ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!!ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΜΕ!!




ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!!ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΙΛΑΜΕ!!

Η πρώτη  «ισλαμο-χριστιανική γιορτή» στη Λυών δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε αλλού παρά εδώ, στην ενορία των Μαρωνιτών της Λυών. Από το 2010, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι μια εθνική εορτή στη χώρα των Κέδρων (Λίβανος). Με την ευκαιρία αυτή, χριστιανοί και μουσουλμάνοι καλούνται να προσευχηθούν μαζί με τη Μαρία. "Μελαγχολικό" το πλαίσιο.



Όπως το βράδυ της Δευτέρας στη Λυών. Ο Bruno Guiderdoni, αντιπρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου του Μουσουλμανικού Πολιτισμού στη Λυών αναφέρει: «Το πλαίσιο είναι μελαγχολικό. Για πάρα πολλούς μήνες, αποσυναρμολογηθήκαμε, με αυτά που χωρίζουν τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους, και προσθέσαμε ακόμα μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στη συζήτηση μας. Πρέπει να είμαστε σε θέση να σιωπήσουμε, καθώς και να σηκωθούμε. Μέσα από την ανταλλαγή μιας προσευχής. Χωρίς αντιπαραθέσεις ή θεολογικές συζητήσεις. Η μορφή της Παναγίας μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό».

Το να προσευχηθούμε στην Παναγία μαζί, είναι κάτι χειροπιαστό, λέει η Annick με χαρά. Η ίδια είναι πάρα πολύ κουρασμένη από τις συζητήσεις. «Με τον Ιησού, είναι πιο λεπτό», προσθέτει η 50χρονη, κάνοντας την μουσουλμάνα φίλη της Linda, που κάθεται δίπλα της, να χαμογελάσει. Οι δύο γυναίκες, που είναι κοινωνικοί λειτουργοί, άρχισαν να εκτιμούν η μία την άλλη επαγγελματικά. Στη συνέχεια συζήτησαν την έννοια της νηστείας, κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

«Δεν είχαμε μιλήσει για τη θρησκεία πριν, ακόμη και αν θεωρούμε ότι είναι σημαντική για τις δυο μας», συνεχίζει η Annick. «Ποιος κατέχει την αλήθεια σχετικά με το θείο μήνυμα; Αυτό το ερώτημα εμποδίζει τη συζήτηση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων», προσθέτει η Linda. «Υπάρχει πάντα ο φόβος μήπως κάποιος αλλαξοπιστήσει».

- See more at: http://ekklisiaonline.gr/kosmos/item/13548#sthash.oV1gCYRw.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου