ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!!

 

Στη Γερμανία ισχύει ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας, ωστόσο παραδοσιακά διατηρούν σχέσεις σε πολλά επίπεδα δεδομένου και του κοινωνικού ρόλου της εκκλησίας.Στη Γερμανία υπάρχει επίσης ειδικός εκκλησιαστικός φόρος που υποβάλλουν οι πιστοί, ενώ το κράτος γνωρίζει μέσω αυτού ποιος ανήκει σε ποια εκκλησία. Γεγονός είναι όμως ότι οι εκκλησίες στη Γερμανία χάνουν σταδιακά το ποίμνιό τους.

Φθίνει ο ρόλος των εκκλησιών !!


Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Πολλοί από τους γηραιούς πιστούς πεθαίνουν, άλλοι εγκαταλείπουν την εκκλησία για οικονομικούς λόγους κι άλλοι είναι απλώς απογοητευμένοι από αυτήν.
Οι περισσότεροι δεν πιστεύουν στην θεωρία του Χριστιανισμού!!

 
Στην απογοήτευση πολλών ρόλο έπαιξαν και τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ανθρώπους της εκκλησίας στη Γερμανία.

Σκάνδαλα κακοποίησης και κατάχρησης εξουσίας

Πάπας Φραγκίσκος

Κυριακή των Βαΐων στο Βατικανό - Ο Πάπας Φραγκίσκος

Το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και της κατάχρησης εξουσίας στους κόλπους της εκκλησίας μπήκαν για τα καλά στη δημόσια συζήτηση στη Γερμανία εδώ και μια δεκαετία. Αφορούν τόσο την Καθολική όσο και την Ευαγγελική Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια πολλές ιστορίες κακοποίησης βγήκαν στο φως και θύματα μίλησαν δημόσια.Επίσης οι παραδοσιακά υπερσυντηρητικές θέσεις της Καθολικής Εκκλησίας για τη σεξουαλικότητα, την αντισύλληψη ή τους ομοφυλόφιλους έκαναν πολλούς ανθρώπους να στραφούν μακριά της.Η εκκλησία σήμερα δίνει έτσι συχνά σε πολλούς την εντύπωση ότι δε μιλά τη σύγχρονη γλώσσα. Για τους λόγους αυτούς αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που την εγκαταλείπουν.

Μάλιστα σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο της θρησκείας Ντέτλεφ Πόλακ από το πανεπιστήμιο του Μίνστερ, όταν κάποιος απομακρύνεται από την εκκλησία δύσκολα επιστρέφει. «Όποιος διαρρηγνύει τους εκκλησιαστικούς δεσμούς είναι πολύ πιθανό να χάσει τη θρησκευτικότητά του», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος μάλιστα φοβάται ότι η πανδημία θα πλήξει ακόμη περισσότερο την εκκλησία και τις σχέσεις της με τους πιστούς, δεδομένου ότι η εκκλησία είναι συνυφασμένη με την έννοια της ζωής σε κοινότητα. Πολλοί στη Γερμανία εκτιμούν ότι μετά την πανδημία οι εκκλησίες θα έχουν εντελώς διαφορετική εικόνα.

Κρίστοφ Στρακ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου