ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Ο ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ!!

 



Ασφαλές και σύγχρονο το Σπήλαιο των Πετραλώνων στη Χαλκιδική, αναμένεται να ξανανοίξει για το κοινό πριν από το καλοκαίρι του 2023, δίνοντας πλέον τεκμηριωμένα στοιχεία και σχετικά με τον «Αρχάνθρωπο», τον αρχαιότερο Ευρωπαίο, όπως είχε υποστηριχθεί πριν από δεκαετίες.

 Το Σπήλαιο των Πετραλώνων ήταν -μετά τη Βεργίνα- ο δεύτερος αρχαιολογικός χώρος στη βόρεια Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, περίπου 70 χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο. «Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, που άνοιξε για το κοινό, είχε πολύ υψηλή επισκεψιμότητα. Αυτό από τη μία ήταν καλό, από την άλλη επέφερε και φθορές, ενώ δεν γινόταν πολύ καλή συντήρηση του χώρου. Είχαμε φθάσει σε ένα σημείο που είχε υποστεί μεγάλες φθορές και οπτικά και ουσιαστικά στις υποδομές του. Ήταν λοιπόν απαραίτητο να γίνει ένα

μεγάλο έργο ανακαίνισης – αναβάθμισης», λέει ο προϊστάμενος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Ανδρέας Ντάρλας.

Στα τέλη του 2018 σταμάτησε να είναι επισκέψιμο, το έργο της αναβάθμισής του «Ανάδειξη του Σπηλαίου Πετραλώνων και Αναβάθμιση των Υποδομών του», προϋπολογισμού 1.053.848 ευρώ, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας – ΕΣΠΑ 2014-2020 και οι εργασίες ξεκίνησαν το 2019. Μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε εκεί, τον περασμένο Ιούλιο, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι «την επόμενη τουριστική περίοδο το Σπήλαιο των Πετραλώνων, όπως και το Μουσείο, θα δεχθούν και πάλι τους πολυπληθείς επισκέπτες τους.

Ο προγραμματισμός της υπηρεσίας είναι το σπήλαιο να αποδοθεί τον Μάιο και το Μουσείο τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς». Σημείωσε δε, ότι «το σπήλαιο και το μουσείο των Πετραλώνων πρέπει να λειτουργήσουν ξανά, καθώς αποτελούν σημαντικό πολιτιστικό και οικονομικό πόρο για την περιοχή και την ευρύτερη περιφέρεια».

Ο «Αρχάνθρωπος» και η επιστημονική τεκμηρίωση

Τον Σεπτέμβριο του 1960, στο Σπήλαιο των Πετραλώνων βρέθηκε ένα ανθρώπινο κρανίο. Ο ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός, που ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με το εύρημα, εκτίμησε ότι πρόκειται για τον αρχαιότερο Ευρωπαίο. Τον ονόμασε «Αρχάνθρωπο» και θεώρησε ότι όχι μόνο το Σπήλαιο, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής ήταν κοιτίδα όχι μόνο του ανθρώπου, αλλά και του πολιτισμού. Αυτή ήταν μία από τις δύο βασικές, αντίθετες γνώμες που είχαν υποστηριχθεί για το Σπήλαιο των Πετραλώνων. Η άλλη πρέσβευε ότι το Σπήλαιο δεν ήταν αρχαιολογική θέση, δηλαδή δεν είχε κατοικηθεί ποτέ από τον άνθρωπο και ότι το κρανίο βρέθηκε μέσα τυχαία.

Σήμερα, ο κ. Ντάρλας τονίζει ότι η ανασκαφική έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο του εκτελούμενου έργου, απέδωσε πολλά και καλά τεκμηριωμένα ευρήματα. Αν και η μελέτη τους βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, ωστόσο αποδεικνύουν ότι το Σπήλαιο είναι αρχαιολογικός χώρος, αφού χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους και μάλιστα ότι η χρήση του διήρκησε δεκάδες, μπορεί και εκατοντάδες χιλιετίες.

«Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς χρονολογείται το κρανίο, διότι δεν βρέθηκε στο πλαίσιο έρευνας, ώστε να τεκμηριωθεί επιστημονικά», σημειώνει ο κ. Ντάρλας, τονίζοντας ότι οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τεκμηριώνουν για πρώτη φορά επιστημονικά τα ευρήματα από το Σπήλαιο.

Από την ανακάλυψη του κρανίου μέχρι σήμερα, έχουν βρεθεί πολύ αρχαιότερα λείψανα ανθρώπων και ανθρώπινης δραστηριότητας που ξεπερνάνε και το 1,5 εκατ. χρόνια, σε περιοχές όπως η Γεωργία, η Ιβηρική Χερσόνησος και η Ιταλία. Συνεπώς το κρανίο των Πετραλώνων δεν μπορεί να θεωρείται πλέον το αρχαιότερο όλων.

Ωστόσο, ο κ. Ντάρλας τονίζει ότι το κρανίο των Πετραλώνων είναι το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα από τον ελλαδικό χώρο. Σημειώνει ακόμη ότι η θέση των Πετραλώνων, ακόμη και αν δεν είναι η αρχαιότερη, περιλαμβάνεται στις αρχαιότερες θέσεις «και είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς βρίσκεται στο δρόμο από την Ασία προς την Ευρώπη».

Αποφάγια και εργαλεία από την εποχή των παγετώνων

 Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι ειδικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι το Σπήλαιο είχε κατοικηθεί -και μάλιστα έντονα- από ανθρώπους σε μια πολύ παλιά εποχή, την κατώτερη παλαιολιθική, στη γεωλογική περίοδο του μέσου πλειστόκαινου, χωρίς όμως να μπορούν να δώσουν ακριβή χρονολογία. Καθώς, μάλιστα, οι παλαιολιθικοί άνθρωποι δεν είχαν μόνιμη διαμονή, αλλά μετακινούνταν εποχικά από περιοχή σε περιοχή, τις εποχές που δεν κατοικούσαν στο Σπήλαιο, έβρισκαν εκεί καταφύγιο τα σαρκοβόρα, λιοντάρια, αρκούδες και πολλές ύαινες.

Τη δυνατότητα να γίνει για πρώτη φορά ανασκαφική τεκμηρίωση έδωσαν οι εργασίες που έγιναν για τη διαπλάτυνση του διαδρόμου του Σπηλαίου, που ήταν πολύ στενός. «Ευρήματα υπήρχαν και από παλαιότερες ανασκαφές, αλλά αυτό που έλειπε ήταν η ανασκαφική τεκμηρίωση, δηλαδή πού βρέθηκαν και πόσα», εξηγεί ο κ. Ντάρλας, προσθέτοντας ότι όταν χρονολογηθούν τα στρώματα, θα φανεί σε ποια περίοδο ακριβώς ανήκουν τα συγκεκριμένα ευρήματα.

Το σίγουρο είναι ότι είχαν μείνει εκεί άνθρωποι, κάτι που μέχρι τώρα είχε αμφισβητηθεί. «Στην επιφάνεια (στο “δάπεδο”) που είχαν διαμείνει είχαν αφήσει αποφάγια, εργαλεία και τα υποπροϊόντα της κατασκευής των λίθινων εργαλείων» αναφέρει ο κ. Ντάρλας. Η λεπτομερής μελέτη αυτών των ευρημάτων μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή, τις ασχολίες, την τεχνολογία και το περιβάλλον εκείνων των μακρινών προγόνων μας.

 Μια άλλη εμπειρία η επίσκεψη στο Σπήλαιο

Η επίσκεψη στο Σπήλαιο, το οποίο χαρακτηρίζεται διεθνώς ως «θαύμα της φύσης», θα είναι «μια άλλη εμπειρία», σύμφωνα τον κ. Ντάρλα, με σύγχρονο φωτισμό, καθαρισμένους τους σταλαγμίτες του, πιο άνετο και ασφαλή διάδρομο, ενώ ένα τμήμα του θα είναι προσβάσιμο στα ΑμεΑ.

 «Όλες οι εγκαταστάσεις θα είναι πιο σύγχρονες και ασφαλείς. Μέσα στο Σπήλαιο θα μπορεί κάποιος να θαυμάσει τη φυσική του ομορφιά, ενώ πληροφορίες θα παίρνει ο επισκέπτης από σχετικό φυλλάδιο και από το Μουσείο» σημειώνει ο προϊστάμενος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας.

 Σύμφωνα με τον κ. Ντάρλα, το Μουσείο Πετραλώνων -που έκλεισε για το κοινό μαζί με το Σπήλαιο το 2018- ήταν πολύ γερασμένο και τα ευρήματα δεν ήταν κατάλληλα εκτεθειμένα. Σε αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Επανέκθεση συλλογών Μουσείου Πετραλώνων», με προϋπολογισμό 529.200 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας-ΕΣΠΑ 2014-2020.

 «Η προσπάθεια είναι να εφαρμόσουμε τις νέες μουσειακές αντιλήψεις, ώστε να μπορεί να βλέπει ο κόσμος τα νέα δεδομένα και τα παλαιότερα ευρήματα, με μια ευχάριστη και παιδαγωγική προσέγγιση, με τη χρήση νέων τεχνολογιών» εξηγεί ο προϊστάμενος Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας.

 Οι εργασίες στο Μουσείο ξεκίνησαν το 2021 και αυτό αναμένεται να ανοίξει για το κοινό αμέσως μετά το Σπήλαιο. Στο ΥΠΠΟΑ, για να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, εντάσσεται και το έργο προσβασιμότητας για ΑμεΑ ανάμεσα στο σπήλαιο και το Μουσείο.

Άρης Πουλιανός και οι διώξεις από τον Χριστιανόπληκτο   Βενιζέλο  και τους προσκυνημένους αρχαιολόγους!!!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΕΛΛΗΝΕΣ!

Μετά από 15ετείς Δικαστικούς αγώνες, από το 1983 που διώχθηκα παράνομα και βίαια από το Σπήλαιο «του Αρχανθρώπου» στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος, της οποίας υπήρξα πρόεδρος επί σειρά ετών, δικαιώθηκε σ’ όλες τις Δικαστικές Αποφάσεις.

Το Εφετείο Αθηνών με την 3.798/97 απόφασή του, απορρίπτει κατ’ ουσίαν τις Εφέσεις του ΕΟΤ και του Ελληνικού Δημοσίου και διατάσει με απόγραφο «ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ», να γίνει εκτελεστή η απόφαση 8507/96 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σε εφαρμογή δύο αποφάσεων του Αρείου Πάγου, η οποία υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να παραδώσει στην ΑΕΕ την χρήση του Σπηλαίου των Πετραλώνων, των κτισμάτων, (Μουσείου, Εργαστηρίου, Βιβλιοθήκης, Αναψυκτηρίου, Εκδοτηρίου) και της εν γένει περιοχής και σε περίπτωση αρνήσεώς τους να αποβληθούν βιαίως, καθώς και την άμεση και οριστική επανεγκατάσταση της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος στο χώρο των ερευνών της, ως της μόνης κατάλληλης να συνεχίσει το ερευνητικό της έργο στη γύρω περιοχή. Διατάσει δε όλες τις Αρχές να συνδράμουν στην εκτέλεση της απόφασης.

Δυστυχώς όμως, αντιτάχθηκε έντονα σ’ αυτές τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ο Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής ενός πλέγματος συμφερόντων, που επιδιώκουν την εξόντωση του έργου και του κύρους της ΑΕΕ και εμού προσωπικά.

ΕΛΛΗΝΕΣ!

Αδίστακτα συμφέροντα, περιφρονούν τις Δικαστικές Αποφάσεις και την εφαρμογή τους «ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» και κινήθηκαν άμεσα εναντίον του προσώπου μου, γιατί οι έρευνες και οι αποδείξεις μου για την καταγωγή των Ελλήνων και την προέλευση του ανθρώπου γενικότερα, καταρρίπτουν τις μέχρι σήμερα αντίθετα κρατούσες αβάσιμες και αναπόδεικτες θεωρίες.

Με τις Ανθρωπολογικές μου έρευνες, κατά την διάρκεια της επιστημονικής μου σταδιοδρομίας, κατέρριψα τις ανθελληνικές θεωρίες για την εξαφάνιση της βιολογικής συνέχειας του λαού της Ελλάδας και απέδειξα με αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία έγιναν διεθνώς παραδεκτά, ότι η καταγωγή των Ελλήνων από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα είναι συνεχής και αδιάσπαστη.

Με τα ανθρωπολογικά στοιχεία που έφερα στο φως, μετά από μακροχρόνιες έρευνες στην Κρήτη απέδειξα ότι η καταγωγή των Κρητών από την Μινωική εποχή μέχρι σήμερα είναι αυτόχθων και όχι άλλη, όπως θέλουν να την παρουσιάζουν περίεργα κέντρα.

Με τις έρευνες μου μετά απά δεκαετίες στη Μακεδονία και ειδικά στο Σπήλαιο του «Αρχανθρώπου» στα Πετράλωνα Χαλκιδικής έφερα στο φως συγκλονιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο αρχαιότερος όρθιος και νοήμων άνθρωπος της Ευρώπης, ηλικίας μεγαλυτέρας των 700.000 χρόνων, προέρχεται από δώ και ότι η περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου αποτελεί την κοιτίδα του ανθρωπίνου γένους. Εδώ βρέθηκε ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων, τα αρχαιότερα ίχνη φωτιάς (πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια) και τελευταία, η κνήμη ανθρώπου που έζησε προ έντεκα εκατομμυρίων ετών.

Τα στοιχεία αυτά επαλήθευσαν ένδεκα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και επικυρώθηκαν ομόφωνα από δύο τουλάχιστον Διεθνή Ανθρωπολογικά Συνέδρια, τα οποία με τις αποφάσεις τους επισημοποιούν τις θέσεις της ΑΕΕ και αναδεικνύουν τον Αρχάνθρωπο ως τον αρχαιότερο νοήμονα κάτοικο της Ηπείρου μας και των οποίων το κύρος προσπαθούν επίμονα να μειώσουν, εκθέτοντας διεθνώς την πατρίδα μας.

Για τις εργασίες μου που στηρίχθηκαν σε αδιάσειστα ανθρωπολογικά στοιχεία που έφερα στο φως, με πολέμησε ανηλεώς ένα Πανεπιστημιακό κατεστημένο, γιατί ξεσκέπασα τα λάθη και τις παρανομίες τους. Στον πόλεμο αυτόν πρωτοστάτησαν ιδίως καθηγητές χωρίς καν την ειδικότητα του ανθρωπολόγου, οι οποίοι αφού κατασυκοφάντησαν τις έρευνές μου με έναν πόλεμο λάσπης, παραπληροφόρησης και αντιεπιστημονικότητας, υπέπεσαν και στο βαρύτατο επιστημονικό παράπτωμα της καταστροφής του «σκελετού του Αρχανθρώπου» και για να το καλύψουν αυτό, αμφισβητούν την ύπαρξή του. Το ίδιο κατεστημένο επιδιώκει με διάφορες μηχανορραφίες την υφαρπαγή της πνευματικής μου εργασίας, με την προσπάθεια αποπομπής της ΑΕΕ από το χώρο των ερευνών της, και για να καλύψουν λαθρανασκαφές εντός του Σπηλαίου που διαπιστώθηκαν κατά την πρόσφατη απογραφή τόσο από μένα όσο και από τον Δικαστικό Επιμελητή, καθώς και λαθραίες εξαγωγές όπως π.χ. άνω των χιλίων ευρημάτων που φυγαδεύθηκαν λαθραία στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου. Κυρίως όμως βρέθηκα στο στόχαστρο ανθελλήνων γιατί με τις θεωρίες μου στάθηκα εμπόδιο στα πονηρά τους σχέδια να παραπλανήσουν τους λαούς και να τους πείσουν ότι δεν υπάρχει βιολογική συνέχεια του λαού της Ελλάδας, ότι οι Κρήτες δεν είναι αυτόχθονες και ότι κοιτίδα του ανθρωπίνου γένους υπήρξε η Αφρική.

ΕΛΛΗΝΕΣ !

Σήμερα πρωτοστατεί του πολέμου εναντίον μου ο Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Διευθυντή Αρχαιοτήτων του Υπουργείου του Ι. Τζεδάκι με τον οποίο βρισκόμασταν στα δικαστήρια για την φυγάδευση στο εξωτερικό του Μινωικού μικροκεφάλου της Ζάκρου, σπανιωτάτου ευρήματος και σοβαρού αποδεικτικού στοιχείου για την καταγωγή των Κρητών. Ευρήματος του οποίου τελικά, παρόλη την ύποπτη αδιαφορία επί εικοσηπενταετία των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού με τις ενέργειες μας, τόσο τις δικές μου όσο και του «Αδέσμευτου», επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από λίγο καιρό.

Κατά την πρόσφατη απογραφή και επεισοδιακή εγκατάσταση μας, ενώπιον Δικαστικών Αρχών, διαπιστώθηκε η απώλεια του δεξιού μοιριαίου οστού του Αρχανθρώπου, καθώς και ενός κιβωτίου με στάχτη της αρχαιότερης μέχρι σήμερα φωτιάς στη γη μας, ηλικίας πλέον του ενός εκατομμυρίου χρόνων, με σκοπό τον κλονισμό του αποτελέσματος των ερευνών μας.

Ευρήματα τέτοιας τεράστιας Επιστημονικής αξίας αν βρισκόταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της γης, όχι μόνο τα πανεπιστήμια, αλλά και οι κυβερνήσεις και οι λαοί θα επεδίωκαν με πάθος την διεθνή αξιοποίηση τους. Γιατί στην Ελλάδα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο;

Γιατί ο Υπουργός Πολιτισμού όχι μόνο τους καλύπτει αλλά δίνει ρητή εντολή στον Νομάρχη Χαλκιδικής Β. Βασιλάκη (κατά δήλωση του), να εκτελέσει κατεπειγόντως άμεση σφράγιση του Σπηλαίου και του Μουσείου, και να μην με αφήσει ούτε δευτερόλεπτο να πλησιάσω τα δικά μου ευρήματα; Τι φοβούνται τόσο απεγνωσμένα ώστε να βάλουν ολόκληρη την εκτελεστική εξουσία όχι μόνο να παρεμποδίσει την εκτέλεση των Δικαστικών Αποφάσεων αλλά και να μου επιτεθούν με τραμπούκους για να με εξουδετερώσουν άμεσα σαν επικεφαλή των ανασκαφών και του Μουσείου; Τι προσπαθούν να καλύψουν;

Τι ήθελε νύχτα στις 14/2//97 ο καθηγητής κ. Κουφός μέσα στο σφραγισμένο Μουσείο με τους συνεργάτες του, ενώ εκκρεμούσε Δικαστική Απόφαση;

Γιατί η διεύθυνση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του ΥΠ.ΠΟ με επικεφαλής τον κ. Τζεδάκι, εξαπέλησε εναν πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης εναντίον της ΑΕΕ; Γιατί επικεφαλής της Εφορείας Παλαιοανθρωπο-λογίας-Σπηλαιολογίας, που ίδρυσα εγώ στο ΥΠ.ΠΟ είναι μια νομισματολόγος, ηοποία δέν μπήκε ποτέ σε σπήλαιο και παρόλα αυτά διατάσσει τη σύλληψη μου, για παράβαση του νόμου «περί αρχαιοτήτων», πρίν ακόμη προλάβω να αγγίξω τα ευρήματα μου; Τέλος, γιατί ο ίδιος ο Υπουργός λυσσαλέα προσπαθεί να απομακρύνει εμένα και την ΑΕΕ και μπαίνει επικεφαλής μιας τόσο αισχρής και ύποπτης εκστρατείας;

Για όλες αυτές τις ενέργειές μου κυνηγήθηκα ανηλεώς, ξυλοκοπήθηκα και διώχθηκα, γιατί οι εντολές ήταν να με εξουδετερώσουν. 1/4μως στάθηκα όρθιος και πολέμησα και από το 1983 αναγκάστηκαν να παρανομήσουν και να καταφύγουν στην επιστημονική οικονομική και ανθρώπινη εξόντωσή μου,

Ενώ αφιέρωσα την ζωή μου και την περιουσία μου υπερασπιζόμενος, από τα νεανικά μου χρόνια, την Επιστήμη την Αλήθεια και την Πατρίδα μου, κάνοντας το καθήκον μου σαν Επιστήμονας και Έλληνας, για αντάλλαγμα δέχθηκα λάσπη, ύβρεις, διώξεις και προπηλακισμούς. Έτσι αμείβει η πολιτείατα παιδιά της;

Επειδή εγώ έκανα το καθήκον μου απέναντί σου Ελληνικέ Λαέ, ζητώ τώρα από σένα να έρθεις να υπερασπιστείς και να πολεμήσεις αυτή την ετερόκλητη ομάδα που σκοπό έχει την εξόντωσή μου. Είμαι σίγουρος ότι θα ξεσηκωθείς και θα τσακίσεις όλους αυτούς που στο πρόσωπό μου μάχονται την Αλήθεια την Δικαιοσύνη την Επιστήμη με μόνο σκοπό να πλήξουν εσένα τον Ελληνικό Λαό και τα συμφέροντά σου. Για όλους αυτούς τους λόγους, σας απευθύνω έκκληση ,Έλληνες, και ζητώ την συμπαράσταση σας για την δικαίωση του αγώνα μας.

Dr, Καθηγητής Άρης Πουλιανός

Μέλος του Μονίμου Διεθνούς ΙνστιτούτουΑνθρωπολογικών

και Εθνολογικών Επιστημών της UNESCO.

Πηγή: ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

—————————————————————————–

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ Άρης Ν. Πουλιανός γεννήθηκε στον Εύδηλο Ικαρίας στις 23 Ιουλίου 1924. Πολέμησε το 1942-3 ενάντια στους ξένους εισβολείς μέσα από τις τάξεις του Ε.Λ.Α.Σ. και το 1948-9 του Δ.Σ.Ε. Σπούδασε Βιολογία στις Η.Π.Α. (Queen’s College, Ν.Υ.) και Ανθρωπολογία στη Σοβιετική Ένωση, όπου υπερασπίστηκε το 1961 τη διδακτορική του διατριβή (PhD) με θέμα: «H Προέλευση των Ελλήνων». Το 1956 απέκτησε τον γιο του Νίκο, ο οποίος έγινε και αυτός Δρ Ανθρωπολογίας. Έως το 1965 εργάστηκε στο τμήμα Ανθρωπολογίας της Σοβιετικής Ακαδημίας, διδάσκοντας παράλληλα ως καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Κατά τα πρώτα αυτά έτη της 10ετίας του ’60 διατέλεσε επίσης διευθυντής αρχαιολογικών και κυρίως ανθρωπολογικών ερευνητικών αποστολών στη Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, Γεωργία-Καύκασο, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν και Ουζμπεκιστάν. Από το 1965 που επαναπατρίστηκε συνεχίζει με νεότερες ανθρωπολογικές μελέτες τόσο στην Ελλάδα (Κρήτη, Αιγαίο, Ιόνιο, Πίνδο, Θράκη, Μακεδονία), όσο και στο εξωτερικό (Αϊνού Ιαπωνίας, Βάσκους Ισπανίας κ.ά.). Οι μελέτες αυτές ρίχνουν φως στην καταγωγή όχι μόνο των βαλκανικών λαών, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης. Εκτός από τις εθνογενετικές έρευνες των σύγχρονων πληθυσμών, ασχολείται συστηματικά και με τις παλαιοανθρωπολογικές ανασκαφές τού Σπηλαίου των Αρχανθρώπων στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, της ανοικτής θέσης Τρίλλιας Χαλκιδικής, καθώς και του προϊστορικού ελέφαντα στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας. Το 1965 προσλαμβάνεται ως επιστημονικός συνεργάτης του υπουργείου Συντονισμού και το 1966 διατελεί μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας. Λόγω της προηγούμενης ανάμειξής του σε δημοκρατικά – αντιφασιστικά κινήματα, το ξενοκίνητο δικτατορικό καθεστώς του 1967 τον απολύει από το Δημόσιο, τον φυλακίζει και τον εξορίζει. Ο διωγμός αυτός του Δρα Άρη Ν. Πουλιανού οδήγησε δημοκρατικούς ανθρωπολόγους από διάφορες χώρες, όπως τη Γαλλία, τις Η.Π.Α., τη Γερμανία κ.α., να ζητήσουν με επιστολές την αποκατάστασή του τόσο στην κοινωνική ζωή, όσο και τις επιστημονικές δραστηριότητες. Παρόλο που οι διαμαρτυρίες αυτές οδήγησαν στην απελευθέρωσή του (αποφυλακίστηκε ύστερα από πεντέμισι μήνες), όσον αφορά την επιστημονική του καριέρα δεν υπήρξε παρομοίως αίσια κατάληξη, καθώς αποκλείστηκε έως το 1976 από κάθε κρατική θέση. Το 1968 εκλέγεται Αντιπρόεδρος του 8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ανθρωπολογίας στο Τόκιο, το 1971 ιδρύει την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος και το 1977 την Υπηρεσία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 1979 εκλέγεται στην Τσεχία Πρόεδρος του επόμενου (3ου) Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας, το οποίο πραγματοποίησε τις εργασίες του στο Ανθρωπολογικό Μουσείο Πετραλώνων Χαλκιδικής το 1982. Από το 1983 κι εδώ δέχεται λυσσαλέες επιθέσεις από οργανωμένα αντιεπιστημονικά και ανθελληνικά κυκλώματα, που δρουν κυρίως μέσω κρατικών οργάνων. Προσφεύγει αμυνόμενος στην ελληνική Δικαιοσύνη και αποκρούει με επιτυχία τους επιτιθέμενους. Επί 10ετίες διατελεί μέλος του Μονίμου Διεθνούς Συμβουλίου Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών της UNESCO και από το 1987 συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα μέλη της Ακαδημίας Επιστημών της Ν. Υ. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 επιστημονικά συνέδρια ανά τον κόσμο, ανακοινώνοντας τις ανακαλύψεις και τα ανθρωπολογικά συμπεράσματά του. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 5 βιβλία και πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες, δημοσιευμένες σε δεκάδες διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Πρόσφατα (2006) κυκλοφόρησε η βιογραφία του, γραμμένη από την ιατρό σύζυγό του Δάφνη, με τίτλο: Άρης Ν. Πουλιανός – Ανατροπές – Από τη ζωή και το έργο του. Αρθρογραφεί από το 1947 και συμμετέχει σε αντιρατσιστικές ομάδες εργασίας της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1964 κατά κάθε φυλετικής διάκρισης.

Πηγή: ΑΕΕ

Προηγούμενο: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΥ Dr ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου