ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Για τους Έλληνες έχει φυλακή άλλα οι αλλοδαποί θα πουλούν ανενόχλητοι!"Θανατική" ποινή στους μικρομεσαίους, ασυλία στο παρεμπόριο!!!



Έφοδοι, βαριά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για τις νόμιμες ελληνικές επιχειρήσεις, πλήρη ασυλία να φοροδιαφεύγουν ανελέητα οι λαθρομετανάστες έμποροι των πεζοδρομίων είναι το νέο φορολογικό δόγμα της κυβέρνησης. Κι όποιος αντέξει...

Με την απειλή ότι όποιος φοροδιαφεύγει ή θα πληρώνει εξωφρενικά πρόστιμα ή θα καταλήγει στην φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες αυτοφώρου μπήκε το 2011 για το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στη χώρα.

Φορολογικές παραβάσεις οι οποίες μεταξύ άλλων θα τιμωρούνται "παραδειγματικά" είναι οι ακόλουθες: έκδοση πλαστών ή εικονικών τιμολογίων, η μη απόδοση ΦΠΑ, αλλά και η απόκρυψη εισοδήματος. Χαρακτηριστικά, η μη απόδοση ΦΠΑ από 1 ευρώ έως 75.000 ευρώ θα τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους...

"Δεκάδες διακινητές παράνομων εμπορευμάτων ακροβολισμένοι γύρω από το Υπουργείο Οικονομικών αυτή την ώρα πωλούν ανενόχλητοι οτιδήποτε χωρίς κανένα παραστατικό, χωρίς κανένα φορολογικό στοιχείο. Γι' αυτούς η απόκρυψη εισοδημάτων δεν συνιστά φοροκλοπή ή φοροδιαφυγή;..."

Οπωσδήποτε η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την φοροδιαφυγή. Απ' όπου κι αν γίνεται όμως... Αφού δεν επιθυμεί να εντοπίσει πως και γιατί η Ελλάδα βρέθηκε από τη μια μέρα στη άλλη η πιό φεσωμένη χώρα του κόσμου και για να ξεπληρώσει πρέπει να ξεπουλήσει αέρα, γή και ύδωρ σε εξευτελίστικές τιμές ώστε να επιβιώσει στον σύγχρονο κόσμο...
Τα τρία συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη που επεξεργάζονται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ισχύσει από τον Μάρτιο και η εφαρμογή του θα υποστηριχθεί από ειδική ομάδα 100 [για αρχή] περίπου φοροκομάντο, δεν έχουν τίποτα να απολύτως να πουν για το πως θα αντιμετωπισθεί η σκανδαλώδης φοροδιαφυγή των κυκλωμάτων του παρεμπορίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε περί τα τέλη Οκτώβρη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ο τζίρος, δηλαδή τα παράνομα έσοδα του παρεμπορίου στην Ελλάδα ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί σε απώλειες εσόδων τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ. Όσο περίπου υπολογίζει να εισπράξει για το 2011 με την φοροαστυνομία για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Έτσι λοιπόν έχουμε, βαριά πρόστιμα και δίκες εξπρές σε νόμιμες επιχειρήσεις που συλλαμαβάνονται να αποκρύπτουν έσοδα, πλήρη ασυλία όμως απο την άλλη για τους δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς οι οποίοι ακροβολισμένοι σε όλη τη χώρα πουλάνε σε μια κουρελού επάνω ότιδήποτε μπορεί να φαντασθεί κανείς χωρίς κανένα φορολοφικό στοιχείο.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου υπογραμμίζει την ανάγκη να προωθηθούν για την προστασία των εισοδημάτων και των καταναλωτών άμεσα διεθνείς συνεργασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου στη γενική του διάσταση.

Προφανώς και η κυβέρνηση δεν αγνοεί ότι τα κυριότερα κέντρα διακίνησης παράνομου εμπορευμάτων είναι τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Ενώ τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας είναι οι πρώτοι υποδοχείς των φορτίων, κυρίως, από την Ιταλία. Ούτε φυσικά αγνοεί το μέγεθος της φοροδιαφυγής του παρεμπορίου.

Γνωρίζει όμως πως να εντοπίσει και να τιμωρήσει με "θάνατο" την μικρομεσαία τάξη... για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Πηγή
ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΧΎΕΙ ΦΥΛΆΚΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ ΤΟΥ ΚΏΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ( και αυτός παπαδοπαίδι ; )


Ακολουθεί η είδηση από το in.gr
Υπό διαμόρφωση η ρύθμιση για παραπομπή στο αυτόφωρο όσων δεν αποδίδουν ΦΠΑ




Αθήνα
Σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή θα αποσαφηνισθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για όσους συλλαμβάνονται να μην αποδίδουν ΦΠΑ. Η πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση δημιουργεί αντιδράσεις, ενώ τίθεται και θέμα αντισυνταγματικότητας.

Όπως δήλωσε στο Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Οικονομικών Δ.Κουσελάς, το θεσμικό πλαίσιο που υπήρχε μέχρι σήμερα ήταν τέτοιο που δεν επέτρεπε ούτε τον εντοπισμό των φοροφυγάδων ούτε την τιμωρία τους.

Ειδικά για τη διαδικασία του αυτοφώρου τόνισε πως μέχρι σήμερα δεν έχει θεσπισθεί, καθώς τα δικαστήρια δεν αντιμετωπίζουν την φοροκλοπή ως στιγμιαίο αδίκημα.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως η ρύθμιση είναι δίκαιη και θα πρέπει να ξεπεραστούν οι αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας.

«Δεν μπορεί κάποιος να σπάει μια βιτρίνα και να πηγαίνει στο αυτόφωρο και κάποιος να φοροδιαφεύγει στο διηνεκές και να μην πηγαίνει» δήλωσε ο κ. Κουσελάς, ξεκαθαρίζοντας πως οι λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποσαφηνισθούν κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Κουσελάς δήλωσε πως όσοι δεν μπήκαν στη περαίωση θα ελεγχθούν με δειγματοληπτικό έλεγχο.

«Το ποσοστό της δειγματοληψίας δεν το ξέρουμε ακόμη, αλλά οι έλεγχοι θα γίνουν βάση συγκεκριμένων κριτηρίων κινδύνου», τόνισε, προσθέτοντας πως στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθούν όσοι παρουσιάζουν «δυσαρμονία» με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως «οι δηλώσεις που δεν θα ελεγχθούν θα θεωρούνται ειλικρινείς».

Ερωτηθείς για την ρύθμιση για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών ο υφυπουργός υπεστήριξε πως αυτή δεν εξέπνευσε στις 31 Δεκεμβρίου και πως είναι ένα κυλιόμενο πρόγραμμα μπορεί να μπει ο καθένας με τους όρους που υπάρχουν.

Για τα ανεπίδεκτα είσπραξης χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία η κυβέρνηση επιχείρησε προ ημερών να διαγράψει, είπε πως η διαγραφή δεν αφορούσε φορολογικά πρόστιμα και πως η σχετική διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου στη Βουλή.

Για τις αντικειμενικές αξίες τόνισε πως η επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων σε 25 νομούς της χώρας κάλυψε ένα κενό που υπήρχε από το 1985 και την θέσπιση του συστήματος.

Αναφορικά με την ύπαρξη περιοχών στην Αττική που βρίσκονται ακόμη εκτός του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού τόνισε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο και πως σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Για την αύξηση των αντικειμενικών τιμών στο σύνολο της χώρας είπε πως δεν θα προχωρήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις «αναταράξεις» στην κτηματαγορά.

Ο κ. Κουσελάς είπε πως η καινούργια χρόνια είναι δύσκολη αλλά ξεκινά από καλύτερη αφετηρία και υπεστήριξε πως τα έσοδα το 2010 έκλεισαν κοντά στον αναθεωρημένο στόχο.

«Αυτό είναι ένας άθλος. Με ύφεση 2% είχαμε αύξηση εσόδων 5,4%», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου