ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΨΑΛΛΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ "ΚΑΛΟΥ" ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΣΥΚΙΑ!


ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΝΑΖΩΡΑΙΟ(ΠΕΙΝΑΝΕ ΟΙ ΘΕΟΙ)?? ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΦΑΕΙ ΣΥΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ!!ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ=ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ!!
Τη Μεγάλη Δευτέρα αρχίζει να ψάλλεται στις εκκλησίες ένα μεγάλο corpus κειμένων, το όποιο βρίζει και απειλεί κάθε άλλον λαό -εκτός του περιουσίου:

συκην (1).jpg" «Ευρεθείη η χειρ σου πάσι τοις εχθροίς σου, η δεξιά σου εύροι πάντας τους μισούντάς σε. Ότι θήσεις αυτούς εις κλίβανον πυρός, εις καιρόν του προσώπου σου· Κυριος εν οργή αυτού συνταράξει αυτούς, και καταφάγεται αυτούς πυρ.» (Ψαλμός Κ΄.)
" «Ότι συ επάταξας πάντας τους εχθραίνοντάς μοι ματαίως, οδόντας αμαρτωλών συνέτριψας» (Ψαλμός Γ΄.)
" «Επ΄ εμέ διήλθον αι οργαί σου, οι φοβερισμοί σου εξετάραξάν με.» (Ψαλμός ΠΖ'.)


" «Κύριος τους φοβούμενους αυτόν.» (Ψαλμός ΡΒ΄.)
" Το αποκορύφωμα της σκληρότητας και της εκδίκησης (της άδικης εκδίκησης) περιγράφεται στο επεισόδιο με τη συκιά, που βρήκε στο δρόμο του ο Ιησούς, την καταράστηκε κι εκείνη ξεράθηκε, επειδή δεν βρήκε σύκα να φάει και να φαντασθεί κάνεις ότι «δεν ήταν ο καιρός των σύκων» («κατά Ματθαίον» κα΄ 18-20, «κατά Μάρκον», ια΄ 13-14, 20-23). Διαβάζεται τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί.
Εδώ δεν πρόκειται μόνον για κακία και κακοήθεια (τι του έφταιγε η συκιά, την οποία επί τέλους δεν είχε καν φυτέψει αυτόςWink. Υπεισέρχεται επί πλέον κι ο παράγων παραφροσύνη. Γιατί μόνον ένας παράφρων απαιτεί να βρει ώριμα σύκα, όταν δεν είναι ο καιρός της καρποφορίας. Το θαύμα θα ήταν να πέρναγαν την άλλη ημέρα, κι η συκιά να ήταν γεμάτη σύκα. Τέτοια κακία, εναντίον μάλιστα άψυχου πράγματος, μόνον σε ένα ιστορικό ανάλογο καταγράφηκε: στο μαστίγωμα της θάλασσας στον Ελλήσποντο για τιμωρία για τη θαλασσοταραχή από τον Πέρση βασιλιά κατά τα Μηδικά.


Το σύκο είναι θρεπτικότατος καρπός, γεμάτος σπέρματα και έχει σχήμα όρχεως. Η συκή, μακρόβιος, που πολλαπλασιάζεται εύκολα με όλους τους τρόπους, ήταν στην αρχαία Ελλάδα σύμβολο της γονιμότητας και του Διονύσου, ένα προσωνύμιο του οποίου ήταν Συκίτης (Αθήναιος, 3.14.15.) Το μίσος του Ιησού επομένως προφανώς δεν στρεφόταν άμεσα εναντίον του δέντρου, αλλά εναντίον αυτού που το δέντρο συμβόλιζε: του θεού Διονύσου. (Περισσότερα για το μίσος, το διχασμό και τον μισελληνισμό των κηρυγμάτων του Ιησού υπάρχουν στο σχετικό άρθρο: Ιησούς: Κήρυκας μίσους, διχασμού και μισελληνισμού.)
" Τη Μεγάλη Δευτέρα διαβάζονται επίσης αποσπάσματα από την Βίβλο γεμάτα εξωπραγματικές ιστορίες (Ιεζεκιήλ α΄, 1-20, Ιώβ α΄, 1-12) κι ένα απόσπασμα από την Έξοδο (α', 1-20), στο όποιο παρατίθενται πλείστα ονόματα «υιών του Ισραήλ εισπορευομένων εις Αίγυπτον» (Ιακώβ, Ρουβήμ, Συμεών, Λευί, Ιούδα, Ισσάχαρ, Ζαβουλών, Βενιαμίν, Δαν, Νεφθαλείμ, Γαδ, Ασήρ).
Τι σχέση έχουν οι Έλληνες να ασχολούνται με το ποιοι υιοί του Ισραήλ εισπορεύτηκαν στην Αίγυπτο, να το ψέλνουν στις εκκλησίες κι επί πλέον να το θεωρούν ιερό τους κείμενο; (Κείμενα από την «Έξοδο», τον «Ιεζεκιήλ» και τον «Ιώβ» διαβάζονται και άλλες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.)

" Ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα επίσης ψάλλεται ο Ψαλμός Ν΄, στον όποιο μεταξύ των άλλων αναφέρεται: «Αγάθυνον, Κυριε, εν τη ευδοκία σου την Σιών, και οικοδομηθήτω τα τείχη Ιερουσαλήμ». (Πρόκειται περί εξαιρετικά δημοφιλούς ψαλμού· είναι ο ψαλμός εκείνος, που πρέπει να απαγγέλλει πολλές φορές ο πιστός σαν τιμωρία για τυχόν «παρεκκλίσεις» του, όπως προβλέπεται στο «Πηδάλιον».)

5 σχόλια:

  1. ειστε ανικανοι να ερμηνευσετε τον παραβολικο τροπο εκφρασης και τους συμβολισμους. μαλλον το κανετε επιτηδες. κριμα για σας και τους ανιδεους αναγνωστες που θα χαψουν την παπαρια. μεχρι και συσχετισμο με το διονυσο βρηκατε στο λογο του. ειστε απιστευτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σύκο έχει σχήμα όρχεως και με τι μοιάζουν αυτά που έχει μέσα του;Τι καταριέται τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο JESUS ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΑΡΚΙΚΗ ΕΠΑΦΗ.Ο ΓΙΑΧΒΕΒΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΥΜΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΕΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η εννοια της συκιας ειναι αλληγορικη. οταν υπηρξε η λεγομενη πτωση του ανθρωπου, δηλαδη οταν ο ανθρωπος αρχισε να ταυτιζεται με το νου του και να δημιουργει ενα ψευδοεαυτο το "εγω" ή ντατζαλ ή διαβολο ή οπως κατα τοπους το λενε, τοτε αρχισε και η πρωτη διαδικασια διαιρεσης του απ την ιδια του τη φυση ως κατι χωριστο. ετσι ηταν το πρωτο ζωο που εκρυψε τα οργανα του με φυλλα συκιας. "Κι ανοίχτηκαν τα μάτια και των δύο και γνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί· και αφού έρραψαν φύλλα συκιάς, έφτιαξαν για τον εαυτό τους περιζώματα. (Γεν. 3:7). " επισης τη συκια την αμπελο το σιταρι την ελια, τα συνανταμε συχνα στη βιβλο αλλα και σε αλλους πολιτισμους. η συκια συμβολιζε την ευημερια την ειρηνη την καρποφορια κτλ. αλληγορικα, με αυτα τα δεντρα στην παλαια διαθηκη χαρακτηριζεται η γη της επαγγελιας κατα τους εβραιους. 3-4 μερες πριν τη σταυρωση αναλογει το γεγονος και προσεξτε τα ακριβη λογια του ιησου "Και βλέποντας από μακριά μια συκιά να έχει φύλλα, ήρθε μη τυχόν βρει σ' αυτή κάτι· και μόλις ήρθε κοντά της, δεν βρήκε τίποτε, παρά μονάχα φύλλα· επειδή, δεν ήταν καιρός των σύκων. (Μάρκ. 11:13)." ειναι τρομερο το αλληγορικο νοημα.φυσιολογικα η συκια εμφανιζει συκα πριν βγαλει φυλλα. βλεποντας ο ιησους φυλλα υπεθεσε οτι θα χει ηδη συκα. ομως ειχε φυλλα πριν την εποχη της(πλανη)! εδω δινει τη διασταση της πνευματικης καταστασης του λαου του ισραηλ. ενας ακαρπος λαος βυθισμενος σε πλανη. φυλλα τραχεια που καιγονται ακομα και δροσερα. αυτο ηταν εξωτερικα ο λαος των εβραιων, εξωτερικα πρασινος με φυλλα, εσωτερικα ακαρπος. προκειται δλδ για εναν ακαρπο λαο που στοχος τους ειναι η επικυριαρχια του εγωικου νου και εναν τετοιο μεσσια περιμενουν για την επικυριαρχια επι των παντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή