ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟ «ΕΛΙΓΙΑΧΟΥ (אליהו‎)» (ΗΛΙΑ)!!ΜΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!!

 



20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΩΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ «ΕΛΙΓΙΑΧΟΥ (אליהו‎)» (ΗΛΙΑΣ) ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ 4 ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ

Στις 20 Ιουλίου, τιμάται η μνήμη του Eβραίου Προφήτη «Ελιγιαχού (אליהו‎)-Ηλίας» Ήταν γιος του Σάβωκ και καταγόταν από ένα χωριό της περιοχής της Γαλαάδ, και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. Το όνομα Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος «Ελιγιαχού (אליהו‎)» το οποίο σημαίνει ο θεός μου είναι ο Ιεχωβά. Σύμφωνα με τα χοντροκομμένα παραμύθια της Αγίας Γραφής ο Προφήτης Ελιγιαχού (אליהו‎) - Ηλίας, ανελήφθη στον ουρανό μαζί με τα τέσσερα άλογα του. Όπως αναφέρει ο προφήτης Μαλαχίας και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη, αναμένεται να εμφανιστεί μαζί με τον Ενώχ και να καταδιώξουν τον Αντίχριστο πριν από τη Δευτέρα Παρουσία. (τρέχα γύρευε)
Ο Προφήτης Ηλίας ήταν πιστός στον Γιαχβέ, και μάλιστα έδειχνε τέτοιο ζήλο, που θανάτωσε όλους τους ιερείς του Θεού Βάαλ. . Να σημειώσουμε, ότι ο προφήτης μετά από οκτώ ή δέκα χρόνια από την ανάληψη του, απέστειλε γράμματα (ίσως δι’ Αγγέλου) στον βασιλέα Iωράμ, προβλέποντας τον θάνατο του επειδή απομακρύνθηκε από την λατρεία του αληθινού "Θεού" (Παραλειπομένων Β’, κεφ. 21, στίχος 12). Ο Προφήτης Ηλίας, όπως και ο Ενώχ, σύμφωνα με την Εβραϊκή μυθολογία είναι οι μοναδικοί άνθρωποι, οι οποίοι αναλήφθηκαν στους ουρανούς, χωρίς να έχουν πεθάνει. Ο Πατέρας Επιφάνειος αναφέρει ότι κατά την ανάληψη του Προφήτη Ηλία εις τον Ουρανό εγένετο δυνατός σεισμός.
Στην φωτογραφία: Ο προφήτης Ελιγιαχού (אליהו‎) – Ηλίας ανερχόμενος εις τον ουρανό μαζί με τα τέσσερα άλογα του. για να συναντήσει τον πατέρα του Γιαχβέ Ιεχωβά!!!
Σίγουρα έχετε ακούσει την προπαγανδιστική ιστορία που περνά από γενιά σε γενιά χωρίς να γνωρίζουν αυτοί που τη λένε ότι είναι αντιγραφή,
Η ιστορία που λέει ότι ο Προφήτης ρώτησε τον θεό των ιουδαίων μια μέρα, «που θα μου χτίζουν οι άνθρωποι εκκλησίες για να με τιμούν»;
Και του είπε ο θεός « θα πάρεις ένα κουπί και θα το κουβαλάς πάντα μαζί σου και θα αρχίσεις να ανεβαίνεις ψηλά στα βουνά και θα ρωτάς τον κόσμο τι είναι αυτό που κρατάς. Όταν φτάσεις τόσο ψηλά που οι άνθρωποι δεν θα γνωρίζουν τι είναι και θα σου λένε άλλα πράγματα, όπως μπαστούνι, φτυάρι κ.α. Σε αυτά τα ύψη λοιπόν θα τους λες να χτίζουν τις εκκλησίες σου ».
Σίγουρα έχετε ακούσει την ιστορία αυτή, έτσι ή περίπου έτσι, σε όλη την Ελλάδα.

Βλέπουμε λοιπόν εδώ τι διαβολή έπεφτε και πέφτει από την Ορθοδοξία για να σβήσει ακόμα και σε λεπτομέρειες τον Ελληνισμό, διαβάστε το παρακάτω από την ιστορία του Οδυσσέα(φυσικά δεν το μαθαίνουμε στο σχολείο).

Όταν ο Οδυσσέας πήγε στον Αδη για να συναντήσει τον Τειρεσία, ώστε να μπορέσει να μάθει τι να κάνει για να γλιτώσει από τον θυμό του Θεού Ποσειδώνα, ο Τειρεσίας του απάντησε πως όταν θα φτάσει στην Ιθάκη και εξοντώσει τους μνηστήρες, θα πρέπει για να εξιλεωθεί από τον Ποσειδώνα να πάρει στον ώμο του ένα κουπί και να περιπλανάται στα μεσόγεια μέχρι να βρεθούν άνθρωποι που να μην γνωρίζουν το κουπί και τα καράβια.          
Θα αποδείξει λοιπόν ο Οδυσσέας ότι βρήκε τέτοιο μέρος μόνο όταν στο αντίκρισμα του κουπιού οι κάτοικοι του έλεγαν ότι είναι πλατύ φτυάρι.
Εκεί ο Οδυσσέας έστησε το κουπί στο χώμα και έχτισε ναό στον Ποσειδώνα.
Σας θυμίζει κάτι;


Δείτε και την προσπάθεια ταύτισης του με τον Απόλλωνα.

                                              Η αντιγραφή του άρματος και του φωτός .


Το κοράκι που είναι σύμβολο της προφητικής. δείτε το με τον Απόλλωνα. 
Και εντελώς τυχαία, λέμε τώρα, δείτε το και με τον τάχα προφήτη που έχει καταπατήσει όλα τα περήφανα βουνά της Ελλάδας και ειδικά τα μυαλά των προπαγανδισμένων νεοελλήνων.

61 σχόλια:

  1. ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!ΟΙ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ!!!
    https://youtu.be/1UrVMIMNw9Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΑΣΕ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΓΥΦΤΑΡΧΙΔΟ
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΙΟΛΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΚΑΪΕΣ ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

    ΚΙ Ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΑ ΣΟΥΡΑΥΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΕΡΑ.

    ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΙ ΣΤΙΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΕΣ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ.
    Ή ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ (ΑΚΤΑΙΩΝΑΣ) Ή ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΙΝΕΣ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.
    Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΠΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ ΤΟΥ.

    ΜΑΝΤΗΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
    Μάντης στους Θηβαίους ήταν ο Τειρεσίας, γιος του Εύρη και της νύμφης Χαρικλώς, από τη γενιά του Οιδαίου του Σπαρτού, που είχε χάσει το φως του. Για την τύφλωση και τη μαντική του ικανότητα λέγονται διάφορα. Άλλοι ότι οι θεοί τον τύφλωσαν, επειδή αποκάλυπτε στους ανθρώπους όσα εκείνοι ήθελαν να κρατήσουν κρυφά· ο Φερεκύδης, πάλι, ότι τυφλώθηκε από την Αθηνά· την είδε ολόγυμνη, κι εκείνη, αφού κάλυψε με τα χέρια της τα μάτια του, τον τύφλωσε· (Εικ. 273, 274) κι όταν η Χαρικλώ, που ήταν αγαπημένη της Αθηνάς, την παρακάλεσε να του δώσει πίσω την όρασή του, επειδή δεν μπορούσε να το κάνει αυτό, του καθάρισε τα αυτιά και τον κατέστησε ικανό να ακούει όλες τις φωνές των πουλιών, και του χάρισε και ένα ραβδί από κρανιά, με το οποίο βάδιζε όπως αυτοί που έβλεπαν. (Εικ. 275) Ο Ησίοδος από τη μεριά του ισχυρίζεται ότι, όταν κάποτε είδε στο όρος Κυλλήνη δύο φίδια να ζευγαρώνουν, τα χτύπησε και αμέσως άλλαξε από άνδρας σε γυναίκα· αλλά όταν ξαναείδε τα ίδια αυτά φίδια να ερωτοτροπούν ξαναέγινε άνδρας. (Εικ. 276, 277, 278) Γι' αυτό τον λόγο, όταν κάποτε η Ήρα και ο Δίας διαφωνούσαν αν οι γυναίκες ή οι άνδρες αισθάνονται μεγαλύτερη ηδονή στον έρωτα, ρώτησαν εκείνον. (Εικ. 279) Και εκείνος απάντησε ότι αν η ηδονή του έρωτα αποτελείται από δέκα μέρη, ο άνδρας απολαμβάνει το ένα, ενώ η γυναίκα τα εννέα, με αποτέλεσμα η Ήρα να τον τυφλώσει, ο Δίας όμως να του χαρίσει τη μαντική τέχνη. [Η απάντηση του Τειρεσία στον Δία και την Ήρα ήταν· από τα δέκα της ηδονής μερίδια το ένα μόνο χαίρεται ο άνδρας, ενώ τα δέκα τα χορταίνει η γυναίκα και αναγαλλιάζει η ψυχή της.] Έζησε επίσης μέχρι τα βαθιά γεράματα. (Απολλόδ. 3.69-72).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΑΑΑΑ...αααα
    ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ...
    https://www.facebook.com/photo/?fbid=10209302353472722&set=ecnf.1739218906

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μονη εκκλησια που φωτιζει ειναι αυτη που καιγεται τζουτζουκο.Ειδες που εγινα κι εγω προφητης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΤΟΥ ΣΟΥ !!! ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ !!!

    Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ Ο ΚΑΝΑΡΗΣ Ο ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ Ο ΔΑΒΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΙΣ ΛΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΓΥΦΤΑΡΧΙΔΟ
    ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΠΗΔΗΞΟΥ Ν΄ΑΣΠΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΙΤΗ ΜΑΥΡΙΤΖΙΚΟ ΣΑΛΕΜΕΝΕ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑ.

    ΕΧΕΙΣ ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ ΗΛΙΘΙΕ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ.

    ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΦ’ ΟΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΛΕΙΦΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΕΡΣΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Απολλώνιος Σταθάτος
    21 Ιουλίου 2013  ·

    ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ !!!!
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ !!!!
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ??

    Ο Ξενοφώντας, οι Σπαρτιάτες και οι  Πέρσες χρηματοδότες
    Γράφει ο Θανάσης Μπαντές
    Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανάδειξή του Αλκιβιάδη σε αρχιστράτηγο των Αθηναίων υπήρξαν εξελίξεις και στη σπαρτιατική στρατιωτική ηγεσία. Μετά τη λήξη της θητείας του Κρατησιππίδα, διάδοχός του στην αρχηγία του στόλου ορίστηκε ο Λύσανδρος.
    Αφού πήγε στη Ρόδο να παραλάβει τα πλοία κι αφού επισκέφτηκε την Κω, τη Μίλητο και την Έφεσο, αποφάσισε να πάει στις Σάρδεις για να συναντήσει τον Κύρο. Τα πράγματα ήταν απλά· από τη στιγμή που οι Πέρσες ήταν οι χρηματοδότες του πολέμου, αυτό που έμενε ως πρώτη ενέργεια ήταν να συνεννοηθεί μαζί τους, για να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια: «Παραπονέθηκαν στον Κύρο για τη διαγωγή του Τισσαφέρνη και τον παρακάλεσαν να δείξει ο ίδιος όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ζήλο στη διεξαγωγή του πολέμου». (1, 5, 2).
    Ο περσικός παράγοντας αποδεικνύεται καθοριστικός, αφού από τη δική του στάση θα κριθεί το αποτέλεσμα. Ο Λύσανδρος όχι μόνο φαίνεται ότι το γνωρίζει καλά, αλλά δεν έχει και την παραμικρή διάθεση να το κρύψει. Γι’ αυτό και η συνάντησή του με τον Κύρο τίθεται σε απόλυτη προτεραιότητα· γιατί δεν πρέπει να χάνεται χρόνος. Εξάλλου, η αντικατάσταση του Τισσαφέρνη από τον Κύρο φαίνεται πολύ ενθαρρυντική και το ότι ο Κύρος είναι γιος του βασιλιά είναι ακόμη ενθαρρυντικότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς ο βασιλιάς δε θα έστελνε το γιό του, αν δεν είχε σοβαρές βλέψεις επί του θέματος: «Ο Κύρος είπε ότι τέτοιες οδηγίες είχε από τον πατέρα του, αλλά και του ίδιου οι διαθέσεις δεν ήταν διαφορετικές: θα ‘κανε ό,τι περνούσε από το χέρι του. Είχε φέρει μαζί του, είπε, πεντακόσια τάλαντα. Αν δεν έφταναν, θα ξόδευε κι από τα δικά του, που του είχε δώσει ο πατέρας του· αν και τούτα δεν έφταναν, θα κομμάτιαζε ακόμα και το θρόνο όπου καθόταν, που ‘ταν από ασήμι και χρυσάφι». (1, 5, 3).
    Τα μεγάλα λόγια του Κύρου έκαναν τους Σπαρτιάτες πιο διεκδικητικούς: «… τον συγχάρηκαν γι’ αυτά και του ζήτησαν να ορίσει μισθό σε κάθε ναύτη μία δραχμή αττική τη μέρα, εξηγώντας του ότι αν αυξηθεί τόσο ο μισθός θα λιποτακτήσουν οι ναύτες των Αθηναίων από τα καράβια τους κι έτσι θα ξοδέψει τελικά λιγότερα». (1, 5, 4).
    Φυσικά, ο Κύρος δεν είχε καμία πρόθεση να προσφέρει αυτά που του ζητούσαν: «… αποκρίθηκε ότι είχαν δίκιο, αλλά δεν μπορούσε να ενεργήσει αντίθετα με τις οδηγίες του πατέρα του· άλλωστε η συμφωνία που είχαν κάνει ήταν να πληρώνει τρεις χιλιάδες δραχμές τον μήνα για κάθε πλοίο, όσα πλοία κι αν ήθελαν να συντηρούν οι Λακεδαιμόνιοι». (1, 5, 5).
    Ενώ ήταν πρόθυμος μέχρι και το θρόνο του να εκποιήσει, καταλήγει ότι δεν μπορεί να παρακούσει «τις οδηγίες του πατέρα του». Με άλλα λόγια, θέτει τα όρια. Οι Πέρσες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τα συμφωνημένα (σε αντίθεση με την πολιτική του Τισσαφέρνη που έμενε – εν πολλοίς – στις υποσχέσεις), αλλά ούτε δραχμή πέρα απ’ αυτά. Οι αρχικές μεγαλοστομίες ήταν το τέχνασμα για να αλλάξει το κλίμα. Από τη στιγμή που έγινε αυτό, δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστούν.

    Σε τελική ανάλυση, οι Πέρσες βγαίνουν απολύτως κερδισμένοι. Με μια αντικατάσταση του Τισσαφέρνη και την υπόσχεση ότι από δω και πέρα θα είναι συνεπείς στις συμφωνίες κατάφεραν ακριβώς αυτό που ήθελαν· συνέχιζαν τη φθορά των Ελλήνων και έβαζαν τα θεμέλια για την οριστική ήττα των Αθηναίων. Στο κάτω – κάτω και ο χρηματοδότης χρειάζεται το μερτικό του. Αλλιώς γιατί να πληρώνει;
    Και είναι αλήθεια ότι δε θα μπορούσαν να βρεθούν ευνοϊκότερες συνθήκες για τους Πέρσες. Χωρίς να φθείρονται στρατιωτικά – τουλάχιστον σε βαθμό που να αξίζει κανείς να το υπολογίσει – κατάφεραν να σταθούν στο επίκεντρο των εξελίξεων εξυπηρετώντας τα παμπάλαια επεκτατικά τους σχέδια. Η μετατροπή των Λακεδαιμονίων σε μισθοφόρους ενάντια στην Αθήνα ήταν δώρο από τον ουρανό. Γι’ αυτό και ο Κύρος έπρεπε οπωσδήποτε να κλείσει τη συμφωνία· τέτοιες ευκαιρίες δεν έρχονται κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από την πλευρά τους, οι Λακεδαιμόνιοι δεν είχαν άλλη επιλογή απ’ το να προσαρμοστούν σ’ αυτά που θα έδινε ο Κύρος. Η συνέχιση του πολέμου θα ήταν αδύνατη χωρίς τα περσικά λεφτά και οι Αθηναίοι φαίνονταν ανεξάντλητοι – ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες επιτυχίες του Αλκιβιάδη. Αυτό που έμενε ήταν να τηρηθούν τα προσχήματα. Να βγει από τη μέση ο «κακός» Τισσαφέρνης και να φανεί η προθυμία των διαθέσεων μέσα στο πλαίσιο του «ειλικρινούς» σεβασμού και της αμοιβαιότητας.
    Τα προσχήματα αυτά εξυπηρέτησε ο Κύρος και ανανέωσε τη συμφωνία με άνεση. Όσοι πίστευαν ότι θα πετύχαιναν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς απεδείχθησαν αφελείς. Οι Πέρσες δεν είχαν κανένα λόγο να το κάνουν αυτό. Όταν το ψάρι είναι καρφωμένο στο αγκίστρι κανείς δε ρίχνει κι άλλο δόλωμα. Γι’ αυτό και ο Λύσανδρος έμενε σιωπηλός, όταν οι άλλοι συνέχιζαν τα παζάρια· γιατί ήξερε ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο να διεκδικήσει.
    Ο επιπλέον οβολός στο μισθό κάθε ναύτη, τον οποίο κατάφερε να συμφωνήσει την ώρα του δείπνου με τον Κύρο, ήταν το ύψιστο διαπραγματευτικό όριο: «Έτσι ο μισθός έγινε τέσσερις οβολοί τη μέρα αντί για τρεις που ήταν πρωτύτερα. Τους πλήρωσε επίσης ο Κύρος τα καθυστερούμενα, καθώς και προκαταβολή για έναν μήνα, για να κεντρίσει για τα καλά το ζήλο του στρατού». (1, 5, 7).
    Από την άλλη, στο στρατόπεδο των Αθηναίων ο Αλκιβιάδης αναχώρησε για τη Φώκαια «αφήνοντας τη διοίκηση του στόλου στον Αντίοχο, τον κυβερνήτη του δικού του πλοίου, μ’ εντολή να μη χτυπήσει τα πλοία του Λυσάνδρου». (1, 5, 11).
    Παρά τις διαταγές ο Αντίοχος ναυμάχησε με το Λύσανδρο – ναυμαχία που ο ίδιος προκάλεσε – και ηττήθηκε χάνοντας δεκαπέντε πλοία: «Όταν μαθεύτηκε στην Αθήνα η ναυμαχία, οι Αθηναίοι θύμωσαν με τον Αλκιβιάδη, νομίζοντας ότι είχε χάσει τα καράβια από αμέλεια κι έλλειψη επιβολής, κι εκλέξαν δέκα καινούργιους στρατηγούς […] Ο Αλκιβιάδης, που είχε προκαλέσει αντιπάθειες και στο στράτευμα, πήρε ένα πολεμικό κι έφυγε για τον ιδιωτικό του πύργο στη Χερσόνησο». (1, 5, 16 – 17). Οι δέκα νέοι στρατηγοί ήταν ο Κόνωνας, ο Διομέδοντας, ο Λέοντας, ο Περικλής, ο Ερασινίδης, ο Αριστοκράτης, ο Αρχέστρατος, ο Πρωτόμαχος, ο Θράσυλλος και ο Αριστογένης. Ο πόλεμος είχε τελειώσει για τον Αλκιβιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το επόμενο έτος, έχουμε φτάσει πια στο 406 π. Χ., έληξε και η θητεία του Λυσάνδρου στην αρχηγία του στόλου, την οποία ανέλαβε ο Καλλικρατίδας. Παρά τις αρχικές αμφισβητήσεις προς το πρόσωπό του και κάποιες συνωμοτικές κινήσεις που ήθελαν την επαναφορά του Λυσάνδρου στην αρχηγία κατάφερε να επιβληθεί στο στρατό και να ασκήσει τα καθήκοντά του.
    Φυσικά, ήταν η δική του ώρα να συναντήσει τον Κύρο: «… ο Καλλικρατίδας πήγε να βρει τον Κύρο και του ζήτησε μισθό για τους ναύτες. Εκείνος του απάντησε να κάνει υπομονή δύο μέρες. Ο Καλλικρατίδας ενοχλήθηκε με την αναβολή και, θυμωμένος που τον άφηναν να περιμένει στους προθαλάμους, είπε πως είχαν καταντήσει αξιολύπητοι οι Έλληνες, να κολακεύουν τους βαρβάρους για χρήματα· κατόπιν έφυγε για τη Μίλητο, δηλώνοντας ότι αν έφτανε ζωντανός στην πατρίδα του θα ‘κανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να συμφιλιώσει τους Αθηναίους με τους Λακεδαιμονίους». (1, 6, 6- 7).
    Η αλήθεια είναι ότι δυσαρέσκεια σχετικά με την περσική χρηματοδότηση υπήρξε και στο παρελθόν και μάλιστα μεγάλη, κυρίως όταν τις διαπραγματεύσεις τις έκανε ο Τισσαφέρνης. Το ζήτημα, όμως, της συμφιλίωσης με τους Αθηναίους δεν είχε αναφερθεί ποτέ – ούτε και θα ξανατεθεί μέχρι το τέλος του πολέμου. Η οπτική της ενότητας, που πρέπει να προαχθεί επιλύνοντας όλες τις διαφορές, ώστε να μην είναι οι Έλληνες «αξιολύπητοι» κολακεύοντας «τους βαρβάρους για χρήματα», δεν αφορά μόνο το στιγμιαίο εκνευρισμό ενός Λακεδαιμόνιου ναυάρχου μπροστά στην περσική αλαζονεία, που του φέρεται μειωτικά, αλλά πρόκειται για κοινό μυστικό που δεν πρέπει να έρθει στην επιφάνεια.

    Και στο Θουκυδίδη έχουμε δει το Λίχα να εκφράζεται με παρόμοιο τρόπο, όταν υποστήριξε ότι «…αντί να προσφέρουν οι Λακεδαιμόνιοι στους Έλληνες την ελευθερία, θα τους επιβάλανε την περσική εξουσία». (βιβλίο όγδοο, παράγραφος 43).
    Το βέβαιο είναι ότι συμπληρώνονταν πια είκοσι τέσσερα χρόνια πολέμου κι ότι, αφού τα πράγματα είχαν φτάσει μέχρι εδώ, ήταν – μάλλον – ανώφελο να μιλάει κανείς για μια συμφιλιωτική λήξη. Ο πόλεμος θα τραβούσε μέχρις εσχάτων και ο Καλλικρατίδας το καταλάβαινε πλήρως αυτό. Τα σχετικά με τη συμφιλίωση ήταν περισσότερο προς εκτόνωση της οργής παρά προς σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πρώτο που έκανε ήταν να στείλει πρέσβεις στη Σπάρτη για να ζητήσουν χρήματα για το στρατό. Η επόμενη επιλογή ήταν να απευθυνθεί στις συμμαχικές πόλεις, σχέδιο που έβαλε αμέσως σε εφαρμογή στη Μίλητο: «Εσείς» (Μιλήσιοι) «πρέπει να δώσετε το παράδειγμα στους άλλους συμμάχους για να χτυπήσουμε τον εχθρό όσο πιο γοργά κι όσο πιο πολύ μπορούμε, ώσπου να γυρίσουν από τη Λακεδαίμονα οι άνθρωποι που έστειλα να φέρουν χρήματα – μια και ο Λύσανδρος, φεύγοντας, έδωσε πίσω στον Κύρο όσα υπήρχαν εδώ, σαν να ‘ταν περιττά». (1, 6, 9 – 10).
    Ο λόγος του Καλλικρατίδα προκαλεί εντύπωση όχι τόσο για την ολοκληρωτική μεταστροφή του (εξάλλου τα περί συμφιλίωσης τα υποσχέθηκε με την επιστροφή του στην πατρίδα) ούτε για τις ευθύνες που επέρριψε στον προκάτοχό του σχετικά με την έλλειψη των αναγκαίων που τα επέστρεψε στον Κύρο (και ο Λύσανδρος του είχε βάλει τρικλοποδιές όταν ανέλαβε την αρχηγία), αλλά για το ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την περσική αλαζονεία σαν έναυσμα συσπείρωσης εναντίον των Αθηναίων: «Ο Κύρος […] όταν πήγα να τον δω, διαρκώς ανέβαλλε τη συνάντησή μας, και δεν ταίριαζε σε μένα να περιμένω στους προθαλάμους του. Σας υπόσχομαι άλλωστε πως για ό,τι επιτυχίες έχουμε στο διάστημα αυτό που περιμένουμε τα χρήματα θα σας ανταμείψουμε όπως ταιριάζει. Με τη βοήθεια των θεών, λοιπόν, ας δείξουμε στους βαρβάρους ότι και δίχως να τους προσκυνάμε είμαστε ικανοί να εκδικηθούμε τους εχθρούς μας!» (1, 6, 10 – 11).
    Με δυο λόγια, οι Μιλήσιοι θα έπρατταν άριστα αν συνεισέφεραν τον οβολό τους στο σπαρτιατικό ταμείο προς απεξάρτηση από τους Πέρσες. Το παιχνίδι αυτό το έχουμε δει να εκτυλίσσεται με τους ίδιους ακριβώς όρους από το Θουκυδίδη και στη Χίο και στη Ρόδο. Οι Σπαρτιάτες πιεσμένοι από την ελλιπή περσική χρηματοδότηση παίρνουν τα χρήματα των «συμμάχων», τους οποίους υποτίθεται ότι απελευθερώνουν από τη δυσβάσταχτη αθηναϊκή κυριαρχία κάνοντας, όμως, τα ίδια.
    Οι Αθηναίοι μάζευαν τα λεφτά για να τους προστατέψουν από τους Πέρσες. Οι Σπαρτιάτες για να πολεμήσουν τους Αθηναίους και να δείξουν στους Πέρσες ότι δεν τους έχουν ανάγκη. Η κυριαρχία οφείλει να παρουσιάζεται πάντα σαν απελευθέρωση. Το μόνο σίγουρο είναι η καταπίεση: «Μόλις τελείωσε την αγόρευσή του, σηκώθηκαν πολλοί – ιδίως όσοι φοβόνταν, επειδή είχαν κατηγορηθεί για αντίπαλοί του – και πρότειναν τρόπους για να βρεθούν χρήματα, τάζοντας ότι θα δώσουν και οι ίδιοι. Ο Καλλικρατίδας πήρε αυτά τα χρήματα, εισέπραξε και από τη Χίο πέντε δραχμές για κάθε ναύτη κι έβαλε πλώρη για τη Μήθυμνα της Λέσβου που βρισκόταν στα χέρια του εχθρού». (1, 6, 12).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι όταν κατέλαβε τη Μήθυμνα έπρεπε να συνεχίσει το παιχνίδι του απελευθερωτή: «Οι στρατιώτες λεηλάτησαν τα πάντα, αλλά ο Καλλικρατίδας συγκέντρωσε όλους τους αιχμαλώτους στην Αγορά· όταν οι σύμμαχοι ζήτησαν να πουληθούν οι Μηθυμναίοι για δούλοι, τους είπε ότι όσο είν’ αυτός αρχηγός, κι όσο περνάει από το χέρι του, κανένας Έλληνας δε θα γίνει δούλος». (1, 6, 14).
    Τελικά, άφησε ελεύθερους τους πολίτες, αλλά τους αιχμαλώτους και τους Αθηναίους φρουρούς τους πούλησε δούλους. Το κατά πόσο ένιωθαν ελεύθεροι οι Μηθυμναίοι με την αλλαγή της φρουράς, που από αθηναϊκή έγινε σπαρτιατική, και τη γη τους λεηλατημένη είναι μια άλλη ιστορία. Το σίγουρο είναι ότι στο εξής ο Καλλικρατίδας δεν έκανε καμία αναφορά ούτε στα περί συμφιλίωσης ούτε στα περί Ελλήνων και βαρβάρων. Εξάλλου, όταν λίγο αργότερα πήρε τα λεφτά από τον Κύρο δεν έφερε την ελάχιστη αντίρρηση. Τώρα πια είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Τα συμφιλιωτικά δεν μπορούσαν να έχουν θέση στη ρητορική του.

    Το πρώτο που έκανε ήταν να διαμηνύσει στον Κόνωνα ότι η κυριαρχία του στη θάλασσα έλαβε τέλος. Αμέσως μετά, πέρασε στην πράξη. Έχοντας στη διάθεσή του εκατόν σαράντα πλοία κατάφερε να εγκλωβίσει τις σαφώς λιγότερες δυνάμεις του Κόνωνα στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έδωσε εντολή να έρθει εκεί και το πεζικό από τη Χίο, καθώς και όλοι οι μάχιμοι Μηθυμναίοι (κάτι ήξερε που δεν τους πούλησε δούλους).
    Ο Κόνων είχε εγκλωβιστεί και από στεριά και από θάλασσα και θα γνώριζε συντριβή, αν δεν κατέφθαναν οι ενισχύσεις από την Αθήνα. Στην τελική αναμέτρηση ο Καλλικρατίδας πρόταξε τη γενναιότητα σε βάρος της φρόνησης: «Ο Έρμων από τα Μέγαρα, κυβερνήτης του πλοίου του, του είπε ότι θα ‘καναν καλά να υποχωρήσουν, γιατί τα πολεμικά των Αθηναίων ήταν πολύ περισσότερα. Ο Καλλικρατίδας ωστόσο αποκρίθηκε ότι δε θα ‘ναι μεγάλη απώλεια για τη Σπάρτη αν αυτός σκοτωθεί, ενώ θα ήταν ντροπή να υποχωρήσουν». (1, 6, 32).
    Τελικά, οι Λακεδαιμόνιοι ηττήθηκαν κατά κράτος και ο Καλλικρατίδας σκοτώθηκε, όπως το είχε προβλέψει. Δυστυχώς δεν επέστρεψε στη Σπάρτη για να δούμε πώς θα αντιμετωπίζονταν οι προτάσεις του για συμφιλίωση. Αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα της ναυμαχίας που επέμεινε να δώσει: «Οι Αθηναίοι έχασαν είκοσι πέντε πλοία μαζί με τα πληρώματά τους (εκτός από λίγους που έριξε το κύμα στην ακρογιαλιά), κι οι Πελοποννήσιοι εννιά από τα λακωνικά – που ήταν όλα όλα δέκα – και πάνω από εξήντα των άλλων συμμάχων». (1, 6, 34).
    https://eranistis.net/wordpress/2016/09/11/%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%86%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%AD%CF%81%CF%83/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι νοητικά ανάπηροι παγανιταλιμοαν δημιουργούν εναν δικό τους εικονικό κόσμο.
    Μεγαλύτερη απόλαυση απο το να διαβάζεις πόσο καθυστερημένοι και αμόρφωτοι είναι, είναι να επιμένουν στο εικονικό τους σύμπαν.
    Κλασσικό δείγμα σχιζοφρένειας ζούν σε ένα δικό τους κόσμο που δεν έχει σχέση με ρη πραγματικότητα αλλά είναι οι μόνοι που το βλέπουν αληθινό.
    Α ρε Κωστάκη έκοψες τα φάρμακα πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΠΗΓΕΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΟΜΩΣΒΓΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΕΝΝΑ ΣΕ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

      Διαγραφή
    2. η δικια σου η μανα με ποιον σε εκανε ρε μουλε?με τον γαμια τον Δια οταν ελειπε ο μπαμπακας σου ταξιδι?μεταμορφωθηκε σε βοδι και της ξεχειλωσε την τρυπα της??? ή καλοπερασε με ολο το δωδεκαθεο??? εισαι και βλημα ανοητε. αλλα τι να περιμενει κανεις απο σπορο Διος???ουτε αξιοπρεπεια δεν σας εχει μεινει. μπουρδελο ξεχαρβαλωτο και ο ενας τον παιρνει με τον αλλον οπως τον επαιρναν και και οι θεοι σας .

      Διαγραφή
    3. ΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΙΠΕΣ.
      ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ.ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΘΑ ΛΕΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

      Διαγραφή
    4. Ρε παπαρομαλακα διανοητικά ασταθή απο 10 λέξεις στην Οδύσσεια βγαίνει συμπέρασμα της αντιγραφής;;;
      Οτι καναβοχορτο πετάει ο Κωστάκης το μασάς αμασητο.
      Παρεμπιπτόντως η Αγία γραφή είναι αντιγραφή της Οδύσσειας και ο Ιησούς ο Οδυσσέας!!! είναι και ταυτόχρονα δημιούργημα των Ρωμαίων για να σβήσουν τον ελληνισμό που αντιγραφανε!!! και ταυτόχρονα την έχει γραφεί η Α οικουμενική σύνοδος και ο Κωνσταντίνος για να εδραιωθεί στη εξουσία!!! και ταυτόχρονα είναι αντιγραφή απο βουδιστικά κείμενα!!! και ταυτόχρονα ειναι αντιγραφή του Απολλώνιου του Τυανεύς!!! και ταυτόχρονα είναι δημιούργημα των Ελλήνων που αντιστέκονταν στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και ήθελαν με αυτό να φέρουν αναταραχές!!!
      Όλα αυτά είναι άρθρα του Απολλώνιου κατά κόσμο Κωστάκη.
      Πετάει κάθε φορά κάτι διαφορικό και ότι τσιμπήσουν τα προβατακια, αλλά πιάνει τόσο πολύ που εδώ και τόσα χρόνια εχει σταθερά 128 ακολούθους, με περισσότερους αυγά!!! Και στο fb γραμμένο τον έχουν σταθερά ίδια άτομα!!!
      Όταν κορίτσια κατασταλαξετε και ξεκαθαρίζετε την αποψη σάς ξαναμιληστε, μέχρι τότε δε πάτε να τα συζητήσετε σε κανέναν ψυχίατρο ή απευθείας στην πατρίδα σάς τουρκοσποροι;
      Οτι θέλετε δημοκρατία έχουμε.
      Αντε κοριτσάρα μου στην τουρκική πρεσβεία τώρα να κλαφτεις εδω ειναι Ελλάδα

      Διαγραφή
    5. ΝΑΙ ΗΛΙΘΙΕ ΕΒΡΑΙΕ.ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ,ΚΑΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΒΡΑΙΕ ΤΕΛΙΚΑ.

      Διαγραφή
    6. Οταν νιώθεις ότι πιανεσε κορόιδο απαντάς ασχέτως κλασσικά οι ηλίθιοι αυτό κάνουν ποτέ δεν απαντάνε όταν τούς ρωτάνε.
      ΑΛΛΟ είναι η ο κατακλυσμός ΑΛΛΟ είναι ο κήπος της Εδέμ ΑΛΛΟ είναι ο πύργος της Βαβυλώνας...
      Και άσχετο με:
      ταυτόχρονα 6 - ΕΞΙ- ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ στοιχεία δημιουργίας του ΊΔΙΟΥ έργου.
      Καλά αυτός έχει διπολική διαταραχή και σχιζοφρένεια και έχει 6 ΕΞΙ διαφορετικές απόψεις ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ για το ίδιο θέμα.
      Εσύ που τρως το καναβοχορτο του αν πιστεύεις οτι είσαι φυσιολογικός θες ψυχίατρο

      Διαγραφή
  12. ΖΩΟ ΕΒΡΑΙΕ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 13.734 ΜΕΛΗ .ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΛΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ
      "ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΗΣΗ"
      ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ΠΑΓΑΝΑ.
      ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΕ ΔΥΟ ΓΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΗΔΗΞΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.
      ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΨΩΡΡΟΓΙΔΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ
      ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.
      ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΓΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ .
      ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ.
      ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ.


      16 νέες δημοσιεύσεις σήμερα
      305 τον τελευταίο μήνα
      13.732 συνολικά μέλη
      Κανένα νέο μέλος την τελευταία εβδομάδα
      Δημιουργήθηκε 12 χρόνια πριν

      Διαγραφή
    2. 13 τι;;;;;
      Χα χα χα

      Διαγραφή
  13. Μάλιστα...
    13.700/10.000.000 = 0,00137

    Μάλιστα...
    δηλαδή 0,137%

    Μάλιστα...
    Δηλαδή 0,14 άτομα στα 100!!!!!!!!!!!
    Ούτε καν 1 άνθρωπος ούτε κάν νάνος.
    Μάλιστα....

    Δηλαδή ακόμα και αν 13.700,όλοι δηλαδή οι πιστοί του Facebook!!!!!!!!!!!, μιλάμε για οπαδούς θρησκείας όχι μαλακίες, όλοι αυτοί πιστεύουν στον Δία όχι απλά έχουν κάνει like για να γελάνε η απλά για να διαβάζουν γενικά και αόριστα, όχι....

    Ωραία λοιπόν αν όλοι αυτοί θέλουν την επαννεληνιση!!!!

    Πως θα την κάνετε ρε μέγιστε;;;;

    Δεν έχετε ούτε 1 άτομο στα 100.
    Σας λείπει 0,86 άτομα για να έχετε εναν ολόκληρο.

    Και μετά δε θέλεις ψυχίατρο.
    Δε θα σε αναλαμβάνει κανένας είσαι για ΨΝΑ απευθείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΑΘΛΙΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΕΔΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΜΙΖΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΕΔΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ;,ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΤΟΥΣ.ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΑΡΚΟ Η ΜΙΧΑΙΑ;ΒΑΣΙΛΕΙΟ Η ΠΑΙΣΙΟ;ΜΟΡΦΟΥ Η ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ;ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑΖΩΡΑΙΕ.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΔΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
      ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΠΛΑΧΝΟΣΚΟΠΙΑ..
      ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΕΓΩ ΗΛΙΘΙΕ ΜΕ ΣΑΣ
      ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
      ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΧΕΣΜΕΝΟΣ ΚΩΛΟΣ ΣΑΣ.

      ΡΕ ΓΙΔΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑ ΔΡΟΣΙΝΗ ΒΙΖΥΗΝΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΨΩΡΡΕΣ ΡΑΣΣΙΑΔΕΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

      Διαγραφή
  14. ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΒΡΑΙΕ .ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΣΦΑΓΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΑΜΕ;ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΑΜΕ;ΜΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙΓΑΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ...ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΦΕΡΝΕΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΝΙΚΩΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ Η ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕΣ ΜΑ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ....ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΩΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ.ΑΧΡΗΣΤΕ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΠΝΙΓΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ;ΘΑ ΣΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΚΑΤΙ ΦΑΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι συκοφαντίες εναντίον του Οσίου Νίκωνος του “Μετανοείτε”
      Ο βασικός συκοφάντης του αγίου Νίκωνος, ονομάζεται Βλάσης Ρασσιάς. Τον συκοφαντεί τόσο στο συκοφαντικό κείμενό του: “Ιστορίες αγάπης” (απάτης), όσο και στο βιβλίο του: “Επίτομος ιστορία των Σπαρτιατών”, από όπου αναπαρήγαγαν οι Νεοειδωλολάτρες τη συκοφαντία στο Ίντερνετ. Στο παρακάτω άρθρο, θα δείξουμε για μια ακόμα φορά τον δόλο των συκοφαντών Νεοπαγανιστών, με άφθονα στοιχεία, για να βλέπει ο καθένας σε τι επίπεδο ρίχνει τους ανθρώπους η λατρεία τών δαιμόνων.
      1. Οι ψευδείς συκοφαντίες κατά του αγίου

      Ο Βλάσης Ρασσιάς, στο απαράδεκτα ψευδές και συκοφαντικό του κείμενο στο ΥΣΕΕ: “Ιστορίες Αγάπης” (“ιστορίες απάτης” έπρεπε να το ονομάσει), κατηγορεί ψευδώς τον άγιο Νίκωνα για τα εξής:

      «850 – 900 Από τον Αρμένιο προσηλυτιστή Νίκωνα τον “Μετανοείτε” και τους ένοπλους μοναχούς του, εκχριστιανίζονται με τη βία οι τελευταίοι Έλληνες εθνικοί της Λακωνίας και κατασφάζονται οι δούκες και οι ιερείς τους.»

      Τα παραπάνω ψεύδη, διανθίζονται και από τα εξής που γράφει στο συκοφαντικό του βιβλίο για τη Σπάρτη:

      «945 – 988 Ο σκληρός Αρμένιος προσηλυτιστής Νίκων, ο επιλεγόμενος «Μετανοείτε», εκτός από την κατασφαγή των εν «Λακεδαιμονία» Ιουδαίων και των ανεπιδέκτων εκχριστιανισμού παγανιστών Σλάβων της Λακωνικής (των Μελιγγών και Εζεριτών, ή τσουβαληδόν των «Τελχίνων» όπως τους έλεγαν σε προσπάθεια δαιμονοποιήσεως οι Βυζαντινοί) εφρόντισε επίσης και για την εξολόθρευση των τελευταίων ιχνών της «αρχαίας ειδωλολατρίας» που, προστατευομένη υπό του δυσπροσίτου Ταϋγέτου, λειτουργούσε ελευθέρα και ανενόχλητος υπό την ηγεσία του Έλληνος «Εφόρου των Εθνικών γαιών» και «Δουκός των Εθνικών», Αντιόχου («…ός την δουκικήν μεν αρχήν διείπε της των εθνικών χώρας…», «Βίος Νίκωνος» 156 β) . Ο Αρμένιος προσηλυτιστής εξόντωσε με τα ίδια του τα χέρια τον κατά τον βιογράφο του «φιλοδαίμονα» και «αλαζόνα» Αντίοχο (τη δολοφονία αυτή, ο βιογράφος του Νίκωνος την παρουσιάζει βεβαίως ως… μεταθανάτιο θαύμα του «Οσίου» !), εθανάτωσε τους ιερείς και όλους τους «τολμητίες και θρασυκαρδίους» αμεταπείστους, αφού προηγουμένως, όπως φαίνεται από την λεγομένη «Διαθήκη» του, με αφορμή μια από τις πολλές επιδημίες («θανατικά») της εποχής, παρεκίνησε από τις Αμύκλες τους επήλυδες χριστιανούς της περιοχής (ο ίδιος ο βιογράφος του ομολογεί στον «Βίο» του ότι επρόκειτο περί «των της Λακεδαίμονος εποίκων», 130 α 25) να κυνηγήσουν τους Ιουδαίους της περιοχής και να καταστρέψουν τους τελευταίους Εθνικούς και τα επί του Ταϋγέτου πτωχικά Ιερά τους: «Εις τους οποίους εγώ απικρίθηκα ότι επειδή και η οργή είναι θεϊκή, εσείς δεν έχετε πού να φύγετε, διατί ο Θεός όπου κατοικά εις τους ουρανούς κυριεύει και την Ανατολήν και την Δύσιν, και εις οποίον τόπον εσείς θέλετε υπάγηι, ευρίσκει σας. Όμως εσείς κάμετέ μου μίαν ομολογίαν ιδιόχειρον, ότι να μου υπακούσετε εις εκείνα οπού μέλλω να κάμω. Το οποίον είναι τούτο: να ευγάλω τους Εβραίους από μέσα από την χώραν, να υπάγουν έξω. Και τα μακελιά οπού είναι προς τον άγιον Επιφάνειον να τα χαλάσουν…» («Διαθήκη Νίκωνος», όπως δημοσιεύθηκε στο «Νέο Ελληνομνήμονα», τεύχος 3.1906, με πολύ ενδιαφέρον το εντελώς άσχετο τρίτο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποιείται στο «να τα χαλάσουν»). Στην ίδια στην πάλαι ποτέ «κατείδωλον» Σπάρτη, έκτισε αμέσως μετά από όλα αυτά εκκλησία του «Σωτήρος Χριστού» πάνω στο ιερό λόφο του ιστορικού Ναού της Θεάς Χαλκιοίκου Αθηνάς, αφού προηγουμένως πέθανε («συνέβη και απέθανε») μυστηριωδώς ένας ακόμη Εθνικός που τον εμπόδιζε να κτίσει την εκκλησία του στον ιερό τόπο, καθώς και αναρίθμητες άλλες εκκλησίες επάνω σε άλλα Ιερά (ή χρησιμοποιώντας τα συντρίμμια τους ως δομικά υλικά, όπως λ.χ. στις εκκλησίες των Γερονθών), ενώ οι Βυζαντινοί ολοένα έφερναν και εγκαθιστούσαν στη Λακωνική κατά ομάδες επήλυδες χριστιανούς, για να αλλοιώσουν την εθνική σύνθεση των εντοπίων.»

      Διαγραφή
    2. Εκτός από τα παραπάνω, στο ίδιο αυτό δεύτερο κείμενο, ο κος Ρασσιάς γράφει πολλά ακόμα ανιστόρητα ψεύδη, όμως επειδή δεν έχουν σχέση με τον άγιο Νίκωνα, θα τα αφήσουμε για άλλα άρθρα. Εδώ θα ασχοληθούμε τα (ήδη αρκετά) ψέματα του κου Ρασσιά, ειδικά για τον άγιο Νίκωνα. Από τα παραπάνω ψευδή κείμενα λοιπόν, εξάγονται οι εξής συκοφαντίες του Ρασσιά για τον άγιο Νίκωνα:

      1. Κατηγορείται ότι ανάγκασε με τη βία τους τελευταίους ειδωλολάτρες της Λακωνίας να γίνουν Χριστιανοί (“εκχριστιανίζονται με τη βία οι τελευταίοι Έλληνες εθνικοί της Λακωνίας”).
      2. Ότι είχε ένοπλους μοναχούς προς αυτό το σκοπό (“τους ένοπλους μοναχούς του”).
      3. Ότι κατέσφαξε τους δούκες και τους ιερείς τους (“εθανάτωσε τους ιερείς και όλους τους «τολμητίες και θρασυκαρδίους» αμεταπείστους”).
      4. Για “κατασφαγή των εν «Λακεδαιμονία» Ιουδαίων”.
      5. Για σφαγή “παγανιστών Σλάβων της Λακωνικής”.
      6. “Για την εξολόθρευση των τελευταίων ιχνών της «αρχαίας ειδωλολατρίας» που, προστατευομένη υπό του δυσπροσίτου Ταϋγέτου, λειτουργούσε ελευθέρα και ανενόχλητος υπό την ηγεσία του Έλληνος «Εφόρου των Εθνικών γαιών» και «Δουκός των Εθνικών», Αντιόχου” και ότι έβαλε άλλους “να καταστρέψουν τους τελευταίους Εθνικούς και τα επί του Ταϋγέτου πτωχικά Ιερά τους”
      7. Ότι “εξόντωσε με τα ίδια του τα χέρια τον κατά τον βιογράφο του «φιλοδαίμονα» και «αλαζόνα» Αντίοχο”.
      8. Ότι παρακίνησε τους επίλυδες Χριστιανούς της περιοχής, “να κυνηγήσουν τους Ιουδαίους της περιοχής”.
      9. Υπονοούν ότι σκότωσε έναν εθνικό που τον εμπόδιζε, με τα εξής λόγια: “(«συνέβη και απέθανε») μυστηριωδώς ένας ακόμη Εθνικός που τον εμπόδιζε να κτίσει την εκκλησία του στον ιερό τόπο, καθώς και αναρίθμητες άλλες εκκλησίες επάνω σε άλλα Ιερά”.

      Διαγραφή
    3. Επίσης, στα παραπάνω κείμενα, γίνονται οι εξής δηλώσεις:

      1. Ο άγιος Νίκων ήταν… Αρμένιος: “τον Αρμένιο προσηλυτιστή Νίκωνα τον “Μετανοείτε””.
      2. Όλα τα ανωτέρω, συνέβαιναν “ενώ οι Βυζαντινοί ολοένα έφερναν και εγκαθιστούσαν στη Λακωνική κατά ομάδες επήλυδες χριστιανούς, για να αλλοιώσουν την εθνική σύνθεση των εντοπίων”.

      Όλα τα παραπάνω, ο Ρασσιάς τα υποστηρίζει ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, μάλιστα τολμάει να παραπέμψει στο βίο του αγίου, τον οποίο έχει κακοποιήσει ασύστολα! Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από τους δύο αυτούς τελευταίους ισχυρισμούς, και μετά θα προχωρήσουμε στη διάψευση των Νεοειδωλολατρικών συκοφαντι

      Διαγραφή
    4. 2. Ήταν ο άγιος Νίκων Αρμένιος;

      Τα όσα γράφουμε για τον Όσιο Νίκωνα προέρχονται από το βιβλίο «Βίος, Πολιτεία, Εικονογραφία, θαύματα και ασματική Ακολουθία του Οσίου και θεοφόρου πατέρος ημών Νίκωνος του “Μετανοείτε”». Εν Αθήναις 1933, τύποις Ιωάνν. & Αριστ. Γ. Παπανικολάου, το οποίο περιέχει τον βίο του Οσίου, όπως αυτός κατεγράφη και βρίσκεται σε μοναστηριακούς βυζαντινούς κώδικες.

      Η καταγωγή του Οσίου Νίκωνα ήταν σύμφωνα με το βίο του: «η παρά το Αρμενικό θέμα, Πολεμωνιακή χώρα», η οποία αντιστοιχεί προς την αρχαία Παφλαγονία και ταυτίζεται με τον Πολεμωνιακό Πόντο. Περιλαμβάνει αυτή η χώρα τις προς ανατολάς χώρες του Αρμενικού Θέματος του αρχαίου βασιλείου του Πόντου: Από τον Θερμώδοντα ποταμό μέχρι την Τραπεζούντα. Κατά τη λατινική έκδοση της Πατρολογίας του Migne (P.G.), πατρίδα του Όσιου Νίκωνα είναι ο Πολεμωνιακός Πόντος.

      Ο Πολεμωνιακός Πόντος, όπως φαίνεται στο χάρτη στον τόμο Ζ’, σελ. 440 της «Ιστορίας του Ελλ. Εθνους», περιελάμβανε τη παραθαλάσσια λωρίδα γης μεταξύ Αμισού και Τραπεζούντας. Περιελάμβανε την Τραπεζούντα, όχι την Αμισό, την Κερασούντα και την Νεοκαισάρεια. Πρόκειται δηλαδή για το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής που σήμερα όλοι έχουμε κατά νου ως «Πόντο». Ειδικά κατά τον 10ο αι., κατά τον οποίο έζησε ο όσιος Νίκων, το «θέμα Αρμενιακών» περιλαμβάνει την περιοχή μεταξύ Σινώπης, Αμισού, Αμάσειας και Νεοκαισάρειας (χάρτης: “Τα θέματα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, κατά τον δέκατο αιώνα”, τόμος Η΄). Δηλαδή είναι ο δυτικός Πόντος. Από τον Πόντο λοιπόν κι όχι από την Αρμενία κατάγονταν ο Όσιος Νίκων.

      Άρα ο Όσιος Νίκων ήταν Πόντιος Έλληνας. Άλλο Αρμενία, άλλο Αρμενικό Θέμα. Τα γραφόμενα από τον Νικόδημο τον Αγιορείτη ότι «ούτος εκ της των Αρμενίων ώρμητο χώρας» (Μηναίον έκδοσις Ανδρέως Σπινέλου εν Ενετία, 1551) ή ότι «κατήγετο εξ Αρμενίας» (Μέγα ωρολόγιον, έκδοσις εις Βενετία, 1870) είναι λανθασμένα.

      Διαγραφή
    5. Συνεπώς, προκαλείται η εξής απορία στον καθένα: Καλά, αφού ο Ρασσιάς υποτίθεται ότι διάβασε το βίο του Οσίου Νίκωνος, πώς γράφει γι’ αυτόν ότι ήταν Αρμένιος;

      1) Δεν διάβασε, στον βίο του αυτό το «Πολεμωνιακή»;
      2) Μήπως δεν το πρόσεξε;
      3) Ή το πρόσεξε, αλλά δεν έψαξε να βρει πού βρίσκεται αυτή η Πολεμωνιακή χώρα;
      4) Μήπως το πρόσεξε και το έψαξε, αλλά τότε σκέφτηκε «ας πω επίτηδες ότι ήταν Αρμένιος, για να προκαταλάβω εναντίον του Όσιου Νίκωνα τους εθνικιστές», οι οποίοι κρίνουν τους ανθρώπους βάσει της εθνικότητάς τους κι όχι των πράξεών τους; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

      Και τέλος πάντων, οι Νεοπαγανιστές αυτογελοιοποιούνται, αποκαλώντας τον Όσιο Νίκωνα «Αρμένιο»: Αφού τους ελληνικής καταγωγής Χριστιανούς δεν τους αποκαλούν ποτέ «Έλληνες», αλλά πάντα «Χριστιανούς», τότε, εάν ο όσιος Νίκωνας ήταν αρμενικής καταγωγής Χριστιανός, κατ’ αντιστοιχία με τους Έλληνες Χριστιανούς, δεν θα έπρεπε να τον ονομάζουν «Αρμένιο», αλλά μόνο «Χριστιανό», γιατί προφανώς «Αρμένιοι» (κατά τη λογική των Νεοπαγανιστών), είναι μόνο οι Παγανιστές Αρμένιοι˙ οι Χριστιανοί Αρμένιοι είναι σκέτο «Χριστιανοί» (όπως οι Έλληνες Χριστιανοί είναι σκέτο «Χριστιανοί» κι όχι Έλληνες). Αλλά, όντες παμπόνηροι και δόλιοι οι Παγανάρχες, δεν τον ονομάζουν «Χριστιανό», όπως θα ήταν σύμφωνα με την νεοπαγανιστική ορολογία, αλλά «Αρμένιο»! Προφανώς για να παγιδέψουν τους εθνικιστές Παγανιστές και τους αρχαιοκεντρικούς εθνικιστές, που μισούν οτιδήποτε δεν ακούγεται Ελληνικό. Μολαταύτα, δεν τους βγήκε ούτε αυτή η παγαποντιά σε καλό, και πάλι εκτέθηκαν. Ο όσιος Νίκων είναι Πόντιος Έλληνας.

      Διαγραφή
    6. 3. Έγινε προσπάθεια εθνικής αλλοίωσης των Λακώνων;

      Κατηγορίες κατά Βυζαντινών «οι Βυζαντινοί ολοένα έφερναν και εγκαθιστούσαν στη Λακωνική κατά ομάδες επήλυδες χριστιανούς, για να αλλοιώσουν την εθνική σύνθεση των εντοπίων».

      Ισχυρίζεται ο κος Ρασσιάς ότι στον καιρό του αγίου Νίκωνα, “οι Βυζαντινοί ολοένα έφερναν και εγκαθιστούσαν στη Λακωνική κατά ομάδες επήλυδες χριστιανούς, για να αλλοιώσουν την εθνική σύνθεση των εντοπίων”. Με αυτό υπονοεί ότι οι Ειδωλολάτρες ήταν μεγάλος πληθυσμός, και ότι χρειαζόταν μια τέτοια πολιτική για να καμφθεί το θρησκευτικό τους συναίσθημα. Όμως ούτε αυτό είναι αλήθεια. Αν και για τους “επήλυδες” Χριστιανούς έχουμε ξεχωριστό άρθρο με αναίρεση αυτής της δήλωσης, για να δούμε τα πράγματα με τη σειρά, θα κάνουμε μια αναδρομή στα στοιχεία που δείχνουν την παρουσία των Χριστιανών στην περιοχή.

      Είναι γνωστό το κείμενο του Κων/νου Πορφυρογέννητου, ότι επί Βασιλείου Α’ Μακεδόνος εκχριστιανίστηκαν οι τελευταίοι Παγανιστές της Λακωνίας. Όμως αυτό δε σημαίνει πως η Μάνη και η Λακωνία δεν είχαν ήδη κατά πλειοψηφία γίνει χριστιανικές, αιώνες πριν τον Βασίλειο τον Α’. Οι μαρτυρίες και τα αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν το αντίθετο. Η Λακωνία είχε αξιόλογο χριστιανικό πολιτισμό, αιώνες πριν το Νίκωνα ή τον Βασίλειο Α’:

      551 μ.Χ. Επί Ιουστινιανού κτίζεται στα ερείπια της Ομηρικής ακρόπολης το κάστρο της Μάϊνας και ιδρύεται η επισκοπή Μαϊνης.
      886 – 911. Στην έκθεση του Λέοντος ΣΤ΄ του Σοφού μνημονεύεται για πρώτη φορά η επισκοπή Μαϊνης, ότι ήταν από τις αρχαιότερες του Μοριά και ανήκε στην Μητρόπολη Κορίνθου.
      Τα ακόλουθα στοιχεία για το Χριστιανισμό στη Λακωνία προέρχονται από το «Πότε οι Μανιάτες έγιναν Χριστιανοί», του Ανάργυρου Κουτσιλιέρη, Διδάκτορος φιλοσοφίας:
      «… – Στα Άλυκα έχουμε την τρίκλιτη βασιλική του Αγίου Ανδρέα. Διασωθέντα τμήματα του γλυπτού διακόσμου ανήκουν στον έβδομο αιώνα.
      – Στο Μοναστήρι στην Κυπάρισσο η εκκλησούλα της Παναγίας είναι κτισμένη με υλικά που προέρχονται από παλαιοχριστιανική βασιλική. Παρετήρησαν οι αρχαιολόγοι ότι σε φυσικό βράχο είχε σκαλιστεί επισκοπικός θρόνος. Δηλαδή σε παλαιοχριστιανικούς χρόνους στην Κυπάρισσο – παλαιά Καινήπολη – υπάρχει έδρα Επισκόπου.
      – Στην Κυπάρισσο υπάρχει και δεύτερη παλαιοχριστιανική βασιλική.
      – Ο Δ. Παλλάς, αρχαιολόγος διεθνούς προβολής και κύρους, μικρό τμήμα του γλυπτού διακόσμου το χαρακτήρισε ως προερχόμενο από καλλιτεχνικό κέντρο ευρισκόμενο εκτός της Μάνης. Παρετήρησε αττικό ύφος. Αυτό βέβαια σήμαινε ότι οι καλλιτέχνες της Μάνης είχαν επαφή με τα εκτός της Μάνης καλλιτεχνικά κέντρα. Σημασία την οποία δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε έχει και η διαπίστωση ότι η βασιλική του Μοναστηρίου πρέπει να εκτίσθη τον 6ο ή τον 5ο αιώνα.
      – Αποφασιστικής σημασίας στοιχεία γενικά για την ιστορία της Μάνης και ειδικά για τη Χριστιανική ζωή και δράση των Μανιατών έφεραν οι ανασκαφές στη χερσονίδα Τηγάνι. Γλυπτά του έκτου αιώνος που εχρησιμοποιήθησαν στην τοιχοδομία της βασιλικής δείχνουν ότι στο Τηγάνι υπήρχε παλαιοχριστιανικό κτίσμα. Άλλωστε χριστιανικό κτίσμα σε χερσονησίδα είναι ασφαλώς παλαιότερο της Αραβοκρατίας.
      – Πολλά και σημαντικά ευρήματα έδειξαν ότι η χριστιανική ζωή στο Τηγάνι άρχισε από τους πρώτους αιώνες της διάδοσης του Χριστιανισμού και διετηρήθη επί σειρά αιώνων.
      – Γλυπτός διάκοσμος παλαιοχριστιανικής βασιλικής βρέθηκε και στο Οίτυλο.
      – Στην αυλή των δικαστηρίων του Γυθείου απόκεινται τμήματα γλυπτού διάκοσμου παλαιοχριστιανικής βασιλικής που βρίσκονται στην ακρόπολη του αρχαίου Γυθείου. Φαίνεται πιθανό ότι στο Γύθειο υπήρχε και δεύτερη παλαιοχριστιανική βασιλική.

      Διαγραφή
    7. Οι έρευνες των ειδικών επιστημόνων της χριστιανικής αρχαιολογίας (TRANQAIR και MEGAU) πείθουν απολύτως, ότι στη Μάνη εκαλλιεργήθη ο ονομασθείς θαυμαστός πολιτισμός της παλαιοχριστιανικής βασιλικής και σημαντικά δημιουργήματα της χριστιανικής τέχνης. Οι εκκλησίες του Μυστρά, δεν θεωρούνται πλέον άσχετες προς την καλλιτεχνική παράδοση που εδημιουργήθη στη Μάνη.

      Τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών ερευνών απέδειξαν ότι ο χριστιανισμός έφτασε στη Μάνη από τους πρώτους αιώνες της διαδόσεώς του.

      Είναι βέβαιο ότι οι χριστιανικές κοινότητες εδημιουργήθησαν στη Μάνη πολλούς αιώνες προ της εποχής του Βασιλείου του Μακεδόνος.

      Ο αραβικός κίνδυνος υπεχρέωνε τους κατοίκους του Γυθείου, της Λας, της Τευθρώνης, της Καινήπολης, της Μέσσας κ.λ.π. να δημιουργήσουν τις εκατοντάδες των οικισμών και χωριών που βρίσκουμε στα υψώματα του Ταϋγέτου, από το Ακρωτήριο Ταίναρο μέχρι το Μαλεύρι και τη Μελτίνη.

      Αυτοί που άφησαν τα παράλια ζητώντας ασφάλεια στον Ταΰγετο δεν ήταν ειδωλολάτρες αλλά χριστιανοί.»

      Όπως μαρτυρούν τα ευρήματα της περιοχής η Καινήπολη ήταν θρησκευτικό κέντρο, γνώρισε μεγάλη ακμή στη Ρωμαϊκή εποχή που διατηρήθηκε και τη Βυζαντινή εποχή μέχρι την εποχή του Ιουστινιανού. Το 467 μ.Χ. οι κάτοικοι απέκρουσαν τους Βανδάλους, ενώ το 533 ο Βελισσάριος προσέγγισε στο λιμάνι με τον αυτοκρατορικό στόλο.

      Η πόλη εγκαταλείφθηκε τον 6ο αιώνα, μάλλον μετά από ισχυρό σεισμό (άρα οι εκκλησίες χτιστηκαν πολύ πριν τον Άγιο Νίκωνα). Στη περιοχή βρίσκονται ορισμένες εκκλησίες, που μερικές έχουν κτιστεί στη θέση αρχαιοελληνικών και με τα υλικά τους. Διακρίνουμε στον Άγιο Αντρέα κιονόκρανα και επιγραφή, στην Αγία Παρασκευή και στον Άγιο Πέτρο (Βασιλική 5ου ή 6ου αι.).

      Τα παραπάνω φαίνονται και στις ανασκαφές του καθηγητή Δρανδάκη (1958). Βρήκε τρεις παλαιοχριστιανικές Βασιλικές τον Άγιο Πέτρο, τον Άγιο Ανδρέα και την Κοίμηση της Θεοτόκου, κτισμένες στο τέλος του Πέμπτου ή στις αρχές του Έκτου αιώνα. Αυτό ανατρέπει τις πληροφορίες του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, ότι οι Μανιάτες έγιναν Χριστιανοί από τον όσιο «Νίκωνα τον Μετανοείτε» το (868—898 μ.Χ.). Αν ο αυτοκράτορας έχει δίκιο, η πιθανότερη ερμηνεία είναι ότι, μετά το Διάταγμα του Μεδιολάνου (313 μ.Χ.) περί ανεξιθρησκείας, υπήρχαν στη Μάνη μέχρι τον Ένατον αιώνα και Χριστιανοί και Ειδωλολάτρες. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης, ότι ουδέποτε διώχθηκαν, αλλά επί τόσους αιώνες, έστω και ως μικρή μειονότητα, λάτρευαν ελεύθερα τους θεούς τους

      Διαγραφή
    8. Για μια φορά ακόμα οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι διαψεύδουν τους Νεοπαγανιστές. Συνεπώς, τα ψεύδη τους οι Ν/Π, ότι ως τον 9ο αιώνα οι Μανιάτες δεν ήταν Χριστιανοί, ας τα πούνε σε κανέναν άσχετο. Μόνο τέτοιους κατορθώνουν να πείσουν πια.

      Εάν λοιπόν οι Χριστιανοί ήταν πλειοψηφία τότε, προς τι οι μεταναστεύσεις των Χριστιανών από τους Βυζαντινούς, για να αλλοιωθεί δήθεν η εθνική σύνθεση των ντοπίων; Ποιους να αλλοιώσουν; Τους Χριστιανούς;

      Ο Ρασσιάς δεν έχει ιδέα από ιστορία, προφανώς, ώστε να γνωρίζει ότι ύστερα από τις επιδρομές των Αβάρων και των Σλάβων, μεταξύ 6ου και 8ου αιώνα ο πληθυσμός της Ελλάδας είχε αραιώσει, και χρειάζονταν εποικισμοί, για να αφομοιωθούν όχι οι ντόπιοι Έλληνες, αλλά οι εγκατεστημένοι Σλάβοι. Οι έποικοι αυτοί ήταν Μικρασιάτες, δηλαδή Έλληνες. Όσο Έλληνες ήταν οι πρόσφυγες Μικρασιάτες του 1922, άλλο τόσο ήταν και οι Έλληνες έποικοι που αφομοίωσαν τους Σλάβους της ηπειρωτικής Ελλάδας.

      «Με τη μετακίνηση σλαβικού πληθυσμού στη Μ. Ασία η βυζαντινή εξουσία επιτύγχανε δύο πράγματα: από τη μια αποδυνάμωνε αριθμητικά το σλαβικό στοιχείο του ελλαδικού χώρου και από την άλλη διευκόλυνε το έργο της αφομοίωσής τους, καθώς οι Σλάβοι που μεταφέρθηκαν στη Μικρά Ασία βρέθηκαν ανάμεσα σε έναν ισχυρό ελληνικό πληθυσμό και υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους. Αλλά το δημογραφικό αυτό μέτρο εφαρμόστηκε και αντίστροφα, δηλαδή μεταφέρθηκαν ελληνικοί πληθυσμοί της Μ. Ασίας «επί τας Σκλαβηνίας», για να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο σ’ αυτές τις περιοχές.

      Έτσι γνωρίζουμε ότι ο Νικηφόρος μετά την αποκατάσταση της βυζαντινής εξουσίας στην Πελοπόννησο προχώρησε συστηματικά στην ενίσχυση του ελληνικού και χριστιανικού πληθυσμού, διευκολύνοντας την επιστροφή των παλαιών κατοίκων και μεταφέροντας πληθυσμό από την Μ. Ασία. Ο Νικηφόρος πριν από την εκστρατεία εναντίον των Βουλγάρων το 809-810, εφάρμοσε το ίδιο μέτρο και στις Σκλαβηνίες του βορειοελλαδικού χώρου, όπου εγκατέστησε πληθυσμούς που μετέφερε «εκ παντός θέματος της Μ. Ασίας». (Θεοφάνης, Α’, σ.486, 10-12 κ.ε.) (σ. 91)

      Ας μη λένε λοιπόν ψέματα οι Νεοπαγανιστές, για να υποστηρίξουν ότι δήθεν θρησκευτικοί ήταν οι λόγοι, κάποιας δήθεν Νεοπαγανιστικής μειονότητας. Η αλήθεια είναι, ότι οι λόγοι ήταν καθαρά εθνικοί, για υποστήριξη του Ελληνικού στοιχείου. Και πέραν αυτού, η λέξη: “έποικοι” που επικαλείται ο Ρασσιάς, την εποχή εκείνη είχε διαφορετική σημασία!


      Διαγραφή
    9. 4. Περί του δήθεν φόνου του Αντιόχου

      Καιρός όμως να προχωρήσουμε στην αναίρεση των συκοφαντιών κατά του αγίου, για να δείξουμε και εκεί τη δολιότητα και την απάτη των Νεοπαγανιστών:

      Ψευδής κατηγορία εναντίον του Οσίου Νίκωνα, ότι δολοφόνησε τον δούκα Αντίοχο, ο οποίος είχε «την δουκικήν αρχήν της των εθνικών χώρας» κι ο οποίος τάχα ήταν Παγανιστής ο ίδιος.

      Ας δούμε πρώτα ποιος ήταν ο Αντίοχος αυτός.

      Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος γράφει ρητά στο «Προς ίδιον υιόν Ρωμανόν» (κεφ. 50, σ. 232, στ. 31) ότι στους Μιληγγούς και Εζερίτες στέλνονταν άρχοντες διορισμένοι από την Κωνσταντινούπολη, εκπρόσωποι της βυζαντινής εξουσίας.

      Ο γερμανός ιστορικός Hopf γράφει:

      «Πλην αυτών [Αράβων επιδρομέων] φθείρουσι την χώραν [Λακωνία] και άγριοι γείτονες, οι Σλάβοι Μιληγγοί, οίτινες, καίπερ τασσόμενοι υπό δούκα διοριζόμενου υπό του αυτοκράτορος, οίος ο υπό τον βιογράφον του Νίκωνος αναφερόμενος Αντίοχος, διατηρώσι την τε ειδωλολατρείαν και ποιαν τινα ανεξαρτησία, επιχειρούντες αυθαίρετας ληστρικάς επιδρομάς εναντίον των ποιμνίων των Λακεδαιμονίων, ληστεύουσι ειρηνικούς οδοιπόρους και προάγουσι ως μαχαιροβγάλται τους πλεονεκτικούς σκοπούς των επιχωρίων αρχόντων.»

      Συμπέρασμα: ο δούκας Αντίοχος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Ρασσιάς, αφού ήταν διορισμένος από τον ίδιο τον Βυζαντινό Ορθόδοξο Αυτοκράτορα. Μόνο Ορθόδοξοι γίνονταν άρχοντες στο Βυζάντιο. Απλώς διοικούσε την χώρα των Σλάβων Παγανιστών.

      Το ΥΣΕΕ, ωστόσο, με απίστευτο θράσσος και διάθεση διαστρέβλωσης κάθε έννοιας ιστορικής αλήθειας, αποκαλεί (Δελτίο Τύπου #28) τον Αντίοχο παγανιστή “αρχιερέα”!!! Αιδώς Αργείοι.

      Διαγραφή
    10. Τι λέει ο βίος του Οσίου:

      (Στην διαθήκη του Οσίου, πληροφορούμαστε, ότι το μοναστήρι του είχε και δυο μετόχια, ένα στο Σκλαβοχώριο, και άλλο στο Παρώριο, τα οποία υπάγονταν στην κυρίαρχη μονή και τα οποία είχαν αποκτήσει περιουσία μεγάλη, από δωρεές ευσεβών Χριστιανών.)

      «Του ενός από τα δύο μετόχια η κτηματική περιουσία γειτνίαζε προς εθνικάς γαίες, των οποίων την επιμέλεια και εποπτεία είχε κάποιος ονόματι Αντίοχος, άνδρας αλαζόνας και αυθαίρετος, ιταμός και βίαιος, και όχι λίγο πλεονέκτης και άδικος. Όταν αυτός παρατήρησε ότι οι εθνικές γαίες γειτνίαζαν προς τις γαίες του μετοχίου, διέταξε, εντελώς αυθαίρετα, οι γαίες του μετοχίου να συμπεριληφθούν στις εθνικές γαίες, θεωρούμενες αφεξής ως τέτοιες. Μάταια οι διαμένοντες στο μετόχιο διαμαρτύρονταν και τον παρακαλούσαν να κόψει αυτές τις ιερόσυλες σκέψεις και αποφάσεις περί δήμευσης της περιουσίας του μετοχίου, επιδεικνύοντας σ’ αυτόν όσα ο Όσιος έλεγε στη διαθήκη του.

      Οι παρακλήσεις τους και οι διαμαρτυρίες τους ήταν σα λύρα σε αυτιά γαϊδάρου, γιατί ο Αντίοχος, παρακινούμενος από το πάθος της πλεονοεξίας, έμενεν ασυγκίνητος, και ως λέγει ο Ησαϊας, «ίνα φάγη τα γεννήματα των οικείων έργων.»

      Αφού μετέβη επιτόπου και έστησε τη σκηνή το επί των διαμφισβητούμενων κτημάτων, διέταξε,για να περιβάλουν με μάντρες τις εθνικές γαίες, να περιλάβουν εντός της μάντρας και τα διαμφισβητούμενα κτήματα του μετοχίου. Δεν περιορίστηκε μέχρις εδώ, αλλά και την προσωρινή σκηνή του μετέβαλε σε καταγώγιο θεραπείας των ακατονομάστων παθών του αισχρού και πορνικού του βίου, και τόλμησε να κάνει τέτοιες πράξεις στον ιερό εκείνο περίβολο, αναιδέστατα, φέρνοντας στη σκηνή και φαύλες γυναίκες.

      Πλην ταχέως απόλαυσε των καρπών των έργων του. Καθ’ όσον εμφανίστηκε σε αυτόν εντός της σκηνής ο Όσιος, την ώρα που κοιμόταν, τη νύχτα, αφού προηγουμένως παρατήρησε αυτόν αυστηρά, και απείλησε με φοβερές απειλές, κατάφερε κατ’ αυτού στην πλευρική χώρα δια της σταυροφόρου ράβδου του ένα θανατηφόρο χτύπημα. Ξυπνώντας ο Αντίοχος έντρομος και γεμάτος φρίκη φώναξε τους υπηρέτες του και τους παρακινούσε εκλιπαρώντας τους, να συλλάβουν τον δράστη για να μη το σκάση. Επειδή όμως ο Όσιος ήταν μόνο σε εκείνον ορατός, και στους υπηρέτες αθέατος, του είπαν αυτοί πως κανέναν δε βλέπουν. Τότε κατάλαβε από πού και γιατί ήρθε σε αυτόν η συμφορά, και ότι ο εμφανισθείς στον ύπνο του και κτυπήσας αυτόν μοναχός ήταν ο Όσιος Νίκων, που τον καταδίωκε ως ανόσιο. Αμέσως σηκώθηκε και ίππευσε, εγκατέλειψε το μετόχι κατευθυνόμενος με τους ανθρωπους του στη Σπάρτη. Πέθανε όμως καθ’ οδόν στα χέρια αυτών λόγω του θανατηφόρου χτυπήματος υπό το κράτος ισχυρότατων και δριμύτατων πόνων, με εφαρμογή του γραφικού χωρίου, ότι «ψυχαί παρανόμων απολούνται άωραι, και φαύλοι εν θανάτω εξαισίω». Το σώμα του μετακομισθέν στη Σπάρτη, πυρπολήθηκε την επόμενη νύχτα υπό πυρός καταπεμφθέντως αοράτος και μετεβλήθη σε τέφρα.» (σελ. 163, 164, 165)

      Διαγραφή
    11. Η “διένεξη” μεταξύ Αντίοχου και Νίκωνα δεν ήταν λοιπόν για θρησκευτικούς λόγους (Χριστιανοί κατά Εθνικών), διότι:

      1) ο Αντίοχος ήταν, όπως είπαμε Βυζαντινός άρχων διορισμένος από τον Αυτοκράτορα, κι όχι Εθνικός.
      2) η διαμάχη αφορά γαίες, κτήματα, κι όχι προσπάθεια εκχριστιανισμού των Σλάβων ή άλλων Παγανιστών.
      3) Μετά θάνατον δεν υπάρχει φόνος, δυστυχώς για τον Ρασσιά, που θέλει με το ζόρι να μας πείσει ότι ο Νίκων δολοφόνησε (…εν ζωή φυσικά) τον Αντίοχο. Υπάρχει μόνο θαύμα. Συνεπώς δεν εξόντωσε κανέναν για θρησκευτικούς λόγους ο Όσιος Νίκων, πολύ δε περισσότερο εφόσον ο Αντίοχος πέθανε ΜΕΤΑ τον θάνατο τού Οσίου Νίκωνα.
      4) Το ότι ο Όσιος Νίκωνας ήταν που τον χτύπησε θανάσιμα, Ο ΙΔΙΟΣ ο Αντίοχος ήταν ο μόνος που το δήλωσε, καθώς τον άγιο τον έβλεπε ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον πράγματι έλεγε αλήθεια, πρόκειται περί θαύματος, και ο Νίκων ήταν πράγματι άγιος.
      5) Το να κατηγορεί το Ρασσιάς τον Όσιο Νίκωνα, ότι σκότωσε πράγματι τον Αντίοχο αυτός, εφόσον ο Όσιος δεν ήταν τότε ζωντανός, έμμεσα παραδέχεται ότι ήταν πράγματι άγιος!!!

      Άρα, ούτε για θρησκευτικούς λόγους πέθανε ο Αντίοχος, ούτε ήταν Ειδωλολάτρης, ούτε ο Όσιος Νίκωνας τον σκότωσε εν ζωή, αλλά αν θέλει ο κος Ρασσιάς να θεωρήσει ότι τον σκότωσε ο άγιος, ας παραδεχθεί ότι τον χτύπησε με τη δύναμη της Αγιοσύνης του, ως άγιος του Υψίστου, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    12. 5. Έσφαξε ο Όσιος Νίκωνας τους Σλάβους Παγανιστές του Ταϋγέτου;

      Ψευδής η κατηγορία εναντίον του Οσίου Νίκωνα, ότι έσφαξε τους Σλάβους Παγανιστές του Ταϋγέτου.

      Ο μοναδικός ιστοριογράφος της εποχής, είναι ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος ο Βασιλέας των Ρωμ(α)ιών.

      Γράφει ο Κων/νος ότι κατά τις μέρες του βασιλιά Θεοφίλου και του γιού του οι Σλάβοι της πελοποννήσου «αποστατήσαντες γεγόνασι ιδιόρυθμοι, λεηλασίας και ανδραποδισμούς και πραίδας και εμπρησμούς και κλοπάς εργαζόμενοι». Απεστάλη λοιπόν ο στρατηγός Θεόκτιστος κι όχι κάποιος παπάς. Σε επόμενη βασιλεία πάλι επαναστάτησαν, και πάλι εστάλη στρατός. Καμία αλήθεια δεν περιέχει ο ισχυρισμός τού Ρασσιά ότι δήθεν οι παπάδες σκότωσαν τους “ειρηνικούς” παγανιστές Σλάβους. Σε περιπτώσεις λεηλασιών και αποστασίας και εμπρησμών και φόνων που έγιναν από “τους καλούς αυτούς ανθρώπους του Παγανισμού”, η κρατική μηχανή προστάτεψε τους πολίτες της.

      Τι γράφει ο βίος του Οσίου για τους Σλάβους παγανιστές:

      «Αυτή την ερήμωση του μετοχίου επακολουθεί ληστρική επιδρομή των Μιληγγών, ανδρών αιμοχαρών και κακούργων, εκ φύσεως κακών και το έργο της ληστείας κατ’ επάγγελμα ασκούντων. Αυτοί, κατέβηκαν μια μέρα από τα κρησφύγετά τους και εφώρμησαν κατά του μετοχίου της μονής του Οσίου, με σκοπό να αρπάξουν τα κοπάδια της. Περικύκλωσαν το μετόχιο και τα κοπάδια, ένοπλοι όλοι και βοηθούμενοι από νέους ορμητικούς, άρπαξαν από το κοπάδι όσα μπόρεσαν και σαν άγρια θηρία τα απήγαγαν στην πατρία και χώρα τους, θέλοντας να τα φάνε.

      Αλλά απατήθηκαν, (…) Όταν δηλαδή οι άρπαγες των ποιμνίων του μετοχίου έφτασαν στην πατρίδα τους και νόμιζαν ότι ήταν ασφαλείς και κατείχαν ασφαλώς τη λεία τους, τότε φανέρωσε κι ο Όσιος τη δύναμή του. Ενώ αμέριμνοι κοιμώνταν εμφανίζεται αυτός έχοντας μαζί του και δυο ισχυρούς σκύλους. Πλησιάζοντας και κατενεγκών κατ’ αυτών και επί των παρειών τους εξαπέλυσε ισχυρά χτυπήματα, εξαπέλυσε ενντίον τους, τοις εφάνη, και τους δύο σκύλους, οι οποίοι δάγκωσαν πολλές φορές και προκάλεσαν μώλωπες στα σώματά τους. Και αυτά υπέστησαν στον ύπνο. Αλλά, όταν έντρομοι από την ταραχή ξύπνησαν, βεβαιώθηκαν ότι αυτά δεν ήταν όνειρο αλλά πραγματικότητα. Και όντως ήταν πραγματικότητα, αφού όλοι όσοι ξύπνησαν είχαν μελανιές, και οιδήματα, και χτυπήματα ματωμένα στις σάρκες τους, τα οποία είχαν προκαλέσει οι σκύλοι. (..)

      Αυτά παθαίνοντας μεταμελήθηκαν αμέσως και ελεεινολογόντας τον εαυτό τους ζήτησαν ειλικρινά συγγνώμη από τον όσιο, για όσα κακά έφεραν στο μετόχι της μονής του, και παρακάλεσαν τους συγγενείς τους, να σπεύσουν στο μοναστήρι του οσίου και να ικετεύσουν αυτόν υπέρ της σωτηρίας τους, και να επιστρέψουν τα πάντα που είχαν ληστέψει. Όχι μόνο αυτό αλλά υπόσχονταν ότι στο μέλλον ουδέποτε θα τολμήσουν τέτοιες ληστρικές πράξεις. Αφού έγιναν αυτά, αμέσως αποκαταστάθηκαν στην υγεία τους (…) Εκτοτε τόσος φόβος τους κατέλαβε αυτούς και όλους τους συμπατριώτες τους, ώστε κάνοντας συνέλευση αποφάσισαν να παραιτηθούν από τη ληστεία και όλες τις αγριότητες της φυλής τους, αφετέρου να προσφέρουν ετησίως στο μοναστήρι του οσίου κεριά και θυμιάματα και να τιμούν και γεραίρωσιν όση αυτοίς δύναμις τον άγιον.» (σελ. 172, 173, 174, 175)
      ...................................................................
      https://cognoscoteam.gr/archives/10410

      Διαγραφή
    13. ΗΡΘΑΤΕ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΤΕ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ

      ΑΡΚΕΤΑ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΩΡΡΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΒΡΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΪΔΕΣ ΚΤΛ
      ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ.

      Ανδρομέδιοι - Ολύμπιοι: Η απόκρυφη ιστορία του πλανήτη μας
      https://www.kaliterilamia.gr/2021/09/blog-post_6633.html

      Διαγραφή
  15. ΔΕ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΕΒΡΑΙΕ.ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ;ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΑΙΤ.ΚΑΛΑ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ;ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΞΕΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΜΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.ΑΝΤΕ ΤΣΙΜΠΟΥΚΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσεξε μην σκίσεις την κυλότα σου..ανόητη ΜΑΣΟΝΑ!!!

      ΥΓ: Άν όλοι είστε σαν τον Σώρρα…ζήτω που καήκαμε…μιλάμε για “ΕλληνοΜογγόλους” δειλούς και ψευταράδες Μασόνους…

      Διαγραφή
    2. ΕΧΘΡΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ 4:ΜΑΣΟΝΟΣ Ο ΒΛΑΣΣΗΣ ΡΑΣΙΑΣ
      https://www.youtube.com/watch?v=0HPlVFlz1ec

      Διαγραφή

    3. tektonismos.blogspot
      Καθηγήτρια Μαρία Τζάνη - Ο Τεκτονισμός διαφυλάττει τη γνώση
      Δεκεμβρίου 15, 2013 TEKTONISMOS TEKTONISMOS


      Στην ένθετη Έκδοση του Ελεύθερού Τύπου (Φαινόμενα) της 14 Δεκεμβρίου, φιλοξενήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Καθηγήτριας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύντριας του Εργαστηρίου <<Βιοφυσικό Περιβάλλον Νευροεπιστήμες και Μάθηση , κας Μαρίας Τζάνη, σχετικά με τον Ελληνισμό και τις Μυστικές Εταιρείες.

      Πέρα από τα πολλά και ενδιαφέροντα που αναφέρει η καθηγήτρια τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντησή της σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τον Τεκτονισμό στην Ελλάδα.

      Δημοσιογράφος: Ασπάζεστε την άποψη ότι οι σύγχρονες μυστικές εταιρείες , ανάμεσά τους και ο Τεκτονισμός , έχουν τις ρίζες τους στον Ελληνικό χώρο;

      Καθηγήτρια: Βέβαια, και όχι μόνο τις ρίζες τους… Κάποιες από αυτές δημιουργήθηκαν από Έλληνες την ώρα που έπρεπε να διαφυλάξουν τη γνώση . Κάτι που κάνουν μέχρι και σήμερα οι Τεκτονικές στοές. Ένας από τους λόγους που όλες οι μυστικές εταιρείες πολεμήθηκαν και πολεμούνται τόσο φρικτά από τις θρησκείες είναι επειδή διατηρούν τη γνώση.
      Η γνώση ήταν ανέκαθεν πρόβλημα για τα θρησκεύματα. Για την Ελλάδα η γνώση ήταν τα φώτα και ο πεπαιδευμένος άνθρωπος ήταν ο πεφωτισμένος. Έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσουμε πως ο Τεκτονισμός βασίζεται στη γνώση που έχουμε από τα αρχαία ελληνικά μυστήρια, τα οποία , όταν άλλαξαν οι συνθήκες , μεταλαμπαδεύτηκαν από τους μύστες στους μυουμένους. Κάτι που γίνεται μέχρι και σήμερα.
      http://tektonismos.blogspot.com/2013/12/blog-post_15.html

      Διαγραφή
    4. ΠΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΣΚΟΤΩΣΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΕ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙ;
      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΟΥ Ο ΜΠΙΝΕΣ Ο ΩΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ;
      «Άκουσέ με, αργυρότοξε, της Χρύσης και της θείας
      Κίλλας προστάτη, κύριε στην Τένεδο, Σμινθέα,
      εάν σου έκτισα ναόν να χαίρεται η καρδιά σου,
      40εάν ποτέ σου έκαψα μεριά καλοθρεμμένα
      ταύρων κι ερίφων, τούτον μου τον πόθον τελείωσέ μου·
      τα βέλη σου στους Δαναούς τα δάκρυά μου ας πλερώσουν».
      Ευχήθη και ως τον άκουσεν ο Φοίβος ο Απόλλων,
      κατέβη από τες κορυφές του Ολύμπου θυμωμένος,
      45με τόξον και μ᾽ ολόκλειστην φᾳρέτραν εις τους ώμους.
      Εβρόντησαν επάνω του τα βέλη ως εκινήθη
      ο χολωμένος και ώμοιαζε την νύκτα, ως προχωρούσε.
      Των πλοίων κάθισε άντικρυ και απόλυσε το βέλος
      και αχός εβγήκε τρομερός απ᾽ τ᾽ ασημένιο τόξο·
      50και αφού τους σκύλους έπληξε και τα μουλάρια πρώτα,
      εις τους ανθρώπους έριχνε τα πικροφόρ᾽ ακόντια
      αδιάκοπα· και των νεκρών παντού πυρές εκαίαν.
      Τα θεία βέλη στον στρατόν πετούσαν εννιά μέρες,
      και την δεκάτην τον λαόν συγκάλεσε ο Πηλείδης,
      55ως η θεά τον δίδαξεν η Ήρα η λευκοχέρα,
      που εθλίβονταν τους Δαναούς να βλέπει πως πεθαίναν.
      Και αφού συνάχθηκε ο λαός εις ένα μέρος όλος,
      ο γοργοπόδης Αχιλλεύς σηκώθη και τους είπε·
      «Ατρείδη, να γυρίσουμε, θαρρώ, θ᾽ αναγκασθούμε
      60στα γονικά μας άπρακτοι, αν δεν πεθάνουμ᾽ όλοι,
      αφού μας φθέρνει λοιμική και πόλεμος αντάμα.

      Διαγραφή
  16. ΚΑΛΑ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ;ΜΑΛΑΚΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΨΕΙ ΦΛΑΝΤΖΑ.ΠΙΝΕΙΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΡΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕ;ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΙΣΙΩΣΕΙΣ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΓΑΜΕΙ ΤΣΟΜΠΑΝΟ ΣΥΦΙΛΙΔΙΚΟ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ 12ΘΕΪΣΤΗ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΥΡΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΙΟ

      Διαγραφή
    2. ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΠΑΡΧΕΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ.ΜΑΘΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΖΩΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

      Διαγραφή
    3. ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙ;
      ΡΕ ΓΙΔΟΓΑΜΗ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ;
      ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ.

      Οι Αθηναίοι έστειλαν τον Φειδιππίδη, επίσημο αγγελιοφόρο, στη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια. Οι Σπαρτιάτες ήθελαν να βοηθήσουν αλλά αρνήθηκαν γιατί:

      «Ην γαρ ισταμένου του μηνός εινάτη, εινάτη δε ουκ εξελεύσεσθαι έφασαν μη ου πλήρεος εόντος του κύκλου της σελήνης»

      =Ήταν η ένατη μέρα του μήνα και είπαν ότι δεν έπρεπε να αρχίσουν οι εχθροπραξίες προτού γεμίσει το φεγγάρι.
      Έτσι οι Αθηναίοι αντιμετώπισαν τους Πέρσες στον Μαραθώνα με τις δικές τους δυνάμεις και με τους άλλους συμμάχους τους κυρίως με τους Πλαταιείς.

      Διαγραφή
    4. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΧ Η ΡΩΣΣΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.ΕΣΥ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ;ΑΠΑΝΤΑ ΑΝΤΡΙΚΙΑ .ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΟΠΑΔΟΙ ΕΝΟΣ ΙΟΥΔΑΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ .ΑΠΑΝΤΑ ΡΕ ΜΟΥΛΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΑ Η ΒΑΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ.ΑΠΑΝΤΑ ΡΕ ΞΕΥΤΙΛΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

      Διαγραφή
    5. ΜΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΔΕΣ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑI.
      ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΗ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ.

      ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ;
      ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ;

      ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΡΕ ΓΙΔΟΓΑΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ
      ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΑΜΕ ΠΡΟΤΟΥ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΑΣ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
      ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΡΑΒΛΑΧΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ

      Διαγραφή
    6. ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ.
      Οι Έλληνες που σκότωναν Έλληνες στο πλευρό των Περσών
      Με αφορμή τη σύσταση Επιτροπής για τον εορτασμό των 2.500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών θυμόμαστε ότι η ιστορία δεν είναι ποτέ τόσο απλή.

      “Ο Ξέρξης παρέμεινε πολλές μέρες στην Πιερία (…) Οι κήρυκες που είχε στείλει στην Ελλάδα για να ζητήσουν υποταγή, γύρισαν πίσω άλλοι με άδεια χέρια, άλλoι με γην και ύδωρ.

      Εκείνοι που έδωσαν γην και ύδωρ ήσαν οι εξής:

      οι Θεσσαλοί
      οι Δόλοπες (σ.σ. φύλο που ζούσε στα σημερινά Άγραφα)
      οι Αινίανες (σ.σ. οι οποίοι ζούσαν στη δυτική πλευρά του Σπερχειού)
      οι Περραιβοί (σ.σ. ζούσαν στη Θεσσαλία)
      οι Λοκροί
      οι Μάγνητες (σ.σ. ζούσαν στο Πήλιο)
      οι Μαλιείς (σ.σ. ζούσαν στα ανατολικά του Σπερχειού, στο ‘πέταλο του Μαλιακού’ που λέμε σήμερα)
      οι Αχαιοί της Φθιώτιδας
      οι Θηβαίοι
      οι Βοιωτοί, εκτός από τους Θεσπιείς και τους Πλαταιείς

      Εναντίον αυτών ορκίστηκαν οι υπόλοιποι Έλληνες, όσοι αποφάσισαν να πολεμήσουν τον βάρβαρο. Ο όρκος ήταν αυτός: Όσοι προσχώρησαν στον Πέρση χωρίς να εξαναγκαστούν, όταν τα πράγματα αποκατασταθούν, θα δώσουν το δέκατο των αγαθών τους στον θεό των Δελφών”.

      Καμία σχέση με το “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους” του Κολοκοτρώνη.

      Διαγραφή
    7. Το τέλος της αρχαίας Ελλάδας. Η παρακμή των εμφυλίων που έφερε την πτώση

      Οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Αρχαία Ελλάδα με την βοήθεια της άλλης μισής Αρχαίας Ελλάδας
      σχόλιο Γ.Θ : Πρέπει όλοι να το διαβάσουμε, έστω το πρώτο μέρος, για να καταλάβουμε ποια είναι η αιτία της κάθε καταστροφής μας. Οι Αρχαίοι μας πρόγονοι κατάφεραν τα πάντα εκτός από ένα… να ενωθούν όπως οι άλλοι λαοί…
      «”Αν οι Έλληνες δεν πολεμούσαν μεταξύ τους θα είχαν κατακτήσει τον κόσμο”
      Βίσμαρκ» -( πρωθυπουργός της Γερμανίας, 1815-98 )
      197 Π.Χ. Οι Ελληνες δέν κατάφεραν να κάνουν υπέρβαση από τη φατριαστική μικροπολιτική και έφτασαν σε σημείο να συμμαχούν με τους Ρωμαίους για την εξουδετέρωση των ομοεθνών τους.
      ........................................................
      https://kokkinoslawfirm.com/2022/02/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BC%CE%AE/

      Διαγραφή
    8. ΡΕ ΓΕΛΟΙΟ ΠΛΑΣΜΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΣ.ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΕΒΡΑΙΕ ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ;ΑΠΑΝΤΑ ΑΠΛΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΗ

      Διαγραφή
    9. Σιγα μην σου απαντησει.Θα σου βαλει δεκα ασχετα ποστ και θα φυγει.Σιχαμα και σκουπιδι ο τυπας

      Διαγραφή
    10. ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΓΕΛΟΙΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ.
      ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΤΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΙΑΡΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ;

      ΑΠΟ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;
      ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ;
      ΑΛΛΑ ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΙΣΧΥΕΙ.
      ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΟΛΠΑ - ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΞΑΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΠΑΠΑΔΩΝ - ΝΑ ΣΦΑΖΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΪΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΒΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ..

      ΑΝ ΣΕΒΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΤΥΧΗ.

      Διαγραφή
    11. Ήρθε και η τσελιγκοπούλα η Καστρούνω να συμπαρασταθεί στον αγαπητικό της.

      Διαγραφή
    12. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΡΑΤΑΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ .

      Διαγραφή
    13. Εβραιοχριστιανος ονομα και πραγμα

      Διαγραφή
    14. ΕΣΥ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΗ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΩΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΥ.
      ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΦΙ.

      Διαγραφή
    15. ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΒΡΑΙΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ .ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΑΓΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΝΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΤΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΟΥ ΒΡΩΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΑΕΡΓΕ.

      Διαγραφή
    16. ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΤΥΧΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΗΔΑΕΙ Ο ΤΡΑΓΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΤΙ ΟΙ ΓΙΔΕΣ ;
      ΔΟΥΛΟΣ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΘΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ ΚΑΝΑΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΑΝ.

      ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΟΣΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΜΕΓΕΙ ΓΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ;
      ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΓΙΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΠΟ ΒΟΪΔΟΣΧΟΛΗ.
      ΑΝΤΕ ΨΟΦΑ ΗΛΙΘΙΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΓΙΔΙΩΝ.

      Καθημερινές ιστορίες δούλων στην αρχαία Ελλάδα

      Οι δούλες και οι δούλοι που είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τον αφέντη μπορούσαν να κερδίσουν την ελευθερία τους με αυτόν τον τρόπο. Ή, αν είχαν συμπεριφερθεί καλά και είχαν υπηρετήσει τον αφέντη τους πιστά, κάποιοι αφέντες μπορεί να επέλεγαν να απελευθερώσουν τους δούλους τους.

      https://www.lifo.gr/culture/arxaiologia/kathimerines-istories-doylon-stin-arhaia-ellada

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή