ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΠΑΠΑΔΕΣ!!Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ!!!ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!!

 



ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ:ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!

«Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός και Σωτήρ μας. Τούτη την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που διέρχεται ο τόπος μας εξ αιτίας των πυρκαϊών που κατακαίουν τον φυσικό μας πλούτο, καταστρέφουν περιουσίες και αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, αισθανόμεθα την ανάγκη να καταφύγουμε στη βοήθειά Σου, ζητώντας το έλεός Σου για τη σωτηρία μας. Συ Κύριε διεφύλαξες από τη φωτιά τους Αγίους Τρεις Παίδας, και πολλούς Αγίους Μάρτυρές Σου εδόξασες, όταν διέταξες να μη τους εγγίσουν οι φλόγες της καμίνου και τα πεπυρακτωμένα σίδερα των βασανιστών τους.

Κατάπαυσε, Κύριε, τους ισχυρούς ανέμους που πολλαπλασιάζουν την

καταστρεπτική δύναμη της φωτιάς και ενίσχυσε τους ανθρώπους που έχουν ως καθήκον τους την αντιμετώπισή της. Δώσε δύναμη καρτερίας σ’ εκείνους που επλήγησαν και έχασαν τις περιουσίες τους, και παρηγόρησε εκείνους που είχαν στην οικογένειά τους θύματα. Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι’ αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και για την ανάπαυση της ψυχής τους. Υπήρξαν αθώα θύματα μιας δραματικής τραγωδίας που έχει βυθίσει στο πένθος όλους μας.

Δεν γνωρίζουμε, Κύριε, τις αιτίες αυτών των πυρκαϊών. Αλλ’ είτε αυτές οφείλονται στον καύσωνα ή σε αμελή ενέργεια ανθρώπου, συγχώρησε τους αμελείς και διάσωσε τον λαόν Σου και την κληρονομίαν Σου από την απειλή, από τυχόν συνέχιση της καταστροφής και από αναζωπύρηση των εστιών. Εάν, όμως, οι φωτιές οφείλονται σε δόλια ενέργεια εμπρηστών, τότε, Κύριε, στείλε τη δίκαιη οργή Σου επάνω τους και τιμώρησέ τους παραδειγματικά για το έγκλημα που θεληματικά διέπραξαν σε βάρος όλου του λαού μας και της Δημιουργίας Σου.

Κύριε, είμεθα αμαρτωλοί και ομολογούμε τα πάθη μας. Όμως Κύριε «Σοι μόνω αμαρτάνομεν αλλά και σοι μόνω λατρεύομεν». Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και μετανοούμε γι’ αυτά με δάκρυα. Συγχώρησέ μας τους αμαρτωλούς και δίδαξέ μας τα δικαιώματά Σου. Σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα με το ευλογημένο χέρι Σου σκέπασέ μας και προστάτευσε τον τόπο μας, ρύσαι μας από πάσης περιστάσεως και ξαναδώσε μας τη χαρά της ευτυχίας και της ασφάλειας. Πρεσβευτές μας επικαλούμεθα την Πάναγνη Μητέρα Σου και όλους τους Αγίους Σου. Αμήν».

78 σχόλια:

  1. Τελικα ο Θεος δεν προστατεψε τα μαγαζια του ουτε στη Ροδο καθως καηκαν εκκλησιες και μοναστήρια.Αν βεβαια ειχαν σωθει απο την φωτια θα βγαιναν οι σχιζοφρενεις χριστιανοταλιμπαν και θα μιλαγαν για θαυμα.Φυσικα κανενας ψευτοαγιος δεν εσβησε ποτε καμμια φωτια ουτε η στρατηγος που δεν πολεμησε σε καμμια μαχη .Πληρωνουμε 15.000 κοπροσκυλα παπαδες κατι που δεν συμβαινει σε καμμια χωρα της Ευρωπης.Διαχωρισμος κρατους και εκκλησιας τωρα .
    Τωρα θα μπει ο πληρωμενος αλητηριος και θα παει την κουβεντα σε ασχετα θεματα ο μπασταρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΡΕ ΜΟΥΛΟΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΡΙΑΣΜΕΝΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΓΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΣΚΥΛΟΚΑΤΟΥΡΙΑ ΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΚΝΙΔΕΣ.
      ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΥΧΤΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΥΧΤΙΣΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ.

      ΑΛΛΑ 1500 ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΙΑΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ.
      ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΜΑΛΑΚΑ..

      ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΑΝΟΜΑΓΑΖΑ ΣΟΥ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ.
      ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.
      ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ..

      ·16 Ιουλίου 2023
      Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
      Δημόσια ομάδα

      195,6 χιλ. μέλη


      24 Ιουλίου 2023
      Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
      Δημόσια ομάδα
        ·
      197,1 χιλ. μέλη


      Διαγραφή
    2. Το μονο που θα σου γραψω εδω ειναι οτι χρειαζεσαι ψυχιατρο.Καλο βραδυ.

      Διαγραφή
    3. ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΡΕ ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΓΑΝΟΝΟΣΚΥΛΟ
      ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΑΤΗ.
      ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΕΠΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΡΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Θυσία στον Δία κάνατε για να σταματήσει να είναι οργισμένος και να ρίχνει τους κεραυνούς;;;;
    Για πάτε προς Όλυμπο να κάνετε καμία τελετή μη πεθάνει και κανένας πιστός και απο 13.500 γίνεται 13.490 και χάσετε την επανελληβιση.
    Αν και με τις μαλακίες που γράφει ο Κωστάκης και το αρσενικό κοριτσάκι θα κάψει όλη την Ελλάδα ο Δίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΙ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.


    Απολλώνιος Σταθάτος
    1 ώρ. ·
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ Ο "ΘΕΟΣ" ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΝΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!ΓΙΑΤΙ ΡΕΜΑΛΙΑ??
    ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΗΤΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ!!
    ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΝΑ Ο"ΚΥΡΙΟΣ" ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ!!

    ΑΠΟ 150 ΜΟΥΛΙΚΑ ΕΙΧΑΝ Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

    ΧΩΡΙΣΤΑ ΤΑ ΒΟΪΔΟΚΕΦΑΛΑ ΤΑ ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΙΚΑ ΤΑ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΟΜΑΛΑΚΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Σεξουαλική βία

    Ο Ποσειδώνας, όπως και πολλοί από τους Έλληνες θεούς , δεν συμπεριφερόταν με τέλεια ηθική ακεραιότητα. Στην πραγματικότητα, πολλές από τις ιστορίες του Ποσειδώνα επικεντρώνονται στον βιασμό. Στους μύθους, βίασε τη Μέδουσα στο ναό της Αθηνάς και η Αθηνά ήταν τόσο θυμωμένη που γύρισε την Μέδουσα άσχημη και τα μαλλιά της σε φίδια.

    Σε μια άλλη ιστορία, βίασε τον Caenis και αφού ερωτεύτηκε μαζί της, έδωσε την επιθυμία της να την μετατρέψει σε ανδρικό πολεμιστή που ονομάζεται Caeneus . Σε μια ακόμα ιστορία, ο Ποσειδώνας ακολούθησε τη θεά, τη Δήμητρα . Για να ξεφύγει, γύρισε τον εαυτό της σε μια φοράδα - αλλά μεταμορφώθηκε σε έναν επιβήτορα και την έσφιξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
    ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

    ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΖΑΒΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΓΙΑ ΤΡΩΜΕ ΠΑΛΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

    Ο Χαρύβδης , το τέρας της θάλασσας που (με τη Σκύλλα) έτρωγαν τους διερχόμενους από το Στενό της Μεσσήνης
    Ο Πολύφημος ο μονόφθαλμος κανίβαλος κύκλωπας που έφαγε τους συντρόφους του Οδυσσέα και ο Ποσειδώνας τον τιμώρησε επειδή δεν κάθισε κι αυτός να τον καταβροχθίσει.
    Ο Προκρούστης, ο κακοποιός που κατείχε ένα σιδερένιο κρεβάτι στο οποίο έκανε τους επισκέπτες του να ταιριάζουν στο κρεβάτι με το σφυρί του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι έρωτες του Ποσειδώνα με θνητές και θνητούς



    Αίθρα, Αλία, Αλόπη, Αμυμώνη, Αντιόπη, Αρέθουσα, Αστυπάλαια, Ελάρα, Έλλη, Ευρυάλη, Ευρυκύδα, Ευρυνόμη, Ευρύτη, Ευρώπη, Θεοφάνη, Θόωσα, Θρονία, Ιπποθόη, Ιφιμέδεια, (Εικ. 110) Κανάκη, Κέρκυρα, Κλειτώ, Κορωνίδα, (Εικ. 111, 112, 113) Λυσιάνασσα, Μελανίππη, Μελανθώ, Μήστρα, Μολιόνη, Περίβεια, Πηρώ, Ρόδη, Τριτογένεια, Τυρώ, (Εικ. 114, 115) Χιόνη, Χλωρίδα, Χρυσογόνη.

    Ο έρωτάς του για την κόρη του Έλατου Καινή (Εικ. 116) έμεινε ανεκπλήρωτος, γιατί η κόρη του ζήτησε να τη μεταμορφώσει σε άνδρα δυνατό και άτρωτο, τον Καινέα, που έγινε βασιλιάς των Λαπιθών. Και αυτός, για την ασέβειά του, καταβαραθρώθηκε από τους Κενταύρους που τον καταπλάκωσαν και με ένα τεράστιο βράχο.

    Στους ερωτικούς ευνοούμενους του Ποσειδώνα ανήκει και ο Πέλοπας. Μάλιστα μυθολογείται ότι με άρμα που του χάρισε ο θεός, χρυσό και φτερωτό και με άλογα που έτρεχαν σε στεριά και θάλασσα, νίκησε στην Πίσα τον Οινόμαο και μπόρεσε να κερδίσει την κόρη Ιπποδάμεια και το βασίλειο του πατέρα της. (Εικ. 117, 118)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι γιοι του Ποσειδώνα



    · Άβας, Άβδηρος, Άγελος, Αγήνωρ, Αγκαίος, Άζαης, Αίολος, Ακτορίωνες, Άκτωρ, Άλησος, Άλθηπος, Αλιρρόθιος, Άλμωψ, Αλωάδες (Ώτος, Εφιάλτης), Αλωεύς, Άμυκος, Αμφήρης, Αμφίμαρος, Άνθας, Ανταίος, Αρείων, Ασπληδών, Ασωπός, Άτλας, Αυγείας, Αυτόχθων

    · Βελλεροφόντης, Βήλος, Βοιωτός, Βούσιρις

    · Γάδειρος, Γέργαφος, Γερήν, Γλαύκος

    · Δάμαστης, Δελφός, Δέρκυνος, Διαπρεπής, Δίκτυς, Δυρράχιος, Δώρος

    · Ελάσιππος, Έλλην, Έλυξ, Επωπεύς, Εργίνος, Εργίσκης, Ερυθρός, Έρυκας, Ευαίμων, Εύμολπος, Ευρύπυλος, Ευρύπυλος, Εύρυτος, Εύσειρος, Εύφημος

    · Ηλείος

    · Θάσος, Θησεύς

    · Ιαλεβίων, Ιάλυσσος, Ίδας, Ίθακος, Ιπποθόων,

    · Κάλαυρος, Κάμειρος, Καύκων, Κεγχρίας, Κελαινός, Κερκύονας, Κτέατος, Κορυνήτης, Κύκνος, Κυχρεύς

    · Λαιστρυγόνος, Λάμος, Λέλεξ, Λέχης, Λίνδος, Λύκος, Λύκος

    · Μαχάων, Μεγαρεύς, Μέλας, Μήστωρ, Μήτος, Μινύας, Μνησεύς, Μύγδων, Μύτων

    · Ναύπλιος, Ναυσίθοος, Νηλεύς, Νιρεύς, Νυκτεύς,

    · Ογχηστός, Οίοκλος, Οπλεύς

    · Παίονας, Παρνασσός, Πελασγός, Πελίας, Περικλύμενος, Ποδαλείριος, Πολύφημος, Προκρούστης

    · Σαρπηδών, Σκίρων

    · Ταίναρος, Τάρας, Τάφιος, Τελχίνες, Τιτυός, Τρίοπας, Τρίτων

    · Υπερήνωρ, Υριεύς

    · Φαίαξ, Φθίος, Φινεύς, Φώκος

    · Χίος, Χρυσάωρ, Χρύσης

    · Ώγυγος, Ωρίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε σχιζοφρενη ρε ανωμαλο ζωο ποσες φορες ρε καθυστερημενε θα σου πουμε τα ιδια;Οι μυθοι ζωο ειναι κωδικοποιημενη αληθεια εν αντιθεση με τον χριστιανισμο που τις βλακειες τις κανατε ιστορια και την μονη αληθεια που κρυβουν ειναι τα αρχιδια μου.Ελεος ρε δεν γινεται να εισαι τοσο μα τοσο ηλιθιος

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΡΕ ΖΩΟ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΜΥΑΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ;
      Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΝΥΜΗΔΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ.
      Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ - ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΒΡΕΦΟΣ - ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΤΙ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΛΕΦΤΗ. ( ΚΛΩΠΕΙΑ)

      Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΠΟΥ ΚΕΡΑΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΑ ΕΞΩΣΥΖΥΓΙΚΑ ΤΣΙΛΙΜΠΟΥΡΔΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΛΑΚΙΔΕΣ. Κ.Ο.Κ.

      ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ. ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΕΙΣ.
      “Έχουμε τις παλλακίδες για την απόλαυση και τις συζύγους για να μας δίνουν νόμιμα τέκνα”. Έτσι αντιμετώπιζαν οι Αθηναίοι τις γυναίκες της πόλης. Είχαν όμως διαφορετική άποψη για τις εταίρες “Έχουμε τις παλλακίδες για την απόλαυση και τις συζύγους για να μας δίνουν νόμιμα τέκνα”. Έτσι αντιμετώπιζαν οι Αθηναίοι τις γυναίκες της πόλης. Είχαν όμως διαφορετική άποψη για τις εταίρες...

      Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/echoume-tis-pallakides-gia-tin-apolafsi-ke-tis-sizigous-gia-na-mas-dinoun-nomima-tekna-etsi-antimetopizan-i-athinei-tis-ginekes-tis-polis-ichan-omos-diaforetiki-apopsi-gia-tis-eteres/

      ΡΕ ΓΙΔΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΔΙΟΤΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΑΙ.

      ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
      [211] »Αν μιλούσα λεπτομερώς για όλες αυτές, θα κούραζα τόσο τον εαυτό μου όσο και τους ακροατές μου· αναφέροντας όμως μόνο μία, που αγαπούν οι Σπαρτιάτες και στην οποία επιδίδονται ιδιαίτερα, πιστεύω ότι θα αποκαλύψω τον χαρακτήρα τους σε όλη του την έκταση. Οι Σπαρτιάτες δηλαδή κάθε μέρα, μόλις ξημερώσει, στέλνουν τα παιδιά τους με συνοδεία συντρόφων που επιλέγουν τα ίδια, φαινομενικά για να κυνηγήσουν, στην πραγματικότητα όμως για να κλέψουν πράγματα των κατοίκων της υπαίθρου. [212] Όσα παιδιά συλλαμβάνονται στη διάρκεια της κλοπής, πληρώνουν πρόστιμο και μαστιγώνονται, ενώ όσα κάνουν τις περισσότερες ζημιές και μπορούν να μην αποκαλυφθούν απολαμβάνουν μεγαλύτερη εκτίμηση μεταξύ των συνομηλίκων από όση τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά και αν, όταν γίνουν άνδρες, συνεχίζουν να μένουν σταθεροί στις συνήθειες στις οποίες ασκήθηκαν όταν ήταν παιδιά, έχουν πολλές πιθανότητες να ανέλθουν στα ανώτατα αξιώματα.
      [213] »Και, αν μπορεί κανείς να δείξει ότι οι Σπαρτιάτες αγαπούν περισσότερο ή θεωρούν σπουδαιότερη άλλη παιδεία από αυτήν, θα παραδεχτώ ότι δεν έχω πει ποτέ μέχρι σήμερα καμιάν αλήθεια μήτε και για ένα πράγμα. Αλήθεια, ποιά από τις τέτοιου είδους πράξεις τους θεωρείται έντιμη ή σεβαστή και όχι επαίσχυντη; Πώς δεν οφείλουμε να θεωρούμε ανόητους όσους επαινούν αυτούς που έχουν ξεστρατίσει από τα κοινά έθιμα και που δεν συμφωνούν σε τίποτε μήτε με τους Έλληνες μήτε με τους βαρβάρους; [214] Γιατί όλοι γενικά θεωρούν τους κακούργους και τους κλέφτες πιο κακούς και από τους δούλους, ενώ οι Σπαρτιάτες εκείνους που πρωτεύουν σε τέτοιες πράξεις θεωρούν ότι είναι οι καλύτεροι μεταξύ των παιδιών και τους τιμούν ιδιαιτέρως. Και όμως, ποιός σώφρων άνθρωπος δεν θα προτιμούσε να πεθάνει τρεις φορές παρά να γίνει γνωστό ότι ασκείται στην αρετή με τέτοιες ασχολίες;»


      .

      Διαγραφή
    3. Οι «θεοί» και οι «θεές» της αρχαιοελληνικής θρησκείας δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η προβολή των πιο αρρωστημένων ανθρωπίνων ψυχικών διαθέσεων. Είναι η «θεοποίηση» των ανθρωπίνων παθών των αρχόντων της εποχής εκείνης, η «νομιμοποίηση» των καταπιεστικών, ηθικών και ποινικών τους ατοπημάτων. Άλλωστε οι βασιλείς κατά τον Όμηρο καλούνται «Διογενείς», δηλαδή γενιά του Δία και η εξουσία τους είναι απόρροια της εξουσίας εκείνου (P. Decharme, Μυθολογία, τομ.1,σελ.67). Η δικτατορική αυθαιρεσία του Δία, για παράδειγμα, νομιμοποιούσε και τη δική τους τυραννική εξουσία, οι εξωσυζυγικές του δραστηριότητες επέτρεπε και σ’ αυτούς να προδίδουν τη συζυγική τους πίστη, οι ομοφυλοφιλικές του σχέσεις με το Γανυμήδη νομιμοποιούσε τις δικές τους βρωμερές ομοφυλοφιλικές έξεις. Η συζυγική απιστία της Αφροδίτης με τον Άρη επέτρεπε και στις κυρίες της αριστοκρατίας να είναι μοιχαλίδες, οι λατρεία της πορνικής θεάς δια της «ιερής πορνείας», νομιμοποιούσε την πορνεία, που κυριαρχούσε στην αρχαία εποχή. Ο αρχικλέφτης του Ολύμπου Ερμής, ο προστάτης της κλοπής, ο οποίος λατρευόταν δια της κλοπής, νομιμοποιούσε την κλοπή και την αδικία των πλουσίων εκμεταλλευτών (Ιλιάδ.Β΄103, Κ΄267, Οδ.Τ΄394)! Ο πολεμοχαρής Άρης ο προστάτης του πολέμου και της καταστροφής και η προσωποποίηση της φρίκης και ο οποίος λατρευόταν δια της άσκησης βίας και αίματος και της ικανοποίησης των άγριων ενστίκτων, νομιμοποιούσε τους αγρίους πολέμους, την αυθαιρεσία και την καταστροφή. Η Ήρα ήταν φορέας της πιο άγριας ζηλοφθονίας και της αμετάπειστης εκδίκησης και νομιμοποιούσε και αυτή το μίσος και την εκδίκηση. Ο Βάκχος, προστάτης της μέθης, της κραιπάλης, και της ικανοποίησης των πιο ταπεινών ορμέμφυτων, νομιμοποιούσε τα πιο έχθιστα ανθρώπινα πάθη, και ούτω κάθ’ εξής.
      Τα πάθη των ψευτοθεών δεν είχαν όριο. Ο Ουρανός βύθιζε τα παιδιά του στα έγκατα της γης. Ο Κρόνος προκειμένου να πάρει την εξουσία από τον πατέρα του Ουρανό του έκοψε τα γεννητικά όργανα, καθιστώντας τον πια αδύναμο. Η θεότητά του βρισκόταν προφανώς στα …γεννητικά του όργανα! Ο Κρόνος από φόβο μήπως τα παιδιά του, του πάρουν την εξουσία, τα έτρωγε! Η σύζυγός του Ρέα τον ξεγέλασε (σκέψου τι θεός ήταν να μην καταλάβει την απάτη…) και του έδωσε να φάει μια …πέτρα αντί για το Δία, για να του πάρει έτσι εκείνος την εξουσία (Ησίοδ. Θεογ. 133-138)!

      Διαγραφή
    4. Ο Δίας γκρέμισε από τον Όλυμπο το γιο του Ήφαιστο, επειδή εκείνος πήρε το μέρος της μητέρας του Ήρας, όταν αυτός την έδερνε ανηλεώς, καθιστώντας τον έτσι μονίμως …ανάπηρο! Σύμφωνα με άλλη εκδοχή ο Ήφαιστος ήταν … αδελφός του, κλεψίγαμος γιος του πατέρα του Κρόνου, με τη γυναίκα του Ήρα (ΘΗΕ 7,1051)! Στα χέρια του κρατούσε τον κεραυνό για να κατακεραυνώνει όποιον αμφισβητούσε την εξουσία του! Τόσο πολύ …φιλάνθρωπος ήταν, που κάρφωσε στον Καύκασο τον ευεργέτη των ανθρώπων, τιτάνα Προμηθέα (Ησιοδ. Θεογ.522)! Η Ήρα – παρ’ ότι θεά - δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανικανοποίητες σεξουαλικές του ορμές του συζύγου της Δία και γι’ αυτό εκείνος, ως κοινός απατεώνας, μεταμορφωνόταν και τρύπωνε στους κοιτώνες θνητών γυναικών και τις κακοποιούσε σεξουαλικά, σαν τους σύγχρονους διεστραμμένους βιαστές! Ο Ηρακλής για παράδειγμα υπήρξε καρπός μιας τέτοιας σχέσης. Ονομαζόταν «Τριέσπερος» διότι τα σεξουαλικά όργια του Δία και της Αλκμήνης, μητέρας του Ηρακλή, κράτησαν τρεις νύχτες! Συν τοις άλλοις ο «πατήρ θεών τε και ανθρώπων» ήταν και ενεργητικός ομοφυλόφιλος. Η πιο ευχάριστη ερωτική του απόλαυση ήταν η ανώμαλη συνεύρεση με το θνητό ομορφόπαιδο Γανυμήδη, τον οποίο τελικά πήρε στον Όλυμπο και τον έβαλε πλάι στη σύζυγό του Ήρα (Ιλιαδ.Υ΄232, Ευρ.Τρωάδες 822, Ησιοδ. Θεογ.1345) !
      Η Αφροδίτη όπως αναφέραμε απατούσε συστηματικά τον ανάπηρο σύζυγό της Ήφαιστο με τον Άρη (Παυσαν. Β΄10,5). Ο Ποσειδών φλέγονταν από μεγάλο ερωτικό πόθο για … την αδελφή του Δήμητρα, την οποία κυνηγούσε για να τη βιάσει (Παυσαν. Η΄25,6,42). Εκείνη μεταμορφώθηκε σε φοράδα για να ξεφύγει από την αηδιαστική αιμομιξία του αισχρού αδελφού της. Αυτός μεταμορφώθηκε τελικά σε ίππος και κάπου στην Αρκαδία πραγματοποίησε την απαίσια πράξη του! Αυτά ως ελάχιστα παραδείγματα των άπειρων ανηθικοτήτων των ψευτοθεών της αρχαιοελληνικής θρησκείας, όπως τη βίωνε ο χύδην όχλος!

      Διαγραφή
    5. Οι ψευτοθεοί αυτοί επίσης «απαιτούσαν» παράλογα πράγματα από τους πιστούς τους. «Ζητούσαν» θυσίες ζώων για να «απολαύσουν» την μυρωδιά του ψητού! Χιλιάδες άμοιρα ζώα καθημερινά θυσιάζονταν στους ψευτοθεούς. Μάλιστα επί της βασιλείας του παρανοϊκού Ιουλιανού (361-363 μ.Χ.), ο αριθμός των θυσιαζόμενων ζώων έφτασε σε παροιμιώδεις αριθμούς. Ο θρησκομανής αυτοκράτορας αποδεκάτισε κυριολεκτικά τα ζώα της αυτοκρατορίας, από τις αμέτρητες θυσίες στους ανύπαρκτους ψευτοθεούς του!
      Σε πολλές περιπτώσεις οι ανήθικοι θεοί «απαιτούσαν» θυσίες ανθρώπων! Αναφέρεται ότι ο Τάνταλος θυσίασε το γιο του Πέλοπα, τον κομμάτιασε και τον έδωκε στους θεούς να τον φάνε! Δυστυχώς οι ανθρωποθυσίες ήταν πραγματικότητα και ιερός θεσμός στην αρχαία Ελλάδα. Έχουμε ανθρωποθυσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας, μέχρι και τους ελληνιστικούς χρόνους! Στην εορτή των «Κρονίων» στην Αθήνα θυσιαζόταν κάθε χρόνο ένας άνδρας. Το ίδιο και στη Ρόδο θυσιαζόταν ένας κατάδικος. Ανθρωποθυσίες γινόταν και στην Κρήτη, όπως και στην Αλεξάνδρεια μέχρι την εποχή των Πτολεμαίων, όπου θυσιάζονταν αιχμάλωτοι πολέμου στον αιμοδιψή ψευτοθεό Κρόνο (δες Παυσανίου Ελλ. Περιηγ. Ι 18,7)! Επίσης στην ετήσια εορτή των «Θαργηλίων» προς τιμή του Απόλλωνα θυσιαζόταν ανδρόγυνο εκλεγμένο από τους εγκληματήσαντες του έτους (P. Decharme, Μυθολογία, τομ.1, σελ. 167). Στη Λευκάδα ακόμη γκρέμιζαν κάθε χρόνο έναν άνδρα από ένα βράχο προκειμένου να εξευμενίσουν τον Απόλλωνα (Στραβ Ι.2,452)!

      Διαγραφή
    6. Η Άρτεμις «απαιτούσε» από τους σπαρτιάτες νέους, στην ετήσια εορτή της, φοβερό μαστίγωμα, μέχρι αίματος, λιποθυμίας, ακόμα και θανάτου. Ενώ στο ναό της, στην Έφεσο γινόταν κατ’ έτος πολυπληθείς φρικτοί αιματηροί ευνουχισμοί νέων (P. Dech. όπου, ανωτ. Σελ.195). Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα και την περίπτωση των περιβόητων κανίβαλων μαινάδων, τις εκστασιασμένες λάτρισσες του μέθυσου ψευτοθεού Διόνυσου, οι οποίες έτρεχαν τις νύχτες στις ερημιές ουρλιάζοντας, καταβρόχθιζαν ωμά τα άτυχα ζώα που έβρισκαν μπροστά τους, αλλά και τους άνδρες που τύχαινε να συναντήσουν! Αναφέρεται ότι κατασπάραξαν και έφαγαν τον Ορφέα!
      Οι «κατώτεροι» θεοί της φύσεως, τα φοβερά δαιμονικά όντα, όπως ο τραγόμορφος απαισιόμορφος Πάνας και οι αποκρουστικοί τερατόμορφοι Σάτυροι, ο φόβος και ο τρόμος των ανθρώπων, διακατέχονταν από ανείπωτα κτηνώδη σεξουαλικά πάθη και προσωποποιούσαν τα πιο ταπεινά ένστικτα, από τους οποίους κινδύνευαν με βιασμό θεές και θνητές!
      Η ιερή πορνεία επίσης ήταν λατρευτική «απαίτηση» των ψευτοθεών. Χιλιάδες άμοιρα κορίτσια κλείνονταν, χωρίς τη θέλησή τους, στους ναούς της Αφροδίτης και «ιερουργούσαν» τη διεφθαρμένη θεά με το σώμα τους, επιφέροντας τεράστια κέρδη στους ιερείς – πορνοβοσκούς της θεάς. Αυτό γινόταν καθ’ όλη την αρχαιότητα, με αποκορύφωμα στους κλασσικούς και ελληνιστικούς χρόνους. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την ιερή πορνεία στην αρχαία Ελλάδα (Ιστορ. Ι,199). Επίσης ο Στράβων διασώζει την εξής χαρακτηριστική πληροφορία για την ιερή πορνεία στην Κόρινθο: Το ιερό της Αφροδίτης «ούτω πλούσιον υπήρξεν, ώστε πλείους ή χιλίας ιεροδούλους εκέκτητο εταίρας» (Στράβ. 378)! Επίσης οι λάτρεις του Διονύσου ήταν υποχρεωμένοι να παίρνουν μέρος στα εμετικά «ιερά όργια». Διέπρατταν, στις αισχρές διονυσιακές εορτές ανείπωτες ηθικές αθλιότητες. Οι κάθε γυναίκα, έγγαμη ή μη, ήταν υποχρεωμένη στο όνομα του θεού, να ανεχτεί τις σεξουαλικές βρωμερές και διεστραμμένες ορέξεις του κάθε τυχόντα! Οι βιασμοί γυναικών και η άσκηση κάθε είδους βίας κατά τη διάρκεια των εορτών όχι μόνο δε θεωρούνταν έγκλημα, αλλά τρόπος λατρείας του πορνικού και μέθυσου ψευτοθεού! Αυτή την κατάσταση θέλουν να επαναφέρουν δυστυχώς οι «αρχαιολάτρες»!

      Διαγραφή
    7. Η αρχαιοελληνική θρησκεία όχι μόνο δεν απέτρεπε τους Έλληνες να καθιερώνουν και να καλλιεργούν απάνθρωπους θεσμούς, αλλά αντίθετα τους παρότρυνε. Η δουλεία για παράδειγμα ήταν θεσμός στην Αρχαία Ελλάδα. Είχε μάλιστα και κληρονομικό χαρακτήρα. Η δουλεία θεωρούνταν κατά κάποιο τρόπο ιερή υπόθεση και γι’ αυτό το μεγαλύτερο σκλαβοπάζαρο της Ελλάδος βρισκόταν στη Δήλο, στο ναό του Απόλλωνα! Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε εδώ τη γνώμη που είχαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας για τη δουλεία, ακόμα και τα μεγάλα πνεύματα, όπως ο Αριστοτέλης!
      Μεταξύ των θεών όχι μόνο δεν κυριαρχούσε σεβασμός, όπως θα ταίριαζε σε θείες οντότητες, αλλά μίσος, αντιζηλία, τάση κυριαρχίας, πόλεμοι, δολοφονίες, απάτες, δόλοι και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ο Ηρόδοτος χαρακτήρισε το θείον της αρχαιοελληνικής θρησκείας «φθονερόν και ταραχώδες» (Ιστορ. Ι.32,ΙΙΙ.40,2)! Ο Δίας πήρε με δόλο την εξουσία του πατέρα του και επίσης έκαμε πόλεμο με τους εχθρούς του, θεούς Τιτάνες και Γίγαντες και τους έθαψε στα έγκατα της γης. Η βασιλεία του ήταν ένας συνεχής αγώνας για να κρατηθεί στην εξουσία. Εποφθαλμιούσε παράλληλα ερωτικά τις συζύγους των άλλων θεών! Ο Ερμής έκλεβε συστηματικά τους θεούς. Η Αφροδίτη απατούσε τον σύζυγό της. Ο Ποσειδών με απάτη βίασε την αδελφή του Δήμητρα και διέπραξε απαίσια αιμομικτική πράξη. Ακόμα έριζε συνεχώς με όλους τους θεούς, ακόμα και θέαμα των θνητών είχαν γίνει με την Αθηνά στην Αθήνα! Οι Τιτάνες κομμάτιασαν και έφαγαν τον Διόνυσο, κλπ. Αν αυτοί μπορούσαν να είναι θεοί…

      Διαγραφή
  8. Ηλιθιε οι θεοί ειναι δυναμεις που κινουν τα παντα μεσα στο συμπαν και ειναι ασωματοι ζωον.Οποτε καθυστερημενε δεν ειναι δημιουργημα κανενος μυαλου γιατι αυτοι κινουν τα παντα στο κοσμο.Ο υποτιθεμενος δικος σου θεος ειναι προσωπο οποτε καταλαβαινεις οτι κατι τετοιο δεν μπορει να υπαρξει.
    Το κειμενο ηλιθιε που εβαλες που κολλαει σε αυτα που λεμε;
    Και στο εχω ξαναγραψει ανθρωποι προσκυνημενοι στην εβραικη αιρεση δεν μπορουν να μιλησουν αντικειμενικα για την Ελλαδα.Ειναι σαν εγω να μιλησω για τους εσκιμωους οταν δεν εχω καμμια επαφη με το θεμα.ΗΛΙΘΙΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άνθρωποι βρισκόταν συνεχώς κάτω από το φόβο της πιο αναίτιας και παράλογης θεϊκής εκδίκησης. Στα έργα του Ομήρου για παράδειγμα βλέπουμε οι αισχροί ψευτοθεοί να παίρνουν συχνά το μέρος των αδίκων. Η Αφροδίτη για παράδειγμα προστάτευε τον Πάρη, τον άρπαγα της συζύγου του Μενελάου. Ο …φιλάνθρωπος Ποσειδώνας επίσης εξαιτίας του παραμικρού του θυμού, προκαλούσε τρικυμίες και έπνιγε τους θαλασσινούς. Ταλαιπώρησε, χωρίς έλεος και μέχρι εξοντώσεως το θρυλικό Οδυσσέα! Τα έργα του Ομήρου είναι γεμάτα από τέτοιες αποκρουστικές διηγήσεις. Για τους «αρχαιολάτρες» όμως «η αρχαία ελληνική θρησκεία απετέλεσε από τις πλέον φωτεινές που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα» (περ. Απολλώνειον Φως, Ιανουάριος – Φεβρουάριος 1998, σελ.4)! Αν είναι δυνατόν!
      Στους μετακλασσικούς, ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, όταν η αρχαιοελληνική θρησκεία είχε φτάσει στο έσχατο σημείο της κατάπτωσής της, οι πρόγονοί μας κατάντησαν να περιπέσουν και στην ανθρωπολατρεία. Λάτρεψαν ως θεούς ζώντες ανθρώπους! Οι Αθηναίοι για παράδειγμα ανάδειξαν σε θεό τον εκπορθητή της Αθήνας σπαρτιάτη ναύαρχο Λύσανδρο. Του έστησαν παντού βωμούς και τον λάτρευαν (Πλούτ. Λύσανδ. 18)! Επίσης θεοποίησαν τον αισχρότατο Δημήτριο Φαληρέα. Προς τιμή του άλλαξαν το όνομα του μηνός Μουνιχιώνος σε Δημητριώνος και των Διονυσίων εορτών σε Δημήτρια (Μεγ. Ελλην. Εγγκυκλ. Φοίνιξ, τομ. Θ΄117)! Το ίδιο έκαναν και για τον Δημήτριο τον Πολιορκητή, του έστησαν 360 ανδριάντες μέσα σε ένα μήνα και γέμισαν την πόλη βωμούς, και έκαναν θυσίες (όπου ανωτ. σελ. 121). Αργότερα το ίδιο έκαναν για τον παρανοϊκό Νέρωνα και τους άλλους Ρωμαίους αυτοκράτορες! Αυτή ήταν «η πιο ευγενής θρησκεία της ιστορίας»!

      Διαγραφή
    2. Όλα αυτά έβλεπαν οι μεγάλοι σοφοί της αρχαιότητας και απέρριψαν επιδεικτικά και με αηδία την αρχαιοελληνική θρησκεία, την οποία χαρακτήρισαν απαράδεκτη, παράλογη και εν πολλοίς επικίνδυνη για την ανθρώπινη κοινωνία! Όλα σχεδόν τα μεγάλα πνεύματα της αρχαιότητας άσκησαν κριτική και αρνήθηκαν την αρχαιοελληνική ειδωλολατρία. «Κατά τους έξ π.Χ. αιώνας προσεπάθησαν να υπερβούν την πολυθεϊαν, να διαμορφώσουν μίαν υψηλοτέραν ιδέαν περί πνευματικού Θεού, να καθάρουν την έννοιαν του θείου από όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία είχαν επισωρεύσει η μυθολογία, η δεισιδαιμονία και η πρωτόγονος μαγική σκέψις των μαζών» (Κ. Σπετσιέρη Εικόνες Ελλήνων Φιλοσόφων, Αθήναι 1964, σελ. 75). «Οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι αντιτάχθησαν στην ειδωλολατρική πολυθεΐα και ηγωνίσθησαν, ώστε να καθαρθεί η έννοια του θείου από το μη θεοπρεπές στοιχείον» (Ν. Βασιλειάδη, Ο Ανθρωπισμός του Χριστιανισμού, Αθήναι 1986, σελ. 48.)
      Πρώτος ο Ξενοφάνης o Κολοφώνιος (570-480) τόλμησε να αρνηθεί την κρατούσα ειδωλολατρική θρησκεία της εποχής του και να διακηρύξει επίσημα: «Εις Θεός, εν τε θεοίσι και ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσιν όμοιος ουδέ νόημα». Όμως «πάντα θεοίσ' ανέθηκαν Όμηρος θ' Ησίοδός τε… όσσα παρ' ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τε και αλλήλους απατεύειν» (Ξενοφ. Απ. 11)! Τους θεούς θεωρούσε εξολοκλήρου αποκυήματα της ανθρώπινης φαντασίας, ανάρμοστα για την θεία φύση. Υποστήριζε μάλιστα πως όσοι πιστεύουν ότι οι θεοί γεννήθηκαν, ασεβούν το ίδιο με όσους λένε ότι οι θεοί πεθαίνουν!

      Διαγραφή
    3. Ο Ηράκλειτος (540-480) επιζητούσε «εξαγνισμόν από τα είδωλα» και πνευματική λατρεία του θείου (Αποσπ.5,Diels). Συνέλαβε την έννοια του ενός Θεού, υποστηρίζοντας πως «Έν πάντα … εκ πάντων εν και εξ ενός πάντα… ταυτό τε ζων και τεθνηκός και εκγρηγορός και καθεύδον και νέον και γηραιόν… αγαθόν και κακόν – εν και ταυτόν-» (Β΄50,10,88,58). Καθιέρωσε την πνευματική έννοια του Λόγου ως την υπέρτατη αιτία των πάντων και ως τον πάνσοφο νου που συγκροτεί τον κόσμο και προνοεί γι’ αυτόν (Α 16). Υποστήριζε ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος, αποδίδοντας στους θεούς κακίες και ανηθικότητες έσχον ολέθρια επίδραση στα ήθη των ανθρώπων. Ακόμα στηλίτευσε τον ανόητο ανθρωπομορφισμό, τόνισε την απόλυτη διαφορά ανθρώπου και Θεού (Αποσπ. 88) και απειλούσε όσους έκαναν ανίερες τελετές (Βακχισμός, ιερά όργια, ιερή πορνεία κλπ).
      Ο Αναξίμανδρος (610-564) αποφάνθηκε πως το θείον είναι «αθάνατον και ανόλεθρον», «περιέχει δε άπαντα και πάντα κυβερνά» (Αριστ. Μεταφ. 203Β).
      Ο Εμπεδοκλής (493-433) καταδίκασε έντονα τον ανθρωπομορφισμό της αρχαιοελληνικής θρησκείας και όρισε ότι το θείον είναι πνεύμα (Β΄134).
      Ο Παρμενίδης (5ος αιών) αρνήθηκε μετά βδελυγμίας τις απαράδεκτες αντιλήψεις της εποχής του για το θείο και αποφάνθηκε πως αυτό είναι πέρα από κάθε φυσικό φαινόμενο και ανθρώπινη σύλληψη. Το θείον είναι «ατρεμές» και «ακίνητον» (Β΄23,24,26).
      Ο Πυθαγόρας (570-490) επέκρινε δριμύτατα τον Όμηρο και τον Ησίοδο για τις προσβλητικές διηγήσεις τους για τους θεούς. Όρισε δε το θείον ως το «Πρώτον Έν» και ως ουσία αυτού τα Μαθηματικά, δηλαδή την αρμονία, (καθαρά πνευματική μονοθεϊστική πίστη), (βλ. Αριστ. Μετά τα Φυισκά,1091Α, 15).
      Ο Αναξαγόρας (490-427) απεφάνθη ότι ο ήλιος, η σελήνη και τα άστρα, δεν είναι θεοί, όπως πρέσβευε η ειδωλολατρική θρησκεία και η οποία απαιτούσε λατρεία γι' αυτά, αλλά πύρινες υλικές μάζες. Το ίδιο είχαν υποστηρίξει και ο Αναξίμανδρος, ο Αναξιμένης, ο Θαλής, ο Λεύκιππος, ο Δημόκριτος.
      Ο Μητρόδωρος, (5ος αιών.), μαθητής του Αναξαγόρα, διακήρυξε πως «οι θεοί δεν είναι εκείνο που νόμιζαν όσοι τους έχτιζαν ναούς και τους προσκυνούσαν» (P. Decharme, Ελληνική Μυθολογία, τομ. Α΄, σελ. 286).
      Ο Πρωταγόρας (480-411) θεμελίωσε την έννοια της απόλυτης υπερβατικότητας του θείου και σατίρισε την παιδαριώδη θρησκευτικότητα της εποχής του, γι΄ αυτό οι φανατικοί αθηναίοι ειδωλολάτρες αποφάσισαν να τον σκοτώσουν (ΘΗΕ τομ. 10,692).
      Ο Ηρόδοτος (480-421) δε δίστασε να ασκήσει κριτική στο Μαντείο των Δελφών για ψεύτικους χρησμούς και στηλίτευσε την απαράδεκτη ιερή πορνεία (Ιστ. Ι.199). Ο δε Αριστόδημος και ο Δημοσθένης περιγελούσαν επίσης τις ανόητες μαντείες του δελφικού μαντείου (P. Dech.όπου ανωτ.). Επίσης ο Επίχαρμος (530-440) λοιδορούσε την αρχαία ειδωλολατρία, διότι αυτή θεωρούσε «τους θεούς είναι ανέμους, ύδωρ, γην, ήλιον, πύρ, αστέρες» (Στοβ. Ανθ. 91,92).
      Ο Πίνδαρος (522-446) στα περίφημα ποιήματά του απογύμνωσε τους θεούς από τις μυθολογικές γελοιότητες που προσβάλουν το θείο, (Πίνδ. Ολυμ. Θ΄35 και P. Dech. όπου ανωτ. σελ. 7). Σύμφωνα με τον αείμνηστο Κ. Γεωργούλη ο Πίνδαρος δεν έκρυβε τις μονοθεϊζουσες ιδέες του (ΘΗΕ, τομ. 10,393).
      Ο Πρόδικος (5ος αιών.) υποστήριξε με πάθος πως οι άνθρωποι της αρχαιότητας, λόγω πλάνης, θεώρησαν ως θεούς ό,τι ήταν χρήσιμο για τη ζωή τους, όπως ο ήλιος, η σελήνη, τα ποτάμια, οι πηγές, τα ζώα, κλπ. (Ξενοφ. Απομν. 11,3).
      Ο Αντισθένης (414-365) διακήρυξε πως ο Θεός είναι ένας και απόλυτα υπερβατικός για τον ανθρώπινο νου. Αποκήρυξε αηδιαστικά τη θρησκεία της εποχής του διότι οι θεοί της ήταν θεοποιηθέντες άνθρωποι! (Cicero de Nat. Deor. I,II,13).
      Ο Θεόφραστος (372-287) ζήτησε να πάψουν οι ανόητες ζωοθυσίες, αφενός μεν από σεβασμό προς τα ζώα και αφετέρου, επειδή ο Θεός δεν έχει ανάγκη από τέτοιες ταπεινές πράξεις (Θ.Η.Ε. τομ.6,415).

      Διαγραφή
    4. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
      ΑΛΛΑ 200 ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟ ΣΕ 15 ΩΡΕΣ
      ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΣΤΟ ΠΟΡΝΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΜΑΛΑΚΑ.
      Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
      Δημόσια ομάδα
      197,3 χιλ. μέλη

      ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΝ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ;
      ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ;
      ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΒΔΗΡΙΤΕΣ Ή ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ;

      ΗΡΟΔΟΤΟΣ
      [7.120.1] Σ᾽ αυτή την περίσταση αποδείχτηκε πετυχημένη η φράση του Μεγακρέοντος από τα Άβδηρα, που συμβούλεψε τους Αβδηρίτες, όλη η πόλη, άντρες και γυναίκες, να πάνε στους ναούς τους και να καθίσουν ικέτες στους θεούς, παρακαλώντας τους να γλιτώνουν και στο μέλλον την πόλη τους από τις μισές από τις συμφορές που θα τους περιμένουν, κι εκδηλώνοντας τη μεγάλη ευγνωμοσύνη τους για ό,τι πέρασε και πάει, δηλαδή που ο βασιλιάς Ξέρξης δε συνήθιζε να κάθεται στο τραπέζι δυο φορές τη μέρα· [7.120.2] γιατί, αν οι Αβδηρίτες είχαν πάρει παραγγελία να ετοιμάσουν και γεύμα παρόμοιο με το δείπνο, θα ᾽χαν να κάνουν το έν᾽ από τα δυο: ή να μη μείνουν στην πόλη τους περιμένοντας την επίσκεψη του Ξέρξη ή, αν έμεναν, να εξαθλιωθούν όσο κανένας άλλος στον κόσμο.

      Διαγραφή
    5. Ρε ηλιθιο πλασμα γνωμη δικια σου δεν εχεις;,Τι βαζεις 400 ποστ σπο κσθε διαστρεβλωμένη μαλακια που θα δεις στο ιντερνετ;
      Και οταν δεν καταλαβαινεις τι γραφει ενα κειμενο μην το ποσταρεις.Ανθρωπος που πιστευει σε προφητειες Παισιου δεν μπορει να κατανοησει την ελληνικη γραμματεια και τι ακριβως λεει.Και θυμασαι ζωο σε ποιο ποστ μπηκες και για ποιο θεμα ειναι;
      Σαν μα μπω σε ποστ εγω για τον παοκ και να μιλαω για τους Ινδιανους.Ηλιθιε τα ιδια και τα ιδια γραφεις.

      Διαγραφή
    6. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΌΥ ΤΗΝ ΠΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ;
      ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙΣ.
      ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ.
      Ο ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
      ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

      ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΕ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΘΕΟΥΣ ΣΟΥ- ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ- ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

      ΓΙ' ΑΥΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΡΩΣΤΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΜΑΛΑΚΑ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,.
      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ 12ΘΕΟΥ.

      Διαγραφή
    7. Οτι υπαρχουν πολλοι ηλιθιοι σαν τους καθυστερημενους που λενε τον Χριστο Ελληνα,η κατι ανδρομεδιους,η κατι Σωρρες η κατι φαδισταρια που ειναι σαλεμενοι το ξερω.Ολοι αυτοι ειναι καμμενοι απο τον μονοθεισμο και δεν εχουν σωτηρια οτι ιι αν δηλωσουν.Στον χριστιανισμο υπαρχουν ενα εκατομμυριο αιρεσεις σε καθε δογμα,σε καθε αιρεση και οχιτωρα απο το 150 μ.αχ.χ.Τωρα απλως δεν μπορειτε να τους καψετε αυτη ειναι η ατυχοα σας.

      Διαγραφή
  9. Μολις διαβασα για διχασμο Ελληνων σταματησα να διαβαζω.Λολαθηκες βρε εβραιοχριστιανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΛΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ
      ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΝΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ
      ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΗΛΙΘΙΕ ΝΑ ΣΕ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ..
      ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΔΙΑΒΟΛΟΓΕΝΝΗΜΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΠΑΡΑΝΟΪΚΕ ΜΑΛΑΚΑ.

      Διαγραφή
    2. Στο εγραψα ξανα θες ψυχιατρο.Ανεβασε τωρα δεκα ασχετα ποστ βα μας ταπωσεις χαχα

      Διαγραφή
    3. Ειναι επιχειρημα ηλιθιε το τι ονομα μου δωσαν;Φυσικα με το που γεννιομαστε μας δινουν εβραικα ονοματα,μας βαφτιζουν χωρις να μας ρωτησουν και μας κατηχουν.Και τι σημασια εχει τι πιστευουν στο σοι μου και τι διπλα;
      Σημασια ανοητε εχει τι πιστευω εγω και ξερω οτι παρα πολλοι φοβουνται να μιλησουν γιατι τρεμουν την γνωμη των συγγενων ,των φιλων και της κοινωνιας.Τραγικο αλλα ειναι αληθεια και αυτο θα σπασει γιατι καθε μερα τολμουν ολο και περισσοτεροι.Αυτο τρεμεις εσυ και ακομα και λιγοι που καθε μερα φευγουν απο το μαντρι σας δημιουργουν εγκεφαλικα.Αλλα και κανενας να μην εφευγε παλι θα συνεχιζα γιατι εγω ποτε δεν πηγα με την πλειοψηφια τζουτζουκο.

      Διαγραφή
    4. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΑΡΡΩΣΤΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.
      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΣ ΧΕΛΩΝΕΣ..
      ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΩ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΡΕ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ;

      ΡΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΑΘΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΟΘΕΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΡΕ ΣΑΛΕΜΕΝΕ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.

      ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ; ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΕΣ ΤΙΣ ΑΙΜΟΜΙΞΙΕΣ ΤΙΣ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΕΣ ΤΑ ΚΕΡΑΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΙΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ ΤΙΣ ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΟΘΕΩΝ ΣΟΥ- ΤΙΣ ΕΚΟΠΡΝΕΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΤΙΣ ΖΩΩΘΥΣΙΕΣ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ.
      ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΙΤΑ.. ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΣΑΛΕΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.

      Διαγραφή
    5. Παλι οι ιδιες βλακειες παροτι στα εξηγησαμε εκατο φορες Τελικα καλως εισαι εδω για να φαινεται ποιο ειναι το επιπεδο των μαθητων του Γιαχβε.Συνεχισε χουλιγκανι .Οποιος σας γ...ορθοδοξος ειναι ρε.

      Διαγραφή
    6. Και μαθε φασιστα να εισαι δημοκρατης.Δικαιωμα μου ειναι να ασχοληθω με την θρησκεια σου κι εσυ με την δικη μου και καθε ανθρωπος να ασχολειται με οτι θελει.Ποιος εισαι εσυ ρε χουντικο απολειφαδι που θα το απαγορεψεις;Εδω δεν ειναι σελιδα της φασιστονικης,ουτε των Σπαρτιατων που ξευτελιζουν το ονομα.Ειδες εδω δημοκρατια ε:Κανεις δε σου σβηνει σχόλιο και για δοκιμασε να γραψεις σε ιουδαιοχριστιανικη σελιδα αρνητικο σχολιο να δεις για ποτε θα σε μπλοκαρουν τα χριστιανοφασισταρια;Μαρτυρας μονος σου χωρις ξυλο!!!!

      Διαγραφή
    7. ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ;
      ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ... ;
      ΚΙ ΕΣΥ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΓΙΑΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΑΦΟΥ ΣΕ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ;
      ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ.

      Διαγραφή
    8. Οποίος γινεται Ελληνας παυει να ειναι Ρωμιος και οποιος ειναι Ρωμιος παυει να ειναι Ελληνας .Επειδη καποιοι ζουνε στην πλανη πρεπει να ζησω κι εγω γιατι εκει ειναι οι περι σσοτεροι;Φυσικα εχω Ρωμιους συγγενεις και φιλους τους αγαπαω αλλα μεχρι εκει

      Διαγραφή
  10. Και ηλιθιο ζωο μαθε ιστορια.Οι Ελληνες δεν ηταν ποτε παγανιστες αλλα πολυθειστες.Πιστευαν στους θεους οπως πιστευουμε και εμεις.Τι πιστευαν ηλιθιε οτι ηταν προσωπα και ζουσαν στον Ολυμπο;
    Και στο εχω ξαναγραψει ηλιθιε δεν υπαρχει δωδεκαθεο παρτο χαμπαρι.Καλα ρε μαλακισμενο τα ιδια θα γραφουμε συνεχεια;
    Εσυ ρε τσογλανι μπαινεις εδω .Εγω δεν μπηκα σε καμμια ιουδαιοχριστιανικη σελιδα το καταλαβαινεις;Αντε νουμερο εχεις κανει την σελιδα αθλιο ορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΡΡΩΣΤΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΑΝΩΜΑΛΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ
      ΘΑ ΣΕ ΣΒΗΣΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΠΟΥΣΤΗ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορεις να μου κανεις απολυτως τιποτα γιατι τον εναρετο ανθρωπο δεν μπορεις να τον βλαψεις.Αντι να βγαζεις εδω ολο σου το μισος θα σου συνιστουσα να προσπαθησεις να γινεις καλυτερος ανθρωπος και να μην βλεπεις παντου εχθρους .Οπως βλεπεις εχεις γινει τελειως γραφικος και ολοι εχουν καταλαβει οτι εισαι ενα χουλιγκανι της ορθοδοξιας που το μισος κυριαρχει σε καθε πραξη σου .Θα σου συνιστουσα να μελετησεις την στωικη φιλοσοφια και ισως αυτη σε βοηθησει.Δυστυχως ομως στο επιπεδο που εισαι μονο δαιμονες κατωτερας μορφης μπορεις να προσεγγισεις .

      Διαγραφή
    3. ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ.
      ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΛΟΙ ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ;
      ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΣ; ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

      ΕΓΩ ΕΣΕΝΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΡΕ ΑΡΡΩΣΤΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
      ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΕΤΕΣ ΑΝΩΜΑΛΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΛΕΧΡΙΤΗ.
      ΟΣΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ.
      ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΕΤΕΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ.

      Διαγραφή
    4. Εχεις προβλημα στο ξαναγραφω Βαζω στοιχημα οτι ετσι εισαι σε ολα τα θεματα στη ζωη σου .Ενα αλογο που φοραει παροπιδες δεν κοιταει ποτε δεξια η αριστερα και τρεχει με το λογισμικο που του βαλαν οι θαυματοποιοι και θα μεινει για παντα δεσμωτης.

      Διαγραφή
    5. Κοπελίτσα πήγαινε για μπανάκι στην θάλασσα να δροσιστεί ο εγκεφαλός σου και ο ευτραφής πισινούλης σου.
      Εσείς οι Νεοπαγανιστές εκτός απο την πληρωμένη προπαγάνδα μέσα απο τις Μασονικές στοές (Ο Φουράκης πρώην Δωδεκαθειστής τα λέει, όχι εγώ), έχετε και κενά μνήμης στην Ιστορία!
      Προσπαθείτε να αγγίξετε το “συναίσθημα” Ανιστόρητων ατόμων και να τους ψαρέψετε. Δεν φταίνε οι Χριστιανοί για την εξαφάνιση του Δωδεκαθεισμού. Ο Δωδεκαθεισμός είχε ψοφήσει ΠΡΟ-ΧΡΙΣΤΟΥ…λόγω θρησκευτικού συγκρητισμού.

      Διαγραφή
    6. Θρησκευτικός συγκρητισμός

      Η εξάπλωση του Ελληνισμού και η ανάμειξή του με τους λαούς της Ανατολής είχε συνέπειες και στη θρησκεία. Οι συνθήκες ευνοούσαν την ανάμειξη των θρησκευτικών πεποιθήσεων και παράλληλα την εμφάνιση νέων λατρειών.
      Λόγοι περισσότερο κοινωνικοί και πολιτικοί, παρά καθαρά πνευματικοί, δηλαδή θρησκευτικοί, συνέβαλαν στη διαμόρφωση νέων θρησκευτικών πεποιθήσεων. Οι βασιλείς, θέλοντας να εδραιώσουν την κυριαρχία τους και να γίνουν αποδεκτοί από τους υπηκόους τους, συνεργάστηκαν με τα τοπικά ιερατεία και υιοθέτησαν τοπικές δοξασίες και λατρείες. Από την άλλη πλευρά, η αβεβαιότητα που είχαν δημιουργήσει οι συνθήκες της ζωής, οδήγησαν τον απλό πολίτη στην αναζήτηση έντονων συγκινήσεων μέσω της θρησκείας και στην καλλιέργεια της ελπίδας για μια καλύτερη «ζωή» μετά το θάνατο.
      Έτσι, εκτός από τις παραδοσιακές λατρείες, επικράτησαν κυρίως λατρείες με μυστηριακό χαρακτήρα, όπως τα Ελευσίνια μυστήρια, οι Διονυσιακές τελετές και τα μυστήρια της Ίσιδας, του Μίθρα και της Κυβέλης. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν και καινούργιες, όπως συνέβη με τη λατρεία του Σάραπη. Ήταν θεός αντίστοιχος με τον Πλούτωνα αλλά με ιδιότητες και άλλων θεοτήτων του Ολυμπιακού πανθέου. Τη λατρεία του επέβαλε στην Αίγυπτο ο Πτολεμαίος. Αργότερα, τον 3ο αι. π.Χ. έγινε αποδεκτή η λατρεία του Σάραπη σε πολλές πόλεις του ελλαδικού χώρου και σε νησιά του Αιγαίου.
      Η τεχνητή αυτή συνένωση ποικίλων θρησκευτικών δοξασιών και η διαμόρφωση νέων λατρειών είναι γνωστή με τον όρο θρησκευτικός συγκρητισμός.

      Διαγραφή
    7. Ναι ρε σαινι δεν σφαξαν εκατομμυρια ανθρωπους,δεν καταστρεψαν ολους τους ναους,δεν σφαξαν ολους τους ιερεις και τους μυστες,δεν καψαν ολα τα βιβλια,δεν κλεισαν ολες τις σχολες,δεν βγάλανε βυζαντινά διαταγματα.Απλως οι Ελληνες αφησαν την φιλοσοφια και την επιστημη που ειχε φτασει στο ανωτερο σημειο και ακολουθησαν την θρησκεια που μιλαει για παρθενογεννησεις,για ψευτοθαυματα,για καθε τι παραλογο,που εχει η βιβλος αιμομιξίες ,παρανοικα γεγονοτα που δεν τα πιστευει λογικος ανθρωπος και ειπαν ναι καλε αυτη την θρησκεια θα ακολουθήσουμε που εχει δοξασίες για τρελους ανθρωπους.Ρε Τζουτζουκο ελεος ρε και η βλακεια εχει ορια

      Διαγραφή
    8. ΣΩΚΡΑΤΗΣ θάνατος
      ΞΕΝΟΦΩΝ εξορία
      ΦΩΚΙΩΝ θάνατος
      ΑΛΚΑΙΟΣ εξορία
      ΑΝΤΙΦΩΝ θάνατος
      ΣΑΠΦΩ εξορία
      ΚΑΛΛΙΜΕΔΩΝ καταδίκη σε θάνατο
      ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ εξορία
      ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ θάνατος
      ΘΕΟΓΝΙΣ εξορία
      ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ θάνατος
      ΚΙΜΩΝ εξορία
      ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ θάνατος στη φυλακή
      ΗΡΟΔΟΤΟΣ εξορία
      ΑΝΑΞΑΝΔΡΙΔΗΣ θάνατος
      ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ εξορία
      ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ εξορία, δολοφονία
      ΦΕΙΔΙΑΣ θάνατος στη φυλακή
      ΘΕΟΠΟΜΠΟΣ εξορία
      ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ εξορία, αυτοκτονία
      ΑΙΣΧΙΝΗΣ εξορία
      ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ φυλακή, αυτοκτονία
      ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ αυτοεξορία
      ΗΓΗΜΩΝ θάνατος
      ΠΛΑΤΩΝ αυτοεξορία
      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ καταδίκη σε θάνατο
      ΑΝΔΟΚΙΔΗΣ εξορία
      ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ εξορία, αυτοκτονία
      ΔΗΜΟΧΑΡΗΣ εξορία
      ΦΙΛΟΛΑΟΣ αυτοεξορία
      ΔΕΙΝΑΡΧΟΣ εξορία
      ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ θάνατος ενώ εδραπεύτευε
      ΑΙΣΧΥΛΟΣ αυτοεξορία
      ΦΡΥΝΙΧΟΣ θάνατος
      ΘΕΟΔΩΡΟΣ εξορία
      ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ αυτοεξορία
      ΙΠΠΑΡΧΟΣ θάνατος
      ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ εξορία
      ΚΡΙΤΙΑΣ θάνατος
      ΣΤΙΛΠΩΝ εξορία
      ΔΙΩΝ εξορία
      ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ καθαίρεσις

      Διαγραφή
    9. ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ:
      Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ!

      http://users.uoa.gr/~nektar/history/2romanity/nonexistent_persecutions.htm

      Διαγραφή
    10. Η αλήθεια για την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.Ξεσκεπάζουμε την απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών
      https://paratiritirio-ellinofonon-graikylon.blogspot.com/2016/01/blog-post_4.html?m=1&fbclid=IwAR0TCY_N6Nd1vSygeNNRF6yBHVKEHxp8S5E29rES37vn7njBZMMsmbdJ2mY

      Διαγραφή
    11. Ελληνοκεντρικές απάτες: Σκυθόπολη: σφαγή Ελλήνων “Εθνικών”; Τι άλλο θ' ακούσουμε...
      http://skourtdim.blogspot.com/2016/05/blog-post_26.html

      Διαγραφή
    12. Ασέβεια

      Η διαδικασία της γραφής μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάθε «ασέβεια» σε κάθε περίπτωση. Παραδείγματα ασέβειας από τον 4ο π.Χ. αι.
      α) Ο Αρχίας, που ήταν ιεροφάντης των Ελευσινίων μυστηρίων, καταδικάστηκε επειδή την ημέρα της γιορτής της Αλώας, για να κάνει προσωπική χάρη σε μια γνωστή του γυναίκα, τέλεσε μια θυσία για λογαριασμό της στην Ελευσίνα.
      β) Σε κάποια υπόθεση το 376/5 μερικοί Δήλιοι καταδικάστηκαν για ασέβεια επειδή εξεδίωξαν τους Αθηναίους διαχειριστές από τον ναό του Απόλλωνα στη Δήλο και τους χτύπησαν. Καταδικάστηκαν σε εξορία και βαριά πρόστιμα (10.000 δρχ. ο καθένας).
      γ) Μια Λύμνια γυναίκα που ονομαζόταν Θεωρίς καταδικάστηκε σε θάνατο για ασέβεια, επειδή χρησιμοποίησε μάγια.
      δ) Κάποια ιέρεια που ονομαζόταν Νίνος λέγεται ότι είχε παρασκευάσει φίλτρα και το κύριο αδίκημά της φαίνεται ότι υπήρξε μια απόπειρα να συγκροτήσει μια νέα θρησκευτική αίρεση ή μια τελετουργία προς τιμήν κάποιας νέας θεότητας και καταδικάστηκε σε θάνατο.
      ε) Κάποιος είχε συναναστραφεί τον ανηψιό του Διόδωρο, που ήταν πατροκτόνος και μηνύθηκε για ασέβεια.
      ζ) Ένας μεγάλος αριθμός των προτομών του Ερμή, που ήταν τοποθετημένες σε δρόμους και δημόσιους χώρους της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν ακρωτηριασθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το αδίκημα σ’ αυτήν τη συμπεριφορά δεν ήταν απλώς ότι η διακωμώδηση κάποιας θρησκευτικής τελετής υποδήλωνε περιφρόνηση γι’ αυτήν, αλλά το ότι αυτή η συγκεκριμένη τελετουργία ήταν μυστική και οι επιπόλαιες παρουσιάσεις είχαν αποκαλύψει τα μυστικά σε μερικούς αμύητους ανθρώπους. Μερικοί από τους παραβάτες συνελήφθησαν και εκτελέσθηκαν. Άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο Αλκιβιάδης, δραπέτευσαν φεύγοντας στην εξορία.

      Υπάρχουν όμως αρκετά προβλήματα σχετικά με τον νομικό ορισμό της ασέβειας και τη διαδικασία που χρησιμοποιόταν.
      Πρώτον, υπάρχει το ζήτημα της πρόθεσης, ήταν κάποιος ένοχος ασέβειας αν τυχαία ή από άγνοια παραβίαζε έναν ιερό νόμο ή μήπως η λέξη «ασέβεια» υποδήλωνε κατ’ ανάγκη μία περιφρονητική προς τους θεούς πνευματική στάση;
      Ο Αισχύλος κατηγορήθηκε για ασέβεια επειδή υποτίθεται παρουσίασε κάποια μυστικά των Μυστηρίων σε κάποιο από τα έργα του αλλά ισχυρίσθηκε ότι δεν ήταν μυημένος και αθωώθηκε. Άρα μια πράξη δεν ήταν ασεβής αν ο δράστης δεν γνώριζε ότι παραβίαζε κάποιον θρησκευτικό κανόνα. Οι κατήγοροι όμως του Ανδοκίδη είχαν επισύρει ποινή θέτοντας ικετηρία (κλαδί ικεσίας) στον βωμό του Ελευσινίου κατά τη διάρκεια των Μυστηρίων, χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος ότι υπήρχε νόμος που το απαγόρευε αυτό. Μπορούμε να καταλήξουμε ότι στο αθηναϊκό δίκαιο μια πράξη μπορούσε να θεωρηθεί ως ασεβής, ακόμα κι αν ο δράστης δεν γνώριζε, όταν την διέπραττε, ότι ήταν ασεβής.

      Διαγραφή
    13. Αθεΐα
      Σε παλαιότερες εποχές μπορούσε κάποιος να κατηγορηθεί για ασέβεια μόνο για αντι-θρησκευτικές πράξεις και όχι λέξεις. Δηλ. όποιος σκεφτόταν και έλεγε κάτι ανορθόδοξο για τους θεούς μπορεί κάλλιστα να θεωρούνταν ακίνδυνος, αρκεί μόνο η άποψή του να μην οδηγούσε σε ανορθόδοξες ενέργειες. Κατά το δεύτερο μισό του 5ου π.Χ. αι. συνέβη μια μεταβολή. Υπήρχε κάποια εξασθένιση της παραδοσιακής θρησκευτικής πίστης κι εκείνοι οι οποίοι ενέμεναν στην παραδοσιακή θρησκεία άρχισαν να βλέπουν την αθεία ως απειλή. Στο δίκαιο αυτή η εξέλιξη σημειώνεται με το ψήφισμα του Διοπείθη. Η ακριβής χρονολογία του είναι αβέβαιη, πρέπει όμως να τοποθετηθεί μέσα στη δεκαετία του 430. Όριζε ότι όσοι δεν πίστευαν στους θεούς ή δίδασκαν αστρονομία θα έπρεπε να υπόκεινται σε «εισαγγελία». Ο συνδυασμός αυτών των δύο αδικημάτων φαίνεται παράξενος αλλά είναι σαφές ότι οι παραβάτες τους οποίους είχε πρωτίστως κατά νου ο Διοπείθης ήταν άνθρωποι όπως ο φιλόσοφος-επιστήμονας Αναξαγόρας, ο οποίος δίδασκε ότι ο ήλιος όχι μόνο δεν ήταν θεός, παρά απλώς μια ζεστή πέτρα. Αυτό το ψήφισμα ήταν η πρώτη, απ’ όσο γνωρίζουμε, απόπειρα στην Αθήνα να επεκταθούν τα όρια της ενεργοποίησης του νόμου από την ασεβή συμπεριφορά στον αθεϊστικό λόγο και σκέψη. Ο Αναξαγόρας στην πραγματικότητα λέγεται ότι διώχθηκε, αλλά οι λεπτομέρειες της δίκης του είναι αμφίβολες. Σύμφωνα με μία περιγραφή, τον μήνυσε ο Κλέων και τον υπερασπίσθηκε ο Περικλής, καταδικάσθηκε δε σε εξορία από την αθήνα και σε πρόστιμο πέντε ταλάντων. Κατά μία άλλη εκδοχή, μηνύθηκε από τον Θουκυδίδη τον πολιτικό, το γιο του Μελησία, τό ’σκασε από την Αθήνα για να αποφύγει τη δίκη και καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο. Κατά μία Τρίτη εκδοχή, ήταν παρών όταν καταδικάσθηκε σε θάνατο, και ενώ ήταν κλειστμένος στη φυλακή περιμένοντας την εκτέλεση, ο Περικλής έπεισε τους Αθηναίους να του δώσουν χάρη.
      Ένας άλλος φιλόσοφος που λέγεται ότι διώχθηκε είναι ο Πρωταγόρας, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο που άρχιζε ως εξής: «Σχετικά με τους θεούς δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχουν ή όχι...». Οι Αθηναίοι τον καταδίκασαν σε εξορία, ενώ επίσης συγκέντρωσαν τα αντίτυπα του βιβλίου και τα έκαψαν στην Αγορά –πρόκειται για την αρχαιότερη καταγεγραμμένη περίπτωση επίσημης καύσης βιβλίων.
      Είναι πιθανότερο ότι και ο Αναξαγόρας και ο Πρωταγόρας διώχθηκαν με «εισαγγελία» βάσει του ψηφίσματος του Διοπείθη. Το ψήφισμα του Διοπείθη είχε ίσως καταργηθεί το 403, όταν είχε καταγραφεί εκ νέου ο κώδικας νόμων, ενώ η δίωξη του Σωκράτη φαίνεται ότι διέφερε από νομικής πλευράς από τις υποθέσεις του Αναξαγόρα και του Πρωταγόρα. Δεν υποβλήθηκε με «εισαγγελία» αλλά με την κανονική διαδικασία της «γραφής» για ασέβεια. Η κατηγορία είχε ως εξής:
      «Υποβλήθηκε η ακόλουθη «γραφή» και δόθηκε όρκος από τον Μέλητο, το γιο του Μέλητου από τον Πίθο, κατά του Σωκράτη, του γιου του Σωφρονίσκου από την Αλωπεκή: ο Σωκράτης είναι ένοχος επειδή δεν πιστεύει στους θεούς τους οποίους αναγνωρίζει η πολιτεία και εισάγει νέες θεότητες. Είναι επίσης ένοχος διαφθοράς των νέων (Διογ. Λαέρτιος 2.40).

      Διαγραφή
    14. Οι Ιεροί πόλεμοι στην Αρχαία Ελλάδα
      Από τη μία πλευρά αναμφίβολα υφίσταται ο θρησκευτικός χαρακτήρας, μιας και οι συγκρούσεις γινόταν επ’ ονόματι του θεού Απόλλωνος και παράλληλα η ηττημένη πλευρά καλούταν να πληρώσει το αντίτιμο της ασέβειας στον θεό.
      https://www.olympia.gr/1516103/istoria/oi-ieroi-polemoi-stin-archaia-ellada-2/

      Διαγραφή
    15. Ο Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ι Σ Μ Ο Σ Δ Ε Ν Δ Ι Ω Ξ Ε Τ Η Ν
      Α Ρ Χ Α Ι Α Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Κ Λ Η Ρ Ο Ν Ο Μ Ι Α
      Α Λ Λ Α Τ Η Ν Δ Ι Ε Σ Ω Σ Ε Κ Α Ι Τ Η Ν
      Ε Ξ Ε Λ Ι Ξ Ε !
      M ι α μ ε λ έ τ η π ο υ α ν α ι ρ ε ί τ α Ψ Ε Μ Α Τ Α γ ι α τ η ν
      ε π ι κ ρ ά τ η σ η τ ο υ χ ρ ι σ τ ι α ν ι σ μ ο ύ !
      https://imlagada.gr/UsersFiles/admin/documents/Downloads/11_klironomia.pdf

      Διαγραφή
    16. ΔΙΩΓΜΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
      Θα εξετάσουμε συνοπτικά πάνω από εκατό ατομικές περιπτώσεις και αρκετούς μαζικούς διωγμούς ανθρώπων του πνεύματος στην αρχαιότητα. Το φαινόμενο ήταν λοιπόν γενικό, και πρέπει να ερευνήσουμε τα αίτιά του.
      https://spartakos3.blogspot.com/2017/10/blog-post_76.html

      Διαγραφή

    17. Παρατηρητήριο Ελληνοφώνων Γραικύλων


      Η περίφημη ρήση του Γεννάδιου Σχολάριου. Άλλη μια μεγάλη απάτη των νεοπαγανιστών λωποδυτών κατά της Ελληνορθοδοξίας

      "Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην." Γεννάδιος Σχολάριος.
      Είναι συνηθισμένο να αναφέρεται, ως ένδειξη του ανθελληνισμού του άγνωστου αυτού λαού των "Βυζαντινών", η φράση του Γεννάδιου Σχολάριου ότι δεν είναι Έλληνας, παρ' όλο που μιλάει ελληνικά, αλλά χριστιανός. Όπως συνήθως συμβαίνει με την βυζαντινή ιστορία, οι απόψεις των πολλών για αυτήν βασίζονται στην ημιμάθεια των λίγων, η οποία δεν οφείλεται μόνο στον ιδεολογικό (μη επιστημονικό) προσανατολισμό των τελευταίων αλλά και στην εκ μέρους τους έλλειψη έρευνας των πρωτογενών βυζαντινών πηγών ή έστω της επιστημονικής βιβλιογραφίας σχετικά με τις πηγές αυτές.

      "Έλλην ων τήι φωνήι, ουκ αν ποτέ φαίην Έλλην είναι, δια το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ οι Έλληνες' αλλ' από της ιδίας μάλιστα θέλω ονομάζεσθαι δόξης. Και ει τις έροιτό με τις ειμί, αποκρινούμαι χριστιανός είναι", λοιπόν;





      1) Πράγματι ο Σχολάριος έχει αναφέρει ότι δεν είναι Έλληνας αλλά χριστιανός σε ένα σύγγραμμά του, το οποίο ονομάζεται Ἔλεγχος τῆς ἰουδαϊκῆς νῦν πλάνης. Σε αυτό ο Σχολάριος συζητά με έναν Ιουδαίο στο θρήσκευμα. Είναι αυτονόητο ότι σε συζητήσεις με αλλόθρησκους πάνω στο ζήτημα της αληθινής θρησκείας ένας χριστιανός (κι οποιοσδήποτε) θα πρόβαλε την θρησκευτική του ιδιότητα, και έτσι έπραξε ο Σχολάριος. Διαλεγόμενος με έναν Ιουδαίο θα μιλούσε με όρους θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού. Αυτοπροσδιορίζεται ως Βυζάντιος εκ γενετής, ως Θετταλός λόγω καταγωγής, απορρίπτει το Έλλην λόγω παγανισμού και αυτοπροσδιορίζεται ως χριστιανός. Τίποτε το μεμπτό σε όλα αυτά όσον αφορά στην δήλωση της εθνικής καταγωγής του: δεν λέει ότι δεν είναι εθνικά Έλληνας αλλά ότι δεν είναι παγανιστής. Τα παραπάνω είναι τα μόνα γνωστά σχετικά με το πώς αυτοπροσδιοριζόταν ο Σχολάριος, για τους επικριτές του Σχολάριου, κι αυτό μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει.

      2) Στον διάλογο του Σχολάριου Νεόφρων ἢ ἀερομυθία (1445), ο Νεόφρων, οπαδός της Ένωσης των Εκκλησιών, συζητά με τον Παλαίτιμο, ο οποίος είναι κατά της Ένωσης. Στο τέλος του διαλόγου αυτού ο Σχολάριος μάς αποκαλύπτει ότι ο Παλαίτιμος είναι ο ίδιος. Σε ένα απόσπασμα του διαλόγου αυτού ο Σχολάριος λέει προς τον Νεόφρονα: Ἑλλήνων γάρ ἐσμεν παῖδες, δηλαδή είμαστε παιδιά των Ελλήνων. "Περίεργες" δηλώσεις από κάποιον που λέει ότι δεν είναι Έλληνας αλλά χριστιανός. Αλλά μόνο για όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Σχολάριος χρησιμοποιεί και τις δυο έννοιες του Έλλην είναι περίεργες.

      3) Σε γράμμα του προς τον Λουκά Νοταρά (τῷ μεγάλω δουκί, 1451) ο Σχολάριος αναφέρεται στη συνοδική ιστορία του θέματος της Ένωσης των Εκκλησιών κατά την εποχή των Κομνηνών, των Λασκαρίδων (στη Νίκαια) και του Ανδρόνικου Β' Παλαιολόγου, όταν -όπως γράφει- τα ζητήματα των Ελλήνων πήγαιναν καλά (..ὁπότε τὰ Ἑλλήνων...ἤνθει). Εδώ ο Σχολάριος αποκαλεί Έλληνες τους Βυζαντινούς της εποχής των Κομνηνών και του βασιλείου της Νίκαιας.

      4) Στο ίδιο γράμμα ο Σχολάριος αποκαλεί τον Λουκά Νοταρά τον καλύτερο από όλους τους σημερινούς Έλληνες (βέλτιστε τῶν νῦν Ἑλλήνων ἁπάντων). Θεωρεί δηλαδή Έλληνα στην εθνότητα τον Νοταρά, και προφανώς δεν θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι ο Σχολάριος τον θεωρούσε παγανιστή.

      5) Σε γράμμα του προς τον βασιλιά της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας (τῷ βασιλεῖ Τραπεζοῦντος, 1449/50) ο Σχολάριος του λέει ότι κοσμεί το γένος των Ελλήνων: κοσμεῖς δὲ ἄρα τοιοῦτος ὢν τὸ γένος ἅπαν Ἑλλήνων.

      6) Στὸ Κατὰ τῶν Πλήθωνος ἀποριῶν ἐπ' Ἀριστοτέλει (1443/4) ο Σχολάριος γράφει: δι' αἰδοῦς γάρ ἐστιν ἡμῖν ὁ ἀνὴρ τάγε ἄλλα ἐν τοῖς νῦν Ἕλλησιν

      7) Στο Κατὰ τῆς σιμωνιακῆς αἱρέσεως ἢ ἀπιστίας (1451), το οποίο απευθύνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο γράφει για τους Έλληνες που έχουν απομείνει: πᾶσιν Ἕλλησι τοῖς ὑπολελειμμένοις


      Ι. Βεζανής (facebook: Παρατηρητήριο Ελληνοφώνων Γραικύλων)
      http://paratiritirio-ellinofonon-graikylon.blogspot.com/2016/01/blog-post_88.html

      Διαγραφή
    18. Ελληνοκεντρικές απάτες. (ε) Γενοκτονία Ελλήνων το 961 από τους βυζαντινούς! Που είναι οι πηγές;
      Ο Νικηφόρος Φωκάς, μετά από δυο σχεδόν αιώνες κατοχής, κατάφερε να ανακαταλάβει την Κρήτη από τα χέρια των Μουσουλμάνων. Οι Έλληνες πιστοί του Δωδεκάθεου σκάρωσαν ολόκληρο παραμύθι: Δεν ήταν Μουσουλμάνοι στην Κρήτη, αλλά Έλληνες δωδεκαθεϊστές.
      Βασίζονται, λένε, στα αποσπάσματα ενός ιστορικού, του Πρίσκου, που είναι, με βάση τις προσωπικές μου έρευνες αλλά και αυτές άλλων, ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ!

      http://skourtdim.blogspot.com/2015/08/961.html

      Διαγραφή
    19. Ποιοι κατέστρεψαν τους Αρχαίους Ναούς; Μια αλήθεια που πολλοί αρνούνται να δουν.
      Θα επικαλεσθούμε κείμενα επιφανούς εκπροσώπου του «Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών», ο οποίος καίτοι τάσσεται μ’ εκείνους που ισχυρίζονται, ότι oι χριστιανοί κατέστρεψαν τα αρχαία μνημεία, εν τούτοις, ομολογεί, καταγράφοντας Ιστορικά γεγονότα, ποια ήταν πράγματι η κατάσταση των αρχαίων ελληνικών Ιερών μερικούς αιώνες πριν ο Χριστιανισμός εδραιωθεί, ως η επικρατούσα θρησκεία. Και βεβαίως, η γνώμη του είναι ιδιαιτέρως βαρύνουσα, γι’ αυτό θα μεταφέρουμε εδώ αυτούσια τα δικά του κείμενα.

      Ο συγγραφέας, λοιπόν, στο τρίτομο έργο του «Υπέρ της των Ελλήνων νόσου», τόμ. Γ’, «Η συρρίκνωση της αρχαίας ψυχής», (ο τρίτος τόμος του βιβλίου φέρει τόν υπότιτλο «Ες έδαφος φέρειν»), μας πληροφορεί ότι ήδη από τον 3ο π. Χ. αιώνα αρχίζει η καταστροφή ελληνικών πόλεων και ιερών από επιδρομείς. Επικαλούμενος τον Κυρ. Σιμόπουλο, γράφει ότι πρώτοι οι Αιτωλοί, τον 3ο π.Χ. αιώνα, «απογύμνωσαν ή κατέστρεψαν τα ιερά και τους τόπους λατρείας που αποτελούσαν τον κυριότερο συνδετικό ιστό, τον θρησκευτικό δεσμό μεταξύ των κρατουπόλεων… Το 219 π. Χ. ο στρατηγός της αιτωλικής Συμπολιτείας Σκόπας, κυριεύει το Δίον την ιερή πόλη των Μακεδόνων και καταστρέφει τα πάντα. Γκρεμίζει όλα τα κτίσματα, πυρπολεί και τους χώρους λατρείας. Τα ίδια και στο ιερό της Δωδώνης από τον στρατηγό των Αιτωλών Δωρίμαχο. Καταπάτησε κάθε ιερό και όσιο γράφει ο Πολύβιος»8.

      Στην συνέχεια, ο Φίλιππος με τους Μακεδόνες του, σε αντίποινα, «πυρπόλησαν και κατεδάφισαν τα ιερά και ανέτρεψαν η κατέστρεψαν 2.000 ανδριάντες». Και δεν περιορίστηκαν μόνο στην Αιτωλία, αλλά προχώρησαν και στην Αττική, το 200 π. Χ., όπως εξιστορεί ο Λίβιος, όπου «Κατέστρεψαν και τα μνημεία και ανέσκαψαν τους τάφους διασκορπίζοντας τα οστά των νεκρών»9.

      Ακολουθούν οι επιδρομές των Ρωμαίων, που κράτησαν δύο ολόκληρους αιώνες και έφεραν πράγματι «ες έδαφος» πόλεις, ναούς, ιερά και αγάλματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το 194 π. Χ., ο Τίτος Φλαμίνιος, μετά την νίκη του κατά του Φιλίππου, «στέλνει καραβιές ολόκληρες από κλεμμένα μαρμάρινα και χάλκινα αγάλματα για να κοσμήσουν το θρίαμβο του στη Ρώμη»10.

      Το 189 π.Χ., «ο Μάρκος Φούλβιος Νοβιλίορ λεηλατεί σύμφωνα με την καταγραφή του Πολύβιου την Αμβρακία συμπεριλαμβανομένων και των Ιερών της και στέλνει σα λάφυρα στη Ρώμη, αγάλματα, επιγραφές και θησαυρούς»11. Το 181 π.Χ., «η Σύγκλητος είχε ρίξει στην πυρά τα έργα των Πυθαγορείων»12.

      Το 87 π.α.χ.χ.13, «ο άξεστος Σύλλας, καταστρέφει την Αθήνα που είχε συμπαραταχθεί με τον Μιθριδάτη, και αμέτρητα αγάλματα, πίνακες ζωγραφικής και θησαυροί, γίνονται αντικείμενα λεηλασίας και μεταφέρονται στη Ρώμη, συμπεριλαμβανομένης της ονομαστής βιβλιοθήκης του Απελλικώνος και του περίφημου πίνακα του Ζεύξιδος… Ο ίδιος άρπαγας στρατοκράτης ήταν επίσης αυτός που άρπαξε το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς του Αλαλκομένειου ιερού της Βοιωτίας, έβαλε χέρι στα ιερά της Επιδαύρου… της Ολυμπίας και των Δελφών»14.

      Το 55 π.α.χ.χ., «ο φοβερός Βέρρης… λεηλάτησε τα καλλιτεχνήματα και τους θησαυρούς όλης της νότιας Ελλάδας, έκλεψε το χρυσό από τον Ναό της Αθηνάς στην Αθήνα… άρπαξε από την Τένεδο το λατρευτικό άγαλμα του τοπικού ημίθεου Τέννητος, καταλήστεψε τον πανάρχαιο Ναό της Ήρας στη Σάμο, το Ναό της Αρτέμιδος στην Πέργαμο, λεηλάτησε όλα τα μνημεία της Ασπένδου στην Παμφυλία»15.

      «Ο Αύγουστος… κλέβει από την Τεγέα και μεταφέρει στη Ρώμη το περίφημο άγαλμα της Αλέας Αθηνάς… Ο Καλιγούλας διάλεγε ελληνικές προτομές και πρόσταζε να τις αποκεφαλίζουν και να προσθέσουν σε αυτές το δικό του κεφάλι… Ο Νέρωνας, κλέφτης επίσης πεντακοσίων χάλκινων γλυπτών από τους Δελφούς…»16.

      Διαγραφή
    20. Συμπερασματικά, ο εν λόγω συγγραφέας μας πληροφορεί ότι οι Ρωμαίοι «μέσα σε λιγώτερο από δύο αιώνες τη μετέτρεψαν (την Ελλάδα) σε ερειπωμένη επαρχία τους, σε μια χώρα όπου «οι λίθοι μόνον» θύμιζαν «τη σεμνότητα και το μέγεθος της Ελλάδος» (Δίων Χρυσόστομος)». Και καταλήγει: «ο Παυσανίας (σσ. 2ος μ. Χ. αι.) ουσιαστικά θα δει και θα περιγράψει μια χώρα ερειπωμένη και ολιγάνθρωπη, της οποίας αρκετές πόλεις είναι ήδη έρημες, τα δε ιερά είναι κατά πλειοψηφία χορταριασμένα και με γκρεμισμένες τις στέγες… Ο Ρωμαίος ποιητής Γιουβενάλλης… θα γράψει επίσης και τα εξής:… Σήμερα δεν μπορείς να αρπάξεις από αυτούς, όταν πατήσεις το φτωχό τους τόπο, τίποτε άλλο από μερικά βόδια και φοράδες, τους εφέστιους Θεούς από το σπιτικό τους και κανένα περίεργο άγαλμα, αν έχει μείνει κανένα στα ιερά τους…»17.

      Αυτά εξιστορεί με εθνικό πόνο ο εκπρόσωπος του Τ.Σ.Ε.Ε. και μας βρίσκει συμπάσχοντας, γιατί έχει απόλυτο δίκιο. Όμως, πως συμβιβάζονται όλα αυτά μ’ εκείνα τα «αποφθεγματικά» που ακούσαμε πιο πάνω, ότι οι χριστιανοί «έκαψαν όσα βιβλία δεν τους βόλευαν, βεβήλωσαν τα ελληνικά ιερά, κομμάτιασαν τα αγάλματα, γκρέμισαν τους ελληνικούς ναούς, καταλήστεψαν τον εθνικό πληθυσμό», και ότι η Ορθοδοξία προσέφερε «Την καταστροφή όλων των ναών, των έργων τέχνης και των βιβλιοθηκών»;

      Παρόμοιες «ομολογίες» συναντάμε και σε άλλα περιοδικά. Επιλεκτικά μεταφέρουμε εδώ δύο ακόμη αντιπροσωπευτικά κείμενα που προέρχονται από περιοδικά του «νεοεθνικού» νεοπολυθεϊστικού «χώρου»: «Οι πληροφορίες που παραδίδουν ο Παυσανίας, ο Στράβων και ο Πολύβιος για τις εκτεταμένες επιχειρήσεις αρπαγής ελληνικών έργων τέχνης εντυπωσιάζουν, όσον αφορά στους αριθμούς και την αξία των μνημείων, που μεταφέρθηκαν στη Ρώμη. Πεντακόσια αγάλματα από τους Δελφούς, τρεις χιλιάδες από τη Ρόδο και εκατοντάδες γλυπτά και έργα ζωγραφικής από την Κόρινθο έγιναν λεία κατακτητών. Ό,τι είχε απομείνει μέχρι την επικράτηση του Χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας του Βυζαντίου, έγινε στόχος για καταστροφή από το νέο μισελληνικό καθεστώς, με την ανοχή και τις ευλογίες του οποίου «αλώνιζαν» ορδές βαρβάρων και λαφυραγωγούσαν, ό,τι εύρισκαν στο δρόμο τους. Εκτός απ’ αυτούς όμως και οι χριστιανοί του ελλαδικού χώρου δεν ήταν άμοιροι μιαρών πράξεων. Όχι μόνον κατέστρεφαν κτήρια και ακρωτηρίαζαν αγάλματα, αλλά πωλούσαν «δι’ ολίγα τάλλαρα» τα τεμάχιά τους σε ξένους επισκέπτες»18.

      Τα ίδια επαναλαμβάνει και άλλο περιοδικό του «χώρου»: «Η λεηλασία του Ελληνικού πολιτισμού προσλαμβάνει δραματικές διαστάσεις επί Νέρωνος, ο οποίος «Πεντακόσιας θεών τέ αναμίξ αφείλετο και ανθρώπων εικόνας χαλκάς» (Παυσανίας, Φωκικά 71). Μεταξύ των κλοπιμαίων ήσαν και η πασίγνωστη Κόρη του Anzio, η Κασσάνδρα, ο έρως του Πραξιτέλους, ο θνήσκων Γαλάτης, ο ο Απόλλων του Σκόπα, η «εύκνημα» Αμαζόνα του Στρογγυλίωνος και ένα μικρό άγαλμα του Αλεξάνδρου, το οποίο είχε επιχρύσωση… Οι αυτοκράτορες και οι πλούσιοι Ρωμαίοι, αφού πρώτα έσβηναν τα επιγράμματα από τις βάσεις των αγαλμάτων, έκοβαν τα κεφάλια και στη θέση τους έβαζαν το μαρμάρινο ομοίωμα του δικού τους κεφαλιού»19.

      Ας σημειωθεί, ότι η μαρτυρία του Παυσανία πρέπει να θεωρηθεί ως ιδιαιτέρως βαρύνουσα, αφού το έργο του «Περιήγησις της Ελλάδος», έχει γραφεί μεταξύ των ετών 160 και 180 μ. Χ.

      Αυτά, λοιπόν, μας πληροφορούν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των ελληνικών «νεοεθνικών» ρευμάτων, οι όποιοι στη συνέχεια καταγγέλλουν τον Χριστιανισμό ως τον μοναδικό διώκτη και καταστροφέα αρχαίων ναών, αγαλμάτων και βιβλιοθηκών. Δηλαδή, οι Ρωμαίοι δεν κατέστρεψαν τους αρχαίους ναούς αφήνοντας «μόνον τους λίθους»; Οι ρωμαίοι αυτοκράτορες δεν αποκεφάλιζαν τα αγάλματα για να αντικαταστήσουν τις κεφαλές τους με τα ομοιώματα των δικών τους «άμυαλων» κεφαλών; Δεν έκαψαν βιβλία και βιβλιοθήκες20, δεν έφεραν «ες έδαφος» τα αριστουργήματα της ελληνικής τέχνης, αλλά και αυτόν το ίδιο τον ελληνικό πολιτισμό; Και όλα αυτά τα έκαναν μόνον οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες και οι χριστιανοί; Αν είναι δυνατόν αυτό να λέγεται ιστορία και αντικειμενικότητα!

      Διαγραφή
    21. Και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι Χριστιανοί, μέχρι και τις ημέρες του Μ. Κωνσταντίνου, όχι μόνον βρίσκονταν κάτω από φρικτούς και αιματηρούς διωγμούς, που ανέδειξαν 11 εκατομμύρια μάρτυρες της Πίστεως μέσα στους τρεις πρώτους χριστιανικούς αιώνες, αλλά και αποτελούσαν τον 4ο μ. Χ. αιώνα το 5% μόνον του πληθυσμού της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ποσοστό που δεν άλλαξε σημαντικά ακόμη και τους πρώτους χρόνους μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού. Διερωτάται κανείς: άραγε τον 4ο αιώνα, που άρχισε να επικρατεί ο Χριστιανισμός, όλοι αυτοί οι κατεστραμένοι ναοί, τα ιερά, και τα αγάλματα είχαν πάλι ανακατασκευαστεί;

      Η ιστορική αλήθεια όμως είναι ότι, όσοι σώζονται από τους αρχαίους ναούς οι περισσότεροι το οφείλουν στο γεγονός ότι πέρασαν στη χρήση των Χριστιανών. Αν σώζεται σήμερα ο Παρθενώνας το σπουδαιότερο αρχαιοελληνικό μνημείο ο ναός του Ηφαίστου (Θησείο), το Ερεχθείο, το ωρολόγιο του Κυρρήστου και τόσοι άλλοι ναοί στον Ελλαδικό χώρο και έξω απ’ αυτόν, αυτό οφείλεται στο ότι μετατράπηκαν σε χριστιανικούς ναούς. Πολλά δε από τα αριστουργήματα τέχνης που διασώθηκαν και κυρίως αγάλματα, οφείλουν τη διάσωση τους στη μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη για τη διακόσμησή της.

      Παρατηρεί ο κ. Ιωάν. Τσέντος: «Οι Βυζαντινοί φύλασσαν όλους αυτούς τους θησαυρούς ευλαβικά, και τους θεωρούσαν στολίδι της πρωτεύουσάς τους, πράγμα που αποδεικνύει πρώτον μεν ότι δεν έτρεφαν αυτό το υποτιθέμενο μίσος προς ό,τι το αρχαίο, αλλά θεωρούσαν αυτά τα αγάλματα μέρος της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, και δεύτερον ότι είχαν την αισθητική που τους επέτρεπε να εκτιμήσουν την ομορφιά και την αξία τους… δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως όποιο μνημείο τον αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σώζεται σήμερα στην Ελλάδα, οφείλει τη σωτηρία του στην προστατευτική ασπίδα τον Βυζαντίου»21.

      Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να καταλογισθεί η ευθύνη των σημερινών ερειπίων αρχαίων ναών στους Χριστιανούς. Μήπως δεν υπάρχουν σήμερα και αναρίθμητοι Χριστιανικοί ναοί ερειπωμένοι ή εξαφανισμένοι; Από τα μέσα του 4ου αι. έως και τον 6ο αι. μ. Χ., μόνο στην Αθήνα και τα περίχωρα, υπήρχαν είκοσι δύο χριστιανικές Βασιλικές. Πολλές απ’ αυτές είναι γνωστές σήμερα μόνον από τα ερείπιά τους. Ασφαλώς οι παλαιοχριστιανικές αυτές Βασιλικές δεν οφείλουν την ερήμωσή τους σε αντιχριστιανικούς διώκτες και καταστροφείς. Ο χρόνος, η φθορά, τα φυσικά φαινόμενα συνετέλεσαν στην ερήμωσή τους, καίτοι οι χριστιανοί που τις οικοδόμησαν, όχι μόνον υπήρχαν τότε για να τους χρησιμοποιήσουν στη λατρεία τους, αλλά και αποτέλεσαν πλέον το μόνο θρησκευτικό στοιχείο της Ελλάδος. Ως παραδείγματα μερικών από τις πολλές ερειπωμένες παλαιοχριστιανικές Βασιλικές, που δεν υπάρχουν σήμερα, αναφέρομε τις Βασιλικές της Αγ. Τριάδος (δυτικά του Παρθενώνα), του Ασκληπιείου (νότια του βράχου της Ακρόπολης), του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη (δυτικά της Ακρόπολης), του Ιλισσού (ανατολικά των Στηλών του Ολυμπίου Διός Αρδηττού), του Ολυμπιείου (βόρεια των Στήλων του Ολυμπίου Διός), της Παναγιάς της Πέτρας (στον Ιλισσό) κ.α.22.

      Διαγραφή
    22. Θέλουν να αγνοούν, δηλαδή, οι σύγχρονοι «παγανιστές» ότι οι περισσότεροι αρχαίοι ναοί, όπως και οι παλαιοχριστιανικοί αργότερα, καταστράφηκαν από κατακτητές, από πολεμικές συγκρούσεις, από λεηλασίες και πυρκαγιές, από σεισμούς και θεομηνίες και άλλα φυσικά φαινόμενα.

      Οι ισχυρισμοί όμως των σημερινών πολυθεϊστών, αποδεικνύονται μεροληπτικοί, αντιϊστορικοί, προκατειλημμένοι, και αστήρικτοι. Γενικεύουν αυθαίρετα ακραία και μεμονωμένα περιστατικά και διαστρεβλώνουν βάναυσα την ιστορική αλήθεια. Επαναλαμβάνομε, ότι δεν αρνούμαστε περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς και φανατισμού από μέρους του Χριστιανικού όχλου και καταστροφές ναών και αγαλμάτων. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι καταπιεσμένοι Χριστιανοί κατέστρεψαν αρχαίους ναούς και αγάλματα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να γενικοποιούμε τα πράγμα τα και να αποδίδουμε την φυσική φθορά της αρχαιοελληνικής θρησκείας και των ιερών της σε μια τακτική και σ’ ένα «σχέδιο» του Χριστιανισμού για την επικράτησή του.
      Όπως σημειώνει ο κ. Ιωάν. Τσέντος, «είναι εντελώς σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενον να υπήρξαν εκείνη την εποχή και κάποιες εκδηλώσεις φανατισμού. Ο ισχυρισμός όμως ότι οι χριστιανοί και το Βυζάντιο προέβησαν φερ’ ειπείν σε συστηματική καταστροφή των αρχαίων αγαλμάτων, αποτελεί ασύστολο ψεύδος»23.

      Διαγραφή
    23. Ρε ηλιθιε μπορω να σου βαζω κι εγω λινκ .σαιτ κτλ αλλα ΗΛΙΘΙΕ απαντα με δικα σου επιχειρηματα κι οχι να μου βαζεις τι ΄γραφει ο καθε προσκυνημενος στην ιουδαικη αιρεση.Ποσο ηλιθιος εισαι ρε ηλιθιεεεεεεε;Η νομιζεις οτι με τις παπαριες που βαζεις απο καποιους υπηρετες του μονοθεισμου που μα τι συμπτωση βρε παιδι μου ειναι ορθοδοξοι θα ψαρωσουμε;Ξερουμε πολυ καλα τι εγινε τοτε και οση λασπη και να ριξεις δε θα καταφερεις τιποτα.ΣΥΜΒΟΥΛΗ .ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟΣ.

      Διαγραφή
    24. ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.
      ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΟΙ ΨΕΥΤΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ.

      ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;
      ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ Ή ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ;

      ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ 12ΘΕΪΣΤΕΣ;

      ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΛΙΘΙΑ ΨΩΡΡΟΓΙΔΑ Ο ΔΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ.
      Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΘΕΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΙΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΣ.
      Η ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ
      ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑΣ.
      ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΛΑΜΥΔΟΦΟΡΟΥΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥ 12ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΤΡΩΓΟΝΤΑΙ;

      ΤΟ 12ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΟΧΛΟ ΟΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ.
      ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ.

      ΣΥΝΕΛΘΕ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΣ.




      Διαγραφή
  11. Οι θεοι ηλιθιε δεν εφυγαν ποτε.Δεν ειναι προσωπα για να φυγουν.Ποσες φορες ρε ασχετε θα λεμε τα ιδια;
    Δωδεκαθεο ηλιθιε δεν υπηρχε ποτε κι αυτο το εχουμε ξαναγραψει
    Παγανισμος ουτε κι αυτο στο εχω εξηγησει .
    Μονοθεισμος ηλιθιε σημαινει οτι ο κοσμος ειναι κτισμα και εχει ενα δημιουργο που ζει εξω απο τον κοσμο.Οι φιλοσοφοι ηλιθιε λεγαν απλως οτι ολα εκπορευονται απο το ενα που ειναι ολες οι δυναμεις μαζι.Δεν λεγανε ηλιθιε οτι υπαρχει μονο ο Διαςαλλα οτι ολες οι δυναμεις των θεων ειναι ενωμενες οπως οι αισθησεις στο σωμα και χουν σε αυτο το κοσμο .
    Παλι τα ιδια περι ανωμαλιων;Κι αυτα τα ειπαμε.Τι μαλακας ρε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχαία ελληνική θρησκεία
      Με τον όρο αρχαία ελληνική θρησκεία, στην καθομιλουμένη και ως δωδεκαθεϊσμός, εννοείται το σύνολο των δοξασιών και τελετουργικών δρώμενων που τελούνταν στην αρχαία Ελλάδα με τη μορφή λατρευτικών παραδόσεων, ως πρακτικό θεμέλιο και συμπλήρωμα της ελληνικής μυθολογίας. Καθώς μάλιστα στον αρχαιοελληνικό κόσμο οι θρησκευτικές πρακτικές διέφεραν κατά τόπους, θα μπορούσε πιθανώς να αναφερθεί κανείς σε ελληνικές θρησκείες. Οι λατρευτικές πρακτικές των Ελλήνων εκτείνονταν πέρα από τα όρια της ηπειρωτικής Ελλάδας στα νησιά και τις ακτές της Ιωνίας στη Μικρά Ασία, τη Μεγάλη Ελλάδα (Σικελία και νότια Ιταλία) και στις διασκορπισμένες ελληνικές αποικίες της δυτικής Μεσογείου όπως η Μασσαλία. Το ελληνικό θρησκευτικό παράδειγμα επηρέασε καθοριστικά και σε μεγάλο βαθμό τις θρησκευτικές πρακτικές των Ετρούσκων και ιδιαίτερα τις τοπικές, αστικές λατρείες των Ρωμαίων.

      Η ακαδημαϊκή έρευνα υποδεικνύει ότι η πρώιμη ελληνική θρησκεία προήλθε ή επηρεάστηκε σημαντικά από σαμανιστικές πρακτικές των στεππών της κεντρικής Ασίας, διαμέσου της ελληνικής αποικίας της Ολβίας στην Σκυθία, στη βόρεια ακτή της Μαύρης θάλασσας με κατάληξη τις πεδιάδες της Θεσσαλίας[1].


      Διαγραφή
    2. Ποιά ήταν η αρχαιοελληνικη θρησκεία.



      Η αρχαία ελληνική θρησκεία είναι ένα ακαθόριστο μόρφωμα, το οποίο ουδέποτε είχε στατική και μόνιμη μορφή. Από το απώτερο παρελθόν της προϊστορίας, όπως δείχνει η αρχαιολογική έρευνα και η μελέτη των πηγών, μέχρι τα πρώτα βυζαντινά χρόνια, βρισκόταν σε μια δαιδαλώδη ποικιλομορφία και συνεχή εξέλιξη. Στους προϊστορικούς χρόνους, όπως μαρτυρούν αρχαιολογικά ευρήματα, η θρησκεία ήταν πρωτόγονη φυσιολατρική. Λατρεύονταν ποταμοί, βουνά, δένδρα, ζώα, πτηνά κλπ. Το ίδιο και στα Μυκηναϊκά χρόνια και στη Μινωική Κρήτη η θρησκεία είχε έντονο φετιχιστικό και τοτεμικό χαρακτήρα. Λατρεύονταν κατά κόρον, «οι πέτρες και τα ορυκτά, αδούλευτα από ανθρώπινο χέρι ή απλές γεωμετρικές μορφές» (περ. «Απολλώνειον Φως», Ιανουάριος – Φεβρουάριος 1998, σελ. 5). Η θεά Γη ήταν η κύρια θεότητα.



      Σε πάμπολλα ειδώλια εικονίζεται μια αλλόκοτη γυναικεία μορφή με φίδια στα χέρια. Οι άνθρωποι της εποχής εκείνης πίστευαν πως οι πρωτόγονες θεότητες ήταν εγκλωβισμένες σε υλικά αντικείμενα! Στους αρχαϊκούς χρόνους έχουμε λατρεία χθονίων θεοτήτων. Αργότερα άρχισε να διαμορφώνεται το δωδεκάθεο, ως αντικατοπτρισμός της απολυταρχικής και αριστοκρατικής εξουσίας των ελληνικών πόλεων. Παράλληλα η κάθε πόλη προέτασσε τη λατρεία τοπικών θεοτήτων και ηρώων.



      Τον 6ο π.Χ. αιώνα άρχισε από την Ιωνία η αμφισβήτηση της ειδωλολατρικής πολυθεϊστικής θρησκείας και τα απαράδεκτα δρώμενά της. Οι Ίωνες φιλόσοφοι και επιστήμονες άσκησαν αυστηρή κριτική στην παχυλή ειδωλολατρική δομή της αρχαιοελληνικής θρησκείας και παράλληλα επιχείρησαν να διερευνήσουν δια του νου την ορθή έννοια του θείου, εγκαινιάζοντας έτσι την λεγόμενη ιδεατή ειδωλολατρία, η οποία θα κορυφωθεί στους κλασικούς χρόνους με το κίνημα των σοφιστών και των μεγάλων ιδεαλιστών φιλοσόφων. Στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους θα επέλθει ένας ανεπανάληπτος θρησκευτικός συγκρητισμός.

      Διαγραφή
    3. Το δωδεκάθεο και οι τοπικές λατρείες όχι μόνο θα περιοριστούν, αλλά κυριολεκτικά θα εξαφανιστούν και τη θέση τους θα πάρουν ανατολικές θρησκείες και θεότητες όπως οι Αιγύπτιοι θεοί Ίσις και Όσιρις, η φρυγική Κυβέλη, ο σημιτικός Άδωνις, ο ιρανικός Μίθρας, καθώς και το ρωμαϊκό πάνθεο. Ταυτόχρονα έχουμε εισβολή παράλογων και νοσηρών «μυστηρίων», τα οποία θα αντικαταστήσουν ολοκληρωτικά την αρχαία λατρεία. Τέλος, όταν η αρχαία θρησκεία ψυχορραγούσε στα πρωτοβυζαντινά χρόνια, αυτή μεταμορφώθηκε σε πολύπλοκο συγκρητιστικό θρησκευτικό και φιλοσοφικό σύστημα, το Νεοπλατωνισμό, με σκοπό να επιβιώσει μπροστά στην σαρωτική εξάπλωση του Χριστιανισμού, χωρίς φυσικά αποτελέσματα.



      Η αρχαιοελληνική θρησκεία ουδέποτε, λοιπόν, είχε σταθερή μορφή, είτε στο χώρο, είτε στο χρόνο. Κατά συνέπεια, όπως θα αναφερθούμε στη συνέχεια λεπτομερώς, η επιμονή των «αρχαιολατρών» να αναβιώσουν την «πατρώα θρησκεία» κρίνεται αβάσιμη και ουτοπιστική, διότι δεν καθορίζεται ποιας μορφής της θρησκείας αυτής και ποιας εποχής, επιχειρείται αναβίωση, διότι όλες οι μορφές της σε όλες τις εποχές τριών και πλέον χιλιάδων ετών ήταν θρησκεία των προγόνων μας!



      Η ειδωλολατρική αρχαιοελληνική θρησκεία όπως φαίνεται μέσα από τα έργα των ποιητών και των αρχαίων συγγραφέων, είχε ένα ασαφές και σκιώδες «θεολογικό «υπόβαθρο». Δημιουργοί της δεν υπήρξαν κάποια συλλογικά όργανα, αλλά διάφοροι ποιητές. Ο κάθε ένας από αυτούς, ποιητική αδεία και ανάλογα με την έμπνευσή του, έκανε «θεολογία» (βλ. P. Decharme «Μυθολογία», τομ. 1, σελ._43).

      Διαγραφή
    4. Η ιερή πορνεία ήταν επίσης λατρευτική «απαίτηση» των ψευτοθεών. Χιλιάδες άμοιρα κορίτσια κλείνονταν χωρίς την θέλησή τους, στους ναούς της Αφροδίτης και «ιερουργούσαν» την διεφθαρμένη θεά με το σώμα τους, επιφέροντας τεράστια κέρδη στους ιερείς-προαγωγούς της θεάς. Αυτό γινόταν καθ’ όλη την αρχαιότητα με αποκορύφωμα στους κλασσικούς και ελληνιστικούς χρόνους. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την ιερή πορνεία στην αρχαία Ελλάδα (Ιστορ. Ι, 199).Επίσης ο Στράβων διασώζει την εξής χαρακτηριστική πληροφορία για την ιερή πορνεία στην Κόρινθο: Το ιερό της Αφροδίτης «ούτω πλούσιον υπήρξεν, ώστε πλείους η χιλίας ιεροδούλους εκέκτητο εταίρας» (Στραβ. 378)! Επίσης οι λάτρεις του Διονύσου ήταν υποχρεωμένοι να παίρνουν μέρος στις διονυσιακές εορτές και να πράττουν ανείπωτες ηθικές αθλιότητες. Η κάθε γυναίκα, έγγαμη ή μη, ήταν υποχρεωμένη στο όνομα του Θεού, να ανεχτεί τις σεξουαλικές ορέξεις του κάθε τυχόντα! Οι βιασμοί των γυναικών και η άσκηση κάθε είδους βίας κατά την διάρκεια των εορτών όχι μόνο δεν εθεωρείτο έγκλημα αλλά τρόπος λατρείας του ψευτοθεού!



      Η αρχαιοελληνική θρησκεία όχι μόνο δεν απέτρεπε τους Έλληνες να καθιερώνουν και να καλλιεργούν απάνθρωπους θεσμούς, αλλά αντίθετα τους παρότρυνε. Η δουλεία για παράδειγμα ήταν θεσμός στην αρχαία Ελλάδα. Είχε μάλιστα και κληρονομικό χαρακτήρα. Η δουλεία εθεωρείτο κατά κάποιον τρόπο ιερή υπόθεση και γι’ αυτό το μεγαλύτερο σκλαβοπάζαρο της Ελλάδος βρισκόταν στην Δήλο, στον ναό του Απόλλωνα! Δε χρειάζεται να αναφέρουμε εδώ τη γνώμη είχαν οι αρχαίοι προγονοί μας για την δουλεία, ακόμα και ο Αριστοτέλης!

      Διαγραφή
    5. Το αληθινό πρόσωπο του νεοπαγανισμού.

      Όσο και αν διατείνονται οι «αρχαιολάτρες» ότι θέλουν να «αναστήσουν» τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και μαζί την «πατρώα θρησκεία», οι ηγέτες τους ψεύδονται και οι οπαδοί τους τρέφονται με αυταπάτες. Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός και ιδιαίτερα η ειδωλολατρία των προγόνων μας, όπως είδαμε, δεν είχε τίποτε το στατικό και μόνιμο. Άλλος ήταν ο αθηναϊκός πολιτισμός, άλλος ο σπαρτιατικός, άλλος ο ιωνικός, άλλος της Μεγάλης Ελλάδος, άλλος της Μακεδονίας και άλλος της Ηπείρου. Διαφορετική ήταν η βίωση της θρησκείας στην Αθήνα, διαφορετική στην Σπάρτη, διαφορετική στην Ήπειρο, διαφορετική στην Κρήτη, διαφορετική στην Αρκαδία και διαφορετική στη Θράκη. Σημαντικές θεότητες μιας πόλης ήταν άγνωστες σε άλλες.



      Για όλα μιλάνε οι «αρχαιολάτρες» εκτός από τον πολιτισμό ποιας πόλης και ποιας χρονικής περιόδου προσπαθούν να αναβιώσουν. Επίσης δεν μας λένε ποια μορφή της αρχαίας θρησκείας, ποιας πόλης και ποιας εποχής θέλουν να αναστήσουν. Όταν λένε «πατρώα θρησκεία», τι εννοούν; Η θρησκεία των Ακαρνάνων ή των Δολόπων ή των Αγραίων, για παράδειγμα, δεν είναι «πατρώα θρησκεία»; Δεν ήταν πρόγονοί μας αυτοί; Η φανατική λατρεία της αιγυπτιακής θεότητας Ίσιδος από τους Έλληνες στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια δεν είναι και αυτή «πατρώα θρησκεία», αφού υπήρξε για αιώνες κυρίαρχη θρησκεία των προγόνων μας; Ο μιθραϊσμός, η ηλιολατρία του Ιουλιανού και των ομοίων του, στα πρώτα βυζαντινά χρόνια δεν ήταν και αυτή «πατρώα θρησκεία»; Ο νεοπλατωνισμός, ο οποίος θέλησε να αναγεννήσει και να μεταλλάξει προς το πνευματικότερο την αρχαιοελληνική θρησκεία δεν υπήρξε επίσης προγονική θρησκεία;

      Διαγραφή
    6. Οι σύγχρονοι «αρχαιολάτρες» πολύ μικρή σχέση έχουν με την αρχαία Ελλάδα. Καπηλεύονται ορισμένα επιλεκτικά στοιχεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, όσα εξυπηρετούν τους στόχους τους, δηλαδή την εδραίωση του νεοαποκρυφιστικού παγανισμού. Απόδειξη ότι ουδέποτε αυτοί αναφέρονται στην αντιρρητική γραμματεία των αρχαίων συγγραφέων κατά της ειδωλολατρικής θρησκείας. Οι μονοθεΐζοντες σοφοί συγγραφείς Ξενοφάνης, Ηράκλειτος, Ευριπίδης, Πρωταγόρας, Πλάτων, Αριστοτέλης είναι τα «μαύρα πρόβατα» για τους νεοπαγανιστές, διότι οι μονοθεϊστικές αντιλήψεις τους θεωρούνται σαφώς αιρετικές, σε σχέση με την ειδωλολατρία που πρεσβεύουν!

      Διαγραφή
    7. Οι «αρχαιολάτρες» αυτοαποκαλούνται «έλληνες». Μονοπωλούν δηλαδή την εθνική μας ταυτότητα, την οποία επιχειρούν να αποστερήσουν από όλους τους μη παγανιστές. Τους χριστιανούς τους αποκαλούν ειρωνικά «ιουδαιοχριστιανούς», «εβραιογενείς εξουσιαστές» και «παραμυθολόγους του αποσυντεθέντος βυζαντινισμού». Τους προσάπτουν την κατηγορία ότι «οι αντιλήψεις των θρησκευτικών καθεστώτων των Ταλιμπάν, των Μουτζαχεντίν και του Ιράν δεν διαφέρουν από τις χριστιανικές ιδέες» (περ. Δαυλός, τ. 240/2001). Επίσης τόσο τους χριστιανούς όσο και όλους τους μονοθεϊστές τους αποκαλούν «γουρούνια» που κυλιούνται «πάνω στους ίδιους βόθρους με τα ίδια πάντοτε κόπρανα» (Διάλογος 16/99,11)! Τους κληρικούς τους αποκαλούν «εβραιόδουλους ρασοφόρους», «προσκυνημένους της Σιών» (περ. «Απολλώνειον Φως» Ιανουάριος – Φεβρουάριος 1998, σελ. 36), «εβραιόδουλους παυλιϊστές» («Ελευθεροτυπία» 26-10-1986), «στυγερούς πρωτογενίτσαρους ρασοφόρους» (Διιπετές, 13/95,15). Όταν αναφέρονται στο θεό των Χριστιανών τον αποκαλούν «εβραίο ζηλότυπο τιμωρό Ιεχωβά», «βλοσυρό Θεό» και το Χριστό, σκωπτικά, «σχισματικό εβραίο ραβίνο Γιεσουά», «σημιτικής καταγωγής δικτατορίσκο του ουρανού» (Διιπετές. 4/93,6) και ότι αυτός «αποτελεί την πιο τραγική μορφή της ειδωλολατρίας, αφού ως άνθρωπος κατέληξε να λατρευτεί ως θεός». (Ε. Αταβύριος, Μεγαρ. Τύπος 1-10-95)! Με ανάλογα επίθετα χαρακτηρίζουν τον απόστολο Παύλο και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Τους αποκαλούν «αποστεωμένα καχεκτικά μοντέλα», «εξ ανατολών ύαινες», «άγια ρεμάλια», «μελανειμονούντες» και «κοπρόψυχους» (Μεγαρ. Τύπος 17-9-95 και 8-10-95)! Την Εκκλησία μας αποκαλούν «Γιαχβική θεοκρατία» (περ. Δαυλός, τ. 240/2001) και «αδίστακτη πολιτική και οικονομική συντεχνία» (Ελλ. Φλόγα, 1/94,6). Το πιο αστείο από όλα είναι ότι αποκαλούν τους χριστιανούς, ούτε λίγο ούτε πολύ… ειδωλολάτρες, «λειψανολάτρες» και «οπαδούς» του πιο «χονδροειδούς φετιχισμού» (περ. Διιπετές, ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο)!!!

      Διαγραφή
    8. Οι νεοπαγανιστές, ακόμη, απειλούν και φοβερίζουν την Εκκλησία μας ότι «σύντομα θα υπάρξει ξεκαθάρισμα λογαριασμών» για την μακραίωνη «τυραννική δουλεία που ασκεί στον ελληνισμό»! Δεν δέχονται κανενός είδους πολύτιμη υπηρεσία της Εκκλησία μας προς το Γένος και τη χαρακτηρίζουν ως το «σάβανο του Ελληνισμού» (Μεγαρικός Τύπος 30-4-87)!



      Κάθε τι το χριστιανικό τους ερεθίζει επικίνδυνα και προσπαθούν να το γκρεμίσουν (περ. Δαυλός τ. 239/2001). Απαιτούν κατεδάφιση των χριστιανικών ναών σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από τα ερείπια των αρχαιοελληνικών ιερών. Επιδιώκουν αλλαγή του συστήματος χρονολόγησης, επειδή έχει ως βάση το έτος γέννηση του Χριστού. Ήδη στα περιοδικά τους χρονολογούν από την πρώτη Ολυμπιάδα και από την γέννηση του Απολλωνίου Τυανέα! Ζητούν επίσης αλλαγή ονομασίας των μηνών και των ημερών της εβδομάδας. Ζητούν το χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, κατάσχεση της εκκλησιαστικής περιουσίας, κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών ως χριστιανική κατήχηση και την αντικατάστασή του με την κατήχηση της «πατρώας θρησκείας», απαγόρευση στους κρατικούς λειτουργούς να συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές της Εκκλησίας, διακοπή μισθοδοσίας του ορθόδοξου κλήρου από το κράτος και άλλα πολλά. Τέλος θέλουν να ζητήσει η Εκκλησία δημόσια συγνώμη για τα… «ανείπωτα εγκλήματά της» κατά του Ελληνισμού! Ακόμα και τα χριστιανικά ονόματά τους αλλάζουν με αρχαιοελληνικά. Δεν θέλουν τίποτε να τους θυμίζει την πίστη του Χριστού!

      Διαγραφή
    9. Οι κύριες αντιλήψεις για το θείο των Ελλήνων αρχαιολατρών καθορίζονται από τις ακόλουθες αρχές:



      α) Εκείνες που αντιλαμβάνονται τους θεούς ως απρόσωπες φυσικές δυνάμεις ή ενέργειες.



      β) Εκείνες που αντιλαμβάνονται τους θεούς «ως απλές συμβολικές υποδηλώσεις φυσικών ή ψυχικών τάσεων και αρχετύπων» ή ως ιδέες.



      γ) Εκείνες που αντιλαμβάνονται τους θεούς ως πραγματικές οντότητες υλικοψυχικές που προήλθαν από την μετεξέλιξη, δια σειράς μετεμψυχώσεων, κανονικών ανθρώπων.



      δ) Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που θεωρούν τους θεούς ως εξελιγμένους εξωγήϊνους επισκέπτες.



      ε) Τέλος, υπάρχουν οι ομάδες που προσπαθούν να συμβιβάσουν τον μονοθεϊσμό με την πολυθεΐα, υποστηρίζοντας ότι και ο Χριστός ήταν Έλληνας ή ότι «ανήκε στους θεούς του Δωδεκαθέου» (Πρβλ. περ. «Άβατον», Ο Χριστός ήταν Έλληνας!, τ. 19, σελ. 75. π. Κυριακός Τσουρός, Εισήγηση στην ΙΓ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη).



      Η υψηλή έννοια της ψυχής, σε αντίθεση με την αρχαιοελληνική αντίληψη, νοείται από τους νεοπαγανιστές ως «υλικά σωμάτια». Δηλαδή καθαρά νεοεποχίτικη αρχή!



      Άλλο βασικό «δόγμα» του «αρχαιολατρικού»-νεοπαγανιστικού κινήματος, απόλυτα ταυτόσημο με αυτό της Νέας Εποχής, είναι η απουσία διακρίσεως μεταξύ Καλού και Κακού από την διδασκαλία τους. Κατηγορούν μάλιστα το Χριστιανισμό, ότι δέχεται την έννοια του Καλού και του Κακού, εξαιτίας της πίστης του στον «απόκοσμο δικτάτορα εβραϊκό θεό Ιεχωβά», ο οποίος καταδυναστεύει τους οπαδούς του με «κώδικες δεοντολογίας»! Διάβολος, αμαρτία, πτώση, λύτρωση, είναι έννοιες ασυμβίβαστες με το νεοπαγανιστικό κίνημα. Νεοπαγανιστής έγγραψε πως «ο πολυθεϊσμός απελευθερώνει τον άνθρωπο απ’ οποιονδήποτε ηθικό νόμο» (περ. Ένα, 5-5-124)! «Δεν πιστεύουμε στην εβραιοχριστιανική Δυαδικότητα (σ.σ Καλό – Κακό)», «η προσπάθειά μας είναι να ξεφύγουν για πάντα (οι Έλληνες) από την διπολικότητα των εννοιών "Καλό" και "Κακό"» (Διιπετές, 6/94, 9-30)!

      Διαγραφή
    10. παγανισμός ο [paγanizmós] Ο17 : η ειδωλολατρία, ιδίως μετά την επικράτηση του χριστιανισμού, όταν αυτή είχε πλέον περιοριστεί στους αγροτικούς πληθυσμούς: Στοιχεία / επιβιώσεις παγανισμού.

      [λόγ. < γαλλ. paganisme < υστλατ. paganismus < paganus `ειδωλολάτρης΄ (δες στο παγανός) (-isme = -ισμός)]

      παγανιστής ο [paγanistís] Ο7 θηλ. παγανίστρια [paγanístria] Ο27 : οπαδός του παγανισμού· (πρβ. ειδωλολάτρης).

      [λόγ. παγαν(ισμός) -ιστής· λόγ. παγανισ(τής) -τρια]

      παγανιστικός -ή -ό [paγanistikós] Ε1 : που ανήκει ή αναφέρεται στον παγανισμό· (πρβ. ειδωλολατρικός): Παγανιστικές θρησκείες / τελετές. Παγανιστική λατρεία. Παγανιστικά έθιμα. Παγανιστική τάση / διάθεση. H εικονογραφία από λειτουργική και πνευματική που ήτανε κατάντησε κοσμική και παγανιστική.

      [λόγ. παγαν(ισμός) -ιστικός]

      παγανό το [paγanó] Ο38 : (λαϊκότρ.) καλικάντζαρος· παγανός: Mεσάνυχτα, ώρα που βγαίνουν τα στοιχειά, τα παγανά και οι νεράιδες.

      [μεταπλ. του παγανός σε ουδ. με βάση την αιτ.]

      παγανός ο [paγanós] Ο17 : (λαϊκότρ.) καλικάντζαρος· παγανό.

      [ελνστ. ή μσν. παγανός `αγρότης, αγροίκος, ειδωλολάτρης΄ (επειδή στα χωριά διατηρήθηκαν για μεγαλύτερο διάστημα οι προχριστιανικές θρησκείες) < λατ. pagan(us) (προφ. [pagá-], ίδ. σημ.) -ός (< λατ. pagus `η
      https://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?page=3&lq=%CE%A0

      Διαγραφή
    11. Γιατι ειχε περιοριστει στους αγροτικους πληθυσμους ηλιθιε;Γιατι ειχατε σφαξει ολα τα ιερατεια,ολους τους φιλοσοφους ,ολους τους μορφωμενους ανθρωπους,ειχατε καψει ολα τα βιβλια,ειχατε κλεισει ολες τις σχολες ,ειχατε καψει ζωντανους ολους τους μυστες.Και μετα η ελληνικη θρησκεια για αιωνες επιβιωνε κρυφα σε διαφορα μερη οποτε και οπως μπορουσε τοσο απλα

      Διαγραφή
    12. Κουκουρούκου Παλόμα...
      ΣΩΚΡΑΤΗΣ θάνατος
      ΞΕΝΟΦΩΝ εξορία
      ΦΩΚΙΩΝ θάνατος
      ΑΛΚΑΙΟΣ εξορία
      ΑΝΤΙΦΩΝ θάνατος
      ΣΑΠΦΩ εξορία
      ΚΑΛΛΙΜΕΔΩΝ καταδίκη σε θάνατο
      ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ εξορία
      ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ θάνατος
      ΘΕΟΓΝΙΣ εξορία
      ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ θάνατος
      ΚΙΜΩΝ εξορία
      ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ θάνατος στη φυλακή
      ΗΡΟΔΟΤΟΣ εξορία
      ΑΝΑΞΑΝΔΡΙΔΗΣ θάνατος
      ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ εξορία
      ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ εξορία, δολοφονία
      ΦΕΙΔΙΑΣ θάνατος στη φυλακή
      ΘΕΟΠΟΜΠΟΣ εξορία
      ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ εξορία, αυτοκτονία
      ΑΙΣΧΙΝΗΣ εξορία
      ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ φυλακή, αυτοκτονία
      ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ αυτοεξορία
      ΗΓΗΜΩΝ θάνατος
      ΠΛΑΤΩΝ αυτοεξορία
      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ καταδίκη σε θάνατο
      ΑΝΔΟΚΙΔΗΣ εξορία
      ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ εξορία, αυτοκτονία
      ΔΗΜΟΧΑΡΗΣ εξορία
      ΦΙΛΟΛΑΟΣ αυτοεξορία
      ΔΕΙΝΑΡΧΟΣ εξορία
      ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ θάνατος ενώ εδραπεύτευε
      ΑΙΣΧΥΛΟΣ αυτοεξορία
      ΦΡΥΝΙΧΟΣ θάνατος
      ΘΕΟΔΩΡΟΣ εξορία
      ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ αυτοεξορία
      ΙΠΠΑΡΧΟΣ θάνατος
      ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ εξορία
      ΚΡΙΤΙΑΣ θάνατος
      ΣΤΙΛΠΩΝ εξορία
      ΔΙΩΝ εξορία
      ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ καθαίρεσις
      κτλ κτλ

      Διαγραφή
    13. Επι κυριαρχιας Ελληνων ηλιθιε δεν ειχε κλεισει καμμια φιλοσοφικη σχολη,δεν ειχαν σφαγει τα ιερατεια,δεν ειχαν καει ολα τα βιβλια,δεν ειχαν καει ζωντανοι ολοι οι μυστες,δεν ειχαν καταστραφει ολοι οι ναοι δεν δεν δεν δεν ηλιθιεεε

      Διαγραφή
    14. ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΠΑΛΟΜΑ..
      Πυθαγόρας
      Θεωρείται ο θεμελιωτής του μαθηματικού οικοδομήματος της ανθρωπότητας. Ίδρυσε και διεύθυνε τη Σχολή του Κρότωνα, η οποία έφθασε να έχει περί τους 2.000 μαθητές. Λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας της σχολής, ο Πυθαγόρας εισάχθηκε σε δίκη κατηγορηθείς για αθεΐα και διαφθορά των νέων. Το ανώτατο δικαστήριο του Κρότωνα, που τον δίκασε, αποτελούνταν από 1.000 δικαστές. Στάθηκε τυχερότερος του Σωκράτη και αθωώθηκε. Η Σχολή όμως αργότερα κάηκε από τον όχλο, ο οποίος επί πλέον φόνευσε όλους τους πυθαγόρειους, που βρήκε συγκεντρωμένους εκεί, πλην του Φιλόλαου και του Λύσιδος, που κατόρθωσαν να διαφύγουν.

      Πρωταγόρας

      Λόγω του ότι στο βιβλίο του «Περί θεών» ο Πρωταγόρας υποστήριζε, ότι δεν ήξερε εάν υπάρχουν θεοί, οι αθηναίοι τον έδιωξαν από την πόλη, έκαψαν τα βιβλία του στην Αγορά κι απέστειλαν κήρυκα και τα μάζεψαν ένα-ένα από όσους είχαν αντίτυπα. [«Δια ταύτην δε την αρχήν του συγγράμματος εξεβλήθη προς Αθηναίων· και τα βιβλία αυτού κατέκαυσαν εν τη αγορά, υπό κήρυκι αναλεξάμενοι παρʼ εκάστου των κεκτημένων» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων», 9, 52).]

      Αναξαγόρας
      Ο Αναξαγόρας καταδικάστηκε για ασέβεια, επειδή δίδασκε, ότι ο Ήλιος δεν είναι θεός αλλά διάπυρη μάζα. Σώθηκε χάρις στον Περικλή, ο οποίος ήταν μαθητής του και έπεισε τους αθηναίους να του χαρίσουν τη ζωή. Τα λόγια του Περικλή καθώς και η άσχημη κατάσταση της υγείας του Αναξαγόρα εξ αιτίας της φυλάκισής του επηρέασαν τους δικαστές. Αποσύρθηκε στη Λάμψακο, όπου και πέθανε μετά από λίγο.

      Αριστοτέλης
      Ίδρυσε και διηύθυνε επί 13 χρόνια φιλοσοφική σχολή στην Αθήνα, κείμενη μεταξύ Λυκαβηττού και Ιλισσού, η οποία ονομάστηκε Λύκειο. Κατηγορήθηκε για ασέβεια. [«Ο δʼ ουν Αριστοτέλης ελθών εις τας Αθήνας και τρία προς τοις δέκα της σχολής αφηγησάμενος έτη υπεξήλθεν εις Χαλκίδα, Ευρυμέδοντος αυτόν του ιεροφάντου δίκην ασεβείας γραψαμένου, η Δημοφίλου ως φησι Φαβωρίνος εν Παντοδαπή ιστορία (FHG iii. 581), επειδήπερ τον ύμνον εποίησεν εις τον προειρημένον Ερμίαν, αλλά και επίγραμμα επί του εν Δελφοίς ανδριάντος» (Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων», 5, 5).] Ο Αριστοτέλης πρόλαβε κι έφυγε από την Αθήνα κι εγκαταστάθηκε στη Χαλκίδα, όπου πέθανε μετά από ένα χρόνο.

      Ηράκλειτος
      Δεν ήταν σύμφωνος με τους Εφεσίους, ούτε ως προς τον τρόπο που ζούσαν («οι δε πολλοί κεκόρηνται όκωσπερ κτήνεα», απ. 29 D-K), oύτε ως προς τον τρόπο που πολιτεύονταν, ειδικά μετά την εκδίωξη από την Έφεσο του αρίστου άνδρα και φίλου του, Ερμόδωρου. Οι Εφέσιοι, ισχυριζόμενοι ότι δεν πρέπει κανείς μεταξύ τους να είναι άριστος, τον εξέβαλαν από την πόλη τους, όπου τον έφαγαν τα σκυλιά («κυνόβρωτον γενέσθαι»: Διογένης Λαέρτιος, «Βίοι Φιλοσόφων» 9, 3-5).

      Σωκράτης
      Ο Σωκράτης καταδικάστηκε δια ασέβεια διότι κατά την κατηγορία δίδασκε νέες θεότητες στην πόλη της Αθήνας, ο Πλάτωνας αναγκάστηκε να φύγει από την Αθήνα μετά τον θάνατο του Σωκράτη εφόσον το κλίμα ήταν βαρύ ενώ πουλήθηκε ως σκλάβος από τους Σπαρτιάτες.

      κτλ κτλ κτλ

      Διαγραφή
    15. Ολα χαλια ηταν στην αρχαια Αθηνα αλλα ακομα ο πλανητης μιλαει για αυτην ενω η σημερινη ρωμιοσυνη που ζει στο βουρκο χωρις παιδεια,χωρις επιπεδο ,μια χωρα ντροπη που δεν εχει τιποτα να καυχηθει εκτος απο το παρελθον της ειναι μουρλια ε;

      Διαγραφή
    16. ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ...
      ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΒΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.
      ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΝΕ...

      Διαγραφή
    17. Πηγαινε πχ στην Ακροπολη μια μερα να δεις ποσες χιλιαδες την επισκεπτονται καθε μερα και ολους τους αρχαιους ναους ακομα και αν εχουν γινει χαλασματα απο την καταστροφικη μανια των χριστιανων.Αν δεν ηταν τα αρχαια θα παταγε ξενος στην Αθηνα;Να δει τι;Εσυ θα μας τρελανεις τελικα.

      Διαγραφή
    18. ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ.
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 12ΘΕΪΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑ...
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΟΥΞΟΡ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΟΣΙΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΙΔΑ
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΝΙΤΟΥ.

      ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ;
      ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

      Διαγραφή