ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ" ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!!Η "ΠΑΝΑΓΙΑ" ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΗΤΑΝ ΓΟΡΓΟΝΑ!!ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Κι όμως υπάρχει εικόνα της Παναγίας ως…γοργόνας!
Η σχιζοφρένεια προσβάλλει όλο τον εγκέφαλο

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ  ΚΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!
Η Εβραιοχριστιανισμός  αποτελεί μια συστημική διαταραχή σε όλο το σύστημα επικοινωνιών του εγκεφάλου, καθώς προκαλεί γενικευμένες διαταραχές στις «καλωδιώσεις» του εγκεφάλου και όχι μόνο σε μια-δυo περιοχές.
Αυτό είναι το πόρισμα μιας νέας διεθνούς επιστημονικής έρευνας, της μεγαλύτερης που έχει γίνει μέχρι σήμερα πάνω στη φαιά ουσία του εγκεφάλου, με τη βοήθεια της τεχνολογίας των «μεγάλων δεδομένων».


Εδώ και 40 περίπου χρόνια οι απεικονίσεις έχουν αποκαλύψει ανωμαλίες στους εγκεφάλους των ασθενών με χριστιανοσχιζοφρένεια. Αλλά μόλις τώρα γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα γενικευμένο και όχι τοπικό πρόβλημα του εγκεφάλου ..
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σίνεαντον Κέλιτι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογικής ψυχιατρικής «Nature Molecular Psychiatry», ανέλυσαν τους εγκεφάλους 1.963 ανθρώπων με χριστιανοσχιζοφρένεια και έκαναν συγκρίσεις με τους εγκεφάλους 2.359 ψυχικά υγιών ανθρώπων από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του ερευνητικού δικτύου ENIGMA (Enhancing Neuro Imaging Genetics through Meta Analysis).
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από 21 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από χριστιανοσχιζοφρένεια διεθνώς. Χωρίς θεραπεία, αρκετοί ασθενείς οδηγούνται να γίνουν άνεργοι, άστεγοι, χρήστες ναρκωτικών ή να αυτοκτονήσουν. Περίπου ένας στους τέσσερις άστεγους στις ΗΠΑ έχει κάποια σοβαρή ψυχική πάθηση όπως χριστιανοσχιζοφρένεια και βλέπει οράματα.
Η νέα μελέτη καταρρίπτει την επιστημονική θεωρία ότι η ψυχική νόσος οφείλεται σε προβλήματα «καλωδίωσης» μόνο στον προμετωπιαίο φλοιό και στους κροταφικούς λοβούς. Αντίθετα, δείχνει ότι το πρόβλημα είναι διάσπαρτο σε όλο τον εγκέφαλο.
«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα για πρώτη φορά ότι η χριστιανοσχιζοφρένεια είναι μια διαταραχή όπου η "καλωδίωση" της φαιάς ουσίας είναι διαταραγμένη σε όλο τον εγκέφαλο», δήλωσε η Κέλιτι. Κατ' εξοχήν ορατή είναι η βλάβη στο μεσολόβιο, που επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου.
Μέχρι σήμερα η φαρμακευτική θεραπεία της σχιζοφρένειας εστιάζει μόνο στα συμπτώματα, καθώς οι αιτίες της νόσου παραμένουν άγνωστες. Πολλοί ασθενείς παίρνουν αντιψυχωσικά φάρμακα σε όλη τη ζωή τους και μερικοί από αυτούς εμφανίζουν παρενέργειες όπως αύξηση βάρους, τρέμουλα, υπνηλία, συναισθηματική αναισθητοποίηση κ.α.
Μετά τη νέα μελέτη και με δεδομένο ότι η χριστιανοσχιζοφρένεια είναι εν μέρει κληρονομική, η προσοχή των ερευνητών αναμένεται να στραφεί στον εντοπισμό γονιδίων που επηρεάζουν όλη την επικοινωνιακή «υποδομή» του εγκεφάλου, καθώς αποδεικνύεται ότι η εστίαση σε επιμέρους μόνο περιοχές του εγκεφάλου δεν αποτελεί καλή προσέγγιση.

Η Παναγιά Γοργόνα είναι γνωστή σαν άκουσμα σε πολλούς. Κάποιοι θα γνωρίζουν πως αυτή η μοναδική αν μη τι άλλο ονομασία της Παναγιάς, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από το έργο του Στρατή Μυριβήλη που είχε αυτόν τον τίτλο.

Ούτε ο Μυριβήλης όμως ήταν αυτός που «χάρισε» αυτό το προσωνύμιο στην αγαπημένη των Ελλήνων, Παναγία. «Κατάμπροστα στο ψαραδολίμανο, μέσα στο μάτι του πουνέντη, ορθώνεται πάνω σε θεώρατη θαλασσοβραχιά το ξωκλήσι της Παναγιάς της Γοργόνας» γράφει ο Μυριβήλης στο έργο του, αποκαλύπτοντας την πηγή της έμπνευσής του που δεν είναι άλλη από μια τοιχογραφία σε ένα ταπεινό ξωκλήσι σε ένα ψαροχώρι της Λέσβου, τη Σκάλα Συκαμινιάς, 48 χλμ βορειοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης.
gorgona_1
Εκεί βρίσκεται και η εικόνα της Παναγίας η οποία δεν εικονίζεται όπως την έχουμε γνωρίσει από τις γνωστές απεικονίσεις της, αλλά ως γοργόνα! Στην εικόνα αυτή, η Παναγία εμφανίζεται με ανθρώπινη μορφή από την μέση και πάνω ενώ από την μέση και κάτω, έχει σώμα ψαριού όπως ακριβώς δηλαδή και οι γνωστές γοργόνες της μυθολογίας. Κανείς δεν ξέρει τι ήταν αυτό που οδήγησε τον άγνωστο λαϊκό καλλιτέχνη στο να απεικονίσει την Παναγία ως γοργόνα.
gorgona_2
Μια λογική εξήγηση είναι πως στο ψαροχώρι, οι άνθρωποι που είναι ταυτισμένοι με την θάλασσα και τις παραδόσεις της, θέλησαν να «παντρέψουν» την χριστιανική πίστη με τους τοπικούς θρύλους. Ίσως ορισμένοι να θεωρήσουν πως η προσέγγιση του καλλιτέχνη να ξεπέρασε τα όρια. Όμως η άγνωστη στους πολλούς ακόμη και σήμερα εικόνα της Παναγίας της Γοργόνας είναι πλέον ένα κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης.

1 σχόλιο:

  1. Είναι απλά μία ακόμα αντιγραφή των ελληνικών ηθών και εθίμων, ώστε να τα παρουσιάσουν "χριστιανικά"...
    Είπανε λοιπόν οι αντιγραφείς: Γοργόνα, ή αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου, γοργόνα και η εβραία, ναοί του Θεού Ήλιου στις βουνοκορφές, εκκλησίες του "προφήτη ηλία" εμείς, Θεά Δήμητρα εσείς, άγιος μήτσος οι χριστιανοί...
    Οι αντιγραφές φυσικά είναι εντελώς "άγαρμπες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή