ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΩΝ "ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ"!!





05.JPG

Σήμερα η σχολή συνεχίζει στη λειτουργία της στον ξενώνα της σκήτης το Αγίου Ανδρέου στις Καρυές του Α. Όρους. Λειτουργεί ως Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και ως Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο ενώ ο τίτλος της Ακαδημίας τελεί υπό αναστολή.

Το απολυτήριο του Λυκείου είναι ισότιμο με των άλλων λυκείων Μέσης εκπαίδευσης. Οι Μαθητές παρακολουθούν μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και κατόπιν αποφάσεως του Συλλόγου Διδασκόντων και του καθηγητή της Μουσικής λαμβάνουν πτυχίο βυζαντινής μουσικής ισότιμο ωδείου.



Επίσης παρακολουθούν προαιρετικά μαθήματα Αγιογραφίας και μετά από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις λαμβάνουν τίτλο σπουδών Αγιογράφου για επαγγελματική χρήση.

Στο χώρο του σχολείου στεγάζεται οικοτροφείο στο οποίο οι μαθητές διαμένουν και σιτίζονται. Στα νεότερα χρόνια της λειτουργίας της η Σχολή έχει να επιδείξει πλήθος διακεκριμένων αποφοίτων σε όλους τους χώρους μεταξύ των οποίων καθηγητές Α.Ε.Ι αλλά και πλήθος Μητροπολιτών, ιερέων και μοναχών.ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!!

88.jpg

888.jpg

8888.jpg

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ........ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ !!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!ΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 'Η ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ??



Οι μαθητές ζουν στη σχολή κατά κοινοβιακό τρόπο συμμετέχοντας ενεργά στις Ιερές Ακολουθίες της Σχολής.

Επισκέπτονται τακτικά τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους αποκτώντας πολύτιμα βιώματα της Αγιορείτικης Παράδοσης.

Απόφοιτοι και διδάξαντες πραγματοποιούν συχνά συναντήσεις αλλά και επισκέψεις στην τροφό Σχολή μέσω του «Συλλόγου διδαξάντων και φοιτησάντων στην Αθωνιάδα Σχολή»ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ!!ΛΕΣ??ΧΑΧΑΧΑ!!

Κείμενο: ΚΟΥΛΙΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου