ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ!!!!





 Όταν ο Ιησούς πέθαινε στον σταυρό, φώναξε: « Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες» (Ματθ. 27:46); Μετά την ΨΕΥΤΟανάσταση του Ιησού από τους νεκρούς, εμφανίζεται στη Μαρία τη Μαγδαληνή, και αυτή προσκολλάται αμέσως σε Αυτόν. Σε απάντηση ο Ιησούς της λέει: «Μην κολλάς σε μένα, γιατί δεν έχω ακόμη ανέβει στον Πατέρα. αλλά πήγαινε στους αδελφούς μου και πες τους: Ανεβαίνω στον Πατέρα μου και Πατέρα σας, στον Θεό μου και Θεό σας»  (Ιωάν. 20:17· πρβλ. Αποκ. 3:2, 12). 
ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ 'Η Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ 'Η ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΘΝΗΤΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ......"ΘΕΟΣ"!!!

130 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΚΟΥΝΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κουνιστος ζεσταινεται και θα ζηταει λολιποπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΒΙΖΙΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ;
      ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ;

      Διαγραφή

  3. ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ ΤΟΝ ΓΙΔΟΠΡΟΒΟΤΑΡΗ ΤΟ ΚΑΡΑΦΛΟ ΚΑΓΚΟΥΡΩ ΚΑΙ ΤA ΑΛΛΑ ΖΑΒΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΣΑΝ.

    « Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες»
    Την ώρα του μαρτυρίου, μετά από κάποιες ώρες πάνω στον σταυρό, ή ανθρώπινη φύση έπρεπε να είναι αυτή πού θα κυριαρχούσε. Διαφορετικά ή τραγωδία θα ήταν παραποιημένη.

    Τί περίμεναν δηλαδή οι τραγολατρες παγανιστές και οι άθεοι; Να έκλεινε το μάτι ο Χριστός στους δικούς του, σαν να τους έλεγε: Εντάξει μην ανησυχείτε, όλα αυτά γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Μη φοβάστε, ξέρω εγώ τί κάνω. Θα τα πούμε την Κυριακή το πρωί; (…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΧΑΦΤΕΙ ΜΥΓΕΣ ;
    Ε ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ.
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ; ΑΦΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΧΑΦΤΕΙ ΜΥΓΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΥΓΕΣ ΧΑΦΤΟΥΝ.

    Γιατί ο Δίας μεταμόρφωσε σε ζωύφιο την πρώτη του γυναίκα Μήτιδα και την κατάπιε .

    Σύμφωνα με έναν χρησμό η Μήτις θα γεννούσε πρώτα μια κόρη και έπειτα έναν γιο που θα καταλάμβανε την εξουσία και θα κυβερνούσε θεούς και ανθρώπους. Μόλις ο Ζευς πληροφορήθηκε τον χρησμό, φοβούμενος μην πάθει ότι και ο πατέρας του Κρόνος, κατάπιε τη Μήτιδα, ενώ κυοφορούσε ακόμη την Αθηνά. Έπειτα με τη βοήθεια του Ηφαίστου, ο Δίας γέννησε την Αθηνά, ενώ η Μήτις παρέμεινε μέσα του.

    Το παιδί της Μήτιδος, η Αθηνά επίσης θεά της σοφίας γεννήθηκε πάνοπλο και τρομερό από το κεφάλι του Δία με τη βοήθεια μιας τσεκουριάς του Ηφαίστου.
    .............................................
    Μια μέρα ο Δίας χλεύασε την Μήτις με σκοπό να την ξεγελάσει. Την προκάλεσε σε μια μονομαχία που θα άλλαζαν σχήμα. Οι δυο τους μεταμορφώθηκαν σε υπέροχα πλάσματα, χωρίς κανείς να μπορέσει να κερδίσει το παιχνίδι.

    Τελικά, ο Δίας και η Μήτις κατέρρευσαν εξαντλημένοι. Συγχαίροντας την για εξυπνάδα της να μεταμορφώνεται με μεγάλα ζώα, την προκάλεσε να βρει τον τρόπο να τον νικήσει ως ένα μικροσκοπικό έντομο. Η Μήτις, όπως και πολλοί άλλοι θεοί, ήταν περήφανη και ήξερε ότι ήταν πιο έξυπνη από τον Δία. Δέχτηκε αυτή την πρόκληση και του επέτρεψε να τη μετατρέψει σε μύγα, αλλά δεν συνειδητοποίησε την έκταση αυτού του λάθους μέχρι που την έπιασε στο χέρι, καταλήγοντας στο στομάχι του Δία. Τελικά είχε νικήσει τη Μήτις στο δικό της παιχνίδι, δύο φορές: μία με αλλαγή σχήματος και την άλλη με εξυπνάδα. Ίσως τώρα να ήρθε η ώρα να αναζητήσει μια άλλη γυναίκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. And the masturbation goes cloud

    Απολλώνιος Σταθάτος  · 3 ημ.  ·
    ΙΗΣΟΥΣ:ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΩ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!!!ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ??
    ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!

    apolloniosblog.blogspot.com
    ΙΗΣΟΥΣ:ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ?? ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!!!


    ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
    Ο Απόλλων των Βηίων


    «Λένε λοιπόν ότι ο Απόλλωνας τυραννικός πολύ θα γίνει, και σκληρά θα διαφεντεύει τους αθάνατους και τους θνητούς πάνω στη ζωοδότρα γη»


    (Ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα)



    «Έχουσι βασιλέα επ’ αυτών τον άγγελον της αβύσσου. όνομα αυτώ Εβραϊστί Αβαδδών, εν δε τη Ελληνική όνομα έχει Απολλύων»


    (Αποκάλυψις Ιωάννου, Θ΄, 10)

    «Και οι θεοί στου Δία το παλάτι τον τρέμουν σαν τοξεύει και σηκώνονται όταν ζυγώνει όλοι από τις θέσεις τους όταν τα λαμπρά του τόξα τεντώνει»
    (Ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα)
    «Λέει η Γραφή πως ο Διάβολος μετασχηματίζεται ‘σε άγγελο φωτός’, και τι κάνει; προφανώς προφητεύει»

    (Κλήμης Αλεξανδρείας, Στρωματείς ΣΤ VIII )


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Οι σοφοί λένε πως δεν έχουν καταλήξει στην ετυμολογία του ονόματος του θεού. Αυτό οφείλεται στην εξιδανίκευση των ιδιοτήτων του. Δεν είναι φιλολογικό, αλλά ιδεολογικό πρόβλημα. Η ετυμολογία του «Απόλλων» είναι αντίθετη με όσα πιστεύουμε σήμερα γι’ αυτόν. Η αδυναμία εξήγησης της επωνυμίας του είναι αναμενόμενη, γιατί αυτή εκφράζει τα πραγματικά του γνωρίσματα, που θα θέλαμε/νε να μην υπήρχαν. Ούτε οι αρχαίοι σοφοί είχαν συμφωνήσει, για τον ίδιο λόγο. Οι απλοί πιστοί όμως, δεν είχαν αμφιβολία για την ερμηνεία του ονόματος, όπως θα δούμε.

    Η επικρατέστερη σήμερα άποψη επιλέγει το ρήμα «απέλλω», «απέλλειν»= «αποκλείω»,
    «απέχω», «καταργώ» και κατ’ επέκταση (;) «προστατεύω αποκλείοντας τον κίνδυνο». «Απέλλα» ήταν και η «συνέλευση» (των επίλεκτων αφού «αποκλειστούν» οι άλλοι). Είναι λίγο τραβηγμένο. Η ερμηνεία μπορεί να πάρει αρνητική χροιά. (=αυτός που σε διώχνει, σε απωθεί) Γι’ αυτό οι αρχαίοι φιλόσοφοι πρότειναν άλλες λύσεις, όπως «Απλούς», το «Α-πολλοί», (=ένας) «Απολούων» (=αυτός που καθαρίζει) κ.ά. Οι αφελείς αυτές ετυμολογίες, αμφισβητούνται. Να και άλλη, σωστότερη ερμηνεία: «Απόλλων σημαίνει ‘απωθώ’ εννοώντας βέβαια τον εκτοπισμό της προγενέστερης γεωλατρείας από τον Δελφικό χώρο»[1] Πλησιάζουμε την αλήθεια, γιατί, η λύση είναι προφανής, αν ερμηνεύσουμε τα χαρακτηριστικά του θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το όνομα προέρχεται από το ρήμα «απόλλυμι» «απολλύειν» και «απόλλειν», δηλ. «σκοτώνω», «καταστρέφω»! [2] Ο «Απολλύων» της Αποκάλυψης. «…ως και ο Απόλλων δοκεί τισίν εκ του απόλλειν δια το φοβερώτερον ονομάζεσθαι.» [3]

    Λίγοι το παραδέχονται σήμερα, γιατί χαλάει την ιδεώδη εικόνα ενός θεού που στην πραγματικότητα είναι εξολοθρευτής και προξενεί απώλειες... Στην αρχαιότητα, όμως, λίγοι το ερμήνευαν αλλιώς, και αυτοί από σεβασμό προς τον Φοίβο, όχι στην Αλήθεια. Πολλοί Έλληνες φοβόταν ακόμα και να προφέρουν το φριχτό όνομα του «αντιπροσωπευτικού» μας θεού…


    Λέει ο Πλάτωνας: «το ίδιο συμβαίνει, όπως είπα, και με τον Απόλλωνα, πολλοί φοβούνται το όνομα του θεού, σα να προμηνά κάτι κακό» «ως σημαίνον φθορά τινά». [4] Προτείνει άλλες εξηγήσεις, αρνούμενος την «χαλεπήν». (=καταστροφέας). Ο Πλατωνικός διάλογος για τα ονόματα των θεών τελειώνει με τη φράση του Σωκράτη: «δέδοικα περί αυτών διαλέγεσθαι»[5] (φοβάμαι να μιλάω γι’ αυτούς) Είναι δείγμα του είδους και της ποιότητας της Ελεύθερης Σκέψης του Χρυσού Αιώνα...

    Οι αρχαίοι σοφοί προσπάθησαν να εξανθρωπίσουν την αρχαία θρησκεία, δυστυχώς σε βάρος της Αλήθειας και της Επιστήμης που ήθελαν να υπηρετήσουν. Θα ευχόμουν, ειλικρινά, να το είχαν κατορθώσει. Ο Απόλλων ήταν το κεντρικό σημείο της εξιδανικευτικής αυτής τάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Απολλων γδέρνει τον αυλητή Μαρσύα γιατί τόλμησε να τον συναγωνιστεί. Θεός του Φωτός, είπαμε...

    Ο Μαρσύας γδαρμένος από τον Απόλλωνα


    α) Ο θανατηφόρος χαρακτήρας του θεού ως ερμηνεία του ονόματος.


    Μόλις γεννήθηκε, μωρό ακόμη, ο Απόλλων σκότωσε τον Πύθωνα και τον Τιτυό με τα βέλη του. Είναι ο θεός των επιδημιών, που εξαπολύει, πχ., στο Ελληνικό στρατόπεδο στην Τροία. Το ίδιο πίστεψαν οι Αθηναίοι κατά τη διάρκεια του Λοιμού στον Πελοποννησιακό πόλεμο.[6]

    Φυσικά, ο Απόλλων έγινε παράλληλα θεραπευτής, μια που του απευθύνονταν ικεσίες για απαλλαγή από τις ασθένειες που ο ίδιος έστελνε… Ένα επίθετο του θεού ήταν «Ούλιος»: «Ο Απόλλων. ήταν γιατρός,[7] σημαίνει δε και ολέθριος»[8]


    Υπάρχει άγαλμά του που απεικονίζει αυτή τη διπλή φύση του. Στο ένα χέρι κρατά βέλος –την αρώστεια- (όχι το συνηθισμένο τόξο) και στο άλλο ένα δοχείο με φάρμακο.

    Άλλωστε, η λέξη «ιός» αρχικά σήμαινε «βέλος». [9] Συνδέεται δηλαδή άμεσα με τον θεό. Οι Μύθοι όπου ρίχνει αρρώστιες στους αμαρτωλούς ή άπιστους, είναι πολλοί. Σκοτώνει αθέατος, σαν τα μικρόβια και τους ιούς, με τόξο, που είναι το έμβλημά του. [«Εκηβόλος»] Είναι ο καταστροφικός ήλιος που ξεραίνει τα πάντα. Η δράση του μπορεί να παραλληλιστεί με την φονική επίδραση των μικροοργανισμών, που δεν διαλέγουν τα θύματά τους.


    Ο Απόλλων είναι ηλιακή θεότητα. Μπορεί να είναι και νοσογόνος; Ναι, αν παραδεχτούμε την Αιγυπτιακή του καταγωγή. Εκεί, ο Ήλιος θεωρούνταν πως: «είναι καυτός και θανάσιμος. Έτσι απέδιδαν τις λοιμώδεις ασθένειες στον ήλιο».[10] «ο Ήλιος με ακράτητη και σκληρή φωτιά κατακαίει και ξεραίνει τα φυτρωμένα και βλαστάνοντα και το μεγαλύτερο μέρος της γης το κάνει παντελώς ακατοίκητο από τη φλόγωση και κυριαρχεί σε πολλά μέρη, και στη Σελήνη…»[11] «…ο ήλιος, ον λοιμωδών νοσημάτων φασίν αίτιον…» [12] Ο Ήλιος στην Ελλάδα δεν ήταν θεός του θανάτου. Αυτό δείχνει, άλλη μια φορά, πως ο Απόλλων δεν ήταν Ελληνικός θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύμφωνα με τον Αιγυπτιακό Μύθο, τον θεό «τον μεγάλωσε η Λητώ στα έλη που βρίσκονται στην περιοχή της Βούτου» [13] (στην Αίγυπτο) Το επίθετό του, «Τελμίσσιος», συνδέεται με την Τελμισσό, μια ιερή του πόλη, και με το τέλμα. Ο Απόλλων είχε το επίθετο «Ελείτας». «Ελείτας, ελείτης και ελειήτης» είναι ο «κατοικών, διαμένων, φυόμενος, αυξανόμενος εις τα έλη», επίθετο που επιβεβαιώνει τις νοσογόνες του ιδιότητες, αλλά και την εθνική του καταγωγή. Η λέξη «ελείη» σημαίνει «αγρία νόσος». Έλεια ήταν επίθετο και της Άρτεμης στην Κω.[14] Τα επίθετα συμβολίζουν την ελονοσία. Η λέξη «έλη»(η) σημαίνει θερμότητα του ήλιου ή αυγή, αλλά και «θερμασία»,[15] πυρετό! Αν ερμηνεύσουμε τα επίθετα ως παράγωγα του Σημιτικού «Ελ» = θεός, [16] (Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, ώ θεοί!) είναι ομόριζα με το «ήλιος». Επιστρέφουμε λοιπόν, στα θανατηφόρα ηλιακά χαρακτηριστικά που μόλις αναλύσαμε.

    Ο Φοίβος ήταν και θεός του Λιμού, της Πείνας: «…γιατί αυτή βρίσκεται μέσα στο Απολλώνιο, δίπλα στο θρόνο του Απόλλωνα, σαν ζωγραφισμένη αναπαράσταση της Πείνας» (Λιμός) «με μορφή γυναίκας…» [17]


    Ο Απόλλωνας και η Αρτεμη σκοτώνουν τα παιδιά της Νιόβης... Μόνο τους αμάρτημα, πως ήταν περισσότερα από τα παιδιά της μάνας τους, της Λητώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Ο θεός είναι υπεύθυνος άμεσα ή έμμεσα, για το θάνατο πολλών αθώων πλασμάτων στη Μυθολογία, του Υάκινθου, της Δάφνης, του Μαρσύα, των μικρών παιδιών της Νιόβης, της Κορωνίδας, της Βολίνης, της Κασταλίας, της Χιόνης, της Θρύας, του Λευκάτα, του Κυπάρισσου, του Κινύρα, του Λεύκιππου, του Λίνου, κλπ. Μερικούς τους καθάρισε γιατί έλεγαν πως ήταν καλύτεροι… μουσικοί, αν και οι Δελφοί προστάτευαν τους ποιητές και τους μουσικούς, γιατί θεωρούταν υπηρέτες και όργανα των Μουσών. Σκότωσε και τον τοξότη Εύρυτο, γιατί τόλμησε να τον προκαλέσει σε.. αγώνα τοξοβολίας! (είναι το πνεύμα των… Ολυμπιακών αγώνων) Η αγαπημένη του προφήτισσα, η Σίβυλλα, σκοτώθηκε από το θεό, όπως είχε η ίδια προβλέψει! [18]

    Όπως οι αρρώστιες που στέλνει, είναι ανεξέλεγκτος. Δεν θέλει - ή δεν μπορεί- να επιλέξει τα θύματά του, που συχνά πεθαίνουν εξ αιτίας του χωρίς να το επιδιώξει, όπως η Δάφνη και ο Υάκινθος. Και η Άρτεμη σκότωσε άθελά της τον Κεγχρέα.[19] Είναι απεικονίσεις της εξάπλωσης μιας μολυσματικής νόσου.


    Απόλλων και Μαρσύας. Ο αντιπροσωπευτικός θεός της Ελλάδας είναι ντυμένος... γυναίκα

    Λίγοι τον συνάντησαν στην Μυθολογία και διέφυγαν αλώβητοι, όπως λίγοι ξεφεύγουν από μια επιδημία. Μόνο οι Ήρωες Ίδας και Ηρακλής μπόρεσαν να του ρίξουν μερικές ξανάστροφες και να επιζήσουν. Κατά αντιμετάθεση, είναι ο πατέρας του θεραπευτή Ασκληπιού. (ούτε αυτός επιβίωσε, φυσικά) Ο ένας χαλάει και ο άλλος φτιάχνει. Παρά την ομορφιά του, οι ερωμένες του τον απέφευγαν, απιστούσαν, ή απλά δεν τον ήθελαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Απόλλων και η Άρτεμη είναι και θεοί του αιφνίδιου θανάτου. [20] (ανακοπής, καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου) Γι’ αυτό έχουν σαν όπλο το τόξο. Η ερμηνεία του ονόματος ως «καταστροφέας» ανταποκρίνεται και σε αυτό το γνώρισμα του θεού. «Μα σαν γεράσουν των θνητών οι φάρες, τότε ο Φοίβος θάρθει ο αργυροδόξαρος κι η Άρτεμη μαζί του και με πυκνές σαΐτες τους, θα τους γλυκοθανατώσουν»,[21] λέει η «Οδύσσεια». Ο Στράβων προσθέτει: «…σε αυτούς τους» [δυο] «θεούς αποδίδονται οι επιδημικές αρώστειες και οι αιφνίδιοι θάνατοι». Και το όνομα «Άρτεμις» μπορεί να σημαίνει «φόνισσα».[22] «γιατί ο Δίας σε έβαλε σα λιοντάρι για τις γυναίκες, και σε άφησε να σκοτώνεις όποια θέλεις» λέει η Ήρα στην Άρτεμη.[23] «Ότι δε τη Αρτέμιδι, τουτέστι τη σελήνη, τους αιφνιδίους θανάτους των γυναικών ανατίθησιν η Ελληνική δόξα» (πίστη) «δήλον εστίν. Ως περ ο Απόλλων ήλιος αίτιος λέγεται του αίφνης θνήσκειν τους άνδρας…».[24] Οι αρχαιότερες αναπαραστάσεις του Απόλλωνα είναι ένοπλες.[25] Αυτό τον ταυτίζει με τον Χάρο των Νεοελληνικών τραγουδιών, που έχει και ηλιακά χαρακτηριστικά, [=«έχει του ήλιου τα μαλλιά της αστραπής τα μάτια» στα Δημοτικά τραγούδια] και είναι επίσης πνεύμα του αιφνίδιου θανάτου, κυρίως. Θανατηφόρο, επίσης, είναι το εβραϊκό αντίστοιχο του Απόλλωνα, ο Προφήτης Ηλίας, καίγοντας μονίμως τους αντιπάλους του με «πυρ εξ ουρανού».


    Ο Απόλλων και η Αρτεμη, σε μια πιστή απεικόνιση των στίχων του Ομήρου. Ο Απόλλων ετοιμάζει το βέλος των επιδημιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. Στο ναό της Αρτέμιδος Αριστοβούλης, στην Αθήνα, αφιέρωναν τα πτώματα των εκτελεσμένων, καθώς και τα ιμάτια και τους βρόγχους των κρεμασμένων…[26] Στην Ιωνική γιορτή των «Θαργηλίων», που ήταν τα γενέθλια του Απόλλωνα και της Άρτεμης, φαίνεται πως αρχικά θυσιάζονταν δυο άνθρωποι, που τους λέγανε «φαρμακούς».[27] Στη λατρεία της «Ορθίας Αρτέμιδος» στη Σπάρτη, οι έφηβοι μαστιγώνονταν μέχρι να βαφτεί ο βωμός με αίμα, σε αντικατάσταση παλιότερης θυσίας ανθρώπου. Οι ανθρωποθυσίες που απαιτούσε αυτή η τρομερή παρθένος, ξεπερνούσαν την όρεξη κάθε άλλου Ολύμπιου. Στον Απόλλωνα θυσίαζαν άνθρωπο και στο βράχο του Λευκάτα, στη Λευκάδα.[28]

    Οι Δελφοί, ακολουθώντας το υπόδειγμα του θεού τους, εκτέλεσαν τον Αίσωπο, χωρίς δίκη. «Δελφοίς γαρ συνέβη το δαιμόνιον οργισθήναι, αδίκως ανελούσιν Αίσωπον»…[29] (Γιατί στους Δελφούς συνέβη να οργιστεί το Δαιμόνιο και έτσι σκότωσαν άδικα τον Αίσωπο)


    «Λένε λοιπόν ότι ο Απόλλωνας τυραννικός πολύ θα γίνει, και σκληρά θα διαφεντεύει τους αθάνατους και τους θνητούς πάνω στη ζωοδότρα γη» [30]


    Η λατρεία του επιβλήθηκε με τον φόβο που ενέπνεε.


    «και οι θεοί στου Δία το παλάτι τον τρέμουν σαν τοξεύει και σηκώνονται όταν ζυγώνει όλοι από τις θέσεις τους όταν τα λαμπρά του τόξα τεντώνει» [31]


    «Πρώτο στην κακία»[32] τον χαρακτηρίζει ο Αχιλλέας. Συνεπώς, το «Απολλύων», (καταστροφέας) είναι η πραγματική ερμηνεία του «Απόλλων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. β) Τα ιερά ζώα του θεού ως σύμβολα του ονόματός του



    Η μετάφραση Καζαντζάκη - Κακριδή
    Δυο μολυσματικά ζώα, το ποντίκι [33] (Απόλλων Σμινθεύς) και η μύγα, ήταν ιερά ζώα του θεού. Για το πρώτο θα μιλήσουμε αργότερα, γιατί αποτελούσε ιερό ζώο (Τοτέμ) της Τροίας, της αγαπημένης του πόλης, και της Κιβωτού της Διαθήκης των Εβραίων. (κεφ. «Εβραϊκά χαρακτηριστικά») Ήταν ιερό του ζώο και στην Αίγυπτο, και θάβονταν κοντά στο ναό του.[34] Οι Καζαντζάκης – Κακριδής μεταφράζουν το Σμινθεύς ως «Ποντικοδαίμονας».





    Ο Απόλλωνας με τον σμίνθο (ποντίκι) στα πόδια του

    Για τις μύγες θυσίαζαν ένα βόδι πάνω σε ένα βράχο που τον έλεγαν «Μυίαγρο» μπροστά στο ναό του Απόλλωνα στο Άκτιο, πριν θυσιάσουν στο θεό. Μετά από αυτό λέγανε, έφευγαν. [35] Οι μύγες ονομάζονταν και έλειοι, «εν ρητορικώ λεξικώ φέρεται ως είδος τι μυιών…» /…/ «ίσως δε απλώς ούτω καλεί τας εν τοις έλεσι…» [36] Η λέξη ήταν ταυτόχρονα επίθετο του Απόλλωνα και της Άρτεμης, και εκτός από την ετυμολογία από το έλος, ισχύει και αυτή από το Σημιτικό Έλ, θεός…

    Η μύγα ανήκε στο πάνθεον του Φιλισταϊκού και Φοινικικού θεού Βαάλ, «εν τω Βαάλ μυία θεός Ακκαρών» [37] από όπου διαδόθηκε στην Ελλάδα η Απολλώνια λατρεία για πρώτη φορά μέσω του Κάδμου. Οι Φιλισταίοι ήταν, φυσικά, Κρητικοί. Υπήρχε και γυναικείο όνομα, Μυία (Μύγα) Ονομάζονταν έτσι δυο ποιήτριες και η κόρη του Πυθαγόρα.[38] Υπήρχε Ήρωας Μυίαγρος, που έδιωχνε τις μύγες, και αντικαταστάθηκε αλλού από τον Απόλλωνα. (το όνομά του δόθηκε στο βράχο που αναφέραμε) Υπήρχε και Ζευς «απόμυιος» με την ίδια ευθύνη. Θα αφιερωθεί ειδικό κεφάλαιο για τα συμπαθή αυτά έντομα…





    Ο Απόλλων και το κοράκι του... Σα να μη φτάνει αυτό,
    ο "αντιπροσωπευτικός θεός της Ελλάδας" είναι ντυμένος γυναίκα...

    Το Κοράκι, ένας δαιμόνιος πτωματοφάγος, ήταν ιερό ζώο του θεού.[39] (και του προφήτη Ηλία, που είναι το Εβραϊκό του αντίστοιχο) Ακολουθούν οι Γύπες και οι Κουρούνες. [40] Οι Λύκοι, επίσης, που μεταδίδουν λύσσα στα τσοπανόσκυλα και εμμέσως στον άνθρωπο, και τρώνε πτώματα, ήταν ιεροί του θεού. [«Λύκιος»] Τα ζώα που αναφέρθηκαν είναι προάγγελοι, ή/και φορείς, ή/και κερδισμένοι των επιδημιών. Άλλα ζώα των ελών, ο Κύκνος και ο Ερωδιός,[41] και το ιερό του ζώο στην Αίγυπτο, το Γεράκι,[42] ήταν παρόντα στη λατρεία του. Οι Αιγύπτιοι έθαβαν ευλαβικά… ποντίκια και γεράκια στην ιερή περιοχή της Βούτου, όπου γεννήθηκε ο Απόλλων-Ώρος και υπήρχε και ναός του.[43] Το έντομο Μάντις δεν θέλει και μεγάλη ερμηνεία: «ακρίς δυσκίνητος, ης τινές προσέχοντες ταις κινήσεσιν μαντεύονται»[44]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Το κοράκι, ο λύκος, ο αετός και η όρκα, είναι ακόμη και σήμερα τα ιερά ζώα των «Υπερβόρειων» Εσκιμώων που θεωρήθηκαν από τους προγόνους μας ως πιστοί του θεού! Οι νοτιότεροι από αυτούς διασώζουν ακόμα και το έθιμο της «Αμφικτιονίας», που συνέρχεται σε μια καλύβα στολισμένη με κλαδιά, όπως ήταν ο πρώτος ναός στους Δελφούς! [45] Το δελφίνι, συγγενής της όρκας, και ο αετός, ήταν παρόντα στη λατρεία του θεού και στην Ελλάδα, με τον μύθο του «οφθαλμού της γης», και το επίθετο «Δελφίνιος». Ο θεός είχε μεταμορφωθεί σε αυτό για να ιδρύσει τους Δελφούς, καθοδηγώντας ένα Κρητικό καράβι εκεί..



    γ) Ξένο ή Ελληνικό;



    Διαπιστώσαμε πως πολλοί φοβόταν να πουν το όνομα του Απόλλωνα, γιατί το θεωρούσαν προσβλητικό για τον θεό. Η εκδοχή πως το αρχικό του όνομα ήταν Απόλλων = καταστροφέας πρέπει να απορριφθεί. Πως είναι δυνατό να δόθηκε ένα αρνητικό όνομα σε ένα θεό, όσο καταστροφικός και να ήταν; Ο Άρης και ο Άδης έπρεπε να προηγούνται. Υπήρχαν πολλοί «μισητοί»[46] θεοί που δεν υβρίζονταν μέσω του ονόματός τους, αλλά από τα επίθετά τους (βροτολοιγός κλπ). Μόνο κακοποιές κατώτερες θεότητες είχαν αρνητικά ονόματα (Έρις, Φόβος, Δείμος, κλπ) και όχι όλες. Για παράδειγμα οι «Αλιτήριοι», οι εκδικητικοί δαίμονες. Το όνομά τους προέρχεται από το «Άλωσις» και σημαίνει «πορθητές», «νικητές». Η λέξη έγινε βρισιά λόγω της δράσης τους. Ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθεί το αρνητικό όνομα του Απόλλωνα, είναι η ξένη του προέλευση.


    Οι Έλληνες έδιναν δική τους χροιά και ετυμολογία στα ξένα ονόματα. (Ανάχαρσις, Άβαδις, Ατέας, κλπ.) Το πραγματικό όνομα του Κύρου, πχ, ήταν Κούρους, του Βαλτασάρ, Μπελσαρουσούρ, του Καμβύση, Καμπούτζιγια, του Δαρείου, Νταραγιαβάους, κλπ.[47] Ο Ασσύριος βασιλιάς Ασουρμπανιπάλ, έγινε επίθετο της Ελληνικής γλώσσας ως «σαρδανάπαλος» = ηδυπαθής, διεστραμμένος. Υπήρχε και «Διόνυσος ο Σαρδανάπαλος». Έχει διασωθεί άγαλμα του θεού με αυτή την επιγραφή. Ακραίο παράδειγμα Ελληνοποίησης ξενικού ονόματος, είναι ο Ινδικός ποταμός «Ύπαρχος», που σημαίνει «αυτός που φέρνει τα καλά»! «όνομα δε τω ποταμώ Ινδιστί μεν Ύπαρχος, Ελληνιστί δε φέρων πάντα τα αγαθά» [48] Η Ελληνικότατη (ακουστικά) λέξη Ύπαρχος, είναι… Ινδικό τοπωνύμιο, με τελείως διαφορετικό νόημα! Τίποτα δεν είναι σίγουρο, λοιπόν. Το «Απόλλων», όπως και το «Ύπαρχος», μπορεί να σημαίνουν οτιδήποτε, όσο κι αν φαίνονται να είναι Ελληνικές λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το Χιττιτικό - Τρωικό όνομα του Απόλλωνα, «Απαλιούνας», διαβάστηκε σε Χιττιτικές επιγραφές, που τον αναφέρουν ως θεό – προστάτη της Τροίας. (δες κεφ. Ασιατική καταγωγή) Μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, ή είναι παραφθορά Ελληνικού ονόματος; Η ίδια απορία υπάρχει και για το «Αλαξάντου» - Αλέξανδρος, το όνομα του Πάρη. Λέγανε πως στην Θεσσαλία, ο Τρώας Αλέξανδρος (από το Αλ= θεϊκός) πήρε το όνομα Πάρης…[49] Αυτό αποδείχνει πως το Τρωικό όνομα Αλαξάντου (οι Έλληνες το μετέτρεψαν σε Αλέξανδρος) που βρέθηκε στα Χιττιτικά αρχεία,[50] δεν είναι Ελληνικό… Αν ήταν, γιατί το άλλαξαν οι Θεσσαλοί;

    Επειδή η ετυμολογία «Απολλύων» είναι αναμφισβήτητη, πρέπει να την αποδώσουμε στο ομόηχο της με το Τρωικό όνομα του θεού. (Απαλιούνας). Η πραγματική ερμηνεία του «Απαλιούνας» είναι άγνωστη. Συμπτωματικά, το ξένο αυτό όνομα ταίριαζε ηχητικά με ένα από τα χαρακτηριστικά του θεού στα Ελληνικά, την καταστροφικότητα και την εκδικητικότητα. Έτσι επικράτησε η αρνητική ονομασία στην Ελλάδα. Εκτός αν υποθέσουμε πως ο Απόλλων ήταν αρχικά μια από αυτές τις καταστροφικές κατώτερες θεότητες, που αναβαθμίστηκε.


    Άλλη εκδοχή είναι πως το όνομα υιοθετήθηκε από τις απώλειες που προξένησε ο θεός στον Ελληνικό στρατό. Αυτό δεν εξηγεί γιατί οι Τρώες του έδιναν αυτό το όνομα πριν τα Τρωικά. Το άλλαξαν για να γιορτάσουν τις νίκες τους; Απίθανο. Θα μπορούσε το πολύ να γίνει επίθετο του θεού, όπως τα Ελείτας, Ακερσεκόμης, Φοίβος, κλπ. Αφού ήταν ο μεγάλος και αγαπημένος θεός της Τροίας, δεν μπορούσε να ονομαστεί «καταστροφέας» εκεί. Άρα, το όνομα δεν είναι Ελληνικό.


    Απόλλωνα («Άπλου») αποκαλούσαν το θεό και οι Τυρρηνοί, [51] ενώ τα ονόματα των κύριων θεοτήτων τους (Τίνια, Ούνι, Μινέρβα) δεν ήταν Ελληνικά, καθώς και τα περισσότερα άλλα. (Βερτούμνος, Σέθλανς, Φούλφλουνς, Τούρμς, Τούραν, Μάρις, Νέθουνς, Άνι, Σέλβανς, Σάρτρες) Ούτε και το «Απόλλων» ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  16. Τα Δελφικά αποφθέγματα



    Πολλοί πιστεύουν πως τα περίφημα Δελφικά αποφθέγματα, (Εντολές, Παροιμίες, κλπ.) είναι χρησμοί που Απόλλωνα. Αποτελεί κομμάτι της προπαγάνδας που θέλει τον θεό να προωθεί τον πολιτισμό. Είναι οι φιλόσοφοι (οι Επτά Σοφοί που ήταν… πέντε!) που αφιέρωσαν στο Μαντείο αυτά τα αποφθέγματα, ώστε να τα διαβάζουν οι πιστοί που προσέρχονταν, και να σωφρονίζονται.


    «Μηδέν άγαν», «Γνώθι σ’ αυτόν», «Σοφίαν Ζήλου», «Χρόνου φείδου», «Κακίαν μίσει», «Ομόνοιαν δίωκε», «Γλώττης άρχε», «Θεούς σέβου», «Γονείς σέβου», «Πλούτω απίστει», κλπ.


    Ήταν μια ευκαιρία να διαδώσουν έναν τρόπο σκέψης και ζωής που σήμερα μας φαίνεται αυτονόητος, αν και παραμένει ανεφάρμοστος… Το ίδιο σχόλιο μπορούμε να κάνουμε και για τις Δέκα Εντολές. Αναρωτιόμαστε τι είδους σοφοί και πολιτισμένοι λαοί έπρεπε –και πρέπει- να διδαχτούν αυτές τις απλές ηθικές αρχές …



    Απολλώνια λογική



    Επί καλών αναθημάτων

    αισχίστας αναγιγνώσκων

    επιγραφάς…



    (Διαβάζεις αισχρές επιγραφές

    σε ωραία αφιερώματα…)


    Πλούταρχος


    Κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο, οι ιερείς του Απόλλωνα διέταξαν να εξαγνιστεί (!) η Δήλος με απομάκρυνση των από παλιά θαμμένων νεκρών από το νησί. Απαγόρευσαν μάλιστα τη γέννηση και το θάνατο πάνω του.[52] Το ίδιο ίσχυε και στα ιερά του Ασκληπιού,[53] παρακλάδι της Απολλώνιας λατρείας. Φαντάσου, ιατρείο όπου απαγορεύεται να… πεθάνεις και να γεννήσεις, ως πρότυπο για τα σύγχρονα νοσοκομεία! Η Ιατρική θα χρειαστεί χιλιετίες για να ξαναφτάσει σε αυτό το επίπεδο. Το Απολλώνιο πνεύμα στην καλύτερή του στιγμή…


    Τα ιερά πουλιά του θεού, οι κόρακες, ήταν αρχικά άσπροι. Ο θεός τους έκανε μαύρους από τα νεύρα του, γιατί του αποκάλυψαν πως τον κεράτωσε η Κορωνίδα.[54] Αυτή ήταν η ανταμοιβή που έδινε στους πιστούς του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο θεός στέλνει λύκους που έτρωγαν τους δούλους και τα υποζύγια των Ελλήνων στην Τροία. Ο σοφός Παλαμήδης, ο εφευρέτης της γραφής σύμφωνα με ορισμένους Μύθους, είπε πως οι λύκοι ήταν προειδοποίηση λοιμού, δηλαδή φιλάνθρωπη πράξη του Απόλλωνα! Όταν ο Οδυσσέας προτείνει να κυνηγήσουν τα αγρίμια, ο Παλαμήδης αρνείται, προτείνοντας πως το καλύτερο είναι να προσευχηθούν στο Φοίβο, και να προετοιμαστούν για την επερχόμενη επιδημία. [55] Αυτό είναι το Απολλώνιο πνεύμα, που δεν απέχει καθόλου από τον αποκαλούμενο «Μεσαιωνικό» σκοταδισμό, ή καλύτερα, από την Ανατολίτικη μοιρολατρία.


    Σώζεται και ο μύθος του Αργείου Κόροιβου, που για να γλυτώσει από τις συμφορές που έστελνε ο Απόλλωνας, διατάχθηκε από τους Δελφούς να χτίσει ναό του Απόλλωνα όπου έπεφτε ο τρίποδας που του δώσανε. [56] Μ’ άλλα λόγια, η λατρεία του θεού καθιερώνονταν με τρομοκρατία. Παρόμοια συμπεριφορά έχει και ο Γιαχωβάς, ο εκδικητικός θεός των Εβραίων.


    «Του αρέσουν τα δώρα του Φοίβου σας, [=φιλόδωρος] αλλά δεν είναι φιλάνθρωπος. Πρόδωσε τον φίλο του τον Κροίσο, και αφού του πήρε την αμοιβή, (γιατί του αρέσουν τα λοξά [57] [=φιλόλοξος]) ανέβασε τον Κροίσο στην πυρά μέσω» (του χρησμού) «του ποταμού Άλυ» … «Αχάριστος είναι αυτός που προσκυνάς, παίρνει την αμοιβή και παρά το χρυσάφι πάλι ψέματα λέει» [58]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι και δειλός. Κοτζάμ θεός, καταδέχεται να χτυπήσει πισώπλατα τον Πάτροκλο.

    Φοβάται να αντιμετωπίσει στα ίσια και τον Διομήδη, και φωνάζει τον Άρη για προστασία…[59]

    Η εξαπάτηση είναι η ίδια η φύση του Απόλλωνα. Παραπλανά τον Αχιλλέα, απομακρύνοντας τον με κόλπα από τα τείχη της Τροίας.

    Γλιτώνοντας τον Αινεία από τα χέρια του Διομήδη, στην Ιλιάδα, κατασκευάζει ένα… αντίγραφο του Τρώα, που γύρω του αρχίζουν να σκοτώνονται οι αντίπαλοι.[60]

    Μήπως ο Αινείας είναι ο αγαπημένος του; Μπα… Η απάνθρωπη και απατηλή στάση του Φοίβου φανερώνεται στην μονομαχία Αινεία - Αχιλλέα.[61] Ενώ ο θεός είναι σύμμαχος των Τρώων, έχει ήδη συμπαρασταθεί στον Αινεία, και παρ’ όλο που οι θεοί αποφάσισαν πως ο Αινείας πρέπει να επιζήσει για να εκπληρώσει την μοίρα του, ο Φοίβος δεν μπορεί να πάψει να εξαπατά. Είναι η φύση του. Ενώ ο Τρώας κρύβεται μπρός στον ακαταμάχητο Έλληνα Ήρωα, πείθεται, λοιπόν, να χτυπηθεί με τον Αχιλλέα, «πειθόμενος μύθοισιν Απόλλωνος»[62] (πιστεύοντας τα παραμύθια του Απόλλωνα) αν και ο θεός γνωρίζει πως ο Τρώας έτσι θα σκοτωθεί σίγουρα! Ούτε και του συμπαραστέκεται. Τον παρατά, φυσικά, έρμαιο στα χέρια του Αχιλλέα… Την σωτηρία του Αινεία, αναλαμβάνουν οι…. φιλέλληνες θεοί, η Ήρα και ο Ποσειδών!

    Ο Απόλλωνας, ο καταστροφέας, ο Ποντικοδαίμονας,
    δεν πιάνεται φίλος, γιατί, όπως είπαμε, είναι σαν μια μεταδοτική ασθένεια που μολύνει αδιάκριτα…


    Στην Τέμεσσα της Ιταλίας, το πνεύμα ενός ναύτη του Οδυσσέα σκότωνε νέους και νέες. Οι κάτοικοι είπαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Το Μαντείο των Δελφών τους διέταξε να χτίσουν ναό στο κακό πνεύμα., και να του παραδίδουν μια νέα τον χρόνο Ο Ολυμπιονίκης Εύθυμος, όμως, επιτέθηκε στο κακό πνεύμα, και το έδιωξε από την πόλη.[63] Οι Δελφοί διέταζαν λοιπόν, υποταγή σε κάθε κακοποιό πνεύμα, και όχι αγώνα εναντίον του. Ανάλογα παραδείγματα, όπου η «πάτρια θρησκεία» μας διέταζε προσφορές ανθρώπινων ζωών σε τέρατα ή πνεύματα, που τελικά αντιμετωπίστηκαν και νικήθηκαν από Ήρωες, κατά παράβαση των χρησμών, αφθονούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ιδού και άλλο μάθημα Ηθικής από την Πυθία. Το 496 πΧ ο πυγμάχος Κλεομήδης από την Αστυπάλαια, σκότωσε τον αντίπαλό του πάνω στον αγώνα. Έτσι, οι Ελλανοδίκες δεν τον αναγνώρισαν σαν Ολυμπιονίκη. Ο Κλεομήδης έγινε έξαλλος, γύρισε στο νησί του και γκρέμισε το σχολείο σκοτώνοντας εξήντα μαθητές που ήταν μέσα. Οι κάτοικοι τον κυνήγησαν, και αυτός κατέφυγε στο ναό της Αθηνάς, από όπου εξαφανίστηκε ενώ οι διώκτες του τον είχαν περικυκλώσει. Οι Αστροπαλιώτες, παραξενεμένοι, ρώτησαν το Μαντείο. Οι Δελφοί απεφάνθησαν πως ο φονιάς και παιδοκτόνος Κλεομήδης είναι ο τελευταίος… Ήρωας που έπρεπε να τιμηθεί από την πατρίδα του.[64] Ουδέν σχόλιον.


    Ένα παιδάκι παίζοντας, μάζεψε από το χώμα ένα πέταλο, που έπεσε από το στεφάνι της Άρτεμης, στους Δελφούς. Οι δικαστές άπλωσαν μπροστά στο νήπιο, διάφορα παιχνίδια και το χρυσό πέταλο και περίμεναν να δουν τι θα πρωτοαγγίξει. Ξανάπιασε το χρυσό πέταλο. Φανερό πως ήταν ιερόσυλος. Έπρεπε να εφαρμοστεί ο δελφικός νόμος που προέβλεπε θάνατο στους Ιερόσυλους. Και το παιδάκι θανατώθηκε…[65]

    Ο Απόλλων εμφανίστηκε στον Θεσσαλό Αράτιο, και του είπε να προσέξει, μπας και οι εχθροί του κάνουν μια μεγαλύτερη προσφορά από αυτόν, και κερδίσουν έτσι την εύνοιά του. (Πάντα με το μέρος του Δικαίου, ο Φοίβος!) Τότε ο Αράτιος έταξε να του θυσιάσει εκατό άντρες! Στη συνέχεια, αφού νίκησε, ακύρωσε την υπόσχεση, «δια το μη ιεροπρεπή είναι». Ο μόνος που δεν είχε πρόβλημα με την ανθρωποθυσία ήταν ο Απόλλων. Μάλιστα, η ιστορία κατέληξε στο να θεωρούνται οι Θεσσαλοί… απατεώνες, και να μείνει η έκφραση: «Θετταλών σόφισμα».[66]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ένα άλλο παράδειγμα της σκληρότητας του θεού είναι το «Δήλιον πρόβλημα». Για να σταματήσει μια επιδημία, ο Απόλλων ζήτησε να διπλασιαστεί ο κυβικός βωμός του, ένα δύσκολο μαθηματικό πρόβλημα. [67] Οι πιστοί, αρχικά, προσθέσανε άλλο τόσο πάνω στο βωμό καταστρατηγώντας το κυβικό σχήμα, και η επιδημία δεν σταμάτησε. Φυσικά ο «θεός» δεν μπορούσε να πάψει το θανατικό, αλλά οι ιερείς του τον δικαιολόγησαν με το ότι ήθελε να σπρώξει τους Έλληνες να… ασχοληθούν με τα μαθηματικά!


    Επίσης, οι διφορούμενοι χρησμοί δικαιολογούταν σαν προσπάθεια να υποχρεωθούν οι πιστοί να ενδιαφερθούν για τη… διαλεκτική κι τη Φιλοσοφία! [68] Τα γράφει ο Απολλώνιος ιερέας Πλούταρχος, αλλά και ο Αθήναιος. Από τις παπαδίστικες δικαιολογίες προέκυψε πως ο Απόλλων προωθούσε την επιστήμη και τη φιλοσοφία. Έτσι γεννιέται ο πολιτισμός, που για την αρχαιότητα ήταν θέμα… επιβίωσης, με αυτόν που βρήκαν να τον… προστατεύει, σκοτώνοντας… μουσικούς. Ο άλλος προστάτης του πολιτισμού ήταν ο Ερμής, που ταυτόχρονα ήταν και θεός των… κλεφτών και των απατεώνων. Μας έμειναν οι Μούσες, που ήταν αργυρώνητες αυλητρίδες από τη Μυσία…


    «Τελικά, τους πήγαν [τους φιλόσοφους] στα δικαστήρια και τους έδωσαν να πιούν κώνειο» [69]


    Πάνω στο μνήμα του Ησίοδου γράφτηκε η εξής ελεγεία από τον ποιητή Χερσία:

    «…πλείστον εν Ελλάδι κύδος ορείται ανδρών κρινομένων εν βασάνω σοφίης…»
    [70] «…Θα είχε περισσότερη δόξα στην Ελλάδα, αν οι άνθρωποι κρίνονταν με βάση τη σοφία τους…»


    Κάτι σάπιο υπήρχε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

    Ο λεγόμενος αντιπροσωπευτικός θεός της Ελλάδας,
    «το τελειότερο έργο της μυθοπλαστικής φαντασίας των Ελλήνων» ονομάζεται και είναι… καταστροφέας, ακόμα και προωθώντας τον… πολιτισμό! Από υποκριτικό θαυμασμό της αρχαιότητας οι μελετητές αποδίδουν γνήσια Ελληνικότητα σε έναν «υιό της απωλείας» … Ο Απόλλων υπήρξε ο θρησκευτικός καταστροφέας της Ελλάδας, το μοιραίο τελευταίο της απόκτημα. Το όνομά του είναι προφητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν ο Απόλλωνας συμβολίζει το φως της Λογικής και των Τεχνών, πως μπορεί να ταιριάξει με το σκοτεινό άντρο της Πυθίας και τους μυστηριακούς καπνούς, από όπου έβγαιναν δυσερμήνευτοι χρησμοί; Από πότε η Μαντεία συγκατοικεί με την λογική και την ελεύθερη σκέψη; Με την θεολογική αναγκαιότητα να δίνονται διφορούμενοι χρησμοί συμφωνεί απόλυτα και ο… χριστιανός Κλήμης Αλεξανδρείας! [71] (είχατε αμφιβάλλει ποτέ;) Οι γυναίκες που επιλέγονταν για Πυθίες ήταν όσο το δυνατόν αμόρφωτες. Το «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» δεν θεωρείται κληρονομιά του Ελληνικού πολιτισμού! (Εμένα μου λες) Και αν αυτό είναι το φωτεινό Απολλώνιο Πνεύμα, τότε ποια διαφορά έχει με το Διονυσιακό; (και το μεσαιωνικό;) Σύντομα θα δούμε την συνάφεια Εβραϊκού και Απολλώνιου Φωτός.


    Αν θεωρήσουμε πως οι ιεροί τζίτζικες έκφραζαν το Απολλώνιο Μουσικό ιδεώδες, όπως λένε οι Μύθοι, τότε η αρχαία Ελληνική μουσική δεν μπορεί να απείχε πολύ από την κακοφωνία αυτών των εντόμων. Όταν έσπασε η χορδή ενός μουσικού στους Δελφούς, πήδηξε ένας τζίτζικας πάνω στη λύρα, και συνόδεψε το κομμάτι. Χαθήκαν τα αηδόνια και οι καρδερίνες; Τι περιμένεις από ένα θεό της… Μουσικής που προτιμούσε… κοράκια, γύπες και κουρούνες για συνοδούς του!


    «Σου έχω και άλλο μύθο και τραγούδι, αδελφάκι με αυτούς, να διηγηθώ. Του Εύνομου του Λοκρού και του Δελφικού Τζίτζικα. Ελληνικό πανηγύρι [:πανήγυρις, λαοσύναξη] γίνονταν στην Πυθώ [Δελφούς]»… «Γίνονταν [μουσικός] αγώνας, και κιθάριζε ο Εύνομος την ώρα του καύσωνα, οπότε τα τζιτζίκια τραγούδαγαν κάτω από τα φύλλα ζεσταμένα από τον ήλιο.»…«Σπάει η χορδή του Λοκρού. Πετάει ο τζίτζικας πάνω στον ζυγό. [της κιθάρας] Τερέτιζε πάνω στην κιθάρα σα να ήταν κλαρί. Και ο μουσικός, προσαρμόζοντας το σκοπό με το τραγούδι του τζίτζικα, αναπλήρωσε τη χορδή που έλλειπε. Συνεπώς, οδηγός του τραγουδιού του Ευνόμου έγινε το τζιτζίκι, όπως θέλει ο μύθος, και ο Εύνομος αφιέρωσε [άγαλμα] χάλκινο τον συναγωνιστή του Λοκρού και την ίδια την κιθάρα στους Δελφούς. Αυτός, [ο τζίτζικας] μια που πήγε μόνος του και τραγούδησε μόνος του, πίστεψαν οι Έλληνες πως ήταν μουσικός ερμηνευτής. Πως λοιπόν, πιστεύετε σε κενούς μύθους και απολαμβάνετε τη μουσική σα να είστε ζώα;»[72]

    Και ο ποιητής Πρατίνας έγραφε: «Λάκων ο τέττιξ (τζιτζίκι) εύτυκος εις χορόν»[73]

    Το μουσικό αυτί των αρχαίων Ελλήνων ήταν λίγο βάναυσο… Στην Οδύσσεια διαβάζουμε πως το τραγούδι του αηδονιού είναι… θλιβερό.[74] (ενώ του τζίτζικα, έ; καμιά σύγκριση!) Υπήρχε και Μύθος, πως η Αηδών σκότωσε το παιδί της κατά λάθος και οι θεοί την έκαναν πουλί για να… θρηνεί με όλη της την άνεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΠΌΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΎΘΩΝ. ΠΑΛΙΆ ΚΑΙ ΝΈΑ ΜΑΝΤΕΊΑ.


    Ο Απόλλων είχε αντιμετωπίσει και σκοτώσει τον Πύθωνα για να στήσει το Μαντείο του. Με τα λάφυρα της μάχης των Πλαταιών, οι ενωμένοι Έλληνες έκαναν τρία αφιερώματα στους θεούς: Στο Δία και τον Ποσειδώνα από ένα άγαλμα τους, και στον Απόλλωνα τρεις… Πύθωνες που σήκωναν το μαντικό Τρίποδα.

    Οι πρόγονοι μας είχαν αρωστημένη αίσθηση του χιούμορ, ή τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά;



    Τα φίδια στην αρχαία Ελλάδα δεν ήταν σύμβολα του Κακού, όπως στον Ιουδαϊσμό, αλλά σύμβολα Σοφίας, (Αθηνά) κάτοχοι των μυστικών της Γης, ιαματικά ζώα (Ασκληπιός) και φύλακες Ιερών Τόπων. Την Ακρόπολη, πχ, φύλαγε ένα φίδι, που ήταν ενσάρκωση του Εριχθόνιου, ενός μυθολογικού Αθηναίου βασιλιά.[75] Οι σημαντικότερες μορφές της Ελληνικής αρχαιότητας, με πρώτο το Μεγαλέξαντρο, ισχυρίζονταν πως κατάγονταν από θεούς μεταμορφωμένους σε φίδια.[76] Τα επιφανέστερα γένη των Αθηνών έλεγαν πως κατάγονταν από τον Κέκροπα και τον Ερεχθέα, που ήταν «διφυείς», φίδια από τη μέση και κάτω. Η λέξη «Άργος» σημαίνει (και) φίδι.[77] Αργείοι, (εθνικό όνομα στον Όμηρο) σημαίνει «πατριώτες» και «φυλή του Δράκου». (άργος = γη = πατρίδα, αργάς = παιδί της γης = δράκων = φίδι) Στην Ελλάδα, τα φίδια ήταν μεν επίφοβα, αλλά και ιερά. Ήταν «Παιδιά της Γης», δηλαδή «Αυτόχθονες», (χθων = γη) με άλλα λόγια αδέλφια των Ελλήνων, που και αυτοί πίστευαν πως βγήκαν από τη Γη.

    Ανάλογη ιερότητα είχαν τα άλλα «παιδιά της Γης», οι σαύρες, τα μερμήγκια, (που ήταν πρόγονοι των Μυρμιδόνων γιατί μεταμορφώθηκαν σε ανθρώπους με προσευχή του Αιακού, ή σε άλλη παραλλαγή, ο Δίας μεταμορφωμένος σε Μέρμηγκα γονιμοποίησε την Ευρυμέδουσα) κάθε είδος εντόμων και σκουληκιών, προφητικών ζωυφίων των οποίων τη γλώσσα καταλάβαινε ο μάντης Μελάμπους, και οι τζίτζικες, αδελφοί των Αθηναίων, που αυτοαποκαλούνταν τεττιγοφόροι. Τους ειρωνεύονταν κι όλας, επειδή τερέτιζαν όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι σαν τα αδέλφια τους. Στους Δελφούς υπήρχε αφιερωμένος και χάλκινος τζίτζικας.[78] Ήθη και έθιμα…

    Αν το καλοσκεφτούμε, όμως, αυτά είναι πολύ πιο βαθιά σα νόημα από το να πίστευαν πως έπεσαν από τον ουρανό, πχ. Το να λες πως είσαι παιδί της Γης, πραγματικός Αργείος (ένα από τα νοήματα της λέξης) είναι, τελικά, αυτογνωσία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  23. Τα φίδια έπαιζαν βασικό ρόλο στην μαντική τέχνη. Στο μαντείο του Τροφωνίου τα φίδια ήταν ιερά. Ο Παυσανίας υποθέτει πως ο Τροφώνιος απεικονίζονταν περίπου σαν τον Ασκληπιό, με φίδια τυλιγμένα στο ραβδί του. Ο πιστός που ήθελε να μπει σε αυτό το Μαντείο έπρεπε να κρατά στα χέρια του τροφές, γιατί αμέσως τον περικύκλωναν ήμερα ερπετά που περίμεναν μεζέ, σαν σκυλάκια.

    Στην Δωδώνη, το Μαντείο του Δία, υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά δείγματα φιδολατρίας, πράγμα φυσικό, μια που ο θεός μεταμορφώνονταν σε φίδι.

    Ο μεγάλος Μάντης της Μυθολογίας, ο Μελάμπους, απόκτησε τις μαντικές του ικανότητες καθώς και τη γνώση της γλώσσας των ζώων [σαφές χαρακτηριστικό της τοτεμικής λατρείας, όπου ο άνθρωπος επικοινωνεί με τους γενάρχες του, τα ζώα] όταν δυο φίδια του καθάρισαν τα αυτιά γλύφοντας τα την ώρα που κοιμόταν.

    Οι Ιαμίδες ήταν η πιο φημισμένη οικογένεια [γένος] Μάντεων. Ο γενάρχης τους, ο Ίαμος, είχε εγκαταλειφθεί από τη μάνα του, και ανατράφηκε από δυο φίδια που τον τάϊζαν με μέλι. Ο Ίαμος κατάγονταν από τον Ποσειδώνα και τον Απόλλωνα. Στο άγαλμα του Ιαμίδη μάντη Θρασύβουλου, στην Ολυμπία, απεικονίζονταν μια σαύρα στον δεξί του ώμο.

    Ο Τειρεσίας, άλλος μεγάλος Μάντης, σκότωσε ένα φίδι και μεταμορφώθηκε σε γυναίκα. Μετά από χρόνια, σκότωσε άλλο φίδι, και ξαναέγινε άντρας. Μάλιστα, οι θεοί τον κάλεσαν να γνωμοδοτήσει για το ποιο φύλο νοιώθει την μεγαλύτερη ηδονή στον έρωτα, μια που όσο ήταν γυναίκα έφαγε τον απαγορευμένο καρπό… Ο Τειρεσίας διέταξε τον νεκρικό εξευμενισμό του Δράκοντα της Θήβας με ανθρωποθυσία.

    Στην πρώτη θυσία που έκαναν οι Δωριείς στη Σπάρτη βρήκαν ένα φίδι πάνω στο βωμό, και κατάλαβαν πως η πόλη θα γίνει τρομερή στους εχθρούς της.

    Δεν χρειάζεται βέβαια να επιμείνουμε στον Ασκληπιό και το ιαματικό του φίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σε όλα αυτά, αντιφάσκουν οι Μύθοι του Απόλλωνα. Ο θεός του Φωτός εξόντωσε το κακό φίδι Πύθωνα, που κυνήγαγε τη μητέρα του... Άλλη παραλλαγή λέει πως ο Πύθωνας έκανε καταστροφές στους Δελφούς. Αν ήταν έτσι, τότε γιατί μετά το φόνο του, ο Απόλλων και η αδελφή του, η Άρτεμη, καταδιώχτηκαν από την φοβερή θεότητα, το «Δείμα», που εμφανίζονταν μόνο στους μεγάλους αμαρτωλούς; Μάλιστα χρειάστηκε να εξαγνιστούν.[79] Το έκαναν, λέει, για να δώσουν το καλό παράδειγμα… (κακοδικίας;)

    Ο Φοίβος, σαν Ιουδαίος, απεχθάνονταν τα φίδια, θεωρώντας τα κακοποιά. Ο Πύθων ήταν φύλακας της Πυθούς (= Δελφών) που ήταν αρχικά Μαντείο της Γης.[80] Τα φίδια ήταν τα κατ’ εξοχήν παιδιά της. Συνεπώς, ο Απόλλων τον σκότωσε για να οικειοποιηθεί το Μαντείο, όχι για να εκδικηθεί τη μάνα του, τη Λητώ, όπως λέει ο επικρατέστερος Μύθος. Βλέπουμε σε ποιο βαθμό η Απολλώνια λατρεία έρχονταν σε αντίθεση με την Ελληνική.

    Όταν ο Απόλλωνας και η Άρτεμη σκότωσαν τον Πύθωνα, πήγαν στην Αιγιάλεια για να εξαγνιστούν. Ξαφνικά τους έπιασε μεγάλος φόβος, έφυγαν αμέσως για την Κρήτη, όπου τους εξάγνισε κάποιος Καρμάνορας. Στην Αιγιάλεια όμως, έπεσε μεγάλο θανατικό, και οι κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εξευμενίσουν τους δυο θεούς…[81] Ο Μύθος είναι παράλογος, εκτός αν υποθέσουμε πως ήταν οι ίδιοι οι Αιγιαλείς που καταδίωξαν τους θεούς, (δηλαδή τους οπαδούς τους) επειδή σκότωσαν το ιερό ζώο, τον Πύθωνα, και τιμωρήθηκαν με την επιδημία. Και πάλι, η Απολλώνια λατρεία επιβλήθηκε με τρομοκρατία.





    Αφού ο Πύθων ήταν θηλυκό φίδι, έπρεπε να ονομάζεται Πυθία. Ποια ήταν η Πυθία; το γνωρίζετε. Ο Ομηρικός ύμνος ονομάζει το φίδι Δελφύνη. Άρα, Δελφοί ή Πυθώ, το τοπωνύμιο σημαίνει «φωλιά του φιδιού» (=ιερός τόπος φιδιών = Μαντείο της Γης) Η Πυθία μάντευε σε μια σπηλιά, δηλ φιδότρυπα. Στην αρχή της Τρωικής εκστρατείας, στην Αυλίδα, ο Μάντης Κάλχας χρησμοδοτεί με ένα «Δράκοντα» (φίδι στα αρχ. Ελληνικά) που είχε σταλθεί από τον «Ολύμπιο»[82] Όπως οι ιερείς των Δελφών ερμήνευαν το παραλήρημα της Πυθίας, έτσι αυτός ερμήνευε τις ενέργειες του φιδιού. [83]

    Ακόμα και στους Περσικούς πολέμους, όταν το Ιερό Φίδι εξαφανίστηκε από την Ακρόπολη, θεωρήθηκε σημάδι συμφοράς, δηλ. μαντικό σημάδι. Αυτό το αρχαίο είδος Μαντείας υιοθετήθηκε, μόνο επιφανειακά, από τον Απόλλωνα, αφού πρώτα το… σκότωσε. Το σύμβολο του φιδιού χρησιμοποιήθηκε τελικά από το θεό. Δεν θα μπορούσε να σταθεί αλλιώς στην Ελλάδα. Το βλέπουμε σε αγάλματά του να τυλίγεται απάνω στον Μαντικό τρίποδα! Αθόρυβα, ο πραγματικός ιδιοκτήτης του Μαντείου, το φίδι, ο Δράκων, ο Πύθων - Πυθία, ξαναγύρισε στη φωλιά του, τους Δελφούς, βαριά λαβωμένος όμως. Και οι δυο γιοί του θεού, ο Τροφώνιος και ο Ασκληπιός, είχαν ιερά φίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Κάλχας, ο μεγαλύτερος Έλληνας Μάντης της Τρωικής Εκστρατείας, πέθανε από τη λύπη του γιατί έχασε σε αγώνα Μαντικής από ένα γιο του Απόλλωνα, το Μόψο. Πάει κι αυτός, μαζί με τον Πύθωνα, και με αυτόν έφυγε και η παλιά Μαντεία και η παλιά θρησκεία…


    Η Γη, λένε οι Μύθοι, παράτησε το Μαντείο της, δίνοντας το στη Θέμιδα, που το έδωσε στον Απόλλωνα. Υπήρχε και ρήμα, «θεμιστεύειν» που σημαίνει «χρησμοδοτώ».[84] Ο θεός αγόρασε και το κομμάτι που αντιστοιχούσε στον Ποσειδώνα. (Η περιοχή ήταν σεισμογενής) Και όμως, υπάρχει παραλλαγή, προερχόμενη από τον Ευριπίδη, που λέει πως η Γη αντέδρασε στην εγκατάσταση του Απόλλωνα στους Δελφούς, στέλνοντας κακά όνειρα στους προσκυνητές. (Πράγματι, υπάρχουν κόγχες στους βράχους, όπου φαίνεται πως οι πιστοί κοιμόνταν, περιμένοντας κάποιο προφητικό όνειρο) Ο Απόλλων τότε έχασε την ικανότητα να δίνει χρησμούς! Μ’ άλλα λόγια, η μαντική δύναμη των Δελφών εξακολουθούσε να προέρχεται από τη Γη, και ο Απόλλων ήταν ένας απλός ενδιάμεσος! Ο θεός, απελπισμένος, ζήτησε την παρέμβαση του Δία, που σταμάτησε την δολιοφθορά της Γης, ειρωνευόμενος το γιο του, πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι προσφορές των πιστών…[85]

    Ένα Δελφικό έθιμο σώζει την αλήθεια πιο καλά από τους Μύθους. Κατασκεύαζαν μια καλύβα, πρόχειρη αλλά βαριά διακοσμημένη, και της έβαζαν φωτιά. Αυτή η καλύβα ήταν, λέγανε, η φωλιά του Πύθωνα. Το έθιμο αναπαριστούσε την πυρπόληση του παλιού Μαντείου της Γης από τους πιστούς του Φοίβου. Αυτά έχουν επιβιώσει ως «το κάψιμο του Ιούδα» από τους Χριστιανούς, που ακόμα και εδώ, ακολουθούν κατά γράμμα την μισαλλοδοξία του Απόλλωνα, προφήτη της θρησκείας τους…

    Αγανακτούμε για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών στους Δελφούς. Οι βανδαλισμοί των Απολλώνιων στον ίδιο χώρο, που μάλιστα τους γιόρταζαν πανηγυρικά, δεν μας απασχολούν. Ούτε και οι επιθέσεις των… αρχαίων Ελλήνων στο Μαντείο. (Ιεροί πόλεμοι) Όλα έγιναν «επί νεκρώ δράκοντι», πάνω στο πτώμα του Πύθωνα, του φύλακα του παλιού Μαντείου της Γης, της πραγματικής ιδιοκτήτριας ενός Ιερού χώρου που λυμαίνονται ξενόφερτες, ασιατικές θρησκείες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  26. Υπάρχει μια μυστηριώδης βυζαντινή αφήγηση που εμπλέκει τον Απόλλωνα, τους Αργοναύτες, τον Μέγα Κωνσταντίνο, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και την Παναγία. (!) Εδώ ανακαλύπτουμε πως ακόμα και το παλιότερο Δελφικό τοπωνύμιο, «Πυθώ», είναι Μικρασιατικό, ή έστω, ανήκε στην περιοχή της Προποντίδας, και πρέπει να ήταν κοντά στην Κύζικο: «και εισελθόντες» (οι Αργοναύτες) «νυκτός παρέλαβον τον Κύζικον, μητρόπολιν της Ελλησπόντου επαρχίας...» «...και απελθόντες οι Αργοναύτες εις το Μαντείον, ένθα λέγεται τα Πύθια θερμά, και ποιήσαντες θυσίαν επηρώτησαν...» «...και εδόθη αυτοίς χρησμός παρά της Πυθίας ούτος...» [86]

    Μπορεί να αμφισβητήσουμε όλη την αφήγηση σαν Χριστιανική προπαγάνδα, μια που η Πυθία εμφανίζεται να προφητεύει για την... Παρθένο Μαρία, αλλά το μόνο που δεν έχει στο μυαλό του ο συγγραφέας είναι να αποδείξει πως η Πυθώ είναι Μικρασιατικό τοπωνύμιο... Αυτό προκύπτει αβίαστα. Αυτά τα μέρη ήταν ακόμα γνωστά την Χριστιανική περίοδο, και ο συγγραφέας τα χρησιμοποιεί σαν τεκμήρια του αληθούς των ισχυρισμών του...

    Έτσι, ακόμα και τα «παλιά» ονόματα, η Πυθώ, η Πυθία, αλλά και η υπόγεια Μαντική, (Το προσωνύμιο «Θερμά» υποδηλώνει υπόγεια γεωθερμική δραστηριότητα, όπως και στους Δελφούς) προέρχονται από την Μικρά Ασία.

    Ο Μύθος του Φοίνικα Κάδμου, είναι παρόμοιος με αυτόν του Απόλλωνα, που έχει άλλωστε ίδια καταγωγή. Και ο Κάδμος σκότωσε ένα δράκοντα (φίδι) που φύλαγε μια ιερή πηγή και ήταν παιδί του Άρη. Χρειάστηκε και αυτός να εξαγνιστεί για το φόνο, έσπειρε τα δόντια του φιδιού από τα οποία φύτρωσαν οι γενάρχες των Θηβαίων, οι Καδμείοι, και τελικά, μεταμορφώθηκε ο ίδιος σε φίδι πριν πεθάνει. Είναι δυο παρόμοια παραδείγματα ξένων που αφομοίωσαν τη ντόπια θρησκεία - φιδολατρία, αφού αρχικά συγκρούστηκαν μ’ αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έτσι, η Δελφική λατρεία είχε δυο πλευρές, την Απολλώνια, και αυτή του Πύθωνα και της Γης, της πρώτης ιδιοκτήτριας. Γίνονταν και… μνημόσυνο του ιερού της ζώου, του Πύθωνα:


    «Πανήγυρις Ελληνική επί νεκρώ δράκοντι συνεκροτείτο Πυθεί, επιτάφιον ερπετού άδοντος Ευνόμου…» [Ελληνική λαοσύναξη γίνονταν στην Πυθώ (Δελφούς) πάνω σε ένα ψόφιο φίδι, ένας επιτάφιος του ερπετού, με τις ψαλμωδίες του Ευνόμου] «Πυθεί μεν ουν ο δράκων Πύθιος θρησκεύεται και του όφεως η πανήγυρις καταγγέλεται Πύθια».[87] Τόσο Ιερός ήταν. Πύθων ήταν και κύριο όνομα στην αρχαιότητα.[88]

    Στο τέλος, όλος ο μύθος του φιδοκτόνου Απόλλωνα διαψεύστηκε, και μάλιστα από ιερείς των Δελφών, όπως ο Πλούταρχος, με σκοπό να συμφιλιωθεί ο Πύθων και ο Απόλλων, ομολογώντας ταυτόχρονα το βάθος της παράδοσης, που ήταν αδύνατο να σβηστεί από την «Ελληνική πανήγυρι»:


    «Ξεφεύγουν περισσότερο από την αλήθεια οι θεολόγοι των Δελφών που πιστεύουν πως κάποτε ο θεός έδωσε μάχη με φίδι για το μαντείο, και αφήνουν τους ποιητές και τους λογογράφους να το λένε διαγωνιζόμενοι στα θέατρα, σα να θέλουν να διαψεύσουν επίτηδες τις αγιότατες τελετές στα ιερά» [89] (φαντάσου τι φιδομάνι εμφανίζονταν στις «αγιότατες τελετές»! Θα θύμιζαν συλλείτουργο Μητροπολιτών!)


    Όχι «σα να θέλουν», σεβαστέ Πλούταρχε, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός τους, υποσυνείδητα ίσως, προερχόμενος από τη βαθιά αντίφαση των δυο θρησκειών, της Ελληνικής, του Πύθωνα και της Γης από τη μια, και της Ασιατικής, του Απόλλωνα από την άλλη. Ο Μύθος της Πυθοκτονίας αντίφασκε με τις «αγιότατες» αρχές του Ελληνισμού, με την πραγματικά πάτρια θρησκεία του…


    Η δημοφιλέστατη στην αρχαιότητα παράσταση του Αετού που τρώει το Φίδι, τα δυο ιερά ζώα που πολεμούν, ήταν ο συμβολισμός της αντιφατικής φύσης της αρχαίας θρησκείας. Ουσιαστικά, η νέα μορφή του Δία πάλευε με την παλιά, το φίδι. Σα Φίδι παρουσιάζονταν ο Δίας στα Ελευσίνια Μυστήρια, σαν Αετός στους νεότερους Μύθους… [90] Τα δυο ζώα μπορούσαν να μεταμορφωθούν το ένα στο άλλο,[91] και συνυπήρχαν στο κηρύκειο του Ερμή.

    Τέτοιες αντιφάσεις σημαίνουν πως ο Απόλλων οικειοποιήθηκε βίαια την ήδη υπάρχουσα ιερότητα του χώρου των Δελφών, που μάλιστα τότε δεν ονομάζονταν έτσι, αλλά Πυθώ, κατά τον Όμηρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  28. ΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΜΑΣ ΣΎΜΒΟΛΟ,

    Ο ΤΡΙΈΛΙΚΤΟΣ ΌΦΙΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΏΝ

    ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ.



    (Ο Κωνσταντίνος ο Μέγας και ο κατηραμένος όφις)






    Τρικέφαλος Δράκων διακοσμούσε τον θώρακα του Αγαμέμνονα.


    Το ίδιο σύμβολο αφιερώθηκε στους Δελφούς για τη νίκη κατά των Περσών στις Πλαταιές.


    Άλλη υποθετική αναπαράστραση του τρίποδα. Η μορφή των τριων φιδιών όμως, είναι γνωστή από Τουρκικές μικρογραφίες.






    Μετά την Άλωση της Πόλης από τους Τούρκους, όμως, ο Σουλτάνος (δεν γνωρίζουμε ποιος ακριβώς) σύντριψε τα κεφάλια των φιδιών εκσφενδονίζοντας το πολεμικό του ρόπαλο, Οι κατακτητές απαθανάτισαν το κατόρθωμα του Σουλτάνου σε μικρογραφίες. Έτσι γνωρίζουμε το γεγονός και τη μορφή του μνημείου. Βλέπουμε σε μια γωνιά τον Πατριάρχη να διαμαρτύρεται για την βεβήλωση του αρχαίου Ελληνικού μνημείου…




    Οι Έλληνες, για να γιορτάσουν τη νίκη κατά των Περσών στις Πλαταιές, αφιέρωσαν στους Δελφούς τρία χάλκινα φίδια που στήριζαν ένα χρυσό Τρίποδα. Ο συμβολισμός ήταν σαφής. Η παλιά λατρεία (της Γης και του Πύθωνα) στήριζε τη νέα. (του Απόλλωνα) Υπήρχε, κατά τη γνώμη μου, μέχρι και απειλητικός υπαινιγμός, μια που το Μαντείο είχε συνεργαστεί με τους Πέρσες: Οι Δελφοί ( = ο τρίποδας) δεν στέκονται χωρίς την υποστήριξη των Ελλήνων. Το Μαντείο είναι των φιδιών –του Πύθωνα και της Γης- και εσείς, ιερείς του Απόλλωνα, είστε νοικάρηδες. Ο Πύθωνας ήταν ο φύλακας του Μαντείου, όταν αυτό ανήκε στη Γη, και σκοτώθηκε από τον Απόλλωνα.[92]

    Τα τρία φίδια απεικόνιζαν τις Ελληνικές φυλές. Απάνω στις φολίδες τους ήταν γραμμένα τα ονόματα όσων πόλεων πολέμησαν. Το τρικέφαλο φίδι ήταν ανέκαθεν εθνικό σύμβολο. «Τριέλικτος Δράκων» διακοσμούσε, πχ, και τον θώρακα που φτιάχτηκε ειδικά για τον αρχηγό των Πανελλήνων Αγαμέμνονα.[93] Ο Θουκυδίδης και ο Πλούταρχος γράφουν πως ο αρχιστράτηγος Παυσανίας προσπάθησε να οικειοποιηθεί το μνημείο σαν προσωπικό του αφιέρωμα, αλλά οι άλλοι Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν, (όχι και να τους χωρίσουν απ’ τ’ αδέλφια τους, τους φίδαρους) και οι Σπαρτιάτες έσβησαν αμέσως το όνομά του και έγραψαν τα ονόματα των Ελληνικών πόλεων στις κουλούρες των φιδιών.


    Ο χρυσός τρίποδας που στήριζαν τα φίδια, ένα άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, και ένα του Ποσειδώνα, φτιαχτήκαν από τα λάφυρα με κοινή απόφαση των Ελλήνων, σαν ευχαριστήρια προσφορά στους θεούς. [94] Γιατί άραγε δεν στήθηκε και άγαλμα του Απόλλωνα, αλλά αντίθετα του αφιερώθηκαν… Πύθωνες;



    Αυτό που απόμεινε σήμερα στην Πόλη
    Το μνημείο με τα φίδια – από τα σπάνια που εκπροσωπούσαν όλους τους Έλληνες στην αρχαία τέχνη - ενώνοντας τις δυο λατρείες, υπογράμμιζε ταυτόχρονα τη διαφορά τους. Οι Φωκείς είχαν αφιερώσει στους Δελφούς άλλη παράσταση με υπαινιγμούς: Τον Ηρακλή να παλεύει με τον Απόλλωνα…[95] Υπήρχε και παράσταση του μεγάλου αντιπάλου του, του Ίδα, με τον οποίο συγκρούστηκε για την «καλλίσφυρον» Μάρπησσα. [96] Στον «Ιερό πόλεμο», οι Φωκείς έκλεψαν τον χρυσό τρίποδα του μνημείου, αλλά άφησαν άθικτα τα φίδια. Σίγουρα τους έλκυσε ο χρυσός, αλλά νομίζω πως και ο χαλκός των φιδιών είχε μεγάλη αξία τότε. Οι θρησκευτικοί και πατριωτικοί λόγοι της σύλησης είναι, πάλι, προφανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Μέγας Κωνσταντίνος
    Ούτε και οι Χριστιανοί τόλμησαν να τα καταστρέψουν. Αντίθετα, το εθνικό μας μνημείο, που πάνω του έγραφε τα ονόματα των Ελληνικών πόλεων, μεταφέρθηκε στη Κωνσταντινούπολη από το Μέγα Κωνσταντίνο, και στήθηκε στον Ιππόδρομο, το πραγματικό κέντρο του κράτους, τον τόπο συγκέντρωσης του λαού. Χριστιανισμός μεν, αλλά όλα κι όλα… Μόνο αυτή η ενέργεια του Κωνσταντίνου, φτάνει για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς όσων θεωρούν τους Βυζαντινούς ως ανθέλληνες. Η Κωνσταντινούπολη, με αυτή τη συμβολική πράξη, έγινε αυτόματα το νέο κέντρο των Φυλών του Αργά - Δράκου, των Αργείων, (Δωρικά) Αργαδών, (Αττικά) Αργεάδων (Μακεδονικά) – των Ελλήνων. Ακόμα, ο Κωνσταντίνος έδειχνε την πρόθεσή του να συνεχιστεί ο αγώνας εναντίον των Περσών. Στον Ιππόδρομο υπήρχαν επίσης σύμβολα των Διοσκούρων (Αυγά) και του Ποσειδώνα (Δελφίνια)


    Από την αψίδα του Μ. Κωνσταντίνου στη Ρώμη.
    Το άρμα του Ήλιου.

    Όσοι κατηγορούν τους Χριστιανούς για το σπάσιμο των αρχαίων αγαλμάτων, κατηγορούν επίσης τον Κωνσταντίνο για την… μεταφορά και τοποθέτηση του «τριέλικτου όφεως» στη Πόλη, γιατί λέει, τον θεωρούσε… τρόπαιο, και επιπλέον, ήταν και «στυγνός εγκληματίας»[97]… (Ο Ιουλιανός ο Παραβάτης όμως τον αποκαλούσε «γενναίο βασιλιά») [98] Τους ενοχλεί φαίνεται που η Κωνσταντινούπολη ήταν γεμάτη αρχαία αγάλματα, σα γνήσια Ελληνική πόλη, γιατί λέει, τα…είχαν κλέψει! Αν ο Κωνσταντίνος μάζευε αγάλματα μόνο για την καλλιτεχνική τους αξία, σίγουρα θα έβρισκε κάτι καλύτερο από τρία φίδια, ειδικά με τον αρνητικό ρόλο του φιδιού στον Χριστιανικό συμβολισμό. Συνεπώς τα μετέφερε για Εθνικούς λόγους, για αυτό που αντιπροσώπευαν.


    Μια που αναφέραμε τον Ιουλιανό, γιατί ο λάτρης αυτός της Ελλάδας δεν επέστρεψε τα αγάλματα στην πνευματική του πατρίδα που τόσο αγάπαγε, μόλις ανέβηκε στο θρόνο; Αυτό τον βάζει στην ίδια κατηγορία με τον Κωνσταντίνο. Τρεις απαντήσεις: α) ήταν και αυτός κλεπταποδόχος. β) Η σωστή θέση των μνημείων ήταν στη νέα Ελληνική Πρωτεύουσα. γ) Είχε άλλη δουλειά, να ξαναχτίσει το Ναό του Σολομώντα για τους Εβραίους. [99]


    Πολλοί αρχαίοι ιστορικοί αποκαλούσαν το μνημείο Τρίποδα, ακόμα και αφού ο τρίποδας που στηρίζονταν πάνω στα φίδια της βάσης κλέφτηκε από τους Φωκείς. Αυτό που πήρε ο Κωνσταντίνος, όμως, ήταν τα φίδια που απόμειναν. Άλλωστε, ουδέποτε αυτό το ανάθημα χρησίμευσε στην Πυθία, γιατί ήταν τεράστιο.



    Η Αψίδα του Μ. Κωνσταντίνου στη Ρώμη.
    Ο Αυτοκράτορας στεφανώνεται από τη θεά Νίκη.
    Όσοι μισούν τον Κωνσταντίνο γράφουν όμως πως έκλεψε τον τρίποδα της Πυθίας, μπας και πιάσει. Αυτό το ψεύδος απευθύνεται σε απαίδευτους, που αγνοούν την Δελφική Μυθολογία, γιατί, αν ο Κωνσταντίνος έκλεβε πράγματι τον Τρίποδα, θα ταυτίζονταν, όχι μόνο με τους Φωκείς, αλλά και με τους αρχαίους Ήρωες και ηγέτες, μια που το ίδιο ήθελαν να κάνουν ο Ηρακλής και ο Μεγαλέξαντρος [100], ενώ ο Ερμής ονειρεύονταν να κλέψει τους θησαυρούς του Μαντείου…[101] Ή πρέπει να ονομάζουμε και αυτούς «στυγνούς εγκληματίες»; Δεν θα σκοτιστώ, ξέρετε, περισσότερο από όσο σκοτίζονται αυτοί που αποκαλούν έτσι τον Κωνσταντίνο… Ο Αλέξανδρος είχε εξοντώσει τους Βραγχίδες, τους ιερείς του Διδυμαίου Απόλλωνα. [102] Όταν πήγε στους Δελφούς, έπιασε την Πυθία απ’ το μαλλί και την τράβαγε, γιατί αρνήθηκε να χρησμοδοτήσει… [103] Ποιόν προσπαθούν να εξαπατήσουν, και ποιόν εξυπηρετούν όσα λέγονται για τον Κωνσταντίνο;



    Κεφαλή Μέδουσας στην δεξαμενή της Κωνσταντινούπολης.
    Ο ρόλος της ήταν αποτρεπτικός του Κακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η αντίληψή μας για τα Μουσειακά έργα τέχνης ήταν άγνωστη στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο. Ένα παλιό έργο τέχνης είχε πάνω απ’ όλα υπερφυσική δύναμη, και η επανατοποθέτησή του κάπου, μετάγγιζε αυτή τη δύναμη στο νέο μέρος. Είχε δηλ. «πρακτική» και όχι αισθητική αξία… Τα «καλλιτεχνικά» δεν ενδιέφεραν και τόσο. Την ίδια υπερφυσική δύναμη απόκτησαν και τα Χριστιανικά κειμήλια, τα οποία υπέστησαν τις ίδιες μεταφορές, («μετακομιδές») τεμαχισμούς και αρπαγές από τους ίδιους τους πιστούς τους, για τον λόγο που αναφέραμε. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι πως ο Κωνσταντίνος υποστήριζε και τις δυο θρησκείες και γι’ αυτό μετέφερε τα αγάλματα, γιατί τα πίστευε, και ήθελε να μεταδώσει τη δύναμή τους στη νέα πρωτεύουσα. Μαζί του και οι Κωνσταντινοπολίτες, που θεωρούσαν πως έχουν υπερφυσικές ιδιότητες μέχρι τέλους. Ένα από αυτά, λέγανε, σκότωσε εξ αποστάσεως τον… Τσάρο της Βουλγαρίας, μα το Δία! [104] (Επειδή οι Βούλγαροι ήταν και αυτοί Ορθόδοξοι, έπρεπε να χρησιμοποιηθούν τα αρχαία όπλα)


    Επίσης, πίστευαν πως ο «τριέλικτος όφις» έδιωχνε τα φίδια από την πόλη. Και οι Εβραίοι «εθυμίαζαν» ένα χάλκινο φίδι, τον συμπαθέστατο Νεεσθάν, που είχε φτιάξει ο Μωυσής [105] (!!) με εντολή του Γιαχβέ (!!!) για να θεραπεύει τα θανατηφόρα δαγκώματα των φιδιών. Έτσι, οι Πολίτες συνοδοιπορούσαν με το Εθνικό τους σύμβολο, και με την Παλαιά Διαθήκη ταυτόχρονα! Ίσως μάλιστα οι απλοϊκότεροι να πίστευαν πως ο Τριέλικτος Δράκων ήταν ο Νεεσθάν αυτοπροσώπως.


    Μπορεί ο "Μέγας" Ιουλιανός ο Παραβάτης να κατάστρεψε μπόλικα από τα μνημεία που ανήγειρε ο Κωνσταντίνος, αυτά που ένωναν τις δύο θρησκείες, αλλά η απεικόνιση της θεότητας της 'Τύχης της Πόλεως" (της Κωνσταντινούπολης) έχει διασωθεί σε μετάλλιο.


    Άλλο ένα μετάλλιο του Μεγάλου Κωνσταντίνου όπου δυο μορφές που σαφώς ανήκουν στην Παλιά Θρησκεία, και λόγω του Συμβόλου του Στάχεως είναι πιθανότατα η Δήμητρα και η Κόρη, βρίσκονται κάτω από ένα Σταυρό.

    Ακόμα, ο Αυτοκράτορας παράγγειλε και έστησε και νέα «Ελληνικά» (πολυθεϊστικά) αγάλματα, τον Ήλιο και την «Τύχη της Πόλεως»,[106] θεότητα πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια του πολυθεϊσμού, (κάθε πόλη είχε τη δικιά της) που την έβαλε δίπλα σε ένα… σταυρό. (όχι και να αφήσει απροστάτευτη τη νέα πρωτεύουσα!) Σύμφωνα με τον Ιωάννη το Λυδό, η Κωνσταντινούπολη χτίστηκε από τον δήθεν «στυγερό εγκληματία» Αυτοκράτορα με τις οδηγίες του «ιεροφάντη» (=αρχιερέα των Μυστηρίων) Πραιτεξτάτου και του «τελεστή» (=ιερέα των Μυστηρίων) Σώπατρου! [107] Αυτοί συνεργάστηκαν στα στυγερά εγκλήματα και στην αρπαγή του «Τρίποδα της Πυθίας»; Συ είπας! Η αψίδα που έστησε ο Αυτοκράτορας στη Ρώμη είναι γεμάτη με θεότητες της αρχαίας θρησκείας. Υπάρχει και παράσταση (της εποχής) του Χριστιανικώτατου διαδόχου του, Κωνστάντιου, που τον δείχνει να κρατά στο χέρι την θεά Νίκη! [108] Γνωρίζουμε και άλλα τέτοια έργα με Νίκες που συνοδεύουν Αυτοκράτορες, αιώνες αργότερα, ακόμα και τον άλλο «στυγερό εγκληματία», τη «μάστιγα του Ελληνισμού»[109] τον Ιουστινιανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βυζαντινοί αυτοκράτορες συνοδεύονται από Νίκες.

    Ας μην παραλείψω την μαρτυρία πως ο Ιουστινιανός θυσίασε χίλια βόδια και πολλές χιλιάδες άλλα ζώα τελειώνοντας την Αγια - Σοφιά(!) και ρώτησε… Μάντεις, τους Αθηναίους Μαξιμιανό, Ιερόθεο και Σύμβουλο, για την χτίσει! [110] Υπάρχουν αναπαραστάσεις θυσιών –που φαίνεται γίνονταν επίσημα- μέχρι και τον 5ο-6ο αι. μΧ., (δες εικονογράφηση) και ανεπίσημα, ακολουθούμενες μάλιστα και από σπλαχνομαντεία, μέχρι τα χρόνια του Βουλγαροκτόνου. Δεν μιλώ για το κομμάτι της Αυτοκρατορίας που παρέμενε πιστό στην παλιά θρησκεία, (τη Μάνη) αλλά για όλο το κράτος. Υπάρχει μέχρι και μνεία αποτρεπτικών ανθρωποθυσιών (!) που έγιναν με πάνδημη συμμετοχή για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια των Αραβικών επιδρομών![111] Μπορούμε να φανταστούμε τι γίνονταν ανεπίσημα και ιδιωτικά στις σκοτεινές γωνιές της Αυτοκρατορίας.


    Άλλωστε, στα περισσότερα «κοσμικά» (=μη εκκλησιαστικά) βυζαντινά κείμενα, τον Ψελλό, τον Λέοντα τον Διάκονο, την Άννα Κομνηνή, το λεξικό Σούδας, θα δούμε καθαρά, κάτω από το Χριστιανικό βερνίκι, το αρχαίο υπόστρωμα, και μάλιστα σε βαθμό ενοχλητικό, από την άποψη ότι κανείς δήθεν «πληροφορημένος» αναγνώστης δεν ξεκινά να μελετήσει βυζαντινά κείμενα για να μάθει την αρχαία… Μυθολογία και φιλοσοφία, πράγμα όμως που καταντά… υποχρεωτικό!

    Τι να πεις σε όσους ισχυρίζονται πως αυτοί οι υστερικοί αρχαιολάτρες (οι Βυζαντινοί) κατάστρεψαν την… αρχαία Ελλάδα; Ένα μόνο: Η φανατική αρχαιολατρία των Βυζαντινών λόγιων τους οδήγησε σε άρνηση καταγραφής και καλλιέργειας της ολοζώντανης Νεοελληνικής λαϊκής δημιουργίας που άνθιζε γύρω τους, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Παρά την εγκληματική έλλειψη καταγραφής την εποχή της ακμής του, την Βυζαντινή, ο Νεοελληνικός πολιτισμός είναι ακόμη ένας από τους πλουσιότερους του πλανήτη.

    Η αρχαιολατρία, μια γνήσια βυζαντινή κληρονομιά και κατάρα, συνέχισε και συνεχίζει να ρουφά την ικμάδα του Ελληνισμού μέχρι τις μέρες μας. Ακόμα και ο κόπος για να γραφτεί τούτη η μελέτη, που θα έπρεπε να είναι κοινός τόπος, είναι αποτέλεσμα της…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτοκράτορας με Νίκες
    Άρα, μόνο σα λάφυρα δεν θεωρούσαν τα αρχαία αγάλματα οι Βυζαντινοί. Αυτά καταστράφηκαν ή κλάπηκαν το 1204 (μΧ) από τους… συνεχιστές του αρχαίου πολιτισμού, και πιστούς μας συμμάχους, τους Ευρωπαίους Σταυροφόρους, μαζί με τις υπόλοιπες παρακαταθήκες της αρχαιότητας, που φυλάγονταν ευλαβικά… Η καταστροφή ήταν συνειδητή. Έτσι πίστευαν πως στερούσαν από την Αυτοκρατορία τη Δύναμή της. Η σύληση ήταν ισοδύναμη ψυχολογικά με την στρατιωτική κατοχή. Εμείς όμως, πείθουμε τους Έλληνες να τα βάλουν με τον Κωνσταντίνο. Έχουμε πιάσει το κέντρο της καταστροφής, δηλαδή!

    Βλέπουν -και βλέπουμε- την ιστορία μας μέσα από τα μάτια των Δυτικών, που μισούν τον Κωνσταντίνο γιατί απογύμνωσε τη Ρώμη από τη δύναμη της. Οι δυτικόφιλοι δεν μπορούν να το συγχωρήσουν και να το ανεχθούν, έτσι συκοφαντούν την αναγέννηση της Ελλάδας μετά την Ρωμαϊκή λαίλαπα, που ξεκίνησε με τον «γενναίο βασιλιά».


    Πολλοί θα προτιμούσαν να είμαστε ακόμα δούλοι των Λατίνων. Πράγματι, φαίνεται πως αποδεχτήκαμε την ελευθερία μας μόνο αφού μας την πρόσφερε ένας Ρωμαίος. Ο Κωνσταντίνος επέβαλλε, για δικούς του λόγους, τη μετατόπιση του κέντρου του κράτους από τη Ρώμη στην Ελλάδα, χωρίς ανάλογο αίτημα ή αγώνα των Ελλήνων. Για αυτούς, για μας, δηλαδή, θα ήταν (και εξακολουθεί να είναι) κάτι αδιανόητο!


    Οι Έλληνες ήταν πολύ υπερήφανοι να ονομάζονται «Ρωμαίοι», μια που άλλαζαν μέχρι και τα ονόματά τους σε Ρωμαϊκά: «πριν υπήρχαν τα ονόματα ηρώων, ναυμάχων και νομοθετών, τώρα δε Λουκούλλων και Φαβρικίων και Λευκανίων, των μακαρίων»[112] λέει ο Απολλώνιος Τυανεύς κατηγορώντας τους Έλληνες. Οι περισσότεροι είχαν διπλό όνομα (πχ, Γάιος Ιούλιος Ευρυκλής, ηγεμόνας της Σπάρτης) και πολλοί είχαν μόνο Λατινικό (πχ Αιλιανός)


    Αργότερα, όταν οι αείμνηστοι Εικονομάχοι Αυτοκράτορες μας απέσπασαν από την εκκλησιαστική εξουσία του Ρωμαίου Πάπα (Η Ελλάδα δεν υπάγονταν στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως μέχρι τότε) οι Έλληνες… επαναστάτησαν, επειδή τους έκαναν… ανεξάρτητους με το ζόρι! (727 μΧ, επανάσταση του Κοσμά) Το σημάδι της Ρώμης δεν θα σβηστεί σύντομα, και η Εθνική μας Συνείδηση θα είναι τόσο ελλιπής, όσο και τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  33. Μόλις αναλύσαμε τις διαφωνίες για την τιμή και την υπόληψη δυο… Ρωμαίων, (του Ιουλιανού και του Κωνσταντίνου) θεωρώντας πως το θέμα είναι υψίστης… εθνικής σημασίας, και σχετίζεται απόλυτα με τον… πατριωτισμό μας. Δεν νομίζω πως υπάρχει λαός που μπορεί να πέσει πιο χαμηλά από εμάς. (εμού συμπεριλαμβανομένου…)


    Ο τριέλικτος Όφις, όμως, σύμβολο της νίκης του Ελληνικού Έθνους κατά της Ασίας, επιβίωσε. (Ούτε και οι Σταυροφόροι τόλμησαν να ακουμπήσουν τους τρεις Πύθωνες, μόνο ο… Απόλλων το έκανε!) και εξακολούθησε να είναι Εθνικό Σύμβολο.

    Μετά την άλωση της Πόλης, όμως, ο Σουλτάνος σύντριψε τα κεφάλια του εκσφενδονίζοντας το πολεμικό του ρόπαλο, [113] όπως ο Απόλλωνας σκότωσε τον Πύθωνα και ο Αη-Γιώργης το δράκο, για να υπογραμμίσει την ήττα μας, εκδικούμενος επιτέλους την ταπείνωση της Ασίας από τους Έλληνες, «τα παιδιά της Γης».


    Οι κατακτητές απαθανάτισαν με υπερηφάνεια το κατόρθωμα του Σουλτάνου σε μια μικρογραφία. Έτσι γνωρίζουμε και τη μορφή του μνημείου. Όμως, οι απλοί Τούρκοι θεωρούσαν και αυτοί πως το κατάλοιπο του μνημείου έδιωχνε τα δηλητηριώδη φίδια. Λέγανε ακόμη, πως η Πόλη γέμισε με αυτά μετά τον βανδαλισμό!


    Στη μικρογραφία βλέπουμε σε μια γωνιά τον… «ανθ»-Έλληνα Πατριάρχη να διαμαρτύρεται έντονα για την καταστροφή… (Νισάφι! θα μας κάψει ο… Θεός!) Τέτοια κάνουν οι Δεσποτάδες, μια φορά κάθε εκατό χρόνια, και ξεχνάω όλα τα άλλα…



    Ότι απόμεινε, υπάρχει ακόμα στην Πόλη, οι ρίζες των κορμών των φιδιών και ένα μισοσπασμένο φιδοκέφαλο, αλλά η «Ελληνική πανήγυρις» έπαψε… Ο Πύθωνας ψόφησε επιτέλους, τον καθάρισε για χάρη σου ο Σουλτάνος, ο εκδικητής της Τροίας, της αγαπημένης σου πόλης, γλέντα και χόρευε, Φοίβε…

    https://www.tapantareinews.gr/2020/05/blog-post_76.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΧΑΧΑΧΑ ΡΕ ΑΡΡΩΣΤΕ ΕΒΡΑΙΕ ΕΙΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙ ΧΑΧΑ.ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΛΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΡΕ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ.ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΕΡΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαινει το ζωο βαζει δεκα ποστ και ξαναφεύγειΔεν τον παιρνεις στη στανη σου;

      Διαγραφή
    2. ΠΟΝΑΣ ΩΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ ΠΟΝΑΣ;
      ΤΑ ΠΡΩΤΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ.
      ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΤΟ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΖΟΥΦΙΕΣ ΠΟΡΔΕΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ.

      ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ.
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΣΑΛΕΜΕΝΟ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙ.
      ΕΧΕΤΕ ΨΟΦΗΣΕΙ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ
      ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΥΧΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΥΧΤΙΣΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ.

      ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΩ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΣΤΡΩ ΤΗΝ ΚΑΣΤΡΟΥΝΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΒΟΣΚΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΟΠΩΣ ΕΒΟΣΚΕ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΓΟΘΕΟΣ ΣΑΣ Ο ΠΑΝΑΣ.

      ΒΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟΜΠΟΥΡΔΕΛΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ.
      Αυτός είναι ο καλύτερος (και απλούστερος) παγκόσμιος χάρτης θρησκειών

      Πανοραμική και λεπτομερής, αυτό το infographic καταφέρνει να δείξει τόσο το μέγεθος όσο και τη διανομή των παγκόσμιων θρησκειών.
      https://el.gov-civ-guarda.pt/this-is-best-world-map-religions

      Διαγραφή
    3. ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΩΦΗΣΕΙ ΑΛΛΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΦΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΙΩΝΩΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ.ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΗΛΙΘΙΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ,ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ.ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΣΟΣΙΑΛ ΜΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ,ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΥΤΕ ΜΑΣΟΝΟΙ ,ΟΥΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΛ.ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΡΩΓΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ,ΟΧΙ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ,ΙΣΩΣ ΟΥΤΕ ΣΕ 100 ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ.ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.
      ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΝ ΤΣΟΠΑΝΗ ΕΒΡΑΙΕ.

      Διαγραφή
    4. ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 300 ΧΡΟΝΙΑ
      ΣΕ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΕΓΕ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
      ΔΙΕΨΕΥΣΘΗ ΟΙΚΤΡΑ.

      ΠΙΟ ΑΘΛΙΑ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΑ ΠΙΟ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ΠΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
      ΕΝΑΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΛΩΠΟΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΗΣΑΣΤΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΛΥΘΗ ΕΙΣ ΤΑ ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗ.
      ΣΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ.
      ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ.
      ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΛΥΣΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΡΙΖΕΤΕ ΔΙΑΒΟΛΟΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.

      ΟΥΣΤ !!! ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΟΝΤΑ.

      Ικτίνος Ικτίνος

      21 Σεπτεμβρίου 2019  ·
      ΤΟ 2005 ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ.ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2006 ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 1290 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ "ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ " ΟΠΩΣ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ !!!!
      ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ !
      ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ :
      "Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ " !!!!!
      ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΧΑΡΑ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ .......'ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ " !!!!!
      ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙ ΟΛΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΗΚΩΝΩ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΝ ΜΑΧΑΩΝΑ ΕΠΙ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ !!!
      Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΜΑΣΩΝΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
      ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΑΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΒΑΝ ΚΟΝΓΚ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΕΤΑΣ ΠΕΠΠΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΙΣ !
      ΠΕΠΠΑ ΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΘΑ .. ...ΓΕΜΙΖΑΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ !!!!
      ΡΕΖΙΛΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ......
      ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΝ ΚΟΝΓΚ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΜΠΡΑΚΟΥ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ !!!!!
      ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ , ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΡΝΑΡΑΣ , ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΙΟΥ , ΒΩΒΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ !!!!
      ΕΓΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ "ΚΤΗΝΟΣ".....!!!!
      ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ VIDEO "ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PRESIDENT" !!!!
      ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΡΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΩΡΡΑΣ-ΛΑΜΟΡΑΚΗΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΣΩΩΡΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΖΗΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ !!!!!!!!
      ΑΤΕΛΙΩΤΟ ΡΕΖΙΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟ ΑΠ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
      ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΙ Ο ΜΠΕΞΗΣ ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΤΟΝ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!!!
      ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΡΩΤΑΓΑΝΕ :
      "ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΕΙΣΑΙ " ;;;;;;
      ΗΔΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
      ΑΠΟ ΤΑ 104 ΜΕΛΗ ΕΜΕΙΝΑΝ 12-14 , ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΣ ! ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΚΑΝΕΙΣ , ΗΜΟΥΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ.
      ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟ ΡΕΖΙΛΙ.....

      Διαγραφή
    5. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3401 "ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ".
      ΣΙ'Ι'ΤΕΣ, ΣΟΥΝΙΤΕΣ, ΓΕΖΙΝΤΙ, ΣΙΧ, ΙΝΔΟΥ'Ι'ΣΤΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ.
      Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 300 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΥΚΤΗΤΙΟΥ ΟΙΚΟΥ.
      ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΣΙΟ !!!!!
      ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ Ο 1290 ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΗΘΕΛΕ Ο ΒΩΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΥΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ , ΤΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΣΑΝ ΛΑΤΕΡΝΑ !!!
      ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ "ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ" ΡΕ ΜΠΟΥΣΙΕ !!!
      ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ !!!
      ΤΟ ΡΕΖΙΛΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
      ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΙΟΣ , ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , ΒΩΒΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΤΑΡΝΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΕΡΕΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣΩΝΟ ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΗ ΠΟΥ ΑΠΑΘΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΑ .....ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ !!!!!!
      Ε ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
      ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΣΤΟΑ !!!!
      ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ !!!!!
      ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :
      ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΙΟΣ :
      ΜΟΥ ΛΕΝΕ -ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ-ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ " ΝΕΑ ΘΕΣΗ" ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΙΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ Ο ΒΩΜΟΣ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ !!!!!
      ΠΟΙΟΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ :
      "ΙΚΤΙΝΕ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ Ο ΒΩΜΟΣ, Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ".
      ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟ !!!!!
      ΑΙΩΝΙΟΝ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ
      Α ΣΙΧΤΙΡΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΟΝΤΑ...

      Διαγραφή
  35. ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ.
    ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ "ΣΟΣΙΑΛ ΜΕΝΤΙΑ"
    Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι δωδεκαθεϊστές

    Παγανιστές, νεοπαγανιστές, αρχαιοελληνιστές, ετεροχρονιστές, ειδωλολάτρες, δωδεκαθεϊστές, αρχαιολάτρες, εθνικοί ή πολυθεϊστές, υπάρχουν διάφορα ονόματα για να αποδώσει κάποιος στους τύπους που κάθε λίγο και λιγάκι παίρνουν τα όρη και τα βουνά κρατώντας παραμάσχαλα χλαμύδες, σανδάλια, στάρι, ξηρούς καρπούς και «ανθόσπαρτα» στεφάνια για να εκφράσουν την πίστη τους στους αρχαίους Ελληνες θεούς. Αυτή που κατατέθηκε προσφάτως στο Λιτόχωρο Πιερίας με αφορμή τα Προμήθεια ή, αλλιώς, τη μεγάλη ετήσια γιορτή όλων όσοι δεν πιστεύουν στο δικό μας θεό...

    Στο Λιτόχωρο, την ημιορεινή κωμόπολη του Νομού Πιερίας με τους 7.000 κατοίκους που βρίσκεται στις ανατολικές απολήξεις του Ολύμπου, πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 7 Ιουλίου, είχε γιορτή! Οχι για πρώτη, αλλά για 21η φορά χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αντάμωσαν κάτω από το Ορος των Θεών υπό το βλέμμα δεκάδων χριστιανών που όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζουν την εν λόγω γιορτή κάτι σαν απαραίτητη θερινή ατραξιόν. Οι μεν στέκουν καμαρωτοί στους πρόποδες του Ολύμπου για να γίνουν ένα με το ελληνικό πνεύμα, να τιμήσουν τους αρχαίους φιλοσόφους με δημόσιες εκδηλώσεις και βαθυστόχαστες συζητήσεις, να λάβουν μέρος σε τελεστικά δρώμενα και «να νιώσουμε με κατάνυξη την πατρώα ψυχή ερχόμενοι σε επαφή με την κοσμοθέαση των προγόνων μας όπως λένε οι ίδιοι». Οι δε, κάθονται λίγο πιο πίσω για να περάσουν την ώρα τους, να κάνουν χάζι, ή να απολαύσουν δωρεάν ένα θέαμα που έχει τα πάντα: και όμορφες γυναίκες και περίεργα ήθη και αξιοπρόσεκτα έθιμα και χορό και ποτό σε ένα «γλέντι» που διαρκεί τρεις ολόκληρες ημέρες!

    Η τελετή έναρξης των Προμηθείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου, ενώ το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουλίου, με την αμέριστη αρωγή του Δήμου Δίου-Ολύμπου και των τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης αρχαϊκή πομπή στους κεντρικούς δρόμους του Λιτόχωρου με τη συμμετοχή των ντόπιων φορέων, των επισκεπτών και όλων των ενδιαφερομένων. Η πομπή κατέληξε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Λιτόχωρου όπου έλαβαν χώρα αρχαϊκά πολιτισμικά δρώμενα, με αποκορύφωμα τα τελεστικά/καλλιτεχνικά δρώμενα του Σαββάτου που προσέλκυσαν χιλιάδες θεατές λόγω της υποβλητικής ατμόσφαιρας που γεννά ενίοτε το παράδοξο και το διαφορετικό. Η είσοδος στις γιορτές των Προμηθείων ήταν ελεύθερη, ενώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, «ευπρόσδεκτοι ήταν όλοι όσοι νιώθουν πως η διαύγεια σκέψης και οι αξίες των προγόνων μας μπορούν να αποβούν βατήρας πνευματικής παλιγγενεσίας, ελπίδας και αντίστασης απέναντι στην υποδούλωση που μηχανισμοί αλλότριοι και ισοπεδωτικοί επιδιώκουν να επιβάλουν για άλλη μια φορά στον Ελληνισμό». Για τους απανταχού πολυθεϊστές άλλωστε οι γιορτές των Προμηθείων δεν είναι μια άγονη λατρεία ενός πεπερασμένου παρελθόντος, αλλά «μια μορφή έκφρασης εκείνων στους οποίους αναγνωρίζει η σώφρων ανθρωπότητα ότι τους οφείλει τα πάντα». Ενίοτε και μια καλή αφορμή για χάζι, μεθύσι και αρχαιοελληνικό ξεφάντωμα.

    Η εμφάνιση και η ανθρωπογεωγραφία
    Το κίνημα των πολυθεϊστών ξεπήδησε τη δεκαετία του 1990, εξάντλησε όλες τις υπερβολές και τις γραφικότητες που το χαρακτηρίζουν, επιβίωσε στον πόλεμο που του ασκήθηκε από την Εκκλησία -πολλοί ήταν εκείνοι που ταύτιζαν τους πολυθεϊστές με τους σατανιστές- και σήμερα, 25 χρόνια μετά, στέκει ακόμη στο περιθώριο, τυλιγμένο με ένα πέπλο μυστηρίου. Από τότε έως σήμερα έκαναν την εμφάνισή τους στο όνομα του πολυθεϊσμού αμέτρητες κοινότητες (κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσες πολυθεϊστικές κοινότητες υπάρχουν στην Ελλάδα) που δεν αποτελούσαν τίποτε παραπάνω από φανταστικές οντότητες έως τραγελαφικά σωματεία με υποτυπώδη καταστατικά και μέλη μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.
    .......................................................................
    https://www.protothema.gr/stories/article/597018/poioi-einai-epitelous-autoi-oi-dodekatheistes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Βασικά ειναι ειδωλολάτρες και παγανιστές, χαμενα ατομα περιορισμένης αντίληψης/νοημοσύνης,γραφικοι τρελοπαππουδες,παλαβες κυρατσες που την είδαν ιερειες της Άρτεμης, χρυσαυγουλα που βρίσκουν ευκαιρια να βγουν με τον μανδύα το σανδάλι το σκουποξυλο για δορυ και την περικεφαλεα του περικλη απο το μοναστηρακι και κατι λιγουρηδες σεξοκυνηγοι που πανε με την χλαμυδα μπας και προκύψει κάνα διονυσιακό όργιο στο δάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;
      ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΜΑΤΟΛΑΓΝΟΙ,ΛΕΙΨΑΝΟΛΑΤΡΕΣ,ΠΑΝΤΟΦΛΟΛΑΓΝΟΙ,ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ,ΓΕΡΟΙ ΓΡΙΕΣ,ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ,ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ,ΜΑΣΟΝΟΚΥΝΗΓΟΙ,ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΦΕΛΙΜ ΚΑΙ ΕΛΟΧΙΜ.

      Διαγραφή
  37. Ένας τύπος τού υποκόσμου, εισβάλλει σ’ ένα σπίτι, όπου βρίσκονται μια μητέρα με το νεογέννητο μωρό της. Ο κακοποιός βιάζει τη γυναίκα κι επειδή το μωρό κλαίει και κάνει φασαρία, το πυροβολεί στο κεφάλι, το σκοτώνει και σηκώνεται και φεύγει. Η μητέρα μη αντέχοντας το θέαμα του νεκρού παιδιού της, πηδάει απ’ το μπαλκόνι και αυτοκτονεί. Ο βιαστής-δολοφόνος, μετανοεί, πάει στην πρώτη εκκλησία που βρίσκει μπροστά του, εξομολογείται και ζητά συγχώρεση για τα αμαρτήματά του και κοινωνεί.

    Που καταλήγουν τα τρία πρόσωπα της ιστορίας μετά τον θάνατό τους, σύμφωνα με την χριστιανική κοσμοαντίληψη;

    Μωρό: Στην Κόλαση (αβάπτιστο).
    Μητέρα: Στην Κόλαση (αυτόχειρ).
    Δολοφόνος: Στον…Παράδεισο (μετανόησε!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ένας ταξιτζής, άνθρωπος του μεροκάματου, μου έλυσε την απορία. Σου κάνει εντύπωση; Και όμως.

    « Πάτερ, μου είπε, άκου αυτό που θα σου πω και πες μου. Σε ένα φίλο, αδελφικό, του διέγνωσαν καρκίνο. Φοβήθηκε. Ταράχτηκε όλη η οικογένειά του. Τον έπιασε τρόμος. Εξετάσεις, αποτελέσματα, επισκέψεις σε γιατρούς, μαγνητικές, αξονικές στο κεφάλι. Τελευταία ελπίδα ,του είπαν, στο εξωτερικό , ένα διαγνωστικό κέντρο στην Γαλλία, για ειδικές εξετάσεις .

    Γαλλία, ημέρα Σάββατο , ένα όμορφο πρωινό, στην αναμονή ή στην προσμονή των αποτελεσμάτων , εκεί σε μια στάση, στριμωγμένος με πολύ κόσμο. Ψάχνοντας ταξί. Έπειτα από αρκετή ώρα αναμονής ένα ταξί σταματά εμπρός του και του ανοίγει την πόρτα. «Πηγαίνετε με στο τάδε ξενοδοχείο» , είπε στα γαλλικά, μα κατάλαβε ότι ο ταξιτζής ήταν Έλληνας. «Τι κάνεις στην Γαλλία», τον ρώτησε. «Ήρθα για κάτι εξετάσεις». «Καλά δεν υπάρχουν νοσοκομεία στην Ελλάδα»;.

    Ε, για καλύτερα, απάντησε. « Ξέρω ένα καλό νοσοκομείο εκεί στην Αίγινα, πήγαινε εκεί.» Η κούρσα τελείωσε , η απροσδόκητη επαφή με τον ταξιτζή, χάθηκε.

    Στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά, μου συνέχισε την διήγηση ο ταξιτζής που με έφερνε στο μοναστήρι, ο φίλος ρώτησε ποιο νοσοκομείο υπάρχει στην Αίγινα για να πάει. Του απάντησα πως η Αίγινα φημίζεται μόνο για τον Άγιο Νεκτάριο. Δεν έχει νοσοκομείο για ασθενείς με καρκίνο. Πήγε, τελικά, στο Μοναστήρι του Αγίου, και μπαίνοντας μέσα είδε την αγιογραφία με τον Άγιο Νεκτάριο. Λιποθύμησε. Τον ήξερε αυτό τον Άγιο.Ήταν ο ταξιτζής της Γαλλίας!!!»

    Και τότε πήρα την απάντηση στα ερωτηματικά που περιέγραψα παραπάνω. Ένας ταξιτζής σε μένα έλυσε την απορία της αγωνίας, κατάλαβα ότι υπάρχει Ζωή και αυτή την ζωή θέλω να ζήσω, και ένας άλλος ταξιτζής ( Άγιος Νεκτάριος) στον ασθενή αδελφό έδωσε την υγεία και την λύση στο αδιέξοδο της αρρώστιας.” (Πηγή: http://orthognosia.blogspot.com)



    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. . Καράτε και ξύλο στον λετσοτουρίστα
    “Κατω από το χωριό Καπετανιανά υπαρχει μια περιοχή που λεγεται «Αϊ Γιάννης».Σε αυτή την περιοχή σωζωνται σημερα καταληπα παλαιού μοναστηριου καθως και το καθολικό αυτού αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο.

    Σε αυτή την εκκλησία πριν καποια χρόνια πήγε να κοιμηθεί ενας τουρίστας, χωρίς να δείξει την πρεπουσα ευλαβεια στον χώρο.Κατα την διάρκεια της νυχτας τον ξυπνά ενας άνθρωπος Αγριοπός και του λεει τί κανεις εδω;ενώ του δίνει και ένα δυνατό ραπισμα.Έντρομος ο τουρίστας συκώνεται και φεύγει απο τον ναό.” (Πηγή: gerontesmas.com)

    (Το ‘χε νοικιάσει σε άλλον το δωμάτιο ο άνθρωπος. Ούτε Χριστό σέβεστε, ούτε Airbnb, μου φαίνεται μερικοί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς το τέλος του 1993, μέχρι το τέλος του 2007, ο σύζυγός μου χωρίς λόγο, ξαφνικά, έπεσε σε βαριά κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να καταστεί ανάπηρος ψυχικά, σωματικά και πνευματικά και να περιέλθει σε αθλιωτάτη κατάσταση.

    Ήταν ένας σκελετός. Η δοκιμασία αυτή κράτησε σχεδόν δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, χωρίς να μπορούν οι γιατροί να κάμουν ο,τιδήποτε για να τον βοηθήσουν να καλυτερεύσει η κατάστασή του.

    Κατά την διάρκεια της δοκιμασίας αυτής μας είχαν εγκαταλείψει όλοι και ήμασταν μόνοι. Αγωνιστήκαμε μαζί εκείνος με την αξιοθαύμαστη υπομονή του και εγώ με την ακλόνητη πίστη μου στον Άγιο Θεό, παρακαλώντας Τον, μέσω της Άγιας Θεοτόκου και του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη να συντομεύσει αυτή τη δοκιμασία, για να γίνει καλά.

    Όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι είχαμε και πολλές άλλες σοβαρές δοκιμασίες, δεν αμφιβάλλαμε, ούτε ανησυχούσαμε για το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, διότι ο Άγιος Σιλουανός είπε, «πάσχουμε μόνο μέχρι να ταπεινωθούμε και μετά οι θλίψεις αυτόματα εξαφανίζονται».

    Όποιος καταφεύγει με πίστη στον Άγιον Θεόν, είναι αδύνατον να φύγει από κοντά
    του ντροπιασμένος.

    Και πράγματι ένα απόγευμα, τον Ιούνιο του 2007, ενώ ο σύζυγός μου εκοιμάτο, τον επισκέφθηκε ολοζώντανος ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης και του είπε: «Επαμεινώνδα αυτά ως εδώ. Η δοκιμασία σου τελείωσε, σήκω επάνω, δεν έχεις απολύτως τίποτα. Είσαι υγιής».

    Και αμέσως σηκώθηκε από το κρεββάτι χαρούμενος και γεμάτος συγκίνηση, ήρθε και μου είπε το θαύμα.

    Τον ρώτησα:
    – Ποιος είναι αυτός ο Γέροντας που παρουσιάστηκε μπροστά σου;

    Και μου λέει:.
    – Δεν γνωρίζω. Φέρε μου φωτογραφίες των Αγίων που έχεις, να σου δείξω».

    Εγώ ταπεινοφρόνως ομιλούσα, έχω γύρω στα διακόσια εικονίσματα στο σπίτι μου. Τα έφερα όλα. Δεν τον έβρισκε, πουθενά.

    Τότε του παρουσίασα ένα βιβλίο που έχει τις φωτογραφίες του Γέροντα και μόλις τον είδε, άρχισε να κλαίει και μου λέει χαρούμενος:
    – Αυτός είναι. Αυτός είναι.

    Πρέπει οπωσδήποτε, του είπα, να επισκεφθούμε τον Γέροντα πάνω στην Ιερά Μονή του Όσιου Δαυίδ και μου είπε, αμέσως. Τότε αρχίσαμε τα προσκυνηματικά ταξίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γιαννης Καλλιανος
    Η εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα, δακρύζει συνεχώς εδώ και 1 χρόνο. Κάθε μέρα, 24 ώρες τη μέρα. Δεν είναι σωστό λοιπόν, όλοι εσείς που δηλώνετε άθεοι, να χλευάζετε αυτό το γεγονός. Να επισκεφτείτε την εκκλησία, να το δείτε και μετά γράψτε ότι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παναγία ειναι δεν τη γνωριζεις; Μου εδειξε την αξονικη και μου ειπε να μη φοβαμαι | Μια συγκλονιστική ιστορία

    Ενα βραδυ, πριν πολλα χρονια, μπηκα σε εναν θαλαμο ενος καρκινοπαθους νεαρου προκειμενου να του χορηγησω ενα παυσιπονο . Θα ηταν γυρω στα 25 .

    Ακουγαμε και την ιδια μουσικη . Η μανα του ηταν απεναντι στη καρεκλα σκυφτη, σχεδον κουλουριασμενη και μυριοταλαιπωρημενη . Καλοκαιρακι ηταν .


    Εξω διασκεδαζε ο κοσμος και χαιροταν τη ζωη .Μεσα παλευαμε να σωσουμε το νεαρο .
    Ο ογκολογος του ηταν σαφης .

    ”Δεν εξαρταται μονο απο εμας παιδι μου .Τωρα πια εξαρταται και απο σενα και απο τη πιστη σου . Θα το παλεψουμε ολοι μαζι, αλλα δεν ξερω τί θα γινει ”…

    Ο νεαρος πονουσε και μαρτυρουσε καθε βραδυ .Και εμεις προσπαθουσαμε να τον ηρεμησουμε ειτε με τα παυσιπονα ειτε με μια κουβεντα παρηγοριας .


    Ετσι κι εκεινο το βραδυ που ελαχε να ειμαι εγω βαρδια .

    Του μιλουσα για μουσικη, για συναυλιες . Περνουσαμε λιγη ωρα μαζι ( ειχαμε κι αλλους ασθενεις και ημασταν μονο δυο στη βαρδια ) και αυτο εδειχνε να τον ανακουφιζει λιγο .

    Μαλιστα εκεινο το βραδυ ειχαμε και τη πρωτη διαφωνια μας .

    Εγω επεμενα πως το δικο μου αγαπημενο συγκροτημα ηταν το καλυτερο, εκεινος ελεγε τα δικα του . Τί τα θες ; Παιδιαστικα πραματα .

    Απο αυτα ομως που σε κανουν και ξεχνας τη μαυριλα μεσα σου . Στο τελος γελασαμε και οι δυο και συμφωνησαμε, οτι και οι δυο ειχαμε δικιο .
    Να μη σας τα πολυλογω, τον αφησα να κοιτα το ταβανι και να αναπολει δικες του στιγμες και πηγα στον επομενο θαλαμο.

    Θα πρεπει να ειχαν περασει 10 λεπτα οταν ακουσα μια φωνη απο τον θαλαμο του νεαρου .

    Γυριζω και βλεπω τη μανα του να ερχεται προς το μερος μου με γουρλωμενα ματια .



    Με τραβαει απο το χερι και με μπαζει στο θαλαμο του γιου της .


    Τον βρηκα οπως τον αφησα . Να καρφωνει το ταβανι με το βλεμμα του, αλλα μουσκεμα στον ιδρωτα .

    Η μανα νομισε πως ειχε πεθανει ο γιος της αφου ηταν ακινητος .
    — Αυριο η αξονικη θα ειναι καθαρη, μου λεει εκεινος κοιτωντας επιμονα το ταβανι .

    — Μακαρι, του λεω και ασυναισθητα κοιταζω κι εγω το ταβανι .

    — Την ειδες κι εσυ ετσι δεν ειναι ;;; Με ρωταει με αγωνια .

    — Ποια ;;; Απαντω .

    — Η Παναγια ειναι δεν τη γνωριζεις ;;; Μου εδειξε την αξονικη και μου ειπε να μη φοβαμαι . Επειτα απο δυο μερες ο νεαρος εκανε αξονικη . Ηταν καθαρος .

    Κανενα σημαδι καρκινου ή μεταστασης πια .

    Οι ορθολογιστες θα πουν οτι ηταν μια παραισθηση απο την ελπιδα του νεαρου και τη διψα του για ζωη .

    Τον εσωσε η θεραπεια κι οχι η Θεϊκη παρεμβαση .

    Οι κυνικοι θα πουν οτι του σαλεψε . Οι θρησκοληπτοι θα πουν ” Θαυμα “.

    Εγω θα πω τουτο . Ο καθενας μας κουβαλαει τον σταυρο του .Και εκεινη τη μαυρη ωρα του μαρτυριου του εχει το δικαιωμα να πιστεψει ΚΑΙ στο θαυμα . Εχει το δικαιωμα να πιστευει γενικα .

    Γιατι ειναι καλυτερα να πιστευεις καπου, παρα πουθενα .

    Η μανα του νεαρου λοιπον, υστερα απο αυτο που συνεβη ανεβηκε την ανηφορα στην Τηνο γονατιστη γιατι πιστευε πως χρωστουσε αυτον τον ” εξευτελισμο ” που λενε οι αλλοι στη Παναγια .

    Και να σας πω κατι ; Ποιος ειμαι εγω που θα κρινω αυτη τη πραξη ;

    Ποιος ειμαι εγω που θα ευτελισω αυτη τη πιστη ;

    Ποιος ειμαι εγω που θα διακωμωδησω αυτη την ενεργεια ;

    Ποιος ειμαι εγω που θα πω τί ειναι σωστο και τί οχι για τον καθενα ;

    Ποιος γνωριζει γιατι κανει ο καθενας τετοιες κινησεις ;

    Τί μαυρο κουβαλαει μεσα του και τί νοημα εχει μια τετοια κινηση γι’ αυτον που την κανει ;;

    Μονο σεβασμο τρεφω σε τετοια ατομα γιατι τολμουν να δηλωσουν πιστη σε κατι .

    Α, ξεχασα να σας πω πως ο νεαρος ζει αναμεσα μας, υγιης αλλα ταλαιπωρημενος και μαλιστα νομιζω πως τον ειδα και στη συναυλια των Ιron Maiden περισυ ………..

    ( Αναδημοσίευση από τον εξαιρετικό θεολόγο Παναγιώτη Ασημακόπουλο .)

    Μεγάλη η Χάρη σου Παναγιά μου ! Δοξασμένο τ όνομα Σου !

    Να ελπίζεις μόνο σε αυτούς που σ αγαπάνε αληθινά…..κοίτα στον ουρανό κ θα τους δεις …..!!!!
    Αμήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  43. ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΓΑΝΑ ΕΙΝΑΙ Ε{ΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ
    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

    Και τα δικαστήρια Καλαμάτας είχαν στόχο οι πιστοί του Δία
    Το χώρο στα Δικαστήρια της Καλαμάτας κατόπτευαν οι 5 βομβιστές - τρομοκράτες, όταν ένας αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας τους είδε το περασμένο Σάββατο και τους θεώρησε ύποπτους. Είδε κάποιες κινήσεις που δεν του άρεσαν και συνδυάζοντας και τα στοιχεία που τους είχε δώσει το Τμήμα Ασφάλειας της Σπάρτης, οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα, τους προσήγαγαν και εντόπισαν και το αυτοκίνητό τους.
    Οι 5 βομβιστές, με ηγέτη τον 52χρονο Καλαματιανό ηλεκτρονικό και το δεύτερο σε ιεραρχία Δραμινό που κατασκεύαζε τις βόμβες με συνταγές από το Διαδίκτυο, ήθελαν να προκαλέσουν σοκ στην κοινή γνώμη. Είχαν προετοιμάσει 4 βόμβες, στις δύο μεγάλης ισχύος είχαν δέσει μπίλιες από μονόβολα φυσίγγια και όχι τυχαία πυροτεχνουργός τις χαρακτήρισε δολοφονικές. Η ιδεολογία της οργάνωσής τους "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ" για την καθαρότητα των Ελλήνων και τους μπάσταρδους Βυζαντινούς που κατέστρεψαν την Αρχαία Ελλάδα, ήθελαν να γίνει διεθνώς γνωστή. Εάν οι δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έβαλαν στην Καλαμάτα και την Σπάρτη δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιούσαν τις υπόλοιπες βόμβες για να τους μάθουν. Οι αστυνομικοί βρήκαν και σημειώσεις, μαζί και τον όρκο πίστης και μύησης της ομάδας τους γραμμένο στα αρχαία ελληνικά. Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Κων. Κυριακόπουλος, στην παρουσίαση της υπόθεσης που έγινε χθες στην Τρίπολη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι άνθρωποι θέλανε να προκαλέσουνε σοκ» -γι' αυτό έδεσαν τις μπίλιες από τα μονόβολα φυσίγγια, για να έχει μεγαλύτερη διασπορά η βόμβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΘΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ
    Οι 5 βομβιστές είχαν συγκεντρώσει εξοπλισμό που δεν έχει ούτε στρατιωτική μονάδα, όπως λένε αξιωματικοί της Αστυνομίας που χειρίστηκαν την υπόθεση. Σε μια - δυο μέρες θα στρατοπέδευαν στον Ταΰγετο, για να χαθούν και τα ίχνη τους. Είχαν βρει τον τόπο, είχαν σκηνές και στρατιωτικές φόρμες, ακόμα και δεξαμενές νερού και ό,τι χρειάζεται για μια στρατιωτική εκστρατεία. Από το βουνό θα κατέβαιναν στην Καλαμάτα τις νύχτες, θα χτυπούσαν και θα έφευγαν. Αν και δεν αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ποιο θα ήταν το επόμενο χτύπημα, είπαν πού στόχευαν: Τις βόμβες θα έβαζαν σε στόχους που θα προκαλούσαν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ντόρο στην κοινή γνώμη και θα διασάλευαν, σύμφωνα με τη στόχευσή τους και την πεποίθησή τους, τη λειτουργία κάποιων διαβρωμένων θεσμών κατά τους ίδιους, όπως η δικαιοσύνη· αλλά και οικονομικούς στόχους όπως τράπεζες, γιατί θεωρούν τους τραπεζίτες μασόνους και πως εκμεταλλεύονται τον πόνο του λαού, αλλά και τη ΔΟΥ Καλαμάτας. Είπαν ακόμα στους αστυνομικούς ότι ξεκίνησαν τη δράση τους από την Πελοπόννησο γιατί εδώ πρωτοπάτησαν οι 12 θεοί, παρόλο που οι ίδιοι είναι πιστοί του Δία και όχι του δωδεκάθεου, καθώς κάποιοι θεοί στράφηκαν ενάντια στον πατέρα των θεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 52ΧΡΟΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ
    Τις βόμβες και όλα τα πειστήρια οι αστυνομικοί τα βρήκαν στο σπίτι του 52χρονου φερόμενου ως αρχηγού του σκληρού πυρήνα των 5 βομβιστών της "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ", στην Καλαμάτα, καθώς και στο αυτοκίνητο με το οποίο ήρθαν οι 3 Δραμινοί και ο ένας από τη Χαλκιδική στην Καλαμάτα. Τις βόμβες -τις οποίες έφεραν από τη Δράμα και τελειοποίησαν στο σπίτι του 52χρονου- και τις σημειώσεις οι αστυνομικοί τις βρήκαν στο σπίτι και σε αυτές είναι γραμμένος ο όρκος της ομάδας. Ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιες φωτοτυπίες, το περιεχόμενο των οποίων υπήρχε και σε ηλεκτρονική μορφή, συγκεκριμένα σε στικάκια, και αφορούσε κάποια ενημέρωση στο κοινό σχετικά με την ιδεολογική τους ταυτότητα. Οσο για την ιδεολογική τους ταυτότητα, δεν έχει καμία πολιτική απόχρωση και κανέναν κομματικό χώρο. Ούτε η ιστοσελίδα τους, ούτε το πιστεύω τους παραπέμπει σε κάτι ανάλογο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ομάδα έχει και άλλα μέλη στην Τρίπολη, την Βόρεια Ελλάδα και αλλού, αλλά μέχρι την ανατίναξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την περασμένη Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα, δεν είχαν προκαλέσει το νόμο. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ομάδα προτοεμφανίστηκε το 2009 και δεν έχουν προκύψει στοιχεία ότι είναι περισσότερα μέλη της ενταγμένα στο σκληρό πυρήνα των 5 βομβιστών. Οι "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ" είναι ιδεολογικά αντίθετοι στο Χριστιανισμό και το Βυζάντιο γιατί πιστεύουν ότι ήταν ο ολετήρας της Αρχαίας Ελλάδας. Θεωρούν μιάσματα και μπάσταρδους τους Βυζαντινούς, γι' αυτό και ο δεύτερος στόχος τους ήταν το άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου στο Μυστρά, δύο ώρες μετά το χτύπημα στην Καλαμάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
    Η Ασφάλεια Καλαμάτας προέβη στη σύλληψη των 5 βομβιστών αλλά και το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης συνεισέφερε σημαντικά στοιχεία, τα οποία αξιοποιήθηκαν και από τις δύο υπηρεσίες. Οταν έγιναν οι δύο εκρήξεις αμέσως ο υποστράτηγος επικοινώνησε με τους δύο διευθυντές Αστυνομίας, Μεσσηνίας Διαμαντή Μητρόπουλο και Λακωνίας Σταύρο Τουφεξή και από τα στοιχεία οδηγήθηκαν στο ότι ενδεχομένως πρόκειται για την ίδια ομάδα, παρόλο που είχαν χτυπήσει διαφορετικούς στόχους. Υπολόγισαν τις ώρες και το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης και το Εγκληματολογικό Γραφείο βρήκαν σημαντικά στοιχεία που βοήθησαν στο πού να κατευθυνθούν οι έρευνες. Στο να συνδυαστούν τα στοιχεία βοήθησε μια μαρτυρία και έτσι οι Λάκωνες αστυνομικοί βεβαιώθηκαν ότι το ύποπτο αυτοκίνητο στον τόπο της έκρηξης είχε σχέση με τους βομβιστές. Επιπλέον στα πειστήρια στον τόπο της έκρηξης, που αξιοποιήθηκαν από το Εγκληματολογικό της Σπάρτης, βρέθηκαν κομμάτια δραμινής εφημερίδας που προφανώς ήταν γεμισμένα στο μεταλλικό σωλήνα που έσκασε. Με τον τύπο του αυτοκινήτου και δύο γράμματα από την πινακίδα που παρέπεμπαν εκτός Πελοποννήσου, οι αστυνομικοί δούλεψαν και έκαναν τους συνδυασμούς για να προχωρήσει η έρευνα. Στο μεταξύ, στη Μεσσηνία όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας είχαν τεθεί σε συναγερμό και πιθανοί στόχοι επιτηρούνταν από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Οταν πέρασαν οι βομβιστές από τα Δικαστήρια της Καλαμάτας δεν θεωρήθηκαν τυχαία ύποπτοι και προσήχθησαν. Οπως αποδείχτηκε αργότερα οι βομβιστές είχαν δύο αυτοκίνητα και είχαν αλλάξει τις πινακίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γρήγορο αποτέλεσμα και οι συλλήψεις οφείλονται στην άριστη συνεργασία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και Λακωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση άσκησε ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου στους 5 βομβιστές και τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια Καλαμάτας, όπου οι 28χρονος και 30χρονος Δραμινοί θα οδηγηθούν σήμερα και αύριο ο 52χρονος φερόμενος ως αρχηγός Καλαματιανός, ο 25χρονος από τη Χαλκιδική και ο 34χρονος Δραμινός, φερόμενος ως δεύτερος στην ιεραρχία.
    Κατά περίπτωση οι κατηγορίες που ασκήθηκαν στους 5 συλληφθέντες είναι οι εξής: Τρομοκρατία από κοινού και κατ' εξακολούθηση τέλεση των εγκλημάτων: της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, στα πλαίσια τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύσταση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης. Κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Προμήθεια και κατοχή χασίς κατά συναυτουργία, για αποκλειστική χρήση των δραστών. 
     
    Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
    Στην παρουσίαση της υπόθεσης χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη συμμετείχαν ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, οι διευθυντές Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχος Διαμαντής Μητρόπουλος και Λακωνίας, αστυνομικός διευθυντής Σταύρος Τουφεξής και οι διευθυντές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Βασίλης Τσιγαρίδης και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Ζαχαρίας Αγρανιώτης.
    Οι συλληφθέντες είναι όλοι Ελληνες ηλικίας 25, 28, 30, 34 και 52 ετών. Ο 52χρονος είναι ο Καλαματιανός και φέρεται ως αρχηγός, ενώ ο 25χρονος είναι από τη Χαλκιδική και οι άλλοι τρεις από τη Δράμα. Με τον 52χρονο και γνωρίστηκαν μέσω του ιστότοπου της ομάδας "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ", ενώ επικοινωνούσαν κυρίως μέσω του Facebook. Υπενθυμίζουμε ότι και στις δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Καλαμάτα, στην Τράπεζα της Ελλάδος, και στο Μυστρά, στο άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου, οι δράστες είχαν γράψει με μαύρο σπρέι το σύμβολό τους, ένα σταυρό και δύο αντίρροπα Εψιλον.
    ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ
    Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, στην Καλαμάτα και στη Δράμα, καθώς και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 4 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 4 κυνηγετικά όπλα, από τα οποία το ένα με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, 3 τόξα και 2 βαλλίστρες, ποσότητα χασίς 10,2 γραμμαρίων, ποσότητα νιτρικής αμμωνίας, βάρους 3 κιλών περίπου, 2.599 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 43 βέλη, 2 γεμιστήρες πιστολιού, 2 τσεκούρια, σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες, σιδηρογροθιά και 2 γκλομπς,
    89 καπνογόνα-βεγγαλικά, 3 συσκευές ενδοεπικοινωνίας (μοτορόλα), ηλεκτρονικοί υπολογιστές και στικάκια, κινητά τηλέφωνα, 3 κουκούλες τύπου full face, είδη ρουχισμού (φόρμες στρατιωτικού τύπου, γάντια, τζάκετ κ.ά.), διάφορα είδη “επιχειρησιακού” εξοπλισμού (θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια κ.ά.), διάφορα έγγραφα και σημειώσεις και 2 αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
    Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη ή στο σχεδιασμό και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.
    https://eleftheriaonline.gr/local/koinonia/astynomika/item/79991-dikastiria-kalamatas-eixan-stoxo-pistoi-dia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΓΙΟΛΗ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΠΟΡΝΕΣ 10.000.000. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ

    Απολλώνιος Σταθάτος
    Η ΠΟΡΝΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!!

    Απολλώνιος Σταθάτος
    2 ώρ. ·
    ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΑΙΡΕΣΗ!!
    ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΟΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΤΑ ΑΛΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΙΕΧΩΒΑ!!

    Manolis Efstathiou
    ΒΡΕ ΣΚΟΥΠΙΔΗ ΑΥΤΌ ΕΊΣΑΙ ΌΧΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΗ ΠΕΡΗΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΒΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Από την αρχή του 3ου τόμου:

    «Ο Χριστιανισμός υπήρξε μία μεγάλη καταστροφή… ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι πόσο καταστροφικός υπήρξε, αλλά ότι αποτελεί όχι μόνο ένα λανθασμένο δόγμα μα και ένα σύστημα εξουσίας με βλαβερά κοινωνικά αποτελέσματα… Ας ξεκινήσουμε από την ανεκτικότητα. Σε γενικές γραμμές ο Παγανισμός υπήρξε ανεκτικός. Η μη ανεκτικότητα εμφανίζεται με τον Χριστιανισμό: η ιδέα της αίρεσης είναι το αποτέλεσμά του, καθώς το χριστιανικό κράτος χρησιμοποιεί την εξουσία του για να επιβάλει την ομοιομορφία στα ανθρώπινα μυαλά εκεί που τα δικά τους επιχειρήματα έχουν αχρηστευθεί. Η έλλειψη ανεκτικότητας του Χριστιανισμού αποκτά την πιο αποκρουστική μορφή της στην μοχθηρία του δόγματος, στο όνομα της οποίας ενήργησαν οι δήμιοι της Ιεράς Εξέτασης. Το ενδιαφέρον του Χριστιανισμού για το τι πιστεύουν οι άπιστοι και οι αιρετικοί, στηρίζεται σε ένα μίσος για τον κόσμο και την σάρκα» (Alan Ryan, πρύτανης του «New College» της Οξφόρδης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  50. «Κύριο γνώρισμά του (του Χριστιανισμού) είναι το μίσος για τον κόσμο και την σάρκα. Δεν εννοώ βεβαίως, ότι πρέπει να είναι κανείς οπωσδήποτε χριστιανός για να έχει περίεργες απόψεις σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, την ηθική και τις καθημερινές χαρές του ανθρώπου… το γεγονός όμως, ότι για τους χριστιανούς το τάχα αμαρτωλό συνδέεται σχεδόν πάντα με κάτι το ευχάριστο, φανερώνει το μίσος αυτό» (Alan Ryan, πρύτανης του «New College» της Οξφόρδης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

      Οι διωγμοί διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

      1. τους τοπικούς και περιορισμένους, που τους έκανε ο λαός και

      2. τους Αυτοκρατορικούς, που ήταν γενικοί και τους διέταζε ο αυτοκράτορας.





      Από τους Διωγμούς οι πιο άγριοι ήταν:



      1. Διωγμός του Νέρωνα (64-68 μ.Χ.). Ο αυτοκράτορας αυτός έκαψε τη Ρώμη για δική του ευχαρίστηση, και για να στρέψει την οργή τού όχλου εναντίον άλλων εκτός αυτού τού ιδίου, επίσημα διέταξε το διωγμό τών Χριστιανών. Τότε θανατώθηκαν οι απόστολοι Πέτρος και Παύλος.

      2. Διωγμός του Δομιτιανού (94-96 μ.Χ.). Αυτός βρήκε αφορμή το "φόρο τού διδράχμου", που δεν πλήρωναν οι Χριστιανοί, επειδή έπαυαν να είναι Ιουδαίοι και άρχισε σκληρό διωγμό κατά τών Χριστιανών. Τότε μαρτύρησαν ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης και ο Τιμόθεος στην Έφεσο, μαθητής τού Αποστόλου Παύλου.

      3. Διωγμός του Τραϊανού (97-116 μ.Χ.). Τους χρόνους τής αυτοκρατορίας του ο Τραϊανός όρισε με οδηγίες ειδικές τον τρόπο δίωξης τών Χριστιανών. Όταν οι Χριστιανοί αρνούνταν να θυσιάσουν στους θεούς τών Ρωμαίων, τους καταδίκαζαν σε θάνατο. Ο ειδωλολατρικός λαός, πολύ φανατισμένος, δεν τηρούσε τη διαταγή που έλεγε ότι χρειάζεται έγγραφη καταγγελία για να γίνει η δίωξη. Οι διωγμοί συνεχίσθηκαν και από τους διαδόχους τού Τραϊανού, τον Αδριανό και τον Αντώνιο Πίο, αλλά όχι τόσο άγριοι.

      4. Του Αδριανού (118-129 μ.Χ.)

      5. Διωγμός του Μάρκου Αυρηλίου (161-178 μ.Χ.). Αν και λέγεται ότι ήταν αγαθός άνθρωπος, έδωσε διαταγή για το βασανισμό και τη θανάτωση με άγρια και απάνθρωπα βασανιστήρια. Τα χρόνια αυτά βασανίσθηκε και αποκεφαλίσθηκε η Αγία Παρασκευή.

      6. Διωγμός του Σεπτιμίου Σεβήρου (193-212). Την εποχή τού Σεβήρου ανανεώθηκε ένας νόμος το 202, που δεν επέτρεπε τον προσηλυτισμό. Άρχισε τότε διωγμός (200-211 μ.Χ.) εναντίον τών Χριστιανών στην Αίγυπτο κυρίως, στη Βόρ. Αφρική και στη Γαλλία (Γαλατία). Τότε μαρτύρησαν και πέθαναν ο πατέρας τού Ωριγένη, ο Λεωνίδας, ο Ειρηναίος, επίσκοπος τού Λουγδούνου (σημερινής Λυών τής Γαλλίας) και η Αγία Περπέτουα στην Καρχηδόνα.

      7. Μαξιμίνου του Θράκα (235-237 μ.Χ.).

      8. Διωγμός τού Δεκίου (249-251 μ.Χ.). Από τους πιο σκληρούς και άγριους. Θεωρούσε τους Χριστιανούς αιτία τού ξεπεσμού τής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Τότε συλλάμβαναν και βασάνιζαν κυρίως τον κλήρο και τους Επισκόπους. Τους διωγμούς αυτούς συνέχισε ο διάδοχος τού Δεκίου, ο Βαλεριανός.

      9. Του Βαλεριανού (257-259 μ.Χ.).

      10. Ο διωγμός τού Διοκλητιανού και Μαξιμιανού (285-305) ήταν ο φοβερότερος και πιο απάνθρωπος. (Το 286 ο Διοκλητιανός έκανε κόμμα με τον Μαξιμιανό). Τα αίτια ήταν τα ίδια με τού Δεκίου και κράτησε συνολικά 9 χρόνια (296-305). Ο Γαλέριος με συστάσεις που του έκανε, τον έπεισε να διώξει τους Χριστιανούς. Στη Μ. Ασία λέγεται ότι θανατώθηκαν 15.000 Χριστιανοί, στην Αίγυπτο 140.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τότε θανατώθηκαν και οι Άγιοι Δημήτριος και Γεώργιος. Οι διωγμοί έπαυσαν λίγα χρόνια αργότερα, όταν έγινε αυτοκράτορας ο Μ. Κωνσταντίνος.

      (Πηγή: Σύγχρονη Σχολική εγκυκλοπαίδεια. Εκδόσεις Πιπέρη Σωτήρα σελ. 188. Εγκυκλοπαίδεια Γιοβάνη Τόμος 7 σελ. 155)

      Διαγραφή
    2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, 250 μ.Χ.

      Μια χειροπιαστή απόδειξη της ύπαρξης των διωγμών εις τους μη λατρευτές των αρχαίων θεών.



      Περίπου το 250 μΧ κατά την διάρκεια των σύντομων, αλλά μανιωδών, διωγμών του Αυτοκράτορα Δέκιου, πρόσωπα που ήταν ύποπτα για Χριστιανισμό ήταν υποχρεωμένα να απαλλάξουν φανερά τους εαυτούς τους θυσιάζοντας στους παλιούς θεούς και μετά να λάβουν ένα πιστοποιητικό για να προστατεύουν τον εαυτό τους από περαιτέρω νομικές κατηγορίες. Αυτό το παράδειγμα προέρχεται από ένα πάπυρό που βρέθηκε στον Οξύρυνχο. (Πηγή: William Stearns Davis ed. «Readings in Ancient History: Illustrative Extracts from the Sources», William Stearns Davis, 2 Vols. (Boston: Allyn and Bacon, 1912-1913), Vol. II: Rome and the West, p. 289. Scanned by: J. S. Arkenberg, Dept. of History, Cal. State Fullerton)

      Διαγραφή
    3. ΜΕΡΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ



      Ο Νέρων μετά το διωγμό στην Ρώμη το 64 μ.Χ. επισκέπτεται την Ελλάδα το 66 μ.Χ. όπου συντελείται και διωγμός ενάντια των Χριστιανών. Επί Δομιτιανού (81-96 μ.Χ.) ο 1ος επίσκοπος Αθηνών Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης στέλνεται στην πυρά. Θα ακολουθήσει ο Πούπλιος. Ο Δομιτιανός εφάρμοσε το σύστημα των προδοσίας, της καταγγελίας και της δημεύσεως της περιουσίας (συνεπώς μαρτυρίες των νεοΕθνικών σύμφωνα με τις οποίες οι «έλληνες» το θρήσκευμα δεν είχαν τα μέσα για να πάρουν μέρος στους διωγμούς πέφτουν στο βάραθρο) . Επί Τραϊανού (98-177) μ.Χ. συστηματοποιούνται περισσότερο οι διωγμοί και ο Χριστιανισμός υπολογίζεται σαν δύναμη και μελετούνται τρόποι για την νομική καταπολέμησή του. Μαρτυρούν εν Φιλλίποις ο Πάρμενας, ο Ζώσιμος, κ.α. το 109-110 μ.Χ. ο επίσκοπος Δυρραχίου Άστιος.

      Στον β’ αιώνα από τους διωγμούς παραλίγο να διαλυθεί η Χριστιανική παροικία στην Αθήνα αλλά αποσοβήθηκε με τους λόγους και την εμψύχωση από τον Κοδράτο. Ο Μάρκος Αυρήλιος (161-180 μ.Χ.) επισκέπτεται την Ελλάδα και δημιουργούνται θύματα από τους διωγμούς. Την συνέχεια των διωγμών αναλαμβάνει ο υιός του Κόμοδος. Επί Αδριανού 125-126 μ.Χ. διατυπώνεται η πρώτη απολογία του Κοδράτου και του Αριστείδη. Ο φιλόσοφος Αριστείδης υπέβαλε την απολογία του στον Αδριανό και υποστηρίζει ότι μόνο οι Χριστιανοί έχουν την ορθή ιδέα περί μοναδικότητας του Θεού και ότι (Έλληνες, Ιουδαίοι και Βάρβαροι πλανήθηκαν). Ο Χριστιανός φιλόσοφος Αθηναγόρας με την «Περί Χριστιανών» απολογία του γράφει το 177 μ.Χ. στον Αυρήλιο. Επί Δομιτιανού μαρτυρεί ο υιός Αθηναίου φιλόσοφου Αντίοχος, ο Έλληνας επίσκοπος Ρώμης Ανάκλητος (76-88 μ.Χ.), ο Ξυστός υιός Έλληνα φιλόσοφου (257-258 μ.Χ.), ο Υγίνος που ήταν αθηναίος Χριστιανός φιλόσοφος και επίσκοπος Ρώμης το (136-140 μ.Χ.)

      Διαγραφή
    4. Οι διωγμοί συνεχίστηκαν με την παρακίνηση φανατισμένων Εθνικών. Επί Αντώνιου Πίου (138-161 μ.Χ.) διετάχθη η παύση των διωγμών στην Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα. Οι διωγμοί συνεχίζονται με τον Σέπτιμο Σεβήρο (193-211 μ.Χ.), τον Δέκκιο (249-251 μ.Χ.) όπου εκτελείται σφοδρός διωγμός. Μεταξύ των Αθηναίων θανατώνονται ο Ηράκλειος, ο Παυλίνος, ο Βενέδημος. Στην Κόρινθο μαρτυρικό θάνατο έχει ο Κυπριανός Παύλος. Επί Διονυσίου θανατώθηκαν πάρα πολλές γυναίκες και η Αγία Χάρισσα στην δε Αθήνα ο επίσκοπος Λεωνίδας που τον κρέμασαν αφού τον βασάνισαν. Του έφτιαξαν αργότερα βασιλική «Μαρτύριον» στον Ιλισό που ανακαλύφθηκε από τις ανασκαφές. Το ίδιο συμβαίνει στην Κρήτη (Κύριλλος 84 ετών και Θεόδουλος, Σατουρνίνος, Εύπορος, Γελάσιος, Ευνίκιος, Αγαθόπους,, Ζωτικός, Κλεομένης, Βασιλείδης και Ευάρεστος) Χίο (Άγιος Ισίδωρος), Κόρινθο (13 μάρτυρες), Θεσσαλονίκη (Ελκιονίς μνήμη 28 Μαΐου), Μικρά Ασία. Ο Ουαλεριανός συνεχίζει με διωγμούς Χριστιανών από το 253-260 μ.Χ. Επί Διοκλητιανού το 303 θανατώνεται και ο Άγιος Δημήτριος, στην Παλαιστίνη ο Άγιος Γεώργιος, στην Αίγυπτο η Αγία Αικατερίνη. Επί Γαλέριου (305 - 311) έγινε μεγάλη σφαγή Χριστιανών στην Κόρινθο όπου και αναγνώστηκαν τα εξής ονόματα (Μύρων, Βικτωρίνος, Βίκτωρ, Νικηφόρος, Κλαυδιανός, Σαραπίων, Παπίας, Κοδράτος, Κορίνθιοι) & γύρω από την Κόρινθο (Κυπριανός, Διονύσιος, Άνεκτος, Παύλος, Κρίσκης, Λεωνίδας, Ειρήνη, Αδριανός). Στην Νίκαια μαρτυρούν οι εκ Θεσσαλονίκης Αγάπη, Χιονία & Ειρήνη. Στην Θεσσαλονίκη Ματρώνα, Αλέξανδρος, Ανυσία, Αγαθόπους διάκονος, Θεόδουλος αναγνώστης, Φλωρέντιος, Ταυρίων. Στην Κέρκυρα κάηκαν ζωντανοί οι μάρτυρες Ζήνων, Ευσέβιος, Νέων & Βιτάλιος.

      Η άποψη ότι ο Χριστιανισμός είναι αίρεση οφείλεται πιθανότατα στους Ρωμαίους Εθνικούς οι οποίοι και τον βαφτίζουν έτσι. Όποιος Χριστιανός συλλαμβάνεται με αυτή την κατηγορία δεν χρειάζονταν να περάσει από την δικαιοσύνη αλλά αυτομάτως καίγονταν ζωντανός, είτε κατευθείαν στην φωτιά είτε μέσα σε είδωλα ζώων, ρίχνονταν σε βραστό λάδι ή στα κλουβιά των θηρίων. Ο θάνατος χωρίς βασανιστήρια αποτελεί υπέρτατη εύνοια.

      Οι Γότθοι το 267 μ.Χ. κατάστρεψαν πάρα πολλούς πρωτοχριστιανικούς ναούς που αποτελούσαν και τα αρχαιότερα χριστιανικά μνημεία, όπως ο ναός του Αγίου Διονυσίου στον Άρειο Πάγο. Ο Μ. Κωνσταντίνος έθεσε τέρμα στους διωγμούς των Χριστιανών. Προσπάθησε να κατασκευάσει την πρωτεύουσα του κράτους στην Θεσσαλονίκη και είχε αρχίσει να ανακατασκευάζει το λιμάνι όταν τελικά αποφάσισε σαν νέα πρωτεύουσα του κράτους το Βυζάντιο όπου την 11 Μαΐου του 330 μ.Χ. μετονόμασε σε Κωνσταντινούπολη .

      Διαγραφή
    5. Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΩΝΑ
      Τάκιτος, «Τα Χρονικά», βιβλίο XV: 62 - 65 μ.Χ.



      Όμως όλες οι ανθρώπινες προσπάθειες, όλα τα πλούσια δώρα του αυτοκράτορα, και ο εξευμενισμός των θεών δεν εξαφάνισαν την απαίσια πίστη ότι η μεγάλη πυρκαγιά ήταν το αποτέλεσμα μιας διαταγής. Συμπτωματικά, για να απαλλαγεί από την φήμη, ο Νέρων επέρριψε την ενοχή και επέβαλλε τα πιο εξαιρετικά μαρτύρια σε μια τάξη που την μισούσαν όλοι εξαιτίας των απεχθών συνηθειών τους, και ονομάζονταν Χριστιανοί από τις μάζες. Ο Χριστός, από τον οποίο το όνομα είχε την προέλευσή του, υπέστη την θανατική ποινή κατά την βασιλεία του Τιβερίου από τα χέρια ενός από τους αντιπροσώπους μας, του Πόντιου Πιλάτου, και η πιο επιζήμια δεισιδαιμονία, μέχρι τώρα, πάλι ξέσπασε όχι μόνο στην Ιουδαία, την πρώτη πηγή του κακού, αλλά ακόμα και στην Ρώμη, όπου όλα τα αποκρουστικά και επαίσχυντα πράγματα, από όλα τα μέρη του κόσμου, βρήκαν το κέντρο τους και έγιναν δημοφιλή. Συνεπώς, πρώτα έγινε μια σύλληψη όλων όσων ομολόγησαν ενοχή και μετά, με βάση τις πληροφορίες τους, ένα πελώριο πλήθος καταδικάστηκε, όχι τόσο για τον εμπρησμό της πόλης, αλλά για την εχθρότητα ενάντια στην ανθρωπότητα. Διακωμώδηση κάθε είδους προστέθηκε στον θάνατό τους. Καλυμμένοι με δέρματα θηρίων, ξεσκίστηκαν από σκυλιά πέθαναν, ή καρφώθηκαν σε σταυρούς, ή καταδικάστηκαν στις φλόγες και κάηκαν, για να εξυπηρετήσουν σαν νυκτερινός φωτισμός, όταν έπεφτε η μέρα. Ο Νέρωνας πρόσφερε τους κήπους του για το θέαμα, και επέδειξε την παράσταση στον ιππόδρομο, ενώ ανακατευόταν με τους ανθρώπους φορώντας στολή ηνίοχου ή στεκόταν ψηλά σε ένα όχημα. Για αυτό το λόγο, ακόμα και για εγκληματίες που άξιζαν ακραία και υποδειγματική τιμωρία, παρουσιάστηκε ένα αίσθημα συμπόνιας. Επειδή, όπως φάνηκε, δεν ήταν για το δημόσιο καλό, αλλά για να χορτάσει η σκληρότητα ενός ανθρώπου στο να τους αφανίσει.

      Διαγραφή
  51. «Σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε ζώο» λοιπόν «μπορεί να κρύβεται ο Διάβολος». Επάνω σε αυτή την άρρωστη αντίληψη είναι που πραγματώθηκε τελικά ο Χριστιανισμός, μέσα από την θεοκρατία του Μεσαίωνα, γιατί, όσο και αν παριστάνουν τους αθώους οι χριστιανοί της μετα-θεοκρατικής εποχής μας, αυτή ακριβώς η θεοκρατία του Μεσαίωνα (στην οποία αμέτρητοι άνθρωποι βασανίζονταν και θανατώνονταν με τον πιο άγριο τρόπο, μέσα από ασύδοτους κατασταλτικούς μηχανισμούς και το εφιαλτικότερο, μετά από αποκλειστικά απόρρητες καταδόσεις, όπως καθιέρωσαν οι πάπες Γρηγόριος Θ, Ιννοκέντιος Δ και Αλέξανδρος Δ, και μάλιστα καταδοτών τους οποίους δεν αναγνώριζε ως έγκυρους μάρτυρες η λαϊκή νομοθεσία, όπως λ.χ. κατάδικους, σκλάβους και ανήλικα παιδιά, βλ. McCabe «The Horrors…», σελ. 25), είναι που αποτελεί την πραγμάτωση της συγκεκριμένης Θρησκείας, όπως ακριβώς το ναζιστικό καθεστώς απετέλεσε την πραγμάτωση της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας και η ζοφερή περίοδος του σταλινισμού την πραγμάτωση του μπολσεβικισμού. Όπως σήμερα ταυτίζονται, και μάλιστα σχεδόν αυτομάτως, ο Εθνικοσοσιαλισμός με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ο Μπολσεβικισμός με τα γκουλάγκ, έτσι ακριβώς κάθε αντικειμενικός και δίκαιος ιστορικός (δηλαδή κάθε ιστορικός που δεν δηλώνει υποταγή στο κυνικό δόγμα, ότι τάχα μόνον οι νικητές δικαιούνται να διαμορφώνουν την Ιστορία), οφείλει να ταυτίζει δίχως υπεκφυγές τον Χριστιανισμό με τις αλλεπάλληλες γενοκτονίες και εθνοκτονίες των υποτιθεμένων «ειδωλολατρών» και με τις εκατομμύρια πυρές που καταβρόχθισαν ζωντανούς αναρίθμητους ανθρώπους, τους οποίους η ψυχοπάθεια των θεοκρατών κάποια στιγμή θεώρησε «μάγους» ή «αιρετικούς». (Βλ. Ρασσιάς, "Μια... Ιστορία Αγάπης", τόμος Δ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἅγιος Ἰουστίνος ὁ Μάρτυρας ὁ Φιλόσοφος (1 Ιουνίου)
      .....................................................................
      Οἱ δύο του Ἀπολογίες ἀποτελοῦν πραγματικά διαμάντια τῆς Χριστιανικῆς Ἀπολογητικῆς.
      Στήν πρώτη Ἀπολογία του, τήν ὁποία ἀπευθύνει στόν αὐτοκράτορα Ἀντωνίνο, τά παιδιά του καί τή Ρωμαϊκή σύγκλητο, κάνει γνωστό τό τί πιστεύουν οἱ Χριστιανοί, ἀνασκευάζει τίς ἐναντίον του κατηγορίες τῶν Ἐθνικῶν, περιγράφει τόν τρόπο τῆς Χριστιανικῆς λατρείας καί προσπαθεῖ μέ νηφαλιότητα, εὐγένεια καί χωρίς ρητορικά σχήματα νά τούς πείσει νά σταματήσουν τούς διωγμούς. Ὁ ἱερός ἀπολογητής, ἀποδεικνύοντας ὅτι ἐβίωνε πλήρως τήν ἐκκλησιαστική λειτουργική καί μυστηριακή ζωή, ἰδίως στά τελευταῖα κεφάλαια τῆς πρώτης Ἀπολογίας του, ἐξέρχεται ἀπό τά καθαρῶς ἀπολογητικά πλαίσια καί ὅρια καί μεταβάλλεται σέ ἄριστο μυσταγωγό καί σέ ἕναν ἀπό τούς πρωτοπόρους σκαπανεῖς τῆς ἱστορίας τῆς θεολογίας τῆς Χριστιανικῆς λατρείας. Ὁ ἱερός Ἰουστίνος τόσο στή μνημονευθεῖσα Ἀπολογία του, ὅσο καί περιστατικά σέ μερικά σημεῖα τοῦ λοιποῦ συγγραφικοῦ του ἔργου παρέχει ἀνεκτίμητες πληροφορίες περί τῆς Χριστιανικῆς λατρείας τῆς ἐποχῆς του, προβάλλοντας τόν ἑορτασμό τῆς Κυριακῆς, ὡς καί τήν τελεσιουργία καί συνοπτική θεολογία τῶν ἱερῶν μυστηρίων τοῦ Βαπτίσματος καί τῆς Θείας Εὐχαριστίας.
      Ἡ ἡμέρα τῆς Κυριακῆς θεωρεῖται ὡς πρώτη ἡμέρα τῆς καινῆς ἐν Χριστῷ κτίσεως. Ἡ Θεία Λειτουργία γίνεται ἡ ἐμψυχοῦσα τήν διακονία ἐντελέχεια, ἐφ’ ὅσον κατά τή διάρκεια τῆς εὐχαριστιακῆς συνάξεως «οἱ εὐποροῦντες... καί βουλόμενοι κατά προαίρεσιν ἕκαστος τήν ἑαυτοῦ ὃ βούλεται δίδωσι, καί τό συλλεγόμενον παρά τῷ προεστῶτι ἀποτίθεται, καί αὐτός ἐπικουρεῖ ὀρφανοῖς τε καί χήραις, καί τοῖς διά νόσον ἢ δι’ ἄλλην αἰτίαν λειπομένοις, καί τοῖς ἐν δεσμοῖς οὖσι, καί τοῖς παρεπιδήμοις οὖσι ξένοις, καί ἁπλῶς πᾶσι τοῖς ἐν χρείᾳ οὖσι κηδεμών γίνεται».
      Ὅσον ἀφορᾶ στό Βάπτισμα, ὁ Ἅγιος Ἰουστίνος πληροφορεῖ ὅτι «τοῦ ὑπέρ ἀφέσεως ἁμαρτιῶν καί εἰς ἀναγέννησιν λουτροῦ» προηγεῖται κατήχηση. Ὡσαύτως τοῦ Βαπτίσματος προηγοῦντο προσευχή καί νηστεία τόσο τῶν βαπτιζομένων, ὅσο καί τῶν λοιπῶν πιστῶν.
      Στή δεύτερη Ἀπολογία του, τήν ὁποία ἀπευθύνει στή Ρωμαϊκή σύγκλητο, ἀποδεικνύει ὅτι οἱ Χριστιανοί διώκονται, ἐπειδή πιστεύουν στήν ἀλήθεια καί ζοῦν ἐνάρετη ζωή καί ὄχι γιά κάτι ἀξιόποινο.
      Ὅμως οἱ Ἀπολογίες τοῦ Μάρτυρος Ἰουστίνου δέν μετέτρεψαν τούς εἰδωλολάτρες, καθ’ ὅσον ἐπί ἐπάρχου Ρώμης τοῦ Ἰουνίου Ρουστικοῦ (162 – 167 μ.Χ.), ἄλλοτε παιδαγωγοῦ τοῦ αὐτοκράτορος Μάρκου Αὐρηλίου, πιθανῶς τό 165 μ.Χ., ἀποκεφαλίσθηκε μαζί μέ ὁμάδα μαθητῶν του.
      Στό κοιμητήριο τῆς Πρισκίλλης εὑρέθηκε λίθος ἐνεπίγραφος πού ἔφερε τά γράμματα ΜΧΟΥΣΤΙΝΟΣ, δηλαδή Μάρτυς Ἰουστίνος, ὁ ὁποῖος ἴσως ἐκάλυπτε τόν τάφο τοῦ Ἁγίου.
      Ὄχι μικρός ἀριθμός ἄλλων ἔργων τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Ἰουστίνου, μαρτυρουμένων ἀπό αὐτόν τόν ἴδιο ἢ ἀπό μεταγενέστερους συγγραφεῖς, ἔχουν χαθεῖ. Τά ἔργα αὐτά εἶναι: «Σύνταγμα κατά πασῶν τῶν αἱρέσεων», «Κατά Μαρκίωνος», «Περί ψυχῆς», «Πρός Ἔλληνας», «Ἔλεγχος πρός Ἕλληνας», «Περί μοναρχίας Θεοῦ», «Περί Ἀναστάσεως», «Ἑρμηνεία εἰς τήν Ἀποκάλυψιν», «Ψάλτης», «Πρός Σοφιστήν Εὐφράσιον περί προνοίας καί πίστεως», «Διάλογος πρός Κρήσκεντα», «Πρός Ἰουδαίους».
      https://www.faneromenihol.gr/index.php/vioi-agion/6219-agios-ioustinos-martyras-filosofos-1-iouniou

      Διαγραφή
  52. Από την εισαγωγή του 2ου τόμου:

    «Θεωρώ απαραίτητο τον σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής, αρνούμαι όμως, ότι ο Χριστιανισμός είναι ο καλύτερος, πολύ περισσότερο ο απαραίτητος θεσμός, για αυτόν τον σεβασμό… Η μόνη αναγκαιότητα ύπαρξης του Θεού των χριστιανών θα ήταν ίσως, για να τον δικάσουμε για τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας» (Alan Ryan).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζοντας τους πάμπολλους μύθους της αρχαιοελληνικής θρησκείας, πελαγώνουμε κυριολεκτικά από τις ποικίλες εκδοχές και τις αντικρουόμενες απόψεις για το ίδιο θέμα. Παράλληλα αηδιάζουμε από την «πολιτεία» των ψευτοθεών, οι οποίοι είναι γεμάτοι από ανομολόγητα πάθη, καθότι «διέπρατταν» τις πιο ανήκουστες κακουργίες, τα φοβερότερα εγκλήματα και τις πιο αηδιαστικές ηθικές παρεκτροπές! Σύγχρονος συγγραφέας είπε χαρακτηριστικά πως αν ήταν δυνατόν να παραπέμπονταν στα σύγχρονα ποινικά δικαστήρια οι «θεοί» της αρχαιοελληνικής θρησκείας θα καταδικάζονταν με τις πιο μεγάλες ποινές, ως παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, ως κακούργοι, ως δολοφόνοι, ως απατεώνες, ως διαφθορείς των ηθικών νόμων, ως καταστροφείς της κοινωνίας!

      ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ
      Αν κάποιος μπορούσε να μου αποδείξει ότι ο Χριστός δεν έχει σχέση με την Αλήθεια, και ότι στην πραγματικότητα η αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστό, τότε θα προτιμούσα να μείνω με τον Χριστό παρά με την Αλήθεια.

      Διαγραφή
  53. Ο ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΠΟΣΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ .ΕΒΡΑΙΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΟΥ ΠΕΣ ΤΟΥΣ Ο ΤΣΟΠΑΝΟΣ ΜΕ ΜΑΜΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ(ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΙΝΕΙ.

      ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΗΔΑΕΙ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑΡΗ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠΛΥΤΟ ΑΣΧΗΜΟ 12ΘΕΪΣΤΗ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΡΑΓΙΛΑ ΚΑΙ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΨΕΙΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΔΑΕΙ ;

      ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΠΑΡΤΑΛΙΑ;

      Ο ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ

      ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ
      Ο ΓΙΟΚΑΣ ΣΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΣ

      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕς ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ.
      ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ...ΓΕΛΑΓΑΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΑΝ ΤΗΝ ΜΑΖΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.
      Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ,Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ,Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ,Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΛΠ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗΔΕΣ 12 ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ,ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΚΛΠ.
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ 12ΘΕΙΣΤΕΣ..ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ.
      ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΛΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΙΝ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ....ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.
      ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ.
      ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ....ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΘΕΙΟ...ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.
      ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΛΑΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΜΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ,ΟΜΟΡΦΗ ΚΟΠΕΛΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ...ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ Ο 12ΘΕΙΣΤΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΘΕΙΟ ΣΠΕΡΜΑ.
      ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗ...ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.
      https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=198455&cid=122

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα…δωδεκαθειστης της εξατμισης που λεμε!!!!!!!!!τι μαθαινει κανεις απο το internet. Mετα σου λενε οι δωδεκαθειστες ειναι straight boys! τετοιους εχει και βγαζει το δωδεκαθεο;;; απο ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ αυτος ε;;; "ΚΑΜΑΡΙ" ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ,ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ. Ρομπα ξεκουμπωτη!χαχα…εχω λιωσει φιλε…Ενταξει δεν περιμενα απο δωδεκαθειστες και κατι αλλο…

      Διαγραφή
    3. Δεν σε ενοχλει που ολοι οι τραγοι γαμιουνται,δε σε ενοχλει που σου λενε οτι ο Χριστος εγινε με κρινο αλλα επειδη εισαι και καθυστερημενος δεν καταλαβαινεις οτι το σπερμα Διος ειναι αλληγορικο και δεν εννοει το σπερμα Δαβιδ πχ που γεννηθηκε ο εβραιος Χριστος.Πριν λοιπον κοροιδεψεις ψαξε να δεις αν καταλαβες τι διαβασες

      Διαγραφή
    4. ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΡΙΝΟ ;
      ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΚΡΙΝΟ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΗΡΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΚΑΣΤΡΩΝΕ Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΓΚΑΣΤΡΩΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΟΒΟΛΟΥΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ;

      ΟΤΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΑΙΜΟΜΙΚΤΕΣ ΒΙΑΣΤΕΣ Κ.Ο.Κ. ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ; ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ;
      ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ.
      ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ.

      ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΔΙΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΤΟΝ ΓΑΝΥΜΗΔΗ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΕΡΑΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΥΝΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΡΕΣ Κ.Ο.Κ.;
      ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΚΑΙ ΧΑΠΑΤΑ ΡΕ ΒΛΑΚΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΕΣΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ;
      «Η θεά Ήρα, όταν η θεά Αθηνά εγεννήθη χωρίς μητέρα, πληγώθηκε που ο Ζευς δεν χρειάστηκε τις υπηρεσίες της. Πήγε και παραπονέθηκε στον Ωκεανό για τις πράξεις του συζύγου της. Σταμάτησε στην πόρτα μας, κουρασμένη από το ταξείδι. Όταν την είδα ρώτησα: Τι σε έφερε έως εδώ, Ήρα;
      (…) Την παρηγόρησα με λόγια φιλικά: «Οι λέξεις», λέει, «δεν ανακουφίζουν τον πόνο μου. Αν ο Δίας έγινε πατέρας χωρίς να χρησιμοποιήσει σύζυγο και κατέχει και τους δύο τίτλους μόνος του, γιατί να μην πρέπει να προβώ κι εγώ σε μια μητρότητα χωρίς σύζυγο, μια γέννηση από παρθένα[2], που δεν την άγγιξε άνδρας; Θα δοκιμάσω κάθε φάρμακο στην πλατειά Γη και στον κενό Ωκεανό και στις βαθειές κοιλότητες στα Τάρταρα»…
      Τα λόγια της ήταν κοφτά. Το πρόσωπό μου ήταν διστακτικό. «Φαίνεσαι, Νύμφη, ότι μπορείς να βοηθήσεις», λέει. Τρεις φορές ήθελα να βοηθήσω, τρεις φορές κόλλησε η γλώσσα μου: Ο θυμός του Διός μου προκαλούσε φόβο. «Σε παρακαλώ, βοήθησέ με», είπε, «θα αποκρύψω την πηγή της βοήθειάς μου». Μάρτυς μου η ιερά Στυξ.
      «Ένα λουλούδι», είπα, «από τα λιβάδια της Ωλένου[3] θα πραγματοποιήσει την ευχή σου. Είναι μοναδικό στους κήπους μου. Και μια στείρα αγελάδα να το ακουμπήσει θα γίνει μητέρα…
      Γρήγορα έκοψα το στερεωμένο λουλούδι με τον αντίχειρά μου. Η Ήρα αισθάνεται το άγγιγμα. Και με το άγγιγμα συλλαμβάνει. Φουσκώνει και εισέρχεται στην Θράκη[4] και στην δυτική Προποντίδα, και πραγματοποιεί την ευχή της: Ο Άρης δημιουργήθηκε[5].
      Ενθυμούμενος τον ρόλο μου στην γέννησή του, ο Άρης είπε: «Και εσύ θα έπρεπε να έχεις μια θέση στην πόλη του Ρωμύλου, την Ρώμη».

      Διαγραφή
    5. Ρε καθυστερημενε παλι τα ιδια;Ποσες φορες σου εχουμε γραψει οτι οι μυθοι δεν ειναι αληθινες ιστοριες;Ποσες ΗΛΙΘΙΕΕΕΕ;Ο Χριστος βασικα η ηταν γιος του Ιουδα απο τα Γαμαλα επαναστατη ζηλωτη που σταυρωθηκε απο τους Ρωμαιους οπως και ο γιος του για τον ιδιο λογο δηλαδη για πολιτικους λογους η ηταν γιος του ρωμαιου στρατιωτη Πανθηρα που ηταν η αιτια να διωξει ο Ιωσηφ την Μαρια απο το σπιτι.

      Διαγραφή
    6. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΔΕΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΥΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ;
      ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛΣΟΥ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ο ΩΡΙΓΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΤΑ ΚΕΛΣΟΥ" ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ
      ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΚΕΛΣΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ.

      ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ Ο ΚΕΛΣΟΣ.
      ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ

      Διαγραφή
    7. Τι λες ρε βλαμενε;Το βιβλιο του Κελσου αληθης λογος κάνει σκονη καθε χριστιανικο επιχειρημα και ξεσκεπαζει τα παντα .Μιλας για τον Ωριγενη τον ψυχοπαθη που εκοψε τα αρχιδια του;
      Και οι Θεοι υπαρχουν γιατι βρισκονται στην φυση,στο συμπαν,μεσα σου παντου ποτε θα το καταλαβεις;

      Διαγραφή
  54. «Βρισκόμαστε στα 1922. Η επανάσταση του ’17 στη Ρωσία έχει οριστικά επιβληθεί.
    Οι ερυθροί παρτιζάνοι (κομμουνιστές αντάρτες ) νίκησαν τους λευκούς (τσαρικούς αντάρτες) και επέβαλαν νέα τάξη πραγμάτων, καταργώντας έθιμα και παραδόσεις.

    Στο χωριό Τοργίνσκ, πολύ κοντά στην πόλη Νερτσίνσκ, έκλεισαν τον ενοριακό ναό και κάρφωσαν με σανίδες τις πύλες του. Ήταν ένας ναός φημισμένος σ’ όλη την περιοχή Ζαμπαϊκάλ, για μια θαυματουργή εικόνα της Θεομήτηρος, την οποία τιμούσαν όχι μόνο οι κοζάκοι, αλλά και οι ξένοι.

    Ο ναός πανηγύριζε στις 8 Ιουλίου. Πλήθος πιστών συνέρεε απ’ όλη την περιοχή. Μετά την Παράκληση, έβγαιναν όλοι από τον ναό και λιτάνευαν την ιερή εικόνα στα γύρω χ«Βρισκόμαστε στα 1922. Η επανάσταση του ’17 στη Ρωσία έχει οριστικά επιβληθεί.
    Οι ερυθροί παρτιζάνοι (κομμουνιστές αντάρτες ) νίκησαν τους λευκούς (τσαρικούς αντάρτες) και επέβαλαν νέα τάξη πραγμάτων, καταργώντας έθιμα και παραδόσεις.

    Στο χωριό Τοργίνσκ, πολύ κοντά στην πόλη Νερτσίνσκ, έκλεισαν τον ενοριακό ναό και κάρφωσαν με σανίδες τις πύλες του. Ήταν ένας ναός φημισμένος σ’ όλη την περιοχή Ζαμπαϊκάλ, για μια θαυματουργή εικόνα της Θεομήτηρος, την οποία τιμούσαν όχι μόνο οι κοζάκοι, αλλά και οι ξένοι.

    Ο ναός πανηγύριζε στις 8 Ιουλίου. Πλήθος πιστών συνέρεε απ’ όλη την περιοχή. Μετά την Παράκληση, έβγαιναν όλοι από τον ναό και λιτάνευαν την ιερή εικόνα στα γύρω χωριά. Τώρα όμως δεν γίνεται πια λιτανεία, γιατί η νέα εξουσία έχει σφραγίσει την Εκκλησία.Εκείνη τη χρονιά είχε πέσει φοβερή ξηρασία στην περιοχή Ζαμπαϊκάλ. Η γη άνοιξε από τη ζέστη, και στέρεψαν οι πηγές, τα ποτάμια και τα πηγάδια. Τα φύλλα των δέντρων κιτρίνισαν και μαράθηκαν σαν να είχε περάσει φωτιά. Τα σπαρτά στους κάμπους ξεράθηκαν.

    Πλησίαζε η 8η Ιουλίου, που άλλοτε πανηγύριζε η Παναγία του Τοργίνσκ. Την παραμονή, στη λαϊκή συνέλευση του Τοργίνσκ, οι ασπρογένηδες γέροι κοζάκοι άκουγαν σκυθρωποί το Στέφανο Καμένστσικώφ, πρώην κόκκινο παρτιζάνο και τώρα γραμματέα του χωριού να φλυαρεί:

    – Λοιπόν σύντροφοι, -είπε συμπερασματικά- ο γραμματέας , πιστεύετε πως έχουμε ξηρασία, επειδή απαγόρευσε η εργατική εξουσία να λιτανεύεται η εικόνα της Παναγίας! Επειδή απαγόρευσε στους ελεεινούς παπάδες να ζαλίσουν το λαό, κι επειδή κάρφωσε με σανίδες την εκκλησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. – Ακριβώς! Συμφώνησαν όλοι.

    – Στέφανε! φώναξε ένας παλιός επίτροπος του ναού Τοργίνσκ. Εφέτος επιθυμούμε να λιτανεύσουμε την εικόνα της Παναγίας στους αγρούς μας. Τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί. Ζήτησε λοιπόν την άδεια από τους υπεύθυνους.

    – Καλά σύντροφοι. Αφού επιμένετε τόσο πολύ, θα ενεργήσω σύμφωνα με την επιθυμία σας. Πάντως μην περιμένετε βροχή. Έτσι θα καταλάβετε στην πράξη ότι Θεός δεν υπάρχει.

    Η αίτηση έγινε από τον γραμματέα, και η απάντηση ήρθε θετική από τα μέλη της G.Ρ.U. Η χαρμόσυνη είδηση, πως θα πανηγυρίσουν και πάλι όπως τα παλιά καλά χρόνια και θα λιτανεύσουν τη θαυματουργή εικόνα στους αγρούς για να βρέξει, διαδόθηκε σαν αστραπή.

    Την επομένη το πρωί πλήθος λαού είχε κατακλύσει το ναό και το γύρω χώρο. Κατέφθασαν όλοι ντυμένοι στα γιορτινά τους, ενώ οι κωδωνοκρουσίες συμπλήρωναν τον εορταστικό τόνο της ημέρας. Μοναδική παραφωνία αποτελούσε η παρουσία των πρακτόρων της G.Ρ.U. με τα κασκέτα και το ειρωνικό τους ύφος.

    Σε λίγο λευκογένειοι κοζάκοι βγήκαν απ’ το ναό κρατώντας το βαρύ κιβώριο με την εικόνα της Θεοτόκου. Ακολουθούσαν οι ιερείς με τα χρυσοποίκιλτα άμφια τους.

    Ο λαός γονάτισε. Όλων τα μάτια ήσαν δακρυσμένα. Η μεγάλη εικόνα με τα πολύτιμα πετράδια και τα ακτινοβόλα μάτια της Θεοτόκου περνούσε μπροστά από τους πιστούς.

    Κάποια στιγμή αυτά τ’ ακτινοβόλα μάτια συναντήθηκαν με το βλοσυρό βλέμμα του Καμένστσικωφ και τον συγκλόνισαν. Ένοιωσε πως τον κοίταζαν στα μύχια της ψυχής του. Έκανε όμως τον αδιάφορο. Διόρθωσε το κασκέτο του κι άρχισε να καπνίζει.

    Η Παράκληση είχε αρχίσει, και ο πολιός π. Ιωάννης πρόφερε αργά και καθαρά τις αιτήσεις:
    – Δός υετόν τη διψώση γη, Σώτερ!

    Πόσο λαχταρούσαν άνθρωποι και φύση την ευεργετική βροχούλα! Ο ανυπόφορος καύσωνας την ώρα εκείνη έφθανε μέχρι τρέλλας. Οι ιερείς ράντιζαν με το αγιασμένο νερό το κιτρινισμένο σιτάρι και την κατάξερη γη.

    Μέχρι το βράδυ λιτάνευσαν την εικόνα της Θεοτόκου σ ’όλα τα χωράφια κι έκαναν αδιάκοπες παρακλήσεις, ενώ το πλήθος ακολουθούσε ακούραστο σε λόφους, σε δρόμους, σε πλαγιές.

    Ο Καμένστσικωφ, καβάλα στ’ άλογό του, χαμογελούσε ειρωνικά. Κάποια στιγμή πέταξε το τσιγάρο και μουρμούρισε θυμωμένος:

    – Θα σας δείξω εγώ ποιος είναι ο Χριστός και η Παναγία σας.

    Τώρα η λιτανεία πλησίασε στα σπίτια του χωριού Τοργίνσκ. Στη μέση ακριβώς βρισκόταν το σπίτι του Καμένστσικωφ. Στην πόρτα περίμενε ευλαβικά η ηλικιωμένη μητέρα του.

    – Γριά! Της φώναξε. Μην τολμήσεις να βάλεις στην αυλή μας αυτή την τσιγγάνα!
    – Τι λόγια είναι αυτά, Στέφανε! Τρελάθηκες; Διαμαρτυρήθηκε εκείνη.

    Στο μεταξύ παρουσιάστηκαν στον ουρανό συννεφάκια, που διαρκώς μεγάλωναν. Κάποια στιγμή ο ιερέας στάθηκε για τη συνηθισμένη δέηση. Τότε ο Στέφανος, κατακόκκινος, έτρεξε κοντά του φωνάζοντας:

    – Φτάνει πια η κωμωδία! Σύντροφοι, κυκλώστε αυτή την παλιοκασέλα! Τώρα θα σας δείξω πως δεν υπάρχει Θεός και Παναγία.

    Και λέγοντας αυτά, έπιασε τον π.Ιωάννη από τα γένεια και τον έσπρωξε με ορμή. Ο λευκασμένος λευίτης κυλίστηκε στη γη, ενώ ο χρυσός σταυρός που κρατούσε γλίστρησε από το χέρι του. Ο Καμένστσικωφ κλώτσησε με τη μπότα του το σταυρό κι ύστερα τράβηξε το καυκασιανό του σπαθί και χτύπησε μ’ όλη του τη δύναμη το πλαίσιο της εικόνας.

    Ο κόσμος ταράχτηκε. Μεσολάβησε μια στιγμή, και ύστερα ακούστηκαν κραυγές:
    – Αίμα, αίμα
    – Θαύμα, θαύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Στέφανος κοίταξε τριγύρω αγριεμένος. «Γιατί φωνάζουν;» αναρωτήθηκε.
    – Στέφανε! Φώναξε έξαλλη η μητέρα του. Αμαρτία θανάσιμη! Κοίτα τη Δέσποινα!
    Έριξε μια ματιά στην εικόνα και πάγωσε. Από το δεξί μάγουλο της Θεοτόκου έτρεχε αίμα σταγόνα-σταγόνα. Έτρεχε προς τα κάτω και πορφύρωνε το ασημένιο της πουκάμισο.

    Ξαφνικά, σαν με ξένη φωνή, φώναξε ο ίδιος ο Καμένστσικωφ:
    – Δάκρυα, δάκρυα!

    Από τα μεγάλα μάτια της Παναγίας έτρεχαν μεγάλα, καθαρά σαν διαμάντια δάκρυα. Κι αμέσως άρχισε να πέφτει από τον ουρανό η ευλογημένη βροχή.

    Τρείς ημέρες έβρεχε συνέχεια. Η ποτιστική βροχή έπεφτε ακατάπαυστα στη διψασμένη γη, κι εκείνη ρουφούσε με απληστία το ζωογόνο νερό. Την τέταρτη μέρα ανέτειλε στον ουρανό ένας ολόλαμπρος ήλιος. Έλαμψε δείχνοντας στους ανθρώπους το θαύμα της ζωής και της ανακαινίσεως.

    Η Παναγία του Τοργίνσκ είχε κάνει το θαύμα της. Τα μέλη της G.P.U., ταπεινωμένα για το πάθημά τους, σφράγισαν και πάλι την εκκλησία και απήγαγαν την ιερή εικόνα σε μια μακρινή πόλη.

    Το μεγαλύτερο όμως θαύμα συντελέστηκε στον Καμένστσικωφ, τον άθεο εκείνο μπολσεβίκο. Η Παναγία με το αίμα και το δάκρυ της πότισε την άπιστη αλλά διψασμένη ψυχή του, κι εκείνη δεν άργησε να καρποφορήσει την πίστη και τη μετάνοια».

    ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΦΤΑΣΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΛΛΑ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΕΣΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΤΟΝ ΦΘΟΝΟ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΗΝ ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ.

      ΤΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;
      ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΚΑΙ ΜΑΘΕ https://www.freeinquiry.gr/articles/erevnes/o-mesaionismos-ths-klasikis-epoxis/3865.htmlΤΑ ΗΛΙΘΙΕ
      ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΤΑ ΞΟΑΝΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΛΕΙΨΑΝΑ Κ.Ο.Κ

      Ο ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΜΟΣ
      ΤHΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
      Λατρεία εικονισμάτων,
      ξύλων, λίθων, λειψάνων κ.λπ.

      Στα κλασικά χρόνια είχε ήδη δημιουργηθεί μια «επίσημη θρησκεία» με εντυπωσιακές γιορτές, επιδεικτικές πομπές καί πολυδάπανες θυσίες. Οι παλιοί θεοί άρχισαν να εξελίσσονται σε φρουρούς των πόλεων ως «πολιούχοι θεοί».

      Η γνήσια όμως λατρευτική διάθεση δεν έπαψε και στον 5ο αιώνα να τροφοδοτείται από τον αρχικό θρησκευτικό πυρήνα των γιορτών, καθώς και από τις ταπεινές λαϊκές ή τις ιδιωτικές ιεροπραξίες, που ποτέ δεν έχασαν τον πηγαίο θρησκευτικό χαρακτήρα τους. Τα παλιά ξόανα με την υποτυπώδη μορφή της θεότητας δεν είχαν χάσει την αξία τους για τη λατρεία ούτε οι αλάξευτοι λίθοι τη μυστική τους δύναμη.

      Οι τρεις όμορφες πέτρες στον Ορχομενό ήταν πιο σεβαστές από τα στημένα πλάι τους ισάριθμα και ωραία αγάλματα των Χαρίτων. Κοντά στον Ορχομενό, στα βόρεια της Κωπαΐδας, διατηρείτο ως τα ύστερα χρόνια της αρχαιότητας, μια εντελώς αλάξευτη πέτρα, η οποία θεωρείτο εικόνα του Ηρακλή, εξαιρετικά σεβάσμια, γιατί κοντά σʼ αυτήν έβρισκαν τη θεραπεία τους πολλοί άρρωστοι.

      Και ο φημισμένος τοπικός θεός την Θεσπιών, Έρως, είχε τιμηθεί με αγάλματα φημισμένων πλαστών, οι θεσπιείς όμως, τιμούσαν περισσότερο μια ακατέργαστη πέτρα («αργόν λίθον»), που ήταν η αρχαιότερη εικόνα του θεού.

      Ένα κομμάτι ξύλου στο «Θάλαμο της Σεμέλης» στη Θήβα ήταν αντικείμενο εξαιρετικά ιερό. Το είχαν επενδύσει στα ύστερα χρόνια της αρχαιότητας μέ χάλκινο διάκοσμο και το τιμούσαν για την υπερφυσική του δύναμη ως Διόνυσο Καδμείο.
      ....................................
      https://www.freeinquiry.gr/articles/erevnes/o-mesaionismos-ths-klasikis-epoxis/3865.html

      Διαγραφή
    2. ΕΝΩ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΕ.
      ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΖΩΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΘΕΟΙ ΣΑΣ.
      ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ.

      ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ
      ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

      Εξιδανικευμένη παρουσιάζεται η εικόνα τής αρχαίας Ελλάδας σήμερα.
      Κι όμως, οι αρχαίοι έλληνες έκαναν ανθρωποθυσίες
      ακόμα και κατά τον ε΄αιώνα!
      Πριν από τη ναυμαχία τής Σαλαμίνας, ο Θεμιστοκλής θυσίασε τρεις πέρσες αιχμαλώτους στον θεό Διόνυσο. (Πλούταρχος, Θεμιστοκλής, 13).
      ........................................................
      https://www.freeinquiry.gr/articles/erevnes/anthropothysies-stin-arxaia-ellada/2916.html

      Διαγραφή
    3. Η ΕΞΕΛΙΞΗ
      ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ
      ΣΤΗΝ
      ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
      Φυλακτά, φαρμακεία, επικλήσεις πνευμάτων,
      κατάδεσμοι, καταπασσαλεύσεις

      Η ανάπτυξη της δαιμονολογίας και δεισιδαιμονίας

      Η πίστη στην ύπαρξη των κακών δαιμόνων βρήκε ανταπόκριση στις δοξασίες για τα φαντάσματα, που υπήρχαν ανέκαθεν στην αρχαία Ελλάδα. Τον 4ο αιώνα, καθώς η αποδοχή των δαιμόνων γενικεύτηκε, φρικιαστικά στοιχεία τής ελληνικής δεισιδαιμονίας, όπως η Έμπουσα και η Λάμια ονομάστηκαν δαίμονες. Η Έμπουσα, ένα είδος αρχαιοελληνικού βρυκόλακα, έγινε μέλος τής συνοδείας τής Εκάτης.

      Στις κωμωδίες του Αριστοφάνη διαφαίνεται η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Στους Όρνιθες παρουσιάζει συμπολίτη του να πραγματοποιεί νεκρομαντική τελετή με θυσία ζώου, για να ανάξει ψυχή από τον Άδη κατά το πρότυπο τού Οδυσσέα και τού Σωκράτη, τον οποίο επίσης παρουσιάζει ρυπαρό να «ψυχαγωγεί» με τελετές τις ψυχές των νεκρών. Κατά τη διάρκεια τής νεκρομαντικής τελετής νυχτερίδα ανέρχεται από τον κόσμο των νεκρών για να πιει το αίμα τής θυσίας. Οι θεοί παρουσιάζονται στους ανθρώπους και τους μιλούν βγάζοντας περίεργους κι ακατανόητους ήχους. Στον Πλούτο ο Αριστοφάνης αναφέρει, πως κατά την εμφάνισή του ο θεός «επόππυσεν», δηλαδή κακάρισε και βγήκαν από το ιερό δύο πελώρια φίδια.
      .................................................................
      https://www.freeinquiry.gr/articles/erevnes/i-exelixi-tis-mageias-stin-arxaia-ellada/1286.html

      Διαγραφή
    4. Η “ΠΑΤΡΩΑ”
      ΑΝΟΗΣΙΑ
      Δώδεκα θεοί: Πρότυπο
      των τυραννικών εξουσιών
      της αρχαιότητας

      Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο η θρησκεία ενσωματωνόταν στον πολιτικό και κοινωνικό βίο. Υπήρχε ισοδυναμία ανάμεσα στην εξουσία και το ιερατείο. Αμφότερα αποτελούσαν πολιτικοκοινωνική δύναμη. Συνδετικός κρίκος, η εξάρτηση τού λαού από τις θεότητες.

      Το άτομο, που δέν σπεύδει στους ναούς και αποφεύγει τους οικιακούς βωμούς, θεωρείται επικίνδυνος εχθρός. Η θρησκεία ενεργούσε ως πολιτικός παράγων.

      Οι θεοί αποτελούν πρότυπο των τυραννικών εξουσιών όλων των λαών τής αρχαιότητας. Ο Απόλλων εξαποστέλλει τον λοιμό, η Άρτεμις θανατώνει τα παιδιά τής Νιόβης, η Αφροδίτη αφανίζει τον Ιππόλυτο! Αλλά και ο Ζεύς ξεπερνά όλους τους θεούς σε θηριωδίες. Μιά φράση από τα ομηρικά έπη: «Πατέρα Δία, κανείς δέν είναι πιό καταστροφικός από σένα»! («Ζεύ πάτερ, ού τις σείο θεών ολοώτερος άλλων», «Οδύσσεια», υʼ 201).

      https://www.freeinquiry.gr/articles/erevnes/i-patroa-anoisia/3332.html

      Διαγραφή

  57. Μιχαήλ Ζηλωτής
    ·
    Ο σατανάς δεν θέλει μόνο να πάρουμε τις νέες ταυτότητες αν τελικά παραχωρήσει ο Θεός και εκδοθούν συντόμως αλλά να τις πληρώσουμε κιόλας με 10 ευρώ έκαστη ώστε έτσι να φαίνεται ότι δεχθήκαμε πλήρως την παραλαβή της πληρώνοντας την κιόλας. Όχι στην νέα σατανική ταυτότητα της νέας τάξης πραγμάτων. ΠΡΟΣΕΧΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΛΗΚΤΕ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειπε ο ψεκας

      παυλος καστροπουλος
      23 Φεβρουαρίου 2022 ·
      Η Δανία δείχνει τον τρόπο σε όλους: ισχυρό ΕΣΥ, εμβολιασμός, ατομική ευθύνη, παιδεία.

      παυλος καστροπουλος
      7 Ιανουαρίου 2022 ·
      Για τον Σεραφείμ Πειραιώς και τους άλλους ιερείς δεν υπάρχει πρόστιμο για μη χρήση μάσκας φυσικά.

      παυλος καστροπουλος
      2 Ιανουαρίου 2022 ·
      Ας ενημερώσει κάποιος τον ηλίθιο ότι το εμβόλιο εισάγεται υποδόρια και όχι ενδοφλέβια ώστε να το αποτρέψει το λάστιχο😄

      παυλος καστροπουλος
      14 Νοεμβρίου 2021 ·
      Ευτυχως θα μεινουν
      για την επανασταση οι ανεμβολιαστοι Κλεομενης,η Ελενη Λουκα,ο Λιακοπουλος ,τα νεφελιμ και οι Νταλτον.

      παυλος καστροπουλος
      14 Νοεμβρίου 2021 ·
      Θα ηταν για γελια αν η ηλιθιοτητα εμενε μονο σε ποστ.Η συγκεκριμένη πέθανε γιατί αρνήθηκε να διασωληνωθεί…..

      ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
      παυλος καστροπουλος
      19 Ιουλίου 2021 ·

      Τι θα δουν τα ματια μας ακομα
      Γιωργος Κυρου
      παυλος καστροπουλος μλκ χειρότεροι εκεί.
      Εν τώ μεταξύ ασχολούνται με μλκιες και ο Ερντογάν κάνει πάρτι στα κατεχόμενα

      Διαγραφή
    2. Και πολυ σωστα τα γραφω ψεκα που διαφωνεις;

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΨΕΚΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ

      Απολλώνιος Σταθάτος
      19 Ιουνίου ·
      ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ!!
      ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!ΕΔΩ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΧΑΜΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ!!ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ?? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ??

      Απολλώνιος Σταθάτος
      8 Ιουνίου ·
      ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ!!!!!ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ!!Μ.Μ.ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΧΟΝΤΡΑ!!

      Διαγραφή
    4. Ρωτησα εσενα ηλιθιε που διαφωνεις και ασε τον Απολλωνιο.Αντε βλακα που νομιζεις οτι τα εμβολια ειναι χαραγμα καθυστερημενε.

      Διαγραφή
    5. ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥΣΚΑΡΙΑ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Ειχα σκοπο να σταματησω στα 666 εμβολια ενας αριθμός φετιχ για εσας τους ψεκες αλλα.Παντως με τα εμβολια χαραγμα του αντιχριστου νιωθω υπερανθρωπος.Νομιζω οταν περνω απο μια εκκλησια θα την κανω ερειπια με μια κλωτσια

      Διαγραφή
  58. Μποικοταζ σε ολες αυτές τις εταιρείες, πολυεθνικες κυρίως εταιρείες ξενων αλλα και ελληνικών συμφερόντων,εννοειτε και εταιρειών που δεν ανήκουν ενδεχομένως στις δυο αυτές κατηγορίες,οι οποιες υπογραφουν και ειναι χορηγοι των σοδομικων pride... Δυστυχώς αυξάνονται οι σπονσορες-χορηγοι αυτών των καταπτυστων συγκεντρώσεων, καθώς αν ρίξει κανείς μια ματιά τους χορηγους των προηγούμενων σοδομικων συγκεντρώσεων θα δει πως αλλες χρονιές ηταν πολυ λιγότερες οι συμμετοχές αυτών...
    Το συμπετασμα ειναι λοιπον πως οχι μονο οι πρωτες εταιρείες που τόλμησαν να βάλουν τα ονόματα τους ως χρυσοί,αργυροι και δεν ξέρω εγώ τι αλλο σπονσορες αυτών των σατανικων διοργανώσεων δεν πηραν απο τον ελληνικό λαό καλά το μάθημα τους(δηλαδή πολυ λίγοι προφανως αυτοί που εκαναν μποικοταζ σε αυτές τις εταιρείες)ετσι λοιπον εχει ως αποτελεσμα να πληθαινουν και οι εταιρείες ως χορηγοι αυτών των καταπτυστων διοργανώσεων ....
    ΕΛΛΗΝΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ-ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΕΛΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ,(ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ)ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ, ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ,ΚΑΘΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ σατανα ΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ,
    7,5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΖΕΙ,ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ,(ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΕΝ ΟΥΔΕΝΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΞΕΛΘΕΙΝ ΕΙ ΜΗ ΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ"ΜΑΡΚΟΣ Θ',29)
    ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΑΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ,
    "ΜΕΤΑΝΟΙΑ "ΜΕΤΑΝΟΙΑ" ΜΕΤΑΝΟΙΑ"
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΟΥ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ΝΑ ΔΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ....
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΤΑΦΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ,ΑΣ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΙ ΕΙΠΕ!!!
    ΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΠΙΣΩ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ,ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ,ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΟΙ..
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
    ΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΑΣ.ΝΗΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
    ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΑΔΕΛΦΟΙ!!!
    (Αυτές είναι οι εταιρείες χορηγοι χρυσοί αργυροι συνεργατες και οτι αλλο των καταπτυστων δαιμονικων συγκεντρωσεων)
    MAC
    HEINEKEN
    PANTENE
    LIDL
    GOOGLE
    MICROSOFT
    VODAFONE (Together we can)
    ATTICA
    SNEAKER 10
    GOODYS
    MSD
    PFIZER
    ACCENTURE
    BACARDI
    TELEPERFORMANCE
    TOPCUT MODIANO
    DISARONNO
    VIOLIFE
    AEGEAN
    BROWNHOTEL
    ONASSIS STEGI (Ίδρυμα Ωνάσση)
    ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (Γραφείο Ελλάδας)
    City of Athens (Δήμος Αθηναίων)
    ANTIVIRUS
    LESBIANPORTAL.GR
    T-ZINE
    LIFO.GR
    LEO BURNETT
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
    NEWS 247
    PRIDE 98.6
    VICE
    ΑΘΗΝΑ 9,84
    ROSA
    MAD TV
    LOVE 97.5
    KONTRA CHANNEL
    LADYLIKE
    ONEMAN
    STAVROS NIARCHOS (Ίδρυμα Νιάρχου)
    ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
    ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
    THE PROJECT GALLERY
    ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑ
    ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
    Δ/ΟΤΙΜΑ
    SHESAIDE.SO ATHENS
    FeCHA
    Δες
    CHECKPOINT
    ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ
    RED UMBRELLA
    FIGHT BACK CLUB
    INTERSEX GREECE
    11528
    ATOPOS
    Anima Syros
    PROUD SENIORS GREECE
    UP NINDED
    SNAP
    RAINBOW SENIORS
    Πολύχρωμο σχολείο
    NAK SHOES
    QUEER ATHENS
    DOWN TOWN
    CONCARDES Φυσικα ο παπας εδω δεν μας αναφερει τι εγινε πραγματικα στα Σοδομα που κατοικουσε το ελληνικο φυλο Φιλισταιοι και φυσικα δεν εκαψε κανενας θεος τα Σοδομα αλλα ο μαγος Αβρααμ και η συμμορια του την πολη με σκοπο να παρουν τα πλουτη της πολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ἡ πλάνη τοῦ δωδεκαθεϊσμοῦ

    Γράφει ὁ κ. Ἀνδρέας Κεφαλληνιάδης, Δάσκαλος Β΄ Ἀρσακείου – Τοσιτσείου Δημοτικοῦ Σχολείου Ἑκάλης

    Εἶναι σαφὲς ὅτι οἱ θεοὶ τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων εἶναι ἀνύπαρκτοι. Εἶναι δημιουργήματα τῆς ὁμολογουμένως πλούσιας φαντασίας τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων, οἱ ὁποῖοι ὑπῆρξαν στὸ ἔπακρο πολυθεϊστές. Ἂν οἱ πιστοί τῆς «πατρῴας» θρησκείας ἔχουν ἀντίρρηση, δὲν ἔχουν παρὰ νὰ ἀνέβουν ὥς τὸν Ὄλυμπο, προκειμένου νὰ πεισθοῦν μὲ τὰ ἴδια τους τὰ μάτια. Οἱ «ἀθάνατοι» θεοί, στοὺς ὁποίους πιστεύουν, πολὺ ἁπλὰ δὲν ὑπάρχουν. Ἂν πάλι ἔχουν μία ἄλλη, δική τους, ἀνώτερη ἰδέα περὶ θεῶν, τότε ἔρχονται σὲ σύγκρουση μὲ αὐτὰ ποὺ πιστεύει ἡ ἀρχαία θρησκευτικὴ παράδοση.

    Ἡ πίστη στὸ δωδεκάθεο, συνοδεύεται δυστυχῶς κι ἀπὸ ἕνα σωρὸ ἄλλες παραδοξότητες ποὺ δὲν ἔχουν καμία σχέση μὲ τὴν πραγματικότητα. Ἂν λοιπὸν πιστέψουμε στοὺς θεοὺς τοῦ Ὀλύμπου, θὰ πρέπει ταυτόχρονα νὰ πιστέψουμε ὅτι τοὺς κεραυνοὺς τοὺς ρίχνει ὁ Δίας ἀπὸ τὸν Ὄλυμπο, ὅτι τοὺς σεισμοὺς τοὺς προκαλεῖ ὁ θαμμένος στὴ γῆ γίγαντας Ἐγκέλαδος, ὅτι τὶς τρικυμίες στὴ θάλασσα τὶς προκαλεῖ ὁ ὀργισμένος Ποσειδώνας, ὅτι ἡ ἄνοιξη ἔρχεται γιατί ἐπιστρέφει ἡ Περσεφόνη ἀπὸ τὸν Ἅδη στὴ γῆ κλπ κλπ. Κατὰ τὰ ἄλλα, οἱ ὀλυμπιστὲς κατηγοροῦν τοὺς Χριστιανοὺς γιά…ἀμάθεια καὶ σκοταδισμό!

    Ἡ θρησκευτικὴ παράδοση τῶν ἀρχαίων κάθε ἄλλο διεπόταν ἀπὸ ἐλεύθερο πνεῦμα. Στὴν Ἀθήνα τοῦ 5ου π.Χ. αἰώνα, ἂν κάποιος ἀρνιόταν τὴν ὕπαρξη τῶν θεῶν, κινδύνευε νὰ τιμωρηθεῖ. Ὅσοι ἀμφισβητοῦσαν τοὺς θεοὺς διώκονταν ποινικά. Γνωστότερη ὅλων, ἡ περίπτωση τοῦ Σωκράτη, ποὺ κατηγορήθηκε ὅτι εἰσάγει στὴν πόλη «καινὰ δαιμόνια» καὶ καταδικάσθηκε σὲ θάνατο. Τὴν κατηγορία τῆς ἀσέβειας ἀντιμετώπισε καὶ ὁ φιλόσοφος Ἀναξαγόρας, ἐπειδὴ ἐξηγοῦσε μὲ ἐπιστημονικὸ τρόπο τὰ φυσικὰ φαινόμενα. Παρόλα αὐτά, οἱ δωδεκαθεϊστὲς δὲν διστάζουν νὰ κατηγοροῦν τοὺς Χριστιανοὺς γιά…μισαλλοδοξία καὶ φανατισμό!

    Θεοὶ ποὺ δὲν εἶναι τέλειοι δὲν μποροῦν νὰ εἶναι θεοί. Οἱ θεοὶ τοῦ Ὀλύμπου ὅμως, ὄχι μόνο δὲν ἦταν τέλειοι, ἀλλὰ ἦταν καὶ γεμᾶτοι ἀπὸ ἀνθρώπινα πάθη καὶ ἐλαττώματα. Ὁ Δίας, ἂν καὶ παντρεμένος μὲ τὴν ἀδερφὴ του τὴν Ἥρα, συχνὰ κατέβαινε στὴ γῆ, ἀκόμα καὶ μὲ μορφὴ ζῴου, γιὰ νὰ ἔλθει σὲ σαρκικὴ μείξη μὲ τὶς κοινὲς θνητές, διαπράττοντας τὸ ἁμάρτημα τῆς μοιχείας! Παράλληλα οἱ ἐρωτικές του προτιμήσεις ἀφοροῦσαν καὶ ἄνδρες, ὅπως π.χ. τὸν Γανυμήδη! Ἀκόμα καὶ ὡς πατέρας ἐπέδειξε χειρίστη διαγωγὴ πετώντας τὸ γιὸ του Ἥφαιστο ἀπὸ τὸν Ὄλυμπο μὲ ἀποτέλεσμα νὰ τὸν ἀφήσει κουτσό! Ἡ Ἥρα ζήλευε τὸ Δία καὶ συχνὰ τσακωνόταν μαζί του! Ὁ Ἑρμῆς ἔκλεψε τὰ βόδια τοῦ βασιλιᾶ Ἄδμητου! Ὁ Ἄρης ὄχι μόνο ἔβαζε τοὺς ἀνθρώπους νὰ πολεμοῦν, ἀλλὰ μετεῖχε κι αὐτὸς στὶς μάχες, σκοτώνοντάς τους! Ἄλλοτε πάλι οἱ θεοὶ φθονοῦσαν ἀκόμα καὶ τοὺς θνητούς! Γιὰ παράδειγμα, ἡ Νιόβη ἔχασε ὅλα τὰ παιδιά της, ἐπειδὴ τόλμησε νὰ καυχηθεῖ γιὰ τὴ γονιμότητά της στὴ θεὰ Λητώ, ποὺ εἶχε μόνο δύο! Ἂν ἦταν ὑπαρκτοὶ καὶ ζοῦσαν στὴν ἐποχή μας, θὰ πήγαιναν φυλακὴ γιὰ ἐγκλήματα τοῦ κοινοῦ ποινικοῦ δικαίου! Αὐτούς τούς…θεοὺς λατρεύουν καὶ θέλουν νὰ φέρουν πίσω οἱ δωδεκαθεϊστές;

    Οἱ ἀρχαιόθρησκοι ἀμφισβητοῦν ὅτι ἡ ἀρχαία θρησκεία ἦταν εἰδωλολατρική. Δυστυχῶς ὅμως, ἦταν! Οἱ ἀρχαῖοι κατασκεύαζαν ἀγάλματα (εἴδωλα), δηλ. ὁμοιώματα θεοτήτων, στὰ ὁποῖα πίστευαν ὅτι κατοικοῦσαν οἱ ἴδιοι οἱ θεοί. Γι’ αὐτὸ καὶ φιλόσοφοι, ὅπως ὁ Ξενοφάνης καὶ ὁ Ἡράκλειτος, καυτηρίασαν τὸ φαινόμενο τῆς λατρείας τῶν εἰδώλων. Καὶ σὰν μὴν ἔφτανε ἡ λατρεία τῶν εἰδώλων, οἱ ἀρχαῖοι λάτρευαν ἀκόμα καὶ ἁπλὰ φυσικὰ ἀντικείμενα, ὅπως οἱ πέτρες καὶ τὰ δέντρα κι ἄλλοτε ὁρισμένα ζῷα, ὅπως ὁ ταῦρος, ὁ χοῖρος καὶ τὸ φίδι. Ἡ ἀρχαία Ἑλλάδα γνώρισε ὅλες τὶς μορφὲς τῆς εἰδωλολατρίας, ἀκόμα καὶ τὴ λατρεία ἀνθρώπων. Στὴν Ἀθήνα π.χ. ἀπὸ τὸ 307 π.Χ. ὁ Ἀντίγονος καὶ ὁ γιὸς του Δημήτριος ὁ Πολιορκητής, τιμήθηκαν ὡς θεοὶ κι ἐπονομάσθηκαν …σωτῆρες! Πῶς λοιπὸν οἱ ἑλληνολάτρες ἀρνοῦνται ὅτι ἡ πίστη τους ἀποτελεῖ εἰδωλολατρία καὶ ἀνθρωπολατρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ἡ λατρεία τῆς ἀρχαίας θρησκείας περιεῖχε πολλὰ στοιχεῖα, γιὰ τὰ ὁποῖα θὰ πρέπει νὰ αἰσθανόμασθε ντροπή. Γιὰ παράδειγμα, στὰ Διονύσια, οἱ ἑορταστὲς μεθοῦσαν, βωμολοχοῦσαν καὶ περιφέρανε ἕνα μεγάλο φαλλό, ἐνῷ στοὺς ναοὺς τῆς Ἀφροδίτης, οἱ ἱερόδουλες ἀσκοῦσαν τὴν «ἱερὰ πορνεία», ὡς…λατρεία πρὸς τὴ θεά! Ἄλλοτε πάλι ἡ λατρεία ἦταν ἐντελῶς βάρβαρη κι ἐγκληματική, ὅπως π.χ. συνέβαινε μὲ τὶς Μαινάδες (ἀκόλουθες τοῦ θεοῦ Διονύσου), οἱ ὁποῖες ὅταν βρίσκονταν σὲ κατάσταση ἔκστασης, ξέσχιζαν ζωντανὰ τὰ θύματά τους καὶ κατασπάραζαν ὠμὴ τὴ σάρκα τους! Παράλληλα λάβαιναν χώρα καὶ ἀνθρωποθυσίες πρὸς τοὺς θεούς! Εἶναι γνωστὴ ἡ ἀπόπειρα θυσίας τῆς Ἰφιγένειας ἀπὸ τὸν Ἀγαμέμνονα, προκειμένου νὰ πνεύσει εὐνοϊκὸς ἄνεμος καὶ νὰ ἀποπλεύσουν τὰ πλοῖα τῶν Ἑλλήνων πρὸς τὴν Τροία. Ἀνθρωποθυσίες γίνονταν στὴ Λέσβο, τὴ Χίο, τὴ Σπάρτη καὶ ἀλλοῦ. Κορυφαία θέση ἔχει ἡ θυσία βρέφους ἐπάνω στὸ βωμὸ τοῦ Λυκαίου Διὸς στὴν Ἀρκαδία, κατὰ τὴν ὁποία ἀκολουθοῦσε διανομὴ καὶ βρώση τῶν ψημένων τεμαχίων τοῦ θυσιασθέντος βρέφους! Στὸ τελετουργικό τῆς ἀρχαίας θρησκείας βρίσκεται ἀκόμα ἡ ἄσκηση τῆς σκοτεινῆς μαγείας καὶ τῆς μαντείας, ποὺ ἡ ἐπιβίωσή τους ἐξακολουθεῖ ἀκόμα καὶ σήμερα νὰ παραπλανᾶ τοὺς ἀνθρώπους. Παράλληλα λάτρευαν καὶ τὴ θεά…τύχη, κτίζοντας καὶ βωμοὺς πρὸς τιμήν της. Παρόλες τὶς ἀποτρόπαιες πράξεις καὶ τὶς ἀτέλειωτες προλήψεις καὶ δεισιδαιμονίες, οἱ νεοπαγανιστὲς πιστεύουν ὅτι ἡ ἀρχαία ἑλληνικὴ θρησκεία ἦταν ἀπὸ τὶς πλέον …φωτισμένες ποὺ γνώρισε ποτὲ ἡ ἀνθρωπότητα !

    Ἀκόμα καὶ οἱ ἴδιοι ἀρχαῖοι Ἕλληνες φιλόσοφοι, διέβλεπαν τὰ θρησκευτικὰ ψεύδη καὶ οἱ πιὸ τολμηροὶ ἀσκοῦσαν κριτικὴ σὲ μία τέτοια θρησκεία. Ὁ φιλόσοφος Ξενοφάνης ( 6ος π.Χ. αἰώνας ) καταφέρθηκε ἐναντίον τῆς πολυθεΐας καὶ τῆς συνήθειας νὰ δημιουργοῦν οἱ ἄνθρωποι θεοὺς «κατ’ εἰκόνα καὶ ὁμοίωση» τῶν ἀνθρώπων, γι’ αὐτὸ καὶ θεωρεῖ γελοία τὴν ἰδέα ὅτι οἱ θεοὶ κλέβουν, μοιχεύουν κι ἐξαπατοῦν ὁ ἕνας τὸν ἄλλο. Ὁ ποιητὴς Εὐριπίδης σαρκάζει καὶ εἰρωνεύεται τὶς ἀντιλήψεις ποὺ εἶχαν οἱ σύγχρονοί του καὶ οἱ παλαιότεροι γιὰ τοὺς θεοὺς Ἡ ἀρχαία ἑλληνικὴ σκέψη ἀντιλήφθηκε ὅτι ἡ καθιερωμένη θρησκεία δὲν μποροῦσε πιὰ νὰ δώσει βοήθεια στὴν ἀναζήτηση τῆς ἀλήθειας περὶ Θεοῦ. Σὲ μία θρησκεία λοιπόν, ποὺ ἀπέρριψαν οἱ ἴδιοι οἱ ἀρχαῖοι ποιητὲς καὶ φιλόσοφοι, πιστεύουν ἀκόμα οἱ ὀπαδοὶ τοῦ δωδεκάθεου;

    Καὶ μόνο ἀπὸ τὰ ὅσα ἐπιγραμματικὰ ἀναφέραμε παραπάνω, καθίσταται ὁλοφάνερο ποιὰ εἶναι ἡ δαιμονικὴ θρησκεία, τὴν ὁποία τὰ τέκνα τοῦ Ἰουλιανοῦ, θέλουν νὰ ἐπαναφέρουν στὴν πατρίδα μας. Ἀλλὰ εὐτυχῶς, τὰ ἀρχαῖα παρῆλθαν. Οἱ Ἕλληνες κατανόησαν τὴν ἀλήθεια καὶ ἐγκατέλειψαν τὸ ψεῦδος. Ὅσο κι ἂν οἱ νοσταλγοὶ τῶν φαντασμάτων τοῦ παρελθόντος διώκουν μὲ μῖσος τὸν Χριστιανισμό, μάταια κοπιάζουν. Ὅσο νωρίτερα ἀντιληφθοῦν ὅτι «εἶναι σκληρὸ πρᾶγμα νὰ κλοτσᾶς (τὰ πόδια σου) στὰ καρφιὰ» (Πράξ. κστ΄ 14) τόσο τὸ καλύτερο γιὰ τοὺς ἴδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 είχε απαγορευτεί η είσοδος παιδιών στην επικράτεια του Αγίου Όρους. Οι μοναχοί διαμαρτύρονταν ότι δεν μπορούσαν να καλέσουν κοντά τους νεαρούς πιστούς (για νεαρές και μεγαλύτερες πιστές ούτε λόγος). Κάποια στιγμή επισκέφθηκε την Αθωνική Πολιτεία ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το πρώτο αίτημα που του έθεσαν ήταν να αρθεί η παράλογη, κατά τη γνώμη τους, απαγόρευση. Το αίτημα έγινε δεκτό και λίγο αργότερα άρχισε δίνεται εξήγηση στην επιμονή των μοναχών. Νέα παιδιά, ανήλικα οδηγούνταν εκεί από κυκλώματα που δρούσαν σε όλη την Ελλάδα. Ο στόχος δεν ήταν μόνο να γίνουν μοναχοί και να κάνουν τις δουλειές που θα ξεκούραζαν τους μεγαλύτερους σε ηλικία μοναχούς, αλλά και η ερωτική απόλαυση. Πολλά από τα παιδιά αυτά έγιναν.,. σκεύη ηδονής.

    Ελάχιστες περιπτώσεις ήρθαν στην επιφάνεια κι ακόμα λιγότερες έφθασαν στη δικαιοσύνη. Κάτι η κοινωνική κατακραυγή, κάτι τα χρήματα που δόθηκαν στις οικογένειες των παιδιών έφεραν αποτέλεσμα. Από κοντά και ο Τύπος που ήταν απρόθυμος να αποκαλύψει τέτοιου είδους σκάνδαλα.

    Μια από τις περιπτώσεις αυτές έχει τόπο… δράσης την Σκήτη της Αγίας Άννης, εδώ πρωταγωνιστής είναι ένας 14χρονος που με τη θέληση των γονιών του οδηγήθηκε στο μοναστήρι, αλλά βιάστηκε από τους δύο μοναχούς που υπηρετούσε. Και κανείς δεν θα το μάθαινε εάν δεν ήθελε να… αρτυθεί κι ένας κοσμικός. Η αποκάλυψη έγινε από τις αρμόδιες αρχές, αλλά στη Θεσσαλονίκη η Μακεδονία, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα δεν ανέφερε την είδηση και στην Αθήνα με εξαίρεση την Ακρόπολη οι άλλες εφημερίδες φρόντισαν να… πνίξουν το θέμα.

    Δημοσιεύουμε τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων. Υπάρχουν διαφορές στις επί μέρους λεπτομέρειες, αλλά θεωρήσαμε ότι αποτελούν ντοκουμέντο που αξίζει να διαβάσει κανείς.

    Ο Ταχυδρόμος της Βορείου Ελλάδος φιλοξένησε το θέμα στην πρώτη σελίδα



    Η Ακρόπολις στην Αθήνα ήταν περισσότερο αναλυτική





    Και αργότερα αφιέρωσε το κύριο άρθρο της στο θέμα. Οπως αναφέρεται υπάρχει σειρά από σκάνδαλα που αρχίζουν και τελειώνουν στο σεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Το Άγιον Όρος ακριβώς επειδή έχει το άβατο έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές περιπτώσεις παιδεραστίας, λαθρεμπορίου κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς (φωτ. «Ελεύθερος Ανθρωπος»- 2 Απριλίου 1933). Το 1933 ήταν μια κακή χρονιά και για τις μονές της περιοχής και για την εκκλησία γενικότερα.

    Υπήρχε το σκάνδαλο της Κερατέας, όπου στο μοναστήρι της περιοχής κρατούνταν με το ζόρι νεαρά κορίτσια (θα γράψουμε στο μέλλον γιατί το σκάνδαλο του ΄33 επαναλήφθηκε και μεταπολεμικά). Εκεί ήρθε κι άλλη ιστορία. Ενας Ελληνοαμερικανός οδήγησε εκεί δύο ανήλικους σερβιτόρους αφού νωρίτερα τους είχε αρπάξει τις οικονομίες. Σύσσωμος ο Τύπος της Αθήνας ξεσηκώθηκε. Αντίθετα ο Τύπος της Θεσσαλονίκης πάντα ήταν διακριτικός – τουλάχιστον- για τα όσα συνέβαιναν στη περιοχή. Το θέμα πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις που ακόμα και η υπερσυντηρητική Ακρόπολις με το βασικό της άρθρο ζητούσε από την πολιτεία να πάρει μέτρα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΗΡΙΟΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΤ ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΙΜΠΟΥΚΩΣΩ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥ.ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΩΜΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΠΗΔΗΞΟΥ ΜΩΡΗ ΗΛΙΘΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΗ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΜΑΝΑ
      ΣΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ
      ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ.

      ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΩΡΗ ΠΟΥΣΤΡΑ ;
      ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΡΕ ΤΡΑΓΟΣΠΟΡΕ;
      ΠΟΣΕΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ;

      ΑΝΤΕ ΨΟΦΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΜΑΝΗ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ. ΜΑΓΑΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΛΟΣΠΕΡΜΑ.
      ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΡΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΓΙΔΟΤΟΜΑΡΟ.

      Τα βυζαντινά μνημεία της Μάνης: Η Καπαδοκία της Ελλάδας

      ΜΑΝΗ – Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

      Δέος, συγκίνηση, θαυμασμός και ευγνωμοσύνη κατακλύζουν τον επισκέπτη κατά την ξενάγησή του στα μνημεία της Μεσσηνιακής Μάνης που αναστηλώθηκαν την περίοδο 2011-2019 από τους άξιους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
      Στη χερσόνησο της Μάνης υπάρχουν περίπου 350 εκκλησίες που χρονολογούνται στα βυζαντινά χρόνια , γεγονός που την καθιστά μια πραγματική Κιβωτό του Βυζαντινού Πολιτισμού.

      Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κατάφερε την τελευταία δεκαετία να εκτελέσει σημαντικότατες εργασίες σε 40 μνημεία , με το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε να ανέρχεται στα 4.200.000 ευρώ.

      Με χορηγίες του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης τοιχογραφιών στους ναούς του Αγίου Νικολάου «στης Μαρούλενας» (2010-2012), του Αγίου Πέτρου (2012-2014), και του Άι Στράτηγου (2015-2017) στην Καστάνια, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αναστηλωτικές εργασίες και εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών στο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαγκάδας.
      ..................................................
      https://www.messinialive.gr/vyzantina-mnimeia-tis-manis/

      ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ
      Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ 712 ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ
      https://www.topoguide.gr/mountains/peloponnese/mani_overview/mani_churches.php

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑ ΕΒΡΑΙΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΖΗΤΙΑΝΑ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ;ΡΕ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΣΟΠΑΝΗΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ;ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΝΑ ΧΟΡΟΠΗΔΑΣ ΚΑΥΛΙΑΡΑ.

      Διαγραφή
    3. ΞΕΚΟΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΩΛΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟΚΑΤΩ ΞΕΝΟΜΕΡΙΤΗ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ
      ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΣΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΜΕΓΕΙΣ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.
      ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑ.

      ΤΙΣ 712 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΕΚΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ;
      ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ;
      ΕΓΩ ΕΜΑΙ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ. ΕΧΩ 5 ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ 15 ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ 15 ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΞΗΡΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ 6 O.B.O ΚΑΙ 3 ΠΛΟΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ LNG ΚΑΙ ΕΧΩ ΥΠΟ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΑΛΛΑ 4 ΠΛΟΙΑ LNG
      ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΚΙ ΕΝΑΝ ΣΤΟΛΟ 45 ΠΛΟΙΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ.

      Διαγραφή
    4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΚΡΑΓΕΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΩΜΙΚΕ ΤΥΠΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    5. ΡΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΕΒΡΑΙΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ;,ΤΙ ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΙΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ.

      Διαγραφή
    6. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.

      ΠΟΥΤΣΑ ΞΥΛΟ ΣΤΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΗΛΙΘΙΟ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΟΣΚΑΣ ΤΑ ΓΙΔΙΑ.
      ΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΗΛΙΘΙΕ.

      Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ

      ΕΣΕΝΑ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΡΕ ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΒΑ.
      ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΧΤΩ ΦΟΡΕΣ.

      ΠΗΓΑΙΝΕ ΗΛΙΘΙΕ ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΓΙΔΙΑ.
      ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΟΒΑΤΟΚΟΠΡΙΑ.

      Διαγραφή
    7. ΕΓΩ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΧΑΧΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΙ ΕΧΩ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΥΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Α ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΑ ΣΕ ΒΙΛΑΡΑ ΣΑΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ 45 ΠΛΟΙΩΝ ΘΑ ΜΕΝΕΙΣ ΧΑΧΑ.
      ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΓΕΛΑΓΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ.

      Διαγραφή
    8. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ.
      ΚΑΙ ΝΑ ΧΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΑΛΟΥΚΙ ΑΠΟ ΠΟΥΡΝΑΡΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΩΝΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΣΥΚΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΟ.
      ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ...
      ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.

      Απίστευτο: «τον τίναζε τον κουραμπιέ» κι ο θεός Βάκχος!

      Όσο ζω μαθαίνω τελικά!
      Κει που ξεφύλλιζα τη μυθολογία, τσουπ, πέφτω πάνω στο «καλό».
      Ο Βάκχος, λέει, θέλησε κάποτε ν’ ανταμώσει τη μανούλα του στην Κόλαση, αλλά δεν ήξερε το δρόμο.
      Εμφανίζεται, λοιπόν, κάποιος Πόλυμνος και προσφέρεται να τον οδηγήσει εκεί αλλά έναντι αμοιβής.
      Ομορφόπαιδο ήταν ο Βάκχος, τον λιμπίστηκε ο Πόλυμνος και ζήτησε ως αμοιβή «να του κάτσει»! Πάντα με το γνωστό «ελληνικό τρόπο»...
      Δέχτηκε, που λέτε, ο Βάκχος, πήγαν μέχρι την Κόλαση, είδε τη μανουλίτσα του, τα είπαν, κι ο Θεός γύρισε πίσω στον κόσμο, έτοιμος να ξεπληρώσει την οφειλή του.
      Αλλά ο καημένος ο Πόλυμνος είχε στο μεταξύ πεθάνει!
      Τι να κάνει κι ο φουκαράς ο Βάκχος, δεν ήθελε να φανεί μπατακτσής, κόβει ένα κλαδί συκιάς, το λαξεύει σε σχήμα φαλλού, πάει μέχρι τον τάφο του Πόλυμνου, το βάζει στον πισινό του κι έτσι ξόφλησε...

      Διαγραφή
    9. ΒΑΖΕΙΣ ΚΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΕΙΝΑΛΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΧΑΧΑΧΑ.ΑΝΤΕΩΕΛΑ ΜΕ ΤΑ 45 ΠΛΟΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ.ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΜΑΣ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΑΧΡΗΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑΧΒΕ ΣΩΣΕ ΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΛΘΩ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΟΔΟΜΙΣΩ.

      Διαγραφή
  64. ΕΓΙΝΕΣ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ.ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΤΙΑΧΝΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΚΑΙ ΦΕΡΝΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ Η ΜΑΝΗ ΤΟΣΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΛΕΣ;ΦΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΧΤΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΡΩΜΙΟΣ ΡΑΓΙΑΔ.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ;
      ΜΕ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΧΡΟΝΟΣ.

      ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟ 12ΘΕΟ ΠΟΙΟΙ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ;

      ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΤΙΖΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ;
      ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΣΥ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕΣ;
      ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑ ΛΑΤΡΕΥΑΝ;

      ΜΗΠΩΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΕ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ;
      ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ 12ΘΕΪΣΤΗ.

      ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ ΕΜΕΙΝΕΣ ΕΣΥ ΤΟΥΒΛΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΑΠΕΛΕΚΗΤΟ;
      Ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΧΥΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΙΖΕΣ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΟΥ ;
      ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΡΕ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙ
      ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΖΑΒΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΜΑΝΗ ΜΕ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑ...

      ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΡΘΩ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ ΤΗΝ ΑΓΚΛΙΤΣΑ ΘΑ ΣΤΗΝ ΧΩΣΩ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ.

      ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΑΛΑΓΑ ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΡΗΜΑΞΟΥΝ.

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΖΩΑΔΙ ΟΣΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΠΟ ΤΟΣΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΙΩΝΩΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΚΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ
      ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΠΟΥΦΟ;ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΡΕ ΣΤΟΥΡΝΕ ΠΟΙΟΙ ΧΤΙΖΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ;Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ
      ΕΓΩ ΑΦΥΠΝΗΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΟΙ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
      ΕΧΕΙΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΗΔΑΓΑΝ ΠΛΟΙΚΤΗΤΗ ΧΑΧΑ ΚΑΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΩΝ ΝΟΥΜΕΡΩΝ.

      Διαγραφή
    4. ΧΑΧΑΧΑ
      "ΕΓΩ ΑΦΥΠΝΗΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΟΙ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ."..

      ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
      ΤΟΝ ΠΡΟΠΠΑΠΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΑΝ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΥΣ .
      ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΗΛΙΘΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΜΙΛΑΜΕ.

      ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΖΩΑΔΙ Ο ΓΙΔΟΓΑΜΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ.

      ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΜΑΝΗ.

      ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΗΛΙΘΙΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ.

      Διαγραφή
    5. ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΚΟΥΤΙ 60 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΛΙ;ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΣΦΑΖΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;ΗΞΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΤΟ 1.600 ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΙΓΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΚΡΥΦΑ ΛΙΓΟΙ ΟΜΩΣ.ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΣΕ Η ΜΑΧΑΙΡΑ.
      ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΡΩΜΙΟΣ ΕΓΙΝΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ.

      Διαγραφή
    6. ΧΑΧΑΧΑ
      ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΕΧΕΙΣ ΚΡEΒΑΤΙ 'Η ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΤΑΓΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΓΙΔΙΑ;
      ΗΛΙΘΙΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΕ ...
      ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΝΕΩΣΑ ΤΑ ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΑ( TIME CHARTER) ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ VLCC ME ΤΗΝ ΕΧΧΟΝ MOBIL. ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΝΑΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ 125.000 $

      ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ (SUEZMAXES) TA ΕΧΩ ΧΡΟΝΟΝΑΥΛΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑRAMCO ME ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΝΑΥΛΟ 75.000 $ ΓΙΑ TO 2023 ΜΕ 87.000 $ ΓΙΑ ΤΟ 2024 ΚΑΙ 98.500 $ ΓΙΑ ΤΟ 2025.
      ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΥΛOΣΥΜΦΩΝΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΣΟΥ ΣΟΥ ΣΕ ΒΑΡΚΑ.
      ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΓΕ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΝΑ ΣΕ ΤΡΩΝΕ Η ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ
      ΟΙ ΜΥΓΕΣ.

      mikros nikolas - tha gamithei o dias (2011) official video clip
      https://www.youtube.com/watch?v=t3Fy5ntJuZg

      Διαγραφή
    7. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχσχσχσχσχαψαχαχαχα

      Διαγραφή
    8. ΡΕ ΓΛΥΦΟΨΩΛΗ ΕΒΡΑΙΕ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΒΟΗΘΟ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΟ ΣΟΥ;,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΝΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΨΥΨΙΑΣ.

      Διαγραφή
    9. ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΟΨΥΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙ;
      Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΠΑΝΟΣ;
      ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΓΑΜΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΓΥΦΤΟΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΣ;

      ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΑΠΟ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΑΠΛΥΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΝΕΡΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΒΡΕΞΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ;

      Διαγραφή
    10. ΠΑΡΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΛΑΤΑΝΟΦΥΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΕΖΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΣΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ.
      ΧΕΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΦΕ.

      Διαγραφή
    11. ΘΑ ΣΕ ΚΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΕΙΝΑΛΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ.ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕΣ?ΕΙΜΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ;

      Διαγραφή
    12. ΠΟΥΛΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.

      ΒΑΛΤΟ ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΛΑΛΕΣ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΟΥ ΠΕΙΝΑΛΕΟ ΨΩΡΟΓΙΔΟ,

      ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΟΡΝΑΡΙΣΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΖΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕΣ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΔΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΕ. ΠΑΡΕ ΠΕΤΡΕΣ ΡΕ ΒΡΩΜΟΚΩΛΕ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΣΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ.

      ΒΟΣΚΕΙΣ ΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΑΚΑΡΑΤΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΙΝΑΛΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΓΙΔΟΓΑΜΗ.

      Διαγραφή
  65. ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ
    ΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
      ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΣΟΥ
      ΤΗΝ ΣΙΟΥΤΑ ΤΗΝ ΛΙΑΡΑ ΤΗΝ ΓΚΙΟΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΜΠΑ

      Διαγραφή
    2. Εισαι οτι πιο ηλιθιο ιυκλοφορει στο ιντερνετ Αχρηστο πλασμα που θες να κανεις και τον εφοπλιστη Κοιτα τι ατομα ειναι εξω απο το Δαφνι.

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑ
      ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ

      Διαγραφή
  66. Πω πω Τζουτζουκο τελικά εσυ εισαι η καλυτερη μεταγραφη ολων των εποχων..Φανταζομαι θα μπαινεις σε gay τσατ και θα κανεις τον εφοπλιστη εισαι οτι πιι βαρεμενο εχω δει .Στησε κωλαρακι και θα σου παρω μια φρεγατα χαχα.Εχεις παρει χαμπαρι τζουτζουκο οτι εχεις γίνει περιγελος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΓΑΜΑΝΕ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΧΑΤΑΝ.

      Διαγραφή
    2. ΜΠΑ..
      ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.
      ΚΑΙ Η ΒΛΑΧΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΕΒΡΑΙΕ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ.ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΕΛ-ΑΒΙΒ;

      Διαγραφή
    4. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΖΟΥΣΑ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΩ.

      ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΔΕΝ ΠΗΔΑΝΕ ΓΙΔΕΣ ΟΥΤΕ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΟ.

      Το ισραηλινό θαύμα
      https://analyst.gr/2018/03/15/to-israilino-thavma/

      Πως το Ισραήλ μετατράπηκε σε κέντρο της υψηλής τεχνολογίας
      https://www.kathimerini.gr/life/technology/77026/pos-to-israil-metatrapike-se-kentro-tis-ypsilis-technologias-2/

      Ισραήλ: Η χώρα με τον πιο προηγμένο τεχνολογικά στρατό στον κόσμο
      https://www.offsite.com.cy/eidiseis/diethni/israil-i-hora-me-ton-pio-proigmeno-tehnologika-strato-ston-kosmo

      Μοντέλο Ισραήλ για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής
      https://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/farms/464000-Montelo-Israhl-gia-thn-anaptyxh-ths-agrotikhs-paragwghs

      Διαγραφή
    5. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΤΑΝ 3 .ΟΟΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ.
      ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ.
      ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ Ο ΛΩΤ ΠΗΔΑΓΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ Ο ΙΣΑΑΚ ΕΔΙΝΑΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΛΗΤΗΡΙΕ;

      Διαγραφή
    6. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΑΝΑ.

      ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ ΗΛΙΘΙΕ.
      ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ
      ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ .
      ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Ο ΠΑΡΤΑΚΙΣΜΟΣ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΤΛ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

      Ο ΛΩΤ Ο ΛΩΤ Ο ΛΩΤ... ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΟΒΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΙΠΙΛΑΝΕ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ.
      ΤΟΝ ΛΩΤ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΑΝ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΔΗΞΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ.

      ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
      Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗΣ Ο ΔΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΔΟΥΣΕ ΤΟΝ ΓΑΝΥΜΗΔΗ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ο ΑΙΜΟΜΙΚΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗΣ ΠΟΥ ΠΗΔΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΗΔΙΟΤΑΝ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ;

      ΗΛΙΘΙΕ ΟΤΑΝ ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
      Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΦΕΡΕΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΟΘΕΩΝ. ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΖΩΑ..

      ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΗΛΙΘΙΕ ΓΡΑΙΚΥΛΕ - ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ - ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

      Της αρχαίας Ελλάδας Το πραγματικό τέλος


      Στην Πύλη του (Αυτοκράτορα) Αδριανού, καμάρι (;;;)της Αθήνας
      υπάρχουν δυο επιγραφές:
      ΑΙΔ' ΕIΣΙΝ ΑΘΗΝΑΙ ΘΗΣΕΩΣ Η ΠΡΙΝ ΠΟΛΙΣ
      (Εδώ είναι η Αθήνα, που παλιά ήταν η πόλη του Θησέα).
      Και η άλλη:
      ΑΙΔE ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΚΟΥΧI ΘΗΣΕΩΣ ΠΟΛΙΣ (αυτή είναι η πόλη του Αδριανού, και όχι του Θησέα)
      Επιμένετε πως το Βυζάντιο κατάστρεψε την Ελλάδα;
      Ή μήπως πιστεύετε πως οι Έλληνες που ανέχτηκαν αυτές τις επιγραφές
      άξιζαν τίποτα παραπάνω από την περιφρόνησή μας,
      ειδικά μάλιστα όταν παράλληλα βασάνιζαν και εκτελούσαν Χριστιανούς,
      όπως τον φιλόσοφο Αριστείδη επειδή
      έστειλε μια αναφορά υπέρ των Χριστιανών στον Αδριανό;
      ......................................................
      https://www.tapantareinews.gr/2020/05/blog-post_49.html?m=1

      Διαγραφή