ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ:Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ!!!!

Οι θεοί ήταν ξανθοί, οι πολεμιστές φαιόχρωμοι και οι γυναίκες μακιγιαρισμένες. Δείτε πως οι συντηρητές αποκαλύπτουν τα χρώματα πάνω στα ελληνικά αγάλματα και παρουσιάζουν την πραγματική εικόνα τους... agalmata- xroma
Πηγή: Αγγελική Κώττη, Έθνος
Οι Κόρες του Μουσείου της Ακρόπολης φορούσαν στεφάνια με ίχνη λωτού, ήταν ελαφρά μακιγιαρισμένες και τα ενδύματά τους τα κοσμούσαν χρωματιστές μπορντ ούρες. Τα αρχαία αγάλματα κατά την αρχαιότητα κάθε άλλο παρά λευκά ήταν. Και χρώματα είχαν και μεταλλικά στολίδια. Ίχνη όλων αυτών εντοπίζονται κατά τη μελέτη των αρχαίων γλυπτών. Ο «Διαδούμενος» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου έχει ίχνη χρυσού στην πλάτη του, όπως και η Μικρή Ηρακλειώτισσα.
 Η άποψη πως τα αγάλματα ήταν λευκά είναι σύγχρονη. Στην πραγματικότητα, ήταν πολύχρωμα και συχνά επιχρυσωμένα. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ρώτησαν τον Πραξιτέλη ποια γλυπτά του θεωρεί τα καλύτερα, εκείνος απάντησε: αυτά που έχει ζωγραφίσει ο Νικίας.
Δυστυχώς, ύστερα από τη μακροχρόνια παραμονή στο έδαφος τα χρώματα έχουν χαθεί ανεπανόρθωτα. Έχουν παραμείνει όμως υπολείμματα που, αν και δεν είναι όλα ορατά με γυμνό οφθαλμό, μπορούν να ανιχνευτούν με τη σύγχρονη τεχνολογία. Χρησιμοποιώντας μη καταστροφικές τεχνικές όπως την πολυφασματική απεικόνιση και τη στοιχειακή ανάλυση με φθορισμό ακτίνων Χ είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε σε μεγάλο βαθμό την αρχική πολύχρωμη εικόνα των αρχαίων αγαλμάτων.
Οι Κόρες του Μουσείου της Ακρόπολης φορούσαν στεφάνια με ίχνη λωτού και ήταν ελαφρά μακιγιαρισμένες
Οι Κόρες του Μουσείου της Ακρόπολης φορούσαν στεφάνια με ίχνη λωτού και ήταν ελαφρά μακιγιαρισμένες
Μια επίδειξη των κατακτήσεων της τεχνολογίας έγινε πριν από λίγες μέρες στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. «Πολύχρωμα και επιχρυσωμένα: ο κόσμος των αγαλμάτων αλλιώς», ήταν ο τίτλος της.
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Τμήμα Συντήρησης Φυσικών και Χημικών Ερευνών και Αρχαιομετρίας παρουσίασε την εφαρμογή των διαγνωστικών τεχνικών στο ελληνιστικό άγαλμα της μικρής Ηρακλειώτισσας από τη Δήλο. Με μικροσκόπιο πρόβαλαν σημεία του αγάλματος σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δείχνοντας πού βρισκόταν τι. Συνεργάστηκαν οι: Καλλιόπη Τσακρή, συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης-επιστήμων συντήρησης, Εργαστήριο Φυσικών και Χημικών Ερευνών και Αρχαιομετρίας. Ιωάννης Παναγάκος, Συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, Εργαστήριο Συντήρησης Γλυπτών.
Μαρμάρινο επιτύμβιο γυναικείο άγαλμα, από τη Δήλο Αντίγραφο του 2ου αι. π.Χ. ενός πρωτοτύπου έργου γύρω στο 300 π.Χ. Μαρμάρινο επιτύμβιο γυναικείο άγαλμα. Βρέθηκε στη Δήλο των Κυκλάδων. Η γυναικεία μορφή παριστάνεται στον τύπο της Μικρής Ηρακλειώτισσας. Φορεί μακρύ χιτώνα και ιμάτιο που καλύπτει όλο το σώμα και τα χέρια. Στα μαλλιά και στα ενδύματα διατηρούνται ίχνη χρωμάτων. Ύψος 1,75 μ.
Μαρμάρινο επιτύμβιο γυναικείο άγαλμα από τη Δήλο. Αντίγραφο του 2ου αι. π.Χ. ενός πρωτοτύπου έργου γύρω στο 300 π.Χ.   Η γυναικεία μορφή παριστάνεται στον τύπο της Μικρής Ηρακλειώτισσας. Φορεί μακρύ χιτώνα και ιμάτιο που καλύπτει όλο το σώμα και τα χέρια. Στα μαλλιά και στα ενδύματα διατηρούνται ίχνη χρωμάτων και βάση αυτών έγινε χρωματικήα αναπαράσταση.
Η διευθύντρια του ΕΑΜ, Μαρία Λαγογιάννη, είπε στο «Έθνος» πως και αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στη λογική του «ανοιχτού μουσείου» που θέλει να είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό. Στόχος είναι να απολαύσει το κοινό την επίσκεψή του, πληροφορούμενο με τρόπο διδακτικό μικρά και μεγάλα μυστικά που κρύβουν τα αρχαία έργα.
Δείτε τους ειδικούς να εξηγούν πως ανακαλύπτουν υπολείμματα χρωμάτων στα αγάλματα και δημιουργούν χρωματιστά αντίγραφα.

11 σχόλια:

  1. https://www.diadrastika.com/2016/01/thea-athena-kai-fidi-dracos.html#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://apopsy.blogspot.com/2012/08/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εννοείς με 'Έλληνες Θεούς'?
    Που είναι αυτοί οι Θεοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιεσουα= Ο γιαχβε σώζει, αλιλουγια=δόξα στον γιαχβε, αβρααμ, Ισαακίδης κλπ σόι ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ εβράικο σκουπίδι....

      Διαγραφή
    2. Ενω ο αλλος θεος, ο γιεσουα, εμφανιστηκε ΜΟΝΟ στους υποτιθεμενους μαθητες του και σε καποιες γυναικες που συναντησε στονδρομο...!!!
      Μην τρωτε αλλο σανο, φτανει!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Το ερώτημα μου έχει μείνει αναπάντητο, πάμε ξανά :
    Τι εννοείς με 'Έλληνες Θεούς'?
    Που είναι αυτοί οι Θεοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που δεν ειναι θα σου πω ...!!1)σιγουρα δεν ειναι καρικατουρες. 2)δεν ειναι σκιτσα σε ανεπιτυχεις απομίμησεις ενός προτύπου.3)δεν ειναι σε αποτυχημένα σχέδια .4)δεν ειναι σε σκίτσα τα οποία αναπαριστουν πρόσωπα και πράγματα με κωμική παραμόρφωση. 5) δεν ηταν σε γελοιογραφίες 6)δεν εγινε ποτε συνοδος..να λατρευτουν με την βια 7)ηταν και θα ειναι ΘΕΟΙ εσαεί στις καρδιες των ΕΛΛΗΝΩΝ !!! ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ''...ηταν και θα ειναι ΘΕΟΙ εσαεί στις καρδιες των ΕΛΛΗΝΩΝ''
    Των ποιών?
    Τι είναι Έλλην? Μπορείς να απαντήσεις?
    Η Ελλάδα σήμερα κατοικείται από Έλληνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΛΑΤΡΗ!!ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ "ΗΛΙΘΙΟΙ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΖΟΥΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είμαι εβραιολάτρης. Από πού έχεις βγάλει τέτειο συμπέρασμα? Βλέπω όμως ότι αρκετοί νεοέλληνες όπως υποτίθεται ότι είσαι και εσύ, δεν φαίνεται να γνωρίζουν τι είναι στην πραγματικότητα ένας Έλλην, δεν φαίνεται να ξέρουν τι είναι οι Έλληνες Θεοί στούς οποίους αναφέρονται, ενδεχομένως ούτε καν αν υπάρχουν τέτοιοι Θεοί, και υπεκφεύγουν να απαντήσουν σε αυτά που τους ρωτάς καταφεύγοντας σε χαραχτηρισμούς ή και ύβρεις.
    Αυτό φαίνεται να είναι μια αρκετά συνήθης τακτική στο δυαδίκτυο.
    Αν δεν γνωρίζει κάποιος κάτι το οποίο τον ρωτάς είναι ντροπή να πει απλώς 'δεν γνωρίζω'?

    Celest

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός αλλά μη ψάχνεις απαντήσεις από αγράμματους που απλά αναμασάνε ότι βρίσκουν στο διαδίκτυο.

      Διαγραφή