ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΕΡΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΙΑΖΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΧΘΕΣ!!

 




ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ..

Κληρικοί Που Κατηγορούνται Για Θύματα Ουλών Σεξουαλικών Εγκλημάτων Παιδιών, Εκκλησίες Σοκ

Η δολοφονία δύο πρακτόρων του FBI που εκτελούσαν ένταλμα έρευνας εναντίον ενός άνδρα από τη Φλόριντα που κατηγορείται για βίαια σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών δείχνει « την παγκόσμια μάστιγα της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης » και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αρχές επιβολής του νόμου.

Ανάμεσα στο πρόσφατο «κύμα συλλήψεων» στη Φλόριντα που αναφέρθηκε από τους New York Times ήταν ένας πάστορας. Στην πραγματικότητα, σχεδόν δώδεκα πάστορες και εκκλησιαστικοί υπάλληλοι στη Φλόριντα και αλλού έχουν κατηγορηθεί για κατοχή παιδικής πορνογραφίας και/ή άλλα σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών τους τελευταίους μήνες.

Όταν έρχονται στο φως τα σεξουαλικά εγκλήματα των κληρικών, τα σημάδια εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τα άτομα που υφίστανται σεξουαλική εκμετάλλευση. Τα μέλη της Εκκλησίας βιώνουν σοκ και θλίψη και οι εκκλησίες μπορεί να αποδυναμωθούν μόνιμα ή να καταστραφούν. Οι αγωνιώδεις σύζυγοι και τα παιδιά βρίσκονται στο προσκήνιο. Οι κοινότητες βιώνουν σπασμένη εμπιστοσύνη. Οι γονείς σχεδιάζουν τρόπους για να συζητούν φρικτά θέματα με τα παιδιά τους. Όλοι όσοι ξέρουν —ή νόμιζαν ότι ήξεραν— ο δράστης ρωτά: Έχασα τα σημάδια; Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να το αποτρέψω όλο αυτό;

Οι πιο πρόσφατες περιπτώσεις ακολουθούν ένα γνωστό μοτίβο. Οι πάστορες και άλλοι χριστιανοί εργάτες γαντζώνονται με την παιδική πορνογραφία στην οποία έχουν πρόσβαση μέσω του σκοτεινού ιστού και των εφαρμογών, μερικές φορές σκηνοθετούν και κινηματογραφούν οι ίδιοι σεξουαλικές πράξεις, αλλά συχνά κρατούν αυτές τις δραστηριότητες εντελώς αποκλεισμένες από τις εκκλησίες και τις δημόσιες ταυτότητές τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι εκκλησίες δεν είχαν ή απέτυχαν να ακολουθήσουν πρωτόκολλα για τον εντοπισμό ακατάλληλης χρήσης υπολογιστή. Οι εκκλησίες πιάστηκαν εντελώς απροσδόκητα, μερικές φορές μαζί με άλλα τοπικά ιδρύματα. Η κατάχρηση θα μπορούσε πιθανότατα να συνεχίζεται ακόμη και τώρα, αν δεν υπήρχαν εξωτερικοί οργανισμοί που εντόπισαν την παράνομη δραστηριότητα και απευθυνόταν στις τοπικές ή/και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου.

Οι τελευταίες υποθέσεις περιλαμβάνουν πάστορες από το Southern Baptist Convention, το μεγαλύτερο προτεσταντικό δόγμα της Αμερικής, το οποίο έχει πρόσφατα αντιμετωπίσει μια σειρά από περιπτώσεις σεξουαλικής κακής συμπεριφοράς και εγκλημάτων. Η βάση δεδομένων του Houston Chronicle καταγράφει τον φρικτό απολογισμό: περισσότερα από 700 θύματα, σχεδόν 400 ηγέτες του SBC και εθελοντές που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, με περισσότερους από 250 να κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα. Όπως αναφέραμε  τον Νοέμβριο, μια πρόσθετη βάση δεδομένων,  Baptist Accountability , περιλαμβάνει περισσότερα από 500 άτομα που αντιπροσωπεύουν τους "Βαπτιστές όλων των γεύσεων", όχι μόνο το SBC. 

Αλλά στους φερόμενους δράστες περιλαμβάνονται επίσης μεθοδιστές πάστορες, ένας πάστορας Ναζωραίος που κινηματογράφησε και ανέβασε παιδική πορνό και ηγέτες από ανεξάρτητες εκκλησίες.

Ο Γουίλιαμ Μίλαμ, 62 ετών, πάστορας της Εκκλησίας Βαπτιστών Olivet, μιας εκκλησίας της Συνέλευσης των Νότιων Βαπτιστών στο Μίλτον της Φλόριντα, ήταν πολύ γνωστός για το κήρυγμα κατά των κακών του αλκοόλ. Κήρυξε το κήρυγμά του στην εκκλησία ως συνήθως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. 

Την επόμενη μέρα, έγινε σαφές ότι ο Milam έκρυβε μια πιο σκοτεινή πλευρά όταν  συνελήφθη και κατηγορήθηκε  για δύο κατηγορίες για προώθηση σεξουαλικής συμπεριφοράς ενός παιδιού και 25 κατηγορίες για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη «willjones6969», ο Milam είχε λάβει εικόνες παιδιών ηλικίας τριών ετών που εμπλέκονταν σε σεξουαλικές πράξεις που ήταν αποθηκευμένες σε διάφορες συσκευές στο σπίτι του. Κρατείται στη φυλακή με εγγύηση 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα μέλη της εκκλησίας έμειναν άναυδοι, σύμφωνα με μια δήλωση: « Η εκκλησία συγκλονίστηκε  όταν άκουσε για τη σύλληψη του πρώην πάστορα της. Είμαστε σε ένθερμη προσευχή για όλους τους εμπλεκόμενους. συμπεριλαμβανομένων των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς προσπαθούν να αποκαλύψουν την αλήθεια σε αυτή την κατάσταση».

Ο Shawn Fitzgerald, 46, ξεγέλασε όχι μόνο τους ανθρώπους στην First Methodist Church of Bartow της Φλόριντα, όπου υπηρέτησε ως διευθυντής υπηρεσιών νεολαίας - ήταν επίσης δάσκαλος στο Λύκειο Lakeland που προπονούσε ποδόσφαιρο και τένις.

Συνελήφθη στις 20 Νοεμβρίου και αρχικά  κατηγορήθηκε για 408 κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας  και φυλακίστηκε με εγγύηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού οι αρχές επιβολής του νόμου χρησιμοποίησαν τεχνολογία για να ανοίξουν ένα κρυμμένο θησαυροφυλάκιο φρικτών εικόνων με παιδιά ηλικίας δέκα μηνών στο κινητό του. Ενδέχεται να προκύψουν περισσότερες κατηγορίες καθώς χτενίζονται οι εικόνες του υπολογιστή και οι ερευνητές προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν τα παιδιά που εμφανίζονται στις εικόνες είναι ντόπια.

«Όλη του η ζωή και η εκκλησιαστική ζωή αλληλεπιδρούσε με παιδιά και νεαρούς ενήλικες», είπε ο σερίφης της κομητείας Polk Grady Judd. Το γραφείο του Judd ξεκίνησε την έρευνά του αφού το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά τους ειδοποίησε ότι ο Fitzgerald χρησιμοποίησε την εφαρμογή KIK Messenger για να ανεβάσει ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων με μια νεαρή γυναίκα να κάνει στοματικό σεξ σε έναν ενήλικα άνδρα. 

Ο David Pettigrew, 48, πάστορας της εκκλησίας Dennison of the Nazarene στο Denison του Τέξας από το 2006, ήταν  ακόμη πιο τολμηρός .

Ξεκινώντας το 2016, ο Pettigrew και ένας τοπικός χειροπράκτης συνεργάστηκαν για να πείσουν τους ανηλίκους να κάνουν σεξουαλικές πράξεις που θα μπορούσαν να κινηματογραφήσουν και να μοιραστούν με άλλους. Συνελήφθη πέρυσι από πράκτορες του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και κατηγορήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για συνωμοσία για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, γνωστή και ως παραγωγή παιδικής πορνογραφίας. 

Ο Pettigrew, πατέρας τριών παιδιών, εργάστηκε ως αναπληρωτής δάσκαλος στην ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια Sherman, όπου η σύζυγός του έχει εργαστεί ως δασκάλα στην πρώτη τάξη. Ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου ενός συλλόγου ανάδοχων γονέων. Αν καταδικαστεί, θα μπορούσε να εκτίσει 15-30 χρόνια.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, ήταν μια πληροφορία από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά που ξεκίνησε έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. «Η έρευνα αποκάλυψε ότι ορισμένα παιδιά φωτογραφήθηκαν κρυφά σε ιδιωτικές τοποθεσίες ή έξω από την παρουσία των γονιών τους», δήλωσε ομοσπονδιακός αξιωματούχος. 

Μακάρι αυτές οι τρεις υποθέσεις να ήταν οι μόνες στο blotter της αστυνομίας για πάστορες και πορνό, αλλά υπάρχουν κι άλλες.

Ο Τζον Ρόμπερτ Γκρίφιν, 73, αναπληρωτής καθηγητής στο Αεροναυτικό Πανεπιστήμιο Embry-Riddle στο Daytona Beach, Φλόριντα, ήταν επίσης πρεσβύτερος που διακονούσε ηλικιωμένους ενήλικες στην κοινοτική εκκλησία Riverbend, μια εκκλησία της Νότιας Βαπτιστικής Συνέλευσης στην κοντινή παραλία Ormond. Συνελήφθη τον Ιανουάριο αφού η αστυνομία βρήκε  περισσότερες από 200 σεξουαλικές φωτογραφίες  στο σπίτι του και του απήγγειλε κατηγορίες για 30 κακούργημα για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Περαιτέρω χρεώσεις είναι δυνατές. Ένας εκπρόσωπος της Embry-Riddle είπε: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που μαθαίνουμε για αυτές τις κατηγορίες και τους ισχυρισμούς». Αρχικά, η εκκλησία αρνήθηκε να σχολιάσει στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Τζον Χάκμαν Τζούνιορ, 45 ετών, πάστορας της εκκλησίας Marion First United Methodist στο Marion του Ιλινόις,  συνελήφθη τον Νοέμβριο και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παιδική πορνογραφία και εκφοβισμό.

Αλλά η πιο περίεργη περίπτωση μπορεί να είναι βόρεια των συνόρων με τον Καναδά. Στο Chilliwack, ανατολικά του Βανκούβερ, ο John (Johannes) Vermeer, ο πρώην εκτελεστικός πάστορας της Εκκλησίας της Main Street,  κατηγορείται για πρόσβαση και κατοχή παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή της εκκλησίας το 2010 και το 2015. Ο συνήγορός του βοήθησε να ολοκληρωθεί η δίκη για χρόνια επί τεχνικών ερωτημάτων και ισχυρισμών για «εύλογη αμφιβολία», αλλά μια τελική ακρόαση αποδεικτικών στοιχείων πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Ministry Watch. Αποκαλυπτική έκθεση για την σεξουαλική κακοποίηση στην εκκλησία της Κολωνίας!!!


Γερμανική δικηγορική εταιρεία δημοσίευσε σήμερα το πόρισμα μιας ανεξάρτητης έρευνας μετά τις κατηγορίες για απόπειρα συγκάλυψης της σεξουαλικής βίας στους κόλπους της πανίσχυρης αρχιεπισκοπής της Καθολικής Εκκλησίας στην Κολωνία. Σύμμφωνα με τη Deutsche Welle, η έρευνα ταυτοποίησε περίπου 243 άτομα που φέρονται ότι κακοποιούσαν ανήλικους και τουλάχιστον 386 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης μεταξύ των ετών 1946-2018, αλλά μερικά από αυτά δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της αρχιεπισκοπής της Κολωνίας. Οι θύτες ήταν ιερείς και άτομα που εργάζονταν/αι για την εκκλησία. Περίπου το 55% των περιπτώσεων αφορούσε παιδιά κάτω των 14 ετών και περίπου οι μισές αφορούσαν σεξουαλική βία. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις είχαν σχέση με λεκτική ή σωματική κακοποίηση. Σχεδόν τα δύο τρίτα των κακοποιήσεων πραγματοποιήθηκαν από κληρικούς, ενώ οι υπόλοιπες από πρόσωπα που εργάζονταν για την εκκλησία. Η έκθεση έδειξε επίσης μια σαφή αύξηση των περιστατικών κακοποίησης μεταξύ του 2004 και του 2018. Προς καθαίρεση δύο κληρικοί Το δημοσίευμα της Deutsche Welle σημειώνει ότι η έκθεση δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στον αρχιεπίσκοπο της Κολωνίας, Rainer Maria Woelki, για παράβαση καθήκοντος. Όμως αναφέρει τα ονόματα αρκετών άλλων υψηλόβαθμων κληρικών, μεταξύ των οποίων ο νυν αρχιεπίσκοπος του Αμβούργου, ο οποίος είχε την έδρα του στη Βόννη, κοντά στην Κολωνία, τη δεκαετία του '90. Για κατάχρηση εξουσίας κατηγορείται και ο Joachim Meisner, προκάτοχος του Woelki ως αρχιεπίσκοπος της Κολωνίας, ο οποίος πέθανε το 2017. Μεταξύ των αρχείων που ερευνήθηκαν ένα έφερε τον τίτλο "Brothers in the Mist", που συνέταξε ο Meisner και προφανώς αναφέρεται σε εκείνα τα μέλη του κλήρου που ήταν κακοποιητές. Μετά την ανακοίνωση της έκθεσης, ο Woelki ανακοίνωσε ότι θα αποπέμψει δύο μέλη του κλήρου, συμπεριλαμβανομένου ενός επισκόπου. «Αυτό που είδαμε δείχνει σαφώς ότι υπήρχε μια συγκάλυψη», είπε. «Ντρέπομαι», πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος της Κολωνίας. Η πολυαναμενόμενη έκθεση, που δημοσιεύτηκε σήμερα, είναι η δεύτερη έρευνα αφότου ο αρχιεπίσκοπος Woelki προκάλεσε οργή μέσα στην εκκλησία, αφού για καιρό κρατούσε κρυφή την προηγούμενη έρευνα. Ο επικεφαλής της έκθεσης τόνισε ότι ήταν το αποτέλεσμα συνεντεύξεων με άτομα που είχαν επηρεαστεί απ' αυτή την κατάσταση και της διερεύνησης στοιχείων που ανάγονται στη δεκαετία του '40. Είπε επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε έλλειψη στοιχείων και κάλεσε την αρχιεπισκοπή να υποστηρίξει την έρευνα. Η έρευνα κράτησε πέντε μήνες και το πόρισμά της περιγράφετει σε περισσότερες από 800 σελίδες. Ο αρχιεπίσκοπος Woelki, ο οποίος είναι επίσης καρδινάλιος, δεν απέκλεισε την παραίτηση λόγω του σκανδάλου. Μάλιστα, προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός ότι για μήνες κρατούσε στο συρτάρι την προηγούμενη σχετική έρευνα, επικαλέστηκε νομικές ανησυχίες, λέγοντας ότι οι δράστες ενδέχεται να έχουν δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή. Η προσέγγιση του Woelki χαρακτηρίστηκε ως «καταστροφή» από τον Georg Baetzing, τον πρόεδρο της γερμανικής διάσκεψης επισκόπων και το συμβούλιο της μητρόπολης στην Κολωνία δήλωσε ότι «έχει αποτύχει εντελώς ως ηθική αρχή». Τον Νοέμβριο, ο καρδινάλιος Woelki στράφηκε στον Πάπα Φραγκίσκο, ζητώντας από τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας να αναλάβει την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου