ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΑΓΙΑΣΜΟ"ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για σχολικος αγιασμοσ
Αγιασμός σπιτιών - επιχειρήσεων - σχολείων!!Μία ανθελληνική ΕβραιΟρθόδοξη τελετή!!
Για την καλή τύχη του σπιτιού - επιχείρησης και την απομάκρυση κακών δαιμονίων, καλείται ιερωμένος για να τελέσει αγιασμό, ιδιαίτερα κατά τα εγκαίνια επιχείρησης και την αρχή νέας οικογένειας.
Αντίστοιχα, στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς τελείται αγιασμός στα σχολεία στην Ελλάδα.
 Ιστορία του αγιασμού Αγιασμός 2009  Δεν είναι γνωστό πότε καθιερώθηκε ο αγιασμός των υδάτων, θεωρείται ότι αυτό έγινε τα πρώτα χριστιανικά χρόνια και πάντως πριν από τον 4ο αιώνα μ.Χ. Ο Πατριάρχης Φώτιος Α΄ διαμόρφωσε οριστικά την ακολουθία του αγιασμού.Στην αρχαία Ελλάδα όμως, (απ' όπου και προήλθε) η συγκεκριμένη λέξη είχε ένα εντελώς διαφορετικό νόημα. Συγκεκριμένα, η λέξη δαίμων προήλθε από τη λέξη δαήμων, δηλαδή ο σοφός, αυτός που γνωρίζει. Επίσης, στα αρχαία εκείνα χρόνια, η "δαιμονική" κατάσταση ήταν κάτι πολύ θετικό, καθώς αποτελούσε ένα ενδιάμεσο στάδιο στην πνευματική εξελικτική πορεία του ανθρώπου, ο οποίος μέσω "άθλων" ή στη σύγχρονη γλώσσα, μέσω "μυήσεων" ξεκινούσε από την ανθρώπινη κατάσταση και έφτανε στη θεϊκή:
Άνθρωπος -> Ήρωας -> Δαίμων -> Ημίθεος -> Θεός.
Όπως βλέπουμε, η λέξη "δαίμων" αλλοτριώθηκε πλήρως εδώ και αιώνες, πάραυτα είναι καλό να γνωρίζουμε την αρχική και γνήσια ερμηνεία της. Στην ουσία όταν κάνουν αγιασμό στα σχολεία οι ρασοφόροι χριστιανοί απομακρύνουν  από αυτά, τους "δαίμονες" Έλληνες προγόνους μας και καλούν τους δικούς τους Εβραίους προγόνους !!Είναι μια τελετή τελείως ανθελληνική που πρέπει το 2010 να λάβει τέλος!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου