ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ!!ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ!!

 

Ο Δευκαλίων θεωρείται ως ένα ημι-μυθολογικό πρόσωπο, που σχετίζεται άμεσα με ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα της αρχαιότητας.

Με τον περίφημο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ο οποίος αποτέλεσε την λήξη της μέχρι τότε πορείας της Ανθρωπότητας, και ταυτοχρόνως σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εξελικτικής περιόδου επάνω στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με την Μυθολογία μας, ο Δευκαλίων πληροφορήθηκε από τον πατέρα του, τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ, για έναν επερχόμενο κατακλυσμό, και σύμφωνα με τις εντολές που του έδωσε, κατασκεύασε ένα ειδικό πλοίο στο οποίο συγκέντρωσε τα απαραίτητα εφόδια και τις κατάλληλες ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ για να καταφέρει να επιβιώσει κατά την διάρκεια αυτού του κατακλυσμού.

Όταν ολοκλήρωσε την κατασκευή του πλοίου, επιβιβάστηκε σε αυτό μαζί με την γυναίκα του και σχεδόν αμέσως ο Δίας ξεκίνησε τον κατακλυσμό!

Όταν μετά από πολλές μέρες σταμάτησαν επιτέλους οι βροχές, το πλοίο του Δευκαλίωνα, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, προσάραξε πάνω στην κορφή του Παρνασσού.

Τότε, ο Δευκαλίων και η Πύρρα κατέβηκαν στην ξηρά, διαπίστωσαν ότι ολόκληρος ο κόσμος καταστράφηκε ως αποτέλεσμα του κατακλυσμού και για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, που οι ίδιοι ήταν ακόμα ζωντανοί, πρόσφεραν θυσία στον Φύξιο Δία.

 

Τότε έλαβαν την εξής παράδοξη εντολή:

 

Προκειμένου να αναγεννηθεί το Ανθρώπινο γένος, άρχισαν να πετάνε πέτρες πίσω από την πλάτη τους:

Οι πέτρες που πετούσε ο Δευκαλίωνας μεταμορφώνονταν σε Άνδρες και

Οι πέτρες που πετούσε η Πύρρα μεταμορφώνονταν σε Γυναίκες.

 

Το γεγονός ότι η Πύρρα και ο Δευκαλίων πετούσαν πίσω τους πέτρες υποκρύπτει την λειτουργίας του νόμου σύμφωνα με την οποία πραγματοποιούνται οι επανενσαρκώσεις των Ψυχών.

 

Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο των επανενσαρκώσεων, ο οποίος είναι απολύτως αποδεκτός στο αρχαίο Ελληνικό Θρησκευτικό και εκπαιδευτικό σύστημα, η Ψυχή ξεκινάει το ταξείδι της ενσάρκωσής της, αρχικά με την μορφή κάποιου πετρώματος, αφού αποτελεί και αυτή ένα προϊόν της περίφημης «Μεγάλης Έκρηξης» ακολουθώντας την σταδιακή Συμπαντική Εξέλιξη.

 

Έτσι, αυτό το αρχικό πέτρωμα, στην συνέχεια μετασχηματίζεται σε φυτό, για να καταλήξει με την σειρά του σε ζώο, ώσπου να καταφέρει τελικά να ενσαρκωθεί κάποτε σε Άνθρωπο που αποτελεί βεβαίως το κορυφαίο δημιούργημα στην αλυσίδα της εξέλιξης των Ειδών, όπως την περιγράφει και ο Αριστοτέλης στο βιβλίο του «Μετά τα Φυσικά».

 

 

 2a

 

 

Οι άνθρωποι που δημιουργήθηκαν από αυτές τις πέτρες ονομάστηκαν λαός.

Όπως είναι γνωστό, στα αρχαία ελληνικά ο ΛΙΘΟΣ ονομάζεται ΛΑΣ και ακριβώς αυτή η λέξη αποτελεί το δεύτερο συνθετικό της σύνθετης λέξης ΕΛ-ΛΑΣ που σημαίνει: ΛΙΘΟΣ ΦΩΤΟΣ.

 

Όπως γνωρίζουμε  η λέξη ΕΛΛΑΣ δεν επικράτησε στο εξωτερικό, όπου η πατρίδα μας  είναι γνωστή κυρίως με το όνομα… GREECE.

 

Πολλές φορές μάλιστα, θεωρούμε το GREECE ως υποτιμητικό και δηλώνουμε ότι η πατρίδα μας ονομάζεται ΕΛΛΑΣ.

Πόσο δίκιο έχουμε όμως έχουμε να πιστεύουμε κάτι τέτοιο;

Πόσο υποτιμητικός είναι ο όρος Γραικός;

 

 

Την απάντηση και σε αυτό το ερώτημα μας την δίνει και πάλι, μέσα από τα βάθη των αιώνων… ο Αριστοτέλης!

 

Όπως γνωρίζουμε ο Αριστοτέλης θεωρείται ίσως ο κορυφαίος Έλληνας Φιλόσοφος.

Έχουμε διαπιστώσει και σε προηγούμενα άρθρα μας, ότι αν καταφέρουμε να κατανοήσουμε ακόμα και μία παράγραφο από οποιοδήποτε βιβλίο του, το γεγονός αυτό θα έχει σίγουρα πολύ θετικό αποτέλεσμα στην πρόοδο της νόησης μας και στην ανάπτυξη της ευφυΐας μας.

 

Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα, παρουσιάζεται ως ιστορικό γεγονός, σε ένα από τα σχετικά άγνωστα βιβλία του Αριστοτέλη, στα «Μετεωρολογικά» και φαίνεται να έχει άμεση σχέση με το ποια θα πρέπει να είναι η επίσημη ονομασία της Ελλάδας!

 

Όπως θα δούμε, ο Φιλόσοφος πιστεύει ότι οι κατακλυσμοί δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων τυχαίων γεγονότων, αλλά αποτελούν ένα επαναλαμβανόμενο φυσικό φαινόμενο που ακολουθεί και αυτό τους δικούς του Νόμους.

 

Στο επόμενο και τελευταίο μέρος του άρθρου θα αναλύσουμε περαιτέρω τα Μετεωρολογικά του Αριστοτέλη που μας παρέχουν αρκετές πληροφορίες τόσο για τους κατακλυσμούς όσο και τους Γραικούς της Αρχαίας Ελλάδας.
Συνεχίζονας τη μελέτη των Μετεωρολογικών, λίγο πριν το τέλος του πρώτου βιβλίου, στο ιερό αρχαίο κείμενο, διαβάζουμε τα εξής:

…οἷον ἐν ταῖς κατ' ἐνιαυτὸν ὥραις χειμών, οὕτως περιόδου τινὸς μεγάλης μέγας χειμὼν καὶ ὑπερβολὴ ὄμβρων.

Όπως ακριβώς μέσα στην διάρκεια του έτους υπάρχει η περίοδος του χειμώνα, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην διάρκεια του μεγάλου ενιαυτού έχουμε και μια μεγάλη περίοδο χειμώνα, η οποία συνοδεύεται από κατακλυσμούς.

Ο Μέγας Ενιαυτός, αποτελεί ένα «Μεγάλο Έτος» κατά το οποίο ο πόλος της Γης, ο οποίος  περιστρέφεται σε ανάδρομη φορά σχηματίζει έναν μέγα κύκλο, ο οποίος αστρονομικά είναι σήμερα γνωστός ως «Μετάπτωση των Ισημεριών» και υπολογίζεται σε 25796 χρόνια.

αὕτη δὲ οὐκ ἀεὶ κατὰ τοὺς αὐτοὺς τόπους, ἀλλ' ὥσπερ ὁ καλούμενος ἐπὶ Δευκαλίωνος κατακλυσμός·

Αυτοί δε οι κατακλυσμοί δεν συμβαίνουν πάντα στις ίδιες περιοχές της γης, αλλά λειτουργούν όπως στην περίπτωση του γνωστού κατακλυσμού  του Δευκαλίωνα.

καὶ γὰρ οὗτος περὶ τὸν Ἑλληνικὸν ἐγένετο τόπον μάλιστα, καὶ τούτου περὶ τὴν Ἑλλάδα τὴν ἀρχαίαν.


Και ειδικότερα, ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα συνέβη στην περιοχή της γης όπου κατοικούσαν οι Έλληνες, και συγκεκριμένα στον τόπο αυτόν που ονόμαζαν τότε Αρχαία Ελλάδα.
Είναι εντυπωσιακό ότι ο Αριστοτέλης χρησιμοποιεί τον όρο «Αρχαία Ελλάδα» για να να αναφερθεί στην εποχή πριν τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα!

3b

αὕτη δ' ἐστὶν ἡ περὶ Δωδώνην καὶ τὸν Ἀχελῷον· [352b]   οὗτος γὰρ πολλαχοῦ τὸ ῥεῦμα μεταβέβληκεν·

Αυτή δε η Αρχαία Ελλάδα εκτινόταν στην περιοχή γύρω από την Δωδώνη και τον Αχελώο ποταμό του οποίου η κοίτη έχει μεταβληθεί πάρα πολλές φορές.
Επομένως, θα πρέπει να δεχτούμε ότι η περιοχή της Δωδώνης είναι προκατακλυσμιαία. Όμως είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα, ένα από τα κύρια έργα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, είναι η περίφημη προσπάθεια της «Εκτροπής της κοίτης του Αχελώου»!

4b

ᾤκουν γὰρ οἱ Σελλοὶ ἐνταῦθα καὶ οἱ καλούμενοι τότε μὲν Γραικοὶ νῦν δ'   Ἕλληνες.

Εκεί κατοικούσε ο λαός που ονομαζόταν ΣΕΛΛΟΙ καθώς και ο λαός που ονομαζόταν ΓΡΑΙΚΟΙ, και σήμερα αυτοί οι λαοί αποτελούν τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακά τα εσωτερικά μηνύματα που εμπεριέχουν και οι δύο αυτές πανάρχαιες λέξεις.
Οι Σελλοί είναι οι Φωτισμένοι και οι Γραικοί είναι οι Γηραιοί, δηλαδή κάποιο αρχαιότατο Ελληνικό Φύλο.
Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο σπήλαιο των Πετραλώνων, στην περιοχή της Χαλκιδικής, βρέθηκαν ίχνη οργανωμένης ανθρώπινης ζωής, όπως επίσης και ένα ανθρώπινο κρανίο που θεωρείται ότι ανήκει σε Άνθρωπο που έζησε πριν 700.000 χρόνια.
Επίσης ένα ακόμα σημαντικότατο εύρημα που αποδεικνύει την αλήθεια των όσων λέει ο Αριστοτέλης είναι και η περίφημη επιγραφή του Δισπηλιού που βρίσκεται και αυτό στην πανάρχαια ευρύτερη περιοχή της Δωδώνης και χρονολογείται από το 5260π.Χ. με την μέθοδο του Άνθρακα 14.


Διαπιστώνουμε δηλαδή ότι η λέξη ΓΡΑΙΚΟΣ αποτελεί ουσιαστικά την αρχαία ονομασία του ΕΛΛΗΝΑ.

Επομένως η λέξη GREECE με την οποία είναι γνωστή η πατρίδα μας διεθνώς, υποδηλώνει ότι η ΕΛΛΑΣ είναι μία ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΑ ΧΩΡΑ σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πολύ νέα κράτη και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η Ελλάδα κατάφερε να έχει έναν τόσο σημαντικό πολιτισμό.

5bὅταν οὖν γένηται τοιαύτη ὑπερβολὴ ὄμβρων, [352b.4]   νομίζειν χρὴ ἐπὶ πολὺν χρόνον διαρκεῖν,
όταν λοιπόν συμβαίνει τέτοιου είδους κατακλυσμός που οφείλεται σε βροχές, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η βροχή διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. καὶ ὥσπερ νῦν τοῦ  ἀενάους εἶναί τινας τῶν ποταμῶν τοὺς δὲ μὴ οἱ μέν φασιν αἴτιον εἶναι τὸ μέγεθος τῶν ὑπὸ γῆς χασμάτων, και επειδή τώρα θεωρούμε ορισμένους ποταμούς ότι υπήρξαν ανέκαθεν ενώ άλλοι όχι, άλλοι μεν ισχυρίζονται ότι αυτοί που υπάρχουν πάντα πηγάζουν από  μεγάλα χάσματα κάτω από τη γη…

Το γεγονός αυτό των μεγάλων χαρμάτων κάτω από την Ελληνική Γη είναι πολύ σημαντικό, διότι ο Αριστοτέλης υποστηρίζει ότι τα χάσματα αυτά λειτουργούν σαν τεράστιοι αποταμιευτήρες νερού, που τροφοδοτούν μέσω υπογείων συνδέσεων, εκτός από τα ελληνικά ποτάμια και κάποια μεγάλα ευρωπαϊκά ποτάμια, αλλά πολύ περισσότερο κάποια μεγάλα ποτάμια της Ασίας!
Αυτό όμως, είναι ένα άλλο πολύ μεγάλο θέμα…
 Μία μελέτη στα «Μετεωρολογικά» του Αριστοτέλη από τον Γ. Χαραλαμπίδη

95 σχόλια:

  1. ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
    https://www.ksipnistere.com/2023/09/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%89%cf%81%cf%8c-%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b5%cf%81%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b9%ce%b5%cf%81.html

    ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απολλώνιος Σταθάτος
    9 ώρ. ·
    ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΡΩΜΙΟΙ!!ΒΟΣΚΟΣ ΠΟΥ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑ@@@@@@ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΟΥΤΕ Ο "ΑΓΙΟΣ" ΣΩΖΩΝ!!!

    ΟΤΑΝ...
    ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΙ ΕΛΑ ΚΛΑΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 330 μ.Χ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΥΞΟΚΛΑΙΓΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΓΕΛΑΔΟΓΑΜΗ ΤΟΝ ΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΜΟΥΣΚΑΡΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι χριστιανοί ποτέ τους δεν ήταν Έλληνες. Εάν ήταν θα μπορούσαν να ομιλούν την Ελληνική γλώσσα και όχι ένα φτηνό κακέκτυπό της, τόσο περιωρισμένο σε έννοιες, ανάλογο με την ψυχική τους πενία.

      Οι χριστιανοί ποτέ τους δεν ήταν Έλληνες. Εάν ήταν, θα γνώριζαν ότι είναι αισχρό να φέρει κάποιος ένα όνομα και όχι τις ιδιότητες τους. Εάν ήταν Έλληνες θα γνώριζαν με ποιό τρόπο οι Θεοί και οι Αλάστωρες Δαίμονες τιμωρούν τους αισχρούς.

      Οι χριστιανοί ποτέ τους δεν ήταν Έλληνες. Εάν ήταν, θα γνώριζαν τί εστί μίασμα και ποιές πράξεις το φέρουν, αποφεύγοντάς τες με κάθε τρόπο.

      Οι χριστιανοί είναι χριστιανοί. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βρισιά από αυτό, δεν υπάρχει αισχρότερος χαρακτηρισμός, βαρύτερο μίασμα, σκληρότερη τιμωρία.

      Οι χριστιανοί είναι αισχροί, χωμόπλαστα υπανθρωπάκια που αναιδέστατα και άμυαλα τολμούν να ισχυριστούν ότι μπορούν να σηκώσουν τον Αείφωτο Ελληνικό Πυρσό. Και δεν γνωρίζουν ότι θα τους κάψει ολοσχερώς την στιγμή που θα αποτολμήσουν να απλώσουν το χέρι τους.

      Οι χριστιανοί είναι μιασμένοι και μιαροί. Και κλείνουν τα αυτιά τους εθελοτυφλώντας μπροστά στο βαρύτατο μίασμά τους, που θα τους πνίξει όλους στο αίμα τους. Όσο και να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά, το μίασμα δεν φεύγει. Πολλαπλασιάζεται μέρα με την μέρα, λεπτό προς λεπτό. Το Ορθόδοξο Κτήνος πεθαίνει όλο και γρηγορότερα, όλο και πιο βασανιστικά. Μαζί του υποφέρουν οι μιαροί χριστιανοί εγκληματίες που το στήριξαν.

      Οι χριστιανοί είναι υβριστές. Και όπου υπάρχει Ύβρις έρχεται η Θεά Νέμεσις, με το τρομερό κι αμείλικτο σπαθί της. Ψυχές και σώματα υβριστών διαλύονται οριστικά και τελειωτικά και δε μένει τίποτε από δαύτους, ούτε καν λίγη αστρική σκόνη...

      Το Ορθόδοξο Κτήνος ψυχορραγεί. Όσο και αν οι ρασοφόροι του επιδίδονται σε τελετές μαγγανείας για να ρουφήξουν αγνές ψυχές και να συντηρηθούν έτσι λίγο περισσότερο, τόσο τους πλησιάζει η σπάθα της Θεάς Νεμέσεως. Όσο κι αν επιδίδονται σε τελετές υποδούλωσης ανυποψίαστων νεογνών, τόσο βαρύτερα και σκληρότερα τους δικάζει η Θεά Δίκη. Όσο κι αν επιδίδονται σύσσωμοι σε τελετές κατάρων και αναθεμάτων ενάντια σε Έλληνες, τόσο περισσότερο τους πλησιάζει η οργή των Θεών.

      Διαγραφή
    2. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΤΟΥΣ
      ΗΡΘΑΝ ΑΛΛΗΛΟΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ.
      ΜΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΛΩΠΟΔΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΟΘΕΩΝ ;
      ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΤΑΞΥΤ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΑΝΑ.
      ΔΙΑΒΟΛΟΜΑΖΕΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ.
      ΠΟΙΟΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΟΥΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΙΒΙΔΕΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ ΚΑΜΠΙΕΣ ΜΥΓΕΣ ΚΤΛ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ.

      ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ
      30 Αυγούστου 2023
      Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
      Δημόσια ομάδα
      210,0 χιλ. μέλη

      9 Σεπτεμβρίου 2023
      Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
      Δημόσια ομάδα
      213,4 χιλ. μέλη
      https://www.facebook.com/groups/255292394833194

      Διαγραφή
  3. Το Ορθόδοξο Κτήνος έτοιμο να διαλυθεί, μέρα με την μέρα αποσυντίθεται όλο και περισσότερο, μαζί του και όλοι οι αναιδείς χριστιανοί εγκληματίες που το στήριξαν.

    Κανείς ας μην πλησιάζει πιά τους χριστιανούς. Κανείς ας μην τους μιλά, ας μην τους αγγίζει, ας μην τους συναναστρέφεται. Οι χριστιανοί Απόκληροι είναι μιασμένοι που πρέπει να μένουν ανέγγιχτοι, από οποιονδήποτε θέλει να παραμείνει υγιής.

    Εάν κάποιος καλοπροαίρετος Εθνικός κάνει το λάθος να τους πλησιάσει, οφείλει να τελέσει αμέσως τους κατάλληλους καθαρμούς, σύμφωνα με τις Αρχές της Ελληνικής Θρησκείας.

    Εάν κάποιος Εθνικός ξεγελαστεί από ψευδώς μασκαρεμένη σε ανεκτικότητα, πλάνη, και συμπαραταχθεί με αυτούς, θα μιανθεί. Και θα πάψει αυτομάτως να λογίζεται για Εθνικός. Το μίασμα των χριστιανών θα τον μολύνει και αυτόν.

    Οι χριστιανοί πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν μολυσμένοι από θανατηφόρο ψυχοφθόρο ιό. Χωρίς οίκτο πρέπει να τους αποπέμψουμε από κάθε επίπεδο, από κάθε πολιτεία, από κάθε εκδήλωση της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής. Κι αν αυτό φαίνεται σκληρό στους μαλθακούς, ας μάθουν ότι οι Θεοί μερίμνησαν ακόμη και για τους χριστιανούς και πρόσφεραν τον δρόμο της σωτηρίας σε αυτούς.

    Όσοι χριστιανοί σήμερα βρίσκονται σε αυτόν τον Ιερό Τόπο, είναι τέκνα της αναίδειας, χωμόπλαστα μιάσματα που αρνήθηκαν να σωθούν, όταν οι Θεοί τους το πρόσφεραν. Όλοι τους αρνήθηκαν να δεχθούν την σωτηρία των Θεών. Όλοι τους προτίμησαν την αναίδεια, το έγκλημα, το μίασμα, την αδικία. Οι άδικοι και οι εγκληματίες πάντοτε τιμωρούνται.

    Σκληρή είναι η τιμωρία των Θεών για αυτούς τους χριστιανούς.

    ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ ΕΚΑΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ.

      ΙΚΤΙΝΟΣ ΙΚΤΙΝΟΣ
      21 Σεπτεμβρίου 2019  ·
      ΤΟ 2005 ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ.ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2006 ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 1290 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ "ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ " ΟΠΩΣ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ !!!!
      ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ !
      ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ :
      "Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ " !!!!!
      ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΧΑΡΑ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ .......'ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ " !!!!!
      ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙ ΟΛΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΗΚΩΝΩ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΝ ΜΑΧΑΩΝΑ ΕΠΙ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ !!!
      Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΜΑΣΩΝΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
      ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΑΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΒΑΝ ΚΟΝΓΚ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΕΤΑΣ ΠΕΠΠΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΙΣ !
      ΠΕΠΠΑ ΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΘΑ .. ...ΓΕΜΙΖΑΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ !!!!
      ΡΕΖΙΛΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ......
      ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΝ ΚΟΝΓΚ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΜΠΡΑΚΟΥ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ !!!!!
      ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ , ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΡΝΑΡΑΣ , ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΙΟΥ , ΒΩΒΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ !!!!
      ΕΓΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ "ΚΤΗΝΟΣ".....!!!!
      ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ VIDEO "ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT" !!!!
      ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΡΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΩΡΡΑΣ-ΛΑΜΟΡΑΚΗΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΣΩΩΡΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΖΗΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ !!!!!!!!
      ΑΤΕΛΙΩΤΟ ΡΕΖΙΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟ ΑΠ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
      ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΙ Ο ΜΠΕΞΗΣ ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΤΟΝ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!!!
      ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΡΩΤΑΓΑΝΕ :
      "ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΕΙΣΑΙ " ;;;;;;
      ΗΔΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
      ΑΠΟ ΤΑ 104 ΜΕΛΗ ΕΜΕΙΝΑΝ 12-14 , ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΣ ! ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΚΑΝΕΙΣ , ΗΜΟΥΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.
      ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟ ΡΕΖΙΛΙ.....
      ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3401 "ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ".
      ΣΙ'Ι'ΤΕΣ, ΣΟΥΝΙΤΕΣ, ΓΕΖΙΝΤΙ, ΣΙΧ, ΙΝΔΟΥ'Ι'ΣΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ.
      Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 300 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΥΚΤΗΤΙΟΥ ΟΙΚΟΥ.
      ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΣΙΟ !!!!!
      ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ Ο 1290 ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΗΘΕΛΕ Ο ΒΩΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΥΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ , ΤΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΣΑΝ ΛΑΤΕΡΝΑ !!!
      ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ "ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ" ΡΕ ΜΠΟΥΣΙΕ !!!
      ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ !!!
      ΤΟ ΡΕΖΙΛΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
      ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΙΟΣ , ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , ΒΩΒΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΤΑΡΝΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΕΡΕΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣΩΝΟ ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΗ ΠΟΥ ΑΠΑΘΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΑ .....ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ !!!!!!
      Ε ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
      ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΣΤΟΑ !!!!
      ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ !!!!!
      ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :
      ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΙΟΣ :
      ΜΟΥ ΛΕΝΕ -ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ-ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ " ΝΕΑ ΘΕΣΗ" ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ Ο ΒΩΜΟΣ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ !!!!!
      ΠΟΙΟΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ :
      "ΙΚΤΙΝΕ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ Ο ΒΩΜΟΣ, Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ".
      ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟ !!!!!
      ΑΙΩΝΙΟΝ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ
      Α ΣΙΧΤΙΡΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΟΝΤΑ...


      Διαγραφή
    2. ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΠΥΘΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΓΑΝΑ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ Η ΠΥΘΙΑ ΟΥΚΕΤΙ ΦΟΙΒΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΒΗΝ ΟΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΑΛΥΒΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΣΑΝΤΙΡΙ.

      ’Είπατε τω βασιλεί, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά ουκέτι Φοίβος έχει καλύβην, ου μάντιδα δάφνην, ου παγάν λαλέουσα, απέσβετο και λάλον ύδωρ’’.

      Διαγραφή




  4. Ο Ιούδας ήταν Έλληνας;



    Συνεχώς οι ναζωραίοι υβρίζουν τον Ιούδα. Την επέτειο του πεσάχ καίνε ομοιώματά του, για να εξωτερικεύσουν το μίσος τους γι’ αυτόν τον μέγα φιλάνθρωπο.

    Οι ναζωραίοι τον μισούν, αλλά γιατί; Διότι, λένε, πρόδωσε τον Τζεσουά, τον ιδρυτή της αιρέσεως των ναζωραίων. Έτσι αποφαίνονται οι αδαείς και οι επιδερμικώς σκεπτόμενοι.

    Όμως έτσι αποκρύπτεται μία άγνωστη πτυχή της ιστορίας: ο Ιούδας μπορεί να ήταν Έλληνας. Γιατί να αποκλείουμε μία τέτοια πιθανότητα; Όλα συνηγορούν στο ότι είχε Ελληνική Παιδεία. Ο Ιούδας δεν έπραξε τίποτε άλλο από το να προσπαθήσει να σώσει τους λαούς από έναν σχιζοφρενή, ο οποίος ήθελε να κάψει όλη την ανθρωπότητα.

    Ο Ιούδας πήρε εβραϊκό όνομα, εισχώρησε στην αίρεσή του Τζεσουά, άκουσε τα παρανοϊκά του σχέδια και προσπάθησε να τον σταματήσει, όπως ακριβώς έκαναν κάποιοι Γερμανοί αξιωματικοί που προσπάθησαν να σταματήσουν τον Χίτλερ.

    Γιατί λοιπόν να καταδικάζουμε έναν αγνό ειρηνιστή, έναν αξιοθαύμαστο ανθρωπιστή, έναν δραστήριο κοινωνικό αγωνιστή;

    Αυτή η πτυχή της ιστορίας ήταν γνωστή στα πρώτα χρόνια της μετά Τζεσουά εποχής. Μετά αποσιωπήθηκε δια της βίας από τους ναζωραίους μισανθρώπους. Και έρχεται η σημερινή επιστημονική έρευνα να την επιβεβαιώσει με το ευαγγέλιο του Ιούδα. Στο ευαγγέλιο του Ιούδα αποκαλύπτεται ότι ο Τζεσουά, παραδεχόμενος τα τρομακτικά του εγκλήματα, ζητά από τον Ιούδα να τον βοηθήσει να παραδοθεί στις ρωμαϊκές αρχές, ώστε να σταματήσει η εγκληματική του δράση.

    Ο Τζεσουά ένοιωθε τόσες ενοχές που απευθύνθηκε σε έναν άσπιλο άνθρωπο, τον Ιούδα Ισκαριώτη. Του ζήτησε συγχώρεση και βοήθεια για να ελαφρώσει την ψυχή του από τα αμαρτήματά του. Τί πιό απλό; Τί πιό φυσιολογικό από έναν Έλληνα, όπως ο Ιούδας, στο να πράξει το καθήκον του; Ο Ιούδας οδήγησε τον Τζεσουά στις Αρχές για αντιμετωπίσει τις συνέπειες της εγκληματικής του δράσεως.

    Γιατί λοιπόν οι ναζωραίοι ωρύονται επειδή ένας εγκληματίας ζήτησε μόνος του την βοήθεια του Ιούδα για να παραδοθεί στις Αρχές; Μήπως επειδή απευθύνθηκε σε έναν Έλληνα για να τον απαλλάξει από τις αμαρτίες του; Αυτό τους πειράζει; Μα ο ίδιος ο Τζεσουά όταν παρεδόθη οικειοθελώς στις Αρχές είπε ότι «Δεν ήρθα να σώσω τον κόσμο από τις αμαρτίες του, αλλά να τον φορτώσω με τις αμαρτίες μου».

    Ο Ιούδας λοιπόν σίγουρα είχε διαπαιδαγωγηθεί με όλες τις αρχές της Ελληνικής Θρησκείας και με τον σεβασμό προς τους Αθανάτους Θεούς. Ήθελε να κάνει καλό στην ανθρωπότητα και βοήθησε στην σύλληψη ενός παρανοϊκού. Ο Ιούδας δεν αυτοκτόνησε, ήταν περήφανος για την ηρωική του πράξη. Το όνομά του δεν χάθηκε, αντιθέτως εξυμνήθηκε διότι άφησε πολλούς απογόνους που χλευάζουν το σύμβολο του πυρομανούς Τζεσουά.

    Ένα τόσο άξιο τέκνο του Ελληνισμού, με λαμπρές δεξιότητες στην κατασκοπεία και στην συνωμοσία, δεν πρέπει να το υβρίζουν οι μισέλληνες. Σε χαλεπούς καιρούς έθεσε σε κίνηση το πολεμικό του ένστικτο. Γι’ αυτό αποτελεί ρατσισμό και μισελληνισμό το κάψιμο ομοιωμάτων του Ιούδα. Με τέτοιες βδελυρές πράξεις οι ναζωραίοι επιβεβαιώνουν τον ρατσισμό και τον μισελληνισμό τους. Απαξιώνουν μία ηρωική πράξη: την καταγγελία της εγκληματικής φύσεως του Τζεσουά.

    Μόνον όταν υπάρχουν αρκετοί Ιούδες, οι οποίοι θα καταγγέλλουν στις Αρχές τέτοιους σχιζοφρενείς, η ανθρωπότητα θα ξεφύγει από το σκότος της αμαθείας. Για να επικρατήσει το κακό στον κόσμο, αρκεί οι καλοί άνθρωποι να αδρανήσουν. Και ο Ιούδας πολέμησε την αδράνεια. Πήγε κόντρα στο ρεύμα του εφησυχασμού. Ενήργησε αστραπιαία, με αποφασιστικότητα και πατριωτισμό.

    Όλες οι φήμες για προδοσία του Τζεσουά, για τα τριάντα αργύρια, για δήθεν αυτοκτονία του Ιούδα, είναι παραμύθια των ναζωραίων που διαδίδουν στα ψευδεπίγραφα ευαγγέλιά τους. Το ευαγγέλιο του Ιούδα είναι πιό κοντά στην ιστορική αλήθεια.

    Ο Ιούδας ήταν ο αληθινός μάρτυρας. Δεν αυτοκτόνησε. Τον δολοφόνησαν οι αιμοσταγείς συμμορίες του Τζεσουά, και ύστερα διέδωσαν ότι αυτοκτόνησε για να αποκρύψουν το ρατσιστικό τους έγκλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΗΓΕ ΕΦΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΗΓΕ ΟΧΤΩ ΠΗΓΕ ΔΕΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ.
      ΑΚΟΜΗ ΕΞΩ ΠΙΣΣΑ ΣΚΟΤΑΔΙ.

      ΒΕΛΑΖΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΕΛΙΓΚΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΣΙΤΩΣΕΙ ΤΑ ΜΑΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΓΑΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΑΡΜΕΓΜΑ ΚΑΙ ΒΟΣΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΣΕ ΒΡΑΔΙΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΒΓΕΙ.
      ΕΙΔΕ ΚΙ ΑΠΟΕΙΔΕ Ο ΤΣΕΛΙΓΚΑΝ ΠΗΓΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΑΡΜΕΞΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΛΥΛΟΓΟΥΜΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΝΕΤΕΙΛΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 72 ΩΡΕΣ.

      ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ;
      Ο ΔΙΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΥΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΠΗΔΗΔΟΥΣΕ ΤΡΙΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΤΗΝ ΑΛΚΜΗΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝΑ - ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ- ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑ 72 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ Ο ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ.

      ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΜΗΤΡΟ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΕ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗ ;
      ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΕΙΣ;

      Διαγραφή
  5. Ο Ιούδας, καθώς ήτο θαρραλέος, είχε εισχωρήσει ανάμεσά τους για να διαλύσει την επικίνδυνη αίρεση των ναζωραίων. Ο Ιούδας ήθελε να μας δώσει το φως του κόσμου. Κατανίκησε το σκότος του Τζεσουά ως άλλος Προμηθέας. Όχι μόνον δεν πήρε τριάντα αργύρια για την πράξη του, αλλά αντιθέτως έδωσε όλη του την περιουσία για να καταπολεμηθεί η εγκληματική αίρεση των ναζωραίων. Ένας ανιδιοτελής ιδεολόγος, εμφορούμενος από τόσο υψηλά ιδανικά, δεν θα έπαιρνε ποτέ χρήματα για την δίκαιη πράξη του. Το έκανε από έλεος για την ανθρωπότητα.

    Αναρωτάται κανείς τί νόημα έχει να αποπέμπουν κάποιοι μισέλληνες ένα λαμπρό τέκνο του Ελληνισμού, ή να του προσδίδουν εβραϊκή καταγωγή. Γιατί ό,τι είναι καλό για τον Ελληνισμό, πρέπει να το αποδίδουμε σε ξένους;

    Και γιατί αυτοί που διαπράττουν αυτή την ιεροσυλία προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Τζεσουά ήταν Έλληνας; Μά τους Θεούς!! Μεταξύ του Τζεσουά και του Ιούδα δεν υπάρχει δίλημμα. Ο Ιούδας εκπροσωπεί τον Ελληνισμό και ο Τζεσουά τον μισελληνισμό.

    Είναι αδιανόητο να εκδιώκουμε έναν Έλληνα, και ταυτοχρόνως να υιοθετούμε έναν ορκισμένο μισέλληνα-τον Τζεσουά. Ο Ιούδας προσπάθησε να μας σώσει από την καταστροφή, και εμείς τον διώχνουμε; Αιδώς!

    Και γιατί παρακαλώ να είναι εβραίος ο Ιούδας; Μόνον ένας Έλληνας θα έθετε σε κίνδυνο την ζωή του για να σώσει την ανθρωπότητα. Μόνον ένας Έλληνας θα ήταν ζωντανό παράδειγμα δικαιοσύνης ανά τους αιώνες, ώστε να παραδειγματίζωνται οι μελλοντικές γενεές και να καταγγέλλουν τους εγκληματίες στις Αρχές.

    Τί θέλουν κάποιοι μισάνθρωποι; Να παραμένει ατιμώρητος όποιος τρελλός αυτοανακηρύσσεται σε θεό και απειλεί την ανθρωπότητα ότι αν δεν πιστέψει στις ανοησίες του, θα βάλει παντού φωτιά; Αυτό θέλουν οι μισάνθρωποι; Παγκόσμιο ολοκαύτωμα και πολιτιστική γενοκτονία;

    Ο Ιούδας ήταν ο αληθινός επαναστάτης. Ήθελε να προειδοποιήσει την ανθρωπότητα για το επερχόμενο σκότος. Ήταν η φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τί μας είπε; Ότι ο Τζεσουά είναι επικίνδυνος τρομοκράτης και κατ’ επάγγελμα απατεώνας, και πρέπει να τιμωρηθεί.

    Ο Ιούδας προσπάθησε να τραβήξει την ανθρωπότητα μακριά από το ψεύδος και να την φέρει κοντά στην αλήθεια. Αυτό ακριβώς κάνουν οι Έλληνες. Και εμείς σήμερα καίμε το ομοίωμά του; Θα γίνουμε και εμείς δήμιοι όπως οι ναζωραίοι; Ποτέ.

    Ο Ισκαριώτης ήταν αληθινό παλληκάρι. Δεν φοβήθηκε τις συμμορίες των ναζωραίων. Θυσιάστηκε για να σωθούμε εμείς. Η γενναία πράξη του θα παραδειγματίζει αιωνίως τους φιλαλήθεις και ελευθέρους ανθρώπους.

    Αιωνία σου η μνήμη αλησμόνητε Ισκαριώτη.



    Ένας θαυμαστής του Ισκαριώτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΩΝ ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΘΕΟΣ.»
      Ποιος είσαι εσύ, ποιος έδωσες σε εσένα ή σε μένα ή σε οποιονδήποτε το δικαίωμα να διεξαγάγει αυτή την ιερή εξέτασή ;;
      Έχουμε σήμερα σκοταδισμό ;;
      Georgios Grigoromihelakis Savvas Grigoropoulos : ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ , ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ( ΓΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ )...ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ( ΑΠΟ ΗΓΕΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΤΡΕΥΤΩΝ )...ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ! ! !
      ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ( ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ; )...ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΤΡΕΥΤΩΝ ! ! !
      ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ;
      ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ , ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΩΣΕΙ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ;
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΙΕΡΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΤΡΕΥΤΩΝ , ΑΛΛΑ ΙΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ , ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ! ! !
      ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ : ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ , ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ! ! !
      ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ ΤΟΤΕ : ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΜΑΣΟΝΟΣ ! ! ! ΕΛΛΗΝ .
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=326271981041362...
      Αλκέτας Αγγέλου ...Georgios Grigoromihelakis, γράφεις στο τελευταίο σου σχόλιο: <>. Όπως αντιλαμβάνεσαι, η δική σου διαφορά με τους λευκορασοφόρους παπάδες είναι εντελώς διαφορετική από την δική μου. Εγώ ΔΕΝ ζητώ να <> κάτι, αυτός που <>, κι όταν της Μαλακίας Ύπατος εχρίστηκε, το καταχάρηκε. Αυτά που αναφέρω στο σχόλιό μου είναι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του ανελλήνιστου "επανελληνιστή" Βλάση ρασCIA, στο διαδίκτυο, οι οποίες ΔΕΝ επιδέχονται αμφισβήτηση από κανέναν. Ούτε ο Ύπατος ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ τις αμφισβητεί, Φίλε μου, γι αυτό και κρύβεται κάτω από τα φουστάνια της ανελλήνιστης "πρωθιέρειας" Μαρίνας Ψαράκη !!!
      ΕΛΛΗΝ ΓΡΗΓΟΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ.
      ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΑΣΟΝΟΣΤΟΕΣ ΤΟΥΣ.
      ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ.

      "ΓΙΑ ΝΑ ΜΥΗΘΩ ΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟ ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΦΤΥΣΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ": ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΗΘΟΣ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ!
      Με αφορμή το θέμα σχετικά με τον Μιχάλη Μιχαήλ, στέλεχος του ΑΚΕΛ και "δωδεκαθειστή" εκ Κύπρου, αναγνώστης μας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
      "Μυήθηκα στον όμιλο του Μιχάλη Μιχαήλ "Ελευσίς". Πρώτα με έβαλαν να φτύσω στον Σταυρό. Αργότερα μου είπαν ότι ο Χριστός ήταν.... συμβολίζονται από τους δώδεκα θεούς. Αν περάσεις σε κάποιους βαθμούς τότε σου λένε ότι η ελληνική κουλτούρα ήρθε από την Ατλαντίδα.
      Επίσης, υπήρχε μια θεά γυναίκα στον όμιλο. Τη λάτρευαν συμβολικά σε συγκεκριμένες περιόδους όσοι βρίσκονται σε υψηλούς βαθμούς. Εκείνη είχε 3 παιδιά κι αυτό συμβόλιζε την παραγωγικότητα της φύσης. Κάθε χρόνο γεννούσε ένα παιδί.
      Υπήρχαν αρκετοί Μασώνοι, καθώς και Αμερικάνοι και Άγγλοι υπήκοοι. Ήταν ένας μασωνικός όμιλος με πολλά μασωνικά βιβλία. Κάνουν και μαύρη μαγεία.Ξέρω ότι κάποτε έκαναν στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, όμως απέτυχαν γιατί εκείνος είναι πανίσχυρος πνευματικά.
      Σε πολιτικό επίπεδο χρησιμοποιούν την αρχαία Ελλάδα για την προώθηση του λενινιστικού κομμουνισμού, ενώ την ίδια στιγμή είναι σύμβουλοι του Χριστόφια".ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ προκαλούν οι "τελετές" των νεοπαγανιστών!
      ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ!
      Οργανώνονται σε "βαθμούς", όπως οι Τέκτονες!
      Κι εξασκούν ακόμα και μαύρη μαγεία!
      Αυτοί είναι οι θρασύτατοι τύποι που έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται και...ελληνολάτρες!
      Ένας συρφετός φανατικών χριστιανομάχων, με σατανιστικές και μασωνικές και καταβολές!
      Σκοπός τους, η εξύβριση του Χριστιανισμού, με ταυτόχρονη προβολή των τάχα "ανθρωπιστικών" αξιών (τώρα βέβαια πώς συνδυάζονται αυτές με την σατανολατρεία, είναι άλλο θέμα)!
      Μαρξιστές οι περισσότεροι, έχουν...αλλεργία απέναντι σε οτιδήποτε εθνικό, γι'αυτό και δεν θα τους ακούσετε να μιλούν ΠΟΤΕ για τα εθνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα!
      Μοναδικός εχθρός τους, ο Χριστός: Τρέμουν τον Σταυρό Του, που κατέλυσε τον Σατανά και τις δοξασίες τους! Γι'αυτό και τον φτύνουν, νομίζοντας πως τον...νικούν! Πλανώνται όμως πλάνη οικτρά!
      Η ουσία είναι πως όσα γράφουμε εδώ και καιρό για άρρηκτη σχέση μεταξύ νεοπαγανιστών, μασώνων, σατανιστών, αναρχοκομμουνιστών, επιβεβαιώνονται απόλυτα!
      Στις φωτογραφίες: Αριστερά, η εκτυφλωτική λάμψη του Σταυρού (Φωτογραφία: Δημήτρης Σωτηρόπουλος) και δεξιά: Ο "δωδεκαθειστής" και μασώνος Ραδάμανθυς Αναστασάκης.
      http://eothetis.blogspot.com/2011/10/blog-post_13.html

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πίστεψε στους Θεούς για να σωθείς διότι έρχεται αμείλικτη η τιμωρία των Θεών κατά των ασεβών. Σε καταλαβαίνω φίλε ναζωραίε. Η Αληθινή Θρησκεία έχει υποχρεώσεις και δικαιώματα. Τιμωρεί τους απίστους και επιβραβεύει τους πιστούς.

    Νοιώθεις εξωργισμένος με αυτούς που σε υποδούλωσαν στο εσταυρωμένο Κτήνος. Έτσι νοιώθω και εγώ, η οργή σου είναι δικαιολογημένη. Πρέπει να είμαστε εξωργισμένοι με τους εχθρούς του Ελληνισμού. Να τους πολεμήσουμε. Ξέρω ότι δεν είσαι σαν τους άλλους ναζωραίους που θέλουν να δολοφονήσουν μικρά παιδιά και να τους πιούν το αίμα.

    Ξέρω ότι δεν είσαι σαν τους ναζωραίους που καίνε βιβλιοθήκες, Ναούς και ανθρώπους. Εσύ αγαπάς την Ελλάδα, τους Θεούς και τους Έλληνες. Μην αφήνεις λοιπόν να σε εξοργίζουν οι εχθροί του Ελληνισμού. Μην σε παρασύρουν στο σκότος. Μην σε παρασύρουν στο να προδίδεις την Ελλάδα, στο να καταστρέφεις τους τάφους των Ελλήνων, διότι σε εξαπατούν για να σε παρασύρουν στον θάνατο και την καταστροφή.

    Μπορείς, αν θέλεις, να γίνεις Έλλην και θα το αποδείξεις με την αγάπη σου για τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Θρησκεία, η οποία βάλλεται πανταχόθεν από τους εχθρούς του Ελληνισμού. Ο Ελληνισμός και η Ελληνική Θρησκεία σε καλούν να τους υπερασπίσεις. Στηρίζονται σε σένα. Δεν είσαι σαν αυτούς τους πράκτορες του σιωνισμού που λένε ότι «ο χριστιανισμός είναι η συνέχεια του Ελληνισμού», ούτε σαν αυτούς τους μισέλληνες που λένε ότι «ο χριστιανισμός έσωσε τον Ελληνισμό». Οι εχθροί της Ελλάδος λένε ότι το καταραμένο βυζάντιο έσωσε τον Ελληνισμό, πρέπει να τους πολεμήσουμε μαζί φίλε ναζωραίε.

    Εάν αρνηθείς να διαδώσεις την Ελληνική Θρησκεία θα μας κάνεις να πιστέψουμε ότι η αποστασία σου από τους Θεούς, το μεγαλύτερο έγκλημα, ήταν εκ προθέσεως, ενώ ξέρουμε ότι ήταν εκ πλάνης. Αν ομολογήσεις την Αλήθεια θα σώσεις την ψυχή σου. Δεν είναι άλλωστε μεγάλο πράγμα, συμβαίνει συνέχεια. Πλανήθηκες, ενώ προσπαθούσες να βρεις συναισθηματικό καταφύγιο για σένα και την οικογένειά σου. Δεν είσαι κακός άνθρωπος επειδή ψάχνεις να βρεις τον Θεό. Οι Θεοί ξέρουν ότι δεν ήθελες να βλάψεις κανέναν. Είσαι εξωργισμένος επειδή σου βίασαν την ψυχή οι αγύρτες ναζωραίοι παπάδες. Σου μόλυναν την ψυχή με σιχαμερές ιδέες. Γι’ αυτό είσαι εξωργισμένος. Γιατί κατάλαβες ότι οι ναζωραίοι παπάδες σε βιάζουν, σε δολοφονούν με ψυχολογικά βασανιστήρια. Οι ναζωραίοι παπάδες είναι γραφικοί νοσταλγοί του σκοτεινού βυζαντινού μεσαίωνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΔΩ
      ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΔΩ..ΚΑΣΤΡΟΥΝΩ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ.
      ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ ΤΟΝ ΔΙΑ.

      Οι διαστροφές τού Δία

      Ο Δίας ήταν ο πρωταθλητής τής "θεϊκής" διαστροφής
      Ας μιλήσουμε περιληπτικά για τον Δία, που ήταν ομοφυλόφυλος παιδεραστής του μικρού Γανυμίδη. Αλλά όχι μόνο αυτό. Μοίχευε συχνότατα κατά της γυναίκας του και αδελφής του τής Ήρας, ενώ οι Ορφικές ιστορίες αναφέρουν ότι ο Ζευς έσμιξε με τη δεύτερη από τις αδελφές του, τη Δήμητρα. Καρπός αυτής της ένωσης ήταν η Περσεφόνη. Άλλη από τις απόκρυφες ιστορίες διηγείται ότι ο Ζευς απήγαγε τη μάνα του τη Ρέα και οι δυο ενώθηκαν μεταμορφωμένοι σε φίδια. Κατόπιν ο Ζευς με τη μορφή φιδιού πάλι ξεπλάνεψε την κόρη του την Περσεφόνη και το παιδί που γεννήθηκε απ’ αυτή την αιμομιξία ήταν ο Διόνυσος.



      Ο Δίας βέβαια βασάνισε φριχτά τον Προμηθέα επειδή ο τελευταίος βοήθησε τους ανθρώπους δίνοντάς τους τη φωτιά. Στον πόλεμο της Τροίας ο Δίας πολέμησε κατά των Ελλήνων και υπέρ των Τρώων. Πώς διέφυγε αυτός ο μισάνθρωπος και ανθέλληνας «πατέρας των θεών» από το επιθετικό μένος τών Παγανιστών;



      Και αναφέρομαι εδώ μόνο κατά του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Δεν μιλάω ούτε για τον κτηνοβάτη Πάνα, ούτε για τον κανίβαλο Κρόνο, ούτε για τον αιμοσταγή Άρη, ούτε για τη βρεφοκτόνο Ήρα, ούτε για την πορνική Αφροδίτη, στα ιερά της οποίας εκδίδονταν οι γυναίκες πριν τον γάμο τους και είχε κάνει ελάφι τον άνδρα της τον Ήφαιστο (τον οποίο είχε ξεχαρβαλώσει ο Δίας όταν ήταν παιδί), ούτε για τον Ποσειδώνα, που τιμώρησε τόσο σκληρά τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του, μόνο και μόνο επειδή δεν άφησαν να τους φάει ο κανίβαλος γιος του, ούτε για τους λοιπούς δαιμονικούς αρχαίους θεούς, που για τον καθέναν απ’ αυτούς, θα μπορούσα να γράψω ΒΙΒΛΙΟ με τα αίσχη τους, γραμμένα από τους ίδιους τους αρχαίους μας προγόνους

      Διαγραφή
    2. Θα πω όμως και για την παράνομη μοιχευτική σχέση του Δία με την αδελφή του Δήμητρα, την οποία ηράσθη, ενώ πιο πριν φρόντισε να δολοφονήσει με κεραυνό τον Ιασίονα που είχε σχέσεις μαζί της, επειδή δήθεν δεν ήθελε να έχουν οι θεοί σχέσεις με θνητούς. Αυτός όμως δεν άφησε θνητή που να μην τη βιάσει, και τι λέω θνητή. Ούτε θεά δεν άφησε, ούτε γάτα θηλυκιά (για τις αρσενικές έκανε και λίγο κράτει).



      Και αυτοί οι αρχαίοι θεοί ήταν ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ για τους πιστούς τους. Γι’ αυτό η ηγεμονία της Αθήνας (η τότε Αμερική), είχε πει ειρωνικά στα θύματά της: «Δεν φοβόμαστε τους θεούς για τις αδικίες μας, γιατί κι αυτοί τα ίδια κάνουν».



      Να λοιπόν το «ήθος» το οποίο προσπαθούν να επιβάλλουν στον κόσμο οι σύγχρονοι ειδωλολάτρες. Και δεν βλέπουν το χάλι των θεών τους, και την ηθική κατάπτωση που είχε επιφέρει η θρησκεία τους στην αρχαία Ελλάδα, παρά γράφουν ψέματα κατά των αγίων της Αγίας Γραφής, και εξωραϊζουν το χάλι αυτό της αρχαίας Ελλάδας, πίσω από το ήθος των μονοθεϊστών φιλοσόφων, τους οποίους αυτοί οι ίδιοι εξόντωσαν.



      Θα μας πουν οι Νεοπαγανιστές: "Αυτά ήταν συμβολισμοί". Κι εμείς θα τους απαντήσουμε: "Δεν υπήρχαν άραγε άλλοι συμβολισμοί για τους "θεούς"; Πώς τους απέδιδαν τόσο διεφθαρμένες πράξεις, που μόνο σε πορνογράφημα αρμόζουν; Τόσο σέβονταν οι αρχαίοι Έλληνες τους "θεούς" τους; Ή μήπως έψαχναν έτσι να βρουν άλλοθι για τις δικές τους διαστροφές;



      Η διαφορά είναι, ότι οι Χριστιανοί δεν έχουμε ΜΥΘΟΥΣ. Ο Θεός μας είναι αληθινός και υπαρκτός. Δεν είναι αποκύημα τής αρρωστημένης φαντασίας ανθρώπων. Δεν είναι αυτός κατ' εικόνα μας, αλλά εμείς δική του εικόνα κηλιδωμένη. Αλλά οι αρχαίοι πίστευαν ή σε δεφθαρμένους θεούς, ή σε ψέματα. Διαλέξτε τι προτιμάτε. Και τα δύο είναι απαράδεκτα για κάθε νοήμονα άνθρωπο.



      Υπάρχει όμως και άλλη διαφορά. Όταν οι Νεοπαγανιστές βλασφημούν αποκαλώντας την Παλαιά Διαθήκη: "πορνογράφημα", επειδή λέει χύμα όλα τα στραβά που έκαναν οι άνθρωποι, δεν σκέφτονται το εξής απλό: Η Παλαιά Διαθήκη δεν είναι ηθικιστικό βιβλίο. Τα στραβά θα τα πει όπως είναι και θα κατακρίνει την ανήθικη πράξη. Αντίθετα όμως, στην αρχαιοελληνική μυθολογία, δεν αναφέρονται όλα αυτά για να κατακριθούν. Αναφέρονται ως ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥΣ!!! Εκεί οι ίδιοι οι ψευτοθεοί τους είναι διεστραμμένοι δαίμονες, βουτηγμένοι στα πάθη και την απάτη, και δίνουν το κακό τους παράδειγμα στους ανθρώπους.



      Όμως δεν είδαμε ποτέ κάποιον Νεοπαγανιστή να αποκαλέσει τους αρχαιοελληνικούς μύθους πορνογραφήματα! Και εδώ φαίνεται η υποκρισία τους και ο παραλογισμός τους.

      Διαγραφή
  8. ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΨΗΝΕ ΤΟ ΨΑΡΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
    Ο Απόλλων των Βηίων

    «Λένε λοιπόν ότι ο Απόλλωνας τυραννικός πολύ θα γίνει, και σκληρά θα διαφεντεύει τους αθάνατους και τους θνητούς πάνω στη ζωοδότρα γη»


    (Ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα)



    «Έχουσι βασιλέα επ’ αυτών τον άγγελον της αβύσσου. όνομα αυτώ Εβραϊστί Αβαδδών, εν δε τη Ελληνική όνομα έχει Απολλύων»


    (Αποκάλυψις Ιωάννου, Θ΄, 10)


    «Και οι θεοί στου Δία το παλάτι τον τρέμουν σαν τοξεύει και σηκώνονται όταν ζυγώνει όλοι από τις θέσεις τους όταν τα λαμπρά του τόξα τεντώνει»



    (Ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα)



    «Λέει η Γραφή πως ο Διάβολος μετασχηματίζεται ‘σε άγγελο φωτός’, και τι κάνει; προφανώς προφητεύει»


    (Κλήμης Αλεξανδρείας, Στρωματείς ΣΤ VIII )




    Οι σοφοί λένε πως δεν έχουν καταλήξει στην ετυμολογία του ονόματος του θεού. Αυτό οφείλεται στην εξιδανίκευση των ιδιοτήτων του. Δεν είναι φιλολογικό, αλλά ιδεολογικό πρόβλημα. Η ετυμολογία του «Απόλλων» είναι αντίθετη με όσα πιστεύουμε σήμερα γι’ αυτόν. Η αδυναμία εξήγησης της επωνυμίας του είναι αναμενόμενη, γιατί αυτή εκφράζει τα πραγματικά του γνωρίσματα, που θα θέλαμε/νε να μην υπήρχαν. Ούτε οι αρχαίοι σοφοί είχαν συμφωνήσει, για τον ίδιο λόγο. Οι απλοί πιστοί όμως, δεν είχαν αμφιβολία για την ερμηνεία του ονόματος, όπως θα δούμε.

    Η επικρατέστερη σήμερα άποψη επιλέγει το ρήμα «απέλλω», «απέλλειν»= «αποκλείω»,
    «απέχω», «καταργώ» και κατ’ επέκταση (;) «προστατεύω αποκλείοντας τον κίνδυνο». «Απέλλα» ήταν και η «συνέλευση» (των επίλεκτων αφού «αποκλειστούν» οι άλλοι). Είναι λίγο τραβηγμένο. Η ερμηνεία μπορεί να πάρει αρνητική χροιά. (=αυτός που σε διώχνει, σε απωθεί) Γι’ αυτό οι αρχαίοι φιλόσοφοι πρότειναν άλλες λύσεις, όπως «Απλούς», το «Α-πολλοί», (=ένας) «Απολούων» (=αυτός που καθαρίζει) κ.ά. Οι αφελείς αυτές ετυμολογίες, αμφισβητούνται. Να και άλλη, σωστότερη ερμηνεία: «Απόλλων σημαίνει ‘απωθώ’ εννοώντας βέβαια τον εκτοπισμό της προγενέστερης γεωλατρείας από τον Δελφικό χώρο»[1] Πλησιάζουμε την αλήθεια, γιατί, η λύση είναι προφανής, αν ερμηνεύσουμε τα χαρακτηριστικά του θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όνομα προέρχεται από το ρήμα «απόλλυμι» «απολλύειν» και «απόλλειν», δηλ. «σκοτώνω», «καταστρέφω»! [2] Ο «Απολλύων» της Αποκάλυψης. «…ως και ο Απόλλων δοκεί τισίν εκ του απόλλειν δια το φοβερώτερον ονομάζεσθαι.» [3]

      Λίγοι το παραδέχονται σήμερα, γιατί χαλάει την ιδεώδη εικόνα ενός θεού που στην πραγματικότητα είναι εξολοθρευτής και προξενεί απώλειες... Στην αρχαιότητα, όμως, λίγοι το ερμήνευαν αλλιώς, και αυτοί από σεβασμό προς τον Φοίβο, όχι στην Αλήθεια. Πολλοί Έλληνες φοβόταν ακόμα και να προφέρουν το φριχτό όνομα του «αντιπροσωπευτικού» μας θεού…


      Λέει ο Πλάτωνας: «το ίδιο συμβαίνει, όπως είπα, και με τον Απόλλωνα, πολλοί φοβούνται το όνομα του θεού, σα να προμηνά κάτι κακό» «ως σημαίνον φθορά τινά». [4] Προτείνει άλλες εξηγήσεις, αρνούμενος την «χαλεπήν». (=καταστροφέας). Ο Πλατωνικός διάλογος για τα ονόματα των θεών τελειώνει με τη φράση του Σωκράτη: «δέδοικα περί αυτών διαλέγεσθαι»[5] (φοβάμαι να μιλάω γι’ αυτούς) Είναι δείγμα του είδους και της ποιότητας της Ελεύθερης Σκέψης του Χρυσού Αιώνα...

      Οι αρχαίοι σοφοί προσπάθησαν να εξανθρωπίσουν την αρχαία θρησκεία, δυστυχώς σε βάρος της Αλήθειας και της Επιστήμης που ήθελαν να υπηρετήσουν. Θα ευχόμουν, ειλικρινά, να το είχαν κατορθώσει. Ο Απόλλων ήταν το κεντρικό σημείο της εξιδανικευτικής αυτής τάσης.
      Ο Απολλων γδέρνει τον αυλητή Μαρσύα γιατί τόλμησε να τον συναγωνιστεί. Θεός του Φωτός, είπαμε...

      Ο Μαρσύας γδαρμένος από τον Απόλλωνα

      Διαγραφή

    2. α) Ο θανατηφόρος χαρακτήρας του θεού ως ερμηνεία του ονόματος.


      Μόλις γεννήθηκε, μωρό ακόμη, ο Απόλλων σκότωσε τον Πύθωνα και τον Τιτυό με τα βέλη του. Είναι ο θεός των επιδημιών, που εξαπολύει, πχ., στο Ελληνικό στρατόπεδο στην Τροία. Το ίδιο πίστεψαν οι Αθηναίοι κατά τη διάρκεια του Λοιμού στον Πελοποννησιακό πόλεμο.[6]

      Φυσικά, ο Απόλλων έγινε παράλληλα θεραπευτής, μια που του απευθύνονταν ικεσίες για απαλλαγή από τις ασθένειες που ο ίδιος έστελνε… Ένα επίθετο του θεού ήταν «Ούλιος»: «Ο Απόλλων. ήταν γιατρός,[7] σημαίνει δε και ολέθριος»[8]


      Υπάρχει άγαλμά του που απεικονίζει αυτή τη διπλή φύση του. Στο ένα χέρι κρατά βέλος –την αρώστεια- (όχι το συνηθισμένο τόξο) και στο άλλο ένα δοχείο με φάρμακο.

      Άλλωστε, η λέξη «ιός» αρχικά σήμαινε «βέλος». [9] Συνδέεται δηλαδή άμεσα με τον θεό. Οι Μύθοι όπου ρίχνει αρρώστιες στους αμαρτωλούς ή άπιστους, είναι πολλοί. Σκοτώνει αθέατος, σαν τα μικρόβια και τους ιούς, με τόξο, που είναι το έμβλημά του. [«Εκηβόλος»] Είναι ο καταστροφικός ήλιος που ξεραίνει τα πάντα. Η δράση του μπορεί να παραλληλιστεί με την φονική επίδραση των μικροοργανισμών, που δεν διαλέγουν τα θύματά τους.


      Ο Απόλλων είναι ηλιακή θεότητα. Μπορεί να είναι και νοσογόνος; Ναι, αν παραδεχτούμε την Αιγυπτιακή του καταγωγή. Εκεί, ο Ήλιος θεωρούνταν πως: «είναι καυτός και θανάσιμος. Έτσι απέδιδαν τις λοιμώδεις ασθένειες στον ήλιο».[10] «ο Ήλιος με ακράτητη και σκληρή φωτιά κατακαίει και ξεραίνει τα φυτρωμένα και βλαστάνοντα και το μεγαλύτερο μέρος της γης το κάνει παντελώς ακατοίκητο από τη φλόγωση και κυριαρχεί σε πολλά μέρη, και στη Σελήνη…»[11] «…ο ήλιος, ον λοιμωδών νοσημάτων φασίν αίτιον…» [12] Ο Ήλιος στην Ελλάδα δεν ήταν θεός του θανάτου. Αυτό δείχνει, άλλη μια φορά, πως ο Απόλλων δεν ήταν Ελληνικός θεός.

      Διαγραφή
    3. Σύμφωνα με τον Αιγυπτιακό Μύθο, τον θεό «τον μεγάλωσε η Λητώ στα έλη που βρίσκονται στην περιοχή της Βούτου» [13] (στην Αίγυπτο) Το επίθετό του, «Τελμίσσιος», συνδέεται με την Τελμισσό, μια ιερή του πόλη, και με το τέλμα. Ο Απόλλων είχε το επίθετο «Ελείτας». «Ελείτας, ελείτης και ελειήτης» είναι ο «κατοικών, διαμένων, φυόμενος, αυξανόμενος εις τα έλη», επίθετο που επιβεβαιώνει τις νοσογόνες του ιδιότητες, αλλά και την εθνική του καταγωγή. Η λέξη «ελείη» σημαίνει «αγρία νόσος». Έλεια ήταν επίθετο και της Άρτεμης στην Κω.[14] Τα επίθετα συμβολίζουν την ελονοσία. Η λέξη «έλη»(η) σημαίνει θερμότητα του ήλιου ή αυγή, αλλά και «θερμασία»,[15] πυρετό! Αν ερμηνεύσουμε τα επίθετα ως παράγωγα του Σημιτικού «Ελ» = θεός, [16] (Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, ώ θεοί!) είναι ομόριζα με το «ήλιος». Επιστρέφουμε λοιπόν, στα θανατηφόρα ηλιακά χαρακτηριστικά που μόλις αναλύσαμε.

      Ο Φοίβος ήταν και θεός του Λιμού, της Πείνας: «…γιατί αυτή βρίσκεται μέσα στο Απολλώνιο, δίπλα στο θρόνο του Απόλλωνα, σαν ζωγραφισμένη αναπαράσταση της Πείνας» (Λιμός) «με μορφή γυναίκας…» [17]


      Ο Απόλλωνας και η Αρτεμη σκοτώνουν τα παιδιά της Νιόβης... Μόνο τους αμάρτημα, πως ήταν περισσότερα από τα παιδιά της μάνας τους, της Λητώς...

      Ο θεός είναι υπεύθυνος άμεσα ή έμμεσα, για το θάνατο πολλών αθώων πλασμάτων στη Μυθολογία, του Υάκινθου, της Δάφνης, του Μαρσύα, των μικρών παιδιών της Νιόβης, της Κορωνίδας, της Βολίνης, της Κασταλίας, της Χιόνης, της Θρύας, του Λευκάτα, του Κυπάρισσου, του Κινύρα, του Λεύκιππου, του Λίνου, κλπ. Μερικούς τους καθάρισε γιατί έλεγαν πως ήταν καλύτεροι… μουσικοί, αν και οι Δελφοί προστάτευαν τους ποιητές και τους μουσικούς, γιατί θεωρούταν υπηρέτες και όργανα των Μουσών. Σκότωσε και τον τοξότη Εύρυτο, γιατί τόλμησε να τον προκαλέσει σε.. αγώνα τοξοβολίας! (είναι το πνεύμα των… Ολυμπιακών αγώνων) Η αγαπημένη του προφήτισσα, η Σίβυλλα, σκοτώθηκε από το θεό, όπως είχε η ίδια προβλέψει! [18]

      Όπως οι αρρώστιες που στέλνει, είναι ανεξέλεγκτος. Δεν θέλει - ή δεν μπορεί- να επιλέξει τα θύματά του, που συχνά πεθαίνουν εξ αιτίας του χωρίς να το επιδιώξει, όπως η Δάφνη και ο Υάκινθος. Και η Άρτεμη σκότωσε άθελά της τον Κεγχρέα.[19] Είναι απεικονίσεις της εξάπλωσης μιας μολυσματικής νόσου.

      Διαγραφή
    4. Απόλλων και Μαρσύας. Ο αντιπροσωπευτικός θεός της Ελλάδας είναι ντυμένος... γυναίκα

      Λίγοι τον συνάντησαν στην Μυθολογία και διέφυγαν αλώβητοι, όπως λίγοι ξεφεύγουν από μια επιδημία. Μόνο οι Ήρωες Ίδας και Ηρακλής μπόρεσαν να του ρίξουν μερικές ξανάστροφες και να επιζήσουν. Κατά αντιμετάθεση, είναι ο πατέρας του θεραπευτή Ασκληπιού. (ούτε αυτός επιβίωσε, φυσικά) Ο ένας χαλάει και ο άλλος φτιάχνει. Παρά την ομορφιά του, οι ερωμένες του τον απέφευγαν, απιστούσαν, ή απλά δεν τον ήθελαν!


      Ο Απόλλων και η Άρτεμη είναι και θεοί του αιφνίδιου θανάτου. [20] (ανακοπής, καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου) Γι’ αυτό έχουν σαν όπλο το τόξο. Η ερμηνεία του ονόματος ως «καταστροφέας» ανταποκρίνεται και σε αυτό το γνώρισμα του θεού. «Μα σαν γεράσουν των θνητών οι φάρες, τότε ο Φοίβος θάρθει ο αργυροδόξαρος κι η Άρτεμη μαζί του και με πυκνές σαΐτες τους, θα τους γλυκοθανατώσουν»,[21] λέει η «Οδύσσεια». Ο Στράβων προσθέτει: «…σε αυτούς τους» [δυο] «θεούς αποδίδονται οι επιδημικές αρώστειες και οι αιφνίδιοι θάνατοι». Και το όνομα «Άρτεμις» μπορεί να σημαίνει «φόνισσα».[22] «γιατί ο Δίας σε έβαλε σα λιοντάρι για τις γυναίκες, και σε άφησε να σκοτώνεις όποια θέλεις» λέει η Ήρα στην Άρτεμη.[23] «Ότι δε τη Αρτέμιδι, τουτέστι τη σελήνη, τους αιφνιδίους θανάτους των γυναικών ανατίθησιν η Ελληνική δόξα» (πίστη) «δήλον εστίν. Ως περ ο Απόλλων ήλιος αίτιος λέγεται του αίφνης θνήσκειν τους άνδρας…».[24] Οι αρχαιότερες αναπαραστάσεις του Απόλλωνα είναι ένοπλες.[25] Αυτό τον ταυτίζει με τον Χάρο των Νεοελληνικών τραγουδιών, που έχει και ηλιακά χαρακτηριστικά, [=«έχει του ήλιου τα μαλλιά της αστραπής τα μάτια» στα Δημοτικά τραγούδια] και είναι επίσης πνεύμα του αιφνίδιου θανάτου, κυρίως. Θανατηφόρο, επίσης, είναι το εβραϊκό αντίστοιχο του Απόλλωνα, ο Προφήτης Ηλίας, καίγοντας μονίμως τους αντιπάλους του με «πυρ εξ ουρανού».


      Ο Απόλλων και η Αρτεμη, σε μια πιστή απεικόνιση των στίχων του Ομήρου. Ο Απόλλων ετοιμάζει το βέλος των επιδημιών...

      Στο ναό της Αρτέμιδος Αριστοβούλης, στην Αθήνα, αφιέρωναν τα πτώματα των εκτελεσμένων, καθώς και τα ιμάτια και τους βρόγχους των κρεμασμένων…[26] Στην Ιωνική γιορτή των «Θαργηλίων», που ήταν τα γενέθλια του Απόλλωνα και της Άρτεμης, φαίνεται πως αρχικά θυσιάζονταν δυο άνθρωποι, που τους λέγανε «φαρμακούς».[27] Στη λατρεία της «Ορθίας Αρτέμιδος» στη Σπάρτη, οι έφηβοι μαστιγώνονταν μέχρι να βαφτεί ο βωμός με αίμα, σε αντικατάσταση παλιότερης θυσίας ανθρώπου. Οι ανθρωποθυσίες που απαιτούσε αυτή η τρομερή παρθένος, ξεπερνούσαν την όρεξη κάθε άλλου Ολύμπιου. Στον Απόλλωνα θυσίαζαν άνθρωπο και στο βράχο του Λευκάτα, στη Λευκάδα.[28]

      Οι Δελφοί, ακολουθώντας το υπόδειγμα του θεού τους, εκτέλεσαν τον Αίσωπο, χωρίς δίκη. «Δελφοίς γαρ συνέβη το δαιμόνιον οργισθήναι, αδίκως ανελούσιν Αίσωπον»…[29] (Γιατί στους Δελφούς συνέβη να οργιστεί το Δαιμόνιο και έτσι σκότωσαν άδικα τον Αίσωπο)

      Διαγραφή
    5. «Λένε λοιπόν ότι ο Απόλλωνας τυραννικός πολύ θα γίνει, και σκληρά θα διαφεντεύει τους αθάνατους και τους θνητούς πάνω στη ζωοδότρα γη» [30]

      Η λατρεία του επιβλήθηκε με τον φόβο που ενέπνεε.

      «και οι θεοί στου Δία το παλάτι τον τρέμουν σαν τοξεύει και σηκώνονται όταν ζυγώνει όλοι από τις θέσεις τους όταν τα λαμπρά του τόξα τεντώνει» [31]

      «Πρώτο στην κακία»[32] τον χαρακτηρίζει ο Αχιλλέας. Συνεπώς, το «Απολλύων», (καταστροφέας) είναι η πραγματική ερμηνεία του «Απόλλων».

      Η καταπιεστική φύση του Ώρου - Απόλλωνα

      β) Τα ιερά ζώα του θεού ως σύμβολα του ονόματός του

      Η μετάφραση Καζαντζάκη - Κακριδή
      Δυο μολυσματικά ζώα, το ποντίκι [33] (Απόλλων Σμινθεύς) και η μύγα, ήταν ιερά ζώα του θεού. Για το πρώτο θα μιλήσουμε αργότερα, γιατί αποτελούσε ιερό ζώο (Τοτέμ) της Τροίας, της αγαπημένης του πόλης, και της Κιβωτού της Διαθήκης των Εβραίων. (κεφ. «Εβραϊκά χαρακτηριστικά») Ήταν ιερό του ζώο και στην Αίγυπτο, και θάβονταν κοντά στο ναό του.[34] Οι Καζαντζάκης – Κακριδής μεταφράζουν το Σμινθεύς ως «Ποντικοδαίμονας».

      Ο Απόλλωνας με τον σμίνθο (ποντίκι) στα πόδια του

      Διαγραφή
    6. Για τις μύγες θυσίαζαν ένα βόδι πάνω σε ένα βράχο που τον έλεγαν «Μυίαγρο» μπροστά στο ναό του Απόλλωνα στο Άκτιο, πριν θυσιάσουν στο θεό. Μετά από αυτό λέγανε, έφευγαν. [35] Οι μύγες ονομάζονταν και έλειοι, «εν ρητορικώ λεξικώ φέρεται ως είδος τι μυιών…» /…/ «ίσως δε απλώς ούτω καλεί τας εν τοις έλεσι…» [36] Η λέξη ήταν ταυτόχρονα επίθετο του Απόλλωνα και της Άρτεμης, και εκτός από την ετυμολογία από το έλος, ισχύει και αυτή από το Σημιτικό Έλ, θεός…

      Η μύγα ανήκε στο πάνθεον του Φιλισταϊκού και Φοινικικού θεού Βαάλ, «εν τω Βαάλ μυία θεός Ακκαρών» [37] από όπου διαδόθηκε στην Ελλάδα η Απολλώνια λατρεία για πρώτη φορά μέσω του Κάδμου. Οι Φιλισταίοι ήταν, φυσικά, Κρητικοί. Υπήρχε και γυναικείο όνομα, Μυία (Μύγα) Ονομάζονταν έτσι δυο ποιήτριες και η κόρη του Πυθαγόρα.[38] Υπήρχε Ήρωας Μυίαγρος, που έδιωχνε τις μύγες, και αντικαταστάθηκε αλλού από τον Απόλλωνα. (το όνομά του δόθηκε στο βράχο που αναφέραμε) Υπήρχε και Ζευς «απόμυιος» με την ίδια ευθύνη. Θα αφιερωθεί ειδικό κεφάλαιο για τα συμπαθή αυτά έντομα…





      Ο Απόλλων και το κοράκι του... Σα να μη φτάνει αυτό,
      ο "αντιπροσωπευτικός θεός της Ελλάδας" είναι ντυμένος γυναίκα...

      Το Κοράκι, ένας δαιμόνιος πτωματοφάγος, ήταν ιερό ζώο του θεού.[39] (και του προφήτη Ηλία, που είναι το Εβραϊκό του αντίστοιχο) Ακολουθούν οι Γύπες και οι Κουρούνες. [40] Οι Λύκοι, επίσης, που μεταδίδουν λύσσα στα τσοπανόσκυλα και εμμέσως στον άνθρωπο, και τρώνε πτώματα, ήταν ιεροί του θεού. [«Λύκιος»] Τα ζώα που αναφέρθηκαν είναι προάγγελοι, ή/και φορείς, ή/και κερδισμένοι των επιδημιών. Άλλα ζώα των ελών, ο Κύκνος και ο Ερωδιός,[41] και το ιερό του ζώο στην Αίγυπτο, το Γεράκι,[42] ήταν παρόντα στη λατρεία του. Οι Αιγύπτιοι έθαβαν ευλαβικά… ποντίκια και γεράκια στην ιερή περιοχή της Βούτου, όπου γεννήθηκε ο Απόλλων-Ώρος και υπήρχε και ναός του.[43] Το έντομο Μάντις δεν θέλει και μεγάλη ερμηνεία: «ακρίς δυσκίνητος, ης τινές προσέχοντες ταις κινήσεσιν μαντεύονται»[44]

      Το κοράκι, ο λύκος, ο αετός και η όρκα, είναι ακόμη και σήμερα τα ιερά ζώα των «Υπερβόρειων» Εσκιμώων που θεωρήθηκαν από τους προγόνους μας ως πιστοί του θεού! Οι νοτιότεροι από αυτούς διασώζουν ακόμα και το έθιμο της «Αμφικτιονίας», που συνέρχεται σε μια καλύβα στολισμένη με κλαδιά, όπως ήταν ο πρώτος ναός στους Δελφούς! [45] Το δελφίνι, συγγενής της όρκας, και ο αετός, ήταν παρόντα στη λατρεία του θεού και στην Ελλάδα, με τον μύθο του «οφθαλμού της γης», και το επίθετο «Δελφίνιος». Ο θεός είχε μεταμορφωθεί σε αυτό για να ιδρύσει τους Δελφούς, καθοδηγώντας ένα Κρητικό καράβι εκεί..

      Διαγραφή

    7. γ) Ξένο ή Ελληνικό;



      Διαπιστώσαμε πως πολλοί φοβόταν να πουν το όνομα του Απόλλωνα, γιατί το θεωρούσαν προσβλητικό για τον θεό. Η εκδοχή πως το αρχικό του όνομα ήταν Απόλλων = καταστροφέας πρέπει να απορριφθεί. Πως είναι δυνατό να δόθηκε ένα αρνητικό όνομα σε ένα θεό, όσο καταστροφικός και να ήταν; Ο Άρης και ο Άδης έπρεπε να προηγούνται. Υπήρχαν πολλοί «μισητοί»[46] θεοί που δεν υβρίζονταν μέσω του ονόματός τους, αλλά από τα επίθετά τους (βροτολοιγός κλπ). Μόνο κακοποιές κατώτερες θεότητες είχαν αρνητικά ονόματα (Έρις, Φόβος, Δείμος, κλπ) και όχι όλες. Για παράδειγμα οι «Αλιτήριοι», οι εκδικητικοί δαίμονες. Το όνομά τους προέρχεται από το «Άλωσις» και σημαίνει «πορθητές», «νικητές». Η λέξη έγινε βρισιά λόγω της δράσης τους. Ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθεί το αρνητικό όνομα του Απόλλωνα, είναι η ξένη του προέλευση.


      Οι Έλληνες έδιναν δική τους χροιά και ετυμολογία στα ξένα ονόματα. (Ανάχαρσις, Άβαδις, Ατέας, κλπ.) Το πραγματικό όνομα του Κύρου, πχ, ήταν Κούρους, του Βαλτασάρ, Μπελσαρουσούρ, του Καμβύση, Καμπούτζιγια, του Δαρείου, Νταραγιαβάους, κλπ.[47] Ο Ασσύριος βασιλιάς Ασουρμπανιπάλ, έγινε επίθετο της Ελληνικής γλώσσας ως «σαρδανάπαλος» = ηδυπαθής, διεστραμμένος. Υπήρχε και «Διόνυσος ο Σαρδανάπαλος». Έχει διασωθεί άγαλμα του θεού με αυτή την επιγραφή. Ακραίο παράδειγμα Ελληνοποίησης ξενικού ονόματος, είναι ο Ινδικός ποταμός «Ύπαρχος», που σημαίνει «αυτός που φέρνει τα καλά»! «όνομα δε τω ποταμώ Ινδιστί μεν Ύπαρχος, Ελληνιστί δε φέρων πάντα τα αγαθά» [48] Η Ελληνικότατη (ακουστικά) λέξη Ύπαρχος, είναι… Ινδικό τοπωνύμιο, με τελείως διαφορετικό νόημα! Τίποτα δεν είναι σίγουρο, λοιπόν. Το «Απόλλων», όπως και το «Ύπαρχος», μπορεί να σημαίνουν οτιδήποτε, όσο κι αν φαίνονται να είναι Ελληνικές λέξεις.


      Το Χιττιτικό - Τρωικό όνομα του Απόλλωνα, «Απαλιούνας», διαβάστηκε σε Χιττιτικές επιγραφές, που τον αναφέρουν ως θεό – προστάτη της Τροίας. (δες κεφ. Ασιατική καταγωγή) Μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, ή είναι παραφθορά Ελληνικού ονόματος; Η ίδια απορία υπάρχει και για το «Αλαξάντου» - Αλέξανδρος, το όνομα του Πάρη. Λέγανε πως στην Θεσσαλία, ο Τρώας Αλέξανδρος (από το Αλ= θεϊκός) πήρε το όνομα Πάρης…[49] Αυτό αποδείχνει πως το Τρωικό όνομα Αλαξάντου (οι Έλληνες το μετέτρεψαν σε Αλέξανδρος) που βρέθηκε στα Χιττιτικά αρχεία,[50] δεν είναι Ελληνικό… Αν ήταν, γιατί το άλλαξαν οι Θεσσαλοί;

      Επειδή η ετυμολογία «Απολλύων» είναι αναμφισβήτητη, πρέπει να την αποδώσουμε στο ομόηχο της με το Τρωικό όνομα του θεού. (Απαλιούνας). Η πραγματική ερμηνεία του «Απαλιούνας» είναι άγνωστη. Συμπτωματικά, το ξένο αυτό όνομα ταίριαζε ηχητικά με ένα από τα χαρακτηριστικά του θεού στα Ελληνικά, την καταστροφικότητα και την εκδικητικότητα. Έτσι επικράτησε η αρνητική ονομασία στην Ελλάδα. Εκτός αν υποθέσουμε πως ο Απόλλων ήταν αρχικά μια από αυτές τις καταστροφικές κατώτερες θεότητες, που αναβαθμίστηκε.

      Διαγραφή
    8. Άλλη εκδοχή είναι πως το όνομα υιοθετήθηκε από τις απώλειες που προξένησε ο θεός στον Ελληνικό στρατό. Αυτό δεν εξηγεί γιατί οι Τρώες του έδιναν αυτό το όνομα πριν τα Τρωικά. Το άλλαξαν για να γιορτάσουν τις νίκες τους; Απίθανο. Θα μπορούσε το πολύ να γίνει επίθετο του θεού, όπως τα Ελείτας, Ακερσεκόμης, Φοίβος, κλπ. Αφού ήταν ο μεγάλος και αγαπημένος θεός της Τροίας, δεν μπορούσε να ονομαστεί «καταστροφέας» εκεί. Άρα, το όνομα δεν είναι Ελληνικό.

      Απόλλωνα («Άπλου») αποκαλούσαν το θεό και οι Τυρρηνοί, [51] ενώ τα ονόματα των κύριων θεοτήτων τους (Τίνια, Ούνι, Μινέρβα) δεν ήταν Ελληνικά, καθώς και τα περισσότερα άλλα. (Βερτούμνος, Σέθλανς, Φούλφλουνς, Τούρμς, Τούραν, Μάρις, Νέθουνς, Άνι, Σέλβανς, Σάρτρες) Ούτε και το «Απόλλων» ήταν.

      Τα Δελφικά αποφθέγματα

      Πολλοί πιστεύουν πως τα περίφημα Δελφικά αποφθέγματα, (Εντολές, Παροιμίες, κλπ.) είναι χρησμοί που Απόλλωνα. Αποτελεί κομμάτι της προπαγάνδας που θέλει τον θεό να προωθεί τον πολιτισμό. Είναι οι φιλόσοφοι (οι Επτά Σοφοί που ήταν… πέντε!) που αφιέρωσαν στο Μαντείο αυτά τα αποφθέγματα, ώστε να τα διαβάζουν οι πιστοί που προσέρχονταν, και να σωφρονίζονται.


      «Μηδέν άγαν», «Γνώθι σ’ αυτόν», «Σοφίαν Ζήλου», «Χρόνου φείδου», «Κακίαν μίσει», «Ομόνοιαν δίωκε», «Γλώττης άρχε», «Θεούς σέβου», «Γονείς σέβου», «Πλούτω απίστει», κλπ.


      Ήταν μια ευκαιρία να διαδώσουν έναν τρόπο σκέψης και ζωής που σήμερα μας φαίνεται αυτονόητος, αν και παραμένει ανεφάρμοστος… Το ίδιο σχόλιο μπορούμε να κάνουμε και για τις Δέκα Εντολές. Αναρωτιόμαστε τι είδους σοφοί και πολιτισμένοι λαοί έπρεπε –και πρέπει- να διδαχτούν αυτές τις απλές ηθικές

      Απολλώνια λογική

      Διαγραφή
    9. Επί καλών αναθημάτων

      αισχίστας αναγιγνώσκων

      επιγραφάς…



      (Διαβάζεις αισχρές επιγραφές

      σε ωραία αφιερώματα…)


      Πλούταρχος


      Κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο, οι ιερείς του Απόλλωνα διέταξαν να εξαγνιστεί (!) η Δήλος με απομάκρυνση των από παλιά θαμμένων νεκρών από το νησί. Απαγόρευσαν μάλιστα τη γέννηση και το θάνατο πάνω του.[52] Το ίδιο ίσχυε και στα ιερά του Ασκληπιού,[53] παρακλάδι της Απολλώνιας λατρείας. Φαντάσου, ιατρείο όπου απαγορεύεται να… πεθάνεις και να γεννήσεις, ως πρότυπο για τα σύγχρονα νοσοκομεία! Η Ιατρική θα χρειαστεί χιλιετίες για να ξαναφτάσει σε αυτό το επίπεδο. Το Απολλώνιο πνεύμα στην καλύτερή του στιγμή…


      Τα ιερά πουλιά του θεού, οι κόρακες, ήταν αρχικά άσπροι. Ο θεός τους έκανε μαύρους από τα νεύρα του, γιατί του αποκάλυψαν πως τον κεράτωσε η Κορωνίδα.[54] Αυτή ήταν η ανταμοιβή που έδινε στους πιστούς του…


      Ο θεός στέλνει λύκους που έτρωγαν τους δούλους και τα υποζύγια των Ελλήνων στην Τροία. Ο σοφός Παλαμήδης, ο εφευρέτης της γραφής σύμφωνα με ορισμένους Μύθους, είπε πως οι λύκοι ήταν προειδοποίηση λοιμού, δηλαδή φιλάνθρωπη πράξη του Απόλλωνα! Όταν ο Οδυσσέας προτείνει να κυνηγήσουν τα αγρίμια, ο Παλαμήδης αρνείται, προτείνοντας πως το καλύτερο είναι να προσευχηθούν στο Φοίβο, και να προετοιμαστούν για την επερχόμενη επιδημία. [55] Αυτό είναι το Απολλώνιο πνεύμα, που δεν απέχει καθόλου από τον αποκαλούμενο «Μεσαιωνικό» σκοταδισμό, ή καλύτερα, από την Ανατολίτικη μοιρολατρία.


      Σώζεται και ο μύθος του Αργείου Κόροιβου, που για να γλυτώσει από τις συμφορές που έστελνε ο Απόλλωνας, διατάχθηκε από τους Δελφούς να χτίσει ναό του Απόλλωνα όπου έπεφτε ο τρίποδας που του δώσανε. [56] Μ’ άλλα λόγια, η λατρεία του θεού καθιερώνονταν με τρομοκρατία. Παρόμοια συμπεριφορά έχει και ο Γιαχωβάς, ο εκδικητικός θεός των Εβραίων.

      Διαγραφή
    10. «Του αρέσουν τα δώρα του Φοίβου σας, [=φιλόδωρος] αλλά δεν είναι φιλάνθρωπος. Πρόδωσε τον φίλο του τον Κροίσο, και αφού του πήρε την αμοιβή, (γιατί του αρέσουν τα λοξά [57] [=φιλόλοξος]) ανέβασε τον Κροίσο στην πυρά μέσω» (του χρησμού) «του ποταμού Άλυ» … «Αχάριστος είναι αυτός που προσκυνάς, παίρνει την αμοιβή και παρά το χρυσάφι πάλι ψέματα λέει» [58]


      Είναι και δειλός. Κοτζάμ θεός, καταδέχεται να χτυπήσει πισώπλατα τον Πάτροκλο.

      Φοβάται να αντιμετωπίσει στα ίσια και τον Διομήδη, και φωνάζει τον Άρη για προστασία…[59]

      Η εξαπάτηση είναι η ίδια η φύση του Απόλλωνα. Παραπλανά τον Αχιλλέα, απομακρύνοντας τον με κόλπα από τα τείχη της Τροίας.

      Γλιτώνοντας τον Αινεία από τα χέρια του Διομήδη, στην Ιλιάδα, κατασκευάζει ένα… αντίγραφο του Τρώα, που γύρω του αρχίζουν να σκοτώνονται οι αντίπαλοι.[60]

      Μήπως ο Αινείας είναι ο αγαπημένος του; Μπα… Η απάνθρωπη και απατηλή στάση του Φοίβου φανερώνεται στην μονομαχία Αινεία - Αχιλλέα.[61] Ενώ ο θεός είναι σύμμαχος των Τρώων, έχει ήδη συμπαρασταθεί στον Αινεία, και παρ’ όλο που οι θεοί αποφάσισαν πως ο Αινείας πρέπει να επιζήσει για να εκπληρώσει την μοίρα του, ο Φοίβος δεν μπορεί να πάψει να εξαπατά. Είναι η φύση του. Ενώ ο Τρώας κρύβεται μπρός στον ακαταμάχητο Έλληνα Ήρωα, πείθεται, λοιπόν, να χτυπηθεί με τον Αχιλλέα, «πειθόμενος μύθοισιν Απόλλωνος»[62] (πιστεύοντας τα παραμύθια του Απόλλωνα) αν και ο θεός γνωρίζει πως ο Τρώας έτσι θα σκοτωθεί σίγουρα! Ούτε και του συμπαραστέκεται. Τον παρατά, φυσικά, έρμαιο στα χέρια του Αχιλλέα… Την σωτηρία του Αινεία, αναλαμβάνουν οι…. φιλέλληνες θεοί, η Ήρα και ο Ποσειδών!

      Ο Απόλλωνας, ο καταστροφέας, ο Ποντικοδαίμονας,
      δεν πιάνεται φίλος, γιατί, όπως είπαμε, είναι σαν μια μεταδοτική ασθένεια που μολύνει αδιάκριτα…

      Διαγραφή
    11. Στην Τέμεσσα της Ιταλίας, το πνεύμα ενός ναύτη του Οδυσσέα σκότωνε νέους και νέες. Οι κάτοικοι είπαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Το Μαντείο των Δελφών τους διέταξε να χτίσουν ναό στο κακό πνεύμα., και να του παραδίδουν μια νέα τον χρόνο Ο Ολυμπιονίκης Εύθυμος, όμως, επιτέθηκε στο κακό πνεύμα, και το έδιωξε από την πόλη.[63] Οι Δελφοί διέταζαν λοιπόν, υποταγή σε κάθε κακοποιό πνεύμα, και όχι αγώνα εναντίον του. Ανάλογα παραδείγματα, όπου η «πάτρια θρησκεία» μας διέταζε προσφορές ανθρώπινων ζωών σε τέρατα ή πνεύματα, που τελικά αντιμετωπίστηκαν και νικήθηκαν από Ήρωες, κατά παράβαση των χρησμών, αφθονούν.


      Ιδού και άλλο μάθημα Ηθικής από την Πυθία. Το 496 πΧ ο πυγμάχος Κλεομήδης από την Αστυπάλαια, σκότωσε τον αντίπαλό του πάνω στον αγώνα. Έτσι, οι Ελλανοδίκες δεν τον αναγνώρισαν σαν Ολυμπιονίκη. Ο Κλεομήδης έγινε έξαλλος, γύρισε στο νησί του και γκρέμισε το σχολείο σκοτώνοντας εξήντα μαθητές που ήταν μέσα. Οι κάτοικοι τον κυνήγησαν, και αυτός κατέφυγε στο ναό της Αθηνάς, από όπου εξαφανίστηκε ενώ οι διώκτες του τον είχαν περικυκλώσει. Οι Αστροπαλιώτες, παραξενεμένοι, ρώτησαν το Μαντείο. Οι Δελφοί απεφάνθησαν πως ο φονιάς και παιδοκτόνος Κλεομήδης είναι ο τελευταίος… Ήρωας που έπρεπε να τιμηθεί από την πατρίδα του.[64] Ουδέν σχόλιον.

      Διαγραφή
    12. Ένα παιδάκι παίζοντας, μάζεψε από το χώμα ένα πέταλο, που έπεσε από το στεφάνι της Άρτεμης, στους Δελφούς. Οι δικαστές άπλωσαν μπροστά στο νήπιο, διάφορα παιχνίδια και το χρυσό πέταλο και περίμεναν να δουν τι θα πρωτοαγγίξει. Ξανάπιασε το χρυσό πέταλο. Φανερό πως ήταν ιερόσυλος. Έπρεπε να εφαρμοστεί ο δελφικός νόμος που προέβλεπε θάνατο στους Ιερόσυλους. Και το παιδάκι θανατώθηκε…[65]

      Ο Απόλλων εμφανίστηκε στον Θεσσαλό Αράτιο, και του είπε να προσέξει, μπας και οι εχθροί του κάνουν μια μεγαλύτερη προσφορά από αυτόν, και κερδίσουν έτσι την εύνοιά του. (Πάντα με το μέρος του Δικαίου, ο Φοίβος!) Τότε ο Αράτιος έταξε να του θυσιάσει εκατό άντρες! Στη συνέχεια, αφού νίκησε, ακύρωσε την υπόσχεση, «δια το μη ιεροπρεπή είναι». Ο μόνος που δεν είχε πρόβλημα με την ανθρωποθυσία ήταν ο Απόλλων. Μάλιστα, η ιστορία κατέληξε στο να θεωρούνται οι Θεσσαλοί… απατεώνες, και να μείνει η έκφραση: «Θετταλών σόφισμα».[66]


      Ένα άλλο παράδειγμα της σκληρότητας του θεού είναι το «Δήλιον πρόβλημα». Για να σταματήσει μια επιδημία, ο Απόλλων ζήτησε να διπλασιαστεί ο κυβικός βωμός του, ένα δύσκολο μαθηματικό πρόβλημα. [67] Οι πιστοί, αρχικά, προσθέσανε άλλο τόσο πάνω στο βωμό καταστρατηγώντας το κυβικό σχήμα, και η επιδημία δεν σταμάτησε. Φυσικά ο «θεός» δεν μπορούσε να πάψει το θανατικό, αλλά οι ιερείς του τον δικαιολόγησαν με το ότι ήθελε να σπρώξει τους Έλληνες να… ασχοληθούν με τα μαθηματικά!

      Διαγραφή
    13. Επίσης, οι διφορούμενοι χρησμοί δικαιολογούταν σαν προσπάθεια να υποχρεωθούν οι πιστοί να ενδιαφερθούν για τη… διαλεκτική κι τη Φιλοσοφία! [68] Τα γράφει ο Απολλώνιος ιερέας Πλούταρχος, αλλά και ο Αθήναιος. Από τις παπαδίστικες δικαιολογίες προέκυψε πως ο Απόλλων προωθούσε την επιστήμη και τη φιλοσοφία. Έτσι γεννιέται ο πολιτισμός, που για την αρχαιότητα ήταν θέμα… επιβίωσης, με αυτόν που βρήκαν να τον… προστατεύει, σκοτώνοντας… μουσικούς. Ο άλλος προστάτης του πολιτισμού ήταν ο Ερμής, που ταυτόχρονα ήταν και θεός των… κλεφτών και των απατεώνων. Μας έμειναν οι Μούσες, που ήταν αργυρώνητες αυλητρίδες από τη Μυσία…


      «Τελικά, τους πήγαν [τους φιλόσοφους] στα δικαστήρια και τους έδωσαν να πιούν κώνειο» [69]


      Πάνω στο μνήμα του Ησίοδου γράφτηκε η εξής ελεγεία από τον ποιητή Χερσία:

      «…πλείστον εν Ελλάδι κύδος ορείται ανδρών κρινομένων εν βασάνω σοφίης…»
      [70] «…Θα είχε περισσότερη δόξα στην Ελλάδα, αν οι άνθρωποι κρίνονταν με βάση τη σοφία τους…»


      Κάτι σάπιο υπήρχε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

      Ο λεγόμενος αντιπροσωπευτικός θεός της Ελλάδας,
      «το τελειότερο έργο της μυθοπλαστικής φαντασίας των Ελλήνων» ονομάζεται και είναι… καταστροφέας, ακόμα και προωθώντας τον… πολιτισμό! Από υποκριτικό θαυμασμό της αρχαιότητας οι μελετητές αποδίδουν γνήσια Ελληνικότητα σε έναν «υιό της απωλείας» … Ο Απόλλων υπήρξε ο θρησκευτικός καταστροφέας της Ελλάδας, το μοιραίο τελευταίο της απόκτημα. Το όνομά του είναι προφητικό.

      Διαγραφή
    14. Αν ο Απόλλωνας συμβολίζει το φως της Λογικής και των Τεχνών, πως μπορεί να ταιριάξει με το σκοτεινό άντρο της Πυθίας και τους μυστηριακούς καπνούς, από όπου έβγαιναν δυσερμήνευτοι χρησμοί; Από πότε η Μαντεία συγκατοικεί με την λογική και την ελεύθερη σκέψη; Με την θεολογική αναγκαιότητα να δίνονται διφορούμενοι χρησμοί συμφωνεί απόλυτα και ο… χριστιανός Κλήμης Αλεξανδρείας! [71] (είχατε αμφιβάλλει ποτέ;) Οι γυναίκες που επιλέγονταν για Πυθίες ήταν όσο το δυνατόν αμόρφωτες. Το «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» δεν θεωρείται κληρονομιά του Ελληνικού πολιτισμού! (Εμένα μου λες) Και αν αυτό είναι το φωτεινό Απολλώνιο Πνεύμα, τότε ποια διαφορά έχει με το Διονυσιακό; (και το μεσαιωνικό;) Σύντομα θα δούμε την συνάφεια Εβραϊκού και Απολλώνιου Φωτός.


      Αν θεωρήσουμε πως οι ιεροί τζίτζικες έκφραζαν το Απολλώνιο Μουσικό ιδεώδες, όπως λένε οι Μύθοι, τότε η αρχαία Ελληνική μουσική δεν μπορεί να απείχε πολύ από την κακοφωνία αυτών των εντόμων. Όταν έσπασε η χορδή ενός μουσικού στους Δελφούς, πήδηξε ένας τζίτζικας πάνω στη λύρα, και συνόδεψε το κομμάτι. Χαθήκαν τα αηδόνια και οι καρδερίνες; Τι περιμένεις από ένα θεό της… Μουσικής που προτιμούσε… κοράκια, γύπες και κουρούνες για συνοδούς του!

      Διαγραφή
    15. «Σου έχω και άλλο μύθο και τραγούδι, αδελφάκι με αυτούς, να διηγηθώ. Του Εύνομου του Λοκρού και του Δελφικού Τζίτζικα. Ελληνικό πανηγύρι [:πανήγυρις, λαοσύναξη] γίνονταν στην Πυθώ [Δελφούς]»… «Γίνονταν [μουσικός] αγώνας, και κιθάριζε ο Εύνομος την ώρα του καύσωνα, οπότε τα τζιτζίκια τραγούδαγαν κάτω από τα φύλλα ζεσταμένα από τον ήλιο.»…«Σπάει η χορδή του Λοκρού. Πετάει ο τζίτζικας πάνω στον ζυγό. [της κιθάρας] Τερέτιζε πάνω στην κιθάρα σα να ήταν κλαρί. Και ο μουσικός, προσαρμόζοντας το σκοπό με το τραγούδι του τζίτζικα, αναπλήρωσε τη χορδή που έλλειπε. Συνεπώς, οδηγός του τραγουδιού του Ευνόμου έγινε το τζιτζίκι, όπως θέλει ο μύθος, και ο Εύνομος αφιέρωσε [άγαλμα] χάλκινο τον συναγωνιστή του Λοκρού και την ίδια την κιθάρα στους Δελφούς. Αυτός, [ο τζίτζικας] μια που πήγε μόνος του και τραγούδησε μόνος του, πίστεψαν οι Έλληνες πως ήταν μουσικός ερμηνευτής. Πως λοιπόν, πιστεύετε σε κενούς μύθους και απολαμβάνετε τη μουσική σα να είστε ζώα;»[72]

      Και ο ποιητής Πρατίνας έγραφε: «Λάκων ο τέττιξ (τζιτζίκι) εύτυκος εις χορόν»[73]

      Το μουσικό αυτί των αρχαίων Ελλήνων ήταν λίγο βάναυσο… Στην Οδύσσεια διαβάζουμε πως το τραγούδι του αηδονιού είναι… θλιβερό.[74] (ενώ του τζίτζικα, έ; καμιά σύγκριση!) Υπήρχε και Μύθος, πως η Αηδών σκότωσε το παιδί της κατά λάθος και οι θεοί την έκαναν πουλί για να… θρηνεί με όλη της την άνεση.


      Ο Απόλλων πρέπει να σκότωνε με την μουσική του πιο γρήγορα παρά με τους… ιούς. Μουσική παιδεία να σου πετύχει….

      Διαγραφή
    16. ΑΠΌΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΎΘΩΝ. ΠΑΛΙΆ ΚΑΙ ΝΈΑ ΜΑΝΤΕΊΑ.


      Ο Απόλλων είχε αντιμετωπίσει και σκοτώσει τον Πύθωνα για να στήσει το Μαντείο του. Με τα λάφυρα της μάχης των Πλαταιών, οι ενωμένοι Έλληνες έκαναν τρία αφιερώματα στους θεούς: Στο Δία και τον Ποσειδώνα από ένα άγαλμα τους, και στον Απόλλωνα τρεις… Πύθωνες που σήκωναν το μαντικό Τρίποδα.

      Οι πρόγονοι μας είχαν αρωστημένη αίσθηση του χιούμορ, ή τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά;



      Τα φίδια στην αρχαία Ελλάδα δεν ήταν σύμβολα του Κακού, όπως στον Ιουδαϊσμό, αλλά σύμβολα Σοφίας, (Αθηνά) κάτοχοι των μυστικών της Γης, ιαματικά ζώα (Ασκληπιός) και φύλακες Ιερών Τόπων. Την Ακρόπολη, πχ, φύλαγε ένα φίδι, που ήταν ενσάρκωση του Εριχθόνιου, ενός μυθολογικού Αθηναίου βασιλιά.[75] Οι σημαντικότερες μορφές της Ελληνικής αρχαιότητας, με πρώτο το Μεγαλέξαντρο, ισχυρίζονταν πως κατάγονταν από θεούς μεταμορφωμένους σε φίδια.[76] Τα επιφανέστερα γένη των Αθηνών έλεγαν πως κατάγονταν από τον Κέκροπα και τον Ερεχθέα, που ήταν «διφυείς», φίδια από τη μέση και κάτω. Η λέξη «Άργος» σημαίνει (και) φίδι.[77] Αργείοι, (εθνικό όνομα στον Όμηρο) σημαίνει «πατριώτες» και «φυλή του Δράκου». (άργος = γη = πατρίδα, αργάς = παιδί της γης = δράκων = φίδι) Στην Ελλάδα, τα φίδια ήταν μεν επίφοβα, αλλά και ιερά. Ήταν «Παιδιά της Γης», δηλαδή «Αυτόχθονες», (χθων = γη) με άλλα λόγια αδέλφια των Ελλήνων, που και αυτοί πίστευαν πως βγήκαν από τη Γη.

      Ανάλογη ιερότητα είχαν τα άλλα «παιδιά της Γης», οι σαύρες, τα μερμήγκια, (που ήταν πρόγονοι των Μυρμιδόνων γιατί μεταμορφώθηκαν σε ανθρώπους με προσευχή του Αιακού, ή σε άλλη παραλλαγή, ο Δίας μεταμορφωμένος σε Μέρμηγκα γονιμοποίησε την Ευρυμέδουσα) κάθε είδος εντόμων και σκουληκιών, προφητικών ζωυφίων των οποίων τη γλώσσα καταλάβαινε ο μάντης Μελάμπους, και οι τζίτζικες, αδελφοί των Αθηναίων, που αυτοαποκαλούνταν τεττιγοφόροι. Τους ειρωνεύονταν κι όλας, επειδή τερέτιζαν όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι σαν τα αδέλφια τους. Στους Δελφούς υπήρχε αφιερωμένος και χάλκινος τζίτζικας.[78] Ήθη και έθιμα…

      Αν το καλοσκεφτούμε, όμως, αυτά είναι πολύ πιο βαθιά σα νόημα από το να πίστευαν πως έπεσαν από τον ουρανό, πχ. Το να λες πως είσαι παιδί της Γης, πραγματικός Αργείος (ένα από τα νοήματα της λέξης) είναι, τελικά, αυτογνωσία…

      Διαγραφή

    17. Τα φίδια έπαιζαν βασικό ρόλο στην μαντική τέχνη. Στο μαντείο του Τροφωνίου τα φίδια ήταν ιερά. Ο Παυσανίας υποθέτει πως ο Τροφώνιος απεικονίζονταν περίπου σαν τον Ασκληπιό, με φίδια τυλιγμένα στο ραβδί του. Ο πιστός που ήθελε να μπει σε αυτό το Μαντείο έπρεπε να κρατά στα χέρια του τροφές, γιατί αμέσως τον περικύκλωναν ήμερα ερπετά που περίμεναν μεζέ, σαν σκυλάκια.

      Στην Δωδώνη, το Μαντείο του Δία, υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά δείγματα φιδολατρίας, πράγμα φυσικό, μια που ο θεός μεταμορφώνονταν σε φίδι.

      Ο μεγάλος Μάντης της Μυθολογίας, ο Μελάμπους, απόκτησε τις μαντικές του ικανότητες καθώς και τη γνώση της γλώσσας των ζώων [σαφές χαρακτηριστικό της τοτεμικής λατρείας, όπου ο άνθρωπος επικοινωνεί με τους γενάρχες του, τα ζώα] όταν δυο φίδια του καθάρισαν τα αυτιά γλύφοντας τα την ώρα που κοιμόταν.

      Οι Ιαμίδες ήταν η πιο φημισμένη οικογένεια [γένος] Μάντεων. Ο γενάρχης τους, ο Ίαμος, είχε εγκαταλειφθεί από τη μάνα του, και ανατράφηκε από δυο φίδια που τον τάϊζαν με μέλι. Ο Ίαμος κατάγονταν από τον Ποσειδώνα και τον Απόλλωνα. Στο άγαλμα του Ιαμίδη μάντη Θρασύβουλου, στην Ολυμπία, απεικονίζονταν μια σαύρα στον δεξί του ώμο.

      Ο Τειρεσίας, άλλος μεγάλος Μάντης, σκότωσε ένα φίδι και μεταμορφώθηκε σε γυναίκα. Μετά από χρόνια, σκότωσε άλλο φίδι, και ξαναέγινε άντρας. Μάλιστα, οι θεοί τον κάλεσαν να γνωμοδοτήσει για το ποιο φύλο νοιώθει την μεγαλύτερη ηδονή στον έρωτα, μια που όσο ήταν γυναίκα έφαγε τον απαγορευμένο καρπό… Ο Τειρεσίας διέταξε τον νεκρικό εξευμενισμό του Δράκοντα της Θήβας με ανθρωποθυσία.

      Στην πρώτη θυσία που έκαναν οι Δωριείς στη Σπάρτη βρήκαν ένα φίδι πάνω στο βωμό, και κατάλαβαν πως η πόλη θα γίνει τρομερή στους εχθρούς της.

      Δεν χρειάζεται βέβαια να επιμείνουμε στον Ασκληπιό και το ιαματικό του φίδι.

      Διαγραφή
    18. Σε όλα αυτά, αντιφάσκουν οι Μύθοι του Απόλλωνα. Ο θεός του Φωτός εξόντωσε το κακό φίδι Πύθωνα, που κυνήγαγε τη μητέρα του... Άλλη παραλλαγή λέει πως ο Πύθωνας έκανε καταστροφές στους Δελφούς. Αν ήταν έτσι, τότε γιατί μετά το φόνο του, ο Απόλλων και η αδελφή του, η Άρτεμη, καταδιώχτηκαν από την φοβερή θεότητα, το «Δείμα», που εμφανίζονταν μόνο στους μεγάλους αμαρτωλούς; Μάλιστα χρειάστηκε να εξαγνιστούν.[79] Το έκαναν, λέει, για να δώσουν το καλό παράδειγμα… (κακοδικίας;)

      Ο Φοίβος, σαν Ιουδαίος, απεχθάνονταν τα φίδια, θεωρώντας τα κακοποιά. Ο Πύθων ήταν φύλακας της Πυθούς (= Δελφών) που ήταν αρχικά Μαντείο της Γης.[80] Τα φίδια ήταν τα κατ’ εξοχήν παιδιά της. Συνεπώς, ο Απόλλων τον σκότωσε για να οικειοποιηθεί το Μαντείο, όχι για να εκδικηθεί τη μάνα του, τη Λητώ, όπως λέει ο επικρατέστερος Μύθος. Βλέπουμε σε ποιο βαθμό η Απολλώνια λατρεία έρχονταν σε αντίθεση με την Ελληνική.

      Όταν ο Απόλλωνας και η Άρτεμη σκότωσαν τον Πύθωνα, πήγαν στην Αιγιάλεια για να εξαγνιστούν. Ξαφνικά τους έπιασε μεγάλος φόβος, έφυγαν αμέσως για την Κρήτη, όπου τους εξάγνισε κάποιος Καρμάνορας. Στην Αιγιάλεια όμως, έπεσε μεγάλο θανατικό, και οι κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εξευμενίσουν τους δυο θεούς…[81] Ο Μύθος είναι παράλογος, εκτός αν υποθέσουμε πως ήταν οι ίδιοι οι Αιγιαλείς που καταδίωξαν τους θεούς, (δηλαδή τους οπαδούς τους) επειδή σκότωσαν το ιερό ζώο, τον Πύθωνα, και τιμωρήθηκαν με την επιδημία. Και πάλι, η Απολλώνια λατρεία επιβλήθηκε με τρομοκρατία.

      Διαγραφή
    19. Αφού ο Πύθων ήταν θηλυκό φίδι, έπρεπε να ονομάζεται Πυθία. Ποια ήταν η Πυθία; το γνωρίζετε. Ο Ομηρικός ύμνος ονομάζει το φίδι Δελφύνη. Άρα, Δελφοί ή Πυθώ, το τοπωνύμιο σημαίνει «φωλιά του φιδιού» (=ιερός τόπος φιδιών = Μαντείο της Γης) Η Πυθία μάντευε σε μια σπηλιά, δηλ φιδότρυπα. Στην αρχή της Τρωικής εκστρατείας, στην Αυλίδα, ο Μάντης Κάλχας χρησμοδοτεί με ένα «Δράκοντα» (φίδι στα αρχ. Ελληνικά) που είχε σταλθεί από τον «Ολύμπιο»[82] Όπως οι ιερείς των Δελφών ερμήνευαν το παραλήρημα της Πυθίας, έτσι αυτός ερμήνευε τις ενέργειες του φιδιού. [83]

      Ακόμα και στους Περσικούς πολέμους, όταν το Ιερό Φίδι εξαφανίστηκε από την Ακρόπολη, θεωρήθηκε σημάδι συμφοράς, δηλ. μαντικό σημάδι. Αυτό το αρχαίο είδος Μαντείας υιοθετήθηκε, μόνο επιφανειακά, από τον Απόλλωνα, αφού πρώτα το… σκότωσε. Το σύμβολο του φιδιού χρησιμοποιήθηκε τελικά από το θεό. Δεν θα μπορούσε να σταθεί αλλιώς στην Ελλάδα. Το βλέπουμε σε αγάλματά του να τυλίγεται απάνω στον Μαντικό τρίποδα! Αθόρυβα, ο πραγματικός ιδιοκτήτης του Μαντείου, το φίδι, ο Δράκων, ο Πύθων - Πυθία, ξαναγύρισε στη φωλιά του, τους Δελφούς, βαριά λαβωμένος όμως. Και οι δυο γιοί του θεού, ο Τροφώνιος και ο Ασκληπιός, είχαν ιερά φίδια.


      Ο Κάλχας, ο μεγαλύτερος Έλληνας Μάντης της Τρωικής Εκστρατείας, πέθανε από τη λύπη του γιατί έχασε σε αγώνα Μαντικής από ένα γιο του Απόλλωνα, το Μόψο. Πάει κι αυτός, μαζί με τον Πύθωνα, και με αυτόν έφυγε και η παλιά Μαντεία και η παλιά θρησκεία…

      Διαγραφή
    20. Η Γη, λένε οι Μύθοι, παράτησε το Μαντείο της, δίνοντας το στη Θέμιδα, που το έδωσε στον Απόλλωνα. Υπήρχε και ρήμα, «θεμιστεύειν» που σημαίνει «χρησμοδοτώ».[84] Ο θεός αγόρασε και το κομμάτι που αντιστοιχούσε στον Ποσειδώνα. (Η περιοχή ήταν σεισμογενής) Και όμως, υπάρχει παραλλαγή, προερχόμενη από τον Ευριπίδη, που λέει πως η Γη αντέδρασε στην εγκατάσταση του Απόλλωνα στους Δελφούς, στέλνοντας κακά όνειρα στους προσκυνητές. (Πράγματι, υπάρχουν κόγχες στους βράχους, όπου φαίνεται πως οι πιστοί κοιμόνταν, περιμένοντας κάποιο προφητικό όνειρο) Ο Απόλλων τότε έχασε την ικανότητα να δίνει χρησμούς! Μ’ άλλα λόγια, η μαντική δύναμη των Δελφών εξακολουθούσε να προέρχεται από τη Γη, και ο Απόλλων ήταν ένας απλός ενδιάμεσος! Ο θεός, απελπισμένος, ζήτησε την παρέμβαση του Δία, που σταμάτησε την δολιοφθορά της Γης, ειρωνευόμενος το γιο του, πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι προσφορές των πιστών…[85]

      Ένα Δελφικό έθιμο σώζει την αλήθεια πιο καλά από τους Μύθους. Κατασκεύαζαν μια καλύβα, πρόχειρη αλλά βαριά διακοσμημένη, και της έβαζαν φωτιά. Αυτή η καλύβα ήταν, λέγανε, η φωλιά του Πύθωνα. Το έθιμο αναπαριστούσε την πυρπόληση του παλιού Μαντείου της Γης από τους πιστούς του Φοίβου. Αυτά έχουν επιβιώσει ως «το κάψιμο του Ιούδα» από τους Χριστιανούς, που ακόμα και εδώ, ακολουθούν κατά γράμμα την μισαλλοδοξία του Απόλλωνα, προφήτη της θρησκείας τους…

      Αγανακτούμε για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών στους Δελφούς. Οι βανδαλισμοί των Απολλώνιων στον ίδιο χώρο, που μάλιστα τους γιόρταζαν πανηγυρικά, δεν μας απασχολούν. Ούτε και οι επιθέσεις των… αρχαίων Ελλήνων στο Μαντείο. (Ιεροί πόλεμοι) Όλα έγιναν «επί νεκρώ δράκοντι», πάνω στο πτώμα του Πύθωνα, του φύλακα του παλιού Μαντείου της Γης, της πραγματικής ιδιοκτήτριας ενός Ιερού χώρου που λυμαίνονται ξενόφερτες, ασιατικές θρησκείες…

      Υπάρχει μια μυστηριώδης βυζαντινή αφήγηση που εμπλέκει τον Απόλλωνα, τους Αργοναύτες, τον Μέγα Κωνσταντίνο, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και την Παναγία. (!) Εδώ ανακαλύπτουμε πως ακόμα και το παλιότερο Δελφικό τοπωνύμιο, «Πυθώ», είναι Μικρασιατικό, ή έστω, ανήκε στην περιοχή της Προποντίδας, και πρέπει να ήταν κοντά στην Κύζικο: «και εισελθόντες» (οι Αργοναύτες) «νυκτός παρέλαβον τον Κύζικον, μητρόπολιν της Ελλησπόντου επαρχίας...» «...και απελθόντες οι Αργοναύτες εις το Μαντείον, ένθα λέγεται τα Πύθια θερμά, και ποιήσαντες θυσίαν επηρώτησαν...» «...και εδόθη αυτοίς χρησμός παρά της Πυθίας ούτος...» [86]

      Διαγραφή

    21. Μπορεί να αμφισβητήσουμε όλη την αφήγηση σαν Χριστιανική προπαγάνδα, μια που η Πυθία εμφανίζεται να προφητεύει για την... Παρθένο Μαρία, αλλά το μόνο που δεν έχει στο μυαλό του ο συγγραφέας είναι να αποδείξει πως η Πυθώ είναι Μικρασιατικό τοπωνύμιο... Αυτό προκύπτει αβίαστα. Αυτά τα μέρη ήταν ακόμα γνωστά την Χριστιανική περίοδο, και ο συγγραφέας τα χρησιμοποιεί σαν τεκμήρια του αληθούς των ισχυρισμών του...

      Έτσι, ακόμα και τα «παλιά» ονόματα, η Πυθώ, η Πυθία, αλλά και η υπόγεια Μαντική, (Το προσωνύμιο «Θερμά» υποδηλώνει υπόγεια γεωθερμική δραστηριότητα, όπως και στους Δελφούς) προέρχονται από την Μικρά Ασία.

      Ο Μύθος του Φοίνικα Κάδμου, είναι παρόμοιος με αυτόν του Απόλλωνα, που έχει άλλωστε ίδια καταγωγή. Και ο Κάδμος σκότωσε ένα δράκοντα (φίδι) που φύλαγε μια ιερή πηγή και ήταν παιδί του Άρη. Χρειάστηκε και αυτός να εξαγνιστεί για το φόνο, έσπειρε τα δόντια του φιδιού από τα οποία φύτρωσαν οι γενάρχες των Θηβαίων, οι Καδμείοι, και τελικά, μεταμορφώθηκε ο ίδιος σε φίδι πριν πεθάνει. Είναι δυο παρόμοια παραδείγματα ξένων που αφομοίωσαν τη ντόπια θρησκεία - φιδολατρία, αφού αρχικά συγκρούστηκαν μ’ αυτήν.


      Έτσι, η Δελφική λατρεία είχε δυο πλευρές, την Απολλώνια, και αυτή του Πύθωνα και της Γης, της πρώτης ιδιοκτήτριας. Γίνονταν και… μνημόσυνο του ιερού της ζώου, του Πύθωνα:


      «Πανήγυρις Ελληνική επί νεκρώ δράκοντι συνεκροτείτο Πυθεί, επιτάφιον ερπετού άδοντος Ευνόμου…» [Ελληνική λαοσύναξη γίνονταν στην Πυθώ (Δελφούς) πάνω σε ένα ψόφιο φίδι, ένας επιτάφιος του ερπετού, με τις ψαλμωδίες του Ευνόμου] «Πυθεί μεν ουν ο δράκων Πύθιος θρησκεύεται και του όφεως η πανήγυρις καταγγέλεται Πύθια».[87] Τόσο Ιερός ήταν. Πύθων ήταν και κύριο όνομα στην αρχαιότητα.[88]

      Στο τέλος, όλος ο μύθος του φιδοκτόνου Απόλλωνα διαψεύστηκε, και μάλιστα από ιερείς των Δελφών, όπως ο Πλούταρχος, με σκοπό να συμφιλιωθεί ο Πύθων και ο Απόλλων, ομολογώντας ταυτόχρονα το βάθος της παράδοσης, που ήταν αδύνατο να σβηστεί από την «Ελληνική πανήγυρι»:

      Διαγραφή
    22. «Ξεφεύγουν περισσότερο από την αλήθεια οι θεολόγοι των Δελφών που πιστεύουν πως κάποτε ο θεός έδωσε μάχη με φίδι για το μαντείο, και αφήνουν τους ποιητές και τους λογογράφους να το λένε διαγωνιζόμενοι στα θέατρα, σα να θέλουν να διαψεύσουν επίτηδες τις αγιότατες τελετές στα ιερά» [89] (φαντάσου τι φιδομάνι εμφανίζονταν στις «αγιότατες τελετές»! Θα θύμιζαν συλλείτουργο Μητροπολιτών!)


      Όχι «σα να θέλουν», σεβαστέ Πλούταρχε, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός τους, υποσυνείδητα ίσως, προερχόμενος από τη βαθιά αντίφαση των δυο θρησκειών, της Ελληνικής, του Πύθωνα και της Γης από τη μια, και της Ασιατικής, του Απόλλωνα από την άλλη. Ο Μύθος της Πυθοκτονίας αντίφασκε με τις «αγιότατες» αρχές του Ελληνισμού, με την πραγματικά πάτρια θρησκεία του…


      Η δημοφιλέστατη στην αρχαιότητα παράσταση του Αετού που τρώει το Φίδι, τα δυο ιερά ζώα που πολεμούν, ήταν ο συμβολισμός της αντιφατικής φύσης της αρχαίας θρησκείας. Ουσιαστικά, η νέα μορφή του Δία πάλευε με την παλιά, το φίδι. Σα Φίδι παρουσιάζονταν ο Δίας στα Ελευσίνια Μυστήρια, σαν Αετός στους νεότερους Μύθους… [90] Τα δυο ζώα μπορούσαν να μεταμορφωθούν το ένα στο άλλο,[91] και συνυπήρχαν στο κηρύκειο του Ερμή.

      Τέτοιες αντιφάσεις σημαίνουν πως ο Απόλλων οικειοποιήθηκε βίαια την ήδη υπάρχουσα ιερότητα του χώρου των Δελφών, που μάλιστα τότε δεν ονομάζονταν έτσι, αλλά Πυθώ, κατά τον Όμηρο.






      Διαγραφή

    23. Οι Έλληνες, για να γιορτάσουν τη νίκη κατά των Περσών στις Πλαταιές, αφιέρωσαν στους Δελφούς τρία χάλκινα φίδια που στήριζαν ένα χρυσό Τρίποδα. Ο συμβολισμός ήταν σαφής. Η παλιά λατρεία (της Γης και του Πύθωνα) στήριζε τη νέα. (του Απόλλωνα) Υπήρχε, κατά τη γνώμη μου, μέχρι και απειλητικός υπαινιγμός, μια που το Μαντείο είχε συνεργαστεί με τους Πέρσες: Οι Δελφοί ( = ο τρίποδας) δεν στέκονται χωρίς την υποστήριξη των Ελλήνων. Το Μαντείο είναι των φιδιών –του Πύθωνα και της Γης- και εσείς, ιερείς του Απόλλωνα, είστε νοικάρηδες. Ο Πύθωνας ήταν ο φύλακας του Μαντείου, όταν αυτό ανήκε στη Γη, και σκοτώθηκε από τον Απόλλωνα.[92]

      Τα τρία φίδια απεικόνιζαν τις Ελληνικές φυλές. Απάνω στις φολίδες τους ήταν γραμμένα τα ονόματα όσων πόλεων πολέμησαν. Το τρικέφαλο φίδι ήταν ανέκαθεν εθνικό σύμβολο. «Τριέλικτος Δράκων» διακοσμούσε, πχ, και τον θώρακα που φτιάχτηκε ειδικά για τον αρχηγό των Πανελλήνων Αγαμέμνονα.[93] Ο Θουκυδίδης και ο Πλούταρχος γράφουν πως ο αρχιστράτηγος Παυσανίας προσπάθησε να οικειοποιηθεί το μνημείο σαν προσωπικό του αφιέρωμα, αλλά οι άλλοι Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν, (όχι και να τους χωρίσουν απ’ τ’ αδέλφια τους, τους φίδαρους) και οι Σπαρτιάτες έσβησαν αμέσως το όνομά του και έγραψαν τα ονόματα των Ελληνικών πόλεων στις κουλούρες των φιδιών.


      Ο χρυσός τρίποδας που στήριζαν τα φίδια, ένα άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, και ένα του Ποσειδώνα, φτιαχτήκαν από τα λάφυρα με κοινή απόφαση των Ελλήνων, σαν ευχαριστήρια προσφορά στους θεούς. [94] Γιατί άραγε δεν στήθηκε και άγαλμα του Απόλλωνα, αλλά αντίθετα του αφιερώθηκαν… Πύθωνες;


      Διαγραφή
    24. Το μνημείο με τα φίδια – από τα σπάνια που εκπροσωπούσαν όλους τους Έλληνες στην αρχαία τέχνη - ενώνοντας τις δυο λατρείες, υπογράμμιζε ταυτόχρονα τη διαφορά τους. Οι Φωκείς είχαν αφιερώσει στους Δελφούς άλλη παράσταση με υπαινιγμούς: Τον Ηρακλή να παλεύει με τον Απόλλωνα…[95] Υπήρχε και παράσταση του μεγάλου αντιπάλου του, του Ίδα, με τον οποίο συγκρούστηκε για την «καλλίσφυρον» Μάρπησσα. [96] Στον «Ιερό πόλεμο», οι Φωκείς έκλεψαν τον χρυσό τρίποδα του μνημείου, αλλά άφησαν άθικτα τα φίδια. Σίγουρα τους έλκυσε ο χρυσός, αλλά νομίζω πως και ο χαλκός των φιδιών είχε μεγάλη αξία τότε. Οι θρησκευτικοί και πατριωτικοί λόγοι της σύλησης είναι, πάλι, προφανείς.



      Ο Μέγας Κωνσταντίνος
      Ούτε και οι Χριστιανοί τόλμησαν να τα καταστρέψουν. Αντίθετα, το εθνικό μας μνημείο, που πάνω του έγραφε τα ονόματα των Ελληνικών πόλεων, μεταφέρθηκε στη Κωνσταντινούπολη από το Μέγα Κωνσταντίνο, και στήθηκε στον Ιππόδρομο, το πραγματικό κέντρο του κράτους, τον τόπο συγκέντρωσης του λαού. Χριστιανισμός μεν, αλλά όλα κι όλα… Μόνο αυτή η ενέργεια του Κωνσταντίνου, φτάνει για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς όσων θεωρούν τους Βυζαντινούς ως ανθέλληνες. Η Κωνσταντινούπολη, με αυτή τη συμβολική πράξη, έγινε αυτόματα το νέο κέντρο των Φυλών του Αργά - Δράκου, των Αργείων, (Δωρικά) Αργαδών, (Αττικά) Αργεάδων (Μακεδονικά) – των Ελλήνων. Ακόμα, ο Κωνσταντίνος έδειχνε την πρόθεσή του να συνεχιστεί ο αγώνας εναντίον των Περσών. Στον Ιππόδρομο υπήρχαν επίσης σύμβολα των Διοσκούρων (Αυγά) και του Ποσειδώνα (Δελφίνια)


      Από την αψίδα του Μ. Κωνσταντίνου στη Ρώμη.
      Το άρμα του Ήλιου.

      Όσοι κατηγορούν τους Χριστιανούς για το σπάσιμο των αρχαίων αγαλμάτων, κατηγορούν επίσης τον Κωνσταντίνο για την… μεταφορά και τοποθέτηση του «τριέλικτου όφεως» στη Πόλη, γιατί λέει, τον θεωρούσε… τρόπαιο, και επιπλέον, ήταν και «στυγνός εγκληματίας»[97]… (Ο Ιουλιανός ο Παραβάτης όμως τον αποκαλούσε «γενναίο βασιλιά») [98] Τους ενοχλεί φαίνεται που η Κωνσταντινούπολη ήταν γεμάτη αρχαία αγάλματα, σα γνήσια Ελληνική πόλη, γιατί λέει, τα…είχαν κλέψει! Αν ο Κωνσταντίνος μάζευε αγάλματα μόνο για την καλλιτεχνική τους αξία, σίγουρα θα έβρισκε κάτι καλύτερο από τρία φίδια, ειδικά με τον αρνητικό ρόλο του φιδιού στον Χριστιανικό συμβολισμό. Συνεπώς τα μετέφερε για Εθνικούς λόγους, για αυτό που αντιπροσώπευαν.


      Μια που αναφέραμε τον Ιουλιανό, γιατί ο λάτρης αυτός της Ελλάδας δεν επέστρεψε τα αγάλματα στην πνευματική του πατρίδα που τόσο αγάπαγε, μόλις ανέβηκε στο θρόνο; Αυτό τον βάζει στην ίδια κατηγορία με τον Κωνσταντίνο. Τρεις απαντήσεις: α) ήταν και αυτός κλεπταποδόχος. β) Η σωστή θέση των μνημείων ήταν στη νέα Ελληνική Πρωτεύουσα. γ) Είχε άλλη δουλειά, να ξαναχτίσει το Ναό του Σολομώντα για τους Εβραίους. [99]


      Πολλοί αρχαίοι ιστορικοί αποκαλούσαν το μνημείο Τρίποδα, ακόμα και αφού ο τρίποδας που στηρίζονταν πάνω στα φίδια της βάσης κλέφτηκε από τους Φωκείς. Αυτό που πήρε ο Κωνσταντίνος, όμως, ήταν τα φίδια που απόμειναν. Άλλωστε, ουδέποτε αυτό το ανάθημα χρησίμευσε στην Πυθία, γιατί ήταν τεράστιο.


      Διαγραφή
    25. Όσοι μισούν τον Κωνσταντίνο γράφουν όμως πως έκλεψε τον τρίποδα της Πυθίας, μπας και πιάσει. Αυτό το ψεύδος απευθύνεται σε απαίδευτους, που αγνοούν την Δελφική Μυθολογία, γιατί, αν ο Κωνσταντίνος έκλεβε πράγματι τον Τρίποδα, θα ταυτίζονταν, όχι μόνο με τους Φωκείς, αλλά και με τους αρχαίους Ήρωες και ηγέτες, μια που το ίδιο ήθελαν να κάνουν ο Ηρακλής και ο Μεγαλέξαντρος [100], ενώ ο Ερμής ονειρεύονταν να κλέψει τους θησαυρούς του Μαντείου…[101] Ή πρέπει να ονομάζουμε και αυτούς «στυγνούς εγκληματίες»; Δεν θα σκοτιστώ, ξέρετε, περισσότερο από όσο σκοτίζονται αυτοί που αποκαλούν έτσι τον Κωνσταντίνο… Ο Αλέξανδρος είχε εξοντώσει τους Βραγχίδες, τους ιερείς του Διδυμαίου Απόλλωνα. [102] Όταν πήγε στους Δελφούς, έπιασε την Πυθία απ’ το μαλλί και την τράβαγε, γιατί αρνήθηκε να χρησμοδοτήσει… [103] Ποιόν προσπαθούν να εξαπατήσουν, και ποιόν εξυπηρετούν όσα λέγονται για τον Κωνσταντίνο;



      Κεφαλή Μέδουσας στην δεξαμενή της Κωνσταντινούπολης.
      Ο ρόλος της ήταν αποτρεπτικός του Κακού.
      Η αντίληψή μας για τα Μουσειακά έργα τέχνης ήταν άγνωστη στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο. Ένα παλιό έργο τέχνης είχε πάνω απ’ όλα υπερφυσική δύναμη, και η επανατοποθέτησή του κάπου, μετάγγιζε αυτή τη δύναμη στο νέο μέρος. Είχε δηλ. «πρακτική» και όχι αισθητική αξία… Τα «καλλιτεχνικά» δεν ενδιέφεραν και τόσο. Την ίδια υπερφυσική δύναμη απόκτησαν και τα Χριστιανικά κειμήλια, τα οποία υπέστησαν τις ίδιες μεταφορές, («μετακομιδές») τεμαχισμούς και αρπαγές από τους ίδιους τους πιστούς τους, για τον λόγο που αναφέραμε. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι πως ο Κωνσταντίνος υποστήριζε και τις δυο θρησκείες και γι’ αυτό μετέφερε τα αγάλματα, γιατί τα πίστευε, και ήθελε να μεταδώσει τη δύναμή τους στη νέα πρωτεύουσα. Μαζί του και οι Κωνσταντινοπολίτες, που θεωρούσαν πως έχουν υπερφυσικές ιδιότητες μέχρι τέλους. Ένα από αυτά, λέγανε, σκότωσε εξ αποστάσεως τον… Τσάρο της Βουλγαρίας, μα το Δία! [104] (Επειδή οι Βούλγαροι ήταν και αυτοί Ορθόδοξοι, έπρεπε να χρησιμοποιηθούν τα αρχαία όπλα)


      Επίσης, πίστευαν πως ο «τριέλικτος όφις» έδιωχνε τα φίδια από την πόλη. Και οι Εβραίοι «εθυμίαζαν» ένα χάλκινο φίδι, τον συμπαθέστατο Νεεσθάν, που είχε φτιάξει ο Μωυσής [105] (!!) με εντολή του Γιαχβέ (!!!) για να θεραπεύει τα θανατηφόρα δαγκώματα των φιδιών. Έτσι, οι Πολίτες συνοδοιπορούσαν με το Εθνικό τους σύμβολο, και με την Παλαιά Διαθήκη ταυτόχρονα! Ίσως μάλιστα οι απλοϊκότεροι να πίστευαν πως ο Τριέλικτος Δράκων ήταν ο Νεεσθάν αυτοπροσώπως.

      Διαγραφή
    26. Άλλο ένα μετάλλιο του Μεγάλου Κωνσταντίνου όπου δυο μορφές που σαφώς ανήκουν στην Παλιά Θρησκεία, και λόγω του Συμβόλου του Στάχεως είναι πιθανότατα η Δήμητρα και η Κόρη, βρίσκονται κάτω από ένα Σταυρό.

      Ακόμα, ο Αυτοκράτορας παράγγειλε και έστησε και νέα «Ελληνικά» (πολυθεϊστικά) αγάλματα, τον Ήλιο και την «Τύχη της Πόλεως»,[106] θεότητα πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια του πολυθεϊσμού, (κάθε πόλη είχε τη δικιά της) που την έβαλε δίπλα σε ένα… σταυρό. (όχι και να αφήσει απροστάτευτη τη νέα πρωτεύουσα!) Σύμφωνα με τον Ιωάννη το Λυδό, η Κωνσταντινούπολη χτίστηκε από τον δήθεν «στυγερό εγκληματία» Αυτοκράτορα με τις οδηγίες του «ιεροφάντη» (=αρχιερέα των Μυστηρίων) Πραιτεξτάτου και του «τελεστή» (=ιερέα των Μυστηρίων) Σώπατρου! [107] Αυτοί συνεργάστηκαν στα στυγερά εγκλήματα και στην αρπαγή του «Τρίποδα της Πυθίας»; Συ είπας! Η αψίδα που έστησε ο Αυτοκράτορας στη Ρώμη είναι γεμάτη με θεότητες της αρχαίας θρησκείας. Υπάρχει και παράσταση (της εποχής) του Χριστιανικώτατου διαδόχου του, Κωνστάντιου, που τον δείχνει να κρατά στο χέρι την θεά Νίκη! [108] Γνωρίζουμε και άλλα τέτοια έργα με Νίκες που συνοδεύουν Αυτοκράτορες, αιώνες αργότερα, ακόμα και τον άλλο «στυγερό εγκληματία», τη «μάστιγα του Ελληνισμού»[109] τον Ιουστινιανό

      Βυζαντινοί αυτοκράτορες συνοδεύονται από Νίκες.

      Ας μην παραλείψω την μαρτυρία πως ο Ιουστινιανός θυσίασε χίλια βόδια και πολλές χιλιάδες άλλα ζώα τελειώνοντας την Αγια - Σοφιά(!) και ρώτησε… Μάντεις, τους Αθηναίους Μαξιμιανό, Ιερόθεο και Σύμβουλο, για την χτίσει! [110] Υπάρχουν αναπαραστάσεις θυσιών –που φαίνεται γίνονταν επίσημα- μέχρι και τον 5ο-6ο αι. μΧ., (δες εικονογράφηση) και ανεπίσημα, ακολουθούμενες μάλιστα και από σπλαχνομαντεία, μέχρι τα χρόνια του Βουλγαροκτόνου. Δεν μιλώ για το κομμάτι της Αυτοκρατορίας που παρέμενε πιστό στην παλιά θρησκεία, (τη Μάνη) αλλά για όλο το κράτος. Υπάρχει μέχρι και μνεία αποτρεπτικών ανθρωποθυσιών (!) που έγιναν με πάνδημη συμμετοχή για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια των Αραβικών επιδρομών![111] Μπορούμε να φανταστούμε τι γίνονταν ανεπίσημα και ιδιωτικά στις σκοτεινές γωνιές της Αυτοκρατορίας.

      Διαγραφή
    27. Άλλωστε, στα περισσότερα «κοσμικά» (=μη εκκλησιαστικά) βυζαντινά κείμενα, τον Ψελλό, τον Λέοντα τον Διάκονο, την Άννα Κομνηνή, το λεξικό Σούδας, θα δούμε καθαρά, κάτω από το Χριστιανικό βερνίκι, το αρχαίο υπόστρωμα, και μάλιστα σε βαθμό ενοχλητικό, από την άποψη ότι κανείς δήθεν «πληροφορημένος» αναγνώστης δεν ξεκινά να μελετήσει βυζαντινά κείμενα για να μάθει την αρχαία… Μυθολογία και φιλοσοφία, πράγμα όμως που καταντά… υποχρεωτικό!

      Τι να πεις σε όσους ισχυρίζονται πως αυτοί οι υστερικοί αρχαιολάτρες (οι Βυζαντινοί) κατάστρεψαν την… αρχαία Ελλάδα; Ένα μόνο: Η φανατική αρχαιολατρία των Βυζαντινών λόγιων τους οδήγησε σε άρνηση καταγραφής και καλλιέργειας της ολοζώντανης Νεοελληνικής λαϊκής δημιουργίας που άνθιζε γύρω τους, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Παρά την εγκληματική έλλειψη καταγραφής την εποχή της ακμής του, την Βυζαντινή, ο Νεοελληνικός πολιτισμός είναι ακόμη ένας από τους πλουσιότερους του πλανήτη.

      Η αρχαιολατρία, μια γνήσια βυζαντινή κληρονομιά και κατάρα, συνέχισε και συνεχίζει να ρουφά την ικμάδα του Ελληνισμού μέχρι τις μέρες μας. Ακόμα και ο κόπος για να γραφτεί τούτη η μελέτη, που θα έπρεπε να είναι κοινός τόπος, είναι αποτέλεσμα της…

      Διαγραφή
    28. Άρα, μόνο σα λάφυρα δεν θεωρούσαν τα αρχαία αγάλματα οι Βυζαντινοί. Αυτά καταστράφηκαν ή κλάπηκαν το 1204 (μΧ) από τους… συνεχιστές του αρχαίου πολιτισμού, και πιστούς μας συμμάχους, τους Ευρωπαίους Σταυροφόρους, μαζί με τις υπόλοιπες παρακαταθήκες της αρχαιότητας, που φυλάγονταν ευλαβικά… Η καταστροφή ήταν συνειδητή. Έτσι πίστευαν πως στερούσαν από την Αυτοκρατορία τη Δύναμή της. Η σύληση ήταν ισοδύναμη ψυχολογικά με την στρατιωτική κατοχή. Εμείς όμως, πείθουμε τους Έλληνες να τα βάλουν με τον Κωνσταντίνο. Έχουμε πιάσει το κέντρο της καταστροφής, δηλαδή!

      Βλέπουν -και βλέπουμε- την ιστορία μας μέσα από τα μάτια των Δυτικών, που μισούν τον Κωνσταντίνο γιατί απογύμνωσε τη Ρώμη από τη δύναμη της. Οι δυτικόφιλοι δεν μπορούν να το συγχωρήσουν και να το ανεχθούν, έτσι συκοφαντούν την αναγέννηση της Ελλάδας μετά την Ρωμαϊκή λαίλαπα, που ξεκίνησε με τον «γενναίο βασιλιά».


      Πολλοί θα προτιμούσαν να είμαστε ακόμα δούλοι των Λατίνων. Πράγματι, φαίνεται πως αποδεχτήκαμε την ελευθερία μας μόνο αφού μας την πρόσφερε ένας Ρωμαίος. Ο Κωνσταντίνος επέβαλλε, για δικούς του λόγους, τη μετατόπιση του κέντρου του κράτους από τη Ρώμη στην Ελλάδα, χωρίς ανάλογο αίτημα ή αγώνα των Ελλήνων. Για αυτούς, για μας, δηλαδή, θα ήταν (και εξακολουθεί να είναι) κάτι αδιανόητο!


      Οι Έλληνες ήταν πολύ υπερήφανοι να ονομάζονται «Ρωμαίοι», μια που άλλαζαν μέχρι και τα ονόματά τους σε Ρωμαϊκά: «πριν υπήρχαν τα ονόματα ηρώων, ναυμάχων και νομοθετών, τώρα δε Λουκούλλων και Φαβρικίων και Λευκανίων, των μακαρίων»[112] λέει ο Απολλώνιος Τυανεύς κατηγορώντας τους Έλληνες. Οι περισσότεροι είχαν διπλό όνομα (πχ, Γάιος Ιούλιος Ευρυκλής, ηγεμόνας της Σπάρτης) και πολλοί είχαν μόνο Λατινικό (πχ Αιλιανός)


      Αργότερα, όταν οι αείμνηστοι Εικονομάχοι Αυτοκράτορες μας απέσπασαν από την εκκλησιαστική εξουσία του Ρωμαίου Πάπα (Η Ελλάδα δεν υπάγονταν στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως μέχρι τότε) οι Έλληνες… επαναστάτησαν, επειδή τους έκαναν… ανεξάρτητους με το ζόρι! (727 μΧ, επανάσταση του Κοσμά) Το σημάδι της Ρώμης δεν θα σβηστεί σύντομα, και η Εθνική μας Συνείδηση θα είναι τόσο ελλιπής, όσο και τότε.


      Μόλις αναλύσαμε τις διαφωνίες για την τιμή και την υπόληψη δυο… Ρωμαίων, (του Ιουλιανού και του Κωνσταντίνου) θεωρώντας πως το θέμα είναι υψίστης… εθνικής σημασίας, και σχετίζεται απόλυτα με τον… πατριωτισμό μας. Δεν νομίζω πως υπάρχει λαός που μπορεί να πέσει πιο χαμηλά από εμάς. (εμού συμπεριλαμβανομένου…)


      Ο τριέλικτος Όφις, όμως, σύμβολο της νίκης του Ελληνικού Έθνους κατά της Ασίας, επιβίωσε. (Ούτε και οι Σταυροφόροι τόλμησαν να ακουμπήσουν τους τρεις Πύθωνες, μόνο ο… Απόλλων το έκανε!) και εξακολούθησε να είναι Εθνικό Σύμβολο.

      Μετά την άλωση της Πόλης, όμως, ο Σουλτάνος σύντριψε τα κεφάλια του εκσφενδονίζοντας το πολεμικό του ρόπαλο, [113] όπως ο Απόλλωνας σκότωσε τον Πύθωνα και ο Αη-Γιώργης το δράκο, για να υπογραμμίσει την ήττα μας, εκδικούμενος επιτέλους την ταπείνωση της Ασίας από τους Έλληνες, «τα παιδιά της Γης».


      Οι κατακτητές απαθανάτισαν με υπερηφάνεια το κατόρθωμα του Σουλτάνου σε μια μικρογραφία. Έτσι γνωρίζουμε και τη μορφή του μνημείου. Όμως, οι απλοί Τούρκοι θεωρούσαν και αυτοί πως το κατάλοιπο του μνημείου έδιωχνε τα δηλητηριώδη φίδια. Λέγανε ακόμη, πως η Πόλη γέμισε με αυτά μετά τον βανδαλισμό!


      Στη μικρογραφία βλέπουμε σε μια γωνιά τον… «ανθ»-Έλληνα Πατριάρχη να διαμαρτύρεται έντονα για την καταστροφή… (Νισάφι! θα μας κάψει ο… Θεός!) Τέτοια κάνουν οι Δεσποτάδες, μια φορά κάθε εκατό χρόνια, και ξεχνάω όλα τα άλλα…

      Διαγραφή
    29. Ότι απόμεινε, υπάρχει ακόμα στην Πόλη, οι ρίζες των κορμών των φιδιών και ένα μισοσπασμένο φιδοκέφαλο, αλλά η «Ελληνική πανήγυρις» έπαψε… Ο Πύθωνας ψόφησε επιτέλους, τον καθάρισε για χάρη σου ο Σουλτάνος, ο εκδικητής της Τροίας, της αγαπημένης σου πόλης, γλέντα και χόρευε, Φοίβε…

      https://www.tapantareinews.gr/2020/05/blog-post_76.html

      Διαγραφή
  9. ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ 100 ΠΟΣΤ;ΕΦΤΑΣΑ 600 ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΔΕΛΦΑΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ
      ΧΑΜΟΣ!!! ΧΑΜΟΣ !!!
      ΟΣΑ ΜΕΛΗ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ ΤΣΕΛΙΓΚΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.

      ΤΣΕΛΙΓΚΑ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΛΛΑ 15.000 ΓΙΔΙΑ.
      ΤΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑ.

      ΒΡΕ ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΣΤ DNA ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΪΖΕΙΣ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΗΣΑΝ ΑΔΕΛΦΙΑ .

      Ο Σπαρτιάτης Σύμβουλος του Ηρώδη.
      "Ο βασιλιάς των Σπαρτιατών Άρειος χαιρετίζει τον Ονία, τον Μέγα Αρχιερέα. Βρήκαμε σε μια γραφή (βιβλίο ή επιγραφή) για τους Σπαρτιάτες και τους Ιουδαίους, ότι είναι αδέλφια και κατάγονται από τον Αβραάμ."
      (Μακκαβαίων Α΄, κεφ. ιβ΄ 20-21: «Άρειος βασιλεύς Σπαρτιατών Ονία ιερεί μεγάλω χαίρειν. Ευρέθη εν γραφή περί τε των Σπαρτιατών και Ιουδαίων, ότι εισίν αδελφοί και ότι εισίν εκ γένους Αβραάμ.»)

      https://skourtdim.blogspot.com/2014/12/blog-post_20.html?fbclid=IwAR1-J6OQA2hVx1TkT4JKqDP5a4LDL_SrkGEHS2yR7nS8_huNU2nBeLkb9jM

      Διαγραφή
    2. ΒΡΕ ΤΣΕΛΙΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΣ.

      «Ἄρειος βασιλεὺς Σπαρτιατῶν Ὀνίᾳ ἱερεῖ μεγάλῳ χαίρειν.

      Α Μακ. 12,20 “Ο Αρειος ο βασιλεύς των Σπαρτιατών χαιρετίζει τον Ονίαν, τον μέγαν αρχιερέα.

      Α Μακ. 12,21 εὑρέθη ἐν γραφῇ περί τε τῶν Σπαρτιατῶν καὶ Ἰουδαίων, ὅτι εἰσὶν ἀδελφοὶ καὶ ὅτι εἰσὶν ἐκ γένους Ἁβραάμ.

      Α Μακ. 12,21 Ευρέθη εις κάποιο αρχαίον έγγραφον, ότι οι Σπαρτιάται και οι Ιουδαίοι είναι αδελφοί και ότι αμφότεροι κατάγονται από την γενεάν του Αβραάμ.

      Α Μακ. 12,22 καὶ νῦν ἀφ᾿ οὗ ἔγνωμεν ταῦτα, καλῶς ποιήσετε γράφοντες ἡμῖν περὶ τῆς εἰρήνης ὑμῶν,

      Α Μακ. 12,22 Και τώρα, αφού εμάθαμεν πλέον αυτά, καλώς θα πράξετε σεις να μας γράψετε σχετικώς με την ειρηνικήν και ευημερούσαν ζωήν σας.

      Α Μακ. 12,23 καὶ ἡμεῖς δὲ ἀντιγράφομεν ὑμῖν τὰ κτήνη ὑμῶν καὶ ἡ ὕπαρξις ὑμῶν ἡμῖν ἐστι, καὶ τὰ ἡμῶν ὑμῖν ἐστιν. ἐντελλόμεθα οὖν ὅπως ἀπαγγείλωσιν ὑμῖν κατὰ ταῦτα».

      Α Μακ. 12,23 Και ημείς επίσης σας γράφομεν, ότι τα ποίμνιά σας και όλα τα υπάρχοντά σας είναι ιδικά μας, και τα ιδικά μας είναι ιδικά σας. Εδώσαμεν δε εντολήν στους κομιστάς της επιστολής, να σας είπουν αυτά και προφορικώς”.

      Διαγραφή
  10. ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΑΦΡΑΓΚΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ;ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟΣ;ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΗΡΕΜΑ ΑΠΑΝΤΑΩ.

    ΕΛΑ ΡΕ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ.
    ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ.
    ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΑΔΟΓΑΜΗ .
    .
    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ .

    ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ;

    «Σπάρτη-Ισραήλ. Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας»: Διεθνές συνέδριο στον Μυστρά
    Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Σπάρτη-Ισραήλ. Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας» θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο “Mystras Grand Palace Resort” στο Παλαιολόγιο Μυστρά.

    Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σπάρτης, η διεθνής οργάνωση B’nai B’rith και το Ινστιτούτο Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας.

    Οι ώρες προσέλευσης στο συνέδριο έχουν οριστεί ως εξής: Την Κυριακή 2/9 στις 10:30΄ πμ και τη Δευτέρα
    https://lakonikos.gr/epikairothta/item/136326-sparti-israil-anaviosi-mias-arxaias-filias-diethnes-synedrio-ston-mystra?fbclid=IwAR3ie75TnchWg7UAvDce5eLVnqUWnqaQ3feNJuK49jXEYP_AUlnZJbIPQ3U
    ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΟΥ ΛΕΣ;.
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΒΑΖΕΛΟΣ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΑΥΡΟΣ.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ ΦΡΑΓΚΑΤΕ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑΡΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ;
    ΣΠΙΤΙ ΜΑΝΤΡΙ - ΜΑΝΤΡΙ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ;

    Στη βάση μιας αρχαίας φιλίας ανάμεσα στη Σπάρτη και το Ισραήλ και στην περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας σε παγκόσμιο ορίζοντα, πραγματοποιήθηκε στο Μυστρά τριήμερο διεθνές συνέδριο παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τις Η.Π.Α. , το Ισραήλ και την Ελλάδα.

    Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο κ. Ντανιέλ Μαριάτσιν αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Οργανισμού B’nai B’rith με έδρα την Ουάσιγκτον.

    Ομιλίες και χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων ο κ. Βίκτωρ Μπάτης πρόεδρος B’nai B’rith Ελλάδος, ο κ. Αγγελος Κολοτούρης πρόεδρος Ινστιτούτου Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας, ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευστάθιος Βαλιώτης, ο κ. Νόα Χαχάμ καθηγητής ιστορικός, ο ειδικός γραμματέας Πολιτισμικής Διπλωματίας Υπουργείου Εξωτερικών Ευστάθιος Λιάντης, ο διδάσκων Διεθνών Σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Γιώργος Τζογόπουλος και η ιστορικός –αρχαιολογος κ. Λαμπροπούλου.

    Για την υλοποίηση αυτού του συνεδρίου ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Παγκόσμιος Οργανισμός B’nai B’rith, το Ινστιτούτο Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ και ο Δήμος Σπάρτης.

    Η ιστορικά καταγεγραμμένη φιλία μεταξύ της Αρχαίας Σπάρτης και του λαού του Ισραήλ, προσδιορίζεται περίπου στο 300 π.χ. τότε που ο βασιλιάς Αρεύς της Σπάρτης, έστειλε επιστολή στους Αρχιερείς της Ιερουσαλήμ και πρότεινε μια φιλική συμμαχία μεταξύ των δύο λαών.

    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν επιστημονικές ανακοινώσεις για την αρχαία αυτή φιλία, αν πρόκειται για μύθο ή πραγματικότητα και για την παρουσία του Εβραικού λαού στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης.

    Ο κύκλος των ομιλιών του συνεδρίου έκλεισε με την ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτη Λιαργκόβα.

    Ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, αναφέρθηκε στις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας μετά την κρίση.
    Στην συνεργασία των δύο χωρών που έχει αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς τα τελευταία χρόνια προστίθεται και το διεθνές αυτό συνέδριο από τον Μυστρά, το κουκούλι μνήμης της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που συνέβαλλε στη δημιουργία του Δυτικού Πολιτισμού.

    Το συνέδριο φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace του ζεύγους Καλοειδή στο Μυστρά, που πρόσφατα εγκαινιάστηκε παρουσία των προέδρων της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Το ζεύγος Καλοειδή έχει βοηθήσει οικονομικά στην δημιουργία πολλών σχολειών, νοσοκομείων, στην Αμερική, την Ελλάδα και την Κύπρο και προσέφεραν εργασία σε δεκάδες νέους και νέες της περιοχής.
    https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/mystras-diethnes-synedrio-sparti-israil-anaviosi-mias-archaias-filias/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ .ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΑΝ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΙΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΔΩΣΑΝΒΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ,Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ!!!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑΡΗ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ.
    ΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΛΑΟΙ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ.

    ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ.
    Ο Φαρνάβαζος εζήτησε από τους Σπαρτιάτας να τον υποστηρίξουν διά να επιτύχη την αποστασίαν από τους Αθηναίους Ελληνικών πόλεων της σατραπείας του
    Ο Τισσαφέρνης ζητεί από τους Λακεδαιμονίους βοήθειαν προς είσπραξιν φόρων από πόλεις της Μικράς Ασίας
    Οι Λακεδαιμόνιοι ευνοούν τους Χίους και τον Τισσαφέρνη
    Η πρώτη συμμαχία μεταξύ των Λακεδαιμονίων και του βασιλέως των Περσών κατά των Αθηναίων (18)
    Ο Τισσαφέρνης καταβάλλει μισθόν εις τον στρατόν των Πελοποννησίων (29)
    Νέα συμμαχία Λακεδαιμονίων και Περσών (36)
    Τρίτη συμμαχία των Λακεδαιμονίων και του βασιλέως των Περσών (57)

    https://www.mikrosapoplous.gr/thucy/vivlia/contents.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΤΑΛΚΙΔΕΙΟΣ ΕΙΡΗΝΗ

    Η συνθήκη αυτή, γνωστή επίσης και ως συνθήκη του μεγάλου βασιλέα ή και βασίλειος ειρήνη, είχε υπογραφεί το 386 π.Χ. ύστερα από διαπραγματεύσεις μεταξύ του Σπαρτιάτη ναυάρχου Ανταλκίδα και του βασιλιά των Περσών Αρταξέρξη Β' (404-359/8 π.Χ.). Η συνθήκη αυτή ήταν ατιμωτική για τους Έλληνες. Ο Ισοκράτης τη χαρακτηρίζει όχι συνθήκη αλλά πρόσταγμα του μεγάλου βασιλέως των Περσών, ενώ ο Πλάτων τη θεωρούσε αισχρό και ανόσιο έργο.
     
    Η συνθήκη προνοούσε ότι όλες οι ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας και τα νησιά Κύπρος και Κλαζομεναί θα παραδίδονταν στην περσική αυτοκρατορία (Ξενοφών, Ελληνικά, V, 1.31), ενώ οι πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, μικρές και μεγάλες, θα κηρύσσονταν αυτόνομες ώστε να μη έχουν τη δυνατότητα να ενωθούν σε ενιαία δύναμη κατά των Περσών.
     
    Η υπογραφή της Ανταλκιδείου ειρήνης είχε σοβαρές επιπτώσεις επί της Κύπρου και των πολιτικοστρατιωτικών πραγμάτων στο νησί. Εξαιτίας της συνθήκης αυτής απέτυχε το όνειρο του Ευαγόρα Α' βασιλιά της Σαλαμίνος, να ενοποιήσει την Κύπρο κάτω από το σκήπτρο του και να την απελευθερώσει από τον περσικό ζυγό. Και τούτο γιατί με την υπογραφή της ανταλκιδείου ειρήνης, ο Ευαγόρας στερήθηκε την τόσο πολύτιμη βοήθεια των Αθηναίων με τους οποίους είχε συνάψει συνθήκη συμμαχίας λίγο πιο πριν (389/8 π.Χ.), και οι οποίοι είχαν κιόλας στείλει στην Κύπρο, προς ενίσχυση των προσπαθειών του Ευαγόρα, τον Αθηναίο στρατηγό Χαβρία με 10 τριήρεις και 800 πελταστές. Με τη νέα κατάσταση πραγμάτων που δημιούργησε η υπογραφή της ειρήνης του Ανταλκίδα με τους Πέρσες, οι Αθηναίοι αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν το στρατιωτικό τους απόσπασμα από την Κύπρο. Ο Ευαγόρας συνέχισε μόνος τον πόλεμο κατά των Περσών. Αφού απέτυχε να εξασφαλίσει ενεργότερη υποστήριξη από τον Άκορι της Αιγύπτου, ο οποίος επίσης πολεμούσε κατά των Περσών, αναγκάστηκε κι αυτός να συνθηκολογήσει με τους Πέρσες.
     
    Η Κύπρος εξακολούθησε να βρίσκεται κάτω από την περσική κυριαρχία, η οποία τερματίστηκε μετά τη θυελλώδη προέλαση του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία.
     
    Το κείμενο της ανταλκιδείου ειρήνης, όπως το παραθέτει ο Ξενοφών, έχει ως εξής:
    Ἀρταξέρξης βασιλεύς νομίζει δίκαιον τάς μέν ἐν τῇ Ἀσίᾳ πόλεις ἑαυτοῦ εἶναι καί τῶν νήσων Κλαζομενάς καί Κύπρον, τάς δέ ἂλλας Ἑλληνίδας πόλεις καί μικράς καί μεγάλας αὐτονόμους ἀφεῖναι πλήν Λήμνου καί Ἴμβρου καί Σκύρου· ταύτας δέ ὣσπερ τό ἀρχαῖον εἶναι Ἀθηναίων. Ὁπότεροι δέ ταύτην τήν εἰρήνην μή δέχονται, τούτοις ἐγώ πολεμήσω μετά τῶν ταῦτα βουλομένων καί πεζῇ καί κατά θάλατταν καί ναυσί καί χρήμασιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απολλώνιος Σταθάτος
    3 ώρ.  ·
    Η ναυμαχία των Αργινουσών (406 π.Χ.): Όταν οι Αθηναίοι εκτέλεσαν τους ναυάρχους που άφησαν τους ναυαγούς αβοήθητους
    ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΕΘΝΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΞΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΛΟΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ!!!!ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ!!!

    ΕΞΑΝΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΖΩΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ.

    Ξενοφώντος Ελληνικά
    Οι ενέργειες του Λύσανδρου μετά τη νίκη στους Αιγός ποταμούς:
     
    • Μετέφερε στη Λάμψακο, την οποία είχε καταστήσει ορμητήριο των πολεμικών επιχηρήσεων, τα πλοία, τους αιχμαλώτους Αθηναίους και τα λάφυρα.
    • Την επόμενη μέρα στέλνει τον Θεόπομπο τον Μιλήσιο για να μεταφέρει την είδηση της νίκης στη Σπάρτη. Για τον σκοπό αυτό του έδωσε το ταχύτερο πλοίο με τους καλύτερους κωπηλάτες.
    • Συγκέντρωσε τους συμμάχους σε πολεμικό συμβούλιο για να αποφασίσουν την τύχη των Αθηναίων. Οι Αθηναίοι κατηγορήθηκαν για τις παρανομίες τους στη διάρκεια του πολέμου. Πριν από τη ναυμαχία οι Αθηναίοι αποφάσισαν να κόψουν το δεξί χέρι των Πελοποννησίων που θα αιχμαλώτιζαν. Στην απάνθρωπη αυτή απόφαση οδηγήθηκαν διότι οι περισσότεροι άνδρες ήταν δεξιόχειρες και με την αποκοπή του δεξιού χεριού θα γινόταν ακίνδυνοι στον πόλεμο αφού δεν θα μπορούσαν να κωπηλατήσουν ή να κρατήσουν δόρυ.Επιπλέον, όταν κυρίεψαν δύο τριήρεις, τη μία από την Κόρινθο και την άλλη από την Άνδρο, πέταξαν όλους τους άνδρες στη θάλασσα. Τη παράπανω τιμωρία επέβαλε ο στατηγός Φιλοκλής.
     
    Ήταν επίσης ο κύριο υπαίτιος της συμφοράς των Αθηναίων στους Αιγός ποταμούς διότι την ημέρα εκείνη αυτός και η μοίρα των πλοίων του είχαν την επιφυλακή ολόκληρου του αθηναϊκού στόλου. Επειδή όμως υποτίμησε τους Λακεδαιμόνιους δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.
     
    Η τελική απόφαση για τους αιχμαλώτους: Όλοι οι Αθηναίοι αιχμάλωτοι καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν απο τους Πελοπποννησίους έπειτα από απόφαση του πολεμκού συμβουλίου. Ο Αδείμαντος ήταν ο μόνος που εξαιρέθηκε (έδειξε σύνεση και ανθρωπισμό- έφερε αντίρρηση στην απόφαση για ακρωτηριασμό των Πελοποννησίων αιχμαλώτων αν οι Αθηναίοι κέρδιζαν στη ναυμαχία). Κατηγορήθηκε όμως ως προδότης όταν επέστρεψε στην Αθήνα.
     
    Η τύχη του Φιλοκλή: Ο Ξενοφώντας στιγματίζει το Λύσανδρο λέγοντας ότι σκότωσε τον αιχμάλωτο Φιλοκλή αφού πρώτα τον ρώτησε ποια τιμωρία του άξιζε να πάθει, επειδή  πρώτος είχε παραβεί τους νόμους εις βάρος των Ελλήνων ρίχνοντας στη θάλασσα τους Ανδρίους και τους Κορινθίους. Ο θάνατος του υπήρξε άδοξος. Από αυτό το γεγονός διαπιστώνεται και η σκληρότητα του Λύσανδρου.
     

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΣΕΛΙΓΚΑ ΑΝ ΖΟΥΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΝΑΝ ΜΟΝΟΧΕΙΡΑ ΚΙ ΑΝΤΕ ΣΥ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΣ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟ ΧΕΡΙ.
    Ν' ΑΝΑΒΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στελαρα πηγες στη συγκεντρωση;Τι τσιρκο εισασταν;Κλαιγαμε ολοι απο τα γελια ρε σχιζοφρενεις.Ο Μπογιας δε σας μαζεψε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ
      Ο ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ ΕΚΛΑΙΓΕ...ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.
      ΚΑΣΤΡΟΥΝΩ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜEDRANO ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ
      ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΓΕΛΙΟ.

      "ΟΙ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ...ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΟΝΤΑ "


      Ικτίνος Ικτίνος
      21 Σεπτεμβρίου 2019

      ΤΟ 2005 ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ.ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2006 ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 1290 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ "ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ " ΟΠΩΣ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ !!!!
      ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ !
      ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ :
      "Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ " !!!!!
      ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΧΑΡΑ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ .......'ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ " !!!!!
      ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙ ΟΛΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΗΚΩΝΩ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΝ ΜΑΧΑΩΝΑ ΕΠΙ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ !!!
      Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΜΑΣΩΝΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
      ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΑΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΒΑΝ ΚΟΝΓΚ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΕΤΑΣ ΠΕΠΠΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΙΣ !
      ΠΕΠΠΑ ΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΘΑ .. ...ΓΕΜΙΖΑΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ !!!!
      ΡΕΖΙΛΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ......
      ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΝ ΚΟΝΓΚ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΜΠΡΑΚΟΥ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ !!!!!
      ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ , ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΡΝΑΡΑΣ , ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΙΟΥ , ΒΩΒΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ !!!!
      ΕΓΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ "ΚΤΗΝΟΣ".....!!!!
      ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ VIDEO "ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT" !!!!
      ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΡΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΩΡΡΑΣ-ΛΑΜΟΡΑΚΗΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΣΩΩΡΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΖΗΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ !!!!!!!!
      ΑΤΕΛΙΩΤΟ ΡΕΖΙΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟ ΑΠ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
      ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΙ Ο ΜΠΕΞΗΣ ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΤΟΝ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!!!
      ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΡΩΤΑΓΑΝΕ :
      "ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΕΙΣΑΙ " ;;;;;;
      ΗΔΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
      ΑΠΟ ΤΑ 104 ΜΕΛΗ ΕΜΕΙΝΑΝ 12-14 , ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΣ ! ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΚΑΝΕΙΣ , ΗΜΟΥΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.
      ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟ ΡΕΖΙΛΙ.....
      ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3401 "ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ".
      ΣΙ'Ι'ΤΕΣ, ΣΟΥΝΙΤΕΣ, ΓΕΖΙΝΤΙ, ΣΙΧ, ΙΝΔΟΥ'Ι'ΣΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ.

      Διαγραφή
    2. Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 300 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΥΚΤΗΤΙΟΥ ΟΙΚΟΥ.
      ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΣΙΟ !!!!!
      ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ Ο 1290 ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΗΘΕΛΕ Ο ΒΩΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΥΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ , ΤΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΣΑΝ ΛΑΤΕΡΝΑ !!!
      ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ "ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ" ΡΕ ΜΠΟΥΣΙΕ !!!
      ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ !!!
      ΤΟ ΡΕΖΙΛΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
      ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΙΟΣ , ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , ΒΩΒΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΤΑΡΝΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΕΡΕΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣΩΝΟ ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΗ ΠΟΥ ΑΠΑΘΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΑ .....ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ !!!!!!
      Ε ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
      ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΣΤΟΑ !!!!
      ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ !!!!!
      ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :
      ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΙΟΣ :
      ΜΟΥ ΛΕΝΕ -ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ-ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ " ΝΕΑ ΘΕΣΗ" ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ Ο ΒΩΜΟΣ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ !!!!!
      ΠΟΙΟΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ :
      "ΙΚΤΙΝΕ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ Ο ΒΩΜΟΣ, Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ".
      ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟ !!!!!
      ΑΙΩΝΙΟΝ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ
      Α ΣΙΧΤΙΡΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΟΝΤΑ...

      Διαγραφή
    3. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ.

      ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ :

      ΦΟΥΡΑΚΗΣ

      « ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΤΟ ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟ ΥΣΕΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΑΝ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ.

      ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...»

      ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΑΚΗ Π. ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΣ. 12 απο 17
      https://www.youtube.com/watch?v=z-PWCGozs3Q

      ΙΚΤΙΝΟΣ

      ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙ ΟΛΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΗΚΩΝΩ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΝ ΜΑΧΑΩΝΑ ΕΠΙ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ !!!
      Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΜΑΣΩΝΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

      Georgios Grigoromihelakis Savvas Grigoropoulos :
      ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ , ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ( ΓΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ )...ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ( ΑΠΟ ΗΓΕΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΤΡΕΥΤΩΝ )...ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ! ! !
      ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ( ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ; )...ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΤΡΕΥΤΩΝ ! ! !
      ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ;
      ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ , ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΩΣΕΙ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ;
      ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΙΕΡΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΤΡΕΥΤΩΝ , ΑΛΛΑ ΙΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ , ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ! ! !
      ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ : ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ , ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ! ! !
      ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ ΤΟΤΕ : ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΜΑΣΟΝΟΣ ! ! ! ΕΛΛΗΝ .

      Διαγραφή
  21. Δες εδω την ημιτρελη Βαια .Δεστε την ρεεε.https://fb.watch/m-YMLZ-0KB/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. https://fb.watch/m-YZ1cT1BP/ Νικος Καμουλακος.Θες κι αλλους τρελους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ηλιθιε μου βαζεις βιντεο ορθοδοξων ταλιμπαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ Ο ΡΟΔΑΜΑΝΘΥΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;
      Η ΤΖΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ;
      ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΛΕΧΡΙΤΗ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.

      ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ_ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΕΚΤΟΝΑΣ
      https://www.youtube.com/watch?v=I7N1I6NHS4U

      Καθηγήτρια Μαρία Τζάνη - Ο Τεκτονισμός διαφυλάττει τη γνώση
      Δημοσιογράφος: Ασπάζεστε την άποψη ότι οι σύγχρονες μυστικές εταιρείες , ανάμεσά τους και ο Τεκτονισμός , έχουν τις ρίζες τους στον Ελληνικό χώρο;

      Καθηγήτρια: Βέβαια, και όχι μόνο τις ρίζες τους… Κάποιες από αυτές δημιουργήθηκαν από Έλληνες την ώρα που έπρεπε να διαφυλάξουν τη γνώση . Κάτι που κάνουν μέχρι και σήμερα οι Τεκτονικές στοές. Ένας από τους λόγους που όλες οι μυστικές εταιρείες πολεμήθηκαν και πολεμούνται τόσο φρικτά από τις θρησκείες είναι επειδή διατηρούν τη γνώση.
      Η γνώση ήταν ανέκαθεν πρόβλημα για τα θρησκεύματα. Για την Ελλάδα η γνώση ήταν τα φώτα και ο πεπαιδευμένος άνθρωπος ήταν ο πεφωτισμένος. Έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσουμε πως ο Τεκτονισμός βασίζεται στη γνώση που έχουμε από τα αρχαία ελληνικά μυστήρια, τα οποία , όταν άλλαξαν οι συνθήκες , μεταλαμπαδεύτηκαν από τους μύστες στους μυουμένους. Κάτι που γίνεται μέχρι και σήμερα.
      http://tektonismos.blogspot.com/2013/12/blog-post_15.html



      Διαγραφή


    2. Αν παρακολουθήσει κανείς την εν λόγω κυρία να ομιλεί θα δεί ότι η γλώσσα της είναι φίδι όφεως.
      Φανατική χριστανομάχος και είναι ηλίου φαειότερον του τι πρεσβεύει.Λατρεύει και προσκυνά τον τραγοπόδαρο Θεό, στις μασονικές στοές που συχνάζει κι αν αντικρύσει χριαστιανό στα στούντιο που επίσης πάει να επιτελέσει τον πόλεμο έναντι των χριστανών, γίνεται ύαινα.
      Ο εξω απο δώ την μεταμορφώνει για να μην αμφιβάλλει κανείς για την επήρεια που έχει.Προσωπικά μόνο σε σατανισμένους και σατανιστές έχω δεί τέτοιο μένος και τέτοιο αλλοπαρμένο ύφος.

      Διαγραφή
  26. ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΤΕΜΠΕΛΑΡΕ;ΕΛΑ ΕΒΡΑΙΕ ΝΑ ΣΕ ΚΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΙΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΚΩΛΟΦΑΓΟΥΡΑ ΡΕ ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΕΝΕ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑΡΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΞΥΣΙΜΟ;;
      ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΞΥΣΕΙ.
      ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ;

      Η θεά Ρώμη κατοικούσε στην οδό Διοικητηρίου


      Ναός της Ρώμης και του Διός Ελευθερίου θεωρεί η κυρία Θεοδοσία Στεφανίδου-Τιβερίου ότι ήταν τα κατάλοιπα του κτίσματος που έχει αποκαλυφθεί στη Θεσσαλονίκη (οδός Διοικητηρίου και Κρυστάλλη). Αφετηρία για τη διατύπωση της συγκεκριμένης άποψης υπήρξε για την ίδια το άγαλμα της θεάς Ρώμης, το οποίο βρέθηκε ακέφαλο κατά την ανασκαφή του ναού.
      «Το άγαλμα χρονολογείται από την εποχή του Αδριανού και θεωρώ ότι αποτελούσε λατρευτικό ζευγάρι μαζί με το επίσης αδριάνειο γυμνό άγαλμα του αιγιόχου αυτοκράτορα, πιθανότατα του Αδριανού, ο οποίος εικονίζεται ως Δίας» λέει η κυρία ΣτεφανίδουΤιβερίου. Οπως προσθέτει επεξηγηματικά μάλιστα, η λατρεία της Ρώμης και του Διός συνδέθηκε στη Μακεδονία με τη λατρεία του αυτοκράτορα.
      «Το τέμενος της παλαιάς αυτής λατρείας εξωραΐστηκε, όπως πιστεύω, στην εποχή του Αδριανού, όταν η πόλη έγινε μέλος του πανελληνίου» καταλήγει.
      Με την ανακοίνωσή της η κυρία Στεφανίδου-Τιβερίου αντικρούει την άποψη που είχε διατυπωθεί, ότι ο ναός ήταν αφιερωμένος στην Αφροδίτη, είχε ιδρυθεί αρχικώς στη γειτονική Αινεία και στα χρόνια του Αυγούστου μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να στεγάσει την κοινή λατρεία Αφροδίτης και Ιούλιου Καίσαρα. Ας σημειωθεί ότι για την κατασκευή του ναού, ο οποίος ήταν ιωνικού ρυθμού, είχαν χρησιμοποιηθεί αρχιτεκτονικά μέλη της Ύστερης Αρχαϊκής Εποχής, ενώ μεταξύ των ευρημάτων υπήρχαν, πλην της Ρώμης, ένας τηβεννοφόρος άνδρας, δύο θωρακοφόροι με πλούσια διακοσμημένο θώρακα και ένα γυμνό άγαλμα με αιγίδα.
      «Τα τρία τελευταία τουλάχιστον ήταν πιθανότατα αυτοκρατορικοί ανδριάντες» θεωρεί η κυρία Στεφανίδου-Τιβερίου.

      Πηγή: Το Βήμα, Μ. Θερμού, 29/4/09

      Διαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΥΡε καθυστερημενε χριστιανοταλιμπαν οι μασωνοι ειναι μονοθειστες και πιστευουν σε ενα θεο κατασκευαστη οπως οι χριστιανοι.Δεχονται μονο ενθεους και οχι αθεους και η Τζαννη δηλωνει αθεη ηλιθιεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βγαζει φιδια απο το στομα της.Θες ψυχιατρο καθυστερημενε εχεις χριστιανοσχιζοφρενεια.

      Διαγραφή
    2. ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕΤΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΝΩΣΕΩΣ
      ΑΚΟΥΣΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΖΑΝΗ ΚΑΙ ΚΡΥΨΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ.

      Μαρία Τζάνη: Το Δωδεκάθεο συμβολοποιεί αξίες και δυνάμεις

      Οι 12 Θεοί του Ολύμπου είναι παρόντες…Πιστεύω ότι υπήρξαν οι οντότητες αυτές, δεν γνωρίζω αν ήσαν από άλλο πλανήτη...

      https://www.youtube.com/watch?v=cDcgOIQ8_dM

      Διαγραφή
    3. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ. Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ ΕΓΚΛΕΙΣΤΗ ΣΤΟ Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ
      Το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία του δέχεται σήμερα (τρίτη Σελήνης, πέμπτη Άρη, ογδόου συνόδου Αφροδίτης-Δία-΄Αρη του τρίτου εμβόλιμου Πυανεψίωνος) ο εθνισμός μας.

      Η μεγάλη Ελληνίδα ιστορικός-ακαδημαϊκός-ιστοριογράφος-πανεπιστημιακός-καθηγήτρια-τηλεστάρ κυρία Μαρία Τζάνη βρίσκεται σήμερα μέσα στα κάτεργα του Δρομοκαΐτειου και σπάει πέτρες (κοιτάξτε κράτος και κατάντια) διότι λένε ότι της διεγνώσθη βαριάς μορφή σπασμωδική παράνοια, του συνδρόμου Τουρέτ!


      Τί είναι το σύνδρομο Τουρέτ; Στο σύνδρομο Τουρέτ, ο άνθρωπος ξεσπάει περίεργα έτσι στα καλά καθούμενα, ακόμη και όταν μιλάει με το Χαρδαβέλλα, ακόμη και με το Γεωργουσόπουλο (άκουσον-άκουσον!!!), τραβάει τα μαλλιά του, βαράει στο τραπέζι τα χέρια του και βρίζει.


      Έτσι λοιπόν η Μαρία Τζάνη συνελήφθη στην Ομόνοια να βρίζει κάποιον ιουδαιοχριστιανό. Μπήκε μέσα στις 8 η ώρα και δεν πρόκειται να βγεί...


      Μαρτυρίες, πως όλοι οι διπλανοί ψυχοπαθείς της κυρίας Τζάνη, έχουν χειροτερέψει, μπορούν να μεταφράζουν Όμηρο, να διαβάζουν ανάποδα Θουκιδίδη και ότι θέλουν να φορέσουν αρχαίες χλαμύδες και να πέσουν απο τον Καιάδα είναι ανεπιβεβαίωτες.


      Σύμφωνα με τους αρμόδιους αν τυχόν βγεί κάποτε η κα Τζάνη, θα κάνει ψυχανάληση 14 φορές την εβδομάδα, θα πάει διακόπές για 3 χρόνια στη Μακρόνησο, και θα την κάνουν ηλεκτροσόκ 2 φορές την ημέρα. Έτσι ίσως βελτιωθεί μέσα σε 20 χρόνια.


      Ελπίζουμε ταχεία ανάρρωση, ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!
      http://dwdekatheon.blogspot.com/2009/02/blog-post_17.html

      Διαγραφή
  29. Ρε ηλιθιε εχει δηλωσει αθεη βλακαααα.Δηλωσε τι πιστευει για τους ελληνες θεους οχι οτι τους λατρευει.Κι εγω ηλιθιε πιστευω οτι ο Χριστος υπηρξε σαν ιστορικη προσωπικοτητα αλλα δεν ειμαι χριστιανος .Τι βλημα εισαι ρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ;
      ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΗΛΙΘΙΕ ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΖΑΝΗ Η ΠΑΛΑΒΙΑΡΑ 12ΘΕΪΣΤΡΙΑ ΜΑΣΟΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ.
      ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΥΧΤΑΤΕ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ.

      Διαγραφή
    2. Ηλιθιε το εχει δηλωσει πολλες φορες οτι ειναι αθεη ηλιθιεεε

      Διαγραφή
    3. Εχουμε τελειωσει;Εγω αλλα βλεπω οτι κσθημερινα χανετε προβατα Για κοιτα δεξια κι αριστερα

      Διαγραφή
  30. Το μπλοκ δωδεκαθεο το εχει καθυστερημενος χριστιανος Κατι αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πισω απο ολα ειναι η εκκλησια και εσυ μας λες για μασονους που δεν εχουν καμμια ιδιαιτερη δυναμη Αυτα τα παραμυθακια περι μασωνων και οτι κυβερνανε αυτοι στον λαουτζικο που δεν εχει ιδεα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καραγκιοζη οτι ακολουθαει την πατρωα θρησκεια;Σου επαναλαμβανω εχει δηλωσει πολλες φορες οτι δεν ειναι με καμμια θρησκεια .Αντε βλαμενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ .
      ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟΣ.

      ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ ΒΛΗΜΑ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΗ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
      ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΔΕΣ 12ΘΕΪΣΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΥΣ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Καλα ρε εσυ μιλας για τρελους;Οπως μπορει κανεις να διαπιστωσει απο τις συνομιλιες μας εμεις εδω μια χαρα ειμαστε στα λογικα μας.Το προβλημα φιλε το εχεις εσυ και αυτο κανει μπαμ και στο εχω γραψει πολλες φορες .

      Διαγραφή
    3. https://www.facebook.com/groups/epanellinisi/?ref=share_group_link
      Μπες εδω Στελαρα εχουμε αφιερωμα σε ολους τους τρελους.

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟΥΣ ΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΩΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΔΕΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ. Από ΦΟΙΒΟΣ ΜΟΥΣΙΓΕΤΗΣ 18/4/2016!
      Δείτε φίλοι μου τα ΟΛΥΜΠΙΑ και ΣΥΜΑΧΙΚΑ σκάφη τα οποία έχουν φωτογραφηθεί στην Πύλο και στην ευρύτερη περιοχή τους τελευταίους μήνες.
      Όλα αυτά φίλοι μου είναι απολύτως αληθή και σε καμία περίπτωση δεν είναι προ'ιόν μοντάζ. Αυτό μπορώ να το αποδείξω οποιαδήποτε στιγμή. Πριν λίγες μέρες είχαμε θέαση ζωντανά με ένα φίλο του οποίου του είχα μιλήσει για όλα αυτά. Την ώρα που τα έβλεπε επαναλάμβανε συνεχώς, Ε! ΟΧΙ! Ο φίλος είχε ενημερωθεί και η αντίδρασή του παρόλα αυτά ήταν αντίδραση μεγάλης έκπληξης αλλά καθόλου φόβου γιατί τον είχα ενημερώσει ότι δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα από τα σκάφη των ΟΛΥΜΠΙΩΝ! Γι' αυτό το λόγο σας λέω συνεχώς ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε γιατί όσοι δε γνωρίζουν την ώρα που θα πυκνώσουν τα σκάφη τους οι ΟΛΥΜΠΙΟΙ στον ουρανό για να τους δει επίσημα όλος ο κόσμος, τα συναισθήματα θα καταρεύσουν.
      Τώρα θα αναφέρω τα ονόματα των σκαφών επέμβασης της ανωτέρας τάξης συμμάχων.
      Πριν από τις ονομασίες θα αναφέρω μήνυμα των ΟΛΥΜΠΙΩΝ!
      Ο αιμοσταγής αποστάτης γιαχβέ επιχείρησε γενική απέλπιδα επίθεση εναντίων των δυνάμεων μας σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα ΑΠΟΛΛΩΝ για απελευθέρωση του κοσμοσκάφους λίλιθ και τον απεγκλωβισμό των αποστατών του Δράκοντος, του Κήτους, της Ύδρας, του Όφεως, της Σαύρας και των Βοωτιδών από τον Αρκτούρο και τον -ε- του Βοώτη, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε υπόγειες πόλεις των Η.Π.Α. μαζί με τους γήινους συνεργάτες τους και στους οποίους έχουμε απαγορεύσει κάθε έξοδο στην επιφάνεια της ΓΑΙΑΣ.
      Εναντίων των δυνάμεων της αποστασίας απεστάλη η 8η Ταξιαρχία από σκάφη της Κραταιάς Αυτοκρατορίας και της Ανωτέρας Τάξης συμμάχων αποτελούμενη από τις εξής δυνάμεις.
      ΣΚΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΩΝ!

      Διαγραφή
  33. Μπες Στελαρα στη σελιδα να δεις τα βιντεακια που ανεβασα και κανουν παταγο .Και στο εχω ξαναγραψει τρελοι υπαρχουν παντου αλλα εσεις εχετε αμετρητους λογω ισως αριθμητικης διαφορας αλλα ισχυει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ
      ΤΙ ΝΑ ΔΩ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΟΜΠΟΥΚΩΜΑ ;
      ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

      ΜΠΡΡΡΡ
      ΕΛΛΑΝΙΑ ΓΙΔΙΑ
      ΤΗΝ ΗΠΙΑΤΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕ ΚΟΨΙΜΟ
      ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΟΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΑ ΖΑΒΑ ΤΟΥ ΔΙΑ
      ΕΠΙΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 - ΑΚΤΗ ΧΕΛΩΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
      https://www.youtube.com/watch?v=KraULjCvm9w

      Διαγραφή