ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ "ΕΥΧΕΣ"ΤΗΣ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ!!

alt 
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ  
(Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΘΕΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΝΗΜΑΤΩΝ
Ή ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ)
(Έξοδος 23,16. 23,19. 34,26. Λευιτικόν 23,15-21. Αριθμοί 28,26-31. Δευτερονόμιο 16,9-12)

- Η γιορτή της Πεντηκοστής εορταζόταν εφτά εβδομάδες μετά το Πάσχα, εφτά δηλαδή εβδομάδες μετά από την επομένη του Σαββάτου εκείνου, όπου προσφέρθηκε το δεμάτι με τα σιτηρά στον Κύριο (Λευιτικόν 23,15-16. Δευτερονόμιο 16,9-10).
Κατά την Πεντηκοστή ημέρα θα έπρεπε να προσφέρουν νέα αναίμακτη θυσία στον Κύριο. Κάθε οικογένεια θα έπρεπε να προσφέρει με ειδική τελετουργία στον Κύριο δύο ψωμιά, ζυμωμένα με δύο 



δέκατα του εφά (7,5 κιλά περίπου) σιμιγδάλι και ψημένα, ως προσφορά πρωτογεννημάτων στον Κύριο. Μαζί με τα ψωμιά θα έπρεπε να προσφέρουν και εφτά αρνιά ενός έτους χωρίς κανένα ελάττωμα, ένα μοσχάρι και δύο κριάρια χωρίς κανένα ελάττωμα (στο βιβλίο των Αριθμών γίνεται λόγος για 2 μοσχάρια, για 1 κριάρι και 7 αρνιά). Αυτά θα προσφερθούν ως θυσία ολοκαυτώματος στον Κύριο, μαζί με την αναίμακτη θυσία των σιτηρών και τις σπονδές, ως θυσία που η ευωδιά της ευχαριστεί τον Κύριο.  Ακόμη θα έπρεπε να προσφέρουν ένα τράγο, ως θυσία εξιλέωσης για τις αμαρτίες τους και δυο αρνιά ενός έτους, ως θυσία για τη σωτηρία τους. Αυτά τα πρόσφερε ο ιερέας, με ειδική τελετουργία στον Κύριο, και τα δύο αρνιά μαζί με τα ψωμιά ανήκαν στους ιερείς. Η ημέρα αυτή ήταν ημέρα άγια και αφιερωμένη στον Κύριο και δεν έπρεπε να κάνουν καμία χειρωνακτική εργασία. Αυτός ήταν νόμος παντοτινός για όλες τις επερχόμενες γενιές, όπου κι αν κατοικούσαν(Λευιτικόν 23,17-21. Αριθμοί 28,26-31).
 alt
- Η γιορτή του θερισμού των πρωτογεννημάτων από τα σιτηρά που έχουν σπείρει οι Ισραηλίτες, είναι μια από τις τρεις γιορτές που ζήτησε ο Κύριος για να τον τιμούν κάθε χρόνο (Έξοδος 23,16).
- Τα καλύτερα από τα πρωτογεννήματα της γης, οι Ισραηλίτες έπρεπε να τα φέρνουν ως αφιέρωμα στον οίκο του Κυρίου, πρώτα στη Σκηνή του Μαρτυρίου και αργότερα στο Ναό. Εκεί τα τρώγανε ενώπιον του Κυρίου. 
- Δεν πρέπει να βράζετε το αρνί μέσα στο γάλα της μάνας του (Έξοδος 23,19. 34,26. Δευτερονόμιο 16,11-12). ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΟΓΜΑ!! alt

Τί γιορτάζουμε την Πεντηκοστή;

Η εορτή αυτή αντιστοιχεί με την επίσης μεγάλη ετήσια εορτή των Ιουδαίων η οποία στις Εβραϊκές Γραφές (Παλαιά Διαθήκη) αποκαλείται Γιορτή του Θερισμού ή Γιορτή των Εβδομάδων. (Έξοδος 23:16· 34:22) η οποία ήταν καθαρά γεωργική εορτή με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο. Η τήρηση της λάβαινε χώρα την πεντηκοστή ημέρα μετά τις 16 Νισάν του Ιουδαϊκού ημερολογίου, την ημέρα κατά την οποία η κεφαλή κάθε οικογένειας προσέφερε στον Θεό ένα δεμάτι κριθάρι, που υποδήλωνε την επιθυμία για ειρηνική σχέση μαζί Του. (Λευιτικό 23:15, 16) Οι προσφορές για αυτή τη γεωργική γιορτή γίνονταν μέσω του ιερατείου αρχικά στην Σκηνή της Μαρτυρίας, ενώ αργότερα στον Ναό στην Ιερουσαλήμ. ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΩΜΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΨΑΛΛΟΥΝ ΕΒΡΑΪΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ!! ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ??
 ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ευχές της Γονυκλισίας της Πεντηκοστής σε μετάφραση (Δημοτική) !!Εδώ αποκαλύπτεται για μια φορά ακόμα το Εβραϊκό προφίλ της Ορθοδοξίας ,στέλνουν τους πιστούς να  βρουν τους προπάτορες των Εβραίων και όχι των Ελλήνων!!Εντύπωση κάνει το γεγονός της αναφοράς στον Άδη ,δεν γνωρίζουν οι Εβραιολάτρες ότι ο Άδης είναι Θεός των Ελλήνων??Έχουν μπερδέψει την βούρτσα με την πουτ@@ οι ΕΒΡΑΙΟρθόδοξοι Ρωμιοι!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου