ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 29 Μαρτίου 2025

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ!!

 ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΥΤΟ ΤΟ  ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ

από τον Michael R. Burch

Ήταν αλήθεια ο απόστολος Πέτρος αυτόπτης μάρτυρας του Ιησού;

Ήταν το χόμπιτ Frodo αυτόπτης μάρτυρας του Gandalf ή ήταν και οι δύο χαρακτήρες σε ένα έργο μυθοπλασίας;

Ήταν ο νεαρός Άρθουρ στο The Once and Future King αυτόπτης μάρτυρας της μαγείας του Merlin ή ήταν και οι δύο χαρακτήρες σε ένα έργο μυθοπλασίας;

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Πέτρος ή κάποιος από τους αποστόλους ήταν

αληθινοί άνθρωποι .

Ας παίξουμε τον Σέρλοκ Χολμς και ας χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας. Αυτές είναι οι ενδείξεις που έχουμε:

  1. Το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων ισχυρίζεται ότι ο απόστολος Πέτρος θεράπευσε όλους τους άρρωστους στην Ιερουσαλήμ και στις γύρω πόλεις.

    «Και θεραπεύτηκαν όλοι, 
    ο καθένας ». (Πράξεις 5:16)
  2. Έτσι γνωρίζουμε ότι ο Πέτρος ήταν το πιο διάσημο πρόσωπο σε όλη την Ιουδαία, θεράπευε ολόκληρες πόλεις, και έχοντας ανθρώπους να έρχονται κοντά του από μακριά και μακριά, παρασυρμένοι από τη φήμη του!

  3. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών όπως το Πάσχα, ο πληθυσμός της Ιερουσαλήμ αυξήθηκε σε 100.000 έως 125.000 ψυχές.
  4. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ποσοστό αλφαβητισμού στην Ιερουσαλήμ του πρώτου αιώνα ήταν 3% έως 10%.
  5. Αυτό μας δίνει 3.000 έως 12.500 εγγράμματους ανθρώπους στην Ιερουσαλήμ.
  6. Πόσοι λοιπόν από αυτούς τους εγγράμματους έγραψαν μια λέξη για το πιο διάσημο πρόσωπο σε όλη την Ιουδαία;
  7. Ούτε ένας συγγραφέας που ζούσε εκείνη την εποχή δεν έγραψε ούτε μια λέξη για τον πιο διάσημο άνδρα σε όλη την Ιουδαία .
  8. Τώρα αυτό το γεγονός θα έκανε τον Σέρλοκ Χολμς να λέει: «Στοιχειώδης, αγαπητέ μου Γουάτσον».
  9. Επιπλέον, το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων λέει ότι «με τα χέρια των αποστόλων έγιναν πολλά σημεία και θαύματα μεταξύ του λαού, έτσι ώστε ο λαός τους « μεγάλωσε », και ως αποτέλεσμα « πλήθος » ανδρών και γυναικών προστέθηκαν στη χριστιανική εκκλησία της Ιερουσαλήμ.
  10. Ποιος, λοιπόν, έγραψε για αυτήν την θαυματουργή εκκλησία και τους θαυματουργούς αποστόλους της και τα πλήθη των προσηλυτισμένων της;
  11. Κανένας συγγραφέας που ζούσε εκείνη την εποχή δεν έγραψε ούτε μια λέξη για αυτήν την εκκλησία που θαυματουργούσε, τους θαυματουργούς αποστόλους της ή τα πλήθη των προσηλυτισμένων της .
  12. Ποιες είναι οι πιθανότητες;
  13. Επιπλέον, ο διάσημος Εβραίος ιστορικός Φλάβιος Ιώσηπος γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 37 μ.Χ., λίγο μετά το θάνατο του Ιησού, και μεγάλωσε σε μια ραβινική οικογένεια. Ο Ιώσηπος ήταν ένας θρησκευτικός λόγιος που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις θρησκευτικές αιρέσεις της Ιουδαίας και έγραψε για πολλές θρησκευτικές προσωπικότητες όπως ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, ο Ιησούς μπεν Ανανίας κ.ά. Αλλά ο Ιώσηπος δεν έγραψε ποτέ ούτε μια λέξη για τον Πέτρο ή τη θαυματουργή χριστιανική εκκλησία στην αυλή του .
  14. Στην πραγματικότητα, ο Ιώσηπος και όλοι οι άλλοι θρησκευόμενοι Εβραίοι συγγραφείς της εποχής του, όπως ο Φίλων, φαινόταν να αγνοούν εντελώς ότι υπήρχε χριστιανισμός.
  15. Και πάλι, ποιες είναι οι πιθανότητες;
  16. Είναι επίσης πολύ περίεργο ότι, εάν ο Χριστιανισμός εμφανίστηκε στην Ιερουσαλήμ, ολόκληρη η Καινή Διαθήκη ήταν γραμμένη στα ελληνικά και όχι στα εβραϊκά ή στα αραμαϊκά.
  17. Νομίζω ότι ο Σέρλοκ Χολμς θα συμπέρανε ότι ο χριστιανισμός ξεκίνησε μεταξύ των Εβραίων της διασποράς και των Εθνικών στις ελληνόφωνες περιοχές και ότι οι ιστορίες του Πέτρου και της χριστιανικής εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ δημιουργήθηκαν αργότερα , όταν οι πιστοί ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το ποιος ήταν ο Ιησούς, τι έκανε και ποιοι ήταν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Συμπερασματικά, όλα τα στοιχεία μας λένε ότι οι απόστολοι, τα θαύματά τους και η εκκλησία τους που πρόσθεσε «πλήθος» ανδρών και γυναικών λόγω πληθώρας θαυμάτων, είναι άγριες φαντασιώσεις σε ένα έργο φαντασίας θαυμαστών.

από τον Michael R. Burch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου