ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κίνημα πολιτών για την υπεράσπιση του Βωμού των 12 Θεών

Ηχηρό μήνυμα έδωσαν περίπου 2.500 πολίτες, Έλληνες και ξένοι, στην αρχαία αγορά των Αθηνών την Κυριακή (13/03), οι οποίοι μάχονται για τη διάσωση και την ανάδειξη του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους.
Οι διαμαρτυρόμενοι απέτισαν φόρο τιμής στο Βωμό, έψαλλαν ύμνο και άκουσαν τις ομιλίες των συντονιστών τους.

Εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους, στην πρόθεση της διοίκησης του ΗΣΑΠ, κατά τη διεξαγωγή έργων ανακαίνισης της γραμμής ανάμεσα στο Θησείο και το Μοναστηράκι, να καταχώσει το μνημείο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών. Στη συγκέντρωση των πολιτών, μίλησε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Τζάνη, ο αρχαιολόγος και εκδότης Ευάγγελος Μπεξής και ο Ραδάμανθυς Αναστασάκης, ηθοποιός και καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η κ. Τζάνη τόνισε πως “ότι μας πήραν και μας κατέστρεψαν το διεκδικούμε, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να σώσουμε ό,τι μας έχει απομείνει.”
Η εκδίκηση της ιστορίας το κάνει να αναφαίνεται, να αναβλύζει από τα σπλάχνα της γης, μέσα από χαλάσματα, κάτω από θεμέλια.”
Υπογράμμισε πως “το χρέος μας είναι ανυπέρβλητο όταν πρόκειται για τον βωμό των 12 θεών της Ελλάδος.”
Αποδοκίμασε τους “αγνώμονες προς την πατρίδα μας, του ανιστόρητους που δεν θέλουν ρίζα παρά μόνο το κέρδος τους και συνεχίζουν να προκαλούν ύβρη.”
Κατέληξε πως “θα περιφρουρήσουμε τα μνημεία μας με τα κορμιά μας, ώστε να γίνουν προσκύνημα της ανθρωπότητας” γιατί δεν είναι σωστό “να κατασπαράζουν τον θησαυρό μας και να τον κάνουν σαν την τσέπη τους.”
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/313918.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου