ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΣΑΤΑΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ (ΙΗΣΟΥΣ)??

 Γνωρίζετε ότι ο Σατανάς είναι μια εβραϊκή λέξη που σημαίνει αντίσταση ή αντίπαλος;

Όταν βρίσκεται στη Βίβλο χωρίς το οριστικό άρθρο, επομένως, שָׂטַן, δεν αναφέρεται στον Σατανά, αλλά σε έναν Σατανά. Ακόμη και ένας πιστός άγγελος του Θεού αναφέρεται ως σατανάς, στο εδάφιο Αριθμοί 22:22.

וַיִּֽחַר־אַ֣ף אֱלֹהִים֮ כִּֽי־הֹולֵ֣ךְ הוּא֒ וַיִּתֵהִיםְ יְהוָ֛ה בַּדֶּּ֖רֶךְ לְשָׂטָ֣ן לֹ֑ו וְהוּא֙ רֵֹֹֹֹ֣ב עַולל ֥י נְעָרָ֖יו עִמֹּֽ

Αλλά ο θυμός του Θεού φούντωσε επειδή πήγαινε, και ο άγγελος του Ιεχωβά τοποθετήθηκε στο δρόμο για να του αντισταθεί. Τώρα ο Βαλαάμ καβάλαγε στο γάιδαρο του και δύο από τους υπηρέτες του ήταν μαζί του.

Όταν ο Ιησούς χρησιμοποίησε τη λέξη όπως καταγράφεται στο εδάφιο Ματθαίος 16:23:

Ὁ δὲ στραφεὶς εἶπεν τῷ Πέτρῳ “Ὕπαγε ὀπίσω μου, Σατανᾶ · σκάνδαλον εἶ ἐμοῦ, ὅτι οὐ φρονεῖς τὰ τοῦ Θεοῦ ἀλλὰ τὰ τῶν ἀνθρώπων.

Αλλά γυρνώντας την πλάτη του, είπε στον Πέτρο: «Πήγαινε πίσω μου, Σατανά! Είσαι ένα εμπόδιο για μένα, γιατί δεν σκέφτεσαι τις σκέψεις του Θεού, αλλά τις σκέψεις των ανθρώπων».

Δεν έλεγε ότι ο Πέτρος, ο πιστός Απόστολος ήταν ο Σατανάς ο Διάβολος, αλλά ότι οι καλοπροαίρετες προσπάθειες του Πέτρου σήμαιναν ότι αντιστεκόταν στο θέλημα του Θεού για τον Ιησού.

4 σχόλια: