ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ!!ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ???



 Ραβίνος Marc Gellman και Monsignor Thomas Hartman, Tribune Media Services

Ερ.: Πιστεύετε ότι οι Εβραίοι, οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι λατρεύουν τον ίδιο Θεό;


-- H., Κάνσας Σίτι, Μο.


Α: Ναι! Το βασικό, αναμφισβήτητο γεγονός και των τριών θρησκειών είναι ότι πιστεύουν σε έναν Θεό. Είτε αυτός ο Θεός ονομάζεται Ελοχίμ, Αμπά είτε Αλλάχ, το αντικείμενο αυτού του ονόματος είναι ο ίδιος μοναδικός, πανίσχυρος, παντογνώστης και καλοπροαίρετος Θεός όλης της δημιουργίας.


Και οι τρεις θρησκείες αναπτύσσουν τις δικές τους μοναδικές ερμηνείες για το μυστήριο του Θεού στις ιερές γραφές τους, αλλά αυτές είναι ερμηνείες του ίδιου Θεού. Στην Εβραϊκή Βίβλο, τη Χριστιανική Διαθήκη και το Κοράνι, η πίστη σε έναν μοναδικό Δημιουργό Θεό που μας αγαπά και μας διατάζει και μας σώζει από την αμαρτία αποκαλύπτεται με διαφορετικές όψεις και διαφορετικούς τόνους, αλλά η υποκείμενη πίστη είναι η ίδια.


Ονομάζουμε τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ τις Αβρααμικές θρησκείες, επειδή όλα προέρχονται από τον Αβραάμ, τον πρώτο άνθρωπο που κλήθηκε σε μια συγκεκριμένη διαθήκη από τον Θεό. Αυτός ο Θεός δημιούργησε το Σύμπαν, δίνει σε όλη τη ζωή την ιερότητά της, μας σώζει από τις παγίδες της αμαρτίας και μια μέρα θα στείλει (ή στην περίπτωση του Χριστιανισμού, θα στείλει πίσω) έναν σωτήρα για να γιατρέψει τις πληγές του κόσμου.


Υπάρχει κάποια διαφωνία μεταξύ Εβραίων και Μουσουλμάνων σχετικά με το τι να κάνουν με το χριστιανικό δόγμα της Τριάδας. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν σωστά μπορεί να συμπεράνουν λανθασμένα ότι οι Χριστιανοί λατρεύουν τρεις θεούς. Η αλήθεια αυτής της βαθιάς μυστηριώδους και βαθιάς χριστιανικής πεποίθησης είναι ότι τα τρία ονόματα -- Πατέρας, Υιός και Άγιο Πνεύμα (παλιά, ονομαζόταν Άγιο Πνεύμα) -- περιγράφουν τρεις όψεις του ίδιου ενιαίου Θεού που λατρεύουν και οι τρεις θρησκείες.


Οι Μουσουλμάνοι έχουν 99 ονόματα για τον Αλλάχ, το καθένα εκφράζοντας μια διαφορετική πτυχή του άπειρου μυστηρίου που είναι ο Θεός. Στην Εβραϊκή Βίβλο, ο Θεός αποκαλείται με τρία κύρια ονόματα: El Shaddai, Elohim και Adonai (κυριολεκτικά YHWH αλλά προφέρεται adonai).


Αυτές οι διαφορές στον τρόπο που απεικονίζεται ο μοναδικός Δημιουργός Θεός είναι σημαντικές - αλλά όχι τόσο σημαντικές ώστε να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι Χριστιανοί, οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι λατρεύουν τρεις ξεχωριστούς θεούς. είναι ένας Θεός που βλέπει από τρεις βουνοκορφές.


Αυτό που έχουμε εντολή να κάνουμε για να λατρεύουμε αυτόν τον μοναδικό Θεό διαφέρει δραματικά από πίστη σε πίστη. Πράγματι, είναι η διαφοροποίηση των τελετουργιών κάθε πίστης που οι περισσότεροι εξηγούν τις διαφορές τους. Τα ημερολόγια του ιερού χρόνου με τις διακοπές τους είναι διαφορετικά. Ο τρόπος αγιασμού του περάσματος της ζωής διαφέρει από πίστη σε πίστη.


Ενώ τα τελετουργικά των Αβρααμικών θρησκειών είναι δραματικά διαφορετικά, οι ηθικές διδασκαλίες τους είναι ουσιαστικά πανομοιότυπες. Η καλοσύνη, η συμπόνια, η φιλανθρωπία και η πειθαρχία των παθών μας διδάσκονται με αγάπη, δύναμη και συνέπεια και από τις τρεις πίστεις.


Οι διαφορές στις τρεις θρησκείες έχουν να κάνουν με το πώς πρέπει να υπηρετείται ο Θεός, ποιον έστειλε ο Θεός στη γη για να μας διδάξει πώς να ζούμε και ποιες τελετουργικές πρακτικές πρέπει να τηρούνται για να γιορτάζουμε τις ιερές στιγμές και τις γιορτές της θρησκευτικής ζωής.


Έχουμε χρησιμοποιήσει πολλές μεταφορές για να εξηγήσουμε γιατί υπάρχουν διαφορετικά ονόματα για τον ίδιο Θεό. είναι σαν να κοιτάς το ίδιο διαμάντι από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Κάθε άποψη αποκαλύπτει μια διαφορετική λάμψη φωτός και ένα ελαφρώς διαφορετικό σχήμα.


Έχουμε μιλήσει συχνά για το πώς υπάρχουν διαφορετικά μονοπάτια στο ίδιο βουνό. Οι ορειβάτες σε κάθε μονοπάτι μπορεί να δουν διαφορετική θέα καθώς σκαρφαλώνουν, αλλά όλοι βρίσκονται στο ίδιο βουνό με την ίδια κορυφή.


Υπάρχουν θρησκείες όπως ο Ινδουισμός που πιστεύουν σε πολλούς θεούς και υπάρχουν θρησκείες όπως ο Βουδισμός που δεν πιστεύουν καθόλου σε έναν θεό δημιουργό. Ωστόσο, ακόμη και στην περίπτωση του Βουδισμού, του Ινδουισμού και πολλών ιθαγενών θρησκειών, οι ηθικές διδασκαλίες του καθενός είναι εντυπωσιακά παρόμοιες με εκείνες των Αβρααμικών θρησκειών. Mightσως εκπλαγείτε να μάθετε πόσες διαφορετικές θρησκείες υιοθετούν κάποια εκδοχή του Χρυσού Κανόνα, «Κάνε στους άλλους όπως θα ήθελες να κάνουν σε σένα».


Πρέπει να πούμε ότι αν και οι τρεις αβρααμικές θρησκείες λατρεύουν όλες τον ίδιο Θεό, κατά τη διάρκεια των αιώνων που υπήρχαν ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ, υπήρξαν στιγμές που διεφθαρμένοι και αδαείς ηγέτες διέστρεψαν και διέστρεψαν τις αληθινές και συμπονετικές διδασκαλίες των θρησκειών τους. Μπορούμε να δούμε αποδείξεις αυτού στην εποχή μας.


Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι, ωστόσο, είναι ότι ο Θεός είναι μεγαλύτερος από οποιαδήποτε θρησκεία και ότι η αγάπη του Θεού και η αλήθεια του Θεού θα αναδυθούν ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούν ορισμένοι παραπλανημένοι οπαδοί να τη διαστρεβλώσουν. Αναφερόμαστε συχνά σε αυτό το απόσπασμα από τη Χριστιανική Διαθήκη:


«Υπάρχουν διαφορετικά χαρίσματα αλλά το ίδιο Πνεύμα.


«Υπάρχουν διαφορετικά υπουργεία αλλά ο ίδιος Κύριος.


"Υπάρχουν διαφορετικά έργα αλλά ο ίδιος Θεός που τα πραγματοποιεί όλα σε όλους... είναι ένα και το αυτό Πνεύμα που παράγει όλα αυτά τα δώρα, μοιράζοντας τα στον καθένα όπως θέλει." (από Α Κορινθίους 12:4-11)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου