ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΒΟΜΒΑ!!!!Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ!!ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΕ!!!ΦΩΤΟ!!

 

Ο Χίτλερ με (που ενεργεί σαν «Ιησούς»)

Στενός φίλος του Χίτλερ, Dietrich Eckart, είπε από overhearing Χίτλερ επίδειξη σε μια κυρία με την καταγγελία του Βερολίνου σε εξωφρενικές όρους: "...  η πολυτέλεια, η διαστροφή, η ανομία, η απρόκλητη οθόνη και το εβραϊκό υλισμό μου αηδιασμένος τόσο καλά ότι ήμουν σχεδόν δίπλα από τον εαυτό μου. εγώ σχεδόν φαντάστηκα τον εαυτό μου να είναι ο Ιησούς Χριστός όταν ήρθε στο

ναό του πατέρα του και βρήκε τους αργυραμοιβούς.


ΑΘΛ22.jpg βομβα.jpg Αθλι3.jpg

hitler.2.jpg 


(TV Φωτογραφία από το History Channel του
"Lost σχέδιο του Χίτλερ," αέρισε 18 Απριλίου 2005)
(Πηγή φωτογραφιών: Ο Χίτλερ No One Knows : 100 Εικόνες της ζωής του Fόhrer, από τον Heinrich Hoffmann)

 " Eckart περιγράφεται Χίτλερ " κραδαίνοντας το μαστίγιο του και αναφώνησε ότι η αποστολή του ήταν να κατέβει από την πρωτεύουσα σαν τον Χριστό και να μαστιγώσουν το διεφθαρμένο».

Και βρέθηκε στο ναό εκείνα που πωλούνται βόδια και πρόβατα και περιστέρια, και οι μετατροπείς της συνεδρίαση χρημάτων: Και όταν είχε κάνει μια μάστιγα των μικρών καλώδια, τους οδήγησε όλους έξω από το ναό, και τα πρόβατα, και τα βόδια? Και χύνεται έξω τα χρήματα των υπέρμαχων  των αλλαγών ", και ανέτρεψε τα τραπέζια.  - John 2:14-15  (Σημείωση, μια μάστιγα των μικρών χορδών περιγράφει ένα μαστίγιο.)
Χίτλερ wth Αρχιεπίσκοπος Cesare Orsenigo, ο παπικός αντιπρόσωπος του πάπα στο Βερολίνο, 1935

Στις 20 Απριλίου του 1939, ο Αρχιεπίσκοπος Orsenigo γιόρτασε τα γενέθλιά του Χίτλερ. Οι γιορτές, που ξεκίνησε από Pacelli (Πάπας Πίος XII) έγινε παράδοση. Κάθε 20 Απριλίου καρδινάλιος Bertram του Βερολίνου ήταν να στείλει "τα θερμότερα συγχαρητήρια στον Φύρερ στο όνομα των επισκόπων και των μητροπόλεων στη Γερμανία» και πρόσθεσε με "ένθερμες προσευχές που οι καθολικοί της Γερμανίας στέλνουν στον ουρανό σε βωμούς τους."

επίσης

Ο Φύρερ στο Franken

Αδόλφος Χίτλερ (κέντρο), στο μνημείο του πολέμου στο Franken Γερμανία. Σύμφωνα με τον Ray Κάουντερυ, ο Χίτλερ σπάνια έχασε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα μνημεία του πολέμου, ακόμη και όταν ένας φωτογράφος δεν ήταν παρούσα.

 

(Πηγή: Χίτλερ:.. Οι φωτογραφίες Hoffmann, Τόμος 1, Ray Κάουντερυ, Ed, 1990)

 

 Ο Χίτλερ χαιρετά Muller το «Επίσκοπος του Ράιχ» και Ηγούμενος Schachleitner

 

 

Ο Χίτλερ χαιρετά ένα Καθολικός Καρδινάλιος 

Χίτλερ αφήνοντας Εκκλησία

Ο Χίτλερ αφήνει το Marine Εκκλησία στο Wilhelmshaven.

Ο Χίτλερ σε ναζιστικό κόμμα συλλαλητήριο  Σημειώστε την «Εκκλησία της Παναγίας μας" στο παρασκήνιο, όπως εάν αντιπροσώπευε την ίδρυση του κόμματος. . Φωτογραφία που λαμβάνονται σε Νυρεμβέργη, Γερμανία (περίπου 1928)  (Πηγή: Ιστορία του 20ου αιώνα )

Εκκλησία και Κράτος  Χίτλερ μπροστά "Εκκλησία της Παναγίας" στη Νυρεμβέργη, Σεπτ. 1934. . Φωτογράφος, Heinrich Hoffmann ;

 

Χίτλερ υπογράφει αυτόγραφο του για μια χριστιανική ανεμιστήρα

(Πηγή: Ο Χίτλερ στο Seinen Μπέργκεν, Heinrich Hoffmann, Βερολίνο, den 09/24/35)

Χίτλερ προσεύχεται

Η λεζάντα αναφέρει: "Der ergreifende Abschlub der Kundgebung in Wien: Wir treten zum Beten ..."

[Το συγκινητικό και συναισθηματικό τέλος του αγώνα στη Βιέννη: Ας προσευχηθούμε ...]

(Πηγή: Χίτλερ:.. Οι φωτογραφίες Hoffmann, Τόμος 1, Ray R. Κάουντερυ, Ed, 1990)

Τάφο της μητέρας του Χίτλερ

Klara Χίτλερ ήταν ένας ευσεβής καθολικός μητέρα που έθεσε ο Χίτλερ σύμφωνα με τις πεποιθήσεις της.

Χίτλερ αισθάνθηκε θλίψη που επλήγησαν για το θάνατο της μητέρας του.Θάφτηκε μαζί με το σύζυγό της στο Linz της Αυστρίας. Γερμανοί στρατιώτες εδώ τα σέβη τους στον τάφο το 1938.

Σημειώστε το χριστιανικό σταυρό στο μνημείο της.

(Πηγή: Η σημασία του Αδόλφου Χίτλερ, . με Eleanor H. Ayer, Lucent Books, 1996, σ. 25)

Για να δείτε ποιο είναι το μνήμα μοιάζει σήμερα, κάντε κλικ εδώ .

Ο Gφring Γάμος

Μόνο οι Χριστιανοί εκτελέσει χριστιανικές γάμους, και οι Ναζί δεν ήταν καμία εξαίρεση.

Hermann Gφring παντρεύτηκε Emmy Sonnemann, ένα διάσημο αστέρι της Όπερας.

Αδόλφος Χίτλερ στέκεται στην πρώτη γραμμή ως "Best Man" κατά την τελετή στον καθεδρικό ναό του Reichbishop Mόller.


 

Ναζί Χριστούγεννα ( Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι ο Χίτλερ απαγόρευσε τα Χριστούγεννα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έκανε ποτέ απαγορεύσει τα Χριστούγεννα ή οποιαδήποτε άλλη χριστιανική διακοπές.)
Autobahn εργαζομένων, όπως οι επισκέπτες του Χίτλερ στο ΒερολίνοSportpalast τα Χριστούγεννα του 1938. Σημειώστε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στα δεξιά.
(Πηγή: calvin.edu )
Ο Χίτλερ τον εορτασμό των Χριστουγέννων με τους στρατιώτες του.
Χριστούγεννα 1942 - 1943
(Πηγή: forum.axishistory.com )
Χριστούγεννα 1944 με τη ναζιστική αξιωματικούς και τις φίλες τους.
Σημειώστε το γερμανικό Santa Claus.
(Πηγή: www.dhm.de/ )

 

 (Πηγή: Wikipedia )

Το Κονκορδάτο μεταξύ του Βατικανού και του Ναζί Βασικός γραμματέας του κράτους, Eugenio Pacelli (αργότερα για να γίνει Πάπας Πίος XII) υπογράφει το Κονκορδάτο μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και του Βατικανού, σε επίσημη τελετή στη Ρώμη στις 20 Ιουλίου 1933. Ναζί Αντιπρόεδρος καγκελάριος Franz von Πάπεν κάθεται στα αριστερά, Pacelli στη μέση, και ο Rudolf Buttmann κάθεται στα δεξιά.

Το Κονκορδάτο νομιμοποίησε ουσιαστικά ο Χίτλερ και η ναζιστική κυβέρνηση για τα μάτια του καθολικισμού, του Χριστιανισμού και του κόσμου.

 


Χίτλερ Brown Στρατού φοιτούν και την έξοδο από τις υπηρεσίες της εκκλησίας. Αυτές οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Χίτλερ.
(Πηγή: Das Braune Heer: mit einem von Geleitwort Αδόλφος Χίτλερ [Μετάφραση: The Brown Στρατός: με πρόλογο από τον Αδόλφο Χίτλερ], Φωτογραφίες από τον Heinrich Hoffmann)

 Μια ναζιστική σημαία κυματίζει μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, 1937 

Όρκος του Χίτλερ:

Ορκίζομαι από τον Ιησού,  αυτό το ιερό όρκο,  με το Φύρερ του γερμανικού Ράιχ και τους ανθρώπους.  Αδόλφος Χίτλερ ...


Ναζί Graves

Κάποιος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία αποτελεί τον πιο Christianized χώρα στον κόσμο στη δεκαετία του 1930 και του '40. Ναζί Christian στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους προτεστάντες και τους καθολικούς και επιτύμβια τους μαρτυρία για τη θρησκεία τους.

(Πηγή: Photoarchive του Τρίτου Ράιχ:
ST Μέτωπο

 

Εφημέριος με μια μονάδα πολυβόλο
Οι περισσότεροι πόλεμοι δικαιολογούνται για θρησκευτικούς λόγους.
Φυσικά, αν ένας στρατιώτης αισθάνθηκε άβολα για τη σφαγή τους άλλους, θα μπορούσαν πάντα να στραφούν σε έναν ιερέα που θα ήταν τότε υπομονετικά να τους εξηγήσουμε ότι η θανάτωση ζώων επιτρέπεται από τον Θεό και για το δίκαιο ηθική του πολέμου. Θα μπορούσε στη συνέχεια να δώσει μερικά βιβλικά παραδείγματα του Θεού χειροτονήθηκε δολοφονίες. Και τότε μπορεί να τους πει ότι ο Ιησούς θα τους συγχωρέσει και να τους στείλει στον ουρανό, αν πρέπει να συμβεί για να πεθάνει.
 

Ναζί κηδεία (Πηγή: Τρίτο Ράιχ Depot )

Σύμφωνα με την πηγή, η περίοδος αυτή η φωτογραφία προέρχεται από το SS Heimwehr Danzig Κηδεία / Εκδηλώσεις για Fallen SS στρατιώτες της «Μάχης της Westerplatte» που έλαβε χώρα στην Πολωνία το 1939.

 

   Βέρμαχτ Εφημέριος Με Καθολική Σταυρού

Εφημέριος με Καθολική Σταυρού

  (Φωτογραφία πηγή: άγνωστο)


 

. Καθολικών Επισκόπων δίνοντας το ναζιστικό χαιρετισμό προς τιμήν του Χίτλερ  Σημείωση Γιόζεφ Γκέμπελς (τέρμα δεξιά) και ο Wilhelm Frick (δεύτερος από δεξιά)  , Πηγή φωτογραφιών: Bayerische Staatsbibliothek [Bavarian State Library])

 

Φραγκισκανοί αδελφοί συγκεντρώνονται γύρω από Γερμανούς στρατιώτες

   (Πηγή: USHMM )

 

Μια Αρχιεπισκόπου με τους Ναζί

Αρχιεπίσκοπος Cesare Orsenigo, επικεφαλής του Διπλωματικού Σώματος, που παρακολουθεί την Νυρεμβέργη Κόμμα Ράλι το Σεπτέμβριο του 1933.  Σύμφωνα με τον Δρ Paul O'Shea, Orsenigo, ως Κοσμήτορας του Σώματος, ήταν ο ρόλος του πάπα να οδηγήσει το σώμα σε όλες τις μεγάλες κρατικές λειτουργίες . Μετά το 1935, Orsenigo δεν παρέστη μεγάλες οθόνες προπαγάνδα της κυβέρνησης.

(Πηγή φωτογραφιών: Μια ηθική Reckoning: Ο ρόλος της Καθολικής Εκκλησίας στο Ολοκαύτωμα και Ανεκπλήρωτες Duty της Επισκευήαπό τον Daniel Jonah Goldhagen) [. Note, Goldhagen αποδίδει σωστά αυτή τη φωτογραφία στο Cardinal Faulhaber]

Καρδινάλιος Bertram στην νεκρική πομπή για Bishop Μπάρες, Βερολίνο, 7 Μάρ, 1935

Ως πρόεδρος της γερμανικής διάσκεψης επίσκοπος το Breslauer Cardinal Bertram διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διαμόρφωση της στάσης των Γερμανών επισκόπων σε σχέση με το εθνικοσοσιαλιστικό κράτος.

(Πηγή φωτογραφιών: Gedenkstδtte Deutscher Widerstand )

Καλώς Εορτασμός για Bishop Konrad Graf von Preysing στο Sportpalast , Βερολίνο, 8 Σεπτέμβρη του 1935

Σημειώστε την Καθολική Chi Rho-Cross στα δεξιά της ναζιστικής σημαίας. Chi Rho είναι και τα δύο πρώτα γράμματα της ελληνικής λέξης για τον Χριστό. Η Chi Rho Σταυρός, ή σταυρός πολεμιστή, προήλθε από το μονόγραμμα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου. Πώς τοποθέτηση ότι εμφανίζεται δίπλα σε μια σβάστικα.

Μετά το θάνατο του Βερολίνου Επίσκοπος Μπάρες, ο Πάπας Πίος ΧΙ επιλέγει απροσδόκητα Konrad Graf von Preysing, ένα ελάχιστα γνωστό Eichstatt επίσκοπος, ως επίσκοπος του Βερολίνου. Βερολίνο, η περιοχή για την οποία είναι υπεύθυνος, περιλαμβάνει πλέον και το κέντρο της δομής της εξουσίας Εθνικό Σοσιαλιστικό και έτσι απαιτεί υψηλό βαθμό πολιτικής ικανότητας από εκκλησιαστικός ηγέτης της.

(Πηγή φωτογραφιών: Gedenkstδtte Deutscher Widerstand )

Ιερείς δίνοντας το χαιρετισμό του Χίτλερ

Ιερείς δίνοντας το χαιρετισμό του Χίτλερ σε ένα καθολικό αγώνα της νεολαίας στο γήπεδο Berlin-Neukφlln, τον Αύγουστο του 1933.

(Πηγή: Μια ηθική Reckoning: Ο ρόλος της Καθολικής Εκκλησίας στο Ολοκαύτωμα και Ανεκπλήρωτες Duty της Επισκευή από τον Daniel Jonah Goldhagen)

 

Καθολική Υπηρεσία για Ναζί

Ιερείς υπηρεσία για τους Ναζί

(Φωτογραφία πηγή: άγνωστο)

 


Ludwig Mόller , ένας συμπαθών των Ναζί, και ένας υποψήφιος του Χίτλερ, εξελέγη στη θέση του Επισκόπου Ράιχ το 1933, όπως ο Χίτλερ προσπάθησε να ενώσει τις περιφερειακές προτεσταντικές εκκλησίες κάτω από τη ναζιστική έλεγχο.Ο Χίτλερ δεν είχε πρακτική διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.

Παρά το γεγονός ότι ο Χίτλερ είχε προβλήματα με την Καθολική Εκκλησία και τελικά ήθελε να αντικαταστήσει τον καθολικισμό με το εμπορικό σήμα του Χριστιανισμού, το γεγονός ότι ο Χίτλερ ήθελε μια ενωμένη Γερμανική Εκκλησία αποδεικνύει ότι υποστήριξε τον Χριστιανισμό.

Βερολίνο, Γερμανία, 17 Νοεμβρίου 1933.

Αυτό αυτόγραφα πορτρέτο του Mόller τον δείχνει να φοράει το NSDAP-Hoheitsabzeichen (ναζιστικό κόμμα Eagle σήμα) και Feldschnalle (κορδέλες).

(Κάντε κλικ στην εικόνα για μια διευρυμένη άποψη)

(Πηγή: αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από Gregers Forssling)

Ράιχ Επίσκοπος Ludwig Mόller, Berlin, 1934

(Πηγή φωτογραφιών: Gedenkstδtte Deutscher Widerstand )

 

Μαζική συνεδρίαση της γερμανικής Χριστιανικού Κινήματος
13 Nov.1933

Μια ριζοσπαστική πτέρυγα της γερμανικής Λουθηρανισμό και ο κύριος προτεσταντική υποκατάστημα υποστήριξη της ναζιστικής ιδεολογίας, η γερμανική Χριστιανικού Κινήματος συμφιλιωθεί χριστιανικό δόγμα με το γερμανικό εθνικισμό και τον αντισημιτισμό.

Ανάληψης των καθηκόντων Ράιχ Church Bishop, 1933

Οι γυναίκες με παραδοσιακά φορέματα εντάχθηκε στους Ναζί κατά την ανάληψη των καθηκόντων Ludwig Mόller, όπως Ράιχ Εκκλησία Επίσκοπος. Mόller εξήρε την έννοια της "ένα ισχυρό, όλα-αγκαλιάζει την εκκλησία γερμανικού λαού."

Deutsche Christens

Deutsche Christen (Γερμανοί Χριστιανοί)

Η Deutsche Christen (DC), έγινε η φωνή της Ναζιστικής ιδεολογίας μέσα στην Ευαγγελική Εκκλησία (η θρησκευτική δεξιά της ημέρας τους) και έχουν εγκριθεί από τον Χίτλερ. Πρότειναν μια εκκλησία "Άρια παράγραφο" να αποτρέψει την "μη-Αρίων" από το να γίνει υπουργοί ή θρησκευτικούς δασκάλους. Οι περισσότεροι εκκλησιαστικοί ηγέτες υποστήριξε σταθερά το "Judenmission." Μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός των χριστιανών σε αντίθεση ναζισμού, όπως τα "Ομολογούντες Χριστιανοί" (ένα κίνημα Εκκλησία δεν αναγνωρίζεται από την ορθοδοξία προτεσταντική) με επικεφαλής τον Dietrich Bonhoeffer . Η υποστήριξη του ναζισμού από την πλειονότητα των Γερμανών Χριστιανών και ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης ηγέτες δείχνει τον κίνδυνο της ανάμειξης της θρησκείας με την κυβέρνηση.
 
Η φωτογραφία στα αριστερά δείχνει την πομπή των επισκόπων μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Βερολίνου, 23η Σεπτεμβρίου 1934. Φρουροί SS στέκονται σε στάση προσοχής. Η κεφαλή της πορείας δείχνει μελών στο κόμμα και SA στολές, ενώ ποιμένες ακολουθούν στο πίσω μέρος.  Σημειώστε τις σημαίες με το χριστιανικό σταυρό με την σβάστικα στη μέση. Για να δείτε το τρέιλερ μιας ταινίας για την Deutsche Christen, από το ντοκιμαντέρ, «Θεολόγοι Σύμφωνα με τον Χίτλερ," 

(Πηγές Φωτογραφία: άγνωστος)

Deutsche Christen Σημαία

Deutsche χριστιανική πορεία (Πηγές Φωτογραφία: άγνωστος)

Deutsche Christen (Γερμανοί Χριστιανοί)

SA λοκατζήδες με πλακάτ των «Γερμανοί Χριστιανοί", Βερολίνο, Ιούλιος 1933.

Στις 14 του Ιουλίου του 1933, η κυβέρνηση του Χίτλερ εγκρίνει ένα νέο χάρτη για την προτεσταντική εκκλησία. Με τη μαζική παρέμβαση του NSDAP, οι εκλογές εκκλησία προγραμματιστεί μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα αργότερα να οδηγήσει σε μια θριαμβευτική νίκη για τους «Γερμανοί Χριστιανοί». Ο ίδιος ο Χίτλερ έκκληση προς όλους τους προτεστάντες σε ραδιοφωνική ομιλία του για την παραμονή των εκλογών να ψηφίσουν για τις «Γερμανοί Χριστιανοί». Με το σύνθημα «εκκλησία πρέπει να παραμείνει εκκλησία»

Προεδρείο των «Γερμανοί Χριστιανοί», Βερολίνο, 13 Νοεμβρίου 1933

Οι "Γερμανοί Χριστιανοί" επιθυμητό να επιτευχθεί απόλυτη οργανωτική και ιδεολογική της πιστότητας μεταξύ της προτεσταντικής εκκλησίας και το εθνικοσοσιαλιστικό κράτος. Μετά την θριαμβευτική επιτυχία τους στις εκλογές προτεσταντική εκκλησία, τον Ιούλιο του 1933 και την εκλογή του Ludwig Mόller στο γραφείο του Ράιχ επίσκοπος, αισθάνονται ότι έχουν φθάσει στο απόγειο της δύναμής τους στην πολιτική της εκκλησίας το φθινόπωρο του 1933.

9 σχόλια:

  1. Στη ναζιστική Γερμανία δύο παρακλάδια του ελληνισμού ανταγωνίστηκαν για την πρωτοκαθεδρία: η ρατσιστική παραλλαγή του Alfred Rosenberg κ.α.· και η πιο ευγενής εκδοχή των αποφοίτων του Gymnasium, σαν τον Martin Schede, τον επικεφαλής ναζιστή αρχαιολόγο, ο οποίος δεν υιοθέτησε καμία βόρεια-ελληνική θεωρία, αλλά πίστευε ότι απλώς προσέθετε ψήγματα ελληνικής χάρης στον γερμανικό θρίαμβο. Ο Χίτλερ ήταν πιο κοντά στη δεύτερη ομάδα. Αποκάλεσε τον Ρόζενμπεργκ "στενόμυαλο Βαλτικό Γερμανό που σκέφτεται με τρομερά περίπλοκους όρους" και εξεπλάγη που κανείς δεν είχε αγοράσει τον Μύθο του 20ού αιώνα. Όταν ο Χίτλερ σκεφτόταν γενικά τους Έλληνες, είχε κατά νου δωρικά κτήρια και σώματα Σπαρτιατών, και περίμενε ότι οι Γερμανοί θα πλησίαζαν σύντομα τις μορφές τους. Η Leni Riefenstahl, όταν ανακάλυψε ότι ο πρώτος δρομέας στη λαμπαδοδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου του 1936 ήταν ο Κωνσταντίνος Κονδύλης, τον αντικατέστησε στην Ολυμπία εξαιτίας του σκούρου δερματός του με ένα πιο κατάλληλο βορειοευρωπαϊκό δείγμα. (Σε μια προσπάθεια να δανειστεί την αρχαία προέλευση των Αγώνων, είχε επίσης χαράξει τα πέντε Ολυμπιακά δαχτυλίδια σε ένα κομμάτι βράχου στους Δελφούς.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η «σοφία των αρχαίων Ελλήνων» ως αγνή μητέρα του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού είναι αφήγημα που ανήκει στη βασική βιβλιογραφία της πολιτισμικής ιστορίας της Δύσης
    Η «σοφία των αρχαίων Ελλήνων» ως αγνή μητέρα του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού είναι αφήγημα που ανήκει στη βασική βιβλιογραφία της πολιτισμικής ιστορίας της Δύσης (τώρα και του «Βήματος της Κυριακής»), αλλά δεν πρέπει να είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν ότι η ίδια σοφία υπήρξε δόλια τροφός ενός ιστορικού ατυχήματος. Δεν είναι, ωστόσο, περίεργο το γεγονός ότι η συστηματικότερη ιδεολογική κατάχρηση της ελληνικής Αρχαιότητας έγινε από το έθνος το οποίο κατά τις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα διέθετε την πιο συμπαγή και θεσμικά κατοχυρωμένη παράδοση ελληνικής αρχαιογνωσίας. Φιλόσοφοι, φιλόλογοι, ιστορικοί και αρχαιολόγοι σε αγαστή συγχορδία πάσχισαν για την ιστορική νομιμοποίηση της επέλασης του Αδόλφου Χίτλερ με σταθερή αναφορά στο αρχαίο ελληνικό παράδειγμα.
    Η συνολική απαλλοτρίωση της ελληνικής αρχαιότητας από τους ακαδημαϊκούς απολογητές του εθνικοσοσιαλισμού είναι συναρπαστικό χρονικό όπου συνυπάρχουν το σχετικά ευνόητο και το μάλλον απροσδόκητο. Σχετικά ευνόητο, για παράδειγμα, είναι το μαρτυρημένο γεγονός ότι ο Φύρερ έπινε νερό στο όνομα της Σπάρτης, η οποία, στην ιστορική του θεώρηση, αποτελούσε το λαμπρότερο παράδειγμα φυλετικά καθαρού κράτους. Την ίδια εποχή ορισμένοι από τους διαπρεπέστερους γερμανούς ιστορικούς διακινούσαν το αφήγημα της ηγεμονικής «βόρειας φυλής», στο οικογενειακό διακλάδωμα της οποίας Γερμανοί και Ελληνες καμάρωναν ως συγγενείς πρώτου βαθμού, αλλά η εμφατική διάκριση ανάμεσα σε πειθαρχημένους-«κρατικιστές» Δωριείς και ατομιστές-«φιλελεύθερους» Ιωνες έδειχνε με σαφήνεια ποια από τις δύο ελληνικές φυλετικές ποικιλίες προσφερόταν καλύτερα σε αδελφοποίηση.
    Οι πανεπιστημιακοί φωστήρες της Αρχαίας Ιστορίας ανέλαβαν να κατηχήσουν τον «Ηγέτη» στα μυστήρια αυτής της αδελφοσύνης ανάμεσα στην αρχαία Σπάρτη και το εθνικοσοσιαλιστικό παρόν της Γερμανίας: και οι δύο έχουν πλοηγό το ιδεώδες της φυλετικής καθαρότητας, διακρίνονται από βούληση για ισχυρή κεντρική οργάνωση, εκπαιδεύονται για να υπακούουν τον σιδηρούν νόμο της κοινότητας και για να αριστεύσουν ως ήρωες, και οι δύο καλλιεργούν τη ρώμη που εγγυάται η άθληση των σωμάτων.
    ..................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλά κοντά στο σχετικά ευνόητο ιδού και το απροσδόκητο. Μέσα στη δεκαετία του ’30 το ιστορικό φαινόμενο της αθηναϊκής δημοκρατίας γίνεται σηματωρός και κήρυκας του ναζισμού, καθώς οι ιστορικοί επιμένουν να μεγαλύνουν τον Μιλτιάδη, τον Κίμωνα και πάνω από όλους τον Περικλή ως εγγυητές του φυλετικού αίματος στο πλαίσιο μιας πολιτείας προσηλωμένης στις αξίες της συλλογικότητας και στη λατρεία του Ηγέτη. Ως Περικλή ονειρευόταν τη μεγαλειότητά του και ο ίδιος ο Χίτλερ, αλλά αν εκείνος ονειρευόταν οι ακαδημαϊκοί του ιμπρεσάριοι στις επίσημες ομιλίες τους ήταν σίγουροι και συναιρούσαν πανηγυρικά τον Φύρερ των Αθηνών με τον Περικλή του Βερολίνου, τους ομοζυγώτες διδύμους της «βόρειας φυλής»· και ο πιο προβεβλημένος ιστορικός της περιόδου αυτής (ο Helmut Berve) στον πρυτανικό του λόγο εορτάζει απερίφραστα τη Δευτέρα Παρουσία του Περικλή στη γερμανική καγκελαρία.
    Στην ιδεολογική ενορχήστρωση του εθνικοσοσιαλισμού συμβάλλουν και οι διασημότητες της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Ο Θουκυδίδης ανακηρύσσεται αλλεργικός στον φιλελευθερισμό της δημοκρατίας, πιστός της Realpolitik και της πολιτικής της ισχύος και φανατικός του ενός και μοναδικού Ηγέτη. Αλλά το ευπώλητο των Ναζί, εκτός από το «Ο αγών μου», είναι η «Πολιτεία» του Πλάτωνα, ο οποίος δοξολογείται ως προφήτης ενός φυλετικά προσανατολισμένου εθνικοσοσιαλισμού και θα έπαιρνε «άριστα» από την κριτική επιτροπή αν δεν είχε παραλείψει να εισηγηθεί φιλοσοφία ωμής ισχύος για την ιδεώδη πολιτεία του. Εξάλλου, η κλασική τραγωδία διαβάζεται ως έκφραση μιας συστατικής αρχής του φασισμού, δηλαδή της ενότητας λαού, κουλτούρας και κράτους, ενώ το τιμιώτερον της τραγικής ιδέας εντοπίζεται στη νιτσεϊκή συνάντηση ηρωικών μορφών με το Πεπρωμένο.
    Είναι ενδιαφέρον το ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι διανοούμενοι απολογητές του εθνικοσοσιαλισμού απέκλεισαν τους κλασικούς ρήτορες από αυτόν τον καταχρηστικό έρανο. Ο λόγος είναι ότι η ακμή της ρητορικής έρχεται μετά το απόγειο της αθηναϊκής πολιτείας, όταν ελλείψει ισχυρού ηγέτη το πολίτευμα διαβρώθηκε από τον ατομισμό και τον άμετρο φιλελευθερισμό και η φυλετική υγιεινή παραμελήθηκε με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τα ακμαία αιμοσφαίρια της φυλής. Στη συνέχεια αναζήτησε τους νέους ήρωές της στην ανερχόμενη δύναμη των σφριγηλών μακεδόνων χωρικών, για να απογοητευθεί οριστικά όταν θα διαπιστώσει ότι το πολυεθνοτικό αποτέλεσμα που προέκυψε από την οικουμενική επέλαση του Αλεξάνδρου δεν ήταν παρά «ένα λεβαντίνικο συνονθύλευμα» – παράδειγμα προς αποφυγή για τη φυλετικά εύρωστη Γερμανία που προγραμμάτιζαν τα εργαστήρια και τα καθαρτήρια του ναζισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια σχέση είχε, αν είχε, ο θαυμασμός του Αδόλφου Χίτλερ για την ελληνική αρχαιότητα με την αναγνώριση από μέρους του του ηρωικού φρονήματος των ελλήνων μαχητών που αντιμετώπισαν το Γ’ Ράιχ; Το ερώτημα μπορεί να γίνεται επίκαιρο τέτοιες μέρες στο επετειακό γύρισμα του χρόνου, αλλά την τελική απάντηση την έχει δώσει η συντελεσμένη τραγωδία της Ιστορίας. Και είναι βέβαιο ότι αν, τέτοιες μέρες πριν από εβδομήντα τέσσερα χρόνια, οι Ελληνες τού υπενθύμιζαν ότι βρίσκεται στη χώρα του Πλάτωνα, του Σοφοκλή και του Θουκυδίδη θα απαντούσε όπως και εκείνος ο παλιός ρωμαίος στρατηγός: Κύριοι, είμαι εδώ για να πολεμήσω και όχι για να σπουδάσω.
    Ωστόσο, η ιδεολογική παρανάγνωση και κατάχρηση της ελληνικής Αρχαιότητας από τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό παραμένει το πιο συγκλονιστικό κεφάλαιο της πολύτροπης τυραννίας που άσκησε η κλασική αρχαιότητα πάνω στο τευτονικό φαντασιακό. «Η τυραννία της Ελλάδος επί της Γερμανίας» ήταν ο σημαδιακός τίτλος που έδωσε σε ένα πολυδιαβασμένο, και προφητικό, βιβλίο της μέσα στην κρίσιμη δεκαετία του ’30 η Βρετανίδα Eliza Butler. Και πόσο παράδοξος ακούγεται ο τίτλος αυτός στις μέρες μας!
    O κ. Θεόδωρος Δ. Παπαγγελής είναι ακαδημαϊκός, καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
    https://www.tovima.gr/2015/10/31/opinions/i-sofia-twn-arxaiwn-ellinwn-o-adolfos-kai-oi-nazi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη δίκη της διαβόητης ηγουμένης Μαριάμ ο εισαγγελέας ξέσπασε: «Η Κερατέα είναι αίσχος δια την Ελλάδα. Σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής μου. Σκεφτείτε ότι εκεί μέσα πέθαναν 150 φυματικά κορίτσια!»

    Ήταν μια νύχτα του Δεκέμβρη του 1950 που η Ελληνική Αστυνομία με μια γιγαντιαία επιχείρηση έβαλε τέλος στην εγκληματική παρουσία μιας δράκας παλαιοημερολογιτών στην Κερατέα Αττικής. Ένα όργιο φημών για τη μονή της Παναγίας της Πευκοβουνογιάτρισσας οδήγησε εντέλει τις αρχές έστω και με αξιοπερίεργη καθυστέρηση στην εξάρθρωση μιας θρησκευτικής σπείρας με αρχηγό μια παλαιοημερολογίτισσα μοναχή την διαβόητη ηγουμένη Μαριάμ ή κατά κόσμον Μαριάμ Σουλακιώτου. Η μονή της Κερατέας ανήκε στην φράξια των παλιοημερολογιτών ματθαιϊκών.Η σατανική ηγουμένη και οι συνεργάτες της είχαν δημιουργήσει μια πραγματική κόλαση επί της γης, οδηγώντας κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες αλλά και παιδιά στην εξαθλίωση και στο θάνατο με μεθόδους που παρέπεμπαν σε ναζιστικά στρατόπεδα, με βασανιστήρια και επιμολύνσεις φυματίωσης. Ογδόντα αστυνομικοί με επικεφαλής αξιωματικούς της Χωροφυλακής και τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα και ιατροδικαστή έκαναν έφοδο στο μοναστήρι για να απεγκλωβίσουν δεκάδες ηλικιωμένους και τριάντα έξι αγόρια και κορίτσια που ζούσαν σε συνθήκες ασιτίας και εξαθλίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Μαριάμ με τη βοήθεια του ψευτοεπισκόπου της μονής και της βοηθού της Ευφροσύνης Μενδρινού κατάφερνε να προσηλυτίσει αναρίθμητους αφελείς που λόγω προχωρημένης ηλικίας ή ψυχικών παθήσεων δεν είχαν τις απαραίτητες αντιστάσεις, με σκοπό την οικειοποίηση περιουσιακών στοιχείων. Γυναίκες πέθαναν σε πλήρη απομόνωση, άνθρωποι επιμολύνθηκαν με φυματίωση και κατέληξαν, παιδιά βασανίστηκαν, περιουσίες μικρές και μεγάλες κατέληξαν στα χέρια της εγκληματικής αυτής οργάνωσης. Ένα όργιο παρανομίας στο όνομα του Θεού και ενός «παραδείσου» που υποσχόταν η σατανική ηγουμένη και οι συνεργοί της. Η Μαριάμ, ο ψευδοεπίσκοπος και άλλοι οκτώ συνεργάτες τους κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε μια δίκη που συντάραξε το πανελλήνιο.Ο εισαγγελέας εν μέσω καταθέσεων δήλωσε αγανακτισμένος: «Η Κερατέα είναι αίσχος δια την Ελλάδα. Σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής μου. Σκεφτείτε ότι εκεί μέσα πέθαναν 150 φυματικά κορίτσια!»

    Το κακουργιοδικείο εξέδωσε τις αποφάσεις του τον Φεβρουάριο του 1953. Η Μαριάμ άκουσε την ετυμηγορία ξεσπώντας σε κλάματα και δήλωσε: «Με καταδίκασαν αδίκως. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη απέναντι στον θεό, ότι έπραξα το καθήκον μου απέναντι στα αδύνατα αυτά πλάσματα τα οποία με κατηγόρησαν στη δίκη». Πέθανε ένα χρόνο μετά στη φυλακή σε ηλικία 71 ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Κάποτε το ανηψάκι μου, 10 χρονών κοριτσάκι, το έβαλαν αγγαρεία στο μαγειρείο. Πεινούσε κι έγλειψε μια πατάτα. Να η ποινή που του επέβαλαν: Το έδεσαν ολόγυμνο όλη τη νύκτα στο στάβλο και το πρωί το βρήκαν λιπόθυμο από το κρύο και το φόβο.
    Είχε καθαρίσει τη ψυχή του και είχε υποστεί όλη την προεργασία για τον παράδεισο...»

    «Είναι αίσχη όσα έγιναν. Φαντασθείτε πως ο νεωκόρος της μονής Κερατέας εχρίσθη από τον άγιον πατέρα μητροπολίτης Θεσσαλονίκης! Όταν λέγω ο άγιος πατέρας εννοώ αυτό το κάθαρμα τον μυρόβλητον Ματθαίον που ο τότε πρωτοσύγγελος και νυν Α.Θ.Π. ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας καθήρεσε διότι διατηρούσε οίκο ανοχής! Κι η αγία μητέρα η περίφημη οσία Μαριάμ ήταν μιά... κορδελιάστρα!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χωρίς Λόγια ΠΧ?? https://www.youtube.com/watch?v=keM0Oi4fSHw

    ΑπάντησηΔιαγραφή