ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 21 ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ

alt
Το μεγάλο παραμύθι είναι ότι οι ήρωες του 21 πολέμησαν υπέρ πίστεως και πατρίδας!!Οι Ήρωες του 21 πολέμησαν μόνο για την πατρίδα ,οι Οθωμανοί δεν πείραξαν την Θρησκεία των Ρωμιών αν ήθελαν κάτι τέτοιο θα το είχαν κάνει πολύ εύκολα και τώρα θα ήταν οι Ρωμιοι Μουσουλμάνοι!!Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Οθωμανοί δεν γκρέμισαν ούτε μια Εβραιοχριστιανική εκκλησία!!Και πως να την γκρεμίσουν όταν ο Μωάμεθ λέει μέσα στο Κοράνι τα εξής:  «Τό παρόν γράμμα, επειδή ό θεός εστί μέ­γας και κυβερνήτης, ύστερον άφού ήλθον πά­ντες οι προφήται,


δια νά μή μείνη μαρτυρία αδικίας προς τον θεόν, δια τά προς ανθρώ­πους διδόμενα χαρίσματα έγραψεν ό Μωά­μεθ, ό υιός τού Άμπτουλάχ και απόστολος τοϋ θεού, ό θεωρός και επιμελητής τοϋ παντός κό­σμου προς όλους τοϋ έθνους του και τής θρη­σκείας του, ώς στερεόν και βέβαιον τάξιμον και ϋπόαχεσιν, διά τήν φυλήν τών Γ ιουνάν (Ελλήνων) και διά τήν γενεάν τών Ναζωραίων (χριστιανών) όπου και αν εύρίσκωνται, σιμά ή μακράν, ευγενείς νά ήναι ή δυσγενείς, ένδο­ξοι ή και άδοξοι λέγον ούτω.
»Α') "Οποιος άπό τό έθνος μου θέλει χαλά­σει τήν υπόσχεσιν και τον όρκον όπου είναι εις τήν παρούσαν συμφωνίαν, φθείρει τήν υπόσχεσιν τοϋ θεοϋ, και αρνείται τον όρκο του, και έναντι είτα εις τό πρόσταγμα του, αντι­στέκεται τής πίστεως του (μή γένοιτο θεέ) γί­νεται άξιος τοϋ αναθέματος, ή Βασιλεύς νά ήναι ό τοιούτος ή και πτωχός, και απλώς ειπείν όστις και αν ήναι.
»Β') Λοιπόν οπόταν τινάς άπό τους μονα­χούς περιηγητάς θέλει κατοίκηση εις κανένα όρος, ή κορυφήν, ή σπήλαιον, ή χωρίον και τό­πον οίκούμενον, ή περιγιάλι ή αμμουδιά ή εις μονοστήριον, ή έκκλησίαν και οίκον εύκτήριον, έγώ είμαι έν μέσω αυτών προστάτης και φύλαξ αύτονών και όλων τών πραγμάτων τους μέ τήν ιδίαν μου ψυχήν και μέ τήν βοήθειαν και προστασίαν μου, και μέ όλον μου τό έθνος-διατί αύτοι είναι μέρος μου και τιμή μου.
»Γ) "Ετι προστάζω και εμποδίζω τούς έμίνηδες νά μή γυρεύουσιν όπ' αυτούς χαράτσι, ή άλλα νέα δοσίματα ότι εις αυτούς βία και δυ­ναστεία δέν γίνεται.
»Δ') Τούς κριτάς τους, και ηγουμένους τους νά μήν τούς άλλάσση τινάς, άλλά νά μένουσι άμετάτρεπτοι.   »Ε') Τούς περιηγητάς τους νά μήν τούς έμποδίζη τινάς άπό τήν περιήγησίν τους.
»ΣΤ') Άπό τά υπάρχοντα τών εκκλησιών τους κανένα νά μήν ήμπορή νά έξοδιασθή εις κτί-σιμον Μετζιτίου, ή άλλου τινός τόπου Μου­σουλμανικού.
»Ζ') "Οποιος θέλει κάμη κανένα από ταύτα, όπου όπηγόρευσα, άς ήξεύρη βέβαια πώς έλυ­σε τον όρισμόν τοϋ θεοϋ και έναντιώθη τοϋ Αποστόλου του.
»Η') "Ετι νά μή πληρώνουσι χαράτσι ο'ι Κριταί τους, και ηγούμενοι τους, και δούλοι τους, και μαθηταί τους, και άλλοι πώς υποτακτικοί ούτε νά πειράζωνται, ότι έγώ είμαι προστάτης αυτών όπου και αν εύρίσκωνται εις τήν γήν ή εις τήν θάλασσαν, εις Άνατολήν και Δύσιν, εις "Αρκτον και Μεσημβρίαν επειδή αυτοί και πά­ντα τά περί αυτούς είναι χρέος μου, και όρκος και παρακαταθήκη μου.
»Θ') Και άπό εκείνους όπού έν ησυχία όσκητεύουσιν εις τά όρη, νά μή πέρνουσι χαράτσι, ούτε δέκατον διά τά εισοδήματα τους- ούτε τινάς
μουσουλμάνος νά γίνεται σύντροφος μετ' αύτούς, επειδή και αύτοί άλλοι δέν εργά­ζονται μόνον τά προς τροφήν.   »Ι΄) "Οταν φθόση έν εύθηνία ό καιρός τοϋ καρπού, νά τούς δίδουσιν εις κάθε έρπέτι ένα καυχι.
»ΙΑ') Ούτε εις τον καιρόν του πολέμου νά τους εύγάζουσι διά νά ευγουν ες τον πόλεμον, οϋτε νά τούς ζητοΟσι χαράτσι.
»ΙΒ') "Ετι άπό τους χριστιανούς ο'ι εντόπιοι και πλούσιοι όπου με πλούτο πραγματεύονται και είναι άξιοι διά χαράτσι νά μην πληρόνουσι άλλο παρά δώδεκα δραχμάς.
»ΙΓ) "Εξω άπό τό κεφαλοχάρατζον, άλλο νά μή τούς ζητούσι, κατά τό πρόσταγμα τού Θεού όπού λέγει. Μή ένοχλήται τούς σεβόμενους τά έκ τοϋ Θεού πεμφθέντα βιβλία, άλλά κατά τον άγαθώτερον τοϋ άγαθωτέρου τρόπον νά τούς άγαθοποιήσετε και μάλιστα με τούτους συναναστράφητε' και εκείνουςόπού τούς πειράζουσι (όποιοι και άν ήναι) νά τους έμποδίζητε.
»ΙΔ') Μία γυναίκα χριστιανή έάν ύπανδρευθή μέ έναν μουσουλμάνο νά κάνη τό θέ­λημα της γυναικός εκείνης και νά μή τήν έμποδίζη άπό τήν έκκλησίαν,και προσευχή της και ταίς συνήθειες της πίστεως της.
»ΙΕ') Τινάς νά μή τούς έμποδίζη εις τό νά άνακαινίζουσι τάς εκκλησίας τους.
»ΙΣΤ') Όστις θέλει κάμη τι παρά ταύτην τήν ύπόσχεσιν, ή νά πιστεύση τό εναντίον γίνεται βέβαια αποστάτης τοϋ Θεού, και τού Θεϊκοϋ Αποστόλου: Ότι τούτο είναι μία βοήθεια εις αυτούς κατά τάς υποσχέσεις τους.
»ΙΖ') Και εις αυτούς απάνω νά μήν σηκώνη τινάς άρματα, μάλιστα οι μουσουλμάνοι δι' αυτούς νά πολεμούσι.
»ΙΗ') Και διά τοϋτο προστάζω ούδεις άπό τό έθνος μου νά άποκοτήση νά κάμη τό εναντίον ταύτης της υποσχέσεως έως νά άφανισθη ό Κόσμος.   Μάρτυρες
Πώς παρουσιάζεται η Eλληνική Eπανάσταση του 1821 στα τουρκικά σχολικά βιβλία Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και δείχνει τον τρόπο που διδάσκονται οι Τούρκοι την Ιστορία. Η πηγή του κειμένου είναι το πολιτιστικό περιοδικό «24 Γράμματα» Η Ελληνική Επανάσταση και η ίδρυση του ελληνικού κράτους (1820-1829), κατά το τουρκικό εγχειρίδιο Οι Έλληνες, οι οποίοι είχαν περισσότερα προνόμια απ' όλους τους χριστιανικούς λαούς που τελούσαν υπό οθωμανική κυριαρχία, ζούσαν κυρίως στην Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου, στη Δυτική Μικρασία και στα παράλια της Προποντίδας και του Εύξεινου Πόντου, όπου ήταν εγκαταστημένοι σε πόλεις και κωμοπόλεις και ασχολούνταν με τις τέχνες και το εμπόριο και ιδιαίτερα με τη ναυτιλία. Οι Έλληνες είχαν υποταχτεί οριστικά στο οθωμανικό κράτος επί Μωάμεθ του Πορθητή. Είχαν παραχωρηθεί τότε και σ' αυτούς, όπως και στους άλλους χριστιανούς, ελευθερίες ως προς τα θέματα θρησκείας και γλώσσας. Στην Πελοπόννησο μάλιστα και στα νησιά του Αιγαίου οι Έλληνες ζούσαν σχεδόν αυτόνομοι. Οι Οθωμανοί θεωρούσαν ανώτερους τους Έλληνες από τους άλλους χριστιανούς και τους διόριζαν σε ορισμένες θέσεις και ιδιαίτερα σε θέσεις διερμηνέων. Ορισμένοι μάλιστα Έλληνες άρχοντες από το Φανάρι της Κωνσταντινουπόλεως προωθούνταν σε θέσεις ηγεμόνων της Βλαχίας και της Μολδαβίας. Σε σχέση με τους άλλους χριστιανικούς λαούς οι Έλληνες ήταν πιο εύποροι και πιο φωτισμένοι. Οι σχέσεις που είχαν αναπτύξει με τη Ρωσία κατά τον 18ο αιώνα συντέλεσαν στη διάδοση εθνικοαπελευθερωτικών ιδεών μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα οι Ρώσοι ήδη από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου ξεσήκωναν τους Έλληνες σε κάθε ευκαιρία εναντίον του οθωμανικού κράτους. Όταν στη διάρκεια της εκστρατείας του 1768 ο ρωσικός στόλος είχε καταπλεύσει στην Πελοπόννησο, οι Έλληνες είχαν επαναστατήσει, αλλά η επανάσταση είχε κατασταλεί αμέσως. Στα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης τα ελληνικά πλοία υπό τουρκική σημαία κυκλοφορούσαν ελεύθερα παντού και μονοπώλησαν το εμπόριο της Μεσογείου. Έτσι πλούτισαν πολλοί Έλληνες που ζούσαν σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (όπως η Μασσαλία, η Τεργέστη, η Οδησσός) και ίδρυσαν στην Ελλάδα πολλά σχολεία και διέδωσαν σ' όλους τους Έλληνες τις ιδέες της εθνικής ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Τις ιδέες τις ενίσχυσε η Γαλλική Επανάσταση. Τέλος οι Έλληνες ίδρυσαν μια μυστική οργάνωση που στόχευε στην απόκτηση της ανεξαρτησίας τους και ονομαζόταν Εθνική Εταιρεία. ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΤΟ 1821 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ!!
ΠΙΣΤΗ.jpg ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ!!ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 21 ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΒΙΑΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ!! 
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΖΑΜΙ!!ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ!!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ??ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ??ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ??ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ??ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ??ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!ΔΥΟ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!
ΚΚΚ.png ΕΠΙΜΕΝΩ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΤΕ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ??? 
Τι έχετε να πείτε ιουδαιοχριστιανοί  τώρα μήπως είναι ψέματα??Το ιερατείο ήταν στο πλευρό των Τούρκων και ενάντια στην Ελληνική επανάσταση του 1821  εκτελώντας την διαταγή του αφέντη τους  ΙΗΣΟΥ!!!Γιατί οι Οθωμανοί κατακτητές δεν άλλαξαν βίαια την θρησκεία των Χριστιανών όπως έκαναν αυτοί με την Πατρώα Θρησκεία των Ελλήνων??Γιατί άφησαν ελεύθερους τους χριστιανούς να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα??Αντίθετα συνεργάστηκαν στενά μαζί τους και μην ξεχνάμε ότι το Άθλιο Όρος έγινε ο προμαχώνας του Οθωμανού κατακτητή!!Κατά τον ανθέλληνα Κοσμά ο Ναζωραίος μας έστειλε τους Οθωμανούς για να μας τιμωρήσει!!Γιατί τι έκαναν οι Έλληνες  της τότε εποχής??Μήπως ήθελαν επιστροφή στον Ελληνικό πολιτισμό και στην Πατρώα Θρησκεία??ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ?? 
O Agios Kosmas Didason
 ΔΙΔΑΧΗ Γ'; --------
Η δουλεία του Γένους
Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν· και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε δια ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον· διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις!!!ΤΙ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ???ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ???ΤΕΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΦΕΡΕ  ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ......"ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ!!ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!  

5 σχόλια:

  1. https://www.pare-dose.net/2690
    https://www.pare-dose.net/2686
    https://www.pare-dose.net/2077
    https://www.pare-dose.net/2832

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5a/1st_greek_constitution.jpg

    https://www.pronews.gr/istoria/167138_logia-iroon-tis-epanastasis-toy-1821

    Ο Καραϊσκάκης αφιέρωσε τα αστέρια απο την στολή του στην εικόνα της Παναγίας και χρύσωσε την εικόνα της, αλλά δεν πολέμησε για τη θρησκεία!!!

    Μαθήματα Ιστορίας απο Τουρκικό βιβλίο. Τι να πει κανείς μετά.

    http://www.pontos-news.gr/article/128698/i-paraharaxi-tis-istorias-sta-toyrkika-sholika-vivlia
    http://eranistis.net/wordpress/2013/03/23/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF/

    Αμόρφωτος, αγράμματος, πλαστογράφος και ψυχασθενής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος...Ο Μπιθëγουρας δεν ηξερε Ελληνικα...που του πηγε στο μυαλο να κανει Ελληνικη αντι Αρβανιτικη επανασταση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δεν ήξερε; Καλά, άντε γεία

      Διαγραφή
    2. Αναφέρεται η ύπαρξη μιας αδελφής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη η οποία είχε απαχθεί σε νηπιακή ηλικία από Τούρκους. Όταν ο Θ. Κολοκοτρώνης πήγε στην Αλβανία ως απεσταλμένος των Γάλλων τη συνάντησε εκεί όπου ζούσε ως σύζυγος ενός ιμάμη. Η ίδια και ο σύζυγός της γνώριζαν την καταγωγή της. Τα αδέρφια αγκαλιάστηκαν με δάκρυα αλλά δεν μπόρεσαν να συνομιλήσουν γιατί η γυναίκα δεν μιλούσε τα ελληνικά ενώ ο Θ. Κολοκοτρώνης δεν μιλούσε τα αλβανικά. Απο που και ως που έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν ομιλούσε την Ελληνικήν;; Και μόνο αυτήν ..ως 'Ελλην.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή