ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΒΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΜΑΡΙΑΜ!!!ΜΕΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ...ΕΛΛΗΝΕΣ!!

 
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ: ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ |Page 3, Chan:6229072 ...

ΜΑΡΙΑΜ ("ΠΑΝΑΓΙΑ"):ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΑΒΡΑΑΜ!!ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΤΙΟΜΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΑΒΙΝΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ??   ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΑΧΒΕ??ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ??ΤΗΝ ΔΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ-ΙΕΧΩΒΑ!!
ΛΟΥΚΑ ΚΕΦ 1  
O ύμνος της "Παρθένου" ΜΕ ΕΠΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!



46Tότε η Mαριάμ είπε:

 

"Δοξάζει η ψυχή μου τον Kύριο,(ΓΙΑΧΒΕ-ΙΕΧΩΒΑ)
47και βρήκε αγαλλίαση το πνεύμα μου στο Θεό, το Σωτήρα μου.
48Γιατί έστρεψε το βλέμμα του στην ταπεινή του δούλη. Kαι να! από τώρα πια θα με μακαρίζουν όλες οι γενιές.
49Γιατί μου έκανε πράγματα θαυμαστά ο Παντοδύναμος. Kαι είναι άγιο το όνομά του.
50Kαι το έλεός του εκτείνεται από γενιές σε γενιές, σε όσους τον σέβονται.
51Eπέβαλε την κυριαρχία του με το βραχίονά του. Διασκόρπισε εκείνους που ο νους και η καρδιά τους διαπνέονται από περηφάνια.
52Kαθαίρεσε άρχοντες από τους θρόνους τους και εξύψωσε ταπεινούς.
53Aνθρώπους πεινασμένους τους γέμισε με αγαθά, ενώ πλούσιους τους έδιωξε αδειανούς.
54Στήριξε τον Iσραήλ (ΑΚΟΥΤΕ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)το δούλο του, διατηρώντας στη μνήμη του το έλεός του
55αιώνια, όπως το υποσχέθηκε στους προπάτορές μας, στον Aβραάμ και τους απογόνους του".  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ...ΕΛΛΗΝΩΝ ??ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!
56Kι έμεινε η Mαριάμ με την Eλισάβετ περίπου τρεις μήνες και ύστερα επέστρεψε στο σπίτι της.

20 σχόλια:

  1. Μόλις το 1545 μ.Χ., στη Σύνοδο του Τρέντο η Καθολική Εκκλησία αποδέχτηκε ότι οι γυναίκες έχουν ψυχή//Οι γυναίκες μέσα στο χριστιανισμό είναι κατώτερες από το νόμο και τη φύση, υποκείμενες σε μία κατάσταση μόνιμης τιμωρίας για το προπατορικό αμάρτημα και ακάθαρτες //Το σωστό κατά τον Παύλο για έναν άνδρα είναι να μην αγγίξει ποτέ του γυναίκα! //Ο ΙΖ’ κανόνας της τοπικής συνόδου της Γάγγρας (340μ.χ.) που δεν έχει καταργηθεί έως σήμερα, απαγορεύει στις γυναίκες να κουρεύουν τα…. μαλλιά τους.Ο λόγος του Ιωάννη του χρυσόστομου ξεχειλίζει από μίσος κατά των γυναικών. Στο «προς τους έχοντας παρθένουν συνεισάκτους» διαβάζουμε:
    «Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κορη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Eίναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Ο χριστιανισμός δεν βελτίωσε, αλλά τουναντίον προσπάθησε -και για αρκετούς αιώνες το είχε καταφέρει- να ρίξει τη γυναίκα στο χαμηλότερο σκαλί της κοινωνίας, θεωρώντας την κατώτερο ον και υπαίτια για όλα τα κακά της ανθρωπότητας.//O…»άγιος» Ισαάκ ο Σύριος: «Είναι καλύτερο να φας δηλητήριο, παρά να συμφάγεις με μιά γυναίκα, και αν ακόμη είναι μητέρα σου ή αδελφή σου»!//Κοσμάς ο Αιτωλός (σελ. 25): «Αν σ’ ένα σταυροδρόμι συναντήσεις το διάβολο και μιά γυναίκα, πήγαινε προς τα εκεί που είναι ο διάβολος και όχι εκεί που είναι η γυναίκα…»!Και επίσης, καλά θα κάνουν οι γυναίκες να μάθουν ότι μόλις το 1545 μ.Χ., στη Σύνοδο του Τρέντο η Καθολική Εκκλησία αποδέχτηκε ότι οι γυναίκες έχουν ψυχή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Copy paste!!!

      http://www.athriskos.gr/2463/

      Διαγραφή
    2. (Α' Κορ. 7:1-7) "1Έρχομαι τώρα σ’ αυτά που μου γράψατε. Καλό είναι για τον άντρα να μη συνάπτει σχέσεις με γυναίκα. 2Αλλά για ν’ αποφεύγεται η πορνεία, κάθε άντρας πρέπει να έχει τη δική του γυναίκα, και κάθε γυναίκα πρέπει να έχει το δικό της άντρα. 3Στη γυναίκα του πρέπει ν’ αποδίδει ο άντρας το συζυγικό του χρέος· το ίδιο και η γυναίκα στον άντρα της. 4Η γυναίκα δεν εξουσιάζει το σώμα της η ίδια, αλλά ο άντρας της· παρόμοια και ο άντρας δεν εξουσιάζει το σώμα του ο ίδιος, αλλά η γυναίκα του. 5Μη στερείτε ο ένας τον άλλο, παρά μόνο πρόσκαιρα και έπειτα από κοινή συμφωνία για να αφοσιωθείτε στη νηστεία και στην προσευχή. Μετά όμως πρέπει πάλι να σμίγετε για να μην πέφτετε στους πειρασμούς του σατανά εξαιτίας της αδυναμίας σας. 6Αυτά που λέω δεν είναι δεσμευτικά, γιατί δε θέλω να σας επιβάλω κάτι. 7Φυσικά, θα προτιμούσα όλοι οι άνθρωποι να είναι όπως εγώ. Ο καθένας όμως έχει το δικό του χάρισμα από το Θεό, ο ένας έτσι, ο άλλος αλλιώς."

      Μιλάει περί της αρετής της παρθενίας και όχι επειδή βλέπει τη γυναίκα ως μίασμα. Απευθύνετε στους άντρες αλλά το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για τη γυναίκα περί παρθενίας.

      Ας διαβάσουμε πρόχειρα την θέση που είχε η γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα και που την έφερε εν τέλη ο Χριστιανισμός:

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

      Διαγραφή
    3. Και ένα άρθρο σχετικά με τα παραπάνω ψεύδη που προσάπτονται στον Ιωάννη Χρυσόστομο, Κοσμά Αιτωλό κ.λπ. Παιδιά είναι κρίμα και άδικο να διαδίδονται ψεύδη.

      https://www.greekteachers.gr/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-fake-%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE/

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Η θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα:
      η πρώτη κύρια δυσκολία που αντιμετώπιζε ένα νεογέννητο κορίτσι ήταν να του επιτραπεί να ζήσει. Εξαρτάτο άμεσα από την απόφαση του πατέρα η έκθεση του νεογνού σε μια ερημική περιοχή, καθώς η γέννηση ενός θηλυκού μέλους θεωρείτο ανώφελο επιπρόσθετο έξοδο!!!

      https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

      Διαγραφή
  3. ..μας ειπε ο ΔΙΑταραγμένος αιλλινασ ανωνυμος,που ειναι φαν οπαδός του αιμομίχτη Λωτ, και του μαστροπού αβρααμ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε τελείωσε πρώτα το δημοτικό, όπως έχεις παραδεχτεί ότι δεν το έχεις τελειώσει, δες και έναν ψυχίατρο γιατί η εμμονή σου και επιμονή σου οτι γράφεις Ελληνικά εκτός απο τη νοητική σου στέρηση που έχει, υποκρύπτει και κάποιο ψυχικό νόσημα και μάλιστα κι αυτό βαρείας μορφής και ισως κάποια στιγμή γίνεις κι Έλληνας.

      Αιμοχτης ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ αλλά ΑΙΜΟΜΙΚΤΗΣ!!!
      θα σε πάρει 7 μέρες να το καταλάβεις βέβαια, αλλά πιστεύεις ότι είσαι Ελληναράς, και όσο και αν θες να πείσεις οτι το αιλλινας το έγραψες επίτηδες, με τα μαργαριτάρια που γράφεις αποδεικνύεις οτι δε ξέρεις πως γράφετε, Έλληνας λοιπόν είναι το σωστό. (Μάλλον θα είσαι κανένας αλλοδαπός που το έσκασε απο ψυχιατρικό ίδρυμα και νομίζει πως είναι Έλληνας)
      Το κείμενο όπως και ολα τα υπόλοιπα, κείμενα, θα σε πάρει κανένα χρόνο να τα καταλάβεις.

      Διαγραφή
    2. το Σεπτέμβριο ξανα ελα με το κηδεμονα σου τραγι...

      Διαγραφή
  4. Το 1821 Έλληνες ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν απελευθέρωσαν την Ελλάδα από τον τουρκικό ζυγό; Μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς ως ανθέλληνες επειδή δεν πίστευαν στους ειδωλολατρικούς θεούς, τους οποίους ολύμπιους θεούς πρωτοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι αμφισβήτησαν; Υπήρξαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι μη πατριώτες; Στον πόλεμο του 40 Έλληνες ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πολέμησαν; Μην μπερδεύετε τον πατριωτισμό με την πίστη. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως "ειδωλολατρικό θεό" εννοώ το είδωλο (άγαλμα) το οποίο λατρευόταν σαν να ήταν το ίδιο το είδωλο θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ποιός λαός λάτρευε αυτό το άγαλμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι "ποιος" αλλά "ποιοι" να λες. Σχεδόν όλοι οι λαοί εκείνης της εποχής λάτρευαν διάφορα σεβάσματα ως θεούς και έπαιρναν μέρος σε διάφορες τελετές (οργιαστικές προς χάρην της θεάς της ηδονής της Αφροδίτης, ανθρωποθυσίες στον θεό Βάαλ κ.λπ.). Δεν πιστεύω να θέλει κανείς να γυρίσει θρησκευτικά σε εκείνες τις εποχές με τις ανήθικες τελετές σε ψευδοθέους. Ο Ισραήλ ήταν ο μοναδικός λαός που ήταν μακριά από αυτά και γι' αυτό έγινε ο αγαπημένος λαός του αληθινού Θεού (Γιαχβέ στα εβραϊκά, ο Ων (αυτός που υπάρχει από πάντα) στα ελληνικά), αν και όποτε παρασύρθηκε και αυτός στην ειδωλολατρία κατά καιρούς εξαιτίας των λαών που τον περιτριγύριζαν, τιμωρήθηκε και μετανόησε και επέστρεψε.

      Διαγραφή
  7. Το Ισραήλ σου οχι μόνο δεν ηταν ο μοναδικός λαός που ηταν μακριά ,αλλα ειναι ο εμπνευστής και εφαρμοστής του ειδωλολατρισμού ,και στην μετάλλαξη του εικονολατρισμού σκοινοματολατρισμου λειψανολατρισμού απο το χρυσό μοσχαράκι μέχρι σημερα . Αλήθεια για την απιστία των Εβραιων ? το χρυσο μοσχάρι? και την ποινή των 3000 εκτελεσθέντων σε διαταγή του Μωυσή δεν εχεις ακούσει κατι ? Επισης το βιβλίο που καθόρισε την σκέψη του σημερα στον δυτικό κόσμο δεν αναφέρει πουθενά για ανθρωποθυσίες_ όργια _ και χρυσά μοσχάρια _ η ΟΔΥΣΣΕΙΑ!! . Ειναι συκοφαντίες δικες σας προς τους Αρχαιους Ελληνες να εξισώσεται τις ανεπαίσχυντες θεωρίες σας κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, επειδή μέσω μιας πλατφόρμας σχολιασμού είναι δύσκολο να γράφουμε κατεβατά σε παραπέμπω να διαβάσεις το άρθρο του κ. Δημήτρη Σκουρτέλη ο οποίος τα βάζει στο τέλος μέχρι και με τον χριστιανισμό (για να σου δείξω την αμεροληψία του).

      https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home/bombardismos-apo-ton-kleme-alexandreias---kalyphtheite/anthropothysies

      Δείχνετε ότι έχετε φιλοπατριωτικά αισθήματα, χωρίς να φαίνεται όμως ότι έχετε και βαθιά γνώση αυτών που πιστεύετε παρά μόνο επιφανειακή γνώση.

      Προσωπικά δεν συκοφαντώ κανέναν, όπως κάνατε εσείς παραπάνω με τον Απόστολο Παύλο, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον Κοσμά τον Αιτωλό κ.λπ. Απλά λέω πως είχαν τα πράγματα. Και δυστυχώς αυτή ήταν η ειδωλολατρική θρησκεία.

      Διαγραφή
  8. Εφαρμοστής λατρείας ΔΕΝ υπάρχει, παρά μόνο εφαρμοστής του Δικαίου και Νόμου, Δικαστές, δικηγόροι, αστυνομικοί.
    σκοινοματολατρισμου;;; Σκοινομα ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ μόνο σκήνωμα!!!
    ανεπαίσχυντες;;; ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΈΤΟΙΑ ΛΕΞΗ!!!
    1) Ο Οδυσσέας, ύστερα από οδηγίες τής μάγισσας Κίρκης, έσκαψε «βόθρον» τετράγωνο «στην άκρη τού κόσμου» κι έσφαξε κριάρι και μαύρο πρόβατο, για να ρεύσει το αίμα στο λάκκο καί να συγκεντρωθούν οι ψυχές να το πιουν! (Όμηρος, Οδύσσεια, κ΄στ. 518-519)
    2)Έπειτα, η δεύτερη εκδοχή για τη θυσία του Πέλοπα απ’ τον πατέρα του αναφέρει πως η θυσία έγινε για να ξεγελάσει ο Τάνταλος τους θεούς με την αλαζονεία του, προσφέροντας το νεκρό σώμα το γιου του ως γεύμα γι’ αυτούς. Σε κάθε περίπτωση, ο Δίας αντιλήφθηκε την αλήθεια και τιμώρησε σκληρά τον Τάνταλο, αφού πρώτα ανέστησε το παιδί: τον καταδίκασε σε αιώνια πείνα και δίψα στον Κάτω Κόσμο. Βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση αιωνίως και όταν προσπαθούσε να πάρει φρούτα από τα δέντρα ή νερό από τις λίμνες, τα κλαδιά απομακρύνονταν και οι λίμνες στέρευαν (Ομήρου Οδύσσεια, λ, στ 582-592).
    3)Κοντά στον Ορχομενό, στα βόρεια της Κωπαΐδας, διατηρείτο ως τα ύστερα χρόνια της αρχαιότητας, μια εντελώς αλάξευτη πέτρα, η οποία θεωρείτο εικόνα του Ηρακλή
    4)Ένα κομμάτι ξύλου στο «Θάλαμο της Σεμέλης» στη Θήβα ήταν αντικείμενο εξαιρετικά ιερό. Το είχαν επενδύσει στα ύστερα χρόνια της αρχαιότητας μέ χάλκινο διάκοσμο και το τιμούσαν για την υπερφυσική του δύναμη ως Διόνυσο Καδμείο
    5)Παναθήναια ─ Λατρεία για ένα πανί
    6) Ο Κίμωνας εκστράτευσε το 475 π.Χ. κατά της Σκύρου. Την κατέλαβε και φιλοδοξώντας να βρει τα λείψανα του μυθολογικού ήρωα Θησέα, την ερεύνησε ολόκληρη. Ξαφνικά, είδε έναν κατερχόμενο αετό, ο οποίος σταμάτησε σε ένα μικρό λόφο και άρχισε να ξύνει το χώμα με τα νύχια του και να κτυπά με το ράμφος του. Ο Κίμωνας το θεώρησε αυτό θεία υπόδειξη και έσκαψε εκεί, όπου βρήκε σαρκοφάγο μεγάλου σώματος και κοντά της αιχμή χάλκινης λόγχης και ξίφος.

    Μετέφερε τότε τα ευρήματα στην τριήρη του και απέπλευσε για την Αθήνα, όπου οι αθηναίοι τα υποδέχθηκαν τιμητικά με λαμπρές πομπές και θυσίες.

    Ο Κίμωνας απέθεσε με ευλάβεια και τιμές τα λείψανα στον γιʼ αυτό το σκοπό ιδρυθέν Ηρώο, το Θησείο, στους τοίχους του οποίου ο Πολύγνωτος και ο Μίκων είχαν απαθανατίσει τα κατορθώματα του Θησέα με τους Κένταυρους και τις Αμαζόνες.

    Από την ημέρα της αποκομιδής των λειψάνων του Θησέα, τους απονέμονταν τιμές με ευλάβεια και δέος, ιδρύθηκαν αρκετά ιερά του και θεσπίστηκαν γιορτές προς τιμή του.

    Μερικά παραδείγματα ήταν,λείψανο λατρεία, ανθρωποθυσίες, ειδωλολατρία όλα τα είχε ο αρχαίος κόσμος.

    Με μοναδική διαφορά ότι λόγω του νοητικού προβλήματος σου, δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αυτά υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες, και δε μπορείς να ξέρεις βέβαια, και δικαιολογημένα από τη στιγμή που δε τελείωσες ούτε το δημοτικό, όπως έχεις παραδεχτεί. Προστάτη οι φιλόσοφοι δε χρειάζονται και μάλιστα αμόρφωτο. Που δυσκολεύεται να κατανοήσει την πραγματικότητα και τρώγεται να βρεί που υπερτερεί, πουθενά.
    Μάθε λοιπόν να γράψεις και να κατανοείς τα Ελληνικά, διάβασε λιγάκι και ισως κάποια στιγμή γίνεις και Έλληνας.
    Και επισκεψου έναν γιατρό μη το αφήνεις, έχεις σοβαρό πρόβλημα με τις εμμονές σου και το πιστεύω που έχεις στην τελειότητα.
    Βέβαια για να καταλάβεις ολόκληρο το κείμενο, αν για μια λέξη θές 7 μέρες να την καταλάβεις... Καλό 2030!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ελληνορωμαϊκή ήταν εκείνη που διαπνέονταν από έντονο μισογυνισμό. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι, ο Ησίοδος απέδιδε όλα τα κακά του κόσμου στην Πανδώρα, το φθονερό «δώρο» του Δία. Σύμφωνα με τον Σημωνίδη τον Αμοργινό, η μεγαλύτερη συμφορά που μηχανεύτηκε ο Δίας ήταν οι γυναίκες (Περί γυναικών, αποσπ. 182). Ο Ευριπίδης θεωρούσε την γυναίκα «κακόν μέγα» (Μήδεια Στ, 230) και το γυναικείο φύλο «κίβδηλον κακόν» (Ιππόλυτος 612, 636 επ.). Οι γυναίκες στην περίφημη Αθηναϊκή Δημοκρατία δεν είχαν δικαιοπρακτική ικανότητα, ήταν κλεισμένες στον γυναικωνίτη και χρειάζονταν μόνο για τεκνοποιία, τελώντας συνεχώς υπό την επίβλεψη των γυναικονόμων. Κατά τον Πλάτωνα, «η θήλεια φύσις χείρων της άρρενος» και, ένας κακός άντρας μπορούσε να μετενσαρκωθεί ως γυναίκα (Τίμαιος)! Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, «το άρρεν φύσει του θήλεος ηγεμονικώτερον». Και ο Δημόκριτος συμβούλευε: «Γυνή μη ασκείτω λόγον· δεινόν γαρ» (πρβλ. και Claude Mossé, Η γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα).

    Έλα να ξεσκεπάζονται οι νεοπαγανιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οι ηρωες του 21 στο χριστο μας και στη παναγια μας προσευχηθηκαν..οχι στους δηθεν θεους δια και ολους αυτους..γιατι πολυ απλα δεν υπηρξαν ποτε!!! κλαιω γιδια με τα ψεμματα που προσθαθειτε να πεισετε το κοσμο οτι υπαρχουν ο διας και η σια.. σας ποναει ο χριστος γιατι υπαρχει αθεα σκουλικια..τραγια..ανθελληνες κατσαπλιαδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Σωκρατης μιλουσε για το Θεο και σπανιοτατα για τους ψευτοθεους.στους μαθητες του διδασκε τη θρησκευτικη πιστη, γι αυτο καταδικαστηκε σε θανατο ως ετερα καινα δαιμονια εισφερων...Το τελειωτικο κτυπημα στην αρχαια ψευτο θρησκεια, το εδωσε ο ευημερος ο μεσσηνιος ο οποίος διατυπωσε τη θεωρια η οποια εγινε τελικά ευρεως αποδεκτη, πως οι ψευτο θεοι της αρχαιοελληνικης θρησκειας ηταν καποιοι επιφανεις ανθρωποι της πολιας αρχαιοτητας, τους οποιους οι ανθρωποι λογω αμαθειας θεοποιησαν!!!.. αντε για να τελειωσει και αυτο το παραμυθακι σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή