ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ "ΘΕΟΣ":Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!!!

 


ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ:ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ!!

"Αγία" Τριάδα ονομάζεται το χριστιανικό δόγμα που περιγράφει την πίστη σε έναν Θεό με τρία πρόσωπα.  Τα τρία πρόσωπα ή υποστάσεις είναι ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, τα οποία είναι αδιαίρετα και ομοούσια κατά τη θεότητα, έχουν την ίδια δύναμη και κοινή Θεία ουσία. Αποτελεί ένα από τα κυριότερα δόγματα που αποδέχεται η πλειοψηφία των εκκλησιών του χριστιανικού κόσμου, το οποίο είναι


 γνωστό και ως 

Τριαδικό Δόγμα. Ο τριαδικός "Θεός"  περιγράφεται ως "Τρισυπόστατη Μονάδα" η οποία φανερώνεται με ενέργειες και έργα στην κτίση και την ιστορία. Έχει μεν τρία πρόσωπα, αλλά αυτά τα τρία πρόσωπα δεν αποτελούν τρεις χωριστούς Θεούς, αλλιώς ο Χριστιανισμός δε θα ήταν μονοθεϊστική αλλά τριθεϊστική θρησκεία. Κατά το δόγμα, ο λόγος που ο τριαδικός Θεός είναι ένας αν και με τρεις υποστάσεις είναι η απουσία χώρου και χρόνου.

 Ο χώρος και ο χρόνος διαφοροποιούν τις ανθρώπινες υποστάσεις μεταξύ τους, ώστε τα διαφορετικά πρόσωπα να αποτελούν διαφορετικούς ανθρώπους. Επειδή όμως ο χώρος και ο χρόνος είναι κτιστοί (δημιουργήματα του Θεού), ο Θεός δεν υπόκειται σε αυτούς. Έτσι έχουμε το μυστήριο (ακατάληπτο για τους ανθρώπους) της Τρισυπόστατης Μονάδας. Στην εκκλησιαστική ιστορία, η ταυτότητα της ουσίας και η διάκρισή της σε Τρία Πρόσωπα οδήγησε συχνά σε "αιρετικές" ερμηνείες.Δηλαδή σύμφωνα με το  Χριστιανικό δόγμα ο Ιησούς πήγε με την μητέρα του η οποία ήταν σύζυγος και μητέρα του!!Στην Καινή ο Ιησούς συνομιλεί με τον εαυτό του στον Σταυρό επάνω ζητάει από τον εαυτό του να τον απελευθερώσει από αυτό το μαρτύριο!!Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποιος ήταν ο τύπος που μίλησε και είπε αυτός είναι ο γιος μου όταν βαπτίστηκε ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα!!Ο Ιησούς έκανε περιτομή στο όνομα του Ιησού??Τώρα όποιος πιστεύει όλα αυτά είναι τουλάχιστον σχιζοφρενής!!!
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!
Προσευχή του Ιησού για αποκάλυψη (Ματθαίος11:25-26, Λουκάς 10:21-22)
Η προσευχή του Ιησού για να αποκαλύψει ο Θεός τον εαυτό Του στους ταπεινούς.
Η προσευχή του Ιησού στη Γεθσημανή (Ματθαίος 26:36-44, Μάρκος 14:32-39, Λουκάς 22:46)
Ο Ιησούς στον κήπο της Γεθσημανή προσεύχεται στον Πατέρα, πριν τη σύλληψή Του, και το σταυρικό Του θάνατο.
Η προσευχή του Ιησού πάνω στο σταυρό (Ματθαίος 27:46, Μάρκος 15:34, Λουκάς 23:34,46)
Ο Ιησούς πάνω στο σταυρό προσεύχεται δυνατά: "Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;"
Η προσευχή του Ιησού κατά την ανάσταση του Λάζαρου (Ιωάννης 11:41-42)
Ο Ιησούς προσεύχεται στον Πατέρα, μετά την ανάσταση του Λάζαρου.
Η προσευχή του Ιησού για τους δικούς του (Ιωάννης κεφ. 17)
Ο Ιησούς προσεύχεται στον Πατέρα, για προστασία των πιστών Του.


  Επειδή η παραπληροφόρηση στο χριστιανό πάει σύννεφο ,και καθώς οι χριστιανοί απολογητές αποκρύπτουν την αλήθεια από τους πιστούς ,θέλω να τους θέσω ορισμένα ερωτήματα:Ο Ιησούς ήταν ένας Εβραίος έχοντας θρησκεία τον Ιουδαϊσμό!!Σε όλη την Καινή προσεύχεται στον "Θεό"!!Σε ποιον Θεό προσεύχεται φίλοι χριστιανοί ???Στον Θεό Δια ?? Όχι βέβαια στον Θεό των Εβραίων Γιαχβέ!!Ποιον λέει πατέρα ??Τον Θεό των Εβραίων Γιαχβέ!!Τώρα ξέρετε φίλοι χριστιανοί ότι όταν σας λέει ο Ιησούς να κάνετε προσευχή στον πάτερ ημών , προσεύχεστε στον Θεό των Εβραίων και αποκαλείται τον Γιαχβέ πατέρα σας!!Και τέλος αναφέρεται στη καινή ότι ο Ιησούς γιορτάζει όλες τις Ιουδαϊκές γιορτές με πρώτη και καλύτερη το Εβραϊκό ΠΑΣΧΑ!!Περιμένω τις απαντήσεις σας καλοί μου χριστιανοί.Υ.Γ Αν πάρουμε σαν δεδομένο το Χριστιανικό δόγμα που μιλάει περί τριαδικού Θεού που στην ουσία είναι ένας Θεός τότε φίλοι Χριστιανοί ο Ιησούς ήταν ψυχασθενής διότι έκανε προσευχή στον εαυτό του ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ και ζητούσε την βοήθεια του εαυτού του πάνω στο σταυρό σύμφωνα με τον μύθο!!  
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ:    "Ηλί Ηλί Λαμά Σαβαχθανί" ("Θεε μου γιατι με εγκατελειψες;" , σε ελευθερη μεταφραση) Λεγοντας αυτο τι εννουσε?   Περιμενε καμια θεεϊκή παρεμβαση μεχρι το τελος η οποια δεν ηρθε ποτε? 

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΑ !!! ΔΙΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ;
    ΝΑ ΧΕΣΩ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΣΟΥ ΧΕΣΤΗ.
    ΕΚΛΑΣΕΣ ΜΕΝΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΡΔΟΡΙΧΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή