ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ JOHN SPONG:Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ( ΣΑΟΥΛ) ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ!!!!ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο David Dawkins!!

 

Καθ' όλη τη διάρκεια της διακονίας του ως επισκοπικός ιερέας και επίσκοπος, ο John S. Spong περιβάλλεται από διαμάχες καθώς έχει εργαστεί στην αιχμή των κινημάτων για να φέρει μαύρους, γυναίκες και ομοφυλόφιλους στην πλήρη ζωή της εκκλησίας του.

Τώρα όμως που έγραψε ότι ο Άγιος Παύλος, ο απόστολος και πρώτος μεγάλος δάσκαλος του Χριστιανισμού, ήταν ένας «αυτοαπεχθής και καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος», ακόμη και οι υπερασπιστές του εκφράζουν σοκ. Πολλοί λένε ότι αυτή η τρελή φωνή του κυρίαρχου χριστιανισμού χάνει γρήγορα την

αξιοπιστία του και μπορεί σύντομα να θεωρηθεί κάτι περισσότερο από έναν προφήτη στη γωνία του δρόμου που όλοι βλέπουν αλλά κανείς δεν ακούει. Ο Επίσκοπος Σπονγκ, ο 59χρονος επικεφαλής της Επισκοπικής Επισκοπής του Νιούαρκ, κατάφερε να διατηρήσει πιστούς και προσεκτικούς οπαδούς παρά τον στρόβιλο διαφωνιών με επίκεντρο το Σπονγκ τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στην επισκοπή του. Κατανοώντας τον Παύλο

Οι συντηρητικοί επίσκοποι, για παράδειγμα, ζήτησαν να τιμωρηθεί ο Επίσκοπος Σπονγκ για χειροτονία ενός σεξουαλικά ενεργού ομοφυλόφιλου άνδρα, αλλά η Βουλή των Επισκόπων αρνήθηκε, αποφασίζοντας απλώς να «αποσυνδεθεί» από τις πράξεις του. Και, στη δική του επισκοπή, τουλάχιστον ένας ιερέας μήνυσε τον Επίσκοπο Spong στο δικαστήριο, κατηγορώντας ότι παρακράτησε παράνομα κεφάλαια της ενορίας. Οι περισσότεροι από τους ιερείς του, ωστόσο, του έχουν σταθεί, είτε από γνήσιο θαυμασμό είτε, κάποιοι προτείνουν, φόβο.

Ο Επίσκοπος Σπονγκ, παντρεμένος και πατέρας τριών μεγάλων κοριτσιών, διατυπώνει το επιχείρημά του σχετικά με τη σεξουαλικότητα του Παύλου σε ένα νέο βιβλίο, «Η διάσωση της Βίβλου από τον Φονταμενταλισμό», που κυκλοφόρησε χθες από την Harper Collins.

Σε μια συνέντευξη που δόθηκε πριν φύγει για μια περιοδεία βιβλίων σε όλη τη χώρα, ο Επίσκοπος Σπονγκ είπε ότι το να δει τον Άγιο Παύλο ως ομοφυλόφιλο τον βοήθησε να καταλάβει τις αγωνιώδεις κραυγές του αποστόλου («Άθλιος άνθρωπος που είμαι!»), την φαινομενική εχθρότητα του προς τις γυναίκες («οι γυναίκες υποτάσσονται στους άντρες σου») και το γεγονός ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Αλλά η κριτική της διατριβής του για τον Παύλο έχει έρθει από όλες τις πλευρές, φίλους και εχθρούς, φιλελεύθερους και συντηρητικούς, προτεστάντες και καθολικούς.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο New York Today   Κάθε πρωί, λαμβάνετε τα τελευταία νέα για τις επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης, τις τέχνες, τον αθλητισμό, το φαγητό, το στυλ και πολλά άλλα. 

«Νομίζω ότι η διάσωση της Βίβλου από τον φονταμενταλισμό είναι κάτι καλό», είπε ο Φέμ Πέρκινς, καθηγητής Καινής Διαθήκης στο Κολέγιο της Βοστώνης και ειδικός στον Άγιο Παύλο. «Αλλά νομίζω ότι ο Τζακ Σπονγκ έχει πάει πολύ μακριά».

Στα προηγούμενα θεολογικά έργα του Επισκόπου Σπονγκ, είπε, τον βρήκε «διασκεδαστικό, ενδιαφέρον και έξυπνο». Αλλά το νέο του έργο, είπε, είναι μέρος «μιας τάσης να αποδίδει στον Παύλο όλες τις νευρώσεις του μεταγενέστερου χριστιανισμού».

«Ο κίνδυνος είναι ότι όποτε θέλουμε να ψυχαναλύσουμε οποιαδήποτε φιγούρα από την αρχαιότητα, απλώς προβάλλουμε τις δικές μας ψυχολογικές πολυπλοκότητες», είπε ο Δρ Πέρκινς, συγγραφέας 14 βιβλίων για την Καινή Διαθήκη.

Άλλοι δεν είναι τόσο ευγενικοί. "Αυτό δεν είναι μόνο σοκαριστικό, είναι ένα από τα πιο τρελά πράγματα που έχω ακούσει μέχρι στιγμής", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Theodore E. McCarrick της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής του Newark.

Η παρατήρηση του Αρχιεπισκόπου McCarrick ήρθε μόλις λίγες ημέρες αφότου έσπασε μια μακρά σιωπή για τον Επίσκοπο Spong γράφοντας σε μια στήλη εφημερίδας για το «παράξενο ταξίδι» του Επισκόπου και υπονοώντας ότι δημιούργησε μια «εκκλησία χωρίς ηθική».

Οι συντηρητικοί στο δόγμα του ίδιου του Επισκόπου Σπονγκ δεν ήταν πιο ευτυχισμένοι.

«Νομίζω ότι ο Spong αυτοκαταστρέφεται», είπε ο αιδεσιμότατος Todd Wetzel, ο εκτελεστικός διευθυντής της Episcopalians United, μιας συντηρητικής ομάδας με έδρα το Κλίβελαντ. "Μεγάλο μέρος της σκέψης του σύντομα θα απορριφθεί. Δεν αντιπροσωπεύει πλέον εποικοδομητική θεολογική σκέψη ούτε υπεύθυνη σκέψη."

Ο Επίσκοπος Spong βλέπει την τελευταία του διατριβή ως συνεπή με την καριέρα του στο υπουργείο. Ως νεαρός ιερέας στη γενέτειρά του τη Βόρεια Καρολίνα τη δεκαετία του 1960, αγωνίστηκε για την ισότητα των μαύρων τόσο εντός όσο και εκτός εκκλησίας. Τη δεκαετία του 1970, έγινε από νωρίς πρωταθλητής της χειροτονίας των γυναικών στην Επισκοπική Εκκλησία. Στη δεκαετία του 1980, κάλεσε τους ιερείς της επισκοπής του να «ευλογήσουν» τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις και αργότερα χειροτόνησε έναν σεξουαλικά ενεργό ομοφυλόφιλο ενάντια στους κανόνες της δικής του ονομασίας. «Ρητορική αυτοκριτικής»

Βλέποντας τον Άγιο Παύλο ως ομοφυλόφιλο άνδρα, είπε, ελπίζει να κάνει τους ομοφυλόφιλους πιο άνετους στην Επισκοπική εκκλησία και να προσελκύσει τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν την εκκλησία νιώθοντας ότι ήταν ένα ετοιμοθάνατο ίδρυμα συνδεδεμένο με αρχαίους τρόπους σκέψης.

Στο βιβλίο του, ο Επίσκοπος γράφει ότι δεν εννοεί να είναι «σαλευτής ή μελαγχολικός» υπονοώντας ότι ο Άγιος Παύλος ήταν ομοφυλόφιλος. Αλλά, προσθέτει, «Τίποτα άλλο, κατά τη γνώμη μου, δεν θα μπορούσε να εξηγήσει τη ρητορική του Παύλου για την αυτοδικία, το αρνητικό συναίσθημά του για το σώμα του και την αίσθηση ότι ελέγχεται από κάτι που δεν είχε τη δύναμη να αλλάξει».

Στη συνέντευξη, ο Επίσκοπος Spong είπε ότι βλέπει τον εαυτό του να παίζει σημαντικό ρόλο αμφισβητώντας τις αποδεκτές αντιλήψεις εντός της εκκλησίας και της κοινωνίας.

Πιστεύει ότι στέκεται στην παράδοση τόσο ελεύθερων επισκόπων της δεκαετίας του 1960, όπως ο John AT Robinson, της Αγγλίας, που αμφισβήτησε την παρθενική γέννηση και άλλες αποδεκτές έννοιες, και ο James Pike αυτής της χώρας, που πίστευε ότι μπορούσε να επικοινωνήσει με τα πνεύματα.

«Με τα σημερινά πρότυπα, ο Robinson και ο Pike φαίνονται πολύ ήμεροι», είπε.

Ο Επίσκοπος Σπονγκ είπε ότι τα συμπεράσματά του για τον Άγιο Παύλο προέρχονται από σοβαρή μελέτη της Γραφής και από χρόνο που περνά σε βιβλιοθήκες στο Γέιλ και στο Χάρβαρντ και στην Οξφόρδη και στο Κέμπριτζ κατά τη διάρκεια των ετήσιων μηνιαίων μαθημάτων του.

Εάν δεν έβγαινε αυτή τη φορά για μελέτη, είπε, θα κατακλυζόταν από τα διοικητικά καθήκοντα της διοίκησης της επισκοπής του, η οποία έχει 125 εκκλησίες στο βόρειο Νιου Τζέρσεϊ. Είναι στο πόστο εδώ και 15 χρόνια. «Μια θρησκευτική εμπειρία»

Η εκ νέου ανάγνωση της Βίβλου με αυτή την ιδέα στο μυαλό ήταν «μια θρησκευτική εμπειρία», είπε ο Επίσκοπος Σπονγκ. Σχεδόν τα μισά από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης αποδίδονται στον Άγιο Παύλο ή στους μαθητές του.

Άλλες αρχές της Βίβλου, ωστόσο, είπαν ότι θα ήταν λάθος να εξαχθούν συμπεράσματα από το κείμενο ότι ο Άγιος Παύλος ήταν είτε μυσογυναιστής είτε κάποιος γεμάτος απέχθεια για τον εαυτό του.

Ο πατέρας Wetzel, των Episcopalians United, είπε ότι οι στάσεις του Αγίου Παύλου απέναντι στις γυναίκες ήταν απλώς μια αντανάκλαση της κυρίαρχης εβραϊκής κουλτούρας της εποχής του. «Στο πλαίσιο της εποχής του, ο Άγιος Παύλος ήταν μάλλον φιλελεύθερος», είπε.
ΠΗΓΗ...
https://www.nytimes.com/1991/02/02/nyregion/was-st-paul-gay-claim-stirs-fury.html

Το The Gay Apostle and Other Essays είναι μια κοινωνιολογική μελέτη του Αγίου Παύλου και των αντιπαραθέσεων που προκύπτουν από τη διδασκαλία του για την ομοφυλοφιλία, τον ρόλο των γυναικών, τον γάμο και το διαζύγιο. Το δοκίμιο του τίτλου υποστηρίζει ότι ο Άγιος Παύλος ήταν ομοφυλόφιλος και ότι η μεταστροφή του στον Χριστιανισμό προήλθε από ψυχωτική κρίση λόγω ψυχικής πίεσης που προκλήθηκε από ομοφυλοφιλικές παρορμήσεις που έρχονταν σε αντίθεση με τη βαθιά ριζωμένη θρησκευτική του πίστη.

10 σχόλια:

  1. ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΘΕΟΙ ΛΕΣΒΙΕΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ

    Απόλλωνας
    Ο θεός του ήλιου, μια από τις σημνατικότερες φιγούρες της μυθολογίας, υπήρξε επίσης και αρκετά ακόλαστος. Πέρα από τις ερωτοτροπίες με τις διάφορες νύμφες, ο Απόλλωνας ήταν επιπλέον εραστής ενός Μακεδόνα πρίγκιπα, του Υάκινθου, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια μιας δισκοβολίας, και μεταμορφώθηκε στη συνέχεια από τον θεό στο λουλούδι υάκινθος. Ο Ψευδο-Απολλόδωρος, δήλωσε επίσης ότι ο Απόλλων υπήρξε με τον Θράκα τραγουδιστή Θαμύρη το πρώτο αντρικό ομόφυλο ζευγάρι στην ιστορία. Και για όσους πιστεύουν ότι ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου είναι μια εφεύρεση του 21ου αιώνα, ο Απόλλωνας είχε βρεθεί σε σχέση με τον Υμένα, θεό του γάμου. Πάνω: Αλέξανδρος Kiselev, Απόλλων και Υάκινθος (1884).

    Ερμής
    Ο αγγελιοφόρος των θεών με τα φτερωτά πέδιλα φέρεται να έχει άντρες εραστές σε πολλούς μύθους. Σε μια παραλλαγή του μύθου του Υακίνθου, ήταν ο εραστής του Ερμή, ο Κρόκος που σκοτώθηκε από δίσκο που ρίχθηκε από θεό, πριν να μετατραπεί αργότερα σε λουλούδι. Ορισμένοι μύθοι υποδεικνύουν μια ρομαντική σχέση μεταξύ του Ερμή και του ήρωα Περσέα. Κι ενώ κάποιες ιστορίες αναφέρουν τον Δάφνη, εφευρέτη της ποιμαντικής ποίησης, ως γιο του Ερμή, άλλες πηγές ισχυρίζονται ότι εκείνος ήταν ο αγαπημένος εραστής του θεού της ταχύτητας.

    Διόνυσος
    Γνωστός ως ο Έλληνας θεός του κρασιού, ο Διόνυσος ήταν επίσης ο θεός των τρανς ατόμων. Ανάμεσα στους αρσενικούς εραστές του θεού ήταν ο σάτυρος Άμπελος και ο περίφημος για την ομορφία του Άδωνης. Ο ίδιος έκανε επίσης μια φορά ταξίδι στον Άδη όπου καθοδηγήθηκε από τον βοσκό Πόλυμνο, ο οποίος του έδειξε το δρόμο με αντάλλαγμα την ευκαιρία να κάνει έρωτα με τον θεό της διασκέδασης. Όταν ο Πόλυμνος πέθανε πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο θεός δημιούργησε έναν φαλλό από ξύλο για να εκπληρώσει τελετουργικά την υπόσχεση του.

    Ποσειδώνας
    Σύμφωνα με την Πρώτη Ολυμπιακή Ωδή του Πινδάρου, ο Πέλοπας, βασιλιάς της Πίσας, μοιράστηκε μια φορά “το γλυκό δώρο της Αφροδίτης» με τον ίδιο τον θεό των ωκεανών. Ο Πέλοπας για ένα διάστημα είχε οδηγηθεί στον Όλυμπο από τον Ποσειδώνα όπου και εκπαιδευόταν για να οδηγήσει το θεϊκό άρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορφέας
    Ο θρυλικός ποιητής και μουσικός είναι περισσότερο γνωστός για την ιστορία του ταξιδιού του στον κάτω κόσμο με σκοπό να ανακτήσει τη σύζυγό του, Ευρυδίκη. Απέτυχε ωστόσο στο εγχείρημα αυτό όταν ενέδωσε στον πειρασμό και κοίταξε την Ευρυδίκη πριν ακόμα επιστρέψουν οι δυό τους στον κόσμο των ζωντανών. Σύμφωνα με τον Οβίδιο, ο Ορφέας δεν απέκτησε ποτέ ξανά άλλη ερωμένη μετά από αυτό – ερωτεύτηκε όμως άλλους νέους της Θράκης. Οι γυναίκες των Κικόνων, τις οποίες και είχε απορρίψει ο Ορφέας, σκότωσαν τελικά τον ήρωα κατά τη διάρκεια ενός βακχικού όργιου.

    Ερμαφρόδιτος
    Ίσως η παλαιότερη λογοτεχνική αναφορά σε intersex πρόσωπο αφορά το παιδί του Ερμή και της θεάς αγάπης Αφροδίτη, τον Ερμαφρόδιτο. Στα νιάτα του ο Εμραφρόδιτος συνάντησε τη νύμφη Σαλμακίς, η οποία και προσπάθησε να αποπλανήσει τον νεαρό και ζήτησε από τους θεούς να ενώσουν τις μορφές των δυό τους μόνιμα. Το πλάσμα και των δύο φύλων απεικονίζεται συχνά στην κλασική τέχνη ως φιγούρα με γυναικεία στήθη και μορφή, αλλά με αντρικά γεννητικά όργανα.

    Καλλιστώ
    Η νύμφη αυτή, οπαδός της Αρτέμιδος πήρε όρκο να παραμείνει παρθένα και δεν μπήκε στον πειρασμό να σπάσει τον όρκο της ούτε ακόμη και για χάρη του Δία, όσο τουλάχιστον αυτός διατηρούσε την ανδρική του μορφή. Όταν όμως ο Δίας μεταμορφώθηκε ως Άρτεμις, η Καλλιστώ παρασύρθηκε στην αγκαλιά της θεάς. Ο Ησίοδος έγραψε ότι όταν ανακαλύφτηκε το συμβάν η Καλλιστώ μεταμορφώθηκε σε αρκούδα πριν ακόμα γεννήσει τον γιο της τον Αρκά. Η Καλλιστώ και ο Αρκάς τοποθετήθηκαν αργότερα στα αστέρια ως οι αστερισμοί της Μεγάλης Άρκτου και της Μικρής Άρκτου.

    Άρτεμις

    Δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, η θεά ήταν σύμφωνα με διαφορετικούς μύθους μια σχεδόν ασέξουαλ παρθένα ή λεσβία με πολλές νύμφες ερωμένες, συμπεριλαμβανομένης της Κυρήνης, της Αταλάντης, της Αντίκλειας καθώς και της σεληνιακής θεάς Δίκτυννας. Σύμφωνα με κάποιες πηγές η Άρτεμις είχε υπάρξει ερωμένη της Καλλιστώς πριν η εν λόγω νύμφη βιαστεί από τον Δία. Η ερευνήτρια Johanna Hypatia-Cybelaia γράφει ότι οι λεσβίες και οι ομοφυλόφιλοι θιασώτες της την λάτρευαν ως Ορθία Αρτέμιδα.

    κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΙ ΗΛΙΘΙΕ ΕΒΡΑΙΕ ΗΤΑΝ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΩ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ.ΔςΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΓΕΛΟΙΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΥ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗ.

      ΤΟ ΕΙΠΕ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΠΟΝΓΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥΓΚΑ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΟΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΠΟΝΓΚ.

      Ο ΚΑΘΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΠΙΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ Η ΛΑΣΠΗ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ.
      ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΨΕΥΤΟΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ Ο ΨΩΡΡΑΣ ΣΤΙΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΔΙΩΝ ΤΟΥ.

      ΗΛΙΘΙΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΕ ΟΠΟΙΑ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΠΟΝΓΚ.
      ΑΥΤΟΣ Ο "ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ¨ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΕΛΑΖΕΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ.

      ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.

      Σπάρτη, 610 π. Χ. Νύχτα προχωρημένη, πριν από το χάραμα. Μια ομάδα κοριτσιών (νεανίδων) σέρνει ένα αλέτρι τελετουργικά και τραγουδάει εν χορώ ένα παρθένειο ‒ ένα τραγούδι σε διάλεκτο παράξενη, ακατανόητη. Σιγά-σιγά το αυτί μας συνηθίζει, αναγνωρίζουμε κάποια ονόματα από αρχαίους μύθους: Κάστωρ και Πολυδεύκης, τ' αδέλφια της Ελένης, Αφροδίτη, Σειρήνες. Έξαφνα τα κορίτσια αρχίζουν ν' απευθύνονται το ένα στο άλλο με ονόματα παλιομοδίτικα, παράξενα: Ιανθεμίς, Φίλυλλα, Ασταφίς, Αγησιχόρα. Δείχνουν να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις ‒ «εράσμια Ιανθεμίς». Αλλά όχι, κάνουν κάτι περισσότερο. Φλερτάρουν: «Να 'ταν δικιά μου η Ασταφίς, να με κοιτούσε η Φίλυλλα κατάματα». Διακρίνουμε, μάλιστα, σημάδια ερωτικής ζήλιας: «Δεν πρέπει να συνεχίσω άλλο, η Αγησιχόρα δεν μ' αφήνει από το βλέμμα της».


      Μετακινούμαστε σε άλλο τόπο. Σαντορίνη. Ένας επαναλαμβανόμενος μεταλλικός ήχος. Σ' ένα ακρωτήρι γεμάτο ιερά, τριγυρισμένος από πλήθος νεαρών, ένας άνδρας χαράσσει επιγραφή πάνω σε βράχο. Τον παρακολουθούν, κάθιδρο, να σμιλεύει παλιομοδίτικα, αλλά ευανάγνωστα γράμματα: «Εδώ, μάρτυς μου ο Απόλλωνας, ο Κρίμων έκανε σεξ με τον Βαθυκλή...». Λίγο πριν ολοκληρώσει την επιγραφή, γράφει μια λέξη όχι και τόσο αναμενόμενη: ΑΔΕΛΦΕΟΝ, «τον αδελφό [του]»!

      Προχωράμε, κάνα-δυο αιώνες μετά. Η Αθήνα, τα χρόνια του Πλάτωνα. Δικαστήριο. Μια σοβαρή υπόθεση. Ένας άνδρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αρχίζει να εξιστορεί τη δική του εκδοχή, πώς έγινε και μπλέχτηκε σε καβγά μ' έναν αχρείο τύπο που τον έλεγαν Σίμωνα. «Νιώσαμε και οι δυο μας ερωτική επιθυμία (επεθυμήσαμεν) για τον Θεόδοτο, ένα αγόρι από τις Πλαταιές...» εξηγεί στους σεβάσμιους δικαστές. Εκείνοι νεύουν με συμπάθεια, λες και όλα τώρα ξεκαθαρίζουν.

      https://www.lifo.gr/culture/arxaiologia/o-omofylofilikos-erotas-stin-arhaia-ellada-eihe-polles-diaforetikes-ekdohes

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΕ
      ΟΤΑΝ ΣΥΝΟΥΣΙΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ.
      ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΙΝΕ.
      ΠΑΡΑΦΥΛΑΞΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΧΕΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΡΝΑΡΙ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΕΣΕ.

      Ο ερωτας του γαιδαρου!!
      https://www.youtube.com/watch?v=q8XQ9Low-6E

      Διαγραφή
  4. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΥΘΟΥΣ ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ;ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΤΥΠΟΣ.ΕΣΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΣΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΣΕΣ ΜΑΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ

      ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Ο ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ.

      ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΙ ΕΠΙΝΟΗΣΕ ΕΝΑΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟ...ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 2.5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΙΣΤΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ...
      ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΣΥ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 2,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΣ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΥΣ.
      ΧΑΛΚΟΣ ΗΧΩΝ ΚΑΙ ΚΥΜΒΑΛΟΝ ΑΛΑΛΑΖΟΝ ΓΕΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΛΩΤΑ.

      Διαγραφή
    2. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΙ ΕΠΙΝΟΗΣΕ ΕΝΑΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟ...ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 2.5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΙΣΤΟΙ.
      ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΤΙΚΑ.
      ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΑ. ( ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ...)
      ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΒΡΑΔΥΝΟΥΣ ΘΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑΚΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

      Για να επινοήσει κανείς έναν Νεύτωνα, θα μας πει με κρυστάλλινη λογική ο θεολόγος και φιλόσοφος Θεόδωρος Πάρκερ (1810-1860), θα έπρεπε ο επινοητής να είναι αυτός ούτος ο Νεύτων. Ποιος θα μπορούσε να επινοήσει ένα πρόσωπο όπως ο Ιησούς; Μόνον ο Ιησούς θα μπορούσε να το κάνει αυτό».

      Διαγραφή
    4. ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΖΗΛΩΤΩΝ.

      Διαγραφή