ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟ!!

 



ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ!!
Οι "Άγιοι" Πατέρες της Εκκλησίας μας, λένε ότι ο Θεός δίνει τις αρρώστειες του σώματος για την υγεία της ψυχής! Γι' αυτό χωρίς γογγυσμό, αλλά με ευχαριστία και δοξολογία, πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ως φάρμακα της αιωνίου ψυχής μας. «Παιδεία Κυρίου ανοίγει μου τα ώτα, εγώ δε ουκ απειθώ ουδέ αντιλέγω.» (Ησ. 50,5) Ο μακαριστός Άγιος πλέον Γέροντας Πορφύριος έλεγε: «Αισθάνομαι την ασθένεια ως αγάπη του Χριστού». ( Βίος και Λόγοι, σελ. 471 Περί ασθενείας ). «Ευχαριστώ τον Θεό, που μου έδωσε πολλές αρρώστειες. Πολλές φορές του λέω: Χριστέ μου, η αγάπη Σου δεν έχει όρια! Το πως ζω είναι ένα θαύμα. Μέσα στις άλλες μου αρρώστειες έχω και καρκίνο στην υπόφυση. Δημιμουργήθηκε εκεί όγκος που μεγαλώνει και πιέζει το οπτικό νεύρο. Γι' αυτό τώρα πιά δεν βλέπω. Πονάω φοβερά. Προσεύχομαι, όμως, σηκώνοντας το Σταυρό του Χριστού με υπομονή». Επίσης έλεγε: «Το τέλειο είναι να μην προσευχόμαστε για την υγεία μας. Να μην ευχόμαστε να γίνομαι καλά, αλλά να γίνομε καλοί». ( σελ. 483 ). Καί: «Αν θέλετε να έχετε υγεία και να ζήσετε πολλά χρόνια, ακούστε τι λέγει ο σοφός Σολομών: «Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου και βουλή αγίων σύνεσις· το δε γνώναι νόμον διανοίας εστίν αγαθής· τούτω γαρ τω τρόπω πολύν ζήσεις χρόνον και προστεθήσεταί σοι έτη ζωής». Να το μυστικό: ν' αποκτήσουμε αυτή τη σοφία, αυτή τη γνώση και τότε όλα θα λειτουργούν καλά, τα πάντα θα τακτοποιούνται και θα ζούμε με χαρά και υγεία». ( σελ.485 ). *Από το βιβλίο Ανθολόγιο Συμβουλών, σελ. 106  Ο Άγιος Γέρων Πορφύριος σε μία συζήτηση που είχε με κάποιους αδελφούς μεταξύ άλλων είπε: "Το φάρμακο με το οποίο καταπολεμείται ο καρκίνος είναι πολύ εύκολο και οι γιατροί το «συναναστρέφονται» καθημερινά και το έχουν μπροστά στα μάτια τους· όπως με την Χάρη του Θεού κι εγώ το γνωρίζω. Ο Θεός όμως δεν τους το αποκαλύπτει, γιατί τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας αυτής της ασθένειας έχει γεμίσει ο Παράδεισος"! Η ασθένεια, είναι ένας άλλος επίσης δρόμος που μας ανεβάζει στην Βασιλεία των Ουρανών, όταν την αντιμετωπίζουμε χωρίς γογγυσμό, με μετάνοια, δοξολογία κι ευχαριστία προς τον Θεό!

40 σχόλια:

  1. ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ.

    ΜΕ ΤΑ ΠΥΤΙΟΚΤΟΝΕ ΣΜΙΝΘΕΥ ΜΕΜΦΙΤΑ ΣΠΕΡΜΙΕ ΠΥΘΟΚΤΟΝΕ ΣΚΥΛΟΚΤΟΝΕ ΜΟΥΛΑΡΟΚΤΟΝΕ ΑΧΑΙΟΚΤΟΝΕ ΛΟΞΙΑ ΑΓΝΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΡΙΚΕΡΑΤΕ ΤΡΑΓΕ ΠΑΝΑ ΚΤΛ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ ΦΩΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΟΜΑΛΑΚΑΣ ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΚΑΙ Τ’ @@ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.

    ΑΠΟΛΛΩΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!
    Απολλώνιος Σταθάτος
    https://www.youtube.com/watch?v=C6whs9SsO2Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλακα, αλήθεια είσαι στην πρόνοια; δεν εργάζεσαι πουθενά βρε επιστήμονα του μοναστήριου; χα χα χα, βρε αγράμματο γίδι (και ζητώ συγνώμη από τα γίδια με υψηλότερο IQ από σενα) τράβα και προσκύνα το σωβρακο του Παΐσιου, μπας και μορφωθείς λίγο, βλαμμένο ανθελληνικό φρούτο , ουστ αφοριστες του Ελληνικού απελευθερωτικου αγώνα, Τουρκοφιλοι του κερατά, γιατί ρε μουνιά δεν έχετε άρει τον αφορισμό αυτό, μήπως περιμένετε τους Τούρκους αδερφούς σας πάλι πίσω να διατηρήσετε την πίστη σας; λίγο ντροπή βρε ανθελληνικο ανώμαλο όν.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΤΡΑΓΟΘΕΟΥΣ ΣΟΥ;
      ΤΣΑΤΣΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ :;
      ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΒΑΡΑΣ ΜΥΓΕΣ;
      ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΕΛΑΤΗΣ.
      ΕΣΥ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΓΩ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ;

      Διαγραφή
  2. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ;
    ΠΟΣΑ ΒΟΔΙΑ ΘΥΣΙΑΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ; ΠΟΣΟΙ ΙΕΡΟΦΑΝΤΕΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ;
    Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΗΣΑΝ ;
    ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ.
    ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΠΙΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΑΤΕ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ.
    Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.
    ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ΔΙΧΑΣΤΕΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ήτανε θέλημα Θεού η Ελλάδα να τουρκεψει για να σωθεί η πίστη μας" είχε πει ο Άγιος αρχιδιος ο πίσωγλέντης,..."" Ξεσηκώθηκαν δέκα ξεβράκωτοι και άρχισαν την επανάσταση,"είχε πει το άλλο ικουμενικο μουνοπανο, χαλιά καί δοξολογίες στα SS του Χίτλερ στο άθλιο όρος την ώρα που χιλιάδες αδέρφια μάς πολεμούσαν καί πέθαιναν από πείνα, ότι και να λες ανθελληνικό ον σας έχουν πάρει χαμπάρι και τα ψάρια, όσο και να δοξολογεις τον Εβραίο για μια θέση στο paradice club, όλοι σας θα πάρετε από τα τρία το μακρύτερο............ Όσο για τα 15 χρόνια, λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά πρόσφατα ανακάλυψα τον ιστό τόπο τούτο και είδα ένα μουνοπανο out of control που λέμε και στο χωριό μου, εδώ μέσα να αλωνίζει χωρίς αντίδραση από κανένα, από εδώ και στο έξεις την έχεις βαμμένη αρχιδοπροσκυνητη, και αν έχεις λίγη πέτσα επάνω σου να απαντάς στης ερωτήσεις του διαλόγου, αντί να κρύβεσαι κάτω από το ράσο του παπά της ενορίας σου, βρώμικε πουσταρα

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΠΗΔΗΞΟΥ
      ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΣΤΡΩΝΕΣ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ.
      Στρατηγός Μακρυγιάννης

      «...και βρίζουν, οι πουλημένοι εις τους ξένους, και τους παπάδες μας, οπού τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τούς είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον διά να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας ωσάν λεοντάρια. Ντροπή, Έλληνες!».



      Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

      «Σαν μια βροχή ήρθε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι γραμματισμένοι και οι έμποροι, όλοι συμφωνήσαμε στον ίδιο σκοπό και κάναμε την επανάσταση... Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν από όσας γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών τους είναι εμφύλιος πόλεμος· ο εδικός μας πόλεμος ήτο πλέον δίκαιος. Ήτον έθνος με άλλον έθνος».

      Διαγραφή
    3. ΠΟΣΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 146 π.Χ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 330 μ.Χ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ; ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΟΙ ΠΙΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΤΕ.
      ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21 ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΡΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΣ.
      Κατάλογος ελληνικών εξεγέρσεων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (1453-1830)
      Οι εξεγέρσεις, με χρονολογική σειρά από την παλαιότερη στην πιο πρόσφατη είναι οι εξής:

      1457 - 1472: Εξέγερση στη Μάνη το 1457 Ελλήνων κατά Τούρκων από τον Βησσαρίωνα.
      1463 -1465: Εξέγερση του Κορκόνδειλου Κλαδά εναντίον των Τούρκων στην Πελοπόννησο.
      1466, Αύγουστος: Εξέγερση στην Πάτρα υπό τον μητροπολίτη Πατρών Νεόφυτο.[1]
      1479 - 1481: Ελληνική επαναστατική απόπειρα 1479 Ελλήνων από τον Κροκόδειλο Κλαδά στη Μάνη και Θεόδωρο Μπούα στο Άργος, καθώς και στη Μακεδονία.
      1492 - 1496: Ελληνική επαναστατική απόπειρα 1492 Ελλήνων κατά Τούρκων από τον αρχιεπίσκοπο Δυρραχίου, Ανδρέα Παλαιολόγο, Κωνσταντίνο Αριανήτη στην Ήπειρο και Θεσσαλία. Ακολούθησε σφαγή Ελλήνων και λεηλασία της χώρας.
      1501: Ελληνική επαναστατική απόπειρα 1501 Ελλήνων κατά Τούρκων από Ευρωπαίους ηγεμόνες.
      1503: Ελληνική επαναστατική απόπειρα 1503 Ελλήνων κατά Τούρκων από τον Μάρκο Μουσούρο.
      1525: Ελληνική επαναστατική απόπειρα 1525 Ελλήνων κατά Τούρκων από τον Ιάννο Λάσκαρη.
      1531: Ανακάλυψη της επαναστατικής απόπειρας στη Ρόδο και σφαγή του μητροπολίτη Ευθυμίου και άλλων.
      1532. Επανάσταση στην Πάτρα με τη βοήθεια του ισπανικού στόλου υπό την ηγεσία του ναυάρχου Ανδρέα Ντόρια.[2]
      1565: Ελληνική επαναστατική απόπειρα 1565 στην Ήπειρο για το παιδομάζωμα.
      1571: Μετά τη ναυμαχία της Ναυπάκτου (7 Οκτ. 1571), οι Έλληνες σε πολλά μέρη έλαβαν θάρρος και έκαναν εξεγέρσεις με την υποκίνηση και των δυτικών δυνάμεων. Οι δυτικοί όμως δεν πρόσφεραν ουσιαστική βοήθεια και οι εξεγέρσεις κατανικήθηκαν σε λίγους μήνες. Εξεγέρσεις το 1571 έγιναν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία (Χαλκιδική, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Αχρίδα, Μπλάτσι, Κατράνιτσα) και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο από τους Μελισσηνούς (: ο Μακάριος μητροπολίτης Μονεμβασίας και ο αδελφός του Θεόδωρος). Ακολούθησαν σφαγές στην Παρνασσίδα, Μακεδονία, Πελοπόννησο, τον Άθω και στα νησιά. Επανάσταση έγινε και στην Πάτρα υπό την ηγεσία του Παλαιών Πατρών Γερμανού Α' και προκρίτων.[3]
      1583: Εξέγερση Βόνιτσας-Ξηρομέρου 1583 στην Ήπειρο, Αιτωλία, Ακαρνανία από τους Θεόδωρο Μπούα - Γρίβα, Πούλιο Δράκο, Μαλάμο.
      1596: Εξέγερση στη Χειμάρρα με συμμετοχή του αρχιεπισκόπου Αχρίδος Αθανάσιου.
      1600: Εξέγερση του μητροπολίτη Λαρίσης και Τρίκκης Διονύσιου και του μητροπολίτη Φαναρίου Σεραφείμ στη Θεσσαλία.
      1609: Ελληνική επαναστατική απόπειρα 1609 στην Κύπρο και τη Μάνη.
      1611: Εξέγερση στην Ήπειρο από το Διονύσιο το Φιλόσοφο.
      1659. Εξέγερση χωριών της Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας με τη βοήθεια του ενετικού στόλου υπό τον Μοροζίνη.
      .........................................................................
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%B3%CE%AD%CF%81%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%9F%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1_(1453-1830)

      Διαγραφή
    4. ΔΩΣΕ ΠΗΓΗ ΡΕ ΜΝΟΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ.
      ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ;
      Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε΄ ΗΛΙΘΙΟ ΤΟΥΡΚΟΣΚΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΗ.
      ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΖΕΙΣ.
      ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ..

      Διαγραφή
    5. Γιατί οι μοναχοί στο Άγιον Όρος αρνήθηκαν να δεχτούν χρηματική αποζημίωση από τους συμμάχους για την διάσωση εκατοντάδων στρατιωτών από τους Ναζί . Η άγνωστη επίσκεψη των νεοζηλανδών αξιωματικών μετά τον πόλεμο ...

      Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/giati-i-monachi-sto-agion-oros-arnithikan-na-dechtoun-chrimatiki-apozimiosi-apo-tous-simmachous-gia-tin-diasosi-ekatontadon-stratioton-apo-tous-nazi-i-agnosti-episkepsi-ton-neozilandon-axiomatikon/

      Διαγραφή
    6. Ο ηρωικός μοναχός Γεώργιος του Αγίου Όρους, που επέστρεψε τα μετάλλια στη βασίλισσα Ελισάβετ λόγω της Κύπρου. Τον τίμησε η Νέα Ζηλανδία και τον καταδίκασαν σε εκτέλεση οι Γερμανοί ...

      Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/poios-itan-o-iroikos-monachos-georgios-toy-agioy-oroys-poy-epestrepse-ta-metallia-sti-vasilissa-elisavet-ton-timise-i-nea-zilandia-kai-ton-katadikasan-se-ektelesi-oi-germanoi/

      Διαγραφή
    7. ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΙ ΨΕΥΤΟΛΟΓΟΙ ΕΙΣΤΕ.
      ΟΥΣΤ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ ΨΕΥΤΑΡΑ ΛΩΠΟΔΥΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ !!!
      Δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη ότι έχει χαρακτηρίσει «ξεβράκωτους» τους επαναστάτες του 1821 ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος
      https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/03/18/bartholomeos-patriarch-1821-ksevrakotoi-hoax/

      Διαγραφή
    8. Αντε ρε και γαμησου, μπάσταρδο, μουνοπανο της Εβραίας, παραποιητε την ιστορία όπως σας συμφέρει, όπως την πουστια της επαναστάσεως πως δήθεν άρχισε την 25 Μαρτίου για να συμπέσει με το γαμηση της Εβραίας από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα, η επανάσταση άρχισε μέσα Φεβρουαρίου στην τριπολιτσα, που ήταν ρε μουνι ο παλαιών Πατρών αρχηδις ακόμα και την 25 Μαρτίου; μαλακα μάθε ιστορία πουτσογλυφτη, αντε γαμησου γιε πουτανας, Εβραίο λάτρη

      Διαγραφή
    9. ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΑΤΥΧΗΣΕΣ.
      ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΝ ΦΑΓΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΣ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ .
      ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ..

      Τι γιορτάζουμε 25 Μαρτιου (Διπλή Γιορτή)

      Η επέτειος να γιορτάζουμε τον εθνικό ξεσηκωμό στις 25 Μαρτίου καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου 1838 από τον βασιλιά Όθωνα, προκειμένου να συνδεθεί με το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ήταν και επιθυμία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη της επανάστασης με μια μεγάλη εκκλησιαστική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των υπόδουλων Ελλήνων.

      Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/503

      © SanSimera.gr

      Διαγραφή
    10. «Κρυφό σχολειό»: Μύθος ή πραγματικότητα;
      Τα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης - Η αλλαγή των δεδομένων μετά τα μέσα του 17ου αιώνα - Μαρτυρίες για την ύπαρξη «Κρυφών Σχολειών» σε διάφορες περιοχές - Οι αντίθετες απόψεις.
      Η ιστορική πραγματικότητα


      Ο όρος «κρυφό σχολειό», που δεν έχει επισημανθεί σε κείμενο της Τουρκοκρατίας, χρησιμοποιήθηκε τον 19ο αιώνα για να δηλώσει τη διδασκαλία που παρείχαν μοναχοί και άλλοι κληρικοί σε νεαρά Ελληνόπουλα, σε μοναστήρια ή νάρθηκες ναών.

      Στη διάδοση του όρου αυτού ήταν μεγάλη η «συμβολή» του ομώνυμου πίνακα του Νικολάου Γύζη, που φιλοτεχνήθηκε το 1886, αλλά και του δημοτικού τραγουδιού «Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να περπατώ, να πηγαίνω στο σκολειό, να μαθαίνω γράμματα, του Θεού τα πράματα» (στην εκδοχή που παραθέτει ο Ι. Βλαχογιάννης).
      .……………………………………………….
      https://www.protothema.gr/stories/article/675499/krufo-sholeio-muthos-i-pragmatikotita/

      Διαγραφή
  3. Η αυτοκρατορική λατρεία στον ελλαδικό χώρο αποτελούσε κύριο στοιχείο της θρησκευτικής ζωής των πόλεων και η ενσωμάτωση των ρωμαίων αυτοκρατόρων στα πάνθεα των ελληνικών πόλεων υπήρξε για αυτές ένας τρόπος να αποδείξουν την πίστη τους προς την Ρώμη και ταυτόχρονα να παρουσιάσουν τις ίδιες ως εκπροσώπους της αυτοκρατορικής εξουσίας με έναν κατανοητό και εύληπτο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΡΟΜΠΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΓΙΔΙΑ.
    Ο «αφορισμένος» Αλέξανδρος Υψηλάντης, στις 29 Ιανουαρίου 1821, έγραφε προς τον Κολοκοτρώνη τα εξής: «…Ο Πατριάρχης, βιαζόμενος παρά της Πόρτας, σάς στέλλει αφοριστικά…εσείς όμως να θεωρήτε πάντα ταύτα ως άκυρα, καθότι γίνονται με βίαν και άνευ θελήσεως…». Στην προκήρυξη του «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» στο Ιάσιο έγραφε: «…είναι καιρός να κρημνίσωμεν την ημισέληνον διά να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ου πάντοτε νικώμεν: λέγω τον Σταυρόν, και ούτω να εκδικήσωμεν την Πατρίδα και την Ορθόδοξον ημών πίστιν…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή σου γαμημενε,υπήρχαν κρυφά σχολειά ρε μουνι επί Τουρκοκρατίας; όταν υπήρχαν 17 ανώτατες σχολές και όχι μόνο σε όλη την επικράτεια, ποιανού ιδέα ήταν τα κρυφά σχολειά ρε μπασταρδε, αντε και γαμησου ραβινε,

      Διαγραφή
    2. Οι κολογεροι του άθλιου όρους μουνι ήταν και είναι ο κεντρικός κόμβος για ξέπλυμα λαθραίου χρήματος για την Ροωσικη μαφία αρχηδοβιε, επειδή βγάλανε αθώο αυτό το σουργελο κωλογερο πριν μερικά χρόνια και εσείς τον κάνατε άγιο, αλλά αυτοί είστε πουλημένα τομάρια από ανέκαθεν, πιόνια τής μαφίας, τι κάνετε με τα ταματα από το μπουρδελο της Τήνου βρε ανώμαλε, που τα στέλνετε για λιώσιμο; στην Τουρκία βρομοσκυλο, αντε γαμησου τώρα αλήτη

      Διαγραφή
    3. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ;
      ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.

      Το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δεν χορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε από κανένα φορέα ή ειδικό λογαριασμό. Διοικείται από δεκαμελή επιτροπή με πρόεδρο τον εκάστοτε Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου. Τα υπόλοιπα εννέα μέλη είναι αιρετά και εκλέγονται ανά τριετία από σώμα εκλεκτόρων που αποτελείται από μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Τήνου και του Δ.Σ. της Αδελφότητας Τηνίων εν Αθήναις. Το αξίωμα του επιτρόπου είναι τιμητικό και άμισθο.

      1823: Αμέσως μετά την Εύρεση της Εικόνας της Μεγαλόχαρης, ο Μητροπολίτης Τήνου Γαβριήλ συγκροτεί επιτροπή με στόχο την οικοδόμηση του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας και καλεί όλους τους Τηνιακούς να συμβάλουν.

      1825: Η πρώτη επιτροπή αποτελούμενη από τους Σ. Καγκάδη, Γ.Περίδη, Χ.Σιώτο και Α. Καλέριο συστήνει τη Διαθήκη – Κανονισμό που θα διέπει την οργάνωση, διαχείριση και λειτουργία του Ιδρύματος.

      1826: Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται ο Ιερός Ναός της Μεγαλόχαρης, χάρη στην άμισθη προσωπική εργασία των κατοίκων του νησιού και χρηματικών συνεισφορών.

      1835: Το ίδρυμα χαρκτηρίζεται από την Πολιτεία “Προσκύνημα των απανταχού Ορθοδόξων”.

      1851: Με Βασιλικό Διάταγμα διακρίνεται σαφέστατα μεταξύ όλων των Καθιδρυμάτων της Επικράτειας και επιβεβαιώνεται η αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητό του.

      1970: Το Ιερό Ίδρυμα ορίζεται με Νόμο του Κράτους ως Εκκλησιαστικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

      1972: Θεμελιώνεται κανονισμός εσωτερικής υπηρεσίας που ρυθμίζει τη διοίκηση και λειτουργία του και ισχύει, ουσιαστικά, μέχρι σήμερα.

      Διαγραφή

    4. Η ΧΡΥΣΗ ΦΙΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΟΧΙ ΩΣ ΔΩΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ.
      ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΛΩΠΟΔΥΤΩΝ ΠΑΕΙ ΣΟΪ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥΣ.

      Αίσωπος, μυθογράφος. Και δούλος ήτανε, και τον σκότωσαν οι ιερείς των Δελφών, οι άγιοι άνθρωποι... Σύμφωνα με μια εκδοχή, στάλθηκε από τον Κροίσο με προσφορές στους Δελφούς, όπου, βλέποντας τις απάτες των ιερέων και την απληστία τους, τους κατηγόρησε . Εκείνοι, πήραν από το ναό μια χρυσή φιάλη και την έκρυψαν στις αποσκευές του. Ετσι, τον κατηγόρησαν για κλέφτη κι ιερόσυλο. Τον καταδίκασαν σε θάνατο ρίχνοντας τον στον γκρεμό από την κορυφή του Παρνασσού,

      Διαγραφή
  5. Και που είσαι ψώνιο, δεν είναι 2:30 ώρα το πρωί εδώ, χα χα χα χα χα μην σου σηκωθεί τώρα για το τίποτα, χα χα χα, λαμογιο ε λαμογιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ.
    ΕΓΩ ΣΚΑΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΣΕ ΠΟΥΣΤΗ ΓΥΦΤΟ ΚΑΙ 12ΘΕΪΣΤΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΩ

    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΙ ΘΕΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ;
    ΚΑΓΚΟΥΡΟ Ή ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ;
    ΘΕΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ

    ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΦΡΩΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΗΣ .
    ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΝΕΚΤΑΡ ΣΤΟΝ ΔΙΑ;
    ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΥΑΚΙΝΘΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ.
    ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΟΥΚΙΑ. ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΛΑΝΙΕΣ.

    ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΖΑΒΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ.
    ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΑ ΠΙΘΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ

    Απανθρακωμένα κουκιά, τα οποία κατανάλωναν οι πιστοί και έφταναν σε έκσταση και μέσα από τις παραισθήσεις «επικοινωνούσαν» με τις ψυχές των νεκρών στο πιο φημισμένο νεκρομαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αυτό του Αχέροντα στην Πρέβεζα, βρέθηκαν σε μικρά και μεγάλα πιθάρια που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον αρχαιολογικό χώρο.
    Πηγή: https://www.sansimera.gr/news/paraisthisiogona-se-archaia-pitharia








    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιησούς, ο περίφημος κήρυκας της αγάπης, προτρέπει τους μαθητές του ν' αγοράσουν μαχαίρια με κάθε θυσία, ακόμη και πουλώντας τα ρούχα τους. Ακόμη κι αν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για άμυνα (πάντως, είχε σκοπό να τα χρησιμοποιήσει, διαφορετικά γιατί να τους βάλει να τ' αγοράσουν και μάλιστα με κάθε θυσία, πώς θα μπορούσε να συμβιβαστεί η προτροπή για αγορά όπλων με την υποκριτική εντολή «αν σε χτυπήσει κανείς στο μάγουλο να γυρίσεις και το άλλο;» (Λουκ. 6:29)..ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ "ΑΓΑΠΗΣ" ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ!!! ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΗΤΕ ΟΤΙ ΗΛΘΟΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΙΡΗΝΗΝ ΕΠΙ ΤΗΝ ΓΗΝ,ΔΕΝ ΗΛΘΟΝ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΛΑ ΜΑΧΑΙΡΑΝ!! ΔΙΟΤΙ ΗΛΘΟΝ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΩ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΑΥΤΗΣ(σημ. ΟΙ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?) ΚΑΙ...ΝΥΜΦΗΝ ΚΑΤΑ ΠΕΘΕΡΑΣ ΑΥΤΗΣ!!ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ.. ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΠΕΘΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΛΑΧΑΝ ΚΑΚΕΣ ΝΥΦΕΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ...ΚΑΙ ..ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΟΙ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΥ!!ΟΣΤΙΣ ΑΓΑΠΑ ΠΑΤΕΡΑ Ή ΜΗΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ (ΖΗΛΙΑΡΗΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΑΓΑΠΑ ΥΙΟΝ ,ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΕΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΟΥ!! ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ κεφ 24..34 και κεφ.ια.4 ..37. .



      Να ο Εβραίος σας, γεμάτος αγάπη

      Διαγραφή

    2. «Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην΄ ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν» (Ματθ. 10, 34). Έτσι είπε ο Κύριος : δεν ήρθα να συμφιλιώσω την αλήθεια και το ψέμα, την σοφία και την βλακεία, το καλό και το κακό, το δίκαιο και την βία, την κτηνωδία και την ανθρωπιά, την αγνότητα και την ασωτία, τον Θεό και τον μαμωνά, τους ακουλουθώντας με και τους παγανιστάς αλλά έφερα το ξίφος για να κόψω το ένα από το άλλο, για να μην ανακατεύονται.

      «ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής» (Ματθ. 10, 35). Πράγματι, εάν ακολουθήσει ο γιός τον Χριστό και ο πατέρας παραμείνει στο σκοτάδι τού ψεύδους, το ξίφος της αλήθειας τού Χριστού θα τους χωρίσει. Η αλήθεια είναι πιο αγαπητή από τον πατέρα. Και εάν η κόρη ακολουθήσει τον Χριστό ενώ η μητέρα παραμείνει επίμονα στην απάρνηση του Χριστού ή και το αντίστροφον τί κοινωνία μπορεί να υπάρξει εκεί;

      Διαγραφή
    3. ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΑΤΥΡΟ ΒΟΔΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΑΝ ΘΕΟΣ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΘΕΟΣ ΚΑΤΑΝΤΑΣ ΣΚΥΛΟΣ.
      Ἥρα
      Ἐξ οὗ τὸ μειράκιον τοῦτο. ὦ Ζεῦ, τὸ
      Φρύγιον ἀπὸ τῆς Ἴδης ἁρπάσας δεῦρο ἀνήγαγες,
      ἔλαττόν μοι τὸν νοῦν προσέχεις
      Ζεύς
      Καὶ τί δεινόν, ὦ Ἥρα, μειράκιον οὕτω
      καλὸν μεταξὺ πίνοντα καταφιλεῖν καὶ ἥδεσθαι
      ἀμφοῖν καὶ τῷ φιλήματι καὶ τῷ νέκταρι; ἢν
      γοῦν ἐπιτρέψω αὐτῷ κἂν ἅπαξ φιλῆσαί σε, οὐκέτι
      μέμψῃ μοι προτιμότερον τοῦ νέκταρος οἰομένῳ
      τὸ φίλημα εἶναι.
      Ἥρα
      Οὐδ' ἐκεῖνα μὲν εὖ ποιεῖς οὐδὲ πρέποντα
      σεαυτῷ ὃς ἁπάντων θεῶν δεσπότης ὢν ἀπολιπὼν
      ἐμὲ τὴν νόμῳ γαμετὴν ἐπὶ τὴν γῆν κάτει μοιχεύσων,
      χρυσίον ἢ σάτυρος ἢ ταῦρος γενόμενος. πλὴν
      ἀλλ' ἐκεῖναι μέν σοι κἂν ἐν γῇ μένουσι, τὸ δὲ τουτὶ
      Ἰδαῖον παιδίον ἁρπάσας ἀνέπτης, ὦ γενναιότατε
      ἀετῶν, καὶ συνοικεῖ ἡμῖν ἐπὶ κεφαλήν μοι ἐπαχθέν,
      οἰνοχοοῦν δὴ τῷ λόγῳ.
      Ζεύς
      3 Καὶ τί δεινόν, ὦ Ἥρα, μειράκιον οὕτω
      καλὸν μεταξὺ πίνοντα καταφιλεῖν καὶ ἥδεσθαι
      ἀμφοῖν καὶ τῷ φιλήματι καὶ τῷ νέκταρι; ἢν
      γοῦν ἐπιτρέψω αὐτῷ κἂν ἅπαξ φιλῆσαί σε, οὐκέτι
      μέμψῃ μοι προτιμότερον τοῦ νέκταρος οἰομένῳ
      τὸ φίλημα εἶναι.
      Ἥρα
      Παιδεραστῶν οὗτοι λόγοι. ἐγὼ δὲ μὴ οὕτω
      μανείην ὡς τὰ χείλη προσενεγκεῖν τῷ μαλθακῷ
      τούτῳ Φρυγὶ οὕτως ἐκτεθηλυμένῳ.
      Ζεύς
      Μή μοι λοιδοροῦ, ὦ γενναιοτάτη, τοῖς παιδικοῖς·
      οὑτοσὶ γὰρ ὁ θηλυδρίας, ὁ βάρβαρος, ὁ μαλθακός,
      ἡδίων ἐμοὶ καὶ ποθεινότερος-οὐ βούλομαι δὲ εἰ-
      πεῖν, μή σε παροξύνω ἐπὶ πλέον.
      Ἥρα
      Εἴθε καὶ γαμήσειας αὐτὸν ἐμοῦ γε οὕνεκα·
      μέμνησο γοῦν οἷά μοι διὰ τὸν οἰνοχόον τοῦτον
      ἐμπαροινεῖς.

      Διαγραφή
    4. ΗΠΑ: Ο Δίας, το ψηλότερο σκυλί στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 5 ετών
      https://www.protothema.gr/world/article/409663/ipa-o-dias-to-psilotero-skuli-ston-kosmo-pethane-se-ilikia-5-eton/

      Διαγραφή
    5. ΤΣΟΠΑΝΕ
      ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΔΙΑ.
      ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ;

      Διαγραφή
    6. 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 Μαλακες και οι δύο σας από πάνω, νομίζετε ότι θα πάτε στο παράδεισο,θέλω να δω τα πρόσωπα σας όταν δείτε τον βελζεβουλη να έρχεται κατά πάνω σάς με την Μανιβέλα στο χερι και σας περιλάβει στα τέσσερα χα χα χα εκεί να δείτε πανηγύρια, εγώ θα κάθομαι και θα απολαμβάνω το θέαμα, έως ότου έρθει ο Εβραίος να σας σώσει, όπως έχει σώσει τόσο κόσμο μέχρι τώρα από πολέμους, αρωστιες, δυστυχιες, τρεχάτε τώρα στα γόνατα να προσκυνησετε την θαυματουργή περιτομή του Αγίου πουτσου στην ενορία σας χα χα χα χα χα

      Διαγραφή
    7. ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΛΑΙΓΑΝΕ ΓΙΑ ΔΕ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝΕ

      ΡΕ ΤΣΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ
      ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ

      Αναφορικά με τις μυήσεις στον Διόνυσο, υπάρχει μία χαρακτηριστική και ενδιαφέρουσα εικονογραφία... Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο των παραστάσεων αυτών είναι ένας τεράστιος ορθωμένος φαλλός σε καλάθι κοσκινίσματος σιτηρών, το λίκνον, καλυμμένο με ύφασμα, ο οποίος αποκαλύπτεται από μια γυναικεία μορφή γονατισμένη... (Πηγή: Μυστηριακές Λατρείας της Αρχαιότητας, Walter Burkert, εκδ. Καρδαμίτσα, σελ. 116)

      Ο Διόνυσος, όταν επιθύμησε να κατεβεί στον Άδη, αγνοούσε το δρόμο, άλλα κάποιος με το όνομα Πρόσυμνος υπόσχεται να του τον πει όχι χωρίς αμοιβή. Ο δε μισθός δεν ήταν καλός, αν και στον Διόνυσο φαινόταν καλός· ο μισθός πού ζητήθηκε από τον Διόνυσο, ή χάρις, ήταν ερωτικής μορφής. Ο θεός έκαμε εκουσίως δεκτή την αίτησι και υπόσχεται στον συνομιλητή να του προσφέρει ό,τι ζητεί, αν επιστρέψει, επιβεβαιώνοντας την υπόσχεση με 4 όρκο. Όταν επήρε την πληροφορία για τον δρόμο, αναχώρησε, επέστρεψε πάλι, άλλα δεν ευρίσκει τον Πρόσυμνο, διότι είχε αποθάνει. Πιστός στην υπόσχεση προς τον εραστή ο Διόνυσος ορμά προς το μνήμα, γεμάτος ερωτικό πάθος. Έκοψε λοιπόν στην τύχη ένα κλάδο συκής, τον διαμορφώνει σαν ανδρικό μόριο, κι κάθισε επάνω στον κλάδο, εκπληρώνοντας την υπόσχεση προς τον νεκρό.
      Ως υπόμνησης μυστηριακή αυτού του πάθους ανεγείρονται στις πόλεις προς τιμήν του Διονύσου φαλλοί.

      Διαγραφή
    8. Ο ηλιθιος χριστιανοταλιμπαν νομιζει οτι διαβαζει κανεις τα ποστ που γραφει Ρε Απολλωνιε γιατι δεν μπλοκαρεις τον καθυστερημενο;

      Διαγραφή
  7. Ο καθυστερημενος χριστιανοταλιμπαν παραποιησε και το εδαφιο που λεει για τον Χριστο και την μαχαιραν.Ρε ηλιθιεεε ο Χριστος θταν ζηλωτης και πολεμαγε τους Ρωμαιους και αυτος και η συμμορια του ηταν παντα οπλισμενοι.Τι μαλακιες ασχετες γραφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ
      ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
      "ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2023"
      ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ.
      ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΡΕ ΓΙΔΙ;

      ΡΕ ΒΛΗΜΑ ΠΟΣΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ;
      ΘΑ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ.
      ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ;
      ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΠΤΥΕΛΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΙΧΝΩ ΚΑΝΑ ΦΤΥΣΙΜΟ.
      ΒΛΗΜΑΤΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΜΟΥ.

      ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΔΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΚΟ.


      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΔΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ @@ ΜΑΣ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
      2,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
      ΠΗΓΕΣ ΖΩΟΝ. ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΟΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΥΝΕΒΗ.

      Διαγραφή
    3. Χαχα ποσοι ειστε;Στο θρησκευμα που γραφει στην ταυτοτητα λες;Καθε μερα χανεται κοσμο για αυτο εισαι εδω συνεχεια χρηματοδοτουμενε παιρνεις μεροκαματο.

      Διαγραφή

    4. ΜΟΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ
      ΑΝΕΒΗΚΕ ΨΗΛΑ Η ΜΑΪΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ Ο ΧΕΣΜΕΝΟΣ ΚΩΛΟΣ ΤΗΣ

      ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ...

      Οι φυλές των Ελλήνων που δεν έχουν τον (1) Θεό τους

      Νεοειδωλολατρία, νεοπαγανισμός, αρχαιολατρία, δωδεκαθεϊσμός. Το σκηνικό των πολυώνυμων ομάδων, των ρευμάτων και των κινήσεων ενός χώρου με λίγο πολύ κοινό κοσμοθεωριακό υπόβαθρο, ποικίλλει. Στην Ελλάδα η κατηγοριοποίησή τους είναι μάλλον συγκεχυμένη για όσους είναι εκτός του πνευματικού τους κλίματος. Χονδρικά, πάντως, τα δίκτυα της λεγόμενης παγανοπαρέας διακρίνονται σε τρεισήμισι κατηγορίες. Σε όσους αρνούνται κάθε συμβιβασμό με τη χριστιανική θρησκεία ή τον εβραιοχριστιανισμό, όπως τον αποκαλούν, και επιδιώκουν την αναβίωση της αρχαίας θρησκείας. Στους επιθετικότερους εκείνους ομοϊδεάτες τους που χαρακτηρίζονται από έντονο ρατσισμό και αντισημιτισμό, ενώ φανατικά αποδίδουν την αιτία πολλών σύγχρονων κακοδαιμονιών της χώρας στους Βυζαντινούς και τους Εβραίους! Στη ίδια λίστα εντάσσονται και οι λεγόμενοι πιο new age οπαδοί, οι οποίοι συνδέονται με τις ομάδες του Νεοσαμανισμού, τους ουφολόγους δωδεκαθεϊστές, το κίνημα των μαγισσών, τη λατρεία της θεάς Γαίας, τις τελετουργίες της Γουίκα κ.λπ.

      https://www.protothema.gr/greece/article/523314/oi-fules-ton-ellinon-pou-den-ehoun-ton-1-theo-tous/

      Διαγραφή
    5. https://www.iefimerida.gr/kosmos/pososto-hristianon-meionetai-ipa-atheos https://www.kathimerini.gr/world/562161667/ligoteroi-oi-christianoi-se-agglia-oyallia/ Σύµφωνα µε δηµοσκοπικά στοιχεία του Ευρωβαρόµετρου το 2012, η πιο διαδεδοµένη
      θρησκεία της ΕΕ είναι ο Χριστιανισµός απαρτίζοντας το 72% του πληθυσµού (48% Καθολικοί,
      12% Προτεστάντες, 8% Ορθόδοξοι Μονο στα βαλκανια υπαρχει η ορθοδοξη αιρεση και στην Ρωσσια που ειναι τιγκα στους ακροδεξιους και ναζι.

      Διαγραφή
    6. ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.
      ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ.
      ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ;

      Διαγραφή
    7. Το γιατι επικρατησε ο χριστιανισμος και πως τα εχουμε αναλυσει.Για τα ποσοστα που εβαλα θα πεις τιποτα;

      Διαγραφή
    8. ΤΕΛΕΙΑ
      ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
      ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ.
      12ΘΕΪΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ.
      ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΤΟΥ 12ΘΕΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΛΩΤΑ.

      Διαγραφή
    9. Με κατι τετοιους σαν εσενα ερχεται το τελος της θρησκείας του μισους

      Διαγραφή