ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ορθοδοξία εναντίον Μακεδονίας- χριστιανικές ύβρεις κατά Μ.Αλεξάνδρου και άλλων βασιλέων


Υπάρχει από την αρχαιότητα χριστιανικό μίσος κατά των Μακεδόνων, το οποίο εκφράζεται επίσημα σήμερα από την Εκκλησία της Ελλάδος. Τα ιερά βιβλία της Ορθοδοξίας περιέχουν σκληρότατες ύβρεις κατά του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλων επιφανών Μακεδόνων, οι οποίες διαβάζονται και σήμερα στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ελλάδας.

Δειγματοληπτική επιλογή ύβρεων
«Ὁ τράγος των Αιγων βασιλεὺς Ελλήνων» (Δανιήλ, η΄ 21). [Αναφέρεται στον Μεγα Αλέξανδρο.]
• «Και εγένετο μετα το πατάξαι Αλέξανδρον τον Φιλίππου τον Μακεδόνα, ός εξήλθεν εκ της γης Χεττειίμ, και επάταξε τον Δαρείον βασιλέα Περσών και Μήδων, και εβασίλευσεν αν τ’ αυτού πρότερος επί την Ελλάδα […] και εβασίλευσεν Αλέξανδρος έτη δώδεκα και απέθανεν. Και επεκράτησαν οι παίδες αυτου ἕκαστος εν τῷ τόπῳ αυτου. Και επέθεντο πάντες διαδήμα τα μετά το αποθανείν αυτον και οι υιοί αυτών οπίσω αυτων έτη πολλά και επλήθυναν κακά εν τῇ γῇ και εξήλθεν εξ αυτών ρίζα αμαρτωλός Αντίοχος Επιφανής, υιός Αντιόχου βασιλέως.» («Μακκαβαίων Α΄», α΄ 1-10.)
• «Ἦν δ’ ούτως ακμή τις Ελληνισμου και πρόβασις αλλοφυλισμού διά την του ασεβούς και ουκ αρχιερέως Ιάσονος υπερβάλλουσαν αναγνεί αν [...] ο δέ τρισαλιτήριος Νικάτωρ (σ.σ. Ἕλληνας στρατηγός του Αντιόχου Δ΄ του Επιφανους), ο τους χιλίους εμπόρους επί την πράσιν (δουλεμπόριο) των Ιουδαίων αγαγών, ταπεινωθείς υπό των κατ’ αυτόν νομιζομενων ελαχίστων εἶναι, τῇ του Κυρίου βοηθείᾳ την δοξικήν αποθέμενος εσθητα, διά της μεσογείου, δραπέτου τρόπον, έρημον εαυτον ποιήσας, ἦκεν εις Αντιόχειαν υπεράγαν δύση με ρήσας επί τῇ του στρατου διαφθορᾷ […] Ὁ μεν οὖν ανδροφόνος και βλάσφημος τα χείριστα παθών ως ετέρους διέθηκεν επί ξένης εν τοίς ὄρεσιν, οικτίστῳ μόρῳ κατέστρεψε τον βίον.» («Μακκαβαίων Β΄», η΄ 34 – θ΄ 28.)

‣ Οι επίσημες σημερινές χριστιανικές ύβρεις κατά του Μ. Αλεξάνδρου και των άλλων βασιλέων Αφιερώνεται στον παναγιώτατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ἄνθιμο.
• «Ὦ πικράς της τότε ημέρας και ου πικράς, ότε ο πικρός Ελλήνων τύραννος (σ.σ. Αντίοχος Δ΄ ο Επιφανής) πυρ φλέξας λέβησιν ὠμοίς και ζέουσι θυμοίς αγαγών επί τον καταπέλτην και πάσας τας βασάνους αυτου τους επτα παίδας της Αβρααμίτιδος και τας των ομμάτων κόρας επύρωσε και γλώσσας εξέτεμε και βασάνοις ποικίλαις απέκτεινεν. Ὑπέρ ὧν η θεία δίκη μετήλθε και μετελεύσεται τον αλάστορα τύραννον. Οι δέ Αβρααμιαίοι παίδες συν τῇ αθλοφόρῳ μητρί χορόν συναγελάζονται ψυχάς αγνάς και αθανάτους απειληφότες παρά του Θεού, ᾧ η δόξα εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.» («Μακκαβαίων Δ΄», ιη΄ 20-24.)

[Παρέκβαση: Οι πέντε αδελφοί Μακκαβαίοι εορτάζονται ως άγιοι από την Εκκλησία της Ελλάδος την 1η Αυγούστου. Το επίσημο ὄργανο εκκλησιαστικών οργανώσεων «Ορθόδοξος Τύπος» (25η Ιανουαρίου 2002) σε άρθρο του θεολόγου Μιχαήλ Ε. Μιχαηλίδη με τίτλο «Το άγος των Ελλήνων – Αντιβλασφημικός Συναγερμός» αναφέρει: «Στα χρόνια εκείνα τα ηρωικά των Μακκαβαίων, ποὺ κυβερνουσε την Παλαιστίνη ο Αντίοχος ο Δ΄ ο Επιφανής –αλλά στην πραγματικότητα ασεβής και αδίστακτος–, στρατιώτες δικοί του εἶχαν καταλάβει κάποιο φρούριο και αγέρωχοι το θεωρουσαν απόρθητο. Μεσα λοιπόν στην αλαζονεία τους βλασφημούσαν τον Θεό και τους πολιορκητές του Ιούδα του Μακκαβαίου με λόγους αθέμιτους και υβριστικούς. Τα παλικάρια όμως του Ιούδα άλλους έσφαξαν και άλλους “πυράς ανάψαντες ζώντας τους βλασφήμους κατέκαιον”».]
• «(Ὁ Αριστοτέλης ἦταν) κόλαξ του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
• «(Ὁ Μεγας Αλέξανδρος ἦταν) μειράκιον μανιακόν». [Από το βιβλίο «Πρός Ἕλληνας» (παρ. 2) του χριστιανου απολογητη Τατιανου (β΄ αι. μ.Χ).]

Ύβρεις του Ἁγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου:
• «Πρός την Ελληνικήν μετετάξω πολιτείαν επί Αντιόχου του ασεβούς.» (Ιn epistulam ad Romanos, homiliae 1-32, vol. 60, pg 585, ln 3.)
• «Προφητεύει δέ και περί του Χριστου, και περί Αντιόχου του ασεβους.» (Synopsis scripturae sacrae, vol. 56, pg 383, ln 23.)
Ὁ Ὠριγένης παρουσιάζει τον Μεγα Αλέξανδρο νά προσκυνάῃ –δήθεν– τον αρχιραββίνο των Εβραίων: «Τον Ιουδαίων αρχιερέα ενδύντα την ιερατικήν στολήν προσκεκυνηςθαι υπό του Αλεξάνδρου». («Κατα Κέλσου», βιβλ. 5, τμ. 50, γρ. 15.)

Πηγή: Δαυλός

ΤΟ ΑΝΕΧΕΣΤΕ?ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ?

5 σχόλια:

  1. Μην γραφεις οτι θελεις δεν ειναι υβρεις ειναι συμβολισμος

    Δανιηλ η 20
    Το κριαρι που ειναι με τα δυο κερατα ειναι οι βασιλιαδες των Μηδων και των Περσων
    Δανιηλ η 21
    ο τραγος ειναι το βασιλειο των Ελληνων,και το κερατο το μεγαλο αναμεσα στα ματια του, αυτος ειναι ο πρωτος βασιλιας(Αλεξανδρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μισος των εβρ@ιοχριστιανων ειναι γνωστο απο την αρχαιοτητα. Δεν μπορουμε ομως σημερα εμεις οι Ελληνες να αφηνουμε τα κατακαθια του ιουδ@ιοχριστι@νοβοθρου να υβριζουν τους προγονους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καταραμένος βασιλιάς για τους χριστιανούς είναι ο Μ.Αλέξανδρος και το δηλητηρίασαν οι Χαλδαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης, λύσσαξαν όλα τα μοναστήρια στα Κερδύλια όρη όταν οι ομογενείς απο Αμερική μάζεψαν 19.000.000$ για να κάνουν την προτομή του Μ.Αλεξάνδρου εκεί και τελικά νίκησαν! Υποκριτές, όλοι μαζί Βορθολομαίοι είναι.. https://www.youtube.com/watch?v=5XRZKoxK8AU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανθελληνικη χριστιανικη μποχα και δυσωδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή