ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ!!!

Χωρίς τον Ανθιμο η ορκωμοσία Μπουτάρη
Χωρίς τον Ανθιμο η ορκωμοσία Μπουτάρη
Πολιτικό όρκο θα δώσει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης

ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΙΑΜΗ
Χαμογελαστοί και με διάθεση να αφήσουν στο παρελθόν το περιστατικό στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου και τις βαριές κουβέντες που αντάλλαξαν, εμφανίστηκαν χθες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος και ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Στην πολυαναμενόμενη συνάντησή τους, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, οι δύο άνδρες έδειξαν ότι «έλυσαν» την παρεξήγηση που τους χώριζε από την προεκλογική περίοδο, ενώ, παράλληλα, συζήτησαν και θέμα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής.

«Ελιωσαν οι πάγοι», ήταν το πρώτο σχόλιο που έγινε και από τους δύο, στις δηλώσεις που ακολούθησαν με τον μητροπολίτη Ανθιμο, ο οποίος δεν θα παραστεί στη σημερινή ορκωμοσία του δημάρχου. Ωστόσο, δήλωσε ότι θα πάει στην κοπή της πίτας στο δημαρχιακό μέγαρο. «Ας τα αφήσουμε αυτά, δεν τα συζητήσαμε καθόλου. Δεν μας διαιρεί τίποτα», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για τις πρόσφατες συγκρούσεις, ενώ δώρισε στο νέο δήμαρχο μια Καινή Διαθήκη και ένα βιβλίο με τα Δίπτυχα της Εκκλησίας.
Δώρο μια εικόνα Ερωτηθείς ο κ. Μπουτάρης αν μετανιώνει για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Μητροπολίτη (τον είχε αποκαλέσει Μουτζαχεντίν) απάντησε: «Ούτε μετανιώνω, ούτε ξεμετανιώνω», ενώ δεσμεύτηκε με την πρώτη ευκαιρία να στείλει στον κ. Ανθιμο, ως δώρο, μια εικόνα της Αμπέλου του Χριστού.
Νωρίτερα ο Γιάννης Μπουτάρης είχε επισημάνει ότι «ως καλός γείτονας ήρθα να πω μια καλημέρα», ενώ ερωτηθείς για το αντικείμενο της συνάντησης, ανέφερε πως «η ατζέντα μας είναι ανοιχτή, έχουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».
Στη διάρκεια της συνάντησης, εξάλλου, οι κ. Μπουτάρης και Ανθιμος εξέτασαν τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ δήμου και Μητρόπολης. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι καταργούνται οι δωροεπιταγές που δίνονταν από το δήμο τόσο κάθε Χριστούγεννα, όσο και το Πάσχα και τα χρήματα αυτά θα δίνονται στην εκκλησία και σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Οσον αφορά, τέλος, στο θέμα της σημερινής ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο τελετουργικό πρόκειται να παραστεί ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, καθώς κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους θέλουν να δώσουν θρησκευτικό όρκο.
Ο Γιάννης Μπουτάρης αντίθετα, αναφέρθηκε σε σχετική εγκύκλιο που υπάρχει και ο όρκος που θα δώσει θα είναι πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου