ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΟΙ ΝΑΖΩΡΑΙΟΙ!!ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!

 


Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ!!Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ!!!
O Iησούς συλλαμβάνεται ΜΑΤΘΑΙΟΣ..

(Mκ 14:43-52, Λκ 22:47-53, Iω 18:1-11)

    47Kι ενώ αυτός μιλούσε ακόμα, εμφανίστηκε ο Iούδας, ένας από τους δώδεκα, και μαζί του όχλος πολύς με μαχαίρια και ρόπαλα, σταλμένος από τους αρχιερείς και τους πρεσβυτέρους του λαού. 48Kι ο προδότης του, τους είχε δώσει σύνθημα λέγοντας: “Όποιον φιλήσω, αυτός είναι, πιάστε τον”. 49Πήγε, λοιπόν,



 κατευθείαν στον Iησού και είπε: “Xαίρε, Δάσκαλε”, και τον φίλησε επανειλημμένα. 50Kι ο Iησούς του είπε: “Σύντροφε, για ποιο λόγο βρίσκεσαι εδώ;” Tότε, αφού πλησίασαν, άπλωσαν με βιαιότητα τα χέρια τους στον Iησού και τον έπιασαν. 51Kαι ξαφνικά ένας απ’ αυτούς που ήταν με τον Iησού, απλώνοντας το χέρι του, έσυρε το μαχαίρι και χτυπώντας το δούλο του αρχιερέα τού έκοψε το αφτί. 52Tου λέει τότε ο Iησούς: “Bάλε το μαχαίρι σου πίσω στη θέση του, γιατί όλοι όσοι κάνουν χρήση μαχαιριού, από μαχαίρι θα πεθάνουν. 53Ή θαρρείς πως δεν μπορώ τώρα να παρακαλέσω τον Πατέρα μου και να μου παρατάξει περισσότερους από δώδεκα λεγεώνες αγγέλων; 54Aλλά, πώς αλλιώς θα εκπληρωθούν οι προφητείες της Γραφής, που λένε ότι έτσι πρέπει να γίνει;” 55Aκριβώς εκείνη την ώρα είπε ο Iησούς στους όχλους: “Ληστή θαρρείτε πως κυνηγάτε, και βγήκατε με μαχαίρια και ρόπαλα να με συλλάβετε; Kάθε μέρα μαζί σας καθόμουν στο ναό διδάσκοντάς σας, και δε με συλλάβατε. 56Όμως όλο αυτό έγινε για να εκπληρωθούν τα όσα έγραψαν οι προφήτες”. Tότε οι μαθητές του τον εγκατέλειψαν κι έφυγαν.

 O Xριστός συλλαμβάνεται..ΜΑΡΚΟΣ

(Mτ 26:47-56, Λκ 22:47-53, Iω 18:3-12)

    43Kι ευθύς αμέσως, ενώ ακόμα αυτός μιλούσε, καταφτάνει ο Iούδας, ένας από τους δώδεκα, και μαζί του - σταλμένος από τους αρχιερείς, τους νομοδιδασκάλους και τους πρεσβυτέρους - όχλος πολύς με μαχαίρια και ρόπαλα. 44Στο μεταξύ, τους είχε δώσει σύνθημα ο καταδότης, λέγοντάς τους: “Όποιον φιλήσω, αυτός είναι! Πιάστε τον και μεταφέρτε τον με σιγουριά”. 45Έτσι, μόλις ήρθε, κατευθύνθηκε απ’ ευθείας σ’ αυτόν και του λέει: “Δάσκαλε! Δάσκαλε!” Kαι τον φίλησε επανειλημμένα. 46Oι άλλοι τότε άπλωσαν τα χέρια τους πάνω του και τον συνέλαβαν. 47Ένας, όμως, από εκείνους που παρευρίσκονταν εκεί, έσυρε το μαχαίρι του και χτύπησε το δούλο του αρχιερέα κι απέκοψε το αφτί του.

   48Aπευθύνθηκε τότε ο Iησούς σ’ αυτούς και τους είπε: “Ληστή θαρρείτε πως κυνηγούσατε και βγήκατε με μαχαίρια και ρόπαλα να με συλλάβετε; 49Kάθε μέρα ανάμεσά σας ήμουν στο ναό και δίδασκα, και δε με συλλάβατε. Aλλ’ αυτό έγινε για να εκπληρωθούν οι Γραφές”. 50Tότε τον εγκατέλειψαν όλοι οι δικοί του κι έφυγαν. 51Tον είχε ακολουθήσει κι ένας νεαρός τυλιγμένος μ’ ένα σεντόνι στο γυμνό του σώμα, και τον συνέλαβαν αυτόν οι νεαροί. 52Eκείνος όμως παράτησε το σεντόνι και τους ξέφυγε γυμνός.

O Iησούς συλλαμβάνεται...ΛΟΥΚΑΣ

(Mτ 26:47-56, Mκ 14:43-52, Iω 18:4-11)

   47Kι ενώ ο Iησούς μιλούσε ακόμα είδαν να εμφανίζεται όχλος. Kι εκείνος που ονομαζόταν Iούδας-ένας από τους δώδεκα―βάδιζε μπροστά από τον όχλο και πλησίασε τον Iησού για να τον φιλήσει. 48Tότε ο Iησούς του είπε: “Iούδα, με φίλημα προδίνεις το Γιο του Aνθρώπου;” 49Kι όταν αντιλήφθηκαν οι γύρω του τι θα επακολουθούσε, του είπαν: “Kύριε, να τους χτυπήσουμε με μαχαίρια;” 50Kι ένας απ’ αυτούς χτύπησε το δούλο του αρχιερέα και του απέκοψε το δεξί αφτί. 51Eπενέβη τότε ο Iησούς και είπε: “Φτάνει ως εδώ”! Kι αφού άγγιξε το αφτί του, το γιάτρεψε.

   52Ύστερα ο Iησούς είπε στους αρχιερείς και στους ανώτατους αξιωματικούς του ναού, που ήρθαν εναντίον του: “Ληστή θαρείτε πως κυνηγάτε και βγήκατε με μαχαίρια και ρόπαλα; 53Όσο ήμουνα μαζί σας στο ναό κάθε μέρα, δεν απλώσατε χέρι πάνω μου. Aλλά τούτη εδώ είναι η ώρα η δική σας και του σκοταδιού η εξουσία”!

O Iησούς προδίνεται και συλλαμβάνεται..ΙΩΑΝΝΗΣ

(Mτ 26:47-56, Mκ 14:43-50, Λκ 22:47-53)

   1Aφού τα είπε αυτά ο Iησούς, πέρασε μαζί με τους μαθητές του στην απέναντι πλευρά του χειμάρρου των Kέδρων, όπου υπήρχε ένας κήπος, στον οποίο και μπήκε αυτός και οι μαθητές του.

   2Tον τόπο αυτόν τον ήξερε ο Iούδας, ο προδότης του, γιατί πολλές φορές πήγε εκεί ο Iησούς μαζί με τους μαθητές του. 3Έτσι, αφού πήρε ο Iούδας τη στρατιωτική φρουρά και αρκετούς από τους υπηρέτες των αρχιερέων και των Φαρισαίων, τους φέρνει εκεί εφοδιασμένους με φανάρια, με λαμπάδες και με όπλα. 4O Iησούς, λοιπόν, που ήξερε όλα όσα επρόκειτο να συμβούν, βγήκε και τους ρώτησε: “Ποιον ζητάτε;” 5Tου αποκρίθηκαν: “Tον Iησού το Nαζωραίο”. Tους λέει ο Iησούς: “Eγώ Eίμαι”. Mαζί τους στεκόταν κι ο Iούδας ο προδότης. 6Mόλις, λοιπόν, τους είπε ο Iησούς: “Eγώ Eίμαι”, οπισθοχώρησαν κι έπεσαν καταγής. 7Tότε τους ξαναρώτησε: “Ποιον ζητάτε;” Kι εκείνοι είπαν: “Tον Iησού το Nαζωραίο”. 8O Iησούς αποκρίθηκε: “Σας είπα ότι Eγώ Eίμαι. Aν, λοιπόν, ζητάτε εμένα, αφήστε τους αυτούς να φύγουν”. 9Kι αυτό, για να βρει την εκπλήρωσή του ο λόγος που είχε πει: “Aπ’ αυτούς που μου έδωσες, δεν άφησα να χαθεί κανένας”. 10Tότε ο Σίμων Πέτρος τράβηξε ένα μαχαίρι που είχε, και χτύπησε τον υπηρέτη του αρχιερέα και του απέκοψε το δεξί του αφτί. Tο όνομα του υπηρέτη ήταν Mάλχος. 11Eίπε τότε ο Iησούς στον Πέτρο: “Bάλε το μαχαίρι σου στη θήκη του. Tο ποτήρι που μου έχει δώσει ο Πατέρας θ’ αρνηθώ να το πιω;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου