ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΤΣΙΟΔΡΑΣ 22/1/2020:Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ!!


Αποτέλεσμα εικόνας για Τσιόδρας μια μορφη γριπης ο κοροναϊός
Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, εμφανίζεται καθησυχαστικός για την ένταση της εξάπλωσης, διατηρώντας βέβαια και σχετικές επιφυλάξεις. Όπως ανέφερε χθες στην ΕΡΤ, με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα υπάρχει ψυχραιμία αλλά και επαγρύπνηση. 
«Το 75% των ασθενών περνούν την νόσο σε ήπια μορφή και μόλις ένα 2% εμφανίζει αυτό το θανατηφόρο αποτέλεσμα ενώ σε ποσοστό της τάξης του 25% υπάρχουν ασθενείς που εμφανίζουν αυτή τη σοβαρή πνευμονία που μοιάζει με την πνευμονία από τον ιό SARS που είχαμε ζήσει πριν από 17 χρόνια». 


Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή η επαγρύπνηση αφορά κυρίως ταξιδιώτες από την περιοχή Wuhan στην Κίνα, αυτές τις δύο εβδομάδες και περιλαμβάνει μέτρα επαγρύπνησης που ούτως ή άλλως θα πρέπει να ληφθούν στην περίπτωση περαιτέρω διασποράς του ιού. Επίσης τόνισε ότι εφαρμόζονται μέτρα επαγρύπνησης στις πύλες εισόδου της χώρας αλλά και στα νοσοκομεία. Ακόμη επεσήμανε ότι τα αυξημένα μέτρα στην Ευρώπης αφορούν κυρίως τρεις χώρες που έχουν απ’ ευθείας πτήσεις με την πόλη Wuhan, την Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα δε υπερβολικά μέτρα από άλλες χώρες θεωρεί ότι μπορεί να «χάσουν» περιστατικά καθώς ο ιός είναι σε περίοδο επώασης. Η δε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι περιορισμένη και όπως την αποκαλούν οι επιστήμονες δεν είναι «διαδοχική και συνεχιζόμενη», τόνισε. Πάντως αναμένονται σήμερα νέες οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος συνεδριάζει εκτάκτως.
 
Όπως είπε μέσω του σταθμού του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η οποία θα μεταδοθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, «εάν γίνει πανδημία, υπάρχει το καλό δεδομένο ότι στην πλειονότητα των περιστατικών ο ιός είναι "ελαφρύς"».
Να σημειώσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), τη Δευτέρα, σημείωσε ότι η πιθανότητα "εισαγωγής" του ιού στην ΕΕ είναι «χαμηλή», προειδοποιώντας ωστόσο ότι ο κίνδυνος θα αυξηθεί στα τέλη Ιανουαρίου καθώς είναι αρκετοί εκείνοι που ταξίδεψαν από και προς την Κίνα για τους εορτασμούς του κινεζικού νέου έτους. 
"Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια υπολογίσιμη απειλή για πανδημία και στην Ευρώπη", δήλωσε στο Euronews ο Herman Goossens Διευθυντής Κλινικής Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας. «Είναι η ΕΕ εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει ένα ξέσπασμα; Ακόμη κι αν όχι, πρέπει να είναι, πριν από τα τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου, όταν  είναι πιο πιθανό να εντοπιστούν κρούσματα και στην περιοχή», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου