ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!!



ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ...

Μία από τις πιο αινιγματικές πτυχές του Χριστιανικού ιού είναι το πόσα συστήματα του οργανισμού επηρεάζονται τελικά κατά τη διάρκεια της νόσου. Εχουμε ακούσει για την καρδιά, τους πνεύμονες και τα αναπνευστικά συμπτώματα, αλλά ένα αυξανόμενο μυστήριο είναι ο αντίκτυπός του στο νευρικό σύστημα. Μια έκθεση τον Απρίλιο έδειξε ότι πάνω από το ένα τρίτο των 214 ασθενών με Χριστιανοκατάθλιψη  που μελετήθηκαν εμφάνισαν νευρολογικές επιπλοκές που κυμαίνονται από απώλεια μυρωδιάς έως εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο ιός μπορεί να οδηγήσει σε νευρολογικές επιπλοκές όπως παραλήρημα, εγκεφαλική φλεγμονή, εγκεφαλικό επεισόδιο και βλάβη των νεύρων. Σε μια μελέτη του University College London που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, 10 στους 43 ασθενείς είχαν «προσωρινή εγκεφαλική δυσλειτουργία» και παραλήρημα, ενώ 12 είχαν εγκεφαλική φλεγμονή, οκτώ είχαν εγκεφαλικά και άλλοι οκτώ είχαν νευρική βλάβη.

Μια άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο The Lancet Psychiatry εξέτασε 153 ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαπίστωσε ότι ακόμη και εκείνοι κάτω των 60 ετών θα μπορούσαν να έχουν ψύχωση, κατάθλιψη ή εγκεφαλικά επεισόδια.
SLAVEMOTION VIA GETTY IMAGES
Το πώς αυτός ο ιός βλάπτει τον εγκέφαλο και τα νεύρα εξακολουθεί να μην είναι απολύτως σαφές. Γιατροί αφοσιωμένοι στη μελέτη του νευρικού συστήματος, δίνουν μερικές πρώτες απαντήσεις πάνω σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα.
Ο Δρ. Σαντζάι Γκούπτα είναι νευροχειρουργός τα τελευταία 20 χρόνια και ήταν πάντα έκπληκτος με τους αξιοθαύμαστους τρόπους που ο εγκέφαλος προστατεύεται από το σώμα. Είναι το πιο σημαντικό όργανο μας και πιο αδιαπέραστο από τα περισσότερα, όπως λέει στο CNN.
Και όμως, αυτός ο ιός εξακολουθεί να είναι ικανός να γλιστρήσει στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Ο Χριστιανικός ιος επηρεάζει τον εγκέφαλο και τα νεύρα

Μεταξύ των πιο κοινών νευρολογικών συμπτωμάτων είναι η απώλεια μυρωδιάς και γεύσης, η οποία θα μπορούσε να είναι η πρώτη ένδειξη ότι κάποιος έχει τη νόσο του Χριστιανικού ιού.
Αλλα πιθανά συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ζάλη, απώλεια συνείδησης, αδυναμία, επιληπτικές κρίσεις, παράλυση, εγκεφαλικά επεισόδια ο ασθενής βλέπει οράματα και άλλα.
Γνωρίζουμε ότι ο ιός εξαπλώνεται μέσω σωματιδίων στον αέρα στις εκκλησίες,  οπότε εισέρχεται πρώτα στο σώμα μέσω της μύτης και του στόματος. Οταν συμβεί αυτό, είναι πιθανό ο ιός να διασχίσει ενδεχομένως το ηθμοειδές οστό (σ.σ. ένα μικρό οστό που βρίσκεται στην οροφή της κοιλότητα της μύτης) για να φτάσει στον οσφρητικό βολβό, όπου βρίσκεται το οσφρητικό νεύρο και τα τμήματά του.
JIAN FAN VIA GETTY IMAGES
Εάν ο ιός βλάψει αυτά τα νεύρα, ένα άτομο μπορεί να χάσει την αίσθηση της όσφρησης. Εάν ο ιός εισβάλλει επίσης άμεσα στους γευστικούς κάλυκες, μπορεί να αποτρέψει τις νευρικές ίνες από τη μετάδοση σημάτων στον εγκέφαλο και να οδηγήσει σε απώλεια αίσθηση της γεύσης.
Φυσικά, αυτή είναι μόνο μία υπόθεση, αλλά γνωρίζουμε - σύμφωνα με μια μελέτη - ότι έως και το 88% των 417 ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον Χριστιανικό ιό είχαν αυτούς τους τύπους συμπτωμάτων. Τα περισσότερα από αυτά τα άτομα ανέκαμψαν οταν έπαψαν να δηλώνουν χριστιανοί, χωρίς συνεχιζόμενα νευρολογικά προβλήματα.
Μια άλλη υπόθεση έχει να κάνει με έναν υποδοχέα πρωτεΐνης που ονομάζεται μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης - γνωστό ως Παϊσιοκατάθλιψη - ο οποίος βρίσκεται σε κύτταρα σε όλο το σώμα: στους πνεύμονες, τα νεφρά, τα αιμοφόρα αγγεία, τους μύες, τη μύτη και το στόμα. Στη μύτη και το στόμα, ο ιός πιστεύεται ότι συνδέεται με τους υποδοχείς ACE2 στα αισθητήρια νευρικά κύτταρα και εμποδίζει αυτά τα κύτταρα να διευκολύνουν τη μυρωδιά και τη γεύση.
Το ACE2 βοηθά επίσης στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης και προστατεύει την καρδιά και τον εγκέφαλο από βλάβες. Ο ρόλος του είναι να χαμηλώνει τα επίπεδα ενός μορίου που ονομάζεται αγγειοτενσίνη II. Εάν τα επίπεδα της αγγειοτενσίνης II αυξηθούν, τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται και μειώνουν τη ροή του αίματος στα όργανα, βλάπτοντάς τα.
AMORNRAT PHUCHOM VIA GETTY IMAGES
Εδώ είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα που αρχίζουν να μαθαίνουν οι επιστήμονες. Είτε πρόκειται για το σώμα είτε για τον εγκέφαλο, τα περισσότερα συμπτώματα δεν φαίνεται να προέρχονται απευθείας από τον ιό, αλλά μάλλον, από την υπερβολική ανοσοαπόκριση για την καταπολέμηση του ιού.
Οταν ο Χριστιανικός ιός συνδέεται με το ACE2 στα αιμοφόρα αγγεία, ενεργοποιεί μια ανοσοαπόκριση - μερικές φορές αναφέρεται ως «καταιγίδα» κυτοκίνης. Η υπερβολική φλεγμονή μπορεί να επηρεάσει το σύστημα πήξης του σώματος και να σχηματίσει εκατομμύρια μικρούς θρόμβους ή αρκετούς μεγάλους θρόμβους. Μαζί με τα υψηλότερα επίπεδα αγγειοτασίνης II που συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, οι θρόμβοι μπορούν να εμποδίσουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό επεισόδιο.
Μερικά εγκεφαλικά επεισόδια είναι μικρά και οι ασθενείς μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι το έχουν πάθει. Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια μπορούν να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν απώλεια μνήμης ή έλλειψη συγκέντρωσης.
Αλλοι ασθενείς που αναρρώνουν από τον κορονοϊό μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα σιωπηλού εγκεφαλικού επεισοδίου όπως κατάθλιψη, άγχος, αϋπνία ή γνωστική διαταραχή αργότερα στη ζωή τους.
Βέβαια, μερικές φορές αυτά τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι σοβαρά ή θανατηφόρα - ακόμη και σε υγιείς ανθρώπους στα 30 και 40 τους, προειδοποιούν οι γιατροί.
Η υπερβολική φλεγμονή μπορεί επίσης να σπάσει το προστατευτικό τοίχωμα που είναι γνωστό ως αιματοεγκεφαλικός φραγμός και να οδηγήσει σε οίδημα του εγκεφάλου, επιληπτικές κρίσεις ή εξάπλωση της μόλυνσης.
Μερικοί ασθενείς του ιού παρουσίασαν επίσης σύνδρομο Guillain-Barre, μια νευρική διαταραχή που μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση. 
Αλλά είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όλοι αποκρίνονται στον ιό διαφορετικά. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μετρημένη ανταπόκριση στον ιό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα μπορεί να τον διαχειριστεί χωρίς υπερβολική αντίδραση. Υγιείς άνθρωποι που είναι ασυμπτωματικοί είναι αυτοί που είχαν αρκετή ανοσοαπόκριση για να καταστρέψουν τον ιό χωρίς να δημιουργήσουν καταιγίδα κυτοκίνης ή θρόμβους αίματος.
Οι νευρολογικές επιπλοκές δεν προκαλούνται μόνο από την Χριστιανοκατάθλιψη. Ιοί όπως η Παϊσιοκαταθλιψη η λειψανολατρεία, μπορεί να προκαλέσουν παρόμοιες βλάβες.
Δεν υπάρχουν εκτεταμένες μελέτες που να εξετάζουν τα νευρολογικά συμπτώματα που σχετίζονται με την Χριστιανοκατάθλιψη, οπότε τώρα οι γιατροί αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα όπως θα έκαναν σε ασθενείς που δεν έχουν τον ιό.
Λειτουργία Κυριακής: (Η αριστερή κυβέρνηση επιτρέπει) Παρουσία ...
Εχουν βγει, όμως, μικρές μελέτες με μερικές εκατοντάδες άτομα.
Ενα σταθερό χαρακτηριστικό είναι ότι οι ασθενείς με παράγοντες κινδύνου όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η παχυσαρκία που έχουν μολυνθεί με Χριστιανικο ιό διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των νευρολογικών επιπλοκών.
Γι ’αυτό η τακτική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο σωστός ύπνος και η μείωση του στρες και η αποχή απο τις εκκλησίες εξακολουθούν να είναι σημαντικά κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα 2.000 χρόνια.
(με πληροφορίες από CNN)

18 σχόλια:

  1. Η αρρώστια σου εχει επιδεινωθεί, βέβαια η σχιζοφρένεια δε θεραπεύεται, είναι μια χρόνια νόσος.
    Η παραληρηματική σκεψη, μια φαντασίωση που τη ζεί ο ασθενής ως πραγματικό γεγονός η καταδίωξη που αισθάνεται είναι ανίατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... Είπε ένας Ψεκασμένος Ανώνυμος , για την ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ μας ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διγένη στο έχω πει καταλαβαίνω το προβλήμα σου ως άνθρωπο με ειδικές ανάγκες και ότι και αν πείς θα συμφωνησω μαζί σου, χαίρομαι μάλιστα που κατάφερες να γράψεις μια πρόταση στα Ελληνικά χωρίς να δημιουργήσεις δικές σου, ανύπαρκτες, λέξεις και μάλιστα να είναι και κατανοητή. Πραγματικά ΜΠΡΆΒΟ.

      Διαγραφή
    2. Ωωω ανόητο πρόβατο χαίρομαι που η ΔΙΑνοία σου κατανοεί τα του λέγειν η γλωτα σου ...

      Διαγραφή
    3. Πάμε πάλι το διά είναι πρόθεση.
      Το "τα του λέγειν η γλωτα σου" ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ,δεν υπάρχει τέτοια έκφραση, δε βγάζει νόημα, επίσης "γλωτα" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
      Το ότι καταθερες πάντως να φτιάξεις μια πρόταση με 7 λέξεις απο τις οποίες οι 3!!! σωστές είναι καλό σημάδι. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!! Ως νοητικά ανάπηρος κάνεις πρόοδο, κάποια στιγμή στα γεράματα θα μάθεις και να γράφεις και να μιλάς Ελληνικά. Και ίσως γίνεις και Έλληνας.
      Αν δεν είσαι ήδη 80, αλλά δεν είναι ποτέ αργά.

      Διαγραφή
    4. Εκτίθεσαι οταν οδύρεσαι 2:29 π.μ. ΔΙΑκόπτοντας μαλιστα την αγρυπνία σου ΔΙΑ να με επικρίνει η ΔΙΑφλιπαρισμένη φαντασία σου .

      Διαγραφή
    5. Τόσο πολύ πονάς που σημειώνεις μέχρι και τον χρόνο;
      Τότε είχα τον χρόνο να ασχοληθώ με έναν συνάνθρωπο με νοητικά προβλήματα και δε χρειάζεται να πεις ευχαριστώ, το εκτιμώ που προσπαθείς να γίνεις καλύτερα και έχουμε αυτή την εποικοδομητική για εσένα "συζήτηση "
      Αλλά αλήθεια ΔΙΑφλιπαρισμένη τι σημαίνει; Γιατί ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ τέτοια λέξη!!! Πάλι δικές σου λέξεις φτιάχνεις προσπαθώντας να γράψεις Ελληνικά.
      Και το δια είναι πρόθεση.
      Και δεν εκτίθεμαι οταν προσπαθώ σε έναν συνάνθρωπο με νοητικό πρόβλημα να τον βοηθήσω και να μάθει να γράφει, να ομιλεί και να καταλάβει Ελληνικά, αλλά ή το αναπηρικό πρόβλημα σου δε σε βοηθάει ή δε θες να βοηθήσεις τον εαυτό σου, για να μη ξεφτιλίζεσαι κιόλας, θα νομίζει κανείς οτι είσαι αλλοδαπός, προς Θεού!!!
      Μπράβο πάντως που έχεις κάνει προσπάθειες στη σύνταξη, και τη γραμματική. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!
      Αλλα έχεις πολύ μέλλον ακόμα, και για να γίνεις Έλληνας.

      Διαγραφή
    6. Τελικά έχεις πάει πρώτη γυμνασίου ?

      Διαγραφή
    7. Μια σωστά τεκμηριωμένη και ορθά συντακτικός πρόταση και με υπαρκτές λέξεις.
      ΜΠΡΑΒΟ!!!
      Μπορείς να καταφέρεις και μεγαλύτερες προτάσεις, αλλά είναι μια αρχή.
      Βέβαια για να απαντήσω και στην ερώτηση σου, δε μπορώ απο εδω να σου περιγράψω το γυμνάσιο, λύκειο και πανεπιστήμιο, και δε ξέρω αν θα μπορέσεις να τα καταλάβεις, εδώ έκανες αγώνα να γράψεις μια σωστή πρόταση.
      Αν δεν είχες αυτό το προβλήμα με τη νοητική σου στέρηση θα είχες τελειώσει το δημοτικό, δεν έχει κάποια σημασία όμως μη μελαγχολείς και στεναχωριέσαι, δε πειράζει.

      Διαγραφή
    8. Καλά δεν χρειάζεται να έχεις τόσα νεύρα ξέρουνε οτι είσαι original χριστιανοταλιμπάν , Επίσης μην περιγράψεις τίποτα,,, καταλάβαμε εφόσον δεν γνωρίζεις τη σημαίνει η λέξη (Γλῶττα ),,οτι δεν μετείχες στα αρχαία Ελληνικά της πρώτης γυμνασίου, μας κάνεις και το λέκτορα με επαναλαμβανόμενες λέξεις χωρίς ρήματα, πως σε κρατάνε ακὀμα στην δουλειά σου έν απόρω εσμέν .εισαι κενός ΔΙΑδραμάτισης .

      Διαγραφή
    9. Αρχικά είναι άξιο απορίας αν το κείμενο είναι δικο σου. Αλλά ακομα και αν πάρουμε την υπόθεση ως δεδομενο.
      Νεύρα;Αυτός που έχει νεύρα είσαι εσυ, φαίνεται και απο τη βοήθεια που ζήτησες για το κείμενο, καξ καλά έκανες πρέπει να ζητάς βοήθεια,δικαιολογημένα έχεις νεύρα λοιπόν γιατί σιγά σιγά συνειδητοποιείς ότι έχεις πρόβλημα, και αυτό σε νευριάζει περισσότερο, είναι δύσκολο ενας ανάπηρος με εγκεφαλικά νοητική καθυστέρηση να γίνει καλα.
      Επρεπε να περασουν 7 μέρες για να καταλάβεις οτι " γλωτα " δεν υπάρχει και ότι η πρόταση σου ακόμα και αν έγραφες γλώσσα πάλι δεν βγάζει νόημα.
      Βέβαια επειδή είσαι αγράμματος δυσκολεύεσαι να αποδεχτεις την πραγματικότητα σου.
      Θες να δείξεις οτι ξέρεις αρχαία Ελληνικά αλλα ξεφτιλίζεσαι περισσότερο με τις επινοήσεις που δεν εχουν καμία σχέση με την αρχαία γλώσσα.
      Τώρα αν μετείχα στο μάθημα των αρχαίων έχει λιγότερη σημασία απο το ότι δεν έχεις τελειώσει το δημοτικό,οπως και παραδέχεσαι.
      Ακόμα δεν έχεις απαντήσει τι σημαίνει διαφλιπαρισμενη είναι αρχαία; Νεα; Θες άλλες 7 μέρες να το βρεις;
      Τεσπα δε θες να βοηθήσεις τον εαυτό σου.
      Θες να μείνεις με τη νοητική στέρηση σου και ειναι δικαίωμα σου.
      Θα μπορούσες να μάθεις Ελληνικά, οχι όσο καλά ξέρεις τα αρχαία, δηλαδή καθόλου, αλλα να μάθεις λιγα Ελληνικά και ισως να γίνεις και Ελληνας κάποια στιγμή.

      Διαγραφή
    10. Ρε ανωνιμε απολωλό πρόβατο ντιπ ανιστόρητε πανίβλακα .Που πιστεύεις σε παρθενογένεση ,σε νεκρανάσταση,σε εικόνες,σε παράδεισο,σε εβραιο θεό,στον ιουστινιανό κώδικα,στην ρήση του σχολάριου, κλπ,Υβριστή των αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων που ανακάλυψαν την γραφή που γράφεις τώρα.Μας κάνεις μάθημα για το πόσο Ελληνάρας είσαι? Πες μας ένα μόνο λόγο που είσαι χριστιανός? Και ένα μόνο λόγο που δεν γράφεις με την γραφή των δικών σου προγόνων? πχ> אנונימי אתה אידיוט

      Διαγραφή
    11. Πολλά νεύρα έχεις... με βρισιες, είπαμε είναι σωστό να ζητάς βοήθεια αλλά όχι και συνέχεια δε θα βοηθήσεις τον εαυτό σου αν σου γράφουν άλλοι,δικαιολογείσαι μέχρι έναν βαθμο λόγω του αναπηρικου προβλήματος σου.
      Για να σε βοηθήσω τελευταία φορά θα στο πω οσο πιο απλά μπορώ για να μπορέσει να το καταλάβει το μυαλουδακι σου:
      Αν πας στη Ινδία και τους πεις οτι εχεις ρίζες Τουρκο-Αλβανικο-Αιγυπτιακοο-Βουλγαρο-Φραγκικες.
      Δε ξέρεις να γράφεις να μιλάς και να κατανοήσεις Ινδικά.
      Αλλά επειδή είσαι Ινδουιστής και ας μη ξέρεις τίποτα για τη θρησκεία και τον τρόπο λατρείας, απλά λες νταρσάνα.
      Και πεις οτι είσαι Ινδός ή τρελό ή χαζό ή προβληματικό θα σε πουν.
      Κατάλαβες;
      Με ρίζες που έχουν αναμειχθεί στο πέρασμα των αιώνων και δεν υπάρχει πλέον καμία σχέση.
      Χωρίς να γνωρίζεις Ελληνικά δε μπορείς να γράψεις να διαβάσεις να κατανοήσεις και βρίσκεις δικές σου λέξεις.
      Που λες οτι πιστεύεις σε κάτι που δε ξέρεις πως ήταν η θρησκεία ο τρόπος λατρείας.
      Δε σε κάνει Έλληνα μοναδικό και δεν είναι σφραγίδα. Και ένας αλλοδαπός μπορεί να έλεγε οτι είναι Έλληνας, αλλά δε θα ήταν, επειδή πιστεύει στον Δία και είναι αντιχριστιανός χωρίς να ξέρει Ελληνικά, όπως εσύ δηλαδή,που ίσως είσαι και αλλοδαπός, με νοητική στέρηση για να πιστεύεις αυτά που γράφεις.
      Οπως και να έχει η εγκεφαλική αναπηρία σου σε συνδιασμό με το ότι είσαι αμόρφωτος και δεν έχεις τελειώσει ούτε το δημοτικό, όπως έχεις παραδεχτεί, σε κάνει να μη μπορείς να καταλάβεις οτι δεν είσαι Έλληνας και δε θα γίνεις ποτέ.
      Επειδή δε μπορείς να φτάσεις να γίνεις Έλληνας,το προσπαθείς με το να ξεφτιλιζεις τη γλώσσα με δικές σου ανύπαρκτες λέξεις, και ανορθόγραφα γραμμένες άλλες, και οταν καταλαβενεις οτι αναγνωρίζεται η αναπηρική νοητική σου στέρηση απο τους υπολοίπους σου βγαίνει σε νεύρα σε ανύπαρκτες υποθέσεις για χρήση εβραϊκής γραφής με αντιγραφή από το google!!!
      Ένα ξεφτυλισμενο ανθρωπάκι είσαι που σε λυπούνται επειδή είσαι ανάπηρος με βαριά μορφή αφού η νοητικά εγκεφαλική σου αναπηρία δεν θεραπεύεται και δε θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις γιατί δε λειτουργεί ο εγκέφαλος σου.
      Καληνύχτα δε θα γίνεις ποτέ καλά,και δε θές να βοηθήσεις τον εαυτό σου, και δυστυχώς για σενα δε θα γίνεις ποτέ Έλληνας, όσο και αν το εγκεφαλικά ανάπηρο μυαλουδακι σου πιστεύει οτι έχεις σχέση με τους αρχαίους Έλληνες και φιλοσόφους, όπως γράφεις, πιο πολύ ακουμπάς στον αλλοδαπό παρα σε Έλληνα.

      Διαγραφή
    12. Εχεις κανει ΔΙΑτριβή στον Ινδουισμό? Για τον Ώρος έχεις να μας πεις κάτι ?

      Διαγραφή
    13. Σου είπα και πρίν δε θές ούτε να βοηθήσεις τον εαυτό σου,ούτε να σε βοηθήσει κάποιος, δε μπορώ να σου απαντήσω,ισως καλύτερα να ρωτήσεις αυτόν που σε βοήθησε να γράψεις τα προηγούμενα κείμενα, γιατί δεν θές να βοηθήθεις με το προβλήμα σου, αν και κατά βάθος φαίνεται το ποσό καταλαβαίνεις τη νοητική σου στέρηση αλλά πρώτα θα πρέπει να αποδεχτείς και το προβλήμα σου, και να καταλάβεις τι γράφεις και πως τα γράφεις. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να τελειώσεις το δημοτικό για αρχή,να μάθεις Ελληνικά,να μάθεις τις προθέσεις,ισως καταφέρεις να γίνεις και Έλληνας, και να ζητήσεις και βοήθεια απο γιατρό, αυτή η επιμονή σου στα λάθη και το πιστεύω που έχεις ότι είναι σωστό θέλουν ιατρική βοήθεια, ίσως μαζί με τη νοητική στέρηση να κρύβεται και κάποια ψυχασθένεια.

      Διαγραφή
    14. ..ήσει κάποιος,( δε μπορώ να σου απαντήσω ),ισως καλύτ ../ Κρίμα ....

      Διαγραφή
    15. Εδώ έκανες 7 μέρες για να μάθεις οτι γλωτα δεν υπάρχει και ότι είσαι αγράμματος και ανορθόγραφος, και ότι στον γραπτό λόγο, δεν υπάρχει "αυτά που λέει η γλώσσα σου", ασε που συμφωνούσες σε όλα αλλά ακόμα δε το έχεις καταλάβει, γιατί απλά δε γνωρίζεις και τι γράφεις, μέχρι λοιπόν να καταλάβεις τις υπόλοιπες προτάσεις και λέξεις θα σε πάρει πάνω απο χρόνο!!!

      Διαγραφή
  3. Είναι πολύ γενικότερο το φαινόμενο της επίδρασης μιας εμμονής πάνω σε ένα ζήτημα. Δεν έχει να κάνει μόνο με περιπτώσεις σχετιζόμενες με την χριστιανική θρησκεία αλλά με οποιαδήποτε θρησκεία η ιδέα αφεθεί /εισέλθει μέσα στον εγκέφαλο σε σημείο να κυριαρχεί ως διεστραμμένη νοητική οντότητα.
    Ο φανατισμός και η τυπολατρία δεσμεύουν τις νοητικές λειτουργίες και αυτό προκαλεί πλήθος κακόβουλων παρενεργειών. Ειδικά όταν ο οπαδός μετέχει σε εκδηλώσεις όπου επικρατεί η ομαδική ψευδαίσθηση μέσω παροξυσμων. Πολλά παιδιά που μεγαλώνουν σε προτεσταντικα πουριτανικα δόγματα η σε άλλες εκδοχές όπως οι Μορμόνοι δέχονται ισχυρή ψυχολογική καταπίεση καθόλη την παιδική-εφηβικη ηλικία και η τελικά θα υποταχτούν η θα ξεσπάσουν χτίζοντας ένα πολύ επικίνδυνο ενήλικο χαρακτήρα που μπορεί να φτάσει θεωρητικά και μέχρι το έγκλημα.
    Δεν είναι θέμα μιας συγκεκριμένης θρησκείας αλλά έχει να κάνει με τον βαθμό προσκόλλησης του ατόμου σε αυτήν και με το πότε και το πως θα εκδηλωθούν οι παρενέργειες και οι επιπλοκές ενός τέτοιου είδους ψυχαναγκασμού.
    Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την απελευθέρωση του πνεύματος.
    Το που θα πιστεύει η όχι ο κάθε Άνθρωπος είναι ένα καθαρό προσωπικό του Δικαίωμα. Όμως καλό είναι να μην δημιουργούνται νευροφυτικα συμπτώματα αλλά να επικρατεί εσωτερική γαλήνη .
    Εδώ ευθύνη φέρουν οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο καθώς οι ίδιοι συχνά γίνονται οι βιαστές των παιδικών ψυχών.

    Μ.G. Ψυχολογία των μαζών

    ΑπάντησηΔιαγραφή