ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΜΙΣΕΛ ΦΟΥΡΛΟΝ:ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ "ΑΡΧΑΙΑ" ΣΠΑΡΤΗ!!

 


Εισέδυσα στη Μάνη.Εδώ και έξι εβδομάδες ασχολούμαι με την ολοκληρωτική καταστροφή της Σπάρτης! Γκρεμίζοντας τα τείχη, τους ναούς της, μην αφήνοντας πέτρα στην πέτρα θα κάνω και την τοποθεσία της άγνωστη στο μέλλον, για να την ξανακάνω εγώ γνωστή. Έτσι θα δοξάσω το ταξίδι μου. Δεν είναι αυτό κάτι;". Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ο ίδιος δίνει, μόνο στη Σπάρτη πλήρωσε 1.200 ημερομίσθια για το γκρέμισμα των μνημείων και

των κτιρίων που σώζονταν ακόμη. Ανατριχιάζει κανείς με τη σκέψη ότι θα μπορούσε ο Fourmont να μεταφέρει το βαρβαρικό μένος στην Ολυμπία, που την επίσκεψη της μάλιστα είχε προγραμματίσει. Αλλά ανακλήθηκε, ευτυχώς, στη Γαλλία λίγο αργότερα. ( ...)

Θησαυροί της αρχαίας ελληνικής τέχνης καταστραφήκαν και λεηλατήθηκαν, όπως είναι γνωστό, από ρωμαίους, φράγκους σταυροφόρους, από τον ενετό στρατηγό Μοροζινι και από τον Άγγλο (Σκωτο για την ακρίβεια) Έλγιν. 

Ακόμη μεγάλη καταστροφή επήλθε από περιηγητές και απεσταλμένους μουσείων, πανεπιστημίων και βασιλιάδων της Ευρώπης, που ήλθαν στην Ελλάδα στους χρόνους της τουρκοκρατίας, για να αποθησαυρίσουν νομίσματα, χειρόγραφα, επιγραφές και έργα τέχνης.

Όλους αυτούς υπέρβαλε σε απληστία και σε καταστροφές που προκάλεσε στους προγονικούς θησαυρούς της Ελλάδας ο αββας Michel Fourmont (1690/1746), απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου IE'. Ο αββάς Fourmont ξεπερνάει και τον Έλγιν όσο αφορά στο βάναυσο τρόπο της καταστροφής των μνημείων, που κυριολεκτικά αφάνισε, αλλά και στον απίστευτο αριθμό των αρχαιοτήτων που κατάστρεψε.

Στην προσπάθειά του να φανεί αρεστός στο βασιλιά του και να εξασφαλίσει αποκλειστικά για εκείνον μονό το δικαίωμα της μελέτης και της ερευνάς επιγραφών και μνημείων, μετά την καταγραφή τους επιδιδόταν με, παρανοϊκή στην κυριολεξία, μανία στην καταστροφή τους επιχαίροντας μάλιστα γι' αυτήν. Ο Fourmont αναζήτησε επιγραφές στην Αθηνά, στη Σαλαμίνα, στα Μέγαρα και στην Πελοπόννησο, οπού διείσδυσε ακόμη και στα αγριότερα μέρη της Μάνης.

Ο ίδιος ομολογεί σε χειρόγραφο του, που σώζεται μαζί με το ημερολόγιο του, ότι συγκέντρωσε πάνω από 1.500 επιγραφές στην περιήγηση του το 1729 στην Ελλάδα. Σε επιστολή του προς τον κόμη Maurepas, o Fourmont καυχιέται ότι κατέστρεψε(!) τις επιγραφές, για να μην αντιγραφούν από μελλοντικό περιηγητή!!! ( ...)( ...)

Όσα γραφεί ο fourmont για την καταστροφή που έκανε στη Σπαρτή εξηγούν και τη σπανιότητα των αρχαιοτήτων σήμερα στη φημισμένη πόλη.

Σημειώνει λοιπόν ο αββας τα εξής απίστευτα: "επί 30 μέρες και πλέον 30, 40 και 60 εργάτες εκθεμελιώνουν, καταστρέφουν, εξαφανίζουν την πόλη της Σπάρτης. Μου υπολείπονται 4 μονό πύργοι να καταστρέψω ... Προς το παρόν ασχολούμαι με την καταστροφή των τελευταίων αρχαιοτήτων της Σπάρτης. Καταλαβαίνετε (αποτείνεται στο Maurepas) τι χαρά δοκιμάζω(!).

Αλλά να η Μαντινεία, η Στυμφαλία, η Τεγέα και ιδιαίτερα η Νεμέα και η Ολυμπία αξίζουν την εκ βάθους εκθεμελίωση. (!!!!!!!!!)Έκανα πολλές πορείες αναζητώντας αρχαίες πόλεις αυτής της χωράς και έχω καταστρέψει μερικές. Ανάμεσα τους την Τροιζηνα, την Ερμιόνη, την Τύρινθα (tyrins στο χειρόγραφο αντί tiryns ), τη μισή ακρόπολη του Άργους, τη Φλιασιά, το φενέο ...

Και πιο κάτω: "η Σπάρτη είναι η πέμπτη πόλη που κάτεσκαψα. Ασχολούμαι τώρα με την καταστροφή των βαθύτερων θεμελίων του ναού του Αμυκλαίου Απόλλωνα. Θα κατέστρεφα και άλλους αρχαίους τόπους το ίδιο εύκολα, αν με άφηναν. Τον πύργο τον γκρέμισα ολοκληρωτικά."

Για την Τροιζήνα αναφέρει: "γκρέμισα ότι απέμεινε από τα οχυρά και τους ναούς της.". Και με απίστευτη αφέλεια ομολογεί: "από τους περιηγητές που προηγήθηκαν δεν θυμάμαι να τόλμησε κανείς να κατεδαφίσει πύργους και άλλα μεγάλα κτίρια!".

Παρανοϊκός; ημιμαθής; φανατικός εχθρός του αρχαίου πνεύματος; δεν ξέρει κανείς την ακριβή απάντηση. Ίσως λίγο από όλα.Το βέβαιο ωστόσο είναι πως η καταστροφή που προκάλεσε είναι κολοσσιαία και σ' αυτήν οφείλεται η εξαφάνιση της αρχαίας Σπάρτης, της Τροιζήνας και της Ερμιόνης.

175 σχόλια:

  1. Που είναι αυτό το μουνοπανο, αυτό το γαμημενο παπαδοπαιδι να χαρεί, αυτός ο μουλος, αυτό το ανθελληνικό σκουπίδι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο να γραφει σχολια ξερει που να παρουσιαζει τους αρχαιους Ελληνες σαν τερατα και τους εβραιοχριστιανους σαν ψυχουλες.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΓΑΜΕΙ ΜΟΥΛΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΟΥΤΑΝΟΓΕΝΝΗΜΑ ΣΥΦΙΛΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ 12ΘΕΪΣΤΗ ΕΝ ΕΤΕΙ 2023 ;

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ; Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΦΟΥΡΛΟΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΗΣΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ.

      ΤΕΡΑΤΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ.

      ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΦΑΖΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΝΑ ΑΟΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΪΖΕΙ.

      Η ΚΡΥΠΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ
      Ο Αριστοτέλης λέει ότι η κρυπτεία δεν ήταν στρατιωτική άσκηση per se, αλλά μια προσπάθεια των νέων Σπαρτιατών να φονεύουν όσο το δυνατό περισσότερους είλωτες (δούλους) τη νύχτα, ενώ την ημέρα κρύβονταν για να μη γίνονται αντιληπτοί. Την πρακτική αυτή επιβεβαιώνει και ο Πλούταρχος, ο οποίος λέει: «νύκτωρ δε κατιόντες εις τας οδούς των ειλώτων τον αλισκόμενον απέσφαττον» («Λυκούργος» 28). Δηλαδή, «τη νύχτα κατέβαιναν στους δρόμους και από τους είλωτες έσφαζαν όποιον έπιαναν στα χέρια».

      Στις δολοφονικές αυτές νυκτερινές επιθέσεις οι νέοι Σπαρτιάτες συνήθιζαν στη «χύσιν αίματος», δηλ. στο να βλέπουν να χύνεται ανθρώπινο αίμα που οι ίδιοι προκάλεσαν (κάτι σαν το σημερινό αναίμακτο «βάπτισμα του πυρός»).
      Οι είλωτες χρησίμευαν ως κανονικοί στόχοι πολεμικής άσκησης και οι έφηβοι Σπαρτιάτες τους χτυπούσαν κρυφά και δολοφονικά. Κατά την εκτίμηση των αρχόντων της Σπάρτης, ο μόνος τρόπος να αποκτήσει κανείς ισοτιμία με τους υπόλοιπους συμπολίτες του, ήταν να σκοτώσει κάποιον εχθρό. Και τέτοιοι εχθροί θεωρούνταν οι είλωτες, έστω και αν οι δύσμοιροι αυτοί άνθρωποι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της Σπάρτης, δουλεύοντας στα χωράφια και πολεμώντας γι’ αυτή.

      Διαγραφή
    3. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ.

      ΜΟΝΟΝ ΤΕΡΑΤΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΗ ΤΗΝ ΘΕΑ ΤΟΥΣ.

      Στο Λιμναίο της Σπάρτης υπήρχε ο βωμός της Ορθίας Αρτέμιδος, όπως μας πληροφορεί ο Παυσανίας ο περιηγητής. Εκεί ίσχυε ένα περίεργο και βάναυσο έθιμο, σύμφωνα με τα κριτήρια της εποχής μας, προς την αδερφή του θεού Απόλλωνα, την Αρτέμιδα. Ο Παυσανίας στα Λακωνικά του μας δίνει πολλά στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα:
      «Υπάρχει και μια άλλη μαρτυρία ότι η Ορθία (Αρτέμιδα) θεά των Λακεδαιμονίων είναι ξόανο που προήλθε από τους βαρβάρους. Ο Αστράβακος και ο Αλώπεκος, γιοι του Ίβρου, γιου του Αμφισθένη, γιου του Αμφικλή, γιου του Άγη, τρελάθηκαν αμέσως μόλις βρήκαν αυτό το άγαλμα. Όταν οι Λιμνάτες Σπαρτιάτες, οι Κυνοσουρείς κι εκείνοι που κατάγοντα από τη Μεσόα και την Πιτάνη προσφέροντας θυσία στην Αρτέμιδα κατέληξαν σε διαμάχες και έφθασαν σε φόνους και πολλοί πέθαναν στον βωμό, ενώ κάποια αρρώστια σκότωσε τους υπόλοιπους. Τότε κάποιος χρησμός τους όρισε να ραντίζουν τον βωμό με ανθρώπινο αίμα και θυσίαζαν όποιον καθόριζε ο κλήρος. Ο Λυκούργος όμως αντικατέστησε το έθιμο αυτό με μαστιγώσεις εφήβων κι έτσι ο βωμός γεμίζει με ανθρώπινο αίμα. Η ιέρεια με το ξόανο βρίσκεται κοντά τους. Το ξόανο είναι ελαφρό εξαιτίας του μικρού μεγέθους του. Αλλά αν κάποτε οι μαστιγοφόροι χτυπούν με φειδώ εξαιτίας της ομορφιάς ή της κοινωνικής θέσης του εφήβου, τότε το ξόανο γίνεται βαρύτερο για τη γυναίκα και το κρατάει με δυσκολία. Τους κατηγορεί και λέει ότι υποφέρει εξαιτίας τους. Αυτή η προτίμηση του αγάλματος για ανθρώπινο αίμα έχει παραμείνει από την εποχή των θυσιών στην Ταυρική. Ονομάζεται όχι μόνο Ορθία, αλλά και Λυγοδέσμα, επειδή βρέθηκε μέσα σε θάμνο λυγαριάς, η οποία αφού τύλιξε τα κλαδιά της γύρω από το άγαλμα, το έκανε όρθιο»
      Ο Φιλόστρατος στον Γυμναστικό του αναφέρει ότι «συνηθίζεται στην Σπάρτη να μαστιγώνονται στον βωμό μέχρις αίματος». Ο Πλούταρχος ο Χαιρωνεύς επίσης δίνει κάποια στοιχεία για αυτό το έθιμο της Σπάρτης:
      «Τα αγόρια στην πόλη τους, που μαστιγώνονται μια ολόκληρη μέρα στον βωμό της Ορθίας Αρτέμιδος, πολλές φορές ακόμα και μέχρι θανάτου, αντέχουν, παραμένουν χαρούμενα και ζωηρά και διαγωνίζονται για την νίκη μεταξύ τους, ποιος από αυτούς δηλαδή θα αντέξει περισσότερο στα χτυπήματα. Αυτός που διακρίνεται παίρνει μεγάλη δόξα. Ο διαγωνισμός αποκαλείται «διαμαστίγωση» και τελείται κάθε χρόνο». (Τα παλαιά των Λακεδαιμονίων επιτηδεύματα) Στον βίο του Λυκούργου μας λέει κι άλλα ο Πλούταρχος επαναλαμβάνοντας: «Πολλούς από τους εφήβους τους είδαμε να πεθαίνουν από τα χτυπήματα και τις πληγές στον βωμό της Ορθίας».


      Διαγραφή
    4. Χα χα χα, καλώς τα αρχηδια μας τα δυο, έλα εβραιολάτρη αφρισε λίγο τουρκοσπορε του πουστη, μην εξαφανιζεσαι έτσι, μας λείπεις, χα χα, αντε γαμησου τώρα

      Διαγραφή
    5. ΧΑΧΑΧΑ
      ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΑΛΥΧΤΑΝΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΦΡΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΤΟΥ
      ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΥΤΣΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΤΟΥΣ.
      ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ,

      ΡΕ ΓΙΔΟΥΞΟΥΡΙ ΓΑΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΓΙΔΑ ΟΠΩΣ ΓΑΜΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΣ Ο ΤΡΑΓΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ;

      ΓΕΛΑΔΕΣ ΕΧΕΙΣ; ΒΑΛΕ ΣΚΑΛΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΗΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΗΔΑΓΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ Ο ΓΕΛΑΔΟΓΑΜΗΣ.
      ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ. ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΛΑΤΡΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΓΟΥΡΙ.

      Διαγραφή
    6. Ε! Όχι και γίδες, σέβομαι τα αθώα ζώα, τήν μάνα σου γαμω συχνά, πώς και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, α! Ξέχασα είσαι στα γόνατα με το κωλο ψιλά σαν τα αδέρφια σου τους μουσουλμάνους, αεί γαμησου τώρα

      Διαγραφή
    7. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ ΤΑ ΖΩΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΑΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΣΟΥ ΡΕ ΖΩΟ;

      ΠΟΙΑ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΡΕ ΠΟΥΣΤΡΑΚΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΣΠΙΤΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΑΠΟ ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ.

      ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΒΙΑΓΚΡΑ ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΣΗΚΩΘΕΙ ΠΟΥΣΤΗ ΚΕΡΑΤΑ ΞΕΚΩΛΙΑΡΗ ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΚΑΝΑ ΠΟΥΤΣΟ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ.
      Η ένωση Ποσειδώνα με τη Δήμητρα

      Την περίοδο που η Δήμητρα αναζητούσε την κλεμμένη κόρη της από τον Άδη ο Ποσειδώνας βρήκε ευκαιρία να την πλανέψει. Άρχισε λοιπόν να την καταδιώκει ερωτικά. Η Δήμητρα για να γλιτώσει από την πολιορκία του αδερφού της μεταμορφώθηκε σε φοράδα και κρύφτηκε ανάμεσα στα βασιλικά κοπάδια του Όκνιου. Ο Ποσειδώνας όμως που κατάλαβε το τέχνασμα της αδερφής του μεταμορφώθηκε σε άλογο και ζευγάρωσε μαζί της.

      Διαγραφή
    8. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ.

      Ο Δίας, για να απαλλάξει την Ιώ από τη ζήλεια της γυ­ναίκας του, τη μεταμόρφωσε σε κατάλευκη δαμάλα. Ακόμη ορκίστηκε στην Ήρα πως ποτέ δεν αγάπησε αυτό το ζώο. Η Ήρα απαίτησε να της το προσφέρουν και έτσι η Ιώ βρέθηκε αφιερωμένη στην αντίπαλο της, που την εμπιστεύτηκε στη φύλαξη του "Αργού με τα εκατό μάτια, ένα συγγενή της νεαρής γυναίκας.

      Τότε άρχισαν οι δοκιμασίες της Ιώς. Περιπλανήθηκε κοντά στις Μυκήνες, έπειτα στην Εύβοια. Και παντού, όπου περνούσε, η γη φύ­τρωνε γι' αυτήν καινούρια φυτά. Αλλά ο Δίας λυπήθηκε την ερωμένη του (που πήγαινε, λένε, μερικές φορές να τη συναντήσει με μορφή ταύ­ρου) και ανέθεσε στον Ερμή να την αποσπάσει από το φύλακα της. Ο Ερμής με ένα χτύπημα του μαγικού ραβδιού του αποκοίμισε πενήντα από τα μάτια του Άργου, ενώ τα άλλα πενήντα κοιμούνταν με το φυσικό τους ύπνο. Έπειτα με το δρεπάνι του τον σκότωσε. Αλλά ο θάνατος του Άργου δεν απελευθέρωσε την Ιώ, στην οποία η Ήρα έστειλε μια βοϊδόμυγα (οίστρος), για να τη βασανίζει. Το έντομο κόλλησε στα πλευρά της και την έκανε τρελή από μανία.

      Διαγραφή
  2. Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ ΟΤΑΝ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νοημοσύνη παγανιστών:
    Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.
    Παμε πάλι στο δημοτικό μέχρι εκεί φτάνει η νοημοσύνη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ!!!
    Καλωσήρθατε στο ταπεινό δωδεκαθεϊστικό μπλογκ μας. Εδώ (ενθάδε) θα γράφουμε συνέχεια για τους ομοϊδεάτες μας που διοργανώνουν θυσίες στον Όλυμπο υπο το σεληνόφως. Σήμερα, λοιπόν, που έχουμε 14 της πέμπτης Ινδίκτου, της ογδόου σελήνης, του ενός τετάρτου του Άρη, του 1/9 της Αφροδίτης, του 1/45 του Διός, του 3/50 του Ηλίου, του γ' Πυανεψίωνος του 8.009, μετά την πρώτη Ολυμπιάδα της ουράνιας Ολυμπίας του Σειρίου, κάνουμε την αρχή του ιστολογίου μας.

    Όπως προανέφερα είμαστε οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου, και σας τα γράφουμε αυτά απο την απόκρυφη περιοχή Πριόνια, στην οποία υπάρχει μια ημιυπόγεια σπηλἲά, οπου βγαίνουν οϋφο (βαρβαριστί UFO) την οποία ακόμη δεν έχει βρεί το αγαπητό ημών τέκνον, ο Ανέστης Κεραμυδάς.

    Είμαστε κατά του Χριστιανισμού, διότι οι Χριστιανοί δεν έχουν ιερά βουνά, ενώ εμείς δεν έχουμε αφείσει, βουνό για βουνό, που να μην έχουμε τα ιερά μας δέντρα.

    Οι Έλληνες πρέπει να ξαναγυρίσουν στην αρχαία μητρώα (ΑΦΜ: 0956759873497849) θρησκεία του δωδεκαθέου, βάζοντας μέσα όμως και τον Πάνα, διότι πάνω απο μας δέν υπάρχει κάτι, οπότε και δε θα χτυπάει τα κέρατά του.

    Το 2012 θα έρθουμε με τα μεγάλης ταχύτητας διαστημικά μας αστρόπλοια, ποταμόπλοια, ξυλόπλοια, για να απαλάξουμε την ανθρωπότητα απο τους μιαρούς, λεπρούς, ανθέλληνες, μισέλληνες, ανθρωπόσχημους, πλακουτσομύτηδες(κατά τον άγιο Κεραμιδά),ημιπόδαρους, νεφελιμοκράτες, σιωνολάτρες,αντιδιους(κατά του Δία, όχι τα φαγώσιμα), δουλοπρεπείς, αίσχιστους, ωρομίσθιους, πρωτοσύγκελους, ημιανθρωποφάγους, ελληνοφάγους, περιτομολάγνους εβραίους και σιωνιστές και μασόνους και να καθαρίσουμε τη βρώμα όπως λέγει και ο Ιφίλαος (οδοκαθαριστής του Σειρίου).

    Απαιτούμε απο τον ''κύριο'' Ψωμιάδη να μην ξαναεμφανιστεί με την εικόνα του Χριστού πίσω του γιατί αισθανόμαστε μειονεκτικά. Στο κάτω-κάτω το κτήριο της νομαρχίας της Θεσσαλονίκης είναι κτισμένο πάνω σε αρχαίο ελληνικό διαστημικό κέντρο που συνδεόταν με τη Γορίτσα Βόλου, μέσω ημιυπόγειων Βριλ. Βέβαια οι Χριστιανοί κατέστρεψαν το ναό, την ώρα που το αρνί της θυσίας μας ξέφυγε απο τα χέρια μας, και κατάφερε να πετάει, αφού οι Έλληνες πρώτοι ανακάλυψαν το νέφτι.

    Απαιτούμε επίσης απο τον ΕΘΝΙΚΟ σταρ να τραγουδήσει το καινούργιο ύμνο της θρησκείας που εμείς είμαστε αρχηγοί. Ο ύμνος λέγεται: '' ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ, ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ, ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΙΟ''. Θα το εκτημούσαμε ιδιαίτερα αυτό, αφού θα τον ανταμείψουμε κιόλας. Θα έχει μία θέση στον Όλυμπο, δίπλα στο Γανυμήδη, όπως έχει επιθυμήσει ο ίδιος.

    Επίσης, η έφη Θώδη να τραγουδήσει για μας το:'' ΜΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ''. Εάν δε θέλει, μετά απο αυτό, να πάει στον Όλυμπο γιατί ζαλίζεται, θα τη στείλουμε με τον Ερμή στην Τσοπανοραχούλα Καρδίτσης, όπου η ενέργεια σε εκείνο το μέρος κάνει τα ρολόγια να πηγαίνουν μία ώρα πίσω.

    Όσοι πούν κάτι κατά του δωδεκάθεου θα τιμωρούνται με αυτόν τρόπο: Οχτάχρονη διαμονή στο άδη, σε σαλέ χωρίς παράθυρα, με δυό σατυρους να σουβλίζουν τα ήπατά τους, με ένα αετό να τρώει τα συκώτια του κάθε πρωϊ στις 8, το μεσημέρι και το βράδι (κάτι σα συνταγή catapresan) made in Zeus, μια γαλή να νιαρούζει για να φοβούνται αι κατσαρίδες για να στοιχειώνουν τις τουαλέτες τους. Επίσης θα είναι πάντοτε κρεμασμένοι απο το ένα πόδι και αν το αίμα κατέβει, τότε θα του βάσουμε μια σημαία του Παναθηναϊκού στο κεφάλι για να υποχωρεί.

    Παρόλα αυτά καλωσήρθατε στο ιστολόγιό μας και καλώς μείνατε. Εδώ θα δοθούν όλες οι αποδείξεις υπερ του παγανισμού που ούτε οι Χριστιανοί Απολογητές δε θα μπορέσουν να ανατρέψουν.

    Ζήτω η Α.Ε (Αρχαία Ελλάδα). Κάτω αυτοί που προσπαθούν να την κάνουν Ομόρρυθμη.

    ΧΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!!!
    http://dwdekatheon.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΙΒΛΙΑ:
    ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΗΡ. Λιακόπουλος Δ. (Τι κρύβεται πίσω απο τη φαινομενικά άδολη παραίτηση του Νίκου Πατέρα απο τον Π.Α.Ο;)

    ΔΕΛΦΟΙ- ΔΩΔΩΝΗ 5-0, Τζάνη Μ.(Ένας άγνωστος προϊστορικός αγώνας ποδοσφαίρου, με αμφισβητούμενες φάσεις που επηρρέασαν ακόμη και τη Χαβάη)

    ΤΡΙΑ ΠΕΤΕΙΝΑ ΕΚΑΘΕΖΟΝΤΟ (ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΚΕΦΑΛΗΣ), Ιατρόπουλος Μ. (Αρχαιοελληνική δημοτική ποίηση)

    ΟΥΦΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ, Τουλάτος Π. (Απόκρυφες διηγήσεις για εμφανίσεις Ούφο πάνω απο την Ελληνική Ενδοχώρα)

    ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΗΣ, Βερέττας Μάριος (Αφηγήσεις μιας 25χρονης Ρουμάνας, απο την επίσκεψή της στη φαλλική γιορτή του Τυρνάβου για το θεό Διόνυσο)

    ΤΟ ΑΝΕΜΟΓΚΑΣΤΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑ (ΔΙΟΣ ΑΕΡΟΓΑΣΤΡΙΟΝ), Μπεξής Ευάγγελος (Μυθική διήγηση για τις αποτυχημένες προσπάθειες του Δία να γονιμοποιήσει με τον Γανυμήδη)

    ΔΙΟ- ΔΙΑ, Γκλέτσος Απόστολος (Ιστορικό δοκίμιο του νυν Δημάρχου Στυλίδας για την βέβαιη ελληνικότητα των διοδίων)

    ΜΥΡΙΕΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΚΤΕΣ, Πάνια Αννίτα (Παραλαγή των Ρομαντικών αρχαιοελληνικών διηγήσεων της ερήμου, με πρωταγωνιστές των Ονώριο-Ονούρ και την Σεκεραζάτη-Σεχραζάτ, που θα καταγοητεύσουν το παγανιστικό κοινό της Μικράς Ασίας)

    ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ Πάλμος Γ. (Συγκλονιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ατράνταχτα την παραχάραξη του γνωστού αυτού παραδοσιακού τραγουδιού απο τους Σιωνιστές, με σκοπό να μη μαθευτούν οι άφθαστες διαστημικές γνώσεις των προγόνων μας.)

    Σημείωσις: Για να παραγγείλετε τα βιβλία καλέστε αμέσως το 100 και θα έρθουν στο σπίτι σας με αντικαταβολή.
    http://dwdekatheon.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΩΣΤΑΚΗ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΠΟΥ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΉΣ ΕΝΩΣΗΣ Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Υ Π Ο Λ Η Σ ΤΩΝ ΡΩΜΙΏΝ ΠΟΥ ΠΉΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΆ, ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΏΝΥΜΟ ΑΠΟΛΛΩΝΙΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ...

    Α ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΑ ΦΆΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΈΧΕΙ ΔΏΣΕΙ Ο ΨΥΧΊΑΤΡΟΣ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΌΒΕΙΣ ΈΧΕΙΣ ΘΈΜΑΤΑ.

    ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΡΕ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΕ ΚΩΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε πάλι να πούμε τα ίδια για την σημερινή ημέρα!!!
      Την Ελληνίδα Ωραία Ελένη, την θεότητα Ελένη, μπορούμε να την τιμούμε κάθε ημέρα δεν θα μάς ορίσουν οι εχθροί μας πότε θα γιορτάζουμε.
      Για σήμερα αρνούμαι να πω χρόνια πολλά ακόμα και στους πολύ αγαπημένους μου!
      Αρνούμαι σήμερα να με εξαναγκάζουν να τιμώ την μνήμη κάποιων ανήθικων προσώπων, που και στο άκουσμα του ονόματός τους, έπρεπε εμείς ως Έλληνες να δείχνουμε την αποστροφή μας. Εκτός από τις δολοφονίες που διέπραξαν, βοήθησαν και στην εξαφάνιση των εθνών και ιδιαιτέρως του Έθνους των Ελλήνων. Νοιώθουμε απέχθεια για τους εχθρούς της πατρίδας μας που μάς κράτησαν υπόδουλους, αλλά γιορτάζουμε αυτούς που μάς κρατάνε αιώνες ολόκληρους υπόδουλους σε μία συγκεκριμένη και καταστροφική δήθεν "άγια" κατάσταση.
      Θεωρώ ότι δεν είναι τιμητικό για μένα να δίνω ψεύτικες, υποκριτικές ευχές.
      Είναι βέβαια όμορφο να δίνεις και να παίρνεις ευχές! Αλλά αυτό μπορώ να το κάνω κάθε ημέρα και με τον τρόπο που θα επιλέξω να το κάνω.
      Τα σέβη μου!

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑ
      ..βοήθησαν και στην εξαφάνιση των εθνών και ιδιαιτέρως του Έθνους των Ελλήνων....

      ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ

      ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.
      ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ- ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΡΓΕΙΩΝ- ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ- ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ- ΘΗΒΑΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΛΑΤΑΙΕΩΝ - ΘΗΒΑΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΗΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Κ.Ο.Κ

      ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
      Ανταλκίδειος Ειρήνη.
      Πρόκειται για την Ειρήνη που συνήψε το 387 π.Χ. στα Σούσα ο Σπαρτιάτης στρατηγός και πολιτικός Ανταλκίδας (; - 367 π.Χ.) με τον Πέρση βασιλιά Αρταξέρξη Β΄ τον Μνήμονα (;-358 π.Χ.), με την οποία αναγνωριζόταν η Περσική κυριαρχία στις ελληνικές πόλεις της Μ. Ασίας και στην Κύπρο, ενώ οι πόλεις της κυρίως Ελλάδας κηρυσσόταν μεν αυτόνομες, όμως δεν είχαν δικαίωμα να ενώνονται σε συμμαχία! Από τη συμφωνία εκείνη ωφελήθηκαν κυρίως οι Πέρσες, γι’ αυτό και ο Πλάτων (428 - 347 π.Χ.) την χαρακτήρισε «επαίσχυντον έργον». Έκτοτε η έκφραση αυτή απέκτησε παροιμιακό χαρακτήρα και χρησιμοποιήθηκε συχνά για να χαρακτηρίσει κάθε ύποπτη διπλωματική συνεννόηση.

      Ρωμαϊκή προστασία
      Στα τέλη του 201 π.Χ. η Αθήνα, η Ρόδος και η Πέργαμος έστειλαν αντιπροσωπεία στη ρωμαϊκή Σύγκλητο να παραπονεθούν για την επιθετικότητα των Μακεδόνων και να ζητήσουν προστασία. Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι με το διάβημά τους οι ελληνικές αυτές πόλεις καλούσαν τη Ρώμη να επέμβει στα εσωτερικά του ελληνικού χώρου. Ετσι το 200 π.Χ. η Ρώμη, χωρίς να έχει ξεχάσει και τη συμμαχία του Φιλίππου με τον Αννίβα, του κήρυξε τον πόλεμο (Β’ Μακεδονικός Πόλεμος).

      Διαγραφή
    3. Ποιός ηταν υπόδουλος;;; Ο Κορίνθιος που έγινε τρέχοντας Ρωμαίος;;;
      Ο Ρωμηός που είχε στην παιδεία του τον Όμηρο και τους λοιπούς φιλοσόφους;;;
      Αυτός που ένιωθε άνετα και μετά το 70 δεν επαναστάτησε γιατί ένιωθε Ρωμηός;;;
      Τι μαλακίες γράφετε ρε γιατί βιάζεται την ιστορία;;; Αλλα αν είχε τσίπα θα τελείωνες το δημοτικό

      Διαγραφή
    4. Της αρχαίας Ελλάδας Το πραγματικό τέλος


      Στην Πύλη του (Αυτοκράτορα) Αδριανού, καμάρι (;;;)της Αθήνας 
      υπάρχουν δυο επιγραφές:
      ΑΙΔ' ΕIΣΙΝ ΑΘΗΝΑΙ ΘΗΣΕΩΣ Η ΠΡΙΝ ΠΟΛΙΣ 
      (Εδώ είναι η Αθήνα, που παλιά ήταν η πόλη του Θησέα). 
      Και η άλλη:
      ΑΙΔE ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΚΟΥΧI ΘΗΣΕΩΣ ΠΟΛΙΣ (αυτή είναι η πόλη του Αδριανού, και όχι του Θησέα)
      Επιμένετε πως το Βυζάντιο κατάστρεψε την Ελλάδα; 
      Ή μήπως πιστεύετε πως οι Έλληνες που ανέχτηκαν αυτές τις επιγραφές 
      άξιζαν τίποτα παραπάνω από την περιφρόνησή μας, 
      ειδικά μάλιστα όταν παράλληλα βασάνιζαν και εκτελούσαν Χριστιανούς, 
      όπως τον φιλόσοφο Αριστείδη επειδή 
      έστειλε μια αναφορά υπέρ των Χριστιανών στον Αδριανό;

      Σουητώνιος «Ζωή των δώδεκα Καισάρων» Κλαύδιος, 16.
      Ο Αυτοκράτορας Κλαύδιος «όχι μόνο διέγραψε από την λίστα των Δικαστών έναν ευγενή, έναν από τους αρίστους της Επαρχίας της Ελλάδος, επειδή δεν μίλαγε Λατινικά, αλλά του στέρησε και την ρωμαϊκή υπηκοότητα.»
      Ιωάννης ο Λυδός, De Magistratibus  ΙΙΙ, 68 
      «Ηταν από παλιά νόμος, οτιδήποτε διαβήματα έκαναν οι έπαρχοι, αλλά και οι υπόλοιποι κρατικοί υπάλληλοι, να γίνονται στη γλώσσα των Ιταλών (τα Λατινικά)»  «Και αυτά που γίνονταν στην Ευρώπη στην παλιά εποχή, από ανάγκη παρέμειναν εν ισχύ για τους πολίτες, παρά το ότι ήταν Έλληνες κατά πλειοψηφία, να μιλάνε δηλαδή Λατινικά, ειδικά όταν ασχολούνταν με δημόσιες υποθέσεις»


      Σάρδεις, Μ. Ασία. 
      Η ρωμαϊκή Σύγκλητος είναι και ιερή, 
      είναι και φίλη, είναι και σύμμαχος... 



      Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ


      "ΑΥΡΗΛΙΑΝ ΑΡΤΕΜΕΙΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΠΑΣΙΩΝΟΣ"

      Στο ταφικό αυτό μνημείο βλέπουμε την μίξη 
      ρωμαϊκών και ελληνικών ονομάτων...
      Κυριολεκτικά χιλιάδες είναι 
      αυτές οι επιγραφές που αποδείχνουν 
      ατράνταχτα την κατάντια 
      του Ελληνικού Έθνους...
      Π. Εὔφημος κ̣αὶ Τ̣υλλία Σπ̣ένδου̣σα̣, οἱ ἱεραφόροι, καθιέρωσαν | 
      τοὺς θεούς, οὓς ἡ θεὸς ἐκέλευσε·
       Σάραπιν, Εἶσιν, Ἄνουβιν, Ἁρφο|κράτην, Ὄσειριν, Ἆπιν, Ἥλιον ἐφ’ ἵππῳ 
      καὶ ἱκέτην παρὰ τῶι ἵππῳ, Ἄρη, Διοσ|κόρους....κλπ

      Και οι ιερείς ακόμη είχαν Ρωμαϊκά ονόματα
      και καθιέρωναν ξένους θεούς…

      https://www.tapantareinews.gr/2020/05/blog-post_49.html?m=1

      Διαγραφή
    5. ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...

      Ο ΒΟΙΩΤΙΚΟΣ Ή ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (395-386 π.χ.)
      Οι Έλληνες εξεγείρονται κατά της ηγεμονίας της Σπάρτης

      Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό Πόλεμο (404 π.Χ.), εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα η ηγεμονία της Σπάρτης. Η Σπάρτη έστειλε στην Ασία τον βασιλιά Αγησίλαο για να απελευθερώσει τις εκεί ελληνικές πόλεις. Τότε η Περσία, για αντιπερισπασμό, έστειλε άφθονο χρυσό στην Ελλάδα για να υποκινήσει τους Έλληνες σε εξέγερση κατά της Σπάρτης, ώστε να την αναγκάσουν να ανακαλέσει τον Αγησίλαο στην Ελλάδα. Έτσι άρχισε ο λεγόμενος Βοιωτικός ή Κορινθιακός Πόλεμος (395-386 π.Χ.), κατά τον οποίο όλοι οι Έλληνες αγωνίστηκαν εναντίον της ηγεμονίας της Σπάρτης.
      Τα κυριότερα επεισόδια του πολέμου αυτού (που διεξήχθη στη Βοιωτία και στην περιοχή της Κορίνθου) ήταν η μάχη της Αλιάρτου, στην οποία φονεύθηκε ο Λύσανδρος, και οι νίκες των Σπαρτιατών στον ποταμό Νεμέα και στην Κορώνεια, αλλά και η ήττα τους στη ναυμαχία της Κνίδου και η καταστροφή μιας μόρας τους από τον Ιφικράτη και τους πελταστές του. Ο πόλεμος τελείωσε με την επονείδιστη Ανταλκίδειο Ειρήνη, το 386 π.Χ.

      Μετά την καταστροφή του αθηναϊκού στόλου στους Αιγός Ποταμούς (404 π.Χ.) η Σπάρτη αναδείχθηκε ηγεμών ολόκληρης της Ελλάδας. Ο πανίσχυρος Λύσανδρος, στον οποίο δικαίως αποδόθηκε η τελική νίκη, έτυχε αποθεωτικών τιμών. Στο αναμνηστικό σύμπλεγμα που στήθηκε στους Δελφούς προς τιμήν του, και τοποθετήθηκε σε θέση που επεσκίασε το αθηναϊκό σύμπλεγμα των Μαραθωνομάχων, παραστάθηκε η μορφή του μαζί με τους θεούς. Θεϊκές δε τιμές του απένειμαν οι μικρασιατικές πόλεις Σάμος και Έφεσος. Αλλά οι πρώην σύμμαχοι των Αθηναίων, που χαιρέτησαν τον Λύσανδρο ως σωτήρα και ελευθερωτή, δεν άργησαν να αντιληφθούν ότι είχαν αλλάξει απλώς κυρίαρχο. Η Σπάρτη, υποστηριζόμενη από τους Πέρσες, και με τη συμμαχία του τυράννου των Συρακουσών Διονυσίου, επέβαλε στις ελληνικές πόλεις αυστηρά μέτρα, εισήγαγε το ολιγαρχικό πολίτευμα σε πολλές από αυτές, διόρισε αρμοστές και εγκατέστησε φρουρές και γενικά διοικούσε ως κυρίαρχος.


      Διαγραφή

  9. Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2021 18:21
    04-germania

    Μοναχές εξέδιδαν ορφανά σε ιερείς και λοιπούς παιδόφιλους για σεξουαλικά όργια στη Γερμανία

    Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις, πως στη Γερμανία, μοναχές εξέδιδαν σε παιδόφιλους ιερείς και επιχειρηματίες, ορφανά για να ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις τους.

    Δεκαετίες συστηματικής κακοποίησης παιδιών από άπληστες καλόγριες και ιερείς με αρρωστημένες ορέξεις στην αρχιεπισκοπή της Κολωνίας στη Γερμανία αποκαλύπτει σοκαριστική αναφορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Daily Beast.

    Όπως σημειώνεται, η εν λόγω αναφορά έρχεται στον απόηχο αγωγής σύμφωνα με την οποία ορφανά αγόρια που ζούσαν σε οικοτροφεία τάγματος μοναχών «πωλούνταν» ή «ενοικιάζονταν» για εβδομάδες σε ιερείς και επιχειρηματίες, στο πλαίσιο ενός κυκλώματος σωματεμπορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια από τις περιπτώσεις αυτές έχει τόπο… δράσης την Σκήτη της Αγίας Άννης, εδώ πρωταγωνιστής είναι ένας 14χρονος που με τη θέληση των γονιών του οδηγήθηκε στο μοναστήρι, αλλά βιάστηκε από τους δύο μοναχούς που υπηρετούσε. Και κανείς δεν θα το μάθαινε εάν δεν ήθελε να… αρτυθεί κι ένας κοσμικός. Η αποκάλυψη έγινε από τις αρμόδιες αρχές, αλλά στη Θεσσαλονίκη η Μακεδονία, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα δεν ανέφερε την είδηση και στην Αθήνα με εξαίρεση την Ακρόπολη οι άλλες εφημερίδες φρόντισαν να… πνίξουν το θέμα.

    Δημοσιεύουμε τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων. Υπάρχουν διαφορές στις επί μέρους λεπτομέρειες, αλλά θεωρήσαμε ότι αποτελούν ντοκουμέντο που αξίζει να διαβάσει κανείς.

    Ο Ταχυδρόμος της Βορείου Ελλάδος φιλοξένησε το θέμα στην πρώτη σελίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η γυναίκα που κατηγορείται αναφέρει πως είδε τα πάντα από ταράτσα σπιτιού, παρέα με μια φίλη της - Διαβάστε τι έγραψε...

    Για την 9η Φεβρουαρίου του 2017 αναβλήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου η αγωγή που υπέβαλαν 8 κάτοικοι της Χάλκης, με την οποία διεκδικούν 100.000 ευρώ έκαστος από μια Αγγλίδα συγγραφέα. Η συγγραφέας εξέδωσε συγκεκριμένα βιβλίο κατά την παραμονή της στη Χάλκη, το 2009, στο οποίο έγραφε για όργια σε μοναστήρι!

    Η δίωξη σε βάρος της κινήθηκε μετά από μήνυση 8 κατοίκων του νησιού κατά της ίδιας και της εκδότριας εταιρείας. Πληροφορήθηκαν από τρίτους ότι η κατηγορούμενη είχε εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Greek Expectations», στο οποίο αναφέροντο ''άκρως δυσφημιστικά, μειωτικά, προσβλητικά και ψευδή γεγονότα'' για το πρόσωπό τους, τα οποία προσβάλλουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή τους.Ό ιερέας τελούσε την λειτουργία, η εικόνα περιφέρθηκε τριγύρω για να φιλήσουν οι πιστοί και ο άρτος ευλογήθηκε. Όμως, κάτι συνέβαινε στο κελί πίσω μας, το οποίο μας τράβηξε την προσοχή και μας απέσπασε από την θρησκευτική τελετή από κάτω. Αν και ήμασταν γυναίκες του κόσμου όντως, η Σάλλυ κι εγώ, μάλλον σοκαριστήκαμε όταν συνειδητοποιήσαμε τι συνέβαινε την ίδια ώρα που ο παπάς έψαλλε τις ευλογίες του...
    Όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε λάθος για το γεγονός ότι μέσα στο κελί είχε δυο κορίτσια τα οποία προσκαλούσαν μια σειρά από νεαρούς άνδρες μέσα στο δωμάτιο, φαινόταν για στοματικό σεξ, κΑι αυτό τονίσθηκε όταν το ένα από το κορίτσια εμφανίστηκε σύντομα, σκουπίζοντας το στόμα της επιδεικτικά, ενώ ο προηγούμενος (τελευταίος) πελάτης της απομακρύνθηκε, προσαρμόζοντας χωρίς συστολή, τα γεννητικά του όργανα στο παντελόνι του.,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ό ιερέας τελούσε την λειτουργία, η εικόνα περιφέρθηκε τριγύρω για να φιλήσουν οι πιστοί και ο άρτος ευλογήθηκε. Όμως, κάτι συνέβαινε στο κελί πίσω μας, το οποίο μας τράβηξε την προσοχή και μας απέσπασε από την θρησκευτική τελετή από κάτω. Αν και ήμασταν γυναίκες του κόσμου όντως, η Σάλλυ κι εγώ, μάλλον σοκαριστήκαμε όταν συνειδητοποιήσαμε τι συνέβαινε την ίδια ώρα που ο παπάς έψαλλε τις ευλογίες του...
    Όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε λάθος για το γεγονός ότι μέσα στο κελί είχε δυο κορίτσια τα οποία προσκαλούσαν μια σειρά από νεαρούς άνδρες μέσα στο δωμάτιο, φαινόταν για στοματικό σεξ, κΑι αυτό τονίσθηκε όταν το ένα από το κορίτσια εμφανίστηκε σύντομα, σκουπίζοντας το στόμα της επιδεικτικά, ενώ ο προηγούμενος (τελευταίος) πελάτης της απομακρύνθηκε, προσαρμόζοντας χωρίς συστολή, τα γεννητικά του όργανα στο παντελόνι του.,,Ενδεχομένως νομίζοντας ότι η πράξη του αυτή δεν θα περνούσε τους τοίχους του κελιού του, επιδόθηκε στο όργιο με τον ευκαιριακό παρτενέρ του, χωρίς να φαντάζεται ότι εκείνος είχε τοποθετήσει κρυφά το κινητό του με την κάμερα ανοιχτή. Η νύχτα προχώρησε χωρίς κανείς στο μοναστήρι να καταλάβει το παραμικρό και τοπ πρωί ο μοναχός αποχαιρέτησε τον ερωτικό του παρτενέρ ήσυχος πως όλα θα πήγαιναν καλά. Όμως έκανε λάθος…

    Ο 60χρονοε φέρεται ότι βρήκε καταφύγιο σε άλλη μονή της Κρήτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η οικεία μητρόπολη έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να βρεθεί ο μοναχός ενώπιον του επισκοπικού δικαστηρίου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13.  ΧΑΧΑΧΑ
    ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ.

    "Ο 60χρονοε φέρεται ότι βρήκε καταφύγιο σε άλλη μονή της Κρήτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η οικεία μητρόπολη έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να βρεθεί ο μοναχός ενώπιον του επισκοπικού δικαστηρίου…"

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ. ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ.
    Δίας και Γανυμήδης
    Ο Γανυμήδης ήταν ένα βοσκόπουλο από την Τρωάδα, τόσο όμορφο που ο Δίας έχασε τα μυαλά του. Τον ερωτεύτηκε παράφορα και, αντίθετα με τις διάφορες θνητές ερωμένες του (Ιώ, Δανάη, Λήδα) τις οποίες άφηνε στη Γη, τον Γανυμήδη τον μετέφερε στον Όλυμπο για να σερβίρει τους θεούς αμβροσία. Μεταμορφώθηκε σε αετό και τον απήγαγε[1]. Εννοείται ότι η Ήρα έβγαλε φλύκταινες: «Από τότε που μας κουβάλησες αυτό το μικρό από τη Φρυγία, εμένα δεν με προσέχεις καθόλου κτλ.»[2]. Και θεά και κατίνα. Από την άλλη ο Γανυμήδης εντελώς βλαχαδερό με IQ ραδικιού, ονειρευόταν κατσίκια και τυριά κι έφερνε τον Πατέρα των Θεών σε απόγνωση: «Ὡς ἀφελὴς ὁ παῖς ἐστι καὶ ἁπλοϊκὸς...»[3]. Αυτά παθαίνει κανείς όταν ψωνίζει τεκνά από στάνη, κύριε Δία.
     
    Ο όρος «παιδεραστία» στα αρχαία ελληνικά κείμενα νοείται ως η διαστροφή του γενετήσιου ένστικτου του σφοδρού ερωτικού πάθους άνδρα προς τα αγόρια, προς ικανοποίηση του οποίου επιζητείται η σαρκική απόλαυση. Γιʼ αυτό το λόγο η λέξη «παιδεραστής» λεγόταν από τους αρχαίους κυρίως με κακή σημασία (Πλάτωνα: «Συμπόσιο», 192b, Αριστοφάνη: «Αχαρνής», 265 κ.λπ.).

    Δεν επρόκειτο για κάποια ομοφυλοφιλική προτίμηση ορισμένων ατόμων ‒που ασφαλώς θα ήταν κατανοητό και αναφαίρετο δικαίωμά τους‒, αλλά για έναν ευρύ, απόλυτα αποδεκτό κοινωνικό θεσμό, που αν τον κατανοήσουμε, θα προκύψει μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τη ζωή κατά την αρχαιότητα, από την εξιδανικευμένη, που κατά κόρον παρουσιάζεται.

    Οι γυναίκες ήταν περιορισμένες όλη μέρα στους γυναικωνίτες ‒υπήρχε και γυναικονόμος, που επόπτευε τα ήθη και την κοσμιότητά τους‒, ενώ οι άνδρες τριγυρνούσαν κυρίως στις φιλοσοφικές σχολές και στα γυμναστήρια, προκειμένου να βρουν κάποιο αγόρι, για να ασελγήσουν ερωτικά σε βάρος του.
     
    Δημήτρης Λιγνάδης: "Θα ήθελα να ζω στην Αρχαία Ελλάδα που ήταν ανεκτικοί σε κάθε είδους έρωτα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε πισωγλεντη, τι κάνει ο κωλος τής μανουλας σού, στο είπε που χθες τον έπαιρνε σαν την Παναγία σας όταν ο άγγελος με το κοτσάνι του κρίνου την έκανε κόσκινο; αλλά τι λέω καί εσύ επαγγελματίας ρουφηχτρας είσαι, αεί γαμησου τώρα μπασταρδε.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΝΑΣ ΩΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ ΠΟΝΑΣ;
      2000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΣ;
      ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ
      ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ ΣΟΥ. ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ.

      Διαγραφή
  14. Υπήρξαν «από 2.900 έως 3.200 παιδεραστές», ιερείς, ή άνθρωποι που ανήκαν στην καθολική Εκκλησία της Γαλλίας από το 1950, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ζαν-Μαρκ Σοβέ, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής που ερευνά την παιδεραστία στην Εκκλησία.

    "Πρόκειται για μια ελάχιστη εκτίμηση" στη βάση της καταγραφής και της καταμέτρησης από αρχεία (Εκκλησία, δικαιοσύνη, αστυνομία δίωξης του εγκλήματος και Τύπος) και των μαρτυριών που ελήφθησαν από την αρχή αυτή, πρόσθεσε. Είναι ένας αριθμός που αναφέρεται σε έναν γενικό πληθυσμό συνολικά 115.000 ιερέων ή ανθρώπων που ανήκαν στην καθολική Εκκλησία της Γαλλίας αυτήν την περίοδο των 70 ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδεραστή, κτήνος, για πάντα κυνηγημένος θα ‘σαι» είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους κατοίκους χωριού στη νότια Κέρκυρα κατά του 60χρονου ιερέα ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη και σήμερα βρέθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί.

    Μετά το σοκ στην κοινή γνώμη από την αποκάλυψη της υπόθεσης του ιερέα στη Μάνη, μια δεύτερη υπόθεση με παρόμοια χαρακτηριστικά έρχεται στη δημοσιότητα.

    Ο ιερέας δεν έδωσε εξηγήσεις σήμερα στη Δικαιοσύνη, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και με περιπολικό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Ο ιερέας βρέθηκε στη θέση του απολογούμενου μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του οι γονείς ανήλικης, περίπου πριν από είκοσι μέρες, σύμφωνα με την οποία ο 60χρονος παπάς ασέλγησε σε βάρος του παιδιού τους.

    Μετά τη μήνυση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του ιερέα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

    Και δεύτερη μήνυση

    Σήμερα, όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του corfutvnews κατατέθηκε εις βάρος του 60χρονου ιερέως μήνυση και από τους γονείς ενός 14χρονου κοριτσιού, με την κατηγορία ότι ασέλγησε εις βάρος του πριν από 4 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν 10 ετών.

    Το corfutvnews επικοινώνησε με τον συνήγορο των δύο κοριτσιών, τον κύριο Γιάννη – Ανδρέα Ρίγγα, ο οποίος δεν δέχθηκε να κάνει καμία δήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι υποθέσεις έχουν πάρει πια τον δρόμο της δικαιοσύνης».

    Σε διαθεσιμότητα ο παπάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε συ φιλάτε για την αρχαία Αθήνα, Λέσβο, θα γράψεις από μόνος σου για τη παιδεραστία ή σας αρέσει στα παγάνια να σας τα θυμίζουν;;; Έτσι για να ξεφτυλιζεστε;;;
    Τες πα πάντα τα ίδια κλασσικά γελοίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΛΛΟ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ ΑΛΛΟ Ο ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
    Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΛΕΙΦΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ....

    Για να κατανοήσουμε τον ελληνικό χαρακτηρισμό «Γραικύλος», πρέπει κατ’ αρχάς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Για να εξηγήσουμε την σημασία και την ετυμολογία της λέξης αυτής, αναφέρουμε, ότι ο όρος αυτός είναι απόδοση του λατινικού χαρακτηρισμού Graeculus, ο οποίος με την σειρά του είναι υποκοριστικό του εθνικού ονόματος Γραικός / Graecus (το οποίο προέρχεται από το πανάρχαιο ελληνικό φύλο των Γραικών). Την ονομασία Γραικός χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι για όλους τους Έλληνες και την ίδια ονομασία χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα για τους Έλληνες όλοι σχεδόν οι λαοί της Ευρώπης και της Δύσης. Το λατινικό υποκοριστικό Graeculus μαρτυρείται σε πενήντα περίπου χωρία Λατίνων συγγραφέων, από τα χρόνια του Κικέρωνα μέχρι σχεδόν τον 4ο αιώνα μ. Χ.. Το ελληνικό υποκοριστικό με εξαίρεση μια μαρτυρία του Δίωνος Κασσίου, δεν εντοπίζεται στην αρχαία ελληνική και στην βυζαντινή γραμματεία ως τον 10ο αιώνα.
    Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός
    Για να εμβαθύνουμε περισσότερο στο ζήτημα αυτό, πρέπει να ανατρέξουμε στην Ρωμαϊκή περίοδο. Στην αρχή της Ρωμαϊκής κατάκτησης, η Ρωμαϊκή κατοχή, παρά την μετρημένη επιβολή εξουσίας και την αυτοσυγκράτηση, που αρχικά εφάρμοζαν οι Ρωμαίοι στην συμπεριφορά τους απέναντι στους Έλληνες, δεν έπαυε να είναι σκλαβιά. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ρώμη, ως πρωτεύουσα της νέας μεγάλης και κραταιής αυτοκρατορίας του τότε γνωστού κόσμου, έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των κατακτημένων λαών και πολλοί Έλληνες σκλάβοι, όμηροι και μετανάστες άρχισαν να εγκαταλείπουν τις καθημαγμένες και παρηκμασμένες από τους συνεχείς πολέμους ελληνικές πατρίδες τους και να κατακλύζουν την «αιώνια Πόλη». Κινημένοι από τις στερήσεις, αναζητούσαν εναγωνίως οποιοδήποτε επάγγελμα για να επιβιώσουν, συμπεριφερόμενοι συχνά απρεπώς, δείχνοντας πονηριά, απληστία και δολιότητα, με αποτέλεσμα να τους περιφρονούν οι Ρωμαίοι, να τους αντιμετωπίζουν καχύποπτα και αλαζονικά και να τους ονομάζουν υποτιμητικά Graeculos, δηλαδή μικρούς Έλληνες, κατηγορώντας τους, ότι παριστάνουν, πως γνωρίζουν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΌΣ λέει, ο ΜΟΥΝΑΝΡΘΩΠΟΣ, προτιμούσε να τον ρίχνουν στα λιονταρια, 😂 😂 😂 😂 άλλο ένα παραμύθι σκηνοθεσία των μπασταρδων, όπως το κρυφό σχολειό, ή επανάσταση με τους δήθεν παπάδες, καί πολλές άλλες σχιζοφρενικες φαντασιώσεις, των μουλων, ανθελληνικων γουρουνιων, αει γαμηθειτε από εδώ, και αεί στο διάολο στους ιερούς σας τόπους το Ισραήλ, Μουνιά, παραποιητες της ιστορίας μας

      Διαγραφή
    2. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΩΡΗ ΠΟΥΣΤΡΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΜΑΝΑ ΓΡΑΙΚΥΛΕ. ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ.
      Η αυτοκρατορική λατρεία στον ελλαδικό χώρο αποτελούσε κύριο στοιχείο της θρησκευτικής ζωής των πόλεων και η ενσωμάτωση των ρωμαίων αυτοκρατόρων στα πάνθεα των ελληνικών πόλεων υπήρξε για αυτές ένας τρόπος να αποδείξουν την πίστη τους προς την Ρώμη και ταυτόχρονα να παρουσιάσουν τις ίδιες ως εκπροσώπους της αυτοκρατορικής εξουσίας με έναν κατανοητό και εύληπτο τρόπο.

      Διαγραφή
    3. Οι Graeculi κατά τον Κικέρωνα:

      Είναι κατ’ αρχήν «παραμυθάδες»: Οι Γραικύλοι πλάθουν πολλές ιστορίες· σε μια από αυτές παρουσιάζουν κάποιον πως αυτοκτόνησε από ένα υψηλό τείχος, όχι γιατί του συνέβη κάτι δυσάρεστο, αλλά γιατί είχε διαβάσει ένα σοβαρό και μεγαλόπρεπο βιβλίο του Πλάτωνα με θέμα τον θάνατο (Pro Scauro 3-4).
      Ταυτόχρονα είναι ανόητοι: «Ο σοφός δεν θέλει να αντιμετωπίζεται από τους ανόητους με τρόπο ώστε όσοι τον ακούν είτε να τον θεωρούν βλάκα και Γραικύλο είτε (…) να φέρουν βαρέως που είναι οι ίδιοι βλάκες» (De oratore 1, 221).
      Είναι ένα μείγμα τεμπελιάς, φλυαρίας και πολυμάθειας: «Με βάζετε να απαντήσω σε μια ερωτησούλα, σαν να είμαι κανένας Γραικύλος, τεμπέλης και πολυλογάς και ίσως πολύξερος και πολυδιαβασμένος» (De oratore 1, 162).
      Είναι ακατάλληλοι ως δικαστές (5, Philipp. 12), απαράδεκτοι στις συνελεύσεις τους (Pro Sestio 126), παρατρεχάμενοι και κόλακες των ισχυρών (Pro Milone 55).
      Δυο από αυτούς, που χάρη στο φίλο τους Καίσαρα έγιναν Ρωμαίοι πολίτες, είναι «τιποτένιοι Γραικύλοι» (13. Philipp. 33).

      Διαγραφή
  18. Παγάνια οι μύθοι για εμάς ήταν τα πρότυπα πρόσωπα κατα την αρχαιότητα, τον μύθο και ο ομοφυλοφιλικός έρωτας του Απόλλωνα με τον Υάκινθο δεν τον ήξεραν οι αρχαίοι;;;
    Και δημιουργήθηκε γιατί υπήρχαν ομοφυλόφιλοι και με τον μύθο δεν είχαν πρόβλημα ομοφυλόφιλοι.
    Και καλά κάνανε αυτοί είχαν περισσότερα κιλά αρχίδια απο τα παγάνια που και την ιστορία βιάζουν και δεν την ξέρουν και νομίζουν οτι ξέρουν τα πάντα κάνοντας πάντα άστοχες συγκρίσεις.
    Αλλά αυτοί είστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  19. Σε βάρος του ιερέα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων (προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας) μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος.



    Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

    Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθ υνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

    Το χρονικό της υπόθεσης βιασμού ανήλικης από τον ιερέα – Πώς την προσέγγισε
    Ο κληρικός, που λειτουργούσε σε εκκλησία στα Πατήσια, κατηγορείται ότι βίαζε την ανήλικη το διάστημα 2019-2020, σε ηλικία δηλαδή 14 ετών, και για διάστημα περίπου ενός έτους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κορίτσι αποκάλυψε πρόσφατα στη μητέρα της ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, καθώς για πολλούς μήνες βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Για την υπόθεση έγινε καταγγελία στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, ενημερώθηκε η εισαγγελία Πρωτοδικών και εις βάρος του 37χρονου εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, ο συλληφθείς κατηγορείται για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι αρχικά στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε διορία προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη. Εκτός της ποινικής διαδικασίας, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο ιερέας τέθηκε σε αργία, ενώ παράλληλα με τη Δικαιοσύνη θα ξεκινήσει η διερεύνηση του περιστατικού και από τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα προκειμένου να παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ιερέας προσέγγισε την ανήλικη στο κατηχητικό της εκκλησίας. Εκεί, κέρδισε την εμπιστοσύνη της λειτουργώντας ως ο πνευματικός της και αφού την προέτρεπε να εξομολογηθεί, στη συνέχεια τη βίαζε. Την προέτρεπε μάλιστα να μην αποκαλύψει το παραμικρό για τη μεταξύ τους επαφή στην οικογένειά της. Σύμφωνα με την κατάθεση της ανήλικης, τα παραπάνω περιστατικά συνέβησαν από το 2019 έως τα μέσα του 2020, όταν και συνειδητοποίησε ότι ο κληρικός την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά.

    Αρχικά, το άτυχο κορίτσι δεν ανέφερε τίποτα στους γονείς του σχετικά με όσα βίωνε στα χέρια του ιερέα. Αντιμετώπισε μάλιστα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, παθαίνοντας ακόμη και λιποθυμικά επεισόδια. Τελικά, εκμυστηρεύθηκε τα όσα είχαν συμβεί με τον κληρικό στη μητέρα της, τον περασμένο Νοέμβριο. Μητέρα και κόρη μετέβησαν στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και κατήγγειλαν το περιστατικό. Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, εις βάρος του ιερέα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κληρικός ζητούσε από την ανήλικη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες της και γι’ αυτό εις βάρος του απαγγέλθηκε κατηγορία για πορνογραφία ανηλίκου. Στα γραφεία του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων έχουν φτάσει και άλλες καταγγελίες εις βάρος του ιερέα, οι οποίες ερευνώνται από τους αστυνομικούς. Εξω από το γραφείο του ανακριτή βρέθηκε χθες η κόρη του κληρικού, η οποία φώναζε ότι ο πατέρας της είναι αθώος.

    «M








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Την παραπομπή σε δίκη των πέντε κατηγορούμενων για την υπόθεση της απάνθρωπης κακοποίησης και των κατ’ επανάληψη βιασμών σε βάρος ενός 19χρονου παιδιού που πάσχει από μέτρια νοητική στέρηση, προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων, η Εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.
    Σύμφωνα με την «ΕΡΤ», η Εισαγγελέας ζητά επιπλέον να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση τριών εκ των πέντε κατηγορούμενων, αλλά και τη διατήρηση των περιοριστικών όρων για τους άλλους δύο, ένας εκ των οποίων είναι ο πατέρας του 20χρονου, σήμερα, Γιάννη.

    Στην πρόταση της Εισαγγελέως περιγράφονται οι αλλεπάλληλες, φρικιαστικές και βάρβαρες ομαδικές επιθέσεις και διαδοχικούς βιασμούς που είχε υποστεί ο Γιάννης, ο οποίος δεν είχε καμία δυνατότητα αντίστασης, ενώ δέχονταν απειλές κατά της ζωής του.

    Κατηγορητήριο
    Ο 67χρονος φίλος του πατέρα του Γιάννη, έχει προφυλακιστεί και κατηγορείται για τις πράξεις του βιασμού με σωματική βία εις βάρος ανήλικου και μετέπειτα ανήλικου κατ’ εξακολούθηση και της διακεκριμένης περίπτωσης βιασμού, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους που ενεργούσαν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση.
    Επίσης, της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 14 όχι όμως τα 15 χρόνια, κατ’ εξακολούθηση και τέλος, της παράνομης κατακράτησης, πράξεις οι οποίες φέρονται ως τελεσθείεσες στη Γλώσσα και στον Ταυρωνίτη του Δήμου Πλατανιά στην Π.Ε. Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα από το 2017 – 2021.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι έπαθες Κωστάκη μέθυσες απο τα τρόπαια των Ρωμιών και δεν ανέβασες το cpy past αρθρ6σου για τον Μ. Κωνσταντίνο;;;;
    Θα προσκυνούσες μάλλον τον βυζαντινό δικέφαλο αετό της Ορθόδοξης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
    Αυτή των Ρωμιών των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, για μια ακόμη φορά, η απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) να εκχωρήσει ακίνητα που ανήκουν στην κυριότητά του, σε μητροπόλεις. Συγκεκριμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα εκχωρήθηκαν το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου Σιντικής στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και μέρος του πρώην Στρατοπέδου Παπαλουκά στην Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.

    Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε από την πλευρά των μητροπόλεων υπήρξε σκανδαλώδης. Επί σειρά ετών οι πολίτες, μέσω των Δήμων, διεκδικούσαν τα συγκεκριμένα ακίνητα και οι Δήμοι τα δήλωναν στο Κτηματολόγιο, το ΤΕΘΑ επί της ουσίας είχε παραιτηθεί από την διεκδίκηση της κυριότητας, καθώς δεν ήγειρε νομικές απαιτήσεις. Οι μητροπόλεις, γνωρίζοντας τα όσα προηγήθηκαν αλλά και τις νομικές λεπτομέρειες του θέματος, απευθύνθηκαν απευθείας στο ΤΕΘΑ. Έτσι εξανάγκασαν το ταμείο να αποδεχθεί την κυριότητά του πάνω στα ακίνητα και στη συνέχεια, μετά από έντονες πολιτικές πιέσεις, να παραχωρήσει τα ακίνητά του στις μητροπόλεις και όχι στους Δήμους.

    Η έντονη αντίδραση των Σερραίων πολιτών στις μεθοδεύσεις αυτές οδήγησε στην υπαναχώρηση της μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης από την διεκδίκηση μέρους της έκτασης του πρώην Στρατοπέδου Παπαλουκά. Όμως η μητρόπολη Σιδηροκάστρου υπήρξε ανυποχώρητη. Όχι μόνο δεν υπαναχώρησε αλλά και προέβη σε πράξεις εκφοβισμού και τρομοκράτησης των πολιτών και μάλιστα από άμβωνος. Αποκορύφωμα των πράξεων αυτών υπήρξε η απαίτηση προς την τοπική αστυνομία, να αφαιρέσει πανό που είχαν αναρτήσει ομάδες πολιτών, κάτι στο οποίο προχώρησε η αστυνομία, προφανώς υπό την πίεση πολιτικών ή άλλης φύσεως παραγόντων.

    Οι δημοτικές αρχές, φοβούμενες το λεγόμενο «πολιτικό κόστος» τήρησαν και τηρούν «σιγή ιχθύος» μη προστατεύοντας την περιουσία τους, ενώ η διεκδίκηση του «αυτονόητου» εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στην αγωνιστική διεκδίκηση πρωτοβουλιών πολιτών, οι οποίοι παρατηρούν τους αιρετούς δημοτικούς άρχοντες, να ευνοούν με τις επιλογές τους τις αδηφάγες επιδιώξεις της τοπικής μητρόπολης.Ο άνευ όρων ενδοτισμός προς την εκκλησία, η συστηματική αγνόηση της βούλησης των πολιτών και η μη προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, αποτελούν χαρακτηριστικά μιας θεοκρατικής τριτοκοσμικής χώρας και όχι χαρακτηριστικά μιας ευνομούμενης, δημοκρατικής και ευρωπαϊκής χώρας του 21ου αιώνα.

    Διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ένα ακόμα χονδροειδέστατο και πλέον διαδεδομένο ψέμα του λεγομένου «ελληνοχριστιανικού πολιτισμού», το οποίο έρχεται από κοντά να επικουρήσει τον μύθο του εκκλησιαστικού «κρυφού σχολειού» και της δήθεν διάσωσης των αρχαίων ελληνικών βιβλίων από την Εκκλησία, είναι εκείνο που θέλει χάρη στην Εκκλησία να διασώζεται και η Ελληνική γλώσσα. Και μάλιστα το ψέμα γιγαντώνεται όταν οι ίδιοι που το διαδίδουν ισχυρίζονται, ότι χάρη στη διάσωση και διατήρηση της γλώσσας μας μέσα από τη χριστιανική λειτουργία κρατήθηκε ζωντανή και η εθνική μας ελληνική συνείδηση.
    Πράγμα εντελώς ανυπόστατο εφόσον η μόνη συνείδηση που επέτρεπε και καλλιεργούσε το χριστιανικό ιερατείο ήταν εκείνη του ρωμιού (Ρωμαίου) και σε καμία περίπτωση του Έλληνα, που σήμαινε ως επίθετο για τους ρασοφόρους συνώνυμο κάθε κακού και εξαπολυόταν συνήθως από τη μεριά τους ως βρισιά ή κατηγορία.
    Ένας από τους εμπνευστές αυτής της μέγιστης ιστορικής απάτης είναι ο πολύς Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, ο οποίος στον πρόλογο του τρίτου και τέταρτου τόμου της πρώτης έκδοσης της «Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους» που συνέγραψε (14 Αυγούστου 1886), βάλλοντας κατά των σύγχρονών του ελληνοκεντρικών λογίων που υποστήριζαν με θέρμη (όπως και εμείς εξάλλου) πως καμία σχέση δεν μπορεί να έχει η ρωμιοσύνη με τον Ελληνισμό, απάντησε ότι:
    «Εάν ο Φώτιος δεν συμπλήρωνε το έργο του Λέοντα Γ΄ υψώνοντας το ανυπέρβλητο τείχος που χώρισε τη δυτική από την ανατολική εκκλησία, ο ελληνισμός δεν θα εύρισκε αργότερα, στις διάφορες δυσκολίες που ακολούθησαν, στην εκκλησία, το τελευταίο καταφύγιο στο οποίο κατέφυγε και διέσωσε κυρίως τη γλώσσα, στην οποία λάτρευε το Θεό των πατέρων του»[1].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό εδώ ο Παπαρρηγόπουλος το γράφει προσπαθώντας να αποδείξει την ταύτιση της νεοελληνικής εθνότητας με την Ορθοδοξία, και πως το ελληνικό έθνος πριν απειληθεί από τους εξισλαμισμούς της τουρκοκρατίας, γνώρισε την ίδια απειλή από τους ρωμαιοκαθολικούς. Διότι ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες που προσχώρησαν στο δόγμα της πρεσβυτέρας Ρώμης, πέρα από την ορθόδοξη πίστη τους έχασαν και την ελληνική τους λαλιά εκλατινιζόμενοι γλωσσικά! Ως απόδειξη δε αυτού επικαλείται δήθεν ως στοιχείο, μερικές γραμμές παραπάνω από την παράγραφο που παραθέσαμε, ότι οι ελληνικοί πληθυσμοί της νοτίου Ιταλίας και της Σικελίας δήθεν χάθηκαν επειδή έγιναν ρωμαιοκαθολικοί.

    Οι Ελληνόφωνοι Ρωμαιοκαθολικοί
    Βεβαίως μεγαλύτερο ψέμα από αυτό δεν υπάρχει, εφόσον και στις μέρες μας ακόμα υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 ελληνόφωνοι Γραικάνοι στη Μεγάλη Ελλάδα, ενώ κοντά σ’ αυτούς ζουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι που ενώ δεν μιλούν πλέον τα Ελληνικά γνωρίζουν την ελληνική τους καταγωγή. Μάλιστα το μεγάλο «κακό» στη νότια Ιταλία συνέβη όχι τον μεσαίωνα αλλά κατά την περίοδο του μεσοπολέμου, όταν το φασιστικό και εθνικιστικό καθεστώς του Μουσολίνι ήταν εκείνο που έκλεισε τα ελληνικά σχολεία που διατηρούσαν οι ελληνικές κοινότητες.
    Αλλά μήπως οι νησιώτες Έλληνες ρωμαιοκαθολικοί των Κυκλάδων, που σε Σύρο και Τήνο ειδικά είναι το κυρίαρχο πληθυσμιακό στοιχείο, έχασαν την Ελληνική τους γλώσσα; Όχι φυσικά! Αναγκασμένοι οι πρόγονοί τους στα δύσκολα χρόνια της Φραγκοκρατίας να υιοθετήσουν την πίστη των Γάλλων και Ιταλών δεσποτών τους, ναι μεν έγιναν ρωμαιοκαθολικοί, άκουγαν τη θεία λειτουργία στα λατινικά, αλλά την Ελληνική γλώσσα δεν την απώλεσαν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και όσοι εκ των Φράγκων ηγεμόνων και δυτικών ακολούθων και στρατιωτών τους εγκαταστάθηκαν στα νησιά των Κυκλάδων, ως έποικοι, σύντομα και αυτοί, οι σκληροτράχηλοι ξένοι μισθοφόροι πολεμιστές, εξελληνίσθηκαν γλωσσικά ενώ παρέμειναν πιστοί στο δόγμα του Πάπα της Ρώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πρώτες απόπειρες εκπαίδευσης μέσα στην σκλαβιά έγιναν από την Εκκλησία, αφού οι ιερείς ήταν οι μοναδικοί σε κάθε χωριό που ήξεραν κάποια γράμματα, άρα και οι μόνοι που μπορούσαν να μάθουν τα παιδιά γράμματα.
      Ταυτόχρονα, τα μοναδικά βιβλία που υπήρχαν διαθέσιμα για διδασκαλία ήταν τα εκκλησιαστικά.

      ​Χρέη δασκάλου έκανε ο ιερέας ή οποιοσδήποτε άλλος που ήξερε ανάγνωση και γραφή, και για τις υπηρεσίες του αυτές κάποιες φορές πληρωνόταν από τους μαθητές.

      Όπου επέτρεπαν οι συνθήκες τα σχολεία ήταν υπαίθρια, αλλιώς το μάθημα γινόταν στους ναούς ή και σε κάποια σπίτια.

      Τα πρώτα αυτά σχολεία, τα "κοινά", λέγονταν και σχολεία των ιερών γραμμάτων, επειδή εκεί δινόταν βάση στην θρησκευτική εκπαίδευση και τα παιδιά μάθαιναν γράμματα από εκκλησιαστικά βιβλία.


      Τα πιο πολλά σχολεία εμφανίζονται από τον 17ο αιώνα και μετά. Είναι κυρίως σχολεία μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης.
      Οι μαθητές διδάσκονταν την αρχαία ελληνική γλώσσα και, αργότερα, φιλοσοφικά και επιστημονικά μαθήματα.

      Σημαντικά ελληνικά σχολεία

      Η Πατριαρχική Σχολή της Κωνσταντινούπολης (το σημαντικότερο ελληνικό σχολείο στην Τουρκοκρατία)

      Η Ευαγγελική Σχολή, στην Σμύρνη

      Η Αθωνιάδα Σχολή, στο Άγιο Όρος

      Η Επιφάνειος Σχολή, στα Ιωάννινα

      Ως προς τα κρυφά σχολεία κατα τον πρώτο αιώνα της σκλαβιάς, που ήταν και η πιο δύσκολη περίοδος για τους Έλληνες.
      Εκείνα τα χρόνια ήταν τόσες οι δυσκολίες επιβίωσης των σκλαβωμένων, ώστε η εκπαίδευση να μην αποτελεί προτεραιότητα για εκείνους. Ταυτόχρονα, όπως είπαμε και πριν, τα παιδιά που ήθελαν –και μπορούσαν– να μάθουν λίγα γράμματα δεν είχαν άλλη δυνατότητα παρά να πηγαίνουν στους ιερείς των χωριών, τους μόνους κάπως μορφωμένους. Και βέβαια οι ιερείς δεν είχαν άλλα βιβλία, παρά μόνον τα εκκλησιαστικά. Άρα και το μάθημα ήταν λογικό να γίνεται στις εκκλησίες.
      Εκτός από τον πρώτο αιώνα, όμως, πιθανόν να υπήρξαν και άλλες περίοδοι κατά τις οποίες η πρόσβαση στην εκπαίδευση ήταν δύσκολη:
      Σε περιόδους αναταραχής και εξεγέρσεων, για παράδειγμα, οι Τούρκοι, ως αντίποινα είναι πιθανό για κάποια περίοδο να έπαιρναν μέτρα εναντίον των δικαιωμάτων των ραγιάδων, άρα και εναντίον των σχολείων.
      Και στις "ήσυχες" εποχές, όμως, κατά τις οποίες η εκπαίδευση των Ελλήνων δεν απασχολούσε τους Τούρκους, σε κάποιες περιοχές ίσως υπήρχαν κατά καιρούς πασάδες οι οποίοι, για τους δικούς τους λόγους, εμπόδιζαν την λειτουργία των σχολείων, άρα και την μόρφωση.

      Σταμάτα να βιάζεις την ιστορία, το ότι δεν υπήρχαν συνέχεια, ευθύγραμμα και αδιάκοπα κρυφά σχολεία αλλά ΣΊΓΟΥΡΑ υπήρχαν σε δύσκολες περιόδους δε σημαίνει οτι εξαφανίζονται απο την ιστορία.
      Το ότι οι παπάδες ήταν οι δάσκαλοι, αυτοί που μετέφεραν την γλώσσα ούτε αυτό αμφισβητείται.

      Βέβαια όταν τα παγάνια 4χουν την λογική ότι απο τον Μ. Αλέξανδρο μπήκαμε σε μια σκουληκότρυπα και βγήκ8το 1822!!! Διαγράφοντας 1009 χρόνια συνεχόμενης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ιστορίας και βιάζουν την ιστορία κατα το δοκούν, ρι να περιμένει παρα μόνο κατανόηση στο ψυχοπευνματικο τους τραυματισμό που φέρουν.

      Διαγραφή
    2. Το βασικό (ίσως και μοναδικό κοινό) δόγμα όλων τών Νεοπαγανιστικών ομάδων, είναι... ο Αντιχριστιανισμός. Δεν έχουν τίποτα σταθερό να πουν, τίποτα εποικοδομητικό να προσφέρουν στον κόσμο. Μόνο μια στείρα αντιχριστιανική υστερία, και μια αφηρημένη προγονολατρεία, για μια ακαθόριστη αρχαία κοινωνία, που υποτίθεται ότι τα είχε όλα... λαμπρά!

      Αν οι Χριστιανοί πουν ότι είναι μέρα, οι Νεοπαγανιστές θα υποστηρίξουν από κοινού, ότι είναι νύχτα. Και αν οι Χριστιανοί ξαφνικά έλεγαν ότι οι θεοί είναι πολλοί, οι Νεοπαγανιστές θα έλεγαν ότι είναι ένας!

      Δεν ενδιαφέρονται αν αυτά που διδάσκουν είναι σωστά ή όχι, αρκεί να τα έχει πει κάποιος αρχαίος. Δεν ενδιαφέρονται για την επιστημονική αλήθεια. Δεν ενδιαφέρονται για την ιστορική αλήθεια. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο, εκτός από το να συκοφαντήσουν τους Χριστιανούς. Αν οι Χριστιανοί εξέλειπαν, θα εξέλειπε και ο σκοπός ύπαρξης τού Νεοπαγανισμού!

      Μας μιλούν για αρχαίο "φως", και ξεχνούν ότι οι αρχαίοι Έλληνες δίωκαν με μανία τους φιλοσόφους που είχαν να πουν κάποια σωστά πράγματα ενάντια στο πολυθεϊστικό ιερατείο. Μας μιλούν για "αρχαία θρησκεία", και ξεχνούν ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ σε όλη την Ελληνική επικράτεια ως "θρησκεία". Ξεχνούν ότι η Ελληνική θρησκεία ήταν ένα συγκεχυμένο και αντιφατικό συνοθήλευμα από μύθους και ξενόφερτους θεούς και μαγικές πρακτικές. Ξεχνούν ότι ακόμα και οι φιλόσοφοι ήταν απελπιστικά διαιρεμένοι και αλληλοσυγκρουόμενοι στα όσα πρέσβευαν, και κάθε Ελληνική φιλοσοφική σχολή έβριζε και κορόϊδευε το σκοτάδι τής άλλης, όταν δεν μπορούσε να της κάψει τα βιβλία.

      Μας μιλούν για "εντοπιότητα τής Ελληνικής θρησκείας", όταν οι θεοί τών αρχαίων ήταν ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ, όπως η Αφροδίτη - Αστάρτη, Διόνυσος - Βάαλ, ο Ήφαιστος και άλλοι "θεοί" τους. Όταν ακόμα και οι Έλληνες κατά τις αναφορές τών ιδίων τών αρχαίων Ελλήνων, ήρθαν εδώ, και αντικατέστησαν τους αυτόχθονες και βαρβαρόφωνους Πελασγούς. Όμως αυτά αναπτύσσονται σε άλλη ενότητα.

      Εδώ θα δείξουμε την τραγική αντιφατικότητα τών Νεοπαγανιστικών (αλλά και αρχαίων) δογμάτων, την σύγχυση που επικρατεί μεταξύ τους, το σκοτάδι και την ανικανότητά τους να διατυπώσουν έναν συνεπή φιλοσοφικό, θεολογικό και θρησκευτικό λόγο. Θα δείξουμε ότι ο Παγανισμός δεν έχει τίποτα σωστό να προσφέρει στην ανθρωπότητα, και αποτελεί μόνο ένα αντιχριστιανικό κίνημα, χωρίς το παραμικρό έρεισμα αλήθειας. Αποτελεί μόνο πυκνό μεσαιωνικό σκοτάδι.

      Ό,τι άξιζε από την αρχαία θρησκεία, το διαφύλαξε στην πίστη του ο Χριστιανισμός. Η σύγχυση δεν έχει πια θέση στην ανθρωπότητα.

      Διαγραφή
    3. Ο ανθέλληνας σκοτεινός δαίμονας Απόλλων, φρόντιζε σε κάθε ευκαιρία να ζημιώσει τους Έλληνες, είτε με εγκλήματα, είτε με ψευδείς ή διφορούμενους χρησμούς, τα οποία επέβαλλε στους ειδωλολάτρες μέσω του μαντείου των Δελφών.

      Ανέκαθεν οι παγανιστές θεωρούσαν ότι μέσω της μάντισσας Πυθίας μιλούσαν στους ανθρώπους οι "θεοί"... Ο βάρβαρος Κροίσος, ο Μ. Αλέξανδρος και ο Ιουλιανός ο Παραβάτης ήταν λίγοι μόνο απ' τους "πελάτες" της.

      Ασφαλώς έδινε χρησμούς από δαιμονικές δυνάμεις, πράγμα που φαίνεται και στον χρησμό ότι οι Αθηναίοι θα σωθούν από τους Πέρσες με "ξύλινα τείχη", τα καράβια (Ηρόδοτος, Ιστορίαι Ζ' 140-142). Φυσικά τα δαιμονικά πνεύματα που μιλούσαν από μέσα της, αν και γνώριζαν πώς θα σωθούν οι Αθηναίοι, μίλησαν επίτηδες για "τείχη", για να μπερδέψουν τους Αθηναίους. Ήθελαν οι... "πατρώοι θεοί" να χαθούν πολλοί Αθηναίοι, βλέπετε, χωρίς όμως να πάψουν να λατρεύονται, εφόσον ο χρησμός ήταν διφορούμενος...

      Η Πυθία ΠΟΤΕ δεν μίλησε κατά των ανθρωποθυσιών και των άλλων ανόσιων και ανόητων δοξασιών και τελετουργιών του παγανισμού! Μάλιστα η ίδια τα ενθάρρυνε!!! Είχε δώσει εντολές να γίνονται παιδοθυσίες και άγρια μαστιγώματα προς τιμήν του Διονύσου (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Η 23, 1 και Θ 8,2) καθώς και λατρείες δέντρων προς τιμήν διονυσιακών εγκλημάτων (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Β 2, 7).

      "Μετά τη Στύμφαλο είναι η Αλέα, που και αυτή μετέχει στην αργολική ομοσπονδία. Εδώ υπάρχουν τα ιερά της Εφεσίας Αρτέμιδος, της Αλέας Αθηνάς και του Διονύσου, με άγαλμα του θεού. Κάθε χρόνο τελούν προς τιμήν του τα Σκιέρεια, όπου, σύμφωνα με χρησμό του μαντείου των Δελφών, μαστιγώνονται οι γυναίκες, όπως και οι έφηβοι των Σπαρτιατών στη γιορτή της Ορθίας" (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Η 23, 1)

      "Εδώ στις Πότνιες της Βοιωτίας υπάρχει και ναός του Διονύσου Αιγοβόλου. Κι αυτό γιατί κάποτε, ενώ θυσίαζαν στον θεό, έγιναν τόσο βίαιοι εξαιτίας του κρασιού που σκότωσαν τον ιερέα του Διονύσου. Αμέσως μετά τον φόνο τους επισκέφτηκε επιδημία, και το Μαντείο των Δελφών είπε ότι για να φύγει πρέπει να θυσιάζουν ένα αγόρι στο άνθος της νιότης του. Μερικά χρόνια αργότερα, όπως λένε, ο θεός αντικατέστησε το αγόρι με μια κατσίκα ως θύμα" (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Θ 8,2)

      "Μετά από αυτό [την άγρια δολοφονία του Πενθέα], όπως λένε οι Κορίνθιοι, η Πυθία τους διέταξε να βρουν εκείνο το δέντρο [απ' όπου ο Πενθέας κατασκόπευε τις πιστές του Διονύσου] και να το λατρέψουν το ίδιο με τον θεό. Γι' αυτό έχουν φτιάξει πολλά είδωλα από το δέντρο" (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις Β 2, 7)

      Η Πυθία είχε απαγορεύσει την κατασκευή μια διώρυγας από τους Κνίδιους, διότι θεωρούσε την πρόοδο ασέβεια. Εκείνοι την ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ και ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ (Ηρόδοτος, Ιστορίαι Α' 174).

      Κάποτε η Πυθία έδωσε χρησμό να λατρεύεται ως θεός ο Κλεομήδης από την Αστυπάλαια, ένας άγριος παγκρατιστής που έφαγε το πνευμόνι του αντιπάλου του και καταπλάκωσε στην πατρίδα του πολλά παιδάκια (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις ΣΤ 9,1 και Ευσέβιος, Ευαγγελική Προπαρασκευή Ε 34).

      Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι το Δελφικό Ιερατείο, που ουσιαστικά περιστρεφόταν γύρω από αυτή, δολοφόνησε για ιεροσυλία ένα μικρό παιδί...

      Διαγραφή
    4. Όταν σας λένε για την "λαμπρή αρχαιοελληνική κοινωνία", όπου δέσποζε "το φως τού Απόλλωνα", ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ. Το πηχτό σκοτάδι τής ειδωλολατρίας δέσποζε! Τής δεισιδαιμονίας, τής ανοησίας και τής ειδωλολατρικής βλακείας! Το παρακάτω παράδειγμα είναι ένα άλλο ένα μικρό δείγμα τού αρχαιοελληνικού ΜΕΣΑΙΩΝΑ που επικρατούσε κάτω από την προχριστιανική τυραννία τών δαιμόνων ψευτοθεών τού Παγανισμού. Καμαρώστε λοιπόν το "φως" τής αρχαιοελληνικής ειδωλολατρίας:

      Με βάση την νομοθεσία, όσοι σφετερίζονταν χρήματα του Ιερού των Δελφών η αναθήματα γκρεμίζονταν από έναν βράχο, την Yάμπεια: «εάν δε τις περί των ιερών χρημάτων μνησθή κατακρημνίζεται» [Δημοσθένης, περί παραπρεσβείας, 327] .

      Ένα δείγμα της μισαλλοδοξίας, αλλά και της απίστευτης απανθρωπιάς της ειδωλολατρικής πίστεως, θα δούμε αμέσως. Ακόμα και ΝΗΠΙΑ θανατώνονταν για ιεροσυλία. Ένα παιδάκι, γράφει ο Αιλιανός, κατηγορήθηκε ως ιερόσυλος, επειδή παίζοντας, μάζεψε από το χώμα ένα πέταλο, που έπεσε από το χρυσό στεφάνι της Άρτεμης. Οι δικαστές άπλωσαν μπροστά στο νήπιο, διάφορα παιχνίδια, αστράγαλους και άλλα, τοποθέτησαν ανάμεσα στα αντικείμενα το χρυσό πέταλο και περίμεναν να δουν τι θα πρωτοαγγίξει. Ξανάπιασε το χρυσό πέταλο. Φανερό πως ήταν ιερόσυλος. Έπρεπε να εφαρμοστεί ο δελφικός νόμος που προέβλεπε θάνατο στους Ιερόσυλους. Και το παιδάκι θανατώθηκε:

      «και δια ταύτα απέκτειναν αυτόν ως θεοσύλην, ου δόντες συγγνώμην τη ηλικία, αλλά τιμωρησάμενοι δια την πράξιν» [Αιλιανός, «Ποικιλη Ιστορία» V,16 ].

      Ο Αιλιανός μας πληροφορεί επίσης πως και ο γνωστός μας Αίσωπος, βρισκόταν σε μία ομάδα ανθρώπων που θανατώθηκε για ιεροσυλία με βάση τον Δελφικό νόμο:

      «λαβόντες ουν αυτούς ως θεοσύλας απήγαγον επί την πέτραν και κατακρήμνισαν κατά τον δελφικόν νόμον» [«Ποικίλη Ιστορία», ΧΙ , 5]

      Αλλά και ο Πλούταρχος, μας λέει για ομάδες ανθρώπων που εκτελέστηκαν με την κατηγορία της ιεροσυλίας:

      «Οι δε συνθέντες την αιτίαν επαυτόν ιεροσυλίας απέκτειναν ώσαντες από της πέτρας εκείνης ην Υάμπειαν καλούσιν » [«Περί των υπό του θείου βραδέως τιμωρουμένων», 557].

      Έρχονται λοιπόν σήμερα οι ομοϊδεάτες τών δολοφώνων τού μωρού και τού Αισώπου, και μας μιλούν για το "αρχαίο Ελληνικό πνεύμα τού Απόλλωνα". Όχι! Να μας λείπει το ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ αυτό πνεύμα τού σκοταδιστικού Παγανισμού!

      Διαγραφή
    5. Κάνεις λάθος δεν ειναι αντοχριστιανοί.
      Αντι Εβραίοι, αντισημίτες και ρατσιστές.
      Κρύβονται πίσω απο την δήθεν αρχαία θρησκεία όπως λένε, τον επαννεληνισμο!!!! Και τούς αρχαίους ενω ασχολούνται μόνο σε τι βαθμό ήταν Εβραίος ο Ιησούς.
      Ούτε ένα άρθρο για την αρχαία θρησκεία, ούτε ενα σχόλιο.
      Μόνο για την καταστροφή των Ελλήνων από τους Εβραίους, μέσω του Χριστιανισμού, πόσο κιτς...!
      Αν θες να φέρεις την αλλαγή και το πατρώο μιλάς για αυτό και οχι συνέχεια και μόνιμα να κατηγορείς.
      Άρα; Κανένα πρόβλημα δεν έχουν μόνο ψυχολογικά απο την παιδική τους ηλικία και πιθανον προβλήματα με τους γονείς.

      Διαγραφή
    6. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ.
      ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΩΛΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗ.
      ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΟΥ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΓΟΥΝ.
      ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ.

      Δ. Π.
      Να το ξαναπούμε εδώ για μερικούς που είναι ημιμαθείς και άσχετοι και δυστυχώς διαδίδουν αρλουμπες και στρεβλώνουν το ελληνικό στοιχείο. Οπότε να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα σε ρυθμούς σκαμπιλογλεντήματος.
      Στην ελληνική θρησκεία και ελληνικό εορτολόγιο, το οποίο έχει αποκατασταθεί πλήρως βάσει των κατά τόπους ελληνικού ηλιοσεληνιακού ημερολογίου αλλά και του πανελληνίου ηλιοσεληνιακού ημερολογίου της ελληνιστικής εποχής:
      1. ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ και ΤΙΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑ
      δεν υπάρχει ούτε δείγμα από εορτή «ηλιουγενα». Οι Έλληνες δεν τιμάμε καμία γέννηση κανενός ήλιου, και κυρίως στην περίοδο των νυν Χριστουγέννων. Οι Τιτάνες δεν είναι Θεοί, και δεν υπάρχει ούτε ένας ναός σε Τιτάνα στον ελλαδικό χώρο, πριν την ρωμαϊκή κατάκτηση του ελληνικού χώρου. Οι Ρωμαίοι τιμούσαν Τιτάνες. Ο Τιτάνας Ήλιος ήταν τιμωρημένος, όπως και όλοι οι άλλοι Τιτάνες ήταν τιμωρημένοι, από τον Δία να σέρνει την φωτοπυρόμπαλα του ηλίου με το άρμα του και τον γιοκα του τον Φαέθοντα. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για αυτές τις αρλουμπες ονόματι «ηλιούγενα» που έχουν επινοήσει οι πονηροί και διαδίδουν οι ημιμαθείς. Δεν εορτάζουμε ούτε τιμούμε Τιτάνες, και δεν υπάρχει ούτε δείγμα λατρείας τους στον ελλαδικό χώρο πριν την κατάληψή του από τους βάρβαρους Ρωμαίους. Επίσης δεν υπάρχει δείγμα λατρείας ή εορτής μεταξύ των Ελλήνων σε καμία ελληνική περίοδο «για τις μεταβατικές φάσεις του ήλιου και των εποχών». Αυτά έχουν εφευρεθεί όλα κατά το δοκούν πριν μόλις μερικά έτη και κυκλοφορούν και διαδίδονται από καραγκιόζηδες και τσαρλατάνους στο διαδίκτυο και διαδίδονται περαιτέρω από ανθρώπους που δεν σέβονται τον εαυτό τους, την ελληνική θρησκεία και την αλήθεια διότι δεν ερευνούν πριν διαδοσουν οποία ανοησία βρουν στο διαδίκτυο. Εν τω όλω, αυτό το κατασκεύασμα πεποιθήσεων για τον ήλιο είναι υποκατάστατο χριστιανισμού με ελληνοειδείς ονομασίες.
      2. ΗΡΑΚΛΟΥΓΕΝΑ και ΤΡΙΕΣΠΕΡΑ
      δεν υπάρχει ούτε δείγμα από εορτή «ηρακλουγενα». Οι Έλληνες δεν τιμάμε καμία γέννηση του Ηρακλή, και κυρίως αυτήν την περίοδο των Χριστουγέννων. Το ότι υπάρχει μύθος που περιγράφει τον Δία να κάνει έρωτα στην Αλκμήνη για τρία μερόνυχτα δεν συνεπάγεται ούτε είναι απόδειξη και συμπέρασμα ότι υπήρχαν εορτασμοί ονόματι τριεσπερα και άλλες ανοησίες. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για αυτές τις αρλουμπες ονόματι «ηρακλούγενα» και «τριέσπερα» που έχουν επινοήσει οι πονηροί τσαρλατάνοι και διαδίδουν οι ημιμαθείς. Αυτό είναι υποκατάστατο χριστιανισμού με ελληνοειδείς ονομασίες.

      ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ΒΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥΓΚΑΝΙΖΟΥΝ

      Διαγραφή
  26. 3. ΕΙΡΕΣΙΏΝΗ
    Η ειρεσιώνη είναι σαν το σημερινό στεφάνι. Δεν είναι σαν το σημερινό Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Αντίθετα, είναι κλαδιά στολισμένα με φρούτα ή κουκουνάρια τα οποία τα εναποθέτουμε σε ηρώο ή σε αγάλματα σε οποιαδήποτε εορταστική περίοδο, και κυρίως έξω από τις πόρτες των οίκων σε κύριες ελληνικές εορτές. Δεν υπάρχει η παραμικρή συσχέτιση με το χριστουγεννιάτικο δένδρο για αυτές τις αρλουμπες που έχουν επινοήσει οι πονηροί και διαδίδουν οι ημιμαθείς και που το χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο του χριστουγεννιάτικου δένδρου. Αυτό είναι υποκατάστατο χριστιανισμού με ελληνοειδείς ονομασίες.
    4. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ως ήλιος και ΤΙΤΑΝΑΣ ΉΛΙΟΣ και ΑΠΟΛΛΩΝΟΥΓΕΝΑ
    Ο Απόλλωνας δεν είναι ο Θεός του ήλιου, αλλά ο Θεός της μουσικής, του φωτός και της μαντικής. Τον συγκριτισμό του Απόλλωνος με τον ήλιο και τον Τιτάνα Ήλιο τον κατασκεύασαν οι Ρωμαίοι. Το ότι ο Απόλλωνας είναι Θεός του φωτός, δεν τον καθιστά Θεό του ηλίου. Το ότι απεικονίζεται ενίοτε με αχτιδωτο φωτοστέφανο, κυρίως κατά την ρωμαϊκή περίοδο, δεν τον καθιστά ήλιο, αλλά φωτεινό. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη στην ελληνική θρησκεία για αυτές τις ρωμαϊκές αρλουμποπεποιθήσεις ότι τάχα μου ο Απόλλωνας είναι ο ήλιος που διαδίδουν οι σύγχρονοι πονηροί τσαρλατάνοι και παπαγαλίζουν οι ημιμαθείς. Ούτε υπάρχουν «απολλωνούγενα» την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτό είναι υποκατάστατο χριστιανισμού με ελληνοειδείς ονομασίες.
    5. ΚΑΛΈΝΔΕΣ και ΚΆΛΑΝΤΑ
    Οι Έλληνες δεν είχαμε καλένδες ούτε λέγαμε κάλαντα, ιδίως αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων. Καλένδες είχαν οι Ρωμαίοι, και αργότερα οι εβραιοχριστιανορωμαίοι στο θρήσκευμα. Αυτό είναι υποκατάστατο χριστιανισμού με ελληνοειδείς ονομασίες.
    6. ΑΡΧΑΊΑ ΚΆΛΑΝΤΑ ΗΛΙΟΥ
    Δεν υπάρχουν «αρχαία κάλαντα» και άλλες τέτοιες τσαρλατανιές. Αυτά τα κείμενα διαδίδονται στο διαδίκτυο τα τελευταία έτη και μόνον, και είναι ευφάνταστα κατασκευάσματα που διαδίδουν οι ανόητοι, άσχετοι και ημιμαθείς, και έχουν εφευρεθεί από πονηρούς που στρεβλώνουν την ελληνική θρησκεία. Δεν υπάρχει ούτε μία πηγή για αυτήν την μπαρουφα. Αυτό είναι υποκατάστατο χριστιανισμού με ελληνοειδείς ονομασίες.
    7. ΔΙΟΝΥΣΟΥΓΕΝΑ και ΔΙΟΝΎΣΟΣ
    Ο Διόνυσος δεν είναι «Θεός της βλάστησης» αλλά θεός του οίνου και της γονιμότητας. Δεν έχουν υπάρξει εορτασμοί «Διονυσούγενων» στην ελληνική θρησκεία και ελληνική πατρώα παράδοση. Αυτά τα διαδίδονται στο διαδίκτυο τα τελευταία έτη και μόνον, και είναι ευφάνταστα κατασκευάσματα που διαδίδουν οι ανόητοι, άσχετοι και ημιμαθείς, και έχουν εφευρεθεί από πονηρούς που στρεβλώνουν την ελληνική θρησκεία. Δεν υπάρχει ούτε μία πηγή για αυτήν την μπαρουφα που συσχετίζει από παρερμηνεία μύθων τον χριστιανισμό με ανύπαρκτους εορτασμούς για τάχα μου γιορτές που οι Έλληνες δεν είχαμε ποτέ για τα γεννητουρια του Θεού Διονύσου. Αυτό είναι υποκατάστατο χριστιανισμού με ελληνοειδείς ονομασίες.
    8. ΗΛΙΟΛΑΤΡΕΙΑ
    Στην ελληνική αρχαιότητα δεν υπήρχε ηλιολατρεια. Ηλιολατρες ήταν οι Ρωμαίοι και υπάρχει πλήθος πηγών που τους χλευάζουμε και τους γελοιοπουμε. Αντίθετα, οι Έλληνες γνωρίζουμε τον ήλιο ως ουράνιο σώμα και τον Τιτάνα Ήλιο ως αυτόν που τον προσωποποιεί. Αυτό είναι υποκατάστατο χριστιανισμού με ελληνοειδείς ονομασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 9. ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΙΣΗΜΕΡΙΏΝ
    Οι Έλληνες δεν εορτάσαμε ουδέποτε τις ισημερίες. Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη στην ελληνική θρησκεία για αυτές τις ρωμαϊκές και, κυρίως, σύγχρονης μαγικής και παγανιστικής αρλουμπολογίας που διαδίδουν οι πονηροί και παπαγαλίζουν οι ημιμαθείς ως τάχα μου ελληνικής προέλευσης. Παγανιστές είναι οι Ρωμαίοι βουκόλοι, και όχι οι Έλληνες. Το όνομα της ελληνικής θρησκείας είναι επακριβώς αυτό: ελληνική. Σκέτο. Δεν είμαστε παγανιστές όπως οι Ρωμαίοι αλλά Έλληνες στο θρήσκευμα και η θρησκεία μας είναι η ελληνική. Αυτό είναι υποκατάστατο παγανισμού με ελληνοειδείς ονομασίες, και κυρίως είναι πεποίθηση που ανήκει σε στοές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 10. ΔΙΠΛΟ ΈΨΙΛΟΝ
    Δεν υπάρχει «διπλο Έψιλον» ούτε για δείγμα σε ένα μουσείο, και οι πονηροί συγχέουν επίτηδες ένα-δύο ***μοτίβα*** με την έννοια του εν Δελφοίς ***συμβόλου*** Ε. Τα δύο-τρία κύρια παραδείγματα που χρησιμοποιούν είναι το μεν μοτίβο στον θρόνο της Κνωσσού που συμβολίζει όμως μάλλον βωμό σε τρίποδα σε όψη ανφας, το δε μοτίβο στο καλάθι που φέρει στην κεφαλή της η προτομή της Περσεφόνης ή Δήμητρας της Επιδαύρου, και μία πόρπη από Μυκηναϊκά λάφυρα που έχει βρεθεί αφού νίκησαν Σημίτες. Ενίοτε πάει και κάποιος βαρεμενος και βρίσκει σε κάποιο τυχαίο βράχο κάτι που ο ίδιος η κάποιος φίλος του χάραξε με το κλειδί του και λέει «να το». Να τα πάρουμε με την σειρά. Πρώτον, το διακοσμητικό μοτίβο πίσω από τον θρόνο της Κνωσσού δεν έχει σχέση με το Δελφικό Έψιλον, και όσο και να θέλει κάποιος να ξετεντωσει τον ίδιο τον Προκρούστη στην παραφροσύνη, δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση. Ακόμη και σωστά να το αποκατέστησε ο Έβανς, δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση με το μονό σκέτο εν Δελφοίς Έψιλον. Είναι ένα μινωικό διακοσμητικό μοτίβο με ή χωρίς την δική του ξεχωριστή συμβολική αξία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει την παραμικρή συσχέτιση το το Έψιλον των Δελφών. Δεύτερον, το μοτίβο στο καλάθι στην προτομή της κεφαλής της Περσεφόνης ή Δήμητρας δεν απεικονίζει κάποιο «διπλο Έψιλον» ούτε απεικονίζει το εν Δελφοίς Έψιλον» καθαυτό. Είναι απλό μοτίβο διάκοσμος που προσιδιάζει σε αυτό που θα ήθελε να βρει και να συσχετίσει ο ασχετουλης ή ο πονηρός διαστρεβλωτής της ελληνικής ιστορίας και θρησκείας. Κυρίως, δεν κατασκευάστηκε για να απεικονίζει χαλδαϊκά σημιτικα σύμβολα, αλλά είναι ένα μοτίβο που προσιδιάζει στην καμπαλική σύγιλό τους. Τρίτον, το μουσειακό έκθεμα που δείχνει μια πόρπη που ομοιάζει και αυτό στα αμφίρροπα άγκιστρα που κάποιοι ανεγκεφαλοι ονομάζουν «διπλο Έψιλον» είναι λάφυρα της μυκηναϊκής περιόδου, τα οποία σου το λέει ρητά το ίδιο το Μουσείο ότι είναι σημιτικα, και συγκεκριμένα χαλδαϊκά, δηλαδή μη ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πήγαν οι Μυκηναίοι δηλαδή στα σημιτικά παράλια, τους έσπασαν το σπίτι, και τους έκλεψαν το χρυσάφι, και μέσα σε όλα που πήραν είχε και μια πόρπη με αυτό το σύμβολο, το οποίο πράγματι είναι δικό τους, όχι ελληνικό. Επιπλέον, έχει αρχίσει και το αφήγημα ότι η εν λόγω καμπαλική συγιλος των εσωτερικών σημείων του εξακτινου άστρου του Δαυίδ που ονομάζουν αυθαίρετα κάποιοι «διπλο Έψιλον» είναι και το κεραυνιο λέει του Διός. Αφενός το κεραυνιο δεν έχει εξώρροπα άγκιστρα αλλά εσώρροπα άγκιστρα. Αφετέρου ακόμη και να προσιδιάζει στην όψη δεν συνεπάγεται ότι υπάρχει συσχετισμός. Ακόμη σημαντικότερο είναι ότι το ένα μόνο και πραγματικό εν Δελφοίς Έψιλον καθαυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση και συσχέτιση με το κεραυνιο του Διός, και και να θέλει κάποιος να το βάλει με το ζόρι και αυτό στον κουβά του εν λόγω παραφιλολογήματος που διαδίδουν αρκετοί. Πολλοί ηλίθιοι έχουν κάνει την εν λόγω σημιτική καμπαλικη χαλδαϊκή συγιλο και δερματοστιξία ενώ μερικοί υπερηλιθιοι υβρίζουν και την ελληνική σημαία. Όχι δεν εξαιρεισαι αν ήσουν ηλίθιος χαφτης και το φοράς στο λαιμό σού ή τό έκανες τατουάζ. Εν κατακλείδι, το Δελφικό Έψιλον είναι ένα, σκέτο, μονό Ε, και υπάρχει σε δεκάδες πηγές, κέρματα, αμφορείς και γραπτές αναφορές και περιγραφές, ως ένα μονό σκέτο Έψιλον χωρίς κύρτωση και συνήθως με ορθές γωνίες ως «Ε». Αυτή η κουραδιά που διαδίδουν πολλοί ηλίθιοι ως «διπλο Έψιλον», είναι εβραιοκαμπαλικη χαλδαϊκή σύγιλος που συμβολίζει τα εσωτερικά σημεία του άστρου του Δαυίδ, δικό τους αρχαίο σύμβολο και όχι ελληνικό, και ουδεμία σχέση έχει με ελληνική παράδοση και ελληνική θρησκεία, και εφευρέθηκε η συσχέτισή του με το εν Δελφοις έψιλον μόλις πριν μερικά έτη και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως σύμβολο λιακοπουλεων και οπαδών του τουλάτου.. Αυτό είναι υποκατάστατο Εβραϊσμού με ελληνοειδείς ονομασίες που εμβολιαζει με στρέβλωση ένα από τα πιο ιερά ελληνικά σύμβολά και το παραποιεί και το αντικαθιστά με εβραϊκό σύμβολο κυριολεκτικότα, κατι που είναι είναι πρόστυχο και αισχρό και διαδίδεται χάρις στην αφέλεια και αμορφωσια των Ελλήνων και ελληνόφωνων, αλλά και χάρις εις το ότι θέλουν να κομπαζουν ώστε να λένε στους άλλους ότι κάτι το μυστικό και ψαγμενο ξέρουν και αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 11. ΕΒΔΟΜΆΔΕΣ ΜΕΤΆΦΡΑΣΜΕΝΩΝ ΡΩΜΑΪΚΏΝ ΟΝΟΜΆΤΩΝ ΗΜΕΡΏΝ
    Το ελληνικό ημερολόγιο δεν έχει εβδομάδα, δεν έχει ηλίου ημέρα, Απόλλωνος ημέρα, Κρόνου ημέρα και άλλες τέτοιες κατρακυλημένες ευφάνταστες κουραδόμπαλες που μεταφράζουν τα ρωμαϊκά ονόματα ημερών. Αυτό είναι υποκατάστατο εβραιοχριστιανορωμαϊσμού με ελληνοειδείς ονομασίες που εμβολιαζει με στρέβλωση και παραποίηση το ελληνικό ημερολόγιο. Το ελληνικό ημερολόγιο έχει τρία δεκαήμερα και οι ημέρες δεν έχουν ονόματα αλλά περιγραφή βάσει της θέσης της Σελήνης, πχ νουμηνία, πρώτη ισταμενου, δεύτερη ισταμενου, τρίτη ισταμένου, κλπ. και κατά το τρίτο δεκαήμερο σε πολλές πόλεις μετράμε και αντίστροφα.
    12. ΡΩΜΑΪΚΉ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉ
    Η ρωμαϊκή θρησκεία ΔΕΝ είναι η ελληνική θρησκεία. Το ότι οι Ρωμαίοι ενίοτε τιμούν ΚΆΠΟΙΟΥΣ από τους Έλληνες θεούς, αυτό δεν συνεπάγεται ότι έχουν όμοια θρησκεία. Οι Ρωμαίοι τιμούν κυρίως τον Ηλιο και τον Μιθρά και Τιτάνες, αλλά και Αιγύπτιους θεούς, και πολλούς τοπικούς δικούς τους θεούς, αλλά και κυρίως έχουν στοιχεία ανιμισμού, ήτοι την λατρεία νεκρών προγόνων τους μέσα σε αγαλματίδια. Τα στοιχεία και χαρακτηριστικά των Ελλήνων θεών που έχουν εισαγάγει οι Ρωμαίοι στο πάνθεόν τους είναι παραποιημένα. Στην Ρώμη υπήρχαν 700 μιθραία και μόνον 6 ελληνικοί ναοί. Για αυτό και η μετάβαση στον χριστιανισμό που οι ίδιοι οι Ρωμαίοι κατασκεύασαν ήταν πραγματικά πανευκολη μετάβαση για τους Ρωμαίους, διότι ήδη ήταν πρόδρομοι του χριστιανικού στοιχείου στην ίδια την θρησκεία τους. Αυτό το αφήγημα ότι τάχα μου οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες είχαν την ίδια θρησκεία είναι υποκατάστατο Ελληνισμού με ελληνοειδείς ονομασίες που εμβολιαζει με στρέβλωση και παραποίηση την ελληνική θρησκεία, και το κύριο όπλο της είναι ο συγκριτισμός ώστε να χωράνε όλα τα ξενικά στοιχεία προκρουστείως και υποδορείως στην ελληνική κοσμοθέαση και θρησκεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 13. ΣΕΙΡΙΟΣ
    Ο Σείριος ως άστρο στην ελληνική μυθολογία είναι δυσοίωνο άστρο που φέρνει τον θάνατο και την καταστροφή, και ουδέποτε το τιμήσαμε, ούτε υπάρχει η παραμικρή ένδειξη και στοιχείο ότι υπήρχε πεποίθηση αναμεταξύ των Ελλήνων προγόνων μας ότι τάχα μου «καταγομαστε από εκεί». Αυτά τα διαδίδουν πονηροί και ημιμαθεις. Καταγόμαστε από το σπέρμα του Δία. Σκέτο, και απλό. Στον μύθο ο Αρισταίος μαζί με τον Δία κατέστρεψαν την λατρεία του Σειρίου, την οποία είχαν φέρει οι Φοίνικες, και έφεραν πάλι την λατρεία του Διός. Ο Σείριος είναι το άστρο του Δαυίδ. Ηλίθιοι. Αυτό είναι υποκατάστατο Εβραϊσμού με ελληνοειδείς ονομασίες και συμβολισμό που εμβολιαζει με στρέβλωση και φριχτή παραποίηση την ελληνική παράδοση, θρησκεία και μυθολογία.
    14. ΚΕΦΑΛΑΙΟΓΡΑΜΜΑΤΗ ΓΡΑΦΉ
    Η μικρογραμματη καλλιγραφική γραφή εφευρέθηκε από Έλληνες στην Αλεξάνδρεια γύρω στο 320 προ κοινής εποχής και υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων. Σε μάρμαρο και πέτρα, δεν είναι εύκολο ούτε ευανάγνωστο να γραφτεί καλλιγραφικά και με μικρογραμματη γραφή κάτι. Υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι που νομίζουν ότι είναι «περισσοτερο Έλληνες» αν γράφουν μόνον με κεφαλαία γράμματα, και μερικοί και χωρίς κενά. Η μικρογραμματη καλλιγραφική γραφή καθώς και τα κενά μεταξύ των λέξεων και τα σημεία στίξεως εφευρέθηκε από Έλληνες στην Αλεξάνδρεια, και άρχισε να διευρύνεται η χρήση τους σταδιακά αλλά σταθερά, διότι βοηθάει πάρα πολύ στην ομαλή γραφή και ανάγνωση χωρίς σύγχιση. Αν θέλεις να είσαι πιο αυθεντικός φτυνε κάρβουνο στο χέρι σε σχήμα μουτζας και φτιάχνε βραχογραφίες. Η αυθεντική ελληνική γλώσσα τελειοποιήθηκε κατά ελληνιστική εποχή και έφτασε στο απόγειό της. Οι ηλίθιοι εκκεντρικοί ημιμαθεστατοι που γράφουν μόνον με κεφαλαία γράμματα νομίζουν ότι είναι ξεχωριστοί και γνώστες, αλλά είναι κομπάρσοι μιας καλτ φάρσας. Αυτό είναι υποκατάστατο «λειτουργηματος» ώστε να δημιουργεί την αίσθηση του ανήκειν στους ημιμαθείς ηλίθιους, ως σημάδι του δήθεν μύστη «ψαγμενου», συνήθως όμως ως σημάδι κάποιου που ανήκει στο θρησκειοειδές καλτ του Σωρρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 15. ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΊΧΑΝ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΑΛΛΆ ΚΟΣΜΟΘΈΑΣΗ
    Αυτό το αφήγημα βολεύει ώστε να μπορούν να εισαγάγουν ό,τι λαλεί του λολοστεφανή μέσα στην ελληνική θρησκεία. Οι Έλληνες όχι μόνον είχαν θρησκεία, αλλά είχαν και την μεγαλύτερη, τελειότερη και πληρέστερη θρησκεία όλων των εποχών, την θρησκεία των θρησκειών. Το ότι δεν ονόμαζαν την θρησκεία τους «θρησκεία» όπως εμείς σήμερα ονομάζουμε τις θρησκείες, αυτό δεν συνεπάγεται πως δεν είχαν θρησκεία. Αυτό είναι ένα μοχθηρό πρόστυχο τέχνασμα. Ούτε οι Εβραίοι ούτε οι Αιγύπτιοι ούτε οι Ρωμαίοι ονόμαζαν την θρησκεία τους «θρησκεία». Η εν λόγω ορολογία είναι σύγχρονη τυποποίηση ώστε να κατηγοριοποιούμε τις ανθρώπινες δραστηριότητες σε θρησκευτικές και μη. Στην Ελλάδα όμως ο όρος και διαχωρισμός αυτός ως προς τις ανθρώπινες δραστηριότητες με αυτήν ή άλλη λέξη ήταν άχρηστος. Ήταν όρος άχρηστος διότι η ελληνική θρησκευτική ζωή ήταν συνυφασμένη με τον καθημερινό βίο, την φιλοσοφία και την επιστήμη. Δεν ξεχώριζε. Ήταν τμήμα της καθημερινής βιωματικης ανθρώπινες Ελληνικής εμπειρίας. Έτσι αρκούσε κάποιος να πει ότι ήταν Έλληνας ώστε να εξυπακούεται και να εννοείται αυταποδεκτα ότι είναι και Έλληνας στο θρήσκευμα, συμπεριλαμβανομένου και του γένους και έθνους και του πολιτισμού του. Ο ορισμός της ελληνικής θρησκείας μας δίδεται όχι μόνον από πλήθος ελληνικών πηγών αλλά και από τους ίδιους τους βάρβαρους Ρωμαίους στην χριστιανική εποχή που απαγόρεψαν την ελληνική θρησκεία λέγοντας πολύ απλά ότι «όποιος είναι Έλληνας» και όχι χριστιανός καταδικάζεται σε θάνατο, και μας κατέστρεψαν όλους τους ναούς και μας σκότωναν όπου μας έβρισκαν. Έτσι, το ότι είναι και θρησκεία το να είσαι Έλληνας φαίνεται και από το γεγονός ότι αντιδιαστέλλεται ως προς το χριστιανικό θρήσκευμα σε όλον τον ιουστινιάνειο και Θεοδοσιανό νομικό κώδικα. Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν είχαν δόγματα και ιερά βιβλία, δεν συνεπάγεται ότι δεν είχαν θρησκεία. Αντίθετα, η ίδια η θρησκεία μας ήταν και παραμένει η καθαυτή κοσμοθέαση των Ελλήνων, ασχέτως του ότι δεν είχαν οι πρόγονοί μας λέξη για αυτό το κοινωνικό φαινόμενο όπως έχουμε εμείς σήμερα στην σύγχρονη εποχή. Το να είσαι Έλληνας, λοιπόν, είναι προσδιορισμός εθνοθρησκοφυλετικογλωσσικοπολιτισμικός. Δεν χρειάζεται να έχει άλλο όνομα. Το θρήσκευμα όπως το εννοούμε εμείς σήμερα είναι «Έλληνας» σκέτο, όπως ήταν και στην αρχαιότητα άλλωστε. Για αυτό και δεν γίνεται να είσαι Έλληνας και χριστιανός, όπως δεν γίνεται να είσαι Εβραίος και Μουσουλμάνος ή βουδιστής και χριστιανός. Η ελληνικότητα δεν είναι μόνον πολιτοτητα, αλλά και θρησκεία. Βολεύει πολύ κάποιους πονηρούς να παπαγαλίζουν απερίσκεπτα οι πολλοί που τάχα μου «παλεύουν για την αναβίωση της ελληνικής θρησκείας» ότι τάχα μου δεν είχαν οι πρόγονοί τους θρησκεία αλλά «κοσμοθέαση». Κουραμπιέδες και βερίκοκα. Αν δεν είχαμε θρησκεία δεν θα σκοτωναμε τον Σωκράτη με βάσιμο ή αβάσιμο πρόσχημα ότι εισάγει νέους θεούς, δηλαδή «καινά δαιμόνια», στους νέους, ούτε θα κάναμε το ίδιο στον Πυθαγόρα με την ίδια κατηγορία, ούτε θα κάναμε το ίδιο στους ορφικούς με την ίδια κατηγορία συν της νεκρομαντείας. «Δεν είχαμε» λέει «θρησκεία οι Έλληνες, αλλά κοσμοθέαση» ο μέσος μπουμπουνας και επαναλαμβάνει με εκκεντρική περηφάνια ό,τι άκουσε χωρίς να το σκεφτεί, ώστε να κομπάζει για να δείχνει ότι «κάτι ξέρει και αυτός» και «είναι και αυτός ψαγμένος». Σκέψου ποιον βολεύει το να μην έχεις θρησκεία, και το να το λες και με περηφάνια κιόλας, τούβλο. Μην παραπονιέσαι όταν σε λένε τούβλο. Είσαι. Για να μην είσαι, σταμάτα να κάνεις και να λες τουβλιές και γίνε Έλληνας. Το ότι η λέξη θρησκεία δεν σημαίνει υποκατάστατο της έννοιας κοσμοθέαση αυτό δεν συνεπάγεται ότι δεν είχαμε και έχουμε όπως πολλά έθνη καί κοσμοθέαση. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο αλλά αλληλοσυμπληρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το έκτρωμα που έχουν βαφτίσει μερικοί πονηροί "ελληνική θρησκεία" διότι είναι επιτηδιοι οργανωμένου σχεδίου, δεν έχει σκοπό την επανελλήνιση αλλά έχει σκοπό μόνον την διάσπαση του χριστιανισμου(εν μέρει βεβαίως θετικό), αλλά με όχημα το πρόσχημα του δήθεν επανελληνισμού, και αντί να μεταστρέφουν τον χριστιανισμο σε ελληνισμό, και αντί να σε οδηγούν στην μόρφωση της ελληνικής παιδείας, όπως αρμόζει, διυλίζοντας τα όσα ελληνικά στοιχεία έχουν απομείνει και καταδεικνυοντας την ιστορική τους βάση από την αρχαιότητα, τα καταστρέφουν, σκοπιμως, και τα χριστιανικά που εμπεριέχουν ελληνικά στοιχεία, αλλά και τα ελληνικά που τα στρεβλώνουν έχοντας κατασκευάσει ένα δικό τους φιάσκο που το βάφτισαν «ελληνικό». Δεν τους συμφέρει η πραγματική επανελληνιση, για αυτό έχουν κατασκευάσει ένα δικό τους δόγμα και μαντρί, και όσο μένεις αγράμματος και απαιδευτος και ανιστόρητος, τόσο αυτοι δυναμώνουν και εσύ βγάζεις τα μάτια σου χωρίς να το γνωρίζεις κιόλας ενώ νομίζεις ότι γίνεσαι και πιο καλός Έλληνας. Σε θέλουν υβριστή των Θεών, να νομίζεις ότι μιλάς ίσοις προς ίσοις προς τον Δία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 16. ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΎΝ
    Μόνον ένας ανιστόρητος, αγράμματος αδαής, μωρός, αφελής, και αδιάβαστος βελάζει ότι δεν υπάρχει στα ήθη των Ελλήνων προσκύνημα και γονυπετία. Πρώτον, άλλο η προσκυνησις, δηλαδή προς και κυνεω, δηλαδή ασπασμός, και άλλο η γονυπετία, δηλαδή το γονατισμα. Ο ασπασμός, δηλαδή η προσκυνησις, δεν περιλαμβάνει, απαραίτητα και γονυπετία, και η γονυπετία δεν περιλαμβάνει απαραίτητα ασπασμό, δηλαδή προσκυνησι. Ωστόσο, γίνεται να συνδιαστουν. Δεν αρμόζει όμως να συγχέονται. Δεύτερον, και τα δύο αυτά, προσκυνησις και γονυπετία, είναι ελληνικά ήθη, πανάρχαια. Υπάρχει πληθώρα απεικονίσεων σε κέρματα νομισμάτων χρήματος, σε αστερισμούς, σε αμφορείς, σε γραπτές περιγραφές και σε γλυπτά.
    Τρίτον, τα πράτταμε και τα δύο. Και πολύ συχνά. Και τάματα είχαμε, σχεδόν όπως αυτά των χριστιανών που γνωρίζεις, και θυμίαμα, και αγιασμό σε ύδωρ, και στα Ελευσίνια μυστήρια τελουσαμε είδος βάπτισης. Από πολλές από αυτές τις λατρευτικές πρακτικές, και άλλες πολλές, ναι μεν δανείστηκαν οι χριστιανοί και άλλοι, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται αφενός ότι οι δικές τους λατρευτικές πρακτικές «είναι ελληνικές» ούτε ότι επειδή αυτοί έχουν κάποιες λατρευτικές πρακτικές πως πρέπει να διαλυσουμε όλες τις δικές μας που τυγχάνουν να είναι παρόμοιες «ώστε να μην είναι ίδιες με τις δικές τους».
    Τέταρτον, τα πράτταμε αυτά τα δύο, δηλαδή και την προσκυνησι και την γονυπετία, αλλά ως επί τω πλείστω μόνον προς το θείον, και όχι προς ανθρώπους, διότι αυτό σήμαινε υποταγή, αλλά και με το σωστό τρόπο προς τους θεούς, όπως καταδεικνύει και πληθώρα πηγών, λχ ο Δημοσθένης που λέει σε μια γυναίκα να μην γονατίζει με αυτόν τον απρεπή τρόπο διότι βλέπει τα οπίσθιά της. Άλλο λοιπόν να μην υποτάσσεται Έλληνας άνθρωπος στους ανθρώπους, και άλλο να μην υποτάσσεται στους θεούς όπως σε διδάσκουν σήμερα τα ελλαδεμπορομουσχαρια, ώστε να διαπράττεις ύβρι. Πέμπτον, υποταγή προς το ελληνικό θείον αρμόζει τα μάλα, με τον σωστό τρόπο. Και ασπασμό θα πράξεις και γονυπετία προς στον Δία, για παράδειγμα. Αλλά όχι μόνον αυτά. Εχουμε πολλούς τρόπους κοινωνίας με το θείον. Έκτον, οπως προείπαμε, έχουμε πολλούς τρόπους κοινωνίας με το θείον στην ελληνική θρησκεία. Άλλο η επίκληση, άλλο η παράκληση, άλλο η δέηση, άλλο η ικεσία, άλλο η ευχή προς τους θεούς, άλλο η ευχαριστία για τους θεούς. Δεν έχουμε μόνον τα χεράκια πάνω σε σχήμα υψιλον, όπως σας λένε στα καλτ της μαϊμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Έβδομον, ένα πολύ απλό παράδειγμα που διαλύει και την παραμικρή αντίσταση πίστης σε αυτόν τον μύθο που διαδίδουν τα αγράμματα μουσχαρια, είναι ότι κάθε παιδάκι στην αρχαία Ελλάδα μάθαινε για τον Ηρακλή εν γούνασι, ολόκληρο αστερισμό, πάνω από την χοντρή ανθελληνική κεφαλή τους, με τον Ηρακλή γονατιστό να εύχεται προς στον Δία. Το γνώριζε κάθε Έλληνας. Ογδοον, ικεσία τελεις γονατιστός, ακουμπώντας το πηγούνι. Προς το θεό το πράττεις αυτό ακουμπώντας το πηγούνι του αγάλματος, και αν δεν το φθάνεις, με έκταση χειρός προς το πηγούνι, γονατιστός.
    Ενατον, προσκυνησις, δηλαδή ασπασμός, γίνεται σχεδόν σε κάθε μικρό ναό σε εικόνες, ναι εικόνες των Θεών, πριν τον χριστιανισμο, διότι ούτε ξοανα ούτε αγάλματα είχαν την δυνατότητα να φτιάξουν. Ανοίξτε τον Παυσανία να τελειώνουμε με την παραμυθολογία.
    Δέκατον, ουδεμία σχέση έχει το κυνεω με τον σκύλο, όπως λένε μερικοί παρετυμολογοι βλαμμένοι. Κυνεω σημαίνει ασπάζομαι. Κυσον με, φίλησέ με.
    Εν κατακλείδι, μην προσκυνάς, δηλαδή ασπάζεσαι, τους ανθρώπους ως δείγμα υποταγής. Το χέρι δηλαδή Θεού να το προσκυνησεις, το χέρι ανθρώπου βασιλέα ποτέ. Μην γονατίσεις σε άνθρωπο, αλλά γονάτισε προς τον Δία όταν είναι δείγμα κοινωνίας ικεσίας προς αυτόν, όπως πράττει και ολοκληρος "Ηρακλής εν γούνασι" προς τον πατέρα, και όπως κάθε Έλληνας όταν έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 17. ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΡΦΙΚΟΊ
    αυτό είναι άλλο ένα τεράστιο ψέμμα ώστε πάλι να σου φέρνουν τον χριστιανισμό και την αφελλήνιση από την πίσω πόρτα. Στην αρχαιότητα μετρούσαμε πληθυσμό περί τα σαράντα εκατομμύρια από την ιβηρική γη, έως τα Βάκτρα πέρα από την Ινδία και είχαμε γύρω στις ογδόντα χιλιάδες πόλεις. Πολλοί οι Έλληνες είχαν πάνω κάτω κοινή θρησκεία με μικρές παραλλαγές και ενίοτε ελλαχιστες εμβόλιμες πεποιθήσεις σε συγχώνευση και αφομοίωση από τοπικούς κατακτημένους λαούς που σταδιακά εκελληνοποιούνταν πλήρως. Την τότε εποχή σαράντα εκατομμύρια σε έναν παγκόσμιο πληθυσμό εκατόν ογδόντα εκατομμυρίων είμαι σαν να λέμε σε αναλογία ο πληθυσμός της Κίνας σήμερα σε σύγκριση με τον παγκόσμιο πληθυσμό. Οι ορφικοί ήταν μια ομάδα ημιμουρλων που τελούσαν νεκρομαντεία και την λεγόμενη "επαιτεία", δηλαδή ζητιανιά "για να σου πουν "τα καλά νέα της θρησκείας τους". Ήταν επακριβώς σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα όπως οι ιεχωβαδες σήμερα. Τους έδιωχναν από κάθε πόλη, έτρωγαν κλωτσιές και μπουνιές, και υπάρχουν δεκάδες αναφορες για αυτό, ενώ κατηγορούνταν ότι εισάγουν καινά δαιμόνια, όπως ο Σωκράτης και όπως ο Πυθαγόρας, (και στους τρεις κάψαμε τις σχολές με την ίδια ακριβώς κατηγορία) δηλαδή την εισαγωγή "νέας θρησκείας", όπως και ακριβώς έκαναν. Οι ορφικοί δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον Ορφέα, αλλά έχουν δανειστεί και παραποιήσει στοιχεία από τον μύθο του Ορφέα μαζί με ξένα στοιχεία από την ανατολή, κυρίως τον πρόγονο του ζωροαστρισμού, που τα εισήγαγαν μαζί με ελληνοειδες περιτύλιγμα στον ελλαδικό χώρο. Η λεγόμενοι ορφικοί νεκρομαντες ήρθαν αρχικά από φρυγικα φύλα και εισήγαγαν κατόπιν καί άλλα ανατολίτικα στοιχεία και ανατολική θρησκεία, σε ένα κράμα σαλάτας. Αριθμούσαν περί τις είκοσι χιλιάδες, και επειδή τότε τους έδιωχναν από παντού κατασκηνωναν έξω από τις πόλεις κοντά στα νεκροταφεία. Όταν ήρθε ο χριστιανισμός ήταν οι πρώτοι που τον ασπάσθηκαν διότι πίστευαν στην αθανασία της ψυχής και τα σχετικά, που εναντιώνεται στην ελληνική μύηση. Τα δε λεγόμενα "ορφικά κείμενα και ύμνοι" ουδεμία σχέση έχουν με την αυτή λεγόμενη ορφική θρησκεία, που άνετα την αποκαλεί κάποιος και ελληνική αίρεση. Ορφικούς ύμνους τους ονόμασαν οι δυτικοί προσφάτως ενώ στην αρχαιότητα η εν λόγω παρέα δανείζονταν ελληνικούς ύμνους και τους παραποιουσε για τις θρησκευτικές της ανάγκες. Δυστυχώς διασώθηκαν αυτοί και πολλοί λίγοι ελληνικοι ύμνοι αντί το αντίστροφο. Τα λόγια του μέγιστου Καλλίμαχου για τους ορφικούς είναι χαρακτηριστικά "τούτους εγώ φεύγω κακήν κακώς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το κοινό στοιχείο σε σχεδόν όλα αυτά είναι ότι σε βάζουν πάλι στην ηλιολατρεία του χριστιανισμού από την πίσω πόρτα, με ελληνοειδείς ονομασίες, παραφιλολογία, προκρουστειες εκλογικεύσεις και στρεβλώσεις, και επαφιονται αφενός στην θερμή επιθυμία σου για επανελληνιση και αφετέρου στην ασχετοσυνη και ημιμάθειά σου, ώστε να σου σερβίρουν οτιδήποτε τσαρλατάνικο ως δήθεν «ελληνικό». Κυρίως όμως εξευτελίζουν το ελληνικό στοιχείο, την ελληνική παράδοση και την ελληνική θρησκεία με αποτέλεσμα να την ακυρώνουν και να την καθιστούν γραφική και γελοία. Αυτός είναι και ο κύριος σκοπός τους, πλην του ότι σφετερίζονται το ελληνικό στοιχείο ως όχημα για να μεταβιβάζουν οποιαδήποτε ξενική πεποίθηση επιθυμούν μέσα από αυτό με ελληνοειδες περιτύλιγμα και προκάλυμμα.
    Πολλοί που τα ενστερνίζονται αυτά είναι θύμα του εγωισμού τους, διότι αφού έχουν χαψει αυτές τις ηλιθιότητες και τις έχουν διαδώσει, δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι ήταν τόσο ηλίθιοι, άσχετοι, και ημιμαθείς, και προτιμούν να αντισταθούν στην αλήθεια και την πραγματικότητα και να υπερασπιστούν την στρέβλωση στην οποία πίστεψαν με νύχια και με δόντια. Αυτή η τυφλή πίστη είναι ακόμη πιο επικίνδυνη διότι έχει περισσότερη εξουσία πάνω τους ο εγωισμός τους παρά η αλήθεια και το δίκαιο και, κυρίως, το αληθινό αυθεντικό ελληνικό στοιχείο καθαυτό εν τω όλω.
    Αν έχεις κι εσύ «φίλο ή γνωστό» που είναι μπαρουφοβλακουλίξ χάφτης και παπαγαλίδιον κάθε τέτοιας προαναφερθείσας βλακείας είτε ξύπνησέ τον επιμορφώνοντάς τον είτε κάνε τον πέρα, διότι είναι ζημιογόνος παράγοντας προς την επανελλήνιση.
    Εν κατακλείδι, μην διαδίδεις μαλακίες, προτού επιβεβωσεις ότι δεν είναι μαλακίες, μόνον και μόνον επειδή σε κάνουν να κομπαζεις με έπαρση και φουρια στον εγωισμό ότι τάχα μου «κάτι γνωρίζεις και εσύ από "βαθιά ψαγμενη γνώση"» διότι γίνεσαι ρεντικολο. Αντίθετα, πράξε ως Έλληνας και ερεύνησε και επιβεβαίωσε πρώτα, και μετά να διαδώσεις, αντί να μεταβιβάζεις την ανεπιβεβαίωτη πληροφορία για την κάθε αρλουμπα που βρίσκεις στο ίντερνετ με περίτρανο ζήλο σαν να είναι κεκτημένη γνώση σου από τα γεννοφασκια σου.
    Και τέλος, αμφισβήτησε για όλα όσα γράφονται εδώ, και ψάξε μόνος σου να τα επιβεβαίωσεις ή αν γίνεται να καταδείξεις ότι ψεύδομαι, ψάχνοντας για την αλήθεια, όπως αρμόζει και είναι δίκαιο και πρέπον και ενάρετο και δη ελληνικόν. Δεν έχει νόημα να βελαξεις την γνώμη σου. Δήλωσε μόνον την γνώση σου. Αν κάθε Έλληνας που επιθυμεί επανελλήνιση έπραττε με αυτόν τον τρόπο τότε δεν θα γίνονταν θύμα στο κάθε θρησκευτικό καλτ και τις ηλιθιες, ψευδείς, ανιστόρητες, δογματικές μπούρδες που διαδίδει, και που ξεπηδάει σαν μύκητας στην κοπριά που θέλουν να αυτοαποκαλούνται «Έλληνες» σήμερα και είναι η σκιά των προγόνων τους.
    https://www.facebook.com/demetrios.m.papadakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ζούν σε δικό τους εικονικό κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ποτέ δημιουργήθηκε η έννοια έθνος.
    Αγνοούν όλα τα ιστορικά γεγονότα και ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα οτι όλα ηταν γαλήνια ήρεμα σαν ένα ποτάμι νερό. Ούτε πόλεμοι ούτε καταστροφές ούτε εκδίκηση ούτε σημαχιες με βαρβάρους για να κρατήσουν καρέκλα και θέση.
    Εδώ υπάρχουν άτομα στην κλίκα τους που υποστηρίζουν οτι οι Έλληνες κατακτήθηκαν απο τους Μακεδόνες μετά απο Ρωμαίους μετά Τούρκους.
    Τι να πείς μετά τραβάς τις κοτσίδες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εγω θα συνεχισω να απαριθμω τις σφαγες των Ελληνων απο τους χριστιανους .

    Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ "ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ" ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΗΝ EBΡΑΙΟΧΡΙΣTIANIKH ΘΡΗΣΚΕΙΑ!
    379 - 395. Νέα χρον. Καίσαρος.
    (ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.).

    - Ο δολοφόνος Ελλήνων "Μέγας Θεοδόσιος" των εβραιοχριστιανών, έκανε με βία αίματος το 379 νέα χρον. Καίσαρος, τον "Χριστιανισμό" επίσημη θρησκεία του Βυζαντινού κράτους. Κυνήγησε τους οπαδούς της "Θεογονίας" γνήσιους Έλληνες σαν εχθρούς του κράτους του και σαν εγκληματίες. Έκλεισε κατά προτροπή της Β΄ Οικουμενικής συνόδου των χριστιανών, τους αρχαίους ναούς της "Θεογονίας" και στην θέση τους, αφού τους τροποποίησε έδωσε αυτούς στους ορθοδόξους για τις τελετουργίες τους.
    - Απαγόρευσε τις τελετές των οπαδών τις "Θεογονίας" και επέβαλε την παρουσία των Ελλήνων στις τελετές των χριστιανών υπό την προστασία στρατού.
    - Κατήργησε τους "Ολυμπιακούς αγώνες" των γνησίων της "Ράτσας Ελλήνων" οριστικά.
    - Οι εβραίοχριστιανοί φανατίστηκαν πάρα πολύ από τους αρχηγούς των, Μητροπολιτών και Ιερέων και βάλθηκαν να καταστρέφουν ότι θύμιζε "Έλληνες το γένος και Ελληνικό πολιτισμό".
    - Καταστράφηκαν "έργα τέχνης", αγάλματα θεών, ζωγραφιές θεών, ψηφιδωτά αγάλματα, σκεπάσθηκαν από Έλληνες για να μην καταστραφούν από τους "χριστιανούς" και αυτά, αρχαίοι ναοί μετατράπηκαν σε χριστιανικές εκκλησίες και 98% των αρχαίων συγγραμμάτων κάηκαν στην πυρά.
    - Έκαναν σφαγές στους γνήσιους Έλληνες οπαδούς της "Θεογονίας" στην Ελληνιστική Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
    - Δύο διαμαρτυρίες πού έγιναν για αυτή την σφαγή των Ελλήνων της "Θεογονίας" στην Αλεξάνδρεια πνίγηκαν στο αίμα των γνησίων Ελλήνων οπαδών της "Θεογονίας". Στην Αντιόχεια εβραιοχριστιανοί μισθοφόροι (μη Έλληνες) έσφαξαν μέσα στην πόλη όποιον θεωρείτο ότι δεν ήταν χριστιανός αλλά ενεργό μέλος της θρησκείας της "Θεογονίας".
    - Στην Θεσσαλονίκη σφάγιασαν οι "Χριστιανοί", πάνω από 7000 Έλληνες οπαδούς της "Θεογονίας" μέσα στον ιππόδρομο. Στην θέση αυτή αργότερα, οι Χριστιανοί για να μην θυμάται κανένας τα εγκλήματά τους, έκτισαν τον ναό του Αγίου Δημητρίου. Κάτω αυτού του ναού, βρίσκονται σήμερα τα αρχαία λουτρά και τα δώματα των αθλητών του ιπποδρόμου.
    - Επίσης σε μικρότερες πόλεις όσοι οπαδοί της "Θεογονίας" αντιστέκονταν σφαγιάζονταν.
    - Τότε "μαγάρισαν" και τον Παρθενώνα κάνοντάς τον ναό της "Παρθένου Μαρίας", σε μνήμη της εβραίας μητέρας, του εβραίου Ιησού, υιού του Ιεοβά (έξοδος ς΄ 3)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η "Ιστορία της Ελλάδος" που διδάσκονται τα τέκνα των σημερινών Ελλήνων, γράφτηκε από εβραιοχριστιανούς στην Ελλάδα, όπως αυτοί ήθελαν, για να μην κατηγορηθούν οι ίδιοι για σφαγές! Στην θέση των Ελλήνων, που οι εβραιοχριστιανοί σφαγίαζαν, γράφουν αντί για Έλληνες σφαγιασθέντες, τάχα Άραβες ή άλλης εθνότητας λαούς! Διαβάστε εδώ πως ήταν στην πραγματικότητα οι σφαγές των εβραιοχριστιανών, εναντίων ΕΛΛΗΝΩΝ κρητικών, στην Κρήτη!


    Η Γενοκτονία 270.000 Ελλήνων το 961 από τους βυζαντινούς κατακτητές! (Ξένη αναδημοσίευση).

    - Καθ’ όλη την διάρκεια της χιλιετούς βυζαντινής αυτοκρατορίας η Κρήτη ήταν το κόκκινο πανί για τους βυζαντινούς κατακτητές. Γι’ αυτό την αιματοκύλησαν πολλές φορές.
    - Το 727 οι Κρητικοί όχι μόνον συμμετέχουν μαζί με όλους τους Έλληνες στην Μεγάλη Επανάσταση κατά των βυζαντινών, αλλά επιπλέον ετοιμάζουν πανστρατιά και επιτίθενται κατά της Κωνσταντινουπόλεως για να εκθρονίσουν(!!!) τον αυτοκράτορα Λέοντα Γ’ τον Ίσαυρο.
    Αρχηγό τους είχαν έναν Κρητικό ονόματι Κοσμά, ο οποίος ήταν μεγαλοπρεπής, ωραίος και γενναίος. Και παραλίγο να κατάφερναν να κυριαρχήσουν σε όλη την Μεσόγειο, όπως αναφέρει στην «Ιστορία των Σφακίων» ο ηγούμενος Γρηγόριος Παπαδοπετράκης.
    - Όμως οι λογαριασμοί βυζαντινών και Κρητικών παρέμεναν από αιώνες ανοικτοί και δεν έκλεισαν ποτέ. Ο Αλέξιος Κομνηνός, δια του υιού του Ισαακίου, το 1192, στέλνει απειλητική επιστολή προς το νησί της Κρήτης. Απειλούσε ότι αν δεν υποταχθούν στο βυζάντιο οι Κρητικοί, θα εξολοθρεύσει όλους τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, όπως έπραξαν στο παρελθόν, έγραφε η επιστολή, ο Βελισσάριος, ο Ιουστινιανός, ο Νικηφόρος Φωκάς και ο Βάρδας ο θαλασσινός.
    - Οι βυζαντινοί είχαν υποστεί αναρίθμητες ήττες από τους Κρητικούς, που ήταν πολύ γενναίοι μαχητές και θεοσεβείς. Οι Κρητικοί ουδέποτε πρόδωσαν τους Πατρώους Θεούς και τα Πάτρια ειωθότα. Το παράδειγμά τους έδινε θάρρος στους άλλους Έλληνες να διατηρήσουν τον Ελληνισμό τους και την Πατρώα Ελληνική Θρησκεία. Γι’ αυτό ήθελαν να τους αφανίσουν οι βυζαντινοί κατακτητές.
    - Οι μνήμες από την τελευταία ήττα, ήταν ακόμη νωπές. Το 949 ο βυζαντινός αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Ζ’ υπέστη πανωλεθρία από τους γενναίους Κρητικούς καθώς όλο το βυζαντινό στράτευμα που έστειλε για να κατακτήσει το ηρωικό Νησί κατεσφάγη, όπως μας πληροφορεί ο Λέων Διάκονος.
    - Τα Κρητικά πλοία περήφανα έπλεαν στην Μεσόγειο αψηφώντας τον βυζαντινό στόλο. Και όποτε είχαν ευκαιρία έκαναν τολμηρές επιδρομές και κατέστρεφαν ολοσχερώς τον βυζαντινό στόλο. Ο Λέων Διάκονος γράφει για την «των Κρητών δυναστείαν, τραχηλιώσαν και κατά Ρωμαίων φονικόν πνέουσαν». Δηλαδή έσπερναν τον θάνατο στους βυζαντινούς οι σκληροτράχηλοι Κρητικοί, γράφει ο Λέων Διάκονος στην Ιστορία του.
    - Οι Κρητικοί ήταν ακατάβλητοι κυρίως για δύο λόγους, γράφει ο Συνεχιστής του Θεοφάνους: Πρώτον διότι είχαν διατηρήσει αλώβητο το Ελληνικό Ιερατείο τους, το οποίο προΐστατο στους Απελευθερωτικούς Αγώνες, και δεύτερον διότι ήταν φοβεροί έμποροι, κάτι που τους προσπόριζε τα αναγκαία χρήματα για τους πολέμους κατά των βυζαντινών.
    - Το μίσος των βυζαντινών κατά των Ελλήνων της Κρήτης αποτυπώνεται ανάγλυφα από τον παρακοιμώμενο Ιωσήφ Βρίγγα ο οποίος προσπαθεί να διεγείρει το βυζαντινό συμβούλιο κατά των Κρητικών. Ο Συνεχιστής του Θεοφάνους καταγράφει τα λόγια του Ιωσήφ: «Είναι τόσα τα δεινά που υπέστησαν οι Ρωμαίοι από τους αρνητές του Χριστού, σφαγές και καταστροφές εκκλησιών και αρπαγές περιουσιών και αιχμαλωσίες. Πρέπει να αγωνισθούμε υπέρ των Χριστιανών και να μην δειλιάσουμε από την απόσταση της θαλάσσης ούτε από τις φήμες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πράγματι οι γενναίοι Κρητικοί απελευθέρωναν τα παράλια της Ιωνίας από τους βυζαντινούς κατακτητές και κατέστρεφαν χριστιανικές εκκλησίες και έπιαναν χριστιανούς αιχμαλώτους για να τους ανταλλάξουν με Έλληνες.
    - Το 960 ο βυζαντινός αυτοκράτωρ Ρωμανός Β’ και ο παρακοιμώμενος Ιωσήφ Βρίγγας ανέθεσαν στον Αρμένιο στρατηγό Νικηφόρο Φωκά τον αφανισμό της Κρήτης και των Κρητικών. Ο τεράστιος βυζαντινός στόλος ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιουλίου 960. - Αποτελείτο από 3300 πλοία που μετέφεραν στρατό και εφόδια. Οι βυζαντινοί είχαν στρατολογήσει βάρβαρα στίφη Σλαύων, Αρμενίων και Ρώσων, για να κατασφάξουν τους Έλληνες της Κρήτης.
    - Ο M. Canard, στο Byzance et les Arabes μας πληροφορεί ότι οι Έλληνες διέθεταν μόλις 240 πλοία και ζήτησαν από τους Άραβες πολεμοφόδια και στρατό. Εκείνο τον καιρό οι Άραβες με επικεφαλής τον Χαμβδά πολεμούσαν στο μέτωπο της Μικράς Ασίας τους βυζαντινούς κατακτητές, και έτσι δεν μπόρεσαν να τους στείλουν παρά μικρές ποσότητες πολεμοφοδίων, αλλά καθόλου στρατό. Έτσι οι γενναίοι Κρητικοί μαχητές αντιμετώπισαν μόνοι τους τον τεράστιο βυζαντινό στόλο που μετέφερε 500.000 βυζαντινούς κατακτητές στο ηρωικό Νησί.
    - Οι Έλληνες γρήγορα έμαθαν τα νέα και άρχισαν να οχυρώνωνται. Η ιστορία έχει καταγράψει ως επικεφαλή της ηρωικής αντιστάσεως την Κρητικοπούλα Ιέρεια της Αρτέμιδος Κλεαγέτη.
    - Ο Πρίσκος στην χρονογραφία του μας πληροφορεί ότι ήταν μόλις 25 ετών το 960, και αμέσως άρχισε να εμψυχώνει τους Κρητικούς περιδιαβαίνουσα όλα τα οχυρά. Η Κλεαγέτη ήταν πολύ μορφωμένη και γόνος Ιερατικής οικογενείας. Η μητέρα της λεγόταν Ζηνόκλεια, ήταν Ιέρεια της Ήρας, και είχε πάρει μέρος στην μάχη της Κρήτης κατά των βυζαντινών το 949. Με το τόξο της είχε σκοτώσει 50 βυζαντινούς κατακτητές. Η Ζηνόκλεια τελούσε τα Ελληνικά Μυστήρια και είχε διδάξει από μικρή την θυγατέρα της Κλεαγέτη το πώς να πολεμά τους βυζαντινούς κατακτητές.
    - Ο Λέων Διάκονος στην Ιστορία του αναφέρει την Κλεαγέτη με υβριστικούς όρους. Την αποκαλεί «γύναιον εταιρικόν», «αναιδές», και ότι τάχα έκανε μαγγανείες. Όμως της αναγνωρίζει, αν και με υβριστικό τόνο, ότι ήταν μάντισσα και ότι ήταν ατρόμητη, καθώς πλησίαζε μόνη της μέχρι τα φυλάκια των βυζαντινών και τους προκαλούσε σε πόλεμο.
    - Οι Κρητικοί Ιερείς και Ιέρειες μόλις αντίκρισαν του πρώτους βυζαντινούς στρατιώτες έκαναν καθαρμό σε όλο το Νησί για να φύγει το χριστιανικό μίασμα.
    - Ο Νικηφόρος Φωκάς αμέσως μετά την απόβαση αρχίζει γενική επίθεση. Σφάζει αρκετούς Κρητικούς τις πρώτες ημέρες. Νοιώθοντας ότι η νίκη του θα είναι εύκολη εξ αιτίας του τεραστίου όγκου του στρατεύματός του, δίνει 10.000 βυζαντινούς στρατιώτες στον στρατηγό Νικηφόρο Παστιλά και τον διατάσσει να εισβάλει στην ενδοχώρα του Νησιού και να κατασκοπεύσει τους Κρητικούς.
    - Η ατρόμητη Ιέρεια Κλεαγέτη απαντά με ανταρτοπόλεμο. Βάζει τις Κρητικοπούλες να δίνουν κρασί στους βυζαντινούς στρατιώτες, να τους μεθούν και να αποσπούν πληροφορίες. Αφού τους διέλυσαν την πειθαρχία η Κλεαγέτη διέταξε τους 400 Κρητικούς που είχε υπό τις διαταγές της να λάβουν θέσεις μάχης στα βουνά.
    - Μόλις οι Κρητικοί είδαν τους βυζαντινούς αποδιοργανωμένους ξεκίνησαν επίθεση με επικεφαλής την ηρωική Ιέρεια της Αρτέμιδος. Οι βυζαντινοί αντιστάθηκαν με σθένος. Η Κλεαγέτη σημάδεψε με το τόξο της τον βυζαντινό στρατηγό Νικηφόρο Παστιλά, κτύπησε το άλογό του και τον ανάγκασε να ξεκαβαλικέψει. Αμέσως χύμηξε πάνω του με το τσεκούρι της και τον σκότωσε.
    - Οι βυζαντινοί σε αυτή την δεύτερη φάση του αγώνος τράπηκαν σε φυγή αλλά οι Κρητικοί τους πήραν στο κυνήγι. Ελάχιστοι από τους στρατιώτες του Νικηφόρου Παστιλά κατόρθωσαν να επιστρέψουν ζωντανοί στο στρατόπεδο του Νικηφόρου Φωκά.
    - Ο Φωκάς, ωσάν να κτυπήθηκε από κεραυνό, μόλις άκουσε τα νέα άρχισε να ετοιμάζει ενέδρες. Άρχισε να πολιορκεί τον Χάνδακα (Ηράκλειο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο Πρίσκος, έχει καταγράψει το πώς απευθύνθηκε στους στρατιώτες του λέγων ότι «Δεν νομίζω να αγνοεί κανείς σας την επιθετικότητα και το θράσος των απογόνων της Αριάδνης, τις τόσες διαρπαγές και τα φονικά που έχουν διαπράξει κατά των Ρωμαίων. Δεν ανέχεται η εκκλησία του Χριστού να λυμαίνωνται το χριστεπώνυμο πλήθος οι ειδωλολάτρες.
    Μην εξοκείλετε στην απειθαρχία και την καλοπέραση διότι θα πάθετε ότι και οι στρατιώτες του Νικηφόρου Παστιλά. Ας μην σπαταλάμε τον καιρό μας με οκνηρία και μέθη, αλλά παραμένοντας Ρωμαίοι ας επιδείξουμε στον πόλεμο κατά των ειδωλολατρών το γενναίο μας φρόνημα».
    - Μετά πήρε τον στρατό του και άρχισε επίθεση καθώς είχε πληροφορίες ότι 40.000 Κρητικοί ετοιμάζονταν να του επιτεθούν αιφνιδιαστικά και να τον εκδιώξουν από το Νησί. Ο Νικηφόρος Φωκάς περίμενε να νυκτώσει και επιτέθηκε το βράδυ στους Κρητικούς, οι οποίοι δεν άκουσαν την Κλεαγέτη και έκαναν το λάθος να κατασκηνώσουν σε πεδιάδα.
    - Εκεί ο Νικηφόρος Φωκάς τους έπιασε στον ύπνο, απροετοίμαστους, και τους έσφαξε όλους. Ο Νικηφόρος Φωκάς, για να αποδείξει το πόσο βάρβαρος ήταν και το πόσο μισούσε τους Έλληνες, διέταξε τους στρατιώτες του να κόψουν τα κεφάλια των Ελλήνων και να τα μαζέψουν σε σακκιά.
    - Ύστερα διέταξε να τα καρφώσουν σε κοντάρια και να τα τοποθετήσουν μπροστά στο κάστρο του Χάνδακος. Μετά, όπως διασώζει ο Λέων Διάκονος, ο Φωκάς διέταξε όσα κεφάλια Κρητικών περίσσεψαν να τα εκσφενδονίζουν με τις βαλλίστρες μέσα στα τείχη του κάστρου...
    - Οι Κρητικοί μόλις ανεγνώρισαν τους ομοφύλους των, ξέσπασαν σε οιμωγές. Ακούστηκαν κλάματα. Τρόμος κατέλαβε το στρατόπεδο των Κρητικών. Ακούστηκαν κραυγές και θρήνοι ωσαν η πόλη να είχε ήδη κατακτηθεί. Μολονότι δεν είχαν καμμία διάθεση για ειρήνη με τους βυζαντινούς, τώρα είχαν χάσει το θάρρος τους. Εκείνη την δύσκολη στιγμή εμφανίστηκε στα τείχη η νεαρή Ιέρεια Κλεαγέτη. Το πρόσωπό της έλαμπε από ζωντάνια όταν ενθάρρυνε τους Κρητικούς.
    - Ο Πρίσκος διέσωσε τα λόγια της: «Γενναίοι άνδρες και γυναίκες, αιώνες τώρα πολεμούμε τους Ρωμαίους. Οι Θεοί δεν μας εγκατέλειψαν, πάντα στέκονται στο πλευρό μας. Μόλις κατατροπώσαμε τους Ρωμαίους του Παστιλά. Τώρα θα λιποψυχήσουμε μπροστά σ’ έναν ασεβή Ρωμαίο; Εμπρός! Τραβήξτε τα σπαθιά. Ακονίσατε τους πελέκεις. Τεντώσατε τα βέλη. Θάνατος στους Ρωμαίους κατακτητές. Βοήθησέ μας Τοξόκλυτη Θεά. Ίσιωσε τα θανατηφόρα βέλη μας να βρουν τον στόχο τους».
    - Η νεαρή Ιέρεια αμέσως διατάζει επίθεση. Εμψυχωμένοι από την ατρόμητη Ιέρειά τους που όρμησε πρώτη, 35.000 Κρητικοί, μαζί και γυναικόπαιδα, εφορμούν εναντίον των βυζαντινών κατακτητών. Ο Νικηφόρος Φωκάς ταράζεται από την ξαφνική αντεπίθεση. Αλλά πριν προλάβει να συνέλθει καταμετρά 90.000 χιλιάδες νεκρούς, οι περισσότεροι από τα επίλεκτα βυζαντινά σώματα των Αρμενίων.
    - Ο Νικηφόρος Φωκάς αναγκάζεται να σαλπίσει υποχώρηση. Έβλεπε πιά ότι ήταν πολύ δύσκολο να κατατροπώσει τους Κρητικούς και μάλιστα με τέτοια οχυρά. Αποφάσισε, γράφει ο Λέων Διάκονος, να πολιορκήσει τον Χάνδακα(Ηράκλειο). Αποφάσισε να λιμοκτονήσει τους Κρητικούς μέχρις ότου κατασκευάσει νέες πολιορκητικές μηχανές. Έτσι τελείωσε ο χειμώνας του 960-961.
    - Κατά την διάρκεια του χειμώνος δεν έπαυσαν τελείως οι εχθροπραξίες. Ομάδες καταδρομών των Κρητικών κτυπούσαν συνεχώς τους βυζαντινούς κατακτητές. Οι απώλειες των Κρητικών έφτασαν τις 30.000 νεκρούς και των βυζαντινών τις 110.000 νεκρούς, αναφέρει ο M. Canard στο Byzance et les Arabes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Στο τέλος Φεβρουαρίου του 961, ο Νικηφόρος Φωκάς άρχισε πάλι τον πόλεμο με νέο στρατό και εφόδια που παρέλαβε από την Κωνσταντινούπολη. Αντιθέτως η θέση των Κρητικών γινόταν όλο και πιό δύσκολη καθώς τα τρόφιμα λιγόστευαν και ο ναυτικός αποκλεισμός του Νησιού δεν επέτρεπε τον ανεφοδιασμό.
    - Οι στρατιωτικοί αρχηγοί των Κρητικών, Ναύκλος και Ανεμάς, έκαναν συμβούλιο και αποφάσισαν να περιμένουν, μέσα στην πόλη, βοήθεια από τους Άραβες. Όμως η Κλεαγέτη τους είπε να συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο στα βουνά και να μην πολεμήσουν μέσα στην πόλη διότι το κάστρο ίσως να μην αντέξει την πολιορκία. Τελικά υπερίσχυσε η γνώμη του Ανεμά, η οποία δυστυχώς απεδείχθη μοιραία.
    - Οι βυζαντινοί κατακτητές άρχισαν την πολιορκία σκάβοντας κάτω από την τάφρο και άρχισαν να ξεκολλούν πέτρες από το τείχος. Πρόσθεσαν ξύλα στα υποστηρίγματα και τους έβαλαν φωτιά. Σε λίγο η φωτιά απανθράκωσε τα υποστηρίγματα και δύο επάλξεις του κεντρικού τείχους κατέρρευσαν. Αμέσως όρμησαν στην πόλη τα βυζαντινά στίφη και άρχισαν γενική σφαγή χωρίς να κάνουν διάκριση αμάχου και μαχομένου πληθυσμού. Τα γυναικόπαιδα έτρεχαν να κρυφτούν στα σοκάκια αλλά οι βυζαντινοί τους εξολόθρευαν ανηλεώς. Για τρεις ολόκληρες ημέρες δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να σφάζουν άμαχο πληθυσμό.
    - Η κατάκτηση της Κρήτης ολοκληρώθηκε στις 7 Μαρτίου 961. Οι πηγές κατέγραψαν 200.000 νεκρούς Κρητικούς, μαζί με τα γυναικόπαιδα, που γενοκτόνησαν οι βυζαντινοί υπάνθρωποι. Μαζί με τους ήδη νεκρούς Κρητικούς στα πεδία των μαχών, το Ολοκαύτωμα της Κρήτης αριθμεί 270.000 νεκρούς, σφαγιασθέντες από τα βυζαντινά στίφη του Νικηφόρου Φωκά.
    - Ο Νικηφόρος Φωκάς, χωρίς κανένα ίχνος θεοσέβειας, ανδρείας και πολιτισμού, ζήτησε να βρουν το πτώμα της Ιέρειας Κλεαγέτης. Μόλις οι βυζαντινοί το βρήκαν, ο βάρβαρος Αρμένιος στρατηγός διέταξε να της κόψουν το κεφάλι και να το καρφώσουν σε ένα κοντάρι. Αφού το έφτυσε, το περιέφερε πάνω στο άλογό του ως τρόπαιο...
    - Ο Νικηφόρος Φωκάς για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Κρήτης διατάσσει την φυλετική αλλοίωση του Κρητικού λαού. Εγκαθιστά στο ηρωικό Νησί βαρβάρους Σλαύους, Ρώσους και Αρμένιους. Επιπλέον διατάσσει τους μοναχούς των χριστιανών να εκχριστιανίσουν βιαίως τον Κρητικό λαό. Ο Νίκων ο «Μετανοείτε» αποβιβάζεται στην Κρήτη με προστασία βυζαντινής φρουράς και αρχίζει νέες σφαγές.
    - Παρά την τρομακτική γενοκτονία, οι Κρητικοί ανένηψαν και συνέχισαν τον Ιερό Αγώνα για Ελευθερία, κάτι που αποδεικνύεται με την απειλητική επιστολή που έστειλε ο Αλέξιος Κομνηνός το 1192, όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου μας.
    - Η Γενοκτονία 270.000 Κρητικών από τους βυζαντινούς κατακτητές το 961 έχει χαραχθεί βαθιά στην μνήμη όλων των Ελλήνων παρά τις προσπάθειες των νεοβυζαντινών κατακτητών να την διαγράψουν.
    - Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, ο «πατριάρχης» των χριστιανών Βαρθολομαίος, πριν από δύο χρόνια, έστησε τον ...ανδριάντα(!) του Νικηφόρου Φωκά στην Κρήτη(!!!).
    Όπως δείχνουν τα γεγονότα υπάρχουν ακόμη ανοικτοί λογαριασμοί μεταξύ Ελλήνων και βυζαντινών...

    Πηγές:
    Λέων Διάκονος, Ιστορία
    M. Canard, Byzance et les Arabes
    Πρίσκος, Κρητικά, στην συλλογή Jus Graeco-Romanum
    Γρηγορίου Παπαδοπετράκη, Ιστορία των Σφακίων, Αθήνα 1971

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Για να δείς πόσο ψεύτης είσαι, πόσο σιχαμενος χωρίς αξιοπρέπεια, πόσο διαστρεβλώνεις την αλήθεια και πόσο αγράμματος και απαίδευτος γιατί αν πραγματικά είχες παιδεία θα διαβάζετε βιβλία θα έψαχνες και δε θα έκανες απλά αντιγραφή (μάλλον θα σου έχει μείνει απο το δημοτικό γιατί μόνο με αντιγραφές θα το τελείωσες και αν...)

    Και επειδή βαριέμαι πραγματικά να ασχοληθώ με εγκέφαλο μυρμηγκιού.

    Η απάντηση σου:
    Απο site ομοϊδεατών σου:

    Περί τής σφαγής τών Κρητών, το 961, από τον Νικηφόρο Φωκά

    https://www.pare-dose.net/4345

    Έτσι για να νιώσεις πόσο ξεφτυλισμενος είσαι και να πάρεις ενα καλό φτύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εδώ και μερικά χρόνια, περιφέρεται στο Διαδίκτυο ένα κείμενο, με το οποίο υποστηρίζεται, ότι 270.000 Κρήτες σφαγιάσθηκαν το 961 από τον Αρμένιο αρχιστράτηγο -και μετέπειτα αυτοκράτορα- τού Βυζαντίου, Νικηφόρο Φωκά.

    Στο κείμενο αναφέρεται ως βασικός λόγος που επέφερε αυτό το συμβάν, η καταστολή τής επαναστατικής προσπάθειας τών Ελλήνων για να αποτινάξουν τον βυζαντινό ζυγό.

    Ακολουθεί ως έχει το πρωτότυπο κείμενο, που φαίνεται να πηγάζει, από την ιστοσελίδα τών δωδεκαθεϊστών…

    Η Γενοκτονία 270.000 Ελλήνων το 961 από τους βυζαντινούς κατακτητές



    Καθ’ όλη την διάρκεια της χιλιετούς βυζαντινής αυτοκρατορίας η Κρήτη ήταν το κόκκινο πανί για τους βυζαντινούς κατακτητές. Γι’ αυτό την αιματοκύλησαν πολλές φορές......... Ιστορία των Σφακίων, Αθήνα 1971

    Ισίδωρος Ηλιάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Παρ’ ότι οι διώξεις τών Ελλήνων και τών ελληνιζόντων κατά την περίοδο τής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δεν είναι αμφισβητήσιμες (τουναντίον μάλιστα…), εν τούτοις, το άνωθεν κείμενο φαίνεται να βρίθει ανακριβειών -αν όχι, σκόπιμων παραχαράξεων- με διάσπαρτους κάποιους κόκκους αληθείας. Με λίγα λόγια, φαντάζει κάπως υπερβολικό (ελληνιστί: «too much»), σε σημείο που να αναγκάζεται κάποιος να κάνει τον δικηγόρο τών Ρωμιών ιουδαιοχριστιιανών λατρών τού θεοκρατικού Βυζαντίου, που κατέστρεψε τον Ελληνισμό και το ελληνικό πνεύμα.

    Ακόμα κι αν παραβλέψει κάποιος, πως οι -επίσης- κατακτητές τής Κρήτης, Άραβες, παρουσιάζονται στο κείμενο, λίγο ή πολύ, όχι σαν εξουσιαστές, αλλά σαν φίλοι και σύμμαχοι τών εντόπιων κατοίκων τού νησιού (τούς οποίους φρόντισαν να εξισλαμίσουν βέβαια…), θα οδηγηθεί σε μερικά λογικά αδιέξοδα…

    Για ποιες απελευθερωτικές επαναστάσεις μιλάμε, όταν μέχρι τον 10ο αιώνα, είχε επιτευχθεί σχεδόν ο πλήρης εκχριστιανισμός τής επικράτειας τής Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο); Και για ποιούς Έλληνες; Ο περιβόητος Αρμένιος εκχριστιανιστής, Νίκων ο Μετανοείτε (κι όχι μόνο αυτός), συνέχιζε το «θεάρεστο» έργο του, κλείνοντας και τις τελευταίες εστίες «ειδωλολατρών» που απέμειναν στον νότιο ελλαδικό χώρο (και όχι φυσικά με τον σταυρό στο χέρι…). Δεν υπάρχουν Έλληνες πλέον. Υπάρχουν χριστιανοί…

    Επαναστάσεις έγιναν, αλλά όχι για τον λόγο που περιγράφει το κείμενο. Είναι η εποχή τής εικονομαχίας, και οι όποιες εξεγέρσεις αναφέρονται εδώ, είχαν ως σημείο εκκίνησης το θέμα αυτό.

    Αρχικά γίνεται επίκλιση τής «Ιστορίας τών Σφακίων», τού ηγούμενου Γρηγόριου Παπαδοπετράκη:

    Το 727 οι Κρητικοί όχι μόνον συμμετέχουν μαζί με όλους τους Έλληνες στην Μεγάλη Επανάσταση κατά των βυζαντινών, αλλά επιπλέον ετοιμάζουν πανστρατιά και επιτίθενται κατά της Κωνσταντινουπόλεως για να εκθρονίσουν(!!!) τον αυτοκράτορα Λέοντα Γ’ τον Ίσαυρο. Αρχηγό τους είχαν έναν Κρητικό ονόματι Κοσμά, ο οποίος ήταν μεγαλοπρεπής, ωραίος και γενναίος. Και παραλίγο να κατάφερναν να κυριαρχήσουν σε όλη την Μεσόγειο, όπως αναφέρει στην «Ιστορία των Σφακίων» ο ηγούμενος Γρηγόριος Παπαδοπετράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τί αναφέρει όμως ο Παπαδοπετράκης;

    Προϊόντος του χρόνου οι μεν κρατούντες απώλεσαν διαφθαρέντες το γόητρον αυτών εν Κρήτη, οι δε κάτοικοι εξαναστάντες ένεκεν της κακοδιοικήσεως και των πολλών φόρων, απεπειράθησαν την ριζικήν των καθεστώτων ανατροπήν. Εκίνησαν όθεν πανστρατιά το 727 κατά της Κωνσταντινουπόλεως, όπως εκθρονίσωσι τον αυτοκράτορα Λέοντα και αναγορεύσωσι τοιούτον έναν αγύρτην, ονομαζόμενον Κοσμάν, αλλά νικηθέντες και πολλάς τιμωρίας και σφαγάς υποστάντες υπετάγησαν αύθις ελεεινώς. Ο Κοσμάς ούτος ην Κρης, ύφους μεγαλοπρεπούς, ωραιότατος και γενναίος, δι’ ου ενόμισαν ίσως οι Κρήτες ότι ηδύναντο αποκτήσαι και αύθις την πάλαι κυριαρχίαν των επί της Μεσογείου!



    («Ιστορία των Σφακίων, ήτοι μέρος της Κρητικής Ιστορίας», α’ έκδοση 1888).

    Αν και ο Παπαδοπετράκης, δεν αναφέρει ότι ο λόγος τής «πανστρατιάς» ήταν η απαγόρευση τής λατρείας τών εικόνων, που επέβαλε ο αυτοκράτορας Λέοντας Γ’, εν τούτοις είναι αρκετά σαφές, ότι δεν μιλάμε για απελευθέρωση, αλλά για αλλαγή καθεστώτος, «ένεκεν της κακοδιοικήσεως και των πολλών φόρων». Αξίζει δε ίσως να σημειωθεί, πως ο Παπαδοπετράκης, δεν αναφέρει τον Κοσμά, μόνο ως «μεγαλοπρεπή, ωραίο και γενναίο», αλλά πρωτίστως ως «αγύρτη»· έναν χαρακτηρισμό που αποσιωπά ο συντάκτης τού κειμένου. Ο Κοσμάς, παρακινούνταν και είχε την υποστήριξη τού πάπα Γρηγόριου Β’, ο οποίος με αφορμή μια έκρηξη τού ηφαιστείου τής Σαντορίνης, κατόρθωσε να πείσει πολύ κόσμο, ήταν αυτή ήταν ένδειξη θυμού τού Θεού, για την ασέβεια προς τις εικόνες. Επιπλέον, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, ο Παπαδοπετράκης είναι φανερό ότι θεωρεί τον αυτοκρατορικό θρόνο ελληνικό και τον Ιουστινιανό…Έλληνα: «…απαρατηρήτως να περιέλθη και αυτός ο αυτοκρατορικός θρόνος εις Έλληνας το 529 επί Ιουστινιανού…» (σελ. 80-81).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μάλιστα, κάποιες άλλες επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία τής βυζαντινής επικράτειας, δεν ήταν και τόσο…επαναστατικές. Όπως η περίπτωση τού Λέοντα τού Τριπολίτη, εξισλαμισμένου χριστιανού τής Κρήτης, ο οποίος επέδραμε στην Μακεδονία το 904 κι αφού μετά από καταστροφές και σφαγές αιχμαλώτισε πάνω από 20.000 κατοίκους της, τούς οποίους στην συνέχεια, μέσω τού Χάνδακα (Ηράκλειο), τούς διοχέτευσε στα σκλαβοπάζαρα τής Κύπρου και τής Συρίας. Παρόμοιες τέτοιες…επαναστατικές πράξεις (δηλαδή πειρατικές επιδρομές), δεν ήταν άγνωστο φαινόμενο τότε. Όπως αυτή που αναφέρει ο συντάκτης στο κείμενό του…

    Τα Κρητικά πλοία περήφανα έπλεαν στην Μεσόγειο αψηφώντας τον βυζαντινό στόλο. Και όποτε είχαν ευκαιρία έκαναν τολμηρές επιδρομές και κατέστρεφαν ολοσχερώς τον βυζαντινό στόλο. Ο Λέων Διάκονος γράφει για την «των Κρητών δυναστείαν, τραχηλιώσαν και κατά Ρωμαίων φονικόν πνέουσαν». Δηλαδή έσπερναν τον θάνατο στους βυζαντινούς οι σκληροτράχηλοι Κρητικοί, γράφει ο Λέων Διάκονος στην Ιστορία του.

    Εδώ, ο συντάκτης τού κειμένου, έχει αφαιρέσει -σκοπίμως προφανώς- μία λέξη, η οποία αλλάζει εν πολλοίς την σημασία του. Διότι το πρωτότυπο κείμενο, γράφει για την «των Αραβιτών Κρητών δυναστείαν» (Λέων Διάκονος, Ιστορία, 1,2, εκδ. Βόννης, 1828). Αναφέρεται δηλαδή, σε επιδρομές που έκαναν οι Άραβες τής Κρήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. τής Κρήτης.

    Ο συντάκτης τού κειμένου, συνεχίζει παρακάτω, αναφέροντας μια ιέρεια τής θεάς τού Δωδεκάθεου, Αρτέμιδος, ονόματι Κλεαγέτη, η οποία υποτίθεται ότι εμψύχωνε τούς Κρήτες μαχητές ενάντια στους Βυζαντινούς. Η παραπομπή οδηγεί και πάλι στον Λεόντιο. Μόνο που ο Λεόντιος δεν γράφει περί καμμίας Κλεαγέτης και πολύ περισσότερο καμμίας ιέρειας (που φαίνεται να είναι επινόηση τού συγγραφέα)…

    Εν ώ δε ο στρατηγός την ίλην κατά μέτωπον εκρατύνετο, και εις πλαίσιον τας δυνάμεις συνέταττε, γύναιον εταιρικόν, ακκιζόμενον τε και θρυπτόμενον, ιταμόν επιεικώς τυγχάνον και αναιδές, των προμαχεώνων προκύπτον, γοητείας εποιείτο τινας και επωδάς. Λέγεται γαρ κατόχους είναι Κρήτας μαντείαις και βωμολοχίαις και πλάνες, προς των Μανιχαίων και του Μωάμεθ παρειληφότας ανέκαθεν. Ου ταύτη δε μόνον το ιταμόν εκείνο γύναιον το αναιδές και ακόλαστον επεδείκνετο. Αλλά και, τον χιτωνίσκον παρά το μέτρον ανασεσυσυρκός και απογυμνούν τα μέρη του σώματος, ες τον στρατηγόν επέσκωπτεν επαρώμενον. Και δη τις των ευστόχων τοξοτών, την νευράν εντεινάμενος, βάλλει το ακόλαστον γύναιον, και χαμαιρριφές των πύργων κατήνεγκε, διαρραγέν αυτίκα, και το ψυχίδιον αποφύσησαν, και τίσιν της ύβρεως τον οικτρόν επισπασάμενον όλεθρον.

    Με λίγα λόγια, αναφέρεται σε κάποια ανώνυμη πόρνη που προκαλούσε, έβριζε και κορόιδευε τούς στρατιώτες τού βυζαντινού στρατού, από τα τείχη τών πολιορκημένων.

    Οι αναφορές σε 270.000 σφαγιασθέντες Κρήτες, είναι άγνωστο από που προκύπτουν και επικαλείται αυτόν τον αριθμό ο συντάκτης, καθώς δεν αναφέρει επακριβώς τις πηγές του στο συγκεκριμένο ζήτημα (φαίνεται να υπάρχει αναφορά περί 200.000 νεκρών στην εγκυκλοπαίδεια «Ήλιος», την οποία πάντως ο συντάκτης δεν συμπεριλαμβάνει στις πηγές του). Βεβαίως, κατά την ανακατάληψη τής Κρήτης από τούς Άραβες (γιατί εναντίον αυτών εκστράτευσε ο βυζαντινός στρατός), πιθανότατα θα πραγματοποιήθηκαν και σφαγές από τον στρατό τού Νικηφόρου Φωκά (πρωτίστως φυσικά επί τών αντιπάλων Αράβων), αλλά προφανώς όχι σε τέτοια έκταση, γιατί τότε θα μιλούσαμε για πλήρη αφανισμό τού πληθυσμού τού νησιού, που είναι μάλλον αμφίβολο ότι έφτανε αυτόν τον αριθμό. Είναι άγνωστο επίσης, αν στον αριθμό αυτόν συμπεριλαμβάνονται οι Άραβες κατακτητές και οι εξισλαμισμένοι κάτοικοι τού νησιού. Σύμφωνα με τον Λεόντιο πάντως, οι νεκροί Άραβες στρατιώτες ανέρχονταν περί τούς 40.000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ας υπογραμμιστεί εδώ και ο όρος «απελευθέρωση τής Κρήτης», που αναφέρουν οι Νεορωμιοί ιουδαιοχριστιανοί, που έφτασαν στο σημείο να στήσουν και άγαλμα τού Φωκά στο κέντρο τού Ηρακλείου (έμπροσθεν Πάρκου Γεωργιάδη, κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας). Φυσικά και δεν πρόκειται για απελευθέρωση, αλλά για ανακατάληψη ενός φοροδοτικού πόρου τής βυζαντινής επικράτειας που απώλεσε για κάποιο διάστημα. Κι αυτό διαφαίνεται έντονα μέσα από τις ελάχιστες αλήθειες που αναφέρει το κυρίως κείμενο, με παραπομπή στην επιστολή τού αυτοκράτορα Αλέξιου Κομνηνού, το 1182, όπου όντως απειλεί τούς κατοίκους τής Κρήτης ότι θα πάθουν ότι έπαθαν και στο παρελθόν (δηλαδή φωτιά και τσεκούρι), αν εξακολουθούν να είναι ασυνεπείς προς τις υποχρεώσεις προς την κεντρική διοίκηση:

    Αλέξιος ο Κομνηνός και πορφυρογέννητος, βασιλεύς Κωνσταντινουπόλεως νέας Ρώμης […]



    Διά της εξουσίας ταύτης γράφομεν προς εσάς τους κατοίκους της Κρήτης, όπου ωσάν άφρονες και λωλοί όπου ιδία σας θελήσει γίνεσθε, καθώς και οι παρέμπροσθέν σας, όπου εκατοίκουν εις αυτο το νησί πιστοί και άπιστοι εγείνατε απειθείς της ημών βασιλείας και αφανιστήκατε από τον κραταιόν στρατηγόν Βελισσάριον, από τον πρώην ημών αγιώτατον Βασιλέα μέγαν Ιουστινιανόν, και πάλιν από τον κραταιόν Φωκάν, και μετέπειτα από τον ανδρειωμένον και δυνατόν εις τους πολέμους Βάρδαν τον θαλασσινόν, και τούτο όλον εγένετο δια την παράβασιν και αποστασίαν, καθώς και εσείς τώρα κάνετε και γίνεσθε απειθείς της ημών βασιλείας, κυριεύοντες το νησί της Κρήτης όπου δεν δίδετε βασιλικά δοσίματα και τους κριτές και επιτρόπους της ημών βασιλείας δεν δέχεσθε, αλλά με πολλήν εντροπήν και καταφρόνησιν εις ημάς τους αποστέλλετε.



    Δια τούτο με βουλήν Συνοδικήν των Παναγιωτάτων Πατριαρχών και ετέρων Αρχιερέων και με γνώμην ολωνών των Αρχόντων της βασιλικής Βουλής δια τον τέλειον και ακατάκρατον σας αφανισμόν, ολωνών όπου κατοικείτε εις το νησί της Κρήτης, γυναικών και παιδίων και πραγμάτων σας, πέμπομεν ένα μέρος μικρόν απο τας δυνάμεις του βασιλέως ημών. Ήγουν κάτεργα ρ’ (100). Και ξεχωριστά το κάτεργον το βασιλικόν όπου με αυτό στέλνω δια βασιλέα και επίτροπον μας τον μυριοπόθητον και φιλτάτον μου υιόν Ισαάκιον, ομού με τους παρόντας ιβ’ (12) γενεών Άρχοντας της ημών βασιλείας και Βουλής, με τέλος αποφασιστικόν δια την εξολόθρευσιν και αφανισμόν σας, ανδρών, γυναικών και παιδίων, και οπού ακόμη ούτε σεις, ούτε οι πρώτοι σας, ούτε οίδετέ την ούτε ηκούσατέ την και όλους θέλουν μαζώξη δια να παιδευθήτε με τυρρανισμούς και σκληρούς θανάτους και κατά κράτους χαλασμόν, ωσάν ατοί σας είσθε αιτία δια την άμετρόν σας εξωφρένειαν. Ταύτα όλα σας γράφω και ευθέως όπου εγγίξωσι τα κάτεργα θέλετε υπάγη να προσκυνήσητε και να υποταχθήτε, θέλετε έχει παραμικράν συμπάθειαν, ειδέ και κάμετε αλλέως, θέλετε αφανισθή κατά κράτος με απόφασιν της παρούσης Βουλής όπου είνε αμετασάλευτος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Από την άνωθεν επιστολή, στοιχειοθετείται και μια ακόμη από τις μισές αλήθειες τού κειμένου: Τον διαμοιρασμό τού νησιού σε 12 φέουδα που θα διοικούνταν από 12 άρχοντες τής αυτοκρατορικής αυλής. Φυσικά και η μετακίνηση χριστιανικού πληθυσμού (διαφόρων εθνικοτήτων) για να τονώσουν το εξασθενισμένο χριστιανικό στοιχείο τού νησιού, άμεση συνέπεια τού εξισλαμισμού μεγάλου αριθμού Κρητών από τούς Άραβες, δεν στερείται βάσης. Το αποδεικνύουν άλλωστε και διάφορα τοπωνύμια που εξακολουθούν να υπάρχουν στο νησί όπως τα «Αρμενιανά» στην επαρχία Αμαρίου (Ρέθυμνο), ή τα «Ρωσοχώρια» στην επαρχία Πεδιάδος (Ηράκλειο). Ο κύριος λόγος όμως διαμοιρασμού τού νησιού σε φέουδα, ήταν προφανής: Διοικητικός και στρατιωτικός, έτσι ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις απειθαρχίας προς το κεντρικό κράτος. Για την ιστορία, ας αναφερθεί πώς αυτά τα ονόματα τών αρχόντων διασώζονται μέχρι και σήμερα στην Κρήτη (Βαρούχας, Βλαστός, Σκορδίλης, Κομνηνός, Καλλέργης, Γαβαλάς κ.ά.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δε γνωρίζεις οτι η διοίκηση της αυτοκρατορίας ηταν με θέματα και ενα απο αυτά το θέμα Ελλάδα και οι κάτοικοι Ελλαδικοι.
    Δε γνωρίζεις για την εικονομαχία.
    Δε γνωρίζεις για την επανάσταση των ΕΛΛΑΔΙΚΩΝ των στρατιωτικών του ΘΕΜΑΤΟΣ Ελλάδας.
    Δε γνωρίζεις οτι ακόμα και ενας απλός πολίτης μπορούσε να γίνει αυτοκράτορας αρκεί να είχε υποστήριξη, και αυτό ήθελε να εκμεταλλευτεί ο Πάπας.
    Δε γνωρίζεις ότι εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε η έννοια του ΕΘΝΟΥΣ οπότε δε σου έκανε εντύπωση οτι αναφέρεται ως Έλληνες, και πολυ περισσότερο οταν ο Ρωμαίος ηταν ΤΙΤΛΟΣ και όχι καταγωγή η έθνος, Ρωμαίος ηταν ο κάτοικος της αυτοκρατορίας ασχέτως τη γλώσσα που μίλαγε ξ που είχε γεννηθεί.
    Δε γνωρίζεις για την κατάκτηση της Κρήτης απο τους Άραβες.
    Δε γνωρίζεις της μάχες μεταξύ αυτοκρατορίας και Αράβων.
    Αλλά υποστηρίζεις οτι ΕΣΥ λες την αλήθεια!!!!!!!!!!
    Τώρα πάρε μια πετσέτα και σκούπισε για να φύγεις απο το παράλληλο σύμπαν που ζεις απο τις φούντες που κάνεις και βλέπεις μαυροφορεμένες φούστες.
    Κόψε τα ναρκωτικά και διάβασε κανένα βιβλίο και μη μασάς μόνο τα φύλλα της κάνναβης του internet, που σε εχουν κάνει μαστουρωμενο πρόβατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΑΛΉΘΕΙΑ ΡΕ ΠΑΓΑΝΉ Ο ΠΡΙΣΚΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ;;;;;;;;
    ΑΝ ΈΧΕΙΣ @@ ΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν προκειται να ξανασχοληθω με σενα.Οσο κι αν προσπαθεις να ριξεις το επιπεδο του διαλογου και να προσπαθεις να σκεπασεις ολα τα εγκληματα των χριστιανων βαζοντας πηγες απο διαφορες ορντινατσες της εκκλησιας η αληθεια δεν σταματιεται.Παρτο χαμπαρι καθε μερα χανεται κοσμο που φευγει απο το μαντρι σας ειδικα απο ατομα της νεας γενιας .Αυτο δεν μπορεις να το σταματησεις ουτε εσυ ,ουτε οι ομοιοι σου .

      Διαγραφή
    2. Τι μαλακίες λες πάλι...
      Ποιο επίπεδο; Αυτό του ψέματος που προωθείς;
      Η ότι σε φτύνουν οι ομοϊδεάτες σου;;;
      Πηγές απο την εκκλησία;;;;
      Site ομοϊδεατών σου είναι!!!!!!!!!
      Και με συγκεκριμένα στοιχεία, σελίδες βιβλία!!;
      Αυτών που πιστεύουν οτι και εσύ!!!!
      Αφού δε ξέρεις να μιλάς Ελληνικά τι το ψάχνουμε.
      Σε πονάει που αυτοί που υποστηρίζουν οτι και σύ σε ξεσκεπάζουν.
      Τι να κάνουμε ρε φίλε υπάρχουν και ομοϊδεάτες σου που σέβονται την ιστορία.
      Για άλλη μια φορά αποδεικνύεις ότι ζεις σε δικό σου περιβάλλον.
      Δημιουργείς φαντασίες και δε δέχεσαι την πραγματικότητα.
      Άνευ λογιστής αξιοπρέπεια συνέχισε να μασάς τα φύλλα καναβης σαν πρόβατο

      Διαγραφή
    3. Παρτο χαμπαρι χριστιιανοταλιμπαν οτι και να κανεις δεν θα προκαλεσεις αναβρασμο.Αδικα προσπαθεις με υπουλες χριστιανικες πρακτικες να δημιουργησεις ταραχη και μπαχαλο με τσιτατες ατακες.Στο εχω ξαναγραψει ειμαι αρκετα εμπειρος για να αποφευγω τετοιες παγιδες και μην ξεχνας οτι μεγαλωσα μεσα στις εκκλησιες σας και στις εκκλησιες αλλων δογματων οπως σου ανεφερα σε αλλο μηνυμα οποτε τις υπουλες πρακτικες σας τις ξερω απο μικρο παιδι.Εγω κοιταω μονο μπροστα τον δρομο της αρετης και της αληθειας και στην επομενη στροφη της ιστοριας εσεις δεν θα υπαρχετε για αυτο εχετε λυσσαξει και προσπαθειτε να αποφυγεται το τελος.Σιγουρα εμεις δεν θα το προλαβουμε αλλα οι μελλοντικες γενιες σιγουρα.

      Διαγραφή
    4. Τι να κάνουμε η αλήθεια πονάει τα ρέστα σου στο https://www.pare-dose.net. Τι να κάνουμε τα γραπτά σού είναι εδώ. Ξαναδιάβασε το σχόλιο σου ξανα διάβασε την απάντηση. Χωνέψε το φτύσιμο απο τους ομοϊδεάτες σου, στείλε και επιστολή διαμαρτυρίας και άντε καληνύχτα. Και μαθήματα στον καθρέφτη σου, ποτέ δεν απαντάς όταν σε ρωτάνε και λές τις άσχετες παπαριες σου.
      Τα υπόλοιπα όλα ασχολίαστα άνευ αξίας και λόγου, ο καθένας ότι θέλει πιστεύει για τον εαυτό του.
      Όπως και τα ψυχολογικά τραύματα και προβλήματα που έχεις απο τη παιδική ηλικία αφορούν γιατρό με συγκεκριμένης ειδικότητα.

      Διαγραφή
    5. Εσσυ που πασχεις απο χριστιανοσχιζοφρενεια λες για μενα;Δεν με ενδιαφερει τι γραφει ο καθενας και δικαιωμα του καθενος να εχει οτι αποψη θελει.Αν ειχα προβλημα και ηθελα να εξαφανισω καθε αλλη αποψη θα ημουν χριστιανοφασιστας γιατι οπως γνωριζεις κι εσυ καλα χριστιανισμος και φασισμος πηγαιναν παντα χερι-χερι και ο φασισμος ειναι η πολιτικη προεκταση του χριστιανισμου .Θα πεταξουμε ανθρωπους στην πυρα η θα τους παμε σε στρατοπεδο συγκεντρωσης οπως οι χριστιανοι αν εχουν αλλη γνωμη;Τι θες να φτιαξουμε μια νεα Σκυθοπολη και να σκοτωνουμε οποιον εχει αλλη αποψη;Ποια ψυχολογικα τραυματα εχω ρε ανοητε;Σου εκανα μια αναφορα απλα για την διαδρομη μου απο μικρο παιδι σε ολα τα χριστιανικα μαγαζακια και εσυ εβγαλες αλλα αντι αλλων;Κοιταξε στο ξαναγραψα εδω μπαινω να διαβασω τα κειμενα που βαζει ο Απολλωνιος και να αποδομησω την θρησκεια του μισους κι οχι να μπαινω σε γηπεδικες κοντρες.Κουρασες χριστιανοταλιμπαν.

      Διαγραφή
    6. Σχιζοφρενικό παραλήρημα σε έπιασε. Πάλι τις παπαριές σου ξεκίνησες. Σου εχω απαντησει:

      Ξεσκεπάζεται ή σας ξεσκεπάζουν;;;

      https://www.pare-dose.net/4345
      Περί τής σφαγής τών Κρητών, το 961, από τον Νικηφόρο Φωκά

      "Η μονη εκκλησια που φωτιζει ειναι αυτη που καιγεται."
      Παυλος Καστρουνης μπαγλαμοταλιμπαν του ενοπαγανισμου.

      Ζούμε στον 21 αιώνα κύριε.



      Διαγραφή
  55. ΠΑΥΛΟΣ:
    Δεν με ενδιαφερει τι γραφει ο καθενας και δικαιωμα του καθενος να εχει οτι αποψη θελει.

    SITE:
    εν τούτοις, το άνωθεν κείμενο φαίνεται να βρίθει ανακριβειών -αν όχι, σκόπιμων παραχαράξεων...

    Εδώ, ο συντάκτης τού κειμένου, έχει αφαιρέσει -σκοπίμως προφανώς- μία λέξη, η οποία αλλάζει εν πολλοίς την σημασία του. Διότι το πρωτότυπο κείμενο, γράφει για την «των Αραβιτών....

    ο Παπαδοπετράκης, δεν αναφέρει τον Κοσμά, μόνο ως «μεγαλοπρεπή, ωραίο και γενναίο», αλλά πρωτίστως ως «αγύρτη»· έναν χαρακτηρισμό που αποσιωπά ο συντάκτης τού κειμένου....

    Μόνο που ο Λεόντιος δεν γράφει περί καμμίας Κλεαγέτης και πολύ περισσότερο καμμίας ιέρειας (που φαίνεται να είναι επινόηση τού συγγραφέα)…

    ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΣΟΥ ΈΧΕΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΑΚΗ
    ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΊΝΑΙ ΨΕΎΤΙΚΟ,ΔΕΝ ΓΡΆΦΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ.

    ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΌΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΘΈΛΕΙ. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΚΑΝΕΝΌΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΖΕΙ, ΣΥΓΓΡΆΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΉΣΕΙ ΨΕΎΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ.

    ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ. ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΈΡΕΙΣ ΤΑ ΚΕΊΜΕΝΑ ΟΠΩς ΤΑ ΕΓΓΡΑΨΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ.


    ΑΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΡΕΖΊΛΙ ΣΕ ΕΚΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. XAXAXA
    XAXAXAXA
    XAXAXAXAXA

    ΡΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ
    Ε ΡΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ
    Ελληνοκεντρικές απάτες. (ε) Γενοκτονία Ελλήνων το 961 από τους βυζαντινούς! Που είναι οι πηγές;

    Ο Νικηφόρος Φωκάς, μετά από δυο σχεδόν αιώνες κατοχής, κατάφερε να ανακαταλάβει την Κρήτη από τα χέρια των Μουσουλμάνων. Οι Έλληνες πιστοί του Δωδεκάθεου σκάρωσαν ολόκληρο παραμύθι: Δεν ήταν Μουσουλμάνοι στην Κρήτη, αλλά Έλληνες δωδεκαθεϊστές.
    Βασίζονται, λένε, στα αποσπάσματα ενός ιστορικού, του Πρίσκου, που είναι, με βάση τις προσωπικές μου έρευνες αλλά και αυτές άλλων, ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ!
    ...........................................
    Η περιγραφή του Λέοντος του Διακόνου για την “Κλεαγέτη”:
    “'Οσο ο στρατηγός δυνάμωνε την παράταξη κατά μέτωπο και έβαζε σε τάξη τις δυνάμεις του, ένα πουτανάκι, με κουνήματα και σείσματα, να το χαρακτηρίσω με επιείκεια ιταμό και αναιδές, έσκυβε από τα τείχη, έκανε κάτι μαγείες και ξόρκια. Λένε πως οι (εξισλαμισμένοι) Κρητικοί κατέχουν μαντείες και βωμολοχίες και μαγείες που από παλιά είχαν πάρει από τους Μανιχαίους και τον Μωάμεθ. Μα δεν έκανε μόνο αυτά εκείνο το αναιδές και ακόλαστο γύναιο. Αλλά σήκωνε και το ρούχο της πάνω από το συνηθισμένο και γύμνωνε (όλα) τα μέρη του σώματος, και περηφανεύοταν να ειρωνεύεται τον στρατηγό. Τότε, ένας από τους καλούς τοξότες τέντωσε την χορδή και ρίχνει στο ακόλαστο γύναιο, και το έριξε από τους προμαχώνες και έγινε κομάτια αμέσως (πέφτοντας) και ξεφύσηξε την ψυχή της και απέσπασε έτσι την καταστροφή που έπρεπε, εξ αιτίας της ύβρης της.”
    ..........................................................
    http://skourtdim.blogspot.com/2015/08/961.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΧΑΧΑΧΑ
    ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ
    ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΣ ΚΑΛΧΑΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ
    ..και στην επομενη στροφη της ιστοριας εσεις δεν θα υπαρχετε για αυτο εχετε λυσσαξει και προσπαθειτε να αποφυγεται το τελος.Σιγουρα εμεις δεν θα το προλαβουμε αλλα οι μελλοντικες γενιες σιγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 692 μ.ν.χ.
    Λαμβάνει χώρα η Πενθέκτη σύνοδος. Σ’ αυτήν, η ίδια η ηγεσία του χριστιανισμού παραδέχεται πως παρά τις πολύχρονες (4 αιώνες διωγμών) προσπάθειές τους υπάρχουν ακόμα ελληνικά και εθνικά κατάλοιπα. Έτσι, αποφασίζεται η απαγόρευση όσων από τις γιορτές των εθνικών συνεχίζουν ακόμα σε σκόρπια μέρη της αυτοκρατορίας όπως τα Βρουμάλια, τα Ανθεστήρια, τα Βοτά και οι διονυσιακές και εθνικές εορτές.

    804 μ.ν.χ.
    Ο πατριάρχης Κων/πολης Ταράσιος αποπειράται να εκχριστιανίσει τους τελευταίους Έλληνες της αυτοκρατορίας, τους κατοίκους της Μέσα Μάνης, αλλά συναντάει σθεναρή αντίσταση.

    850-860 μ.ν.χ.
    Αυτό που δεν κατάφερε ο Ταράσιος πέτυχε με τη φωτιά και το σπαθί ο Αρμένιος προσηλυτιστής και «άγιος» «Νίκων ο μετανοείτε». Ο Νίκων έχτισε τις πόρτες των εκκλησιών πολύ χαμηλές, ώστε όταν εισέρχονταν μέσα οι «νεοφώτιστοι» Λάκωνες να σκύβουν το κεφάλι τους. Έτσι στα μέσα του 9ου αιώνα παύει και η τελευταία λατρεία Ελλήνων θεών στην ίδια τη χώρα που γεννήθηκε.


    Όπως είδαμε στον παραπάνω εξαιρετικά περιληπτικό χρονολογικό πίνακα, η χριστιανική θρησκεία αντιμετώπισε με μεγάλο φόβο και μίσος το ελεύθερο ελληνικό πνεύμα, για έναν απλό λόγο: βασιζόμενη στην αρχή του «πίστευε και μη ερεύνα» θεωρεί οτιδήποτε πέραν της δικής της ιδεολογίας «σατανικό» και καταδικαστέο (συνήθως σε θάνατο. Η «ιερά εξέταση» σταμάτησε δια νόμου μόλις το 1850).

    Κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο για τους Έλληνες, που είχαν έμφυτα τα στοιχεία της αναζήτησης και του προβληματισμού. Ήταν επομένως απειλή για τους εκφραστές της θρησκείας της «αγάπης». Με δικαιολογία λοιπόν τον εκχριστιανισμό τους, κατέστρεψαν έναν πολιτισμό ανώτερο από κάθε άποψη. Έναν πολιτισμό, που έθεσε τις βάσεις της επιστημονικής σκέψης, της καλλιτεχνικής αναζήτησης και ενός ιδεώδους που δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να είναι ζώο με προκαθορισμένη μοίρα, αλλά ένα ον νοήμον, ικανό να εξελιχθεί ελεύθερα και να μεγαλουργήσει, χωρίς το φόβο κανενός εξωσυμπαντικού «θεού».

    Η καταγραφή αυτή μπορεί μεν να αναφέρεται στην περίοδο μεταξύ του 324 και του 860 (536 έτη!), όπου έγινε και το μεγαλύτερο μέρος των διωγμών και εγκλημάτων κατά των Ελλήνων και του ελληνικού πνεύματος, οι σποραδικές όμως καταστροφές και διώξεις του ελληνικού πολιτισμού συνεχίστηκαν (το 1729 π.χ. ο Γάλλος αβάς Φουρμόν κατέστρεψε εκ θεμελίων την αρχαία Σπάρτη, την Τροιζήνα και την Ερμιόνη) και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Φυσικά τίποτα και ποτέ δε δημοσιοποιείται και κανείς ασφαλώς δεν τιμωρείται για τις πράξεις αυτές. Όπως πάντα, άλλωστε, αφού αρωγός των βαρβαρικών αυτών ενεργειών είναι, τις περισσότερες φορές, ο κρατικός μηχανισμός, δια των υπουργείων του και άλλων οργανισμών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο Χριστιανισμός δεν εδραιώθηκε παντού με ειρηνικό τρόπο. Δεν υπήρξε ελεύθερος και ειρηνικός ο ενστερνισμός των νέων θρησκευτικών ιδεών, σε όλα τα μέρη. Στους τρεις πρώτους αιώνες της ύπαρξής του, ο Χριστιανισμός ήταν μειοψηφία στον ελληνορωμαϊκό κόσμο. Μετά την ανακήρυξή του ως επίσημη θρησκεία στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ο Χριστιανισμός άρχισε να διαδίδεται σταδιακά. Είχε μεγαλύτερη απήχηση στους ελληνόφωνους πληθυσμούς, παρά στους λατινόφωνους. Περισσότερο στα αστικά κέντρα, παρά στις αγροτικές περιοχές. Περισσότερο στις κατώτερες και μεσαίες τάξεις, παρά στις ισχυρές και τις προνομιούχες.

    Στις αγροτικές περιοχές, η λατρεία των αρχαίων θεών, παρέμεινε “ζωντανή” ως τον 6ο-7ο αιώνα. Τον 4ο αιώνα, όταν απαγορεύτηκε η αρχαία λατρεία και διατάχθηκε το κλείσιμο ή η κατεδάφιση των αρχαίων ναών και η καταστροφή των αγαλμάτων, σε ελάχιστες περιπτώσεις εκδηλώθηκαν δυναμικές αντιδράσεις για την καταστροφή των ιερών.

    Οι Χριστιανοί ιεραπόστολοι, με τις ένοπλες ακολουθίες τους, κατέστρεφαν κατά τις προσηλυτιστικές τους εκστρατείες όλα τα σύμβολα των αλλοθρήσκων. Γκρέμιζαν τα ιερά, εστίες λατρείας, τρομοκρατούσαν τους γεωργούς, ερήμωναν την ύπαιθρο, προκαλούσαν κοινωνική αναταραχή και οικονομική κρίση.

    Ο ρήτορας Λιβάνιος (314-393), γνωστός αρχαιολάτρης και φίλος του αυτοκράτορα Ιουλιανού, στην περίφημη επιστολή του στον Μέγα Θεοδόσιο, γράφει χαρακτηριστικά για τους Χριστιανούς:

    “Σαρώνουν τα πάντα σαν αφηνιασμένοι χείμαρροι και ερημώνουν την ύπαιθρο. Οι ναοί, αυτοκράτορά μου, είναι κτίσματα των αγρών, η ψυχή τους. Αυτές οι αγριότητες αφανίζουν τους γεωργούς, τους εξαθλιώνουν, καθώς χάνουν το θάρρος τους. Και το αποτέλεσμα: ξεπέφτουν οι χωρικοί, χάνει το Δημόσιο...Επιχειρούν (οι τοπικές εκκλησιαστικές αρχές) τον βίαιο προσηλυτισμό, εισορμούν στα χωριά και με το πρόσχημα του “σωφρονισμού”, επιδίδονται σε ληστείες”. Αυτές οι βαρβαρότητες, προκάλεσαν συσπείρωση και αντίσταση των γεωργικών πληθυσμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, καλεί τους γαιοκτήμονες του Βυζαντίου να εκχριστιανίσουν τους δουλοπάροικους και τους κολίγους στα φέουδά τους, να προσλάβουν ιερείς και να χτίσουν εκκλησίες. Ο Ιωάννης της Εφέσου (6ος αι.), περηφανευόταν ότι κατά την προσηλυτιστική του εκστρατεία, βάφτισε 70.000 ειδωλολάτρες, συχνά με κνούτο και τρομοκρατία. Ο πάπας Γρηγόριος ο Μέγας (5ος αι.), ανακάλυψε ότι στη Σαρδηνία οι χωρικοί δωροδοκούσαν τον κυβερνήτη του νησιού για να τους επιτρέπει να συνεχίζουν ανενόχλητοι την παραδοσιακή τους λατρεία.

    Ο Λιβάνιος, στην επιστολή του προς τον Μέγα Θεοδόσιο, είναι καταπέλτης για τον Μέγα Κωνσταντίνο. “...βωμούς εφήκε λακτίζουσιν ανατρέπειν, ιερά δε και νεώς τους μεν έκλεισε, τους δε κατέκαυσε”. Φτάνει μάλιστα να τον κατηγορήσει ότι μετέτρεψε ναούς σε πορνεία: “τους δε βεβήλους αποφοίνας πόρνοις ενοικείν έδωκε” (Λόγος υπέρ των ναών, XVII, 7).

    Υπήρξαν βέβαια ορισμένοι φωτισμένοι Χριστιανοί, που προσπάθησαν να συγκεράσουν τη νέα θρησκεία με τις πλούσιες ιδεολογικές παραδόσεις του κλασικού πνεύματος. Σχεδόν πάντα όμως, επικρατούσαν όσοι δεν δέχονταν καν να μελετήσουν τα αρχαία ελληνικά Γράμματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο επίσκοπος της Βιέννης ο οποίος εντρυφούσε στα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Ο πάπας Γρηγόριος Α’ τον επέπληξε σκληρά, λέγοντάς του ότι “είναι απαράδεκτο τα ίδια χείλη να δοξολογούν τον Χριστό και τον Δία”.

    Στην Κύζικο του Ελλησπόντου, ο επίσκοπος Ελεύσιος (4ος αι.) γκρέμισε όλους τους αρχαίους ναούς φανατίζοντας τους εκχριστιανισμένους εργάτες του τοπικού νομισματοκοπείου και της βιοτεχνίας ενδυμάτων. Ο σοφιστής Σώπατρος από την Απάμεια, μαθητής του Ιάμβλιχου (4ος αι.), θανατώθηκε με εντολή του Μεγάλου Κωνσταντίνου, κατηγορούμενος ότι “κατέδησε τους ανέμους δι’ υπερβολήν σοφίας” (“έδεσε τους ανέμους με τη μεγάλη σοφία του”) και εμπόδισε τους νοτιάδες να φυσήξουν για να αρμενίσουν τα καράβια προς την πρωτεύουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο Συνέσιος ο Κυρηναίος, κατηγορεί τον διοικητή της λιβυκής Πεντάπολης Ανδρόνικο, ότι μετέβαλε “την βασίλειον στοάν, το παλαιόν κριτήριον”, σε τόπο μαρτυρίων.

    Ο Ευσέβιος κατηγορεί τον Μέγα Κωνσταντίνο, ότι πρώτος απαγόρευσε να στήνονται αγάλματα θεών, τη λατρεία τους σε ναούς των “εθνικών” και τις ειδωλολατρικές τελετουργίες. Κατέστρεψε το ιερό της Αφροδίτης όπου οι πιστοί έκαναν σπονδές “επί βεβήλων και εναγών βωμών την ακόλαστον τιμώντες Αφροδίτην” .

    Κατά τον Ιουλιανό, ο Κωνσταντίνος επέτρεψε να λεηλατηθούν όλοι οι θησαυροί των αρχαίων ναών για να διακηρύξει την περιφρόνησή του προς την αρχαία θρησκεία. Αυτό δεν έγινε όμως από προσωπική απέχθεια του Κωνσταντίνου, άλλωστε ο ίδιος ήταν “εθνικός” και βαφτίστηκε Χριστιανός λίγο πριν τον θάνατό του, αλλά για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους: προσπορισμός εσόδων, προπαγάνδα και ικανοποίηση των τοπικών εκκλησιαστικών Αρχών. Όπως γράφει ο χρονογράφος Ιωάννης Μαλάλας, στην Κωνσταντινούπολη δημεύτηκαν οι περιουσίες των αρχαίων ιερών.

    Από τους γιους του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο Κώνστας έδωσε εντολή να μην θιγούν οι ναοί έξω από τα τείχη των πόλεων, επειδή εκεί βρίσκονταν τα λαϊκά κέντρα ψυχαγωγίας, ενώ προστατεύονταν στην εποχή του και τα μνημεία των πόλεων. Αντίθετα, ο Κωνστάντιος έδωσε εντολή να κλείσουν όλοι οι αρχαίοι ναοί στις πόλεις και στην ύπαιθρο, απαγόρευσε τη λατρεία των αρχαίων θεών και διέταξε να θανατώνονται όσοι τελούσαν δημόσια λατρευτικές πράξεις. Σύμφωνα με τον Λιβάνιο, επέτρεψε την αρπαγή και καταστροφή των μνημείων που είχαν απομείνει και φρόντισε για τη διανομή των θησαυρών στους έμπιστους της εξουσίας. Με τη συγκατάθεση του Κωνστάντιου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Γεώργιος λεηλάτησε πολύτιμα έργα τέχνης και αναθήματα των ναών( Σωζομενός, «Εκκλησιαστική Ιστορία», V, 71, Σωκράτης, «Εκκλησιαστική Ιστορία», III 2). Κατά τον Λιβάνιο η βασιλεία του Κωνστάντιου ήταν ολέθρια για τα αρχαία μνημεία. Κατεδαφίστηκαν ναοί και ιερά, ενώ καταστράφηκαν πολλά αγάλματα. Επίσης, σκοτώθηκαν πολλοί ιερείς. Μετά το «διάλειμμα» του Ιουλιανού (361-363), ακολούθησε ο Ιοβιανός (363-364), ο οποίος «την των ειδώλων εκώλυσε θεραπείαν» (Θεοδώρητος Κύρου, V, 21) και άφησε τις τοπικές εκκλησιαστικές ηγεσίες, να καταστρέφουν ναούς και αγάλματα.

    Μέγας Θεοδόσιος: οι διώξεις και οι καταστροφές των αρχαίων μνημείων εντείνονται

    cat-megas-theodosios
    Μέγας Θεοδόσιος
    Στα χρόνια του Μεγάλου Θεοδοσίου, η αρχαία λατρεία ποινικοποιείται, ισοδυναμεί με έγκλημα καθοσιώσεως. Καταστράφηκαν ακόμη και τα μη λατρευτικά αγάλματα. Ο έπαρχος Κυνήγιος, ανέλαβε με αυτοκρατορική εντολή το 384, την εξαφάνιση της παλαιάς θρησκείας με βία, τρομοκρατία και βανδαλισμούς, σύμφωνα με τον Λιβάνιο.

    Χρησιμοποίησε στρατιώτες για την κατεδάφιση μνημείων και έριχνε στα χυτήρια τα χρυσά και αργυρά έργα τέχνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ο εργοδότης σου άργησε να σε πληρώσει και επέστρεψες με έκθεση ιδεών και φαντασίας χωρίς πηγές γιατί είσαι και έμπειρος στη παραχάραξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελεις να ελθεις να γνωρισεις τον εργοδοτη μου;Σε μηχανουργειο δουλευω και αν δουλεψεις μια ωρα θα πεσεις λυποθιμος και μετα οταν σηκωθεις θα νομιζεις οτι σε εσωσε απο βεβαιο θανατο ο αγιος Νικολαος

      Διαγραφή
    2. Καλά οτι δηλώσει ο καθένας

      Διαγραφή
    3. Δε στο δηλωνω ηλιθιε επωνυμα στο γραφω.

      Διαγραφή
    4. Πόσο βλάκας μπορεί να είσαι;
      Και γω επώνυμα σου δηλώνω οτι ως Θοδωρής Σταϊκόπουλος δουλεύω σε βαφείο κάπου στην Ελλάδα σε κάποια εταιρεία σε κάποια θέση

      Διαγραφή
  63. https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/stories/article/963792/oi-katastrofes-ton-arhaion-ellinikon-mnimeion-apo-tous-hristianous/AMP/

    Οι καταστροφές των αρχαίων ελληνικών μνημείων από τους Χριστιανούς

    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

    Δημοσιογράφος!!!

    Υπάρχουν και site με υπογραφή ιστορικών,αφου απο βιβλία δε σκαπάζεις, όχι μόνο ηλεκτρολόγους και δημοσιογράφους

    Ποίο πιθανό να είσαι συνταξιούχος προνομιούχος που του έκοψε τη σύνταξη το ΔΝΤ και να για να βγάλει λεφτά πληρώνεται να παραχαραζει και πλαστογραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο ποτε ηλιθιε η ιστορικη απηθεια ειναι κτημα καποιων στημενων,και γονατισμενων στην ορθοδοξη πανουκλα ιστορικων;Μηπως θελεις να βαλουμε κειμενα της ορτινατσας και υποτακτικης στην εκκλησια Παπαρηγοπουλου;Οτι τωρα πολυς κοσμος που δεν ειναι επαγγελματιας ιστορικος ψαχνει,μελεταει και ανακαλυπτει το ψεμμα απο την κατασκευασμενη αληθεια των νικητων ειναι ενα γεγονος που αν ησουν ανθρωπος και οχι αθλια μαριονετα των διποδων με τα μαυρα θα σε χαροποιουσε.Μα αυτος ειναι ο στοχος μας η αληθεια να φτασει σε καθε σπιτι και να σβησει το κατασκευαμενο ψεμμα και τα σκουπιδια που εμαθε ο καθε δυστυχως Ρωμιος και μεσω της αληθειας να ξαναγινει ΕΛΛΗΝΑΣ

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή ο ηλεκτρολόγος δημοσιογράφος και κομμωτής έχουν σπουδάσει, μελετήσει και ερευνήσει!!!
      Η βλακεια σου είναι απύθμενη

      Διαγραφή
    3. Ναι ηλιθιε κι εγω εργατης ειμαι και διαβαζω συνεχεια τι παει να πει αυτο;

      Διαγραφή
    4. Οτι είσαι εργάτης και διαβάζεις;
      Δηλαδή τι περιμένεις να πάρεις τα εύσημα; Ο μόνος είσαι;
      Τι επιλέγει να διαβάσει κάποιος και η κριτική ικανότητα του, κάποιοι διαβάζουν για τη σφαγή της Κρήτης και τους 270.000 νεκρούς,για ανύπαρκτες μάντισσες και για τους φιλικούς δεσμούς Ελλήνων και Αράβων!?!! Και αναλόγως ηλεκτρολόγους, κομμωτές, Δημοσιογράφους, ταξιτζήδες κτλπ. Χωρίς να διαβάσουν κανέναν άλλο τα θεωρούν δεδομένα και τα καταπίνουν αμασητα.
      Τι να κάνουμε έχει μια μικρή διαφορά απο τον ιστορικό του καναπέ με αυτόν που έχει κάτσει σε θρανίο, έχει μελετήσει τις ίδιες τις πηγές, έχει μιλήσει με άλλους πανεπιστημιακούς.
      Απο κει και πέρα δε χρειάζεται να απολογείσαι.
      Έγραψες κάτι και έβαλα την πηγή που κατά πάσα πιθανότητα σου διέφυγε, γιατί τόσο πίκρα;
      Χαλάρωσε.

      Διαγραφή
    5. Ξεχνας μια μικρη λεπτομερεια.Η παιδεια μεχρι πριν απο λιγο καιρο ελεγχονταν στον απολυτο βαθμο απο την εκκλησια.Οποιος τολμαγε να κανει την παραμικρη κριτικη τα βιβλια του εξαφανιζονταν,οι εκπομπες στο ραδιο κοβοντουσαν και δεν μιλαμε για τηλεοραση και εφημεριδες.Παρα πολλοι ανθρωποι εξαφανιστηκαν απο προσωπου γης επειδη τολμησαν να κανουν την ελαχιστη κριτικη με κορυφαιο παραδειγμα τον πραγματικο ιστορικο του ελληνικου κρατους τον Σαθα.Τωρα με το ιντερνετ αυτο τελειωσε και την αληθεια δεν μπορειτε να την σταματησετε και οσο για την γενοκτονια των Κρητων ειναι γνωστη οπως και το γεγονος οτι οι βυζαντινοι εσφαξαν πολλες εκατονταδες αβαφτιστους Ελληνες και αλλους μη χριστιανους.Και ιερα υπηρχαν και ιερειες και ναοι και αγαλματα.Το τι γραφει ενα σαιτ που επιλεγει την μη συγκρουση για τους δικους του λογους με αφηνει αδιαφορο.

      Διαγραφή
    6. Απο τη στιγμή που το παραχαραγμενο κείμενο σου εξακολουθείς να το θεωρείς ως αληθές κάθε λέξη είναι ανευ σημασίας. Καλή συνέχεια στον ύπνο σου.

      Διαγραφή
    7. Προς Νεοπαγανιστές
      Στο άρθρο μου (στο BHMA τής 3ης Αυγούστου) με τίτλο «Νεοπαγανισμός: πίσω ολοταχώς!» επισήμανα ότι «Υπάρχουν σήμερα, στις αρχές τού 21ου αιώνα, συμπατριώτες μας, ελάχιστοι ευτυχώς […] που υποστηρίζουν ότι εχθρός τού Ελληνισμού υπήρξε και είναι ακόμη και σήμερα ο Χριστιανισμός και ότι όποιος πιστεύει στις αξίες και τα ιδανικά τού Ελληνισμού είναι αυτομάτως αντίθετος προς τον Χριστιανισμό, που ως θρησκεία υπέσκαψε τον Ελληνισμό! Το αποκορύφωμα αυτής τής φαεινής «σύλληψης» είναι ότι η αποδοχή τού Ελληνισμού συνδέεται αυτομάτως με την απόρριψη τής χριστιανικής θρησκείας και ότι περαιτέρω προϋποθέτει επιστροφή στην αρχαία ελληνική θρησκεία, δηλ. επιστροφή σε μια πολυθεϊστική ανθρωπομορφική αντίληψη τού θείου, σε ό,τι είναι γνωστό ως «Δωδεκάθεο»». Εγραψα ότι «Πρόκειται για μια αντίληψη που πολιτισμικά για την πορεία τού Ελληνισμού συμπίπτει, στην πράξη, με το ναυτικό παράγγελμα «πίσω ολοταχώς!»» και ότι «Αυτός ο φολκλορικός «ελληνισμός τής χλαμύδας», όταν περνάει σε τελετές αναβίωσης τής αρχαίας λατρείας των Ολυμπίων θεών με ανάλογη ενδυμασία, ύμνους και σύμβολα (δάδες, θυσίες ζώων κ.τ.ό.) ταυτίζει ανεπίτρεπτα και ανιστόρητα τον Ελληνισμό με φαιδρές καταστάσεις». H θέση που υποστήριξα τελικά είναι ότι «ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός, δύο μεγάλα πολιτισμικά μεγέθη, που ξεκίνησαν πράγματι με σύγκρουση κατόρθωσαν να περάσουν ήδη από τους πρώτους μεταχριστιανικούς χρόνους σε μια θαυμαστή, ιστορικά τεκμηριωμένη, συμπόρευση, η οποία στηρίχθηκε σε αναγνώριση τού συμπληρωματικού χαρακτήρα των δύο πολιτισμικών μεγεθών από τους ίδιους ανθρώπους, τους Ελληνες Χριστιανούς». Και αναφέρθηκα στη στάση απέναντι στα ελληνικά γράμματα εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων όπως οι Πατέρες M. Βασίλειος και Γρηγόριος ο Θεολόγος ή όπως ο Φώτιος, ο Αρέθας και ο Ευστάθιος στο Βυζάντιο ή όπως οι διδάσκαλοι τού Γένους Ευγένιος Βούλγαρις, Νεόφυτος Δούκας, Ανθιμος Γαζής, Κωνσταντίνος Οικονόμος, Νεόφυτος Βάμβας, μεγάλες μορφές τού Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Και κατέληξα στο άρθρο μου ότι «Για τους γνωρίζοντες, όσοι αγαπάμε και έχουμε αγωνισθεί για τα ελληνικά γράμματα, τη διατήρηση και τη διάσωσή τους, υπάρχουν τόσα πεδία αγώνα για την ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχών τού ελληνικού πολιτισμού, ιδίως στον χώρο τής Ευρώπης, η οποία πρέπει να συνειδητοποιήσει τις πνευματικές ρίζες της, ώστε να μη περισσεύουν χρόνος και δυνάμεις για ψευδοκηρύγματα και ψευτοδιλήμματα τα οποία, αν βρουν σοβαρούς υποστηρικτές, ευτελίζουν τελικά τον ίδιο τον Ελληνισμό».
      .................................

      Διαγραφή
    8. Το άρθρο μου αυτό έδωσε αφορμή (το περίμενα άλλωστε) σε άμεσους ή έμμεσους υποστηρικτές τού Νεοπαγανισμού, οι περισσότεροι αποφεύγουν ή ντρέπονται (;) να το παραδεχθούν, να πουν κυρίως τα εξής: α) να εκφράσουν συγκρατημένα ή ασυγκράτητα το μίσος τους εναντίον τής Χριστιανικής πίστης, β) να υπεραμυνθούν τής αξίας και τής προσφοράς τού ελληνικού πολιτισμού, γ) να αναφερθούν σε πράξεις εχθρικές μεμονωμένων Χριστιανών ή και ομάδων Χριστιανών (φανατικών μοναχών) εναντίον των υποστηρικτών τής θρησκείας τού Δωδεκαθέου, δ) να συνδέσουν -είναι χαρακτηριστικό αυτό- τη χριστιανική πίστη με τον Εβραϊσμό (διάβαζε σιωνισμό) μιλώντας για εβραιοχριστιανική θρησκεία, και ε) να μιλήσουν για καταπάτηση τής ελευθερίας τής θρησκευτικής συνειδήσεως (τού δικαιώματός τους να πιστεύουν στο Δωδεκάθεο).


      Μια σύντομη τοποθέτηση πρώτα-πρώτα απέναντι σ’ αυτές τις απόψεις. Θα ήμουν ο τελευταίος -εκ νοοτροπίας και πικρών εμπειριών- που θα αμφισβητούσα το δικαίωμα κάθε Ελληνα πολίτη να πιστεύει ελεύθερα σε ό,τι τού υπαγορεύει η συνείδησή του, έστω κι αν αυτό είναι ο Δίας και η Ηρα ή ο Παν, έστω κι αν αυτό συγκρούεται με τη γενικότερη πεποίθηση τού ελληνικού λαού που -όπως είναι γνωστό και μοναδικό στην Ευρώπη- είναι σε συντριπτικό ποσοστό ομόδοξοι, Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Είναι επίσης γνωστό -το γράφω και ο ίδιος στο προηγούμενο άρθρο μου- ότι αρχικά υπήρξε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Χριστιανισμού και Ελληνισμού στο πεδίο τής θρησκευτικής πίστης και ορισμένων μορφών συμπεριφοράς και επιλογών ζωής, σύγκρουσης που οδήγησε σε έκτροπα, σε διώξεις, επιθέσεις και ακρότητες μερικών φανατικών, είτε από την πλευρά των οπαδών τής αρχαίας ελληνικής θρησκείας είτε από τη μεριά των Χριστιανών. Αυτά είναι γνωστά και ούτε ο γράφων ούτε άλλος κανείς μπορεί να τα αμφισβητήσει. Το θέμα είναι ότι αυτή η σύγκρουση ξεπεράστηκε και ότι Ελληνισμός και Χριστιανισμός συμπορεύτηκαν ιστορικά παίρνοντας και δίνοντας ο ένας στον άλλον. Με μια χριστοκεντρική θεώρηση των ελληνικών γραμμάτων (τής «θύραθεν» ή «έξωθεν» παιδείας) ο M. Βασίλειος διακηρύττει «ουκ άχαρι γε μην ουδέ την θύραθεν σοφίαν περιβεβλήσθαι» και προτρέπει τους νέους (στην ομιλία του «Προς τους Νέους, όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων») «και ποιηταίς και λογοποιοίς και ρήτορσι και πάσιν ανθρώποις ομιλητέον, όθεν αν μέλλη προς την τής ψυχής επιμέλειαν ωφέλειά τις έσεσθαι». Ο δε Γρηγόριος ο Θεολόγος δηλώνει ρητά ότι ο Χριστιανισμός χρειάζεται και την ελληνική (κοσμική) μόρφωση και ψέγει όσους Χριστιανούς την περιφρονούν: «αλλά και την έξωθεν, ην οι πολλοί χριστιανών διαπτύουσιν, ως επίβουλον και σφαλεράν και θεού πόρρω βάλλουσαν, κακώς ειδότες […] και τούτων, το μεν εξεταστικόν τε και θεωρητικόν (το φιλέρευνο και το θεωρητικό πνεύμα) εδεξάμεθα […]Ούκουν ατιμαστέον την παίδευσιν (ενν. την ελληνική), ότι τούτο δοκεί τισιν (γιατί έτσι νομίζουν μερικοί)».

      Διαγραφή
    9. Και μια διαφορά που αξίζει να επισημανθεί: ούτε Σταυροφορίες ούτε Ιερά Εξέταση ούτε μορφές απόλυτης εξουσίας αναπτύχθηκαν στην ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία έμεινε προσηλωμένη στις αρχές και τις θέσεις διδασκαλίας των Πατέρων και στην παράδοση που θεμελιώθηκε από αυτούς σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στη Χριστιανική Δύση – χωρίς, βεβαίως, να λείψουν και ορισμένες, ατομικές κυρίως περιπτώσεις, απόκλισης από την ορθόδοξη μορφή χριστιανικής συμπεριφοράς. Ως προς τον μειωτικό χαρακτηρισμό «εβραιοχριστιανική θρησκεία», είναι μεν ορθό ότι η Καινή Διαθήκη έχει συχνή αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη και στον κόσμο τής Π. Διαθήκης, που έχει ως επίκεντρο τον λαό τού Ισραήλ (τους Εβραίους), αλλά η K. Διαθήκη και όλη η χριστιανική διδασκαλία υπερβαίνει εξ ορισμού τον παλαιό κόσμο και τον παλαιό άνθρωπο, για να δημιουργήσει τον νέο άνθρωπο με αναφορά όχι πλέον στους Εβραίους αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Επομένως ο σκόπιμος -με ρατσιστικές προεκτάσεις και απηχήσεις- χαρακτηρισμός τού Χριστιανισμού ως «εβραϊκού» και αστήρικτος είναι και αφήνει να διαφανεί ένας αντισημιτισμός, χαρακτηριστικός για τέτοιες στρεβλωτικές συλλήψεις τού Ελληνισμού που συχνά ταυτίζεται σε μερικούς με την ιδεοληψία περί Αρείας φυλής, φυλετικής υπεροχής κ.τ.ό. Και άλλη μία παρανόηση. Σχεδόν κατά κανόνα η χρήση τού όρου Ελληνας, ελληνικός κ.λπ. στους μεταχριστιανικούς αιώνες και μέχρι αργά στο Βυζάντιο -με γνωστές εξαιρέσεις- χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τους ειδωλολάτρες, τους εθνικούς, τους μη Χριστιανούς και όχι ειδικά τους Ελληνες. Επομένως οι αναφορές σε Ελληνες από τους Πατέρες και άλλους, πρέπει να εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή, τα δε χωρία που προσκομίζονται συνήθως ως μαρτυρίες «τού μίσους κατά των Ελλήνων» συνιστούν, κατά κανόνα, μαρτυρίες απόρριψης των ηθών και των διδαγμάτων (περί θεών) των ειδωλολατρών και πολυθεϊστών γενικά, και όχι ειδικά των Ελλήνων.


      Διαγραφή
    10. Επανερχόμενος στο νόημα και τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε το άρθρο μου περί «Νεοπαγανισμού», μετά και από όσα εξήγησα, είναι φανερό ότι απέβλεπα στο να καταγγείλω δημόσια και να βοηθήσω στο να διαλυθεί μια πλάνη -συνειδητά και οργανωμένα καλλιεργούμενη ή και απλώς από αφέλεια υποστηριζόμενη- ότι το να τιμάς και να εκ-τιμάς τον Ελληνισμό ως πολιτισμικό μέγεθος ευρύτερης εμβέλειας, πράγμα που συμβαίνει με τους περισσότερους Ελληνες, δεν επάγεται ότι πρέπει και να ασπάζεσαι το «Δωδεκάθεο» και τον πολυθεϊσμό και, κυρίως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίπτεις τη χριστιανική θρησκεία και πίστη! Αυτή η ταύτιση τού Ελληνισμού με οξύ αντιχριστιανικό πνεύμα είναι μια τραγική στρέβλωση τής πολιτισμικής ιστορίας και παράδοσης των Ελλήνων, όπου Ελληνισμός και Χριστιανισμός συμπορεύτηκαν -χωρίς ποτέ να ταυτισθούν- και συνύφαναν την ιδιοπροσωπία τού Ελληνα. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.


      Ούτε μας ενδιαφέρει ούτε παρεμβαίνουμε στο τι πιστεύουν οι Νεοπαγανιστές. Εχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Δικαιούμεθα μόνο να ζητούμε να μη ταυτίζουν τον Ελληνισμό με την απόρριψη τής ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, παραπλανώντας μερικούς ανυποψίαστους συμπατριώτες μας ότι δήθεν Ελληνας σημαίνει μη Χριστιανός και ότι ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον Ελληνισμό! Να μην εμφανίζουν δηλαδή την απιστία και τη δική τους απέχθεια προς τη χριστιανική πίστη ως κήρυγμα καθαρότητας και συνέπειας τού Ελληνισμού. Οσο λίγοι, ασήμαντοι αριθμητικά, κι αν είναι οι Νεοπαγανιστές, μπορούν να βλάψουν πολύ -μερικές φορές χωρίς να έχουν καν συνείδηση τού πράγματος- την ιδέα τού Ελληνισμού, τής οποίας οι ίδιοι είναι διαπρύσιοι κήρυκες. Οι μονισμοί, οι ιδεοληψίες και οι ακρότητες υπήρξαν και είναι ασυμβίβαστες προς τη διαύγεια, την ανεκτικότητα, την ευρύτητα και το βάθος τού ελληνικού πνεύματος.


      O κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης είναι καθηγητής Γλωσσολογίας, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
      Επανερχόμενος στο νόημα και τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε το άρθρο μου περί «Νεοπαγανισμού», μετά και από όσα εξήγησα, είναι φανερό ότι απέβλεπα στο να καταγγείλω δημόσια και να βοηθήσω στο να διαλυθεί μια πλάνη -συνειδητά και οργανωμένα καλλιεργούμενη ή και απλώς από αφέλεια υποστηριζόμενη- ότι το να τιμάς και να εκ-τιμάς τον Ελληνισμό ως πολιτισμικό μέγεθος ευρύτερης εμβέλειας, πράγμα που συμβαίνει με τους περισσότερους Ελληνες, δεν επάγεται ότι πρέπει και να ασπάζεσαι το «Δωδεκάθεο» και τον πολυθεϊσμό και, κυρίως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίπτεις τη χριστιανική θρησκεία και πίστη! Αυτή η ταύτιση τού Ελληνισμού με οξύ αντιχριστιανικό πνεύμα είναι μια τραγική στρέβλωση τής πολιτισμικής ιστορίας και παράδοσης των Ελλήνων, όπου Ελληνισμός και Χριστιανισμός συμπορεύτηκαν -χωρίς ποτέ να ταυτισθούν- και συνύφαναν την ιδιοπροσωπία τού Ελληνα. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.


      Ούτε μας ενδιαφέρει ούτε παρεμβαίνουμε στο τι πιστεύουν οι Νεοπαγανιστές. Εχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Δικαιούμεθα μόνο να ζητούμε να μη ταυτίζουν τον Ελληνισμό με την απόρριψη τής ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, παραπλανώντας μερικούς ανυποψίαστους συμπατριώτες μας ότι δήθεν Ελληνας σημαίνει μη Χριστιανός και ότι ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον Ελληνισμό! Να μην εμφανίζουν δηλαδή την απιστία και τη δική τους απέχθεια προς τη χριστιανική πίστη ως κήρυγμα καθαρότητας και συνέπειας τού Ελληνισμού. Οσο λίγοι, ασήμαντοι αριθμητικά, κι αν είναι οι Νεοπαγανιστές, μπορούν να βλάψουν πολύ -μερικές φορές χωρίς να έχουν καν συνείδηση τού πράγματος- την ιδέα τού Ελληνισμού, τής οποίας οι ίδιοι είναι διαπρύσιοι κήρυκες. Οι μονισμοί, οι ιδεοληψίες και οι ακρότητες υπήρξαν και είναι ασυμβίβαστες προς τη διαύγεια, την ανεκτικότητα, την ευρύτητα και το βάθος τού ελληνικού πνεύματος.


      O κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης είναι καθηγητής Γλωσσολογίας, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

      Διαγραφή
    11. Ο Μπαμπινιώτης δεν είναι όπως ο ηλεκτρολόγος του καναπέ, ότι γράφει είναι απο τους παπάδες, τους Εβραίους, τους Ρωμαίους και το σύστημα που θέλουν να αφανίσουν τους Έλληνες και τον επανελληνισμο, να μη γίνει η επανάσταση, η πραγματική επανάσταση της εθνικής θρησκείας.
      Αλλα δε περίμενα τίποτα αλλο απο εσένα χριστανοταλιμπαν με μαυροφορεμένη φούστα.

      Μια μέρα θα σας κάψουμε ζωντανούς μαζί με τις εκκλησίες σας γιατί αυτό είναι πολιτισμός.


      Άστο Παύλε του απάντησα εγώ για σένα να σε ξεκουράσω και λίγο.

      Διαγραφή
    12. ΑΛΛΗΛΟΠΗΔΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΑ ΠΑΓΑΝΑ
      ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ

      ΙΚΤΙΝΟΣ ΣΥΝΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΙΛΙΝΙΚΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!!
      https://www.youtube.com/watch?v=zV5qfUmKDIg&t=3011s

      Διαγραφή
  64. Χαχαχα τα εγραψε αυταβο Μπαμπινιωτης ε;Ο δουλος της ορθοδοξιας;χαχαχα.Διαβασε εδω την ομολογια πιστης του χαχα https://www.faneromenihol.gr/index.php/keimena/e-vivliothiki-2/prosopografies/3388-2010-07-13-08-41-53

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο Καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης και συνέχισε: «Αυτά λοιπόν εμείς δεν πρέπει να τα ξεχνάμε, πρέπει να τα περνάμε μέσα από την Παιδεία μας γιατί αυτή είναι η παράδοση μας, αυτή είναι η ιστορία μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας. Και ένα βασικό κομμάτι του πολιτισμού μας είναι η Εκκλησία μας και η Ορθοδοξία μας, η Ορθόδοξη πίστη μας. Επομένως η παρουσία μου εδώ είναι ουσιαστική και δεν είναι εθιμοτυπική και δηλώνω ότι όπου μπορούμε για όσο διάστημα είναι να σταθούμε πλάι στην Εκκλησία , πλάι στον ελληνικό λαό και θέλω και δημόσια να σας συγχαρώ για όλη αυτή τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η Εκκλησία μας υπό την ηγεσία σας ως απλό ς υπηρέτης που στην πραγματικότητα είναι η ετυμολογία του υπουργού».
    ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Να εισαι καλα ρε φιλε με εκανες να κλαψω απο τα γελια.Τον φασιστα Μπαμπινιωτη βρε τον Ελλαδα σημαινει ορθοδοξια εβαλες;Περιμενω τωρα και σχολιο του Καρατζαφυρερ η του Αδωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι απόλυτα προβλέψιμος αν δε το έχεις καταλάβει, βέβαια για να το καταλάβεις θέλει στοιχειώδη νοημοσύνη.
      Τσάμπα τα λεφτά που σε πληρώνουν

      Διαγραφή
    2. Περιμενω ποστ απο τον Πλευρη τον πατερα ομως η τον Μπαρμπη ειναι κι αυτος καθηγητης πανεπιστημιου.Α ρε γιγαντα.

      Διαγραφή
    3. Βλέπω ότι τους γνωρίζεις καλά, οπότε όταν θα βρεθείτε ξανά ρωτά τους

      Διαγραφή
  67. Πάντως το νοητικό επίπεδο σου φτάνει σε άρθρα ηλεκτρολόγων και κομμωτών το καταλαβαίνω και συμπάσχω μαζί σου, ότι ακόμα προσπαθείς να καταλάβεις τι γράφει ο Μπαμπινιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ διαβαζε Μπαμπινιωτη το δουλικο της εκκλησιας οπως ο ιδιος δηλωνει.Αν ηταν ενας ηλεκτρολογος οπως λες η κομμωτης δεν θα με πειραζε αλλα αυτος ο πασχων απο χριστιανοσχιζοφρενεια ειναι στην τοσο σημαντικη αυτη θεση.Αληθεια εχεις αναρωτηθει γιατι τοσα δουλικα της εκκλησιας ειναι υπουργοι;Εχεις σκεφτει ποιος τους ανεβασε σε αυτην τη θεση και ποιος πραγματικα κανει κουμαντο σε αυτον τον τοπο;Γιατι η δεξια ειναι δουλακι της εκκλησιας και η αριστερα την τρεμει;

      Διαγραφή
  68. Για να παμε τωρα και στην σφαγη της Κρητης το 961.Γιατι ο Λεων Διακονος στο βιβλιο του γραφει λεγεται γαρ κατοχους ειναι Κρητας μαντειας και βωμολοχιαις και πλαναις;Γιατι τοτε στην Κρητη δεν υπηρχε αγαπητε χριστιανοταλιμπαν ουτε μια χριστιανικη εκκλησια αφου ειχε τοσους χριστιανους το νησι;Γιατι ο Ξανθουδιδης γραφει στο βιβλιο του οτι δεν ηταν αγων περι νικης αλλα αγων εξοντωσεως μεταξυ των δυο στοιχειων;Γιατι ο Φωκας κυυριε χριστιανοταλιμπαν ειχε μαζι του τους δυο δολοφονους και τερατα Αθανασιο της Λαυρας και Νικωνα τον μετανοειτε το κτηνος και τον σφαγεα των ελληνων της Λακωνικης;Αυτων των αποβρασματων προσκυνας τις εικονες εσυ και οι ομοιοι σου.Γιατι ο φανατικος χριστιανοπληκτος Λεοντας ο Διακονος γραφει στο βιβλιο του οτι Γυναιον εταιρικον και ακολαστον επεδεικνυτο ;Αυτο τι δειχνει;Οτι παρα πολλοι πολιορκουμενοι ηταν Ελληνες και οχι μουσουλμανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ξεκινάμε απο το αν το κείμενο σου είναι παραχάραξη έργου συγγραφέα.
    Είναι; Ναι η όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. "Λέγεται γαρ κατόχους είναι Κρήτας μαντείαις και βωμολοχίαις και πλάνες, προς των Μανιχαίων και του Μωάμεθ παρειληφότας ανέκαθεν."

    Όταν γράφεις κάτι να το γράψεις ολόκληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ξανθουδιδης γραφει στο βιβλιο του οτι δεν ηταν αγων περι νικης αλλα αγων εξοντωσεως μεταξυ των δυο στοιχειων.

    Για ανέβασε την πηγή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Απο το 824 η Κρήτη ηταν υπό κυριαρχίας Αράβων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Πηγή που να διεχνει την συνεργασία Ελλήνων και Αράβων εναντίων της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ως προς το χριστιανοταλιμπαν:
    Παυλος Καστρουνης13 Ιουνίου 2023 στις 6:31 μ.μ.
    Η μονη εκκλησια που φωτιζει ειναι αυτη που καιγεται.
    Μπουαναβεντουρα Ντουρρουτι ο αναρχικος αγωνιστης που στον ισπανικο εμφυλιο δεν αφησε στην Βαρκελωνη ουτε μια χριστιανικη εκκλησια ορθια.

    Και όταν ακόμη ο βλάξ, υπό την μορφήν του επιτηδείου ή του απατεώνος, εξαναγκασθή να δώση μάχην, θά δώση αυτήν διά των πνευματικώς ευκολοτέρων και συνεπώς των ανηθικωτέρων «όπλων»: του ψεύδους, της διαστροφής, της ραδιουργίας και της συκοφαντίας.

    ψεύδους, της διαστροφής, της ραδιουργίας και της συκοφαντίας αυτό ακριβώς που κάνεις!!!

    Τελικά έχεις ανύπαρκτο νοητικό επίπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Άστο διάβασα το σχόλιο σου για τις ανύπαρκτες απαντήσεις.
    Συγγνώμη που σε πιέζω δε θα το κάνω ξανά.
    Σεβόμενος οτι είσαι αμόρφωτος και νοητικά ανάπηρος δε θελω να σε φέρνω σε δύσκολη θέση και να αποκαλυπτεσαι.
    Έτσι κι αλλιώς καταλαβαίνει κάποιος άμεσα το πρόβλημα σου.
    Οπότε δε περιμένω να παραθέσεις καμία πηγή γιατί οχι μόνο δεν έχεις αλλά δε ξέρεις και πως να βρείς κάτι ανύπαρκτο.
    Και απαιτεί τουλάχιστον μια νοημοσύνη που λόγω προβλήματος δεν έχεις και μια γνώση που δε μπόρεσες να αποκτήσεις λόγω των νοητικών θεμάτων υγείας σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Εγω δεν θα απαντησω στις βρισιες σου αλλα θα σου βαλω ενα ωραιο τραγουδι απο φανατικο χριστιανο που θα σου αρεσει και θα το περασεις σαν ηχο στο κινητο σου απολαυσε το το μπελα τσιαου με χριστιανικους στιχους https://www.youtube.com/watch?v=-VD9Wb5arYU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλο ενα τραγουδακι απο φανατικο χριστιανο και αυτο που περιεγραφε ο Λεμπεσης δικο σου στο αφιερωνω https://www.youtube.com/watch?v=-VD9Wb5arYU

      Διαγραφή
  77. Ναι Ελεναρα υπαρχει θεος .Και εδω κλεινει το σημερινο αφιερωμα στους χριστιανοσχιζοφρενεις αλλα το υλικο ειναι απειρο καθε μερα θα σου βαζω οσα βιντεο θελεις https://www.youtube.com/watch?v=At9inL9Accc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ανύπαρκτο νοητικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Εγω προσπαθω να σε διασκεδασω με τους τρελους της ορθοδοξιας αλλα εσυ εισαι πολυ τοξικος ρε παιδι μου.Δες αυτο https://www.youtube.com/watch?v=0arJrJZYsgY Καλόγερος “χούλιγκαν” κάνει θρύψαλα με λοστό πούλμαν στη Σαντορίνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Πόση αυτογνωσία σήμερα; Αναγνωρίζεις οτι είσαι και γελοτοποιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Η λογική του ηλίθιου, αμόρφωτου δίχως επιχειρήματα και γνώσεις, που απλά παπαγαλίζει κείμενα χωρίς να τα καταλαβαίνει, παρά μόνο να παραπληροφορεί, πλαστογραφεί και παραχαράζει κείμενα, είναι να απαντά με άσχετα και άνευ ουσίας αναφορές. Πιστεύεις έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου (σύμπτωμα της διπολικής διαταραχής που σε κατέχει) ότι χειραγωγείς τον συνομιλητή σου.
    Το μόνο που πετυχενεις είναι να επιβεβαιώνεις το μέγεθος της βλακείας του, το οποίο υποκρύπτει την νοητική σου αναπηρία και το ψυχιατρικό πρόβλημα σου, που σε συνδιασμό με το κομπλεξικο σου σύνδρομο απο την απουσία παιδείας και μόρφωσης οδηγεί σε ακραίες επιλογές των βανδαλισμών και πυρομανίας, και κάτω απο πίεση και της δολοφονίας, ενισχύοντας το ποσό περιθωριακός είσαι.
    Παράδειγμα σου είναι αδύνατον να απαντήσεις σε απλές ερωτήσεις
    Γνωρίζεις η όχι αν είχε κτίσει εκκλησία ο Κολοκοτρώνης; Γιατί δεν έκτισε ναό προς τον Δία; Γιατι να κτίσει εκεί προς τιμή του Αγίου του ονόματος του; Φοβόταν;;; Ο Κολοκοτρώνη;;; Γιατί τα συντάγματα της επανάστασης ξεκινάνε με την ομοούσια Αγία Τριάδα; Δεν ήταν μέλος του νομοθετικού; Γιατί ΔΕΝ υπάρχει ούτε μια αναφορά στο Δωδεκάθεο; Φοβόταν;;;; Ή ο λόγος του δεν είχε περάσει;;;;

    Ως προς την πολιορκία της Πόλης πάλι απέφυγε να απαντήσεις.
    Λοιπόν περιμένω τις απαντήσεις σου.
    Πολέμησαν οι όχι παπάδες και μοναχοί; ποια περιοχή της Βασιλεύουσας είχαν στη φύλαξη και απώθηση τους; Οι ενωτικοί είχαν συνάψει συνθήκη παράδοσης της πόλης με τον σουλτάνο ή όχι;
    Ο πληθυσμός της Πόλης είχε μειωθεί εστί κι αλλιώς χρόνια πριν το 1453 η όχι;
    Ηταν περίπου 5.000 με 7.000 οι μόνιμοι κάτοικοι της Πόλης ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. https://www.youtube.com/live/h1pmFJ_i8ec?feature=share. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΖΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΦΥΤΡΩΣΕ Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
      ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

      Απόδειξη ότι υπήρχε LASER στην Αρχαιότητα! #θετικός
      https://www.youtube.com/watch?v=e8kZj5LqrcQ

      ΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ! #Θετικός
      https://www.youtube.com/watch?v=iqLr2tVIJrU
      (ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ ΞΕΠΕΣΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΙΗΡΕΙΣ)

      Διαγραφή
  83. https://www.youtube.com/live/PLFU9aqq_Ks?feature=share. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Η λογική του ηλίθιου, αμόρφωτου δίχως επιχειρήματα και γνώσεις, του δειλού να εκτεθεί και να αποκαλυφθεί, που κρύβεται στο καβούκι του τρώγοντας σαν πρόβατο το καναβόχορτο που του πετάνε, και που απλά παπαγαλίζει κείμενα χωρίς να τα καταλαβαίνει, παρά μόνο να παραπληροφορεί, πλαστογραφεί και παραχαράζει κείμενα, είναι να απαντά με άσχετα και άνευ ουσίας αναφορές.

    Πιστεύεις έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου (σύμπτωμα της διπολικής διαταραχής που σε κατέχει) ότι χειραγωγείς τον συνομιλητή σου.

    Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να επιβεβαιώνεις το μέγεθος της βλακείας σου, το οποίο υποκρύπτει την νοητική σου αναπηρία και το ψυχιατρικό πρόβλημα σου, που σε συνδιασμό με το κομπλεξικο σου σύνδρομο απο την απουσία παιδείας και μόρφωσης οδηγεί σε ακραίες επιλογές των βανδαλισμών και πυρομανίας, και κάτω απο πίεση και της δολοφονίας, ενισχύοντας το ποσό περιθωριακός είσαι.

    Παράδειγμα σου είναι αδύνατον να απαντήσεις σε απλές ερωτήσεις.

    Γνωρίζεις η όχι αν είχε κτίσει εκκλησία ο Κολοκοτρώνης; Γιατί δεν έκτισε ναό προς τον Δία; Γιατί να κτίσει εκεί προς τιμή του Αγίου του ονόματος του; Φοβόταν;;; Ο Κολοκοτρώνη;;; Γιατί τα συντάγματα της επανάστασης ξεκινάνε με την ομοούσια Αγία Τριάδα; Δεν ήταν μέλος του νομοθετικού; Γιατί ΔΕΝ υπάρχει ούτε μια αναφορά στο Δωδεκάθεο; Φοβόταν;;;; Ή ο λόγος του δεν είχε περάσει;;;;

    Ως προς την πολιορκία της Πόλης πάλι απέφυγε να απαντήσεις.
    Λοιπόν περιμένω τις απαντήσεις σου.
    Πολέμησαν οι όχι παπάδες και μοναχοί; ποια περιοχή της Βασιλεύουσας είχαν στη φύλαξη και απώθηση τους; Οι ενωτικοί είχαν συνάψει συνθήκη παράδοσης της πόλης με τον σουλτάνο ή όχι;
    Ο πληθυσμός της Πόλης είχε μειωθεί εστί κι αλλιώς χρόνια πριν το 1453 η όχι;
    Ηταν περίπου 5.000 με 7.000 οι μόνιμοι κάτοικοι της Πόλης ή όχι;

    Ως προς τον δήθεν αφανισμού των εκ Ελλάδος καταγωγής κατοίκων της Αυτοκρατορίας απο τους Ρωμαίους μέσω του χριστιανισμού γιατί η παιδεία ηταν Ελληνική; Γιατί διδάσκονταν Όμηρο; Που έπρεπε να τον γνωρίζουν απ' έξω; Το. Αίσωπο; Γιατί διδάσκονταν τους Έλληνες φιλοσόφους; Γιατί τον Ιπποκράτη; Γιατί δεν διδάσκονταν κανέναν Λατίνο συγγραφέα και κανένα Λατινικό μάθημα δεν υπήρχε; Αφού κάτι θες να το αφανίσει γιατί να το διαιωνίσουν και να το διαδώσουν μέσω της παιδεία τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Τζουτζουκο σου εχω απαντησει σε αλλα δυο ποστ και βαζεις συνεχεια το ιδιο ποστ.Μην φοβασαι δεν θα με χασεις τελειως απλως δεν θα μπαινω τοσο συχνα εδω την επομενη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λογική του ηλίθιου, αμόρφωτου δίχως επιχειρήματα και γνώσεις, του δειλού να εκτεθεί και να αποκαλυφθεί, που κρύβεται στο καβούκι του τρώγοντας σαν πρόβατο το καναβόχορτο που του πετάνε, και που απλά παπαγαλίζει κείμενα χωρίς να τα καταλαβαίνει, παρά μόνο να παραπληροφορεί, πλαστογραφεί και παραχαράζει κείμενα, είναι να απαντά με άσχετα και άνευ ουσίας αναφορές.

      Πιστεύεις έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου (σύμπτωμα της διπολικής διαταραχής που σε κατέχει) ότι χειραγωγείς τον συνομιλητή σου.

      Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να επιβεβαιώνεις το μέγεθος της βλακείας σου, το οποίο υποκρύπτει την νοητική σου αναπηρία και το ψυχιατρικό πρόβλημα σου, που σε συνδιασμό με το κομπλεξικο σου σύνδρομο απο την απουσία παιδείας και μόρφωσης οδηγεί σε ακραίες επιλογές των βανδαλισμών και πυρομανίας, και κάτω απο πίεση και της δολοφονίας, ενισχύοντας το ποσό περιθωριακός είσαι.

      Παράδειγμα σου είναι αδύνατον να απαντήσεις σε απλές ερωτήσεις.

      Γνωρίζεις η όχι αν είχε κτίσει εκκλησία ο Κολοκοτρώνης; Γιατί δεν έκτισε ναό προς τον Δία; Γιατί να κτίσει εκεί προς τιμή του Αγίου του ονόματος του; Φοβόταν;;; Ο Κολοκοτρώνη;;; Γιατί τα συντάγματα της επανάστασης ξεκινάνε με την ομοούσια Αγία Τριάδα; Δεν ήταν μέλος του νομοθετικού; Γιατί ΔΕΝ υπάρχει ούτε μια αναφορά στο Δωδεκάθεο; Φοβόταν;;;; Ή ο λόγος του δεν είχε περάσει;;;;

      Ως προς την πολιορκία της Πόλης πάλι απέφυγε να απαντήσεις.
      Λοιπόν περιμένω τις απαντήσεις σου.
      Πολέμησαν οι όχι παπάδες και μοναχοί; ποια περιοχή της Βασιλεύουσας είχαν στη φύλαξη και απώθηση τους; Οι ενωτικοί είχαν συνάψει συνθήκη παράδοσης της πόλης με τον σουλτάνο ή όχι;
      Ο πληθυσμός της Πόλης είχε μειωθεί εστί κι αλλιώς χρόνια πριν το 1453 η όχι;
      Ηταν περίπου 5.000 με 7.000 οι μόνιμοι κάτοικοι της Πόλης ή όχι;

      Ως προς τον δήθεν αφανισμού των εκ Ελλάδος καταγωγής κατοίκων της Αυτοκρατορίας απο τους Ρωμαίους μέσω του χριστιανισμού γιατί η παιδεία ηταν Ελληνική; Γιατί διδάσκονταν Όμηρο; Που έπρεπε να τον γνωρίζουν απ' έξω; Το. Αίσωπο; Γιατί διδάσκονταν τους Έλληνες φιλοσόφους; Γιατί τον Ιπποκράτη; Γιατί δεν διδάσκονταν κανέναν Λατίνο συγγραφέα και κανένα Λατινικό μάθημα δεν υπήρχε; Αφού κάτι θες να το αφανίσει γιατί να το διαιωνίσουν και να το διαδώσουν μέσω της παιδεία τους;

      "Τζουτζουκο"... μάλλον πουστρα είσαι

      Διαγραφή
    2. Τζουτζουκο αληθεια τι θα ψηφισεις η ντρεπεσαι να μας αποκαλυψεις κι αυτο;Σε κοβω για Νικη η Βελοπουλο αλλα σε εχω ικανο να ψηφισεις και Αφροδιτη Λιαντινοπουλου.

      Διαγραφή
    3. ΕΣΥ ΡΕ ΤΖΕ ΚΑΙ ΒΑΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΡΧΙΔΙ ΑΘΕΕ ΚΑΙ 12ΘΕΪΣΤΗ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

      ΚΚΕ ;
      ΤΣΙΡΙΖΑ ;
      ΚΚΕ(μ-λ) ;
      Μ-Λ ΚΚΕ
      ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
      Ο.Κ.Δ.Ε ;
      ΟΑΚΚΕ;
      ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ;

      ΨΩΡΡΑ (Ε.ΣΥ) ;

      ΕΓΩ ΝΙΚΗ ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ.

      Διαγραφή
    4. ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΤΖΟΥΤΖΟΥΚΟΣ
      ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΑΡΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΘΟΤΡΙΨΙΑ.

      Διαγραφή
    5. Ημουν σιγουρος οτι πρώτη σου επιλογη θα ηταν η Νικη αλλωστε οτι εισαι ακροδεξιος δεν κρυβεται με τιποτα αλλωστε χριστιανισμος και φασισμος πανε μαζι απο το 330 μ.α.χ.χ.Καπου τα μπερδεψες δεν ειμαι αθεος αλλα ενθεος απορω πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα.

      Διαγραφή
    6. Καλα το αλλο το χριστιανοφασιστικο αποβρασμα ειναι νεο φρουτο;Ομοφοβικος ,ρατσιστης ,χυδαιος,χριστιανοταλιμπαν σεξιστης .Ενα σκουπιδι ,ενας εμετος πραγματικα.Καλα ρε σε εσας τους χριστιανοταλιμπαν υπαρχει ανθρωπος;

      Διαγραφή
    7. Η λογική του ηλίθιου, αμόρφωτου δίχως επιχειρήματα και γνώσεις, του δειλού να εκτεθεί και να αποκαλυφθεί, που κρύβεται στο καβούκι του τρώγοντας σαν πρόβατο το καναβόχορτο που του πετάνε, και που απλά παπαγαλίζει κείμενα χωρίς να τα καταλαβαίνει, παρά μόνο να παραπληροφορεί, πλαστογραφεί και παραχαράζει κείμενα, είναι να απαντά με άσχετα και άνευ ουσίας αναφορές.

      Πιστεύεις έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου (σύμπτωμα της διπολικής διαταραχής που σε κατέχει) ότι χειραγωγείς τον συνομιλητή σου.

      Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να επιβεβαιώνεις το μέγεθος της βλακείας σου, το οποίο υποκρύπτει την νοητική σου αναπηρία και το ψυχιατρικό πρόβλημα σου, που σε συνδιασμό με το κομπλεξικο σου σύνδρομο απο την απουσία παιδείας και μόρφωσης οδηγεί σε ακραίες επιλογές των βανδαλισμών και πυρομανίας, και κάτω απο πίεση και της δολοφονίας, ενισχύοντας το ποσό περιθωριακός είσαι.

      Παράδειγμα σου είναι αδύνατον να απαντήσεις σε απλές ερωτήσεις.

      Γνωρίζεις η όχι αν είχε κτίσει εκκλησία ο Κολοκοτρώνης; Γιατί δεν έκτισε ναό προς τον Δία; Γιατί να κτίσει εκεί προς τιμή του Αγίου του ονόματος του; Φοβόταν;;; Ο Κολοκοτρώνη;;; Γιατί τα συντάγματα της επανάστασης ξεκινάνε με την ομοούσια Αγία Τριάδα; Δεν ήταν μέλος του νομοθετικού; Γιατί ΔΕΝ υπάρχει ούτε μια αναφορά στο Δωδεκάθεο; Φοβόταν;;;; Ή ο λόγος του δεν είχε περάσει;;;;

      Ως προς την πολιορκία της Πόλης πάλι απέφυγε να απαντήσεις.
      Λοιπόν περιμένω τις απαντήσεις σου.
      Πολέμησαν οι όχι παπάδες και μοναχοί; ποια περιοχή της Βασιλεύουσας είχαν στη φύλαξη και απώθηση τους; Οι ενωτικοί είχαν συνάψει συνθήκη παράδοσης της πόλης με τον σουλτάνο ή όχι;
      Ο πληθυσμός της Πόλης είχε μειωθεί εστί κι αλλιώς χρόνια πριν το 1453 η όχι;
      Ηταν περίπου 5.000 με 7.000 οι μόνιμοι κάτοικοι της Πόλης ή όχι;

      Ως προς τον δήθεν αφανισμού των εκ Ελλάδος καταγωγής κατοίκων της Αυτοκρατορίας απο τους Ρωμαίους μέσω του χριστιανισμού γιατί η παιδεία ηταν Ελληνική; Γιατί διδάσκονταν Όμηρο; Που έπρεπε να τον γνωρίζουν απ' έξω; Το. Αίσωπο; Γιατί διδάσκονταν τους Έλληνες φιλοσόφους; Γιατί τον Ιπποκράτη; Γιατί δεν διδάσκονταν κανέναν Λατίνο συγγραφέα και κανένα Λατινικό μάθημα δεν υπήρχε; Αφού κάτι θες να το αφανίσει γιατί να το διαιωνίσουν και να το διαδώσουν μέσω της παιδεία τους;

      Αν κάτι μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο, είναι επειδή δεν υπάρχει τίποτε ανάμεσά τους για να το συγκρατήσει.

      Και όταν ακόμη ο βλάξ, υπό την μορφήν του επιτηδείου ή του απατεώνος, εξαναγκασθή να δώση μάχην, θά δώση αυτήν διά των πνευματικώς ευκολοτέρων και συνεπώς των ανηθικωτέρων «όπλων»: του ψεύδους, της διαστροφής, της ραδιουργίας και της συκοφαντίας.

      Διαγραφή
    8. Μιας που δηλωνεις θαυμαστης του Κλεομενη σου βαζω ενα τραγουδι φανατικου οπαδου του που ειναι του ιδιου επιπεδου με σενα.https://youtu.be/TijXg6IhNi0

      Διαγραφή
    9. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΖΩΟ ; ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ;
      ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;
      ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΣΟΥ;
      ΑΠ' ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΡΗΜΑΞΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΠΕΙΝΑ ΟΙ ΕΞΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ.
      ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΑ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ
      ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΤΟΥΣ
      ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΟ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ ΤΟΥ ΔΙΑ.
      ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΡΩΝΑ ΤΟ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.
      ΤΟ ΚΡΕΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ¨Η ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣ;
      "Μια μέρα θα σας κάψουμε ζωντανούς μαζί με τις εκκλησίες σας γιατί αυτό είναι πολιτισμός.
      Άστο Παύλε του απάντησα εγώ για σένα να σε ξεκουράσω και λίγο. ."

      Διαγραφή
    10. Η λογική του ηλίθιου, αμόρφωτου δίχως επιχειρήματα και γνώσεις, του δειλού να εκτεθεί και να αποκαλυφθεί, που κρύβεται στο καβούκι του τρώγοντας σαν πρόβατο το καναβόχορτο που του πετάνε, και που απλά παπαγαλίζει κείμενα χωρίς να τα καταλαβαίνει, παρά μόνο να παραπληροφορεί, πλαστογραφεί και παραχαράζει κείμενα, είναι να απαντά με άσχετα και άνευ ουσίας αναφορές.

      Πιστεύεις έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου (σύμπτωμα της διπολικής διαταραχής που σε κατέχει) ότι χειραγωγείς τον συνομιλητή σου.

      Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να επιβεβαιώνεις το μέγεθος της βλακείας σου, το οποίο υποκρύπτει την νοητική σου αναπηρία και το ψυχιατρικό πρόβλημα σου, που σε συνδιασμό με το κομπλεξικο σου σύνδρομο απο την απουσία παιδείας και μόρφωσης οδηγεί σε ακραίες επιλογές των βανδαλισμών και πυρομανίας, και κάτω απο πίεση και της δολοφονίας, ενισχύοντας το ποσό περιθωριακός είσαι.

      Παράδειγμα σου είναι αδύνατον να απαντήσεις σε απλές ερωτήσεις.

      Γνωρίζεις η όχι αν είχε κτίσει εκκλησία ο Κολοκοτρώνης; Γιατί δεν έκτισε ναό προς τον Δία; Γιατί να κτίσει εκεί προς τιμή του Αγίου του ονόματος του; Φοβόταν;;; Ο Κολοκοτρώνη;;; Γιατί τα συντάγματα της επανάστασης ξεκινάνε με την ομοούσια Αγία Τριάδα; Δεν ήταν μέλος του νομοθετικού; Γιατί ΔΕΝ υπάρχει ούτε μια αναφορά στο Δωδεκάθεο; Φοβόταν;;;; Ή ο λόγος του δεν είχε περάσει;;;;

      Ως προς την πολιορκία της Πόλης πάλι απέφυγε να απαντήσεις.
      Λοιπόν περιμένω τις απαντήσεις σου.
      Πολέμησαν οι όχι παπάδες και μοναχοί; ποια περιοχή της Βασιλεύουσας είχαν στη φύλαξη και απώθηση τους; Οι ενωτικοί είχαν συνάψει συνθήκη παράδοσης της πόλης με τον σουλτάνο ή όχι;
      Ο πληθυσμός της Πόλης είχε μειωθεί εστί κι αλλιώς χρόνια πριν το 1453 η όχι;
      Ηταν περίπου 5.000 με 7.000 οι μόνιμοι κάτοικοι της Πόλης ή όχι;

      Ως προς τον δήθεν αφανισμού των εκ Ελλάδος καταγωγής κατοίκων της Αυτοκρατορίας απο τους Ρωμαίους μέσω του χριστιανισμού γιατί η παιδεία ηταν Ελληνική; Γιατί διδάσκονταν Όμηρο; Που έπρεπε να τον γνωρίζουν απ' έξω; Το. Αίσωπο; Γιατί διδάσκονταν τους Έλληνες φιλοσόφους; Γιατί τον Ιπποκράτη; Γιατί δεν διδάσκονταν κανέναν Λατίνο συγγραφέα και κανένα Λατινικό μάθημα δεν υπήρχε; Αφού κάτι θες να το αφανίσει γιατί να το διαιωνίσουν και να το διαδώσουν μέσω της παιδεία τους;

      Ο ηλίθιος φαίνεται απο την επιμονή σε πράγματα ανούσια, καθομενος μπροστά απο το κερί πιστεύει πως το φωτίζει

      Διαγραφή
    11. Όχι δεν τον κρέμας δεν υπάρχει λόγος να πέσεις στο επίπεδο του.
      Δεν γελάς με τον γελειοποιο που κάθε απάντηση είναι άσχετη απο το φόβο της αμάθειας του;;;

      Διαγραφή
    12. ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;
      ΒΡΙΖΕΙ ; ΑΠΕΙΛΕΙ;
      ΣΕ ΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ;
      Α

      Διαγραφή
    13. Τα βρηκατε τα δυο ορκ μεταξυ σας οποτε δεν θα ασχοληθω.Τι επιπεδο ουτε για τα σκουπιδια δεν ειστε.Καλα ο ενας αντεχεται λίγο ο αλλος αν δεν γραφει ο ιδιος ειναι πραγματικα για την χωματερη

      Διαγραφή
    14. ΡΕ ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
      ΠΟΛΥ ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ
      ΦΑΕ ΤΟ ΣΑΝΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΜΑΛΑΚΑ.

      Διαγραφή
  86. https://youtu.be/KBUdWretbYA Για να ελαφρυνουμε καπως το κλιμα και για να ηρεμησει ο κυριος που γραφει με κεφαλαια και θα του εχει ανεβει η πιεση Κλεομενης στο Καραισκακη αγαπημενο βιντεο και νομιζω οτι θα συμφωνησετε σε ολα οσα λεει .ΕΜΠΡΟΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λογική του ηλίθιου, αμόρφωτου δίχως επιχειρήματα και γνώσεις, του δειλού να εκτεθεί και να αποκαλυφθεί, που κρύβεται στο καβούκι του τρώγοντας σαν πρόβατο το καναβόχορτο που του πετάνε, και που απλά παπαγαλίζει κείμενα χωρίς να τα καταλαβαίνει, παρά μόνο να παραπληροφορεί, πλαστογραφεί και παραχαράζει κείμενα, είναι να απαντά με άσχετα και άνευ ουσίας αναφορές.

      Πιστεύεις έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου (σύμπτωμα της διπολικής διαταραχής που σε κατέχει) ότι χειραγωγείς τον συνομιλητή σου.

      Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να επιβεβαιώνεις το μέγεθος της βλακείας σου, το οποίο υποκρύπτει την νοητική σου αναπηρία και το ψυχιατρικό πρόβλημα σου, που σε συνδιασμό με το κομπλεξικο σου σύνδρομο απο την απουσία παιδείας και μόρφωσης οδηγεί σε ακραίες επιλογές των βανδαλισμών και πυρομανίας, και κάτω απο πίεση και της δολοφονίας, ενισχύοντας το ποσό περιθωριακός είσαι.

      Παράδειγμα σου είναι αδύνατον να απαντήσεις σε απλές ερωτήσεις.

      Γνωρίζεις η όχι αν είχε κτίσει εκκλησία ο Κολοκοτρώνης; Γιατί δεν έκτισε ναό προς τον Δία; Γιατί να κτίσει εκεί προς τιμή του Αγίου του ονόματος του; Φοβόταν;;; Ο Κολοκοτρώνη;;; Γιατί τα συντάγματα της επανάστασης ξεκινάνε με την ομοούσια Αγία Τριάδα; Δεν ήταν μέλος του νομοθετικού; Γιατί ΔΕΝ υπάρχει ούτε μια αναφορά στο Δωδεκάθεο; Φοβόταν;;;; Ή ο λόγος του δεν είχε περάσει;;;;

      Ως προς την πολιορκία της Πόλης πάλι απέφυγε να απαντήσεις.
      Λοιπόν περιμένω τις απαντήσεις σου.
      Πολέμησαν οι όχι παπάδες και μοναχοί; ποια περιοχή της Βασιλεύουσας είχαν στη φύλαξη και απώθηση τους; Οι ενωτικοί είχαν συνάψει συνθήκη παράδοσης της πόλης με τον σουλτάνο ή όχι;
      Ο πληθυσμός της Πόλης είχε μειωθεί εστί κι αλλιώς χρόνια πριν το 1453 η όχι;
      Ηταν περίπου 5.000 με 7.000 οι μόνιμοι κάτοικοι της Πόλης ή όχι;

      Ως προς τον δήθεν αφανισμού των εκ Ελλάδος καταγωγής κατοίκων της Αυτοκρατορίας απο τους Ρωμαίους μέσω του χριστιανισμού γιατί η παιδεία ηταν Ελληνική; Γιατί διδάσκονταν Όμηρο; Που έπρεπε να τον γνωρίζουν απ' έξω; Το. Αίσωπο; Γιατί διδάσκονταν τους Έλληνες φιλοσόφους; Γιατί τον Ιπποκράτη; Γιατί δεν διδάσκονταν κανέναν Λατίνο συγγραφέα και κανένα Λατινικό μάθημα δεν υπήρχε; Αφού κάτι θες να το αφανίσει γιατί να το διαιωνίσουν και να το διαδώσουν μέσω της παιδεία τους;

      Διαγραφή
    2. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ.
      ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΡΕΤΣΙΝΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΟΚΕΡΙ ΣΤΑ ΑΦΤΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣ.

      ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΑΡΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ !!!

      ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.
      ΜΟΝΟΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
      ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΥΤΕ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.
      ΠΟΣΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ; ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;
      Τα θύματα του χουλιγκανισμού που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Οι “Βαρβάτοι”, οι φλώροι και οι ροκάδες σε ραντεβού θανάτου
      Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ta-thymata-toy-choyligkanismoy-poy-sygklonisan-tin-ellada/
      Συνολικά, 21 φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους και 55 τραυματίστηκαν καθώς προσπαθούσαν να βγουν από το γήπεδο για να γιορτάσουν τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 6-0. Το ατύχημα συνέβη στην ιστορική -πλέον- Θύρα 7.

      Διαγραφή
    3. Ρ ε καθυστερημενε εφιαλτη σε λεω ετσι πρωτον γιατι εισαι προδοτης της πατριδας σου και δευτερον γιατι εισαι αναπηρος σαν τον εφιαλτη αλλα εσυ στο μυαλο και τριτον για να σε ξεχωριζω απο τον τζουτζουκο.Δεν σχολιασαμε στο σχολιο αν ειναι καλος η οχι ο οπαδισμος αλλα τα καραγκιοζιλικια που κανει ο ιερεας και τις μαλακιες που λεει.Εσυ Εφιαλτη οταν προσκυνας λειψανα νεκρων ανθρωπων που τα πηραν απο ενα ταφο και στα περνανε οτι ειναι του παπαρα ταδε εισαι καλυτερος;Βαζεις ποστ ζωο για θυματα του χουλιγκανισμου οταν οι χριστιανοι σκοτωσαν εκατονταδες εκατομμυρια σε ολη την γη μα ποσο βλαμενος παιζει να εισαι;21 ατομα ηλιθιεεεε σκοτωσε μονο το δεξι δαχτυλο του Μαρκου και του αλλου δολοφονου του Νικωνα σε μια ωρα βλακαααα.Αλλα τι περιμενεις απο ενα προδοτη εβραιοχριστιανο που πληρωνεται για να μπαινει σε ελληνικες σελιδες ανωνυμα και να βριζει;Του γαμας την κωλαρα μετα και γινεται σαν την Τιτικα τον πρωην αρχιεπισκοπο;

      Διαγραφή
  87. Αν και ο ίδιος δηλώνει μοναχός, η Ιερά Σύνοδος έχει ξεκαθαρίσει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία. Μάλιστα, τότε η Ιερά Σύνοδος είχε εκδώσει και ανακοίνωση όπου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος...

    Μα πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι;
    Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεις οτι είσαι νοητικά ανάπηρος.

    Ο ηλίθιος, ηλιθιους παρακολουθεί.

    Γελοτοποιε συνέχισε να ξεφτιλιζεις τον εαυτό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ'αρέσει που δε τσιμπάς και έχεις και εμπειρία...
      Μόνος σου ρίχνεις το δόλωμα, μόνος σου τσιμπάς.

      Φαντάσου πόσο μαλακές και καθυστερημένοι είναι τα παγάνια.

      Διαγραφή
  88. Τζουτζουκο σε αυτο το ποστ εχεις να γραψεις οκτω μερες.Γραψε γιατι δεν θα φας μαλαπερδα σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ απάντησες μετα απο τόσες μέρες για να παρακαλέσεις πάλι πουστράκι.
      Πολύ επίμονη είσαι αλλα σου εχω απαντήσει και γυναίκα να ήσουν σε αυτή τη βρώμικη χωανι δε θα έμπαινα.
      Συνέχισε να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου και να ικανοποιείς τους άρρεν ερωτικούς σου συντρόφους.
      Δεν συνευρίσκομαι με αρσενικά κοριτσάκια, μαρεσουν οι γυναίκες.

      Διαγραφή
    2. Καμμια φορα Τζουτζουκο αναρωτιεμαι ποσο χριστιανοβλακας εισαι.Το παρακαλετο ρε ντροπη των ομοφυλοφιλων χριστιανων που το ειδες στο μηνυμα;Μηπως διαβαζεις αναποδα η εισαι τοσο βλαμμενος;Αφου σου λεω για μαλαπερδα που θα φας εννοω οτι σε θελω να σε σοδομισω ουτε αυτο δεν καταλαβες! Εισαι λειτουργικα αναλφαβητος τελικα.

      Διαγραφή
    3. Αφού το έχουμε εξηγήσει αυτό πουστρακι του πεζοδρομίου είσαι μόνο εσυ συνέχεια ζητάς και στο έχω ξεκαθαρίσει με τραβελακια και πουστηδες δε πάω εσύ συνεχίζεις, στο ίδιο στυλακι.
      Ακόμα να πάς σε ψυχίατρο;

      Διαγραφή
    4. Κοιτα να δεις Τζουτζουκο το συστημα πως παει που ο Ελληνισμος τον ιουδαιοχριστιανισμο πηδει.
      Οτι εχει ο χριστιανισμος ειναι στημενο και απο την φιλοσοφια των Ελληνων φιλοσοφων κλεμμενο.
      Κι αναρωτιεσαι ποιος ο λογος για να ζεις αφου την κουραδοτρυπα σου γαμαει ο Καστρουνης.

      Διαγραφή
    5. Πάλι ζητιανευεις αρσενικό κοριτσάκι;
      Αυτό να το πεις στον Κωστάκη ρωτατον τον πως τον πιάσανε με μανδύα στη Σαρωνίδα στη παραλία στα τέσσερα.
      Μέχρι τώρα σε εχω ξεφτυλισει άπειρες φορές αμόρφωτη ανιστόρητη αλλά live δε θα σου κάνω τη χάρη να εισχωρήσω στο βρώμικο πηγάδι σου όσο και να παρακαλάς με αρσενικά κοριτσάκια δε πάω μαρεσουν οι γυναίκες.
      Τράβα τώρα να ικανοποιήσεις τους πελάτες σου.
      Αληθείς ειναι οι ίδιοι που σου δίνουν τι να γράψεις;

      Διαγραφή
    6. Κοιτα να δεις Τζουτζουκο το συστημα πως παει που ο Ελληνισμος τον ιουδαιοχριστιανισμο πηδαει.
      Οτι εχει ο χριστιανισμος ειναι στημενο και απο την φιλοσοφια των Ελληνων φιλοσοφων κλεμμενο.
      Κι αναρωτιεσαι ποιος ο λογος για να ζεις αφου την κουραδοτρυπα σου γαμαει ο Καστρουνης.

      Διαγραφή
    7. Κοριτσάκι μου αυτό το έγραψες και πρίν μπερδεψες πάλι τα κείμενα που σου έστειλε το αφεντικό σου και ανέβασες το ίδιο!!!

      Αντε μικρούλα για να σε βοηθήσω παμε παλι:

      Πάλι ζητιανευεις αρσενικό κοριτσάκι;
      Αυτό να το πεις στον Κωστάκη ρωτατον τον πως τον πιάσανε με μανδύα στη Σαρωνίδα στη παραλία στα τέσσερα.
      Μέχρι τώρα σε εχω ξεφτυλισει άπειρες φορές αμόρφωτη ανιστόρητη αλλά live δε θα σου κάνω τη χάρη να εισχωρήσω στο βρώμικο πηγάδι σου όσο και να παρακαλάς με αρσενικά κοριτσάκια δε πάω μαρεσουν οι γυναίκες.
      Τράβα τώρα να ικανοποιήσεις τους πελάτες σου.
      Αληθείς ειναι οι ίδιοι που σου δίνουν τι να γράψεις;

      Διαγραφή
    8. Αντι να πηγαίνεις στα pride πρέπει να πάς στον ψυχίατρο πυρομανης, βάνδαλους, επίδοξος δολοφόνος, τραβελι.

      Διαγραφή
    9. Οτι είσαι νοητικά ανάπηρος το έχεις αποδείξει άπειρες φορές.
      Δε καταλαβαίνεις και τι σου στέλνει το αφεντικό και ανεβάζεις τα ίδια.
      Όσο και να παρακαλάς και προκαλείς σε αυτή τη βρωμιάρα χωάνι δε μπαίνω δε στο εχω ξεκαθαρίσει.
      Με κοριτσακια σαν και σένα δε πάω προτιμώ τις γυναίκες.
      Άντε γύρνα ξανά στη δουλειά σου να ικανοποιήσεις τους πελάτες σου.

      Διαγραφή
    10. Κοπελιά δε μπορείς να πετύχεις να σου κάνω τη χάρη να συνευρεθω μαζί σου όσο και να επιμένεις.
      Δε πρόκειται να με φέρεις στα άκρα για να στο βάλω όσο και να προσπαθείς.
      Με πουστράκια δε πάω.
      Ασε που και γυναίκα να ήσουν με νοητικά ανάπηρο θα ηταν βιασμός.
      Δε φτάνει που σε ξεφτυλιζω εδώ θες και live;

      Διαγραφή
  89. Κοριτσάκι μου για να γαμήσεις θα πρέπει να έχεις κάτι που έχει εξαφανιστεί από τον παθητικό σου έρωτα.
    Είναι τόσο μικρό σαν γυναικείο αιδοίο.
    Άντε πήγαινε τώρα στους εραστές σου και όταν πας να κατουρήσεις κοίταξε προσεκτικά το πιπί σου, δεν έχεις μόνο πίσω τρύπα.
    Όσο και να προκαλείς σε αυτή τη βρώμικη χωάνι δε πρόκειται να εισχωρήσω ποτέ, άσε που δε πηγαίνω με πουστράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Νομική Διάταξις της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος, ή Οργανισμός του Αρείου Πάγου, Γερουσίας της Ανατ. Ελλάδος, 4/11/1821: "Οι κοινωνικοί νόμοι των αειμνήστων χριστιανών αυτοκρατόρων της Ελλάδος μόνοι ισχύουσι κατά το παρόν εις την Ανατολικήν Χέρσον Ελλάδαν"

    Προσωρινό πολίτευμα της Ελλάδος 1/1/1822, : “Άχρι της κοινοποιήσεως των ειρημένων κωδίκων, αι πολιτικαί και εγκληματικαι διαδικασίαι βάσιν έχουσι τους Νόμους των αειμνήστων Χριστιανών ημών αυτοκρατόρων”.

    -Νόμος της Επιδαύρου, Β΄ Εθνική Συνέλευση, εν Άστρει 1823, επαναλαμβάνονται τα παραπάνω και στις 1/4/1823 από τα Πρακτικά : “Διορίζεται επιτροπή για να εκθέση τα κυριώτερα των εγκληματικών εκ του προχείρου, ερανιζομένη από τους νόμους των ημετέρων αειμνήστων Βυζαντινών Αυτοκρατόρων”.

    -Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος, Τροιζήνα, 1827: “Έως ότου δημοσιευθώσι Κώδικες οι Βυζαντινοί Νόμοι (..) και οι παρά της Ελληνικής Πολιτείας δημοσιευόμενοι νόμοι έχουν ισχύν”.

    Πολιτικό Σύνταγμα της Ελλάδος:
    "Εν ονόματι της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος. ...κυρηττει δια των νομικών πληρεξουσίων του ενωπιον Θεού και ανθρώπων"
    Κεφ.Α.1
    "Η δε της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού είναι η θρησκεία της επικρατείας"

    Και θα έρθει ένα πουστράκι του καναπέ τον 21ο αιώνα να τσιρίζει ως τραβελι και να καθορίζει ποιος είναι Έλληνας.
    Τουρκοσπορε τις παπαριές σου στη μαμά Τουρκία.

    Κοριτσάκι τράβα τώρα να ικανοποιήσεις τους εραστές σου και όποτε θες πέρνα να σε ξεφτιλίσω ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου για να γμαησεις θα πρέπει να έχεις κάτι που έχει εξαφανιστεί απο τον παθητικό σου έρωτα.
      Είναι τόσο μικρό σαν γυναικείο αιδίο.
      Και ποια γυναίκα θα πήγαινε με αρσενικη σκλάβα;
      Μη ρίχνεις πάλι συκοφαντίες αλλά σε έχω μάθει.
      Το κάνεις γιατί σε τρελαίνει να σε ξεφτιλιζουν.
      Άντε πήγαινε τώρα στους εραστές σου και όταν πάς να κατουρήσεις κοίταξε προσεκτικά το πιπι σου, δεν έχεις μόνο πίσω τρύπα.

      Διαγραφή
    2. Κοπελιά σε ερεθίζει να σε ξεφτιλιζω έλα οπότε θες αφου δεν στο. Δίνω να σου κάνω και μια χάρη για να μη κλαίς.

      Διαγραφή
  91. Κοριτσάκι μου για να γμαησεις θα πρέπει να έχεις κάτι που έχει εξαφανιστεί απο τον παθητικό σου έρωτα.
    Είναι τόσο μικρό σαν γυναικείο αιδίο.
    Και ποια γυναίκα θα πήγαινε με αρσενικη σκλάβα;
    Μη ρίχνεις πάλι συκοφαντίες αλλά σε έχω μάθει.
    Το κάνεις γιατί σε τρελαίνει να σε ξεφτιλιζουν.
    Άντε πήγαινε τώρα στους εραστές σου και όταν πάς να κατουρήσεις κοίταξε προσεκτικά το πιπι σου, δεν έχεις μόνο πίσω τρύπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Κοιτα να δεις Τζουτζουκο το συστημα πως παει που ο Ελληνισμος τον ιουδαιοχριστιανισμο πηδαει.
    Οτι εχει ο χριστιανισμος ειναι στημενο και απο την φιλοσοφια των Ελληνων φιλοσοφων κλεμμενο.
    Κι αναρωτιεσαι ποιος ο λογος για να ζεις αφου την κουραδοτρυπα σου γαμαει ο Καστρουνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου για να γμαησεις θα πρέπει να έχεις κάτι που έχει εξαφανιστεί απο τον παθητικό σου έρωτα.
      Είναι τόσο μικρό σαν γυναικείο αιδίο

      Διαγραφή