ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ Hieronumus Wolf ΚΑΙ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΟΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ!!!

 

Σύμφωνα με τον Α. Heisenberg στο έργο του «Staat und Gesellschaft des byz. Reiches: Die Kutur der Gegenwart» Β’, 4,1,1923, σελ. 364, Βυζάντιο είναι το «εκχριστιανισμένο Ρωμαϊκό Κράτος!!!! Η "Βυζαντινή
 αυτοκρατορία πρέσβευε ως μοναδική θρησκεία τον Χριστιανισμό τον οποίο δέχεται ως υπέρτατη πνευματική αρχή.
Τα ονόματα Βυζάντιο(ν), Βυζαντίνος και Βυζαντιακός ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους Έλληνες του Μεσαίωνα. Σύμφωνα με αυτούς, Βυζάντιον, Βυζαντίς και Βυζαντίων πόλις ήταν η Κωνσταντινούπολη, ο δε κάτοικος αυτής ονομαζόταν Βυζάντιος. Εξαίρεση ίσως αποτελούν τα έργα των ιστορικών Πρίσκου «Ιστορία Βυζαντινή» και Μάλχου «Βυζαντιακά». Στα Λατινικά, ο όρος Byzantinus χρησιμοποιείται κυρίως σε χωρία συγγραφέων του 4ου και του 5ου αιώνα όπως του Κλαυδιανού («…Byzantinos procures Graios due Quirites») υπάρχουν σχετικές αναφορές. Ο όρος «Βυζαντινός» κατά τους νεότερους χρόνους, εμφανίζεται σε έργα Τούρκων συγγραφέων γραμμένων στα Λατινικά μετά την άλωση της Πόλης και δηλώνει κυρίως τους λόγιους που εγκαταστάθηκαν στη Δύση. Πάντως η γενίκευση του όρου «Βυζαντινός» άρχισε το 1562 από τον Hieronumus Wolf που χρησιμοποίησε τον τίτλο «Corpus Byzantinae Historiae». Μετά το 1562, τα ονόματα Βυζάντιο(ν) και Βυζαντινός άρχισαν να διαδίδονται και να παγιώνονται με τη «Βυζαντίδα» του Λούβρου (1648) ενώ λίγο αργότερα ο Ιησουίτης Philippe Labbe (1607-1667) εξαίρει την «Βυζαντινήν Ιστορίαν». Οι όροι Βυζάντιο(ν) και Βυζαντινός επικράτησαν οριστικά με το έργο του θεμελιωτή των Βυζαντινών σπουδών Charles Du Change «Ηistoria Byzantina» (1680).


ο Hieronumus Wolf επικεντρώθηκε κυρίως στην ελληνική ιστορία και δημοσίευσε το έργο του το 1557 με τίτλο Corpus Historiae Byzantinae, το οποίο αποτελούσε περισσότερο μια συλλογή από βυζαντινές πηγές, παρά ένα πλήρες ιστορικό. Παρ 'όλα αυτά, ο αντίκτυπος του έργου του μακροπρόθεσμα υπήρξε τεράστιος διότι έθεσε τις βάσεις για τις επερχόμενες μελέτες της μεσαιωνικής ελληνικής ιστορίας και χρησιμοποιήσε τον όρο "βυζαντινή" Ιστορία και "Βυζάντιο" για πρώτη φορά.

Στις αρχές του 17ου αιώνα, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ 'της Γαλλίας ζήτησε τη συνάθροιση όλων των έργων της εποχής και κάλεσε πολλούς γνωστούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή φέρνοντας σχετικά βιβλία. Το έργο του Βολφ έφτασε κει και υπήρξε καθοριστικό. Το αποτέλεσμα υπήρξε το τεράστιο Corpus Historiae Byzantinae 34 τόμων με παράλληλο ελληνικό κείμενο και λατινική μετάφραση. Αυτή η έκδοση παγίωσε και καθιέρωσε τον όρο “βυζαντινή” για τις σχετικές ιστορικές μελέτες.


O ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΒΥΖΑΝΤΙΟ" ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ!!
Ἡ προβολὴ τῆς «Ρωμηοσύνης» καὶ ἡ προώθησις τῶν παντοίων ἐπιτευγμάτων αὐτῆς, εἴμεθα βέβαιοι, ὅτι θὰ συμβάλῃ εἰς τὴν διάγνωσιν καὶ ἴασιν κοινωνικῶν καὶ ἄλλων πληγῶν, κατὰ μίμησιν τῆς ρωμέηκης, ἀστόχως λεγομένης «βυζαντινῆς»!!!!

2 σχόλια:

  1. Ελληναρα μου εσύ απόγονε του Περικλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις τι γουστάρω ρε τουρκοσπορε που ξεφτιλιζεσαι μόνος σου...

    Βυζάντιον, Βυζαντίς και Βυζαντίων πόλις ήταν η Κωνσταντινούπολη!!!!

    Κοίτα λοιπόν την επόμενη φορά που θα ανεβάσεις οτι οι επαναστάτες του 21 δεν είχαν σχέση με το Βυζάντιο και οτι ο κρότος των ημητερων όπλων συντάραξε το Βυζάντιο, φοβησε δηλαδή το Βυζάντιο, εννοούσαν την Κωνσταντινούπολη, την υψηλή Πύλη, την πατρίδα σου και όχι την ένδοξη Φιλόχριστου Ρωμαίων Πολιτεία.

    Τουρκοσπορε κάποτε θα καταλάβεις και τοι Ρωμηός= Έλληνας.

    Πάντως όλοι έχουν καταλάβει οτι Απολλώνιος Σταθάτος= Κωστάκης= τουρκοσπορος που πετάει καναβοχορτο αλλά κανείς δε μασάει.

    Γιατί εδω Τουρκε η Ιστορία έχει γραφτεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή