ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα 22 Δεκεμβρίου ο φωτοδότης και ζωοδότης ήλιος πάει στο σταυρό του νότου!25 Δεκεμβρίου έχουμε την αναγέννηση ηλίου.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ
• Αλλάζει στις 25/12. Είναι φυσικό φαινόμενο. Από το εαρινό ηλιοστάσιο στο χειμερινό, οι μέρες γίνονται μικρότερες και πιο κρύες. Κοιτώντας από το βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος φαίνεται να κινείται προς τον Νότο, να μικραίνει και να γίνεται τελικά ανεπαρκής. Οι μικρές ημέρες και η εξάλειψη της σοδειάς, όπως πλησιάζουμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο, συμβόλιζε για τον αρχαίο κόσμο, την πορεία προς τον θάνατο και τη φυσική φθορά. Ήταν ο θάνατος του Ήλιου. Στις 22/12 ο αφανισμός του ήλιου ήταν πια ολοφάνερος. Κινούμενος προς τον Νότο για 6 μήνες, ο Ήλιος φθάνει στο χαμηλότερο σημείο του ορίζοντα 22/12 και τότε συμβαίνει κάτι παράξενο: Σταματά να κινείται νότια και μένει σχεδόν σταθερός για 3 ημέρες (22-23-24/12). Τις 3 αυτές ημέρες ο Ήλιος μένει στην κλίμακα του ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ή αλλιώς στον αστερισμό του Σταυρού, ο οποίος εμφανίζεται ακριβώς πάνω από τον Ήλιο. Παράλληλα η ευθυγράμμιση του Σείριου με τα 3 λαμπρότερα αστέρια του Ωρίωνα δείχνουν την Ανατολή του Ήλιου. Από τις 25/12 ο Ήλιος μετακινείται κατά 1ο προς τον Βορρά πλέον, προμηνύοντας μεγαλύτερες ημέρες, ζεστασιά και την άνοιξη, ξεκινώντας την αντίστροφη πορεία του.
• Ο Υιός (ο Ήλιος) δηλαδή, πέθανε στον Σταυρό (στον αστερισμό του Σταυρού του Νότου), έμεινε νεκρός (στάσιμος) για 3 ημέρες μέχρι να αναστηθεί (και να σημάνει την αναγέννηση της φύσης και της ζωής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου