ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ!!!ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΑ ΖΩΑ??? ΚΟΛΛΑΝΕ!!


Τι πρέπει να γνωρίζετε για το COVID-19 σε ζώα αφού 5 λιοντάρια στη Σιγκαπούρη ήταν

θετικά!!!


Τέσσερα ασιατικά λιοντάρια στο Night Safari βρέθηκαν θετικά στον COVID-19. (Φωτογραφία: Facebook/Mandai Wildlife Group)

Gabrielle Andres

12 Νοεμβρίου 2021 12:33 π.μ(Ενημερώθηκε: 12 Νοεμβρίου 2021 12:54 π.μ.)

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ: Τέσσερα λιοντάρια στο Νυχτερινό Σαφάρι  και ένα άλλο λιοντάρι στο Ζωολογικό Κήπο της Σιγκαπούρης  βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 την περασμένη εβδομάδα, μετά από έκθεση σε μολυσμένα μέλη του προσωπικού του Mandai Wildlife Group.

Ως αποτέλεσμα, εννέα ασιατικά λιοντάρια στο Night Safari και πέντε αφρικανικά λιοντάρια στο ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης απομονώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των πέντε που έχουν COVID-19, δήλωσε η Υπηρεσία Ζώων και Κτηνιατρικής (AVS) την Τετάρτη (10 Νοεμβρίου).

Υπήρξαν «σποραδικές και μεμονωμένες» αναφορές ζώων που βρέθηκαν θετικά στον ιό σε άλλες χώρες, αφού είχαν έρθει σε στενή επαφή με άτομα που είχαν μολυνθεί.

ΠΩΣ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ;

Τα ζώα θα πρέπει να έρχονται σε στενή επαφή με έναν μολυσμένο άνθρωπο ή ζώο για να μεταδοθεί ο ιός, δήλωσε ο καθηγητής Dale Fisher, ανώτερος σύμβουλος στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών του Εθνικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (NUH).

Ο καθηγητής Fisher είπε ότι ο ιός θα μπορούσε επίσης να εισέλθει σε μια επιφάνεια του βλεννογόνου όταν τα ζώα γλείφουν μια μολυσμένη επιφάνεια.

Η αερομεταφερόμενη εξάπλωση σε ανεπαρκώς αεριζόμενους, υπερπληθυσμένους χώρους ζώων είναι επίσης «αρκετά πιθανή», είπε, επισημαίνοντας την εξάπλωση του COVID-19 σε φάρμες βιζόν στο εξωτερικό .

Τα λιοντάρια στο Night Safari είχαν έρθει σε επαφή με φύλακες που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ COVID-19;

Απαντώντας σε ερωτήματα του CNA, ένας εκπρόσωπος του Mandai Wildlife Group είπε ότι συλλέχθηκαν ρινικά και στοματοφαρυγγικά επιχρίσματα, δείγματα αίματος και δείγματα κοπράνων των προσβεβλημένων λιονταριών και παραδόθηκαν στην AVS για δοκιμή.

«Αλλά τώρα, απαιτούνται μόνο δείγματα κοπράνων για τις δοκιμές και τα ζώα δεν θα πρέπει να υποβάλλονται σε αναισθησία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα ρινικά και στοματοφαρυγγικά επιχρίσματα, καθώς και τα δείγματα αίματος, συλλέγονται από την κτηνιατρική ομάδα του Mandai Wildlife Group, ενώ τα δείγματα κοπράνων συλλέγονται από την ομάδα φροντίδας ζώων.

Οι μέθοδοι δειγματοληψίας είναι «ρουτίνας» και δεν απαιτείται ειδική εκπαίδευση, είπε ο εκπρόσωπος.

Τα δείγματα που λαμβάνονται από τα ζώα ελέγχονται χρησιμοποιώντας μια δοκιμή αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR), η οποία είναι παρόμοια με τη διαδικασία για τον άνθρωπο.

Οι μεγάλοι πίθηκοι στο Σαν Ντιέγκο γίνονται τα πρώτα μη ανθρώπινα πρωτεύοντα που λαμβάνουν εμβόλιο για τον COVID-19

Η Γαλλία αποκλείει το μεταλλαγμένο COVID-19 σε περίπτωση φάρμας βιζόν

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗ ΤΑ ΖΩΑ;

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Mandai Wildlife Group, η θεραπεία για ζώα που έχουν μολυνθεί με COVID-19 είναι «πολύ παρόμοια» με αυτή των ανθρώπων.

«Η θεραπεία των ζώων μας είναι σε μεγάλο βαθμό υποστηρικτική για να βοηθήσει την ανάρρωσή τους», είπε ο εκπρόσωπος.

«Η φροντίδα των ζώων και οι κτηνιατρικές ομάδες τα παρακολουθούν στενά και διασφαλίζουν ότι παραμένουν καλά ενυδατωμένα. Έχουμε ενισχύσει τη διατροφή τους με βιταμίνες και συμπληρώματα, αλλά δεν χρειάστηκε να χορηγήσουν άλλα φάρμακα».

Πρόσθετη θεραπεία, όπως αντιφλεγμονώδη φάρμακα και αντιβιοτικά, μπορεί επίσης να συνταγογραφηθεί εάν χρειαστεί, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα ζώα απομονώνονται από το σημείο των κλινικών σημείων και της διάγνωσης και η απομόνωση τελειώνει μόνο 14 ημέρες μετά την παύση αυτών των σημείων.

Η AVS είπε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Mandai Wildlife Group για να παρακολουθεί την υγεία των λιονταριών λαμβάνοντας συγκεντρωμένα δείγματα κοπράνων από τις δύο ομάδες λιονταριών για έλεγχο για τον ιό.

«Αυτό θα μας καθοδηγήσει στη διαχείριση της υγείας των λιονταριών και θα καθορίσουμε πότε μπορεί να αρθεί η εντολή απομόνωσης», ανέφερε.

ΚΙΝΔΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ;

Τα τέσσερα μολυσμένα ασιατικά λιοντάρια στο Night Safari εμφάνισαν σημάδια ήπιας ασθένειας, όπως βήχα, φτέρνισμα και λήθαργο. «Παραμένουν φωτεινά, σε εγρήγορση και τρώνε καλά», δήλωσε την Τρίτη η Δρ Sonja Luz, αντιπρόεδρος διατήρησης, έρευνας και κτηνιατρικής στο Mandai Wildlife Group.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι τα ζώα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια αφού μολυνθούν από τον κορωνοϊό, δήλωσε ο καθηγητής Wang Linfa από το Πρόγραμμα για τις Αναδυόμενες Λοιμώδεις Ασθένειες στην Ιατρική Σχολή Duke-NUS.

Πρόσθεσε ότι τα ζώα μπορεί να αρρωστήσουν, αλλά οι λοιμώξεις των ζώων δεν είναι πιο σοβαρές από τις λοιμώξεις των ανθρώπων γενικά.

Ο καθηγητής Fisher πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 ή θανάτους σε ζώα, «αν και σίγουρα μπορεί να είναι συμπτωματικές».

4 λιοντάρια στο Night Safari βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 μετά από έκθεση σε μολυσμένο προσωπικό

Το λιοντάρι στο ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης βρέθηκε θετικό στον COVID-19. πέντε λιοντάρια έχουν μολυνθεί τώρα

ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ;

Ο καθηγητής Wang είπε ότι η μετάδοση του κορωνοϊού από ζώο σε ζώο μεταξύ ειδών είναι δυνατή.

«Πιστεύεται ότι μπορεί να έπαιξε ρόλο στην προέλευση και την πρώιμη μετάδοση του ιού πριν φτάσει στον ανθρώπινο πληθυσμό», είπε.

Ο καθηγητής Fisher πρόσθεσε ότι τα είδη θηλαστικών «τείνουν να κολλάνε μεταξύ τους», επομένως η μετάδοση γίνεται κυρίως μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων με τα οποία βρίσκονται.

«Υπάρχουν σίγουρα πολλά κρούσματα θηλαστικών που έχουν αναφερθεί σε είδη, όπως βιζόν, γορίλες και τίγρεις», είπε. «Πολλοί ζωολογικοί κήποι σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει συστάδες».

Σημείωσε επίσης ότι έχουν υπάρξει αναφορές μετάδοσης από τον άνθρωπο στα βιζόν και πίσω στον άνθρωπο στην Ευρώπη , αλλά δεν είναι «οδηγός μετάδοσης καθώς είναι αρκετά σπάνιο».

Στα πάρκα άγριας ζωής στη Σιγκαπούρη, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι «πολύ χαμηλός», καθώς τα λιοντάρια είναι «εντελώς απομονωμένα» από άλλα είδη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Mandai Wildlife Group.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι άλλα γνωστά ευπαθή είδη παρακολουθούνται στενά, όλα αυτά επί του παρόντος είναι καλά και δεν χρειάζεται να απομονωθούν.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ;

Οι ιοί είναι γνωστό ότι αλλάζουν συνεχώς μέσω μετάλλαξης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Mandai Wildlife Group.

Ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί το COVID-19 είναι ένας «μεταλλαγμένος κορωνοϊός που έχει εξελιχθεί ώστε να μπορεί να μολύνει ανθρώπους και μια σειρά ειδών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτευόντων και των σαρκοφάγων».

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι τα πρωτεύοντα, ιδιαίτερα οι μεγάλοι πίθηκοι, είναι ευαίσθητα σε παρόμοιους ιούς και ασθένειες που επηρεάζουν τον άνθρωπο καθώς έχουν παρόμοια φυσιολογία.

«Τα ζώα είναι διαφορετικά και ορισμένα παρέχουν ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για μόλυνση, αναπαραγωγή και εξάπλωση - τα βιζόν, τα κουνάβια και οι γάτες (με την ευρεία έννοια) για παράδειγμα, είναι πιο ευαίσθητα από τα σκυλιά, τους χοίρους και τα βοοειδή», δήλωσε ο καθηγητής Fisher.

Τίγρεις, αρκούδες, κουνάβια κάνουν εμβόλιο για τον COVID-19 στον ζωολογικό κήπο του Όκλαντ

2 σπάνιες τίγρεις της Σουμάτρας που αναρρώνουν μετά τη σύλληψη του COVID-19

ΠΟΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΗΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΝ COVID-19;

Ο εκπρόσωπος του Mandai Wildlife Group δήλωσε ότι από την έναρξη της πανδημίας το 2020, έχει λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να μειώσει την πιθανότητα ασυμπτωματικών φροντιστών ζώων να μεταδώσουν ακούσια την ασθένεια σε ευπαθή είδη.

Αυτές είναι σύμφωνες με τις συστάσεις κορυφαίων επαγγελματικών ζωολογικών ενώσεων.

«Υπό το φως της πρόσφατης εξέλιξης, λαμβάνουμε μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση αυτών των πρωτοκόλλων χειρισμού, συμπεριλαμβανομένης της ρουτίνας ART (ταχεία δοκιμή αντιγόνου) για την ομάδα φροντίδας των ζώων», είπε ο εκπρόσωπος.

«Τα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν τον έλεγχο των εργαζομένων και τη διαχείριση της υγείας, τον περιορισμό της πρόσβασης στο σπίτι, το συχνό πλύσιμο των χεριών πριν και μετά την αλληλεπίδραση με οποιοδήποτε ζώο, τη χρήση μάσκας και γαντιών όταν εργάζεστε στενά με ένα ζώο και την ελαχιστοποίηση ή την αποφυγή της άμεσης επαφής εκτός εάν απαιτείται .»

Κανένα από τα ζώα του Mandai Wildlife Group δεν είναι εμβολιασμένο και δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια για να γίνει κάτι τέτοιο.

«Χρειάζεται περισσότερη κατανόηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού για τα πολλά είδη ζώων που φροντίζουμε και επικοινωνούμε με τους ομολόγους μας σε παγκόσμιους ζωολογικούς κήπους που έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν τους εμβολιασμούς για ορισμένα από τα ζώα υψηλού προφίλ τους», ο εκπρόσωπος είπε.

Πηγή: CNA/ga(mi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου