ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΡΑΜΥΘΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΦΑΤΝΗ!!!ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ!!

 



ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ  ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ!!
Ο Λουκάς αναφέρει ένα ψευδές κίνητρο για το ταξίδι στη Βηθλεέμ. Δεν θα υπήρχε τέτοιο ταξίδι αν ο Ιωσήφ δεν είχε ιδιοκτησία στη Βηθλεέμ. Αν δεν είχε ακίνητη περιουσία, ως κάτοικος της Γαλιλαίας υπό τον τετράρχη Ηρώδη Αντύπα, δεν θα είχε επηρεαστεί από την εντολή του Σύρου κυβερνήτη Κουιρίνιου. Ο Ιωσήφ δεν είχε ιδιοκτησία στη Βηθλεέμ. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ένας ευκατάστατος άνθρωπος και θα μπορούσε να είχε φροντίσει να γεννηθεί το παιδί στο σπίτι ενός ενοικιαστή αγρότη ή διαχειριστή αντί σε μια φάτνη.

Η παρουσία της Μαίρης σε εκκαθαριστικό φόρου δεν ήταν καθόλου απαραίτητη, αφού μόνο οι οικογενειάρχες ήταν υποχρεωμένοι να εγγραφούν. Επιπλέον, τέτοιες αξιολογήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν σε καθορισμένη ημερομηνία, αλλά παρατάθηκαν σε διάστημα εβδομάδων ή και μηνών, επομένως δεν χρειαζόταν βιασύνη.

Είναι εντελώς αδύνατο να καταλάβουμε γιατί ο Ιωσήφ δεν κανόνισε τα πράγματα ώστε όταν «ήλθε η ώρα να γεννηθεί» να μείνει με τη συγγενή της Ελισάβετ (η οποία, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ζούσε μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά) και να δώσει γέννηση του γιου της εκεί. Προφανώς η Ελισάβετ ήταν η ίδια ένα πλάσμα του μύθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου