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥΣ
      ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΝΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΤΗΣ
      ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΘΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ,
      ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ, ΕΝΩ Ο
      ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ.
      ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
      ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟΣΤΑΤΗ,
      ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΜΕ
      ΑΥΤΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΦΑΤΡΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑ
      ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΟΠΟΥ
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΠΑΝΩ
      ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ. Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ, ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ
      ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΘΕΛΩ
      ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.
      ΜΟΝΟ ΚΛΕΒΕΙ, ΦΘΟΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ
      ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ
      ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    4. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΕ ΣΩΣΟΥΝ ΒΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΜΥΓΟΧΕΣΜΑ ;
      ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ;
      ΕΤΣΙ ΠΟΥΛΑΓΑΤΕ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΟΡΕΨΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.

      Διαγραφή
    5. ΟΙ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ...

      ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΖΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΔΙΑ

      ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ¨ΨΩΡΡΕΛΛΗΝ" ΑΝΘΡΩΠΟΙ

      Νικος Αργυρού
      15 ώρ. ·
      Ο ΔΟΥΡΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ
      ΙΕΡΑΤΕΊΩΝ Ο ΙΗΣΟΎ
      . ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΆΤΑ ΘΕΡΜΟΠΎΛΕΣ ΔΙΌΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΓΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΌΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΎ ΤΩΝ ΑΙΏΝΩΝ ΠΟΥ ΠΈΡΑΣΑΝ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΆΛΛΟΙ ΟΙ ΜΟΧΑΜΕΤΙΔΕΣ
      ΘΕΡΜΟΠΎΛΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΙ ΕΛΛΗΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ
      ΚΑΙ ΠΆΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΖΎΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΚΩΝ ΝΌΜΩΝ
      ΌΣΟ ΤΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΙΣ.. ΦΏΣ ΕΛΛΗΝ ΙΗΣΟΎ ΚΑΙ ΌΛΟ ΤΟ ΣΌΙ ΤΟΥ ΜΑΖΊ ΜΕ ΜΟΧΑΜΕΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΈΣ ΤΗΣ ΛΉΘΗΣ . ΕΔΩ ΘΑ ΒΙΏΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΌ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΊΑ ..
      ΚΟΊΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΆΝΘΡΩΠΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΞΩΝΑ ΑΞΙΏΝ
      ΑΣΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΊΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥ ΝΟΗΤΙΚΆ ΚΥΤΤΑΡΙΚΆ
      ΔΙΌΤΙ ΘΕΡΜΟΠΎΛΕΣ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΆΝΤΑ ΟΙ ΡΥΘΜΟΊ ΤΩΝ ΑΛΦΑ
      ΚΙ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΕΝΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎ ΧΡΌΝΟΥ
      ΠΆΝΤΑ..

      Διαγραφή
  21. Σενάριο βγαλμένο από ταινία δράσης θυμίζει η σύλληψη ενός 31χρονου στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου.

    Πρόκειται για έναν υπήκοο Τουρκίας που μετέβαινε οδικώς από τη χώρα του στην Αυστρία, περνώντας μάλιστα και από τα διόδια Λαγκαδά.

    Αν και οι πινακίδες στο σημείο επιβάλλουν στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, το κοντέρ του 31χρονου έφτασε τα... 192 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του σπάσει τη μπάρα περίπου στις 7:40 το πρωί και το όχημα να αναποδογυρίσει, ενώ η μηχανή εκτοξεύθηκε 50 μέτρα μακριά, προκαλώντας φωτιά σε ξηρά χόρτα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος, μην πιστεύοντας την τύχη του, έβγαλε από το όχημά του ένα χαλάκι για να προσευχηθεί που επέζησε. Στο μεταξύ, στο σημείο είχαν ήδη μεταβεί πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά που εκδηλώθηκε. Ωστόσο, μόλις ο Τούρκος τελείωσε την προσευχή του πλάκωσε... στο ξύλο τους πυροσβέστες, καθώς, όπως φέρεται να ισχυρίζεται, πάτησαν πάνω στο χαλάκι, το οποίο θεώρησε ασέβεια.

    Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει πως ανέπτυξε τόσο μεγάλη ταχύτητα επειδή του είπαν πως η κόρη του χτύπησε και έπρεπε να γυρίσει άμεσα στην Αυστρία.

    Ο 31χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη κατά συρροή, απείθεια και διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξεκίνησαν με τον Άγιο να πάνε ένα ταξίδι. Το απόγευμα ανηφορίσανε με το αυτοκίνητο σε ένα βουναλάκι στην κορυφή του οποίου υπήρχε ένα Εκκλησάκι. Σε κάποιο σημείο ο
    δρόμος ήταν κλεισμένος, λόγω πυκνής βλάστησης, και έπρεπε να συνεχίσουνε με τα πόδια από ένα μονοπάτι.

    Ο Άγιος του ζήτησε να συνεχίσει με κατεύθυνση προς το Εκκλησάκι και εκείνος τον ενημέρωσε ότι ήταν αδύνατον να συνεχίσει. Μπροστά τους υπήρχαν βάτα και θάμνοι.

    Ο Άγιος του επανέλαβε να συνεχίσει και εκείνος έκανε υπακοή και ξεκίνησε.

    Τότε, το αυτοκίνητο ανυψώθηκε πάνω από το έδαφος και πετώντας, σταμάτησε ακριβώς μπροστά στο Εκκλησάκι!

    Αφού κάνανε την Ακολουθία του Εσπερινού, έφυγαν πάλι με τον ίδιο τρόπο. Το αυτοκίνητο πέταξε πάνω από τη βλάστηση και κατέβηκε στον δρόμο.

    Ο οδηγός τα είχε χαμένα. Είχε χάσει τη φωνή του.

    Όταν κάποια στιγμή μπόρεσε, ρώτησε τον Άγιο πώς συνέβη αυτό το γεγονός, αλλά εκείνος δεν θέλησε να το σχολιάσει.

    * Ολόκληρο το ονοματεπώνυμο αναφέρεται στο πιο κάτω βιβλίο: Απόσπασμα από το βιβλίο, ο «Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης, Μαρτυρίες», έκδοση Αγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί Αγίων Θεοδώρων Άγιον Όρος, τόμος α’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιατί παιδάκι μου κάνεις μετάνοιες του Σατανά;

    Με αυτή του την ερώτηση ο Άγιος γέροντας, οδήγησε το πλάσμα του Θεού να ερευνήσει και να αναζητήσει την αλήθεια.
    Το θέμα ήταν τα βαμμένα νύχια μιας κατά τ’ άλλα ευσεβούς γυναίκας, όπου η ζέστη του καλοκαιριού φανέρωσε την άγνοια της περί του βαψίματος των ονύχων των ποδών.
    • “Τι εννοείς παππούλη μου;” τον ρώτησε.
    • “Την ώρα παιδάκι μου που σκύβεις το κεφαλάκι σου για να βάψεις τα νυχάκια σου και όταν μετά το ξανασκύβεις για να δεις πόσο ωραία είναι, γνώρισε πως ο κακούργος χορεύει πάνω από την κεφαλή σου και λέει του Θεού, πως δικό μου είναι κι αυτό το πλάσμα σου, διότι το δικό μου θέλημα κάνει και όχι το δικό σου”.

    Από την Παλαιά Διαθήκη γνωρίζουμε ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο «καλόν λίαν», οπότε αφού έμαθε η συγκεκριμένη γυναίκα για τη διδασκαλία της ορθοδόξου πίστεως περί της αλλοίωσης του σώματος του ανθρώπου με χρώματα, με τατουάζ και με άλλα πολλά που η μόδα του διαβόλου ξεγελά τον άνθρωπο, επέστρεψε στον Γέροντα, εξομολογήθηκε, και μετά είπε δημόσια: "Όταν ο Γέροντας μου είπε τη φράση, “γιατί παιδάκι μου κάνεις μετάνοιες του Σατανά;” ενοχλήθηκα και μέσα μου τον έβριζα. Μετά όμως, σκέφτηκα πως μου το είπε με πολύ ωραίο τρόπο και μάλιστα μου είπε πού θα βρω αυτή την εντολή του Θεού και πως κάποιοι Άγιοι πατέρες μίλησαν για το θέμα. Έτσι, σήμερα βρίσκομαι εδώ ανάμεσα σας μετανοημένη και χαρούμενη”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ «ΞΟΡΚΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ
    Νωρίτερα έψαλε μαζί με πυροσβέστες και αστυνομικούς για να αποτρέψει την είσοδο της φωτιάς στο χωριό.

    Καθώς η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην Βοιωτία μαίνεται, ένας ιερέας στο χωριό Πρόδρομος επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για να «ξορκίσει» την πύρινη λαίλαπα.
    Όπως φαίνεται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα, ο παπάς ο οποίος λειτουργεί στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία γυρνά στους δρόμους της περιοχής με μια εικόνα στα χέρια ενώ προσεύχεται να σβήσει η πυρκαγιά.

    Μάλιστα, έψαλε μαζί με τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς προτού πραγματοποιήσει περιφορά της εικόνας ώστε να μην μπει η φωτιά στο χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αν-Ελπιδοφόρος που παλαιότερα ευλόγησε τη βάπτιση των παιδιών gay ζευγαριού στην Αθήνα.. ξανά και πάλι και ξανά στο προσκήνιο:

    Βραδιά ..πούρων διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία:
    Η εκδήλωση ξεκινά το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου

    Από την ίδια την σελίδα του St. Nicholas Greek Orthodox Church:https://www.facebook.com/StNicholasBabylon..

    "Έχετε κάνει την κράτηση σας ακόμα. Βραδιά πούρου κάτω από τη σκηνή. Μπάρμπεκιου, νόστιμο φαγητό, πούρα, ποτά και καλοί φίλοι. Φέρτε τα φιλαράκια σας και ελάτε στη διασκέδαση!"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι Χριστιανική Μαρτυρία να λέω Ψέματα στην Αστυνομία ότι έχασα την Ταυτότητα μου και ζητώ την έκδοση νέας;

    Να παρουσιάζω και Ψευδομάρτυρα ο οποίος θα βεβαιώνει εγγράφως ένα Ψέμα;
    Να υπογράφω και Υπεύθυνη Δήλωση πιστοποιώντας το Ψέμα μου ως Αλήθεια;

    Χιλιάδες Χριστιανικά Ψέματα αυτές τις ημέρες και περιμένουμε έτσι Θεία Προστασία από αυτά που έρχονται;

    Έχει τρόπους και μέσα ο Θεός να αναποδογυρίσει τα πάντα εάν είναι στο Θέλημα Του, δεν χρειάζεται τα Ψέματα μας.

    Εάν όμως είναι Δοκιμασία της Πίστης μας, με το Ψέμα μας χάσαμε ήδη τον Αγώνα πριν καν εισέλθουμε στο Στάδιο.

    Με Όπλα Δικαιοσύνης να αγωνιζόμαστε Χριστιανοί.
    Θα μας θεατρινίσει ο Πονηρός για τα Ψέματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΣ...
      ΕΣΕΝΑ ΓΕΛΑΔΙ - ΟΠΩΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΧΩΣΑΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟΪΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΑΝΗΚΕΣΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΒΛΑΒΗ - ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΧΩΣΟΥΝ ΤΣΙΠΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΧΕΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ. ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ...

      Δείτε πώς εμφυτεύουν μικροτσίπ σε ανθρώπους

      Μπορεί το ανθρώπινο σώμα να λειτουργήσει ως κόμβος διανομής πληροφοριών; Θα κινδυνεύουν στο μέλλον οι άνθρωποι να προσβάλλονται από ψηφιακούς ιούς ή θα μπορεί να γίνουν φορείς κακόβουλου λογισμικού; Μπορεί η ενέργεια που παράγει το ανθρώπινο σώμα να χρησιμοποιηθεί και για την επαναφόρτιση εμφυτευμένων μικροτσίπ, αναβαθμίζοντας έτσι τις λειτουργικές τους δυνατότητες; Γιατί κάποιος σήμερα να μπει στη διαδικασία εμφύτευσης μικροτσίπ και τι έχει πρακτικά να του προσφέρει; Θα φτάσουμε κάποια στιγμή να μιλάμε για την απευθείας διασύνδεση των ανθρώπων, όπως αναφερόμαστε σήμερα στο Ίντερνετ των Πραγμάτων;

      Τα ερωτήματα που προκύπτουν βλέποντας κάποιους να εμφυτεύουν στο σώμα τους μικροτσίπ είναι πολλά. Μεταδίδουν πληροφορίες σχετικές με την ταυτότητά τους, αποκτούν «αναβαθμισμένες» ικανότητες και μπορούν να ξεκλειδώνουν μια πόρτα απλά αγγίζοντάς την ή να πραγματοποιούν ανέπαφες ηλεκτρονικές πληρωμές περνώντας αντί για την κάρτα το χέρι τους πάνω από το τερματικό.

      Οι ψυχολόγοι απαντούν ότι είναι πρωτίστως η περιέργεια και η διάθεση για διαφοροποίηση που ωθεί κάποιους πιονιέρους στην εμφύτευση μικροτσίπ. Κάποιοι που το έχουν ήδη κάνει ισχυρίζονται ότι τους έχει διευκολύνει την καθημερινότητά τους και μετά από λίγο καιρό έχουν ξεχάσει πώς είναι να χρησιμοποιείς κάρτες και κλειδιά ή να ξεκλειδώνεις ηλεκτρονικές συσκευές με κωδικούς. Οι περισσότεροι άλλοι βλέπουν με περίσσιο σκεπτικισμό το όλο θέμα. Παράλληλα εγείρονται σοβαρά ερωτήματα ασφάλειας, με τα οποία ασχολούνται ήδη εταιρείες όπως η Kaspersky Lab, η οποία ειδικεύεται σε θέμα παροχής λύσεων ψηφιακής προστασίας.

      Και αν κάποτε η έννοια του «διασυνδεδεμένου» σώματος περιοριζόταν στα χολιγουντιανά blockbuster και στα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, σήμερα, όλο και αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν «αναβαθμιστεί» με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Χάρη στην εφεύρεση και την ευρεία υιοθέτηση εμφυτεύσιμων βοηθημάτων, όπως οι βηματοδότες, οι αντλίες ινσουλίνης, τα ακουστικά βαρηκοΐας και τα συστήματα εγκεφαλικής διέγερση, ο κόσμος γεμίζει με ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως εν μέρει μηχανές.

      Ωστόσο, είναι και εκείνοι οι οποίοι εμφυτεύουν τεχνολογία στο σώμα τους όχι για ιατρικούς λόγους, αλλά απλώς για μεγαλύτερη ευκολία στην καθημερινότητα τους. Όμως γιατί να επιτρέψουμε στο σώμα μας να περιέχει αυξανόμενες ποσότητες προσωπικών δεδομένων, τα οποία μπορούν να υποκλαπούν από χάκερ; Υπάρχει πράγματι λόγος ανησυχίας;

      Η BioNyfiken, μία bio-hacking κοινότητα από τη Σουηδία είναι από τις πιο ενεργές στην παρατήρηση αυτού του φαινόμενου, γνωστού ως «chipping». Η άποψή τους είναι ότι ένα έξυπνο, υποδερμικό εμφύτευμα δεν διαφέρει τόσο πολύ από το να φοράει κάποιος ένα σκουλαρίκι ή να έχει ένα τατουάζ. Επίσης, θεωρούν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν εμφυτεύματα τύπου NFC (ασύρματη τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου), τα οποία θα περιέχουν μια σειρά πληροφοριών.
      .......................................................
      https://www.protothema.gr/technology/article/506065/deite-pos-emfuteuoun-mikrotsip-se-anthropous/

      Διαγραφή
  27. Βαζε εσυ ηλιθιε προβοκατορα σχολια απο την ομάδα του Σωρρα που ολοι στην σελιδα εχουμε γρααψει οτι ειναι παλαβοι σαν εσας η να βρισκεις κανεναν ψυχασθενη που η ορθοδοξια του τσακισε το μυαλο και ο φουκαρας ψαχνει την γνωση σε απατεωνες που εχει βαλει η εκκλησια σου να το παιξουν φωτισμενοι.Ενω στο δικο σου χωρο ειναι γεματο ημιπαραφρονες και σαλεμενους Θες να παιξουμε το παιχνιδι ποιος εχει πιο πολλους τρελλους;Θα το χασεις απο τα αποδυτηρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΗΛΙΘΙΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ
      ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΤΟ ΠΟΥΜΕ ΒΡΕ ΖΩΑ-ΔΙΟ;
      ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ . ΚΑΘΕ ΣΕΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΤΟΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

      ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΨΩΡΡΑ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΡΑΣΣΙΑ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΗ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΥΔΑ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΕΤΤΑ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΙΧΩΡΑΤΖΗ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ ΠΕΠΑΣ Κ.Ο. Κ. ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ.

      ΕΞΩ ΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
      ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΨΕΥΤΟΛΟΓΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΔΙΧΑΣΤΕΣ !!!

      Διαγραφή
  28. Θες να μιλησουμε για τρελους;
    τρελους;
    Η γλυκειά μας Παναγία έστειλε το μήνυμα στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ότι δεν του επιτρέπει την είσοδο στο Περιβόλι Της! Αντίστοιχο είχε στείλει και στον υπουργό Εξωτερικών τον Δένδια αλλά ο τελευταίος επέμεινε και έσπασε όπως λέει ο λαός τα μούτρα του. Η Παναγιά μας από αγάπη έβαλε την παραμονή της επίσκεψης το εμπόδιο για να βοηθήσει τον πρωθυπουργό να κατανοήσει πως οφείλει να πορευτεί την οδό της μετανοίας... Το θέμα είναι να προσευχηθούμε όλοι να λάβει το μήνυμα του ουρανού γιατί ο δρόμος όχι μόνο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου αλλά και γενικότερα θα είναι στρωμένος με αγκάθια... Ας ρωτήσει περί αυτού τον Βερύκιο. Καλή μετάνοια κ. Μητσοτάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΛΑΕΡΤΗΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ .ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΟΛΟΥΣ ΠΙΠΑ-ΚΩΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.ΣΤΗΡΙΞΥΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ... ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ...
      ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ.
      ΕΣΥ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑΡΗ ΤΑΛΛΗΡΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΤΕΡΦΑ ΓΙΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ;
      ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΗΔΕΝ

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΨΗΣΕ ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΕΣΑΧ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ.ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΩ ΟΛΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ .
      ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΡΕ ΕΒΡΑΙΕ;
      ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΓΚΟΜΕΝΑ.

      Διαγραφή
    3. ΠΩ ! ΠΩ !! ΠΩ !!!
      ΤΟΥΣ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑ ΤΟΥ ΓΙΔΟΓΑΜΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ.

      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΡΕ ΒΛΗΜΑ.

      ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΝΤΕΡΛΙΚΩΝΕΤΕ ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ;
      ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΨΗΝΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΩΜΑ.

      ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΣΩ ΑΡΝΑΚΙ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑΡΗ ΑΦΟΥ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ .

      ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΒΩΜΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΣΟΥ;
      ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΒΩΜΟΥΣ ΓΙΑ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ; ΤΙ ΣΚΑΤΑ 12ΘΕΪΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΣ ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ;
      ΟΥΣΤ !!! ΗΛΙΘΙΕ ΛΕΧΡΙΤΗ

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΒΡΩΜΙΑΡΗ.ΟΤΙ ΟΙ 999 ΣΤΟΥΣ 1.000 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.
      ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ 50.000. ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΠΑ .ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ.ΑΥΤΑ ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ;

      Διαγραφή
    5. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
      ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΖΩΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

      ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΒΡΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΨΩΡΑΛΕΟ ΓΙΔΟΤΟΜΑΡΟ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΕ ΧΛΙΜΙΤΖΟΥΡΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ;
      ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ;
      ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ;
      ΑΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΨΕΥΤΟΛΟΓΕ ΛΩΠΟΔΥΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

      ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΒΡΕ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙ;
      ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΗΣΑΝ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ;
      ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΗΔΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ;
      ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ;
      ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ.

      ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΒΡΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΓΙΔΙ ΤΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ; ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;
      ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΘΕΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΑΙΜΟΜΙΚΤΕΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΥΣ ΖΗΛΟΦΘΟΝΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΖΩΑ ΕΝΤΟΜΑ ΕΡΠΕΤΑ ΜΥΓΕΣ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΞΟΑΝΑ ΠΕΤΡΕΣ ΞΥΛΑ ΠΕΠΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΚΤΛ.

      ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.

      ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ
      ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
      ........................................
      Στη Σπάρτη, στο βωμό τής Ορθίας Αρτέμιδος, μαστιγώνονταν έφηβοι με συνέπεια φρικαλέα αιματοχυσία. Γράφει ο Παυσανίας: «Η Ορθία τής Σπάρτης είναι το ξόανο τής χώρας των βαρβάρων... Τούς ήρθε ύστερα ένας χρησμός
      να βρέχουν τον βωμό με ανθρώπινο αίμα κι άρχισαν να θυσιάζουν κάποιον με κλήρο, ώσπου ο Λυκούργος, το αντικατέστησε με μαστιγώσεις των εφήβων μέχρι θανάτου και γέμιζε μ' αυτές ο βωμός με ανθρώπινο αίμα». (Ελλάδος Περιήγησις, Γ΄16, 9-10). Στη μυθολογία αναφέρεται, ότι πριν από τις μάχες γίνονταν θυσίες παρθένων, συνήθως με τη θέλησή τους.
      ...................................
      https://www.freeinquiry.gr/articles/erevnes/anthropothysies-stin-arxaia-ellada/2916.html

      Διαγραφή
    6. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ.
      ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΙΘΙΕ ΟΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟ.
      ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΑ.ΑΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Η ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ;ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ;ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΡΕΙΑ;ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ ΕΤΣΙ;ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ;
      ΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ .ΣΕ ΕΞΥΠΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ;
      Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΝΙΟ ΧΑΧΑ
      ΠΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΒΟΣΚΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΝΙΟ.
      ΟΥΣΤ ΖΩΑ ΧΟΛΕΡΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΔΙΠΟΔΑ .ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΡΕ ΝΕΑΤΕΡΝΤΑΛ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.

      Διαγραφή
    7. ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΘΕΣ ΕΣΥ ΜΩΡΗ ΠΟΥΣΤΡΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ.

      ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ( ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ) ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙΣ.
      ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΕΠΑΙΖΕΣ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

      ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ. ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
      ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΡΑΤΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΥ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.
      ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΞΕΣΤΑΒΩΘΕΙΤΕ ΡΕ ΖΩΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΟΥΓΚΑΝΙΖΕΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.

      ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ.
      ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ... Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ 'Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ;
      ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΟΠΟΙΑ ΩΡΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΕΙ.

      ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΡΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΜΑΛΑΚΑ Ή ΝΑ ΣΤΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ;

      ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΡΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ;


      Η ξενηλασία ήταν μια πρακτική που λάμβανε χώρα στο αρχαίο σπαρτιατικό κράτος, βάσει της οποίας δεν επετρεπόταν σε κανέναν ξένο να μετοικίσει ή να διαμείνει στην πόλη αρκετό καιρό ώστε να συλλέξει πληροφορίες για την κατάσταση και τη στρατιωτική της ισχύ. Κατά τα φαινόμενα δεν εφαρμόστηκε ιδιαίτερα από άλλες πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας.

      Η λέξη είναι σύνθετη και προέρχεται από το «ξένος» και το ρήμα «ἐλαύνω», το οποίο σημαίνει «οδηγώ, καθοδηγώ». Σύμφωνα με το γεωγράφο Στράβωνα, «ο Ερατοσθένης ισχυριζόταν πως η ξενηλασία, δηλαδή η προγραφή των ξένων, ήταν κοινό έθιμο των βαρβαρικών φυλών».[1] Ομοίως, ο Διόδωρος ο Σικελιώτης ονομάζει την Έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο ως «ξενηλασία», με την έννοια δηλαδή της αποπομπής.[2]

      Ο σπαρτιατικός θεσμός περιγράφεται σε ένα σχόλιο στο Θουκυδίδη ως: «η πράξη του να διώχνει κανείς τους ξένους».[3] Ο Ησύχιος ο Αλεξανδρεύς, λεξικογράφος του 6ου αιώνα μ.Χ., παρέχει δύο ορισμούς: «το φαινόμενο της απαγόρευσης στους ξένους να ενσωματώνονται» [4] και «το να χτυπά κανείς τους ξένους ενώ τους διώχνει».[5] Ομοίως, ένα υπόμνημα στο έργο του Φωτιού αναφέρει: «οι Λακεδαιμόνιοι είχαν το συνήθειο να αποπέμπουν τους ξένους με χτυπήματα».[6]

      Διαγραφή
    8. Ο Χριστόδουλος και τα δάκρυά του για την Μακεδονία

      Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έμεινε στην ιστορία και εξαιτίας, των γεμάτων Ελλάδα, λόγων του. Ιστορική πλέον η ομιλία του από τα ποτισμένα με αίμα Ηρώων, χώματα της Μακεδονίας μας, δακρύζοντας:

      «Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα, γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα, με τέτοιες ιστορίες, αναμνήσεις, με την ιστορική μνήμη καθάρια. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις….! Για αυτό καλό θα ήτανε, όλοι οι Έλληνες να έρχονται από καιρού εις καιρόν στη Μακεδονία. Και να προσέχουνε που πατάνε, γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό. Μπορεί να πατήσεις έναν τάφο. Μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο. Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μας συντηρεί. Και είναι το αντίδοτον της παγκοσμιοποίησης που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μη μιλάμε για αγώνες, να μη μιλάμε για πολέμους, να μη μιλάμε για θυσίες….»

      Διαγραφή
    9. ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΩΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ;
      ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ.
      ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΟΥΝ.
      ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑΣ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
    10. ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΙΧΑΜΕΝΕ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ;ΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕΕΕΕΕ

      Διαγραφή
    11. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΡΑΙΕ;ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΝΤΕ ΜΠΑΖΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ

      Διαγραφή
    12. ΤΟ ΜΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.

      Διαγραφή
    13. 00 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
      – 200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
      – 25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
      – 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
      – Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
      – Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
      – Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
      – Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
      – Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
      – Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
      – Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
      – Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
      – Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
      – Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
      – Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
      – Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
      – Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
      – Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
      – Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
      – Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
      – Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου.

      …Και μια ξεραμένη πορτοκαλάδα στο ποτήρι, πάνω στο γραφείο του, την οποία δεν πρόλαβε να πιή, γιατί πέθανε. Είχε μέσα και το καλαμάκι.

      Διαγραφή
    14. Άνθρωποι του Χριστόδουλου λένε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του υπήρχαν κατά τις τελευταίες ώρες του και 7 εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες (καθημερινά ψώνια κ.λ.π), τα οποία όμως παρ’ όλες τις έρευνες δεν βρέθηκαν.

      Και όλα αυτά ήταν μόνο το πρόχειρο πορτοφόλι του Χριστόδουλου για τα καθημερινά έξοδά του. Αγνοείται, τελείως πού βρίσκονται οι κύριες καταθέσεις του στο εξωτερικό ή εσωτερικό, μετοχές, επενδύσεις, ακίνητα, κ.λ.π.

      Διαγραφή
    15. Η διαθήκη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

      Στη διαθήκη του, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει πως από τα «πολλά κινητά πράγματα» που κατέχει, τα περισσότερα είναι δώρα προς αυτόν. Επιπροσθέτως, ζήτησε τα άμφιά του καθώς και τα κινητά της κατοικίας του στη Πλάκα και στο Παλαιό Ψυχικό να δοθούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (εδώ, κι εδώ) για να να τοποθετηθούν στο υπό σύσταση εκκλησιαστικό μουσείο. Αντίθετα με τον ισχυρισμό της λίστας, ο Χριστόδουλος δεν φαίνεται να προσέφερε χρήματα σε αυτό, ενώ το μουσείο δεν φέρει το όνομα του.

      Το μοναδικό εκκλησιαστικό μουσείο που φέρει το όνομα «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος» βρίσκεται στην Αμοργό, και κατασκευάστηκε το 2010 με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

      Σύμφωνα με το «Βήμα», η διαθήκη του συντάχθηκε για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου του 1989, και τροποποιήθηκε με παραρτήματα στις 9 Φεβρουαρίου 1994 και στις 15 Μαΐου 2007. Τη γνησιότητα της βεβαίωσε ο διάκονος του μακαριστού Άνθιμος, κατά κόσμον Γεώργιος Ρεγγίδης. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο ΣΚΑΪ, η διαθήκη κατατέθηκε από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ο οποίος προηγουμένως είχε επιδείξει τον σφραγισμένο φάκελο που την περιελάμβανε στο νέο Αρχιεπίσκοπο, και κρίθηκε έγκυρη από το μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας σε δημόσια ακρόαση στις 8 Φεβρουαρίου, 11 ημέρες μετά τον θάνατο του Χριστόδουλου.

      Διαγραφή
    16. Το κείμενο της διαθήκης έχει ως εξής:

      Απαντα τα άμφιά μου αφήνω εις την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών, προκειμένου τα καταλληλότερα να τοποθετηθούν εις το υπό σύστασιν εκκλησιαστικόν μουσείον.
      Απαντα τα βιβλία μου αφήνω επίσης εις την Ι. Α. Α. διά να απαρτίσουν την πρώτη προίκα της υπό σύστασιν εκκλησιαστικής βιβλιοθήκης δι’ ην προωρείται το εν Ψυρρή αναπαλαιωθέν ήδη κτίριο του ποτέ κακουργοδικείου.
      Απαντα τα κινητά της κατοικίας μου εν Πλάκα και εν Π. Ψυχικώ ανήκοντα εις εμέ καταλείπω εις το υπό σύστασιν κατά τα άνω εκκλησιαστικό μουσείον.
      Τα ατομικά μου είδη (ράσα κ.λπ.) να κατανεμηθούν ανά εν εις τους καλούς μου συνεργάτες εις την διοίκησιν και την ιεραποστολήν.
      Η επίπλωσις των δύο κατοικιών μου ανήκει εις την Ι. Α. Α.
      Επαναλαμβάνω ότι χρήματα δεν έχω. Εξαιρέτως εις τον πολύτιμον επί πολλά έτη υπηρετήσαντά με Πρωτοσύγκελλον π. Συνοδινόν αφήνω ένα σετ εγκολπίου και σταυρού. Υπήρξεν πιστός, έντιμος, αδέκαστος, δίκαιος, ισχυρός κατά την θέλησιν.
      Οσα τινά χρήματα ευρεθούν τυχόν εις τα θυλάκιά μου να δοθούν εις αυτόν. Ο αδερφός μου Ιωάννης έχει τα προς το ζην αναγκαία εκ της συντάξεως του.
      Εις τον αφοσιωμένον μέχρι τέλους διακονήσαντά με μετ’ αυταπαρνήσεως παραδειγματικής, Βρεσθένης Θεόκλητον αφήνω μιαν πλήρη στολήν. Και την ευχήν μου.
      Ανά εν εγκόλπιον να δοθεί ως ενθύμιον εις τους π. Επιφάνιον, Ιωαννίκιον και Ανθιμον. Πάντα τα εξαιρέτως δωρούμενα αφαιρούνται εκ του καταλόγου των προς το εκκλ. Μουσείον προοριζόμενα.
      Το αρχείον μου αποτελούμενον από χιλιάδας δημοσιευμάτων, επιστολών, φακέλων κ.λπ. το οποίον έχει ηλεκτρονικώς ταξινομηθή αφήνω εις τον π. Θωμάν προς αξιοποίησιν.

      Εκτελεστάς αφήνω τους α) Σεβ. Βρεσθένης κ. Θεόκλητον και π. Θωμά Συνοδινόν

      Η διαθήκη δημοσιεύθηκε από την Ιερά Σύνοδο με εντολή του νέου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

      Στο πλαίσιο της έρευνας μας σχετικά, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο (κατά κόσμον Θεόδωρο) Κουμαριανό, ο οποίος ήταν παρών κατά την αποσφράγιση της αρχιεπισκοπικής κατοικίας του Αρχιεπισκόπου, καθώς και εκτελεστής της διαθήκης του. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας δήλωσε πως:

      Πέραν φόβου και πάθους, ό,τι βρέθηκε στην οικία του ήταν δώρα από πιστούς, ιερείς, αρχιερείς, και αρχηγούς άλλων εκκλησιών. Ουδέποτε υπήρξαν θησαυροί αμύθητης αξίας. Τα όσα κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν περί θησαυρών δεν έχουν καμία υπόσταση.
      Συμπέρασμα

      Από τα ανωτέρω προκύπτει πως η λίστα των αντικειμένων που προβάλλεται ως περιουσία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στα εν λόγω αντικείμενα στη διαθήκη του, ενώ ο ίδιος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεόκλητος Κουμαριανός, ο οποίος ήταν παρών κατά την αποσφράγιση της αρχιεπισκοπικής κατοικίας του Αρχιεπισκόπου, καθώς και εκτελεστής της διαθήκης του, δήλωσε κατηγορηματικά πως τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα δεν έχουν καμία υπόσταση.
      https://www.ellinikahoaxes.gr/2022/02/21/christodoulos-fortune-list-of-possessions-misinformation/

      Διαγραφή
    17. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΛΟΓΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ.

      Ψευδείς δημοσιεύσεις σχετικά με την περιουσία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου
      Αναδημοσιεύεται σε ιστολόγια και λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μια λίστα, που κυκλοφορεί από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, με αντικείμενα μεγάλης αξίας που βρέθηκαν κατά την αποσφράγιση της αρχιεπισκοπικής κατοικίας του στο Παλαιό Ψυχικό. Ωστόσο οι αναφορές που γίνονται στα εξεταζόμενα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.
      Παραδείγματα: xairete.blogspot.com, sportdog.gr, zougla.gr, katohika.gr, athens.indymedia.org, mihalismihail.blogspot.com, aetos-apokalypsis.com
      Παράδειγμα πρόσφατης ανάρτησης στο Facebook:
      Στα εξεταζόμενα δημοσιεύματα διαβάζουμε τα εξής:
      Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

      Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

      Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του (=ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

      Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα:
      – 600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
      ..............................................
      https://www.ellinikahoaxes.gr/2022/02/21/christodoulos-fortune-list-of-possessions-misinformation/

      Διαγραφή
  30. ΔΕ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙΣΥΡΙΟΙ,ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ;ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ ΡΕ ΕΛΕΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ
      ΓΡΑΨΤΑ ΜΟΥ ΒΡΕ ΨΕΥΤΟΛΟΓΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ ΚΙ ΕΓΩ
      ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

      Διαγραφή