ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η διείσδυση της Μασονίας στην Ορθοδοξία.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzcYC4v6xG0SrpiDTK1WMuK7ucJDv6LkRMFjhoHkgb542NUJr01Z9nmVIP3UaolZ7lo00ZIf7EcBK_zZns0-Z4nx_As-yC5WjiCD12m3CtEJYsRtrLFHi6HUb2mCSf9D1QufTSZfNbTw/s1600/images.jpg

1. Ο πρώτος γνωστός μασόνος Πατριάρχης, ήταν ο Ιωακείμ Γ΄. Μετά ακολούθησαν στην Κωνσταντινούπολη ο Μελέτιος Μεταξάκης, ο Κωνσταντίνος ΣΤ΄, Βασίλειος Γ΄, ο Αθηναγόρας. Άλλοι επίσκοποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου μασόνοι ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος Κουκούζης, ο Σμύρνης Χρυσόστομος Καλαφάτης, ο Αυστρίας Χρυσόστομος Τσίτερ.
Από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας μασόνοι ήταν οι Πατριάρχες Θεόφιλος και Φώτιος.
Από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μασόνος ήταν ο Πατριάρχης Βενέδικτος.....
Από την Εκκλησία της Ελλάδος μασόνοι υπήρξαν οι Αρχιεπίσκοποι Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, Χρύσανθος Φιλιππίδης (ο από Τραπεζούντας), Δαμασκηνός Παπανδρέου και Χρυσόστομος Χατζησταύρου. Επίσης οι επίσκοποι: Μυτιλήνης (πρώην Δυρραχίου) Ιάκωβος, Σάμου Ειρηναίος, Κεφαλληνίας Γεράσιμος Δώριζας, Καστορίας Ιωακείμ Λεπτίδης, Παροναξίας Χερουβείμ Άννινος, Φλωρίνης Βασίλειος Παπαδόπουλος, Θηβών Συνέσιος, Φθιώτιδος Αμβρόσιος, Θεσσαλονίκης Γεννάδιος, Κερκύρας Αλέξανδρος, Σύρου Φιλάρετος κ. ά.[14]
Ο Χρήστος Μανέας, «Μεγάλος Διδάσκαλος» της μασονικής στοάς Αθηνών, πολλές φορές κατά τα έτη 1993, 1994 και 1995 κατήγγειλε την ύπαρξη μασόνων Ιεραρχών[15], χωρίς ποτέ να οδηγηθεί στα δικαστήρια με την κατηγορία της συκοφαντίας.
2. Η διάβρωση των Πατριαρχείων από τη μασονία αποδεικνύεται και από τις χρηματοδοτήσεις, που στέλνονται σ’ αυτά από τους μασόνους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε μασονικό περιοδικό η Μασονία χρηματοδοτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο[16].
Επίσης στην εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος δημοσιεύθηκε και η χρηματοδότηση από τη μασονία, εκτός του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας[17], όπως προκύπτει από τον απολογισμό της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος για την περίοδο 1987 –1988.


3. Τέλος, ο εξωραϊσμός της Μασονίας, που επιχειρούν επίλεκτα στελέχη του Πατριαρχείου, μετά τον αφορισμό της το 1815 από τον εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό, ως και την καταδίκη της το 1932 από την Εκκλησία της Ελλάδος, είναι ενδεικτικό πόσο έχει ήδη διεισδύσει στα Πατριαρχεία.

Στα πλαίσια αυτά ο γνωστός «οικουμενιστής» Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων Αθηναγόρας Κοκκινάκης σε δηλώσεις του υποστήριξε:
« Ύστερα, λοιπόν, από τόσων αιώνων διαμάχη η Δυτική Εκκλησία
ηύρε την αλήθεια, οι υπερφρονούντες όμως παρ’ ημίν και μετ’ αυτών θρησκέμποροι τινές, ήρχισαν πόλεμον εναντίον χιλιάδων καλών Ορθοδόξων Χριστιανών εν Ελλάδι και απανταχού, επειδή ανήκουν εις την Οργάνωσιν των Μασόνων
Τι κακό έκαμαν εις την Ελλάδα οι Μασόνοι;…».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του αυτές ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων
Αθηναγόρας λέγει:

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αείμνηστος Αθηναγόρας ερωτηθείς υπ’ εμού εάν είναι μασόνος, εδήλωσε κατηγορηματικότατα, ότι δεν είναι μασόνος[18]. Αλλ’ οι θρησκέμποροι και οι ιεροκάπηλοι δεν εδίστασαν να κοινολογήσουν τον Πατριάρχην της Ορθοδοξίας και να θεωρήσουν αυτόν ως αποστάτην και αιρετικόν. Ας μάθουν, όθεν την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώση αυτούς»[19] !


Aπο το Νέα εποχή του κ. ΑΘ. ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου