ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

1821: ΟΤΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΕΔΙΝΑΝ ΜΟΛΥΒΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!


Η ΕΒΡΑΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ!!ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 21 ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!
Στην πολιορκία της Ακρόπολης, οι Έλληνες πολιορκητές έδωσαν μολύβι για να φτιάξουν σφαίρες στους Τούρκους, ώστε να σταματήσουν αυτοί να καταστρέφουν τα αρχαία μνημεία!!!
Ένα πρωί οι Έλληνες πολιορκητές είδαν έκπληκτοι τους Τούρκους να είναι σκαρφαλωμένοι πάνω στα αρχαία μνημεία και με τα σπαθιά τους να τα καταστρέφουν. Έστειλαν μια

αντιπροσωπεία που ρώτησε τους πολιορκημένους γιατί κάνουν τέτοιο κακό και οι Τούρκοι τους απάντησαν ότι τους είχε τελειώσει το μολύβι με το οποίο έφτιαχναν τις σφαίρες για τα καριοφίλια τους. Επειδή λοιπόν ο εσωτερικός αρμός κάθε αρχαίας κολώνας στηριζόταν με μολύβι που είχαν τοποθετήσει εκεί οι τεχνίτες, οι Τούρκοι διέλυαν τις κολώνες για να εξοικονομήσουν λίγες μολυβένιες σφαίρες.
Οι Έλληνες τότε, συμφώνησαν ομόφωνα να στείλουν βαρέλια με μολύβι στους Τούρκους, για να πάψουν αυτοί να καταστρέφουν τα αρχαία μνημεία. Αυτό λέει η ιστορία, την οποία οι Έλληνες επίσημοι έχουν χρησιμοποιήσει ουκ’ ολίγες φορές σε ομιλίες τους για την επιστροφή των γλυπτών, με μόνιμο επιμύθιο «οι Έλληνες προτίμησαν να δώσουν στους βαρβάρους τις σφαίρες με τις οποίες θα τους σκότωναν, παρά να δουν τον Παρθενώνα να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια τους.»
 Η διήγηση αυτή πρωτοεμφανίστηκε στην ομιλία που έκανε το 1863 ο Αλέξανδρος Ραγκαβής, στην κηδεία του Κυριακού Πιττάκη, πρώτου εφόρου αρχαιοτήτων του ελληνικού κράτους. Τον επικήδειο μετέφερε ο Μανώλης Ανδρόνικος στο βιβλίο του «ιστορία και ποίηση».

7 σχόλια:

  1. Εξελίξεις βλέπω μάθατε και το fake'' στο μοναστήρι ?πςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι να ταράζεσαι με τη λέξη fake, ψευδείς πληροφορίες που αποσκοπούν στην παραπλάνηση της πραγματικότητας με σκοπό την παραπληροφόρηση για ιδιοτελής σκοπούς.
      Σε κάλυψα;

      Διαγραφή
    2. Εισαι ανιστόρητος, στόκος, βλάκας, και φανατίλας επιπέδου χριστιανοταλιμπάν ! ουδέποτε ο Κολοκοτρώνης υπέγραψε στο όνομα της αδιαιρέτου τριαδος, οτι εγινε_ Η Άλωση της Τριπολιτσάς ή σφαγή της Τριπολιτσάς! Ο Κολοκοτρωνης ΔΕΝ ηταν χριστιανος !παραχαραξη ιστοριας κανει το σινάφι σου. Και οχι αυτη η σελίδα.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Λεωνίδα-Απολλώνιε-Κωστάκη τόσος ο φόβος σου,που διαγράφεις την αλήθεια, αυτό δείχνει πόσο πονάει. Και ευτυχώς που το κάνεις για δείχνεις πόσο αμόρφωτος, αγράμματος, ανιστόρητος και ανισόρροπος εισαι.
    Αλλά η υπογραφή θα είναι ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ και το ΓΡΑΠΤΌ ΔΕ ΘΑ ΧΑΘΕΊ ΠΟΤΈ απλά και μόνο για να σε ξεφτυλίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΓΑΜΑΤΙΚΟ ΆΡΘΡΟ

    https://www.google.com/amp/s/www.newsit.gr/mia-stagona-istoria/otan-diname-molyvi-gia-na-mas-skotonoun/2782300/amp/

    Μισές αλήθειες ολόκληρο ψέμα.
    Άλλο ενα Fake

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.newsit.gr/mia-stagona-istoria/otan-diname-molyvi-gia-na-mas-skotonoun/2782300/amp/

    ΑπάντησηΔιαγραφή