ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

ΑΙΣΧΟΣ!!!ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΡΩΜΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟ!!

 

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟ.

Ο ΓΙΟΥΠΤΡΑΔΑ Ή ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ

Κι ερχόμαστε τώρα σε έναν από τους μεγαλύτερους διώκτες του Ελληνισμού: τον ανθέλληνα σλαβοχριστιανό αυτοκράτορα Γιουπτράδα ή ελληνιστί Ιουστινιανό. Οι πρώτες καλές πράξεις του είναι τα διατάγματά του για θανάτωση με κατασπαραγμό από θηρία, θάνατο στην πυρά, σταύρωση ή ξέσκισμα με σιδερόνυχα όλων όσων καταγίνονται με τη μαγεία, τη μαντική, τη γοητεία και την ειδωλολατρία. Απαγορεύει επίσης να διδάσκουν οι εθνικοί (με άλλα λόγια οι μορφωμένοι και οι επιστήμονες. Και ποιοι τότε θα δίδασκαν; Οι παπάδες και τα τελώνια;). Προχωρώντας ακόμα πιο πέρα κλείνει το 529 μ.χ. την Ακαδημία των Αθηνών και δημεύει την περιουσία της. Οι επτά τελευταίοι διδάσκαλοι (Δαμάσκιος ο Σύριος, Σιμπλίκιος ο Κίλιξ, Ευλάμπιος ο Φρύζος, Πρισκιανός ο Λυδός, Ερμείας και Διογένης από την Φοινίκη και Ισίδωρος ο Γαζαίος) καταφεύγουν στην Αυλή τού Πέρση βασιλέα Χοσρόη που τους δίνει έδρες στο Πανεπιστήμιο του Jundishapur. Ακολούθως διατάσσεται η θανάτωση όλων όσων αρνούνται τη βάπτιση, εκτός πάλι των Ιουδαίων!

Το 528 καταργεί με διάταγμα τους εξόριστους στην Αντιόχεια Ολυμπιακούς αγώνες και το 542 αναθέτει καθήκοντα αυτοκρατορικού προσηλυτιστή στον μιασαλλόδοξο επίσκοπο της Εφέσου Ιωάννη Ασιακό, ο οποίος εκχριστιανίζει βίαια επί πολλές δεκαετίες τους εθνικούς της Φρυγίας, της Καρίας και της Λυδίας, κτίζοντας εκκλησίες και μοναστήρια πάνω στα συντρίμμια των εθνικών Ιερών. Ο ίδιος σκοτώνει την περίοδο 545-546 εκατοντάδες εθνικούς της Κωνσταντινουπόλεως σταυρώνοντάς τους , κόβοντάς τους σε κομμάτια ή πνίγοντάς τους δεμένους μέσα σε σακιά στη θάλασσα, ενώ τα έντερά τους περιφέρονται πολλές φορές σαν τρόπαιο στους δρόμους από το χριστιανικό όχλο. Πολλοί τότε ευγενείς εθνικοί αυτοκτονούν και οι χριστιανοί βεβηλώνουν τα πτώματά τους και τα πετάνε στους σκουπιδότοπους.. Ο ίδιος ο δαιμονικός επίσκοπος, το αρχιτελώνιο αυτό του Σατανά καυχάται ότι βάπτισε με τη βία 70.000 ειδωλολάτρες, οι οποίοι αλλαξοπίστησαν και απέρριψαν την ελληνικήν πλάνην, μετά από μεσαιωνικά βασανιστήρια, τα οποία επίσης περιγράφει!

Ιδού οι αρχιερείς της “θρησκείας της αγάπης”, οι “αντιπρόσωποι του Θεού επί της γης”, οι μεσολαβητές του, οι οποίοι διαμηνύουν το λόγο τους στους ανθρώπους! Θαυμάστε τους! Να είστε σίγουροι ότι αν είχαν και τώρα την ίδια δύναμη, τα ίδια ακριβώς θα έκαναν! Αν και δεν έχω κοιτάξει καθόλου το χριστιανικό αγιολόγιο για να δω εάν υπάρχει κανένας Άγιος Ιωάννης ο Ασιακός, οι πιο πολλές πιθανότητες είναι να υπάρχει! Και γιατί να μην υπάρχει; Οι άλλοι “άγιοι” που συναντήσαμε μέχρι τώρα, όπως π.χ. ο Άγιος Κύριλλος, ήταν καλύτεροι απ’ αυτόν; Εδώ, το είπαμε και το τονίσαμε, δεν μας ενδιαφέρουν τα μέσα, αλλά τα αποτελέσματα. Σκότωσε πολλούς εθνικούς και αιρετικούς; Γκρέμισε και ισοπέδωσε αρχαίους ναούς και ιερά; Βάπτισε πολλούς απίστους, Ε, τότε, ναι, είναι Άγιος και μάλιστα Τρισάγιος!

Το 529 καταργείται η φιλοσοφική σχολή των Αθηνών και απαγορεύεται στους δασκάλους να διδάσκουν. Ο όρος Έλλην παίρνει πια το χαρακτηρισμό του "ανόσιου" και του "μυσαρού", καταργούνται τα πολιτικά του δικαιώματα και απαγορεύεται η στράτευσή του και η μεταβίβαση της περιουσίας του.

Το 532 γίνεται η περίφημη “Στάσις του Νίκα", η παρουσίαση της οποίας έχει παραποιηθεί ιστορικά.. Η ιπποδρομιακή φατρία των Πρασίνων είχε ταχθεί κατά του χριστιανισμού και επιζητούσε μια πιο λογική θρησκεία με την κατάργηση επίσης των σκληρών μέτρων του Ιουστινιανού κατά των Ελλήνων. Πήρε με το μέρος της τους Βενετούς, την άλλη ιπποδρομιακή φατρία, και απελευθέρωσαν μαζί τους κρατούμενους που είχαν στις φυλακές, τις οποίες στη συνεχεία τις πυρπόλησαν. Μετά έκαψαν την χαλκή πύλη του παλατιού και την Αγία Σοφία. Έκαναν όμως πολύ σοβαρά στρατηγικά λάθη και η στάσις τους πνίγηκε τελικά στο αίμα. Το μένος του Ιουστινιανού μετά από αυτό εναντίον των Ελλήνων φούντωσε περισσότερο και ξεκίνησε νέες αθρόες σφαγές και διωγμούς εναντίον τους, κλείνοντας μάλιστα όλες τις φιλοσοφικές σχολές. Όλοι οι νόμοι εναντίον των Ελλήνων ανανεώθηκαν με την προσάρτηση και της ποινής του θανάτου και την δήμευση των κτημάτων τους υπέρ του κράτους ή της εκκλησίας.

Το 546 μ.χ. φυλακίζονται, βασανίζονται και εκτελούνται στην Κωνσταντινούπολη γραμματικοί, ρήτορες, νομικοί και γιατροί με την κατηγορία ότι είναι Έλληνες. Το 556 μ.χ. ο Ιουστινιανός στέλνει στην Αντιόχεια τον ιεροεξεταστή Αμάντιο που συλλαμβάνει, βασανίζει και θανατώνει τους τελευταίους εθνικούς της πόλης και καίει όλες τις ιδιωτικές βιβλιοθήκες. Το 562 δίνοντας μια αρχική διορία τριών μηνών για τη μεταστροφή τους στο χριστιανισμό, διατάσσει στη συνέχεια μαζικές συλλήψεις, διαπομπεύσεις, φυλακίσει, βασανιστήρια και εκτελέσεις Ελλήνων εθνικών στην Αθήνα, την Αντιόχεια, την Παλμύρα και την Κωνσταντινούπολη. Χιλιάδες επίσης βιβλία και πολλά ιδιωτικά αγάλματα καίγονται σε μεγάλες πυρές στην πλατεία του Κυνηγίου της Κωνσταντινούπολης. Οι συντεχνίες και οι οικογένειες καθίστανται αποκλειστικά υπεύθυνες για τις θρησκευτικές αντιλήψεις των μελών τους. Το ίδιο και οι αφέντες για τις αντιλήψεις των δούλων τους!

κ.λ.π. κ.λπ. σε μια συνεχή ατμόσφαιρα κακίας, μισαλλοδοξίας και βαρβαρότητας, μέχρι την τελική εξάλειψη του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής φιλοσοφίας. Τη θέση των Ελλήνων πήραν μετά οι αιρετικοί και οι μάγισσες και οι μεγάλες θρησκευτικές διαμάχες μεταξύ των ίδιων των τελωνίων που επιτέθηκαν με το ίδιο ασίγαστο μίσος το ένα εναντίον του άλλου οδηγώντας σε ποτάμια αίματος και σε Νύχτες Αγίου Βαρθολομαίου τη Δυτική Ευρώπη, πάντα “για την αγάπη του Χριστού και της Αγίας αυτού Εκκλησίας”! Και ας μην ξεχνάμε τις σταυροφορίες “για την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων¨ με τα πρωτοφανή εγκλήματα που δεν τα χωράει ανθρώπου νους. Αναφέρουμε π.χ. την αφήγηση του εφημερίου Raymond d'Aguiliers του Raymond de Saint-Gilles της Κομητείας της Τουλούζης για την κατάληψη της Ιερουσαλήμ από τους σταυροφόρους το 1099:

Μπορούσε να δει κανείς σωρούς κεφαλιών, χεριών, και ποδιών στους δρόμους της πόλης. Έπρεπε να περάσεις στο δρόμο σου πάνω από πτώματα ανθρώπων και αλόγων. Αλλά όλα αυτά είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτό που συνέβη στο ναό του Σολομώντα, ένα μέρος όπου ήταν συνήθεις οι θρησκευτικές τελετές. Τι συνέβη εκεί; Εάν πω την αλήθεια, δε θα με πιστέψτε .Αρκεί λοιπόν να πω ότι στο ναό και στη βεράντα του, οι άνθρωποι καβαλίκευαν βουτηγμένοι στο αίμα μέχρι τα γόνατα και τα χαλινάρια τους. Πράγματι, ήταν μια δίκαιη και θαυμάσια κρίση του Θεού ότι αυτό το μέρος πρέπει να γεμιστεί με το αίμα των απίστων, διότι είχε υποφέρει τόσο καιρό από τις βλασφημίες τους. Η πόλη γέμισε με αίμα και πτώματα …

Όχι, αυτός ο ιεράρχης δεν φρικιά με τα μεγάλα εγκλήματα της θρησκείας του, τα οποία ελλειμματικώς όπως λέει, περιγράφει. Αντίθετα τα δικαιολογεί, με την ίδια νοσηρότητα σκέψης και συναισθήματος που έχουν όλοι οι ομοίοι του!

Και τα χριστιανικά εγκλήματα συνεχίζονται όλους τους μετέπειτα αιώνες και ποτέ δεν σταματούν. Συνεχίζονται ακόμα και τη σύγχρονη εποχή! Ο Σατανάς δεν εγκατέλειψε ποτέ την Εκκλησία, παρόλο που περιορίστηκε με τον καιρό η δύναμή της. Τη χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα, έχει ακόμα πολλά να του προσφέρει!

Τελειώνουμε με τα “Αναθέματα (Κατάρες) εναντίον των Ελλήνων που αναγιγνώσκονται επί αιώνες στις χριστιανικές εκκλησίες (από τον καιρό της “Αγίας Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου υπέρ της Ορθοδοξίας”, η οποίες τις εθέσπισε) την Κυριακή της Ορθοδοξίας , ακόμα και σήμερα και μάλιστα τρεις φορές η καθεμιά !:

1. Ετι τοις φρονούσι και λέγουσι, κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου Θεότητος ως κτιστήν εκ τούτου πάντως, και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια , κτιστήν δηλώσει και φύσιν. Άκτιστον δε, άκτιστον χαρακτηρίσει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσιν εις αθείαν παντελή περιπίπτειν, και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, μη ομολογούσι δε κατά τας Αγίων θεοπνεύστου θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου Θεότητος ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ΄εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, και αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού, του από του μη όντος ει το είναι παραγάγοντος τα πάντα, και ως Ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ
3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίας επομένοις, και ως αληθέσι πιστεύουσι, και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσας εγκειμένοις ώστε και ετέρους ποτε μεν λάθρα, ποτέ δε νοερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα, ότι τε προϋπαρξις εστι των ψυχών και εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, ότι τέλος εστί της κολάσεως, ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την Βασιλείαν Των Ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο, και δια πάσης της παλαιάς και νέας Γραφής ημείς παρελάβομε, ότι και η Κόλασις ατελεύτητος και η Βασιλεία αίδιος, δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύασι, και ετέροις αιωνίας προξένοις γινομένοις ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
6. Τοις την μωράν των έξωθεν ( = Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών, ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν και κρίσιν και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά Αγίων και Καθολικών Συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων Πατέρων αναθέματι καθυποβλήθέντας, ως αλλότριοι της Καθολικής Εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

Και για όσους δεν κατάλαβαν, λόγω της καθαρεύουσας, που αναφέρονται αυτές οι Επτά Κατάρες και ποιους ακριβώς καταριούνται οι μισαλλόδοξοι ρασοφόροι μας την Κυριακή της Κακοδοξίας, αυτές αναφέρονται:

• Σε όσους θεωρούν κτιστές της ενέργειες του Θεού.
• Σε όσους δέχονται σαν αληθινές τις ιδέες του Πλάτωνα.
• Σε όσους θεωρούν αυθυπόστατη την ύλη.
• Σε όσους σπουδάζουν τα Ελληνικά μαθήματα όχι μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά πιστεύουν κιόλας όσα λένε οι Έλληνες.
• Σε όσους δέχονται και διδάσκουν ότι οι ψυχές προϋπάρχουν. Ότι τα πάντα δημιουργήθηκαν από το μη ον ή ότι η Κόλαση έχει τέλος.
• Σε όσους δέχονται τα ασεβή δόγματα των Ελλήνων περί ψυχής, περί ανθρωπίνων, περί ουρανού και γης.
• Σε όσους προτιμούν την ηλίθια σοφία των Ελλήνων φιλοσόφων.
• Σε όσους πιστεύουν στη μετεμψύχωση.
• Σε όσους υποστηρίζουν την ανωτερότητα των Ελλήνων σοφών.

Με άλλα λόγια αναθεματισμένη 3Χ7= 21 φορές ολόκληρη η Ελληνική Φιλοσοφία και Πολιτισμός από τους εβραιόφρονες και ανθελληνικούς (όπως πάντα) ρασοφόρους, τα σύγχρονα “εξευγενισμένα” αλλά εσαεί μωρόδοξα, αφιλοσόφητα και μισαλλόδοξα εβραιοχριστιανικά τελώνια!

Να τα ξέρετε όλα αυτά για την επόμενη φορά που θα παρευρεθείτε στην εκκλησία την Κυριακή της Κακοδοξίας , διότι εκείνη τη στιγμή που κάνετε το σταυρό σας μπορεί ο παπάς να σας καταριέται από 3 έως 21 φορές!

Κα για όσους “χριστιανούς” θα ήθελαν να με εντάξουν κάπου, ομολογώ ότι δεν είμαι κανένας Δωδεκαθεϊστής, αλλά απλά ένας Έλληνας Φιλόσοφος, ένας “Εχθρός της Εκκλησίας” σαν αυτούς που ανά τους αιώνες απηνώς και σαδιστικώς αυτή δίωξε, κατέσφαξε, βασάνισε και διεπόμπευσε. Ένας λάτρης της σοφίας, της τέχνης και του πολιτισμού, που η Εκκλησία ανά τους αιώνες εβίασε, εκθεμελίωσε, κατέστρεψε, ισοπέδωσε και εξόντωσε. Ένας εραστής της ελευθερίας και του φωτός που η Εκκλησία ποδηγέτησε, καταπίεσε και συσκότισε. Ένας εχθρός της Κακίας και της Μωρίας που η Εκκλησία καλλιέργησε και ανέπτυξε και υπέρ των οποίων εδογμάτισε και αφόρισε. Ένας Φίλος της Αληθείας, την οποία η Εκκλησία καταπολέμησε, αλλοίωσε, παραποίησε, χάλκευσε και κατασυκοφάντησε. Ένας πολέμιος του Μίσους και της Αλαζονίας, τα οποία η Εκκλησία ενστερνίσθη και υιοθέτησε. Ένας Αρνητής του Φαύλου Εγωτισμού για χάρη της Προσωπικής Σωτηρίας, τον οποίο η Εκκλησία ανέπτυξε και επί του οποίου μάλιστα εθεολόγησε, οδηγούμενη από την υποτιθέμενη αυτοταπείνωση στον αντίποδα της Ύβρεως! Ένας υπερασπιστής της Φύσης, της Χαράς της Ζωής και του Έρωτα, τα οποία η Εκκλησία αρνήθηκε, καταπίεσε και κατέπνιξε, θεολογώντας υπέρ της μιζέριας, του σακατέματος και του ευνουχισμού. Είμαι τέλος ένας Αρνητής του Θανάτου τον οποίο η Εκκλησία εδόξασε για την Μωρία και Χίμαιρα της Άλλης Ζωής.

Με απλά και σταράτα λόγια είμαι ένας από αυτού που η χριστιανική Εκκλησία καταριέται σε όλους τους ναούς της κάθε χρόνο 21 φορές την Κυριακή της Μωροδοξίας της, ένας Έλληνας με Ελληνική Πολιτιστική Συνείδηση και όχι ένας Εβραιοχριστιανός!!!

207 σχόλια:

  1. Εύγε υπέροχο κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://i.makeagif.com/media/8-02-2018/l-t7nL.gif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΜΕ ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΠΧ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ Η Ο ΑΣΑΚΙΟΣ Η Ο ΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΓΑΝ....ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑΝ ΔΕΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://media.tenor.com/XfRnCT9bPdoAAAAM/takis-stamata.gif

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ..
      ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΤΟΥ 12ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΓΕΛΩΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ. Σήμερα, για τους περισσότερους, οι 12 θεοί του Ολύμπου είναι απλώς φιγούρες της ελληνικής μυθολογίας ή τουριστικά αγαλματάκια στο Μοναστηράκι. Υπάρχουν όμως μερικές χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα που τους επικαλούνται και τους πιστεύουν ακόμη και τώρα. Και όχι για πλάκα. Οι λεγόμενοι Δωδεκαθεϊστές ή «Έλληνες Εθνικοί» ακολουθούν, όπως λένε, τις «αρχαιοελληνικές αρετές» και έχουν κάνει τη θρησκεία τους σχεδόν τρόπο ζωής. Αλλάζουν τα ονόματά τους σε αρχαιοελληνικά, μετρούν τα χρόνια με το αρχαίο ημερολόγιο, πραγματοποιούν σπονδές σε βωμούς ντυμένοι με χιτώνες, ονειρεύονται μια μέρα την αναστήλωση των αρχαίων ναών και δεν αρνούνται ότι θα ήθελαν να κάνουν τελετές ακόμα και μέσα στον Παρθενώνα.

      Το «Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών» είναι μία από τις πιο γνωστές οργανώσεις τους και ιδρύθηκε επίσημα τη δεκαετία του '90, συγκεντρώνοντας τους πιστούς της αρχαίας θρησκείας. Από τότε πάντως κάποιοι από αυτούς διαφοροποιήθηκαν, άλλοι αποσχίσθηκαν, άλλοι δημιούργησαν νέες ομάδες, και άλλοι κατέληξαν εντελώς γραφικοί, όπως μας λέει ο επικεφαλής του, Βλάσσης Ρασσιάς. Σήμερα, τα μέλη του «ΥΣΕΕ» συναντιούνται τακτικά κάνοντας διαλέξεις στον χώρο τους αλλά και πραγματοποιώντας λατρευτικές τελετές, για να τιμήσουν το Δία, την Αθηνά, τον Ασκληπιό και τους υπόλοιπους θεούς τους. Όλα αυτά μοιάζουν ίσως αστεία και όχι μόνο σε θεοσεβούμενους χριστιανούς. Με τη θρησκευτική ελευθερία κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα, οι Έλληνες Εθνικοί παραμένουν να νιώθουν αδικημένοι από το ελληνικό κράτος, σε μια χώρα όπου η Ορθοδοξία αποτελεί συνταγματικά την επίσημα επικρατούσα θρησκεία. https://www.youtube.com/watch?v=2szmsUO1lCk

      Διαγραφή
    3. Οι μόνοι που πολλαπλασιάζονται είναι οι πουστηδες

      ΤΣΟΠΑΝΟΣ 28 Ιουλίου 2024 στις 6:31 μ.μ.
      ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΑ ΙΟΥΔΑΙΚΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ

      Ενεργητικός!!!! όχι ετεροφυλόφιλος!!!

      Διαγραφή
    4. ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΓΑΜΑΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ.ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΓΑΜΑΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΑΜΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΛΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΣΕ ΞΕΣΚΙΖΑ ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΟΡΑΓΕΣ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΙΓΚ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΩΛΟΜΑΓΟΥΛΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗς ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ Η ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΑΝΟΜΑΣΤΑΝ;

      Διαγραφή
    5. ΤΟ ΠΩΣ ΓΑΜΑΤΕ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΣΤΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
      ΟΠΩΣ ΓΑΜΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΣΑΣ ΓΑΜΙΟΣΑΣΤΑΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.
      ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΣΑΣΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ.
      ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΞΕΚΩΛΙΑΡΗ.

      Στην κλασική αρχαιότητα, συγγραφείς όπως ο Ηρόδοτος,[1] ο Πλάτωνας,[2] ο Ξενοφώντας,[3] ο Αθήναιος[4] και άλλοι πολλοί εξερεύνησαν πτυχές του Ομόφυλου έρωτα στην αρχαία Ελλάδα. Η πιο διαδεδομένη και σημαντική για την κοινωνία μορφή ομόφυλων σεξουαλικών σχέσεων στην αρχαία Ελλάδα ήταν μεταξύ ενήλικων ανδρών και έφηβων αγοριών, που ήταν γνωστή ως παιδεραστία Αν και υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενήλικων ανδρών, το ένα από τα δύο μέλη της κάθε σχέσης καταπατούσε τις κοινωνικές συμβάσεις, κρατώντας παθητικό ρόλο. Είναι ασαφής η αντιμετώπιση παρόμοιων σχέσεων μεταξύ γυναικών γενικά στην κοινωνία, όμως υπάρχουν παραδείγματα από την εποχή της Σαπφούς [6]

      Οι αρχαίοι Έλληνες δεν αντιλαμβανόντουσταν τον σεξουαλικό προσανατολισμό σαν κοινωνικό αναγνωριστικό όπως κάνουν οι σύγχρονοι δυτικοί πολιτισμοί. Η ελληνική κοινωνία δεν διαχώριζε την ερωτική επιθυμία ή συμπεριφορά βάσει του φύλου του συμμετέχοντα, αλλά του ρόλου που έπαιζε ο κάθε συμμετέχων στη σεξουαλική πράξη, το ρόλο του ενεργητικού και του παθητικού, όσον αφορά τη διείσδυση.[6] Αυτή η ενεργητική/παθητική πόλωση ανταποκρινόταν στους κυρίαρχους και υποτακτικούς ρόλου: ο ενεργητικός (διεισδυτικός) ρόλος συνδέεται με την αρρενωπότητα, την υψηλή κοινωνική θέση και την ενηλικίωση, ενώ ο παθητικός ρόλος συνδέεται με τη θηλυκότητα, χαμηλότερη κοινωνική θέση και τη νιότη.[6]

      Διαγραφή
    6. Μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις σκανδάλου, τόσο σε οικονομικό όσο και σε ηθικό επίπεδο, εξέτασε στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, με πρωταγωνιστές τον ηγούμενο της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι και ένα μοναχό. Η Ιερά Σύνοδος, σε μια μαραθώνια συνεδρία, που θύμισε σε πολλούς τα όσα είχαν εκτυλιχθεί το 1998 με τις μαραθώνιες και επεισοδιακές συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου για τον Παγκάριο Μερακλή.

      Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, μετά την άρνηση των δύο μοναχών να εμφανιστούν ενώπιον της και να απολογηθούν, τους παρέπεμψε ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, ενώ την ίδια ώρα οι δύο μοναχοί μέσω των δικηγόρων τους, συνεχίζουν να αρνούνται τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος και καταγγέλλουν τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαϊα ότι απέσπασε υπό το καθεστώς τρόμου και απειλών τις ομολογίες τους. Την ίδια ώρα, υποστηρίζουν, ότι τα αδικήματα που αφορούν ροζ σκάνδαλο, δεν αφορά τους ίδιους, αλλά τρίτο μοναχό που θήτευσε στη Μονή, ενώ πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, κατήγγειλαν τον Μητροπολίτη Ταμασού για απαίτηση 450 χιλιάδων ευρώ για την προεκλογική του, χρήματα τα οποία του παραδόθηκαν μέσα σε βαλίτσες.

      Ο Μητροπολίτης Ταμασού, προέβη πρώτος σε καταγγελία στην Αστυνομία, για οικονομικής φύσεως αδικήματα, ενώ οι μοναχοί, μέσω των δικηγόρων τους, απέστειλαν επιστολή με την οποία επίσης ζητούν έρευνα, αναφορικά με τον τρόπο που ενήργησε ο Ησαίας, αλλά και σε ότι αφορά τα χρήματα που ζητούσε από την Μονή.

      Διαγραφή
    7. Τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα

      Τα ροζ σκάνδαλα στην Εκκλησία της Κύπρου, δεν είναι σημερινό φαινόμενο, αφού και τις προηγούμενες δεκαετίες, τέτοιας φύσεως ζητήματα, απασχόλησαν και την κοινή γνώμη και την Ιερά Σύνοδο και οδήγησαν στο «ξύρισμα» αρκετών προσώπων, που αμαύρωσαν την Εκκλησία.

      Ο πυρήνας του ζητήματος και της υπόθεσης στο Φτερικούδι, αλλά και άλλων παρόμοιων υποθέσεων, έχει πολλές διαστάσεις. Μια εξ αυτών, είναι η σεξουαλική διάσταση, μια δεύτερη η οικονομική και μια τρίτη, εξίσου σοβαρή, είναι αυτή της παραπλάνησης του ποιμνίου, που πέφτει στην παγίδα, ψεύτικων και στημένων θαυμάτων, με ιερά κειμήλια που ως εκ θαύματος αναβλύζουν μύρο, ή εικόνες που κλαίνε.

      Αποδεδειγμένα, άλλωστε, όχι μόνο στην περίπτωση των μοναχών στο Φτερικούδι (σ.σ σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η Μητρόπολη και τα οποία είναι πλέον υπό διερεύνηση), αλλά και παλαιότερα, υπήρξαν ανάλογης υφής «θαύματα», που προσελκούσαν χιλιάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές, που αφού προσκυνούσαν, κατέθεταν και τον οβολό τους. Εις βάρος, δηλαδή, της άδολης και αθώας πίστης των πιστών, κάποιοι θησαύριζαν, αλλά και κόντρα στις πάγιες πολιτικές της Εκκλησίας της Κύπρου. Για αυτό άλλωστε υπήρξαν παρεμβάσεις και μητροπολιτών αλλά και της ίδιας της Ιεράς Συνόδου, για να πάψουν να «δακρύζουν» οι εικόνες.

      Και αυτή είναι ίσως η πέραν πάσης αμφιβολίας, πιο σοβαρή διάσταση του ζητήματος, πέραν από τις σεξουαλικές πεποιθήσεις των μοναχών, που είναι θέμα που αφορά την ηγεσία της Εκκλησίας, για να επιβάλει τα όσα προβλέπονται στον Καταστατικό Χάρτη της.

      Ο Κιτίου Χρυσόστομος

      Πιο πρόσφατη υπόθεση που προκάλεσε σάλο και έντονο προβληματισμό, για την τροπή που πήρε, ήταν αυτή του πρώην Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου. Ο Χρυσόστομος, υπήρξε Μητροπολίτης Κιτίου επί 46 συνεχή χρόνια έως τις 19 Ιουνίου 2019, όταν παραιτήθηκε, επικαλούμενος λόγους γήρατος. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η παραίτηση του σχετιζόταν με καταγγελίες για άσεμνη επίθεση σε βάρος ανήλικης γυναίκας το 1981, καθώς και άλλες δύο υποθέσεις βιασμών, το 2011 και το 1996

      Το Δικαστήριο Λάρνακας, τον έκρινε ένοχο, για την υπόθεση του 1981, επιβάλλοντάς του πρωτόδικα ποινή δώδεκα μηνών φυλάκισης με αναστολή. Στις 3 Ιουνίου 2023 τέθηκε σε αργία με απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

      Στην κατάθεσή της, η παραπονούμενη είχε αναφερθεί όσα βίωσε από τον Χρυσόστομο, λέγοντας πως, όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 1981, αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα της αφού μετά από παρότρυνση φίλου της οικογένειας της, τον επισκέφθηκε για να ζητήσει οικονομική βοήθεια από το Ταμείο Ορφανών.

      Διαγραφή
    8. Όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο, ο τότε Μητροπολίτης Κιτίου άρχισε να την παρενοχλεί. Κατέθεσε επίσης ότι τις συναντήσεις τους, τις κανόνιζε πάντα απογεύματα Σαββάτου, προφανώς για να λείπει το προσωπικό της Μητρόπολης και την υποδεχόταν ο ίδιος στο γραφείο του. Σύμφωνα με την καταγγελια της που έγινε αποδεκτή από το Δικαστήριο, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη συνολικά πέντε φορές, ενώ όταν ανέφερε την παρενόχληση που δεχόταν δεν γινόταν πιστευτή. Ανέφερε ακόμα στο Δικαστήριο, πως από την πρώτη συνάντηση, είχε τη διαίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν ήθελε να ξαναπάει, με αποκορύφωμα την ημέρα που, ο Μητροπολίτης της επιτέθηκε άσεμνα.

      Μάλιστα αποκάλυψε πως από τότε βασανιζόταν, όπως είπε, επειδή δεν κατήγγειλε τον τότε Μητροπολίτη και τελικά αποφάσισε να το κάνει όταν είδε το φως της δημοσιότητας άλλη καταγγελία εναντίον του.

      Το μαρτύριο της Έλενας

      Έχουν περάσει τρία χρόνια από το χαμό της 29χρονης Έλενας Φραντζή, η οποία είχε κακοποιηθεί από τον θετό της πατέρα, ο οποίος ήταν ιερέας. Πέραν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η κοινή γνώμη έκατσε στο σκαμνί και την ιεραρχία της Εκκλησίας, για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.

      Η ιστορία της Έλενας Φραντζή συγκλόνισε τους πάντες και αποτέλεσε μία υπόθεση χαστούκι και για την Εκκλησία της Κύπρου, μετά όμως από τον θάνατο της νεαρής.

      Η δραματική ιστορία της Έλενας ξεκίνησε όταν οι γονείς της, κρίθηκαν ακατάλληλοι να ασκούν τα γονικά τους καθήκοντα, κι έτσι τη φροντίδα της ανέλαβε σε πολύ μικρή ηλικία το Γραφείο Ευημερίας, το οποίο φρόντισε έτσι ώστε το κοριτσάκι να δοθεί σε ανάδοχες οικογένειες. Η πρώτη φορά που τέθηκε σε ανάδοχη οικογένεια ήταν στην ηλικία των δύο ετών. Σε ηλικία τριών ετών, τέθηκε υπό τη φροντίδα του ιερέα, όπου και διέμενε μέχρι τα 9½ της χρόνια.

      Η Έλενα, αντί να βρει την ευτυχία, βρήκε την κόλαση. Σε μια οικογένεια «υπόδειγμα» της κοινωνίας. Ήταν μόλις 4 ετών… Περίμενε αγάπη, όπως όλα τα παιδιά, από την ανάδοχη οικογένειά της. Αντ’ αυτού, ο θετός πατέρας της, φρόντισε να της μετατρέψει τη ζωή σε κόλαση. Μια κόλαση που κράτησε για χρόνια. Μια κόλαση που οδήγησε στο θάνατό της, αφού δέχθηκε πόλεμο, όταν αποφάσισε να μιλήσει.

      Η καταγγελία της Έλενας εναντίον του «πατέρα» της για σεξουαλική κακοποίηση, έγινε μετά από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα το 2011, στην ηλικία των 22 ετών, όταν λόγω αυξημένου άγχους επισκέφθηκε ψυχολόγο με την οποία αργά και σταθερά, δημιούργησε μια σχέση εμπιστοσύνης, ώστε να της εκμυστηρευθεί τα όσα της είχαν συμβεί.

      Όταν ο ιερέας διώχθηκε, οι πάντες ξεσηκώθηκαν εναντίον της γιατί τόλμησε να «σπιλώσει» την εικόνα αυτού του ιερέα… Ολόκληρο το χωριό την ταπείνωσε…

      Το Δικαστήριο βρήκε τη μαρτυρία της πειστική και με απόφασή του, καταδίκασε το 2013 τον ιερέα σε 18 μήνες φυλάκισης. Αποφυλακίστηκε το 2015, όπου επανήλθε στα καθήκοντά του ως ιερέας, σε γυναικείο μοναστήρι, ενώ έλαβε και σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής. Η Ιερά Σύνοδος δεν έκρινε, παρά την καταδικαστική απόφαση πως θα έπρεπε να καθαιρεθεί. Υπό το βάρος της κατακραυγής το έπραξε τελικά ένα μήνα μετά το θάνατο της Έλενας. Την πρόταση για καθαίρεση του, έκανε ο ιεράρχης που τον υποστήριξε αλλά και τον υποδέχτηκε μετά την αποφυλάκιση του, Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.

      Διαγραφή
    9. Σημειώνεται ότι στην ίδια συνεδρία της Ιεράς Συνόδου καθαιρέθηκε, έπειτα από καταγγελία για μοιχεία και δεύτερος ιερέας.

      Βίαζε την κόρη του αδελφού του

      Το Μάιο του 2013 στην Λευκωσία, ιερέας καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό της 26χρονης ανιψιάς του. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σοκάρουν.

      Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά την απόφαση του Κακουργιοδικείου, η 26χρονη πήγε για να κάνει ένα ντους ώστε να πάει στη δουλειά της. Βγαίνοντας από το μπάνιο βρήκε τον ιερέα να την περιμένει στο σαλόνι. Εκείνη πήγε στο δωμάτιό όπου την ακολούθησε. Άρχισε να της μιλά για τις γυναίκες και για τις σεξουαλικές σχέσεις. Πριν προλάβει εκείνη να αντιδράσει, της έπιασε τα χέρια, την έριξε στο κρεβάτι. Η κοπέλα προσπάθησε να τον απωθήσει, εκείνος όμως συνέχισε χωρίς να την ακούει και τελικά τη βίασε.

      Μεταφέρθηκε στις Κεντρικές φυλακές, όπου συνέχισε να φορεί τα ράσα του. Η Ιερά Σύνοδος, επέδειξε για άλλη μια φορά χαμηλά αντανακλαστικά. «Θυμήθηκε» να τον καθαιρέσει έξι μήνες μετά. Μάλιστα μέλη της εκκλησίας, μετέβησαν στις κεντρικές φυλακές, όπου τον ενημέρωσαν ότι δεν βρίσκεται πλέον στον κατάλογο με τους ιερείς.

      Οι δολοπλοκίες με φόντο τα αξιώματα

      Την εκκλησία ωστόσο, συντάραξαν και άλλα σκάνδαλα, κάποια εκ των οποίων αργά ή γρήγορα, αποδείχθηκε πως ήταν εντελώς αβάσιμα, και είχαν ως στόχο να διαλύσουν την ιερατική πορεία, αξιόλογων ιεραρχών.

      Ποιος μπορεί να ξεχάσει την υπόθεση του Παγκράτιου Μερακλή, που προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου. Ο Μητροπολίτης κατηγορήθηκε για ομοφυλοφιλία το 1996, όταν κέρδισε στις εκλογές μετά τον θάνατο του Μητροπολίτη Μόρφου Χρύσανθου. Παρόλο που έλαβε το ποσοστό του 96%, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Α’, απέρριψε την υποψηφιότητά του.

      Μετά τις έντονες αντιδράσεις των πιστών για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου, ξέσπασαν φήμες εναντίον του Μερακλή πως είχε προσβληθεί από AIDS, τις οποίες ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά. Η Αρχιεπισκοπή μετατράπηκε σε πεδιό μάχης, αφού χιλιάδες υποστηρικτές του αντιδρούσαν έντονα με τα όσα συνέχιζε να υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος, δημιουργώντας πρωτοφανή επεισόδια.

      Από το 1998, ο Παγκράτιος Μερακλής αποτραβήχθηκε από την εκκλησία και ζει σε χωριό της Λευκωσίας, όπου μέχρι σήμερα απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί ομοφυλοφιλίας. Τον περασμένο Ιούλιο, η Ιερά Σύνοδος, αφού επανεξέτασε την υπόθεση, έλαβε απόφαση για μερική άρση αργίας, επιτρέποντάς του ουσιαστικά, κατόπιν άδειας του επιχώριου Επισκόπου, να τελεί ιερές ακολουθίες και όχι ιερά μυστήρια

      Διαγραφή
    10. Ο κομμωτής που δεν ήξερε με ποιον είχε σχέση

      Δεν θα μπορούσε να λείπει και από τον «υπόγειο» πόλεμο διεκδίκησης του Αρχιεπισκοπικού Θώκου, ένα σκάνδαλο σεξουαλικής φύσεως. Έτσι μετά την αποχώρηση του Χρυσόστομου του Α’ ξέσπασαν φήμες περί ομοφυλοφιλικών σχέσεων του Μητροπολίτη Αθανάσιου. Φήμες που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις της εκκλησίας και δίχασε τους πιστούς.

      Η υπόθεση παραπέμφθηκε ενώπιον της Μείζονος και Υπερτελούς Συνόδου, η οποία συνήλθε το 2000 και λειτούργησε ως Συνοδικό Δικαστήριο. Εκεί οι κατηγορίες κατέρρευσαν. Στο δικαστήριο ως μάρτυρας, κατέθεσε κομμωτής από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγόρησε τον Αθανάσιο ότι τον παρενόχλησε σεξουαλικά, όταν βρισκόταν ως δόκιμος στην Μονή Βατοπεδίου. Όταν το δικαστήριο όμως ζήτησε από τον μάρτυρα, να υποδείξει ποιος είναι ο Αθανάσιος, εκείνος έδειξε άλλο ιεράρχη, δικαιώνοντας πανηγυρικά τον Μητροπολίτη Λεμεσού.

      Μητροπολίτης σε ρόλο… ντετέκτιβ

      Εκτός από τους ιερείς που βρέθηκαν ενώπιον την δικαιοσύνης και καταδικάστηκαν για τις αποτρόπαιες πράξεις τους, υπήρξαν και αυτοί που είτε τέθηκαν σε αργία, είτε καθαιρέθηκαν για σεξουαλικής φύσεως υποθέσεις.

      Σε αργία για τρία χρόνια, τέθηκε ιερέας στην Πάφο, όταν πιάστηκε από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, να διαπράττει μοιχεία. Το περιστατικό, που συνέβη το Μάιο του 2017 προκάλεσε αντιδράσεις πιστών, αφού ο εν λόγω ιερέας ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

      Ο Πάφου Γεώργιος, έκανε τον… ντετέκτιβ μετά από καταγγελία πολίτη, πως ο ιερέας διατηρούσε παράνομο ερωτικό δεσμό με την 32χρονη αρραβωνιαστικιά του.

      Οι δύο τους μετέβησαν στο διαμέρισμα, όπου ο ιερέας και η 32χρονη συνευρίσκονταν. Ο Μητροπολίτης αφού εντόπισε το όχημα του ιερέα, τον κάλεσε να εξέλθει του διαμερίσματος, όπου και ομολόγησε ότι είχε ερωτικές σχέσεις με την 32χρονη.

      Παρόλο που οι Μητροπολίτες Κιτίου (σ.σ ο κατηγορούμενος για βιασμό) και Μόρφου, τάχθηκαν υπέρ αυστηρής καταδίκης του, τα άλλα τρία μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου, αποφάσισαν την τριετή αργία του. Ως εκ τούτου τον Απρίλιο του 2019, επέστρεψε στα ιερά του καθήκοντα.

      Το 2001, εξάλλου δύο Αρχιμανδρίτες καθαιρέθηκαν από την Εκκλησία, αφού κατηγορήθηκαν για σεξουαλικές σχέσεις ο ένας με άνδρες και ο άλλος με γυναίκα.

      Το σπίτι των θαυμάτων

      Μια πρωτοφανής ιστορία, που έχει να κάνει με τα ψεύτικα θαύματα, είναι ενδεικτική και άλλων ανάλογων υποθέσεων, που εμφανίστηκαν στην πορεία, κυρίως με εικόνες που δάκρυζαν, αλλά και πιο πρόσφατα με οστεοθήκες που ανάβλυζαν μύρο.

      Η πρωτοφανής ιστορία με το σπίτι των θαυμάτων, διαδραματίστηκε το 1997, στο Τραχώνι της Λεμεσού, όταν ένας ιδιοκτήτης μιας κατοικίας, μαζί με την οικογένεια, φίλους και συγχωριανούς του, αλλά και κάποιους πρόθυμους ιερείς έστησαν, όπως κατέληξε στο πόρισμα της και η Ιερά Σύνοδος, μια καλοστημένη απάτη εις βάρος των πιστών, ζωγραφίζοντας στους τοίχους εικόνες και σύμβολα τα οποία σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονταν ήταν προφητείες για τα όσα θα ακολουθούσαν. Ο χρόνος βέβαια είναι από μόνος του ο επίλογος που απέδειξε πως τίποτα από τα όσα εμφανίζονταν στους τοίχους του φτωχικού σπιτιού στο Τραχώνι δεν είχε να κάνει με κάποιο θαύμα, αλλά ήταν προϊόν πλεκτάνης.

      Για τα όσα συνέβησαν στο Τραχώνι, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου διόρισε τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τούς, π. Επιφάνιο Ρούσο, Πρόεδρο και μέλη τούς πρωτοπρεσβύτερους π. Ευάγγελο Γιαλουρίδη και π. Σάββα Μιχαηλίδη.

      Η Επιτροπή εξέτασε με σύνεση και προσοχή επί μακρόν το όλον θέμα και μετά από σχετική έρευνα κατέληξε εις το συμπέρασμα της, «ότι, όλα αυτά τα κακότεχνα σχέδια, τα γράμματα και οι ημερομηνίες στην πιο πάνω οικία είναι προιόντα απάτης. Ως προς την πραγματικήν αιτίαν και προέλευσιν των σχεδίων αυτών, αποφαινόμεθα κατηγορηματικώς, ότι είναι ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΑΤΗΣ, δι’ ανθρωπίνης χειρός” και μάλιστα “ασυνάρτητον συνονθύλευμα φαντασιών πασχούσης και απατώσης προσωπικότητος”, αναφερόταν στο πόρισμα.

      Διαγραφή
    11. Σημειώνεται ότι στην ίδια συνεδρία της Ιεράς Συνόδου καθαιρέθηκε, έπειτα από καταγγελία για μοιχεία και δεύτερος ιερέας.

      Το 2001, εξάλλου δύο Αρχιμανδρίτες καθαιρέθηκαν από την Εκκλησία, αφού κατηγορήθηκαν για σεξουαλικές σχέσεις ο ένας με άνδρες και ο άλλος με γυναίκα.


      Για τα όσα συνέβησαν στο Τραχώνι, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου διόρισε τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τούς, π. Επιφάνιο Ρούσο, Πρόεδρο και μέλη τούς πρωτοπρεσβύτερους π. Ευάγγελο Γιαλουρίδη και π. Σάββα Μιχαηλίδη.

      Η Επιτροπή εξέτασε με σύνεση και προσοχή επί μακρόν το όλον θέμα και μετά από σχετική έρευνα κατέληξε εις το συμπέρασμα της, «ότι, όλα αυτά τα κακότεχνα σχέδια, τα γράμματα και οι ημερομηνίες στην πιο πάνω οικία είναι προιόντα απάτης. Ως προς την πραγματικήν αιτίαν και προέλευσιν των σχεδίων αυτών, αποφαινόμεθα κατηγορηματικώς, ότι είναι ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΑΤΗΣ, δι’ ανθρωπίνης χειρός” και μάλιστα “ασυνάρτητον συνονθύλευμα φαντασιών πασχούσης και απατώσης προσωπικότητος”, αναφερόταν στο πόρισμα.

      ΝΑΙ ΡΕ ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ.
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΠΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΥΤΑΝΕΥΣΗ ΤΙΣ ΘΕΟΠΟΙΗΣΑΤΕ.

      Διαγραφή
    12. ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΡΕ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ;ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  4. Αυτά που γράφει ο Απολλώνιος υπάρχει περίπτωση να τα βρούμε στο you tube σε βιντεό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ 823 ΓΙΔΙΑ . ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ 824.
      ΤΕΤΟΙΟ ΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ

      APOLLONIOS TV
      Απολλώνιος Σταθάτος
      823 εγγεγραμμένοι

      APOLLONIOS TV Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
      https://www.youtube.com/watch?v=I8IrKJasSio

      ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΜΕ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

      Διαγραφή
    2. Εσένα ποιος σου απευθύνε τον λόγο ρε τρολ;Και τι με νοιάζει πόσα μέλη έχει;Αφού όλοι είναι προσκυνημένοι στην εβραϊκή αίρεση.Εγω ήμουν χριστιανός ο Απολλώνιος με αφυπνυσε

      Διαγραφή
    3. ΒΡΕ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΦΥΠΝΙΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOU TUBE ;
      ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΦΥΠΝΙΖΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ.
      ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
    4. Καλα βρε σκουπιδι ποσα ψυχολογικα εχεις;Μπαινεις εδω και βριζεις ολο τον κοσμο γαμω το σπιτι σου;Μην μου ξαναμιλησεις θα σε γαμησω μπασταρδε.

      Διαγραφή
    5. ΕΝΑΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ.ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ.

      Διαγραφή
    6. ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΟΛΟΙ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΡΙΖΩ; ΕΣΥ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ; ΨΟΦΑ ΡΕ ΑΡΡΩΣΤΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΑΙ.

      Διαγραφή
  5. Καιγεται ολη η Ελλαδα η Μαρια θα κανει κανενα θαυμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΕΓΡΑΦΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 15.000 ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΡΑΓΟΥς ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΦΩΤΙΕΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΨΕΥΤΟΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ;ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΡΙΑ;ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΜΕΝΗ ΦΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ;0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΤΡΑΒΑ ΨΟΦΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΑΝΩΜΑΛΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΑΜΟΙΒΑΔΑΣ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ.
      ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ;
      ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.
      Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΗΛΙΘΙΕ ΑΛΛΑ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
      ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ; ΑΘΕΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΛΕΧΡΙΤΗ Ή ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ;

      Διαγραφή
    2. ΟΤΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΡΕ ΦΕΛΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ;ΠΟΙΟ ΚΤΙΣΜΑ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΑ;ΟΙ ΘΕΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΠΟΤΕ ΖΩΟ.ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΜΕ ΛΕΙΨΑΝΑ ΝΕΚΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΒΛΑΚΑ.ΕΓΩ ΖΩΟ ΕΙΜΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΖΩΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ;ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ;ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ;ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΔΟΞΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΝΙΚΩΝ Ο ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    3. ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ.
      ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ "ΟΙ ΘΕΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ" ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ; Ο ΨΩΡΡΑΣ Ή Ο ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ:
      ΚΙ ΑΝ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΛΙΘΙΕ ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ.
      ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΟΘΕΩΝ ΠΟΥ ΚΕΙΤΟΝΤΑΙ ΕΡΕΙΠΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ; ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΕΙΣΤΕ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ.

      ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΖΩΟΘΥΣΙΕΣ.

      ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑΡΗΣ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ.
      ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.
      ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ Ο ΝΙΚΩΝ Ο ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .
      ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΜΑΣΤΙΓΩΝΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΞΟΑΝΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΗΛΙΘΙΑ ΖΩΑΔΙΑ

      ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΟΣΚΥΛΑ.

      ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΣΥΜΜΑΧΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ. ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΤΙΠΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΚΟΠΗΚΕ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΑΤΕ ΚΕΦΑΛΙ.

      ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕ. " ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ..."
      Η μάχη της Μεγαλόπολης (ή αλλιώς μάχη των Ποντικών, όπως την ονόμασε ο Μέγας Αλέξανδρος ως ένδειξη περιφρόνησης προς τους Σπαρτιάτες) πραγματοποιήθηκε το 331 π. Χ. ανάμεσα στους Σπαρτιάτες του Άγι Γ' και τους Μακεδόνες του αντιβασιλέα του Μ. Αλεξάνδρου, Αντιπάτρου, στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας.

      Διαγραφή
    4. ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΜΕ ΡΩΜΑΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ;ΑΥΤΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΑΛΛΟΥΣΤΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ;ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΟΣΤΑ ΝΕΚΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΕΒΡΑΙΟΣΠΟΡΕ;ΤΙ ΛΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΓΙΟΥΣ ΣΟΥ;ΝΑΙ ΗΛΙΘΙΕ ΕΓΩ ΖΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ;ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟΠΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΡΕ ΒΛΗΜΑ;ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΕΙΣ ΕΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΩΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΣΙΧΑΜΑ ΕΙΣΑΙ.ΔΕΣ ΣΤΗ ΤΗΝΟ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΡΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ;ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ;ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΛΕΙΨΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ;ΚΑΘΗΚΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ .

      Διαγραφή
    5. ΒΡΕ ΤΡΑΓΟΓΑΜΗΜΕΝΕ ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΟΠΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΔΗΞΕΙΣ.
      ΠΗΔΑ ΤΙΣ ΓΙΔΕΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΠΗΔΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΣΟΥ.
      Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΡΕ ΨΩΡΑΛΕΟ ΓΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΕΡΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ Η ΠΟΥΤΑΝΟΘΕΑ ΣΟΥ Η ΑΣΤΑΡΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΑΦΙΕΡΩΝΑΝ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΔΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥΣ.
      ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΙΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΚΕΛΣΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΑΠΟΥΣΤΙΟΣ.
      ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΡΕ ΛΙΜΟΤΑΓΑΡΟ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ( Η Notre Dame de Paris, γνωστή και ως Παναγία των Παρισίων, είναι η διασημότερη εκκλησία του κόσμου. Πρόκειται ένα αριστούργημα γοτθικού ρυθμού, η ανέγερση του οποίου διήρκεσε 180 χρόνια και ολοκληρώθηκε περί τα μέσα του 13ου. Έχει ύψος 96 μέτρα και συνολικό εμβαδόν 4.800 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται στη νησίδα ιλ ντε λα Σιτέ (Île de la Cité) του ποταμού Σηκουάνα (la Seine), στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, στο 4ο διαμέρισμα.
      Ο εμβληματικός καθεδρικός Notre Dame de Paris (ή ελληνιστί η Παναγία των Παρισίων) δέχεται κατά μέσο όρο 20 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, είναι εγγεγραμμένος στη μακρά λίστα με τα ιστορικά μνημεία της Γαλλίας και φυσικά θεωρείται μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.)
      ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΟΘΕΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΣΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΘΕΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΕ ΤΥΡΟΓΑΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΧΛΑΜΥΔΟΦΟΡΟΥΣ ΓΥΦΤΟΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΣ;;

      ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΩΡΗ ΓΙΔΟΚΟΠΡΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΠΕΤΡΕΣ ΞΥΛΑ ΞΟΑΝΑ ΔΕΝΔΡΑ ΟΣΤΑ ΜΥΓΕΣ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΤΛ.
      ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ.

      ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ;
      ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΤΡΩΝΕ Η ΖΕΣΤΗ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΚΑΙ Η ΜΠΟΧΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΠΡΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΙΟΥ.

      ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΩΡΗ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΗ ΓΙΔΟΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΟΤΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΑΣ;
      Ο βασιλιάς της Σπάρτης, Αρέας (309 – 264 π.X.), σε

      επιστολή προς τον μέγιστον αρχιερέα των Ιουδαίων Οινία A’, ανακοινώνει πως σε

      «ιερό κείμενο» βρέθηκε γραμμένο ότι «από την ίδια γενιά κατάγονται Ιουδαίοι

      και Λακεδαιμόνιοι, κατευθείαν από τον Αβραάμ». Ο Αρέας τονίζει στην ίδια

      επιστολή: «Εφόσον είμαστε αδέλφια, δίκαιο είναι να νεμόμαστε εμείς τα δικά

      σας, και τα δικά μας να τα έχουμε κοινά με σας». Εφεύρημα του Αρέα, θα μου

      πείτε, η δήθεν κοινή καταγωγή Ιουδαίων και Σπαρτιατών, για να εξασφαλίσει

      συμμαχία. Δεν ζητά εντούτοις πολεμική βοήθεια, αλλά προτείνει κοινοκτημοσύνη

      στα αγαθά. Απίστευτο για τα δεδομένα της εποχής! Στην Παλαιά Διαθήκη, πάντως,

      παρατίθεται η απερίφραστη εκ μέρους των Ιουδαίων αποδοχή της πρότασης: «η

      ύπαρξις (τα υπάρχοντα) υμών ημίν έσται, και τα ημών υμίν» (Μακκαβαίων A’, κεφ.

      12, 22).
      https://www.tanea.gr/2005/09/15/lifearts/culture/otan-oi-ioydaioi-gnwrisan-toys-lakedaimonioys/

      Διαγραφή
    6. ΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΣΑΙΤ ΤΡΕΛΟΠΑΠΑΔΩΝ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΔΗΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΑΙΩΝΕΣ ΗΛΙΘΙΕ.ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΝΤΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΠΗΓΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΒΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΛΛΟΥΣΤΙΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΘΕΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.Ο ΚΕΛΣΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΑΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ;ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΟΡΓΙΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ;ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΓΑΝ ΠΟΤΕ.ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟΠΑΝΩ ΤΟΥΣ Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;ΤΙ ΤΟΛΜΑΣ ΗΛΙΘΙΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ;ΤΑ ΑΖΩΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ;ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕΝΤΟΝΙΑ;ΑΘΗΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΖΩΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ.

      Διαγραφή
    7. ΡΕ ΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΞΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΓΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ.
      ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ MΑΛΑΚΑ.
      ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΝ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΚΙ ΑΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,
      ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑΡΗ
      ΕΓΩ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ

      ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑΥΤΟ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ Ν' ΑΛΥΧΤΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΥΧΤΙΣΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.
      ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΕΧΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΟΠΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΙΣΚΟΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΕΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΓΕΙ.

      ΑΦΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΨΕΥΤΟΛΟΓΕ ΗΛΙΘΙΟ ΒΛΑΚΟΜΕΤΡΟ ΕΛΑ ΚΛΑΣΕ ΜΟΥ Τ' @@..

      Διαγραφή
    8. Καλά αυτό το μοσχάρι ακόμα μπαίνει και γράφει εδώ;Ποια θάλασσα μένεις ρε ηλίθιο ον που κοντά έχεις μια πλατεία παρακμή;Σε περιοχή κοντά σε θάλασσα φαντάζεσαι τον μιζερο εαυτό σου ηλίθιε;Κυριακή θα είμαι Σούνιο έλα να στον βάλω λίγο να κάνουμε τον τσοπανο να πεθάνει από την ζήλια.Να δεις μετά πως θα σε βρίζει πιο πολύ χαχα

      Διαγραφή
    9. ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ.
      ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΣΥ ΜΩΡΗ ΑΧΡΗΣΤΗ ΞΕΚΩΛΙΑΡΑ ΚΑΣΤΡΟΥΝΩ ΠΟΥ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ;
      ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
      ΟΠΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΑΤΣΑ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ.

      Διαγραφή
    10. «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων–»
      ……………………………………...
      Έτσι, πλην Λακεδαιμονίων στον Γρανικό·
      και στην Ισσό μετά· και στην τελειωτική
      την μάχη, όπου εσαρώθη* ο φοβερός στρατός
      που στ' Άρβηλα συγκέντρωσαν οι Πέρσαι:
      που απ' τ' Άρβηλα ξεκίνησε για νίκην, κι εσαρώθη.
      Κι απ' την θαυμάσια πανελλήνιαν εκστρατεία
      την νικηφόρα, την περίλαμπρη,
      την περιλάλητη, την δοξασμένη
      ως άλλη δεν δοξάσθηκε καμιά,
      την απαράμιλλη*: βγήκαμ' εμείς·
      ελληνικός καινούριος κόσμος, μέγας.
      Εμείς· οι Αλεξανδρείς, οι Αντιοχείς,
      οι Σελευκείς, κι οι πολυάριθμοι
      επίλοιποι* Έλληνες Αιγύπτου και Συρίας,
      κι οι εν Μηδία, κι οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι.
      Με τες εκτεταμένες επικράτειες*,
      με την ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών*.
      Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά*
      ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ως τους Ινδούς.
      Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!
      Κ.Π. Καβάφης

      Διαγραφή

  7. Δημήτριος Μ. Παπαδάκης
    12 Δεκεμβρίου 2021  ·
    Να το ξαναπούμε εδώ για μερικούς που είναι ημιμαθείς και άσχετοι και δυστυχώς διαδίδουν αρλουμπες και στρεβλώνουν το ελληνικό στοιχείο. Οπότε να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα σε ρυθμούς σκαμπιλογλεντήματος.
    Στην ελληνική θρησκεία και ελληνικό εορτολόγιο, το οποίο έχει αποκατασταθεί πλήρως βάσει των κατά τόπους ελληνικού ηλιοσεληνιακού ημερολογίου αλλά και του πανελληνίου ηλιοσεληνιακού ημερολογίου της ελληνιστικής εποχής:
    1. ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ και ΤΙΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑ
    δεν υπάρχει ούτε δείγμα από εορτή «ηλιουγενα».
    ………………………………...

    16. ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΎΝ
    Μόνον ένας ανιστόρητος, αγράμματος αδαής, μωρός, αφελής, και αδιάβαστος βελάζει ότι δεν υπάρχει στα ήθη των Ελλήνων προσκύνημα και γονυπετία. Πρώτον, άλλο η προσκυνησις, δηλαδή προς και κυνεω, δηλαδή ασπασμός, και άλλο η γονυπετία, δηλαδή το γονατισμα. Ο ασπασμός, δηλαδή η προσκυνησις, δεν περιλαμβάνει, απαραίτητα και γονυπετία, και η γονυπετία δεν περιλαμβάνει απαραίτητα ασπασμό, δηλαδή προσκυνησι. Ωστόσο, γίνεται να συνδιαστουν. Δεν αρμόζει όμως να συγχέονται. Δεύτερον, και τα δύο αυτά, προσκυνησις και γονυπετία, είναι ελληνικά ήθη, πανάρχαια. Υπάρχει πληθώρα απεικονίσεων σε κέρματα νομισμάτων χρήματος, σε αστερισμούς, σε αμφορείς, σε γραπτές περιγραφές και σε γλυπτά.
    Τρίτον, τα πράτταμε και τα δύο. Και πολύ συχνά. Και τάματα είχαμε, σχεδόν όπως αυτά των χριστιανών που γνωρίζεις, και θυμίαμα, και αγιασμό σε ύδωρ, και στα Ελευσίνια μυστήρια τελουσαμε είδος βάπτισης. Από πολλές από αυτές τις λατρευτικές πρακτικές, και άλλες πολλές, ναι μεν δανείστηκαν οι χριστιανοί και άλλοι, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται αφενός ότι οι δικές τους λατρευτικές πρακτικές «είναι ελληνικές» ούτε ότι επειδή αυτοί έχουν κάποιες λατρευτικές πρακτικές πως πρέπει να διαλυσουμε όλες τις δικές μας που τυγχάνουν να είναι παρόμοιες «ώστε να μην είναι ίδιες με τις δικές τους».
    Τέταρτον, τα πράτταμε αυτά τα δύο, δηλαδή και την προσκυνησι και την γονυπετία, αλλά ως επί τω πλείστω μόνον προς το θείον, και όχι προς ανθρώπους, διότι αυτό σήμαινε υποταγή, αλλά και με το σωστό τρόπο προς τους θεούς, όπως καταδεικνύει και πληθώρα πηγών, λχ ο Δημοσθένης που λέει σε μια γυναίκα να μην γονατίζει με αυτόν τον απρεπή τρόπο διότι βλέπει τα οπίσθιά της. Άλλο λοιπόν να μην υποτάσσεται Έλληνας άνθρωπος στους ανθρώπους, και άλλο να μην υποτάσσεται στους θεούς όπως σε διδάσκουν σήμερα τα ελλαδεμπορομουσχαρια, ώστε να διαπράττεις ύβρι. Πέμπτον, υποταγή προς το ελληνικό θείον αρμόζει τα μάλα, με τον σωστό τρόπο. Και ασπασμό θα πράξεις και γονυπετία προς στον Δία, για παράδειγμα. Αλλά όχι μόνον αυτά. Εχουμε πολλούς τρόπους κοινωνίας με το θείον. Έκτον, οπως προείπαμε, έχουμε πολλούς τρόπους κοινωνίας με το θείον στην ελληνική θρησκεία. Άλλο η επίκληση, άλλο η παράκληση, άλλο η δέηση, άλλο η ικεσία, άλλο η ευχή προς τους θεούς, άλλο η ευχαριστία για τους θεούς. Δεν έχουμε μόνον τα χεράκια πάνω σε σχήμα υψιλον, όπως σας λένε στα καλτ της μαϊμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έβδομον, ένα πολύ απλό παράδειγμα που διαλύει και την παραμικρή αντίσταση πίστης σε αυτόν τον μύθο που διαδίδουν τα αγράμματα μουσχαρια, είναι ότι κάθε παιδάκι στην αρχαία Ελλάδα μάθαινε για τον Ηρακλή εν γούνασι, ολόκληρο αστερισμό, πάνω από την χοντρή ανθελληνική κεφαλή τους, με τον Ηρακλή γονατιστό να εύχεται προς στον Δία. Το γνώριζε κάθε Έλληνας. Ογδοον, ικεσία τελεις γονατιστός, ακουμπώντας το πηγούνι. Προς το θεό το πράττεις αυτό ακουμπώντας το πηγούνι του αγάλματος, και αν δεν το φθάνεις, με έκταση χειρός προς το πηγούνι, γονατιστός.
    Ενατον, προσκυνησις, δηλαδή ασπασμός, γίνεται σχεδόν σε κάθε μικρό ναό σε εικόνες, ναι εικόνες των Θεών, πριν τον χριστιανισμο, διότι ούτε ξοανα ούτε αγάλματα είχαν την δυνατότητα να φτιάξουν. Ανοίξτε τον Παυσανία να τελειώνουμε με την παραμυθολογία.
    Δέκατον, ουδεμία σχέση έχει το κυνεω με τον σκύλο, όπως λένε μερικοί παρετυμολογοι βλαμμένοι. Κυνεω σημαίνει ασπάζομαι. Κυσον με, φίλησέ με.
    Εν κατακλείδι, μην προσκυνάς, δηλαδή ασπάζεσαι, τους ανθρώπους ως δείγμα υποταγής. Το χέρι δηλαδή Θεού να το προσκυνησεις, το χέρι ανθρώπου βασιλέα ποτέ. Μην γονατίσεις σε άνθρωπο, αλλά γονάτισε προς τον Δία όταν είναι δείγμα κοινωνίας ικεσίας προς αυτόν, όπως πράττει και ολοκληρος "Ηρακλής εν γούνασι" προς τον πατέρα, και όπως κάθε Έλληνας όταν έπρεπε.

    https://www.facebook.com/demetrios.m.papadakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύπρο το τεράστιο σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, το οποίο περιλαμβάνει από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σεξουαλικές πράξεις μεταξύ μοναχών, ενώ γίνεται λόγος για χρηματοκιβώτιο το οποίο περιέχει περίπου 800.000 ευρώ.

    Η όλη υπόθεση προσέλαβε διαστάσεις όταν κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ δύο μοναχών. Τις κάμερες φέρεται να είχαν εγκαταστήσει οι ίδιοι παρακολουθώντας όσους έμπαιναν και όσους έβγαιναν σε γραφείο της μονής καθώς και σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιείτο ως κρεβατοκάμαρα.Σύμφωνα με το philenews, τα δεδομένα ήταν τέτοια που οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν να καθαιρεθούν, κάτι το οποίο θα γίνει κατά τη διάρκεια αυριανής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου. Λόγω αυτού, αναμένεται η απόφαση να εκδοθεί με συνοπτικές διαδικασίες εκδίκασης των σε βάρος τους καταγγελιών, εκτός και αν μέλη της Ιεράς Συνόδου ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για όσα συνέβησαν και αμαύρωσαν την εικόνα της Εκκλησίας.

    Σημειώνεται πως η Μονή, πέραν του ότι προσέλκυε χιλιάδες πιστών, προσέλκυε και μέλη της Ιεράς Συνόδου μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ενώ οικείος επίσκοπος ήταν ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας που είχε και την εποπτεία της μονής. Ο Μητροπολίτης Ταμασού ήταν ο Επίσκοπος στον οποίον αποτάθηκαν οι δύο μοναχοί υποβάλλοντας αίτημα για καθαίρεσή τους.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ίδιοι φαίνεται ότι διαθέτουν ένα διαμέρισμα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό και το ερώτημα είναι πού βρήκαν τα χρήματα και τα αγόρασαν. Ακόμα φέρεται να υπάρχει και χρηματοκιβώτιο εντός του οποίου βρέθηκαν 800.000 ευρώ.

      Αίσθηση προκαλεί και το ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται για τοποθέτηση τεχνητού μύρου σε σταυρό, από τον οποίο έρεε όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν, κάτι το οποίο παρέπεμπε σε θαύμα το οποίο προσέλκυε όλο και περισσότερους πιστούς.

      Το σκάνδαλο κορυφώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Αρχικά καταβλήθηκαν προσπάθειες να συγκαλυφθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σημειώνεται, πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που υποβάλλει ιερωμένος αίτηση καθαίρεσής του.

      Διαγραφή
  10. Σε βίντεο φαίνεται πως έχουν καταγραφεί οι ερωτικές περιπτύξεις ενός καλόγερου με έναν 40χρονο μέσα στο κελί του του μοναστηριού, όπου ασκήτευε.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ”Espresso”, ο 40χρονος είναι γνωστός στους ντόπιους για τη μειωμένη αντίληψή του με τον καλόγερο να του ζητά να έχουν σεξουαλική επαφή δίνοντας βάση στην εχεμύθειά του.

    Νομίζοντας ότι η πράξη του αυτή δεν θα περνούσε τους τοίχους του κελιού του, επιδόθηκε στο όργιο με τον ευκαιριακό παρτενέρ του, χωρίς να φαντάζεται ότι εκείνος είχε τοποθετήσει κρυφά το κινητό του με την κάμερα ανοιχτή. Η νύχτα προχώρησε χωρίς κανείς στο μοναστήρι να καταλάβει το παραμικρό και τοπ πρωί ο μοναχός αποχαιρέτησε τον ερωτικό του παρτενέρ ήσυχος πως όλα θα πήγαιναν καλά. Όμως έκανε λάθος.

    Ο 60χρονος φέρεται ότι βρήκε καταφύγιο σε άλλη μονή της Κρήτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η οικεία μητρόπολη έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να βρεθεί ο μοναχός ενώπιον του επισκοπικού δικαστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όργια, με παρτουζιάρες "αδελφές", μέσα στην Μονή Γρηγορίου στο Άγιον Όρος!!!https://www.youtube.com/watch?v=_iM2vF_G5Vc ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ, ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΑΡΚΟΣ!!!
    ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.
    ΤΗΛ: 697 922 2415
    και 697 748 2482
    Τηλ Μονής Γρηγορίου Αγ. Όρους: 23770 23668
    23770 24153
    23770 23670
    23770 23218
    Σεβασμιώτατε θέλω να σας πω κάτι το οποίο έχει σχέση με τη Γρηγορίου το οποίο το έχω βιώσει εγώ αλλά αν πείτε κάτι δεν θέλω να αναφέρετε το όνομα μου.
    Το οποίο το τράβηξα από αδερφό της μονής Γρηγορίου.
    Δεν θα αναφέρω το όνομα σου.
    Και με διώξανε από το μοναστήρι.
    Θυμάστε όταν ερχόμουνα στο μοναστήρι;
    Δεν σε θυμάμαι.
    Είμαι συγγενής του Μοναχού γέρο........!!!
    Έχουν περάσει πολλά χρόνια.
    Α...τώρα θυμάμαι
    Που έκανα παρέα με τον πατέρα Φιλόθεο και με τον πατέρα Γεράσιμο.
    Ναι
    Λοιπόν?
    Τι σου συνέβη?
    Όταν ήμουνα 13 ή 12 χρόνων μου την είχε πέσει ο πατήρ Μάρκος ο οποίος βρίσκεται στη Μονή και τότε ο Μακαριστός γέροντας Καψάνης Γεώργιος μου είπε να φύγω από το μοναστήρι και να μην ξαναπάω μέχρι να βγάλω γενειάδα.
    Ήτανε Μεγάλη Εβδομάδα αν δεν κάνω λάθος. Μεγάλη Πέμπτη.
    Το θέμα είναι ότι δεν τον διώξανε από το μοναστήρι τον μοναχό και τον κάλυψαν και εγώ δεν μπορούσα να έρθω στο μοναστήρι ούτε για να δω τον συγγενή μου.
    Έγινε μέσα στο γηροκομείο. Με φιλούσε και με έβαλε να του τα πιάνω τα όργανα του.
    Είναι καιρός να πληρώσει αυτός ο άνθρωπος για αυτό το οποίο τραβάω εγώ αυτή τη στιγμή.
    Τι τραβάς αυτή την στιγμή?
    Γιατί είναι ντροπή και αίσχος μέσα στο Άγιον Όρος (!!!!!!) να υπάρχουν τέτοιοι καλόγεροι οι οποίοι έχουν Facebook και την πέφτουν σε λαϊκούς εκτός Αγίου Όρους.
    Δεν μπορώ να σας πω τι γίνεται αυτή τη στιγμή.
    Εννοώ στην προσωπική μου ζωή.
    Μην ντρέπεσαι. Μπορείς να μου εμπιστευτείς ότι θέλεις με απόλυτη εχεμύθεια.
    Θέλω να γίνω μοναχός αλλά επειδή έχω αυτό το πάθος δεν γίνεται να γίνει ακόμα....
    Πάθος ομοφυλοφιλίας?
    Δυστυχώς ναι.
    Να προσεύχεστε για εμένα.
    Να βρεις πνευματικό να σε βοηθήσει!
    Εξομολογούμαι. Αλλά ο διάβολος δεν με αφήνει.
    Θα κάνω προσευχή να φύγει από μέσα σου αυτό το δαιμόνιο που σε ταλαιπωρεί.
    Και όσες φορές έχω πει στον ηγούμενο Χριστοφόρο να με κρατήσει Μοναχό στην Γρηγορίου, δεν με δέχεται ποτέ.
    Δεν μπορείς με αυτό το πάθος να μείνεις εκεί.
    Λόγω του ότι ήταν ο συγγενής μου εκεί ήθελα να μείνω εκεί.
    Το ξέρω και για αυτό δεν γίνομαι ακόμα....
    Μην απορρίπτεις και το ενδεχόμενο να ακολουθήσεις τον έγγαμο βίο.
    Δυστυχώς σεβασμιώτατε σιχαίνομαι τις γυναίκες δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου μία γυναίκα δίπλα μου.
    Δεν με τραβάει να πάω με γυναίκες.
    Το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις μοναχός είναι να μην πας σε κοινόβιο αλλά να πας σε απόμακρο κελί του Αγίου όρους σε Γέροντα που θα επιλέξεις με πολύ προσοχή ώστε στην έρημο μακρυά από άλλους άντρες να πολεμήσεις αυτό το δαιμονικό πάθος!
    Σε κελί ψάχνω να πάω και όχι σε κοινόβια.
    Σε κελί έχεις ελπίδες να το ξεπεράσεις αυτό το πάθος.
    Σου εύχομαι ολόψυχα καλή απόδραση!
    Σας ευχαριστώ πολύ σεβασμιώτατε.
    Καλό ξημέρωμα. Καλή φυγή. Καλή απολύτρωση.
    + Επίσκοπος Χριστόδουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ργια στο Άγιον Όρος και σιωπή από τον Τύπο
    Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 είχε απαγορευτεί η είσοδος παιδιών στην επικράτεια του Αγίου Όρους. Οι μοναχοί διαμαρτύρονταν ότι δεν μπορούσαν να καλέσουν κοντά τους νεαρούς πιστούς (για νεαρές και μεγαλύτερες πιστές ούτε λόγος). Κάποια στιγμή επισκέφθηκε την Αθωνική Πολιτεία ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το πρώτο αίτημα που του έθεσαν ήταν να αρθεί η παράλογη, κατά τη γνώμη τους, απαγόρευση. Το αίτημα έγινε δεκτό και λίγο αργότερα άρχισε δίνεται εξήγηση στην επιμονή των μοναχών. Νέα παιδιά, ανήλικα οδηγούνταν εκεί από κυκλώματα που δρούσαν σε όλη την Ελλάδα. Ο στόχος δεν ήταν μόνο να γίνουν μοναχοί και να κάνουν τις δουλειές που θα ξεκούραζαν τους μεγαλύτερους σε ηλικία μοναχούς, αλλά και η ερωτική απόλαυση. Πολλά από τα παιδιά αυτά έγιναν.,. σκεύη ηδονής.

    Ελάχιστες περιπτώσεις ήρθαν στην επιφάνεια κι ακόμα λιγότερες έφθασαν στη δικαιοσύνη. Κάτι η κοινωνική κατακραυγή, κάτι τα χρήματα που δόθηκαν στις οικογένειες των παιδιών έφεραν αποτέλεσμα. Από κοντά και ο Τύπος που ήταν απρόθυμος να αποκαλύψει τέτοιου είδους σκάνδαλα.

    Μια από τις περιπτώσεις αυτές έχει τόπο… δράσης την Σκήτη της Αγίας Άννης, εδώ πρωταγωνιστής είναι ένας 14χρονος που με τη θέληση των γονιών του οδηγήθηκε στο μοναστήρι, αλλά βιάστηκε από τους δύο μοναχούς που υπηρετούσε. Και κανείς δεν θα το μάθαινε εάν δεν ήθελε να… αρτυθεί κι ένας κοσμικός. Η αποκάλυψη έγινε από τις αρμόδιες αρχές, αλλά στη Θεσσαλονίκη η Μακεδονία, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα δεν ανέφερε την είδηση και στην Αθήνα με εξαίρεση την Ακρόπολη οι άλλες εφημερίδες φρόντισαν να… πνίξουν το θέμα.

    Δημοσιεύουμε τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων. Υπάρχουν διαφορές στις επί μέρους λεπτομέρειες, αλλά θεωρήσαμε ότι αποτελούν ντοκουμέντο που αξίζει να διαβάσει κανείς.

    Ο Ταχυδρόμος της Βορείου Ελλάδος φιλοξένησε το θέμα στην πρώτη σελίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μία απίστευτη ιστορία ενός «βρώμικου» καθολικού μοναστηριού, στη Ρώμη του 19ου αιώνα, έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Σεξ μεταξύ μοναχών αλλά και ιερέων, φόνοι, αποπλάνηση και στο επίκεντρό της, μία γυναίκα, η Μαρία Λουίζα.

    Στο σκάνδαλο του Σαντ' Αμπρότζιο, η όμορφη νεαρή μοναχή έπεισε τις υπόλοιπες ότι είχε οράματα και δεχόταν επισκέψεις από τους ουρανούς ώστε να συμμετέχουν σε μία ανεξέλεγκτη σεξουαλική δραστηριότητα, με άνδρες και γυναίκες.Ολα αυτά τα αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο Χέρμπερτ Βολφ, επικεφαλής μελετητής της Καθολικής εκκλησίας, που έμαθε αυτή την ιστορία όταν έγινε ένας από τους πρώτους που του επετράπη η είσοδος στα αρχεία της Συνόδου για το Δόγμα της Πίστης, όπως αναφέρει η Daily Mail.

    Η άτακτη μοναχή είχε σεξουαλικές επαφές με άλλες δόκιμες, είχε ερωτική σχέση με θεολόγο- με την πρόφαση ότι την κατείχε πνεύμα- και θεωρείται ότι δολοφόνησε τρεις άλλες μοναχές. Το κουβάρι όμως άρχισε να ξετυλίγεται όταν μία Γερμανίδα πριγκίπισσα έφυγε από το μοναστήρι αηδιασμένη.

    Η πριγκίπισσα Καταρίνα φον Χοχενζόλερν-Σιγκμαρίνγκεν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Ρώμη όταν ήταν 17 ετών, το 1834, όπου υιοθέτησε την καθολική πίστη στην αυστηρή μορφή της. Το νεαρό απελευθερωμένο κορίτσι μετατράπηκε σε μία ευσεβή καθολική αρχόντισσα. Το 1858, έχοντας μείνει χήρα δύο φορές, η Γερμανίδα αριστοκράτισσα επέστρεψε στη Ρώμη στα 41 της και μπήκε στη μονή του Σαντ' Αμπρότζιο, το οποίο δεχόταν γυναίκες κάθε ηλικίας.

    Η πριγκίπισσα Καταρίνα

    Κατά τη 15μηνη διαμονή της, η Καταρίνα διαπίστωσε ύποπτες σχέσεις ανάμεσα στην Μαρία Λουίζα και έναν άνδρα ονόματι Πίτερ Κρέουζμπουργκ και είδε μοναχές να κάνουν «ανάρμοστες πράξεις». Κάποτε, η πριγκίπισσα διάβασε μία επιστολή του προς τη Μαρία. Περιελάμβανε ερωτικά υπονοούμενα και «εξαιρετικά άσεμνες εκφράσεις», καθώς ζητούσε από τις δύο μοναχές να κάνουν σεξ μαζί του.
    Αρχική SocialRetromania
    Το πιο ΑΜΑΡΤΩΛΟ μοναστήρι!! - Μοναχές έκαναν ΟΡΓΙΑ παρέα με άντρες και γυναίκες αλλά και ΦΟΝΟΥΣ!! (PHOTOS)
    18 Ιανουαρίου 2015
    Το πιο ΑΜΑΡΤΩΛΟ μοναστήρι!! - Μοναχές έκαναν ΟΡΓΙΑ παρέα με άντρες και γυναίκες αλλά και ΦΟΝΟΥΣ!! (PHOTOS)
    Μία απίστευτη ιστορία ενός «βρώμικου» καθολικού μοναστηριού, στη Ρώμη του 19ου αιώνα, έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. Σεξ μεταξύ μοναχών αλλά και ιερέων, φόνοι, αποπλάνηση και στο επίκεντρό της, μία γυναίκα, η Μαρία Λουίζα.

    Στο σκάνδαλο του Σαντ' Αμπρότζιο, η όμορφη νεαρή μοναχή έπεισε τις υπόλοιπες ότι είχε οράματα και δεχόταν επισκέψεις από τους ουρανούς ώστε να συμμετέχουν σε μία ανεξέλεγκτη σεξουαλική δραστηριότητα, με άνδρες και γυναίκες.

    Την «έπιασε» το ποτό: Μεθυσμένη η Έλενα Παπαρίζου σε κρητικό γλέντι (video)
    VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
    Την «έπιασε» το ποτό: Μεθυσμένη η Έλενα Παπαρίζου σε κρητικό γλέντι (video)
    Ολα αυτά τα αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο Χέρμπερτ Βολφ, επικεφαλής μελετητής της Καθολικής εκκλησίας, που έμαθε αυτή την ιστορία όταν έγινε ένας από τους πρώτους που του επετράπη η είσοδος στα αρχεία της Συνόδου για το Δόγμα της Πίστης, όπως αναφέρει η Daily Mail.

    Η άτακτη μοναχή είχε σεξουαλικές επαφές με άλλες δόκιμες, είχε ερωτική σχέση με θεολόγο- με την πρόφαση ότι την κατείχε πνεύμα- και θεωρείται ότι δολοφόνησε τρεις άλλες μοναχές. Το κουβάρι όμως άρχισε να ξετυλίγεται όταν μία Γερμανίδα πριγκίπισσα έφυγε από το μοναστήρι αηδιασμένη.

    Η πριγκίπισσα Καταρίνα φον Χοχενζόλερν-Σιγκμαρίνγκεν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Ρώμη όταν ήταν 17 ετών, το 1834, όπου υιοθέτησε την καθολική πίστη στην αυστηρή μορφή της. Το νεαρό απελευθερωμένο κορίτσι μετατράπηκε σε μία ευσεβή καθολική αρχόντισσα. Το 1858, έχοντας μείνει χήρα δύο φορές, η Γερμανίδα αριστοκράτισσα επέστρεψε στη Ρώμη στα 41 της και μπήκε στη μονή του Σαντ' Αμπρότζιο, το οποίο δεχόταν γυναίκες κάθε ηλικίας.

    Η πριγκίπισσα Καταρίνα









    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιστοί έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα για να περάσει από πάνω τους το λείψανο του Άγιου Γεράσιμου
    Η Κεφαλονιά τίμησε τον πολιούχο του νησιού, Άγιο Γεράσιμο, και οι πιστοί δημιούργησαν μία ανθρώπινη αλυσίδα για να περάσει το λείψανο από πάνω τους.
    ΕΔΩ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΟΥΛΕ.ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΤΗΝ ΞΕΥΤΙΛΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ.ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΦΑΙΣΜΠΟΥΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΡΑΖΑ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΥΣΙΔΑ
      ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ.
      ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
      ΟΥΣΤ ΣΙΧΑΜΑ ΜΑΓΑΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ !!!

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΣΑ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΕΒΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΛΛΑ 300 ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ;ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΖΩΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΓΕ Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ;ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ;Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΟΥΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ/

      Διαγραφή
    3. ΒΓΑΛΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΧΑΧΑΧΑ ΨΕΥΤΗ ΠΙΝΟΚΙΟ.

      Διαγραφή
    4. ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΡΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΓΑΝΟΠΑΡΤΟΥΖΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΣΤΕΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.

      Μέσα από τα χαλάσματα του Διονυσιακού ιερού της Πάτμου, ανασταίνεται η διονυσιακή γιορτή που κατασκέπασαν: Εν τούτω τω μιαρώ ιερώ εισήρχοντο πλήθη πολλά και ανεκομίζοντο οίνον πολύν και πολυτέλειαν βρωμάτων. Και εν επισήμω ημέρα εισήρχοντο εν τω μιαρώ ιερώ εκείνω συν γυναιξίν, παρεκτός παιδίων, και έτρωγον και έπινον. Μετά ουν το φαγείν αυτούς και πιείν έκλειον τας θύρας και ατάκτως ώσπερ οι ίπποι θηλυμανείς επήρχοντο ταις γυναιξίν διά ατάκτου πολυμιξίας.

      The ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ Project - Διονυσιακά Όργια 20/02/15 Part 4/5
      https://www.patrasevents.gr/article/153129-the-amfipolis-project-dionisiaka-orgia-200215-part-45


      Διαγραφή
    5. Ρε καθυστερημένε σου έβαλε σκάνδαλα από μερικά μοναστήρια.Θελεις να σου βάλω εγώ αλλά 100;Τον εαυτό σου δουλεύεις;Και όταν σου λέμε βάλε φωτό από θάλ.Ελεος ρε τόσο χαζούλης ρε;ασσα είναι για να σε τρολαρουμε γιατί ξέρουμε ότι μένεις Αθήνα ηλιθιεεεεε.Ελεος τόσο χαζούλης ρε;Έλα αύριο Σούνιο παραλία πούντα Ζέτα να σου ρίξω ένα.Διπλα σου είναι η εθνική μπαίνεις μετά Αττική οδό 50 λεπτά απόσταση είναι

      Διαγραφή
    6. ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΩΡΗ ΠΟΥΣΤΡΑ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΑΜΟΙΒΑΔΑΣ;
      ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΩΜΑΛΟΙ
      Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΔΑΞΕ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ.
      ΑΝ ΚΑΘΙΣΩ ΝΑ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΩ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΠΑΓΑΝΟΘΕΩΝ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ
      ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΟΡΝΕΙΑ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΘΕΣΜΟ

      ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΩΡΗ ΜΑΛΑΚΩ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ;
      Ν' ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΟΘΕΑ ΤΗΝ ΑΦΡΩ;
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΨΑΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟ 2024 μ.Χ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ.

      ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΕΣΥ ΜΩΡΗ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΜΕ ΠΗΓΑΔΙ ΤΗΝ ΚΩΛΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ ΕΣΥ ΜΩΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΩ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΟΘΥΣΙΩΝ.
      ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΣΑΠΙΑ.
      Ο ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΚΑΙ Ο ΧΑΣΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΑΝΕ;

      ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΜΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ.

      Διαγραφή
    7. Στο Αγιο Όρος παίρνουν ψυχοφάρμακα!» Συνέντευξη του μοναχού Μιχαήλ στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ(ένθετο περιοδικό Εψιλον: Τεύχος 524, 22/4/2001)

      Ο πατήρ Μιχαήλ, ένας παλιός αγιορείτης μοναχός, ζει σε ένα κελί στην ορεινή Κορινθία. Και από εκεί καταγγέλλει «πράγματα και θαύματα» για την αθωνική πολιτεία: από ομοφυλοφιλία μέχρι εθισμό σε βαριά ψυχοφάρμακα!

      Υπάρχουν δύο είδη υπακοής: α) η υγιής και β) η νοσηρή υπακοή.
      Υπάρχουν δύο είδη υπακοής: α) η υγιής και β) η νοσηρή υπακοή.
      Μοναχός Μιχαήλ Χατζηαντωνίου. Η φωνή του, αντίλαλος στην έρημο όπου έζησε στο Σινά για έντεκα ολόκληρα χρόνια, ίσως αποδεσμεύσει τους… εγκλωβισμένους του μοναστικού συστήματος. Ο αγιορείτης καλόγερος, μετά από δεκατέσσερα χρόνια στη Μονή Σίμωνος Πέτρα, υψώνει φωνή διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στην αθωνική πολιτεία. Ο μοναχός Μιχαήλ ζει σήμερα στα ορεινά της Κορινθίας μόνος και ήσυχος, σε ένα κελί που του έχουν διαθέσει κάποιοι ευλαβείς άνθρωποι. Εκεί συγγράφει τα βιβλία του: έχει εκδώσει δώδεκα έως σήμερα και πολλές από τις καταγγελίες του βρίσκονται και εκεί, καταγραμμένες και στοιχειοθετημένες.

      [Ο μοναχός Μιχαήλ γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) το 1955. Από το 1973 μέχρι τις αρχές του 1988 έζησε στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιον Όρος. Από τότε ως το καλοκαίρι του 1988 έμεινε στο Σινά. Από τον Οκτώβριο δε του 1998 και μετά, ζει μόνος και ήσυχος.]

      Διαγραφή
  15. Επιδεικνύουν απολυταρχική συμπεριφορά οι ηγούμενοι στα μοναστήρια του Αγίου Όρους;

    Ο Αντίχριστος: Τι είπε ο γέρων Παΐσιος στον μοναχό Μιχαήλ και σχόλια
    Ο Αντίχριστος:
    Τι είπε ο γέρων Παΐσιος στον μοναχό Μιχαήλ και σχόλια
    «Στην αρχή, όταν εμφανίστηκαν, προέβαλαν εαυτούς ως χαρισματικές προσωπικότητες, οι οποίες κατά κάποιο τρόπο είχαν πάρει από το Θεό την αποστολή να δημιουργήσουν ένα καινούργιο μοντέλο μοναχισμού. Έτσι, γι’ αρκετό κόσμο οι προσωπικότητες αυτές εξέφραζαν ελπίδες και όνειρα. Προσπάθησαν, δημιούργησαν, οικοδόμησαν αδελφότητες, μοναστήρια, δραστηριοποιήθηκαν πάρα πολύ. Σημασία όμως έχει τι απέδωσε αυτή η δραστηριότητα. Και πάνω σ’ αυτό μπορώ να αναφέρω μία συζήτηση που είχαμε με το γερο-Παΐσιο. Το βασικό ερώτημα που με απασχολούσε ήταν το εξής: Γιατί η γενιά μου, σε επίπεδο μοναχών, ενώ παρουσίασε καλλιέργεια, κουλτούρα, ευαισθησία -σημεία πολύ θετικά για το γερο-Παΐσιο- δεν απέδωσε πνευματική καρποφορία;»

    Χρησιμοποιούν «ειδικές» μεθόδους οι ηγούμενοι για να συνετίσουν ή να συμμορφώσουν το σύνολο των μοναχών;

    «Νομίζω ότι πολλοί γέροντες ηγούμενοι αλλιώς ξεκίνησαν και αλλιώς κατέληξαν. Ήταν τελείως διαφορετικά όταν η αδελφότητα αριθμούσε έξι-εφτά μοναχούς και διαφορετικά όταν ο ίδιος γέροντας είχε περισσότερους μοναχούς. Το οργάνωσαν στην αρχή πατερικά, μοναχικά, είχαν βρει και μια παράδοση στο Άγιο Όρος…. Αργότερα όμως, όσο μεγάλωνε η αδελφότητα, άρχισαν να τη “στρατιωτικοποιούν”, να την αντιμετωπίζουν ως στρατόπεδο.

    Έπρεπε να μείνει η συνοχή, η τάξη· κι ένα καινούργιο στοιχείο που εμφανίστηκε, το οποίο ήταν καθοριστικό στη νοοτροπία αυτής της οργάνωσης: η βιτρίνα. Ήταν πάρα πολύ προσεκτικοί στο πώς θα εκφραζόμασταν, άσχετα πώς ζούσαμε και τι λέγαμε μεταξύ μας. Πώς θα φανούμε, πώς δεν θα “γρατσουνιστεί” η βιτρίνα μας, πώς δεν θα ακουστούν τα προβλήματά μας μέχρι τη Θεσσαλονίκη… Ήμουν παρόν σε διάλογο στη Σύναξη όταν τηλεφώνησε κάποιος Ηγούμενος και είπε ότι βρέθηκε ένας Ιβηρίτης (σ.σ.: μοναχός από τη Μονή Ιβήρων) νεκρός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν ομοφυλόφιλος και είχε σχέση με δύο Ρουμάνους. Δεν μας ενόχλησε ιδιαίτερα, διότι μέσα σ’ ένα μεγάλο αριθμό μοναχών μπορεί να συμβαίνουν και τέτοια γεγονότα. Ο Ηγούμενος όμως που το έθιξε, ζήτησε απ’ την Ιερά Κοινότητα να εκδώσει χαρτί το οποίο θα ’λεγε, ότι ο συγκεκριμένος μοναχός δεν έχει καμιά σχέση με το Άγιο Όρος. Και ο παθών ήταν αγιορείτης πολλών δεκαετιών. Συζητιόταν τότε το θέμα και έλεγαν: “Πώς θα το πούμε αυτό, ο καθένας θα μπορεί να μας ανατρέψει, αφού δεν έχει διαγραφεί από τη Μονή… είναι κανονικός αγιορείτης”. Το πρόβλημα αυτό δείχνει ότι αρκετοί γέροντες σήμερα έχουν μεταφέρει το ενδιαφέρον τους στη βιτρίνα».

    Η Ιερά Μονή Ιβήρων είναι 3η στην τάξη των Αγιορείτικων Μονών, ελληνική, κοινοβιακή και γιορτάζει στην Κοίμηση της Παναγίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  16. ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ – ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ – ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ)
    JANUARY 26, 2016 ~ NEWMARTYREPHRAIM
    «Στο Αγιο Όρος παίρνουν ψυχοφάρμακα!» Συνέντευξη του μοναχού Μιχαήλ στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ(ένθετο περιοδικό Εψιλον: Τεύχος 524, 22/4/2001)

    Ο πατήρ Μιχαήλ, ένας παλιός αγιορείτης μοναχός, ζει σε ένα κελί στην ορεινή Κορινθία. Και από εκεί καταγγέλλει «πράγματα και θαύματα» για την αθωνική πολιτεία: από ομοφυλοφιλία μέχρι εθισμό σε βαριά ψυχοφάρμακα!

    Υπάρχουν δύο είδη υπακοής: α) η υγιής και β) η νοσηρή υπακοή.
    Υπάρχουν δύο είδη υπακοής: α) η υγιής και β) η νοσηρή υπακοή.
    Μοναχός Μιχαήλ Χατζηαντωνίου. Η φωνή του, αντίλαλος στην έρημο όπου έζησε στο Σινά για έντεκα ολόκληρα χρόνια, ίσως αποδεσμεύσει τους… εγκλωβισμένους του μοναστικού συστήματος. Ο αγιορείτης καλόγερος, μετά από δεκατέσσερα χρόνια στη Μονή Σίμωνος Πέτρα, υψώνει φωνή διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στην αθωνική πολιτεία. Ο μοναχός Μιχαήλ ζει σήμερα στα ορεινά της Κορινθίας μόνος και ήσυχος, σε ένα κελί που του έχουν διαθέσει κάποιοι ευλαβείς άνθρωποι. Εκεί συγγράφει τα βιβλία του: έχει εκδώσει δώδεκα έως σήμερα και πολλές από τις καταγγελίες του βρίσκονται και εκεί, καταγραμμένες και στοιχειοθετημένες.

    [Ο μοναχός Μιχαήλ γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) το 1955. Από το 1973 μέχρι τις αρχές του 1988 έζησε στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιον Όρος. Από τότε ως το καλοκαίρι του 1988 έμεινε στο Σινά. Από τον Οκτώβριο δε του 1998 και μετά, ζει μόνος και ήσυχος.]

    Επιδεικνύουν απολυταρχική συμπεριφορά οι ηγούμενοι στα μοναστήρια του Αγίου Όρους;

    Ο Αντίχριστος: Τι είπε ο γέρων Παΐσιος στον μοναχό Μιχαήλ και σχόλια
    Ο Αντίχριστος:
    Τι είπε ο γέρων Παΐσιος στον μοναχό Μιχαήλ και σχόλια
    «Στην αρχή, όταν εμφανίστηκαν, προέβαλαν εαυτούς ως χαρισματικές προσωπικότητες, οι οποίες κατά κάποιο τρόπο είχαν πάρει από το Θεό την αποστολή να δημιουργήσουν ένα καινούργιο μοντέλο μοναχισμού. Έτσι, γι’ αρκετό κόσμο οι προσωπικότητες αυτές εξέφραζαν ελπίδες και όνειρα. Προσπάθησαν, δημιούργησαν, οικοδόμησαν αδελφότητες, μοναστήρια, δραστηριοποιήθηκαν πάρα πολύ. Σημασία όμως έχει τι απέδωσε αυτή η δραστηριότητα. Και πάνω σ’ αυτό μπορώ να αναφέρω μία συζήτηση που είχαμε με το γερο-Παΐσιο. Το βασικό ερώτημα που με απασχολούσε ήταν το εξής: Γιατί η γενιά μου, σε επίπεδο μοναχών, ενώ παρουσίασε καλλιέργεια, κουλτούρα, ευαισθησία -σημεία πολύ θετικά για το γερο-Παΐσιο- δεν απέδωσε πνευματική καρποφορία;»

    Χρησιμοποιούν «ειδικές» μεθόδους οι ηγούμενοι για να συνετίσουν ή να συμμορφώσουν το σύνολο των μοναχών;

    «Νομίζω ότι πολλοί γέροντες ηγούμενοι αλλιώς ξεκίνησαν και αλλιώς κατέληξαν. Ήταν τελείως διαφορετικά όταν η αδελφότητα αριθμούσε έξι-εφτά μοναχούς και διαφορετικά όταν ο ίδιος γέροντας είχε περισσότερους μοναχούς. Το οργάνωσαν στην αρχή πατερικά, μοναχικά, είχαν βρει και μια παράδοση στο Άγιο Όρος…. Αργότερα όμως, όσο μεγάλωνε η αδελφότητα, άρχισαν να τη “στρατιωτικοποιούν”, να την αντιμετωπίζουν ως στρατόπεδο.

    Έπρεπε να μείνει η συνοχή, η τάξη· κι ένα καινούργιο στοιχείο που εμφανίστηκε, το οποίο ήταν καθοριστικό στη νοοτροπία αυτής της οργάνωσης: η βιτρίνα. Ήταν πάρα πολύ προσεκτικοί στο πώς θα εκφραζόμασταν, άσχετα πώς ζούσαμε και τι λέγαμε μεταξύ μας. Πώς θα φανούμε, πώς δεν θα “γρατσουνιστεί” η βιτρίνα μας, πώς δεν θα ακουστούν τα προβλήματά μας μέχρι τη Θεσσαλονίκη… Ήμουν παρόν σε διάλογο στη Σύναξη όταν τηλεφώνησε κάποιος Ηγούμενος και είπε ότι βρέθηκε ένας Ιβηρίτης (σ.σ.: μοναχός από τη Μονή Ιβήρων) νεκρός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν ομοφυλόφιλος και είχε σχέση με δύο Ρουμάνους. Δεν μας ενόχλησε ιδιαίτερα, διότι μέσα σ’ ένα μεγάλο αριθμό μοναχών μπορεί να συμβαίνουν και τέτοια γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το νηφάλιο και μειλίχιο ύφος, δηλαδή, πολλών μοναχών στο Άγιο Όρος, οφείλεται στην επίδραση των ηρεμιστικών μιλιγκράμ;

    «Μπορώ να κάνω μια σύγκριση με τους βεδουίνους που έζησα στο Σινά 11 χρόνια. Εκεί ήμουν υπεύθυνος για κάποια ερημητήρια σε αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, και τους έβλεπα να λιάζονται μ’ ένα υπέροχο χαμόγελο, διότι χρησιμοποιούσαν χασίς. Ιερά φυτά τα λέγανε εκεί. Τα είχαν μέσα στην καθημερινή τους ζωή, σαν ντομάτες. Ήταν και αυτοί πάρα πολύ πράοι, ήπιοι, χαμογελαστοί, γλυκείς. Επομένως, δεν μου αρκούν οι εξωτερικές συμπεριφορές».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η δημοφιλία της ομοφυλοφιλίας στους κόλπους της οργανωμένης χριστιανικής θρησκείας (δυτικής και ανατολικής) είναι γνωστή και ως επί το πλείστον τεκμηριωμένη.
    Όλοι οι εμπλεκόμενοι την αρνούνται σαν να πρόκειται για το πιο βδελυρό αμάρτημα, την πιο ανόσια διαστροφή, όλοι όμως την επιβεβαιώνουν off the record ως μία κρυφή και ανομολόγητη πραγματικότητα που πλανάται ασαφώς και αόριστα στους Οίκους του Κυρίου. Σε σημείο να σκέφτεται κανείς μήπως τελικά το πραγματικά βδελυρό και διεστραμμένο είναι η επίμονη άρνησή της...

    «Η ομοφυλοφιλία είναι μία ωρολογιακή βόμβα στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας», δήλωσε με έμφαση σε συνέντευξή του στο κανάλι CNN ο ανοικτά γκέι, πρώην Δομινικανός μοναχός Μάρκ Ντόουντ, επισημαίνοντας ότι οι ομοφυλόφιλοι άντρες «υπερ-εκπροσωπούνται και μάλιστα μαζικά» εντός της ΕκκλησίαςΓκέι πρώην μοναχός αποκαλύπτει: «Η ομοφυλοφιλία είναι μία ωρολογιακή βόμβα στους κόλπους της Εκκλησίας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μια λεσβία μοναχή εξήγησε γιατί αισθάνεται ότι καλείται από τον Θεό να «επιβεβαιώσει και να γιορτάσει» τη λεσβιακή της ταυτότητα στην καθολική εκκλησία.

    Η μοναχή Janet Rozzano είναι μέλος των Sisters of Mercy, μιας διεθνούς κοινότητας καθολικών μοναχών που «παίρνουν όρκους φτώχειας, αγνότητας, υπακοής και υπηρεσίας», από το 1956.

    Περιέγραψε το ταξίδι της, «γεμάτο με αγώνες και χαρές», σε μια δημοσίευση του Reuters, σχετικά με μια νέα ανθολογία με τίτλο «Love Tenderly: Sacred Stories of Lesbian and Queer Religious»στην οποία έχει συνεισφέρει.

    Η Rozzano είπε ότι μόλις έκλεισε στα 40 της και είχε ήδη περάσει 25 χρόνια ως μοναχή, «άρχισε να ασχολείται και να ενσωματώνει τη σεξουαλική της ταυτότητα.»

    «Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών αγωνίστηκα με μια εκκλησία και μια κοινωνία σε μεγάλο βαθμό σιωπηλή, που συχνά δεν καλωσορίζει τους ΛΟΑΤ + ανθρώπους. Προσπάθησα να ξεπεράσω τους φόβους μου – της αποδοκιμασίας, της απόρριψης, την εσωτερικευμένη ομοφοβία – αν έλεγα ότι είμαι λεσβία.»

    Έξαχνε για πολύ καιρό να βρει ένα βιβλίο, ή ένα άρθρο που γράφτηκε από μια άλλη μοναχή, και για πολύ καιρό «αγωνίστηκε με την αβεβαιότητα και το άγχος» για το πώς θα κάνει coming out. Τελικά, ωστόσο, συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να επικεντρωθεί σε αυτό που ο Θεός την κάλεσε να κάνει, παρά στις αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω της.

    «Ως γυναίκα της πίστης, καλούμαι να αφήσω τους προσωπικούς μου φόβους και να διακρίνω πολύ συνειδητά, τι μπορεί να μου ζητάει το Άγιο Πνεύμα», είπε ο Rozzano.

    Πρόσθεσε: «Σε όλη αυτή τη διαδικασία, να καταλάβω και να αποδεχτώ τον εαυτό μου, ως λεσβία μοναχή, πιστεύω ότι με άγγιξε πολύ η χάρη.»

    Ενώ η Rozzano είπε ότι αναγνωρίζει και έχει βιώσει τον «πόνο» των κουήρ ανθρώπων που έχουν απορριφθεί από την εκκλησία, έχει επίσης βρει αποδοχή μεταξύ άλλων ΛΟΑΤ+ Καθολικών, συμπεριλαμβανομένων των αδερφών της, τις οποίες περιέγραψε ως «ένα πολύτιμο δώρο».

    Εξήγησε: «Είμαι η μεγαλύτερη Αδερφή του Ελέους, όταν συνεχίζω να ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα να επιβεβαιώσω και να γιορτάσω τη λεσβιακή μου ταυτότητα και τους ΛΟΑΤ+ ανθρώπους, με τους οποίους έχω συνταξιδέψει.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΥΣΤΡΑΚΟ ΕΒΡΑΙΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΔΕΚΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ,ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ (ΕΚΚΛΗΣΙΑΤΗΝ ΛΕΝΕ)ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΟΡΥ ΣΚΟΙΝΙ ΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ
      ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΒΛΙ ΜΟΥ ΘΑ ΣΕ ΧΟΡΕΥΩ ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΣΤΡΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ
      ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΣΒΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΜΙΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΤΛ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ.
      ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΟΙ ΠΟΥΣΤΟΘΕΟΙ ΤΟΥΣ.
      ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ
      ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΠΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΣΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΠΑΓΑΝΟΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥΣΤΟ12ΘΕΪΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΟΥΣΤΙΣΜΟΥΣ.

      20 LGBT+ ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας που πρέπει να ξέρεις

      Ένας gay οινοχόος στον Όλυμπο; Έρωτες μεταξύ ανδρών στον Τρωικό Πόλεμο; Αν κι η ύπαρξη ανεκτικότητας αποτελεί συχνά σημάδι προόδου σ έναν πολιτισμό, μια γρήγορη ανάγνωση της ελληνικής μυθολογίας αποκαλύπτει την ύπαρξη μεγαλύτερης αποδοχής της διαφορετικότητας στην αρχαία Αθήνα, απ’ ό, τι θα μπορούσαν πιθανόν να καυχηθούν σήμερα οι θρησκείες του σύγχρονου κόσμου. Οι εν λόγω Έλληνες θεοί και ημίθεοι αποδεικνύουν ότι η LGBT+ κουλτούρα είναι διαχρονική.
      ........................................
      https://avmag.gr/20-lgbt-istorie-s-tis-ellinikis-mithologias/

      Διαγραφή
  21. https://m.youtube.com/watch?v=h36EZm0CEr0 Εδώ καριολα τα θέλεις ο κωλος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/world/article/1502450/papas-fragiskos-salos-meta-apo-topothetisi-gia-tous-gei-stin-katholiki-ekklisia-ehoume-idi-arketous-apo-autous/AMP/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. https://omofylofilia.gr/2024/eimai-omofylofilos-kai-christianos-giati/. Χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. https://www.vice.com/el/article/h-ekklhsia-stelnei-e3wdika-epeidh-yparxoyn-iereis-poy-einai-omofylofiloi-kai-to-kryboyn/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΤΣΟΥΚΙ ΣΟΥ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ.

    ΕΔΩ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΕΙ ΗΣΑΝ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΜΟΙΧΟΙ ΑΙΜΟΜΙΚΤΕΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΚΤΛ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΟΜΙΖΕΙ ΓΛΑΥΚΑΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ.

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
    «Φάσκοντες ( νομίζοντες ) είναι σοφοί, εμωράνθησαν...Διά τούτο παρέδωκεν αυτούς ό Θεός έν ταίς επιθυμίαις τών καρδιών αυτών είς ακαθαρσίαν τού ατιμάζεσθαι τά σώματα αυτών ( μεταξύ τους...), αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν ( παρά φύσει μέσα στον γάμο, ή και εκτός γάμου, ή ως λεσβίες… ),

    ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξευκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι ( ομοφυλόφυλοι ) την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες» ( πρός Ρωμαίους επιστολή Αποστ. Παύλου Α΄ 22 -27

    ΛΙΓΝΑΔΗΣ :
    «Ήθελα να ζω στην Αρχαία Ελλάδα γιατί ήταν δεκτικοί σε κάθε είδους έρωτα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

    Κύριε Ροΐδη,
    Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να εκληφθεί το παρόν ως επίθεση σε έναν αμαρτωλό νεκρό. Aπλά με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία (που αποδίδεται από πατρινή εφημερίδα και από μπλογκ πατρινού θεολόγου στον αρχιμανδρίτη Κύριλλο Κωστόπουλο) πως ο ρατσιστής Χριστόδουλος είχε αυτό που ίδιος αποκαλούσε στη χυδαία γλώσσα του “κουσούρι” και χειροτονούσε μάλιστα κατά τα ειωθότα ομοφυλόφιλους κληρικούς, βρίσκω την ευκαιρία να επιτεθώ στην υποκρισία μιας Εκκλησίας, στην υποκρισία των πιστών της, στην υποκρισία της Πολιτείας και των ΜΜΕ και τέλος στο απύθμενο θράσος κάποιου Άγιου πατέρα που βρίζει ρατσιστικά και χυδαία τους ομοφυλόφιλους την ίδια στιγμή που τέτοιος είναι και ίδιος! Μάλιστα το πρωτοπαλλήκαρό του ο Επιφάνιος πρόσθετε με μια απίστευτη για κληρικό φρασεολογία πως η ομοφυλοφιλία είναι σαν να “βάζει κανείς βενζίνη στο αυτοκίνητό του από την εξάτμιση και όχι από το ρεζερβουάρ”.

    Ο Χριστόδουλος υπήρξε συνεργάτης της Δικτατορίας, απροκάλυπτα Ναζιστής, εγκωμίασε τους νοσηρούς φονιάδες αθώων Αλβανών, πρότεινε λοβοτομή σε βάρος των αντιρρησιών συνείδησης, κοινός ψεύτης (διάβαζε επί Χούντας και δεν ήξερε για βασανιστήρια), εθνικιστής, και ρατσιστής . Υπήρξε και άλλα πολλά, καλοπερασάκιας, φοβιτσιάρης (έτρεμε το θάνατο), άρπαγας μοσχεύματος από το δικαιούχο ασθενή, μεγαλομανής, επιδειξιομανής, φιλάρεσκος, κλπ κλπ. Είναι χαρακτηριστική η αισχρή στάση του απέναντι στον καρκινοπαθή ηθοποιό Θύμιο Καρακατσάνη μέχρι που ασθένησε και ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νομίζω ότι ήταν η προσωποποίηση του πνεύματος του Κακού, κι αυτό αποδεικνύεται εύκολα από πολλές πλευρές, αλλά επικεντρώνω μόνο σε μία. Στην κρυφή ομοφυλοφιλία του που καθόλου δεν θα με ενοχλούσε, (όσο κι αν ηγείτο Εκκλησίας ομοφυλόφιλων βασικά επισκόπων, η οποία δαιμονοποιεί την ομοφυλοφιλία), αν δεν συνοδευόταν από αισχρή επίθεση του ίδιου ενάντια στους ομοφυλόφιλους και από παρεμπόδιση των πιό στοιχειωδών θεσμικών εξελίξεων που τους αφορούσαν. Ο Χριστόδουλος δεν ήταν ιδιώτης, ήταν ανώτατος κρατικός εξουσιαστής και ιστορικό πρόσωπο και έτσι θα υποστεί την κριτική μας. Έχει ακόμη οπαδούς και συνεργάτες που προκαλούν και εγκωμιαστές που λουφάζουν χωρίς να έχουν κάνει αυτοκριτική. Στους τελευταίους συγκαταλέγονται στον ένα ή στον άλλο βαθμό ακόμη και πρόθυμοι Αριστεροί όπως οι κ.κ. Θανάσης Λεβέντης, Αλ.Αλαβάνος, Μ.Γλέζος, Δ,Παπαδημούλης, Λ.Κανέλλη (Οι δυο πρώτοι, μεταθανάτια, οι 3 τελευταίοι εν όσω ζούσε). Δεν στερείται λοιπόν τη δυνατότητα της υπεράσπισης. Το να θέλει κάποιος να αποδείξει την ομοφυλοφιλία του Χουντόδουλου είναι τόσο εύκολο όσο το να αποδείξει πως η Γη κινείται. Οι ενδείξεις, τα τεκμήρια, οι μάρτυρίες, τα γεγονότα είναι άφθονα. Τα παραθέτω με τηλεγραφική συντομία, μόνο και μόνο για να μην μπορούν κάποιοι να προσποιούνται πως δεν ξέρουν.

    Πριν τα παραθέσω να θυμίσω πως η “Αυγή” τον κατηγόρησε (Φωτ.1) πως επί Χούντας ως αρχιμανδρίτης ασελγούσε κατ’ εξακολούθησιν σε ίδρυμα νεαρών τροφίμων.

    Πιθανώς υπονοείται το κακούργημα της παιδεραστίας αφού στα ιδρύματα κατά κανόνα ζουν ανήλικοι Η απάντηση του Χουντόδουλου ήταν η ένοχη σιωπή. Το τραγικό είναι πως δεν βρέθηκε κανείς να του ζητήσει εξηγήσεις. Η κοινωνία που ανέχεται να παραγράφονται οι κλεψιές των υπουργών επίσημα και μέρα μεσημέρι, χωνεύει πιά κάθε ατιμία. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Αρχιεπίσκοπος μιας Εκκλησίας που καθαιρεί τον ιερέα που θα αντιμιλήσει στο δεσπότη, δεν καθαίρεσε (δεν προσήγαγε καν στο εκκλησιαστικό δικαστήριο) τον καταδικασμένο σε 20ετή φυλάκιση για παιδεραστία πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη, δεν αποζημίωσε τα ορφανά κοριτσάκια, θύματά του, δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για αυτά, δεν τα επισκέφθηκε ποτέ, την ίδια στιγμή που χαριεντιζόταν με τη μικρή Αθηνά Ρουσέλ Ωνάση. Να ληφθεί υπ’ όψιν επίσης πως ο ίδιος Αρχιεπίσκοπος προσήγαγε άρον άρον σε δίκη και καθαίρεσε για παιδεραστία τον πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Παπαϊωάννου που τον προστάτευε για χρόνια, θορυβημένος όταν η υπόθεση διέρευσε στην τηλεόραση, σε μια κρίσιμη γι’αυτόν περίοδο, στο “τσουνάμι” του 2005, όπου είχε αναγκαστεί να ομολογήσει δημόσια μέσα στη θύελλα πως η Εκκλησία είναι θερμοκήπιο σκανδάλων και φιληδονίας. Μικρή λεπτομέρεια. Σε αυτήν την υπόθεση, τα κακοποιημένα από τον παπά παιδιά διέθεταν γονείς που μπορούσαν να τα υπερασπιστούν. Δεύτερη μικρή λεπτομέρεια ο πρωτοπρεσβύτερος δεν είχε καταδικαστεί ακόμη τότε από την κοσμική Δικαιοσύνη που κι αυτή κωλυσιεργούσε, πράγμα που βέβαια δεν το χρειαζόταν η Εκκλησία, αφού διαθέτει δικά της δικαστήρια και δικούς της νόμους, που μάλιστα καθοδηγούνται από το Άγιο Πνεύμα. Το λέω γιατί πρόσχημα για τη μη καθαίρεση Παπουτσάκη, είναι η εκκρεμότητα της υπόθεσης στο Εφετείο, το οποίο ο προσφεύγων αποφεύγει επίμονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θέλω να διευκρινίσω πως σε καμία περίπτωση δεν συνδέω την ομοφυλοφιλία που είναι μια απόλυτα θεμιτή κλίση, με την παιδεραστία. Απλά ο Χριστόδουλος είναι μια ιδιαίτερα βεβαρυμμένη περίπτωση. Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι των αποδείξεων για να ντροπιάσουμε όσο πιό πολύ μπορούμε μια καισαροπαπική Εκκλησία Υποκριτών, ζάπλουτη, ανηλεή, φοροληστρική και αγύρτικη, που και σήμερα μας κλέβει ατιμώρητη με χρυσόβουλα και φιρμάνια τυράννων κατακτητών, που στρατολογεί ακόμη και ανήλικα παιδάκια στα σκοτεινά της μοναστήρια, στα κολαστήρια των ιδρυμάτων της, στις αποκρυφιστικές της αδελφότητες, στα δυσώδη της Τάγματα που είναι σχολές κάθε αισχρουργίας.

    1. Αρχίζω από μια συνέντευξη του Χριστόδουλου στο ΒΗΜΑ (Θ. Λάλα), υπό το κράτος του ενθουσιασμού για την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου.

    Χ..: «Εγώ από μικρό παιδάκι κατάλαβα τη θεϊκή πρόσκληση…..Από παιδί ήθελα να γίνω παπάς»
    Δημοσιογ.: «Αυτή η θεϊκή επιθυμία πώς εκδηλωνόταν όταν ήσασταν παιδί;»
    Χ: «Με το να ντύνομαι στο σπίτι μου 8, 9, 10, 11 ετών με άμφια τα οποία είχα φτιάξει μόνος μου«.

    Ο δημοσιογράφος δεν αποτολμά κανένα σχόλιο για αυτό το ταλέντο φιλαρέσκειας ή έστω μοδιστρικής, που αποδίδεται αυθαίρετα στη “θεία κλήση”. Να θυμίσω όμως πως ανάλογο χόμπι είχε ο ζωγράφος Τσαρούχης (φωτ.2) που ντυνόταν επίσκοπος, ακόμη και λίγο πριν πεθάνει. Να θυμίσω επίσης πως ο χορευτής και συλλέκτης Ιόλας ως έφηβος θαύμαζε την γκαρνταρόμπα του πατριάρχη Αλεξάνδρειας Φώτιου: «Ήταν ‘η μεγαλύτερη καλλονή’ που είχε δει στη ζωή του. Κάθε Κυριακή……άλλαζε πέντε φορές τα άμφιά του ‘σαν τη Σάρα Μπερνάρ’. Ήταν όλη η τελετουργία σαν παράσταση. Όλος ο κόσμος ήταν πολύ σικ ντυμένος…» (Ν.Σταθούλη «Αλ. Ιόλας»). Αυτή η γυναικουλίστικη μανία του Χριστόδουλου για μπιζού και χρυσάφι συνεχίστηκε και όταν ενηλικιώθηκε με χαρακτηριστική προκλητικότητα (πολυάριθμα και πανάκριβα άμφια και αξεσουάρ) φτάνοντας μέχρι τη συλλογή χρυσών μανικετόκουμπων και ακριβών επίπλων.

    2. Υπόθεση πνευματικών τέκνων Χριστόδουλου ήτοι του Πανιερότατου Βρεσθένης Θεόκλητου τ.Θεσσαλιώτιδος (δανειστή Τόνιας Ηλία) και τ.αρχιμανδρίτη Σερ.Κουλουσούσα (Καταγγελίες μητροπολιτών Κωνσταντίνου-Νικόδημου για μπαρ Τρικάλων, στημένη δίκη, ψεύτικη διεύθυνση Θεόκλητου, Γιοσάκης, αυτοαποσχηματισμός κ. Κουλουσούσα και αλλαγή επωνύμου, κλπ κλπ κλπ. Η υπόθεση της στημένης δίκης δεν παραπέμφθηκε περιέργως ξανά στη Δικαιοσύνη)
    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=28.01.2005,id=36909520
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_3_02/03/2005_135683

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 3. Καταγγελίες
    α. «Ορθόδοξου Τύπου»: «Βράζει» εξάλλου, ο αρχιεπισκοπικός περίγυρος από υποκείμενα έχοντα το «κουσούρι»! (23-12-05)
    β. Καθηγητή Θεολογικής Ι.Κορναράκη (28.1.05) κατά Χριστόδουλου: “Η μέχρι σήμερα αρχιεπισκοπική θητεία του κ. Χριστοδούλου έχει ήδη εμπεδώσει στον κοινωνικό χώρο μια θλιβερή πραγματικότητα: τη βεβαιότητα ότι προστατεύει και στηρίζει συνεχώς, με τη σιωπή του, την ομοφυλοφιλία στον εκκλησιαστικό χώρο. ..”.

    4. Υπόθεση Ιερού Καλλίνικου, πνευματικού πατρός Χριστόδουλου και κατήγορου των “παρδαλών” (έτσι αποκαλούσε τους ομοφυλόφιλους), που δικαστικά δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ παρά τη δημοσιότητα που πήρε.

    5. Αποτυχημένη απόπειρα Χριστόδουλου να αποσπάσει γνωμάτευση της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πως οι ομοφυλόφιλοι επίσκοποι (καθαιρέσιμοι κατά του Ιερούς Κανόνες) δεν υπόκεινται σε δημόσια κριτική, την ίδια στιγμή που παριστάνουν τους κήνσορες της Ηθικής.

    6. Απροκάλυπτη συγκάλυψη του Χριστόδουλου στον Αττικής Παντελεήμονα, πλαστογραφία ψηφοδελτίων για χάρη του (η δικαστική εκκαθάριση περιέργως καθυστέρησε και παραγράφηκε), αντικανονική του μετάθεση, προαγωγή του σε επίλεκτες εκλλησιαστικές θέσεις, εν πλήρει επιγνώσει της σκανδαλώδους κατάστασής του μητροπολίτη. Αποφυγή της δίκης του ακόμη κι όταν η υπόθεση ξεχείλισε από τους ιερούς υπονόμους.

    7. Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εσπευσμένες καθαιρέσεις κληρικών από τον πανικόβλητο Χριστόδουλο (π.χ. αρχιμανδρίτης Ι.Α.) με βάσει παράνομες ενοχοποιητικές κασέτες οι οποίες όμως δεν ελήφθηκαν υπ΄όψιν για τον Παντελεήμονα ακόμη κι όταν ο νόμος το επέτρεπε.

    8. Σκάνδαλο των Φορ Σίζονς. Διακοπές Χριστόδουλου με την τρελοπαρέα του.

    9. Ο Χριστόδουλος ακτιβιστής των φυλακισμένων. Αλληλογραφία Χριστόδουλου με νεαρούς φυλακισμένους Σατανιστές. Ειρωνικοί υπαινιγμοί μητροπολίτη Ζακύνθου.

    10. Υποστήριξη Χριστόδουλου σε νεαρούς έμπορους ναρκωτικών.

    11. Η παρακολούθηση του πνευματικού τέκνου Χριστόδουλου του ιερού Θεόκλητου από την ΕΥΠ για ενοχοποιητικά στοιχεία κατ’εντολήν Καλλίνικου.

    12. Απόπειρα του πρωτοπαλίκαρου του Χριστόδουλου αρχιμανδρίτη Επιφάνιου να αγοράσει από άνθρωπο του υποκόσμου ροζ κασέτες για να χρησιμοποιηθούν σε βάρος αντίπαλου μητροπολίτη.

    13. Ειρωνικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ (6.3.2007) για τον “παχύ διάκο” του Χριστόδουλου με τον οποίο φέρεται πως κοιμήθηκε στο ίδιο κρεβάτι στο Φορ Σίζονς Μιλάνου.

    14. Καταγγελία του Θεολόγου και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Χρ. Γιανναρά στην «Καθημερινή» : “Σεραφείμ Kουλουσούσας, ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιεροσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του ιδιαιτέρου γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες. Ανάστημα και επιστήθιος του Θεσσαλιώτιδος, δωρήθηκε στον αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει την πιο υπεύθυνη θέση κοντά του. Οι διαψεύσεις που συνόδευσαν την απόπειρα αυτοκτονίας του ήταν ελάχιστα πειστικές, όχι σοβαρές”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 15. Καταγγελία του έγκριτου Πατρινού αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κωστόπουλου σε ενορίτισσες που δημοσιεύτηκε αλλά δεν αντικρούστηκε από κανένα: Ο Χριστόδουλος ήταν ομοφυλόφιλος και χειροτονούσε ομοφυλόφιλους κληρικούς. Οι επίσκοποι έκαναν την πάπια φοβούμενοι μην πέσουν κι αυτοί στο στόμα ενός κληρικού που φέρεται ως “καθαρός”, άρα δύσκολα αντιμετωπίσιμος με τους μαφιόζικους νόμους της Εκκλησίας (αν μιλήσεις θα μιλήσω κι εγώ).

    16. Αποκαλυπτικός σχολιασμός της καταγγελίας στο μπλογκ πατριαρχικού θεολόγου που δεν έχασε την ευκαιρία και “υπερασπιζόμενος” τη μνήμη του Χριστόδουλου, έδωσε στην υπόθεση ευρύτερη ακόμη δημοσιότητα η οποία εκθέτει την Ιεραρχία, που θα προτιμούσε το θάψιμο της είδησης. Θα βρείτε σ’αυτό το μπλογκ ένα κοινό θρησκευόμενων που (ομαδικά σχεδόν) υποκρίνεται πως δεν ξέρει.

    17. Η ύποπτη ηπατίτιδα C του Χριστόδουλου.

    18. Αναπάντητα δημοσιεύματα για επισκέψεις Χριστόδουλου-Καλλίνικου σε Ελβετία για κυτταροθεραπεία. («Πρώτο Θέμα» -10.7.’05).

    19. Αποκάλυψη στην εφημερίδα “Εξουσία” (Κ.Παλαιολόγου: «Μεθυστικό άρωμα για ράσα και Νατάσα», 13-2-2001) πως ο Χριστόδουλος ήταν πελάτης του οίκου αρωμάτων «Lino de Larossa» του Κολωνακίου όπως και οι κυρίες Eιρήνη Παππά, Aννα Φόνσου, Γιάννα Αγγελοπούλου, Μιμή Ντενίση και η δρ Νατάσσα Παζαϊτη.

    20. Η προκλητικά παράνομη προσπάθεια Χριστόδουλου (Βαβύλης, Νικόδημος Φαρμάκης κλπ) να εκλεγεί πατριάρχης Ιεροσολύμων ο άγιος Ειρηναίος, προστάτης ανδρικών μοντέλων και νεαρών λογιστών που το σκάνε με το ταμείο.

    21. Η αθώωση από τη Σύνοδο, όλων των μητροπολιτών που κατηγορήθηκαν για ομοφυλοφιλία (Αττικής Παντελεήμων, Θεόκλητος τ. Θεσσαλιώτιδος, Πειραιώς Καλλίνικος, Διδυμοτείχου Νικηφόρος), ή παιδεραστία (Τριφυλλίας Στέφανος).

    :

    Update: Να προσθέσω τρεις ακόμη ισχυρότατες ενδείξεις που μου υπενθύμισαν αναγνώστες μας και οι οποίες τεκμηριώνονται απόλυτα με παραπομπές στα σχόλια που ακολουθούν.
    22. Την αναπάντητη καταγγελία του γ.γ. του σωματείου ιερέων συνδικαλιστή παπα Κολλά πως ο Χριστόδουλος κάλυπτε υποψήφιο μητροπολίτη ιδιοκτήτη ανδρικού πορνείου (!!!)
    23. Την κρυφή επιστολή Γιοσάκη στον Χριστόδουλο-ο οποίος υποτίθεται πως δεν τον εγνώριζε-η οποία αποκαλύφθηκε από την «Απογευματινή», όπου με λεξιλόγιο ολότελα ανοίκειο («σλιπάκι΄» κλπ) και με βαρειές βρισιές κατά επισκόπου ο οποίος κατηγορείται πως δεν είναι σεξουαλικά απελευθερωμένος (!!!), ο καταδικασμένος σήμερα αρχιμανδρίτης (πάντα ατιμώρητος από την Εκκλησία!), υποδεικνύει στον Χριστόδουλο ποιόν να προάγει στην επισκοπή Κυθήρων!!!
    24. Τον χαρακτηρισμό του Ελληνορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού: «Ο Χριστόδουλος λικνίζεται σαν οδαλίσκη μεθυσμένη».

    Ας προχωρήσει επιτέλους ο ασυνεπέστατος ΓΑΠ στην εκπλήρωση της προεκλογικής του υπόσχεσης για σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Οι σκεπτόμενοι πολίτες θα καγχάσουν αν ακούσουν τη Ροζ Σύνοδο να διαμαρτύρεται. Οι μάσκες έχουν πέσει, οι ζαρτιέρες κάτω από τα μεγαλόσχημα ράσα δεν μπορούν να κρυφτούν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. «Αν το αγόρι είναι δώδεκα ετών τότε μου κάνει χαρά, κι αν βρίσκεται στα δεκατρία τότε με τραβάει ακόμα ισχυρότερα. Κι όμως στα 14 του είναι η γλυκύτερη ακμή του έρωτα, όταν αρχίζει το 15ο έτος προσφέρει ακόμα ομορφότερη ηδονή. Οι 16ρηδες είναι για όλους τους θεούς. (..)» (Στράτωνας, Παλατινή Ανθολογία, βιβλίο δωδέκατο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. «Αν εξακολουθήσει ο Δημόφιλος / να δίνει και στους εραστές του φιλιά τέτοια / ωσάν αυτό που μου ‘σκασε το νήπιο, ω Κύπρις, / δεν βλέπω τη μανούλα του τις νύχτες / να καρτερά με ησυχία στην αυλόπορτα» (Διοσκουρίδου, Παλατινή Ανθολογία, XII,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κάποτε κάποιος παιδοτρίβης, / καθώς έναν μικρόν προπονούσε, / τον έβαλε σε κάμψη των γονάτων, / τον γύμναζε στα κάτω από τη μέση, / φροντίζοντας να πιάνει ολίγον τα μπαλάκια...» (Στράτωνα, Π.Α., XII, 222)

    δεν είναι ακριβώς ό,τι αναζητούμε στην αρχαιότητα. Μερικοί θα φέρουν αντιρρήσεις για το ζήτημα της παιδεραστίας ή της ομοφυλοφιλίας στην αρχαία Ελλάδα, λέγοντας πως δεν είναι τα πράγματα όπως νομίζεται πως είναι. Η αλήθεια είναι πως, δεν υπήρξε ποτέ η εξιδανικευμένη σχέση εραστή και ερωμένου, όπως την περιγράφει ο Πλάτωνας, δίχως δηλαδή σεξουαλικά παρεπόμενα. Στην Ηλεία ή τη Θήβα όλα επιτρεπόταν «Εκείνοις [Θηβαίοι και Ηλιείς] μεν γαρ ταύτα παιδικά [=ομοφυλοφιλία και παιδεραστία] νόμιμα, ημίν δ’ επονείδιστα» (Ξενοφώντα, Συμπόσιο, 8, 34).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. «Το ότι η σεξουαλικότητα μέσα στην παιδεραστία έπαιζε αποφασιστικό ρόλο και δεν πηγάζει από την κολασμένη φαντασία μερικών επιστημόνων αυτό γίνεται σαφές για κάθε απροκατάληπτο παρατηρητή, όταν βλέπει τις εικόνες των αρχαϊκών αγγείων στις οποίες ένας, άνδρας, ο εραστής, πιάνει τα γεννητικά όργανα ενός νεαρού, του ερωμένου. Η χειρονομία αυτή, η οποία και στην πρώιμη ελληνική τέχνη εμφανίζεται ακόμη και σε ετερόφυλα ζευγάρια, είναι μια αδιαμφισβήτητη έκφραση σεξουαλικού πόθου» (Carola Reinsberg, Γάμος, εταίρες και παιδεραστία στην αρχαία Ελλάδα, εκδ. Παπαδήμα, σ. 259).

    Σ’ ένα ποίημά του ο Σόλων λέει ότι ευτυχισμένος και αξιομακάριστος είναι εκείνος που έχει τα εξής τέσσερα πράγματα: αγόρια που να τα χρησιμοποιεί ως κίναιδους, άλογα, κυνηγετικά σκυλιά, και φίλο στο εξωτερικό. Στο δεύτερο ποίημα κατονομάζει ποια ακριβώς σημεία του σώματος του αγοριού θέλει ν’ απολαύσει (Σόλων, αποσπάσματα 21 και 23, Berg. Th. Hiller E. – Crusius O. Anthologia lyrica sive lyricorum Graecorum reterum praeter Pindarum reliquiae potiores, BT, από τον Πλούτ. Ερωτ. 5 (751bc)).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο Ξενοφώντας γράφει επίσης (Λακεδαιμονίων Πολιτεία, 2, 12) «Οι άλλοι Έλληνες, ή όπως οι Βοιωτοί, ένας άνδρας και ένας νέος δένονται μεταξύ τους σα ζευγάρι ή όπως οι Ηλείοι απολαμβάνουν την ομορφιά του σώματος των νέων με παροχές» και (Λακ. Πολ., 2, 14) «Σε πολλές από τις πόλεις οι νόμοι δεν απαγορευουν την ερωτική επιθυμία προς τα παιδιά».

    Ορισμένοι Νεοπαγανιστές θέλουν να μας πουν ότι υπήρχαν «αντιομοφυλοφιλικοί νόμοι στην Αρχαία Ελλάδα». Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε πρέπει να μας πουν, γιατί δεν τιμωρήθηκαν οι παρακάτω Αρχαίοι Έλληνες από τους νόμους αυτούς. «Φιλία θερμή ανεπτύχθη μεταξύ των δύο τούτων ανδρών (του Σόλωνος και του Πεισιστράτου) ένεκα της συγγενείας των, αυτή δε η φιλία έγινεν εγκαρδιωτέρα και λόγω της ευφυΐας και της ωραιότητος του Πεισιστράτου, διότι, καθώς λέγουν μερικοί, ο Σόλων διετέθη ερωτικώς προς αυτόν (...ερωτικώς τον Πεισίστρατον ασπαζομένου του Σόλωνος...)» (Πλούταρχου, Σόλων, 1).

    Για τους Χαλκιδείς μαρτυρεί ο Αθηναίος, ότι μαζί με τους Κρήτες ήταν παράφοροι στην παιδοφιλία («..περί τα παιδικά δαιμονίως επτόηνται..») (Αθηναίος, 13, 77 (601e)).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο ελεύθερος και μη εμπορικός παιδοφιλικός έρωτας μεταξύ δύο αρρένων, ωρίμου αντρός και ανηλίκου αγοριού ή εφήβου, συνήθως 7-20 ετών, ήταν νόμιμος και θεωρούνταν κάτι το ευγενές, ευγενέστερο μάλιστα από το φυσιολογικό και νόμιμο έρωτα αντρός και γυναικός, ενώ το επάγγελμα του ερωμένου του πορνείου θεωρούνταν αισχρό κι επονείδιστο. Ο τέτοιος ερωμένος λεγόταν «πόρνος», πεπορνευμένος», «ηταιρηκώς», «αισχρώς βεβιωκώς», εμποδιζόταν από την είσοδο στα ιερά και τη συμμετοχή στη λατρεία, αποστερούνταν από πολλά πολιτικά δικαιώματα (Δημοσθένη Κατ’ Ανδροτίωνος παρανόμων, 73. Αισχίνη Κατά Τιμάρχου, 3 και 15-16).

    Η παιδοφιλία υπήρχε τόσο σαν ελεύθερος έρωτας όσο και σαν εμπορικός, ελεύθερος πάλι ή καταναγκαστικός, που πουλιόταν σε ειδικά πορνεία αρρένων, έτσι «πορνεία» λεγόμενα ή και «οικήματα», από επαγγελματίες κιναίδους ή από καταναγκασμένους (Αριστοφάνη Ειρήνη, 11 («ηταιρηκώς). Ξενοφώντα Απομνημονεύματα, 1, 6, 13 («πόρνος»). Δημοσθένη Κατ’ Ανδροτίωνος παρανόμων, 73 και Επιστολή Δ’ («πόρνος», «ηταιρηκώς»). Αισχίνη Κατά Τιμάρχου, 3 και 119 («πεπορνευμένος», «αισχρώς βεβιωκός»). Ησύχιος, λ. Κεραμεικός). Η προαγωγή και η έκδοση ελευθέρου ανθρώπου από τρίτον θεωρούνταν κακούργημα και τιμωρούνταν με θάνατο (Αισχίνη Κατά Τιμάρχου, 12 και 72 και 184). Οι αρχαιολάτρες εξαιτίας αυτού του συγγράμματος (Κατά Τιμάρχου) έχουν φτάσει να ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχε παιδοφιλία στην αρχαία Αθήνα. Παραθέτουμε, προς απόδειξη του αντιθέτου, αποσπάσματα από το ίδιο σύγγραμμα του Αισχίνη:

    74 «Ξέρετε εκείνους τους τροφίμους των σπιτιών, οι οποίοι κάμνουν αυτήν την δουλειάν. Λοιπόν και αυτοί ακόμη, όταν αναγκάζωνται να κάμουν αυτήν τη δουλειά, όμως εντρέπονται και κλείουν τις πόρτες. (...) Ξέρετε το επάγγελμα που εδιάλεξαν και επομένως γνωρίζετε κάθε στιγμή τι κάμνουν.

    119 κάθε έτος η Βουλή εκθέτει εις δημοπρασίαν τον πορνικόν φόρον (...) οι ενοικιασταί του φόρου δεν απαιτούν φόρο με εικασίας, αλλά γνωρίζουν καλά ποίοι και ποίαι κάμνουν αυτή τη δουλειά.

    136 (...) Ούτε αρνούμαι πως εγώ [=ο Αισχίνης] ο ίδιος και εις το παρελθόν και τώρα ακόμη αγαπώ τα παιδιά και αναγνωρίζω ότι γι’ αυτήν την δουλειά εμάλωσα και ξυλοκοπήθηκα με άλλους. Όσον δια τα ποιήματα [σημ.: 135: «..ερωτικά ποιήματα που έχω γράψει χάριν κάποιων νέων..»] που λέγουν ότι συνέθεσα, άλλα μεν τα αναγνωρίζω (...).

    137 Ισχυρίζομαι ότι το (...) να γίνεται ένας νέος ερωμένος κάποιου ανδρός χωρίς χρήματα, επειδή τον αγαπά, είναι πολύ καλόν, αισχρόν δε είναι το να πορνεύεται αντί χρημάτων.

    156 Γνωρίζετε, ω Αθηναίοι, τον Κρίτωνα υιόν του Αστυόχου και τον Περικλείδην του Περιθοίδη και τον Πολεμογένην και τον Πανταλέοντα και τον δρομέα Τιμησίθεον (...) οι οποίοι είχαν ερωτικόν σύνδεσμον με πολλούς και πολύ φρόνιμους άνδρας. Όμως κανείς ποτέ δεν τους κατηγόρησε γι’ αυτό».

    Ώστε το Κατά Τιμάρχου που οι αρχαιόπληκτοι φέρνουν ως απόδειξη μη ύπαρξης παιδοφιλίας στην αρχαία Αθήνα όχι μόνο αποδεικνύει ότι έχουν λάθος οι εθνικιστές αρχαιολάτρες αλλά:

    Υπήρχε ανδρική πορνεία, και οίκοι ανοχής με άνδρες-πόρνες.

    Η παιδοφιλία θεωρούνταν πολύ καλό πράγμα εφόσον δεν υπήρχε λόγω χρημάτων.

    Ακόμη κι όταν υπήρχε λόγω χρημάτων, ο επαγγελματίας πόρνος δεν τιμωρούνταν, εάν ταυτόχρονα δεν παραβίαζε ορισμένους κανόνες.

    Το κράτος αναγνώριζε τα αντρικά πορνεία και εισέπραττε κάθε έτος «πορνικό φόρο» από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ας δούμε τώρα δυο αποσπάσματα από τον Λόγο Ευβοϊκό ή Κυνηγό, του Δίωνα Χρυσόστομου, απ’ τα οποία συμπεραίνει κανείς κι άλλα πράγματα για τη φύση της παιδοφιλίας των Ειδωλολατρών:

    268R-269R: «(οι πορνοβοσκοί) δημόσια εκθέτουν αιχμάλωτες γυναίκες ή παιδιά, ή με άλλο τρόπο αγορασμένα με λεφτά, για ατίμωση μέσα σε βρώμικα σπίτια, που είναι φανερά σε όλα τα μέρη της πόλης, και κει που περνούν οι άρχοντες και στις αγορές κοντά σε δημόσια κτήρια και σε ιερά, μήτε να σέρνουν σ’ αυτή την ατίμωση και τον εξαναγκασμό βάρβαρους μήτε Έλληνες (...) επειδή έχουν πέσει σε μεγάλη και βαρειά υποδούλωση, κάνοντας έργο πολύ χειρότερο και πιο πολύ ακάθαρτο από τους ιπποφορβούς και ονοφορβούς, αφού δεν βάζουν κτήνη [για να συνουσιασθούν] χωρίς να τα βιάζουν, θεληματικά πάνω σε κτήνη που θέλουν, χωρίς να ντρέπονται καθόλου, αλλά σμπρώχνουν πάνω σε ανθρώπους που ντρέπονται και δεν θέλουν, ανθρώπους μανιακούς κι ακόλαστους, για άσκοπη και ακόλαστη μίξη σωμάτων.

    274R: Υπάρχει τρόπος, που αυτό το ακόλαστο γένος [των ανθρώπων] να μπορέση να κρατηθή από το να ατιμάση και να διαφθείρη τα αγόρια, (...) αφού με κάθε τρόπο χορτάση από ασέλγεια με τις γυναίκες κι αφού κορεσθή απ’ αυτή την απόλαυση;»

    Παρατηρούμε ότι:

    Και ο Δίωνας παραδέχεται ότι υπήρχαν ομοφυλοφυλικά πορνεία στις ελληνικές πόλεις.

    Ο Δίωνας με απέχθεια εκφράζεται για το γεγονός, ωστόσο παρατηρεί ότι κανείς δεν το εμποδίζει.

    Το πιο αηδιαστικό είναι ότι υπήρχαν παιδικά ομοφυλοφυλικά πορνεία, στα οποία τα εξανδραποδισμένα αγόρια, παιδιά που είχαν αρπαχτεί ως δούλοι από δουλέμπορες, αναγκάζονταν να συνευρίσκονται με άντρες που πλήρωναν.

    Επίσης οι ενήλικοι αιχμάλωτοι πολέμου πωλούνταν σε πορνεία ώστε να τους διακορεύουν οι επισκέπτες των πορνείων.

    Την τακτική αυτή των Αθηναίων και το φρόνημά τους σχετικά με την παιδοφιλία εκφράζει ο Ξενοφών με το στόμα του Σωκράτους λέγοντας: «...Την ώραν εάν μεν τις αργυρίου πωλή τω βουλωμένω, πόρνον αυτόν αποκαλούσιν, εάν δε τις, ον αν γνω καλόν τε καγαθόν εραστήν όντα, τούτον φίλον εαυτώ ποιήται, σώφρονα νομίζομεν» = «Εαν κανείς πουλάει τα σωματικά του κάλλη με χρήματα στον τυχόντα που τον θέλει, τον λένε πόρνο, αν όμως κανείς καταλάβει ότι κάποιος είναι ωραίος καικαλός εραστής και τον κάνει φίλο του, αυτόν τον θεωρούμε σώφρονα» (Ξενοφώντα Απομνημονεύματα, 1, 6, 13). Δηλαδή το ζήτημα για τους Πολυθεϊστές δεν ήταν αν σε σοδόμιζε κάποιος, αλλά αν αυτό το δεχόσουν αντί χρημάτων ή λόγω φιλικής σχέσης. Πράγματι, πολύ υψηλό ήθος είχαν αυτοί οι Ειδωλολάτρες. Όχι σαν το ήθος του Δεκάλογου της Παλαιάς Διαθήκης, η οποία είναι πορνογράφημα, σύμφωνα με τους Νεοειδωλολάτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στα ποίηματα του Θέογνη (6ος π.Χ. αι.), για πρώτη φορά ο Γανυμίδης φέρεται να είναι «τα παιδικά» του Δία κι όχι απλώς οινοχόος των θεών, όπως τον θέλει ο Όμηρος στον Ύμνον εις Αφροδίτην (Θέογνις, 1345-1346). Καταλήγει ο Θέογνις (στ. 1345): παιδοφιλείν δε τι τερπνόν (= η παιδεραστία είναι απολαυστική) και (στ. 1335-1336): Όλβιος όστις ερών γυμνάζεται οίκαδε ελθών / εύδειν συν καλώι παιδί πανημέριος (= Ευτυχισμένος όποιος είναι ερωτευμένος και γυμνάζεται και, όταν γυρίσει σπίτι του, ξαπλώνει όλη την ημέρα με όμορφο αγόρι).

    Ο Αριστοφάνης στις Νεφέλες στ. 1088 κ.ε., παρουσιάζει, μέσω του διαλόγου του Άδικου Λόγου με τον Δίκαιο Λόγο, μια εικόνα για το πλήθος των κίναιδων πολιτικών, ποιητών, συνήγορων και του λαού, η οποία αν και δίνεται χιουμοριστικά, ωστόσο, αν αφαιρέσουμε την υπερβολή από αυτήν, τα συμπεράσματα κάθε άλλο παρά συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι οι νόμοι τιμωρούσαν την ομοφυλοφιλία (ή ότι υπήρχαν ή ότι εφαρμόζονταν τέτοιοι νόμοι): «ΑΔ: Πες μου λοιπόν, ποιοι γίνονται συνήγοροι; ΔΙ: οι τοιούτοι. ΑΔ: Σωστά. Και δε μου λες; Ποιοι γράφουνε ποιήματα; ΔΙ: οι τοιούτοι. ΑΔ: κι εδώ σωστά μιλάς. Ποιοι μπαίνουν στην πολιτική; ΔΙ: οι τοιούτοι. ΑΔ: καταλαβαίνεις λοιπόν, πως έχεις ολότελα άδικο; Οι θεατές, οι πιο πολλοί, τι να ‘ναι λες; Για κοίτα τους. ΔΙ: κοιτάω. ΑΔ: λοιπόν, τι λες; ΔΙ: τοιούτοι οι πιο πολλοί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έχουμε αναφέρει για τη Σπάρτη, στο ειδικό περί αυτής κεφάλαιο, ότι ο Πλάτων αναφέρει πως εξαιτίας του τρόπου ζωής των πολιτών εκεί, προάγεται η ανωμαλία στα σεξουαλικά ήθη. Για τη Ρώμη δεν αξίζει να πούμε πολλά, γιατί είναι γνωστή η διαφθορά των τελευταίων αιώνων του παγανισμού. Απλώς παραθέτουμε μια πληροφορία για τον Νέρωνα: «Ευνούχισε το παιδί Σπόρο και αποφάσισε να τον κάνει γυναίκα του. Τέλεσε μαζί του, με όλες τις τυπικότητες γάμο, με προίκα και νυφικά πέπλα και τον εγκατέστησε σπίτι του ακολουθούμενος από πλήθος λαού» (Σουητώνιου, Νέρων, 28).

    Ούτε τα πράγματα ήταν όπως τα θέλουν (διότι οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν την παιδεραστία) οι εθνικιστές αρχαιολάτρες που τσαντίζονται με την υπενθύμιση της ύπαρξης παιδεραστίας αλλά ούτε, βέβαια, τα πράγματα ήταν όπως τα θέλουν όσοι, λίγο-πολύ, ισχυρίζονται, πως η παιδεραστία ήταν η αιτία ή ένα αποτέλεσμα του αρχαίου μεγαλείου. Αν η αρχαία ομοφυλοφιλία ήταν αίτιο ή ένα από τα αποτελέσματα του αρχαίου θαύματος, τότε δεν θα το έβλεπαν με σιχαμάρα πολλοί φιλόσοφοι ούτε ο Πλάτωνας θα όριζε αυτά:

    «-Δεν πρέπει ν’ αφήνωμε να πλησιάζει τον αληθινό έρωτα τίποτε, που να είναι παράφορο ή που να έχει σχέση με την ακολασία;

    -Πραγματικώς δεν πρέπει.

    -Δεν πρέπει λοιπόν να γίνει καθόλου αποδεκτή αυτή η ηδονή, αλλά ν’ αποκλειστεί τελείως από τις σχέσεις μεταξύ εραστών και ερωμένων; [σημ. του ίδιου φύλου]

    -Ναι, Σωκράτη˙ πρέπει τελείως ν’ αποκλειστεί.

    -Έτσι λοιπόν θα νομοθετήσεις στην πόλη που συνοικίζομε, ν’ αγαπά και ν’ αφοσιώνεται βέβαια ο εραστής και να πλησιάζει το νεαρό του φίλο σαν να ήταν γιος του, επί καλού πάντα˙ όσο για τ’ άλλα, να είναι τέτοια η συμπεριφορά του, ώστε ποτέ να μη δώσει υποψία πως προχωρεί και παραπάνω» (Πολιτεία 403a-b),

    ή πάλι:

    «Ας υποθέσουμε τώρα ότι εγκρίνουμε ένα νόμο που θεωρεί αυτές τις συνήθειες [την ομοφυλοφιλία και παιδεραστία] ευχάριστες και καθόλου ανήθικες. Αυτό πόσο θα μπορούσε να συμβάλει στην αρετή; Κανείς δε θα το παραδεχτεί αυτό – μάλλον το αντίθετο. Όλοι θα κατηγορήσουν εκείνο που υποκύπτει στην αδυναμία του και θα κατακρίνουν τον θηλυπρεπή σύντροφό του, που παίζει το ρόλο της γυναίκας. Ποιος λοιπόν, για το θεό, μπορεί να θεσπίσει τέτοιο νόμο; Σας διαβεβαιώνω, κανείς» (Νόμοι, 836de).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Επίσης ο Αριστοτέλης γράφει: «Άλλες τέτοιες ροπές είναι προϊόντα νοσηρών καταστάσεων ή συνήθειες όπως (...) καθώς επίσης και οι ερωτικές σχέσεις μεταξύ ανδρών. Διότι αυτού του είδους οι ερωτικές σχέσεις σε άλλους προκαλούνται από κάποια φυσική διαστροφή, και σε άλλους από συνήθεια, όπως στην περίπτωση εκείνων που υπήρξαν θύματα ασελγείας κατά την παιδική τους ηλικία» (Ηθικά Νικομάχεια, 1148b, 27-30).

    Ο Διογένης ο Κυνικός, όταν είδε θηλυπρεπή νέο, του είπε «δεν ντρέπεσαι, να έχεις για τον εαυτό σου χειρότερη γνώμη απ’ αυτή που έχει η φύση; Αυτή σε έκανε άντρα κι εσύ αναγκάζεις τον εαυτό σου να γίνει γυναίκα» («Ιδών ποτε νεανίσκον θηλυνόμενον, "ουκ αισχύνη," έφη, "χείρονα της φύσεως περί σεαυτού βουλευόμενος; η μεν γαρ σε άνδρα εποίησε, συ δε σεαυτόν βιάζη γυναίκα είναι."» Διογένης Λαέρτιος, VI, 65). Βλέπουμε λοιπόν, ότι οι φιλόσοφοι κατέκριναν τα ίδια πράγματα που κατέκριναν και οι πατέρες της Εκκλησίας – εις πείσμα των «ελευθεροφρόνων» Αρχαιολατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο αρχαίος Έλληνας ποιητής, Αρχίλοχος καταλήγει, μέσα από ένα καταιγισμό βωμολοχιών, στα εξής: «ίσος κιναίδου και κακής πόρνης ο νους˙ / χαίρουσιν άμφω λαμβάνοντες κέρματα (....) Τοιγάρ καπρώσα μαχλάς άρδην ερρέτω / πασχητιώντων ευρυπρώκτων συν γένει˙ / ημίν δε Μουσών και βίου σαόφρονος / μέλοι φρέαρ τε, τούτο γινώσκουσ’, ότι / ήδ’ εστί τέρψις, ήδ’ ακίβδηλος χαρά, / ήδ’ ηδονή πέφυκε, μη συνειδέναι / αισχράι ποθ’ ηδυνθείσιν αυτοίς ηδονήι». = «Ίδιο το μυαλό του κίναιδου και της κακιάς πόρνης˙ / κι οι δυο χαίρονται να παίρνουν χρήματα (...) Να πάνε στα κομμάτια, λοιπόν, οι λάγνες κι οι ακόλαστες / μαζί με τη ράτσα των αδιάντροπων ξεκολιάρηδων. / Δική μας έγνοια ας είναι η πηγή των Μουσών και της συνετής ζωής, / ξέροντας ότι αυτή είναι η απόλαυση, αυτή είναι η γνήσια χαρά, / αυτή η δοσμένη από τη φύση ευφροσύνη, χωρίς ποτέ να γίνουμε συνένοχοι / μ’ αυτούς που χαίρονται με την αδιάντροπη ηδονή».

    Πάντως η παιδοφιλία (διότι περί αυτής της μορφής ομοφυλοφιλίας πρόκειται) δεν φαίνεται να ήταν εξ αρχής συνήθεια των Ελλήνων, αλλά την παρέλαβαν από τους Προέλληνες, για τους εξής λόγους:

    1) οι Προέλληνες είχαν θρησκεία λίγο πολύ κοινή ή επηρεασμένη από τους Αιγύπτιους και τους Φοίνικες, λαούς με μεγάλη τάση στην ομοφυλοφιλία.

    2) Στα πρώιμα έπη των Ελλήνων (Όμηρος, Ησίοδος) και στην αρχαιότερη λυρική ποίηση (Καλλίνος, Τέρπανδρος, Τυρταίος, Αρχίλοχος, Αλκμάν) ποιητών που άκμασαν στον 7ο π.Χ. αι. δεν υπάρχει στα σωζόμενα αποσπάσματά τους ούτε υπόνοια ούτε άμεση αναφορά στην παιδοφιλία. Ο Όμηρος αναφέρει βιασμούς, μοιχείες˙ ουσιαστικά τα έπη του έχουν αφορμή καταγραφής δυο-τρεις γυναίκες (Βρυσηίδα, Ελένη, Πηνελόπη). Τίποτα δεν δείχνει ότι ο Όμηρος ντρεπόταν να αναφέρει ο,τιδήποτε είχε σχέση με το σεξ της Αχαϊκής Ελλάδας. Ωστόσο δεν αναφέρει την παιδοφιλία. Ακόμη κι ο Γανυμίδης, για τον Όμηρο είναι απλώς ο οινοχόος του Δία και όχι το αγόρι του. Σημάδι ότι οι πρώτοι Έλληνες εισβολείς δεν έφεραν το έθιμο αυτό, αλλά το βρήκαν.

    3) Οι Μακεδόνες, το πιο πρωτόγονο και καθυστερημένο ως τον 4ο π.Χ. αι. ελληνικό φύλο, ουσιαστκά ανεπηρέαστοι (άρα και πολιτιστικά πιο κοντά στους πρώτους Έλληνες) ως τότε από ό,τι γινόταν στην Νότια Ελλάδα, αγνοούσαν την παιδοφιλία, γι’ αυτό δεν είχαν καν λέξη γι’ αυτήν. Ο Μακεδόνας Έλληνας Αλέξανδρος, αντίθετα απ’ ό,τι λέγεται, δεν ήταν ομοφυλόφιλος, διότι ακόμη και υμνητές της παιδοφιλίας όπως ο Πλούταρχος, επί 600 χρόνια ανέλυαν τη ζωή του προσπαθώντας να βρουν κάτι που να τον κάνει όμοιο με αυτούς, δεν βρήκαν και το ομολογούν.

    4) Η προελληνική θρησκεία της Μητέρας-Θεάς ήταν μητριαρχική, δηλαδή υπήρχε ο εραστής-γιος της θεάς.

    5) Δεν ισχύει η άποψη ότι είναι Δωρικής προέλευσης συνήθεια η ομοφυλοφιλία, διότι οι Δωριείς, όπως και οι Αχαιοί πιο πριν, εκτόνωναν την σεξουαλική τους δίψα στις γυναίκες των κατακτημένων λαών. Έσφαζαν τους άντρες τους – ώστε να μην προκύψουν εκδικητές τους – και βίαζαν τις γυναίκες. Βλέπουμε, ότι οι Αχαιοί έσφαξαν τους Τρώες και κουβάλησαν ως παλλακίδες τις Τρωάδες. Επομένως δεν υπήρχε λόγος σύνδεσης της στρατιωτικής ζωής με την ομοφυλοφιλία. Όπως και να ‘χει, πάντως, είτε οι Έλληνες δεν ήταν εξαρχής παιδόφιλοι (όπως υποστηρίζουμε) είτε ήταν, από τους κλασσικούς χρόνους και μετά ήταν παιδόφιλοι. Και αυτό όποιος το αμφισβητεί, μάλλον δεν λέει την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Συν τω χρόνω, δεν επικράτησε, φυσικά, η εξιδανικευμένη αντίληψη του Πλάτωνα για τη φιλία μεταξύ νέου και ενήλικα του ίδιου φύλου, αλλά το αντίθετο, όπως το περιγράφει και το αποδεικνύει ο Στράτωνας τον 1ο μ.Χ. αιώνα˙ σε άλλο του ποίημα, προσπαθεί να περιγράψει πώς τρεις άνδρες κατορθώνουν να κάνουν δουλειά τεσσάρων, βρισκόμενοι ο ένας πίσω από τον άλλο: ο μεσαίος είναι ταυτόχρονα παθητικός και ενεργητικός. Έτσι, αντί οι αρχαιόπληκτοι Νεοπαγανιστές να παπαγαλίζουν ορισμένα φιλοσοφικά αρχαιοελληνικά κείμενα που λενε Πως θα έπρεπε να ήταν η «παιδεραστία», καλλίτερα θα ήταν να διαβάζουν εκείνα τα αρχαιοελληνικά κείμενα, τα οποία δείχνουν Πως ήταν στην πραγματικότητα η αρχαία ελληνική παιδεραστία. Αντί της ανύπαρκτης εξιδανικευμένης αρχαιότητας, ας τολμήσουν να δουν την πραγματικότητα. Οι Αρχαίοι δεν ήταν τέλειοι, θα δεχτούμε τα όσα καλά έχουν αλλά όχι τα πάντα. Θα πούνε τώρα κάποιοι «βρίζεται η Ελλάδα». Λάθος. Οι Νεοπαγανιστές και οι «αρχαιολάτρες», όταν ακούν να κατακρίνεται η παιδεραστία και η ιεροδουλεία των αρχαίων Ελλήνων, ως εθνικιστές που είναι, νομίζουν ότι υβρίζεται η Αρχαία Ελλάδα συνολικά. Είναι άλλο πράγμα το ένα κι άλλο πράγμα το άλλο. Όμως αυτό που δεν είναι σωστό, πρέπει να αποδοκιμαστεί, ακριβώς διότι κανείς δεν είναι τέλειος. Εκτός φυσικά από τους παγανιστές που δεν βρίσκουν τίποτε μεμπτό στους Αρχαίους. Διότι, στην σημερινή Ελλάδα «αρχαιολατρία» σημαίνει αυτό και μόνον αυτό: αποσιώπηση των κακών της αρχαιότητας.

    Επειδή, πάντως, η κριτική μας αφορά την προαγωγή της παιδοφιλίας (άρα εμμέσως και του μισογυνισμού) από τον Πολυθεϊσμό γενικά, κι όχι από την ελληνική πολυθεΐα μόνο, πρέπει να αναφέρουμε μερικά πράγματα και για άλλες κουλτούρες. Είναι γνωστά τα Σόδομα της Χαναάν. Έχουμε μιλήσει για τους ομοφυλόφιλους ιερόδουλους των πολυθεϊστικών ναών της Φοινίκης και της Χαναάν στο κεφάλαιο περί Π.Δ. Εκεί τα πράγματα ήταν χειρότερα, διότι ο πολυθεϊσμός ασιατικού τύπου (τον οποίον είχαν και οι Προέλληνες) εξυμνούσε την ομοφυλοφιλία ως θρησκευτικό καθήκον ή ως συνυφασμένο με το θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Όσο για εκείνους που υπερασπίζονται την ομοφυλοφιλία από τις επιθέσεις των Χριστιανών βασιζόμενοι στο ότι τάχα και οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν ομοφυλόφιλοι, οπότε «τι πρόβλημα έχετε;», λυπούμαστε που διαστρεβλώνουν την αρχαία ηθική. Αυτοί θα ‘πρεπε να γνωρίζουν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν «φυσιολογικές» τις ομοσεξουαλικές σχέσεις μόνο μεταξύ ενήλικα και ανήλικου που δεν είχε αναπτύξει ακόμη τριχοφυία στα πόδια, τον πρωκτό και το πρόσωπο. Με άλλα λόγια οι Αρχαίοι θεωρούσαν «κοινωνικά αποδεκτό» ό,τι εμείς θεωρούμε (σχεδόν) έγκλημα: το σεξ μεταξύ ενήλικα και άτριχου αγοριού (από τα 12 – ή και νωρίτερα – ως τα 17), ενώ θεωρούσαν ανωμαλία και διαστροφή το ομοφυλοφιλικό σεξ, όταν το αγόρι είχε αρχίσει να αναπτύσσει τριχοφυία. Συνεπώς, οι υπερασπιστές της σημερινής ομοφυλοφιλίας, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως επιχείρημα «την Αρχαία Ελλάδα» κατά της ηθικής της Εκκλησίας, καλό θα ‘ταν να γνωρίζουν ότι στα μάτια των Αρχαίων Ελλήνων η σημερινή ομοφυλοφιλία (αυτό που έχουμε σήμερα όλοι κατά νου ως ομοφυλοφιλία), το σεξ ανάμεσα σε δύο ενήλικες άντρες, θα τους φαινόταν αηδιαστική (ή άξια ειρωνείας) ανωμαλία, που μόνο κτηνοβάτες τσοπάνοι –όπως λέει ο παιδεραστής Μελέαγρος σ’ ένα άλλο ποίημά του (Π.Α., XII, 41)– αρέσκονταν να διαπράττουν. Συνεπώς, οι «ελευθερόφρονες» συνήγοροι της σύγχρονης ομοφυλοφιλίας διαστρέφουν την ιστορική πραγματικότητα για την ομοφυλοφιλία στην Αρχαιότητα. Αντί να διαστρεβλώνουν την Αρχαιότητα, για να υπερασπιστούν τη σύγχρονη ομοφυλοφιλία και τ’ ατομικά τους δικαιώματα, θα 'πρεπε να επαινέσουν το σεξ με άτριχα ακόμη αγοράκια (αφού αυτό ήταν το πραγματικό κριτήριο των Ελλήνων – δες, μεταξύ άλλων, Αλκαίου (Π.Α., XII, 30) όπου ο εραστής προειδοποιεί το άτριχο ακόμη αγοράκι ότι μόλις αρχίσει να αναπτύσσει τριχοφυία, οι εραστές του θα το εγκαταλείψουν αμέσως), να καταδικάσουν το σεξ μεταξύ ενηλίκων ανδρών, αφού «αυτό έκαναν και οι Αρχαίοι!» (σύμφωνα με το αξίωμα «ό,τι είπαν και έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες είναι καλό») και ν’ αφήσουν την αρχαία Ελλάδα ήσυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  44. Άλλωστε η παιδοφιλία συνδεόταν άμεσα με τον αρχαίο μισογυνισμό. Καμία «προοδευτική» αντίληψη δεν περιείχε, το αντίθετο ήταν συνώνυμη της περιφρόνησης του Αρχαίου Έλληνα προς τη γυναίκα του. Όσο αδιαφορούσε ο Έλληνας για την κλεισμένη στο γυναικωνίτη γυναίκα του, όσο την έβλεπε ως «μηχανή παραγωγής νόμιμων παιδιών», άλλο τόσο λάτρευε και ασχολείτο με το αγόρι που σοδόμιζε και συμποσιαζόταν μαζί του. Αποτελεί σφάλμα (ή ψεύδος) η παρουσίαση της αρχαίας ομοφυλοφιλίας, από σύγχρονους Ευρωπαίους και Έλληνες, ως «απελευθερωτικής από τα ταμπού» και «προοδευτικής». Οι ίδιοι Αρχαίοι Έλληνες, που συνέγραφαν ποιήματα, τραγωδίες και έπη ειρωνευόμενοι ξεδιάντροπα την αρχαία Ελληνίδα, οι ίδιοι ήταν παιδεραστές και «έμεναν άναυδοι στη θέα των όμορφων εφηβικών κορμιών». Γι’ αυτόν τον λόγο γράφει ο Θέογνις (Ελεγειών Β’, 1367-1368):

    «Παιδός τοι χάρις εστί˙ γυναικί δε πιστός εταίρος / ουδείς, αλλ’ αιεί τον παρεόντα φιλεί.»,

    δηλαδή:

    «Η ευγνωμοσύνη χαρακτηρίζει τα αγόρια. Στη γυναίκα κανείς σύντροφος δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη, αλλά κάθε φορά αυτή αγαπάει όποιον είναι μπροστά της».

    Με άλλα λόγια, οι γυναίκες είναι αναξιόπιστα όντα, τσούλες που παν με τον πρώτο τυχόντα, ενώ τα όμορφα αγόρια είναι αξιόπιστα και αξιολάτρευτα. Το ένα συμβαδίζει με το άλλο και το συνεπάγεται. Μισογυνισμός και ομοφυλοφιλία πήγαιναν χέρι-χέρι στην Αρχαία Ελλάδα.

    Η μεγάλη υπόληψη που είχαν για τη γυναίκα οι αρχαίοι Έλληνες παιδεραστές φαίνεται στο ακόλουθο ποίημα του Στράτωνα (Π.Α., XII, 245, μετάφραση Γ. Ιωάννου):

    «Το άλογο το ζώο ξέρει

    να σμίγει μόνο με το θηλυκό του

    Όμως εμείς οι λογικοί έχουμε τούτο ακόμα˙

    βρήκαμε τη δουλειά την από πίσω.

    Κι αυτοί που περιορισμένοι είναι στις γυναίκες

    σε τίποτε δε διαφέρουν των αλόγων ζώων».

    Να πηγαίνει λοιπόν ένας άντρας με γυναίκα είναι ανωμαλία, ενώ με άντρα σωφροσύνη˙ να ερωτεύεται ο άντρας τη γυναίκα ένδειξη ανοησίας, ενώ να ερωτεύεται αγόρι φυσιολογικό (γι’ αυτό κι ο Πλούταρχος στον Ερωτικό προσπαθεί να πείσει τους συγχρόνους του Πολυθεϊστές ότι και οι γυναίκες αξίζουν να τις ερωτεύονται). Καμία «προοδευτικότητα» και «απελευθέρωση απ’ τα ταμπού» δεν συνεπάγονται. Έτσι έχουν τα πράγματα δυστυχώς για τους ελευθερόφρονες οπαδούς του Διαφωτισμού και τους εθνικιστές Νεοπαγανιστές. Ακόμη κι εδώ σφάλλουν, όχι λόγω αμάθειας (αμφιβάλλουμε ότι δεν συσχέτισαν ποτέ το μισογυνισμό με την παιδοφιλία), αλλά λόγω του μίσους τους προς την Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. α] Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ

    Οι σύγχρονοι ερευνητές έψαξαν τα πράγματα και απέδειξαν με πανηγυρικό τρόπο πως η ομοφυλοφιλία ήταν κατακριτέα στην αρχαία Ελλάδα. Έτσι, μας λένε, η πλατιά γνωστή συκοφαντία που διαδίδεται από ανθέλληνες ιστορικούς, καταρρέει. Και έχουν δίκιο, σε ότι αφορά την ομοφυλοφιλία μεταξύ ενηλίκων, που ενώ είναι σεβαστό δικαίωμα του ατόμου, μολοντούτο ήταν πράξη σχεδόν απαγορευμένη… [άλλο ένα κατόρθωμα της αρχαίας Δημοκρατίας…]

    Όμως, αυτοί οι ερευνητές διαψεύδουν μια μομφή που κατασκεύασαν μόνοι τους για να την καταρρίψουν στη συνέχεια. Τι συνέβαινε στην πραγματικότητα στην αρχαία Ελλάδα; Ας ακούσουμε τον Ηρόδοτο να τα λέει τσεκουράτα:

    <> [μετά λέει γιά ρούχα κλπ] <> [Κλειώ, 135] Μτφ: <> …. <>

    [Η έννοια του ρήματος <> είναι σαφής σε πολλά αποσπάσματα του Ηρόδοτου, και αφορά και τα δύο φύλα καθώς και την πρωκτική διείσδυση: <>, στο ίδιο, 61. Μτφρ : <>] https://archaia-ellada.gr/?page_id=110

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ερχεται, όμως, ο Πλούταρχος και διαψεύδει το παραπάνω απόσπασμα, κατηγορώντας τον Ηρόδοτο γιά κακοήθεια: Δεν μάθαμε, λέει, εμείς τους Πέρσες να πηδάνε παιδάκια, το ήξεραν μόνοι τους… Ωραία διάψευση… [<>, 13]

    Δυστυχώς, λοιπόν, δεν ήταν το δικαίωμα της ομοφυλοφιλίας, αλλά το έγκλημα της παιδεραστίας που σημαδεύει ανεπανόρθωτα την αρχαία κοινωνία. Οι ανήλικοι νεαροί ονομάζονταν <> [όμορφοι, τεκνά] και αποτελούσαν το αντικείμενο του πόθου των ενηλίκων. Το ζευγάρι αποκαλούνταν <>, ή <> και <>.

    Η σχέση βρίσκονταν υπό την προστασία της θεότητας του Έρωτα. Και άλλοι θεοί, σαν το Δία ή τον Απόλλωνα, είχαν εμπλακεί σε σχέσεις με αγόρια στην Μυθολογία. Η υπόθεση είχε θρησκευτική κάλυψη και από την λατρεία των Ηρώων, μια που ο Ιόλαος, ο <> του Ηρακλή ήταν -ας μου επιτραπεί η έκφραση- ο προστάτης άγιος των ομοφυλικών σχέσεων, και στον τάφο του ορκίζονταν οι <> αιώνια αγάπη.

    Όταν το αγόρι ήταν πολύ όμορφο, η εικόνα του αποτυπώνονταν σε αμφορείς [όπως σήμερα οι φωτογραφίες των σταρ γεμίζουν τα περίπτερα]. Έχουν σωθεί τέτοιοι αμφορείς με επιγραφές όπως <>, <>, <> αλλά και <>, που δεν αποκλείεται να είναι ο γνωστός! Ο Πλάτωνας υμνεί την ομορφιά του Δήμου, του γιου του Πυριλάμπους. Ήταν τόσο ποθητός, που οι τοίχοι της Αθήνας ήταν γεμάτοι με επιγραφές <> [η γενιά μου θυμάται το <> που έγραφε παντού κάποιος Τσέκος, πήχτρα στην αρχαιοελληνική παράδοση…]

    Όλοι αυτοί επιδίωκαν να έχουν πνευματική επαφή με τον Δήμο; [κατά τους μοντέρνους αναλυτές, που διατείνονται πως η ομοφυλοφιλία των αρχαίων είναι εφεύρεση των ανθελλήνων, και η σχέση μεταξύ <> ήταν πνευματική]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τα γυμναστήρια ήταν το μέρος που γίνονταν η άγρα των <>. Επειδή ο <> Ερμής ήταν ο μυθικός ιδρυτής των αγώνων, τα αγάλματά του, μαζί με αυτά του Ηρακλή και του Ερωτα, κοσμούσαν τα στάδια και τις παλαίστρες. Η κυρία… Παλαίστρα, ήταν θεότητα, κόρη του Ερμή. Θέλουμε να πιστεύουμεπως ο Ερωτας συμβόλιζε την αγνή φιλία. Δυστυχώς δεν ήταν έτσι.
    Γεννιώνταν δυνατοί έρωτες, με όλη την αυταπάρνηση, την αφοσίωση και το πάθος του συναισθήματος. Να τι λέει και ο Φιλοστρατος: (Τα ες Τυανέα Απολλώνιον, Η, ΧΙV)

    <>

    Μτφρ:<>

    Ένας <> στις Θεσπιές, ζήταγε να του δίνουν ένα αγόρι το χρόνο. Όταν ο κλήρος έπεσε στον Κλεόστρατο, ο εραστής του, ο Μενέστρατος, έφτιαξε ένα θώρακα με αγκίστρια, και όρμηξε στο τέρας. Ο δράκων τον κατάπιε, και τα σωθικά του ξεσκίστηκαν. Έτσι, με την αυτοθυσία του ερωτοχτυπημένου Μενέστρατου, ο νεαρός Κλεόστρατος σώθηκε, για να κάψει και άλλες αντρικές καρδιές…

    Έχουμε και το Μύθο ενός τέρατος που λέγονταν Λάμια ή Σύβαρις, που ζούσε κοντά στον Κορινθιακό κόλπο ή στην πόλη Κρίσσα, και έκανε μεγάλες καταστροφές. Για να σταματήσει, το Μαντείο των Δελφών διέταξε να του προσφέρουν ένα νέο το χρόνο. (άγιοι άνθρωποι οι Μάντεις) Ο «καλός» Αλκυονεύς, που κληρώθηκε να δοθεί στο τέρας, συγκίνησε με την ομορφιά του τον Ευρύβατο, που νίκησε το θερίο και πήρε το αγόρι. Ο Αη – Γιώργης των παιδεραστών…
    .....................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μερικές φορές, όμως, τα πράγματα ήταν πιο πεζά. Κάποια δώρα, [εθιμοτυπικά κόκορας ή λαγός] και η υποστήριξη και η πείρα ζωής του ενήλικου <>, ήταν ο πραγματικός λόγος που ανασφαλείς ανήλικοι <> ενέδιδαν. Τυπικό το παράδειγμα του Αλκιβιάδη που ανήλθε κοινωνικά μέσω των πολύ σημαντικών εραστών του.

    Σε ταφικά μνημεία νεαρών αδικοχαμένων <>, τους βλέπουμε να κρατούν ή να συνοδεύονται από τα κέρδη τους, τον κόκορα και τον λαγό, που οι σχολιαστές δεν παραλείπουν να μας εξηγήσουν πως είναι σύμβολα της… νεότητας. [δηλαδή των…τάσεων της νεότητας]
    Ας ακούσουμε τον Φιλόστρατο να μιλάει για τον έρωτα με το στόμα του Απολλώνιου Τυανέα: <> <<… καν αηδής δόξαι μη πατρόθεν ονομάζων το μειράκιον… >> Μτφρ: <> <>

    Φιλ. Τομ. 2 σελ. 221.
    ...................................................
    https://archaia-ellada.gr/?page_id=110

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Οι διαστροφές τού Δία

    Ο Δίας ήταν ο πρωταθλητής τής "θεϊκής" διαστροφής

    Ας μιλήσουμε περιληπτικά για τον Δία, που ήταν ομοφυλόφυλος παιδεραστής του μικρού Γανυμίδη. Αλλά όχι μόνο αυτό. Μοίχευε συχνότατα κατά της γυναίκας του και αδελφής του τής Ήρας, ενώ οι Ορφικές ιστορίες αναφέρουν ότι ο Ζευς έσμιξε με τη δεύτερη από τις αδελφές του, τη Δήμητρα. Καρπός αυτής της ένωσης ήταν η Περσεφόνη. Άλλη από τις απόκρυφες ιστορίες διηγείται ότι ο Ζευς απήγαγε τη μάνα του τη Ρέα και οι δυο ενώθηκαν μεταμορφωμένοι σε φίδια. Κατόπιν ο Ζευς με τη μορφή φιδιού πάλι ξεπλάνεψε την κόρη του την Περσεφόνη και το παιδί που γεννήθηκε απ’ αυτή την αιμομιξία ήταν ο Διόνυσος.



    Ο Δίας βέβαια βασάνισε φριχτά τον Προμηθέα επειδή ο τελευταίος βοήθησε τους ανθρώπους δίνοντάς τους τη φωτιά. Στον πόλεμο της Τροίας ο Δίας πολέμησε κατά των Ελλήνων και υπέρ των Τρώων. Πώς διέφυγε αυτός ο μισάνθρωπος και ανθέλληνας «πατέρας των θεών» από το επιθετικό μένος τών Παγανιστών;



    Και αναφέρομαι εδώ μόνο κατά του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Δεν μιλάω ούτε για τον κτηνοβάτη Πάνα, ούτε για τον κανίβαλο Κρόνο, ούτε για τον αιμοσταγή Άρη, ούτε για τη βρεφοκτόνο Ήρα, ούτε για την πορνική Αφροδίτη, στα ιερά της οποίας εκδίδονταν οι γυναίκες πριν τον γάμο τους και είχε κάνει ελάφι τον άνδρα της τον Ήφαιστο (τον οποίο είχε ξεχαρβαλώσει ο Δίας όταν ήταν παιδί), ούτε για τον Ποσειδώνα, που τιμώρησε τόσο σκληρά τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του, μόνο και μόνο επειδή δεν άφησαν να τους φάει ο κανίβαλος γιος του, ούτε για τους λοιπούς δαιμονικούς αρχαίους θεούς, που για τον καθέναν απ’ αυτούς, θα μπορούσα να γράψω ΒΙΒΛΙΟ με τα αίσχη τους, γραμμένα από τους ίδιους τους αρχαίους μας προγόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

    ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ – Σε αποζητούμε, Χριστόδουλε!
    Γράφει ο Σαράντος Καργάκος

    Ὅταν ἔφυγε ἔγραψα: «Σέ κλαίει ὁ λαός!». Σήμερα, μετά ἀπό τήν παρέλευση τόσων ἐτῶν ἀπό τή θανή του εἶμαι ὑποχρεωμένος νά γράψω: «Σέ θέλει ὁ λαός!».

    Στό διάστημα τῆς ἐπίγειας ἀπουσίας του «ἔφυγαν κι ἄλλοι πολλοί, μεγάλοι καί τρανοί, πού ἦσαν πασίγνωστοι ἐδῶ κι ἐκεῖ. Ὅλους ὅμως τούς πῆρε τό ποτάμι τῆς Λήθης. Μόνον ὁ Χριστόδουλος ζῆ –ἄσβηστο καντήλι στήν ψυχή τοῦἁγνοῦ λαοῦ πού πονεῖ γιά τήν ἔρμη πατρίδα. Ὅσο ζοῦσε ὁΧριστόδουλος ὁ λαός εἶχε μιάν ἐλπίδα: εἶχε ἕναν ἡγέτη! Ἦταν γιά τό λαό μας ὅ,τι καί ὁ Χρυσόστομος γιά τόν ἐγκαταλελειμμένο λαό τῆς Σμύρνης. Καί οἱ δύο ὁδηγήθηκαν στό μαρτύριο: ὁ Σμύρνης ἀπό τόν τουρκικό ὄχλο, ὁ Ἀθηνῶν καί Ἑλλήνων πάντων ἀπό τόν δημοσιογραφικό καί χαμηλοπολιτικό ὄχλο. Ὁ ἕνας πέθανε βασανισμένος, ὁ ἄλλος πέθανε φαρμακωμένος. Κανείς δέν ἤπιε τόσο φαρμάκι ὅσο ὁ Χριστόδουλος. Γιατί εἶχε Παπαφλέσσειο ἀνάστημα καί ὕψωνε φωνή ὑπέρ πίστεως καί πατρίδος. Κουβαλοῦσε μέσα του τήν παράδοση τοῦ 1821. Μέ τόν λόγο του ξαναζωντάνευε τ᾽ ἀρματολίκι, τούς καιρούς τῆς παλληκαριᾶς καί τῆς λεβεντιᾶς.. Τόν ἔφαγε ἡ χαμέρπεια καί ἡ κακομοιριά. Ἡ χυδαία κακολογία καί μικρολογία. Ἔπρεπε νά πέσει γιά νά πεισθοῦν οἱ κακόπιστοι πόσο μεγάλος ἦταν! Δανείζομαι μιά φράση τοῦ Παν. Κανελλόπουλου γιά νά τόν παραστήσω: «Τόν μικρό τόν γνωρίζει κανείς ἀπό τήν ἄνοδό του• τόν μεγάλο ἀπό τήν πτώση του». Ναί, ὅταν ἔπεσε ὁΧριστόδουλος, ἦταν σάν νά ἔπεσε ἡ Βασιλική Δρῦς τῆς πατρίδας. Ὁ λαός ἔχασε τόν ἄνθρωπο πού τοῦ προσέφερε ὅραμα, δύναμη, ἀντιστασιακή διάθεση.. .....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ὁ Χριστόδουλος χτυποῦσε διαρκῶς τήν καμπάνα τοῦ συναγερμοῦ, διότι «ἄκουε τήν βοήν τῶν πλησιαζόντων γεγονότων». Γι᾽ αὐτό εἶχε ἀπέναντί του ὅλους αὐτούς πού ἀπεργάστηκαν τήν σημερινή μας κατάντια. Δυστυχῶς, στήν Ἑλλάδα, ἀντί νά χτυπᾶμε αὐτούς πού βάζουν τήν φωτιά, χτυπᾶμε ἐκείνους πού βαρᾶνε τήν καμπάνα τοῦ συναγερμοῦ. Δεκάδες οἱ φαρέτρες μέ τά δηλητηριασμένα βέλη πού στρέφονταν ἐναντίον του. Μέ τήν δῆθεν σάτιρα ἀπό τήν τηλοψία, ἀπό τό ραδιόφωνο, ἀπό τό πάλκο καί τόν τύπο, οἱ νάνοι ἀντίπαλοί του, τοῦ ἔκαναν τή ζωή του φαρμάκι. Κι αὐτός σάν τόν μάρτυρα Χρυσόστομο συγχωροῦσε.. Εἴχαμε στενή φιλία ἀπό παλιά, ἀλλά ποτέ συνεργασία σέ ἐπαγγελματική βάση. Ἡ γνωριμία μας ξεκίνησε ἀπό μιά ἐπιθετική ἐπιστολή πού τοῦ ἔστειλα ἀπό τό ἐρημητήριό μου στόν Πάρνωνα. Ἔσχισε λαγκάδια καί βουνά νά μέ βρεῖ. Ἔκτοτε δεθήκαμε μέ μιά σχέση ἀδελφική. Δέν θά πῶ ποτέ ὅσα μοῦ εἶχε ἐμπιστευθεῖ. Σέ πολλά μέ ἔπειθε. Σ᾽ ἕνα μόνον δέν μέ ἔπειθε: νά εἶμαι συγχωρητικός. «Εἶμαι Μανιάτης, τοῦ ἔλεγα, καί μέσα στό μανιάτικο φυσικό εἶναι ἡἀναίδεια». Ἀναίδεια στ᾽ ἀρχαῖα ἑλληνικά σημαίνει ἄρνηση συγγνώμης. Κι αὐτός γελοῦσε παταγωδῶς. Γιατί ἤξερε πώς δέν σοβαρολογῶ. Ἁπλῶς ἐρέθιζα τήν διάθεσή του γιά εὐτραπελία. Ναί, ἦταν ἕνας μεγάλος «μαΐστορας» τοῦ χιοῦμορ. Στά χρόνια του ἡ Ἐκκλησία «ἔλαμπε ἀπό χαμόγελο», μπῆκε τό γέλιο στήν Ἐκκλησία. Κέρδισε τήν παραπαίουσα νεολαία. «Κι ἐγώ μαζί σας ἀλλά κι ἐσεῖς μαζί μου». Κι οἱ νέοι θά πήγαιναν μαζί του, ἔστω κι ἄν τούς ὁδηγοῦσε στό Ζάλογγο. Θά ἔπεφταν, ἀλλά θά ἔπεφταν σάν τόν Ἴκαρο ἀπό ψηλά.. Εἶχε Ἰκάρειο πνεῦμα μέσα του ὁ Χριστόδουλος. Πετοῦσε πάνω ἀπό τά εὐτελῆ καί τούς εὐτελεῖς σάν τόν βασιλικό ἀητό. Ἐκάλυπτε τούς πάντες μέ τήν καλλιφωνία του, τήν πολυγνωσία του, τήν πολυγλωσσία του, μέ τό ἱλαρό φῶς τοῦ προσώπου του. Ἄγρυπνος σάν τόν Ἄργο, μελετοῦσε τά πάντα κι ἦταν ἐνήμερος γιά τά πάντα. Ἔγραφε ἀκατάπαυστα ἀκόμη κι ὅταν συνομιλοῦσε, ἀκόμη κι ὅταν τηλεφωνοῦσε. Συχνά τόν μάλωνα: «Πότε ξεκουράζεσαι;». Κι αὐτός μέ τό δροσᾶτο γέλιο του: «Ὅταν δουλεύω…!». Τοῦ ἄρεσε νά μέ νευριάζει καί νά μέ πιάνει τό «μανιάτικο», ὁπότε οἱ τύποι πήγαιναν περίπατο. Μέ φώναζε -γιά νά μέ ἐρεθίζει- Σαράντη. Τοῦ ᾽λεγα, τοῦ ξανάλεγα ὅτι Σαράντο -κι ὄχι Σαράντη- λέμε στή Μάνη. Κι αὐτός ἐπέμενε στό Σαράντη, ἔτσι γιά νά μέ «φουρτουνιάζει». Τοῦ ἄρεσε ἡ «φουρτούνα» μου. Κάποτε μοῦ εἶπε περιπαικτικά: «Νά δοῦμε πῶς θά περνᾶς στόν Παράδεισο…». Τόν κοίταξα λοξά καί τοῦ εἶπα εἰρωνικά: «Ἔχω κάνει αἴτηση ὡς ἱστορικός νά πάω στήν Κόλαση. Ἐκεῖ θά βρῶ ὅλους τούς μεγάλους τῆς Ἱστορίας. Κι ἀκόμη θά γλυτώσω κι ἀπό σᾶς τούς δεσποτάδες». Κι ὁ μεγαλόθυμος Χριστόδουλος μέ ἀποστόμωσε -παρότι Θρᾶξ- μέ τό λακωνικό: «Μήν τό πολυελπίζεις αὐτό!..».. Ἔτσι, μέ τό χιοῦμορ, τήν ἑτοιμολογία, τήν λεκτική εὐθυβολία, τήν εὐθυφροσύνη καί τήν μεγαλοφροσύνη ἤξερε νά κερδίζει καρδιές........................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Βέβαια οἱ μικρόψυχοι τόν φθονοῦσαν. Τόν φθονοῦσαν καί ὅσοι εἶχαν βαλθεῖ νά ξεριζώσουν τή γλῶσσα μας, νά ξεπατώσουν τήν παιδεία μας, νά ξεδοντιάσουν τήν Ἐκκλησία μας, νά σπιλώσουν τήν ἱστορία μας, νά ἀκρωτηριάσουν τήν πατρίδα μας. Τόν φθονοῦσαν ὅλοι αὐτοί πού προσπάθησαν καί προσπαθοῦν νά μετατρέψουν ἕναν γίγαντα λαό, σέ λαό νάνων. Σέ λαό θάμνων, κατά τό δικό τους ἀνάστημα.. Τοῦ ὀφείλω ἄπειρη εὐγνωμοσύνη γιά ὅσα ἔκανε γιά τήν ἡμετέρα φουκαροσύνη: προλόγισε τό βιβλίο μου «Ἀπό τό Μακεδονικό Ζήτημα στήν Ἐμπλοκή τῶν Σκοπίων», πού βγῆκε τόν Ἰανουάριο τοῦ 1992, προλόγισε -καί μάλιστα σέ Ἀττική διάλεκτο- τήν τρίτομη «Ἱστορία τῶν Ἀρχαίων Ἀθηνῶν» καί στάθηκε πάντα πατρικά συμβουλευτικός ἀπέναντι στά παιδιά μου.. Ἀφ᾽ ὅτου ἔφυγε, δέν ἔγραψα οὔτε μίλησα ποτέ γι᾽ αὐτόν. Μόνον μιά φορά, τήν ἡμέρα τῆς κηδείας του εἶπα κάποια λόγια πικρά -ὄχι γι᾽ αὐτόν φυσικά στό Ραδιόφωνο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Σήμερα μιλοῦν ἄλλοι, πού κάποτε τόν εἴχανε πικράνει. Τώρα νιώθουν τί «τζοβαϊρικό» ἀξετίμητο χάσαμε. Κι ἄν σήμερα ἀνταποκρίθηκα στό αἴτημα νά χαράξω τίς γραμμές αὐτές, εἶναι γιατί σέ μιά πρόσφατη ἐπίσκεψή μου στό Α ́ Νεκροταφεῖο τῶν Ἀθηνῶν, εἶδα τάφους γυμνούς ἐπιφανῶν, ἐνῶ ὁ τάφος τοῦ Χριστόδουλου ἦταν πνιγμένος στά λουλούδια. Πῆγα νά κόψω ἕνα γαρύφαλλο κι ἀπό κάτω σ᾽ ἕνα χαρτάκι εἶδα γραμμένη τή φράση: «Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…». https://www.archxristodoulos.gr/2019/03/16/%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. γιατί άραγε
    Σκάνδαλα Παιδοφιλίας στην Εκκλησία
    «Έξω από την εκκλησία βρίσκονται οι άχρηστοι, οι εγκληματίες και οι εκφυλισμένοι, αυτοί που αποτελούν βάρος για την κοινωνία και όχι βοήθεια». William Jennings Bryan, θρησκευτικός χειραγωγός.

    Η γενική αντίληψη είναι ότι αν είναι θρησκευτικό, πρέπει να είναι και καλό (sic). Η επίκριση της θρησκείας αποθαρρύνεται και καταπνίγεται. Παραμένει κοινωνικά απαράδεκτο να επισημάνουμε τις κύριες αντιρρήσεις που έχουν οι σκεπτικιστές και οι ελεύθεροι στοχαστές για την θρησκεία: ότι είναι και αναληθής και επιβλαβής. Η χριστιανική θρησκευτική κατήχηση έχει διδάξει στους πιστούς ότι αυτό που σε κάνει καλό άνθρωπο είναι αυτό που πιστεύεις, όχι αυτό που κάνεις.

    «Να τα έχετε καλά με τον θεό κι όλα τα άλλα έρχονται», είναι η χριστιανική, φονταμενταλιστική άποψη. Σε αυτόν τον ασπρόμαυρο κόσμο, οι καλοί είναι οι χριστιανοί που πάνε στον παράδεισο, ενώ οι κακοί είναι οι κολασμένοι άπιστοι. Ενώ οι πιο φιλελεύθεροι κλάδοι του χριστιανισμού συνήθως απορρίπτουν αυτή την απλοϊκή διχοτόμηση του κόσμου και αυτή την στενή κατανόηση της ηθικής, πιστεύουν επίσης, ότι, το να είσαι χριστιανός είναι αυτό που κάνει κάποιον «καλό».

    Η καλοπροαίρετη άποψή τους για τον Ιησού και τα μέρη της Βίβλου που αξιοπρεπώς αναγνωρίζουν ως σχετικά με τον σημερινό κόσμο, δεν επιτρέπει την εξερεύνηση της πιο σκοτεινής, βδελυρής πλευράς του χριστιανισμού. Η ιστορία είναι γεμάτη από καταγεγραμμένες καταχρήσεις και αγριότητες της οργανωμένης θρησκείας όταν έρχεται στην εξουσία.

    Ανθρωποθυσίες για να κατευνάσουν τους θεούς. Σταυροφορίες. Ιερά Εξέταση. Εκτέλεση εκατομμυρίων γυναικών υπό τις οδηγίες της Βίβλου. Πογκρόμ κατά των Εβραίων. Το Ολοκαύτωμα Jonestown, Γουιάνα κι άλλα αναλόγου κάλους και καλοσύνης δρώμενα από την εκκλησία της “αγάπης”.

    Οι πιστοί στην κοινωνία μας έχουν γαλουχηθεί ώστε να αγνοούν την αιματηρή ιστορία της θρησκείας και να μιλούν με έντονο τρόπο στην πίστη προς τον θεό, τον Γιαχβέ-Ιησού, την Βίβλο και τους αγίους εκπροσώπους του θεού τους στην γη. Οι χειροτονημένοι λειτουργοί και ιερείς είναι «άνθρωποι του θεού», «άγια όργανα του θεού», μια φυλή ξεχωριστά, χρισμένοι. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι κληρικοί που επιθυμούν να (και) κάνουν κατάχρηση εξουσίας και προδίδουν κατάφωρα την εμπιστοσύνη, βρίσκονται σε μοναδική θέση για να το κάνουν.

    Οι εφημερίδες είναι γεμάτες από αναφορές οικονομικής εκμετάλλευσης, σεξουαλικών παραβάσεων κατά την διάρκεια της ποιμαντικής συμβουλευτικής και αυτό που έχει εμφανιστεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ως ένα από τα πιο επίμονα προβλήματα δημοσίων σχέσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα τόσο οι Καθολικές όσο και οι Προτεσταντικές Εκκλησίες: η εγκληματική σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και εφήβων από χειροτονημένους κληρικούς.

    Όπως λέει ο Βρετανός φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ το 1916: «Σχετικά με την συνήθεια ότι οι κληρικοί είναι πιο ενάρετοι από τους άλλους άνδρες κατά μέσο όρο» στο βιβλίο του «Η Θρησκεία και οι Εκκλησίες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο φιλόσοφος-θεολόγος Μάρτιν Μπούμπερ, στο Καλό και το Κακό, έκανε την εξής διαπίστωση:

    «Δεδομένου ότι το πρωταρχικό κίνητρο του κακού είναι η μεταμφίεση, ένα από τα μέρη που είναι πιο πιθανό να βρεθούν οι κακοί άνθρωποι είναι μέσα στην εκκλησία. Ποιος καλύτερος τρόπος για να κρύψει κανείς το κακό του από τον εαυτό του, καθώς και από τους άλλους, από το να είναι διάκονος ή κάποια άλλη πολύ ορατή μορφή χριστιανού μέσα στον πολιτισμό μας; Δεν θέλω να υπονοήσω ότι οι κακοί είναι τίποτα άλλο από μια μικρή μειοψηφία μεταξύ των θρησκευόμενων ή ότι τα θρησκευτικά κίνητρα των περισσότερων ανθρώπων είναι καθ’ οποιονδήποτε τρόπο πλαστά. Εννοώ μόνο ότι οι κακοί άνθρωποι τείνουν να έλκονται προς την ευσέβεια, για την μεταμφίεση και την απόκρυψη που μπορεί να τους προσφέρει».

    Οι παιδεραστές φαίνεται να επιλέγουν καριέρες που θα τους προστατεύουν και θα τους καμουφλάρουν, ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχουν πρόσβαση στα θύματα. Ο Robin Levett και ο Bob Crane γράφουν στο It’s OK To Say No!:

    “Επειδή η κακοποίηση των παιδιών είναι μια σεξουαλική προτίμηση που διαμορφώνεται σχετικά νωρίς στην ζωή, ορισμένοι παραβάτες συνειδητά ή ασυνείδητα επιλέγουν επαγγελματικούς δρόμους που θα τους φέρουν τακτικά σε επαφή με τα παιδιά. Άλλοι μπορεί να προσφέρονται εθελοντικά για να επιβλέπουν αθλητικές δραστηριότητες παιδιών ή δραστηριότητες συλλόγων. Πολλά είναι μέλη της κοινότητας με μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό τους. Μερικοί είναι σε θέσεις εξουσίας επί των παιδιών- δάσκαλοι, γιατροί, αστυνομικοί, κληρικοί, προπονητές.”

    Οι επαγγελματίες συμφωνούν ότι οι παιδόφιλοι, οι σεξουαλικοί κακοποιοί παιδιών, συχνά αναζητούν επαγγέλματα ή δραστηριότητες που τους φέρνουν σε επαφή με παιδιά. Σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητος είναι ο ρόλος που μπορεί να παίξει ο χριστιανισμός στην πιθανή διαμόρφωση εγκληματιών. Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι ένας τυπικός κακοποιός παιδιών είναι «καλός χριστιανός» και συχνά εκκλησιαστικά ενεργός σε εκκλησιαστικές δραστηριότητες. Γιατί να συμβαίνει αυτό;

    Ο Havelock Ellis έγραψε: «Σε όλες τις χώρες, η θρησκεία και η δεισιδαιμονία συνδέεται στενά με το έγκλημα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το έγκλημα συνδέεται με την θρησκευτική νοοτροπία και την ιδεολογία του: πεποιθήσεις όπως το προπατορικό αμάρτημα, η ιερότητα των φρικιαστικών διδασκαλιών της Βίβλου, η ακαμψία στους ηθικούς κώδικες, η άφεση αμαρτιών μέσω της εξομολόγησης, η έλλειψη προσωπικής ευθύνης για τις πράξεις του καλού χριστιανού και τα τρομακτικά φαντάσματα ενός ζηλότυπου θεού και κακών διαβόλων. Βοηθούν να διαιωνίζονται τα εγκλήματα.

    Το θρησκευτικό δόγμα ενθαρρύνει τις ανισότητες εξουσίας απέναντι στις γυναίκες και τα παιδιά και τέτοιες ανισότητες οδηγούν π ά ν τ α σε κακοποίηση.

    Το χριστιανικό δόγμα δίνει έμφαση στην υποταγή και διδάσκει τον υποδειγματικό χριστιανό να ακολουθεί σαν πρόβατο και να «γίνεται σαν μικρό παιδί» (Ματθαίος 18:3). Η κλασική χριστιανική αντίληψη ότι η ανθρώπινη φύση είναι εκ φύσεως «διεφθαρμένη» και αμαρτωλή είναι επίσης μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

    Η χριστιανική διακονία προσελκύει τους σεξουαλικά παρεκκλίνοντες ή τους πλάθει η ίδια;

    Όταν κάποιος κοιτάζει τον έκπτωτο τηλευαγγελιστή Jimmy Swaggart, μπορεί να υποθέσει ότι όσο περισσότερο έτρεχε ενάντια στους πειρασμούς της πορνογραφίας και των παράνομων σεξουαλικών σχέσεων, τόσο περισσότερο προσπαθούσε να ξεπεράσει τις δικές του παρορμήσεις και να πολεμάει την φύση του. Ή μπορεί κανείς να υποθέσει ότι οι βαθιές σεξουαλικές καταστολές και καταπιέσεις της φονταμενταλιστικής θρησκείας, σε συνδυασμό με την ανθυγιεινή λατρεία που έλαβε ως ένας από τους εκλεκτούς του θεού τους, διέφθειραν αυτό που κάποτε ήταν μια αθώα φύση. Και στις δύο περιπτώσεις, το κοκτέιλ της υπουργικής εξουσίας με τις κοινωνικές ανισότητες και τα κατασταλτικά δόγματα της θρησκείας είναι αποδεδειγμένα εκρηκτικό.

    Μια μελέτη που κυκλοφόρησε από τον αιδεσιμότατο Ronald Barton και την Reve Karen Lebaczq (Μάρτιος, 1990) για το Κέντρο Ηθικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Graduate Theological Union στο Μπέρκλεϋ, διαπίστωσε ότι το 1/4 του συνόλου των κληρικών έχουν εμπλακεί σε σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Έκταση του Προβλήματος.

    Μελέτες σχετικά με τους παιδόφιλους δεν έχουν διερευνήσει την έκταση αυτού του εγκλήματος εντός του ιερατείου ή κατά πόσον η αναλογία των παιδόφιλων στο ιερατείο είναι υψηλότερη από εκείνη των συγκρίσιμων επαγγελμάτων υψηλού κινδύνου. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο κακοποιός ιερέας είναι ένα υποσύνολο της επικίνδυνης τάξης των «σεβαστών μελών της κοινότητας» που προδίδουν την θέση εξουσίας και εμπιστοσύνης που κατέχουν, επιτιθέμενοι σεξουαλικά σε παιδιά. Πολλοί προειδοποιούν ότι οι κακοποιοί είναι συχνά «καλοί χριστιανοί».

    Ο κοινωνικός μύθος επιμένει ότι ένας παιδεραστής είναι πιο πιθανό να ανήκει σε μια φυλή χαμηλής κοινωνικής τάξης που παραμονεύει σε σκοτεινούς διαδρόμους και ενδιαφέρεται για την απαγωγή παιδιών που δεν γνωρίζει. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι σεξουαλικοί κακοποιοί παιδιών είναι αξιοσέβαστοι, κατά τα άλλα νομοταγείς άνθρωποι που καλλιεργούν φιλικές σχέσεις με το θήραμα που επιλέγουν και μπορεί να διαφύγουν της ανίχνευσης για αυτούς ακριβώς τους λόγους. Όπως ακριβώς στην εγκληματική υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

    Η έρευνα συμφωνεί ότι ο τυπικός παιδεραστής μπορεί να βλάψει μεγάλο αριθμό παιδιών χωρίς να πιαστεί, εν μέρει, επειδή έχει ήδη δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης, παίζοντας με την αίσθηση πίστης, ευαλωτότητας, ντροπής και αφέλειας των παιδιών και ενισχύοντας την δύναμή του να τους φιμώσει μέσω δωροδοκίας, εξαναγκασμού και βίαιων απειλών. Στην περίπτωση ενός κακοποιού ιερέα, προσθέστε σε αυτές τις απειλές τις υπερφυσικές δυνάμεις της οργής του θεού, της αμαρτωλής φύσης του θύματος, ή την φωτιάς της κόλασης.

    Η μεγαλύτερη μελέτη για τους παιδόφιλους διεξήχθη από τον ερευνητή, γιατρό και ψυχίατρο Gene G. Abel, MD, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Emory, για τον κλάδο Αντικοινωνικής και Βίαιας Συμπεριφοράς του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας. Η οκταετής μελέτη ορόσημο αποκάλυψε ότι, «οι κακοποιοί γίνονται συχνά καθοδηγητικοί λειτουργοί νεολαίας, εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς, ηγέτες προσκόπων, δάσκαλοι και παιδίατροι».

    Η μελέτη του Abel ανακάλυψε ότι 403 παιδόφιλοι είχαν κακοποιήσει περισσότερα από 67.000 παιδιά! Οι παιδόφιλοι που στόχευαν αγόρια ήταν κατά μέσο όρο 282 τα θύματα, ενώ οι παιδόφιλοι που στόχευαν κορίτσια ήταν κατά μέσο όρο 23 τα θύματα. Άλλες μελέτες έχουν αποκαλύψει πιο παραδοσιακά ευρήματα υψηλότερων περιπτώσεων κακοποίησης κοριτσιών.

    Υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με ιερείς που κακοποιούν παιδιά. Η Church Mutual Insurance Company, του Merrill του Ουισκόνσιν, η οποία ασφαλίζει 46.000 εκκλησίες, έχει δει περίπου 200 αξιώσεις κατά ιερέων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Η εταιρεία υπολόγισε ότι το 1990 υπήρχαν έως και 2.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς στα δικαστήρια.

    Ο Τζέφρι Άντερσον, δικηγόρος από την Μινεσότα που ειδικεύεται σε αστικές αγωγές σεξουαλικής κακοποίησης, γνώριζε περισσότερες από 300 αστικές αξιώσεις κατά καθολικών ιερέων σε 43 πολιτείες μέχρι το 1991 και έχει χειριστεί ο ίδιος 80 υποθέσεις. Ο καθολικός ρεπόρτερ Τζέισον Μπέρι έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 100 αστικούς οικισμούς από την Καθολική Εκκλησία κατά τα έτη 1984-1990, συνολικού ύψους 100 έως 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Φυσικά πολλές τέτοιες αστικές υποθέσεις διευθετούνται μυστικά.

    Ο Ρωμαιοκαθολικός δικηγόρος, πατέρας Thomas Doyle, έχει υπολογίσει ότι περίπου 3.000 Ρωμαιοκαθολικοί ιερείς είναι παιδεραστές που κακοποιούν παιδιά, κατά μέσο όρο 16 ιερείς σεξουαλικοί κακοποιοί ανά επισκοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ψυχοθεραπευτής της Βαλτιμόρης και πρώην ιερέας AW Richard Sipe, συγγραφέας του A Secret World: Sexuality and the Search for Celibacy, 1990 (Σεξουαλικότητα και αναζήτηση της αγαμίας, 1990), έκανε μια ολοκληρωμένη μελέτη της σεξουαλικής συμπεριφοράς των ιερέων. Ως αποτέλεσμα της μελέτης του, το Harper’s Index 1990 δημοσίευσε την εξής στατιστική: “Εκτιμώμενες πιθανότητες ένας καθολικός ιερέας στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι σεξουαλικά ενεργός είναι 1 στις 2.”

    Ο Sipe μελέτησε 1.000 ιερείς και 500 «εραστές» ή θύματά τους. Πρόσφερε την εξής ανάλυση: το 20% των ιερέων εμπλέκονται σε σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες. Το 8-10% στην «ετεροφυλοφιλική εξερεύνηση», το 20% είναι ομοφυλόφιλοι με τους μισούς από αυτούς ενεργούς, το 6% είναι παιδόφιλοι, σχεδόν το 4% από αυτούς στοχεύουν αγόρια. Ωστόσο, ο Sipes παρατήρησε ότι «οι ομοφυλοφιλικές επαφές είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να έρθουν στην προσοχή των γονέων ή των αρχών, ειδικά εάν η σεξουαλική εμπλοκή σταματήσει πριν από την σεξουαλική επαφή».

    Τα γραφεία του εθνικού μηνιαίου Freethought Today από το Μάντισον του Ουισκόνσιν, λαμβάνουν τρία έως τέσσερα αποκόμματα εφημερίδων την εβδομάδα από αναγνώστες που περιγράφουν λεπτομερώς μια νέα ποινική ή αστική κατηγορία δικαστηρίου εναντίον ιερέα ή προτεστάντη λειτουργού. Έχει ερευνήσει αναφερθείσες περιπτώσεις στην Βόρεια Αμερική κατά τα έτη 1988 και 1989 και βρήκε 250 αναφερθείσες περιπτώσεις ποινικών διώξεων που αφορούσαν ιερείς, υπουργούς ή υπηρεσιακό προσωπικό που κακοποιούσαν παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

    Από τους κατηγορούμενους κληρικούς, οι 75 ήταν καθολικοί ιερείς (39,5%) και οι 111 ήταν προτεστάντες ιερείς (58%). Επίσης κατηγορήθηκαν ένας μορμόνος κληρικός, ένας αποκρυφιστής λειτουργός και δύο ιερείς αιρέσεων. Οι προτεσταντικές υποθέσεις αφορούσαν ίσους αριθμούς κυρίαρχων και φονταμενταλιστικών/ευαγγελικών δογμάτων.

    Παρόλο που οι ιερείς αποτελούν μόνο το 10% περίπου του κλήρου της Βόρειας Αμερικής, ήταν το 40% των κατηγορουμένων, εγκαταλείποντας την Καθολική Εκκλησία, η οποία παραπονιέται ότι τα μέσα ενημέρωσης «χτυπούν τον ιερέα», χωρίς λόγο. Με άγνωστη έκβαση σε περίπου το 1/5 των περιπτώσεων, η μελέτη διαπίστωσε ότι το 88% όλων των κατηγορουμένων κληρικών καταδικάστηκαν, με ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό καταδίκης για τους ιερείς.

    Η πλειονότητα των υποθέσεων δεν πήγε σε δίκη, με το 61% των κατηγορουμένων αιδεσιμότατων να παραδέχονται την ενοχή τους (53%) ή χωρίς αμφισβήτηση (8%). Τα 3/4 του συνόλου των κληρικών που δήλωσαν αθώοι, κρίθηκαν ένοχοι. Περίπου οι μισοί από τους καθολικούς ιερείς που επικαλούνταν αθώοι, καταδικάστηκαν.

    Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι Καθολικοί ιερείς αθωώθηκαν ή απορρίφθηκαν από κατηγορίες για παιδική παρενόχληση σε υψηλότερο ποσοστό από τους προτεστάντες λειτουργούς. Ομοίως, οι καθολικοί ιερείς έλαβαν υψηλότερο ποσοστό ποινών με αναστολή όταν δικάζονταν και όταν καταδικάζονταν, περνούσαν πολύ λιγότερο χρόνο στην φυλακή. Το 78% των καταδικασθέντων υπουργών φυλακίστηκαν με ποινές από 30 ημέρες φυλάκιση έως και τρεις ισόβιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. 23 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι αποδεκατουτε το ηδυοσμον και το ανηθον και το κυμινον και αφηκατε τα βαρυτερα του νομου την κρισιν και τον ελεον και την πιστιν ταυτα εδει ποιησαι κακεινα μη αφιεναι

    24 οδηγοι τυφλοι οι διυλιζοντες τον κωνωπα την δε καμηλον καταπινοντες

    25 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι καθαριζετε το εξωθεν του ποτηριου και της παροψιδος εσωθεν δε γεμουσιν εξ αρπαγης και ακρασιας

    26 φαρισαιε τυφλε καθαρισον πρωτον το εντος του ποτηριου και της παροψιδος ινα γενηται και το εκτος αυτων καθαρον

    27 ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι παρομοιαζετε ταφοις κεκονιαμενοις οιτινες εξωθεν μεν φαινονται ωραιοι εσωθεν δε γεμουσιν οστεων νεκρων και πασης ακαθαρσιας

    28 ουτως και υμεις εξωθεν μεν φαινεσθε τοις ανθρωποις δικαιοι εσωθεν δε μεστοι εστε υποκρισεως και ανομιας
    ....................................................................

    ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ.
    Διότι, ενώ μισούν θανάσιμα το μοιχό που παρασύρει τη γυναίκα τους, αντίθετα δεν ντρέπονται να θεοποιούν αυτούς που διδάσκουν τη μοιχεία. Και ενώ απορρίπτουν σαρκική σχέση με την αδελφή τους, όμως λατρεύουν αυτούς που το έκαναν. Και ενώ παραδέχονται ως κακό την παιδεραστία, παρ’ όλα αυτά λατρεύουν αυτούς που κατηγορούνται ότι την έκαναν. Γενικά, αυτά που απαγορεύουν οι νόμοι στους ανθρώπους να τα κάνουν, αυτά δεν ντρέπονται να τ’ αποδίδουν ως χαρακτηριστικά των ψευτοθεών τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. https://www.youtube.com/watch?v=V8GsAA1cdZM Ο Χριστός ήταν ΜΥΗΜΕΝΟΣ ΜΑΓΟΣ από την ΑΙΓΥΠΤΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΟΥ.

      ΗΡΟΔΟΤΟΣ
      Ἱστορίαι (2.46.1-2.50.3)
      [2.50.1] Άλλωστε, όλων σχεδόν των θεών τα ονόματα έχουν έρθει στην Ελλάδα από την Αίγυπτο. Το γεγονός ότι έγινε έτσι, ότι δηλαδή ήρθαν από τους βαρβάρους, το εξακρίβωσα χάρη στις έρευνές μου· και έχω τη γνώμη ότι ήρθαν κυρίως από την Αίγυπτο. [2.50.2] Γιατί εκτός από του Ποσειδώνα και των Διοσκούρων, πράγμα που το ανέφερα και προηγουμένως, καθώς επίσης της Ήρας, της Εστίας, της Θέμιδας, των Χαρίτων και των Νηρηίδων, τα ονόματα των άλλων θεών των Αιγυπτίων υπάρχουν από πάντα στην Αίγυπτο. Λέω πάντως ό,τι λένε οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι. Όσο για τα ονόματα των θεών που οι Αιγύπτιοι λένε ότι δεν τα γνωρίζουν, τα έβγαλαν, έχω τη γνώμη, οι Πελασγοί, με εξαίρεση τον Ποσειδώνα: αυτόν τον θεό οι Αιγύπτιοι τον έμαθαν από τους Λίβυους. [2.50.3] Γιατί μόνο οι Λίβυοι, και κανένας άλλος, κατείχαν εξαρχής το όνομα του Ποσειδώνα και τιμούν ανέκαθεν αυτόν τον θεό. Λατρευτικά έθιμα για τους ήρωες οι Αιγύπτιοι δεν έχουν καθόλου.

      Διαγραφή
    2. Έτσι, μου φαίνεται ότι ο Μελάμπους του Αμυθάωνα δεν είχε άγνοια γι᾽ αυτή τη θυσία αλλά τη γνώριζε καλά. Γιατί ο Μελάμπους ήταν εκείνος που έμαθε στους Έλληνες το όνομα του Διόνυσου, τη θυσία και την πομπή του φαλλού· για την ακρίβεια, δεν εξέθεσε αυτός την υπόθεση στο σύνολό της, αλλά οι κατοπινότεροι διδάσκαλοι, που πρόσθεσαν περισσότερα· πάντως όμως, ο Μελάμπους ήταν εκείνος που δίδαξε την περιφορά του φαλλού προς τιμήν του Διόνυσου, και απ᾽ αυτόν έμαθαν οι Έλληνες να κάνουν τα όσα κάνουν. [2.49.2] Σοφός άνθρωπος, καθώς υποστηρίζω ότι ήταν, ο Μελάμπους έγινε κύριος της μαντικής τέχνης, και από την Αίγυπτο έμαθε πολλά και διάφορα, μεταξύ τους και τα σχετικά με τον Διόνυσο και τα μετέδωσε στους Έλληνες με μικρές παραλλαγές· γιατί δεν παραδέχομαι ότι από απλή σύμπτωση μοιάζουν τα όσα γίνονται στην Αίγυπτο προς τιμήν του θεού με τα όσα κάνουν οι Έλληνες, αφού, αν ήταν έτσι, τα τελευταία αυτά θα έμοιαζαν με τις άλλες συνήθειες των Ελλήνων και δεν θα είχαν παρουσιαστεί τόσο πρόσφατα. [2.49.3] Ούτε παραδέχομαι ότι οι Αιγύπτιοι πήραν από τους Έλληνες αυτό το έθιμο ή οποιοδήποτε άλλο. Αλλά έχω τη γνώμη ότι τα σχετικά με τον Διόνυσο ο Μελάμπους τα έμαθε κυρίως από τον Κάδμο τον Τύριο και από τους συντρόφους του που ήρθαν από τη Φοινίκη στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται Βοιωτία.

      Διαγραφή
    3. [2.48.1] Στην εορτή του Διόνυσου τώρα, την παραμονή, ο καθένας σφάζει μπροστά στην πόρτα του έναν χοίρο και ύστερα τον δίνει πίσω στον χοιροβοσκό που του τον πούλησε να τον πάρει μακριά. [2.48.2] Όσο για την υπόλοιπη εορτή του Διόνυσου, σε όλα σχεδόν, παρεκτός στους χορούς, οι Αιγύπτιοι την τελούν όπως και οι Έλληνες· ωστόσο, αντί για τους φαλλούς, αυτοί έχουν βρει και κάνουν άλλα πράγματα, όπως οι μαριονέτες, έναν πήχη ψηλές, που τις περιφέρουν στα χωριά οι γυναίκες και που το γεννητικό τους όργανο κουνιέται και δεν είναι πολύ μικρότερο από το υπόλοιπο σώμα· μπροστά πηγαίνει το σουραύλι και ακολουθούν οι γυναίκες τραγουδώντας τον Διόνυσο. [2.48.3] Για το γεγονός ότι το γεννητικό όργανο είναι τόσο μεγάλο και ότι μόνο αυτό κουνιέται από όλο το σώμα, υπάρχει κάποια ιερή εξήγηση που αναφέρεται σχετικά.

      Διαγραφή
    4. [2.51.1] Αυτά λοιπόν τα έθιμα, καθώς και άλλα, που θα τα αναφέρω, πήραν οι Έλληνες από τους Αιγυπτίους, τα αγάλματα όμως του Ερμή με ορθωμένο το μόριό τους οι Έλληνες δεν έμαθαν από τους Αιγύπτιους να τα φτιάχνουν έτσι, αλλά από τους Πελασγούς, και πρώτοι απ᾽ όλους τους Έλληνες τα πήραν οι Αθηναίοι και από αυτούς τα πήραν οι υπόλοιποι. [2.51.2] Γιατί οι Αθηναίοι λογαριάζονταν ήδη Έλληνες όταν οι Πελασγοί πήγαν να κατοικήσουν στον τόπο τους, οπότε άρχισαν κι αυτοί να θεωρούνται Έλληνες. Και όποιος έχει μυηθεί στα όργια των Καβείρων, αυτά που τελούν οι Σαμοθράκες, οι οποίοι τα έχουν πάρει από τους Πελασγούς, καταλαβαίνει τί εννοώ. [2.51.3] Γιατί τη Σαμοθράκη την κατοικούσαν παλαιότερα αυτοί ακριβώς οι Πελασγοί που πήγαν και συγκατοίκησαν με τους Αθηναίους, και απ᾽ αυτούς πήραν οι Σαμοθράκες τα όργια. [2.51.4] Έτσι λοιπόν τα αγάλματα του Ερμή με ορθωμένο το μόριο πρώτοι από τους Έλληνες τα έφτιαξαν οι Αθηναίοι που τα έμαθαν από τους Πελασγούς. Και οι Πελασγοί έχουν γι᾽ αυτό κάποιαν ιερή εξήγηση που παρασταίνεται στα μυστήρια της Σαμοθράκης.
      [2.52.1] Παλιά, όπως άκουσα στη Δωδώνη, σε όλες τους τις θυσίες οι Πελασγοί προσεύχονταν στους θεούς, χωρίς όμως να προφέρουν για κανέναν τους όνομα ή επωνυμία: αυτά τα πράγματα δεν τα είχαν ακούσει ακόμη· και ονόμασαν τους θεούς τους έτσι για τον λόγο ότι αυτοί είχαν βάλει τάξη σε όλα τα πράγματα και τα είχαν μοιρασμένα όπως πρέπει. [2.52.2] Αφού όμως πέρασε πολύς καιρός, έμαθαν οι Πελασγοί τα ονόματα των θεών, τα οποία ήρθαν από την Αίγυπτο, τόσο των άλλων όσο και του Διόνυσου, που όμως το έμαθαν πολύ αργότερα· και αφού πέρασε κι άλλος καιρός, ζήτησαν από το μαντείο της Δωδώνης χρησμό για τα ονόματα: γιατί το μαντείο αυτό θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο στην Ελλάδα, και την εποχή εκείνη ήταν το μόνο. [2.52.3] Όταν λοιπόν ρώτησαν οι Πελασγοί τη Δωδώνη, να πάρουν ή όχι τα ονόματα αυτά που προέρχονταν από τους βαρβάρους, το μαντείο τούς απάντησε να τα χρησιμοποιήσουν. Και από την εποχή εκείνη οι Πελασγοί χρησιμοποιούσαν πια στις θυσίες τους τα ονόματα των θεών. Ύστερα οι Έλληνες τα πήραν από τους Πελασγούς.

      Διαγραφή
    5. [2.53.1] Αλλά το πώς γεννήθηκε ο κάθε θεός, αν όλοι οι θεοί υπήρχαν ανέκαθεν και τί λογής ήταν η εξωτερική τους εμφάνιση, οι Έλληνες, ώς χτες ακόμη, που λέει ο λόγος, δεν ήξεραν. [2.53.2] Γιατί έχω τη γνώμη ότι ο Ησίοδος και ο Όμηρος έζησαν όχι περισσότερα από τετρακόσια χρόνια πριν από μένα, και αυτοί ήταν που δημιούργησαν για τους Έλληνες τη γενεαλογία των θεών, που έδωσαν στους θεούς τις επωνυμίες τους, που τους μοίρασαν τιμές και ασχολίες και καθόρισαν τη μορφή του καθενός. [2.53.3] Όσο για τους ποιητές που λέγεται ότι υπήρξαν πριν από τούτους, εγώ τουλάχιστον έχω τη γνώμη ότι υπήρξαν μετά. Από όλα τούτα, τα πρώτα τα λένε οι ιέρειες της Δωδώνης, τα τελευταία, όσα αναφέρονται στον Ησίοδο και στον Όμηρο, τα λέω εγώ.
      [2.54.1] Όσο για τα μαντεία, το ελληνικό και της Λιβύης, οι Αιγύπτιοι αφηγούνται την ακόλουθη ιστορία. Οι ιερείς του Δία του Θηβαίου μού είπαν ότι οι Φοίνικες άρπαξαν δύο ιέρειες από τη Θήβα και μαθεύτηκε ότι τις πούλησαν, τη μια στη Λιβύη, την άλλη στην Ελλάδα· αυτές οι γυναίκες είναι που ίδρυσαν πρώτες τα μαντεία στους τόπους που ανέφερα. [2.54.2] Και όταν τους ρώτησα πώς είναι τόσο βέβαιοι γι᾽ αυτά που λένε, οι ιερείς μού απάντησαν ότι είχαν ψάξει πολύ γι᾽ αυτές τις γυναίκες, και να τις βρουν βέβαια δεν το κατόρθωσαν, αλλά αργότερα πληροφορήθηκαν γι᾽ αυτές τα όσα μου είπαν.
      [2.55.1] Αυτά λοιπόν μου είπαν οι Θηβαίοι ιερείς· αλλά οι προφήτισσες της Δωδώνης λένε τα ακόλουθα: δυο μαύρες περιστέρες πέταξαν από τη Θήβα της Αιγύπτου, και πήγαν η μια στη Λιβύη, η άλλη κοντά τους· [2.55.2] η δεύτερη αυτή πήγε και κάθισε σε μια ιερή βελανιδιά και μίλησε με φωνή ανθρώπινη και είπε ότι έπρεπε να ιδρύσουν εκεί μαντείο του Δία, και οι Δωδωναίοι θεώρησαν ότι τούτο ήταν γι᾽ αυτούς θεϊκό άγγελμα, και έπραξαν ανάλογα. [2.55.3] Η περιστέρα πάλι που έφυγε και πήγε στους Λίβυους, τους πρόσταξε, λένε, να ιδρύσουν το μαντείο του Άμμωνα, που είναι κι αυτό του Δία. Όλα αυτά μου τα είπαν οι ιέρειες των Δωδωναίων, που η μεγαλύτερή τους λεγόταν Προμένεια, η νεότερή της Τιμαρέτη και η νεότερη απ᾽ όλες Νικάνδρη· μαζί τους συμφώνησαν και οι άλλοι Δωδωναίοι που είχαν σχέση με το ιερό.
      [2.56.1] Όσο για μένα, έχω σχετικά με αυτά την ακόλουθη γνώμη. Αν πράγματι οι Φοίνικες πήραν τις άγιες γυναίκες και τις πούλησαν, τη μια στη Λιβύη και την άλλη στην Ελλάδα, νομίζω ότι η γυναίκα αυτή της σημερινής Ελλάδας, της ίδιας δηλαδή χώρας που παλαιότερα ονομαζόταν Πελασγία, πουλήθηκε στη Θεσπρωτία· [2.56.2] ύστερα, δούλη σ᾽ αυτόν τον τόπο, κάτω από τη βελανιδιά που φύτρωσε εκεί, ίδρυσε το ιερό του Δία, αφού ήταν εύλογο, μια που υπηρετούσε το ιερό του Δία στη Θήβα, εδώ όπου ήρθε να έχει ανάμνηση αυτού του γεγονότος. [2.56.3] Ύστερα εγκαινίασε το μαντείο αμέσως μόλις έμαθε την ελληνική γλώσσα. Αυτή είπε επίσης ότι η αδελφή της πουλήθηκε στη Λιβύη από τους ίδιους Φοίνικες που είχαν πουλήσει και την ίδια.
      [2.57.1] Έχω πάντως τη γνώμη ότι περιστέρες τις είπαν οι Δωδωναίοι αυτές τις γυναίκες επειδή ήταν βάρβαρες και η ομιλία τους τούς φαινόταν σαν τη φωνή των πουλιών. [2.57.2] Πέρασε όμως καιρός, και λένε ότι η περιστέρα μίλησε με φωνή ανθρωπινή, αφού εκφράστηκε με τρόπο κατανοητό γι᾽ αυτούς· όσο όμως μιλούσε βαρβαρικά, αυτοί έπαιρναν την ομιλία της για φωνή πουλιού: γιατί πώς είναι δυνατόν περιστέρα να μιλάει με ανθρωπινή φωνή; Όσο για τα λεγόμενά τους ότι η περιστέρα ήταν μαύρη, δείχνουν μ᾽ αυτά ότι η γυναίκα ήταν Αιγυπτία. [2.57.3] Πάντως, η μαντεία στη Θήβα της Αιγύπτου και η μαντεία στη Δωδώνη είναι παραπλήσιες μεταξύ τους. Και η μαντεία με βάση τα σφάγια των θυσιών έχει επίσης έρθει από την Αίγυπτο.
      [2.58.1] Πάντως, οι Αιγύπτιοι είναι οι πρώτοι άνθρωποι που έκαναν πανηγύρια, πομπές και λιτανείες, και από αυτούς τα έχουν μάθει οι Έλληνες· γιατί στην πρώτη περίπτωση αυτά τα πράγματα φαίνεται ότι γίνονται από πολύν καιρό, ενώ στην περίπτωση των Ελλήνων είναι πρόσφατα δημιουργήματα.

      Διαγραφή
    6. O γραφικος κλόουν 🤡 του ιουδαιοχριστιανισμου είναι εδώ και θα είναι μέχρι να υπάρχει η σελίδα.Βρε ΓΕΛΟΙΕ είμαστε στο 2024 και κάποια ζώα κάνουν λιτανείες για να σβήσουν οι φωτιές,τον δεκαπενταύγουστο εκατομμύρια ευρώ αφορολογητα οικονομίσαν τα παγκαρια και οι επιχειρήσεις της εκκλησίας αε από αφελή τετράποδα που περπάτησαν στα τέσσερα και κάνουν τάματα γιατί νομίζουν ότι θα τους ακούσει η Μαριάμ.Αλλα ζώα πιστεύουν ότι κλαίνε οι εικόνες,ζούμε σε μια κοινωνία που έπρεπε να υπάρχουν 5.000 ψυχίατροι που να δουλεύουν μέρα νύχτα και εσύ τι κάνεις ρε;Αντί να δεις το πρόβλημα ότι ο χριστιανισμός έχει τρελάνει κάποιους ανθρώπους λες άσχετα;Ξέρω περιστατικό που άνθρωπος πήγε σε μια εικόνα αυτού τού απατεώνα στην Πεντέλη νομίζω που πίστευε ότι η εικόνα που δακρύζει θα έκανε καλά το πόδι του γιου του.Καταλαβαινεις ρε ότι έχετε τρελάνει τον κόσμο;Πως αυτός ο κόσμος θα σκεφτεί λογικά;Πως θα αγωνιστεί για την ζωή που του κλέψανε;Σιχαμενα τομάρια .

      Διαγραφή
    7. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ
      ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ.

      ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
      Διακρίνουμε δυο είδη ανθρωποθυσιών στην αρχαία Ελλάδα. Τις νεκρικές και τις αποτρεπτικές.

      Αποτρεπικές: Γίνονταν όταν κινδύνευε η πόλη ή ο στρατός, ο στόλος κλπ. Τότε θυσιάζονταν κάποιο αγνό και αγαπημένο άτομο,συνήθως η κόρη ή ο γιος του βασιλιά. Το έθιμο αυτό είναι Ιουδαιοφοινικικής προέλευσης. Παρόμοιες είναι και οι θεμελιωτικές θυσίες που θα αναφέρουμε, και επιβεβαιώνονται από τα κατάλοιπά τους στα Δημοτικά του “Γεφυριού της Άρτας”.

      Νεκρικές: Πίστευαν πως ο νεκρός πρέπει να “εναγίζεται” δηλ. να του παρέχονται σπονδές, θυσίες και τροφές. Αλλιώς, ο πεθαμένος θα εκδικείτο τους απογόνους του και όλη την πόλη. Αρα, και αυτές οι θυσίες ήταν προληπτικά αποτρεπτικές. Η καλύτερη νεκρική θυσία ήταν το αίμα, και πάνω απ’ όλα το ανθρώπινο.
      «Ενώ ο Θεμιστοκλής προσέφερε κοντά στη ναυαρχίδα θυσία, του έφεραν τρεις αιχμαλώτους, οι οποίοι ήταν ωραιότατοι και στολισμένοι μεγαλοπρεπώς (…) Όταν τους είδε ο μάντης Ευφραντίδης, επειδή εκείνη την ώρα υψώθηκε από τα ιερά μεγάλη και λαμπρή φλόγα, ταυτόχρονα δε κάποιο φτέρνισμα από τα δεξιά έδωσε το σημάδι, τον συμβούλευσε να αρχίσει από τους νέους αιχμαλώτους και αφού προσευχηθεί, να τους θυσιάσει όλους στον Ωμηστή Διόνυσο. Έτσι, είπε, θα εξασφαλιστεί στους Έλληνες η νίκη συγχρόνως και η σωτηρία. (…) Και ο Θεμιστοκλής εξεπλάγη, (….) αλλά το πλήθος άρχισε με ομαδικές φωνές να επικαλείται τη βοήθεια του θεού, οδήγησε βιαίως τους αιχμαλώτους στο βωμό και επέβαλε να εκτελεστεί η θυσία, όπως συμβούλευσε ο μάντης. Αυτά τα διηγείται εκ των ιστορικών ο Φανίας ο Λέσβιος, ο οποίος ήταν φιλόσοφος και όχι άπειρος στα ιστορικά ζητήματα».

      Πλούταρχος, “Βίος Θεμιστοκλέους” ΙΓ, 3

      Έτσι σώθηκε ο Δυτικός Πολιτισμός

      ——————————————————————————————-

      Βρισκόμαστε στα 183 πΧ. Στην κηδεία του Φιλοποίμενα, αφού οι αιχμάλωτοι Μεσσήνιοι ακολούθησαν την νεκρική πομπή, θυσιάστηκαν πάνω στον τάφο του Στρατηγού:

      Πλούταρχος, “Βίος Φιλοποίμενος” 21, 3

      “Τὸ δὲ σῶμα καύσαντες αὐτοῦ καὶ τὰ λείψανα συνθέντες εἰς ὑδρίαν ἀνεζεύγνυσαν,

      οὐκ ἀτάκτως οὐδ’ ὡς ἔτυχεν, ἀλλ’ ἐπινίκιόν τινα πομπὴν

      ἅμα ταῖς ταφαῖς μείξαντες.

      ἦν μὲν γὰρ ἐστεφανωμένους ἰδεῖν, ἦν δὲ τοὺς αὐτοὺς καὶ δακρύοντας,

      ἦν δὲ τοὺς ἐχθροὺς δεσμίους ἀγομένους.

      […..]

      ἐτάφη μὲν οὖν ὡς εἰκὸς ἐνδόξως,

      καὶ περὶ τὸ μνημεῖον οἱ τῶν Μεσσηνίων αἰχμάλωτοι κατελεύσθησαν.”
      https://archaia-ellada.gr/?page_id=15&fbclid=IwAR3hY6ZCzhMudNkqDo8dH1EyavwwAyyAiy-9j3FLQik_woGMi77yq55eCzg

      Διαγραφή
    8. Καστέλι Χανίων: Ανθρωποθυσία ύστερα από σεισμό 7R πίσω από τα ευρήματα

      Φανταστείτε το. Ένας τρομαχτικός σεισμός, μεγέθους 6,5 έως 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ γίνεται σε μία μυκηναϊκή πόλη του 13ου αι.π.Χ.. Οι κάτοικοι αντικρύζουν το έδαφος να πάλλεται και τη γη να ανοίγει μπροστά στα πόδια τους. Πανικοβάλλονται. Και τρέχουν να σωθούν…Αργότερα όσοι από αυτούς έχουν επιβιώσει, θέλουν να εξευμενίσουν τις χθόνιες, θεϊκές δυνάμεις που θεωρούν ότι έχουν προκαλέσει τη μεγάλη καταστροφή. Έτσι στη μεγάλη αυλή του ανακτορικού κέντρου της πόλης διοργανώνουν ως δημόσια προσφορά και ύψιστη πράξη εξευμενισμού των θεών, την τελετουργική θυσία και τον διαμελισμό 43 προβάτων, κατσικιών κι αγριοκάτσικων, 4 γουρουνιών και 2 βοδιών. Δεν αρκεί μόνον αυτό. Μαζί με τα ζώα θυσιάζουν και μία νεαρή (οπωσδήποτε κάτω των 20 ετών) γυναίκα…
      ................................................
      https://archaia-ellada.gr/?page_id=15&fbclid=IwAR3hY6ZCzhMudNkqDo8dH1EyavwwAyyAiy-9j3FLQik_woGMi77yq55eCzg

      Διαγραφή
  60. Και σταματά το παραμύθι περί Χριστού.Ο Χριστός ήταν ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε για κάποια συγκεκριμένα πράγματα για τον λαό του.Αν δεχτούμε ότι ήταν αληθινά αυτά που είπε ήταν πράγματα που οι πυθαγόρειοι,οι Στωικοί,οι πλατωνικοί φιλόσοφοι είπαν πάρα πολύ καλύτερα αιώνες πριν.Αυτα που αντίστοιχα για τα ίδια θέματα είπαν οι πυθαγόρειοι ήταν επιπέδου ατόμων που κάνουν υποτροφία σε πανεπιστήμια ενώ τα λόγια του Χριστού ήταν επιπέδου πρώτης δημοτικού.Ναι οι Έλληνες δεν ξέρανε τι σημαίνει φιλοτητα,ανχινοια,Ευσεβία,ευσπλαχνία,φιλανθρωπία,πραότητα κτλ και περίμεναν να τους τα πει ένας αγράμματος Εβραίος μαραγκός!!!Νισαφι πια ηλίθιε Νισαφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΙΣΑΦΙ ΞΕΝΙΣΑΦΙ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ ΣΙΝΑΦΙ.

      ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΚΑΣΤΡΟΥΝΩ ΚΑΙ ΚΛΑΨΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΗΡΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΝΙΒΑΛΟΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ Ο ΔΙΑΣ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ...
      ΚΑΣΤΡΟΥΝΩ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΣ Ο ΒΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΑΤΑΛΑΣ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ...

      Διαγραφή
    2. ιορισμοί παιδεραστών και κατάχρηση δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από έρανο για άρρωστο μωρό είναι μόνο κάποιες από τις κατηγορίες που προσάπτει η ελληνική κοινότητα του Τορόντο στον ορθόδοξο αρχιεπίσκοπο Σωτήριο Αθανασούλα. Το μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο απασχολεί την Ελληνική κοινότητα του Καναδά αλλά και τον καναδικό τύπο που φιλοξενεί εκτενή ρεπορτάζ, περιλαμβάνει ακόμα υπεξαίρεση χρημάτων που προορίζονταν για τις ανάγκες φτωχών και απόρων.

      Στη μήνυση που έχει κατατεθεί από την Ελληνική κοινότητα του Τόρόντο , αναφέρεται πως η Μητρόπολη διόρισε στις ορθόδοξες εκκλησίες ανθρώπους που ήταν γνωστοί για τα σεξουαλικά τους εγκλήματα: Ένας από αυτούς, ο πατέρας Ιωάννης τοποθετήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη το 2015, παρότι γνώριζε η Αρχιεπισκοπή ότι φυλακίστηκε για σεξουαλικά εγκλήματα και ήταν έξω με εγγύηση. Ο Δημήτρης Τσεβλίκος, πριν αποδημήσει εις Κύριον, διορίστηκε στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου ενώ είχε κατηγορηθεί για παιδεραστία και για αρπαγή ανηλίκου. Η μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζει επίσης ότι ο πατέρας Βιτουλαδίτης «κακοποιούσε συστηματικά, λεκτικά και φυσικά, και τα μέλη του Βοηθητικού Γυναικείου προσωπικού που λειτουργούσε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου». Επίσης, ο πρώην επίσκοπος Georgije Djokic προσκλήθηκε από τον Μητροπολίτη να λειτουργήσει το 2016, αλλά αποσπάστηκε μετά από «κατηγορίες περί ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς».

      Χιλιάδες δολάρια από έρανο έκαναν φτερά

      Η εφημερίδα Toronto Sun, καταγράφει αναλυτικά τις κατηγορίες εναντίον της Μητρόπολης, του αρχιεπισκόπου της, τεσσάρων ιερέων, των γυναικών της εκκλησίας καθώς και της συζύγου και των παιδιών του Πατρός Φίλιππου για φερόμενη υπεξαίρεση κεφαλαίων που προορίζονταν για τους άρρωστους, τους άστεγους και τους φτωχούς.

      Ένα από τα οικονομικά σκάνδαλα, αφορά τον έρανο που πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα και Καναδά το 2012, για βρέφος με το όνομα Αλέξανδρος Καρανίκας. Η αρχιεπισκοπή έκανε γνωστό ότι χρειάζονται περισσότερα από 100.000 δολάρια για να μεταφερθεί το άρρωστο βρέφος από την Ελλάδα στον Καναδά προκειμένου να υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση. Η ελληνική κοινότητα στον Καναδά συσπειρώθηκε και συγκέντρωσε χιλιάδες δολάρια μετά την ανακοίνωση του αρχιεπισκόπου. Αλλά τα περισσότερα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ στην οικογένεια του παιδιού, όπως γράφει η μηνυτήρια αναφορά.

      Διαγραφή
  61. Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντου (GCT), η Μητρόπολη παρέδωσε ένα ασήμαντο ποσό της τάξεως των $ 1.450 από τα περίπου $ 50.000 που μαζεύτηκαν . Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο (GCT) διαθέτει και λειτουργεί τέσσερις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Τον Άγιο Δημήτριο, τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, την Παναγία και την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Τορόντο, υπάγεται στην Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, που επιβλέπει 66 εκκλησίες στον Καναδά και έχει τον αποκλειστικό έλεγχο για τη λειτουργία και τον διορισμό όλων των Ελληνορθόδοξων ιερέων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υπηρετούν στις τέσσερις εκκλησίες του GCT.

    Η μήνυση που κατατέθηκε αναφέρει επίσης πως η Μητρόπολη και οι διορισμένοι ιερείς της καταχράστηκαν χρηματικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων που συγκέντρωσαν τα μέλη των εκκλησιών της Ελληνικής κοινότητας και προορίζονταν για προγράμματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, χήρες και ορφανά, σχολές της Κυριακής, τράπεζες τροφίμων και φυσική συντήρηση των εκκλησιών. Σήμερα, για την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, απαιτούνται 600.000 δολάρια για την επισκευή και την ανακαίνιση της στέγης, του καμπαναριού, του χώρου στάθμευσης και των σπασμένων ανελκυστήρων για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αλλά αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν.

    Σύμφωνα με τις κατηγορίες , η Μητρόπολη απαιτούσε να συγκεντρώνει ένα μέρος των δωρεών χωρίς να δίνει αναφορά για τα χρήματα στην Ελληνική κοινότητα ή στην εφορία του Καναδά. Κάθε ιερέας έχει το δικαίωμα να λαμβάνει ένα «μέτριο» ποσό των δωρεών για την ετήσια αμοιβή του και υποτίθεται ότι δηλώνει τα χρήματα ως εισόδημα στην προσωπική του φορολογική δήλωση, λέει η μήνυση. Ωστόσο κάποιοι ιερείς φοροδιαφεύγουν. Αναφέρεται η περίπτωση του Πατέρα Φιλίππου του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, ο οποίος «εδώ και πολλά χρόνια, έβαζε στην τσέπη προμήθειες για προσωπικό του όφελος και της συζύγου του, του γιου και της κόρης του, ποσά που δεν έχουν δηλωθεί ».

    Κανένας από τους ισχυρισμούς δεν έχει αποδειχθεί στο δικαστήριο επομένως κανένας εκπρόσωπος της Μητρόπολης δεν έχει δεχθεί να μιλήσει δημόσια, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Όταν η Ελληνική κοινότητα του Τορόντο θέσπισε μια ρύθμιση το 2015 για να προφυλάξει από τυχόν υπεξαίρεση τα κεφάλαια της εκκλησίας απαιτώντας διαφάνεια για όλες τις δωρεές, η Μητρόπολη εκδικήθηκε. Για αντίποινα, αφόρισε τις γυναίκες που συνεργάστηκαν στην έρευνα και επέβαλε ως ελάχιστο ποσό εισφορά ύψους 40.000 δολαρίων ετησίως ανά εκκλησία, καθώς και υποχρεωτικές αμοιβές 600 € για κάθε κηδεία και γάμο ως «τιμωρία » για τον έλεγχο που η Κοινότητα ήθελε να ασκήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
    Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
    ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

    ΚΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Έπειτα από το χορό των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν γύρω από πλήθος ιεράρχες, εύλογα ερωτήματα έχουν αναδυθεί: άραγε το πρόβλημα είναι κάποιοι διεφθαρμένοι ή μήπως ο ίδιος ο θεσμός της εκκλησίας; Αποτελεί λύση η «κάθαρση» ή χρειάζεται επιπλέον χωρισμός εκκλησίας-κράτους; Ο ασφαλέστερος δρόμος για να βρεθούν οι απαντήσεις είναι η σε βάθος έρευνα της ιστορίας. Ο συγγραφέας Δημήτρης Κάππας προχωράει πέρα από τις διαστρεβλώσεις της επίσημης ιστοριογραφίας για να φέρει στο φως καυτές αλήθειες

    - Από την αρχή της επικράτησής του ο Χριστιανισμός στάθηκε εχθρός της Ελλάδας, καταστρέφοντας με μίσος ό,τι θύμιζε τον αρχαίο πολιτισμό της.
    - Η ορθόδοξη εκκλησία, προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμιά της, ξεπούλησε στους Τούρκους την παρηκμασμένη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
    - Με τον ίδιο στόχο, το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να καταστείλει την Επανάσταση του 1821. Γι' αυτό, μετά την απελευθέρωση η ελληνική εκκλησία κηρύχτηκε "αυτοκέφαλη" ώστε ν' αποφύγει το στίγμα της προδοσίας.

    Η επιμέλεια του βιβλίου αυτού έχει γίνει από τη Χαρίτα Μήνη, φιλόλογο και συγγραφέα πολλών μελετών, το έργο της οποίας γνωρίζει επιτυχία στο εξωτερικό. Η ίδια έχει γράψει και την εισαγωγή, ανασύροντας από τη λήθη τα εγκλήματα της κρατούσας θρησκείας ανά τους αιώνες, σε ανατολή και δύση. Τα όποια σημερινά σκάνδαλα ωχριούν μπροστά τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
    Περιεχόμενα
    Χρονολογικός πίνακας
    Εισαγωγή από τη Χ. Μήνη
    Πρόλογος του συγγραφέα
    Τρία καυτά ερωτήματα για τη σχέση ελληνισμού - χριστιανισμού
    Οι μυστικές συμφωνίες γύρω από την Άλωση
    Η εξαίρεση του κανόνα: ο Βησσαρίων
    Περίεργες σχέσεις μεταξύ Πατριάρχη και Σουλτάνου
    Ο Μέγας Κωνσταντίνος και το μεγάλο ατύχημα
    Ο εξουσιαστικός ρόλος της εκκλησίας
    Η βία θεόπνευστο μέσο επικράτησης
    Ο Γαλιλαίος και η "Ιερά Εξέταση"
    Η τρομαχτική νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου
    Τα σκληρά συμπεράσματα
    Οι άγιοι πατέρες και η παραπληροφόρηση
    Η Πατρική Διδασκαλία ελέω Γιαχβέ
    Τα πυρά του αφορισμού
    Το ξύπνημα: η Επανάσταση του '21
    Η ανθελληνική ποίηση στην υπηρεσία της εκκλησίας
    Η εκκλησία φοροεισπράκτορας
    Γρηγόριος Ε': ο μεγάλος "εθνομάρτυρας"
    Οι διαβόητες Εγκύκλιοι του Πατριάρχη
    Σουλτανικό φιρμάνι
    Ο συκοφάντης Ευγένιος Β'
    Πώς επεμβαίνει σωτήρια το θέλημά του... Γιαχβέ
    Γενιτσαρισμός
    Η γνώμη του Φαλμεράγιερ
    Η σημερινή πραγματικότητα
    Το αλλοπρόσαλλο του Χριστιανισμού
    Η μωρία της ιστορίας
    Η κατάρα των Ελλήνων
    Η αλήθεια προσόν των προγόνων μας
    Κάποιες ανατρεπτικές ιστορικές εκτιμήσεις
    Βιβλιογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Σε μία ευρεία έρευνα και μία αποκάλυψη που συγκλονίζει δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα για τους οίκους ευγηρίας “St Basil’s” και την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας προχώρησε το κρατικό ραδιοτηλεπτικό δίκτυο “ABC” που κάνει λόγο για… σκάνδαλο μεγατόνων.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, οίκοι ευγηρίας του St Basil’s (γνωστοί και ως “Βασιλειάδα”) που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο, επέστρεψαν 31 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στην οποία και ανήκουν, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως μόνο η μονάδα της Μελβούρνης, τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχει πληρώσει πάνω από 22 εκατομμύρια σε ενοίκια και τέλη στην Ορθόδοξη Εκκλησία, διάστημα στο οποίο, όπως τονίζεται, το St Basil’s συνολικά έλαβε περίπου 73 εκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
    Το εν λόγω ρεπορτάζ αντιπαραθέτει τον “πλούσιο τρόπο ζωής του Αρχιεπισκόπου, Μακάριου” τη στιγμή που άνθρωποι πέθαναν αβοήθητοι μέσα στους οίκους ευγηρίας λόγω κορονοϊού, δίνοντας ως πιο τρανταχτό παράδειγμα “την αγορά διαμερίσματος αξίας 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σίδνεϊ με θέα στο λιμάνι”. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται “45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον οίκο ευγηρίας στη Μελβούρνη από κορονοϊό”.
    Σχετικά με τα ενοίκια που φέρεται να πληρώνει το St Basil’s στην Εκκλησία μάλιστα, σύμφωνα με εκτίμηση κτηματομεσίτη, αυτά είναι διπλάσια από τα ενοίκια που ισχύουν στην αγορά.

    Το ABC συνεχίζει ρίχνοντας φως στη “χλιδάτη” ζωή του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου, για τον οποίο φέρει μαρτυρίες που κάνουν λόγο για “υπερβολικό τρόπο ζωής”, πολλώ δε για “έναν άνθρωπο που έχει πάρει όρκο φτώχειας”, συνοδεύοντας το ρεπορτάζ με φωτογραφίες που απεικονίζουν δύο σπίτια, ένα αυτό που φέρεται να κόστισε 6,5 εκ. δολάρια και άλλο ένα στο οποίο μετακόμισε το περασμένο έτος, πράγμα όπου, όπως τονίζεται, επιβεβαίωσε και η ίδια Αρχιεπισκοπή. Ωστόσο, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως πριν τη μετακόμισή του, στο διαμέρισμα έγινε ανακαίνιση που κόστισε 3 εκατομμύρια δολάρια.

    Εν συνεχεία, παρατίθενται φωτογραφίες με τα ιερατικά άμφια του Αρχιεπισκόπου Μακάριου τα οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ “κοστολογούνται στα 30.000 δολάρια το καθένα”, καθώς και μία φωτογραφία με ένα πολυτελές αυτοκίνητο ” Holden Capric” το οποίο φέρεται, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, να ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο, έχοντας πινακίδα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν με τα γράμματα “ARCHBM”.

    Το εν λόγω θέμα που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, αλλά όχι απαντήσεων από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής, η οποία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ διατηρεί περίπου 15 κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων στη χώρα, οι οποίες χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, με πολλά από αυτά να φέρονται ότι μεταβιβάζουν απευθείας χρήματα στην εκκλησία τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. «Τσουνάμι» καταγγελιών για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής
    Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως καταβλήθηκαν 17 εκατ ευρώ για νομικές διευθετήσεις που αφορούσαν αγωγές σε βάρος κληρικών που κακοποίησαν σεξουαλικά ανήλικα παιδιά και γυναίκες
    «Τσουνάμι» καταγγελιών για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής
    Μαζί εργαστήκαμε για να καταβάλουμε περισσότερα από 17 εκατομμύρια δολάρια σε δικηγορικές δαπάνες και νομικούς διακανονισμούς αποζημιώσεων προκειμένου να απαλλαγεί η Αρχιεπισκοπή Αμερικής από το τεράστιο αυτό φορτίο

    «Τσουνάμι» αποκαλύψεων και ραγδαίων εξελίξεων προιωνίζεται μετά την επιστολή-καταπέλτη του επί 17 και πλέον έτη εκτελεστικού Διευθυντή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Τζέρρυ Δημητρίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο με ταυτόχρονη κοινοποίησή της προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής.

    Κλείσιμο
    Πέντε μήνες μετά την ουσιαστική εκδίωξή του από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής με προσωπική απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου και ουσιαστικά βαρύτατα υπονοούμενα για τις ημέρες και τα έργα του στη διαχείριση των οικονομικών της εκκλησίας της Αμερικής ο Τζέρρυ Δημητρίου σπάει τη δέσμευση που είχε αναλάβει με την υποτιθέμενη παραίτησή του να μη μιλήσει και κυριολεκτικά απασφαλίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ζοφερή η εκκλησιαστική πραγματικότητα των τελευταίων ημερών. Από τη μια μεριά κληρικοί κατηγορούνται για τον σκανδαλώδη και ανήθικο βίο τους κι από την άλλη δημοσιογράφοι και γύρω από την Εκκλησία λαλίστατοι γραφιάδες, γίνονται δικαστές της παραβατικής συμπεριφοράς των κληρικών. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Πάντοτε υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει.

    Ο αείμνηστος Νίκος Ματσούκας, συχνά το ‘λεγε στους φοιτητές του: «τα πεντόσταγμα της ορθόδοξης σωτηριολογίας κορυφώνεται στη συγκλονιστική ρήση του Μάξιμου Ομολογητή: “Συγγνωστόν γαρ, ου τιμωρητόν, η ασθένεια”. (PG. 91,716C)». Όμως, ποιοί από τους λαλίστατους γύρω από την Εκκλησία γραφιάδες διαβάζουν σήμερα Μάξιμο Ομολογητή; Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κριτική, η διαπόμπευση, απάνθρωπη πέρα για πέρα, πριν ακόμη οι κάθε λογής παρεκτρεπόμενοι δικασθούν και καταδικασθούν.

    Υπάρχουν, έλεγε, ο αείμνηστος Νίκος Ματσούκας «δημοσιογράφοι που με τον καημό για κάθαρση της Εκκλησίας και για τη μη συγκάλυψη των σκανδάλων, επιστρατεύουν παρεκτρεπόμενα εκκλησιαστικά πρόσωπα, ακόμη και ψυχοπαθείς από το χώρο του μοναχισμού και άλλων εκκλησιαστικών οργανισμών, και στήνουν ολόκληρες εκπομπές. Ενώ θα μπορούσαν να θεραπεύσουν τον καημό τους και να προστατεύσουν την Εκκλησία (!), παραδίδοντας τα στοιχεία στα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα, προτιμούν τη διαπόμπευση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων. Και μάλιστα αυτονοήτως η διαπόμπευση αφορά κυρίως – τι άλλο για τους προοδευτικούς – ερωτικά σκάνδαλα!», (Ο Σατανάς, εκδ. Πουρναρά, Θεσσαλονίκη, σσ. 25-26).

    Αν και είναι αμφίβολη η γιατρειά των εκκλησιαστικών σκανδάλων - όσο να το επιθυμούν Εκκλησία και Κράτος - πιστεύω πως κάθε φορά που τα ΜΜΕ θα προβάλλουν σκάναδαλα κληρικών, δυστυχώς δεν βλέπω να τίθενται εκείνες οι προϋποθέσεις, θεολογικές πρωτίστως, που θα γιατρέψουν αυτό το κακό. Πέρα από την τόλμη, νομίζω ότι χρειάζεται και η ευαισθησία, την οποία δεν την έχουν ούτε οι μητροπολίτες που χειροτονούν κληρικούς, ούτε κι εκείνοι που επιθυμούν να ακολουθήσουν την ιεροσύνη. Οι τελευταίοι, κυρίως, οφείλουν να έχουν την «αγία ευαισθησία» της κλίσης προς την ιεροσύνη. Και οι μητροπολίτες οφείλουν να δώσουν ένα τέλος σ' εκείνα τα στερεότυπα «θρησκευτικού ψυχολογισμού», τα οποία πλαισιώνουν την εικόνα μιας Εκκλησίας να χειροτονεί ιερείς που κινούνται σε δαιδάλους θρησκευτικής ψυχοπαθολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αυτός ο ιουδαιοχριστιανου μας νομίζει ηλίθιους κι ότι μπορεί να κοροϊδέψει Έλληνες.Πρεπει να του απαντάμε κάποιες φορές για να μην λέει ότι μας ταπωνει.Η νέα του αθλιότητα είναι που μας έβαλε ποστ από την αρχαία Ελλαδα του Δημήτρη Σκουρτελη.Δηλαδξ ένας φανατικός χριστιανός κρίνει τον ελληνισμό που είναι το ακριβώς αντίθετο αξιακο σύστημα Δηλαδή σαν ο Τάκης Τσουκαλάς να σχολιάζει στιγμές από την ιστορία του Παναθηναϊκού,ο Ηλίας Κατσαριδιαρης να σχολιάζει τον Μπακούνιν,Ο Αμβρόσιος θέσεις των ομοφυλόφιλων κτλ κτλ.https://orthodoxia.online/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD/ Ο Κύριος εδώ σχολιάζει στο ορθοδοξία μιλάμε για την επιτομή της αντικειμενικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. https://www.facebook.com/share/v/z72dj5dZUitkNXqw/Εδώ παίρνουν την ευλογία από το ιερό τραπέζι.Κοιτσ πώς κατάντησαν τους ανθρώπους οι αλήτες.Το τραπέζι ρε ηλίθιε χριστιανοταλιμπαν προσκυνάτε;Ξευτιλες τολμάς και γράφεις κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΓΑΒΓΙΖΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΑΛΥΧΤΑ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΟ.
    ΠΑΝ Ο ΤΡΑΓΟΣ ΤΕΘΝΗΚΕΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΕΛΗ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ.
    ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ..
    ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΤΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΑΝΕΛΛΗΣΙΣΟΥΝ.
    ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΛΑΡΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΧΑΣΤΕΣ ΤΑ ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΛΟΓΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    Οι μεγαλύτεροι τσαρλατάνοι είναι οι ευκτήριοι τσαρλατάνοι, που οι «λειτουργοί» τους είναι ψυχικά άρρωστοι και εμπρηστές δόκτορες πιστοποιημένοι απο.. χριστιανούς ! Αναζητούν πιστοποίηση από ένα κράτος που κατέστρεψε την πάτρια λατρεία σαν υπόδουλοι αυτών μόνο και μόνο για να αρπάζουν την χρηματοδότηση κάθε χρόνο ως ζήτουλες από το κράτος αυτό.
    Είναι αυτοί που σας πρήζουν με φωτογραφίες δείχνοντάς τους να τελούν σε ...διαμερίσματα έχοντας «ναό» ενώ δεν έχουν άδεια για ναό, σας εξαπατούν , η μόνη άδεια που έχουν είναι να κατέχουν «Ευκτήριο Οίκο» κατά τα πρότυπα των χριστιανών, και όχι Ναούς και Ιερά κατά τα πάτρια των Ελλήνων αλλά και οι ίδιοι είναι κρυφοχριστιανοί.
    Αυτοί έχουν και κρυφές δοξασίες που σας αποκρύπτουν, Περιμένουν το ιουδαϊκό πάσχα να εορτάσουν τα φοινικικά Αδώνια!!
    Λένε «ορφικοί» αλλά χλαπακιάζουν πετσούλες από τα αρνιά που ψήνουν...
    Ναι ...ακολουθούν τη χριστιανική χρονολόγηση, αναγνωρίζουν εβδομάδες ως λατρευτική μέτρηση χρόνου,
    τελούν αιγυπτιακές τελετές μετεμψύχωσης και περιμένουν ξανά ζωή μετά θάνατον και μάλιστα οι περισσότεροι έχουν ξαναζήσει.
    Αν τους ρωτήσεις όλοι ήταν ιερείς ή ιέρειες κάποτε....κανείς από αυτούς δεν ήταν υποδηματοποιός ή οπωροπώλισσα ή λαχανοπώλισσα.
    Αυτοί είναι τα μεγαλύτερα σούργελα.
    Υπάρχουν επίσης οι «ελληνοχριστιανοί», αυτοί με τον σταυρό αλυσίδα στο λαιμό που πουλάνε ελληνίκι σε βιβλία, οργανώνουν διοπαπαρόνια, έχουν για «ευαγγέλια» τις σοφιστίες των διαφόρων φιλοσόφων, είναι συνήθως όλοι μέγα ιερείς και ιέρειες και ξέρουν τα πάντα πριν το ρωτήσετε...πωλούν μαγική ύπνωση «θεραπευτική» να μάθετε την πρώην ζωή που «ζήσατε», σε συναπαντήματα ευκτηρίων, σε πικ νικ καλοκαιρινά ευκτηρίων και τα λοιπά.
    Αυτοί είναι χριστιανοί με βούλα , έχουν βαφτίσει τα παιδιά τους χριστιανικά αλλά σας το κρύβουν εδώ στο φβ.,
    αλλά περιμένουν και μετεμψύχωση, οργανώνουν εκδρομές για αρπαχτές ....ότι κάτσει στη πορεία..
    Υπάρχουν και οι αγαθορομαντικοί τσαρλατάνοι οι οποίοι είναι χριστιανοί και δεν το κρύβουν και συνήθως κάτοικοι εξωτερικού, θέλουν να είναι Έλληνες (όπως το θεωρούν αυτοί) αλλά για λίγο γιατί οι αρχαίοι δεν είχαν ρεύμα.....για αυτό πάνε στο festival της St. Sophia's να χορέψουν συρτάκι και να φάνε σουβλάκια πίτα και να ευχηθύν «καλή παναγιά » το δεκαπενταύγουστο.
    Πάνε τα παιδιά τους στα «ελληνικά» σχολεία που είναι χριστιανικά της μητρόπολης, της ελληνικής κοινότητας που ζούνε. και είναι οι κλασσικοί «χριστιανοελληναράδες » που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα από προγονική λατρεία.
    Μακρυά λοιπόν από τους τσαρλατάνους και αυτά τα σούργελα που είναι «ελληναράδες ...ΕΚΤΟΣ από χριστούγεννα, πάσχα, δεκαπενταύγουστο και ονομαστικές εορτές» (δέχονται και χρόνια πολλά) πέραν αυτών είναι κάργα «ελληναράδες», μέχρι τα μπούνια official τσαρλατάνοι και πιστοποιημένοι από χριστιανούς για την ετήσια αρπαχτή για «ευκτήριο οίκο» για να σας μαντρώνει και να πολλαπλασιάζει τους τσαρλατάνους.!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΟΣΚΥΛΑ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ
    Ο ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΟΡΔΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ
    ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΜΑΛΑΚΑ

    Ανθρωποθυσίες στην αρχαία Ελλάδα: αρχαιολογικές και φιλολογικές μαρτυρίες

    Η διπλωματική μελέτη με θέμα «Ανθρωποθυσίες στην αρχαία Ελλάδα. Αρχαιολογικές και Φιλολογικές μαρτυρίες» πραγματεύεται το γεγονός των ανθρωποθυσιών στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Η έρευνα κατέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά ανθρωποθυσιών που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως, στην Κρήτη, στις Μυκήνες, στο Άργος, καθώς και στην Εγγύς Ανατολή και στη συνέχεια στήριξε την παρουσία αυτού του πανάρχαιου φαινομένου με τις υπάρχουσες γραμματειακές πληροφορίες. Ξεδίπλωσε τους λόγους τέλεσης τέτοιων θυσιών

    https://hellanicus.lib.aegean.gr/handle/11610/20149

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ρε ηλίθιε ο τσοπάνης σου έβαλε δεκάδες ποστ από κλεψιες λαμογιες και απατεώνες που κάνετε στα ιερά μπουρδέλα .Και εσύ μας γράφεις αν υπάρχουν διαφωνίες στους κύκλους των Ελλήνων;Ναι και εκεί υπάρχουν τρελοί και και εκεί υπάρχουν λαμόγια που επειδή δεν βρήκανε έδαφος στην ορθόδοξη εκκλησία γιατί εκεί τα λαμόγια είναι αμέτρητα πηγαν άλλου να τσιμπήσουν θύματα.Ναι υπάρχουν πιόνια της εκκλησίας ναι υπάρχουν τύποι που στην ουσία είναι χριστιανοί και νομίζουν πως άλλαξαν.Ναι υπάρχουν φασιστομουτρα που στο έχω ξαναγράψει αν κάτσεις εσύ μαζί τους στο ίδιο τραπέζι και μιλήσεις για οποιοδήποτε άλλο θέμα εκτός από θρησκευτικά θα συμφωνήσεις σε όλα.Ποιος σου είπε ότι είναι εύκολο να γίνει κάποιος ξανά Έλληνας;Αλλά άμα γίνει θέλει ο ένας χιλιάδες σαν κι εσάς σε όλα.Στην ηθική στις αρετές,στη προσωπικότητα,στον τρόπο ζωής.Οταν υπήρχε σκοτάδι επί αιώνες εύκολο είναι κάποιος να αποκτήσει τον αξιακο κώδικα των Ελλήνων;Όταν μάλιστα κυκλοφορούν πιόνια της εκκλησίας,κρυφό χριστιανοί που το παίζουν Έλληνες,άσχετοι που δεν έχουν τις γνώσεις κτλ κτλ Υπάρχουν όμως και κάποιοι που αφυπνίστηκαν και βρήκαν τον σωστό δρόμο.Ειναι Έλληνες δεν είναι ταπεινοί ούτε αλαζόνες και γίνονται καλύτεροι άνθρωποι.Και να είσαι σίγουρος ότι ο δρόμος θα ανοίξει.Το άγριο λουλουδάκι που έψαχνε βράχο να φυτρώσει τώρα έχει βρει πολλά μονοπάτια και φυτρώνει και τώρα που μπήκαμε στη νέα εποχή θα είναι πιο δυνατό στην επόμενη στροφή της ιστορίας.Σε 50,100 χρόνια;Δε ξέρω και στην επόμενη στροφή θα είναι πια πάρα πολύ πιο δυνατό τόσο που δε θα μπορείς ούτε να σκεφτείς ότι θα το τελειώσεις.Δεν είπα ότι θα αλλάξει κάτι σήμερα αλλά ήδη αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΕΡΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΕΙΧΕ Η ΠΟΥΤΑΝΟΘΕΑ ΣΟΥ Η ΑΣΤΑΡΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΠΟΥΣΤΑ ΣΗΚΩΜΕΝΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΩΛΟΚΑΘΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.«Ἡ δὲ ᾿Αφροδίτη, ἀφοῦ ἀσχημόνησε μὲ
      τὸν Αρη, ἐπέρασε στὸν Κινύρα, ὑπανδρεύθηκε τὸν ᾽Αγχίση,
      ἐρρίχθηκε στὸν Φαέθοντα κι’ ἐρωτεύθηκε τὸν ”Αδωνι φιλο-
      νίκησε μὲ τὴν στρογγυλομάτα Ἥρα, ἐγδύθηκαν οἱ θεὲς γιὰ
      ἕνα μῆλο καὶ παρουσιάσθηκαν γυμνὲς στὸν βοσκό͵ γιὰ νὰ κρί-
      νη ποιά εἶναι ἡ πιό ὄμορφη.»
      ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΤΣΟΠΑΝΗΣ- ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ- ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΨΕΥΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ 600 π.Χ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΖΩΟΘΥΣΙΩΝ ΚΤΛ
      ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ.
      ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ.


      ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΑΞΙΩΚΑ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΠΑΓΑΝΟΘΕΩΝ;
      ΑΠΟ ΠΟΤΕ O ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ Η ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ Η ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ Η ΜΟΙΧΕΙΑ Ο ΦΟΝΟΣ Η ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ Η ΚΛΟΠΗ Η ΑΠΑΤΗ ΚΤΛ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΞΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ;
      ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΑΞΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;
      ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΡΥΠΤΕΙΑ Η ΚΛΩΠΕΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΡΕΦΩΝ Η ΙΕΡΗ ΠΟΡΝΕΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΟΙ ΖΩΟΘΥΣΙΕΣ ΟΙ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΙ ΟΙ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΙ ΚΤΛ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΞΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ.
      ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΡΟΔΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΗΡΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.
      ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ.
      ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.

      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ
      ΠΙΟ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΑ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟΙ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
      ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ Τ' ΑΠΛΥΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.
      ΔΙΑΒΟΛΟΜΑΖΕΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ.
      ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΑΤΕ.
      ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΑΣ.



      Διαγραφή
  71. ΡΕ ΖΩΟ ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΖΩΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ.ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΗΛΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΝΙΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΛΟ.Ο ΒΟΣΚΟΣ ΠΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΣΑ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΗΛΟ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΝΙΚΟΥΝ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΖΩΟ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΥΘΟΣ;ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΥΘΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΖΩΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΚΕΨΟΥ ΜΟΡΦΩΣΟΥ ΙΟΥΔΑΙΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΝΑ ΠΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΓΑΝΥΜΗΔΗ ΗΛΙΘΙΕ ΤΡΙΜΑΛΑΚΑ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΖΩΟ ΟΤΑΝ ΠΗΔΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.
    ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΝΥΜΗΔΗ.
    Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΘΕΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΠΙΘΗΚΙ.
    ΤΡΑΒΑ ΠΗΔΗΞΟΥ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΙΣ ΑΡΡΩΣΤΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΜΑΛΑΚΑ.
    ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ.

    Γανυμήδης (μυθολογία)
    Ο μύθος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις ομόφυλες Γενετήσιες σχέσεις στην αρχαία Ελλάδα, ειδικά ανάμεσα σε έναν ενήλικο άντρα και σε έναν έφηβο, μια πρακτική πολύ διαδεδομένη για την εποχή. Οι Νόμοι του Πλάτωνα κατηγορούν τους Κρητικούς ότι επινόησαν τον μύθο για να δικαιολογήσουν μερικές "ανήθικες σεξουαλικές συμπεριφορές".[3]

    ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
    .[378b] Και δεν πρέπει, Αδείμαντε, ν᾽ ακουστούν ποτέ στη δική μας την πόλη, ούτε θα επιτραπεί ποτέ να λέγεται εμπρός σε νέο ακροατή πως και τη χειρότερη αδικία αν έκανε κανείς, πως και τον πατέρα του αν έριχνε στα χειρότερα βασανιστήρια για κάποιο κακό που του έκαμε εκείνος, δε θα ήταν αυτό κανένα έκτακτο πράγμα αλλά κάτι που έκαμαν και οι πρώτοι και μεγαλύτεροι θεοί.
    Και εγώ, μα την αλήθεια, φρονώ πως δεν είναι διόλου κατάλληλες αυτές οι διηγήσεις.
    Και ούτε ο ελάχιστος λόγος, εννοείται, δε θα γίνει, πως πολεμούν [378c] και επιβουλεύονται και μάχονται οι θεοί μεταξύ τους —γιατί δεν είναι κι αλήθεια αυτό— αν θέλομε τουλάχιστο αυτοί που μέλλουν να μας φυλάξουν την πόλη να νομίζουν το αισχρότερο πράγμα το να γίνουνται για το τίποτα εχθροί μεταξύ των· πολύ περισσότερον, να καθόμαστε να διηγούμαστε ή να ιστορίζομε γιγαντομαχίες και άλλες κάθε λογής έχθρες θεών και ηρώων με συγγενείς και με άλλους δικούς των. Αλλ᾽ αν ο σκοπός μας είναι να τους πείσομε πως ποτέ δε μίσησε πολίτης άλλο συμπολίτη του κι ούτε είναι όσιο να γίνεται τέτοιο πράγμα, πρέπει να αναγκάσομε [378d] ευτύς και γέρους και γριές μόνο μ᾽ αυτό το πνεύμα μύθους να διηγούνται στα παιδιά και αναλόγους να συνθέτουν και οι ποιηταί. Τα δεσίματα, εννοείται, της Ήρας από το γιο της και τα ριξίματα του Ηφαίστου από τον πατέρα του, επειδή ζήτησε να υπερασπισθεί τη μητέρα του ενώ την χτυπούσε εκείνος, και όλες τις θεομαχίες που διηγείται ο Όμηρος, θα είναι ολότελ᾽ απαράδεκτα στην πόλη μας, ούτε αν είναι καμωμένα με αλληγορίες, ούτε αν είναι χωρίς αλληγορίες. Γιατί ο νέος δεν είναι σε θέση να κρίνει τί είναι αλληγορία και τί δεν είναι, μα όσα εντυπωθούν απ᾽ αυτή την ηλικία στο πνεύμα του [378e] δύσκολο είναι συνήθως να εξαλειφθούν και να μετακινηθούν από κει μέσα· γι᾽ αυτό ίσως πρέπει να δώσομε τη μεγαλύτερη σημασία, οι πρώτοι λόγοι που ακούει το παιδί να είναι όσο μπορεί καταλληλότεροι να το οδηγούν στην αρετή.
    https://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/library/browse.html?text_id=111&page=28

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΖΩΟ;ΤΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΛΙ ΡΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ;ούτε αν είναι καμωμένα με αλληγορίες, ούτε αν είναι χωρίς αλληγορίες. Γιατί ο νέος δεν είναι σε θέση να κρίνει τί είναι αλληγορία και τί δεν είναι.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΥΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ;ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ.ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...ΚΑΤΙ ΖΩΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ 2.5000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΗΛΙΘΙΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΙΕΡΟΥΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΖΩΟ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ;ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΡΕ;Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΖΩΟ ΗΤΑΝ ΕΥΣΕΒΕΣΤΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΑΘΗ.ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΡΕ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΒΑΛΑΣ;ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ;ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΗΛΙΘΙΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΓΕΡΑΚΟ ΜΕ ΜΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΖΗΛΕΥΕΙ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΒΡΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ
    Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΕΙ ΣΕΝΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟΙ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΚΟΥΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΕΤΗ
    ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ ΜΑΛΑΚΑ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΠΡΟΦΕΣΟΡΕΣ.

    [377e] Όταν κανείς με το λόγο εικονίζει άσχημα και όχι καθώς πραγματικώς είναι τους θεούς και τους ήρωες, καθώς έξαφνα ένας ζωγράφος που δεν αποδίδει την ομοιότητα εκείνου που θέλει να ζωγραφίσει.
    Σωστή βέβαια θα ήταν αυτή η κατηγορία, αλλά πώς και κατά τί εφαρμόζεται στους ποιητάς;
    Πρώτα πρώτα δεν είναι από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα ψέματα που μπορεί να γίνουν εκείνα που διηγείται ο Ησίοδος ότι έκαμε τάχα ο Ουρανός και [378a] πώς πάλι τον εκδικήθηκε ο Κρόνος; Όσα πάλι έκαμε αυτός κι έπαθε έπειτα από το γιο του, και αληθινά ακόμη να ήταν, νομίζω πως δεν έπρεπε να λέγουνται τόσο εύκολα σε νέους που δεν έχουν κρίση, αλλά να αποσιωπούνται, και αν ήταν οπωσδήποτε ανάγκη να γίνει λόγος γι᾽ αυτά, να τ᾽ ακούουν με απόλυτη μυστικότητα όσο μπορεί πιο λίγοι κι αφού θυσιάσουν όχι πια χοίρο, αλλά το πιο μεγάλο και πιο δυσεύρετο θύμα, για να είναι όσο γίνεται πιο λίγοι εκείνοι που συνέβηκε να τ᾽ ακούσουν.
    Πραγματικώς, είπε ο Αδείμαντος, είναι επικίνδυνες αυτές οι διηγήσεις.
    [378b] Και δεν πρέπει, Αδείμαντε, ν᾽ ακουστούν ποτέ στη δική μας την πόλη, ούτε θα επιτραπεί ποτέ να λέγεται εμπρός σε νέο ακροατή πως και τη χειρότερη αδικία αν έκανε κανείς, πως και τον πατέρα του αν έριχνε στα χειρότερα βασανιστήρια για κάποιο κακό που του έκαμε εκείνος, δε θα ήταν αυτό κανένα έκτακτο πράγμα αλλά κάτι που έκαμαν και οι πρώτοι και μεγαλύτεροι θεοί.
    Και εγώ, μα την αλήθεια, φρονώ πως δεν είναι διόλου κατάλληλες αυτές οι διηγήσεις.
    Και ούτε ο ελάχιστος λόγος, εννοείται, δε θα γίνει, πως πολεμούν [378c] και επιβουλεύονται και μάχονται οι θεοί μεταξύ τους —γιατί δεν είναι κι αλήθεια αυτό— αν θέλομε τουλάχιστο αυτοί που μέλλουν να μας φυλάξουν την πόλη να νομίζουν το αισχρότερο πράγμα το να γίνουνται για το τίποτα εχθροί μεταξύ των· πολύ περισσότερον, να καθόμαστε να διηγούμαστε ή να ιστορίζομε γιγαντομαχίες και άλλες κάθε λογής έχθρες θεών και ηρώων με συγγενείς και με άλλους δικούς των. Αλλ᾽ αν ο σκοπός μας είναι να τους πείσομε πως ποτέ δε μίσησε πολίτης άλλο συμπολίτη του κι ούτε είναι όσιο να γίνεται τέτοιο πράγμα, πρέπει να αναγκάσομε [378d] ευτύς και γέρους και γριές μόνο μ᾽ αυτό το πνεύμα μύθους να διηγούνται στα παιδιά και αναλόγους να συνθέτουν και οι ποιηταί. Τα δεσίματα, εννοείται, της Ήρας από το γιο της και τα ριξίματα του Ηφαίστου από τον πατέρα του, επειδή ζήτησε να υπερασπισθεί τη μητέρα του ενώ την χτυπούσε εκείνος, και όλες τις θεομαχίες που διηγείται ο Όμηρος, θα είναι ολότελ᾽ απαράδεκτα στην πόλη μας, ούτε αν είναι καμωμένα με αλληγορίες, ούτε αν είναι χωρίς αλληγορίες. Γιατί ο νέος δεν είναι σε θέση να κρίνει τί είναι αλληγορία και τί δεν είναι, μα όσα εντυπωθούν απ᾽ αυτή την ηλικία στο πνεύμα του [378e] δύσκολο είναι συνήθως να εξαλειφθούν και να μετακινηθούν από κει μέσα· γι᾽ αυτό ίσως πρέπει να δώσομε τη μεγαλύτερη σημασία, οι πρώτοι λόγοι που ακούει το παιδί να είναι όσο μπορεί καταλληλότεροι να το οδηγούν στην αρετή.
    Είναι λογικότατα αυτά που λες, είπε ο Αδείμαντος, μα, αν κανείς μάς ρωτούσε τί λογής πρέπει να ᾽ναι και ποιοί είναι αυτοί οι μύθοι, τί θα του απαντούσαμε;
    Δεν είμαστε, Αδείμαντε, ποιηταί, ούτε εγώ [379a] ούτε συ, όσο για το παρόν· τώρα είμαστε οικισταί πολιτείας και οι οικισταί χρειάζεται μόνο να γνωρίζουν τους τύπους που επάνω σ᾽ αυτούς θα συνθέτουν οι ποιηταί τους μύθους και που δε θα τους επιτρέπουν να βγαίνουν έξω απ᾽ αυτούς· δε θα συνθέτουν όμως κι οι ίδιοι τούς μύθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Πολύ σωστά· μα αυτοί ακριβώς οι τύποι της θεολογίας ποιοί θα είναι;
    Τέτοιοι επάνω κάτω· πρέπει να παριστάνεται πάντοτε ο θεός ακριβώς απαράλλακτος όπως είναι, είτε στα επικά ποιήματα, είτε στις τραγωδίες.
    Βέβαια έτσι πρέπει.
    [379b] Αλλά ο θεός δεν είναι αγαθός πραγματικώς και δεν πρέπει τέτοιο και να τον παρασταίνουν;
    Και ποιός λέγει το εναντίον;
    Καθετί όμως που είναι αγαθό μπορεί ποτέ να είναι βλαβερό;
    Δε μου φαίνεται.
    Κι ένα πράγμα που δεν είναι βλαβερό μπορεί να προξενήσει βλάβη;
    Διόλου.
    Κάνει λοιπόν ποτέ το κακό;
    Ούτε.
    Ή μπορεί ποτέ να γίνει αφορμή κακού;
    Ποτέ.
    Το αγαθό πάλι είναι ωφέλιμο;
    Ναι.
    Δεν είναι επομένως η αιτία του καλού που γίνεται;
    Ναι.
    Ώστε λοιπόν δεν είναι το αγαθό η αφορμή όλων που γίνουνται, αλλά μόνο των καλών και όχι των κακών.
    [379c] Βεβαιότατα.
    Ούτε επομένως ο θεός, αφού είναι αγαθός, μπορεί να είναι η αιτία όλων, καθώς λέγουν οι πολλοί· αλλά μόνο για λίγα είναι αίτιος στους ανθρώπους, για πολλά όμως αναίτιος· επειδή πολύ λιγότερα είναι τα καλά που έχουν οι άνθρωποι από τα κακά· όσο για τα καλά, σε κανέναν άλλο δεν μπορούμε να τ᾽ αποδώσομε, ενώ για τα κακά κάθε άλλη αιτία πρέπει να ζητούμε, μα όχι το θεό.
    Μου φαίνεται πως είναι η μόνη αλήθεια αυτά που λες.
    Δεν πρέπει λοιπόν να δώσομε πίστη στον Όμηρο, ούτε σε κανέναν άλλο [379d] ποιητή, όταν ανόητα ξεστομίζει αυτή τη βλαστήμια για τους θεούς και λέγει πως τάχα υπάρχουν δυο πιθάρια στου Δία το κατώφλι.
    γεμάτα το ένα με καλές, με κακές τ᾽ άλλο μοίρες·
    και ότι σ᾽ όποιον ο Δίας ανακατώσει και δώσει κι από τα δυο πιθάρια,
    πότε δεξά θα του έρχουνται και πότε ζερβά πάλι,
    σ᾽ όποιον όμως δώσει μονάχ᾽ από το ένα, χωρίς ν᾽ ανακατατώσει κι απ᾽ το άλλο το πρώτο,
    αυτόν μια πείνα λυσσιακή παντού στη γη τον διώχτει·
    [379e] κι ούτε πως
    ο Δίας μας είναι των καλών και των κακών ταμίας.
    Κι αν κανείς πει πως με την υποκίνηση του Διός ή της Αθηνάς καταπάτησε ο Πάνδαρος τους όρκους κι έγινε αφορμή να λυθεί η ανακωχή, δε θα το παραδεχτούμε· ούτε επίσης το μάλωμα των θεών, [380a] που διαλύθηκε με την παρέμβαση της Θέμιδος και του Διός· ούτε ακόμη θ᾽ αφήσομε τους νέους ν᾽ ακούουν εκείνα που λέγει ο Αισχύλος, ότι τάχα
    ο θεός αφορμή βρίσκει
    σαν θέλει σύρριζα να ξεπατώσει σπίτι·
    μα αν κανείς ποιητής διεκτραγωδεί στους ιάμβους του τα παθήματα της Νιόβης, ή των Πελοπιδών ή τα Τρωικά ή άλλα τέτοια παρόμοια, δε θα τον αφήσομε να λέγει πως είναι έργα του θεού αυτά· ή τουλάχιστο θα πρέπει να βρεθεί ο λόγος, που ζητούμε κι εμείς τώρα, και [380b] να λέμε πως δίκαια και καλά ήταν όσα έκαμε ο θεός και πως ωφελήθηκαν εκείνοι που τους τιμώρησε· ότι όμως είναι δυστυχισμένοι εκείνοι που τιμωρήθηκαν και πως αίτιος της δυστυχίας των ήταν ο θεός, αυτό δεν πρέπει να επιτρέψομε στον ποιητή να το λέει· ας λέγουν, αν θέλουν, ότι είναι άθλιοι οι κακοί, επειδή εχρειάστηκε να τιμωρηθούν, με την τιμωρία τους όμως ωφελήθηκαν από το θεό· αυτό, μάλιστα· να κάθουνται όμως να λέγουν πως μπορεί ο θεός, ενώ είναι αγαθός, να κάμει κακό σε κανένα, αυτό με όλη μας τη δύναμη πρέπει να το αντικρούσομε, αν πρόκειται να έχομε ευνομουμένη πόλη, και να μη δώσομε ποτέ την άδεια σε κανένα, [380c] ούτε στους νέους ούτε σε γέρους, ούτε να λέγουν ούτε ν᾽ ακούουν μέσα στην πόλη μας τέτοιους λόγους είτε με στίχους είτε χωρίς στίχους, γιατί και ανόσια είναι να λέγουνται, αν λέγουνται, τέτοια πράγματα για τους θεούς και για μας όχι ωφέλιμα, μα ακόμη και μεταξύ τους ασύμφωνα.
    Μου αρέσει αυτός σου ο νόμος και τον συνυπογράφω κι εγώ.
    Ο πρώτος μας λοιπόν νόμος και τύπος, που σύμφωνα μ᾽ αυτόν θα ρυθμίζουν ό,τι λέγουν κι ό,τι γράφουν για τους θεούς, θα είναι ο εξής: ο θεός δεν είναι ο αίτιος για όλα τα πράγματα, αλλά μόνο για τα καλά.
    Και είναι πραγματικώς αναγκαιότατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Είναι ηλίθιος ότι και να του πεις δεν καταλαβαίνει Είναι στρατευμένο πιόνι που εκτελεί διαταγές.Καποιες φορές πρέπει να του απαντάμε αλλά όχι συνέχεια γιατί είναι ηλίθιος.Ανθρωπος που δεν καταλαβαίνει ακόμα και να του εξηγήσεις τους μύθους ενώ αντίστοιχα όλη την χριστιανική μυθολογία την θεωρεί αληθινά γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΣΤΡΟΥΝΩ ΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΟΥ;
      ΤΗΝ ΕΠΕΙΣΕΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΣΕ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΟ;
      ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ ΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ.

      ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΠΑΓΑΝΟΘΕΩΝ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.

      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  77. Ρε καθυστερημένο ηλίθιο πόσες φορές σου έχουμε γράψει ότι στα αρχιδια μας οι ηλίθιοι είτε χριστιανοί είτε ότι δηλώνουν.Εμας δεν μας ενδιαφέρει ο κάθε παρανοϊκός είτε χριστιανοταλιμπαν είτε αρχαιολατρης είτε μουσουλμάνος.Πηγαινε σε αυτούς και μιλά.Θες ψυχίατρο τελικά εσύ αν είσαι πχ γαύρος θα ασχολεισαι με κάποιους καμένους βαζελες,είσαι φασίστας και θα βρίσκεις κάποιους ακραίους πχ αναρχικούς και ούτο κάθε εξής.Ακ πας σε ψυχιατρο θα στο πει κι αυτός.Κι εγώ ήξερα κάποτε έναν αναρχικό που έλεγε τα Εξάρχεια πατρίδα του και όποτε έβγαινε από την περιοχή έλεγε ότι περνούσε τα σύνορα.Οταν εγώ ηλίθιε κρίνω τους αναρχικούς δεν θα πιάσω αυτόν αλλά άλλες καταστάσεις ηλίθιε γραφικέ μαλακά τελικά είσαι εντελώς γελοίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τελικά είσαι καθυστερημένο και σαν τέτοιο θα σου απαντάω πια.Ολα αυτά που γράφεις θέλουν ψυχίατρο.Ολη μέρα τέτοιες μαλακίες γράφεις;Καλύτερα να ανεβάζεις ποστ από χριστιανοπληκτους καλύτερα μην γράφεις τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. https://www.facebook.com/groups/epanellinisi https://www.facebook.com/Agioi.Kastanios.kai.Pantoflios ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΣΤ .ΣΤΗ ΜΙΑ ΣΛΙΔΑ ΕΧΟΥΜΕ 14.000 ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ 23.000 ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάσου πόσο ηλίθιον είναι.Ανεβαζει ποστ από την σελίδα του Σκουρλέτη στο φαισμπουκ που όλη μέρα βρίζει την αρχαία Ελλαδα ο ανθελληνας.Ενς βρωμερό πιόνι της εκκλησίας που παρόλα αυτά δεν έχει ούτε 3.000 μέλη φαντάσου ούτε οι καθυστερημένοι χριστιανοταλιμπαν δεν τον ακολουθούν.Ενας τύπος που θεωρεί τον εαυτό του έξυπνο όταν τον ακολουθούν άτομα σαν αυτόν τον ηλίθιο που γράφει εδώ.Ο Σκουρλέτης φυσικά θα έχει το σπίτι του,το εξοχικό του,καταθέσεις στη τράπεζα,θα νοικιάζει ακίνητα γιατί όποιος έχει δύο πρέπει να δίνει το ένα και πουλάει χριστιανική βλακεία στα άλλα ζώα και ανθελληνισμο μήπως χάσει κανένα πρόβατο.Αυτοι έχουν στρατό με σάιτ ,καταθέσεις,έχουν βουλευτές,έχουν μεγάλο καπιταλιστές έχουν τα πάντα.Ενα μόνο δεν έχουν αξιακο κώδικα αρετών κι όσο υπάρχουν Σκουρλέτης που ασχολούνται όλη μέρα με το να βρίζουν τους Έλληνες τόσο μας δυναμώνουν.Οταν δεν ασχολείται κανείς μαζί σου να φοβάσαι.Οταν σε πολεμάνε τότε πας καλα

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑΧΑ
      ΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ Ο ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ.
      ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ

      ΕΧΟΥΝ ΛΕΕΙ 23.000 ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ' ΑΛΩΝΙ.
      ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΑΘΕΟΠΑΓΑΝΟΛΟΥΓΚΡΕΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ
      ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΓΕΡΟ ΧΕΣΙΜΟ ΣΤΟΥ ΑΘΕΟΠΑΓΑΝΟΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ

      ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚAI O ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ 238.000 ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ
      Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
      Δημόσια ομάδα
      ·
      238,3 χιλ. μέλη
      https://www.facebook.com/groups/255292394833194

      Διαγραφή
  80. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ο ηλιθιος έγραψε πριν αν έχω να προσαψω τίποτα στον Χριστό οπως αυτός στους θεούς.Να του πω του ηλιθιου για χιλιοστή φορά ότι οι θεοί δεν έχουν ανθρώπινες αδυναμίες και είναι δυνάμεις;Να του γράψω του ηλιθιου ότι ο Χριστός δεν ήταν θεός;Θα του πω μόνο ότι το βιβλίο του Robert Ambelain Ο Ιησούς η το θανάσιμο μυστικό των Ναϊτών με εκφράζει απόλυτα και κάθε κεφάλαιο του βιβλίου μπορεί να το έχω διαβάσει και δέκα φορές.Μην μου βάλεις ποστ χριστιανοταλιμπαν τους γράφω στα αρχιδια μου.Εχοντας διαβάσει τόσες φορές το βιβλίο έχω δική μου άποψη.
    Υγ.το προηγούμενο μήνυμα το έσβησα εγώ για να μην αρχίσεις τις γνωστές πίπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ.
      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ .
      ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΗΔΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ - ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ - ΚΥΚΝΟΥΣ ΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΑΔΕΣ Ή ΠΟΙΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΑΚΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ;
      ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΑΜΑΣΟΝΟ ΤΟΝ AMBELAIN ( ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΥΣΕΕΔΕΣ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΜΟΥΣΚΑΡΙ;; ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΨΕΥΤΟΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΜΠΕΛΕΪΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ.

      Ο Robert Ambelain (2 Σεπτεμβρίου 1907 – 27 Μαΐου 1997) ήταν Γάλλος δοκιμιογράφος. Συμμετείχε στο εσωτερικό κίνημα των Μασονικών Μαρτινιστών και ισχυρίστηκε ότι αναβίωσε την Πρωτόγονη Σκωτσέζικη Ιεροτελεστία. Έχει γράψει πολλά έργα, όπως το Τεκτονικό Μυστικό , στο οποίο αφηγείται τις πιο σχετικές πτυχές των μασονικών στοών.

      Διαγραφή
    2. Ρε ηλίθιε καθυστερημένος εντελώς είσαι και λες τις ίδιες ατάκες;Τι τουρκοσπορος είναι ρε ηλίθιε έχεις χαζέψει;Τότε γιατί τον πλήρωνε η καθολική εκκλησία για να μην εκδίδει τα βιβλία τους μήπως γιατί μάθαινε ο λαός αλήθειες;Και μήπως γνωρίζεις πόσες χιλιάδες βιβλία του έχουν πουληθεί;Εσύ ο άσχετος και τον γνωρίζεις και πίστεψέ με τον γνωρίζουν σε όλη την Ευρώπη και τα βιβλία του σε πολλούς εκδοτικούς οίκους είναι εξαντλημένα.Ο Γολγοθάς και τα μυστικά του άλλο ένα απίστευτο βιβλίο που κάνει σμπαραλια τον χριστιανισμό.
      Δες ηλίθιε την κριτική στο βιβλίο του που κάνει η μητρόπολη Πειραιά αυτή που συνεργάζεται με γνωστό έμπορο ναρκωτικών.Απο τα χιλιάδες ερωτήματα που θέτει ο Αμπελεν στο βιβλίο του ο Χριστός και το μυστικό των Ναϊτών απαντάνε μόνο ότι αν ήταν ψέμματα η ανάσταση πως μετά οι απόστολοι κυρηξαν το λογο του χαχα.Δες την κριτική να πεθάνεις ακόμα κι εσύ το γίδι στα γέλια.

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑ
      ΑΥΤΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΠΕΙ.
      ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ;
      ΟΥΤΕ ΤΟ 1/1000.000 ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ.
      ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ.
      ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ.

      ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ
      Ένας ιδιοφυής άνθρωπος και ένας από τους σημαντικότερους ψυχογράφους, του οποίου το έργο αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια λογοτεχνία.

      Το πάγκαλλο πρόσωπο του Χριστού είναι το μόνο, το οποίο ο Ντοστογιέφσκι λατρεύει χωρίς δισταγμό. Γι’ αυτόν είναι η προσωποποίηση του κάθε υψηλότερου, του κάθε τελειότερου, του κάθε ανθρωπινότερου… Για τον Ντοστογιέφσκι ο Χριστός προσελκύει προς τον Εαυτόν Του ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ανθρώπινη ψυχή, με τον ακαταμάχητο μαγνητισμό της Αγάπης Του…

      Για μένα, έχω να πω ότι είμαι παιδί του αιώνος μου, τέκνο της αμαρτίας και της αμφιβολίας. Έτσι είμαι τώρα κι έτσι θα είμαι, (το ξέρω), μέχρι τον τάφο. Τι φρικτά βάσανα μού στοίχισε, και μου στοιχίζει ακόμη σήμερα, αυτή η δίψα για πίστι, που είναι τόσο έντονη μέσα στην ψυχή μου, όσο υπάρχουν μέσα μου ενάντια επιχειρήματα.

      Εν τούτοις, ο Θεός μού χαρίζει στιγμές όπου είμαι ολότελα γαλήνιος. Εκείνες τις στιγμές αγαπώ και νοιώθω ότι αγαπιέμαι από τους άλλους. Και αυτές τις στιγμές ακριβώς εσχημάτισα μέσα μου ένα πιστεύω, όπου όλα είναι φωτεινά και ιερά για μένα.

      Αυτό το πιστεύω είναι απλό: Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο, πιο βαθύ, πιο συμπαθητικό, πιο λογικό, πιο ζωντανό και τέλειο από τον Χριστό. Και λέω στον εαυτό μου, με ζηλόφθονη αγάπη, όχι μόνο ότι δεν υπάρχει τίποτε, αλλ’ ότι δεν μπορεί να υπάρχη.

      Επί πλέον, αν κάποιος μου απεδείκνυε ότι ο Χριστός δεν ταυτίζεται με την αλήθεια κι ότι, στην πραγματικότητα, η αλήθεια είναι εκτός Χριστού, θα προτιμούσα τότε να παραμείνω με τον Χριστό, παρά να πάω με την αλήθεια…».

      Διαγραφή
  82. ΧΑΧΑΧΑ
    ΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ Ο ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ.
    ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ 23.000 ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΖΩΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ;ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΡΟΜΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ .ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ.ΓΙΑ ΠΕΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΡΩΣΣΙΑ ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΔΑ;ΖΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Πεθαμένος ο Παισιος;Μα οι χριστιανοταλιμπαν προσκυνάνε την μαγκουρα του και τις παντόφλες του και λένε ότι ακόμα κάνει θαύματα .Είναι ζωντανό το πνεύμα του ναι η όχι;Εσύ θα μας τρελάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΒΡΕ ΖΩΟ. ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΣΑΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.
      ΕΣΕΝΑ ΜΩΡΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΟΥΣΤΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ;

      Μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσιου του Αγιορείτου η μία μετά την άλλη οι Ορθόδοξες Εκκλησίες τον εντάσσουν στο αγιολόγιό τους.

      Στις 3 και 4 Ιουνίου 2015, κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Δανιήλ ενεκρίθη η εγγραφή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο ημερολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας από το 2016 και εφεξής με ημέρα εροτασμού την 12η Ιουλίου.

      Διαγραφή
    2. Τι ζωντανός πνευματικά ηλιθιεεε;Η είναι στον Άδη και δικάζεται ακόμα για όσα έκανε η έχει μετανσαρκωθει σε άλλο σώμα και ελπίζουμε να βαδίζει τον δρόμο της αρετής που κι αν βρίσκεται .

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑ
      ΠΩΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΑ
      Ο ΑΙΑΚΟΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΩΝ

      Οι κριτές Ραδάμανθυς [Τάφος της Κρίσεως, 2] και Αιακός θα αποφασίσουν για την τύχη του νεκρού, αν δηλαδή θα σταλεί στο νησί των Μακάρων ή στα Τάρταρα. Ο Αιακός, γιος του Δία και της νύμφης Αίγινας, κρίνει όσους προέρχονται από την Ευρώπη, ο Ραδάμανθυς, καρπός του Δία και της Ευρώπης, όσους έρχονται από την Ασία, ενώ στη διαιτησία του Μίνωα καταλήγουν οι δύσκολες κρίσεις (Πλ., Γοργίας 523e-524a). Εδώ κύριος κριτής του νεκρού είναι ο Αιακός.

      Διαγραφή
  84. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ.ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΡΟΦΙΛ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η ΚΟΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ

      ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΑΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΕΙ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙ
      ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΛΛΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΝΑ ΧΕΣΙΜΟ ΗΛΙΘΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΓΑΝΟΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΙΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΣΑΝ ΤΣΟΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΚΑΣΤΡΟΥΝΩ

      Διαγραφή
    2. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ .23.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ε;ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ;ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ .ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΕ ΓΛΕΝΤΑΩ ΜΟΝΟ Ο ΑΛΛΟΣ;ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΨΟΥΡΕΥΤΕΙ;

      Διαγραφή
    3. "23.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ε;"
      ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙΜΟ ΨΩΡΡΑΣ ΕΙΧΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΜΙΑ 40.000 ΗΛΙΘΙΟΥΣ.

      ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΡΓΙΟΛΟΠΟΥΣΤΕΣ ΜΙΛΑΜΕ.
      ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙΣ ΣΕ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ.
      ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΠΑΓΑΝΟΨΕΥΤΟΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ.
      ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΟΙ ΑΘΕΟΠΑΓΑΝΟΠΟΥΤΑΝΕΣ.

      Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοι έκλεψαν τα Δελφικά παραγγέλματα και τα πλασάρουν σαν 10 εντολές.

      Ο Μωυσής που έζησε το 1400 π. Χ έκλεψε τα Δελφικά παραγγέλματα που γραφτηκαν 800 χρόνια αργότερα...

      Συντάκτης
      Οι Άγιοι Καστάνιος και Παντόφλιος
      Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα βγήκαν από τους Δελφούς. Παντού Ελλάδα. Τα έκλεψε η ιουδαϊκή ορθοδοξία για να τα πλασάρει σαν < 10 εντολές >
      https://www.facebook.com/Agioi.Kastanios.kai.Pantoflios/

      Διαγραφή
    4. ΔΙΟΡΘ : ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΙΠΟΥΝ

      Διαγραφή
    5. ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΨΩΡΡΑΣ...
      ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΙΩΝ ΤΩΝ ΑΘΕΟΠΟΥΣΤΑΡΑΔΩΝ
      https://www.facebook.com/profile.php?id=100045531271746

      Διαγραφή
    6. Χιλιάδες κάνουν ηλίθιε που πας πάλι να το γυρίσεις στο πιόνι της εκκλησίας τον Ψωρρα.Δε σε είδα να κοινοποιεις κανένα βίντεο από τα δεκάδες που μπαίνουν κάθε μέρα και δείχνουν την βλακεία σας.Και θα σου γράψω και κάτι ακόμα που θα πάει χαμένο αλλά θα το γράψω Κάνεις δεν είπε ότι όλα στην αρχαία Ελλαδα ήταν τέλεια.Οι ηλίθιοι υπήρχαν και τότε όπως και τώρα.Οι βιαστές υπήρχαν και τότε όπως και τώρα οι παιδοβιαστες υπήρχαν και τότε απλώς όπως υπάρχουν και τώρα Αλλά όποιος ήθελε να ανέβει πνευματικό επίπεδο ανέβαινε γιατί η φιλοσοφία έφτασε τότε σε επίπεδα που δεν ξεπεράστηκαν ποτέ.Αυτη είναι η διαφορά του τότε με το σήμερα που κυριαρχεί το πνευματικό σκότος που έχει επιβάλει η θρησκεία σου εδώ και 2.000 χρόνια Σιγά μην το κατάλαβες...

      Διαγραφή
    7. ΧΑΧΑΧΑ
      Ο ΨΩΡΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
      Ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
      ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
      ΕΧΕΤΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΙΔΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.

      ΒΡΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΓΑΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ - ΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΚΡΙΒΑ.
      ΒΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟ 12ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΘΕΟΥΣ ΣΑΣ;
      ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
      ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΠΑΓΑΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ;
      ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.

      ΠΑΣΚΑΛ
      Η όποια φιλοσοφία είναι σε θέση μόνο να μελετάει την άθλια και διεφθαρμένη ανθρώπινη κατάσταση, αλλά όχι να μας απελευθερώνει από αυτήν. Χωρίς τον Ιησού Χριστό η γνώση είναι ανήμπορη και στείρα, αντιπροσωπεύει απλώς μια «διασκέδαση» -και μάλιστα μιαν από τις χειρότερες διασκεδάσεις- πίσω από την οποία κρύβουμε την εξουθενωτική δυσθυμία στην οποία τσαλαβουτάμε, μέχρις ότου έλθει ο θάνατος για να μας βγάλει μια για πάντα από την πλάνη. Με δυο λόγια, ο Ιησούς μάς σώζει ακόμα και -ή κυρίως- από τη φιλοσοφία.

      Διαγραφή
  85. Είναι κατακάθια της κοινωνίας όσοι βλέπουν την παράνοια της εκκλησίας ενώ όσοι προσκυνάνε λείψανα παντόφλες τραπέζια πουλόβερ περπατάνε στα τέσσερα είναι η αφρόκρεμα.Κοιτα λογική του ηλιθιου είναι να τρελαίνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ;
      ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ
      ΤΙΣ ΑΘΕΟΠΑΓΑΝΟΠΟΥΣΤΑΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΟΠΟΥΣΤΕΣ;
      ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ PC ME TΟΝ ΔΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΓΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΤΛ ΚΤΛ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΡΕ ΖΩΑ;

      Διαγραφή
  86. Ο Μωυσής ηλιθεεε δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο ηλιθιεεεε έλεος πια με ην βλακεία που σε δέρνει.Ρε ηλίθιε οι Εβραίοι ήταν ένας λαός νομάδων ποιες εντολές να βγάλουν που μπροστά στον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων ήταν ένα τίποτα.Εκει έφτασε ο ανθελληνισμος σου;Να συγκρίνεις τους αρχαίους Έλληνες με τους αρχαίους Εβραίους που δεν ξέρανε ούτε να κατουρησουν;Ηλίθιε προδότη σιχαμα Ρωμιε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ
      ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΣΙΧΑΜΑ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ
      ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΗΛΙΘΙΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΘΛΙΑ ΠΑΓΑΝΟΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ- ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ - ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΥΣΑΝ ΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΚΡΙΒΑ;

      Ο ΜΩΥΣΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Ο ΔΙΑΣ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΣΟΣ ΦΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΧΕΙΡΩΝ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΑΛΟΓΟ
      ΟΥΣΤ !!! ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ ΣΙΧΑΜΑ ΜΑΓΑΡΑ ΨΕΥΤΟΛΟΓΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΙΣΘΑΡΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΑ ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΡΙΖΕΙΣ.

      Διαγραφή
  87. ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΓΚΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΥΦΟ ΤΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.Όταν τα άκουσε αυτά ο Σόλωνας, απόρησε, όπως μου είπε, και γεμάτος ενδιαφέρον ζήτησε απο τους ιερείς να του διηγηθούν με όλες τις λεπτομέρειες τα γεγονότα σχετικά με τους αρχαίους συμπολίτες του. Ο Ιερέας λοιπόν του είπε : “Δεν θα σου το ανηθώ, Σόλωνα. Θα σου τα πω όλα, τόσο για χάρη σου όσο και για χάρη της πολιτείας σου, αλλά κυρίως για χάρη της θεάς που προστάτευσε και ανέθρεψε κι εκπαίδευσε και τον δικό σας και μετά τον δικό μας τόπο , αρχίζοντας απο σας χίλια χρόνια πιο πρίν, όταν πήρε το σπέρμα για χάρη σας απο τη Γη και τον Ήφαιστο. Η διάρκεια του πολιτισμού μας, όπως λένε τα ιερά μας βιβλία, είναι οκτώ χιλιάδες χρόνια. Θα σου μιλήσω λοιπόν με συντομία για τους νόμους και τα υπέροχα έργα των συμπολιτών σου, που έχησαν πριν απο εννέα χιλιάδες χρόνια. Αργότερα, όταν θα βρούμε περισσότερο χρόνο, θα τα συζητήσουμε με λεπτομέρειες, έχοντας στα χέρια μας και τα γραμμένα. Για να πάρεις μια ιδέα των νόμων τους, πρέπει να τους συγκρίνεις με τους νόμους που έχουμε εδώ, γιατί έτσι θα δεις ότι στη χώρα μας έχουμε πολλά παραδείγματα απ’ όσα ίσχυαν τότε εκεί. Θα δεις, πρώτα πρώτα, πως η τάξη των ιερέων είναι εντελώς χωριστή απο τις υπόλοιπες, το ίδιο συμβαίνει και με την τάξη των τεχνιτών, που εργάζεται απομονωμένη και δεν έχει σχέση με τις άλλες τάξεις. Ακολουθούν οι τάξεις των βοσκών, των κυνηγών και των γεωργών, που καθεμιά είναι τελείως ανεξάρτητη απο τις υπόλοιπες. Ακόμα, η τάξη των πολεμιστών εδώ είναι χωριστή απο τις άλλες, όπως θα έχεις ακούσει, αφού ο νόμος της επιτρέπει ν’ ασχολείται μόνο με την πολεμική εκπαίδευση και με τίποτα άλλο. Θα πρόσεξες ίσως ακόμα ότι οι πολεμιστές είναι οπλισμένοι με ασπίδες και κοντάρια, τα οποία χρησιμοποιήσαμε πρώτοι εμείς οι Ασιάτες σύμφωνα με τις οδηγίες της θεάς που πριν απ’ όλους δίδαξε εσάς σ’ εκείνους τους τόπους. Σχετικά τώρα με την πνευματική καλλιέργεια, θα παρατήρησες χωρίς αμφιβολία ότι ο νόμος έχει δείξει εδώ απο την αρχή μεγάλη φροντίδα για την τακτοποίηση όλων των επιστημών που ασχολούνται με την κοσμική τάξη, μέχρι την μαντική και την ιατρική, που έχει αντικείμενο την υγεία, αποκαλύπτοντας τις θείες αυτές επιστήμες στους ανθρώπους και συστηματοποιώντας όλες τις γνώσεις που προέρχονται απο αυτές. Η θεά λοιπόν ίδρυσε πρώτα τη δική σας πολιτεία και της χάρισε αυτό το οργανωμένο και τακτικό σύστημα, διαλέγοντας τον τόπο όπου έχετε γεννηθεί, αφού πρόσεξε ότι το καλό κλίμα των εποχών που επικρατεί εκεί θα δημιουργούσε ανθρώπους με εξαιρετική σωφροσύνη. Ως φιλοπόλεμη αλλά και φιλόσοφος, η θεά (για την Αθηνά μιλάει ναι) διάλεξε και κατοίκησε πρώτο τον τόπο που είχε πολλές πιθανότητες να βηάλει ανθρώπους οι οποίοι θα της έμοιαζαν. Ζήσατε λοιπόν σύμφωνα με τους νόμους αυτούς και με ακόμα περισσότερη ευνομία, ξεπερνώντας σε αρετή όλους τους άλλους, μια και ήσασταν γέννημα και θρέμμα των θεών. Πολλά είναι στ’αλήθεια τα κατορθώματα της πολιτείας σας, καταγραμμένα εδώ, τα οποία θαυμάζονται Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΛΑΚΑ ΕΒΡΑΙΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ιερέας λοιπόν του είπε : “Δεν θα σου το ανηθώ, Σόλωνα. Θα σου τα πω όλα, τόσο για χάρη σου όσο και για χάρη της πολιτείας σου, αλλά κυρίως για χάρη της θεάς που προστάτευσε και ανέθρεψε κι εκπαίδευσε και τον δικό σας και μετά τον δικό μας τόπο , αρχίζοντας απο σας χίλια χρόνια πιο πρίν, όταν πήρε το σπέρμα για χάρη σας απο τη Γη και τον Ήφαιστο.

      Ως φιλοπόλεμη αλλά και φιλόσοφος, η θεά (για την Αθηνά μιλάει ναι) διάλεξε και κατοίκησε πρώτο τον τόπο που είχε πολλές πιθανότητες να βηάλει ανθρώπους οι οποίοι θα της έμοιαζαν
      ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ.

      Διόδωρος Σικελιώτης – Οι αρχαίοι Έλληνες που επισκέφτηκαν την Αίγυπτο
      Οι ιερείς των Αιγυπτίων ιστορούν από τις καταγραφές στα ιερά τους βιβλία ότι τους επισκέφτηκαν τα παλαιά χρόνια ο Ορφέας, ο Μουσαίος, ο Μελάμπους και ο Δαίδαλος, καθώς και ο ποιητής Όμηρος και ο Λυκούργος ο Σπαρτιάτης, ο Σόλων ο Αθηναίος και ο φιλόσοφος Πλάτων, ήλθε επίσης ο Πυθαγόρας ο Σάμιος και ο μαθηματικός Εύδοξος, καθώς επίσης ο Δημόκριτος ο Αβδηρίτης και ο Οινοπίδης ο Χίος.

      Τεκμήρια της επίσκεψης όλων ετούτων δείχνουν για άλλους τα αγάλματα τους και για άλλους τοποθεσίες ή κτίρια που φέρουν τ’ όνομα τους, και φέρνουν αποδείξεις από τον τομέα της γνώσης που υπηρέτησε ο καθένας τους, βγάζοντας το συμπέρασμα πως από την Αίγυπτο πήραν όλες τις γνώσεις για τις οποίες θαυμάστηκαν από τους Έλληνες. Ο Ορφέας, για παράδειγμα, πήρε από την Αίγυπτο τις περισσότερες από τις μυστικές τελετουργίες, τις οργιαστικές τελετές που συνοδεύουν τις περιπλανήσεις του και τη μυθική παράδοση για τις εμπειρίες του στον Άδη. Γιατί η λατρεία του Όσιρι είναι ίδια μ’ εκείνη του Διονύσου, ενώ της Ίσιδος είναι πανομοιότυπη με την αντίστοιχη της Δήμητρας και μόνο τα ονόματα έχουν αλλάξει.

      Όσο για την τιμωρία των ασεβών στον Άδη και τους «λειμώνες» των ευσεβών και τις φανταστικές αντιλήψεις που κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολλούς, που δεν είναι παρά πλάσματα της φαντασίας, τα εισήγαγε ο Ορφέας κατ’ απομίμηση των αιγυπτιακών ταφικών εθίμων. Για παράδειγμα, ο ψυχοπομπός Ερμής, σύμφωνα με το αρχαίο αιγυπτιακό έθιμο, ανεβάζει το σώμα του Άπι μέχρι ένα σημείο και το παραδίδει σε κάποιον που φοράει τη μάσκα του Κέρβερου. Ο Ορφέας εισήγαγε τούτο το στοιχείο στους Έλληνες και σύμφωνα μ’ αυτό λέει ο Όμηρος.
      ..............................................................

      Διαγραφή
    2. ....................................................................


      Ο Ερμής ο Κυλλήνιος καλούσε τις ψυχές των μνηστήρων, κρατώντας στα χέρια ραβδί.

      Και πάλι λίγο παρακάτω

      Πέρασαν από τα ρεύματα του Ωκεανού και το Λευκό κι από τις πύλες του Ήλιου και της χώρας των ονείρων περνούσαν και γρήγορα έφτασαν στο λιβάδι με τους ασφόδελους, όπου οι ψυχές κατοικούν, φαντάσματα των πεθαμένων

      Ονομάζει, λοιπόν, τον ποταμό Ωκεανό, γιατί οι Αιγύπτιοι στη γλώσσα τους Ωκεανό λένε τον Νείλο, οι πύλες του Ήλιου είναι η Ηλιούπολις, ενώ «λειμώνα» ονομάζει τη μυθική κατοικία των νεκρών, τον τόπο κοντά στη λίμνη που ονομάζεται Αχερουσία και βρίσκεται κοντά στη Μέμφιδα, γύρω από την οποία υπάρχουν όντως πανέμορφα λιβάδια, έλος, λωτοί και καλαμιές. Το ίδιο λέγεται και για τη δοξασία ότι σ’ εκείνο τον τόπο κατοικούν οι νεκροί, επειδή οι περισσότεροι και μεγαλύτεροι τάφοι των Αιγυπτίων βρίσκονται εκεί, αφού περάσουν οι νεκροί από σώματα τους στις εκεί κρύπτες.

      ....................................................

      Διαγραφή
    3. ....................................................
      Αλλά και οι υπόλοιποι μύθοι των Ελλήνων οι σχετικοί με τον Άδη συμφωνούν με τα έθιμα που ακολουθούνται ακόμη και σήμερα στην Αίγυπτο” γιατί το πλοίο που διακομίζει τα σώματα λέγεται «βάρις», ενώ δίνεται ναύλο [ένα νόμισμα οβολού] στον πορθμέα που στη γλώσσα της χώρας ονομάζεται «χάρων». Λένε επίσης πως κοντά σ’ εκείνους τους τόπους υπάρχει ιερό της «σκοτίας» Εκάτης και πύλες του Κωκυτού και της Λήθης σφαλισμένες με χάλκινες αμπάρες. Υπάρχουν επίσης κι άλλες πύλες, της Αλήθειας, και κοντά τους στέκει άγαλμα ακέφαλο της Δίκης.
      Υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που έχουν μυθοποιηθεί και παραμένουν στους Αιγυπτίους, των οποίων έχει διατηρηθεί η ονομασία αλλά και τα τηρούμενα έθιμα περί αυτών. Στην πόλη των Ακανθών, για παράδειγμα, πέρα από τον Νείλο προς τη Λιβύη, που απέχει εκατόν είκοσι στάδια από τη Μέμφιδα, υπάρχει ένα τρύπιο πιθάρι στο οποίο φέρνουν κάθε μέρα τριακόσιοι εξήντα ιερείς νερό από τον Νείλο εκεί κοντά αναπαρίσταται και ο μύθος του Όκνου στη διάρκεια ενός πανηγυριού, όπου ένας άνθρωπος πλέκει απ’ τη μια άκρη ένα μακρύ σκοινί, ενώ πίσω του πολλοί άνθρωποι το ξεπλέκουν από την άλλη.

      Λένε επίσης πως και ο Μελάμπους πήρε από την Αίγυπτο τις τελετές που κάνουν οι Έλληνες προς τιμήν του Διονύσου, καθώς και τους μύθους για τον Κρόνο, για τις Τιτανομαχίες και όλες γενικά τις ιστορίες για τα πάθη των θεών. Όσο για τον Δαίδαλο, λένε πως μιμήθηκε την πολυπλοκότητα του λαβύρινθου, που σώζεται μέχρι σήμερα, τον οποίο έχτισε, άλλοι λένε, ο Μένιδης, κι άλλοι, ο βασιλιάς Μάρρος, πολλά χρόνια πριν τη βασιλεία του Μίνωα.

      Ο ρυθμός των αρχαίων ανδριάντων της Αιγύπτου είναι ίδιος με τον ρυθμό των αγαλμάτων που κατασκεύασε ο Δαίδαλος στους Έλληνες. Όσο για το ωραιότατο πρόπυλο του ναού του Ηφαίστου στη Μέμφιδα λένε πως χτίστηκε επίσης από τον Δαίδαλο, που επειδή θαυμάστηκε πολύ, τιμήθηκε με ξύλινο άγαλμα που σκάλισε με τα ίδια του τα χέρια και στήθηκε στον εν λόγω ναό, και πέρα απ’ αυτά απέκτησε μεγάλη δόξα για την ευφυΐα του και τιμήθηκε σαν θεός για τις πολλές του ανακαλύψεις· γιατί σ’ ένα νησί προς τη Μέμφιδα υπάρχει ακόμη ιερό του Δαιδάλου που τιμούν οι κάτοικοι της περιοχής.
      ..............................................

      Διαγραφή
    4. ......................................................
      Για την παρουσία του Ομήρου στην Αίγυπτο φέρνουν διάφορες αποδείξεις, κυρίως όμως το φάρμακο που έδωσε η Ελένη στον Τηλέμαχο στο σπίτι του Μενέλαου που σε κάνει να ξεχνάς τις περασμένες συμφορές. Διότι το «νηπενθές», που λέει ο ποιητής ότι πήρε η Ελένη από την Πολύδαμνα τη σύζυγο του Θώνη στις Θήβες, φαίνεται πως το γνώριζε ο ίδιος πολύ καλά- γιατί, λένε, ακόμη και σήμερα οι γυναίκες στην προαναφερθείσα πόλη χρησιμοποιούν τη δύναμη του και πως μόνο οι γυναίκες της Διόσπολης είχαν βρει από τα παλαιά χρόνια φάρμακο της οργής και της λύπης” αλλά οι Θήβες και η Διόσπολις, προσθέτουν, είναι μία και η αυτή πόλη.

      Η Αφροδίτη, πάλι, προσαγορεύεται «χρυσή» από τους ντόπιους σύμφωνα με πολύ παλιά παράδοση, ενώ κοντά στην πόλη που ονομάζεται Μώμεμφις υπάρχει η πεδιάδα «της χρυσής Αφροδίτης», όπως λέγεται. Ομοίως, και τους μύθους που αναφέρονται στα ζευγαρώματα του Δία και της Ήρας και στο ταξίδι τους στην Αιθιοπία κι αυτούς τους πήρε από την Αίγυπτο” γιατί κάθε χρόνο οι Αιγύπτιοι μεταφέρουν μέσα από το ποτάμι τον βωμό του Δία στη Λιβύη και μετά από μερικές μέρες τον φέρνουν πίσω, σαν να εμφανίζεται ο θεός από την Αιθιοπία- όσο για το ζευγάρωμα τούτων των θεών, οι ιερείς μεταφέρουν στη γιορτή τους τους βωμούς των δυο θεών σ’ ένα ύψωμα που έχουν στρώσει με κάθε λογής λουλούδια Αλλά και για τον Λυκούργο και για τον Πλάτωνα καθώς και για τον Σόλωνα λένε πως ενσωμάτωσαν στη νομοθεσία τους πολλά από τα αιγυπτιακά έθιμα.

      Ο Πυθαγόρας έμαθε από τους Αιγυπτίους τις ιερές διδασκαλίες, τα θεωρήματα της γεωμετρίας και τη θεωρία των αριθμών, καθώς και για τη μετάβαση της ψυχής σε κάθε ζωντανό πλάσμα. Επίσης βεβαιώνουν πως και ο Δημόκριτος έμεινε κοντά τους πέντε χρόνια και διδάχτηκε πολλά για την αστρολογία. Το ίδιο και ο Οινοπίδης, που έμεινε κοντά στους ιερείς και τους αστρολόγους κι έμαθε, μεταξύ άλλων, για την λοξή τροχιά του ήλιου και για την κίνηση του που έχει αντίθετη φορά από τα άλλα άστρα.
      ......................................................................

      Διαγραφή
    5. ............................................................
      Από τους αρχαίους αγαλματοποιούς επίσης οι πιο ξακουστοί έμειναν ένα διάστημα κοντά τους, όπως ο Τηλεκλής και ο Θεόδωρος, οι γιοι του Ροίκου, που κατασκεύασαν για τους Σαμίους το ξόανο του Πύθιου Απόλλωνα. Γιατί το ένα ήμισυ του αγάλματος έγινε από τον Τηλεκλή στη Σάμο, ενώ το άλλο ήμισυ ολοκληρώθηκε στην Έφεσο από τον αδελφό του, Θεόδωρο· όταν συντέθηκαν μεταξύ τους τα δυο μισά ταίριαξαν τόσο άψογα που νόμιζες πως ολόκληρο το άγαλμα ήταν δουλειά ενός ανθρώπου. Τούτο όμως το είδος της εργασίας δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα, ενώ οι Αιγύπτιοι το κάνουν κατά κανόνα.

      Γιατί εκείνοι δεν κρίνουν τη συμμετρία των αγαλμάτων με το μάτι, όπως οι Έλληνες, αλλά μόλις ξαπλώσουν την πέτρα και τη χωρίσουν για να την κατεργαστούν, τότε παίρνουν τις αναλογίες, από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη λεπτομέρεια” γιατί, διαιρώντας την κατασκευή ολόκληρου του σώματος σε είκοσι ένα μέρη κι ένα τέταρτο, αποδίδουν συνολικά τη συμμετρία του αγάλματος.

      Κατά συνέπεια, αμέσως μόλις συμφωνήσουν οι τεχνίτες μεταξύ τους για το μέγεθος του αγάλματος, χωρίζονται και κατασκευάζουν τα μεγέθη των μερών που έχουν αναλάβει έτσι ώστε να συμφωνούν με τόση ακρίβεια μεταξύ τους ώστε να προκαλεί κατάπληξη η ιδιομορφία της μεθόδου εργασίας τους. Το ξόανο, λοιπόν, της Σάμου, είναι κομμένο, σύμφωνα με τη μέθοδο των Αιγυπτίων, στα δυο, από την κορυφή μέχρι τα γεννητικά όργανα, το άγαλμα είναι χωρισμένο στη μέση και το κάθε μέρος εφαρμόζει ακριβώς με το άλλο’ και λένε πως ως επί το πλείστον τούτο το άγαλμα είναι παρεμφερές με τα αιγυπτιακά, γιατί έχει τα χέρια τεντωμένα ίσα κάτω στα πλευρά και τα πόδια χωρισμένα σε βήμα.

      Για τα όσα λοιπόν ιστορούνται για την Αίγυπτο και αξίζει να τα θυμηθούμε αρκούν τα όσα ειπώθηκαν τώρα, σύμφωνα με την πρόθεση μας στην αρχή του βιβλίου τούτου…
      https://antikleidi.com/2017/05/30/diodoros_sikeliotis_egiptos/

      Διαγραφή
    6. Μτφρ. Β. Κάλφας. 1995. Πλάτων. Τίμαιος. Εισαγωγή, μετάφραση, σχόλια. Αθήνα: Πόλις.

      Τα επιτεύγματα της πόλης σας ήταν πολλά και μεγάλα· είναι γραμμένα εδώ κι εμείς συνεχίζουμε να τα θαυμάζουμε. Υπάρχει όμως ένα που τα ξεπερνά όλα σε μεγαλείο και αρετή. Τα αρχεία μας αναφέρουν ότι η πόλη σας αναχαίτισε κάποτε μια μεγάλη δύναμη που είχε επιτεθεί με αλαζονεία εναντίον όλης της Ευρώπης και της Ασίας ξεκινώντας απ' έξω, από τον Ατλαντικό ωκεανό. Οι άνθρωποι μπορούσαν να ταξιδεύουν εκείνη την εποχή στον ωκεανό, γιατί αμέσως μετά το στόμιό του ―που, όπως μαθαίνω, εσείς το ονομάζετε Ηράκλειες Στήλες― υπήρχε ένα νησί μεγαλύτερο από την Ασία και τη Λιβύη μαζί. Οι ταξιδιώτες της εποχής περνούσαν από αυτό στα άλλα νησιά και από εκεί σε όλη την απέναντι ήπειρο που περιβάλλει αυτήν την πραγματικά αχανή θάλασσα. Όλα τα μέρη που βρίσκονται μέσα από το στόμιο που λέγαμε φαίνονται σαν λιμάνι με στενή είσοδο· το πέλαγος όμως που εκτείνεται έξω από το στόμιο είναι πραγματικό πέλαγος· και η στεριά που το περικλείει θα έλεγε κανείς ότι αξίζει να ονομαστεί "ήπειρος", στην κυριολεξία του όρου. Σ' αυτό το νησί, την Ατλαντίδα, δημιουργήθηκε κάτω από βασιλική εξουσία μια μεγάλη και θαυμαστή δύναμη που κυριάρχησε σε όλο το νησί καθώς και σε πολλά άλλα νησιά και μέρη της απέναντι ηπείρου. Επιπλέον, προς την πλευρά μας, επικράτησε στη Λιβύη ως την Αίγυπτο και στην Ευρώπη ως την Τυρρηνία. Αυτή λοιπόν η μεγάλη δύναμη συγκέντρωσε κάποτε όλα της τα στρατεύματα και επιχείρησε, με μία μόνο επίθεση, να υποδουλώσει την πόλη σας και τη δική μας και όλες όσες βρίσκονται μέσα από τις Στήλες. Τότε ακριβώς, Σόλων, αποκαλύφθηκε σε όλη την ανθρωπότητα η αρετή και η δύναμη της πόλης σας, γιατί στάθηκε πρώτη στο φρόνημα και στην τεχνική του πολέμου. Επικεφαλής των Ελλήνων, και στη συνέχεια αναγκασμένη να πολεμήσει μόνη όταν οι άλλοι την εγκατέλειψαν, έφθασε στον έσχατο κίνδυνο αλλά τελικά απέκρουσε τους εισβολείς και θριάμβευσε. Δεν άφησε έτσι να γνωρίσουν τη σκλαβιά αυτοί που δεν είχαν υποδουλωθεί ποτέ και απελευθέρωσε με μεγαλοψυχία όλους εμάς τους άλλους που κατοικούσαμε μέσα από τις Ηράκλειες Στήλες. Πολύ αργότερα όμως ήρθαν τρομεροί σεισμοί και κατακλυσμοί και, μέσα σε μία μέρα και μία νύχτα φρίκης, όλο το γένος των πολεμιστών σας χάθηκε μέσα στη γη, και το νησί της Ατλαντίδας βυθίστηκε στη θάλασσα και αφανίστηκε. Ο ωκεανός σ' εκείνα τα μέρη έγινε απροσπέλαστος και ανεξερεύνητος από την πολύ βαθιά λάσπη που άφησε πίσω της η Ατλαντίδα καθώς καταποντιζόταν».

      Άκουσες λοιπόν, Σωκράτη, μια περίληψη όσων μου είχε διηγηθεί ο γέροντας Κριτίας, μεταφέροντας τα λόγια του Σόλωνα

      Διαγραφή
  88. ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ;ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΟΥΦΟ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ;ΑΥΤΑ ΠΕΣ ΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΙ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΧΙΔΑΡΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

      Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ :
      Οι «θεοί» και οι «θεές» της αρχαιοελληνικής θρησκείας δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η προβολή των πιο αρρωστημένων ανθρωπίνων ψυχικών διαθέσεων. Είναι η «θεοποίηση» των ανθρωπίνων παθών των αρχόντων της εποχής εκείνης, η «νομιμοποίηση» των καταπιεστικών, ηθικών και ποινικών τους ατοπημάτων. Άλλωστε οι βασιλείς κατά τον Όμηρο καλούνται «Διογενείς», δηλαδή γενιά του Δία και η εξουσία τους είναι απόρροια της εξουσίας εκείνου (P. Decharme, Μυθολογία, τομ.1,σελ.67). Η δικτατορική αυθαιρεσία του Δία, για παράδειγμα, νομιμοποιούσε και τη δική τους τυραννική εξουσία, οι εξωσυζυγικές του δραστηριότητες επέτρεπε και σ’ αυτούς να προδίδουν τη συζυγική τους πίστη, οι ομοφυλοφιλικές του σχέσεις με το Γανυμήδη νομιμοποιούσε τις δικές τους βρωμερές ομοφυλοφιλικές έξεις. Η συζυγική απιστία της Αφροδίτης με τον Άρη επέτρεπε και στις κυρίες της αριστοκρατίας να είναι μοιχαλίδες, οι λατρεία της πορνικής θεάς δια της «ιερής πορνείας», νομιμοποιούσε την πορνεία, που κυριαρχούσε στην αρχαία εποχή. Ο αρχικλέφτης του Ολύμπου Ερμής, ο προστάτης της κλοπής, ο οποίος λατρευόταν δια της κλοπής, νομιμοποιούσε την κλοπή και την αδικία των πλουσίων εκμεταλλευτών (Ιλιάδ.Β΄103, Κ΄267, Οδ.Τ΄394)! Ο πολεμοχαρής Άρης ο προστάτης του πολέμου και της καταστροφής και η προσωποποίηση της φρίκης και ο οποίος λατρευόταν δια της άσκησης βίας και αίματος και της ικανοποίησης των άγριων ενστίκτων, νομιμοποιούσε τους αγρίους πολέμους, την αυθαιρεσία και την καταστροφή. Η Ήρα ήταν φορέας της πιο άγριας ζηλοφθονίας και της αμετάπειστης εκδίκησης και νομιμοποιούσε και αυτή το μίσος και την εκδίκηση. Ο Βάκχος, προστάτης της μέθης, της κραιπάλης, και της ικανοποίησης των πιο ταπεινών ορμέμφυτων, νομιμοποιούσε τα πιο έχθιστα ανθρώπινα πάθη, και ούτω κάθ’ εξής.
      Τα πάθη των ψευτοθεών δεν είχαν όριο. Ο Ουρανός βύθιζε τα παιδιά του στα έγκατα της γης. Ο Κρόνος προκειμένου να πάρει την εξουσία από τον πατέρα του Ουρανό του έκοψε τα γεννητικά όργανα, καθιστώντας τον πια αδύναμο. Η θεότητά του βρισκόταν προφανώς στα …γεννητικά του όργανα! Ο Κρόνος από φόβο μήπως τα παιδιά του, του πάρουν την εξουσία, τα έτρωγε! Η σύζυγός του Ρέα τον ξεγέλασε (σκέψου τι θεός ήταν να μην καταλάβει την απάτη…) και του έδωσε να φάει μια …πέτρα αντί για το Δία, για να του πάρει έτσι εκείνος την εξουσία (Ησίοδ. Θεογ. 133-138)!

      Διαγραφή
    2. Ο Δίας γκρέμισε από τον Όλυμπο το γιο του Ήφαιστο, επειδή εκείνος πήρε το μέρος της μητέρας του Ήρας, όταν αυτός την έδερνε ανηλεώς, καθιστώντας τον έτσι μονίμως …ανάπηρο! Σύμφωνα με άλλη εκδοχή ο Ήφαιστος ήταν … αδελφός του, κλεψίγαμος γιος του πατέρα του Κρόνου, με τη γυναίκα του Ήρα (ΘΗΕ 7,1051)! Στα χέρια του κρατούσε τον κεραυνό για να κατακεραυνώνει όποιον αμφισβητούσε την εξουσία του! Τόσο πολύ …φιλάνθρωπος ήταν, που κάρφωσε στον Καύκασο τον ευεργέτη των ανθρώπων, τιτάνα Προμηθέα (Ησιοδ. Θεογ.522)! Η Ήρα – παρ’ ότι θεά - δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανικανοποίητες σεξουαλικές του ορμές του συζύγου της Δία και γι’ αυτό εκείνος, ως κοινός απατεώνας, μεταμορφωνόταν και τρύπωνε στους κοιτώνες θνητών γυναικών και τις κακοποιούσε σεξουαλικά, σαν τους σύγχρονους διεστραμμένους βιαστές! Ο Ηρακλής για παράδειγμα υπήρξε καρπός μιας τέτοιας σχέσης. Ονομαζόταν «Τριέσπερος» διότι τα σεξουαλικά όργια του Δία και της Αλκμήνης, μητέρας του Ηρακλή, κράτησαν τρεις νύχτες! Συν τοις άλλοις ο «πατήρ θεών τε και ανθρώπων» ήταν και ενεργητικός ομοφυλόφιλος. Η πιο ευχάριστη ερωτική του απόλαυση ήταν η ανώμαλη συνεύρεση με το θνητό ομορφόπαιδο Γανυμήδη, τον οποίο τελικά πήρε στον Όλυμπο και τον έβαλε πλάι στη σύζυγό του Ήρα (Ιλιαδ.Υ΄232, Ευρ.Τρωάδες 822, Ησιοδ. Θεογ.1345) !

      Διαγραφή
    3. Η Αφροδίτη όπως αναφέραμε απατούσε συστηματικά τον ανάπηρο σύζυγό της Ήφαιστο με τον Άρη (Παυσαν. Β΄10,5). Ο Ποσειδών φλέγονταν από μεγάλο ερωτικό πόθο για … την αδελφή του Δήμητρα, την οποία κυνηγούσε για να τη βιάσει (Παυσαν. Η΄25,6,42). Εκείνη μεταμορφώθηκε σε φοράδα για να ξεφύγει από την αηδιαστική αιμομιξία του αισχρού αδελφού της. Αυτός μεταμορφώθηκε τελικά σε ίππος και κάπου στην Αρκαδία πραγματοποίησε την απαίσια πράξη του! Αυτά ως ελάχιστα παραδείγματα των άπειρων ανηθικοτήτων των ψευτοθεών της αρχαιοελληνικής θρησκείας, όπως τη βίωνε ο χύδην όχλος!
      Οι ψευτοθεοί αυτοί επίσης «απαιτούσαν» παράλογα πράγματα από τους πιστούς τους. «Ζητούσαν» θυσίες ζώων για να «απολαύσουν» την μυρωδιά του ψητού! Χιλιάδες άμοιρα ζώα καθημερινά θυσιάζονταν στους ψευτοθεούς. Μάλιστα επί της βασιλείας του παρανοϊκού Ιουλιανού (361-363 μ.Χ.), ο αριθμός των θυσιαζόμενων ζώων έφτασε σε παροιμιώδεις αριθμούς. Ο θρησκομανής αυτοκράτορας αποδεκάτισε κυριολεκτικά τα ζώα της αυτοκρατορίας, από τις αμέτρητες θυσίες στους ανύπαρκτους ψευτοθεούς του!
      Σε πολλές περιπτώσεις οι ανήθικοι θεοί «απαιτούσαν» θυσίες ανθρώπων! Αναφέρεται ότι ο Τάνταλος θυσίασε το γιο του Πέλοπα, τον κομμάτιασε και τον έδωκε στους θεούς να τον φάνε! Δυστυχώς οι ανθρωποθυσίες ήταν πραγματικότητα και ιερός θεσμός στην αρχαία Ελλάδα. Έχουμε ανθρωποθυσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας, μέχρι και τους ελληνιστικούς χρόνους! Στην εορτή των «Κρονίων» στην Αθήνα θυσιαζόταν κάθε χρόνο ένας άνδρας. Το ίδιο και στη Ρόδο θυσιαζόταν ένας κατάδικος. Ανθρωποθυσίες γινόταν και στην Κρήτη, όπως και στην Αλεξάνδρεια μέχρι την εποχή των Πτολεμαίων, όπου θυσιάζονταν αιχμάλωτοι πολέμου στον αιμοδιψή ψευτοθεό Κρόνο (δες Παυσανίου Ελλ. Περιηγ. Ι 18,7)! Επίσης στην ετήσια εορτή των «Θαργηλίων» προς τιμή του Απόλλωνα θυσιαζόταν ανδρόγυνο εκλεγμένο από τους εγκληματήσαντες του έτους (P. Decharme, Μυθολογία, τομ.1, σελ. 167). Στη Λευκάδα ακόμη γκρέμιζαν κάθε χρόνο έναν άνδρα από ένα βράχο προκειμένου να εξευμενίσουν τον Απόλλωνα (Στραβ Ι.2,452)!
      Η Άρτεμις «απαιτούσε» από τους σπαρτιάτες νέους, στην ετήσια εορτή της, φοβερό μαστίγωμα, μέχρι αίματος, λιποθυμίας, ακόμα και θανάτου. Ενώ στο ναό της, στην Έφεσο γινόταν κατ’ έτος πολυπληθείς φρικτοί αιματηροί ευνουχισμοί νέων (P. Dech. όπου, ανωτ. Σελ.195). Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα και την περίπτωση των περιβόητων κανίβαλων μαινάδων, τις εκστασιασμένες λάτρισσες του μέθυσου ψευτοθεού Διόνυσου, οι οποίες έτρεχαν τις νύχτες στις ερημιές ουρλιάζοντας, καταβρόχθιζαν ωμά τα άτυχα ζώα που έβρισκαν μπροστά τους, αλλά και τους άνδρες που τύχαινε να συναντήσουν! Αναφέρεται ότι κατασπάραξαν και έφαγαν τον Ορφέα!

      Διαγραφή
  89. https://www.facebook.com/reel/1979963075782878 Έφερε ο θίασος κομμένο χέρι και το ποίμνιο τρέχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. https://www.facebook.com/reel/2391953777674271 Ξυπνάτε χριστιανοί, μας κοροϊδεύουν όλοι 😲

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΕΠΕΣΕ ΦΑΝΟΥΡΟΞΥΛΟ και μπόλικο βρισίδι μέσα σε εκκλησία στο ΠΑΓΚΡΑΤΙ το πρωί της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2024. Υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο που οδήγησε σε καυγά εντός της εκκλησίας μεταξύ του 53χρονου Ιερέα συνεφημερίου, και του 62χρονου Επιτρόπου της εκκλησίας.
    Ολα ξεκίνησαν όταν ο Επίτροπος άρχισε να αδειάζει έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο δίπλα στα γραφεία των Ιερέων με σκοπό να τοποθετούν τις Φανουρόπιτες που φέρνουν οι πιστοί εν όψει της γιορτής του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου.
    Αυτό δεν άρεσε στον 53χρονο Ιερέα ο οποίος επέπληξε τον Επίτροπο λέγοντας πως είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ο χώρος που είναι το δικό του γραφείο και πως θα το κάνει θέμα στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού.
    Όταν ο Επίτροπος από την πλευρά του δικαολόγησε τον εαυτό του υποστηρίζοντας ότι ο έτερος Ιερέας και εφημέριος του Ναού του έδωσε την άδεια, αυτό εξόργισε ακόμη περισσότερο των 53χρονο Ιερέα που άρχισε να βρίζει χυδαία τον Επίτροπο αλλά και τον συνεφημέριό του κληρικό λέγοντας ότι πάνε να τον παρακάμψουν και έφτασε στο σημείο να σπρώξει και να χαστουκίσει τον Επίτροπο ο οποίος στη συνέχεια έσπρωξε και αυτός τον Ιερέα, ο οποίος μετά τον ξαναχαστούκισε και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των πιστών που άρχισαν να προσέρχονται στην Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ
      ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ....
      ΤΙΣ ΠΟΠΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΡΑΣΣΙΑ.

      Μάνθος Αρμυράς
      Θα περιμένω την Επιτολή του Αρκτούρου...

      Andrew Mavroudis
      Αδερφέ Ορέστη, αυτά τα τσάτρα-πάτρα με τις ανατολίτικες υστέριες κρύβουν προθέσεις καταστροφικές για το μέλλον του ελληνισμού.
      Προσωπικά με πληγώνουν αφάνταστα...
      Είμαι της γνώμης πως αυτοί που τα προωθούν έχουν άγνοια και μεγαλομανία ταυτοχρόνως. Θανάσιμος συνδιασμός!

      Σωστός

      Λυκουργος Μπαλοδημος
      γνωστοι Διοπανιοι Ελλαδεμποροι τα διαδιδουν αυτα

      Δημήτριος Κριθαράς
      Από που προκύπτει ότι το άστρο του Δαβίδ, το οποίο είναι καμπαλιστικο, είναι ο Σείριος; Οι Εβραίοι δεν έχουν εορτές, από όσο ξέρω που τον αφορούν.

      Μαρίνα Ψαράκη

        ·
      Καμαρώστε τι διακινεί στην σελίδα του ο άνθρωπος που θέλει να ονομάζεται διάδοχος του Βλάση. Κοιτάξτε το ποιόν του ανθρώπου και όλων των μελών, που μάλλον συμφωνούν του Δ.Σ του ΥΣΕΕ. Καμαρώστε ανθρώπους που θέλουν να φέρουν στα μυαλά των ανθρώπων, τον Έλληνα άνθρωπο. Μία σέχτα μικρόνοοων εκδικητικών ανθρωπαρίων κατάντησαν το ΥΣΕΕ. Σε ποιον τα διαμηνύει αυτά; Μα για να τα δω εγώ. Λοιπόν τα είδα και τα δείχνω και σε όλους εσάς! Γιατί; μα γιατί δεν έχω άλλον τρόπο να αμυνθώ στην κακότητα! Και όλο αυτό γιατί σε δύο τελευταία βιβλία των εκδόσεων, έβαλα ως λογότυπο το στεφάνι του ΥΣΕΕ, το στεφάνι της καρδιάς μου των χεριών μου, του μυαλού του Βλάση και των κατασκευών των δικών μου χωρίς να ξέρω τον Μάϊο που κυκλοφόρησα το πρώτο βιβλίο και τον Αύγουστο που έκανα επανεκτύπωση του δεύτερου, ότι είχε κάνει το στεφάνι εμπορικό σήμα. Αν το ήξερα ήμουν τόσο ανόητη να το βάλω; Δεν ήξερα την κακότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου και των ανθρώπων που τεχνιέντως έχει μαζέψει γύρω του; Που εν αγνοία όλων τόλμησε να κάνει ένα ιερό σύμβολο, εμπορικό σήμα και πονηρά σκεπτόμενος χωρίς να με ειδοποιήσει μου κατέβασε την σελίδα της "Ανοιχτής Πόλης" και τώρα με απειλεί ότι θα πάει στο Βιβλιοπωλείο Πολιτεία που διακινώ κυρίως τα βιβλία του Βλάση και γενικά των εκδόσεων, να ελέγξει; και παραθέτει τον τάδε νόμο που θα χρησιμοποιήσει και που έχει αυτές και αυτές τις επιπτώσεις; Και βεβαίως δεν το κάνει για να κερδίσει, χρηματικά όπως φαίνεται και όπως είναι, διότι δεν μπορεί να μου κάνει κάτι. Εγώ με το που έμαθα ότι είναι εμπορικό σήμα, τα απέσυρα τα βιβλία, τυπώνω καινούρια, αλλά αυτό που θέλω να τονίσω, είναι η κακοψυχία του ανθρώπου, η ψυχική κατάντια. Εμείς στον Πειραιά το λέμε αλλοιώς, αλλά είμαι ευγενής. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, είναι αυτοί που κοροϊδεύουν ότι ευαγγελίζονται την Επανελλήνιση. Μικρά κακόμοιρα ανθρωπάκια που διατυμπανίζουν ότι είναι διάδοχοι του Βλάση και μιλάνε για Αρετές. Επίορκοι που σηκώνουν βέβηλα το σπαθί το αγιασμένο από τα χέρια του Βλάση και ορκίζονται. Και όλα αυτά σε εμένα που έδωσα την ζωή μου για την Επανελλήνιση. Εγώ ορκίστηκα στους Θεούς και στους προγόνους μου, και στην ψυχή του Βλάση μου ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να διατηρήσω το έργο του και όχι στις μικροσέχτες μικρόψυχων ανθρώπων που έτυχε να κατέχουν μία σφραγίδα. Εκάς οι επίορκοι. Η φωτογραφία που βάζω του Βλάση έχει αυτό το ιερό στεφάνι, που ενώπιον των συνέδρων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Θρησκειών, φορούσε απαγγέλοντας τον Ύμνο του Απόλλωνος. Καημένε Βλάση αυτό το ιερό σου σύμβολο το έκαναν εμπορικό σήμα. Διαβάστε λοιπόν τι λέει:
      "Ελπίζω τα βιβλία που θα παραγγείλω από την «Πολιτεία» να μην έχουν τυπωμένο οπουδήποτε κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα, διότι θα προβώ σε όλα τα νόμιμα μέσα (αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα, μήνυση) για την εξασφάλιση του δικαιώματος των πνευματικών δικαιωμάτων.

      Διαγραφή
    2. Ο Νόμος είναι σαφής όσον αφορά την χρήση εμπορικού σήματος χωρίς την έγγραφη άδεια του δημιουργού:
      Άρθρο 45
      Ποινικές διατάξεις
      1. Με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ τιμωρείται όποιος εν γνώσει: α) χρησιμοποιεί σήμα κατά παράβαση των περιπτώσεων α΄ ή β΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 7, ή β) θέτει σε κυκλοφορία, κατέχει, εισάγει ή εξάγει προϊόντα που φέρουν αλλότριο σήμα, ή προσφέρει υπηρεσίες με αλλότριο σήμα.
      Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με πρόθεση χρησιμοποιεί σήμα φήμης, κατά παράβαση της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 7, για να εκμεταλλευτεί ή να βλάψει τη φήμη του.
      Επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) έως τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ επί προσβολής ψσήματος με σημείο που ταυτίζεται με το σήμα και συντρέχει επίσης ταυτότητα ή ομοιότητα προϊόντων ή υπηρεσιών: α) αν το όφελος που επιδιώχθηκε ή η ζημία που απειλήθηκε από τις πράξεις της παραγράφου 1 είναι ιδιαίτερα μεγάλη και συντρέχει εκμετάλλευση σε εμπορική κλίμακα, ή β)
      αν ο υπόχρεος τελεί τις πράξεις της παραγράφου 1 κατ’ επάγγελμα.
      Στις παραπάνω χρηματικές ποινές δεν περιλαμβάνονται τυχόν αξιώσεις χρηματικής αποζημίωσης, του δημιουργού"
      Ελπίζω να καταλάβατε με τι έχετε να κάνετε.


      Διαγραφή
  92. https://fb.watch/ub1qm2QzYm/Μόλις κάνουν άγγιγμα στο ιερό τραπέζι αποκτούν αόρατη μαγική προστασία. 🛐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΑΓΑΠΗΣ (Αγ. Γραφή)
    «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου» («κατά Ματθαίο» ιβ΄30)
    «Φωτιά ήρθα να βάλω πάνω στη Γή και πόσο θα ήθελα να είχε ήδη ανάψει» («κατά Λουκά» ιβ΄49-50).
    «Μη νομίσετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνη στη Γή. Δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα. Γιατί ήλθα για να διχάσω τον άνθρωπο από τον πατέρα του και την κόρη από τη μάνα και τη νύφη από την πεθερά της» («κατά Ματθαίο ι 34-38).
    «Νομίζετε ότι ήλθα για να επιβάλλω αναγκαστική ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων; Κάθε άλλο. Σας βεβαιώνω, ότι ο ερχομός μου θα φέρει διαιρέσεις. Από τώρα και στο εξής μια οικογένεια με πέντε μέλη θα χωριστεί σε δύο παρατάξεις: Τρείς εναντίον δύο και δύο εναντίον τριών. Ο πατέρας θα είναι αντίθετος με τον γιο του κι ο γιος με τον πατέρα του. Η μάνα με την κόρη της. Η πεθερά με τη νύφη της κι η νύφη με την πεθερά της» («κατά Λουκά» ιβ΄51-53).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ
      ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΓΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΟΓΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΤΙ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΔΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ;
      ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΠΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΦΤΥΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΓΙΑ ΘΕΟ ;

      Βέβαια, για όλους αυτούς που δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τα λόγια αυτά του Κυρίου, φαίνεται ότι η απορία τους είναι κάπως δικαιολογημένη. Ένα πράγμα όμως οφείλουν να γνωρίζουν οι άνθρωποι αυτοί, ότι ο Χριστός είναι η πηγή και ο Αρχηγός της Ειρήνης. Τί θέλει, λοιπόν, να μας πει εδώ; : “Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν μάχαιραν, ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πεθεράς αυτής· και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού” (Ματθ. ιʼ 34-37). Μη νομίσετε, μας λέει, ότι εγώ ήρθα να επιβάλω μια ψεύτικη ειρήνη στη γη (όπως την φαντάζονται οι Ισραηλίτες, οι οποίοι περιμένουν τον Μεσσία ως επίγειο βασιλέα). Δεν ήρθα να φέρω τέτοια ειρήνη, αλλά μάχαιρα και διαίρεση. Εγώ ήρθα να χωρίσω τον ασεβή γιο από τον πιστό πατέρα του και την ασεβή θυγατέρα από την πιστή μητέρα της και την άπιστη νύμφη από την πιστή πεθερά της. Και έτσι θα γίνουν εχθροί του πιστού ανθρώπου οι οικιακοί του, που δεν θα δεχθούν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει σʼ όλες τις εποχές. Μέσα σʼ ένα σπίτι δεν είναι όλοι ομόψυχοι. Έτσι αυτοί που πιστεύουν στο Χριστό, οι υπόλοιποι τους χλευάζουν και στέκονται εχθρικά απέναντί τους.

      Διαγραφή
  94. https://fb.watch/ub1EyaPgmN/Χριστιανικές ευχές σας στέλνει η κυρία.🙏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. https://antiairetikos.blogspot.com/p/blog-page_2.html ΑΠΟ ΕΔΩ ΒΑΖΕΙΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΙΟΥΔΑΙΕ ΤΑ ΠΟΣΤ;ΘΑ ΣΕ ΞΕΒΡΑΚΩΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΡΟΜΠΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ.ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΣΤ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΜΑΝΡΙΤΕΣ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ;ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΑΡΩΝΕΣ ΑΜΑΞΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ;ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΡΕ ΙΟΥΔΑΙΕ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ 200 ΚΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ;ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΡΟΜΠΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΑΤΡΗ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΑΝΔΡΕΙΚΙΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ
      ΘΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ
      ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟ ΓΙΔΟΞΟΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ;
      ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΓΑΝΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ;

      Πρώτος ο Ξενοφάνης o Κολοφώνιος (570-480) τόλμησε να αρνηθεί την κρατούσα ειδωλολατρική θρησκεία της εποχής του και να διακηρύξει επίσημα: «Εις Θεός, εν τε θεοίσι και ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσιν όμοιος ουδέ νόημα». Όμως «πάντα θεοίσ' ανέθηκαν Όμηρος θ' Ησίοδός τε… όσσα παρ' ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τε και αλλήλους απατεύειν» (Ξενοφ. Απ. 11)! Τους θεούς θεωρούσε εξολοκλήρου αποκυήματα της ανθρώπινης φαντασίας, ανάρμοστα για την θεία φύση. Υποστήριζε μάλιστα πως όσοι πιστεύουν ότι οι θεοί γεννήθηκαν, ασεβούν το ίδιο με όσους λένε ότι οι θεοί πεθαίνουν!
      Ο Ηράκλειτος (540-480) επιζητούσε «εξαγνισμόν από τα είδωλα» και πνευματική λατρεία του θείου (Αποσπ.5,Diels). Συνέλαβε την έννοια του ενός Θεού, υποστηρίζοντας πως «Έν πάντα … εκ πάντων εν και εξ ενός πάντα… ταυτό τε ζων και τεθνηκός και εκγρηγορός και καθεύδον και νέον και γηραιόν… αγαθόν και κακόν – εν και ταυτόν-» (Β΄50,10,88,58). Καθιέρωσε την πνευματική έννοια του Λόγου ως την υπέρτατη αιτία των πάντων και ως τον πάνσοφο νου που συγκροτεί τον κόσμο και προνοεί γι’ αυτόν (Α 16). Υποστήριζε ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος, αποδίδοντας στους θεούς κακίες και ανηθικότητες έσχον ολέθρια επίδραση στα ήθη των ανθρώπων. Ακόμα στηλίτευσε τον ανόητο ανθρωπομορφισμό, τόνισε την απόλυτη διαφορά ανθρώπου και Θεού (Αποσπ. 88) και απειλούσε όσους έκαναν ανίερες τελετές (Βακχισμός, ιερά όργια, ιερή πορνεία κλπ).
      Ο Αναξίμανδρος (610-564) αποφάνθηκε πως το θείον είναι «αθάνατον και ανόλεθρον», «περιέχει δε άπαντα και πάντα κυβερνά» (Αριστ. Μεταφ. 203Β).
      Ο Εμπεδοκλής (493-433) καταδίκασε έντονα τον ανθρωπομορφισμό της αρχαιοελληνικής θρησκείας και όρισε ότι το θείον είναι πνεύμα (Β΄134).

      Διαγραφή
    2. Ο Παρμενίδης (5ος αιών) αρνήθηκε μετά βδελυγμίας τις απαράδεκτες αντιλήψεις της εποχής του για το θείο και αποφάνθηκε πως αυτό είναι πέρα από κάθε φυσικό φαινόμενο και ανθρώπινη σύλληψη. Το θείον είναι «ατρεμές» και «ακίνητον» (Β΄23,24,26).
      Ο Πυθαγόρας (570-490) επέκρινε δριμύτατα τον Όμηρο και τον Ησίοδο για τις προσβλητικές διηγήσεις τους για τους θεούς. Όρισε δε το θείον ως το «Πρώτον Έν» και ως ουσία αυτού τα Μαθηματικά, δηλαδή την αρμονία, (καθαρά πνευματική μονοθεϊστική πίστη), (βλ. Αριστ. Μετά τα Φυισκά,1091Α, 15).
      Ο Αναξαγόρας (490-427) απεφάνθη ότι ο ήλιος, η σελήνη και τα άστρα, δεν είναι θεοί, όπως πρέσβευε η ειδωλολατρική θρησκεία και η οποία απαιτούσε λατρεία γι' αυτά, αλλά πύρινες υλικές μάζες. Το ίδιο είχαν υποστηρίξει και ο Αναξίμανδρος, ο Αναξιμένης, ο Θαλής, ο Λεύκιππος, ο Δημόκριτος.
      Ο Μητρόδωρος, (5ος αιών.), μαθητής του Αναξαγόρα, διακήρυξε πως «οι θεοί δεν είναι εκείνο που νόμιζαν όσοι τους έχτιζαν ναούς και τους προσκυνούσαν» (P. Decharme, Ελληνική Μυθολογία, τομ. Α΄, σελ. 286).
      Ο Πρωταγόρας (480-411) θεμελίωσε την έννοια της απόλυτης υπερβατικότητας του θείου και σατίρισε την παιδαριώδη θρησκευτικότητα της εποχής του, γι΄ αυτό οι φανατικοί αθηναίοι ειδωλολάτρες αποφάσισαν να τον σκοτώσουν (ΘΗΕ τομ. 10,692).
      Ο Ηρόδοτος (480-421) δε δίστασε να ασκήσει κριτική στο Μαντείο των Δελφών για ψεύτικους χρησμούς και στηλίτευσε την απαράδεκτη ιερή πορνεία (Ιστ. Ι.199). Ο δε Αριστόδημος και ο Δημοσθένης περιγελούσαν επίσης τις ανόητες μαντείες του δελφικού μαντείου (P. Dech.όπου ανωτ.). Επίσης ο Επίχαρμος (530-440) λοιδορούσε την αρχαία ειδωλολατρία, διότι αυτή θεωρούσε «τους θεούς είναι ανέμους, ύδωρ, γην, ήλιον, πύρ, αστέρες» (Στοβ. Ανθ. 91,92).

      Διαγραφή
    3. Ο Πίνδαρος (522-446) στα περίφημα ποιήματά του απογύμνωσε τους θεούς από τις μυθολογικές γελοιότητες που προσβάλουν το θείο, (Πίνδ. Ολυμ. Θ΄35 και P. Dech. όπου ανωτ. σελ. 7). Σύμφωνα με τον αείμνηστο Κ. Γεωργούλη ο Πίνδαρος δεν έκρυβε τις μονοθεϊζουσες ιδέες του (ΘΗΕ, τομ. 10,393).
      Ο Πρόδικος (5ος αιών.) υποστήριξε με πάθος πως οι άνθρωποι της αρχαιότητας, λόγω πλάνης, θεώρησαν ως θεούς ό,τι ήταν χρήσιμο για τη ζωή τους, όπως ο ήλιος, η σελήνη, τα ποτάμια, οι πηγές, τα ζώα, κλπ. (Ξενοφ. Απομν. 11,3).
      Ο Αντισθένης (414-365) διακήρυξε πως ο Θεός είναι ένας και απόλυτα υπερβατικός για τον ανθρώπινο νου. Αποκήρυξε αηδιαστικά τη θρησκεία της εποχής του διότι οι θεοί της ήταν θεοποιηθέντες άνθρωποι! (Cicero de Nat. Deor. I,II,13).
      Ο Θεόφραστος (372-287) ζήτησε να πάψουν οι ανόητες ζωοθυσίες, αφενός μεν από σεβασμό προς τα ζώα και αφετέρου, επειδή ο Θεός δεν έχει ανάγκη από τέτοιες ταπεινές πράξεις (Θ.Η.Ε. τομ.6,415).
      Ο Ευριπίδης ( 480-406) χαρακτήρισε τις γελοίες για τους θεούς διηγήσεις των ποιητών «αοιδών δυστήνους λόγους» (Ευρ. Ηρακλ. Μαιν. 1346) και υποστήριξε πως «ει οι θεοί εισι κακοί ούκ εισι θεοί» (Ευρ. Βαλλεροφ. 23) με αποτέλεσμα να γίνει στόχος του φανατικού ειδωλολατρικού όχλου και να καταφύγει στη Μακεδονία!
      Ο Σωκράτης (469-399) υπήρξε σαφώς μονοθεϊστής. Κατά κανόνα ομιλούσε για Θεό και σπανιότατα ομιλούσε για θεούς. Στους μαθητές του δίδασκε διαφορετική θρησκευτική πίστη, γι' αυτό καταδικάστηκε σε θάνατο ως «έτερα καινά δαιμόνια εισφέρων».

      Διαγραφή
    4. Ο Πλάτων (428-347) φυγάδευσε κυριολεκτικά τον Όμηρο από την "Πολιτεία" του, διότι θεώρησε ότι οι ανήθικοι μύθοι για τους θεούς αποτελούν επιζήμια πρότυπα για τους νέους. Τόνισε εμφαντικά ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος έπλασαν ψευδείς και ανάξιους μύθους για τους θεούς (Πολιτ. 368Α-383C). Αρνήθηκε ουσιαστικά την πατρώα ειδωλολατρική θρησκεία και προσηλώθηκε στη δική του ιδεατή θεότητα, το «Όντως Όν». Χαρακτηριστικά είναι τα εξής αποφθέγματα του μεγάλου φιλοσόφου, τα οποία προδίδουν τις μονοθεϊστικές αντιλήψεις του: «Ο δη Θεός ημίν πάντων χρημάτων μέτρον αν είη μάλιστα» (Νομ. IV 716e), «Ομοιούσθαι Θεώ» (Πολ. 613Β), «Ο Θεός έχει ταις χερσίν αυτού την αρχήν, το μέσον και το πέρας πάντων των όντων» (Νομ.Δ΄715e). Είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σπάνια παρίστατο σε δημόσιες θρησκευτικές τελετές των Αθηνών και στην Ακαδημία του δεν τελούσε καμιά θρησκευτική τελετή!
      Ο Αριστοτέλης (384-322) όρισε το θείον ως «το Πρώτον κινούν ακίνητον», ως «Νόησιν Νοήσεως» και ως «Ζώον αϊδιον άριστον» (Μεταφ. 1072, Β΄29) ορίζοντας έτσι την πίστη του σε μια υπερβατική αρχή. Υπεράσπισε την ενότητα της θείας ουσίας ως εξής: «ούκ πολυκοιρανίη΄ εις κοίρανος» (Μεταφ. 1076Α). Αρνήθηκε κατηγορηματικά τις ανόητες περί θεών πίστεις της αρχαιοελληνικής θρησκείας και γι' αυτό κατηγορήθηκε για αθεϊσμό!
      Οι Στωικοί, ακολουθώντας τη διδασκαλία του Ζήνωνα καθιέρωσαν την πίστη στον ένα Θεό και ερμήνευσαν τους μύθους του Ομήρου αλληγορικά (P. Nilsson, Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας, Αθήναι 1977, σελ. 304).

      Διαγραφή
    5. Αρνητές της αρχαιοελληνικής ειδωλολατρικής θρησκείας υπήρξαν ακόμα ο Καρνεάδης, ο Θεόδωρος ο Κυρηναίος, ο Λεύκιππος, ο Δημόκριτος, ο Επίκουρος και όλοι οι σοφιστές, οι κυνικοί και οι στωικοί φιλόσοφοι.
      Το τελειωτικό κτύπημα στην αρχαία ειδωλολατρική θρησκεία, το έδωσε ο Ευήμερος ο Μεσσήνιος (317-297) ο οποίος διατύπωσε τη θεωρία και η οποία έγινε τελικά ευρέως αποδεκτή, πως οι θεοί της αρχαιοελληνικής θρησκείας ήταν κάποιοι επιφανείς άνθρωποι της πολιάς αρχαιότητας, τους οποίους οι άνθρωποι λόγω αμάθειας θεοποίησαν!
      Έχοντας όλα αυτά υπόψη του ο άγιος Ιουστίνος ο φιλόσοφος και μάρτυρας (+165) έγραψε πως «Οι μετά λόγου βιώσαντες χριστιανοί εισί, καν άθεοι ενομίσθησαν, οίον εν ΄Ελλησι μεν Σωκράτης και Ηράκλειτος και οι όμοιοι αυτοίς» (Ιουστ. Α΄ Απολ. α΄46,3, ΒΕΠΕΣ 3,186) και «Ούχ αλλότρια εστι τα του Πλάτωνος διδάγματα του Χριστού, ουν παρά πάσι καλώς είρηται ημών των Χριστιανών εστι» (Ιουστ. Β΄Απολ. 13,2-4, ΒΕΠΕΣ 3,207)! Ο Κλήμης ο Αλεξανδρέας επίσης μίλησε δια «ειδικής αποκαλύψεως» από το Θεό στους αρχαίους Έλληνες σοφούς ( Προτρεπτ. VI, ΒΕΠΕΣ 7, 52)!
      Ας μην κομπάζουν λοιπόν οι σύγχρονοι «αρχαιολάτρες» αποκαλώντας την «πατρώα θρησκεία», δηλαδή αυτή που λάτρευε ο χύδην όχλος και οι αγράμματοι χωρικοί, ως «την πιο εξευγενισμένη θρησκεία του κόσμου», διότι οι αρχαίοι μορφωμένοι, οι δημιουργοί του θαυμαστού αρχαιοελληνικού πολιτισμού έφτυσαν την ειδωλολατρική θρησκεία!
      Όσον αφορά τα γνήσια και ωφέλημα στοιχεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού αυτά διασώθηκαν, καλλιεργήθηκαν και αναπτύχθηκαν μόνο μέσα στον Χριστιανισμό. Δεν μας επιτρέπει ο χώρος να επεκταθούμε εδώ, άλλωστε έχουν γραφεί τόσα πολλά για την αρμονική σύζευξη Χριστιανισμού και Ελληνισμού στο νέο υπέροχο πολιτισμικό σχήμα, τον Ελληνοχριστιανικό Πολιτισμό. Το ζήτημα έχει λυθεί, μόνο οι κοντόφθαλμοι και παθιασμένοι «αρχαιολάτρες» δε μπορούν να δουν την πραγματικότητα και πλάθουν άρρωστα φανταστικά γεγονότα, τα οποία ουδέποτε υπήρξαν, παρά μονάχα στο παθιασμένο μυαλό τους!

      Διαγραφή
  96. https://www.kathimerini.gr/society/561697480/viasmos-anilikis-sti-dimosiotita-ta-stoicheia-kai-oi-fotografies-toy-ierea/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/greece/article/1203663/o-viastis-iereas-katigorei-to-thuma-tou-i-17hroni-ehei-psuhologika-provlimata/AMP/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. https://lefkadapress.gr/protoselida/leykada-o-viastis-iereas-poy-den-eiche-tethei-oyte-kan-se-argia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. https://www.alithianews.gr/athlitika/greece/4094-o-pappas-kai-o-pappoys-viazan-12xroni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/world/article/604487/katholikos-monahos-katigoreitai-gia-paiderasteia/AMP/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ
      ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.
      ΕΔΩ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΠΗΔΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

      Παιδεραστία
      Οι σύγχρονοι ερευνητές προσπάθησαν αντλώντας από τις διάφορες μαρτυρίες
      να διαμορφώσουν ένα μοντέλο για την ελληνική ομοφυλοφιλία. Το μοντέλο αυτό θα
      μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «παιδεραστία κοινωνικά αποδεκτή» και θα
      μπορούσαμε να το σκιαγραφήσουμε ως εξής:
      Η ερωτική σχέση ήταν μεταξύ ενός εραστή, δηλαδή ενός νέου ενήλικα
      (περίπου ως 30 χρονών) με ρόλο ενεργητικό, και ενός ερωμένου, δηλαδή ενός εφήβου
      (περίπου 12 ως 18 ετών) με ρόλο παθητικό. Ο εραστής κυριαρχούσε στη σχέση, ήταν
      ο «κυνηγός», και παρείχε δώρα (όχι όμως χρήματα) και βοήθεια στον νεότερο που
      επιδίωκε να γίνει ένα ώριμο μέλος της κοινωνίας, προσφέροντάς του κοινωνική
      υπόσταση, καθώς τον καθιστούσε επίλεκτο σύντροφο, μέλος μιας διακεκριμένης
      κοινωνικής ελίτ. Αντίθετα, ο ερώμενος είχε το ρόλο του υποδεέστερου και δεχόταν
      τις κρούσεις του εραστή αρχικά με απροθυμία ή τουλάχιστον με διακριτικότητα. Η
      σεξουαλική επαφή του μεγαλύτερου με τον νεότερο δεν ήταν συνήθως παρά φύσιν,
      αλλά γινόταν με το τρίψιμο του ερεθισμένου πέους ανάμεσα στους μηρούς, λίγο κάτω
      από το όσχεο. Όταν το αγόρι γινόταν άνδρας, ήταν η σειρά του να λειτουργήσει ως ο
      «κυνηγός» εραστής και στην ηλικία των 30 περίπου χρόνων, τον αποδεκτό χρόνο για
      γάμο, οι άνδρες εγκατέλειπαν την ομοφυλοφιλία για το φυσιολογικό έγγαμο βίο. Η
      κοινή γνώμη επέκρινε δριμύτατα τους άνδρες που συνέχιζαν να έχουν τον ρόλο τού
      υποταγμένου ερωμένου μετά την ενηλικίωσή τους ως εκθηλυσμένους, και εάν
      δέχονταν χρήματα για τις υπηρεσίες τους, μπορούσαν να στερηθούν τα πολιτικά τους
      δικαιώματα.
      Αυτό είναι, θα λέγαμε, εν συντομία το προφίλ μιας «κανονικής»
      ομοφυλοφιλικής σχέσης. Μολονότι υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας σ’ αυτό το
      μοντέλο, είναι μια πολύ απλουστευμένη και εξευγενισμένη εκδοχή της
      πραγματικότητας, η οποία ήταν ασφαλώς πολυπλοκότερη και λιγότερο
      τακτοποιημένη.

      Διαγραφή
    2. Προέλευση του θεσμού
      Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πολύ μελάνι έχει χυθεί σχετικά με την
      προέλευση του θεσμού της ομοφυλοφιλίας στη αρχαία Ελλάδα. Πρέπει να πούμε ότι
      τίποτε δεν είναι επακριβώς γνωστό. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, είναι γέννημα της
      ζωής του στρατοπέδου και ανήκει σε εποχές μεταναστεύσεων και νομαδικών
      περιπετειών πολεμικών στιφών, κατά τις οποίες οι γυναίκες λείπουν ή είναι
      αριθμητικά ανεπαρκείς. Τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εμφανίζεται και σε
      άλλους αρχαίους λαούς με τέτοια χαρακτηριστικά (π.χ. οι Γαλάτες, οι αρχαίοι
      Γερμανοί), και κυρίως από το γεγονός ότι και κατόπιν συνδέεται με την πολεμική
      ζωή, τα στρατιωτικά καθήκοντα και τη γυμναστική.
      Κατά μία θεωρία πίσω από το έθιμο αυτό υποκρύπτεται η πρωτόγονη πίστη
      ότι η ανδρική δύναμη και ζωτικότητα μπορεί να μεταβιβαστεί από τον ώριμο άνδρα
      στον ανώριμο μέσω μιας πράξης υλικής και ορατής.
      Όπως γνωρίζετε, ο πόλεμος έπαιζε μεγάλη σημασία στη ζωή των αρχαίων
      λαών. Έχει παρατηρηθεί ότι ο παιδικός έρως χρησιμοποιήθηκε από νωρίς για να
      αναπτύξει το αίσθημα της τιμής στον πόλεμο. Για τους αρχαίους αποτελούσε
      βεβαιότητα ότι ο ερωτισμός αυξάνει πάντοτε στο αρσενικό τη μαχητικότητα και
      πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του. Οι Έλληνες είχαν να διηγούνται ένα πλήθος
      σχετικών παραδειγμάτων. Ο Πλούταρχος π.χ. μας αναφέρει στον Ερωτικό του το
      παράδειγμα ενός πολεμιστή, ο οποίος στη μάχη γλίστρησε κι έπεσε πρηνής. Ο εχθρός
      ήταν έτοιμος να τον κτυπήσει κι εκείνος τον παρακάλεσε να περιμένει λίγο να γυρίσει
      ανάσκελα, ώστε να μην τον δει ο ερώμενός του πληγωμένο στα νώτα.
      Σύμφωνα με το Πλάτωνα, οι εισαγωγείς του θεσμού στην Ελλάδα ήταν οι
      ∆ωριείς. Πραγματικά, οι πηγές μάς μαρτυρούν ότι στις δωρικές πολιτείες ο παιδικός
      έρως ήταν θεσμός αναγνωρισμένος. Αναφέρω μερικές δειγματοληπτικά:
      Στη Σπάρτη η σχέση του εραστή προς τον ερώμενο εθεωρείτο τόσο νόμιμη,
      ώστε ο εραστής επείχε θέση κηδεμόνα και ήταν υπεύθυνος απέναντι στην πολιτεία
      και την κοινωνία για τις παρεκτροπές του νεαρού.
      Στη Θήβα, είναι γνωστό ότι η ιδεώδης οργάνωση του στρατεύματος
      στηριζόταν σε ζεύγη εραστών και ερωμένων. ∆ιάσημος υπήρξε ο Ιερός Λόχος,
      12
      θεσμός πολύ παλαιός, που αναδιοργανώθηκε τον 4ο αιώνα λίγο πριν από τη μάχη των
      Λεύκτρων. Τα ζευγάρια δεσμεύονταν μεταξύ τους με όρκο, που έδιναν στο ιερό του
      Ιολάου, του φίλου του Ηρακλή. Γι’ αυτό ονομάζονταν ιερός ο Λόχος. Ο ηρωισμός
      των ανδρών του σώματος αυτού υπήρξε ξεχωριστός, όπως τον έδειξαν και στα
      Λεύκτρα και στη Μαντίνεια και, τέλος, στη Χαιρώνεια, όπου μόνοι αυτοί μέσα στην
      άτακτη φυγή των Αθηναίων αντιτάχθηκαν στους Μακεδόνες.
      Στην Κρήτη, κατ’ εξοχήν δωρική περιοχή, η παιδεραστία αποκτά και μιαν
      ιδιαίτερη εθιμοτυπία. Ο ιστορικός Έφορος, όπως τον διασώζει ο Στράβων, αναφέρει
      ότι οι ∆ωριείς εισήγαγαν αυτό το έθιμο στην Κρήτη, όταν την κυρίεψαν τον 11 αι.
      π.Χ. Αναφέρει ο Έφορος (Στράβων, 10.4.21):
      «Οι Κρήτες δεν αποκτούν το ερώμενό τους με την πειθώ αλλά με την αρπαγή.
      Ο εραστής λέει στους συγγενείς του νέου τρεις ή περισσότερες μέρες νωρίτερα ότι
      σκοπεύει να τον απαγάγει. Θα ήταν γι’ αυτούς μεγάλη ντροπή αν έκρυβαν τον νέο ή
      ματαίωναν το σχέδιο, γιατί έτσι θα ομολογούσαν ότι ο βλαστός τους είναι ανάξιος
      του εραστή. Έτσι λοιπόν, αν ο απαγωγέας έχει κοινωνική θέση ισάξια με εκείνη του
      αγοριού ή ανώτερή του, μαζεύονται και κάνουν πως εναντιώνονται στον απαγωγέα,
      καταδιώκοντάς τον εικονικά, όπως απαιτεί το έθιμο. Αλλά στην πραγματικότητα
      αφήνουν μετά χαράς να γίνει η αρπαγή. Αν όμως ο εραστής δεν είναι αντάξιος του
      νέου, του τον αποσπούν με τη βία… Άξιο να αγαπηθεί δεν θεωρούν τον ωραίο αλλά
      τον γενναίο και ευπρεπή έφηβο».

      Διαγραφή
    3. Στη συνέχεια ο Έφορος μας λέει ότι εραστής και ερώμενος ανεβαίνουν στο
      βουνό για δύο μήνες (δεν επιτρεπόταν περισσότερο), όπου ο έφηβος ασκείται στο
      κυνήγι, στην πολεμική τέχνη και εν γένει στη σκληραγωγία. Όταν επιστρέφουν, ο
      εραστής χαρίζει στον νέο μια πολεμική στολή, ένα βόδι και ένα κύπελλο και τον
      αφήνει ελεύθερο. Ο έφηβος μιλάει για την ερωτική μαεστρία του απαγωγέα του, αν
      δηλαδή τον ικανοποίησε ή όχι. Ο νόμος επιτρέπει στον έφηβο να εγκαταλείψει
      αμέσως τον εραστή αν αυτός, στη διάρκεια της απαγωγής, ασκήσει πάνω του βία. Για
      τους ωραίους εφήβους από αρχοντικό τζάκι ήταν ντροπή να μη βρουν εραστή, γιατί
      αυτό σήμαινε ότι δεν ήταν αρκετά γενναίοι ή ευπρεπείς. Οι «απαχθέντες», αντίθετα,
      ήταν περιζήτητοι.
      Το παράδειγμα της κρητικής παιδεραστικής εθιμοτυπίας ωθεί αρκετούς
      ερευνητές τής εθνολογίας και κοινωνικής ανθρωπολογίας να εντοπίζουν στο έθιμο
      μια τελετουργία μύησης στη ζωή του ενήλικα. Μια διαβατήρια τελετή για το πέρασμα
      από την εφηβική ηλικία στην ανδρική.
      13
      *
      Αφού μιλήσαμε για τη δωρική προέλευση του θεσμού ας εστιάσουμε περισσότερο
      στην Αθήνα, όπου το φαινόμενο λαμβάνει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα.
      Στην Αθήνα ο παιδικός έρως πρέπει να εισήχθη μαζί με άλλα δωρικά στοιχεία
      –π.χ. τη γυμναστική, τον δωρικό χιτώνα– ως μόδα στην υψηλή αριστοκρατική τάξη.
      Παρ’ όλο που από τον έρωτα προς τα αγόρια δεν ήταν αποκλεισμένος κανείς
      ελεύθερος πολίτης, έστω και χειρωνακτικά εργαζόμενος, στην πραγματικότητα όμως
      αυτός ο έρωτας ήταν περιορισμένος στον κύκλο των προσώπων, τα οποία διέθεταν
      την ανάλογη σχόλη. Οι κατ’ εξοχήν χώροι για γνωριμίες και δημοφιλή πεδία δράσης
      των εραστών ήταν οι παλαίστρες και τα γυμνάσια, όπου οι έφηβοι γυμνάζονταν.
      Όποιος περνούσε τον ελεύθερο χρόνο του εκεί, έπρεπε να είναι ανεξάρτητος από τη
      δουλειά του και απαλλαγμένος από την ανάγκη της βιοτικής μέριμνας. Αυτόν τον
      τρόπο της σχόλης μπορούσε αρχικά να τον εξασφαλίζει για τον εαυτό του μόνον ο
      γαιοκτήμων ευγενής.

      Διαγραφή
    4. Ο αρχαίος Αθηναίος έδινε μεγάλη σημασία στη γνώμη που είχαν οι άλλοι
      άνδρες για τη συμπεριφορά του. Σε μια τόσο μικρή κοινωνία, όπου ο ένας
      συναγωνιζόταν τον άλλον, και όλοι οι διακεκριμένοι πολίτες ήταν πρόσωπα γνωστά,
      έφτανε να κυκλοφορήσουν ένας-δυο επιφανείς πολίτες με συντροφιά έναν νέο και
      ωραίο μαθητή, ώστε να διαδοθεί η συνήθεια. Η σχέση εξυπηρετούσε και τα δύο μέρη.
      Όσο πιο ωραίος και ευγενής ήταν ο μαθητής, τόσο πιο μεγάλη η αυταρέσκεια του
      ώριμου άνδρα. Παρομοίως, όσο πιο διακεκριμένος ήταν ο εραστής, τόσο πιο μεγάλη
      η φιλοφρόνηση για το αγόρι. Η ματαιοδοξία ήταν ένας παράγοντας που χαρακτήριζε
      και τις δύο πλευρές.
      Ο παιδικός έρως, όπως είπαμε παραπάνω, αναπτύχθηκε στα γυμναστήρια,
      όπου οι νέοι πάλευαν γυμνοί κι εκεί μαζεύονταν οι εραστές. ∆ύο νομοθετικές
      ρυθμίσεις ήδη από τον Σόλωνα και τον ∆ράκοντα οριοθετούν θεσμικά το φαινόμενο:
      α) Υπήρχε απαγόρευση στους δούλους να γυμνάζονται και να έχουν παιδεραστικές
      σχέσεις.
      β) Αν κάποιος ελεύθερος νέος εκδίδονταν επί χρήμασι ετιμωρείτο με «ατιμία»,
      δηλαδή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Ονομαζόταν ἡταιρηκὼς και
      πεπορνευμένος. Η πιο γνωστή περίπτωση ήταν ο Τίμαρχος, ο οποίος δεν άντεξε την
      ατιμία και αυτοκτόνησε.
      14
      *
      Ας δούμε τώρα πιο συγκεκριμένα τα βασικά χαρακτηριστικά που
      προσδιόριζαν μια τέτοια σχέση:
      Πρώτο χαρακτηριστικό: Το ιδιαίτερο στοιχείο της σχέσης ήταν η ένωση ενός
      ώριμου άνδρα με έναν ανώριμο. Ουσιώδης προϋπόθεση ήταν η ψυχική και
      πνευματική ανισότητα των δύο ερωτικών συντρόφων, η οποία προσδιορίζεται από
      την ηλικία τους. Αν αυτή η ανισότητα εξαφανιζόταν με την ενηλικίωση του αγοριού,
      τότε ένας τέτοιος ομοφυλικός έρωτας μεταξύ δύο ανδρών γινόταν σκανδαλώδης.
      ∆εύτερο χαρακτηριστικό: Σε κάθε νόμιμη παιδεραστική σχέση ο ερωτικός
      πόθος ήταν απαραίτητα μονόπλευρος. Ερωτική επιθυμία αισθανόταν μόνο ο
      μεγαλύτερος, ενώ το αγόρι δεν ανταποκρινόταν. Ο νεαρός αντιπρόσφερε στον
      ερωτευμένο άνδρα μόνο φιλική συμπάθεια, η οποία στηριζόταν επάνω σε βαθιά
      εκτίμηση και θαυμασμό. Η συμπάθειά του δεν ήταν σεξουαλικής φύσεως, αλλά
      βασιζόταν στα γνωρίσματα τού χαρακτήρα τού μεγαλύτερου άνδρα, αλλά και στην
      ικανότητά του να είναι πρότυπο ανθρώπου και πολίτη. Εάν, κατά την πορεία της
      σχέσης, το αγόρι άρχιζε να διεγείρεται σεξουαλικά, κανονικά η σχέση έπρεπε να
      σταματήσει.https://eclass.duth.gr/modules/document/file.php/432703/%CE%92%CE%95%CE%A1%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3%20-%20%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%97%CE%98%CE%97.pdf

      Διαγραφή
  101. Τσοπανε κοίτα από ανεβάζει αυτά τα ηλίθια κείμενα ο γελοίος. https://www.oodegr.com/neopaganismos/filosofoi/theoi1.htm Σαν να διαβάζεις τι σημαίνει δημοκρατία από ιστοσελίδες της Χρυσής αυγής.Εχεις ξευτελιστει ηλιθιε όχι ρόμπα που λέει ο τσοπάνος έχεις γίνει αλλά Τζούλια Αλεξανδράτου όταν βγήκαν παντού οι τσόντες της ηλιθιεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ
      ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΥΣ ΤΣΟΠΑΝΟΚΑΣΤΡΟΥΝΗΔΕΣ

      Ολύμπιοι θεοί: Η μεγάλη απάτη των αρχαιολατρών.
      11 ώρ. ·
      «Ήταν τόση η ευλάβεια για την θεϊκή σοφία των Αιγυπτίων, και το μαρτυράνε οι σοφότεροι Έλληνες, οι Σόλων, Θαλής, Πλάτων, Εύδοξος, Πυθαγόρας, και όπως λένε μερικοί, και ο Λυκούργος, που πήγαν στην Αίγυπτο και συναναστράφηκαν με τους ιερείς. Λένε πως ο Εύδοξος μαθήτευσε στον Χόνουφι από τη Μέμφιδα, ο Σόλωνας στον Σόγχι από την Σάη, ο Πυθαγόρας τον Οίνουφι από την Ηλιούπολη…» (της Αιγύπτου) /…/ «…τα περισσότερα από αυτά που λέγονται ιερογλυφικά γράμματα» [Αιγυπτιακές γραφές-εντολές] « δεν διαφέρουν και πολύ από τα Πυθαγόρεια παραγγέλματα…»
      «…γιατί ο Αναξαγόρας και ο Πυθαγόρας φτάνοντας στην Αίγυπτο συναναστράφηκαν τους εκεί Αιγύπτιους και Εβραίους σοφούς και κατανόησαν τη φύση του κόσμου, αργότερα και ο Πλάτων, όπως λέει ο Πλούταρχος στους Παραλλήλους –βίους»
      “Ο Δημόκριτος, τα ηθικά συγγράμματα της Βαβυλώνας τα ‘κανε δικά του. Λένε πως την στήλη του Ακίκαρου, αφού μεταφράστηκε, την ένταξε στα δικά του βιβλία κι από πάνω έβαλε τίτλο γραμμένο ‘αυτά είπε ο Δημόκριτος’» (Κλήμης Αλεξανδρεύς)
      “Από την [φοινικική] Σιδώνα υπάρχουν μερικοί πολύτεχνοι και καλλίτεχνοι, όπως λέει και ο ποιητής [ο Όμηρος Ιλιάδα 6, 285 και 23, 740, λέει για τους θαυμαστούς τεχνίτες εκεί] επιπλέον δε και γνώστες της αστρονομίας και των μαθηματικών, [επιστήμες] που ξεκίνησαν από την λογιστική και την νυχτερινή ναυσιπλοΐα. Και οι δύο είναι προϊόντα του εμπορίου και της ναυτιλίας.
      Γιατί, όπως λένε πως η γεωμετρία είναι ανακάλυψη των Αιγυπτίων, που προήλθε από την μέτρηση των χωραφιών που ο Νείλος συχνά ανακατεύει μπερδεύοντας τα σύνορα με τις πλημμύρες. Αυτό πιστεύουν πως έφτασε από τους Αιγύπτιους στους Έλληνες, ενώ η αστρονομία και τα μαθηματικά, από τους Φοίνικες.
      Τώρα δε, και από τις υπόλοιπες επιστήμες ["φιλοσοφία"] υπάρχουν πάρα πολλά να πάρουμε από αυτές τις [φοινικικές] πόλεις.” (Στράβων).
      “Πολλοί λένε πως η Φιλοσοφία ξεκίνησε από τους Βαρβάρους” (Διογένης Λαέρτιος)
      «…αν μάλιστα πρέπει να πιστέψουμε τον Ποσειδώνιο, και η θεωρία των ατόμων είναι παλιά, ενός άντρα από την Σιδώνα, του Μώχου, που έζησε πριν τον Τρωικό πόλεμο».Στράβων, ΙΣΤ΄, ΙΙ, 24
      Όπως και άλλοι αρχαίοι σοφοί και «θεουργοί», ο Ορφέας πέρασε από το σχολείο της Αιγύπτου, όπως λέει ο Διόδωρος Σικελιώτης:
      «…απεδήμησε μεν εις Αίγυπτον, κακεί πολλά προσεπιμαθών μέγιστος εγένετο των Ελλήνων εν τε ταις θεολογίαις και ταις τελεταίς και ποιήμασι και μελωδίαις…»
      ...........................................

      Διαγραφή
    2. «Πήρε από την Αίγυπτο τις περισσότερες από τις μυστικές τελετουργίες, τις οργιαστικές τελετές που συνοδεύουν τις περιπλανήσεις του και τη μυθική παράδοση για τις εμπειρίες του στον Άδη. Γιατί η λατρεία του Όσιρη είναι ίδια με εκείνη του Διονύσου, ενώ της Ίσιδας είναι πανομοιότυπη με την αντίστοιχη της Δήμητρας και μόνο τα ονόματα έχουν αλλάξει» (Ηρόδοτος)
      «Από τους Αιγύπτιους μετέφερε ο Ορφέας τα Αιγυπτιακά μυστήρια και πρώτος τα διέδωσε στους Έλληνες, όπως ακριβώς ο Κάδμος διέδωσε στους Έλληνες τα φοινικικά [λατρευτικά έθιμα] μαζί με τη γνώση των γραμμάτων.»
      «ο Κάδμος, ο γιος του Αγήνορα, καθιέρωσε για τους θεούς μερικά από τη Φοινίκη και άλλα από την Αίγυπτο ή και από κάπου αλλού, και τα μυστήρια, τις τελετές, τα ξόανα, τους ύμνους τις ωδές και επωδές, [καθιέρωσε] ο Θράκας Ορφέας, ή όποιος να ναι τελοσπάντων, Έλληνας ή βάρβαρος, και έγιναν αρχηγοί της πλάνης. Κανένα παλιότερο δεν γνωρίζουν από αυτούς, θα σας ομολογήσουν οι Έλληνες, πρώτος λοιπόν ο Ορφέας, μετά ο Μουσαίος, που έζησαν περίπου την εποχή των Τρωικών, ή λίγο πριν. Αλλά, σύμφωνα και μ’ αυτούς, τίποτα περισσότερο δεν εφάρμοσαν [δίδαξαν] από την παραπλανημένη θεολογία των Φοινίκων και των Αιγυπτίων.»
      Λέει ο Διόδωρος: «Λένε επίσης πως ο Μελάμπους πήρε από την Αίγυπτο τις τελετές που κάνουν οι Έλληνες προς τιμήν του Διονύσου, καθώς και τους μύθους για τον Κρόνο, τις Τιτανομαχίες και όλες γενικά τις ιστορίες για τα πάθη των θεών»[33] Ας ρωτήσουμε και τον Ηρόδοτο: «Ο Μελάμπους ήταν ένας σοφός άνθρωπος που έμαθε τη Μαντική τέχνη μόνος του, και αφού έψαξε στην Αίγυπτο, έφερε και πολλά άλλα στους Έλληνες μαζί με όσα αφορούν τον Διόνυσο, με μικρές παραλλαγές»
      https://www.facebook.com/OlympioiTheoiEMegaleApate/

      Διαγραφή
    3. ΔΙΟΔΩΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ

      ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΟΣ ΠΡΩΤΗ ........................... Δ ι ό τ ι όταν επισκέφτηκε την Α ί γ υ π τ ο ο Ορφέας, πήρε μέρος στις τελετές και μυήθηκε στα Διονυσιακά μυστήρια, τα υιοθέτησε κ α ι , φίλος όντας τ ω ν απογόνων του Κ ά δ μ ο υ , που τον τιμούσαν κι κιόλας, μετέθεσε προς χ ά ρ η τους τη γέννηση του θεού στην π ό λ η τους· όσο για τον κ ό σ μ ο , τ ό σ ο από άγνοια όσο και από επιθυμία να θεωρείται ο θεός Έ λ λ η ­ νας, α π ο δ έ χ τ η κ ε με προθυμία τις τελετές και τα μ υ σ τ ή ρ ι α . Οι αφορμές που οδήγησαν τον Ορφέα στη μετάθεση τ η ς γέννησης και τ ω ν τ ε λ ε τ ώ ν του θεού ήταν περίπου οι ε­ ξής. Ο Κ ά δ μ ο ς , που ήταν από τις Θήβες της Α ι γ ύ π τ ο υ , μ α ζ ί μ ε τ α άλλα του παιδιά γέννησε και τ η Σ ε μ έ λ η . Α υ τ ή βιάστηκε από κάποιον ά γ ν ω σ τ ο , έμεινε έγκυος και γέννησε εφταμηνίτικο βρέφος που ήταν στην όψη ίδιο με τον Ό σ ι ρ ι , ό π ω ς πίστευαν π ω ς έ μ ο ι α ζ ε οι Α ι γ ύ π τ ι ο ι . Τ έ τ ο ι ο παιδί συ­ νήθως δεν έρχεται στον κ ό σ μ ο ζ ω ν τ α ν ό , είτε γ ι α τ ί δεν το θέλουν οι θεοί είτε γ ι α τ ί είναι αντίθετο στη Φ ύ σ η . Ο Κ ά δ ­ μος, που ανακάλυψε τι συνέβη, επειδή είχε λάβει χ ρ η σ μ ό που του έλεγε να τηρεί τα π α τ ρ ο π α ρ ά δ ο τ α θέσμια, χ ρ ύ σ ω σ ε το μωρό και του πρόσφερε τις καθιερωμένες θυσίες, ως να είχε τρόπον τινά επιφανεί 3 1 ο Ό σ ι ρ ι ς στους ανθρώπους. Τ η ν π α τ ρ ό τ η τ α του βρέφους απέδωσε στον Δ ί α , μεγαλύνοντας έτσι τον Όσιρι και α π α λ λ ά σ σ ο ν τ α ς τη διακορευμένη από την κ α τ α κ ρ α υ γ ή του κόσμου" γ ι ' αυτό κυκλοφορεί στους Έ λ λ η ν ε ς η ιστορία ότι η Σ ε μ έ λ η του Κ ά δ μ ο υ γέννησε με τον Δ ί α τον Ό σ ι ρ ι . Σ τ α κ α τ ο π ι ν ά χρόνια, ο Ορφέας, που α π ό κ τ η σ ε μ ε γ ά λ η φήμη ανάμεσα στους Έ λ λ η ν ε ς για τ η μ ο υ ­ σ ι κ ή , τις τελετές και τα θεολογικά ζ η τ ή μ α τ α , φιλοξενήθηκε από τους απογόνους του Κ ά δ μ ο υ και δ έ χ τ η κ ε εξαιρετικές τιμές στις Θ ή β ε ς . Ε π ε ι δ ή είχε διδαχτεί τ η θεολογία τ ω ν Α ι γ υ π τ ί ω ν , μετέφερε την αρχαία γέννηση του Ό σ ι ρ ι στους νεότερους χρόνους και για να ευχαριστήσει τους Κ α δ μ ε ί ο υ ς καθιέρωσε καινούρια τελετουργία, όπου δίδασκε στους μυούμενους ότι ο Διόνυσος γεννήθηκε από τη Σ ε μ έ λ η και
      τον Δ ί α
      .............................................................

      Διαγραφή
    4. Οι άνθρωποι είτε γ ι α τ ί εξαπατούνταν από άγνοια είτε επειδή ο Ορφέας είχε μ ε γ ά λ η α ξ ι ο π ι σ τ ί α και κύρος στους σχετικούς με τα θεολογικά, αλλά κυρίως επειδή ήταν ιδιαίτερα κ ο λ α κ ε υ τ ι κ ό να θεωρούν τον θεό Έ λ λ η ν α , ό π ω ς ε ι π ώ θ η κ ε και π α ρ α π ά ν ω , υιοθέτησαν τις τελετές τ ο υ . Α ρ γ ό ­τερα, όταν παρέλαβαν τ ο ύ τ η την ε κ δ ο χ ή οι μυθογράφοι και οι ποιητές, γέμισαν μ' αυτήν τα θέατρα και εμφύσησαν στους μεταγενέστερους ισχυρή και α μ ε τ α κ ί ν η τ η π ί σ τ η . 24. Λένε μάλιστα π ω ς οι Έ λ λ η ν ε ς έχουν γενικά την τ ά σ η να θεωρούν δικούς τους τους πιο επιφανείς ήρωες και θεούς και το ίδιο κάνουν και οι αποικίες τους. Ο Η ρ α κ λ ή ς , για π α ρ ά δ ε ι γ μ α , είναι Α ι γ υ π τ ι α κ ή ς κ α τ α γ ω γ ή ς και χάρη στην ανδρεία του τριγύρισε μεγάλο μέρος του κ ό σ μ ο υ κι έστησε τη στήλη σ τ η Λ ι βύη. Δεδομένου π ω ς όλοι συμφωνούν ότι ο Η ρ α κ λ ή ς π ο λ έ μ η σ ε τους Γ ί γ α ν τ ε ς στο πλευρό τ ω ν Ο λ ύ μ π ι ω ν Θ ε ώ ν , ισχυρίζονται π ω ς δεν σ υ μ ­ β ι β ά ζ ε τ α ι χρονικά η ύ π α ρ ξ η τ ω ν Γ ι γ ά ν τ ω ν με την ε π ο χ ή που λένε οι Έ λ λ η ν ε ς ότι γεννήθηκε ο Η ρ α κ λ ή ς , μια γε­ νιά, δηλαδή, πριν τα Τ ρ ω ι κ ά 3 3 , αλλά μάλλον, ό π ω ς λένε, με την ε π ο χ ή τ η ς Γένεσης του ανθρωπίνου γένους, διότι οι Α ι γ ύ π τ ι ο ι μετρούν από εκείνη την ε π ο χ ή μέχρι τις μέρες μας πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια, ενώ από τον Τ ρ ω ι κ ό πόλεμο λιγότερα από χίλια διακόσια χρόνια. Ο μ ο ί ω ς , το ρόπαλο και η λεοντή αρμόζουν στον παλαιό Η ρ α κ λ ή , επειδή εκείνο τον καιρό δεν είχαν α κ ό μ η εφευρεθεί τα όπλα και οι άνθρωποι πολεμούσαν τους αντίπαλους τους με ξύλα και χρησιμοποιούσαν τα δέρματα τ ω ν ζ ώ ω ν για αμυντικό οπλι­ σ μ ό . Α π ό τη μια, λένε, τον θεωρούν γιο του Δ ί α κι από την ά λ λ η δεν έχουν να πούνε τ ί π ο τ α για τη μητέρα του. Ό σ ο για κείνον που γεννήθηκε από την Α λ κ μ ή ν η , μετά από δέκα χιλιάδες χρόνια και περισσότερα, όταν γεννήθηκε, τον έλε γαν Α λ κ α ί ο 3 4 και αργότερα μ ε τ ο ν ο μ ά σ τ η κ ε Η ρ α κ λ ή ς , όχι γ ι α τ ί οφείλει το «κλέος» του στην Ή ρ α , κ α τ α π ώ ς λέει ο Μ ά τ ρ ι ς 3 5 , αλλά, επειδή είχε την ίδια αγαθή προαίρεση με τον παλαιό Η ρ α κ λ ή , κληρονόμησε τη δόξα του μ α ζ ί με το όνομα του. Με τα λεγόμενα τους συμφωνεί και η από πολλά χρόνια δοξασία που κυκλοφορεί ανάμεσα στους Έ λ ­ ληνες, ότι ο Η ρ α κ λ ή ς ξεκαθάρισε τη γη από τα άγρια θηρία" γεγονός που δεν ταιριάζει καθόλου με την ε π ο χ ή κοντά στον Τ ρ ω ι κ ό π ό λ ε μ ο , οπότε το μεγαλύτερο μέρος της γ η ς είχε εξημερωθεί με τη γ ε ω ρ γ ί α , τις πόλεις και το πλήθος τ ω ν κ α τ ο ί κ ω ν σ' όλη την ύπαιθρο. Η ε ξ η μ έ ρ ω σ η τ η ς χ ώ ρ α ς τ α ι ­ ριάζει περισσότερο σε άνθρωπο που έζησε κ α τ ά τα πανάρ­ χαια χρόνια, όταν οι άνθρωποι καταδυναστεύονταν α κ ό μ η από το μεγάλο πλήθος τ ω ν θηρίων, ειδικότερα στην Α ί γ υ ­ π τ ο , τ η ς οποίας το άνω μέρος είναι μέχρι και σήμερα έρημο και γ ε μ ά τ ο θηρία. Είναι φυσικό να υποθέσει κάποιος ότι το κύριο μ έ λ η μ α του Η ρ α κ λ ή ήταν εκείνη η χ ώ ρ α , μιας κι ήταν πατρίδα τ ο υ , και π ω ς την ξεκαθάρισε από τα θηρία, παρέ­ δωσε στους γ ε ω ρ γ ο ύ ς την ύπαιθρο κι εξαιτίας αυτής τ η ς ευεργεσίας τον τ ί μ η σ α ν όμοια με θεό. Λένε επίσης π ω ς και ο Περσέας γεννήθηκε στην Α ί γ υ π τ ο και π ω ς η κ α τ α γ ω ­ γή της Ί σ ι δ ο ς μεταφέρθηκε από τους Έ λ λ η ν ε ς στο Ά ρ γ ο ς , με τον μύθο για την Ιώ που μ ε τ α μ ο ρ φ ώ θ η κ ε σε αγελάδα.

      Διαγραφή
    5. 25. Γενικά υπάρχει μ ε γ ά λ η δ ι χ ο γ ν ω μ ί α γ ι ' αυτούς τους θεούς. Τ η ν ίδια θεά άλλοι αποκαλούν Ί σ ι δ α , άλλοι Δ ή μ η τ ρ α , άλλοι Θ ε σ μ ο φ ό ρ ο , άλλοι Σ ε λ ή ν η , άλλοι Ή ρ α κι άλλοι με όλα μ α ζ ί τα ονόματα. Π α ρ ο μ ο ί ω ς , τον Ό σ ι ρ ι άλλοι λένε π ω ς είναι ίδιος με τον Σ ά ρ α π ι , άλλοι με τον Διόνυσο, άλλοι με τον Π λ ο ύ τ ω ν α , άλλοι με τον Ά μ μ ω ν α , μερικοί μ ά λ ι σ τ α και με τον Δ ί α , ενώ πολλοί τον θεωρούν ίδιο με τον Π ά ν α υπάρχουν και μερικοί που λένε ότι Σ ά ρ α π ι ς είναι ο θεός που οι Έ λ λ η ν ε ς ονομάζουν Π λ ο ύ τ ω ν α . Οι Α ι γ ύ π τ ι ο ι λένε π ω ς η
      Ί σ ι ς ανακάλυψε πλήθος φαρμάκων για την υγεία τ ω ν αν­ θ ρ ώ π ω ν και π ω ς ήταν πολύ έμπειρη στην ιατρική ε π ι σ τ ή ­ μη· γ ι ' αυτό κι α π ' όταν έγινε αθάνατη, η χαρά τ η ς είναι να γιατρεύει τους ανθρώπους και να βοηθάει την ώρα του ύπνου τους όσους ζ η τ ά ν ε τη συνδρομή τ η ς , επιδεικνύοντας φανερά τόσο την παρουσία τ η ς όσο και τις ευεργεσίες που προσφέρει στους ανθρώπους. Λ έ ν ε , επίσης, π ω ς αποδείξεις γ ι ' αυτά δεν φέρνουν μύθους, ό π ω ς κάνουν οι Έ λ λ η ν ε ς , αλλά γεγονότα καταφάνερα" ά λ λ ω σ τ ε ολόκληρη σχεδόν η ο ι κ ο υ μ έ ν η 3 6 συμ­ φωνεί μ α ζ ί τους, δεδομένου ότι αποδίδει ιδιαίτερες τ ι μ έ ς στην Ί σ ι δ α που φανερώνεται μέσα από τις θεραπείες τ η ς . Δ ι ό τ ι κ α τ ά τη διάρκεια του ύπνου παρουσιάζεται και δίνει στους ασθενείς φάρμακα για τις αρρώστιες, κι όσοι την υπακούνε π α ρ α δ ό ξ ω ς γιατρεύονται· πολλούς που τους απέλ­ πισαν οι γιατροί, επειδή η αρρώστια τους ήταν δ ύ σ κ ο λ η , αυτή τους σ ώ ζ ε ι , ενώ πολλοί άλλοι που έχασαν τ ε λ ε ί ω ς το φως τους ή κάποιο άλλο μέρος του σ ώ μ α τ ο ς , αν κ α τ α φ ύ ­ γουν στη θεά, εκείνη αποκαθιστά την παλιά τους υγεία. Η ίδια μάλιστα βρήκε και το φάρμακο τ η ς αθανασίας, με το οποίο όχι μόνο ανέστησε από τους νεκρούς τον γιο της τον Ώ ρ ο , που είχε πέσει θύμα συνωμοσίας τ ω ν Τ ι τ ά ν ω ν και τον βρήκανε νεκρό μέσα στο νερό, και του ξανάδωσε ψυχή, αλλά τον έκανε και αθάνατο. Φαίνεται π ω ς ο Ώρος ήταν ο τελευταίος από τους θεούς που βασίλεψε, μετά τη μ ε τ ά σ τ α σ η του πατέρα του Όσιρι από το γένος τ ω ν ανθρώ­ π ω ν . Λ έ ν ε επιπλέον ότι μεθερμηνευόμενο το όνομα Ώρος δηλώνει τον Α π ό λ λ ω ν α , ότι έμαθε την ιατρική και τη μαντι­ κή τ έ χ ν η από τη μητέρα του την Ί σ ι δ α και ότι με τους χ ρ η ­ σμούς και τις θεραπείες του ευεργετεί το ανθρώπινο γένος. https://pdfcoffee.com/-01-pdf-free.html

      Διαγραφή
    6. "ΑΓΙΟΣ" ΠΡΕΒΕΖΗΣ: Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΚΙ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΣ "ΙΠΠΑΣΤΙ ΔΕΣΠΟΤΗΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΑΡΤΑΣ 14:04
      26/4/20170 Comments

      Το έτος 1979 ξεσπάει ένα σκάνδαλο που θα κάνει διάσημη την Πρέβεζα...
      Picture
      Είναι το ερωτικό σκάνδαλο του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Στυλιανού Κορνάρου το οποίο έλαβε τεράστια δημοσιότητα και απασχόλησε τα ΜΜΕ των Αθηνών επί τουλάχιστον ένα έτος.

      Ποιος ήταν ο Στυλιανός Κορνάρος
      Picture
      Ο Στυλιανός Κορνάρος γεννήθηκε στην Τήνο το 1911 ή 1912. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1934 και Πρεσβύτερος το 1936. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Σύρου Μετά τις σπουδές του διορίσθηκε στην Μακρόνησο, τόπο κράτησης αριστερών πολιτικών κρατουμένων, ως στρατιωτικός ιερέας. Εκεί αναφέρεται ότι μαζί με τον επόμενο δικτάτορα Δημήτριο Ιωαννίδηβιαιοπράγησε εναντίον κρατουμένων, πράγμα ασύμβατο με τα ιερατικά του καθήκοντα, αλλά και αποκάλυψε στοιχεία εξομολογήσεων κρατουμένων στην ΕΣΑ.

      Αργότερα εξελέγη Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και η δημόσια δράση του ήταν πολλαπλή χάρις στις καλές του προσωπικές σχέσεις με ηγετικά στελέχη της Στρατιωτικής Δικτατορίας. Στις 16 Ιανουαρίου 1980 αποχώρησε της ενεργού υπηρεσίας με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, και με σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου. Πέθανε στις 18 Δεκεμβρίου 1999 και κηδεύθηκε στην Τήνο.

      Ο αχόρταγος κι ανικανοποίητος «ιππαστί δεσπότης»

      Όλα ξεκίνησαν το 1979, όταν η εφημερίδα «Απογευματινή» δημοσιεύει πρωτοσέλιδη φωτογραφία του μητροπολίτη Στυλιανού Κορνάρου με γυμνή γυναίκα σε θέση «ιππαστί».

      Διαγραφή
    7. Παράλληλα ο Παιδείας και Θρησκευμάτων Ιωάννης Βαρβιτσιώτης έλαβε στο γραφείο του μια φωτογραφία και μια ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία. Στη φωτογραφία απεικονίζονταν ο μητροπολίτης Πρεβέζης Στυλιανός Κορνάρος, στο κρεβάτι με μια γυμνή γυναίκα να κάθεται πάνω του…ιππαστί, ενώ η μαγνητοταινία ήταν ακόμα πιο αποκαλυπτική. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο «ιππαστί δεσπότης» (όπως έμεινε γνωστός έκτοτε) έκανε τηλεφωνικό σεξ με την παντρεμένη ερωμένη του και μετά από ένα πλήθος βρομόλογων…αυτοϊκανοποιούνταν με δυνατές κραυγές.

      Ο τότε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης αποστέλλει τα στοιχεία στην Ιερά Σύνοδο (Αρχιεπίσκοπος τότε ο Σεραφείμ Ιωαννίνων) και θέτει σε αργία τον Μητροπολίτη Στυλιανό ενώ ένας άλλος μητροπολίτης, ο Μυτιλήνης Ιάκωβος, ορίζεται να διεξάγει ανακρίσεις.

      Στην ηχογραφημένη συνομιλία διαρκείας μιας ώρας περίπου, το λεξιλόγιο ήταν τόσο «σκληρό», ώστε σύμφωνα με δηλώσεις του, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος που ανέλαβε την ανάκριση λιποθύμησε μόλις την άκουσε!

      Ένα ενδεικτικό απόσπασμα είναι το ακόλουθο:

      - Θα είσαι η γλυκιά και φλογερή π****να μου. Πες μου τι θα είσαι;
      - Θα είμαι η π****να σας δέσποτα!

      Στο τέλος των ανακρίσεων ο εκκλησιαστικός ανακριτής Ιάκωβος δηλώνει επακριβώς: «Αι πληροφορίαι που συνέλλεξα από την ανάκρισιν, είναι αρκεταί διά να αποπέσουν οι ολιγοστές εναπομείνασες τρίχες της κεφαλής μου». Οι πληροφορίες για την ταυτότητα της γυναίκας στην επίμαχη φωτογραφία είναι αντικρουόμενες και αποτελούν πεδίο έρευνας.Ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης έρχεται στην Πρέβεζα, παίρνει συνεντεύξεις από την «ιππαστί» γυναίκα η οποία τελικά ομολόγησε ότι είναι αυτή (όνομα γνωστό, είναι εν ζωή) και από Πρεβεζάνους πολίτες και εκδίδει βιβλίο με τίτλο «Ο Αγιος Πρεβέζης».

      Διαγραφή
  102. Σύμφωνα με μαρτυρίες ιερέων στον δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη, ο συγκεκριμένος μητροπολίτης είχε πολύ πλούσια ερωτική ζωή, τις περισσότερες φορές με παντρεμένες γυναίκες. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του και μεταφορέας των γυναικών του πατήρ Σταύρος Κασκάνης δήλωσε ότι σε ένα χρόνο πέρασαν από το μέγαρο του μητροπολίτη πάνω από…50 γυναίκες.

    Ανέφερε ακόμα περίεργες ιστορίες με ομαδικά όργια και φωτογραφήσεις των ερωμένων του σε ερωτικές πόζες, ακόμα και μέσα στην εκκλησία! Εκτός από χρέη οδηγού και μεταφορέα γυναικών, ο π. Κασκάνης ήταν και ο προσωπικός φωτογράφος του «αγίου» Πρεβέζης. Αυτός αποθανάτιζε τις ερωμένες του δεσπότη σε διάφορες στάσεις, ικανοποιώντας (και αυτό) το βίτσιο του Στυλιανού.

    Το ποτήρι όμως ξεχείλισε όταν ο…αχόρταγος δεσπότης έστρεψε τις ορμές του στην ίδια τη γυναίκα του οδηγού και φωτογράφου του, π. Κασκάνη! Μετά από όλες τις «εξυπηρετήσεις» που του είχε κάνει, ο ιερέας έβλεπε τον αχόρταγο ρασοφόρο σάτυρο να του κλέβει και την παπαδιά! Μάλιστα, η συγκεκριμένη παπαδιά δήλωσε στο δημοσιογράφο ότι συνευρέθηκε με τον Στυλιανό μετά από επανειλημμένες απειλές κατά της ίδιας και του άντρα της, ότι θα «τους καταστρέψει».

    Νεότερες αξιόπιστες πληροφορίες από συνεντεύξεις του Γεράσιμου Γ., νεωκόρου τότε στον 'Αγιο Δημήτριο Άρτας (1929-2009) και του Κώστα Φ., τότε εκκλησιαστικού συμβούλου (1931- ) για τα έτη 1965-1967, αναφέρουν ότι "υπήρχε ερωτικό κύκλωμα Πρέβεζας - Αρτας με ιερείς και μητροπολίτες". Αρχικά χρησιμοποιούνταν γυναίκες από νυχτερινά μπαρ και αργότερα άλλες, οι οποίες μεταφέρονταν από τον Γεράσιμο Γ. με ταξί στην Πρέβεζα και αντιστρόφως. Για τις δεξιώσεις και τα συμπόσια αυτά, εκτίσθη επί τούτου η μονή Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά, όπου και παρετίθεντο οι επίμαχες δεξιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Σύμφωνα με μαρτυρίες ιερέων στον δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη, ο συγκεκριμένος μητροπολίτης είχε πολύ πλούσια ερωτική ζωή, τις περισσότερες φορές με παντρεμένες γυναίκες. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του και μεταφορέας των γυναικών του πατήρ Σταύρος Κασκάνης δήλωσε ότι σε ένα χρόνο πέρασαν από το μέγαρο του μητροπολίτη πάνω από…50 γυναίκες.

    Ανέφερε ακόμα περίεργες ιστορίες με ομαδικά όργια και φωτογραφήσεις των ερωμένων του σε ερωτικές πόζες, ακόμα και μέσα στην εκκλησία! Εκτός από χρέη οδηγού και μεταφορέα γυναικών, ο π. Κασκάνης ήταν και ο προσωπικός φωτογράφος του «αγίου» Πρεβέζης. Αυτός αποθανάτιζε τις ερωμένες του δεσπότη σε διάφορες στάσεις, ικανοποιώντας (και αυτό) το βίτσιο του Στυλιανού.

    Το ποτήρι όμως ξεχείλισε όταν ο…αχόρταγος δεσπότης έστρεψε τις ορμές του στην ίδια τη γυναίκα του οδηγού και φωτογράφου του, π. Κασκάνη! Μετά από όλες τις «εξυπηρετήσεις» που του είχε κάνει, ο ιερέας έβλεπε τον αχόρταγο ρασοφόρο σάτυρο να του κλέβει και την παπαδιά! Μάλιστα, η συγκεκριμένη παπαδιά δήλωσε στο δημοσιογράφο ότι συνευρέθηκε με τον Στυλιανό μετά από επανειλημμένες απειλές κατά της ίδιας και του άντρα της, ότι θα «τους καταστρέψει».

    Νεότερες αξιόπιστες πληροφορίες από συνεντεύξεις του Γεράσιμου Γ., νεωκόρου τότε στον 'Αγιο Δημήτριο Άρτας (1929-2009) και του Κώστα Φ., τότε εκκλησιαστικού συμβούλου (1931- ) για τα έτη 1965-1967, αναφέρουν ότι "υπήρχε ερωτικό κύκλωμα Πρέβεζας - Αρτας με ιερείς και μητροπολίτες". Αρχικά χρησιμοποιούνταν γυναίκες από νυχτερινά μπαρ και αργότερα άλλες, οι οποίες μεταφέρονταν από τον Γεράσιμο Γ. με ταξί στην Πρέβεζα και αντιστρόφως. Για τις δεξιώσεις και τα συμπόσια αυτά, εκτίσθη επί τούτου η μονή Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά, όπου και παρετίθεντο οι επίμαχες δεξιώσεις.

    Ο Κώστας Φ. δήλωσε επιπλέον ότι "ο Στυλιανός εγένετο αποδέκτης αιτήσεων διορισμού γυναικών στο Δημόσιο ή στις Τράπεζες, και η επιθυμία των γυναικών ικανοποιείτο τάχιστα, εφόσον... παρείχοντο οι δέουσες αφροδισιακές υπηρεσίες. Επίσης μια άλλη υπηρεσία για την οποία αμοίβετο ομοίως ο Στυλιανός ήταν η γραφειοκρατική διευκόλυνση εργατριών γιά μετανάσταυση στή Γερμανία".

    Ήδη, στην Άρτα είχε ξεσπάσει το «σκάνδαλο με ιερέα του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έκλεβε λεφτά από το παγκάρι, για να καλύψει δαπάνες παροχής αφροδισιακών υπηρεσιών από μπαργούμαν της Άρτας, και ο οποίος μετατέθηκε σε ναό του Κολωνού Αθηνών».

    Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ιερά Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου», τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη.

    Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος τελικά δεν αποσχηματίστηκε, απώλεσε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα και ιερουργούσε κατ επίκληση σε διάφορους ναούς.

    Το έτος 1995 εθεάθη ιερουργών στο Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι, όπου «είχε τυχαία συνάντηση με τον Γεράσιμο Γ. και τα είπαν στο πόδι». Λίγο πριν πεθάνει ο Στυλιανός έδωσε συνέντευξη σε κάμερα στον Πρεβεζάνο κάμεραμαν Ιωάννη Νικολαίδη, αγνώστου περιεχομένου.

    Τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε ένα μικρό διαμέρισμα της οδού Κεφαλληνίας στην Κυψέλη μαζί με τη μητέρα του και την αδελφή του.

    Πέθανε στην Αθήνα στις 18 Δεκέμβρη 1999 και η σορός του ετάφη στην πατρίδα του την Τήνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ο Dr Reverend Bob Shore-Gos, ένας θεολόγος με διδακτορικό σε θέματα σύγκρισης θρησκειών από το Χάρβαρντ, υποστήριξε ότι ο Ιησούς ήταν gay, τρανς ή τουλάχιστον queer.

    “Τουλάχιστον πρέπει να ήταν queer”, δηλώνει χαρακτηριστικά στο περιοδικό Vice.

    “Έσπασε τους κανόνες της κουλτούρας του, της ετεροκανονικότητας. Έσπασε τους κώδικες του φύλου και της αρρενωπότητας της κουλτούρας του. Το Queer δε σημαίνει απαραίτητα και συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά μπορεί και να τον περιλαμβάνει. Ίσως ήταν ιντερσεξ ή τρανς…”

    Ο Shore-Goss περιέγραψε επίσης τον Απόστολο Παύλο, ως έναν gay που ζει στην ντουλάπα, αν και όπως δηλώνει “δεν υπήρχαν αυτές οι λέξεις εκείνη την εποχή”.
    O Χριστός ήταν gay, τρανς ή τουλάχιστον queer, υποστηρίζει θεολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Τουλάχιστον απρόβλεπτη αποδείχθηκε η εκπομπή του Αμερικανού Ντόναλντ Ιμους, στο δίκτυο Fox Business, όταν συνομιλώντας με την πολιτική αναλύτρια Κίρστεν Πάουερς, ανέφερε πως «υπάρχουν ενδείξεις» που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «ο Ιησούς μπορεί να ήταν γκέι».

    Ο Ντον Ιμους, όπως είναι γνωστός στο αμερικανικό κοινό, υποστήριξε ότι κείμενο γνωστό ως το «Ευαγγέλιο του Ιούδα» αποδεικνύει ότι ο Ιησούς ήταν ομοφυλόφιλος. «Υπάρχουν χιλιάδες ευαγγέλια, αλλά μόνο τέσσερα περιλαμβάνονται στην Βίβλο. Υπάρχει το ευαγγέλιο του Θωμά, της Μαρίας Μαγδαληνής… Όμως στο ευαγγέλιο του Ιούδα υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Ιησούς μπορεί να ήταν γκέι», δήλωσε εξοργίζοντας την Πάουερς η οποία αφού προσπάθησε να τον συνετίσει, στη συνέχεια είπε πως αυτά που επικαλείται ο Ντον Ιμους είναι γελοιότητες.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Ντον Ιμους προκαλεί εντάσεις με τις δηλώσεις του. Το 2007 είχε αναφερθεί σε γυναικεία ομάδα μπάσκετ που απαρτιζόταν από οκτώ αφροαμερικανίδες παίκτριες και δύο λευκές, χαρακτηρίζοντάς τις «τσούλες». Μπορεί, λίγο καιρό αργότερα να ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως ήταν ένα αστείο σχόλιο, όμως η κριτική που το ασκήθηκε ήταν σφοδρή. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το σχόλιό του για τον Ιησού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. ΧΑΧΑΧΑ

    ΕΧΕΙ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΣΤΑΣ

    ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΓΚΕΪ

    TO ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ : Ο ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ ο Dr Reverend Bob Shore-Gos ο Ντον Ιμους ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή