ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ:ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ"ΑΓΙΟΥ"ΜΗΝΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ μηνας ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ,ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ!!Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ!!ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΜΗΝΑ!!
Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου 
Μηνά είναι Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο και είναι η έδρα του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης. Ξεκίνησε να χτίζεται στις 25 Μαρτίου 1862 και η κατασκευή του διακόπηκε κατά την Κρητική Επανάσταση του 1866. Ολοκληρώθηκε στις αρχές του 1895. Τα εγκαίνια του ναού έγιναν στις 16 Απριλίου 1895 από το Μητροπολίτη Κρήτης Τιμόθεο Α΄.
Άγιος Μηνάς 7384.JPG
Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μηνά, πολιούχο της πόλης του Ηρακλείου.
Ο χώρος στο οποίο χτίστηκε ο ναός ήταν κήπος που ανήκε σε τούρκικη οικογένεια. Στον Κώδικα του Ναού αναφέρεται ότι ο κήπος αγοράστηκε από την επιτροπή ανέγερσης του ναού. Επιπλέον χώρος αγοράστηκε από τον Αλή Βαϊράμογλου έναντι 60.000 γροσίων.
Η δαπάνη για την ανέγερση καλύφθηκε από άτακτες συνδρομές χριστιανών ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ της πόλης και της υπαίθρου καθώς και από τακτικές εισφορές από διάφορα μοναστήρια. Ποσό 112.000 γροσίων αναλήφθηκε το 1864 από δάνειο της Χριστιανικής Ορφανικής Τράπεζας Ηρακλείου. Το ίδιο έτος κυκλοφόρησε ειδικό λαχείο για τη συγκέντρωση ποσού 2.000.000 γροσίων.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το έργο έθεσε υπό την αιγίδα του ο Σουλτάνος Αμπντούλ Αζίζ Χαν χορηγώντας 40.000 γρόσια.
Η κάτοψη του ναού, καθώς και η στέγαση του, παραπέμπουν στο σταυροειδή εγγεγραμμένο με τρούλλο και με υψηλό τύμπανο. Εσωτερικά συνδυάζει και στοιχεία τρίκλιτης βασιλικής, με υπερώα στη βόρεια, τη νότια και τη δυτική πλευρά σε σχήμα Π.

5 σχόλια:

  1. Πόσο αγράμματος, αμόρφωτος;;;; Πόσο μπορείς να ξεφτιλιστείς ακόμα;;;
    "ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΜΗΝΑ!!"

    Τόσο ανιστόρητος,αγράμματος,αμόρφωτος που δε γνωρίζεις την Πολιορκία της Μονής Αρκαδίου!!!!!!!!!

    Απλά παραπληροφοριοδότης και για αλλη μια φορά ηλίθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο ποιο αληθές η ανάρτηση τόσο το μίσος και η ύβρις μεγαλύτερο προς αυτην την σελίδα, που φυσικά επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές! Εχεις την καλοσύνη ανώνυμε να δώσεις μια πηγή για την πολιορκία της μονής Αρκαδίου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμφιβάλλεις αν έγινε;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακόβουλε & πονηρέ Ανώνυμε . Ήμουν σίγουρος οτι θα απαντούσες με άσχετη ερώτηση. Ξαναλέω >(Εχεις την καλοσύνη ανώνυμε να δώσεις μια πηγή για την πολιορκία της μονής Αρκαδίου ?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή