ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!!

ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΙ!!ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΕΛΛΗΝΑΣ!!ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!!
Μία "αρχαία" κορινθιακή περικεφαλαία πολεμιστή ανακαλύφθηκε στην μακρινή χερσόνησο Taman, στη νοτιοδυτική Ρωσία και στις βόρειες ακτές της Μαύρης Θάλασσας


Πρόκειται για ένα κορινθιακό κράνος της ομάδας "Ερμιόνη", το οποίο χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ. και βρίσκεται μάλιστα σε αρκετά καλή κατάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι οι βόρειες ακτές της Μαύρης Θάλασσας είχαν αποικιστεί από Έλληνες, οι οποίοι ήδη από τον 7ο και 6ο αιώνα π.Χ. έχτισαν μια σειρά από ανεξάρτητες πολιτείες κατά μήκος της ακτής. Μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ., οι πόλεις ήταν μέρος του βασιλείου του Βοσπόρου, το οποίο πέρασε στα χέρια των Ρωμαίων τον 1ο αιώνα π.Χ.  
Η περικεφαλαία μαζί με άλλα αντικείμενα της ίδιας εποχής ήρθε στο φως από την ομάδα αρχαιολογικών εργασιών του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (IA RAS) που επιχειρεί στη νεκρόπολη της περιοχής εδώ και τρία χρόνια. Η περιοχή που βρίσκεται έξω από το χωριό Volna αριθμεί περί τους 600 αρχαίους τάφους.   

1 σχόλιο:

  1. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΡΣ. ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ[ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΙΣΧΥΣ ΔΥΝΑΜΗ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΝ ΚΟΣΜΟ ΔΩΡΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή