ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Δρ. HECTOR AVALOS:Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑ-ΛΗΣΤΗΣ!!ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ!!

Σχετική εικόνα
ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Ο κακός Ιησούς: Η Ηθική της Δεοντολογίας της Καινής Διαθήκης είναι ένα τέρας 461 σελίδων ενός βιβλίου που γράφτηκε από τον βιβλικό λογιαστή Δρ. Hector Avalos. Είναι αντίθετο με οποιοδήποτε άλλο επιστημονικό βιβλίο στην αγορά σήμερα. Μας λέει το υπόλοιπο της ιστορίας του Ιησού που βρίσκουμε στα τέσσερα ευαγγέλια, τη σκοτεινή πλευρά, την ακατέργαστη πλευρά που οι βιβλικοί μελετητές προσπαθούν να ασπαστούν επειδή νομίζουν ότι ο Ιησούς αξίζει ειδική μεταχείριση. Ο Δρ. Avalos, αντίθετα, απομακρύνει τους τυφλούς, αναγκάζοντας τους αναγνώστες να δουν τι είναι πραγματικά ο Ιησούς. Η εικασία μου είναι ότι οι

 άνθρωποι δεν θα αρέσουν στον Ιησού μετά την ανάγνωση του βιβλίου του. 
Δεν το κάνω. Δεν είναι ένας τύπος που θα ήθελα να μένω δίπλα μου ή να είμαι κοντά στα παιδιά μου ή να γράψω μια στήλη σε ένα περιοδικό ή να ασχοληθώ πολιτικά με την Αμερική. Κανείς δεν πρέπει. Ας γίνει ακόμη και με την ιδέα ότι ο Ιησούς ήταν ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο. Δεν θα ήθελα να έχω λίγο να κάνω μαζί του. Ίσως και μετά από να διαβάσετε αυτό το θαυμάσια διερευνημένο, μοναδικό βιβλίο σχετικά με ένα σημαντικό ζήτημα στην εξαφάνιση των χριστιανών από την πίστη τους.
  Στο μέλλον, όταν κάποιος λέει ότι ο Ιησούς ήταν αμαρτωλός, απαντάει λέγοντας «κακός Ιησούς». Εάν κάποιος κρατήσει τον Ιησού ως παράδειγμα μιας καλής ζωής, κρατήστε το βιβλίο του Hector "Bad Jesus" σε απάντηση. Εάν κάποιος ρωτάει, "Τι θα έκανε ο Ιησούς;", απαντάει ζητώντας του να διαβάσει "Κακός Ιησούς". Είναι το αντίδοτο για τους ανθρώπους που πιστεύουν απερίσκεπτα ότι ο Ιησούς ήταν ένας τέλειος άνθρωπος. Είναι διορθωτικό για τους πιστούς που πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε μια έκδοση κόκκινου γράμματος της Καινής Διαθήκης. Μας λέει το υπόλοιπο της ιστορίας, μια ιστορία που οι περισσότεροι άνθρωποι και οι περισσότεροι Χριστιανοί δεν έχουν ακούσει ποτέ πριν.Τούτου λεχθέντος θέλω οι αναγνώστες να ρίξουν μια ματιά στο περιεχόμενο του βιβλίου του παρακάτω, συμπεριλαμβανομένων των επιλεγμένων εισαγωγικών που έχω επιλέξει από αυτό που γράφει ο Avalos σε κάθε κεφάλαιο. Λάβετε υπόψη ότι δεν κάνω πρόθεση να συνοψίσω αυτά τα κεφάλαια, παρέχοντας μόνο μερικά αποσπάσματα που θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν να το διαβάσετε, κάτι που θα έπρεπε. Βλέπετε μόνοι σας:  Περιεχόμενα  1. Εισαγωγή  Βασικά στοιχεία του επιχειρήματος  2. Ο άγνωστος Ιησούς: Τι νέο υπάρχει Η παλιά  αγάπη του εχθρού στην Αρχαία Εγγύς Ανατολή Η  αγάπη μπορεί να περικλείσει τη βία  Ο χρυσός κανόνας: Η αγάπη ως τακτικός  Ο παροικιανισμός της Ηθικής της Καινής Διαθήκης  Επιλεγμένος απόσπασμα από τον Αβαλο:
"Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς πολλών χριστιανών ηθικών, ο Ιησούς δεν είναι πρωτοπόρος στην ηθική και σίγουρα όχι στην προσέγγισή του στην αγάπη. Τουλάχιστον δεν είναι ο δημιουργός της έννοιας της αγάπης του εχθρού σας, η οποία βρίσκεται ήδη στα δύο Εβραϊκές και αρχαίες πηγές της Εγγύς Ανατολής αιώνες πριν ο Ιησούς έρθει στη σκηνή ... Οποιαδήποτε απαίτηση για αγάπη του εχθρού πρέπει να εξισορροπηθεί με την πίστη του Ιησού στην αναβληθείσα βία, η οποία σπάνια αναφέρεται από τους ηθικούς της Καινής Διαθήκης ... Ο Ιησούς, μια άκρως ανιδιοτελής και αλτρουιστική ηθική αγάπης, είναι κυρίως η δημιουργία Χριστιανικών ηθικών (σελ. 48-49)
3. Ο μίσος Ιησούς: Λουκάς 14.26 Ο  Ιησούς διοικεί το μίσος που  εκφράζει την προτίμηση  Μίσος ως μοίρασμα για το διαζύγιο  Οι στατιστικές του μίσους και της αγάπης  Η σημασιολογική λογική της αγάπης και του μίσους  Επιλεγμένα αποσπάσματα από τον Αβαλο:
Ο Λουκάς 14.26, ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του «λόγου μίσους» του Ιησού, λέει:  «Αν κάποιος έρχεται σε μένα και δεν μισεί τον πατέρα του και τη μητέρα και τη γυναίκα του και τα παιδιά και τους αδελφούς και τις αδελφές του, , δεν μπορεί να είναι μαθητής μου (Λκ 14.26). "  Αν και το κείμενο φαίνεται σαφώς μια έκφραση κυριολεκτικού μίσους, όπως οποιοδήποτε κείμενο που βρέθηκε οπουδήποτε, οι χριστιανοί απολογητές προσπάθησαν να διαγράψουν ή να μειώσουν τις αρνητικές τους ενδείξεις. (σελ. 51)
Επιλεγμένο απόσπασμα από τον Avalos:
Η ελληνική λέξη miseM [μεταφρασμένο "μίσος" στον Λουκά 14.26] έχει τόσο συνεπή όσο και ισχυρό νόημα όπως οποιαδήποτε λέξη σε ολόκληρο το ελληνικό λεξικό. Δεν ποικίλλει ή δεν υπόκειται σε τόσο ευελιξία όπως άλλες λέξεις μπορεί να είναι. (σελ. 54)
Επιλεγμένο απόσπασμα από τον Avalos:
Πώς θα κρίνουμε έναν σύγχρονο θρησκευτικό ηγέτη ο οποίος είπε ότι πρέπει να τον προτιμούμε πάνω από τις οικογένειές μας; Γιατί δεν θα μπορούσαμε να μεταχειριστούμε ένα τέτοιο πρόσωπο ως ηγουμενική ηγεσία λατρείας που κάνει ό, τι κάνουν όλοι οι ηγέτες της λατρείας: μεταβιβάσει πίστη από την οικογένειά του σε αυτόν ή αυτήν ... Ο Ιησούς διαιώνιζε μια γνωστή παράδοση ηγεσίας η οποία τελικά βασιζόταν στην αρχαία Οι ανατολικές σχέσεις του βασιλιά-υπαλλήλου και του βασιλείου-βασιλείου, οι οποίες απαίτησαν ότι ο άρχοντας δέχεται τη συνολική υπακοή των υφισταμένων, ακόμη και εις βάρος των δικών τους ζωών και οικογενειών.
4. Ο Βίαιος Ιησούς  Ματθαίος 10.34-37: Βίαιος Σκοπός του Ιησού  Ματθαίος 5.38-42: Μην Με Victimize, Παρακαλώ  Ματθαίος. 26.48-56: Μη παρέμβαση στην προγραμματισμένη βία  Ιωάννης 2.15: Πτώση του Πασπισισμού  Πράξεις 9: Ιησούς Επιθέσεις Σαούλ  Επιλεγμένο απόσπασμα από τον Αβαλο:
Η πιο ρητή επιβεβαίωση ότι ο Ιησούς θεωρεί τον εαυτό του ότι έρχεται να φέρει τον πόλεμο, όχι την ειρήνη στη γη, βρίσκεται στον Ματθαίο.
Μην νομίζετε ότι έχω έρθει να φέρει ειρήνη στη γη. Δεν έχω έρθει να φέρει ειρήνη, αλλά ένα σπαθί. Γιατί έχω έρθει να κάνω έναν άνδρα εναντίον του πατέρα του και μια κόρη ενάντια στη μητέρα της και μια νύφη εναντίον της μητέρας της. και οι εχθροί του ανθρώπου θα είναι εκείνοι του δικού του νοικοκυριού. Εκείνος που αγαπά τον πατέρα ή τη μητέρα περισσότερο από μένα δεν είναι άξιος από μένα. και αυτός που αγαπά τον γιο ή την κόρη περισσότερο από μένα δεν είναι άξιος από μένα. και αυτός που δεν παίρνει τον σταυρό του και με ακολουθεί δεν είναι άξιος μου. Αυτός που βρίσκει τη ζωή του θα τον χάσει και αυτός που χάνει τη ζωή του για χάρη μου θα το βρει (Ματ 10.34-37).
Η ρητορική του Ιησού δεν είναι απλώς βίαιη βία, αλλά παραβιάζει όλες τις αρχές της τιμής του πατέρα και της μητέρας (Εξ. 20.12) και αγαπάει τον πλησίον σας (Λέκτορα 19.18), όπως φανερώνεται στην Εβραϊκή Αγία Γραφή. (σελ. 91)
Επιλεγμένο απόσπασμα από τον Avalos:
Ο θεός της Εβραϊκής Αγίας Γραφής θα μπορούσε να βλάψει εκείνους που δεν τον υπακούουν, αλλά αυτή η βλάβη συνήθως επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της γήινης ζωής. Η άποψη του Ιησού για τη βία είναι απείρως μεγαλύτερη σε ποιότητα και ποσότητα επειδή απεικονίζεται ως αιώνια καύση και βασανιστήρια εκείνων που αντιτίθενται στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και την αυτοκρατορία του που είναι γνωστή ως η Βασιλεία του Θεού. (σελ. 128)
5. Ο Αυτοκτονικός Ιησούς: Η Βίαιη Εξιλέωση Ο  Ιησούς ως Πρόθυμος Θυμωμένος  Μάρκος 10.45: Αυτοεπιθυμία ως Θυμωμένη  Θυσία ως Υπηρεσία: Μετασχηματισμός ή Άρνηση;  2 Κορινθίους 5.18: Anselm Unrefuted  Renι Girard: Αποκρυφισμός Απολογητικά  Επιλεγμένο απόσπασμα από τον Avalos:
Η προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ή να εξαλειφθεί η βίαιη φύση της εξιλεωτικής αυτοθυσίας του Ιησού, ειδικά από τους αυτοψυχόμενους χριστιανούς ειρηνιστές, αποτελεί μέρος μιας θεολογικής ατζέντας και όχι τίποτα που μπορεί να αποδειχθεί από ιστορικούς ή γλωσσικούς λόγους. Ακόμη και αν δεν δεχτεί κανείς την άποψη του Anselm για τον λόγο για τον οποίο έπρεπε να θυσιάσει ένας θεός-άνθρωπος, είναι σαφές ότι η Καινή Διαθήκη είναι σταθερά μέσα σε εκείνες τις παραδόσεις της Εγγύς Ανατολής που θεωρούσαν θυσία ως μία μέθοδο για να αποτρέψουν τη θεία οργή ή να κερδίσουν την εύνοια της θεότητας. Αντίθετα, η άποψη της Εξέτασης από την Καινή Διαθήκη αντιπροσωπεύει μια ανάκαμψη σε σχέση με κάποιους άλλους πολιτισμούς της Εγγύς Ανατολής που είχαν αντικαταστήσει τις κυρώσεις του ανθρώπινου θανάτου με νομισματικά ή ζωικά υποκατάστατα. (σελ. 149)
6. Ο ιμπεριαλιστικός Ιησούς: Είμαστε όλοι οι σκλάβοι του Θεού  Ξαναγυρίζοντας τον «αντι-ιμπεριαλισμό» Ο  επιλεκτικός αντιιμπεριαλισμός  Η καλοήθης ρητορική του ιμπεριαλισμού Ο  Χριστός ως αυτοκράτορας  Η βασιλεία του Θεού ως αυτοκρατορία  Επιλεγμένο απόσπασμα από τον Αβαλο:
Αυτό που υποτίθεται ότι υποστήριζε ο Ιησούς δεν ήταν λιγότερο ιμπεριαλιστικό από τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία όταν μίλησε για τη Βασιλεία του Θεού. (σελ. 170)
7. Ο Αντικυπαθής Ιησούς: Κοινωνιο-Ρητορική Κρίση ως Απολογητική  Κατάχρηση Με, Παρακαλώ: Απολογητικά του Λουκά Τ. Τζόνσον  Πότε είναι ο Αντιουϊουσιανισμός όχι ο Αντιαϊδανισμός;  Πότε ξεκίνησε ο χριστιανικός αντι-Ιουδαϊσμός;  Επιλεγμένο απόσπασμα από τον Avalos:
Η άρνηση να αναγνωριστεί ότι ο αντι-Ιουδαϊσμός μπορεί να αποδοθεί στον Ιησού, έστω και αν ήταν Εβραίος, είναι περισσότερο προϊόν χριστιανικής θεολογικής απολογητικότητας από ό, τι είναι το αποτέλεσμα της αυστηρής κριτικής υποτροφίας. (σελ. 195)
8. Ο μη οικονομικός Ιησούς ως εχθρός του φτωχού  Ιησού ως ριζοσπαστικός ισόρροπος  Το άρωμα της φτώχειας  Πρεσβύτερος στην κορυφή των χρεών και των επιδόσεων  Επιλεγμένο απόσπασμα από τον Αβαλο:
Ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσουμε την οικονομία οποιουδήποτε ιστορικού Ιησού είναι να τον δούμε ως ηγέτη λατρείας που απαιτούσε το είδος της πίστης που ήταν γνωστό στους αρχαίους δεσποτικούς αυτοκράτορες. Όπως οι ηγέτες λατρείας στην αρχαία ή σύγχρονη εποχή επιδιώκουν να μεταφέρουν πίστη από την οικογένεια στους εαυτούς τους, ο Ιησούς θέλησε να μεταβιβάσει πίστη από οικογένειες σε αυτόν ανεξάρτητα από το πώς θα μπορούσε να έχει καταστρέψει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητά τους. Όσον αφορά την οικονομία, ο Καρλ Μαρξ δεν είχε ποτέ ένα καλύτερο παράδειγμα ενός ψυχρού ή ανόητου θρησκευτικού καπιταλιστή που κέρδισε από την πραγματική εργασία και δεν έδωσε τίποτα παρά κενές ή μη επαληθεύσιμες ουράνιες υποσχέσεις για τους μισθούς. Το γεγονός ότι πολλοί ηθικοί της Καινής Διαθήκης επαινέσουν τον Ιησού ως φίλο των φτωχών λέει περισσότερα για τη δεοντολογία της ηθικής της Καινής Διαθήκης απ 'ό, τι για τον Ιησού. (σελ. 227)
9. Ο Μισογυνιστικός Ιησούς: Ο Χριστιανικός Φεμινισμός ως Αρσενικό Λατρεία Λατρεία  7 // Ματθαίος 15: Ο Μισογυντικός Μαρξ του Ιησού  10 // Ματθαίος 19: Διαζύγιο της Ισότητας  Οι Γυναίκες Δώδεκα Απόστολοι  Το Τελευταίο Δείπνο: Μαντέψτε Ποιος Δεν Ερχεται για Δείπνο  Η Ηλικιακή Χρυσή Εποχή κάτω από Ιησούς Επιλεγμένο απόσπασμα από τον Άβαλο:
Η χριστιανική φεμινιστική βιβλική βιβλιογραφία παραδόξως εξακολουθεί να επενδύεται σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της ανυψωμένης ηθικής κατάστασης ενός ανθρώπου που ονομάζεται Ιησούς ... Οι χριστιανικές φεμινίστριες μερικές φορές ρίχνουν αρχαίες γυναίκες κάτω από το παροιμιώδες λεωφορείο για να εξασφαλίσουν ότι ο Ιησούς ήταν καλός ... (σελ. 278-79)
10. Ο Ιησούς κατά των Αναπήρων: Λιγότερο από τις  Μελέτες Ανθρώπινης Αναπηρίας  Ιωάννης 5 και 9: Εξοργώνοντας τον Ιησού  Η Ηθική της Παράλυσης Παραλύθηκε από την Αμαρτία  Επιλεγμένο απόσπασμα από τον Αβαλο:
Υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Ιησούς θεώρησε ότι η αναπηρία και η ασθένεια είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας (π.χ. Μκ 2.10-11 · Ιω. 5.14) ... Ιστορικά, οι συνέπειες της διαιώνισης του Ιησού για τη σχέση μεταξύ αμαρτίας και αναπηρίας έχουν πολύ αρνητικό. Πρώτον, το επέτρεπε στους Χριστιανούς να περιθωριοποιούν και ακόμη και να διώκουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό συμβαίνει, ειδικά τον δέκατο έβδομο και τον δέκατο έβδομο αιώνα, με εκείνους που υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες που μερικές φορές ερμηνεύονται ως κατοχή δαίμονα ή αντανακλούν την πρακτική της μαγείας. Δεύτερον, η σχέση μεταξύ αμαρτίας και ασθένειας καθυστέρησε την επιστημονική μελέτη της ασθένειας ... (σελ. 302)
11. Τα μαγικά αντι-ιατρικά  θαύματα του Ιησού , όχι μαγικά;  Η Φυσικοκρατική  Ψυχοσωματική Ηθική του Ιησού  Επιλεγμένο απόσπασμα από τον Αβάλο:
Ο John D. Crossan λέει ότι «η θρησκεία είναι επίσημη και εγκεκριμένη μαγεία. η μαγεία είναι ανεπίσημη και μη αποδεκτή θρησκεία ». (σελ. 307)
12. Ο Οικολογικός Εχθρός Μαρσός  5: Δικαιώματα των Ζώων και Deviled Ham  Luke 22 και Ματθαίος 8: Θυσία των Δικαιωμάτων των Ζώων  Matthew 21: Συμπερασματικά  Μάρκος 13: Eschatological Eco-Destruction  Επιλεγμένα αποσπάσματα από τον Avalos:
Η εσχατολογία του Ιησού αποδείχθηκε μια τεράστια πρόκληση σε μια φιλική προς το περιβάλλον άποψη της Βίβλου ... (σελ. 346).  -----  Σημειώστε 13 θέσεις Ο λόγος του Ιησού ακριβώς μέσα στη μακρά Εγγύς Ανατολική παράδοση των ηγεμόνων που καταστρέφουν το περιβάλλον εκείνων που δεν υπακούουν στην κυριαρχία τους ... Η καταστροφή του περιβάλλοντος ήταν τόσο τιμωρητική όσο και ρεαλιστική, καθώς θα στερούσε τους εχθρούς τους πόρους τους και να ενσταλάξουν αρκετό τρόμο για να εξασφαλίσουν τη συμμόρφωση. (σελ. 351).  -----  Δεν υπήρχε κανένας λογικός λόγος για τον οποίο ο συγγραφέας του Μάρκου δεν μπορούσε να συλλάβει έναν θεό που θα μπορούσε να θεραπεύσει ολόκληρο τον πλανήτη της αμαρτίας ή της παραβατικής συμπεριφοράς του χωρίς να τον καταστρέψει. (σελ. 355)  ----- Ο Ιησούς ήταν ένα ανθρώπινο ον ως άγνοια και ως οικολογικό εχθρικό ή φιλικό προς το περιβάλλον οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο ον στην αρχαία Εγγύς Ανατολή. Η προσπάθεια να γίνει κάτι περισσότερο από ένα ανθρώπινο ον της εποχής του σε θέματα περιβαλλοντικής δεοντολογίας προδίδει μόνο τη σύγχρονη απολογητική πρόθεση της ηθικής της Καινής Διαθήκης. (σελ. 357).
13. Ο Ιησούς του Ιησού  Χριστού: Η Αγία Γραφή και ο Ιησούς: Η Υποκρισία της Δεοντολογίας της Καινής Διαθήκης  Mark 2: 23-28: Ο Ιησούς ως βιβλικός αμήχανος Ματθαίος 19: Ο Ιησούς προσθέτει τη δική του συστροφή στο διαζύγιο  Isaiah 6: 9-10: Ενσωμάτωση της Εξωηλιακής Υλικά  Σχόλιο:  Δεν υπάρχει απόσπασμα αυτή τη φορά, απλά ότι ο Αβαλος δείχνει ότι ο Ιησούς εμφανίζεται βιβλικώς αναλφάβητος στα ευαγγέλια και έκανε κατάχρηση της Παλαιάς Διαθήκης, κάτι που σίγουρα δεν είναι αξιέπαινη για έναν Υιό του Θεού.  14. Συμπέρασμα  Η Ηθική της Ηθικής της Καινής Διαθήκης  Επιλεγμένα αποσπάσματα από τον Αβαλο:
Η δεοντολογία δεν θα πρέπει να βασίζεται στην αρχή του κειμένου ή στην αρχή κάποιου συγκεκριμένου ατόμου. Η δεοντολογία πρέπει να βασίζεται σε επιστημονικά επαληθεύσιμα φαινόμενα και η συμπάθεια είναι ο πυρήνας όλων των ηθικών. Η ενσυναίσθηση είναι ένα βιολογικό συστατικό της ανθρωπότητας, όπως είναι και πολλά άλλα είδη. (σελ. 378)
Η ηθική της Καινής Διαθήκης είναι μια ψευδοσκολική πειθαρχία που αξίζει να αποβάλλεται από οποιοδήποτε θεσμικό όργανο που σέβεται την ακαδημαϊκή έρευνα. Αν ο Ιησούς ήταν άνθρωπος, θα πρέπει να έχει ελαττώματα. Για να είναι μια αξιόπιστη ιστορική-κριτική πειθαρχία, η ηθική της Καινής Διαθήκης πρέπει να βρει τόσο τον καλό όσο και τον κακό Ιησού. (σελ. 379)
Ο ΙΗΣΟΥΣ  ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!

1 σχόλιο:

  1. https://thefact.gr/2018/06/30/xania-arxaio-theatro-tis-kritis/ //«ζωντάνεψε» ξανά μετά από 17 αιώνες θεατρικής σιωπής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή